abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_155458722
registreer om deze reclame te verbergen
Net de geitaflevering van vrijdag gezien. :Y). Conclusie tijd om eens een bokje aan te schaffen. :Y)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155462450
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 10:07 schreef borisz het volgende:
Net de geitaflevering van vrijdag gezien. :Y). Conclusie tijd om eens een bokje aan te schaffen. :Y)
Ik ben benieuwd :)
pi_155462499
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 23:53 schreef borisz het volgende:

[..]

In de loop der jaren ben ik daar wel overheen gegroeid :P
Ik niet. Tuin-, witte-, bruine, capucijners, belotti oh en sugarsnaps. Zo niet lekker, ben er niet overheen gegroeid :D
pi_155539025
registreer om deze reclame te verbergen
Patat met kroket :9
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155539056
Bokket! :D
pi_155557795
Ik vind het een leuk programma, al een paar afleveringen terug gekeken.

Vooral ook leuk dat ze dingen uit het wild plukt soms.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 26 augustus 2015 @ 22:38:44 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155576017
registreer om deze reclame te verbergen
Een cocktail uit de vaatwasmachine. ^O^
Poef.....gone! ©golfer
pi_155627761
Vandaag maak ik een oud gerecht van haar, gewoon omdat ik haar zo tof vind!

quote:
FRISSE BALLEN UIT DE OVEN
Gerecht voor 4 personen

Voor de ballen:

450 gr biovarkensgehakt of half-om-half
100 gram gare grove bulgur (of rijst)
1 ei
1 gesnipperde sjalot
1 koffielepel harissa, of naar smaak
2 tenen knof, fijngehakt
zeezout en zwarte peper

Voor de saus:

2 flinke sjalotten, in ringen
paar el olijfolie
1 teen knof, fijngehakt
1 tl gemalen koriander
2 tl karwijzaad
1 koffielepel harissa, of naar smaak.
1 el gehakte tomaten (ca. 400 g)
sap van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Fruit de sjalotten in de olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur tot ze mooi lichtbruin gaan kleuren. Meng alle ingrediŽnten voor de ballen met elkaar en breng op smaak met zout en peper. Vorm er met natte handen (dan plakt het minder) kleine ballen van, ter grootte van een golfbal. Voeg de knoflook, de kruiden en de harissa toe aan de gebakken sjalotten en bak ze even mee tot de specerijen gaan geuren, zo'n 2-3 minuten. Giet de gepelde tomaten erbij en breng aan de kook, roer dan het citroensap erdoor. Verdeel de ballen in een ovenschaal en overgiet met de saus. Zet de schaal 25 minuten in de oven, tot de ballen gaar zijn. Eet met veel verschillende groene groenten erbij.
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 23:05:14 #34
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155639968
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 23:28:53 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155640715
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:05 schreef Bramito het volgende:
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken.
Ik vind haar wel een down to earth wijf. ^O^
Poef.....gone! ©golfer
pi_155648277
Zeer vermakelijk :Y.
Ik kende Yvette van Boven en d'r boeken totaal niet.

Laat serie II maar komen :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155648316
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:29 schreef Bluezz het volgende:
1 el gehakte tomaten (ca. 400 g)
Zo dan wat voor eetlepels heeft die?
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 15:19:12 #38
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155653198
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik vind haar wel een down to earth wijf. ^O^
Jawel hoor, alleen een beetje mutsig. Ze "pleurt" het vlees in de pan, dat maakt veel goed.
Siesta & Fiesta!
pi_155654150
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:13 schreef liedetector het volgende:

[..]

Zo dan wat voor eetlepels heeft die?
Ja dat vond ik ook raar ik heb gewoon een blik tomaten (400) erin gepleurt :P
pi_155654590
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:10 schreef Bluezz het volgende:
Ja dat vond ik ook raar ik heb gewoon een blik tomaten (400) erin gepleurt :P
dat zou ik denk ik ook gedaan hebben ja
  donderdag 3 september 2015 @ 01:04:39 #41
289177 Iwanius
Gedachten zijn net als Wolken
pi_155777491
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:05 schreef Bramito het volgende:
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken.
Ik wel.

1st: Yvette als kokkin doet en brengt het leuk en brengt die gewend zijn AH voor hen te laten beslissen even terug op aarde! Geen pakjes/ voorverpakte rommel inslaan en dan in de magnetron stoppen en opwarmen omdat je te lui bent om na te denken hoe iets te bereiden.

Vwb de persoon Yvette bekruipt mij een beetje het gevoel dat zij een verdelde polderversie op de Britse Nigella Lawson is.
Hij die geld verliest, verliest veel. Hij die een vriend verliest, verliest veel meer. Hij die het vertrouwen verliest, verliest alles
pi_155838083
11951299_10206373140780979_8633257788036522873_n.jpg?oh=290555f7421b9b60615c015c6262ddec&oe=56631B68

De Ginger Ale uit ep 3 :Y)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155919821
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 12:44 schreef borisz het volgende:
[ afbeelding ]

De Ginger Ale uit ep 3 :Y)
Heb gisteren ook een fles gevuld en net geproefd. Wauw! Wat een smaakbom :D
  woensdag 4 november 2015 @ 07:15:38 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157307419
Succesvolle VPRO-serie Koken met Van Boven krijgt vervolg

In navolging van de succesvolle serie Koken met Van Boven komt Yvette van Boven terug met vier kers(t)verse afleveringen. Van 14 t/m 17 december neemt Yvette de kijker mee in de Hollandse kersttraditie vol feestelijke ideeŽn, gerechten en historie. Yvette onthult onder meer het geheim van christmas pudding en gaat aan de hand van het kerstservies in het Museum van Loon terug in de geschiedenis van de kersttraditie.
Na deze vier speciale kerstafleveringen is Yvette in februari weer terug met een hele nieuwe serie Koken met Van Boven.

Yvette van Boven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Ze is freelance foodstylist, receptuurschrijver en culinair redacteur. Ook illustreert ze voor bedrijven, voedselproducenten, boeken en tijdschriften. Haar werk verschijnt in bladen als Delicious.,Volkskrant Magazine, Libelle, Bon Apťtit en Red. Yvette’s eerdere succesvolle Home Made-boeken verschenen in Engelse, Spaanse, Duitse en Franse vertaling en worden overladen met prijzen.

Uitzending: van 14 t/m 17 december (4 afleveringen), iedere avond om 19.25 uur NPO 2.
Website: www.vpro.nl/kokenmetvanboven
  woensdag 4 november 2015 @ 12:08:15 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_157310812
Leuk! ^O^
Poef.....gone! ©golfer
pi_158033582
http://www.vpro.nl/koken-(...)oven-kerstserie.html
quote:
voorproefje kerst aflevering 1 & 2

Blije koeien en bofkippen
Kerst is vaak een feest voor liefhebbers van grote braadstukken en moeilijke, dure stukken vlees die we normaal niet snel klaarmaken. Als we met kerst een stukje vlees willen eten kunnen we ook kiezen voor een dier dat een heel goed leven heeft gehad. In de eerste kerstaflevering zijn alle ingredienten die Yvette bij elkaar scharrelt ecologisch of van de natuur slager.

Slager Renť Pals is zo'n natuurslager en heeft voor Yvette een mooi stuk vlees van een blije koe die een stressloos leven heeft gehad. Op het menu staat een heerlijke klassieke kerstrollade bereidt met verse kerstgroenten van de markt. Het dessert is een niet te versmaden scharreladvocaatje met kakelverse eitjes van de bofkippen van Isabel.

Knollen en citroenen
Maar kerst zonder dode dieren kan natuurlijk ook. In de tweede kerstaflevering maakt Yvette heerlijke kerstgerechten zonder vlees of vis. Citrusvruchten zijn al eeuwenlang een geliefd ingrediŽnt in de keuken. Vanuit de Himalaya via het Midden-Oosten in Europa terechtgekomen. Zuur, zoet, sappig; van citroenen tot sinaasappels. Koning Willem III plantte heuse sinaasappelbomen in de tuin van Paleis het Loo die vandaag de dag nog te bewonderen zijn.

Met de kerst vormen citrusvruchten een goede combinatie met gebraad. Maar wat als je geen vlees eet? Yvette maakt een vegetarische variant waar je je vingers bij aflikt. Bij teler Krispijn haalt ze knolselderij en koolraap. De knolselderij gaat Yvette braden als een kippetje, geserveerd met een saus van citrusvruchten en gepofte knoflook. Als voorafje serveert ze dungesneden gepofte koolraap met gebakken paddenstoelen en pecorino.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_158233683
Vanavond dus weer :) 19.25 NL2
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 14 december 2015 @ 11:41:21 #48
202348 Susi
Temple of Love
pi_158233726
Dank voor de reminder
pi_158234112
Nice!
  maandag 14 december 2015 @ 12:09:43 #50
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158234353
Geprogrammeerd. ^O^
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')