abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 20 augustus 2015 @ 00:13:07 #126
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155369085
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 23:42 schreef Elleska het volgende:

[..]

heb je daar nog trucjes voor, voor het wassen?
ik heb nu een ander soort rijst. lekker, maar wassen/spoelen duurt veel langer of ik pruts gewoon.
Nee, gewoon drie keer, redelijk snel wassen met koud water.
Ik heb wel eens sushirijst gehad waarvan het water maar niet helder werd. Maar van meer/vaker wassen werd het niet beter. Dus daarna besloten: gewoon 3, hoouit 4 keer (rap) wassen en dat moet genoeg zijn. En daar sta ik nu al een paar jaar achter. :-)

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 20-08-2015 00:19:35 ]
  donderdag 20 augustus 2015 @ 00:19:12 #127
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155369236
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 00:11 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik heb nooit verschil geproefd tussen wel en niet wassen. Ooit waste ik wel.

Ik moet je zeggen, ik heb ook iets raar sentimenteels met dat wassen van de rijst. Het zijn van die kleine momentjes dat ik me verbonden voel met de geschiedenis, met vrouwen die al eeuwenlang braaf elke dag rijst staan te wassen. Ik weet het, het slaat nergens op, ik ben normaal gesproken een on-sentimenteel mens, maar rijst wassen vind ik mooi. Met een beetje liefde de rijst door je vingers laten gaan, niet te hard, maar ook niet te zacht. Daar zijn hele theoriën over. Ik vind dat een kleine moeite en het geeft mij dus voldoening. :D

(en ik verbeeld me echt dat het de rijst lekkerder maakt!)
  donderdag 20 augustus 2015 @ 00:20:24 #128
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155369265
:D ^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155374990
Ligt ook aan het soort/merk rijst. Sommige soorten zijn al gewassen lijkt het.
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 00:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, gewoon drie keer, redelijk snel wassen met koud water.
Ik heb wel eens sushirijst gehad waarvan het water maar niet helder werd. Maar van meer/vaker wassen werd het niet beter. Dus daarna besloten: gewoon 3, hoouit 4 keer (rap) wassen en dat moet genoeg zijn. En daar sta ik nu al een paar jaar achter. :-)
jammer. Dan hou ik het ook bij max 3 keer.
De zak rijst die ik hiervoor had was de 2e keer spoelen al helder.

Geen vervelend klusje verder. Beter dan aardappels schillen.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 20 augustus 2015 @ 13:14:29 #130
414785 sirdanilot
pi_155378052
Ik doe het alleen bij sushi rijst, niet bij mijn gewone rijst. Het helpt bij mij om te voorkomen dat de boel overkookt (ik had een keer hééle plakkerige sushi rijst gekocht).

Bij risotto mag je het juist niet wassen dan wil je het plakkerige zetmeel juist hebben.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_155382581
Ik was ook alleen rijst als ik sushirijst ga maken. :Y Ergens tussen de drie en vijf spoelbeurten :)

En volkomen eens met dat gevoel van Robin als je rijst staat te wassen. Ik heb het ook als ik met de hand brooddeeg sta te kneden of als ik heel veel spul moet vijzelen - zo'n oerkookgevoel met het besef dat mensen voor mij dit al duizenden jaren deden. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 20 augustus 2015 @ 16:38:29 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155382685
Hoe de rijst die wij hier in Europa krijgen het meest waarschijnlijk is gedroogd




Het oogsten ervan

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155512416
Ik stel het maar hier, want ik denk niet dat het zonder hulp nog lukt: aardappeltjes bakken, in de koekenpan.

Op een of andere manier, worden ze nooit mooi bruin, maar wit met zwarte stippen. En het duurt ook lang, voordat ze lekker smaken.

Smaak is wel iets beter, nu ik eindelijk een demeyere rvs pan heb gekocht. Maar nog niet zoals ik ze wil en de trouwens, de pan wordt wel bruin.

Piet kan dit beter?
.
pi_155512721
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 21:57 schreef Fer het volgende:
Ik stel het maar hier, want ik denk niet dat het zonder hulp nog lukt: aardappeltjes bakken, in de koekenpan.

Op een of andere manier, worden ze nooit mooi bruin, maar wit met zwarte stippen. En het duurt ook lang, voordat ze lekker smaken.

Smaak is wel iets beter, nu ik eindelijk een demeyere rvs pan heb gekocht. Maar nog niet zoals ik ze wil en de trouwens, de pan wordt wel bruin.

Piet kan dit beter?
Welke aardappelen?
Zelf gekookt en daarna gebakken?
Uit zakje?
Olie? Boter?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  maandag 24 augustus 2015 @ 22:15:55 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155513184
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 21:57 schreef Fer het volgende:
Ik stel het maar hier, want ik denk niet dat het zonder hulp nog lukt: aardappeltjes bakken, in de koekenpan.

Op een of andere manier, worden ze nooit mooi bruin, maar wit met zwarte stippen. En het duurt ook lang, voordat ze lekker smaken.

Smaak is wel iets beter, nu ik eindelijk een demeyere rvs pan heb gekocht. Maar nog niet zoals ik ze wil en de trouwens, de pan wordt wel bruin.

Piet kan dit beter?
Ik neem bloemige aardappels, kook ze en laat ze afkoelen. Snij ze aan stukjes. Doe boter (geen margarine) in een koekenpan en laat dit heet worden, niet laten verbranden.
Daar gaan de aardappelstukjes in en laat ze rustig bakken op een vrij hoog vuur, af en toe zwenk ik de pan zodat de aardappelstukjes keren.
Als je ganzenvet of eendenvet hebt is dit beter dan boter, spekvet is ook lekker.
Gebakken spekjes en gebakken ui met rozemarijn erbij is erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155513399
Meestal uit een zakje, koelschap of diepgevroren. In de pan vloeibare bakboter.
.
pi_155513527
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 10:49 schreef Elleska het volgende:
Ligt ook aan het soort/merk rijst. Sommige soorten zijn al gewassen lijkt het.

[..]

jammer. Dan hou ik het ook bij max 3 keer.
De zak rijst die ik hiervoor had was de 2e keer spoelen al helder.

Geen vervelend klusje verder. Beter dan aardappels schillen.
Als de rijst niet gewassen hoeft te worden staat dat als het goed is op de verrpakking Sommige soorten rijst hoeven dus inderdaad niet gewassen te worden. .
pi_155513532
Ga eens oefenen met zelf gekookte aardappels en boter, dat is vies spul wat je nu koopt..

[ Bericht 1% gewijzigd door Deshain op 24-08-2015 22:40:14 ]
  maandag 24 augustus 2015 @ 22:35:46 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155513900
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:21 schreef Fer het volgende:
Meestal uit een zakje, koelschap of diepgevroren. In de pan vloeibare bakboter.
Tja, dat gaat niet lekker worden.
gebruik echte aardappels, echte boter of spekvet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155514137
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, dat gaat niet lekker worden.
gebruik echte aardappels, echte boter of spekvet.
Voor een beginner kan ik wel bakboter aanraden, om te leren hoe je moet bakken.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_155514283
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:41 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Voor een beginner kan ik wel bakboter aanraden, om te leren hoe je moet bakken.
Is niet echt rocketscience toch als je boter gebruikt?
pi_155514390
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:46 schreef Deshain het volgende:

[..]

Is niet echt rocketscience toch als je boter gebruikt?
Nee. Maar het ligt er misschien aan, aan wat je gewend bent.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_155514572
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik neem bloemige aardappels, kook ze en laat ze afkoelen. Snij ze aan stukjes. Doe boter (geen margarine) in een koekenpan en laat dit heet worden, niet laten verbranden.

Bloemig? :o dat geeft toch vet veel rommel in de pan?
Somebody that I used to know
  maandag 24 augustus 2015 @ 22:57:23 #144
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155514706
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:53 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Bloemig? :o dat geeft toch vet veel rommel in de pan?
Niet als je ze niet te lang kookt. En het korstje wordt veel lekkerder. Zo ook met patat.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155515207
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:53 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Bloemig? :o dat geeft toch vet veel rommel in de pan?
Bloemig is net zoiets als paneermeel als je het bakt, dat wordt krokant.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_155515239
Zou je de aardappels ook zelf kunnen voorkoken en bewaren of invriezen?
.
pi_155515343
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 23:15 schreef Fer het volgende:
Zou je de aardappels ook zelf kunnen voorkoken en bewaren of invriezen?
Voorkoken wel. Bewaren kan een paar dagen. Invriezen denk ik niet.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 16:50:59 #148
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_155531040
Wil vandaag een NY stijl cheesecake gaan bakken. Nu kom in verschillende recepten tegen, de een alleen met roomkaas, de andere opgeklopt met slagroom en dan nog een recept met zure room.

Wat is wijsheid?
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 16:54:19 #149
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_155531119
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 16:50 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Wil vandaag een NY stijl cheesecake gaan bakken. Nu kom in verschillende recepten tegen, de een alleen met roomkaas, de andere opgeklopt met slagroom en dan nog een recept met zure room.

Wat is wijsheid?
En dan heb je ook nog altijd bake en no-bake. Wil dit ook al zo lang maken maar omdat serieus ieder recept in mijn ogen totaal anders is ben ik er nog niet aan toe gekomen.

Dus als iemand hier een lekker no bake recept weet, graag O+
吴 曼 迪
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 16:56:03 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155531155
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:53 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Bloemig? :o dat geeft toch vet veel rommel in de pan?
Krokante stukjes, het zetmeelgehalte van bloemige aardappels is duidelijk hoger en daarom worden ze krokanter tijdens het bakken, daarom maak je ook friet van bloemige aardappels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')