abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_155214666
registreer om deze reclame te verbergen
Voor informatie over konijnen kijk op:
http://www.konijnen.nl
http://www.bunnybunch.nl
http://www.konijnenforum.nl
http://www.hetkonijn.nl
http://knagers.nl/
http://www.konijnentrefpunt.tk/

Een goede opvang die ook veel info op de site heeft:
http://www.bunnybin.nl
En een lijst met opvangen door heel Nederland:
http://www.konijnen.nl/diversen/opvangadressen.htm

Hier is een lijst met een aantal konijnvriendelijke dierenartsen (maar natuurlijk zijn er konijnvriendelijke dierenartsen die er niet op staan):
http://www.konijnen.nl/doktoren/konijnendokter.htm

Handige weetjes over konijnen:

Konijnen zijn niet solitair. Als je graag een konijn wilt, neem er dan liever twee! Met z'n tweeŽn zijn konijnen meestal gelukkiger dan alleen. Het koppelen moet wel goed gecontroleerd verlopen - lees hiervoor de adviezen op bijvoorbeeld de sites van Bunnybin en Konijnen.nl

Hooi is het belangrijkste voer voor een konijn. Geef ze 25 gram biks per kilo lichaamsgewicht, groenvoer in gevarieerde kleine beetjes, hoeveel ze gewend zijn, en geef ze zoveel hooi als ze willen. Kijk hier voor een lijst met groenvoer dat geschikt is, en groenvoer dat juist giftig voor konijnen is.

Een konijn kan 8 tot 15 jaar oud worden. Factoren die de leeftijd van een konijn negatief beÔnvloeden zijn: ziekte, eenzaamheid, ruimtegebrek en slechte voeding.

Konijnen zijn haasachtigen, geen knaagdieren.

Het darmstelsel van een konijn is gevoelig. Pas op met onbekend groenvoer: bouw het geven hiervan altijd op. Koolsoorten niet of met mate geven, en nooit prei, knoflook, ui of aardappel geven. Als een konijn diarree, verstopping of gas heeft, moet je nooit te lang wachten met naar de dierenarts gaan. De pijngrens van konijnen ligt erg laag, dus ze overlijden snel aan ziektes.

Pas in de zomer goed op als je buiten konijnen houdt. Zorg voor schaduw en koelte: oververhitting is noodlottig. Controleer vaak de vacht rondom de anus. Als er poep aan plakt, kan je konijn madenziekte krijgen. Vliegen leggen dan eitjes in de vacht, waar maden uitkruipen die zich een weg naar binnen vreten. Een pijnlijke en vaak dodelijke ziekte.

Als een konijn zachtjes knarsetandt (als je het aait bijvoorbeeld) is het tevreden en geniet hij. Als het grote sprongen maakt en heen en weer rent voelt het zich super! Als het languit neerploft of languit ligt, is het helemaal op zijn gemak.

Als een konijn gromt is het vaak boos of bang. Piepen is ook een teken van angst. Konijnen kunnen ook gillen; dat doen ze meestal als ze in doodsangst of hevige pijn verkeren. Hard knarsetanden is een teken van pijn, maar zachtjes knarsen doen ze juist als ze genieten (zachtjes over het koppetje, de oren en de kaken wrijven vinden de meeste konijnen heel fijn).
Als een konijn last van zijn darmen heeft, kan het heel raar gaan liggen, bijvoorbeeld met zijn kont omhoog. Soms uit het zich juist in helemaal niet meer willen liggen, maar stilletjes in een hoekje zitten.

Beginnend gas bij een konijn kan worden verholpen door een zachte buikmassage. Doe dit alleen als je konijn dat ook toelaat.
Er is ook een middel voor mensen bij de apotheek te verkrijgen, Aeropax. Dit kun je toedienen als je konijn gas heeft. Alleen doen als je weet waarje mee bezig bent! Alleen geneesmiddelen met werkzame stof simethicon zijn veilig voor konijnen. In de UK en USA is Gas Relief te verkrijgen: dat werkt hetzelfde als Aeropax, maar smaakt lekkerder.

Pak je konijn alleen op als het strikt noodzakelijk is. Knuffelen en aaien is prima als je konijn het fijn vindt, maar oppakken kan gevaarlijk zijn. Een konijn heeft enorm sterke spieren maar zwakke botten, waardoor het zich los kan wringen, kan vallen en iets breken of zichzelf een hernia bezorgen.
Bovendien is het zielig: konijnen zijn prooidieren, en als ze worden opgepakt denken ze instinctief dat ze zijn gevangen door een roofdier.
Konijnen die zich laten oppakken doen dat vaak uit angst, hoewel er ook konijnen bestaan die eraan gewend zijn.
Dus doe het alleen voor zaken als nagels knippen, de gezondheid controleren (bijv. bij plakpoep) of als je konijn naar de dierenarts moet

Als het nodig is je konijn op te pakken, doe het dan NOOIT bij de oren. Pak het konijn met de ene hand "onder de oksels" en dan onder de borst, en ondersteun met je andere hand altijd het kontje. Hou het konijn vervolgens tegen je aan, voorzichtig maar stevig, zodat het zich niet loswringt en valt. Een tegenstribbelend konijn kan ipv onder de borst ook in het nekvel worden gepakt, maar altijd met de andere hand ondersteunen! Als je konijn erg bang is en tegenstribbelt, kun je een hand over de oogjes leggen, daar wordt het vaak rustiger van.

Een konijn moet eigenlijk doorlopend eten. Als je konijn langer dan ong. 12 uur niet eet, gaan de darmen stilliggen (stasis). Een konijn kan alleen poepen als het eet. Eenmaal stilliggende darmen komen maar heel moeilijk weer op gang.
Als je konijn stopt met eten moet je dus naar de dierenarts. Vaak ligt het aan het gebit: de tanden zijn scheefgegroeid of er zitten haakjes aan de kiezen. Indien nodig kan het konijn gedwangvoerd worden met speciaal verkrijgbaar poeder.

Veel foto's plaatsen hŤ!

Pics uit het vorige topic :

Bing met poezenvriendin Daisy van Snakelady
11423844_848567405234184_6145927836499669700_n.jpg?oh=1b1c2e670be9f04436b6f70532e8e6e3&oe=55F51FB5

Betsy en Mr. White van Eisoep
2qs2tqt.jpg
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_155214719
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 12:47 schreef BostonianLady het volgende:
OK. De konijntjes zitten inmiddels in de kooi met een stuk gaas tussenbeide.
Dus van een zwangerschap zal het niet (meer) komen, hoe oud ze ook zijn.

Maar over de gewicht kwestie; denk dat jullie mij verkeerd begrijpen.

Er is nooit beweerd dat er een dwerghangoor bij is.
Het enige wat er beweerd is is dat ze man en vrouw zijn, en "ongeveer 3 maanden".

Toen vond ik een website waar een tabel op stond met de gemiddelde gewichten van dwerghangoren bij een bepaald aantal weken oud. Juist aangezien ik ervan uitga dat mijn konijnen GEEN dwergen zijn geloof ik er niks meer van dat ze 3 maanden oud zijn, dan zouden ze, afgaande op die tabel die over dwergen gaat, toch veel zwaarder moeten zijn.

Qua dwergmaatstaven (en ze zijn niet eens dwergen denk ik) zit mijn hangoor tussen de 8 en 9 weken en de andere tussen de 5 en 6 weken.......

Dus zelfs qua dwerggewicht komen ze bij lange na niet in de buurt van de 3 maanden oud.
Wat betekent dat als dit geen dwergen / grotere konijnen zijn, ze helemaal jong zijn. :S

:(

"Meneer" heeft, voor zover ik het kan zien, overigens nog zero zichtbare ballen, wat ook verklaard zou kunnen worden door dat ie nog hartstikke jong is (of gewoon vrouw) :P

Vertrouw de geslachten nu ook niet meer, als ze al zoveel liegen over leeftijd......

Dus inderdaad volgende week maar naar de DA.Hoe gaat het nu met je konijntjes?

Hier vindt Mol het vooral warm, maar de icepods zijn goedgekeurd ^O^
11857738_10207539529230809_841451496_n.jpg?oh=22b88233d5db2bc735f9454f8a1618c9&oe=55D10767

11903495_10207539530550842_40947143_n.jpg?oh=3a58b6d94bf979c337c173b38c6aa907&oe=55CFFD50
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_155387917
Hier gaat het goed! We zijn inmiddels bij de DA geweest en ze zijn ingeent. Inderdaad man en vrouw, meneer is nog niet oud genoeg maar binnenkort word hij gecastreerd.
Totaal geen problemen gehad met die 2 samen (oke er is nu een gaas tussen, maatgoed). We zijn bij voorbaat heeeel bang gemaakt over bij elkaar zetten.. Maar no problemen, ze slapen tegen elkaar aan en ze wassen elkaar.

Wel een enorm verschil in karakter, de man is ontzettend laidback en nog een beetje schijterig, de vrouw is mega druk, altijd ervoor in om de kooi uit te gaan (hem boeit het niet zo) en ook op eten reageert ze bijna hyper terwijl hij de wereld gelaten over zich heen laat komen ;).
pi_155387945
registreer om deze reclame te verbergen
Oja, heb ook een icepod besteld, zij doet er niet veel mee maar hij gaat er wel degelijk op liggen. ;0
pi_155714249
Hee allemaal,

Ik lees hier altijd mee omdat ik inmiddels ook al heel wat jaartjes 2 konijntjes heb zitten. Nu eten ze natuurlijk de oren van hoofd en heb eigenlijk altijd voer gewoon bij de dierenwinkel gekocht - ik geef ze altijd science selective. Nu heb ik er eigenlijk nooit over nagedacht om het online te bestellen, maar ik kan me voorstellen dat dit nogal wat geld scheelt en ik wil niet overstappen op ander voer :)

Heeft iemand ervaring met science selective online bestellen en zo ja, waar? Want ik wil het toch eens proberen ...
pi_155714551
Ik niet, ik haal onze Science Selective eigenlijk altijd bij de lokale Welkoop. Vaak profiteer ik van acties, daarvoor houd ik de folders in de gaten.

Maar, bestellen bij een webshop zou wel een optie zijn. Al vind ik het door de verzendkosten vaak niet lucratief. En ik wil niet thuis moeten blijven om de bestelling in ontvangst te nemen. En omdat ik elke dag toch langs die Welkoop kom, vind ik het ook wel prima zo.
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 31 augustus 2015 @ 21:17:05 #7
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_155717784
registreer om deze reclame te verbergen
Ik koop het altijd online. Vaak zakken van 10 kilo. Meestal bij Konino. Stuk voordeliger dan bij de dierenwinkel. Vaak ook acties daar met gratis verzending.
pi_155718451
Ik koop altijd kleine zakken. Mol is maar in d'r eentje en met zo'n zak zou ze dan zo lang doen. Ik koop max 3km, maar meestal 1,5kg
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_155718987
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 21:17 schreef dutchdevil het volgende:
Ik koop het altijd online. Vaak zakken van 10 kilo. Meestal bij Konino. Stuk voordeliger dan bij de dierenwinkel. Vaak ook acties daar met gratis verzending.
Die 10 kilo zakken scheelt idd heel veel! Is evenveel als ik voor 6 kilo betaal ... Die winkel ga ik eens proberen! Tnx!
pi_156222638
Ik heb vandaag weer een konijntje uit de opvang gehaald. Een heel klein kereltje, die gepakt is door een jachthond. De eigenaar van de hond heeft hem weten te bevrijden en heeft hem naar de opvang gebracht, maar hij was wel behoorlijk gewond. Inmiddels is hij helemaal genezen en vandaag bij ons gekomen en het gaat hardstikke goed *O*
Nog nooit zo'n makkelijke koppeling gehad. Hij is erg getraumatiseerd en heel schrikachtig, maar met onze voedster klikte het meteen en hij kroop helemaal uit zijn schulp. Erg leuk om te zien!
Gregory%20HP.preview.JPG

Dit is hem.
De witte vlek op zijn oog is het enige zichtbare gevolg van zijn verwondingen, maar daar schijnt hij zelf geen last van te hebben.

[ Bericht 24% gewijzigd door livelink op 19-09-2015 16:56:25 ]
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_156235530
Wat een leukerd!
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_156236759
Wat Gup zegt! O+
pi_156238275
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 16:49 schreef livelink het volgende:
Ik heb vandaag weer een konijntje uit de opvang gehaald. Een heel klein kereltje, die gepakt is door een jachthond. De eigenaar van de hond heeft hem weten te bevrijden en heeft hem naar de opvang gebracht, maar hij was wel behoorlijk gewond. Inmiddels is hij helemaal genezen en vandaag bij ons gekomen en het gaat hardstikke goed *O*
Nog nooit zo'n makkelijke koppeling gehad. Hij is erg getraumatiseerd en heel schrikachtig, maar met onze voedster klikte het meteen en hij kroop helemaal uit zijn schulp. Erg leuk om te zien!
[ afbeelding ]

Dit is hem.
De witte vlek op zijn oog is het enige zichtbare gevolg van zijn verwondingen, maar daar schijnt hij zelf geen last van te hebben.
Aww <3 Wat een schatje.
Dit is precies eenzelfde als een van mijn eerdere konijntjes, dat was echt een heel lief beestje.
pi_156240127
Ik bestelde SS vaak bij the Hay Expert. Daar kun je voor de standaard verzendkosten 28kg spullen verzenden. Bestelde dan ook mee voor vrienden/vage kennissen van internet want ik had zelf ook maar 2 kleine konijnen :D

Livelink wat een schatje O+ En wat goed dat ie uit zijn schulp kruipt met een konijnenvriendin *;
pi_156281336
Hallo allemaal,

Ik heb een witte konijn in bezit.
Soms als hij uit zijn kooi gaat dan eet ze soms papier of dergelijke .
Is dat normaal of is het beter om beter op te passen?

PoXnBb.jpg
ZVGMJ0.jpg
oZB09o.jpg
VL4P6q.jpg
pi_156282212
Ach gut, wat een kleintje nog. Papier verscheuren is wel normaal.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_156282699
Maar opeten toch zoveel mogelijk voorkomen...
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_156282751
Okey .

En we weten niet precies wat het ras is van deze .
Weten jullie wat meer van?
pi_156282915
Waar komt deze vandaag? Ik gok een dierenwinkel of tuincentrum? Hoe lang heb je dit konijn al?

Mijn vermoeden is dat het geen 'ras' is, maar een gewoon een leuk konijn. Meestal zijn dit konijnen van mensen die, oeps, een nestje hebben gehad en van de jongen af moeten. Geen idee dan wat de herkomst is. Met alle gevolgen van dien (doorfok, incest, tel maar uit). Reken er sowieso maar op dat hij/zij nog flink gaat groeien.

Konijnen zijn groepsdieren en moeten dus eigenlijk met z'n tweeŽn of meer gehouden worden. Als je er in de toekomst een konijn bij wilt zetten, laat je eigen konijn dan wel castreren bij de dierenarts! Anders krijg je ook een oeps-nestje, terwijl de asiels al vol zitten met dit soort konijnen ;)
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_156282946
Ik ga volgende week verhuizen en Aafje dus ook O+. Omdat haar hok nu best wel op is (krijgertje via vrijwilligerswerk, maar had al flink wat knaagschade en het sproeien van zeus heeft het hok geen goed gedaan), vandaag maar een nieuwe besteld. Voor nu binnen, maar hopelijk volgend jaar een huis samen met een tuin dus wel een met flinke uitbreidingsmogelijkheden :)

konijnenhok-excellent-medium-white-gallery.jpg

quote:
12s.gif Op maandag 21 september 2015 21:54 schreef murtie het volgende:
Okey .

En we weten niet precies wat het ras is van deze .
Weten jullie wat meer van?
Ik denk rasloos. Komt het konijntje uit een dierenwinkel?
pi_156283077
Dat hok!! _O_
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_156283233
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 22:03 schreef Guppyfriend het volgende:
Dat hok!! _O_
Ja :D Hij is zelfs uit te breiden met rennen zoals bij deze:
konijnenhok-excellent-medium-met-aanbouw-universal-links.jpg
Maar vriendlief en ik willen eerder een hok in een makkelijk toegankelijke ren onder een afdak oid dan dit :)
pi_156301931
Ons hok heeft een grote ren, maar onze ren is niet overdekt. Soms twijfel ik wel eens of een overdekte ren niet veiliger is. Nu heb ik nog nooit een konijn gehad die er overheen probeerde te springen en katten uit de buurt worden vakkundig weggejaagd als ze zelfs maar in de buurt komen van de ren, maar toch..
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_156301963
Hier zal het tzt voor aaf wel nodig zijn, ook als beschutting met haar albino-vachtje
pi_156314293
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 september 2015 18:36 schreef douche-eendje het volgende:
Hier zal het tzt voor aaf wel nodig zijn, ook als beschutting met haar albino-vachtje
Ja, ik twijfel zelf ook nog wel. Nu moeten ze 's nachts naar binnen en als wij langere tijd weg zijn ook. Het zou natuurlijk wel lekker voor ze zijn als ze altijd de extra ruimte hebben.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_156530230
Het gaat heel lekker met mijn konijnen. De koppeling is helemaal gelukt en ze zitten de hele dag gezellig bij elkaar.
Alleen als ik naar ze toe ga, dan jaagt mijn eerste konijn de ander echt weg. Ik mag hem geen aandacht geven. Zodra ik weer weg ben is het weer allemaal gezellig, maar als ik er ben is ze echt vervelend.

Enig idee of ik er iets aan kan doen?
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
  donderdag 1 oktober 2015 @ 22:10:18 #27
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_156534388
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 september 2015 18:34 schreef livelink het volgende:
Ons hok heeft een grote ren, maar onze ren is niet overdekt. Soms twijfel ik wel eens of een overdekte ren niet veiliger is. Nu heb ik nog nooit een konijn gehad die er overheen probeerde te springen en katten uit de buurt worden vakkundig weggejaagd als ze zelfs maar in de buurt komen van de ren, maar toch..
Toevallig dat ik dit nu lees, vriendin van me was ineens dr konijnen kwijt, ook in onoverdekte ren. Geen idee wat dat geweest kon zijn, tot ze vandaag in haar schapenstal aangevlogen werd door een havik...
Er lag een onthoofde kip ook.
Bizar genoeg heeft ze hem kunnen vangen met een net en hem heel ver weg weer uitgezet.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_156535099
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 22:10 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Toevallig dat ik dit nu lees, vriendin van me was ineens dr konijnen kwijt, ook in onoverdekte ren. Geen idee wat dat geweest kon zijn, tot ze vandaag in haar schapenstal aangevlogen werd door een havik...
Er lag een onthoofde kip ook.
Bizar genoeg heeft ze hem kunnen vangen met een net en hem heel ver weg weer uitgezet.
Dat lijkt me heel traumatisch om zo je konijnen te verliezen. Die van mij kunnen vanuit de ren hun hok invluchten en ik heb aan de andere kant van de ren nog een overdekt hokje staan waar ze in kunnen vluchten in geval van gevaar. Hopelijk geeft ze dat genoeg vluchtmogelijkheden in geval van een roofvogel.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_156627778
Na ruim 14 jaar is Nijn overleden. Vandaag ging het heel snel, en 14j is zeer respectabel.
so get yourself a car and drive it all alone
get yourself a car and ride it on the wind
get yourself a car and drive it all alone
get yourself a car and ride it on the wind yea
pi_156627862
Zeker een hele mooie leeftijd. Sterkte!
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_156630005
Wauw, wat een leeftijd! Sterkte :*
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 11 oktober 2015 @ 14:07:10 #32
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_156757476
Respectabel, onze nijnen halen gelukkig vaak de 10, maar dan is het wel gebeurd!
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
  zondag 11 oktober 2015 @ 14:14:01 #33
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_156757609
Zal binnenkort een wat foto's plaatsen van Antenkin, Winnie, Plushinka, Hary, Lila en Felix. Tja, we hebben er een paar.
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_156788191
This post is worthless without pics :D
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_156939805
MET SPOED VRIJWILLIGERS GEVRAAGD!

Wij zijn afgelopen september met het Knaagdierencentrum verhuisd van Heiloo naar IJmuiden. Helaas zijn door deze verhuizing veel vrijwilligers gestopt omdat het niet mogelijk voor ze was om naar de nieuwe locatie te komen. Daarom zijn wij met spoed op zoek naar dierenliefhebbers die het leuk vinden ons te komen helpen met het verzorgen van onze konijnen en knaagdieren.

Voor elke ochtend van de week hebben wij hulp nodig door een tekort aan vrijwilligers. Vooral de dinsdagochtend, woensdagochtend en zaterdag zoeken wij met spoed vrijwilligers.

We beginnen rond 8.30 tot alle dieren er weer schoon en fris bijzitten, dat duurt tot een uur of 12. Op de zaterdag kunnen wij ook hulp gebruiken met het plaatsen van dieren, koppelen, telefoon opnemen en meer van hetgeen wat komt kijken bij het reilen en zeilen van een drukke opvang.

Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op via de mail of telefoon.

Heerenduinweg 8
1971 JE IJmuiden.
0255527665
[email protected]

Kun je ons niet versterken als vrijwilliger, maar wel op zoek naar dŠt konijn wat het geschikte maatje voor jouw konijn kan zijn, of op zoek naar een cavia, chinchilla, gerbil, rat, hamster of muis? Ook daarin zijn wij thuis, kijk op de website voor meer informatie over onze dieren.
pi_156945133
Glijdt Licht... sterkte...

Ik lees altijd mee met jullie topics.. maar ik heb een vraagje...

Mijn konijntje een vos konijntje, beet de laatste tijd hele tijd aan de tralies van ons binnenhok, terwijl ze elke avond eigenlijk vrij los mag lopen in de kamer. Maar elke dag beet ze aan die tralies en dit ging een hele avond door, niet een kwartiertje of iets, maar echt hele avonden. Dus ik op zoek naar antwoorden en op naar de Tuinland waar ik dit konijntje had gekocht en daar zeiden ze dat mijn konijn misschien een maatje mistte. Dus ik heb veel nagedacht over nog een konijntje er bij. Nou op 4 oktober..dierendag, ik op nieuw naar de Tuinland en daar zag k een mooi konijntje, heel zacht karakter merkte ik al snel en ik heb haar gekocht, alleen het nieuwe konijntje is nu 16 week waarschijnlijk, want ze weten niet precies hoe oud is ze is, want het is een teruggebracht konijntje.
Ik heb een soort van buitenren in de kamer gezet tegen het konijnenhok van Stampertje het voskonijn. En nu een paar week verder, laten we samen los, dus Stampertje los met het nieuwe konijntje genaamd Snuffie. Maar stampertje is vrij dominant en sluw, dan gaat ze onder de tafel liggen, oren plat en zodra Snuffie ( et nieuwe konijn) dan rustig langs loopt gaat ze in de aanval.
Meestal gaat het goed. Stampertje negeert haar vaak en laat vaak haar ook gewoon uit haar waterflesje drinken en in haar kooi springen. Maar soms heeft Stampertje dus een bui dat ze Snuffie echt hapt... bijten wil ik het niet noemen, want Snuffie is ook niet bang nadat is het gebeurd en gaat er bij zelfs lang uit liggen.
Maar is dat dan spelen tussen 2 konijnen? Dat is een beetje mijn vraag.. Wat is spelen tussen 2 konijnen? Het zijn allebei vrouwtjes, Stampertje het konijn wat ik al had is 10 maand ongeveer en het nieuwe konijntje is dus iets van 3 maand ongeveer.

Alvast hartelijk dank voor het antwoord.. Stampertje is nog al van het territorium gedrag en dat snappen we dan ook... maar ja wat is spelen tussen 2 konijntjes?

Sorry voor het lange verhaal trouwens...
Waarom altijd maar meteen de makkelijke weg kiezen? Als je wat langer nadenkt, kom je misschien tot een verstandigere conclusie..
  maandag 19 oktober 2015 @ 15:40:35 #37
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_156945697
Zitten ze nu beiden in het 'oude' hok van Stampertje?
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_156946176
Nee, Stampertje zit in haar hok en Snuffie zit in een ren er omheen gebouwd. Zodat ze aan elkaar kunnen wennen. We hebben nu een hok besteld van 1.20 m. Nero 4 van Savic

En 's avonds lopen ze allebei vrij en kan Snuffie terug rennen in de ren mocht dat nodig zijn. En anders hollen ze door de kamer... of eigenlijk Stampertje achter Snuffie aan..

[ Bericht 21% gewijzigd door Miss_paraplu op 19-10-2015 16:09:03 ]
Waarom altijd maar meteen de makkelijke weg kiezen? Als je wat langer nadenkt, kom je misschien tot een verstandigere conclusie..
  maandag 19 oktober 2015 @ 16:26:00 #39
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_156946789
Tja, zolang ze niet tot bloedens bijten, is er weinig aan de hand, er is altijd 1 dominant konijntje in een paartje, ook als het vrouwtjes zijn. Wij hebben drie ' stelletjes' en de dominante jat regelmatig het voer van de ander, jaagt de ander weg van het nachthok, of ander gedrag dat je denkt, moet dat nou. Maar dan liggen ze elkaar 5 minuten later uitgebreid te wassen, dus zo erg is het allemaal kennelijk niet.
Dat gezegd, niet alle konijnen mogen elkaar. Dus het gaat niet altijd per definitie goed. Maar geef het niet te snel op...
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 09:47:32 #40
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_156962468
Plushinka heeft me in m'n neus gebeten gisteren! Eerst zat ze gewoon aan m'n neus te likken door de tralies, en zodra Harry achter haar ging staan beet ze opeens...Harry is een jaloers kreng. Hij vind dat ik teveel aandacht aan z'n vrouwtje geef, dus ik denk dat ze van hem schrok en daarom beet, of misschien beet hij haar wel om duidelijk te maken dat dat geflirt met andere mannetjes niet getolereerd word.
Konijnen, minder simpele beesten dan veel mensen denken.
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_156964128
Even denken waar te beginnen met advies.....

Goed, allereerst: konijnen hebben ruimte nodig. Enkel in de avond los en de rest van de dag en nacht en ochtend vast in een hok is echt te weinig. Ze hebben die gespierde springpoten niet voor niets ;) . Uit frustratie kunnen konijnen gaan tralieknagen en zelfs ook echt narrig worden. Of als ze met z'n tweeen komen te zitten, met elkaar ruzie gaan maken.
Wat je kunt doen is om als je niet thuis bent of slaapt, een of meedere panelenrennen om het hok heen te zetten. Voor een koppel dwerg(!)konijnen is 2m2 grondoppervlak echt minimaal wat nodig is om 24/7 toegang tot te hebben, en dan tellen verdiepingen van een hok niet mee. Dus enkel met een hok van 1.20 X 60 cm haal je dat niet. Voor wat grotere en/of actieve konijnen (en onder die laatste groep vallen ook vaak juist dwergjes) is 2m2 vaak zelfs nog te krap, en moet je eerder denken aan 4 - 8 m2 minimaal.

Het klinkt gelijk als een hoop ruimte die je moet inleveren, maar in de praktijk valt dat vaak wel mee. Renpanelen kun je weghalen als je zelf thuis bent, dus daar hoef je niet zoveel last van te hebben. Maar de konijnen hebben er in de tijd dat jij er niet bent wel veel plezier van :) . Of maak je huis konijnproof, zodat ze ook los kunnen lopen als je er niet bent. (Dat heb ik hier. Gaat prima, maar ja, het geeft soms wat meer rommel en elk konijn kan natuurlijk een keer knagen, dus dat is wel iets om rekening mee te houden)

Punt twee: een maatje: In elk geval al goed dat ze bij Tuinland een vriendje aanraadden. Dat is wel basisbehoefte nummer 1 voor vrijwel elk konijn. Everybunny needs somebunny O+ . Iets minder dat ze je dan vrouwtje, en bovendien zo'n jong vrouwjte meegeven, maar goed, dat speelt in vrijwel elke dierenwinkel/tuincentrum en het is nu eenmaal gebeurd. :)
Wel een tip voor de volgende keer: ga voor een maatje naar een opvang! Daar kunnen ze de konijnen laten 'speeddaten', weet je vaak al meer over het karakter (jouw jongste konijntje kan nog geen puberen en qua karakter veranderen) en je steunt zo ook niet de enorme broodfokpraktijken achter dierenwinkelkonijntjes.

Het klinkt verder niet alsof het oorlog is, dus dat is mooi . (Dan rollen ze als een hoopje konijn over de grond en kunnen er ook echt gewonden vallen.) Een beetje jagen, rijden en af en toe happen klinkt wel als normaal konijnengedrag. Als er door beide konijnen goed gegeten, gedronken, gekeuteld en ook gerust wordt, en er geen bloed vloeit is het wel OK. Het mooiste zou zijn als ze na verloop van tijd ook lekker bij elkaar gaan liggen, elkaar rustig opzoeken of elkaar wassen, (dan hebben ze echt wat aan elkaars gezelschap) maar dat kan best even duren.

Echt samen spelen zie ik de konijnen hier niet doen. Niet zoals je wel eens honden of katten ziet spelen. Wat ik wel zie is dat ze elkaar wassen, lekker samen tegen elkaar aan slapen, samen op zoek gaan naar eten (en ja, dan jatten ze wel eens wat van elkaar) en samen de woonkamer verkennen. Dus dat is meer hun idee van 'spelen' denk ik.

Tijdens het koppelen ben ik over het algemeen zelf niet zo'n fan van het hokken tegen elkaar aan plaatsen zodat ze kennis kunnen maken. Op deze manier moeten ze continu de rangorde opnieuw bepalen, en kan de spanning juist enorm opbouwen. Tegen de tijd dat ze dan wel bij elkaar mogen, kunnen ze die frustratie en spanning op elkaar afreageren. Ik laat ze liever zo snel mogelijk samen (beginnend op neutrale ruimte) en haal ze dan daarna ook liever niet meer uit elkaar. Dus ik zou ze nu ook gewoon lekker samen laten, ook als je ze vast doet. (Maar daarvoor heb je wel een hok met ren nodig, want alleen een hok is te klein voor 1 konijn, laat staan voor 2 konijnen, om ze in vast te zetten.)

En blijf het gedrag onderling wel goed in de gaten houden. Voedsters hebben nog wel eens last van de pubertijd en/of hormonaal gedrag. Soms kan het helpen om de dominanste of beide voedsters te laten steriliseren. Ik zal niet zeggen dat twee voedsters samen nooit kan (een combinatie van een ex-ram en een voedster wordt vaak als het meest stabiel beschouwd) maar het is wel een combinatie die toch bekend staat om plots om te kunnen slaan, dus houd er rekening mee.
pi_156965616
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 11:27 schreef Candaasje het volgende:
Even denken waar te beginnen met advies.....

Goed, allereerst: konijnen hebben ruimte nodig. Enkel in de avond los en de rest van de dag en nacht en ochtend vast in een hok is echt te weinig. Ze hebben die gespierde springpoten niet voor niets ;) . Uit frustratie kunnen konijnen gaan tralieknagen en zelfs ook echt narrig worden. Of als ze met z'n tweeen komen te zitten, met elkaar ruzie gaan maken.
Wat je kunt doen is om als je niet thuis bent of slaapt, een of meedere panelenrennen om het hok heen te zetten. Voor een koppel dwerg(!)konijnen is 2m2 grondoppervlak echt minimaal wat nodig is om 24/7 toegang tot te hebben, en dan tellen verdiepingen van een hok niet mee. Dus enkel met een hok van 1.20 X 60 cm haal je dat niet. Voor wat grotere en/of actieve konijnen (en onder die laatste groep vallen ook vaak juist dwergjes) is 2m2 vaak zelfs nog te krap, en moet je eerder denken aan 4 - 8 m2 minimaal.

Het klinkt gelijk als een hoop ruimte die je moet inleveren, maar in de praktijk valt dat vaak wel mee. Renpanelen kun je weghalen als je zelf thuis bent, dus daar hoef je niet zoveel last van te hebben. Maar de konijnen hebben er in de tijd dat jij er niet bent wel veel plezier van :) . Of maak je huis konijnproof, zodat ze ook los kunnen lopen als je er niet bent. (Dat heb ik hier. Gaat prima, maar ja, het geeft soms wat meer rommel en elk konijn kan natuurlijk een keer knagen, dus dat is wel iets om rekening mee te houden)

Punt twee: een maatje: In elk geval al goed dat ze bij Tuinland een vriendje aanraadden. Dat is wel basisbehoefte nummer 1 voor vrijwel elk konijn. Everybunny needs somebunny O+ . Iets minder dat ze je dan vrouwtje, en bovendien zo'n jong vrouwjte meegeven, maar goed, dat speelt in vrijwel elke dierenwinkel/tuincentrum en het is nu eenmaal gebeurd. :)
Wel een tip voor de volgende keer: ga voor een maatje naar een opvang! Daar kunnen ze de konijnen laten 'speeddaten', weet je vaak al meer over het karakter (jouw jongste konijntje kan nog geen puberen en qua karakter veranderen) en je steunt zo ook niet de enorme broodfokpraktijken achter dierenwinkelkonijntjes.

Het klinkt verder niet alsof het oorlog is, dus dat is mooi . (Dan rollen ze als een hoopje konijn over de grond en kunnen er ook echt gewonden vallen.) Een beetje jagen, rijden en af en toe happen klinkt wel als normaal konijnengedrag. Als er door beide konijnen goed gegeten, gedronken, gekeuteld en ook gerust wordt, en er geen bloed vloeit is het wel OK. Het mooiste zou zijn als ze na verloop van tijd ook lekker bij elkaar gaan liggen, elkaar rustig opzoeken of elkaar wassen, (dan hebben ze echt wat aan elkaars gezelschap) maar dat kan best even duren.

Echt samen spelen zie ik de konijnen hier niet doen. Niet zoals je wel eens honden of katten ziet spelen. Wat ik wel zie is dat ze elkaar wassen, lekker samen tegen elkaar aan slapen, samen op zoek gaan naar eten (en ja, dan jatten ze wel eens wat van elkaar) en samen de woonkamer verkennen. Dus dat is meer hun idee van 'spelen' denk ik.

Tijdens het koppelen ben ik over het algemeen zelf niet zo'n fan van het hokken tegen elkaar aan plaatsen zodat ze kennis kunnen maken. Op deze manier moeten ze continu de rangorde opnieuw bepalen, en kan de spanning juist enorm opbouwen. Tegen de tijd dat ze dan wel bij elkaar mogen, kunnen ze die frustratie en spanning op elkaar afreageren. Ik laat ze liever zo snel mogelijk samen (beginnend op neutrale ruimte) en haal ze dan daarna ook liever niet meer uit elkaar. Dus ik zou ze nu ook gewoon lekker samen laten, ook als je ze vast doet. (Maar daarvoor heb je wel een hok met ren nodig, want alleen een hok is te klein voor 1 konijn, laat staan voor 2 konijnen, om ze in vast te zetten.)

En blijf het gedrag onderling wel goed in de gaten houden. Voedsters hebben nog wel eens last van de pubertijd en/of hormonaal gedrag. Soms kan het helpen om de dominanste of beide voedsters te laten steriliseren. Ik zal niet zeggen dat twee voedsters samen nooit kan (een combinatie van een ex-ram en een voedster wordt vaak als het meest stabiel beschouwd) maar het is wel een combinatie die toch bekend staat om plots om te kunnen slaan, dus houd er rekening mee.
Wow, dank je wel voor je tijd en moeite voor het schrijven van dit bericht...
Ik heb het aandachtig doorgelezen en sinds gisteravond likken ze steeds elkaar...constant...
Ik dacht dat et happen was, maar het is toch echt likken! Dus dat is een goed teken! Verder eind van de avond zaten ze echt zo lief met de vachtjes tegen elkaar aan.. heel lief... en vanochtend aten ze samen uit 1 bakje terwijl ik 2 had gevuld en Stampertje ook daarbij had gezet... maar blijkbaar is er iets gebeurd dat ze nu zo bij elkaar zitten.

Wat betreft wat je zei over ruimte die een konijntje nodig heeft... ook daar hebben we het over gehad thuis en ze krijgen nu een soort van wat normaal een buitenhok is,maar die zetten we dan binnen neer, het is meer een kippenhok officieel dan een konijnenhok..die hebben we besteld met 2 grote rennen, we hebben de eettafel zeg maar tegen de muur geschoven zodat er veel ruimte is voor de rennen.. en wij vinden dat totaal niet erg.. en voor de konijnen is het beter dat ze nu nog meer ruimte hebben mochten ze niet samen willen liggen of zitten of wat dan ook... Dus ze kunnen vanaf volgende week echt nog meer rennen en springen dan dat ze nu doen... en ook nog beschermd, want nu eten ze allebei inmiddels aan mijn puzzelstukjes die onder de bank liggen...

Ik dank je hartelijk voor je advies en tips! Echt top!

Het gedrag blijf ik zeker in de gaten houden, want Stampertje heeft dus af en toe van die lakse buien en ondanks dat ze nu heel lief doen tegen elkaar, let ik er wel op dat Stampertje niet gemeen doet tegen Snuf, het is wel zo dat als ik zie dat Stampertje snuffie wast en Snuffie stampt, dan zeg ik heel streng: STAMP..... en dan laat stampertje meteen ook los en gaat iets anders doen...

Het koppelen gaat nu wel beter dus..dankzij jou tip, dat ik ze in de ren samen had gezet en daardoor zaten ze dus gisteravond gezellig naast elkaar en zat Stampertje dus Snuffie steeds te likken. Maar er komt dus meer ruimte bij...en ja ik weet het , het is wat raar zo'n groot (buitenhok) binnen neer te zetten met een grote ren erbij maar als het hen blij maakt met die sprongetjes van ze, dan vinden wij het ook goed.
Waarom altijd maar meteen de makkelijke weg kiezen? Als je wat langer nadenkt, kom je misschien tot een verstandigere conclusie..
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 13:32:26 #43
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_156966233
Onze paartjes zijn allemaal ' geholpen' ram + vrouwtje, dat werkt inderdaad beter dan 2 vrouwtjes, wat we vroeger wel hadden. Vrouwtjes zitten elkaar meer op de kop, vinden we.
Dat gezegd, jat het dominante konijn nog steeds letterlijk het voer uit het bekje van de andere, als ze daar toevallig zin in hebben, ze zijn gewoon niet zo subtiel soms.
Bij 2 van de drie stelletjes is de ex-ram de dominante, bij ons jongste stelletje(broer en zus) is het vrouwtje juist de dominante partij, die tiranniseert haar broer in feite volkomen. Maar, ze liggen wel altijd tegen elkaar aan te slapen, wassen elkaar de hele dag, en zijn meestal letterlijk binnen een paar centimeter van elkaar, of echt lijf aan lijf. Dus dat 1 nijntje dominant is, betekent niet automatisch dat de verhoudingen slecht zijn, of dat er geleden wordt, bedoel ik maar te zeggen!
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_158126438
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158126609
Edit: spuit elf

Maar waar ik hier eigenlijk voor kwam: ik heb cavia's en vroeg me af of jullie nog leuk spul weten om ze te entertainen, waar cavia's ook wat aan hebben ;) Tunnels en dozen zijn al een succes, en hooi in wc-rollen proppen enzo, maar misschien weten jullie nog meer creatief speelgoed om ze bezig te houden?
NARF
pi_158126658
Mol heeft zo'n metalen bolletje wat aan d'r hok hangt waar je hooi in kunt stoppen (snap je wat ik bedoel? :') ). Dat deed het bij de caafs ook altijd goed.
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158126673
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 12:39 schreef Guppyfriend het volgende:
Mol heeft zo'n metalen bolletje wat aan d'r hok hangt waar je hooi in kunt stoppen (snap je wat ik bedoel? :') ). Dat deed het bij de caafs ook altijd goed.
Ja heb ik ook, daar doe ik groente in :) Hooi eten ze er niet uit. Ik heb alleen waarschuwingen gehad dat ze met hun kop erin vast kunnen zitten. Ik heb de kleine bol maar ik zie ze er wel voor aan om klem te komen zitten ;(
NARF
pi_158126694
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 12:40 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja heb ik ook, daar doe ik groente in :) Hooi eten ze er niet uit. Ik heb alleen waarschuwingen gehad dat ze met hun kop erin vast kunnen zitten. Ik heb de kleine bol maar ik zie ze er wel voor aan om klem te komen zitten ;(
Hier redt Mol dat niet, met d'r dikke kop :D en hij hangt sowieso zo hoog dat ze op d'r achterpoten moet staan om erbij te kunnen.
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158126959
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 12:42 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Hier redt Mol dat niet, met d'r dikke kop :D en hij hangt sowieso zo hoog dat ze op d'r achterpoten moet staan om erbij te kunnen.
Ik vertrouw het niet, ze zijn zo lomp :D
Ik zat er wel aan te denken om van het voorjaar van die bloembakken voor aan de balkonrand te kopen, misschien kunnen ze daar dan onderdoor lopen en dan kan ik er munt en peterselie in kweken. Ik ben een ramp met kruiden maar ik ga het gewoon proberen (en anders doe ik er gras in).
NARF
pi_158127015
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 12:58 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik vertrouw het niet, ze zijn zo lomp :D
Ik zat er wel aan te denken om van het voorjaar van die bloembakken voor aan de balkonrand te kopen, misschien kunnen ze daar dan onderdoor lopen en dan kan ik er munt en peterselie in kweken. Ik ben een ramp met kruiden maar ik ga het gewoon proberen (en anders doe ik er gras in).
Je kunt er ook goed van die Parijse worteltjes in kweken, van die ronde worteltjes. Loof en wortel lusten ze allebei :)
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158137954
quote:
Dat is wel een eng bericht. Mijn konijnen zitten buiten, maar ik betreed hun ren altijd alleen met mijn laarzen die ik verder nergens voor gebruik. Dus daarmee heb ik dan wel geluk. Hopelijk hebben ze snel een vaccin voor deze nieuwe variant.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_158138155
Hoi! nieuw hier in dit topic :)

Ik heb een zwart konijn, genaamd Captain Blackbeard (roepnaam Baard).
Een aantal weken ging het steeds slechter met hem, het een na het ander kwam opzetten waardoor hij aardig wat uurtjes bij de DA heeft doorgebracht.
Eerst haken op zijn kiezen, even later ontstekingen in zijn nek waardoor hij niet meer goed at.
Veel moeten dwangvoeren en medicijntjes geven en nu lijkt het gelukkig alweer een stuk beter te gaan als je het aan zijn gedrag zou beoordelen, is weer lekker eigenwijs, eet weer als een idioot en maakt zijn vertrouwde geluidjes weer.
Alleen is er in zijn nek nu van alles gaande, het herstelproces na de ontsteking.
Dit ziet er erg pijnlijk en gruwelijk uit omdat er hele stukken huid loskomen en er letterlijk een soort gaten/gleuven zijn ontstaan.
Volgens de DA is dit een helingsproces en volkomen natuurlijk, het ziet er alleen heel eng en pijnlijk uit :{

Iemand hier dit wel eens aan de hand gehad?
"That's a catchy diagnosis, you could dance to that." [#115]
pi_158167279
Ik herken dat niet... Eet Baard op dit moment wel goed?
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 11 december 2015 @ 13:08:52 #54
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_158170167
Nee, geen ervaring mee. Wel met een konijn die zichzelf op at (hapte in haar wam waardoor er flinke wonden ontstonden :X) maar dat kwam door E.C. Als de DA zegt dat het normaal is zal het wel goed zijn.
pi_158218127
Een paar weken geleden zijn mijn vriend en ik verhuisd, en nu de laatste kamer bijna klaar is qua stuc- en schuurwerk komt ons konijn Flo O+ binnenkort ook weer bij ons wonen. Flo is een verschrikkelijk tam 5-jarig dwergkonijn van normaal formaat dat nu tijdelijk bij mijn schoonouders logeert (omdat ons huis op het moment nogal stoffig is). Bij een nieuw huis hoort ook een nieuw hok vinden wij, aangezien zijn oude hok stinkt, en er nu meer ruimte voor hem en zijn hok is. Nu zag ik online dit soort mooie hokken met 2 etages:

55571_ferplast_holzkaefig_cottage2_9.jpg rabbit_120_double.jpg

Maar Flo heeft middenoorontsteking gehad, waarschijnlijk door E. cuniculi, en een jaar geleden was het nog maar de vraag of hij het zou overleven. Na antibiotica/antiparasitica en heel veel liefde (met de hand voeren) is hij er gelukkig bovenop gekomen. Sindsdien heeft hij wat problemen met evenwicht en het inschatten van hoogte/diepte. Hij valt met regelmaat om als hij enthousiast is en is in een soort klimgeit veranderd, met alle gevolgen van dien (hij valt wel eens van je schouder of van de bank). Loslopen in huis vindt hij niets aan, hij zit het liefst op schoot of naast je op de bank.

Moet je een konijn met een verstoord evenwicht een nieuw hok geven met verdiepingen, of is dat vragen om problemen omdat hij van het trapje kan vallen?
pi_158218819
Ik zou dat vragen om problemen vinden, ja. Beter kijken of je een soort ren aan het onderste hok vast kan maken zodat hij beneden meer ruimte heeft.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_158218897
Molly heeft dat rechtse hok, oud model. We hebben sowieso de trap aangepast, omdat hij zoals hij door Ferplast geleverd wordt te glad is. Mol is een gezond konijn en toen heeft zij al haar coŲrdinatie nodig om met name goed naar beneden te komen. En soms doet ze dat nog wel eens wat onhandig.

Mede daarom denk ik dat ik eerder voor een groot gelijkvloers hok gaan als ik jou was. Maar wij kennen Flo natuurlijk niet zo goed als jij.
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158219116
Helemaal duidelijk! Dan ga ik inderdaad maar eens kijken naar een groter gelijkvloershok (en de optie om een ren op te zetten in de woonkamer). Flo is absoluut niet voorzichtig, nieuwsgierig en behoorlijk onhandig, lijkt op zijn baasje :+.
pi_158219296
Sowieso zou ik die hokken niet meer doen nu ik mn huidige heb. Ik ben op zoek gegaan naar een hok waar ik mijn konijn op iedere verdieping makkelijk kon benaderen ipv zo'n rottig schuifraampje van 15*15 cm :+

konijnenhok-excellent-medium.jpg
Dit heb ik nu (hartje eraf gesloopt :+ ) en het is een stuk prettiger om je konijn erin/eruit te moeten halen. De bedoeling is straks dat als we een huis met tuin hebben dat Aafje samen met nog uit te zoeken dit hok + ren buiten krijgen, maar het hok kan ook prima binnen omdat het 2 laden heeft. Aaf haar coŲrdinatie is ook niet bijzonder goed omdat ze weinig ziet en heeft dan ook wat moeite met het trapje.

Voorheen heb ik nog zoiets gehad:
bunny80-hoekkooi.jpg
Het idee is leuk maar bleek met schoonmaken ook gigantisch onhandig door de constructie van de panelen met staven die niet makkelijk uit elkaar gaan.
pi_158219535
Deze grote Ferplast een optie? 160cm breed :D http://www.ferplast.com/e(...)es/rabbit/krolik-160
160_1.jpg
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158220143
In de breedte hebben we 1.20m, maar qua diepte hebben we wel wat meer ruimte, dus ik vrees dat we misschien wel richting zelf maken moeten :P. Ik geef de voorkeur aan hokken waarbij de bovenkant open kan, aangezien zijn huidige hok dat ook heeft. Daar kan je de hele voorkant + halve bovenkant naar boven klappen.
pi_158224649
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 21:09 schreef livelink het volgende:

[..]

Dat is wel een eng bericht. Mijn konijnen zitten buiten, maar ik betreed hun ren altijd alleen met mijn laarzen die ik verder nergens voor gebruik. Dus daarmee heb ik dan wel geluk. Hopelijk hebben ze snel een vaccin voor deze nieuwe variant.
Ik zag op facebook een bericht langs komen dat er in andere landen mogelijk wel vaccins zijn en dat die nu naar nederland komen?

Ik heb hier momenteel John alleen nog, zelda is een paar maanden terug plotseling overleden. Ik wil er eigenlijk geen konijntje meer bij dus heb ik hem naar binnen gehaald en ik ben er eigenlijk verbaast over hoe leuk hij met onze katten is. Ik denk dat ik hem gewoon binnen blijf houden zodat hij lekker los met de katten kan hobbelen.

John is een paar jaar terug gevonden door mijn dochter (misschien weten sommigen dat nog), ik heb heel vaak gedacht dat hij het niet zou gaan redden zo slecht was hij maar hij is er gewoon nog en hij is zooooo leuk. Heel erg lief O+
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
http://www.librarything.com/catalog/senesta
pi_158225199
Oh ja! Ik herinner me John nog wel! Leuk dat ie nu gezellig binnen woont! Heb je een foto van John? O+
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158225989
Ja heb ik hoor, niet heel recent als in vandaag of zo omdat ik door operaties aan mijn hand niet zo veel foto's heb kunnen maken afgelopen maanden :@

66d1e02b-eb5f-4e7d-823d-4aaf6d10a376_zpssxis2ntq.jpg

cea09c1a-6810-4bfe-a90d-d679460792d8_zpspqrrito7.jpg

Zal eens kijken of ik deze week nog weer eens wat foto's kan maken :Y
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
http://www.librarything.com/catalog/senesta
pi_158226082
Ooooh kijk nou!! O+
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158226162
Wat een verandering he? Hij was zooo mager en ziek dat we hem vonden en ik heb heel wat keren in de rats gezeten om hem maar het gaat nu zo goed. En het is een knuffelbeer, wist niet dat konijnen zo knuffelig konden zijn :o En hij ligt er met ogen dicht van te genieten. Zo leuk!
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
http://www.librarything.com/catalog/senesta
pi_158229772
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 09:32 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik herken dat niet... Eet Baard op dit moment wel goed?
Zeker! dat zorgt er ook voor dat ik me minder ongerust maak.
"That's a catchy diagnosis, you could dance to that." [#115]
pi_158239177
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 00:37 schreef 010P het volgende:

[..]

Zeker! dat zorgt er ook voor dat ik me minder ongerust maak.
Toch maar wel even goed in de gaten houden, want het klinkt wel heel naar...

Mol is weer terug van d'r jaarlijkse APK van de dierenarts. Helemaal goed gekeurd en een sticker van de juf in d'r paspoort :) Ik heb ook haar hart gehoord, want de dierenarts wilde me het laten horen. Bij haar hoorde je, in tegenstelling tot heel veel andere konijnen die ze zag, echt klopjes. Wat grappig om te horen, zo snel!
Bij de DA hadden ze nog geen konijnen binnen gehad met VHD in de nieuwe variant, maar ze waren er wel heel alert op. Ze zei dat ze alle konijnen-afspraken zoveel mogelijk apart van elkaar plannen, zodat ze geen konijnen samen in de wachtruimte hebben en genoeg tijd hebben om de spreekkamer schoon te maken. Geen idee of het veel uitmaakt, maar het gaf me wel een goed gevoel. Molly is keurig op gewicht, 1,81kg schoon aan de haak en is in ieder geval weer helemaal good to go voor een nieuw jaar! *O*
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158241377
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 16:38 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Toch maar wel even goed in de gaten houden, want het klinkt wel heel naar...

Mol is weer terug van d'r jaarlijkse APK van de dierenarts. Helemaal goed gekeurd en een sticker van de juf in d'r paspoort :) Ik heb ook haar hart gehoord, want de dierenarts wilde me het laten horen. Bij haar hoorde je, in tegenstelling tot heel veel andere konijnen die ze zag, echt klopjes. Wat grappig om te horen, zo snel!
Bij de DA hadden ze nog geen konijnen binnen gehad met VHD in de nieuwe variant, maar ze waren er wel heel alert op. Ze zei dat ze alle konijnen-afspraken zoveel mogelijk apart van elkaar plannen, zodat ze geen konijnen samen in de wachtruimte hebben en genoeg tijd hebben om de spreekkamer schoon te maken. Geen idee of het veel uitmaakt, maar het gaf me wel een goed gevoel. Molly is keurig op gewicht, 1,81kg schoon aan de haak en is in ieder geval weer helemaal good to go voor een nieuw jaar! *O*
Wij hebben een inloopspreekuur, dus dan gaat dat al lastiger worden. Als ik nu met mijn konijn langs zou moeten, dan is het inderdaad misschien slimmer om even te bellen om een afspraak te maken.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_158241535
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 18:36 schreef livelink het volgende:

[..]

Wij hebben een inloopspreekuur, dus dan gaat dat al lastiger worden. Als ik nu met mijn konijn langs zou moeten, dan is het inderdaad misschien slimmer om even te bellen om een afspraak te maken.
"Vroeger" hadden wij ook konijnenspreekuur voor de vaccinaties, maar tegenwoordig doen ze dat op afspraak. Nou ja, in dit soort gevallen wel handig :Y

De Digitale Dierenarts plaatste trouwens een interessante link in dat topic: http://www.uu.nl/nieuws/m(...)v2-virus-beschikbaar

[ Bericht 12% gewijzigd door Guppyfriend op 14-12-2015 18:51:17 ]
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158247139
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 16:38 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Toch maar wel even goed in de gaten houden, want het klinkt wel heel naar...

Mol is weer terug van d'r jaarlijkse APK van de dierenarts. Helemaal goed gekeurd en een sticker van de juf in d'r paspoort :) Ik heb ook haar hart gehoord, want de dierenarts wilde me het laten horen. Bij haar hoorde je, in tegenstelling tot heel veel andere konijnen die ze zag, echt klopjes. Wat grappig om te horen, zo snel!
Bij de DA hadden ze nog geen konijnen binnen gehad met VHD in de nieuwe variant, maar ze waren er wel heel alert op. Ze zei dat ze alle konijnen-afspraken zoveel mogelijk apart van elkaar plannen, zodat ze geen konijnen samen in de wachtruimte hebben en genoeg tijd hebben om de spreekkamer schoon te maken. Geen idee of het veel uitmaakt, maar het gaf me wel een goed gevoel. Molly is keurig op gewicht, 1,81kg schoon aan de haak en is in ieder geval weer helemaal good to go voor een nieuw jaar! *O*
Altijd fijn inderdaad. Vind ze het niet spannend bij de DA?
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
http://www.librarything.com/catalog/senesta
pi_158247959
Cas heeft na 1.5 week kat-en-muisspel (in dit geval dus mens - en - konijnspel) ontdekt dat de novadox toch wel gewoon lekker is om uit het spuitje te likken. Dus als 'ie dat nou even blijft herinneren, hoef ik hem niet twee keer per dag te besluipen en hem onder al mopperend protest te 'voeren'. (Dat heb ik de afgelopen dagen dus wel gedaan.) Suf konijn! :P

En Mara is dol op de kerstboom. Die laatste stond al hoger, maar nu ook maar een flink end van de stoel vandaan.
pi_158248141
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 21:42 schreef senesta het volgende:

[..]

Altijd fijn inderdaad. Vind ze het niet spannend bij de DA?
De DA is wel 'spannend', maar het is niet zo'n verschrikkelijk-horror-drama als De Auto Des Doods :')
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158248613
Ja, dat reizen vinden ze echt HEEL ERG ENG.

Mara vind de DA ook niet heel erg. Eenmaal in de spreekkamer hupst ze gewoon rond, is nieuwsgierig naar de DA zelf, laat zich rustig oppakken en vorige week liet ze zich gewillig op haar rug leggen, spartelde niet eens tijdens het scheren, en zat daarna ook weer gewoon rustig overeind. De lieverd. O+

Maraecho_zpstljmqyww.jpg
pi_158341684
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 22:26 schreef Candaasje het volgende:
Ja, dat reizen vinden ze echt HEEL ERG ENG.

Mara vind de DA ook niet heel erg. Eenmaal in de spreekkamer hupst ze gewoon rond, is nieuwsgierig naar de DA zelf, laat zich rustig oppakken en vorige week liet ze zich gewillig op haar rug leggen, spartelde niet eens tijdens het scheren, en zat daarna ook weer gewoon rustig overeind. De lieverd. O+

[ afbeelding ]
Ik heb ťťn keer het gore lef gehad op Mol mee in de bus te nemen :') dra-ma! Maar ja, op dat moment even geen auto en ze moest toch voor de prikken naar de DA. Stampen in die bus! _O- Ik heb er nog een foto van, let vooral op die enorme angst-ogen!

543026_4769019467869_1140084367_n.jpg?oh=6cc866baad92c8563aa5e919c688f49f&oe=570F2A99&__gda__=1457225808_7bcb03de8b02681cd5d8712172b9fe2d

Wat voor onderzoek ondergaat Mara op jouw foto?
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158342893
Aaaah gossie, bus geen succes dus :P Zijn er eigenlijk natuurlijke kruidjes of zo die voor konijn rustgevend zijn?
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
http://www.librarything.com/catalog/senesta
pi_158351112
Ik heb wel eens gehoord van van die Bach druppels. Maar ik weet niet of dat echt werkt. Ze gaat altijd maar gewoon mee en dan moet ze er maar even doorheen ;)
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158356150
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 22:23 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Ik heb ťťn keer het gore lef gehad op Mol mee in de bus te nemen :') dra-ma! Maar ja, op dat moment even geen auto en ze moest toch voor de prikken naar de DA. Stampen in die bus! _O- Ik heb er nog een foto van, let vooral op die enorme angst-ogen!

[ afbeelding ]

Wat voor onderzoek ondergaat Mara op jouw foto?
't Is wel een dametje met eigen wil he, die Molly! :D

Er werd een echo gemaakt van haar lever. Die is vergroot. Geen tumoren e.d. gevonden. (100% zekerheid heb je echter nooit zei de radioloog, tenzij er een biopt van de lever genomen zou worden, maar dat raadde hij absoluut af bij zo'n verder heel gezond konijn, want dat is nogal een heftige ingreep) De lever zag er verder strak uit, alleen dus vergroot. Vermoedelijk door vet :@
pi_158389650
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 15:13 schreef Candaasje het volgende:

[..]

't Is wel een dametje met eigen wil he, die Molly! :D

Er werd een echo gemaakt van haar lever. Die is vergroot. Geen tumoren e.d. gevonden. (100% zekerheid heb je echter nooit zei de radioloog, tenzij er een biopt van de lever genomen zou worden, maar dat raadde hij absoluut af bij zo'n verder heel gezond konijn, want dat is nogal een heftige ingreep) De lever zag er verder strak uit, alleen dus vergroot. Vermoedelijk door vet :@
En dan moet je nagaan dat we d'r ooit als bang beestje uit het asiel gehaald hebben. Ze is zo opgebloeid O+

En Mara is wel heel braaf tijdens dat onderzoek! Wat is nu uiteindelijk de beslissing? Moet ze op dieet?
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158389848
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 20:36 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

En dan moet je nagaan dat we d'r ooit als bang beestje uit het asiel gehaald hebben. Ze is zo opgebloeid O+

En Mara is wel heel braaf tijdens dat onderzoek! Wat is nu uiteindelijk de beslissing? Moet ze op dieet?
Leuk!

Ja, nouja, ze is nu niet obees dus ze hoeft niet heel streng op dieet, maar gewoon oppassen met biks. Dat deed ik toch al wel, want ze heeft wel aanleg om snel aan te komen (ze is moddervet over het hek van een kinderboerij gezet en toen bij de opvang terecht gekomen. Ik heb haar ook in redelijk obese staat meegenomen :P ) Verder is er niet echt iets aan te doen.

Ze is verder gelukkig hartstikke gezond (zelfs weinig kalk in de nieren voor een konijn vond de radioloog) dus ik hoefde me ook niet echt zorgen te maken. De echo werd alleen gemaakt om uit te sluiten dat de lever vergroot was door tumoren e.d. :)
pi_158389997
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 20:41 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Leuk!

Ja, nouja, ze is nu niet obees dus ze hoeft niet heel streng op dieet, maar gewoon oppassen met biks. Dat deed ik toch al wel, want ze heeft wel aanleg om snel aan te komen (ze is moddervet over het hek van een kinderboerij gezet en toen bij de opvang terecht gekomen. Ik heb haar ook in redelijk obese staat meegenomen :P ) Verder is er niet echt iets aan te doen.

Ze is verder gelukkig hartstikke gezond (zelfs weinig kalk in de nieren voor een konijn vond de radioloog) dus ik hoefde me ook niet echt zorgen te maken. De echo werd alleen gemaakt om uit te sluiten dat de lever vergroot was door tumoren e.d. :)
Fijn dat ze gezond is O+ hier moeten we ook altijd wel oppassen met biks. Mol vindt het heel erg lekker, maar moet van ons toch voornamelijk hooi eten :D
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158700691
Hoe zit het nu met die nieuwe konijnenziekte?
Ik had jou als mijn zoon willen hebben. ~ Djeez
pi_158702735
Het lijkt wat stiller op dat gebied?

Iig is er een offlabel enting waarvoor je nog een boostenting na 6 weken moet doen. Of het reageert met het huidige gewone myx&vhd vaccin is niet bekend. Ook bijwerkingen zijn niet bekend.

In januari/februari wordt een geregistreerde enting verwacht. Ik wacht daar wel op.
pi_158703770
Er zal nog niet veel nieuws te melden zijn, denk ik... Ik wacht ook wel op de geregistreerde enting. Molly woont binnen bij ons, op 4 hoog, dus zoveel risico loopt ze nu ook weer niet.
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158706637
Mijn konijnen zitten wel buiten, maar ik begreep dat het risico toch echt wel heel klein is. Zodra de geregistreerde enting er is ga ik wel direct.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_158710255
Ik maak me nu eigenlijk meer zorgen over het vuurwerk. Mijn happy en relaxte konijn huppelt nog steeds even happy en relaxt door de ren. Het is alsof ze de knallen niet eens hoort. Mijn schichtig en bang konijntje weet echter niet meer waar hij het moet zoeken. Zit vooral stil in een hoekje dicht tegen het huis aan. Ik doe ze vanavond gewoon maar tijdig in het nachthok en dan hoop ik dat de extra hoeveelheid stro het lawaai een beetje dempt.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_158724570
Hoe gaat het nu met ze Livelink?

Hier wordt er geen fuck gegeven :D
voor de beeldvorming, de enkelglas-ruiten trillen hier in de kozijnen door de cobra's die hier op 4 hoog-hoogte ontploffen :')
1010624_10208372056963482_8254668292850807557_n.jpg?oh=5e8fb06b411bafdf6eae0ecabc7561f0&oe=57123A52&__gda__=1461404410_8cc21d542b86d3ef2c9541a9b9917eb9
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158724678
ik maak me best wel zorgen. Er zijn een paar hele harde klappen geweest, waar ze ook echt van schrokken. Ik ben wel bang dat ze heel erg gestresst raken. Maar ik kan er weinig aan doen.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_158724740
Kun je ze niet een nachtje binnen hebben? Bijvoorbeeld op een kamer waar het niet te warm is, zodat ze toch een beetje rustig zitten?

Ik moet eerlijk zeggen dat als ik Mol nu buiten zou hebben gehad, ik me ook wel erg zorgen zou hebben gemaakt :@
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158731661
Ze hebben het overleefd en ze hebben allebei vanochtend gegeten en waren heel blij dat ze weer de ren in mochten, dus ik denk dat het wel goed komt.

Het is wel lastig om zo'n getraumatiseerd konijn te hebben (is gered uit de bek van een jachthond). Andere jaren heb ik me nooit zo'n zorgen gemaakt. Ik heb er inderdaad over gedacht om ze naar binnen te halen Guppyfriend, maar dan had ik ze moeten oppakken en dat vinden ze ook echt helemaal niet leuk. Dus het was kiezen tussen twee kwaden.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_158731669
Oh, dat is ook een gedoe als ze dat zo eng vinden... Als ze veilig hebben kunnen zitten, komt het vaak ook wel goed :*
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 17 januari 2016 @ 14:45:12 #92
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_159174131
Iemand tips voor een goed binnenhok?
We gaan over ca. een maand verhuizen en aangezien het huidige hok ook alweer bijna tien jaar oud is wordt het ook tijd voor een nieuwe 'woning' voor Hummel en Gommie :s) Huidige hok ooit ergens online in Duitsland gekocht en niet meer te koop anders had ik zo weer dezelfde gekocht.

Het liefst weer een hok met 2 verdiepingen zoals ze nu ook hebben maar ik vraag me ook een beetje af of dat wel verstandig is. Hummel wordt over een maand alweer 7 en Gommie in juli 6. Geen idee hoelang ze nog rond mogen huppelen (natuurlijk het liefst zolang mogelijk!) maar tot welke leeftijd gaan ze nog zonder al teveel problemen een trapje oplopen :?

Maar ja, een hok zonder verdiepingen is te klein voor 2 konijnen en om ze nou 2 aparte hokken te geven is ook zo wat....
pi_159176155
Ik heb er een van grootplezier , medium met 2 lades binnen staan. Ik wil je een linkje sturen maar..De website doet het op zondag niet :')

Ow, zie pagina 1 van dit topic. Daar staat hij ook:)

Mijn vorige konijnen hebben geen problemen gehad met trapjes op bejaarde leeftijd. Aaf wel, maar ze ziet ook bijna niks. Voordeel van mn hok vind ik vooral dat je de konijnen makkelijk kunt pakken indien nodig en het makkelijk schoon te maken is.
pi_159176851
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 14:45 schreef dutchdevil het volgende:
Iemand tips voor een goed binnenhok?
We gaan over ca. een maand verhuizen en aangezien het huidige hok ook alweer bijna tien jaar oud is wordt het ook tijd voor een nieuwe 'woning' voor Hummel en Gommie :s) Huidige hok ooit ergens online in Duitsland gekocht en niet meer te koop anders had ik zo weer dezelfde gekocht.

Het liefst weer een hok met 2 verdiepingen zoals ze nu ook hebben maar ik vraag me ook een beetje af of dat wel verstandig is. Hummel wordt over een maand alweer 7 en Gommie in juli 6. Geen idee hoelang ze nog rond mogen huppelen (natuurlijk het liefst zolang mogelijk!) maar tot welke leeftijd gaan ze nog zonder al teveel problemen een trapje oplopen :?

Maar ja, een hok zonder verdiepingen is te klein voor 2 konijnen en om ze nou 2 aparte hokken te geven is ook zo wat....
Kijk even naar post nummer 60 van dit topic :) Een grote Ferplast zonder verdiepingen!

Molly heeft wel een hok met verdiepingen, ook een Ferplast. Staat een paar posts daarboven.
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 17 januari 2016 @ 16:37:04 #95
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_159177617
douche-eendje: op zich mooi maar weet niet of ik hout zo'n goed idee vind (aan de andere kant, kunnen ze hun hok opeten ipv de stoelpoten/tafelpoten :'))

Guppyfriend: wel ruim maar niet mooi. Dan liever degene die jij ook hebt voor Molly (ferplast double toch?) Jammer van Ferplast vind ik de sluitingen. Bij ons huidige hok kan je het hok aan de bovenkant openmaken, voorkant boven en voorkant beneden. En 'klemt' in de tralies vast ipv die plastic sluitingen.
pi_159178754
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 16:37 schreef dutchdevil het volgende:
douche-eendje: op zich mooi maar weet niet of ik hout zo'n goed idee vind (aan de andere kant, kunnen ze hun hok opeten ipv de stoelpoten/tafelpoten :'))

Guppyfriend: wel ruim maar niet mooi. Dan liever degene die jij ook hebt voor Molly (ferplast double toch?) Jammer van Ferplast vind ik de sluitingen. Bij ons huidige hok kan je het hok aan de bovenkant openmaken, voorkant boven en voorkant beneden. En 'klemt' in de tralies vast ipv die plastic sluitingen.
Hij is afgewerkt met aluminium strips op de veelgeknaagde plekken :+
pi_159181370
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 16:37 schreef dutchdevil het volgende:
douche-eendje: op zich mooi maar weet niet of ik hout zo'n goed idee vind (aan de andere kant, kunnen ze hun hok opeten ipv de stoelpoten/tafelpoten :'))

Guppyfriend: wel ruim maar niet mooi. Dan liever degene die jij ook hebt voor Molly (ferplast double toch?) Jammer van Ferplast vind ik de sluitingen. Bij ons huidige hok kan je het hok aan de bovenkant openmaken, voorkant boven en voorkant beneden. En 'klemt' in de tralies vast ipv die plastic sluitingen.
Die van Molly (inderdaad de Rabbit 100 Double) gaat op de bovenverdieping de gehele voorkant open, en aan de onderkant alleen met een schuifdeurtje. Verder niet, dus de bovenkant kan niet open, en onder dus alleen dat schuifje. Gelukkig speelt Molly's leven voorkant boven af ;)
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_159288134
Ok. Wij hebben een huis gekocht. Dus Aafje gaat in het voorjaar naar buiten verhuizen.

Nu is het zo dat Aaf al een prachtig buitenhok heeft, 2 verdiepingen, maar als ze dan toch buiten zit kunnen we er net zo goed een ren aan plaatsen. Maar dan gelijk hetvolgende probleem: straks wonen we echt aan de rand van het prachtige duingebied hier. Er lopen regelmatig vossen door de wijk, marters zullen ook onvermijdelijk zijn. Hoe ga ik Aaf (en hopelijk straks haar vriendje) buiten zo veilig mogelijk huisvesten om te voorkomen dat ze opgegeten gaat worden?

De plek die wij nu bedacht hebben om het hok neer te zetten is al volledig betegeld.
pi_159288406
Dat laatste lijkt me al heel goed, zodat ze niet het hok in kunnen graven. Verder denk ik vooral dat je voor een goede, stevige ren moet zorgen, die ook overdekt is. Geen idee of anderen nog meer tips hebben?
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_159290009
Een overdekte ren lijkt me dan een must, douche-eendje. Ik heb in mijn ren ook nog een overdekt schuilhokje staan waar ze in geval van nood in kunnen. Dus dan kunnen ze of naar dat schuilhokje of naar hun hok vluchten. Maar ja, tegen marters helpt dat natuurlijk weinig. Die komen ook overal waar het konijn kan komen. Als je zelf niet thuis bent, zou ik ze daarom in hun hok houden en niet in de ren laten.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
  donderdag 21 januari 2016 @ 20:33:22 #101
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_159290075
Ik ga dit weekend een infraroodlamp ophngen in het hok van Plushinka...ons ouwe meisje heeft moeite met warm blijven.
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_159305039
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2016 20:31 schreef livelink het volgende:
Een overdekte ren lijkt me dan een must, douche-eendje. Ik heb in mijn ren ook nog een overdekt schuilhokje staan waar ze in geval van nood in kunnen. Dus dan kunnen ze of naar dat schuilhokje of naar hun hok vluchten. Maar ja, tegen marters helpt dat natuurlijk weinig. Die komen ook overal waar het konijn kan komen. Als je zelf niet thuis bent, zou ik ze daarom in hun hok houden en niet in de ren laten.
Ivm de mogelijke marters gaan we denk ik nertsengaas gebruiken. Heeft een maas van 1x1 cm en is veel sterker dan normaal gaas.
pi_159678328
Het lijkt ons leuk om, voor zowel onszelf als onze kinderen een huisdier aan te schaffen.
Gezien de aaibaarheidsfactor, gezelligheid en redelijk gemak dachten we aan een konijn.
Ik heb mezelf al redelijk ingelezen, maar wellicht hebben jullie nog goede tips.

Ik heb al gelezen dat je het beste meer dan ťťn konijn kunt nemen en dat de combinatie van een (gecastreerd) mannetje en een vrouwtje het handigste is.
Onze kinderen zijn jong (5 en 7), maar wel rustig. Ik ga er vanuit dat ze na een tijdje minder
aandacht voor de beestjes zullen krijgen, dus we doen het niet voor hen alleen.

Als ras dachten wij aan een Nederlandse Dwerghangoor. Ik heb gelezen dat deze (over het algemeen) een rustig karakter hebben en goed met kinderen samen kunnen.

Wel kijken we naar de mogelijkheden van de huisvesting. Doen we een hok buiten of een hok binnen of alletwee. Aangezien we twee konijnen willen en ze wel de ruimte moeten hebben wordt een hok binnen wel erg groot.
Onze kamer is daarentegen wel geschikt om los te kopen, dus daar krijgen ze wel de ruimte.

Met een buitenhok moet je weer rekening houden met de overgangstemperatuur en lees ik dat de konijnen minder snel wennen aan menselijk contact.

Hebben jullie nog tips of andere zaken waar we op moeten letten?
pi_159686541
Kun je je kinderen al goed duidelijk maken dat de konijnen geen speelgoed zijn? Konijnen houden er, ondanks hun pluizige en aaibare uiterlijk, niet van om opgetild te worden en velen houden er ook niet van om op schoot te zitten.

Als je dan een konijn opgetild, moet je dat op een goede en veilige methode doen. Kinderen van jonge leeftijd kunnen dat meestal nog niet goed. Een konijn kan dan gaan spartelen en vallen, met alle gevolgen van dien (ze breken dan makkelijk hun rug).

Begrijp me niet verkeer, konijnen zijn superleuke huisdieren! Maar met kinderen vergt het een beetje voorbereiding, met name naar de kinderen toe ;) Natuurlijk vinden de konijnen het wel superleuk om op de grond geaaid te worden, een stukje wortel te krijgen en te spelen in een dozenkasteel wat de kinderen geknutseld hebben.

Binnen of buiten maakt niet zoveel uit, als de ruimte maar goed is. En buiten moeten er voldoende schuilmogelijkheden zijn. Wat je zegt klopt, konijnen moeten kunnen wennen aan de overgang van binnen naar buiten en vice versa. Nu kan het bijvoorbeeld niet. Dus dat moment moet je goed kiezen.
Ook heb je gelijk met dat buitenkonijnen wellicht iets minder mensgericht zullen worden. Maar goed, op zo'n dag als vandaag zullen jij en je kinderen ook niet snel lekker een uurtje met de konijnen gaan zitten spelen ;)

Maar vandaar dat het ook beter is om een koppeltje te nemen inderdaad, zijn ze niet alleen. Je kunt het beste konijnen bij een konijnenopvang of asiel 'halen'. Voordeel is dat je daarmee twee konijnen een fijn huisje geeft, de koppeling heb je al gehad, en het mannetje is door het asiel al gecastreerd. Kans daarmee is wel dat je misschien niet precies met de twee Dwerghangoortjes thuiskomt die je nu in je hoofd hebt. Maar is dat heel erg?

Ter illustratie een paar fotootjes van ons monster
12524034_10208485100149491_7666590475156437016_n.jpg?oh=18370a8d14d0ce203d905e53a34658db&oe=5722CE3B&__gda__=1463241061_da2bc0732b4f507a89a9b7f2fe681bba

12348021_10208200377231596_1128110902580172227_n.jpg?oh=d41a59674573025c65dd109606184485&oe=572F3D65&__gda__=1462860967_398721df843d50d66e51eeeb8e13afb8

:')
10924734_10205857646504792_2134753855925515023_n.jpg?oh=a99b968a540e866fee71db2206a259e7&oe=572D12C8&__gda__=1463583621_f33869d4c1640b3467e5ddf5445349a2

Oh, en bereid je kinderen voor op dit :D
10313779_10204025545023400_4979118840620838548_n.jpg?oh=e1c97b16673273421d26ff2e83bdfc14&oe=572A9F18&__gda__=1462378986_8ded811fc438b5b855fbf96829de2f47
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_159687532
Mijn kinderen hebben eigenlijk nooit iets aan de konijnen gevonden. Leuk om af en toe iets lekkers aan te geven en prima om de tuin mee te delen, maar meer is het niet. Van de katten hebben mijn kinderen veel meer plezier.
Ik vind konijnen echt geweldig leuk, maar het zijn niet de makkelijkste huisdieren. Ik maak me echt veel vaker zorgen over mijn konijnen dan over mijn katten.

En verder wat Guppyfriend zegt. Probeer een koppeltje te halen bij een konijnenopvang. Dat scheelt je de stress van het koppelen. Daar kunnen ze ook kijken welke koppeltje het best bij jullie past. Ze kennen de konijnen en hun karakters en daar maken ze een goede inschatting, is mijn ervaring.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_159688466
Eens met gup en livelink. En als je ze uit een opvang gaat halen, vraag eerst eens na bij de opvang wat de eisen zijn aan hok. De opvang waar ik vrijwilliger ben plaatst in principe namelijk alleen buiten.
pi_159688937
Goed advies hierboven.

Buiten is het makkelijker om ze meer (voldoende) ruimte te geven. Ik had een koppeltje in de achtertuin en knuffelen met mij wilden ze niet. Ze kwamen alleen als ik eten (en dan bij voorkeur munt of peterselie ;) ) bij me had. Maar des te leuker was het om te zien hoe ze met elkaar speelden en bij elkaar lagen.
Ter illustratie *;

wko80g.jpg
pi_159691588
Ik heb een konijn dat in de woonkamer woont, en daardoor zeer mensgericht is. Hij is zelfs zindelijk, wil op schoot zitten en heeft geen problemen met optillen. Je kunt ze best wat leren, als je ze van jongs af aan hebt. Hiervoor als kind een buitenkonijn gehad, daar vond ik niet veel aan.

Nu wil ik niet zeggen dat je er geen uit het asiel moet halen, alleen dat het ook aan de opvoeding en karakter van het konijn ligt,en dat het binnen makkelijker is om een band te krijgen met een huisdier :). Moet je wel het hok vaak genoeg schoonmaken anders is binnen ook niet leuk ;).
pi_159696776
Er zijn er die het wel leuk vinden hoor, maar het merendeel niet... Wel iets om rekening mee te houden als je valt op de aaibaarheidsfactor ;)

Overigens pleit een hok buiten je niet vrij van minder schoonmaken. Ook buiten moet je dat regelmatig doen, om vliegenmaden te voorkomen.
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_159720143
Zwieber:
Tessa en Pinky;
image.php?image_id=151033&type=animal&size=large
https://knaagdierencentru(...)n/knaagdier/17/98475

Donsje en pluisje

image.php?image_id=155655&type=animal&size=large
https://knaagdierencentru(...)n/knaagdier/17/99959

Zijn op zoek naar een huisje. Mocht je naar Noord-Holland willen komen of er toevallig al wonen. Zijn 2 superleuke koppels, vriendelijke en nieuwsgierige konijnen die graag geaaid worden. En hangoren ;)

En zonder hangoren zijn Boots en Noor ook leuk. Zijn wel wat oudere konijnen (6 jaar) maar ze zijn ů zo leuk. Ze staan los op de foto wat wel een uitzondering is, want deze 2 zijn eigenlijk 1 konijn. Ze liggen altijd samen.
image.php?image_id=143271&type=animal&size=large
image.php?image_id=143272&type=animal&size=large

Gewoon zomaar wat zielige asielbeestjes op zoek naar een huis. Kleine selectie van leuke koppels die ik ken.

[ Bericht 22% gewijzigd door douche-eendje op 07-02-2016 12:51:45 ]
pi_160280456
Hier wordt vandaag elk zonnestraaltje benut :D
12767821_10208782220417312_1257825307_o.jpg?oh=af0bff43629a6c7c47c97e4a165a2d0c&oe=56D54BDE&__gda__=1456828491_7a5f37a7ffca8c9982b71bd67a673437
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_160280657
O+ Guppyfriend.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_160283830
Zwaar leven hoor! Maar echt!
12788612_10208782767991001_381535563_o.jpg?oh=b720491b2c53d3b82e5ce0fbda62d1d0&oe=56D4E17E&__gda__=1456795545_158e78350e9d62d502c4e9d03f4a9313
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_161172363
Lang niet gepost hier. Ik vroeg me af of hier mensen waren die al ervaring hebben met de extra inenting tegen het RHD2-virus. Mijn konijntjes hebben deze inenting net gekregen, maar het schijnt wel wat bijwerkingen te kunnen geven. Ervaringen hier? Waar moet ik op letten en waar kan ik rekening mee houden?
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
  Moderator maandag 4 april 2016 @ 19:47:04 #115
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_161175125
Geen idee nog... we hebben Molly er nog niet tegen laten inenten. Kan de DA wel eens bellen om te horen of ze de vaccinatie inmiddels beschikbaar hebben, toen Mol geŽnt moest worden, was ie er nog niet.

Wij hebben een lekbak van de wasmachine op het balkon gezet, met potgrond erin. Het is een hit :D
12417551_10209135594531444_3703743636501606581_n.jpg?oh=9532c9832170ed1c6bdda824254e51b6&oe=5786246D&__gda__=1467167506_7f4a2c120c68d63bba5ce61392ee6909
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_161178438
Dat ziet er ook wel lekker uit, ja. Alleen krijgt ze wel vieze pootjes (weet ik uit ervaring).
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
  Moderator maandag 4 april 2016 @ 21:13:38 #117
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_161178617
Ze moet d'r voeten maar vegen als ze weer binnenkomt ;)

Tot nu toe merken we er nog niet zoveel van. Dus voorlopig mag ze lekker in de potgrond modderen
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator vrijdag 22 april 2016 @ 19:29:15 #118
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_161632563
10347472_1029539533759501_1449037598884486958_n.jpg?oh=802101f5079daf08201452727bedf1d4&oe=5773AB7F&__gda__=1467564247_0946d4bfebaba95a55f86c75dbe863be
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_161648474
20160423_123528.jpg

2 weken geleden zijn we verhuisd. Nu is aaf de achtertuin aan het ontdekken O+ voor nu woont ze nog gezellig in de woonkamer, maar met mooi weer kan dit wel :)
pi_161655296
Dat is een mooi stuk tuin voor Aaf! O+
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 24 april 2016 @ 11:26:55 #121
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_161669026
Als ik een vraagje zou mogen stellen:

Ik heb in het verleden al dwergkonijntjes gehad, heel oud geworden en helaas vorig jaar snel na elkaar overleden op 11-jarige leeftijd. Daarom heb ik er nu terug 2 gekocht, eentje laat nog op zich wachten maar het andere, een mannetje wat de naam Muffin heeft meegekregen van 9 weken oud, heeft gisteren z'n nieuwe thuis al mogen ontdekken. Ik heb hem gekozen omdat hij heel vrolijk en ondernemend leek. Nu leek hij gisteren ook tevreden met z'n nieuwe hok, maar vandaag is hij allesbehalve actief meer en zit hij enkel stil en verstopt zich als er iemand gaat kijken. Ook drinkt en eet (stapeltje hooi) hij niets. Verder ziet hij er wel gezond uit.

Iemand die weet of dit "normaal" of eerder alarmerend gedrag is? Zou het kunnen dat hij zich zo snel al eenzaam voelt en dat een vrouwtje erbij zetten zal helpen - de bedoeling is om haar er morgen bij te zetten?
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
  Moderator zondag 24 april 2016 @ 11:40:22 #122
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_161669353
'Eet en drinkt niks' is voor een konijn altijd alarmerend. Als ze niks eten en drinken gaan de darmen stilliggen en dat krijg je niet zomaar meer op gang.

Waar heb je hem gekocht? Weet je zeker dat je konijntje 9 weken oud is?
Heb je hetzelfde voer als dat hij in zijn vorige huis kreeg? Als je te snel overschakelt op een nieuw soort voer, heb je kans op buikpijn, diarree en allerlei narigheid. Hetzelfde geldt voor groente, hier moeten ze langzaam aan wennen.
Heeft hij helemaal nog niks gegeten of gedronken sinds hij bij je is? Heeft ie wel gekeuteld? Is ie schoon aan de onderkant (geen plakpoep)?

Met name bij jonge dieren moet je hier voorzichtig zijn, ze kunnen heel snel achteruit gaan. Ik wil je niet bang maken, maar houd dit heel goed in de gaten. Als er nog helemaal niks gegeten of gekeuteld is, DA bellen.

Voor je er een vrouwtje bij kunt zetten, moet je zorgen dat je ram gecastreerd is. En echt, regel dat eerst. Want het zijn konijnen, en je zult niet de eerste zijn met *oeps* een nestje. Heb je hier rekening mee gehouden? Omdat je aangeeft dat je al een vrouwtje gekocht hebt ook?
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 24 april 2016 @ 12:21:49 #123
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_161670134
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 11:40 schreef Guppyfriend het volgende:
'Eet en drinkt niks' is voor een konijn altijd alarmerend. Als ze niks eten en drinken gaan de darmen stilliggen en dat krijg je niet zomaar meer op gang.

Waar heb je hem gekocht? Weet je zeker dat je konijntje 9 weken oud is?
Heb je hetzelfde voer als dat hij in zijn vorige huis kreeg? Als je te snel overschakelt op een nieuw soort voer, heb je kans op buikpijn, diarree en allerlei narigheid. Hetzelfde geldt voor groente, hier moeten ze langzaam aan wennen.
Heeft hij helemaal nog niks gegeten of gedronken sinds hij bij je is? Heeft ie wel gekeuteld? Is ie schoon aan de onderkant (geen plakpoep)?

Met name bij jonge dieren moet je hier voorzichtig zijn, ze kunnen heel snel achteruit gaan. Ik wil je niet bang maken, maar houd dit heel goed in de gaten. Als er nog helemaal niks gegeten of gekeuteld is, DA bellen.

Voor je er een vrouwtje bij kunt zetten, moet je zorgen dat je ram gecastreerd is. En echt, regel dat eerst. Want het zijn konijnen, en je zult niet de eerste zijn met *oeps* een nestje. Heb je hier rekening mee gehouden? Omdat je aangeeft dat je al een vrouwtje gekocht hebt ook?
Ik weet dat dat alarmerend is, daarom maak ik me ook zorgen.

Ik heb hem bij AVEVE (Belgisch) gekocht, aangezien zij een proper trackrecord hebben m.b.t. het verkopen van dieren. Hij heeft een certificaat (bewijs) van inenting voor RHD en myxomatose en met z'n exacte geboortedatum (24 februari 2016).

Degene die me het konijntje verkocht heeft raadde me aan om eerst enkel hooi te geven en een beetje van het droogvoer wat hij sinds dat hij droogvoer eet gekregen heeft. En na een week of 2 langzaam aan ander voer er door heen te mengen om zo langzaam aan over te gaan op het gewone voer, aangezien hij nu zogenaamd kweekvoer kreeg. Hij heeft een heel klein beetje gedronken uit de drinkfles en lijkt ook wel een beetje hooi te knabbelen. Van het voer blijft hij af. Er liggen ook een paar keuteltjes in z'n hok al. En hij is helemaal schoon, oortjes staan recht, hij ziet er goed uit maar ik weet inderdaad dat het snel kan gaan dus vandaar...

En ik was van plan om hem te laten castreren, maar men zei mij dat ze tot juli nog niet geslachtsrijp zouden zijn :{. Men raadde me aan om hem te castreren bij een leeftijd van ongeveer 4-5 maanden.

Het betreft overigens een kruising, van een Pool met een niet-rasdier. Een foto van gisteren:

2hh0un4.jpg
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
  Moderator zondag 24 april 2016 @ 13:38:36 #124
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_161671941
quote:
15s.gif Op zondag 24 april 2016 12:21 schreef Lothiriel het volgende:

[..]

Ik weet dat dat alarmerend is, daarom maak ik me ook zorgen.

Ik heb hem bij AVEVE (Belgisch) gekocht, aangezien zij een proper trackrecord hebben m.b.t. het verkopen van dieren. Hij heeft een certificaat (bewijs) van inenting voor RHD en myxomatose en met z'n exacte geboortedatum (24 februari 2016).

Degene die me het konijntje verkocht heeft raadde me aan om eerst enkel hooi te geven en een beetje van het droogvoer wat hij sinds dat hij droogvoer eet gekregen heeft. En na een week of 2 langzaam aan ander voer er door heen te mengen om zo langzaam aan over te gaan op het gewone voer, aangezien hij nu zogenaamd kweekvoer kreeg. Hij heeft een heel klein beetje gedronken uit de drinkfles en lijkt ook wel een beetje hooi te knabbelen. Van het voer blijft hij af. Er liggen ook een paar keuteltjes in z'n hok al. En hij is helemaal schoon, oortjes staan recht, hij ziet er goed uit maar ik weet inderdaad dat het snel kan gaan dus vandaar...

Dat is op zich wel een goed teken. Zorg ervoor dat je, aan de hand van de keuteltjes, in ieder geval kunt monitoren dat z'n darmen op gang blijven.

quote:
En ik was van plan om hem te laten castreren, maar men zei mij dat ze tot juli nog niet geslachtsrijp zouden zijn :{. Men raadde me aan om hem te castreren bij een leeftijd van ongeveer 4-5 maanden.

Het is bij konijnen natuurlijk net zoals bij mensen. Waar de een al op d'r elfde kinderen kan krijgen, wordt de ander pas op haar zeventiende voor het eerst ongesteld... Er is dus niet echt een aanwijsbare datum te noemen, slechts een richtlijn.
Wat ik probeer te zeggen is dat een nestje iets is wat je koste wat kost wilt voorkomen. Zeker wanneer je voedster ongeveer even oud is als je ram, zij is dan nog veel te jong om al jonkies te krijgen (ondanks dat het wel zou kunnen, fysiek gezien).
De winkel heeft wel gelijk in dat je je ram ook niet te vroeg moet castreren. Wat dat betreft een lastig pakket. Hoe dan ook, zorg dat je de mogelijkheid hebt om de twee apart te houden. Al is het maar voor de weken na de castratie, ook na de castratie blijft je ram nog even vruchtbaar.

quote:
Het betreft overigens een kruising, van een Pool met een niet-rasdier. Een foto van gisteren:

[ afbeelding ]
Het is een schatje om te zien! Ik moet bekenen dat ik geen ervaring heb met jonge konijnen, al mijn konijnen die ik heb gehad, kwamen uit een asiel en waren al volwassen.
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 24 april 2016 @ 13:52:18 #125
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_161672271
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 13:38 schreef Guppyfriend het volgende:

Dat is op zich wel een goed teken. Zorg ervoor dat je, aan de hand van de keuteltjes, in ieder geval kunt monitoren dat z'n darmen op gang blijven.
Ik zal het goed in de gaten houden! Bedankt voor de tips. Mijn vorige koppeltje heeft nooit problemen gehad, dus nooit heel erg op gelet, vandaar.

quote:
Het is bij konijnen natuurlijk net zoals bij mensen. Waar de een al op d'r elfde kinderen kan krijgen, wordt de ander pas op haar zeventiende voor het eerst ongesteld... Er is dus niet echt een aanwijsbare datum te noemen, slechts een richtlijn.
Wat ik probeer te zeggen is dat een nestje iets is wat je koste wat kost wilt voorkomen. Zeker wanneer je voedster ongeveer even oud is als je ram, zij is dan nog veel te jong om al jonkies te krijgen (ondanks dat het wel zou kunnen, fysiek gezien).
De winkel heeft wel gelijk in dat je je ram ook niet te vroeg moet castreren. Wat dat betreft een lastig pakket. Hoe dan ook, zorg dat je de mogelijkheid hebt om de twee apart te houden. Al is het maar voor de weken na de castratie, ook na de castratie blijft je ram nog even vruchtbaar.
Goed, gelukkig heb ik een reusachtig hok (wil graag dat ze ook als ze niet in de buitenren kunnen altijd veel plaats hebben) dus kan ze wel uit elkaar houden. Goed als waarschuwing want ik wil sowieso al geen nestje, laat staan als de konijntjes zelf nog amper de "baby-fase" ontgroeid zijn. Is het ook belangrijk om de voedster te steriliseren of heeft dat geen meerwaarde als de ram al onvruchtbaar is?

quote:
Het is een schatje om te zien! Ik moet bekenen dat ik geen ervaring heb met jonge konijnen, al mijn konijnen die ik heb gehad, kwamen uit een asiel en waren al volwassen.
Ja ik was er meteen al helemaal weg van O+. Mijn vorige konijnen waren ook al volwassen (iets meer dan een jaar oud) en kwamen uit een asiel dus ook nieuw voor mij. Laat ik maar hopen dat alles goed blijft gaan.
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
  Moderator zondag 24 april 2016 @ 14:01:19 #126
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_161672477
quote:
7s.gif Op zondag 24 april 2016 13:52 schreef Lothiriel het volgende:

Ik zal het goed in de gaten houden! Bedankt voor de tips. Mijn vorige koppeltje heeft nooit problemen gehad, dus nooit heel erg op gelet, vandaar.

Keutels zijn een goede indicator ;) In plaats van constant te kijken of je konijn wel eet, kun je dus beter af en toe kijken of er keutels bijkomen. je weet hoe ze eruit moeten zien, dus dat moet goedkomen. Al zul je op een gegeven moment ook wel eet-momenten moeten kunnen gaan zien. Wat bij ons altijd goed werkt, is kruidenhooi.

quote:
Goed, gelukkig heb ik een reusachtig hok (wil graag dat ze ook als ze niet in de buitenren kunnen altijd veel plaats hebben) dus kan ze wel uit elkaar houden. Goed als waarschuwing want ik wil sowieso al geen nestje, laat staan als de konijntjes zelf nog amper de "baby-fase" ontgroeid zijn. Is het ook belangrijk om de voedster te steriliseren of heeft dat geen meerwaarde als de ram al onvruchtbaar is?

Als het je gaat om de vruchtbaarheid, heeft het geen meerwaarde om ook je voedster te castreren. Als je ram gecastreerd is, komen er geen kleintjes meer. Onze voedster is wel gecastreerd, omdat zij heel erg territoriaal was. Dat uitte ze met name door te sproeien. Dat vond ik niet zo tof, in de woonkamer. Na de castratie is dat gelukkig gestopt :D inmiddels heeft ze geen maatje meer. We hebben diverse asielkonijnen aan haar geprobeerd te koppelen, maar ze vecht ze allemaal haar domein uit. Territoriaal is ze dus nog steeds, maar ze sproeit er niet meer bij.

Overigens hebben wij met het asiel besloten dat ze dan alleen mag blijven, want elke keer die koppeling (stress, vechten, stress enz) was ook niet fijn. En nu is ze helemaal het dametje, she owns the room!

Trouwens, gecastreerde voedster + ongecastreerde ram is geen optie, dan blijf je eindelijke paringen houden. Weliswaar zonder kleintjes, maar ook niet echt een optimale situatie ;)

quote:
Ja ik was er meteen al helemaal weg van O+. Mijn vorige konijnen waren ook al volwassen (iets meer dan een jaar oud) en kwamen uit een asiel dus ook nieuw voor mij. Laat ik maar hopen dat alles goed blijft gaan.
Houd het vooral goed in de gaten. Bij twijfel kun je altijd nog even bellen met een dienstdoende DA voor advies.
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_161673160
@ sterilisatie voedster, ik heb aafje laten steriliseren toen ze voor de 2e keer een baarmoederontsteking had. Ze is absoluut niet territoriaal ingesteld, maar het was wel nodig. Ook is de kans op tumoren nu een stuk minder en zal ze niet schijnzwanger kunnen worden
  maandag 25 april 2016 @ 17:18:10 #128
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_161705588
Het lijkt helemaal goed te zitten nu, Muffin drinkt veel water en eet nu ook al meer. En hij ziet er heel gezond en actief uit, en legt zo te zien gezonde keuteltjes.
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
  Moderator maandag 25 april 2016 @ 18:57:57 #129
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_161707860
quote:
7s.gif Op maandag 25 april 2016 17:18 schreef Lothiriel het volgende:
Het lijkt helemaal goed te zitten nu, Muffin drinkt veel water en eet nu ook al meer. En hij ziet er heel gezond en actief uit, en legt zo te zien gezonde keuteltjes.
Goed om te horen, en gelukkig maar ^O^ kennelijk was het toch ook allemaal een beetje spannend
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 29 april 2016 @ 12:24:23 #130
38920 dutchdevil
Bunny phone home
  Moderator vrijdag 29 april 2016 @ 19:55:14 #131
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_161806410
Damn... Eens opzoeken of er inmiddels al meer bekend is over de vaccinatie. Mol wil toch eigenlijk wel lekker op het balkon huppen straks.
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_161818140
Maar dat is de 'gewone' RHD toch?

Ik heb de nijntjes hier nu laten enten tegen RHD2 met cunipravac variant (over 6 wkn booster, en helaas maar 6 maanden werkzaam) maar dat kwam vooal omdat we zelf in de praktijk nog entstof over hadden. Ik wilde eigenlijk wachten op Filavac, maar die leveringsdatum wordt elke maand weer verschoven -O-
pi_161818338
Ik heb die van mij ook laten inenten met die cunipravac variant. Binnenkort moeten ze weer voor hun 2e shot. Ik denk niet dat ze extreem veel risico liepen, maar het zijn wel buitenkonijnen en ik zou er toch niet aan moeten denken dat ik ze op deze manier zou verliezen. Ze hebben trouwens geen last gehad van bijwerkingen, gelukkig.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
  zaterdag 30 april 2016 @ 08:38:28 #134
257902 WeirdlyWired
.Hippe Flippo
pi_161818469
Gisteravond nog naar de dierenarts geweest. Ik was ergens wezen drinken en reed naar huis. Rij ik m'n straat in en zie ik links op de stoep een konijn liggen. Kat zat erbij op ongeveer twee meter afstand. Konijn leek wel veel op m'n Quinn. Vriend meteen gebeld, dat als ze weg mocht lopen dat vangen met tweeŽn sneller gaat.

Maar mevrouw bleef liggen. Beestje helemaal in shock. Dus op naar de dierenarts. Gelukkig geen wonden. Ook niet inwendig. Maar mevrouw heeft vannacht niet gegeten of gekeuteld. Heb haar toch bij haar mannetje gezet, misschien dat zij zich dan veiliger voelt.

Mag m'n vriend d'r in de loop van de ochtend even apart nemen om te kijken of ze wel eet en keutelt en anders dwangvoeding.
pi_161820032
Hou het inderdaad maar goed in de gaten, en als ze de hele nacht niet gegeten heeft zou ik niet te lang wachten met dwangvoederen hoor. Als de darmen helemaal stil komen te liggen dan ben je verder van huis.

(Hoe kwam ze op de straat terecht?)
  zaterdag 30 april 2016 @ 14:12:28 #136
257902 WeirdlyWired
.Hippe Flippo
pi_161822754
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 11:20 schreef Candaasje het volgende:
Hou het inderdaad maar goed in de gaten, en als ze de hele nacht niet gegeten heeft zou ik niet te lang wachten met dwangvoederen hoor. Als de darmen helemaal stil komen te liggen dan ben je verder van huis.

(Hoe kwam ze op de straat terecht?)
Blijkbaar hok niet goed afgesloten en is er een kat in de tuin gekomen. Volgend vriend heeft de kat d'r meegenomen in zijn bek. Maar dat weet ik dus niet.
pi_161823389
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 april 2016 14:12 schreef WeirdlyWired het volgende:

[..]

Blijkbaar hok niet goed afgesloten en is er een kat in de tuin gekomen. Volgend vriend heeft de kat d'r meegenomen in zijn bek. Maar dat weet ik dus niet.
Dan zou je toch wel wondjes moeten kunnen vinden... En daar moet je wel voorzichtig mee zijn, kattenbeten zijn behoorlijk nasty :X

Gaat het al beter met haar?
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 30 april 2016 @ 14:58:33 #138
257902 WeirdlyWired
.Hippe Flippo
pi_161823656
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 14:46 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Dan zou je toch wel wondjes moeten kunnen vinden... En daar moet je wel voorzichtig mee zijn, kattenbeten zijn behoorlijk nasty :X

Gaat het al beter met haar?
Verbazingwekkend waren er geen wondjes of wat dan ook. Ze lag alleen in shock. Het kan ook zijn dat de kat maar de wacht hield. Toen ik langsreed zat ie ook maar stil.

Maar ik ben zelf werken. Vriend en zus hebben de wacht, maar hebben nog niks laten weten. Baal dat ik er niet bij kan zijn.
  zondag 1 mei 2016 @ 14:52:05 #139
257902 WeirdlyWired
.Hippe Flippo
pi_161846340
Quinn is vannacht overleden. Steve, d'r vriend, was er bij. :'(
  Moderator zondag 1 mei 2016 @ 19:32:25 #140
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_161853289
;(
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_162007540
20160508_140155.jpg

Ik hoop zo dat het gaat lukken O+
  Moderator zondag 8 mei 2016 @ 15:42:53 #142
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162009994
Die linkse! Een Molly! O+
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_162010080
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2016 15:42 schreef Guppyfriend het volgende:
Die linkse! Een Molly! O+
De mannelijke kopie :+
  Moderator zondag 8 mei 2016 @ 15:45:55 #144
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162010149
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 15:44 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

De mannelijke kopie :+
Wat een eigenwijs koppie zit erop! Hoe heet ie?
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_162015249
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2016 15:45 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Wat een eigenwijs koppie zit erop! Hoe heet ie?
Vanuit de opvang Kareltje. We gaan voor een andere naam :7
  Moderator zondag 8 mei 2016 @ 18:19:03 #146
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162015715
quote:
1s.gif Op zondag 8 mei 2016 18:00 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Vanuit de opvang Kareltje. We gaan voor een andere naam :7
Echt? Ik vind het zo handig dat ze in de opvang al namen krijgen :')
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_162022887
Ik ben ook te gemakzuchtig om mijn konijnen een andere naam te geven dan ze in opvang hadden. Daarom heb ik nu een konijn die Gregory heet. Ik zou er nooit opgekomen zijn, maar ik vind het wel een grappige naam. Vooral als je bedenkt dat het echt een heel klein konijntje is. En dan zo'n 'grote' naam.

Ik hoop ook dat het gaat lukken, douche-eendje.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_162023213
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2016 18:19 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Echt? Ik vind het zo handig dat ze in de opvang al namen krijgen :')
MrEend vind de naam stom dus hij mag met een betere komen :7

Ik hoop het ook livelink. Ze zijn via draad al erg leuk naar elkaar toe.
pi_162046962

Vanaf 35 seconden: blije kareltje buiten O+
pi_162047212
Leuk he O+
Daarom ben ik ook zo dol op mijn konijnen. Gewoon dat ik ze lekker zie genieten. Elke ochtend word ik op dit soort sprongen getrakteerd als ik ze weer los laat.

En natuurlijk ook elke avond op gestamp als ik ze weer opsluit :{w
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
  Moderator maandag 9 mei 2016 @ 21:48:33 #151
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162047526
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 21:36 schreef douche-eendje het volgende:

Vanaf 35 seconden: blije kareltje buiten O+
Wat is ie LEUK O+
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_162048337
Ja livelink, herkenbaar. Aafje heeft ook haar nukken maar ze is zo leuk O+ Vooral veel aaien, dan is ze gelukkig. En anders bedelt ze wel om aandacht, dat gaat zo:

20160507_085757.jpg
En kareltje, zo heerlijk om naar te kijken. Heel nieuwsgierig, vrolijk en zo'n leuk dier.

Ja hŤ gup O+ is mollie ook zo? ;)
pi_162162457
Hi allemaal

Ik maak me sinds vanavond half 8 zorgen om mijn konijnenmans, hij wilde zijn biks niet eten waar hij normaal gesproken erg dol op is.
Ook zijn favoriet gedroogde rode biet eet hij ook niet op, hij heeft wel een gedeelte van zijn verse groente opgegeten (waar overigens niks nieuws oid tussen zat)
Zijn grootste favoriet banaan wilde hij wel eten, dus ik denk in 1e instantie aan zijn kiezen?

Hij laat zich op zich wel aaien maar ik heb het idee liever niet..
Hij reageert ook een stuk minder alert dan anders als ik naar hem toe loop of als er geluiden zijn.

Wat zal ik doen, gelijk dwangvoer starten of daar nog een half dagje mee wachten?
Ook heb ik nog motilium staan van de DA
"That's a catchy diagnosis, you could dance to that." [#115]
  zaterdag 14 mei 2016 @ 00:36:49 #154
257902 WeirdlyWired
.Hippe Flippo
pi_162170257
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 20:46 schreef 010P het volgende:
Hi allemaal

Ik maak me sinds vanavond half 8 zorgen om mijn konijnenmans, hij wilde zijn biks niet eten waar hij normaal gesproken erg dol op is.
Ook zijn favoriet gedroogde rode biet eet hij ook niet op, hij heeft wel een gedeelte van zijn verse groente opgegeten (waar overigens niks nieuws oid tussen zat)
Zijn grootste favoriet banaan wilde hij wel eten, dus ik denk in 1e instantie aan zijn kiezen?

Hij laat zich op zich wel aaien maar ik heb het idee liever niet..
Hij reageert ook een stuk minder alert dan anders als ik naar hem toe loop of als er geluiden zijn.

Wat zal ik doen, gelijk dwangvoer starten of daar nog een half dagje mee wachten?
Ook heb ik nog motilium staan van de DA
Hoe gaat het nu met je konijn?
pi_162170815
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 00:36 schreef WeirdlyWired het volgende:

[..]

Hoe gaat het nu met je konijn?
Ik denk dat het even een momentje was, rond half 10 viel hij zijn biks ineens aan en at ze in een keer op allemaal.

Moet toch met hem naar de DA voor zijn nagels en controle dus zal even aangeven dat ze ook even in zijn bekkie kijkt :Y
"That's a catchy diagnosis, you could dance to that." [#115]
  zaterdag 14 mei 2016 @ 07:51:43 #156
257902 WeirdlyWired
.Hippe Flippo
pi_162172463
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 01:06 schreef 010P het volgende:

[..]

Ik denk dat het even een momentje was, rond half 10 viel hij zijn biks ineens aan en at ze in een keer op allemaal.

Moet toch met hem naar de DA voor zijn nagels en controle dus zal even aangeven dat ze ook even in zijn bekkie kijkt :Y
Oh super :D
  Moderator zaterdag 14 mei 2016 @ 09:22:52 #157
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162173198
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 01:06 schreef 010P het volgende:

[..]

Ik denk dat het even een momentje was, rond half 10 viel hij zijn biks ineens aan en at ze in een keer op allemaal.

Moet toch met hem naar de DA voor zijn nagels en controle dus zal even aangeven dat ze ook even in zijn bekkie kijkt :Y
Molly heeft ook wel eens van die 'momentjes'. Ik hou daar nooit zo van :')

quote:
1s.gif Op maandag 9 mei 2016 22:06 schreef douche-eendje het volgende:

Ja hŤ gup O+ is mollie ook zo? ;)
Mol doet dat ook ja O+ zo nu en dan, zeker. We beginnen wel te merken dat ze een dame op leeftijd begint te worden, maar dat geeft ook niet. Binkies zien we nog steeds wel :)

Hoe is de koppeling tot nu toe gegaan?
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 15 mei 2016 @ 19:35:13 #158
306109 francoisdublanc
Urgent en At your service
pi_162225745
Hallo FOK!'ers,

Ik heb sinds januari 2015 twee super leuke konijnen die ik dan ook met super veel genoegen verzorg. Het is heel leuk om te zien wat voor verschillende karakters ze hebben. Ze hebben veel ruimte voor zichzelf beschikbaar en eigenlijk hebben ze de hele schuur geclaimd. :7 Allebei de konijnen gedragen zich gewoon goed actief (ook al is de witte wel rustiger dan de bruine) en eten ook gewoon goed.

Toch schrok ik net toen ik toevallig de anus van het witte konijn (Ze heet Pip) zag en die zag er wel gewoon roze uit maar heel groot. Een stuk groter van Bolt (het bruine konijn), die ik voor de gelegenheid ook meer even had gecontroleerd...Het is niet zo dat er poepresten zitten of dat het heel vies/onverzorgd is maar het ziet er uit alsof het een soort gemuteerde anus is :'( . Weet iemand of dit sowieso slecht is of hebben sommige konijnen gewoon een 'lelijke' anus? 215_zps7nqzkrg5.jpg
214_zpsxygyutlj.jpg
148_zps8oxu9chu.jpg
  Moderator zondag 15 mei 2016 @ 19:41:10 #159
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162225887
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 19:35 schreef sonnyspek het volgende:
Hallo FOK!'ers,

Ik heb sinds januari 2015 twee super leuke konijnen die ik dan ook met super veel genoegen verzorg. Het is heel leuk om te zien wat voor verschillende karakters ze hebben. Ze hebben veel ruimte voor zichzelf beschikbaar en eigenlijk hebben ze de hele schuur geclaimd. :7 Allebei de konijnen gedragen zich gewoon goed actief (ook al is de witte wel rustiger dan de bruine) en eten ook gewoon goed.

Toch schrok ik net toen ik toevallig de anus van het witte konijn (Ze heet Pip) zag en die zag er wel gewoon roze uit maar heel groot. Een stuk groter van Bolt (het bruine konijn), die ik voor de gelegenheid ook meer even had gecontroleerd...Het is niet zo dat er poepresten zitten of dat het heel vies/onverzorgd is maar het ziet er uit alsof het een soort gemuteerde anus is :'( . Weet iemand of dit sowieso slecht is of hebben sommige konijnen gewoon een 'lelijke' anus? [ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Wat een schatjes!

Ik verwachtte eigenlijk wel een foto, want nu heb ik geen idee wat groot is en hoe het eruit ziet :@

[ Bericht 0% gewijzigd door Guppyfriend op 15-05-2016 19:49:21 ]
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 15 mei 2016 @ 19:57:38 #160
306109 francoisdublanc
Urgent en At your service
pi_162226272
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 19:41 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Wat een schatjes!

Ik verwachtte eigenlijk wel een foto, want nu heb ik geen idee wat groot is en hoe het eruit ziet :@

Ik ga gelijk proberen een foto te maken! Hopelijk is het niks...
  Moderator zondag 15 mei 2016 @ 20:03:00 #161
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162226401
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 19:57 schreef sonnyspek het volgende:

[..]

Ik ga gelijk proberen een foto te maken! Hopelijk is het niks...
Maak je niet teveel zorgen. Als ze nog eten, drinkt en actief is, is de basis in ieder geval nog goed.

Ik heb Molly even gepest en een foto van haar onderkant gemaakt. Dan heb je vergelijkingsmateriaal ;)
3fCuPeu.jpg
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 15 mei 2016 @ 20:26:02 #162
257902 WeirdlyWired
.Hippe Flippo
pi_162226977
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 19:41 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Wat een schatjes!

Ik verwachtte eigenlijk wel een foto, want nu heb ik geen idee wat groot is en hoe het eruit ziet :@

Dat had ik nou ook :P
  zondag 15 mei 2016 @ 20:40:59 #163
306109 francoisdublanc
Urgent en At your service
pi_162227440
Pfff...Was net nog even goed ervoor gaan zitten maar het zag er echt een stuk slechter uit dan ik eigenlijk dacht gezien te hebben. Er zaten wel wat poepresten en dat is denk ik gaan ontsteken? Ik heb haar zojuist gelijk laten weken in water en nu zit die poep wat losser maar ik krijg het er niet af. :'( :'( :'( Had hier echt niet over nagedacht afgelopen tijd.

Wat zal ik doen? Even wachten of het nu beter wordt nu het schoon is? Of toch gelijk dierenarts?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Moderator zondag 15 mei 2016 @ 21:29:02 #164
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162229052
Ach, het arme dier...

Ik zou even in de gaten houden. Je hebt het nu goed schoongemaakt. Afgaande op je verhaal (eet/drinkt en is actief), vind ik het niet direct zo alarmerend dat ik direct de spoedarts zou bellen voor een afspraak (mag natuurlijk wel voor advies).

Morgen dus even goed in de gaten houden, of ze blijft eten, drinken ťn keutelen. Daarnaast zorgen dat ze schoon is en blijft van onderen en dan kijken of het minder geÔrriteerd wordt. Wordt het niet minder of blijft ze plakpoep houden, dan zou ik dinsdag of woensdag toch even een afspraakje maken bij de DA.

Overigens is plakpoep niet opgegeten darmkeutels. Hoofdreden van niet opeten is dat ze er geen zin in hebben, omdat ze te veel brokken krijgen. Dus veel hooi geven en weinig brokken :) andere reden is dat ze er niet bij kunnen, omdat ze te dik zijn. Ook hier geldt, veel hooi geven en weinig brokken.

Van de zomer kan het sowieso geen kwaad om regelmatig je konijnen van onderen te controleren. Dit soort dingen zijn een broeiplaats voor maden (en myasis :r )

[ Bericht 0% gewijzigd door Guppyfriend op 15-05-2016 21:40:13 ]
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 15 mei 2016 @ 21:33:44 #165
306109 francoisdublanc
Urgent en At your service
pi_162229318
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 21:29 schreef Guppyfriend het volgende:
Ach, het arme dier...

Ik zou even in de gaten houden. Je hebt het nu goed schoongemaakt. Afgaande op je verhaal (eet/drinkt en is actief), vind ik het niet direct zo alarmerend dat ik direct de spoedarts zou bellen voor advies (mag natuurlijk wel voor advies).

Morgen dus even goed in de gaten houden, of ze blijft eten, drinken ťn keutelen. Daarnaast zorgen dat ze schoon is en blijft van onderen en dan kijken of het minder geÔrriteerd wordt. Wordt het niet minder of blijft ze plakpoep houden, dan zou ik dinsdag of woensdag toch even een afspraakje maken bij de DA.

Overigens is plakpoep niet opgegeten darmkeutels. Hoofdreden van niet opeten is dat ze er geen zin in hebben, omdat ze te veel brokken krijgen. Dus veel hooi geven en weinig brokken :) andere reden is dat ze er niet bij kunnen, omdat ze te dik zijn. Ook hier geldt, veel hooi geven en weinig brokken.

Van de zomer kan het sowieso geen kwaad om regelmatig je konijnen van onderen te controleren. Dit soort dingen zijn een broeiplaats voor maden (en myasis :r )
Top dankje voor de hulp. :) Ik zit nu midden in mijn examens voor mijn diploma dus dit is niet fijn om erbij te hebben. Heb jij toevallig tips hoe ik de poep kan weghalen die echt is vastgekoekt aan de huid van de anus?
  Moderator zondag 15 mei 2016 @ 21:38:54 #166
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162229607
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 21:33 schreef sonnyspek het volgende:

[..]

Top dankje voor de hulp. :) Ik zit nu midden in mijn examens voor mijn diploma dus dit is niet fijn om erbij te hebben. Heb jij toevallig tips hoe ik de poep kan weghalen die echt is vastgekoekt aan de huid van de anus?
Eigenlijk is wat je nu al gedaan hebt al behoorlijk goed. Weken in water en afvegen. Wat ook nog wel wil werken is om het zachter te maken met een nat lauw washandje of een stukje keukenpapier. Op de foto's lijkt dat je haar aardig schoon hebt gekregen. Omdat het vast even schrikken is geweest voor d'r, zou ik het morgenochtend nog even proberen.

Zorg wel dat ze goed droog gemaakt wordt als je klaar bent!
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 15 mei 2016 @ 22:21:13 #167
306109 francoisdublanc
Urgent en At your service
pi_162231606
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 21:38 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Eigenlijk is wat je nu al gedaan hebt al behoorlijk goed. Weken in water en afvegen. Wat ook nog wel wil werken is om het zachter te maken met een nat lauw washandje of een stukje keukenpapier. Op de foto's lijkt dat je haar aardig schoon hebt gekregen. Omdat het vast even schrikken is geweest voor d'r, zou ik het morgenochtend nog even proberen.

Zorg wel dat ze goed droog gemaakt wordt als je klaar bent!
Dankje we gaan er naar kijken en houden het goed in de gaten! :)

Vindt het toch een beetje zielig. Ga je je gelijk afvragen hoelang het er al zit enzo. -O-
  Moderator maandag 16 mei 2016 @ 09:35:15 #168
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162237847
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 22:21 schreef sonnyspek het volgende:

[..]

Dankje we gaan er naar kijken en houden het goed in de gaten! :)

Vindt het toch een beetje zielig. Ga je je gelijk afvragen hoelang het er al zit enzo. -O-
Herkenbaar, je voelt je waarschijnlijk ook schuldig en alles :@

Hoe doet ze het vandaag?
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 16 mei 2016 @ 10:28:25 #169
306109 francoisdublanc
Urgent en At your service
pi_162238513
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 09:35 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Herkenbaar, je voelt je waarschijnlijk ook schuldig en alles :@

Hoe doet ze het vandaag?
Goed hoor! Naja, gewoon zoals altijd haha. Lekker rustig knuffelen met de ander en beetje liggen. :+
pi_162251223
20160516_185502.jpg

20160516_185452.jpg
Zo, de koppeling ging goed. Dit weekend hebben we een ren gemaakt en nu kunnen ze lekker buiten rennen. Panelenren is voor als we thuis zijn :)
  Moderator dinsdag 17 mei 2016 @ 19:41:45 #171
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162277173
quote:
1s.gif Op maandag 16 mei 2016 19:26 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
Zo, de koppeling ging goed. Dit weekend hebben we een ren gemaakt en nu kunnen ze lekker buiten rennen. Panelenren is voor als we thuis zijn :)
Oh, dat wilde ik nog vragen! *G* voor de gelukte koppeling!!

quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 10:28 schreef sonnyspek het volgende:

[..]

Goed hoor! Naja, gewoon zoals altijd haha. Lekker rustig knuffelen met de ander en beetje liggen. :+
En zie je ook al verbetering aan de onderkant? :+
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 17 mei 2016 @ 19:48:30 #172
306109 francoisdublanc
Urgent en At your service
pi_162277406
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 19:41 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Oh, dat wilde ik nog vragen! *G* voor de gelukte koppeling!!

[..]

En zie je ook al verbetering aan de onderkant? :+
Het ziet er al wat schoner en misschien zelf iets kleiner uit! Maar misschien is mijn verbeelding. :)

Ik vroeg mij nog iets af. Af en toe schoppen mijn konijnen als ik ze even heb opgepakt of ze op een irritante plek (wat zij niet leuk vinden maar echt niet erg) heb geaaid. Hebben jullie weleens gehad dat ze jullie ook doelbewust wilden raken met dat schoppen? Bij mij lopen ze altijd een eind weg en lijken mij niet te willen raken. :P
  Moderator dinsdag 17 mei 2016 @ 19:54:34 #173
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162277645
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 19:48 schreef sonnyspek het volgende:

[..]

Het ziet er al wat schoner en misschien zelf iets kleiner uit! Maar misschien is mijn verbeelding. :)

Goed dat je een foto hebt gemaakt, kun je het over een paar dagen vergelijken :) belangrijk is dat je het goed in de gaten houdt, zeker nu het weer warmer wordt. Je wilt koste wat het kost voorkomen dat vliegen er eitjes in leggen :X

quote:
Ik vroeg mij nog iets af. Af en toe schoppen mijn konijnen als ik ze even heb opgepakt of ze op een irritante plek (wat zij niet leuk vinden maar echt niet erg) heb geaaid. Hebben jullie weleens gehad dat ze jullie ook doelbewust wilden raken met dat schoppen? Bij mij lopen ze altijd een eind weg en lijken mij niet te willen raken. :P
Dat doet Molly ook. Even de irritatie van zich afschoppen :+ inderdaad als ik d'r opgepakt heb, of als ze het aaien zat is (of als ik te ver onder d'r buik aai of zo :D ). *kick*
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 17 mei 2016 @ 19:56:24 #174
306109 francoisdublanc
Urgent en At your service
pi_162277714
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 19:54 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Goed dat je een foto hebt gemaakt, kun je het over een paar dagen vergelijken :) belangrijk is dat je het goed in de gaten houdt, zeker nu het weer warmer wordt. Je wilt koste wat het kost voorkomen dat vliegen er eitjes in leggen :X

[..]

Dat doet Molly ook. Even de irritatie van zich afschoppen :+ inderdaad als ik d'r opgepakt heb, of als ze het aaien zat is (of als ik te ver onder d'r buik aai of zo :D ). *kick*
Ja haha zo grappig. Net alsof ze willen zeggen: ik vind je erg leuk maar je moet nu wel een beetje uitkijken. *;
pi_162287389
Het is zo tof om weer 2 konijnen te hebben. En dit ook trouwens:
  Moderator woensdag 18 mei 2016 @ 08:35:25 #176
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162287575
_O_
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 19 mei 2016 @ 11:03:40 #177
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_162319036
Heb even advies nodig. We hebben al jaren konijnen, eigenlijk sinds dat we samen zijn gaan wonen (2003). Inmiddels hebben we sinds 2009 konijn nummer 4 (Hummel) en sinds 2011 (na overlijden konijn nummer 3) konijn nummer 5 (Gommie). Het zijn binnenkonijnen en ze konden altijd al vrij veel rondlopen. Als we thuis zijn ('s ochtends, 's avonds en in het weekend en sinds 2 jaar op donderdag en vrijdag als ik thuis werk) kunnen ze altijd vrij rondlopen. Zowel woonkamer, gang als boven op de overloop. En als het goed weer is ook af en toe lekker naar buiten. Dit ging altijd zonder problemen. Knuffelkonijntjes zijn het nooit geweest maar dat is ook niet erg. Ze hebben elkaar en dat is ook het belangrijkste. Hummel is inmiddels 7 jaar oud en Gommie wordt in juli 5.

Sinds maart zijn we verhuisd naar een grotere woning. Heel fijn natuurlijk. Konijnen hebben een mooie nieuwe plek gekregen. Alleen hoe "makkelijk" ze voorheen waren, des te vervelend zijn ze nu. De nieuwe plinten moeten er aan geloven, speelgoed van onze dochter (19 maanden) is niet meer veilig en het is ook een hobby geworden om, als we even niet in de buurt zijn, om op de bank te springen en daar in te gaan lopen bijten (was al een keer flink gesloopt door Hummel nadat we vergeten waren het hok een keer 's nachts dicht te doen :X en staat ook op de planning om een nieuwe bank te kopen maar aangezien we nog niet exact weten wat we willen laat dat nog even op zich wachten, gelukkig maar in dit geval).

Mijn man is er een beetje klaar mee en doet ze het liefst weg. Ik merk zelf dat onze dochter de konijnen erg leuk vind. En ik vind het ook nog wel leuk en gezellig. En daarnaast hebben we ook altijd gezegd dat als je huisdieren neemt, je er ook gewoon voor moet zorgen en niet zomaar weg moet doen omdat ze je "ineens niet meer bevallen". Maar goed, manlief heeft er al genoeg van en ik krijg er ook steeds meer de balen van.

Dus hierom jullie advies nodig:
1. Ik heb het idee dat het misschien uit "verveling" is dat ze gaan lopen knagen aan plinten etc. Maar ze hebben van alles en nog wat om mee te spelen/aan te knagen: dozen, toiletrolletjes, stokjes, haycookies, houten blok noem maar op. Dus wat kunnen we er verder nog aan doen om "verveling" tegen te gaan?

2. We hebben nu een grotere tuin. Is het nog een optie, gezien de leeftijd van Hummel en Gommie, om ze naar buiten te verplaatsen en ze daar een mooi groot hok en ren te geven?

3. Indien 1 niet gaat werken en 2 geen mogelijkheid is en we ze toch weg moeten/gaan doen (in het uiterste geval, liever niet natuurlijk): hoe zouden we dit dan aan moeten pakken? Het liefst willen we natuurlijk dat ze bij elkaar blijven als koppel en bij iemand komen die ze de ruimte en aandacht kan geven..
  Moderator donderdag 19 mei 2016 @ 12:07:37 #178
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162320587
Mijn eerste ingeving zou de tuin zijn. Mooi groot hok met ren en als het weer straks gegarandeerd ook 's avonds zacht is, gewoon lekker naar buiten doen :) dat kan mijns inziens best, ook op hun leeftijd

[ Bericht 0% gewijzigd door Guppyfriend op 19-05-2016 13:05:16 ]
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_162321664
Wij zijn recent voor je 2e optie gegaan, mn binnenkonijn woont sinds maandag met een vriendje buiten in de tuin. Aafje is ook de jongste niet meer, maar dat is geen probleem. Mooi hok gekocht, zelf een ren gemaakt. Geen zooi meer in huis en 2 blije konijnen waar we vanaf de bank naar kunnen kijken. Heerlijk O+
pi_162329624
Ik zou ook proberen om ze naar buiten te krijgen, dutchdevil. In het voorjaar is eigenlijk de beste tijd om dat te doen. Als ze de ruimte krijgen en het hok is beschut tegen de wind en volle zon, dan moet het vast goed gaan.

Zelf heb ik ze ook buiten zitten en ik vind het heel gezellig om ze daar te zien.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
  donderdag 19 mei 2016 @ 19:52:55 #181
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_162332385
Ik kijk en lees graag mee over jullie pluizig kroost! O+

Helaas woont sinds vorige week mijnheer Snuggles niet meer bij mij. Oh oh wat mis ik mijn sulletje die zo lief is geworden sinds hij bij ons kwam wonen. Zelfs mijn dochter van nu 2, kon hem met gemak uit de hand laten eten. :)

Helaas bleek zij allergisch (veel en heftige uitslag) voor hem, en dan is de keuze helaas snel gemaakt.. Maar pffff..

Ik heb ze nog wel afscheid van elkaar laten nemen, maar echt mijn hartje brak.. Ze zat maar.. Daaaaag Nijn! :'(

1zplesl.jpg
[url="http://lb1f.lilypie.com/uNDDp2.png]Trotse mama, van het liefste meisje[/url]
  Moderator donderdag 19 mei 2016 @ 19:55:29 #182
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162332481
Ach, wat zielig ;(
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_162346095
Onze konijnen die we sinds februari hebben gaan binnenkort voor het eerst naar buiten.
We hebben al een hok aangeschaft, maar moeten nog een afzetting hebben om ze buiten te laten lopen.

Hoeveel ruimte hebben twee middelgrote konijnen nodig?
Ik zie op internet veel overdekte, maar ook niet overdekte buitenspeelplaatsen. Waarom zou ik het overdekken?

Graag zouden wij een flexibele oplossing hebben. Heeft iemand tips voor een betaalbaar, goed, flexibel hek?
pi_162347141
Minimaal voor twee middelgrote konijnen is toch wel 4m2 (dubbele verdiepingen van een hok NIET meegerekend). Maar dat is wel echt het minimale wat mij betreft hoor. :)

Ik heb de konijnen zelf binnen en hier gebruikt 1 konijn zo'n 15-20m2 (meer taalt ie niet echt naar) en het andere konijn gebruikt ongeveer zo'n 30-40m2. Die gebruikt die extra ruimte om regelmatig heen en weer te crossen. Met iets minder zouden ze het ook prima overleven hoor, maar dit is wat ze zelf graag tot hun beschikking hebben ;)

Overigens; een ren van 4m2 die 24/7 toegankelijk is met bijvoorbeeld een flexibele ren eraan vast om het oppervlak te vergroten wanneer je zelf thuis bent (zoals douche-eendje heeft) is natuurlijk ook een optie. :)

@Overdekken: het hangt er ook wel een beetje aan in wat voor gebied je woont, maar konijnen zijn prooidieren en kunnen gegrepen worden door roofvogels, marters, vossen, honden en ook katten. (om enkele voorbeelden te noemen). Dat kan een goede reden zijn om je ren van boven af te dichten.

Nog een goede reden is dat konijnen zelf erg vindingrijk zijn in het bedenken van manieren om de wijde wereld te verkennen. Er zijn genoeg konijnen die kunnen klimmen (!!). En als je wilde konijnen in de buurt hebt, kunnen die ook bij jou in de ren terecht komen als deze niet overdekt is. (Wilde konijnen zijn vaak nog iets handiger...) Dat kan leiden tot gevechten, een gedekte voedster (als deze niet geholpen is) en ook overdracht van ziekten.
  Moderator zondag 29 mei 2016 @ 10:36:09 #185
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162585146
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 19:48 schreef sonnyspek het volgende:

[..]

Het ziet er al wat schoner en misschien zelf iets kleiner uit! Maar misschien is mijn verbeelding. :)

Hoe gaat het inmiddels met deze dame? :)

quote:
15s.gif Op donderdag 19 mei 2016 11:03 schreef dutchdevil het volgende:
Heb even advies nodig.
En Hummel en Gommie? Wonen ze inmiddels in een ruime villa in de tuin?
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 29 mei 2016 @ 18:40:00 #186
306109 francoisdublanc
Urgent en At your service
pi_162598285
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2016 10:36 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Hoe gaat het inmiddels met deze dame? :)

[..]

En Hummel en Gommie? Wonen ze inmiddels in een ruime villa in de tuin?
Weekje naar Rome geweest en toen ik terugkwam was het helemaal weg. :) Top!
  Moderator zondag 29 mei 2016 @ 18:41:21 #187
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162598318
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2016 18:40 schreef sonnyspek het volgende:

[..]

Weekje naar Rome geweest en toen ik terugkwam was het helemaal weg. :) Top!
Goed nieuws ^O^ waarschijnlijk dus gewoon een beetje geÔrriteerd geweest door de plakpoep. Goed in de gaten houden de komende (warme) tijd en dan is ze weer good to go :)
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_162598382
Ik heb mijn ren niet overdekt, maar rondom de tuin staat wel een hoge schutting. Dus mochten mijn konijnen ontsnappen, dan komen ze in ieder geval niet uit de tuin. Ze hebben overigens nog nooit pogingen gedaan om uit de ren te springen of te klimmen en 's nachts gaan ze sowieso naar binnen.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_162599146
@ ren overdekken, ik woon op 5 minuten wandelen bij de duinen vandaan. Afgelopen weken meerdere meldingen uit de wijk van opgegeten kippen en konijnen.... -O-

Maar mijn duo zit in een ren met supersonisch nertsengaas :7. Veiligheid voor alles.

Afgelopen donderdag leek het mij een goed idee om de konijnen even de poten te laten strekken in de hele tuin, want wat kan er nou gebeuren? :'). Midas (aka kareltje, , nieuwe naam is eindelijk gevonden) liep binnen 10 minuten heerlijk in de tuin van de buren. Dat doe ik dus ook geen 2e keer meer :'). Een deze dagen nog een 2e panelenren kopen dus.
  zondag 29 mei 2016 @ 20:11:36 #190
306109 francoisdublanc
Urgent en At your service
pi_162600785
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2016 18:41 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Goed nieuws ^O^ waarschijnlijk dus gewoon een beetje geÔrriteerd geweest door de plakpoep. Goed in de gaten houden de komende (warme) tijd en dan is ze weer good to go :)
Precies, gaan we doen! :)
pi_162909287
Vhd2 meldingen in mn regio -O-
  Moderator zaterdag 11 juni 2016 @ 08:10:09 #192
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_162909422
Oh jakkes...
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_162909445
welke regio is dat, douche-eendje? Ik heb mijn konijnen laten enten, maar ik heb het gevoel dat die enting zich nog moet bewijzen.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
  zaterdag 11 juni 2016 @ 11:20:41 #194
257902 WeirdlyWired
.Hippe Flippo
pi_162911299
Waar ik Steve heb laten trimmen en waar ik Pam als adoptiekonijn heb meegekregen, had een tijdje geleden een mailtje gestuurd. Ze kreeg van veel mensen een belletje dat hun konijn plots dood was.
In brabant komt het dus ook vaker voor.

Ik moet mijn konijnen nog inenten. Maar ik twijfel erover of het wel goed werkt idd.Paar dagen geleden heeft een collega haar konijn ertegen ingeŽnt, maar die is een dag later overleden.Was voor de rest, zover ik weet, gewoon gezond.
pi_162911509
mijn konijnen hebben geen last gehad van bijwerkingen. Daar had de arts me wel voor gewaarschuwd en gezegd dat ik direct moest komen als ik het niet vertrouwde. Maar zowel na de 1e enting als na de 6-weken boost hebben ze geen last gehad.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_162936316
mENxJ67.jpg

Ruim twaalf jaar oud deze baas nu. Helaas nadert hij wel het einde, alles is versleten van binnen enzo. Achterlijf is er mee opgehouden (verlamd) maar hij eet, drinkt en beweegt nog wel.

Twaalf jaar lijkt me een mooie leeftijd.
pi_162936580
Ach, wat een lieverd. Mijn eerste konijn is 11 jaar geworden en was op het einde ook verlamd aan zijn achterlijf. Het was toen wel een groot probleem dat hij zichzelf toen ook niet meer kon wassen daar. Heeft jouw konijn daar geen last van?
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_162936596
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2016 09:24 schreef livelink het volgende:
Ach, wat een lieverd. Mijn eerste konijn is 11 jaar geworden en was op het einde ook verlamd aan zijn achterlijf. Het was toen wel een groot probleem dat hij zichzelf toen ook niet meer kon wassen daar. Heeft jouw konijn daar geen last van?
Het is pas sinds een weekje maar dat wassen lijkt wel al een probleem te worden ja.
pi_162936615
Ja, ik heb hem toen zelf moeten wassen en fohnen, maar dat heeft niet lang geduurd. Hij is vrij snel gestorven daarna.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_162936960
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 08:15 schreef livelink het volgende:
welke regio is dat, douche-eendje? Ik heb mijn konijnen laten enten, maar ik heb het gevoel dat die enting zich nog moet bewijzen.
Castricum.

Mijne staan op de wachtlijst :/
pi_162943151
quote:
1s.gif Op zondag 12 juni 2016 09:55 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Castricum.

Mijne staan op de wachtlijst :/
Wachtlijst ?
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_163182198
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2016 14:37 schreef livelink het volgende:

[..]

Wachtlijst ?
Ja, entstofpotje is voor 10 konijnen (cunipravac, filavac is 1 dosis maar momenteel niet voorradig) en er is niet heel veel entstof in Nederland beschikbaar, dus gaat men er spaarzaam mee om. Komende vrijdag mogen ze :)
  Moderator woensdag 29 juni 2016 @ 13:10:52 #203
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_163388812
Ik kan straks met Molly naar de DA... Mevrouw wil niks. Niet eten, niet drinken, niet keutelen. Niks -O- terwijl gisteren alles nog goed was, en ik weet zeker dat ik haar 's avonds nog heb zien eten.

En vanmorgen suffig. Niet gegeten, niet gedronken, niet gekeuteld. Dus ik heb vanmorgen meteen naar de DA gebeld, en die had nog een gaatje voor straks. Gelukkig had ik al een vrije middag staan op het werk. Maar toch. Ik maak me nu Fok!king veel zorgen ;(
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_163390103
Oh shit Guppy, ik hoop dat Molly toch snel weer gaat eten en wat minder duf wordt. Heb je iets van metacoloral/ciseral in huis? Evt een klein beetje dwangvoeren door wat biksjes te vermorzelen en met water aan te lengen?
  Moderator woensdag 29 juni 2016 @ 14:25:56 #205
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_163390325
Heb ik beide in huis. Maar we zitten nu in de wachtkamer ;(
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_163390546
Succes! kop op Molly! :*
  Moderator woensdag 29 juni 2016 @ 15:25:18 #207
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_163391533
We zijn weer terug. Met ciseral druppeltjes en een zakje dwangvoer. Nu maar hopen dat ze snel opknapt. Ze heeft net alles binnen, dus now we wait.

Ze was/is een beetje gassig, maar d'r darmen lagen nog niet helemaal stil. Hopelijk komt ze nu weer op gang!

- edit - Oh, live update! Ze gaat drinken *O*
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_163394873
Klinkt hoopvol Gup! Hoe is het nu met Molly?
pi_163396868
Gup, wat naar. Hopelijk eet Mol snel weer normaal :*

Midas was net ontsnapt uit de panelenren. Hij had hem opgetild. Echt, ik verbaas mij regelmatig over dat konijn hoor, wat voor streken hij wel niet uithaalt. _O-
  Moderator woensdag 29 juni 2016 @ 22:59:51 #210
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_163402645
Ik heb Molly net een nieuwe dosis ciseral gegeven en een spuitje Critical Care. Dat ging een stuk minder makkelijk dan vanmiddag. De spirit komt dus wel weer een beetje terug. Drinken doet ze gelukkig goed. Eten hier en daar wat plukjes hooi, maar voor brokken haalt ze d'r neus nog wat op. Als je lang aandringt eet ze er wel eentje voor je op. Zucht... Hopelijk voelt ze zich morgen weer wat beter. Meer dan dit kunnen we ook niet doen.

En Midas :D wat een streken!
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_163403821
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 22:59 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik heb Molly net een nieuwe dosis ciseral gegeven en een spuitje Critical Care. Dat ging een stuk minder makkelijk dan vanmiddag. De spirit komt dus wel weer een beetje terug. Drinken doet ze gelukkig goed. Eten hier en daar wat plukjes hooi, maar voor brokken haalt ze d'r neus nog wat op. Als je lang aandringt eet ze er wel eentje voor je op. Zucht... Hopelijk voelt ze zich morgen weer wat beter. Meer dan dit kunnen we ook niet doen.

En Midas :D wat een streken!
Dat er weer pit in komt klinkt goed! We duimen door!

En dondersteen Midas :D
pi_163405283
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 23:45 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Dat er weer pit in komt klinkt goed! We duimen door!

En dondersteen Midas :D
Helaas nog niet de keutels waar ik op gehoopt had, dus ik heb haar net een nieuwe dosis ciseral en een spuitje dwangvoeding gegeven. Mevrouw is diep beledigd en ze was nog feller dan gisteren. Laten we dat dan maar als positief zien? Na enig aandringen heeft ze vanmorgen ook een lofty gegeten, dat dan weer wel. Nu maar duimen dat het vandaag gaat aanslaan!
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_163405335
Ik duim met je mee, guppy. Dat ze steeds heftiger reageert lijkt me wel een heel goed teken.

En die Midas :D
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_163407354
Het was zn 2e ontsnapping. De vorige keer mochten ze even los in de tuin huppen. Midas vond een kiertje in de schutting en zat binnen een minuut vrolijk in de tuin van de buurman, die natuurlijk dat weekend niet thuis was :'). Hij reageerde op het voerbakgeluid maar kwam niet goed terug de tuin in door dezelfde kier :') dat was toen een spannend half uur, hehe.

Gup, fijn dat mol aan het protesteren is bij medicatie *O*
pi_163409005
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 10:49 schreef douche-eendje het volgende:

Gup, fijn dat mol aan het protesteren is bij medicatie *O*
Ik hoop dat het een goed teken is :Y

Ze heeft gisteren trouwens het tanden-kijk-dingetje van de DA gesloopt. Doormidden gebeten :@
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_163409336
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 12:26 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Ik hoop dat het een goed teken is :Y
Ja hoor, meestal wel. Als ze helemaal slap en suf zijn en dan weigeren door alles uit hun bek te laten lopen, dan meestal niet. Maar als ze beginnen te spartelen/stampen/bijten/actief wegdraaien/etc. dan wel.

Althans, Mara hier is echt ziek als ik haar gewoon in een handdoek kan rollen. Zodra ze vol overgave diezelfde handdoek begint aan te vallen met tanden en al, dan gaat het beter :D .

quote:
Ze heeft gisteren trouwens het tanden-kijk-dingetje van de DA gesloopt. Doormidden gebeten :@
:D :'( :D Eigenwijze druif!
pi_163416016
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 12:43 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Ja hoor, meestal wel. Als ze helemaal slap en suf zijn en dan weigeren door alles uit hun bek te laten lopen, dan meestal niet. Maar als ze beginnen te spartelen/stampen/bijten/actief wegdraaien/etc. dan wel.

Althans, Mara hier is echt ziek als ik haar gewoon in een handdoek kan rollen. Zodra ze vol overgave diezelfde handdoek begint aan te vallen met tanden en al, dan gaat het beter :D .

[..]

:D :'( :D Eigenwijze druif!
We hebben keutels! Het is niet heel veel en het zijn maar kleintjes, maar toch! Er zijn ook op zeker brokjes gegeten, het bakje is half leeg nu :) /voorzichtigpositief
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator vrijdag 1 juli 2016 @ 21:58:36 #218
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_163445820
Jullie duimen lijkt geholpen te hebben! Molly lijkt weer haar good old happy self te zijn O+

Met hooi-eet-foto als bewijs O+
iNNrXCy.jpg
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_163445984
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 21:58 schreef Guppyfriend het volgende:
Jullie duimen lijkt geholpen te hebben! Molly lijkt weer haar good old happy self te zijn O+
Dat is goed nieuws! Volgens mij is het ook een sterke dame.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_163446889
Goedzo Molly *O* keutels willen we!
  Moderator vrijdag 1 juli 2016 @ 22:33:24 #221
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_163447036
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 22:30 schreef douche-eendje het volgende:
Goedzo Molly *O* keutels willen we!
:+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 3 juli 2016 @ 12:15:45 #222
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_163481549
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2016 10:36 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Hoe gaat het inmiddels met deze dame? :)

[..]

En Hummel en Gommie? Wonen ze inmiddels in een ruime villa in de tuin?
Hummel en Gommie zitten nog binnen. Op zich leek het mij wel een goed idee om ze dan een mooie plek in de tuin te geven. Maar aangezien onze tuin nog helemaal aangelegd moet worden hadden we sowieso besloten daar nog even mee te wachten tot de tuin klaar is. In de tussentijd ook nog met vakantie geweest.

Toen we terugkwamen viel me al op dat Hummels onderkant wat smerig was (urine). Maar even goed in de gaten gehouden en ze lijkt de afgelopen dagen ook ineens haar linker achterpoot niet altijd meer te gebruiken en soms te slepen. Nu is Hummel al een dame op leeftijd aangezien ze over een paar weken al 7 wordt. En met een hok met etage kan het natuurlijk zijn dat ze zich een keer geblesseerd heeft met een misstap op de trap oid.

Maar ik hou het de aankomende paar dagen even in de gaten. Zou natuurlijk ook maar zo EC kunnen zijn :X Dus als ik niet snel verbetering zie dan naar de da. Ze eet nog wel prima dus dat scheelt. Al een keer een konijn gehad die aan EC is overleden en Gommie heeft dat ook een keer gehad toen hij jong was maar omdat we daar ook op tijd bij waren is dat gelukkig goed gekomen.

@Guppyfriend: fijn dat het weer beter gaat met Mollie :)
  zondag 17 juli 2016 @ 11:53:15 #223
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_163803684
En toen hadden we nog maar 1 konijn. Hummel is helaas vannacht overleden :'( Afgelopen dinsdag bij de da geweest vanwege haar pootje. Aangegeven dat we aan EC dachten. Zou een mogelijkheid zijn maar eerst maar even Hummel nakijken.

Na check eigenlijk alles goed met uitzondering van haar poot. Na die goed nagekeken te hebben is de conclusie dat ze pijn heeft aan haar poot en krijgen we metacam mee. We zien niet veel verbetering maar het lijkt ook niet slechter te gaan.

Vanochtend komen we beneden en ligt ze dood in haar hok ;( Daarvoor hoorden we wat gestommel. Waarschijnlijk haar mannetje Gommie die in paniek was. Bloed uit haar neus en mond. Dus het lijkt op een virus. Denk niet dat haar poot daar ook wat mee te maken had, waarschijnlijk het virus er bovenop. Gelukkig heeft ze een goed leven gehad en heeft ze een mooie leeftijd behaald (7).

Gommie nu een wat kleiner hok gegeven, goed schoongemaakt en ook het oude hok goed schoongemaakt en weg gezet. Gommie de aankomende tijd maar extra in de gaten houden en wat extra aandacht geven.

[ Bericht 0% gewijzigd door dutchdevil op 17-07-2016 12:09:50 ]
  Moderator zondag 17 juli 2016 @ 12:00:53 #224
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_163803787
Arme Hummel ;(

Heel veel sterkte :*
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_164019617
Mijn konijnen lijken nogal snel verveeld. Hebben een tunneltje (wat voor katten is), meerdere dozen om in te chillen/knagen, speelgoed balletjes met geluidje erin, houtjes/knabbelstengels om aan te knabbelen, maar eigenlijk bijten ze liever andere dingen stuk, zoals een bezem oid ;( (kabels zijn ook geliefd, maar die zijn verstopt). Heeft iemand nog tips? IdeeŽn? Favoriet speelgoed van jouw konijn?

Ze lopen meestal los door huis.
pi_164020604
Ik haal wel eens een "wilgenrol' bij de dierenzaak. Daar zit dan hooi in, en de rol is van wilg. Die slopen ze graag, en ze doen er best een tijdje mee. Er zijn ook 'lenterollen' waarbij er kruiden op de kartonnen rol zelf zijn geplakt, maar ik vind het toch altijd een beetje een gek idee dat ze dan zoveel van het karton en die (eetbare) lijm opeten.

Verder heb ik een biksbal, een "Dog Tornado' en een houten puzzel, dan moeten ze wat doen om aan hun eten te komen. Eten her en der in huis verstoppen werkt ook goed. Konijnen in het wild foerageren normaal een groot deel van de dag :) .

En sommige konijnen houden erg van graven. Bij mij alleen heel sporadisch, en het gaf zoveel troep in huis die ene keer dat ze het dan wel leuk vonden, dat ik de zandbak maar verbannen heb. Ze lijken hem niet erg te missen. (Beetje luie konijnen hier, alleen Mara zou ik soms wel iets meer te doen willen geven want die lijkt soms wel 'iets' te willen, maar ik weet dan ook niet zo snel wat....)
pi_164020761
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 13:46 schreef Candaasje het volgende:
Ik haal wel eens een "wilgenrol' bij de dierenzaak. Daar zit dan hooi in, en de rol is van wilg. Die slopen ze graag, en ze doen er best een tijdje mee. Er zijn ook 'lenterollen' waarbij er kruiden op de kartonnen rol zelf zijn geplakt, maar ik vind het toch altijd een beetje een gek idee dat ze dan zoveel van het karton en die (eetbare) lijm opeten.

Verder heb ik een biksbal, een "Dog Tornado' en een houten puzzel, dan moeten ze wat doen om aan hun eten te komen. Eten her en der in huis verstoppen werkt ook goed. Konijnen in het wild foerageren normaal een groot deel van de dag :) .

En sommige konijnen houden erg van graven. Bij mij alleen heel sporadisch, en het gaf zoveel troep in huis die ene keer dat ze het dan wel leuk vonden, dat ik de zandbak maar verbannen heb. Ze lijken hem niet erg te missen. (Beetje luie konijnen hier, alleen Mara zou ik soms wel iets meer te doen willen geven want die lijkt soms wel 'iets' te willen, maar ik weet dan ook niet zo snel wat....)
Zo'n wilgen rol klinkt best leuk! Dat kan ik zo wel even aanschaffen! En zo'n puzzeltje ga ik ook proberen, weet niet of ze dat ook echt willen doen, mijn konijnen zijn ook een beetje lui. Ze liggen het liefst languit in huis op het kleed. Ik heb ook wel eens geprobeerd om ze uit te laten, om ze te 'ontluien' maar dat vinden ze vreselijk.

Graven hebben ze een periode heel veel gedaan, maar ook dat verveelde blijkbaar. Als ze nu graven doen ze dat als ik net hun hok heb verschoond (en dan het liefst de helft uit het hok gooien). Thanks voor de tips!
  woensdag 27 juli 2016 @ 09:01:49 #228
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_164039304
Hebben jullie konijnen ook wel dat ze in hun eigen poep gaan zitten, en dan zoveel aangekoekte peop aan hun kont hebben dat je ze moet wassen? Ik zal vanavond onze oudste weer in bad moeten doen met haar achterkant...jammer genoeg nogal een 'geurig' werkje.
Waarom doet ze dat toch...zal vanavond een foto van Plushinka posten, om in de geest van het topic te blijven. En onze andere 5 nijntjes...
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_164040348
Wilgenrollen en wilgenballen zijn een succes bij midas. Ook kattenspeeltjes met belletjes erin om mee te gooien, zand om in te graven maar vooral idioot veel ruimte om te rennen. Midas is nogal druk in tegenstelling tot Aafje. Hij is dan ook pas 4x ontsnapt in de 3 maanden dat hij bij ons woont O+ :') hij heeft natuurlijk ook schandalig te weinig ruimte...


20160724_145209.jpg
En klef stel
20160719_180607.jpg

Captain, Aafje heeft een tijd lang veel plakpoep gehad. Bleek dat ze iets teveel biks kreeg. Ook wormen kunnen zulke klachten veroorzaken, dus check even of er geen andere oorzaken zijn.
  woensdag 27 juli 2016 @ 12:11:38 #230
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_164041987
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 10:32 schreef douche-eendje het volgende:
, Aafje heeft een tijd lang veel plakpoep gehad. Bleek dat ze iets teveel biks kreeg. Ook wormen kunnen zulke klachten veroorzaken, dus check even of er geen andere oorzaken zijn.
Hoeveel is teveel biks? Probleem met haar eten reguleren is dat haar mannetje nogal bazig is als het om eten gaat, dus als we weinig biks in het bakje doen, is de kans groot dat meneer het allemaal opslokt.
Ze eet worteltjes ed groenvoer gewoon uit de hand, dus dan kan ik er wel voor zorgen dat het niet gejat wordt, maar biks...Ik kan wel meer hooi gaan geven dan nu, misschien dat dat helpt?
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_164042771
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 12:11 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Hoeveel is teveel biks? Probleem met haar eten reguleren is dat haar mannetje nogal bazig is als het om eten gaat, dus als we weinig biks in het bakje doen, is de kans groot dat meneer het allemaal opslokt.
Ze eet worteltjes ed groenvoer gewoon uit de hand, dus dan kan ik er wel voor zorgen dat het niet gejat wordt, maar biks...Ik kan wel meer hooi gaan geven dan nu, misschien dat dat helpt?
Richtlijn is 20 gram biks per kilo lichaamsgewicht per dag. Meer hooi is sowieso verstandig, dat mag toch de hele dag door.
pi_164582128
Vraagje. Mol is nog niet ingeŽnt tegen RHD2 en onze dierenarts heeft entstof op voorraad. Filavac. Is dit goed? Hebben jullie hier ervaring mee?
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_164583094
Geen ervaring, mijne zijn met cunipravac geŽnt. Had liever filavac gehad, die heeft geen booster nodig. Cunipravac moest na 6 weken nog een keer.
pi_164583968
Ja, Filavac heeft bij mij de voorkeur want die is een jaar werkzaam (ipv 6 maanden, zoals cunipravac) en hoeft inderdaad niet geboosterd te worden. Ik heb zelf alleen ervaring met cunipravac, maar heb ook geen nare verhalen over Filavac gehoord.

Het middel is alleen met regelmaat erg moeilijk leverbaar, dus als je DA het nu heeft, zou ik zeker een afspraak maken. :)
pi_164584206
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 14:12 schreef Candaasje het volgende:
Ja, Filavac heeft bij mij de voorkeur want die is een jaar werkzaam (ipv 6 maanden, zoals cunipravac) en hoeft inderdaad niet geboosterd te worden. Ik heb zelf alleen ervaring met cunipravac, maar heb ook geen nare verhalen over Filavac gehoord.

Het middel is alleen met regelmaat erg moeilijk leverbaar, dus als je DA het nu heeft, zou ik zeker een afspraak maken. :)
Nou ja, met name daarom ook. Ik ga meteen even bellen
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_164708385
Hooi

Ik heb het vermoeden dat mijn konijn een beetje last heeft van zijn darmen, nu heb ik hier nog een flesje motilium liggen maar dat is wel van vorig jaar November.

Zou ik dit nog kunnen geven denken jullie?
"That's a catchy diagnosis, you could dance to that." [#115]
pi_164709156
Geen idee... Ook geen ervaring met het middel. Bij twijfel zou ik even de DA bellen
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_164851333
Ik hoop dat mijn konijnen me dankbaar zijn dat ik in de bloedhitte hun hok heb verschoond en lekker schoon heb gespoten met verkoelend water. Ik ben altijd zo bang voor maden met dit weer.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_164997089
Ik heb een vraag. Mijn konijn is ziek geweest; precies wist de dierenarts het niet, maar hij had een ontstoken oortje, ze mocht niet aan zijn buikje zitten en hij viel steeds om tijdens het lopen en hok in en uit springen.

3 potjes medicijnen verder is hij een beetje viezig geworden; de viezigheid uit zijn oortje moest er uit komen, en nu hij weer tegengas kan geven gaan de medicijnen soms ook een beetje langs zijn bekje. Ik wil hem dus graag een beetje schoonmaken, want kan zelf niet onder zijn oor of achter zijn nekje schoonmaken.

Nu las ik dat konijnen nogal in shock kunnen raken van water oid. Hoe kan ik mijn konijn nu het beste schoonmaken? Het is een plakkerig goedje, dus alleen kammen is niet genoeg.
pi_165003005
Ik zou inderdaad voorzichtig zijn met te veel water. Een beetje vochtig washandje kan nog wel. Of misschien toch even eerst overleggen met de dierenarts?
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_165390912
Afgelopen week is mijn voedster overleden en omdat de ram al na een dag erg begon te sippen, hebben we vandaag bij een opvang een nieuw vriendinnetje voor hem uitgezocht:
1609rose.jpg
O+
Meneer mocht zelf niet mee kiezen; hij was niet welkom omdat hij niet ingeŽnt is. Thuis ben ik dus begonnen met koppelen. Er is wat gereden, gebeten, gewassen, maar op zich is het rustig verlopen. Zij doet nog wat onzeker en druk en hij is een beetje grumpy (zoals hij altijd was) en jaagt wat achter haar aan (zonder te bijten) als hij haar te druk vindt. Ze hebben om beurten gegeten, zij wachtte tot hij klaar was. Ze zitten nu 30 cm uit elkaar, met de ruggen naar elkaar. Dit lijkt wel goed te komen, toch?
pi_165390983
Weet ik niet, hupje. Ik vind koppelen altijd heel erg eng. Je haalt ze voor de nacht toch nog wel uit elkaar?
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_165398218
Klinkt niet verkeerd hoor Hupje. Een beetje jagen en rijden hoort erbij. Rondvliegende plukken haar is ook nog niet gelijk een ramp (zeker niet met konijnen in de rui en stress ;') ) zolang er geen bloed bij komt kijken. En elkaar een beetje negeren is voor een koppeling eigenlijk vrij positief te noemen :)

Oh en ik lees zelfs gewassen? Door elkaar? Dat is zeker positief!

(Dan zou ik vandaag even aankijken, en vanavond pas besluiten of je ze nog uit elkaar haalt. Als het gewoon goed haalt zou ik het niet doen, want elke keer dat je ze uit elkaar haalt, is een stap terug. Soms is het nodig hoor, maar als het rustig blijft.. :) )
pi_165438376
Het gaat heel goed! O+ Het lijkt alsof ze al tijden bij elkaar zijn. Liggen tegen elkaar aan, wassen elkaar, eten samen en zitten soms ook lekker hun eigen ding te doen. Het nieuwe konijntje lijkt zelfs het toilet te gebruiken *O*
pi_165472014
Ik voel me bijna een beetje vaste gast in dit topic op vragen gebied, maar misschien dat iemand hier nog iets weet.

Mijn lieve konijntje heb ik zaterdag laten inslapen. Hij had e cuniculi en was al eerder behandelt. Het was echter zo ernstig dat ik het niet meer kon aanzien (en het hem niet meer wilde aandoen) en hem in overleg met de dierenarts een prikje heb laten geven. Mijn voedster krijgt preventieve medicatie, maar heeft de ziekte (de slechte variant) waarschijnlijk niet.

Nu heb ik alleen nog een voedster over en wil haar dolgraag koppelen aan een nieuw konijn, zodat ze hopelijk weer gelukkig kan worden. Ik woon in Groningen en had al een beetje research gedaan naar adoptie konijnen. Zo heb ik het konijnenparadijs in Leeuwarden bericht; antwoordde duurde redelijk lang en de 3 konijnen die ik op het oog had waren ziek, al weg of niet zeker te zijn van castratie. Ik heb gemaild naar dierenopvangcentrum Groningen waar ik helemaal geen reactie van heb ontvangen.

Mijn vraag is: kent iemand nog een goede opvang met gecastreerde rammen in het Noorden?
  woensdag 21 september 2016 @ 16:00:28 #246
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_165472887
Wij hebben net een koppelingsdrama gehad...

Na het overlijden van z'n partner (onze lieve Plushinka) enkele weken geleden werd onze Harry erg somber en lag alleen nog maar in een hoekje van de kooi, eigenlijk. Dus wij dachten, snel gezelschap of hij is binnenkort er ook geweest!

2e2p2yc.jpg

Kenissen hadden net een nest, en een konijntje over, en op het eerste gezicht een vrouwtje. Wel een korthaar, terwijl Plushinka eenzelfde soort vacht had als Harry, maar ze is ook wit, en met blauwe ogen, dus , wie weet....

jp8pjn.jpg

Na een voorzichtige kennismaking op de bank leek het goed te gaan, Ze lagen rustig naast elkaar, en ze deed zelfs een poging om z'n oren te wassen...dus in de kooi proberen. Maar dat ging niet lang goed, Harry begon Slagroom als snel door de kooi te achtervolgen en naar haar te happen. Geen echte beten, maar hij had duidelijk geen trek in een indringer in 'zijn' kooi. Maar het was niet venijnig, er vloeide geen bloed, en zij vond hem kennelijk wel leuk, dus we dachten, een weekje elk in een aparte kooi, zij groeit wat groter, we laten ze samen in de gang gewoon wat lopen elke dag...
Maar nee. Het bleef hommeles. Dus hebben wij een week lang Harry een ouwe mopperkont genoemd, want Slagroom is echt ongelofelijk lief, en tam, en schattig...en toen zijn gisteren haar ballen ingedaald. Geen wonder dat het niet werkte.

2v3r87q.jpg

Dus proberen we Slagroom nu te plaatsen bij zijn zusje, dat al door andere mensen is geadopteerd, we hebben al gezegd dat wij de castratie wel betalen voor hem, want nu heben we dus twee eenzame mannen in huis. Daar schiet niemand wat mee op.
En bovendien, Harry leeft nu in een kooi op grondniveau, en elke ochtend ent hij lekker door de tuin (is afgezet) met wapperende haren, en ziet er nu weer prima uit, niet eenzaam en alleen. Bepaald niet. Denk nooit dat je je konijnen door hebt, is de les die we hieruit moeten halen ofzo...
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_165474415
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 15:22 schreef 1410 het volgende:
Ik voel me bijna een beetje vaste gast in dit topic op vragen gebied, maar misschien dat iemand hier nog iets weet.

Mijn lieve konijntje heb ik zaterdag laten inslapen. Hij had e cuniculi en was al eerder behandelt. Het was echter zo ernstig dat ik het niet meer kon aanzien (en het hem niet meer wilde aandoen) en hem in overleg met de dierenarts een prikje heb laten geven. Mijn voedster krijgt preventieve medicatie, maar heeft de ziekte (de slechte variant) waarschijnlijk niet.

Nu heb ik alleen nog een voedster over en wil haar dolgraag koppelen aan een nieuw konijn, zodat ze hopelijk weer gelukkig kan worden. Ik woon in Groningen en had al een beetje research gedaan naar adoptie konijnen. Zo heb ik het konijnenparadijs in Leeuwarden bericht; antwoordde duurde redelijk lang en de 3 konijnen die ik op het oog had waren ziek, al weg of niet zeker te zijn van castratie. Ik heb gemaild naar dierenopvangcentrum Groningen waar ik helemaal geen reactie van heb ontvangen.

Mijn vraag is: kent iemand nog een goede opvang met gecastreerde rammen in het Noorden?
Ik heb zelf wel goede ervaringen met Konijnenparadijs in de omgeving van Steenwijkerwold. (Ben even de precieze plaats kwijt..de Blesse dacht ik.) Mijn beide konijnen komen er vandaan en degenen die de opvang runt is erg kritisch op het nieuwe thuis. In ruil daarvoor castreert ze alle heren en zoveel mogelijk dames, lapt ontzettend veel zieke dieren op, vangt konijnen voor de dierenambulance op en ze heeft veel ervaring met koppelen :) . En je kunt de site altijd wel in de gaten blijven houden, ze heeft meestal 60+ konijnen zitten.

Een andere goede Konijnenopvang Joy. Maar ik denk dat je die al bekeken hebt, want dat is de opvang in Leeuwarden. Vangt iets minder konijnen op, dus soms wat minder keuze, maar voor deze opvangt geldt verder hetzelfde als voor Konijnenparadijs.
pi_165474438
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 16:00 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Wij hebben net een koppelingsdrama gehad...

Na het overlijden van z'n partner (onze lieve Plushinka) enkele weken geleden werd onze Harry erg somber en lag alleen nog maar in een hoekje van de kooi, eigenlijk. Dus wij dachten, snel gezelschap of hij is binnenkort er ook geweest!

[ afbeelding ]

Kenissen hadden net een nest, en een konijntje over, en op het eerste gezicht een vrouwtje. Wel een korthaar, terwijl Plushinka eenzelfde soort vacht had als Harry, maar ze is ook wit, en met blauwe ogen, dus , wie weet....

[ afbeelding ]

Na een voorzichtige kennismaking op de bank leek het goed te gaan, Ze lagen rustig naast elkaar, en ze deed zelfs een poging om z'n oren te wassen...dus in de kooi proberen. Maar dat ging niet lang goed, Harry begon Slagroom als snel door de kooi te achtervolgen en naar haar te happen. Geen echte beten, maar hij had duidelijk geen trek in een indringer in 'zijn' kooi. Maar het was niet venijnig, er vloeide geen bloed, en zij vond hem kennelijk wel leuk, dus we dachten, een weekje elk in een aparte kooi, zij groeit wat groter, we laten ze samen in de gang gewoon wat lopen elke dag...
Maar nee. Het bleef hommeles. Dus hebben wij een week lang Harry een ouwe mopperkont genoemd, want Slagroom is echt ongelofelijk lief, en tam, en schattig...en toen zijn gisteren haar ballen ingedaald. Geen wonder dat het niet werkte.

[ afbeelding ]

Dus proberen we Slagroom nu te plaatsen bij zijn zusje, dat al door andere mensen is geadopteerd, we hebben al gezegd dat wij de castratie wel betalen voor hem, want nu heben we dus twee eenzame mannen in huis. Daar schiet niemand wat mee op.
En bovendien, Harry leeft nu in een kooi op grondniveau, en elke ochtend ent hij lekker door de tuin (is afgezet) met wapperende haren, en ziet er nu weer prima uit, niet eenzaam en alleen. Bepaald niet. Denk nooit dat je je konijnen door hebt, is de les die we hieruit moeten halen ofzo...
Ai, dat was een onverwachte verrassing! :o Hopelijk mag 'ie naar z'n zusje toe!

Tip voor een volgende keer: altijd koppelen op neutraal terrein. (En dat mag best een paar daagjes duren). Harry is kennelijk erg gehecht aan zijn eigen terretorium, en dat kan koppelen flink lastig maken :)
  donderdag 22 september 2016 @ 15:13:19 #249
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_165494297
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 17:17 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Ai, dat was een onverwachte verrassing! :o Hopelijk mag 'ie naar z'n zusje toe!

Tip voor een volgende keer: altijd koppelen op neutraal terrein. (En dat mag best een paar daagjes duren). Harry is kennelijk erg gehecht aan zijn eigen terretorium, en dat kan koppelen flink lastig maken :)
Wij hopen dat ook ja, het is een schattig diertje, belachelijk tam, en heel sociaal. Niet echt geschikt om in z'n eentje in een kooi te zitten! Ondanks dat we vaak dus even met hem komen spelen. En hij kan vanuit z'n hok (wij hebben een flat van 3 verdiepingen in de achtertuin) de keuken in kijken, en een beetje de woonkamer. Dus niet helemaal geÔsoleerd.

Het is onze derde koppelpoging, en hiervoor was het telkens vrij simpel. Twee doorslaande successen, en 1 eerdere mislukking, maar dat bleek direct, en we hadden toen twee mannetjes en 1 vrouwtje, en combinatie 2 klikte gelijk. En bij Harry en Plushinka was binnen 30 seconden elkaars oren wassen, en binnen een minuut waren ze al enthousiast Felix en Lila aan het maken...dus dat was wel duidelijk dat ze elkaar mochten :+

Harry zit nu in een andere kooi in de tuin, en we laten hem veel buiten lopen. Zijn nieuwe kooi staat laag, dus als de andere in de tuin lopen kunnen ze vlak bij hem komen, en als hij buiten loopt kan hij vlak bij Antenkin en Winnie komen, en lekker flirten met Winnie. En dat heeft een enorm effect gehad allemaal, hij is niet meer zo gloomy, snuffelt lekker door de tuin, en is veel socialer naar ons geworden. Je moet een konijn geen al te menselijke dingen toeschrijven, maar hij lijkt geen behoefte te hebben aan vast gezelschap nu, je zou kunnen zeggen dat hij nog steeds in rouw is over z'n partner. Maar dat gaat misschien wat ver :7
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_165557066
Hebben jullie misschien foto's van jullie ren? :)

Ik ga hopelijk in maart verhuizen naar een huis met een grote tuin. Ik wil daar een ren maken voor mijn 5 konijnen, maar ben een beetje inspiratieloos :$
pi_165559179
20160925_191245.jpg

Dit is het kleine stulpje van Aafje en Midas.
pi_165563531
Dit is onze ren voor twee dwergkonijntjes. Voorheen hadden ze het hele grasveld, maar ze hebben het echt volledig ondergraven, dus dat hebben we nu maar niet meer.

Nu

720.jpg

Vroeger

800.jpg

Gevolg

800.jpg
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_165563878
Mooi verblijf livelink! Dat gevolg hebben wij ook in de panelenren nu, maar de tuin gaat volgend jaar toch op de schop :) is je ren altijd open aan de bovenkant?
pi_165564184
Ja, ze doen geen enkele poging om er uit te springen en onze katten doen geen enkele poging om erin te springen. We hebben wel een deel aan de achterkant overdekt en half afgesloten, zodat ze in geval van nood (roofvogel :X ) altijd twee vluchtmogelijkheden hebben. Aan de ene kant kunnen ze hun hok in en aan de andere kant kunnen ze naar het overdekte gedeelte. 's nachts en als we langere tijd niet thuis zijn sluit ik ze op in hun hok.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
  maandag 26 september 2016 @ 10:03:47 #255
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_165569845
Wij hebben in het midden van de tuin een bestraat gedeelte, dus door met van die hekjes te werken kunnen we ze in de tuin laten lopen zonder dat ze de planten opeten, en misschien iets schadelijks naar binnen krijgen, of ontsnappen.

Omdat ze gek zijn op munt en paardebloem bladen heb ik de randen bij het hek helemaal leeg-gewied, en staan daar nu alleen paardebloemen (die er al vanzelf waren gegroeid) en muntplanten(speciaal neergezet) die een klein beetje door de spijlen steken, dus ze kunnen die een beetje afknagen, dat vinden ze een feest! Van de gedeeltes de ze niet kunen knagen, maken we zelf muntthee...2 vliegen in 1 klap!
En als we peterselie en basilicyum potjes halen voor in salades, planten we de afgeknipte plantjes ook bij et hek. Meestal wordt dat niets, want daar ijn ze niet echt voor bedoeld, maar als het wel werkt, kunnen ze aar ook wat knagen.
En voor vogels etc kunnen ze zich verstoppen onder de schommelbank.
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_165595653
Wij hebben voor onze dwergkonijnen een hok met een bovenverdieping en daar aan vast hebben we een ren gemaakt (een rechthoek van 50 cm breed ervoor, zodat we nog bij het deurtje kunnen, en een vierkant ernaast). Wij hebben frames met gaas als deksel er boven op liggen omdat er toch nogal wat roofvogels hier in de buurt vliegen. In de ren hebben ze een verhoging waar ze op kunnen zitten of onder kunnen kruipen, een tunnel en een tak om aan te knagen. Het hok staat op het terras, dus stenen ondergrond. Het terras is omringd door muren en een hekje wat we dicht doen als de konijnen los mogen lopen. Daar staan alleen planten in hoge plantenbakken, dus wordt er niks opgegeten.
'S nachts sluiten we de konijnen op in het hok.
pi_165689512
Vandaag Molly naar een pension gebracht. Wat is het ineens kaal in huis dan zeg!
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_165692488
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2016 15:07 schreef Guppyfriend het volgende:
Vandaag Molly naar een pension gebracht. Wat is het ineens kaal in huis dan zeg!
Heb je goede ervaringen met een pension, Guppyfriend? Wij gaan niet zo vaak op vakantie en als we een paar dagen weg zijn zorgen mijn buren voor de konijntjes. Maar dan hoeven ze alleen maar eten en drinken te geven en geen hok te verschonen. Als we echt een keer langer op vakantie willen moet ik denk ik ook een pension overwegen.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_165693106
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2016 18:21 schreef livelink het volgende:

[..]

Heb je goede ervaringen met een pension, Guppyfriend? Wij gaan niet zo vaak op vakantie en als we een paar dagen weg zijn zorgen mijn buren voor de konijntjes. Maar dan hoeven ze alleen maar eten en drinken te geven en geen hok te verschonen. Als we echt een keer langer op vakantie willen moet ik denk ik ook een pension overwegen.
Dit is ook een nieuw pension voor ons, maar we hebben er een goed gevoel over.

Ze hebben 5 sterren van Stichting Konijnenbelangen, maar het allerbelangrijkste voor ons was dat ze een mogelijkheid hebben voor binnenkonijnen. Die hebben ze haast nergens en aangezien Molly altijd binnen woont, kun je d'r niet in oktober zomaar naar buiten doen. Bij dit pension mag Mol d'r eigen hok mee en er mag een panelenren aan d'r hok vast, zodat ze lekker de ruimte heeft als ze dat wil. En bijkomend voordeel is dat ze in principe alle dieren opvangen, behalve honden en katten. Precies de twee diersoorten waar Mol een hekel aan heeft.

In het verleden ging ze naar een Fok!ker in de buurt, maar die heeft helaas een allergie voor het hooi ontwikkeld. Toen een tijdje naar een klein pension in de buurt, maar die is gestopt. Dus de zoektocht werd opnieuw gestart en de keuze is uiteindelijk voor deze gevallen.

Wij gaan ook niet vaak op vakantie, maar als we gaan, gaan we wel lang(er). Ik heb dan liever dat ze ergens zit waar mensen er ook een beetje kijk op hebben, hoe lief de buuf ook is. Het blijft hoe dan ook een gok, maar ik denk dat ze zich hier wel een tijdje kan vermaken ;)
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 6 oktober 2016 @ 15:23:35 #260
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_165790519
We vermoeden dat Slagroom/Smetan in feite zo blind is als een mol. Want als je alles bij elkaar optelt:

Hij reageert soms totaal niet op wat er om hem heen gebeurt, tot je geluid maakt.
Hij probeert nooit weg te springen als hij op de eettafel zit, of op de bank, maar blijft gewoon rustig zitten. Dit weekend heeft hij drie uur liggen soezen op de computertafel, voor het toetsenbord terwijl m'n dochter tekenfilmpjes keek op Youtube.
Hij kan bovenop de rugleuning van de bank liggen balanceren en valt dan spontaan in slaap.
Als een wortel een tijd in zijn kooi heeft gelegen eet hij hem niet op, breek je die in stukjes, dan vind hij hem gelijk en eet het op (geur van wortelsap reageert hij dus gelijk op)

En zo nog wat dingen. Hij gedroeg zich vanaf het begin al anders dan de andere konijnen, en dit verklaart haast alles.
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_165818178
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 15:23 schreef Captain_Fabulous het volgende:
We vermoeden dat Slagroom/Smetan in feite zo blind is als een mol. Want als je alles bij elkaar optelt:

Hij reageert soms totaal niet op wat er om hem heen gebeurt, tot je geluid maakt.
Hij probeert nooit weg te springen als hij op de eettafel zit, of op de bank, maar blijft gewoon rustig zitten. Dit weekend heeft hij drie uur liggen soezen op de computertafel, voor het toetsenbord terwijl m'n dochter tekenfilmpjes keek op Youtube.
Hij kan bovenop de rugleuning van de bank liggen balanceren en valt dan spontaan in slaap.
Als een wortel een tijd in zijn kooi heeft gelegen eet hij hem niet op, breek je die in stukjes, dan vind hij hem gelijk en eet het op (geur van wortelsap reageert hij dus gelijk op)

En zo nog wat dingen. Hij gedroeg zich vanaf het begin al anders dan de andere konijnen, en dit verklaart haast alles.
Is slagroom toevallig een albino?
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 10:13:32 #262
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_165828439
quote:
17s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 20:36 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Is slagroom toevallig een albino?
Nee, hij heeft blauwe ogen. Maar, zijn oudere broer is zijn vader. Het vorige nest was nog bij de moeder, toen 1 van de mannetjes met twee maanden z'n moeder zwanger heeft gemaakt. Meestal is het pas met drie maanden mogelijk, dus ze waren nog niet gescheiden van elkaar.
Dat kan natuurlijk voor complicaties zorgen.
We beginnen te vermoeden dat zijn reuk ook niet zo goed is. In plaats van te snuffelen heeft hij de neiging om aan dingen te likken, en zn neus er tegen aan te wrijven. Alsof hij het moet voelen met zn snuit, of met zn snorharen.

Maakt voor ons allemaal verder niet uit, hij is zo lief en inteligent, en red zich prima. En ik denk dat hij wel licht en donkere 'vormen' kan zien, dus hij is niet helemaal blind. Maar het is een bijzonder diertje!
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_165831499
Ik weet niet of het bij wit met blauwe ogen ook voorkomt, maar gebrek aan pigment kan bij dieren ook voor verminderd zicht en/of gehoor zorgen. Mijn Aafje is albino, hoort niks en ziet amper wat maar echt een schat van een konijn.
pi_166988775
Ow yes. De eerste bevroren drinkfles is een feit. De konijnen trekken de kou verder wel goed. Veel stro, wat meer voer dan normaal en 3x per dag de waterfles controleren :)
pi_166988865
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 22:14 schreef douche-eendje het volgende:
Ow yes. De eerste bevroren drinkfles is een feit. De konijnen trekken de kou verder wel goed. Veel stro, wat meer voer dan normaal en 3x per dag de waterfles controleren :)
Ik heb vandaag ook al een paar keer het drinkwater moeten verversen omdat het bevroren was. Het hoort erbij, maar de konijntjes lijken er zelf geen last van te hebben. Die droge kou vinden ze wel lekker.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_166994239
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 22:17 schreef livelink het volgende:

[..]

Ik heb vandaag ook al een paar keer het drinkwater moeten verversen omdat het bevroren was. Het hoort erbij, maar de konijntjes lijken er zelf geen last van te hebben. Die droge kou vinden ze wel lekker.
Ik vind het ook een minder lastigere periode dan de warme zomerdagen. Toen was schaduw en verkoeling de grootste uitdaging, hen het idee dat konijnen beter tegen heel koud dan heel warm kunnen.

Mn duo was blij vanmorgen. Ik was vergeten het deurtje van de ren naar de panelenren dicht te doen gisteravond :X
  woensdag 30 november 2016 @ 09:48:06 #267
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_166994351
Harry, Lila en Felix zijn zo langzamerhand meer haar dan konijn, dus die hebben weinig last. En Antenkin en Winnie kruipen wel tegen elkaar aan in het nachthok. Dus we maken ons alleen druk over Smetan, ook omdat hij nu pas drie en halve maand ongeveer is, laat geboren. Maar hij heeft het hok met de infrarode warmtelamp geerfd van Snezjinka, dus daar ligt ie de meeste tijd onder. Ik vind het nog steeds wat riskant om de lamp de hele nacht te laten branden, dus we doen hem uit als we gaan slapen, maar in de praktijk gaat mijn vrouw als ze 's nachts wakker wordt altijd naar beneden en zet hem weer aan. En we vullen de flesjes altijd met warm water als het vriest, dan duurt het wat langer voordat ze bevriezen...
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_167004719
quote:
14s.gif Op woensdag 30 november 2016 09:39 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Mn duo was blij vanmorgen. Ik was vergeten het deurtje van de ren naar de panelenren dicht te doen gisteravond :X
Ha,ha. Die van mij krijgen de deur wel eens zelf open en dan tref ik ze 's ochtends ook altijd uiterst tevreden aan.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens