Ik ben benieuwdquote:Op zondag 23 augustus 2015 10:07 schreef borisz het volgende:
Net de geitaflevering van vrijdag gezien. . Conclusie tijd om eens een bokje aan te schaffen.
Ik niet. Tuin-, witte-, bruine, capucijners, belotti oh en sugarsnaps. Zo niet lekker, ben er niet overheen gegroeidquote:Op dinsdag 18 augustus 2015 23:53 schreef borisz het volgende:
[..]
In de loop der jaren ben ik daar wel overheen gegroeid
quote:FRISSE BALLEN UIT DE OVEN
Gerecht voor 4 personen
Voor de ballen:
450 gr biovarkensgehakt of half-om-half
100 gram gare grove bulgur (of rijst)
1 ei
1 gesnipperde sjalot
1 koffielepel harissa, of naar smaak
2 tenen knof, fijngehakt
zeezout en zwarte peper
Voor de saus:
2 flinke sjalotten, in ringen
paar el olijfolie
1 teen knof, fijngehakt
1 tl gemalen koriander
2 tl karwijzaad
1 koffielepel harissa, of naar smaak.
1 el gehakte tomaten (ca. 400 g)
sap van 1 citroen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Fruit de sjalotten in de olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur tot ze mooi lichtbruin gaan kleuren. Meng alle ingrediënten voor de ballen met elkaar en breng op smaak met zout en peper. Vorm er met natte handen (dan plakt het minder) kleine ballen van, ter grootte van een golfbal. Voeg de knoflook, de kruiden en de harissa toe aan de gebakken sjalotten en bak ze even mee tot de specerijen gaan geuren, zo'n 2-3 minuten. Giet de gepelde tomaten erbij en breng aan de kook, roer dan het citroensap erdoor. Verdeel de ballen in een ovenschaal en overgiet met de saus. Zet de schaal 25 minuten in de oven, tot de ballen gaar zijn. Eet met veel verschillende groene groenten erbij.
Ik vind haar wel een down to earth wijf.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 23:05 schreef Bramito het volgende:
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken.
Jawel hoor, alleen een beetje mutsig. Ze "pleurt" het vlees in de pan, dat maakt veel goed.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 23:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik vind haar wel een down to earth wijf.
Ja dat vond ik ook raar ik heb gewoon een blik tomaten (400) erin gepleurtquote:Op zaterdag 29 augustus 2015 11:13 schreef liedetector het volgende:
[..]
Zo dan wat voor eetlepels heeft die?
dat zou ik denk ik ook gedaan hebben jaquote:Op zaterdag 29 augustus 2015 16:10 schreef Bluezz het volgende:
Ja dat vond ik ook raar ik heb gewoon een blik tomaten (400) erin gepleurt
Ik wel.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 23:05 schreef Bramito het volgende:
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken.
quote:voorproefje kerst aflevering 1 & 2
Blije koeien en bofkippen
Kerst is vaak een feest voor liefhebbers van grote braadstukken en moeilijke, dure stukken vlees die we normaal niet snel klaarmaken. Als we met kerst een stukje vlees willen eten kunnen we ook kiezen voor een dier dat een heel goed leven heeft gehad. In de eerste kerstaflevering zijn alle ingredienten die Yvette bij elkaar scharrelt ecologisch of van de natuur slager.
Slager René Pals is zo'n natuurslager en heeft voor Yvette een mooi stuk vlees van een blije koe die een stressloos leven heeft gehad. Op het menu staat een heerlijke klassieke kerstrollade bereidt met verse kerstgroenten van de markt. Het dessert is een niet te versmaden scharreladvocaatje met kakelverse eitjes van de bofkippen van Isabel.
Knollen en citroenen
Maar kerst zonder dode dieren kan natuurlijk ook. In de tweede kerstaflevering maakt Yvette heerlijke kerstgerechten zonder vlees of vis. Citrusvruchten zijn al eeuwenlang een geliefd ingrediënt in de keuken. Vanuit de Himalaya via het Midden-Oosten in Europa terechtgekomen. Zuur, zoet, sappig; van citroenen tot sinaasappels. Koning Willem III plantte heuse sinaasappelbomen in de tuin van Paleis het Loo die vandaag de dag nog te bewonderen zijn.
Met de kerst vormen citrusvruchten een goede combinatie met gebraad. Maar wat als je geen vlees eet? Yvette maakt een vegetarische variant waar je je vingers bij aflikt. Bij teler Krispijn haalt ze knolselderij en koolraap. De knolselderij gaat Yvette braden als een kippetje, geserveerd met een saus van citrusvruchten en gepofte knoflook. Als voorafje serveert ze dungesneden gepofte koolraap met gebakken paddenstoelen en pecorino.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |