abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 7 september 2015 @ 21:59:41 #201
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_155908852
Hoi Piet

Ik heb zojuist een kwarktaart gemaakt volgens volgend recept:
http://www.ah.nl/allerhan(...)ktaart-met-aardbeien

Aardbeien zitten er nog niet bovenop.
Ik wil deze donderdag en vrijdag serveren. Kan ik deze dan over 3 uurtjes in de vriezer zetten en dan donderdagochtend eruit halen? Blijft het dan goed en blijft de structuur ook ok?

Ik doe dan donderdag de aardbeien er vers op. Kan dit?
Hoe lang denk je dat het moet ontdooien in de koelkast? Of kan het uberhaupt gewoon tot die tijd in de koelkast.
  maandag 7 september 2015 @ 22:11:55 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155909413
Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe deze taart in de vriezer reageert, maar als je hem een paar dagen in de koelkast zet is de bodem sowieso pappig. Zou hem gewoon invriezen.
De aardbeien er Do vers opleggen is sowieso een goed idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 7 september 2015 @ 22:33:06 #203
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_155910099
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 22:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe deze taart in de vriezer reageert, maar als je hem een paar dagen in de koelkast zet is de bodem sowieso pappig. Zou hem gewoon invriezen.
De aardbeien er Do vers opleggen is sowieso een goed idee.
in het recept staat wel: geschikt voor de vriezer.

Ik probeer het gewoon :/ op hoop van zegen
  vrijdag 11 september 2015 @ 08:36:16 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155991602
Ik kon het niet laten
Ik las dit recept
http://www.nrc.nl/koken/2(...)omaat-in-bladerdeeg/
En ergerde me weer eens vreselijk
quote:
100 gram kipfilet? Gaan die niet per stuk?
Een beetje ei?
2 aardappels? Grote? Kleine?
Een handje spinazie?

en dan ” Snijd een inkeping in de kipfilet, smeer er roomkaas tussen en leg een zongedroogd tomaatje op de roomkaas”
In een kipfiletje van 100 gram? Insnijden?
Vervolgens

” Vouw een plakje bladerdeeg (ontdooid, met de plakkerige kant naar binnen) om de kipfilet zodat je een deegbol krijgt. Er mag nergens meer kip zichtbaar zijn. Smeer eventueel wat ei op het bladerdeeg. ”

Zou je dan niet eerst het bladerdeeg wat uitrollen? Dit gaat zo echt niet lukken.
Daarna
” Leg de kippenbol in een ingevette ovenschaal en doe ’m 20 minuten in de oven.

Ondertussen maak je rozemarijnaardappeltjes door de aardappelen te koken en ze daarna in partjes te snijden. Vermeng de partjes met wat verse rozemarijn en olijfolie en bak ze in de pan tot ze mooi bruin en knapperig zijn. ”

In 20 minuten aardappels schillen, koken, daarna in partjes te snijden (zou je het niet vooraf doen zodat ze sneller gaar zijn en je je vingers niet brand als je het er na doet, je hebt maar 20 minuten) om ze daarna te goudbruin te bakken? Heel erg knap als je dat in 20 minuten voor elkaar krijgt. Verder zou ik niet in olijfolie bakken, je loopt regelmatig af te geven op E-nummers maar als je bakt in olijfolie vormen zich vrije radicalen, veel ongezonder als alle E-Nummers bij elkaar.

Verder betwijfel ik dat je kipfilet in bladerdeeg in 20 minuten gaar krijgt, zeker niet als er geen temperatuur wordt gegeven, moet de oven worden voorverwarmd?
Sorry, wil niet zeuren, maar wat een waardeloos recept.

Toen Julia Child, Simone Beck en Louisette Bertholle de kunst van het koken schreven probeerden ze ieder recept meermaals uit tot ze het perfect was. Als ik dit recept lees is dat geschreven zonder enige zelfkritiek of benul van tijd, laat staan weten waar je mee bezig bent.
Een kookrubriek in een krant is leuk, maar schrijf dan wat interessants of een goed recept, in een kookboekenrubriek bespreek je kookboeken en ben je kritisch over de boeken.
Deze rubriek is beide niet, het is sleur en pleur, copy past van recepten zonder ze nog een keer door te lezen of ze kloppen.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 september 2015 @ 08:37:31 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155991611
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2015 22:33 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

in het recept staat wel: geschikt voor de vriezer.

Ik probeer het gewoon :/ op hoop van zegen
Is het goed gegaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 september 2015 @ 08:41:42 #206
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155991658
Ben het met je eens: waardeloos. Al die beetjes van dit en van dat: vreselijk onpraktisch. En dat dan een recept voor studenten noemen.

Oh, ik dacht dat dit de SC was. :@
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 11 september 2015 @ 08:44:46 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155991700
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:41 schreef Lienekien het volgende:
Ben het met je eens: waardeloos. Al die beetjes van dit en van dat: vreselijk onpraktisch. En dat dan een recept voor studenten noemen.
Een typisch kookboek dat door goedbedoelende oma's en tantes (of ooms) cadeau wordt gedaan maar wat verder volledig waardeloos is. Dat een schrijver en uitgever een waardeloos kookboek produceren voor deze markt is al erg genoeg, dat het NRC het overneemt, het boek promoot zonder enige vorm van kritiek of kanttekening is een kwaliteitskrant onwaardig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 september 2015 @ 09:02:06 #208
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_155991945
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kon het niet laten
Ik las dit recept
http://www.nrc.nl/koken/2(...)omaat-in-bladerdeeg/
En ergerde me weer eens vreselijk

[..]

Hulde O+

Ik lees eigenlijk alleen die rubriek nog maar als leedvermaak en om de soms hilarische commentaren eronder.
Treurig, yep, behoorlijk...

walgelijke recepten, waardeloze recepten, als het al recepten genoemd kunnen worden. Over het algemeen is het gewoon een slechte advertorial voor een nog slechter "kookboek".
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 11 september 2015 @ 09:32:29 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155992378
Ik erger mij vooral omdat het zulk prutswerk is, in dezelfde tijd die Janneke Tranendal steekt in het schrijven van deze waardeloze stukjes kan je ook wat goeds, leuks of interessants schrijven, beter nog alle drie. Het totale gebrek aan ambitie, het is geeneens een zesjescultuur, het is gewoon letters leveren zonder een behoorlijke inhoud zelfs maar te ambiëren.
En dat in een krant die zichzelf als kwaliteitskrant wil zien, slijpsteen van de geest. Helaas is het met de meeste journalistieke inhoud nauwelijks beter gesteld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 september 2015 @ 10:01:08 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155992904
Ja, zeg, Piet. Niet eerst eigenwijs een hele kipfilet willen gebruiken ipv 100 gram en dan klagen dat het niet past. Duduuuuh!

Verder een butrecept met butinstructies.
  vrijdag 11 september 2015 @ 10:05:14 #211
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155992981
Dit is precies waarom we van je houden O+
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  vrijdag 11 september 2015 @ 10:57:37 #212
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155993920
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kon het niet laten
Ik las dit recept
http://www.nrc.nl/koken/2(...)omaat-in-bladerdeeg/
En ergerde me weer eens vreselijk

[..]

_O-

Trouwens, dat van die vrije radicalen was toch al weer gedebunked?
Siesta & Fiesta!
pi_155994865
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:Verder betwijfel ik dat je kipfilet in bladerdeeg in 20 minuten gaar krijgt, zeker niet als er geen temperatuur wordt gegeven, moet de oven worden voorverwarmd?
Sorry, wil niet zeuren, maar wat een waardeloos recept


allereerste zin van het recept.

Verder inderdaad waardeloos. Ken ook geen student die aardappels ging koken voor zichzelf. Dan eerder voorgegaarde uit het koelvak.
  vrijdag 11 september 2015 @ 11:53:34 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155994925
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 september 2015 11:50 schreef Elleska het volgende:

[..]

Verder inderdaad waardeloos. Ken ook geen student die aardappels ging koken voor zichzelf. Dan eerder voorgegaarde uit het koelvak.
In mijn studententijd werden er wel degelijk aardappels gekookt door studenten, hoewel veel studenten dat niet (vaak) deden omdat ze liever pasta of rijst kookten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155995466
Ik zeg ook niet dat er helemaal geen aardappels werden gekookt, maar niet voor een 1persoons maaltijd.
pi_156002653
Hoi Piet. Net op de markt een halve pulpo gekregen. Wat zal ik daarmee doen?

Ik heb er ook een morcilla (spaanse bloedworst) bij gekregen. Dus als iemand nog een totaalidee heeft?
pi_156003060
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 17:10 schreef Pompelmoez het volgende:
morcilla
Dat schreeuwt om deze:

http://cuandosalimosdecas(...)ellena-de-pulpo.html

Heb je alleen nog een aardappel nodig.
Alleen heb je w.s. teveel pulpo en te weinig morcilla. Maar dat hoor ik graag.

[ Bericht 4% gewijzigd door Bart2002 op 11-09-2015 17:46:50 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 11:28:54 #218
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_156044271
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is het goed gegaan?
Ja! :)
  zondag 13 september 2015 @ 12:57:44 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156045971
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 12:20 schreef Elleska het volgende:
Ik zeg ook niet dat er helemaal geen aardappels werden gekookt, maar niet voor een 1persoons maaltijd.
Het is natuurlijk ook geen 1-persoonsmaaltijd, het recept is voor 1 omdat dat makkelijk vermenigvuldigen is met het aantal studenten dat mee-eet!
pi_156049922
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 09:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik erger mij vooral omdat het zulk prutswerk is, in dezelfde tijd die Janneke Tranendal steekt in het schrijven van deze waardeloze stukjes kan je ook wat goeds, leuks of interessants schrijven, beter nog alle drie. Het totale gebrek aan ambitie, het is geeneens een zesjescultuur, het is gewoon letters leveren zonder een behoorlijke inhoud zelfs maar te ambiëren.
En dat in een krant die zichzelf als kwaliteitskrant wil zien, slijpsteen van de geest. Helaas is het met de meeste journalistieke inhoud nauwelijks beter gesteld.
Ik heb het eens doorgenomen en ik vraag me serieus af of de rubriek niet als persiflage op iets bedoeld is. Je moet er niet aan denken dat die door jou genoemde "minder dan zesjes cultuur" misschien al keiharde realiteit is anno 2015.
Het is ook typerend dat Janneke V. nimmer reageert op de commentaren. Pure minachting ook nog eens.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 13 september 2015 @ 15:46:19 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156050094
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 15:39 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik heb het eens doorgenomen en ik vraag me serieus af of de rubriek niet als persiflage op iets bedoeld is. Je moet er niet aan denken dat die door jou genoemde "minder dan zesjes cultuur" misschien al keiharde realiteit is anno 2015.
Het is ook typerend dat Janneke V. nimmer reageert op de commentaren. Pure minachting ook nog eens.
Ik verbaas me eerlijk gezegd over de reaguurders daar die niet gediend zijn van kritiek op de ooit zo geweldige NRC column die zo verschrikkelijk slecht is geworden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 september 2015 @ 15:49:04 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156050175
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2015 17:10 schreef Pompelmoez het volgende:
Hoi Piet. Net op de markt een halve pulpo gekregen. Wat zal ik daarmee doen?

Ik heb er ook een morcilla (spaanse bloedworst) bij gekregen. Dus als iemand nog een totaalidee heeft?
De pulpo zou ik een salade mee maken, koken, af laten koelen en dan met kappertjes en gedroogde tomaten (die in olie) met wat citroensap olijfolie en verse peterselie.
Die spaanse bloedworst ken ik niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 september 2015 @ 16:10:05 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156050861
Is dat blog van die psychotische azijnpisser Maarten van Thiel niets voor jou, Pietverdriet?
kookenz.blogspot.nl

*edit* voor wie klikt, niet schrikken, het gaat via hidemyass.com omdat ik niet wil dat mijnheer een referrer naar hier krijgt/ziet.

[ Bericht 9% gewijzigd door RobinOok op 13-09-2015 16:27:47 ]
  zondag 13 september 2015 @ 16:14:38 #224
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156051046
Waarom word ik daar heen geleid via hidemyass.com? :D

Anyway, heeft die meneer zand in zijn plasbuis?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156051117
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 16:14 schreef Isegrim het volgende:
zand in zijn plasbuis?
Azijn, toch?
Maar ik vind de link ook niet helemaal betrouwbaar gaan.
Ik zit op een Chrome-box waar dat geen kwaad kan maar be prepared onder Windows.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')