abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_155363578
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:34 schreef RobinOok het volgende:
Maar neem vooral niks van mij aan joh, wat weet ik er nou van. Is allemaal copypaste.
Maar hoe jammer het ook soms is, als het over Aziatisch eten gaat vertrouw ik haar blind!

[ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 19-08-2015 23:06:48 ]
pi_155363630
Die wite drab zoals jij het noemt mag er dan wel uitzien als afwas water maar is wel gezond voor je.
In China wordt vaak rijstwater gebruikt om te drinken en helpt tegen allerlei kwalen en is gezond voor je. Bij de gongfu school waar ik zat werd het rijstwater altijd bewaard en na de maalttijd namen veel mensen een kommetje rijstewater (dat is dus enekl het water waarin de rijst werd gekookt/stoomt). Ik heb twee jaar in china gewoont dus ik weet wel iets af van bepaalde gebruiken van de bevolking daar, heb ik geen website voor nodig om mij dat te vertellen.
http://healthbytes.me/hie(...)ter-weg-moet-gooien/

In japan drinken ze het noodle water ook van de soba. Ze noemen het sobayu en drinken het noodl water op en mixen het dan met de tsuyu saus die over is.
https://en.wikipedia.org/wiki/Soba

Dus lieve robin je weet wederom echt weer niet waar je het over hebt. Je mag het er vies uit vinden zien of niet lekker vinden of wat dan ook maar met opmerkingen dat ze dat in azië niet doen daar sla je echt de plank volledig mis. En wat dacht je van dimsum soep dat is ook gewoon witte drap water hoor als je dat besteld.



[ Bericht 5% gewijzigd door _Newman_ op 19-08-2015 21:31:18 ]
  woensdag 19 augustus 2015 @ 21:31:03 #103
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155363972
Ik kijk eerst even de GBBO af, okay? Dan kom ik je de oren wassen.
Want je lult echt uit je nek.
pi_155364080
*popcorn alvast klaarzet*
pi_155364090
pi_155364726
_O-
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 19 augustus 2015 @ 21:59:49 #107
414785 sirdanilot
pi_155365030
Water van gekookte soyabonen wordt iig wel gedronken in Japan. Vind ik zelf ook wel lekker. Ook thee gezet van aankoekte laag rijst in de pan (Korea), etc.

Oorspronkelijke culture gooien meestal zo min mogelijk weg.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 19 augustus 2015 @ 22:40:05 #108
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155366240
Je haalt nogal wat dingen door elkaar, Newman. Je grootste denkfout is rijst te vergelijken met noodles. Ja, je kunt rijst of je kunt noodles eten bij een gerecht, maar daar houdt de vergelijking we zo'n beetje op.

Rijst kook je in water. Het water wordt opgenomen in de rijst. Ergo, als je rijst kookt in bouillon, dan wordt de bouillon opgenomen in de rijst en je kunt je inderdaad voorstellen dat het lekker is als je de smaak van bouillon toevoegt aan je rijst.

Noodles kook je ook in water, dus op zich zou je kunnen denken/verdedigen dat noodles gekookt in bouillon lekkerder zijn dan noodles gekookt in water, dus dat de noodles er beter op worden. Maar de bouillon daarentegen wordt echt niet beter van het zetmeel dat uit de noodles ontsnapt. Dat kan ieder weldenkend mens bedenken en ieder mens dat een beetje ervaring heeft met koken weten. Je kunt een prachtige, overheerlijke, zelfgetrokken bouillon compleet verneuken met verkeerde of overgare of te lang in de bouillon liggende (tarwe) noodles.

Rijstwater is het water dat je "overhoudt" bij het wassen van je rijst en dus niet zoals jij schijnt te denken "het water waarin de rijst werd gekookt/stoom. (Ik vraag me nu heel sterk af of je wel eens zelf rijst hebt gemaakt, knul?)

Rijst is een natuurproduct, iets dat groeit in de natuur. Er groeien geen noodles in Azië, net zoals er geen spagetti groeit aan spagettibomen. Noodles was je ook niet voor je ze kookt of zo. Misschien als je tarwe eerst gaat wassen, voor je het gaat malen om meel van te maken en om vervolgens noodles van te maken dat je het kunt vergelijken met rijst, maar anders niet. Rijstwater vergelijken met het afkookwater van noodles slaat dus helemaal nergens op. Leuk, die pagina over sobanoodles (vooral die foto van sobanoodles! *grin*). Sobanoodles worden gemaakt van boekweit, niet van tarwe en ook dat kookwater wordt niet gebruikt in de soep, knul. Soep, daar ging het hier over.

Je zegt dat zo je eigen maniertjes hebt om dingen te doen en te experimenteren. En ja, dat is leuk, maar het is wel overduidelijk dat het enkel dingetjes in je hoofd zijn. Je hebt èn de kennis niet èn de ervaring niet. Ik gun je echt je eigen leerweg, als dat jouw manier is, met vallen en opstaan, maar het lijkt me beter als je "je dingetjes" gewoon in de beslotenheid van je eigen keuken en je eigen hoofd houdt.

PS. Ook dimsum wordt niet gegaard in de bouillon. Bouillon die jij witte drab noemt, jeetje mina, witte drab. Hoe respectloos is dat.

En tot slot: mij lukt het prima om wat jij noemt "de echte chinese smaak van de soepen in china" te benaderen. Zo ingewikkeld is dat namelijk niet. Zoals je zelf al constateerde, daar zijn geen 3-sterren keukens voor nodig.
  woensdag 19 augustus 2015 @ 22:45:11 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155366406
*edit* *grapje* *hapslikweg*

[ Bericht 25% gewijzigd door RobinOok op 19-08-2015 23:01:46 ]
pi_155367776
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:34 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Mij wel. Sterker nog, het lijkt me vies, afkookwater als soepbasis. En lelijk ook, vieze, witte drabsoep.
Nog geen Aziaat gezien die dat ooit deed. Ook die Chinese kok in dat afgeragde (?) restaurantje niet.

Maar neem vooral niks van mij aan joh, wat weet ik er nou van. Is allemaal copypaste. :)
Ga jij lekker noodles garen in een kommetje bouillon. Mensen doen wel gekkere dingen.
Ja je begint zelf over witte drap hoor en ga jhe mij een beetje voor respectloos uit lopen maken. Nou wordt ie helemaal mooi. _O-

En je verhaal klopt van geen kant want ik had het over sobayu dat mensen dat drinken in japan en jij zegt dat ze dat vieze gekookte noodlewater niet gebruiken in Azië terwijl die vieze drapsoep zoals jij het dus noemt gewoon heel gezond voor je is en dat wordt dus wel gebruikt hoor. Zowel van rijst als van noodles.

[ Bericht 4% gewijzigd door Isabeau op 19-08-2015 23:45:11 (Niet persoonlijk worden svp) ]
  woensdag 19 augustus 2015 @ 23:34:14 #111
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155367976
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 23:26 schreef _Newman_ het volgende:

[..]
Ja je begint zelf over witte drap hoor
Ja, het kookwater waarin je noodles hebt gekookt = witte zetmeeldrab ja.
Een dimsum bouillonnetje zou ik echt nevernooit witte drab noemen. Dat deed jij.

En sobayu wordt misschien wel gedronken, maar ook nevernooit gebruikt als basis voor een soep. En daar hadden we het hier over, over soep maken. Niet over wat wel of niet gezond is. En nogmaals, er IS geen water over als je rijst kookt, alleen als je een dom, Hollands jongetje bent dat snelkookrijst koopt. Rijstwater is NIET het water dan je overhoudt als je rijst kookt of stoomt.

[ Bericht 8% gewijzigd door Isabeau op 19-08-2015 23:43:23 ]
  woensdag 19 augustus 2015 @ 23:39:54 #112
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155368143
Robin, heb je al eens gesolliciteerd bij Comedy Central Roast als Roast Master? :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155368206
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 22:40 schreef RobinOok het volgende:
Rijstwater is het water dat je "overhoudt" bij het wassen van je rijst en dus niet zoals jij schijnt te denken "het water waarin de rijst werd gekookt/stoom.
heb je daar nog trucjes voor, voor het wassen?
ik heb nu een ander soort rijst. lekker, maar wassen/spoelen duurt veel langer of ik pruts gewoon.
  woensdag 19 augustus 2015 @ 23:43:01 #114
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155368242
Wij wassen de rijst eigenlijk nooit, is dat errug? :o
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155368350
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 23:43 schreef Isegrim het volgende:
Wij wassen de rijst eigenlijk nooit, is dat errug? :o
Met snelkookrijst niet :)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_155368357
Als je de rijst niet wast dan blijft er meer zetmeel achter en daardoor gaat de rijst iets meer plakken Als je lossere korrels wil voor bijvoorbeeld nasi goreng te maken kan je het beste de rijst wel wassen.
Maar het is in feit niet erg om de rijst niet te wassen.

Ik koop meestal pandan rijst van X.O. of van Silvo en date kookt gewoon even snel als snelkookrijst hoor....
  woensdag 19 augustus 2015 @ 23:48:03 #117
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155368425
Waarom zou je de Soubry eiermie niet in stukken mogen breken om ze passend te maken voor je soepkom?
The love you take is equal to the love you make.
pi_155368549
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 23:48 schreef Lienekien het volgende:
Waarom zou je de Soubry eiermie niet in stukken mogen breken om ze passend te maken voor je soepkom?
Dan word(t)(en) de god(en) boos.
pi_155368551
Nou de noodle staat in china symbool voor het leven en hoe langer de noodle hoe beter. Het is niet gebruikelijk de noodles dan door de breken dan hak je symbolisch het leven door midden. Dat is zeg maar een soort bijgeloof. Er bestaan ook verjaardags noodles dat zijn extra lange noodles die mensen op hun verjaardag eten.

In Italië is het eigenlijk ook zo dat je spaghetti niet met je mes mag snijden maar je hoort de hele noodle op te eten. Dat zal wel ongeveer hetzelfde betekenen.

Dus in zowel de chinese als de italiaanse keuken is het dus echt not done noodles i stukken te breken/snijden/hakken etc...

Als je dus ooit in een chinees of italiaans restaurant noodles eet probeer dan te onthouden niet die noodles dor midden te snijden dat wordt als onbeleefd gezien.

Ook is het onbeleefd om je eetstokjes in de kom met rijst te steken. Dat word geaasocieerd met een ritueel wat plaatsvind op begrafenissen e is ook heel onbeleefd om dat aan tafel te doen.

[ Bericht 15% gewijzigd door _Newman_ op 19-08-2015 23:59:33 ]
  woensdag 19 augustus 2015 @ 23:58:43 #120
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155368705
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 23:39 schreef Isegrim het volgende:
Robin, heb je al eens gesolliciteerd bij Comedy Central Roast als Roast Master? :D
Nou, als ze daar ook van die irri moderators hebben....
Haha.
kut.

:-)
pi_155368741
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 23:53 schreef _Newman_ het volgende:
Nou de noodle staat in china symbool voor het leven en hoe langer de noodle hoe beter. Het is niet gebruikelijk de noodles dan door de breken dan hak je symbolisch het leven door midden. Dat is zeg maar een soort bijgeloof. Er bestaan ook verjaardags noodles dat zijn extra lange noodles die mensen op hun verjaardag eten.

In Italië is het eigenlijk ook zo dat je spaghetti niet met je mes mag snijden maar je hoort de hele noodle op te eten. Dat zal wel ongeveer hetzelfde betekenen.

Dus in zowel de chinese als de italiaanse keuken is het dus echt not done noodles i stukken te breken/snijden/hakken etc...
Als dat je motivatie is stop dan direct... In Gelderland heerst de traditie dat alle eerstgeborenen in de blender moeten. Zullen we dat ook maar allemaal doen?
  donderdag 20 augustus 2015 @ 00:03:44 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155368847
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 23:45 schreef _Newman_ het volgende:
Als je de rijst niet wast dan blijft er meer zetmeel achter en daardoor gaat de rijst iets meer plakken
Ja, meer plakken, maar ik vind het ook de smaak beïnvloeden. Maar misschien is dat alleen maar in mijn hoofd, want ik heb nooit een blindproeverij gedaan.

Maar buiten dat, als je weet hoe veel rijst gedroogd wordt in Azië, dan kan wassen ook geen kwaad. ;-)





  donderdag 20 augustus 2015 @ 00:04:41 #123
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155368876
*dubbel* *weg*
  donderdag 20 augustus 2015 @ 00:09:43 #124
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155368995
quote:
2s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 23:45 schreef Karstman het volgende:

[..]

Met snelkookrijst niet :)
Geen snelkookrijst uiteraard. Dat is niet te vreten.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 20 augustus 2015 @ 00:11:47 #125
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155369049
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 00:03 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, meer plakken, maar ik vind het ook de smaak beïnvloeden. Maar misschien is dat alleen maar in mijn hoofd, want ik heb nooit een blindproeverij gedaan.

Maar buiten dat, als je weet hoe veel rijst gedroogd wordt in Azië, dan kan wassen ook geen kwaad. ;-)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ik heb nooit verschil geproefd tussen wel en niet wassen. Ooit waste ik wel.

En ach je kookt het nog dus die Aziatische voetjes, ik vind het prima! ^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')