abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_155270356
registreer om deze reclame te verbergen
koken_met_van_boven2_carousel_missed-1439544888.jpg
Pocheren, fileren, grillen en villen: met Yvette van Boven lijkt het zelfs voor de grootste keukenkneus haalbaar. Deze zomer tovert ze vanaf maandag 17 augustus tien dagen lang voor de VPRO verschillende gerechten op tafel, met producten die je vindt in en rond je huis. Ellen van Dalen maakte kennis met Yvette.


inhoud van het programma
Koken met Van Boven is het nieuwe kookprogramma van de VPRO, gepresenteerd door Yvette van Boven. Zij schreef vier kookboeken, waaronder de bestseller Home made, die al jaren tot de best verkochte kookboeken van Nederland behoort. In Koken met Van Boven trekt Yvette er iedere aflevering op uit om haar ingrediŽnten op te halen bij de boer, imker of tuinder en komt ze terug in haar keuken met ambachtelijke en biologische lekkernijen. Daarnaast plukt ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt. Want zowel binnen als buiten de stad is van alles te vinden dat eetbaar is, gratis en voor niets.

tips & tricks

oof verschuren
Duurzaam koken kan natuurlijk ook met ingrediŽnten uit je eigen buurtsuper. Zo maakt Yvette van afgeprijsde bosbessen en aardbeien een heerlijke, spectaculaire oude bessentaart. Yvette kookt altijd met groenten van het seizoen en laat zien hoe eenvoudig het is om de overschotten van het seizoen in te maken.

Tijdens het koken geeft Yvette handige tips & tricks voor in de keuken. Ze is grenzeloos als het erop aankomt een rookoven in twee minuten in elkaar te zetten of zelf ginger ale te maken met honing, of een likeur van melk. Maar zij deinst er ook niet voor terug om bokvlees of het plaagdier gans op het menu te zetten. Overtollig vlees dat in Nederland nauwelijks gegeten wordt. Eeuwig zonde volgens Yvette, want het is biologisch, heel gezond en bovenal hartstikke lekker. Aan het einde van elke aflevering ontvangt zij de leverancier met wie ze haar verrassende en smakelijke gerechten proeft. Koken met Van Boven is duurzaam, eenvoudig, betaalbaar en met een beetje lef!

Het nieuwe programma Koken met Van Boven, van de makers van VPRO kookprogramma’s als Maarten's Moestuin en Taarten van Abel, is te zien op iedere werkdag van 17 t/m 28 augustus om 19.25 uur bij de VPRO op NPO 2.


Website

Ik ga maandag een poging wagen w/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 16 augustus 2015 @ 18:23:35 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155270614
Ja, leuk, goeie tip! ^O^
Yvette is leuk.
  zondag 16 augustus 2015 @ 18:50:57 #3
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155271287
Elke dag, dus! Even onthouden.

Goh, een kookprogramma bij de VPRO. :9
The love you take is equal to the love you make.
pi_155292077
registreer om deze reclame te verbergen
Ep 1
quote:
Bij biologische boer Boy eten de koeien in de wei allerlei kruiden en bloemen, en die proef je terug in de rauwe melk. Voor de industrialisatie werd melk alleen maar rauw geconsumeerd. De Nederlanders maakten er vooral pannenkoeken, pap en hangop van. Yvette haalt rauwe melk op de boerderij van Boy en maakt daarvan een ouderwetse citroenhangop in een modern jasje, met daarbij een salade van rode biet, spekbokking, en geroosterde boekweit. De bloemen en kruiden die in de wei geplukt zijn, verschijnen in een kleurrijke weidesalade. Als toetje serveert Yvette een frisse melklikeur met een hot milkcake. Oftewel een heerlijke cake met frambozen. Om je vingers bij af te likken.

winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155292451
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 18:23 schreef RobinOok het volgende:
Ja, leuk, goeie tip! ^O^
Yvette is leuk.
Mee eens! Tikkie mutsig, maar leuk! :Y
Wo ist der FŁhrer, der mich fŁhrt?
pi_155294158
Ga het maar eens bekijken.
Poef.....gone! ©golfer
pi_155302142
registreer om deze reclame te verbergen
Begonnen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155302157
Hondje O+
pi_155302391
Wat een goed idee trouwens, die wodka met vanille :9 Ik heb al een pot suiker met vanillepeulen staan maar daar kan best een flesje bij ;)
pi_155302985
Ik vond t leuk O+ En Marie ook :D
pi_155303339
:Y Lekker no nonsens ^O^
En het hondje is cute O+ en ze praat net zo tegen haar als ik tegen de mijne :@
  maandag 17 augustus 2015 @ 20:07:21 #12
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155303480
Leuk. Gezellig. Aanstekelijk.
The love you take is equal to the love you make.
pi_155303518
}:| en nu heb ik trek in taart..
  maandag 17 augustus 2015 @ 22:16:49 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155308865
quote:
14s.gif Op maandag 17 augustus 2015 20:07 schreef Lienekien het volgende:
Leuk. Gezellig. Aanstekelijk.
Dat dus. ^O^
Poef.....gone! ©golfer
pi_155323516
EP2: chocolade uit Amsterdam-Noord
quote:
Cacao die op windkracht naar Nederland komt en die met biologische ingrediŽnten op ambachtelijke wijze gemaakt wordt. Om de smaken van chili goed naar boven te laten komen, is de pure reep het lekkerst. Yvette doet hem in haar favoriete chili van duizend bonen, onder een dakje van maisbrood. Met de wildpluk app gaat ze fietsend door de stad op zoek naar kersenbomen om kersen te plukken waarmee ze een niet te versmaden kersentaart maakt met chocolade en zoute caramelfudge. Een biertje met zelfgemaakte kersensiroop is een aangename opfrisser erbij.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155331582
quote:
14s.gif Op maandag 17 augustus 2015 20:07 schreef Lienekien het volgende:
Leuk. Gezellig. Aanstekelijk.
Yep. Leuk mens.
En ik hoor gelukkig thank god geen 'omdat het zo gezond' is _O_ Zo'n verademing *O*
En die keuken O+
Die hond is wat minder :+
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 21:14:44 #17
202348 Susi
Temple of Love
pi_155336268
Leuk inderdaad om te kijken. Die keuken is inderdaad zo mooi donker!
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 21:51:22 #18
97745 Thorical
finding a way
pi_155337816
Ik vind haar leuk en ze kookt lekker no nonsens.
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 22:32:06 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155339255
Ik ben fan van Yvette, maar ik zou willen dat ze iets minder vaak "lekker" zou zeggen. Zoals in "in de oven op 175 garden, lekker warm".....

Hoezo is dat lekker warm? Is 120 graden niet lekker warm dan?

Maar goed, daar hebben alle tvkookmutsen last van, dat alles lekkerlekkerlekkkerlekker is. Had stiekem gehoopt dat Yvette dat beter in de hand zou houden.....
pi_155339357
Die Chili komt op het menu. :9
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155341360
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 22:34 schreef borisz het volgende:
Die Chili komt op het menu. :9
Behalve de bonen :D
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 23:47:20 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155341449
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 23:44 schreef Bluezz het volgende:

Behalve de bonen :D
Chili san Bonen?
Poef.....gone! ©golfer
pi_155341612
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 23:44 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Behalve de bonen :D
In de loop der jaren ben ik daar wel overheen gegroeid :P
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155341991
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 23:53 schreef borisz het volgende:

[..]

In de loop der jaren ben ik daar wel overheen gegroeid :P
Ik groei al heel wat meer jaren dan jij over dingen heen, maar afgezien van zwarte bonensauzen en kikkererwtgedoe vind ik alle andere bonen gewoon niet zo bie :)
pi_155360139
Lekker kippetje :Y)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155458722
Net de geitaflevering van vrijdag gezien. :Y). Conclusie tijd om eens een bokje aan te schaffen. :Y)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155462450
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 10:07 schreef borisz het volgende:
Net de geitaflevering van vrijdag gezien. :Y). Conclusie tijd om eens een bokje aan te schaffen. :Y)
Ik ben benieuwd :)
pi_155462499
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 23:53 schreef borisz het volgende:

[..]

In de loop der jaren ben ik daar wel overheen gegroeid :P
Ik niet. Tuin-, witte-, bruine, capucijners, belotti oh en sugarsnaps. Zo niet lekker, ben er niet overheen gegroeid :D
pi_155539025
Patat met kroket :9
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155539056
Bokket! :D
pi_155557795
Ik vind het een leuk programma, al een paar afleveringen terug gekeken.

Vooral ook leuk dat ze dingen uit het wild plukt soms.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 26 augustus 2015 @ 22:38:44 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155576017
Een cocktail uit de vaatwasmachine. ^O^
Poef.....gone! ©golfer
pi_155627761
Vandaag maak ik een oud gerecht van haar, gewoon omdat ik haar zo tof vind!

quote:
FRISSE BALLEN UIT DE OVEN
Gerecht voor 4 personen

Voor de ballen:

450 gr biovarkensgehakt of half-om-half
100 gram gare grove bulgur (of rijst)
1 ei
1 gesnipperde sjalot
1 koffielepel harissa, of naar smaak
2 tenen knof, fijngehakt
zeezout en zwarte peper

Voor de saus:

2 flinke sjalotten, in ringen
paar el olijfolie
1 teen knof, fijngehakt
1 tl gemalen koriander
2 tl karwijzaad
1 koffielepel harissa, of naar smaak.
1 el gehakte tomaten (ca. 400 g)
sap van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Fruit de sjalotten in de olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur tot ze mooi lichtbruin gaan kleuren. Meng alle ingrediŽnten voor de ballen met elkaar en breng op smaak met zout en peper. Vorm er met natte handen (dan plakt het minder) kleine ballen van, ter grootte van een golfbal. Voeg de knoflook, de kruiden en de harissa toe aan de gebakken sjalotten en bak ze even mee tot de specerijen gaan geuren, zo'n 2-3 minuten. Giet de gepelde tomaten erbij en breng aan de kook, roer dan het citroensap erdoor. Verdeel de ballen in een ovenschaal en overgiet met de saus. Zet de schaal 25 minuten in de oven, tot de ballen gaar zijn. Eet met veel verschillende groene groenten erbij.
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 23:05:14 #34
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155639968
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 23:28:53 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155640715
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:05 schreef Bramito het volgende:
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken.
Ik vind haar wel een down to earth wijf. ^O^
Poef.....gone! ©golfer
pi_155648277
Zeer vermakelijk :Y.
Ik kende Yvette van Boven en d'r boeken totaal niet.

Laat serie II maar komen :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155648316
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:29 schreef Bluezz het volgende:
1 el gehakte tomaten (ca. 400 g)
Zo dan wat voor eetlepels heeft die?
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 15:19:12 #38
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155653198
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik vind haar wel een down to earth wijf. ^O^
Jawel hoor, alleen een beetje mutsig. Ze "pleurt" het vlees in de pan, dat maakt veel goed.
Siesta & Fiesta!
pi_155654150
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:13 schreef liedetector het volgende:

[..]

Zo dan wat voor eetlepels heeft die?
Ja dat vond ik ook raar ik heb gewoon een blik tomaten (400) erin gepleurt :P
pi_155654590
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:10 schreef Bluezz het volgende:
Ja dat vond ik ook raar ik heb gewoon een blik tomaten (400) erin gepleurt :P
dat zou ik denk ik ook gedaan hebben ja
  donderdag 3 september 2015 @ 01:04:39 #41
289177 Iwanius
Gedachten zijn net als Wolken
pi_155777491
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:05 schreef Bramito het volgende:
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken.
Ik wel.

1st: Yvette als kokkin doet en brengt het leuk en brengt die gewend zijn AH voor hen te laten beslissen even terug op aarde! Geen pakjes/ voorverpakte rommel inslaan en dan in de magnetron stoppen en opwarmen omdat je te lui bent om na te denken hoe iets te bereiden.

Vwb de persoon Yvette bekruipt mij een beetje het gevoel dat zij een verdelde polderversie op de Britse Nigella Lawson is.
Hij die geld verliest, verliest veel. Hij die een vriend verliest, verliest veel meer. Hij die het vertrouwen verliest, verliest alles
pi_155838083
11951299_10206373140780979_8633257788036522873_n.jpg?oh=290555f7421b9b60615c015c6262ddec&oe=56631B68

De Ginger Ale uit ep 3 :Y)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155919821
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 12:44 schreef borisz het volgende:
[ afbeelding ]

De Ginger Ale uit ep 3 :Y)
Heb gisteren ook een fles gevuld en net geproefd. Wauw! Wat een smaakbom :D
  woensdag 4 november 2015 @ 07:15:38 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157307419
Succesvolle VPRO-serie Koken met Van Boven krijgt vervolg

In navolging van de succesvolle serie Koken met Van Boven komt Yvette van Boven terug met vier kers(t)verse afleveringen. Van 14 t/m 17 december neemt Yvette de kijker mee in de Hollandse kersttraditie vol feestelijke ideeŽn, gerechten en historie. Yvette onthult onder meer het geheim van christmas pudding en gaat aan de hand van het kerstservies in het Museum van Loon terug in de geschiedenis van de kersttraditie.
Na deze vier speciale kerstafleveringen is Yvette in februari weer terug met een hele nieuwe serie Koken met Van Boven.

Yvette van Boven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Ze is freelance foodstylist, receptuurschrijver en culinair redacteur. Ook illustreert ze voor bedrijven, voedselproducenten, boeken en tijdschriften. Haar werk verschijnt in bladen als Delicious.,Volkskrant Magazine, Libelle, Bon Apťtit en Red. Yvette’s eerdere succesvolle Home Made-boeken verschenen in Engelse, Spaanse, Duitse en Franse vertaling en worden overladen met prijzen.

Uitzending: van 14 t/m 17 december (4 afleveringen), iedere avond om 19.25 uur NPO 2.
Website: www.vpro.nl/kokenmetvanboven
  woensdag 4 november 2015 @ 12:08:15 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_157310812
Leuk! ^O^
Poef.....gone! ©golfer
pi_158033582
http://www.vpro.nl/koken-(...)oven-kerstserie.html
quote:
voorproefje kerst aflevering 1 & 2

Blije koeien en bofkippen
Kerst is vaak een feest voor liefhebbers van grote braadstukken en moeilijke, dure stukken vlees die we normaal niet snel klaarmaken. Als we met kerst een stukje vlees willen eten kunnen we ook kiezen voor een dier dat een heel goed leven heeft gehad. In de eerste kerstaflevering zijn alle ingredienten die Yvette bij elkaar scharrelt ecologisch of van de natuur slager.

Slager Renť Pals is zo'n natuurslager en heeft voor Yvette een mooi stuk vlees van een blije koe die een stressloos leven heeft gehad. Op het menu staat een heerlijke klassieke kerstrollade bereidt met verse kerstgroenten van de markt. Het dessert is een niet te versmaden scharreladvocaatje met kakelverse eitjes van de bofkippen van Isabel.

Knollen en citroenen
Maar kerst zonder dode dieren kan natuurlijk ook. In de tweede kerstaflevering maakt Yvette heerlijke kerstgerechten zonder vlees of vis. Citrusvruchten zijn al eeuwenlang een geliefd ingrediŽnt in de keuken. Vanuit de Himalaya via het Midden-Oosten in Europa terechtgekomen. Zuur, zoet, sappig; van citroenen tot sinaasappels. Koning Willem III plantte heuse sinaasappelbomen in de tuin van Paleis het Loo die vandaag de dag nog te bewonderen zijn.

Met de kerst vormen citrusvruchten een goede combinatie met gebraad. Maar wat als je geen vlees eet? Yvette maakt een vegetarische variant waar je je vingers bij aflikt. Bij teler Krispijn haalt ze knolselderij en koolraap. De knolselderij gaat Yvette braden als een kippetje, geserveerd met een saus van citrusvruchten en gepofte knoflook. Als voorafje serveert ze dungesneden gepofte koolraap met gebakken paddenstoelen en pecorino.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_158233683
Vanavond dus weer :) 19.25 NL2
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 14 december 2015 @ 11:41:21 #48
202348 Susi
Temple of Love
pi_158233726
Dank voor de reminder
pi_158234112
Nice!
  maandag 14 december 2015 @ 12:09:43 #50
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158234353
Geprogrammeerd. ^O^
Poef.....gone! ©golfer
pi_158242981
Tonkaboon, lekker toegankelijk gerecht :7
  maandag 14 december 2015 @ 20:46:58 #52
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158244974
Je moet het een beetje gezellig maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de rollade. _O-
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 14 december 2015 @ 20:48:51 #53
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_158245057
Van het platslaan krijgt het vlees kennelijk geen stress. Maar owee als je de rollade koud in een pan doet! Dan schrikt 'ie! :o
The love you take is equal to the love you make.
pi_158247254
Ik vond het weer genieten O+
  maandag 14 december 2015 @ 22:54:42 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158249574
quote:
1s.gif Op maandag 14 december 2015 20:48 schreef Lienekien het volgende:
Van het platslaan krijgt het vlees kennelijk geen stress. Maar owee als je de rollade koud in een pan doet! Dan schrikt 'ie! :o
Ja, maar mooi dat ze hem na het opbinden die ijskast weer induwde. Ik snapte er niks van, eerst op kamertemperatuur laten komen, dan vullen en opbinden en dan de ijskast weer in?
  maandag 14 december 2015 @ 22:55:47 #56
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_158249611
quote:
1s.gif Op maandag 14 december 2015 22:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, maar mooi dat ze hem na het opbinden die ijskast weer induwde. Ik snapte er niks van, eerst op kamertemperatuur laten komen, dan vullen en opbinden en dan de ijskast weer in?
Ze moest nog eieren halen. Dat was vast een eind fietsen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_158250206
quote:
1s.gif Op maandag 14 december 2015 22:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, maar mooi dat ze hem na het opbinden die ijskast weer induwde. Ik snapte er niks van, eerst op kamertemperatuur laten komen, dan vullen en opbinden en dan de ijskast weer in?
T op temperatuur komen verhaal was voor dat je het ging bakken op de dag zelf, t idee was dat ie de dag ervoor al voorbereid was zodat je de volgende dag niet veel meer hoeft te doen :) had ze t toch goed ;)
  dinsdag 15 december 2015 @ 08:21:36 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158253985
Wat een tenenkrommende libelle truttigheid dit programma, gruwel, lijkt de AVRO wel.
Oh en vlees op kamertemperatuur, dan kan je het beter rood of rose braden zonder dat het dan nog koud van binnen is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 december 2015 @ 10:26:51 #59
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_158255358
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 08:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat een tenenkrommende libelle truttigheid dit programma, gruwel, lijkt de AVRO wel.
Oh en vlees op kamertemperatuur, dan kan je het beter rood of rose braden zonder dat het dan nog koud van binnen is
Gebruik jij wel eens tonkabonen?
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 15 december 2015 @ 10:30:57 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158255425
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 december 2015 10:26 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Gebruik jij wel eens tonkabonen?
Ja, heb ze wel gebruikt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 december 2015 @ 12:22:25 #61
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158280278
Vond de knollen en citroenen-aflevering iets minder, maar dat komt w.s. omdat vega-gerechten mij nou eenmaal niet zo aanspreken.
Poef.....gone! ©golfer
pi_158289924
Ze praat vaak alsof ze voor een klas voor rumoerige pubers staat.
  woensdag 16 december 2015 @ 20:53:35 #63
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158291964
Zat vandaag een bekende van mij in de uitzending.(hondenoppas in het begin)
En inderdaad zijn die damherten hier een enorme plaag.
Poef.....gone! ©golfer
pi_158295276
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 20:53 schreef golfer het volgende:

En inderdaad zijn die damherten hier een enorme plaag.
je struikelt over die krengen _O-
pi_158302330
Geweldig mens; "als u bang bent voor vet, dan moet u geen patť maken"
pi_158303182
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 22:20 schreef computergirl het volgende:

je struikelt over die krengen _O-
:Y
CWYiwQkUwAAx1vM.jpg
Poef.....gone! ©golfer
pi_159784441
vprokmvb twitterde op dinsdag 09-02-2016 om 15:24:05 Marie is klaar voor de start! Vanaf 22 februari kersverse afleveringen om 20.25 uur bij de VPRO op NPO2. https://t.co/TNMK36msWU reageer retweet
Cax3fLAUEAAfbez.jpg:large
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 9 februari 2016 @ 18:28:33 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159785001
^O^
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 9 februari 2016 @ 18:39:51 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159785277
Damhert is goed te eten, afschieten, afhangen, klaarmaken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 9 februari 2016 @ 18:41:21 #70
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159785313
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 18:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Damhert is goed te eten, afschieten, afhangen, klaarmaken
Er worden er nu dan ook 4600 afgeschoten.
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 9 februari 2016 @ 18:49:16 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159785547
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 18:41 schreef golfer het volgende:

[..]

Er worden er nu dan ook 4600 afgeschoten.
Heel biologisch vlees.
Vraag me af waar ze ermee heengaan, 4600 damherten is veel vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159785696
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 18:41 schreef golfer het volgende:

[..]

Er worden er nu dan ook 4600 afgeschoten.
ze zijn nu weer met een rechtzaak aan het dreigen, toch?
  dinsdag 9 februari 2016 @ 18:54:50 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159785725
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 18:53 schreef computergirl het volgende:

[..]

ze zijn nu weer met een rechtzaak aan het dreigen, toch?
De triestheid, echt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 9 februari 2016 @ 18:57:40 #74
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159785793
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 18:53 schreef computergirl het volgende:

ze zijn nu weer met een rechtzaak aan het dreigen, toch?
Yups.
http://nos.nl/artikel/208(...)rten-afschieten.html
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 11 februari 2016 @ 19:47:03 #75
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_159843136
Gaan ze ze helemaal uitroeien? Of houden ze er nog een paar over?
Siesta & Fiesta!
pi_159843158
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 19:47 schreef Bramito het volgende:
Gaan ze ze helemaal uitroeien? Of houden ze er nog een paar over?
er blijven er zat over, ze liggen daar bijna opgestapeld
  donderdag 11 februari 2016 @ 19:51:28 #77
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_159843281
Ik weet het, zelfde gezeik met vossen.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 12 februari 2016 @ 11:55:16 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159856760
Poef.....gone! ©golfer
pi_159971649
Ze is nu bij DWDD
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 16 februari 2016 @ 20:05:00 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159972456
De vertrutting slaat door
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 februari 2016 @ 21:35:23 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_159976471
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 18:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heel biologisch vlees.
Vraag me af waar ze ermee heengaan, 4600 damherten is veel vlees
Nou, biologisch... Je hebt geen idee wat die beesten gegeten hebben. Net als bij kippen denk ik dat gefokte veiliger zijn dan los rondlopende en scharrelende beesten.

Maar qua blijheid kun je er niet tegenop, dat niet. Blije kippen, blije hertjes.
  dinsdag 16 februari 2016 @ 21:39:40 #82
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159976661
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 20:05 schreef Pietverdriet het volgende:
De vertrutting slaat door
Fermenteren is het nieuwe koken. :+
Poef.....gone! ©golfer
pi_160117474
Vanavond dus. 20.25u NL2.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 22 februari 2016 @ 14:29:56 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_160117839
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 21:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nou, biologisch... Je hebt geen idee wat die beesten gegeten hebben. Net als bij kippen denk ik dat gefokte veiliger zijn dan los rondlopende en scharrelende beesten.
Maar niet lekkerder. Hoe meer en beest gelopen heeft en hoe meer het moeite heeft doen om eten te vinden hoe uitgesprokener het smaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 22 februari 2016 @ 14:48:15 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160118305
Een uitgesprokener smaak is niet vanzelfsprekend een lekkerdere smaak. Het ligt er maar net aan waar je van houdt. ;-)
pi_160120000
Die duiven die je voor heel veel geld bij de poelier koopt, zijn ook biologisch. Ze schieten namelijk gewoon een paar ordinaire stadsduiven af, die alle ruimte hadden om vrij rond te scharrelen en een 'heel gelukkig leven hebben gehad'.

Ik zit er nog steeds aan te denken om ipv heel veel geld voor een eend te betalen bij de poelier, gewoon een keer naar de gracht te lopen 's nachts en zo een beest de nek om te draaien.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 22 februari 2016 @ 16:47:50 #87
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_160121283
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 16:02 schreef sirdanilot het volgende:
Die duiven die je voor heel veel geld bij de poelier koopt, zijn ook biologisch. Ze schieten namelijk gewoon een paar ordinaire stadsduiven af, die alle ruimte hadden om vrij rond te scharrelen en een 'heel gelukkig leven hebben gehad'.

Ik zit er nog steeds aan te denken om ipv heel veel geld voor een eend te betalen bij de poelier, gewoon een keer naar de gracht te lopen 's nachts en zo een beest de nek om te draaien.
Ik heb vaker gestroopte wilde eend gegeten en die is prima te doen hoor. Er zit alleen niet veel vlees aan. Waterhoen trouwens ook.
Siesta & Fiesta!
  maandag 22 februari 2016 @ 18:59:29 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160125210
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 16:02 schreef sirdanilot het volgende:
Ik zit er nog steeds aan te denken om ipv heel veel geld voor een eend te betalen bij de poelier, gewoon een keer naar de gracht te lopen 's nachts en zo een beest de nek om te draaien.
Ik ken iemand die dat ook deed en vervolgens zijn baan kwijt raakte....
Het mag namelijk niet.
  maandag 22 februari 2016 @ 19:45:17 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_160126666
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 16:02 schreef sirdanilot het volgende:
Die duiven die je voor heel veel geld bij de poelier koopt, zijn ook biologisch. Ze schieten namelijk gewoon een paar ordinaire stadsduiven af, die alle ruimte hadden om vrij rond te scharrelen en een 'heel gelukkig leven hebben gehad'.

Ik zit er nog steeds aan te denken om ipv heel veel geld voor een eend te betalen bij de poelier, gewoon een keer naar de gracht te lopen 's nachts en zo een beest de nek om te draaien.
Dat is stropen. Stropen is geen overtreding maar een misdrijf. Dat zorgt dat je geen bewijs van goed gedrag krijgt, behoorlijke baan kan je vergeten. Ik ben ook wel eens in de verleiding geweest met rivierkreeft vangen maar mijn security clearing is er hoog, die wil ik door zoiets niet kwijt, heb ik nodig voor mijn werk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 februari 2016 @ 15:42:25 #90
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_160148391
Je moet ook iemand anders laten stropen.... 8)7
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 23 februari 2016 @ 15:47:28 #91
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160148528
Dat 'draadjesvlees' van die gerookte en gebakken boleten die Van Boven maakte leek mij erg lekker om eens na te maken. :9
Poef.....gone! ©golfer
pi_160150695
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 15:47 schreef golfer het volgende:
Dat 'draadjesvlees' van die gerookte en gebakken boleten die Van Boven maakte leek mij erg lekker om eens na te maken. :9
Ja he? Klonk mij ook heel lekker in de oren! En vega vriend was ook erg enthousiast :D
  woensdag 24 februari 2016 @ 15:23:34 #93
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160177298
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 15:47 schreef golfer het volgende:
Dat 'draadjesvlees' van die gerookte en gebakken boleten die Van Boven maakte leek mij erg lekker om eens na te maken. :9
Het staat vanavond op het menu. Enige moeite om die duinvoetjes/koningsboleten te vinden, maar uiteindelijk gelukt bij de oosterse supermarkt in het centrum van Haarlem.
Het ruikt heerlijk in de keuken. :9
Poef.....gone! ©golfer
pi_160183120
Brrrr, ik vind haar vreselijk. De manier waarop ze praat vooral. Ik kan er niet naar kijken.
  woensdag 24 februari 2016 @ 19:43:18 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_160183153
quote:
1s.gif Op woensdag 24 februari 2016 19:42 schreef Stompzinnig het volgende:
Brrrr, ik vind haar vreselijk. De manier waarop ze praat vooral. Ik kan er niet naar kijken.
AH, het ligt dus niet aan mij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 februari 2016 @ 20:01:39 #96
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_160183715
Nee, ik ben er ook wel klaar mee. Kleuterjuf!
Siesta & Fiesta!
pi_160184511
quote:
1s.gif Op woensdag 24 februari 2016 19:42 schreef Stompzinnig het volgende:
Brrrr, ik vind haar vreselijk. De manier waarop ze praat vooral. Ik kan er niet naar kijken.
ze schreeuwt vaak, heb ik het gevoel, alsof ze voor klas met rumoerige tieners staat
pi_160187764
quote:
14s.gif Op woensdag 24 februari 2016 15:23 schreef golfer het volgende:

[..]

Het staat vanavond op het menu. Enige moeite om die duinvoetjes/koningsboleten te vinden, maar uiteindelijk gelukt bij de oosterse supermarkt in het centrum van Haarlem.
Het ruikt heerlijk in de keuken. :9
Zou het ook met andere stevige paddestoelen kunnen?
  woensdag 24 februari 2016 @ 22:07:37 #99
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160188729
Nee.
pi_160195103
Denk dat het met normale oesterzwammen ook wel kan hoor.

Zijn die in het filmpje de zelfde als de japanse matsutake paddestoel? https://en.wikipedia.org/wiki/Matsutake

En ja, Yvette praat een beetje als een kleuterjuf, maar ik denk dat het een beetje bij het format van het programma hoort, omdat ze de kijker 'iets leert', vandaaro ok het kinderachtige gedoe met die hond denk ik?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 25 februari 2016 @ 06:26:05 #101
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160195280
Nee, Yvette gebruikt koningsoesterzwammen:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/konings-oesterzwam/
Die heten eringi in Japan. Matsutake is wat anders.
pi_160349295
Witlof :s). Zal er nooit een fan van worden.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 1 maart 2016 @ 20:14:09 #103
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160349401
Ik ben geen panna cotta expert, want meestal sla ik het toetje over, maar het idee van panna cotta is toch dat het juist niet luchtig is? Maar koud en zacht en strak? Ik vond het raar dat ze de slagroom eerst opklopte. Ik denk dan meteen pudding ipv panna cotta.

Verder denk ik "leuk", maar dit gaat echt niemnad namaken.
Of zou je nepkoffie uit de winkel kunnen gebruiken.
  Moderator dinsdag 1 maart 2016 @ 21:05:04 #104
221912 crew  minilot
Puer aeternus
pi_160351059
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 20:14 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben geen panna cotta expert, want meestal sla ik het toetje over, maar het idee van panna cotta is toch dat het juist niet luchtig is? Maar koud en zacht en strak?
Jup, helemaal glad! :Y
Absoluut niet luchtig.
Wo ist der FŁhrer, der mich fŁhrt?
pi_160359761
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 20:14 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben geen panna cotta expert, want meestal sla ik het toetje over, maar het idee van panna cotta is toch dat het juist niet luchtig is? Maar koud en zacht en strak? Ik vond het raar dat ze de slagroom eerst opklopte. Ik denk dan meteen pudding ipv panna cotta.

Verder denk ik "leuk", maar dit gaat echt niemnad namaken.
Of zou je nepkoffie uit de winkel kunnen gebruiken.
Misschien dat cichorei nog wel ergens in een huppelkutjes hipsterwinkel te krijgen is?
En anders kun je het zelfde recept toch maken met gewone koffie, je hoeft niet altijd een recept precies na te maken natuurlijk.
Vind het altijd jammer om je in dit soort kookshows alleen te beperken tot wat mensen echt gaan maken. 99 procent van de recepten die ik bekijk ga ik toch niet maken of in ieder geval niet precies zoals het beschreven staat. Ik vind het juist leuk om te zien hoe ze dat doet met die cichorei.
Slagroom niet opkloppen ben ik het mee eens.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_160359780
Zoals die witlof werd verbouwd, deden ze bij mijn vader op de boerderij vroeger ook. Leuk om dat te zien. Je kon vroeger die witlofstekjes kopen en zelf in de boerenschuur laten groeien, dan had je altijd verse witlof.

Vind het bittere hart het lekkerste, ik haal het er uit en eet het zo rauw op. In een gerecht verwerkt hoeft het bittere van mij niet zo, maar zo puur rauw of in een witlofsalade vind ik het heerlijk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_160359794
http://moniquevandervloed.nl/cichorei/

Jep het is verkrijgbaar in biowinkels. Wel goed lezen want maar enkele merken zijn 100 procent pure cichorei.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_160668897
Ik kijk vanavond voor de eerste keer. Apart mens, maar ze heeft wel een bepaalde moederlijkheid over zich waarmee ze een hoop liefde in het eten stopt.
Somebody that I used to know
  maandag 14 maart 2016 @ 22:29:28 #109
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160672984
Het is mij allemaal net even te vega. :{w
Poef.....gone! ©golfer
pi_160673307
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2016 22:29 schreef golfer het volgende:
Het is mij allemaal net even te vega. :{w
En zoooooo lekker. Ben ook gestopt. Eerste serie vond ik leuk, kerst al minder en nu begint ze mij te irriteren.
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 21 maart 2016 @ 20:47:12 #111
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160843403
Cacao.
En een grapje met het Droste-effect. :+
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 maart 2016 @ 22:35:32 #112
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160846700
Het was leuk. Wat achtergrond, enthousiasme en lekkere recepten. :9
The love you take is equal to the love you make.
pi_160848135
Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden! Berichtje als herinnering voor mezelf om het eens te gaan kijken.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 22 maart 2016 @ 00:43:20 #114
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160848760
quote:
99s.gif Op maandag 21 maart 2016 23:47 schreef Isabeau het volgende:
Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden! Berichtje als herinnering voor mezelf om het eens te gaan kijken.
Ze is soms irritant te enthousiast, maar heeft wel leuke recepten.
Poef.....gone! ©golfer
pi_160848823
Ik hou wel van overdreven enthousiasme :7
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 22 maart 2016 @ 00:59:13 #116
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160848826
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 00:58 schreef Isabeau het volgende:
Ik hou wel van overdreven enthousiasme :7
Ja, denk wel dat het iets voor jou is. :Y
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 4 april 2016 @ 16:18:20 #117
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161170603
vprokmvb twitterde op maandag 04-04-2016 om 13:14:43 Geen Koken met Van Boven vanavond i.v.m. het overlijden van Jules Schelvis. De aflevering 'Thee en kaas' wordt een weekje opgeschoven. #kmvb reageer retweet
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 4 april 2016 @ 21:04:08 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161178211
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2016 22:29 schreef golfer het volgende:
Het is mij allemaal net even te vega. :{w
mij is het te AVRO / Libelle
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_161178876
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 21:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

mij is het te AVRO / Libelle
wanneer heb jij voor het laatst een Libelle gelezen? :D
  dinsdag 5 april 2016 @ 11:47:14 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161191784
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 21:19 schreef computergirl het volgende:

[..]

wanneer heb jij voor het laatst een Libelle gelezen? :D
Ik bedoel een hoog truttige "gezelligheid" gehalte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 april 2016 @ 11:50:56 #121
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_161191873
Als je er niet naar wilt kijken, kom er hier dan ook niet over neuzelen.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 5 april 2016 @ 13:29:20 #122
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_161194221
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2016 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik bedoel een hoog truttige "gezelligheid" gehalte
Ben ook geen fan.
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Untitled
  dinsdag 5 april 2016 @ 14:19:21 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161195296
quote:
13s.gif Op dinsdag 5 april 2016 11:50 schreef Lienekien het volgende:
Als je er niet naar wilt kijken, kom er hier dan ook niet over neuzelen.
Als ik iets een leuk programma vind zeg ik dat, als ik het een tenenkrommend jeukbezorgend truttebolligheid vind zeg ik dat ook. Als je alleen maar blije berichten en bevestiging wilt zou ik naar een EO jongeren dag gaan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 april 2016 @ 14:21:05 #124
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_161195339
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2016 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik iets een leuk programma vind zeg ik dat, als ik het een tenenkrommend jeukbezorgend truttebolligheid vind zeg ik dat ook. Als je alleen maar blije berichten en bevestiging wilt zou ik naar een EO jongeren dag gaan
Ja joh, gewoon lekker blijven doen. Minstens ťťn keer per week!
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 5 april 2016 @ 14:24:00 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161195400
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2016 14:21 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja joh, gewoon lekker blijven doen. Minstens ťťn keer per week!
Als je een abo neemt, kan je me gewoon op ignore zetten afaik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 april 2016 @ 14:25:21 #126
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_161195426
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2016 14:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je een abo neemt, kan je me gewoon op ignore zetten afaik
Rot gewoon op met je Libellegezeik, lijkt me veel beter.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 5 april 2016 @ 14:27:27 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161195471
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2016 14:25 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Rot gewoon op met je Libellegezeik, lijkt me veel beter.
Krijg eens wat eelt op je zieltje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_161525415
vpro twitterde op maandag 18-04-2016 om 17:00:05 (h)eerlijk schapenvlees! Vanavond maakt @yvettevanboven in Koken met Van Boven een Irish stew. 20.30u #NPO2 #KMVB https://t.co/TmP0wWQCsU reageer retweet
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 2 mei 2016 @ 20:57:43 #129
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_161881587
Die wodka/likeur leek mij lekker :9

De taart trouwens ook ^O^
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_161881614
Taart was nogal aangebakken
pi_163827471
quote:
Yvette van Boven is vanaf 19 september weer bij de VPRO te zien met een nieuw (het derde!) seizoen Koken met Van Boven.

Ook voor niet-keukenprinsen en prinsessen een lust om naar te kijken. Van Boven deelt immers naast haar keukengeheimen ook bijzondere wetenswaardigheden, waarmee zij een toefje verdieping geeft aan wat we eten.

Yvette roert onderwerpen aan die iedereen met een gezonde nieuwsgierigheid zou willen (w)eten. Zij kookt vanuit bewondering over wat de natuur te bieden heeft. Hierbij laat zij zich leiden door haar interesse in de oorsprong van ons voedsel en brengt zij oude bereidingstechnieken terug in de moderne keuken.

Voor haar gerechten haalt zij de ingrediŽnten bij telers, boeren, vissers of jonge ondernemers die zich hebben toegelegd op duurzaam produceren, en verbindt daaraan een verhaal.

In deze serie serveert Yvette onder meer zelfgemaakte pindakaas, ontrafelt zij het leven in de yoghurt, gaat ze lekker door met zwammen, maakt ze een beestloze pastei ter gelegenheid van dierendag, vist ze voor haar lievelingssoep ansjovis uit de Oosterschelde en pakt ze uit met revolutionaire groenten van de toekomst.

De recepten die Yvette in Koken met Van Boven klaarmaakt, zijn te vinden op vpro.nl/kokenmetvanboven
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_165428560
Vanavond weer.
20.25u NL2.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_167465818
quote:
Ook in huize Van Boven wordt Kerst dit jaar weer groots gevierd. 21 tot en met 23 december is Yvette terug met een kerstdriedaagse waarin ze allerlei feestelijke gerechten bereidt die ter inspiratie kunnen dienen voor uw eigen kerstdiner.

winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Forum Admin donderdag 3 augustus 2017 @ 10:36:53 #134
50937 crew  Anne
Has a nice big pony.
pi_172872530
Kijk niemand dit meer :@ ?
Ik nog braaf bijna elke avond (tenzij mijn vriend thuis is, ha), maar ik kijk dan vooral voor Marie natuurlijk.

16178915_625569820972825_1899960372023767143_o.jpg?oh=25a4c05fd968bde263d2d180f24a7265&oe=59F9B2C1

O+.
Team Jean
  donderdag 3 augustus 2017 @ 11:52:43 #135
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_172874223
Ik kijk inderdaad niet naar al die herhalingen.
Poef.....gone! ©golfer
pi_172874335
De hh's kijk ik niet. De nieuwe afleveringen dit najaar natuurlijk wel.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_172877258
Mevrouw van Boven komt ook met 2 kookboeken in het najaar. Eentje met Ierse recepten en een kerstboom boek...
  Forum Admin donderdag 3 augustus 2017 @ 19:36:35 #138
50937 crew  Anne
Has a nice big pony.
pi_172884962
quote:
0s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 11:52 schreef golfer het volgende:
Ik kijk inderdaad niet naar al die herhalingen.
Oh, sorry, ik had niet in de gaten dat het herhalingen waren. Ik kijk het nog niet zo lang.

Aangestoken door mijn ouders :Y.

quote:
0s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 14:10 schreef MrsDuck het volgende:
Mevrouw van Boven komt ook met 2 kookboeken in het najaar. Eentje met Ierse recepten en een kerstboom boek...
Leuk! Ik ben wel benieuwd naar het kerstboom-boek.
Team Jean
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 21:43:42 #139
84152 fietsie
I'm on a horse.
pi_172912327


[ Bericht 100% gewijzigd door fietsie op 04-08-2017 21:54:22 ]
It Fryske stamboekdykskiep is bysŻnder It Fryske stamboekdykskiep is unyk
Se dogge wier foar oare skiep net Żnder Mar se ha de lofter en de rjochter poatsjes net gelyk
pi_173587830
quote:
In de eerste aflevering van het vierde seizoen van Koken met van Boven maakt Yvette remoulade en ravigote voor bij de versgebakken vis uit de Noordzee, en een vispotje uit de oven.

Bijvangst, meevangst, vergeten of ondergewaardeerde vissoorten: voor Yvette is dat allemaal ‘vis van de dag’. In plaats van naar de supermarkt voor graatloze kweekvis uit verre oorden, gaat Yvette de Noordzee op voor de vis die daar vrij rondzwemt. Zij laat zien hoe je vis moet fileren en maakt er dan een potje van. Een vispotje met venkel. Yvette doet een smaaktest met kibbeling van schar, wijting, griet, bot en tong met daarbij een remoulade en ravigotesaus.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_174169793
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 18:08:14 #142
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_174169895
quote:
Was een leuke aflevering gisteren.
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Untitled
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')