abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 12 augustus 2015 @ 19:43:11 #1
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_155156713

- Michał Bartosiewicz, My little schizofrenia

Wat is schizofrenie?

Schizofrenie is een ziekte van (bepaalde delen van) de hersenen waarbij gebleken is dat iemand psychotisch (wat is psychose) kan worden en niet meer goed kan functioneren. Met 'niet goed meer functioneren' wordt bedoeld dat iemand minstens een half jaar minder goed functioneert dan men op grond van z'n talenten, opvoeding, opleiding en kansen zou mogen verwachten. Men spreekt van "een knik in de levenslijn".
Voor het functioneren geldt dat men de situatie moet kunnen vergelijken met vroeger.
Psychotisch is men als men, gedurende een maand, door verstoring van de waarneming (hallucinaties), het denken (verstoorde gedachtegang en wanen) en/of het gedrag (schokkerige bewegingen, zich terugtrekken, verwaarlozing), het contact met de realiteit (ten dele) verliest.
Hallucinaties zijn waarnemingen zonder dat de zintuigen geprikkeld worden en komen het meeste voor in de vorm van een stem of meerdere stemmen die vaak commentaar geven op wat degene die hallucineert net denkt of aan het doen is. Hallucinaties kunnen ook de andere zintuigen betreffen, zoals de reuk, de smaak, de tast-/aanrakingszin en het gezichtsvermogen. Vaak ziet men wel aan iemand of hij of zij hallucineert. Familieleden merken dat iemand zit te luisteren naar iets wat zij niet kunnen horen.

Verstoorde gedachtegang blijkt direct wanneer we iemand niet meer kunnen volgen omdat wat gezegd wordt onlogisch is, onsamenhangend of verward. Het is een heel nare ervaring om te merken dat op deze manier geen echt contact meer mogelijk is.
Wanen zijn denkbeelden of overtuigingen die onjuist zijn. Iemand is er bijvoorbeeld van overtuigd dat hij of zij afgeluisterd wordt door de televisie of dat de dingen die men op de televisie ziet een speciale boodschap voor betrokkene inhouden.

Verstoorde bewegingen worden vaak ervaren als bewegingen die door iemand anders gedaan worden. Soms is er verminderde beweging, tot volledige stilstand toe. De patiënt heeft er meestal geen verklaring voor en als als hij die wel heeft, dan zien we de verstoorde gedachten: "Buitenaardse krachten hebben chips in mijn hersenen geplaatst waardoor zij precies weten wat ik denk en waardoor zij mij kunnen bewegen."

Bij verstoord sociaal gedrag leeft de patiënt vaak teruggetrokken en dreigt men sociaal geïsoleerd te raken. Ook zelfverwaarlozing en vervuiling zou je hier onder kunnen rekenen. Zwerven over straat, in zichzelf lopen te praten of juist zomaar tegen iemand beginnen te schreeuwen is ook verstoord sociaal gedrag. Voor familieleden en vrienden is het meestal snel duidelijk of iemand "verstoord" gedrag heeft.

Om goed in kaart te brengen om welke ziekteverschijnselen (symptomen) het gaat onderscheidt men zgn. positieve en negatieve symptomen.

Positieve symptomen zijn verschijnselen die aanwezig zijn en er niet horen te zijn. Hieronder vallen:

• wanen
• hallucinaties
• vreemd gedrag

Negatieve symptomen zijn verschijnselen die ontbreken waar ze wel zouden moeten zijn. Hieronder vallen:

• geen of weinig gevoelsmatige betrokkenheid (afgevlakt affect, apathie)
• geen spontane deelname aan een gesprek (apathie)
• geen of weinig vermogen om initiatieven te nemen (avolitie, apathie)
• weinig wilskracht/doorzettingsvermogen (apathie)
• onvermogen om ergens plezier aan te beleven (anhedonie, apathie)
• geen of weinig deelname aan sociale interacties (apathie)
• weinig aandacht en concentratievermogen

Negatieve symptomen kunnen aan een eerste psychose vooraf gaan. Ze worden dan vaak niet herkend als symptomen van schizofrenie. De diagnose "schizofrenie" kan pas worden gesteld als er een psychotische episode van een maand (geweest) is en iemand minstens een half jaar minder goed kan functioneren.

Bron: http://www.e-psychiater.nl/html/psychiatrie/schizofrenie.php
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_156142280
Ik ga hier geen nieuw topic voor openen dus post het gewoon hier.

Ik geloof dat ik vandaag last heb (gehad) van een reukhallucinatie. Fietste net op straat en het begon steeds erger te stinken. Het rook als een combinatie van brandend hout en plastic. Op een gegeven moment toen ik bijna thuis was begon ik te hoesten en kwam er rook uit mijn mond (en jaja ik had al een half uur geen sigaret gerookt). Kreeg er gewoon koppijn van.

Toen ik thuiskwam gelijk op teletext gekeken. Daar stond dat er een ernstige brand was in Vlaardingen (woon zelf in Den Haag). Kan mijn reukvermogen zo uitzonderlijk sterk zijn dat ik het heb geroken?
  zondag 20 september 2015 @ 10:53:46 #3
262 Re
Kiss & Swallow
pi_156237125
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2015 15:03 schreef Rodulf het volgende:
Ik ga hier geen nieuw topic voor openen dus post het gewoon hier.

Ik geloof dat ik vandaag last heb (gehad) van een reukhallucinatie. Fietste net op straat en het begon steeds erger te stinken. Het rook als een combinatie van brandend hout en plastic. Op een gegeven moment toen ik bijna thuis was begon ik te hoesten en kwam er rook uit mijn mond (en jaja ik had al een half uur geen sigaret gerookt). Kreeg er gewoon koppijn van.

Toen ik thuiskwam gelijk op teletext gekeken. Daar stond dat er een ernstige brand was in Vlaardingen (woon zelf in Den Haag). Kan mijn reukvermogen zo uitzonderlijk sterk zijn dat ik het heb geroken?
dat lijkt me onwaarschijnlijk (maar niet onmogelijk, weet niet wat de windrichting was die dag) vooral die rook uit je mond. Heb je sindsdien meer waarnemingen gehad?
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_156245254
quote:
3s.gif Op zondag 20 september 2015 10:53 schreef Re het volgende:

[..]

dat lijkt me onwaarschijnlijk (maar niet onmogelijk, weet niet wat de windrichting was die dag) vooral die rook uit je mond. Heb je sindsdien meer waarnemingen gehad?
Ja. Van de week was ik mijn keuken aan het schoonmaken, hoor ik opeens een geluid uit mijn prullenbak komen. Heb serieus 10 minuten naar die prullenbak zitten staren voordat het geluid verdween. _O- _O- Klonk als een soort kreeft die de prullenbak uit wilde klimmen.
pi_160306576
Was van het weekend weer zwaar paranoide dus heb me op zaterdagavond zitten bezatten (fout I know, maar het werkte wel).

Gister een wereld van verschil met zaterdag, voelde me echt fantastisch. Had nog wat biertjes over maar heb ze allemaal leeggekiept in de gootsteen. Ben nu op het punt gekomen dat ik er helemaal mee kap.
  maandag 29 februari 2016 @ 08:15:13 #6
262 Re
Kiss & Swallow
pi_160306608
goed voornemen :)
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_160311874
quote:
14s.gif Op maandag 29 februari 2016 08:15 schreef Re het volgende:
goed voornemen :)
Zullen we afspreken dat zodra ik weer dronken berichtjes achterlaat, dat je mij helemaal de huid gaat volschelden? :P

Nee serieus, zit echt met een positief gevoel nu. Wat ook leuk is is dat ik de komende weken avondeten ga bestellen bij een man die een eigen bedrijfje heeft en elke dag vers kookt. Hij maakt hele gezonde dingen en ik hoef maar een paar euro te betalen per gerecht dus dat is helemaal mooi. :9
  maandag 29 februari 2016 @ 13:35:00 #8
262 Re
Kiss & Swallow
pi_160312804
ik ga je in de gaten houden :P, hehe, nah maar gezond eten en levensstijl hebben altijd een geode impact op je gemoedstoestand al zal het ook hard werken zijn om die geneugtes te vermijden :)
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_160319127
@Re

Omdat je zo'n wereldgozer ben heb ik een liedje voor je.


Ik luister dit al de hele dag, wortd ik vrolijk van.
pi_160384207
Ben afgelopen dagen weer paranoide. Heb het idee dat het komt omdat ik weer veel op dit forum rondhang. Niks negatiefs naar wie dan ook, het zit puur tussen mijn oren. Straks ga ik een tekening maken, kijken of ik me dan beter voel.
pi_160385592


Werd niet vrolijk van deze tekening.

Ik ga sowieso de rest van de dag offline. Straks eten ophalen wat die vent met zijn bedrijfje gemaakt heeft en dan weet ik zeker dat ik me weer helemaal goed voel. *O*
pi_160389112


Ik heb een lijst gekregen voor mijn schilderij en aan de muur gehangen. Ik heb dit vroeger op tekenles gemaakt toen ik een jaar of 7 was.
  Redactie Frontpage / Sport zondag 13 maart 2016 @ 16:10:25 #13
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_160638045
Ik weet niet helemaal zeker of ik hier bij het juiste topic ben, maar ik neem aan dat de mods het wel verplaatsen, als het ergens anders hoort. Ik ben bang dat een vriend van mij psychische problemen, mogelijk psychoses, heeft.
Ik ben net terug van een half jaar uitwisseling in Duitsland, dus ik had hem een tijd niet gezien. Bij terugkomst merkte ik dat het op de verdieping (ik woon in een studentenflat; hij woont op dezelfde verdieping) rustiger geworden was. Het onderlinge contact schijnt erg beperkt geweest te zijn in die tijd, maar nu wordt het al wat beter. Daardoor heb ik ook deze jongen weer een paar keer gezien. Vele anderen hadden hem in dat half jaar ook maar zelden gezien (al is dat best gemakkelijk in zo'n flat). Een keer vroeg hij me om hem 10 euro te lenen, omdat z'n bankpas kwijt was. Geen probleem, vanzelfsprekend. Maar vaak duurde een weerzien met hem niet langer dan een minuut.
Gisteren kwam hij eindelijk weer eens bij ons in de gemeenschappelijke ruimte zitten, waar we al met drie mensen zaten. Hij deed toen al een beetje vreemd, alsof er een vriend bij was, die niet de kamer in wilde. Ik vond dat vooral vreemd van die vriend, maar verder viel me niets op, al had ik niemand gezien. Voor mijn uitwisseling waren er wel vaker vrienden die langskwamen.
In het gesprek deed hij nauwelijks mee. Hij dronk een klein beetje Whiskey, maar vertelde al heel snel zich dronken te voelen en te willen slapen. Desondanks bleef hij. Een van ons ging weg, om op z'n kamer te gamen en toen bleven we dus met drie man over. Wij drie woonden al het langste op de verdieping, dus het voelde in zekere zin ook weer als vertrouwd. Dat werd ook benadrukt, al vond hij dat er nog iemand bij hoorde, die namelijk rond dezelfde tijd is gekomen. Wij legden uit dat er dan nog iemand ook bij zou moeten komen, maar, hoewel hij dat erkende, kwam het eigenlijk volledig niet aan. Hij bleef maar bezig met die ene persoon.
Ook in andere discussies bleef hij maar vreemde dingen benadrukken. Hij bleef heel incoherent doorgaan over de baard die tijdens mijn uitwisseling gegroeid is, maar verder was er eigenlijk geen interesse. Over dat onderwerp bleef hij ook maar een beetje raar doen.
Toen ik rond half 12 wilde gaan slapen, wilde hij afscheid nemen. Hij vond dat we weer vaker bijeen moesten komen, maar tegelijkertijd zei hij dat dat nog eens heel lang kon gaan duren. Die andere vriend en ik konden daar om lachen en zeiden dat we dan wel over 10 jaar zouden afspreken. Een echte reactie daarop kwam niet. Hij leek het eigenlijk niet als iets bijzonder vreemds te zien. Ook bracht hij die geleende 10 euro als thema weer op. Ook daar bleef hij maar over raaskallen. Hij zou het overmaken, maar het overmaken van ING naar Rabobank duurde zo lang, dus hij had toch maar even gewacht. Daarom zou hij het wel persoonlijk geven, om daarna te zeggen dat het binnenkort op m'n rekening staat.
Dat vreemde gedrag leek me misschien horen bij vermoeidheid enzo, dus ik wilde er niet teveel achter zien.

Vervolgens ben ik gaan slapen, maar vandaag kwam die andere vriend enigszins angstig naar mij toe. Hij wilde even met mij praten over die jongen. Ze hadden de avond nog verder gedronken (vooral degene dit vertelde), wat gegeten en gepraat. Daarbij zou die jongen 5 uur lang incoherent gepraat hebben over het feit dat dit zijn echte persoon was, maar dat, als we elkaar morgen (dat is dus nu vandaag) weer zouden zien zijn lichaam weer overgenomen zou zijn. Hij zou God zijn, en Jezus, en miljoenen jaren oud, en buitenaardse dingen zouden hem onder invloed hebben en binnenkort ons ook. Het einde van de wereld zou nabij zijn en die vriend van mij zou spoedig sterven. Hij zou al heel veel lijken in zijn handen gehad hebben en ook al veel mensen vermoord hebben. Daarbij zou hij die vriend (na een lange stilte, waarin hij ogenschijnlijk berekeningen maakte in zijn hoofd) de volgende keer weer zien, wanneer hij 51 was. Bij het hele gesprek schijnen ook constant ongelooflijk lange stiltes geweest te zijn. Daarnaast heeft hij ook meerdere keren in het niets gepraat, alsof daar iemand was. En hij heeft kennelijk ook nog eens de ene complottheorie na de andere besproken. Oh ja, en er schijnt helemaal geen vriend buiten de gemeenschappelijke ruimte gestaan te hebben, noch in zijn kamer geweest te zijn.

Daarbij schijnt hij ook onlangs volledig gebroken te zijn met een goede vriend van hem. Die kwam vaak langs, maar dat wilde hij niet meer. De redenen ken ik niet, maar het schijnt volgens andere bijzonder paranoïde geweest te zijn. Alsof hij hem kon afluisteren, geloof ik.

Ik vind dit alles vanzelfsprekend vreemd en ook bijzonder vervelend. Het is een vriend, maar het klinkt alsof het heel slecht met hem gaat. Zijn familie ken ik niet, noch weet ik hoe ik ermee in contact moet komen. Een deel woont hier ook niet, maar in Uganda, waarvandaan hij gevlucht is. Wat kan ik nu het beste doen? Om een of andere reden ben ik ook enigszins bang voor de veiligheid van sommige van ons. En ook zijn eigen veiligheid. Misschien komt hij wel op rare ideeën, hetgeen niet bijzonder lastig is, daar een half jaar geleden een verdiepingsgenoot zijn leven heeft beëindigd. Of is het beter af te wachten, hopende dat het allemaal een misverstand blijkt te zijn?

Overigens mijn verontschuldigingen, als dit alles niet zo geweldig leesbaar is. En ook mijn excuses als ik details noem, die jullie als onbelangrijk ervaren. Ik probeer vooral de situatie zo goed mogelijk te schetsen, waarbij sommige op het oog onbelangrijke details een verklaring kunnen vormen voor het feit dat dit alles (wat toch redelijk zwaar klinkt) nu pas wordt opgemerkt.
  maandag 14 maart 2016 @ 08:12:18 #14
262 Re
Kiss & Swallow
pi_160653943
heeft hij geen huisarts of loopt hij wellicht ergens anders onder behandeling?

hier wat tips

http://www.gratis-tips.nl/gezondheid/omgaan-met-psychose/

http://www.schizofreniepl(...)ticus-niet-meewerkt/
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  Redactie Frontpage / Sport maandag 14 maart 2016 @ 10:50:25 #15
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_160655813
quote:
3s.gif Op maandag 14 maart 2016 08:12 schreef Re het volgende:
heeft hij geen huisarts of loopt hij wellicht ergens anders onder behandeling?

hier wat tips

http://www.gratis-tips.nl/gezondheid/omgaan-met-psychose/

http://www.schizofreniepl(...)ticus-niet-meewerkt/
Behandeling betwijfel ik; huisarts waarschijnlijk wel, maar geen idee wie of waar.

Maar bedankt voor de tips! Ik zal het doorlezen.
pi_160656247
Het is wel voor België, maar op de site van vdip (vroegdetectie en interventie psychose) vind je ook heel wat informatie en enkele filmpjes die dingen heel simpel uitleggen.

http://www.vdip.be

In Nederland is er ook de vereniging voor familieleden en naasten van mensen met een psychotische stoornis, Ypsilon. Naar wat ik me herinner, hebben die ook een gratis nummer dat je kan bellen voor concrete informatie en hulp. Ik denk dat ze daar wel praktisch kunnen kijken wat er kan gedaan worden.

https://www.ypsilon.org/advies

Is het misschien een optie om het bij een dienst studiebegeleiding van zijn school aan te kaarten? Als er geen familie is die bereikt kan worden, kunnen zij misschien wel iets doen?


Daarnaast kan ik je ook zeggen dat mensen met een psychose vaak niet zo gevaarlijk zijn als mensen denken dat ze zijn. Het wordt meestal pas een probleem wanneer mensen een psychotisch iemand willen overtuigen dat zijn wereldbeeld of gedachten verkeerd zijn. Als hij echt compleet van de wereld zou zijn, is het dus beter interesse te tonen in hoe hij het ziet, dan te zeggen dat wat hij denkt en ervaart niet klopt. Dan trek je immers alles wat hij weet op dat moment in twijfel en dat kan heel erg beangstigend zijn. Maar op zich is er daarin niet zo veel verschil met dronken mensen, heb ik al gemerkt.

Alvast veel succes ermee!
  Redactie Frontpage / Sport maandag 14 maart 2016 @ 12:01:47 #17
403973 crew  Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_160656991
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2016 11:18 schreef MarieAlice het volgende:
Het is wel voor België, maar op de site van vdip (vroegdetectie en interventie psychose) vind je ook heel wat informatie en enkele filmpjes die dingen heel simpel uitleggen.

http://www.vdip.be

In Nederland is er ook de vereniging voor familieleden en naasten van mensen met een psychotische stoornis, Ypsilon. Naar wat ik me herinner, hebben die ook een gratis nummer dat je kan bellen voor concrete informatie en hulp. Ik denk dat ze daar wel praktisch kunnen kijken wat er kan gedaan worden.

https://www.ypsilon.org/advies

Is het misschien een optie om het bij een dienst studiebegeleiding van zijn school aan te kaarten? Als er geen familie is die bereikt kan worden, kunnen zij misschien wel iets doen?

Daarnaast kan ik je ook zeggen dat mensen met een psychose vaak niet zo gevaarlijk zijn als mensen denken dat ze zijn. Het wordt meestal pas een probleem wanneer mensen een psychotisch iemand willen overtuigen dat zijn wereldbeeld of gedachten verkeerd zijn. Als hij echt compleet van de wereld zou zijn, is het dus beter interesse te tonen in hoe hij het ziet, dan te zeggen dat wat hij denkt en ervaart niet klopt. Dan trek je immers alles wat hij weet op dat moment in twijfel en dat kan heel erg beangstigend zijn. Maar op zich is er daarin niet zo veel verschil met dronken mensen, heb ik al gemerkt.

Alvast veel succes ermee!
Bedankt! Ik zal er naar kijken en proberen je advies zo goed mogelijk op te volgen!
pi_161433587
TRU / Volgens eigen regels leven

Tijd voor een psychose! Moet nog veel leren zo. :7
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
pi_161764346
// trekt toch alleen maar trolls aan

[ Bericht 96% gewijzigd door misterxvany op 28-04-2016 00:14:43 ]
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
  donderdag 28 april 2016 @ 05:05:48 #20
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_161768555
tvp
quote:
0s.gif Op donderdag 3 maart 2016 13:04 schreef Reliekrover het volgende:
[ afbeelding ]

Ik heb een lijst gekregen voor mijn schilderij en aan de muur gehangen. Ik heb dit vroeger op tekenles gemaakt toen ik een jaar of 7 was.
-Dat- heb -jij- gemaakt toen je zeven was??? Die zag ik echt niet aankomen, ziet er super uit!
Is die andere (die met die rij mensen in de sneeuw in dat bos) ook van jouw hand?

edit:
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 22:01 schreef misterxvany het volgende:
// trekt toch alleen maar trolls aan
Ik lees het, zelfde gebeurde zelfde dag nog in de genderdysforie-reeks.

Heb je meer last van die stemmen wanneer je stressig bent, of lijkt het soort van willekeur te zijn?

Ik heb deze reeks eigenlijk altijd links laten liggen, maar kom steeds vaker in contact met schizofrenen (is het eigenlijk wel oké dit zo te zeggen? Ik zeg ook gewoon dat ik een autist ben, ben ik gewend :P ). Ik ben al behoorlijk lang bevriend met iemand met schizofrenie, maar het is eerlijk gezegd een prima persoon en merk er eerlijk gezegd vrijwel nooit wat van.

[ Bericht 40% gewijzigd door magnetronkoffie op 28-04-2016 05:15:16 ]
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_161770502
quote:
2s.gif Op donderdag 28 april 2016 05:05 schreef magnetronkoffie het volgende:
tvp

[..]

-Dat- heb -jij- gemaakt toen je zeven was??? Die zag ik echt niet aankomen, ziet er super uit!
Is die andere (die met die rij mensen in de sneeuw in dat bos) ook van jouw hand?

edit:

[..]

Ik lees het, zelfde gebeurde zelfde dag nog in de genderdysforie-reeks.

Heb je meer last van die stemmen wanneer je stressig bent, of lijkt het soort van willekeur te zijn?

Ik heb deze reeks eigenlijk altijd links laten liggen, maar kom steeds vaker in contact met schizofrenen (is het eigenlijk wel oké dit zo te zeggen? Ik zeg ook gewoon dat ik een autist ben, ben ik gewend :P ). Ik ben al behoorlijk lang bevriend met iemand met schizofrenie, maar het is eerlijk gezegd een prima persoon en merk er eerlijk gezegd vrijwel nooit wat van.
Ze komen vooral wanneer ik teveel koffie op heb, dus het zou kunnen dat mijn gedachten doorrazen. Ze zijn er echter ook wanneer ik me gewoon normaal voel maar dan maar een beetje.
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
  donderdag 28 april 2016 @ 11:47:31 #22
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_161772235
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2016 10:40 schreef misterxvany het volgende:

[..]

Ze komen vooral wanneer ik teveel koffie op heb, dus het zou kunnen dat mijn gedachten doorrazen. Ze zijn er echter ook wanneer ik me gewoon normaal voel maar dan maar een beetje.
Wanneer ik teveel koffie op heb, word ik gespannen. Wellicht dat het daarmee te maken heeft? (met een gevoel van spanning).
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_161778216
quote:
2s.gif Op donderdag 28 april 2016 11:47 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Wanneer ik teveel koffie op heb, word ik gespannen. Wellicht dat het daarmee te maken heeft? (met een gevoel van spanning).
Dat kan heel goed hoor, mijn gedachten razen dan door en heb ik dan minder onder controle.

Maar sinds gisteravond heb ik sowieso minder last van ze, omdat ik gewoon doorlul wat ze zeggen terwijl ze eigenlijk willen dat ik er niet over praat. (Wat in gedachten gebeurt, blijft in gedachten.)
Heel apart, echt alsof ze nu denken dat ze beter niet kunnen praten want dan hebben ze geen privacy ofzo
Als ze nou respectvol waren dan had ik nog rekening met ze gehouden, maar bij dit, echt niet. :P
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
  donderdag 28 april 2016 @ 16:44:15 #24
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_161778445
'ze'
Ik ben er ook bekend mee. Weet ook dat wij het niet zelf zijn.
pi_161778706
quote:
1s.gif Op donderdag 28 april 2016 16:44 schreef Manke het volgende:
'ze'
Ik ben er ook bekend mee. Weet ook dat wij het niet zelf zijn.
Ik weet niet waar het vandaan komt. Soms heb ik stemmen die van iemand afkomstig lijken te zijn maar die zijn niet vervelend, enkel een beetje storend. En soms heb ik van iets of iemand die ik niet ken en die blijft maar doorgaan.

Nu weet ik wel dat er meer tussen hemel en aarde is, maar hoe dat in elkaar steekt... ik snap er niets van en zal dat waarschijnlijk ook nooit snappen.

Mijn stemmen zeggen nu:
- Je hebt het fout
- Je bent een sukkel
- Had je maar niet stom moeten doen
- En ik krijg een beschuldiging dat ik iets zou zijn wat fout is ("Haha dat durf je niet op te schrijven he?")

Stomme stemmen. :')

Edit: En nu willen ze me te grazen nemen. Straks maken ze me nog psychotisch! :o

Ze zijn zeker vergeten dat ik dat al half was.

En nu vinden ze me een lul. :')
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
  donderdag 28 april 2016 @ 17:04:00 #26
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_161778903
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2016 16:55 schreef misterxvany het volgende:

[..]

Ik weet niet waar het vandaan komt. Soms heb ik stemmen die van iemand afkomstig lijken te zijn maar die zijn niet vervelend, enkel een beetje storend. En soms heb ik van iets of iemand die ik niet ken en die blijft maar doorgaan.

Nu weet ik wel dat er meer tussen hemel en aarde is, maar hoe dat in elkaar steekt... ik snap er niets van en zal dat waarschijnlijk ook nooit snappen.

Mijn stemmen zeggen nu:
- Je hebt het fout
- Je bent een sukkel
- Had je maar niet stom moeten doen
- En ik krijg een beschuldiging dat ik iets zou zijn wat fout is ("Haha dat durf je niet op te schrijven he?")

Stomme stemmen. :')

Edit: En nu willen ze me te grazen nemen. Straks maken ze me nog psychotisch! :o

Ze zijn zeker vergeten dat ik dat al half was.

En nu vinden ze me een lul. :')
ze pakken je op je zwakheden of waar je in zal trappen, maar het interesseert ze geen reet wat je gaat doen.
Deze angst maakt psychotisch, niet zijzelf. Maar ze kennen je diepste gedachten en je hele verleden toch al.

Als je het wil snappen dan moet je de bijbel openslaan, het wordt erin beschreven, deze onderdrukking en wie/wat het doet, èn verlossing ervan. Als je nieuwsgierig bent, begin bij johannes. Je hebt toch niks te verliezen, let ook op je gedachten tijdens het lezen 'wat een onzin' 'geen zin hierin' 'ik ga wat anders doen' enzo uit het niets, alles om je te laten stoppen.
  donderdag 28 april 2016 @ 19:03:16 #27
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_161781408
Zelf heb ik geen stemmen in m'n hoofd (tis niet alsof ik echt iemand hoor praten), maar het lijken meer gedachten te zijn, alsof ik stemmen simuleer.

Wat mij wel opvalt, is dat die (niet bewust door mij opgeroepen) gedchten mij idd 'pakken' op iets wat veel met mij doet, eigenlijk altijd een negatief iets en gewoonlijk dezelfde onderwerpen.
Alsof iemand mij belt, maar dan als fantasie, maar die fantasie komt helemaal uit het niets.
Ik probeer het maar te relativeren, maar wat ik hier lees is dat het eigenlijk dezelfde dingen zijn, behalve de stemervaringen zelf (zelfde inhoud, andere vorm, weet niet of jullie me nog volgen :P).

Tot zover ik weet geen "spirituele dingen" meegemaakt, op enkele ervaringen na die nog uit m'n jongere jaren stammen. 1 daarvan is dat ik in het verleden 2x een voorspellende droom heb gehad (1 vergeten, de 2e heb ik wel onthouden) en een ervaring die ik zo bizar vond (maar wel wilde uitproberen "for the lulz)", dat ik ditzelfde daarna nooit meer nogmaals uitgeprobeerd heb.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_161782383
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2016 19:03 schreef magnetronkoffie het volgende:
Zelf heb ik geen stemmen in m'n hoofd (tis niet alsof ik echt iemand hoor praten), maar het lijken meer gedachten te zijn, alsof ik stemmen simuleer.
Dat gevoel heb soms ook hoor. Die gedachte maakt dat ik weet dat niet alles van buitenaf komt.
quote:
Wat mij wel opvalt, is dat die (niet bewust door mij opgeroepen) gedchten mij idd 'pakken' op iets wat veel met mij doet, eigenlijk altijd een negatief iets en gewoonlijk dezelfde onderwerpen.
Alsof iemand mij belt, maar dan als fantasie, maar die fantasie komt helemaal uit het niets.
Ik probeer het maar te relativeren, maar wat ik hier lees is dat het eigenlijk dezelfde dingen zijn, behalve de stemervaringen zelf (zelfde inhoud, andere vorm, weet niet of jullie me nog volgen :P).
Stemmen kunnen ook voorkomen bij mensen zonder psychose, alleen stemmen horen is ook geen reden voor een diagnose.
Wat bij mij gebeurt is dat zodra ik stemmen hoor, het begint met een keertje een enkele stem, en dat worden er steeds meer. Tot ik er echt stapelgek van word. Ze willen gewoon niet ophouden lijkt het wel.
quote:
Tot zover ik weet geen "spirituele dingen" meegemaakt, op enkele ervaringen na die nog uit m'n jongere jaren stammen. 1 daarvan is dat ik in het verleden 2x een voorspellende droom heb gehad (1 vergeten, de 2e heb ik wel onthouden) en een ervaring die ik zo bizar vond (maar wel wilde uitproberen "for the lulz)", dat ik ditzelfde daarna nooit meer nogmaals uitgeprobeerd heb.
Voorspellende dromen heb ik ook gehad, ik werd van hoog naar beneden geduwd. Vervolgens werd me gevraagd of ik met een paar mensen naar die plek wilden gaan, nou ik heb hartelijk bedankt. :P

En die bizarre ervaring, bedoel je glaasje draaien? Daarover heb ik meer mensen bizarre verhalen horen vertellen.
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
  donderdag 28 april 2016 @ 19:48:15 #29
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_161782888
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2016 19:33 schreef misterxvany het volgende:

[..]

Dat gevoel heb soms ook hoor. Die gedachte maakt dat ik weet dat niet alles van buitenaf komt.

[..]

Stemmen kunnen ook voorkomen bij mensen zonder psychose, alleen stemmen horen is ook geen reden voor een diagnose.
Wat bij mij gebeurt is dat zodra ik stemmen hoor, het begint met een keertje een enkele stem, en dat worden er steeds meer. Tot ik er echt stapelgek van word. Ze willen gewoon niet ophouden lijkt het wel.
Dit is bij mij niet zo. Het blijft gewoonlijk bij een enkele (gedachte) en ik schud het als het ware van me af, relativeer het, ik kan er toch niks mee (niet op dat moment).

Vaak weet ik ook dat het minder wordt (gewoonlijk verdwijnt het dan weer en vergeet ik weer dat ik het had, totdat het weer een keertje terugkomt).
quote:
[..]

Voorspellende dromen heb ik ook gehad, ik werd van hoog naar beneden geduwd. Vervolgens werd me gevraagd of ik met een paar mensen naar die plek wilden gaan, nou ik heb hartelijk bedankt. :P

En die bizarre ervaring, bedoel je glaasje draaien? Daarover heb ik meer mensen bizarre verhalen horen vertellen.
Was wellicht ook niet geheel onverstandig :P
Vaak voel je wat je aan een persoon hebt, ook al kan je het eigenlijk niet 'bewijzen'. Sommige/bepaalde mensen voelen gewoon slecht.

De mijne zijn echt uitgekomen, vandaar ook dat ze voorspellend waren. Nu al jaren geen meer gehad btw.

Stuur je zo wel een PM of DM
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_161790019
Dat uitspreken was wel een hele goede zet. Die stemmen zijn echt een stuk minder. Net een sloot koffie op en alsnog heb ik niet de indruk dat ze behoefte hebben om me te treiteren.

"Ik wil je wel treiteren!"
Ja maar dat doe je toch niet? :6
"Dat is waar. Ik doe het niet."

Even een inzichtje hoe het nu gaat in m'n hoofd. :P
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
  vrijdag 29 april 2016 @ 00:46:12 #31
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_161792226
quote:
7s.gif Op donderdag 28 april 2016 23:15 schreef misterxvany het volgende:
Dat uitspreken was wel een hele goede zet. Die stemmen zijn echt een stuk minder. Net een sloot koffie op en alsnog heb ik niet de indruk dat ze behoefte hebben om me te treiteren.

"Ik wil je wel treiteren!"
Ja maar dat doe je toch niet? :6
"Dat is waar. Ik doe het niet."

Even een inzichtje hoe het nu gaat in m'n hoofd. :P
Ik probeer er gewoon zo min mogelijk aandacht aan te besteden. Ten slotte zeggen ze voor mij toch niks zinvols. Enige wat ik eraan heb, is dat het een signaal is, al weet ik vaak niet wat voor nut het heeft, het voegt voor mij nagenoeg niks toe.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
  vrijdag 29 april 2016 @ 00:57:31 #32
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_161792332
quote:
2s.gif Op donderdag 28 april 2016 19:48 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]
De mijne zijn echt uitgekomen, vandaar ook dat ze voorspellend waren. Nu al jaren geen meer gehad btw.


hoe lang duurde het voor het is uitgekomen? Was het iets ingrijpends?

Ik zag het terwijl ik wakker was, als ik m'n ogen dichthield en als ik naar een witte muur keek.
1 ding wat ik zag was fantasie, maar het volgende was wel eng, maar niet gebeurd, hoop dat het zo blijft.
  vrijdag 29 april 2016 @ 00:59:32 #33
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_161792349
quote:
7s.gif Op donderdag 28 april 2016 23:15 schreef misterxvany het volgende:
Dat uitspreken was wel een hele goede zet. Die stemmen zijn echt een stuk minder. Net een sloot koffie op en alsnog heb ik niet de indruk dat ze behoefte hebben om me te treiteren.

"Ik wil je wel treiteren!"
Ja maar dat doe je toch niet? :6
"Dat is waar. Ik doe het niet."

Even een inzichtje hoe het nu gaat in m'n hoofd. :P
meerdere mensen zeggen dat ze er de laatste tijd ineens minder last van hebben, inclusief ik.

Wat denk je dat je hoort? Jijzelf of iets buiten jou?
  vrijdag 29 april 2016 @ 01:01:28 #34
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_161792372
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 april 2016 00:57 schreef Manke het volgende:

[..]

hoe lang duurde het voor het is uitgekomen? Was het iets ingrijpends?

Ik zag het terwijl ik wakker was, als ik m'n ogen dichthield en als ik naar een witte muur keek.
1 ding wat ik zag was fantasie, maar het volgende was wel eng, maar niet gebeurd, hoop dat het zo blijft.
Een paar weken geloof ik? Ik weet het nu niet meer, maar het was zeg maar niet 5 jaar later of zoiets :P.
Nee, het was gewoon een raar maar niet echt speciaal iets (dus niet de WTC aanvallen of zo :D :P ).
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_161792546
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 april 2016 00:46 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik probeer er gewoon zo min mogelijk aandacht aan te besteden. Ten slotte zeggen ze voor mij toch niks zinvols. Enige wat ik eraan heb, is dat het een signaal is, al weet ik vaak niet wat voor nut het heeft, het voegt voor mij nagenoeg niks toe.
Ik deel het met de wereld zodat ze stil zijn. Doe ik dat niet dan blijven ze doorgaan en nu zeg ik heel kinderachtig "Ik ga het zeggen hoor!" en doe ik het ook echt. :P
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 april 2016 00:59 schreef Manke het volgende:

[..]

meerdere mensen zeggen dat ze er de laatste tijd ineens minder last van hebben, inclusief ik.

Wat denk je dat je hoort? Jijzelf of iets buiten jou?
Juist de laatste week zijn ze weer bezig, heb een lange periode achter me zonder stemmen, iets van een jaar.

Wat ik denk? Soms denk ik het een, soms denk ik het andere. Probleem is dat ik bewijzen heb dat niet alle stemmen een effect van mijn hersenen zijn, dus ik blijf altijd in twijfel.

Mocht er een aardige, begripvolle en sociale stem in mijn hoofd komen dan is de kans groot dat het een persoon is, dus dat ga ik niet de buitenwereld inslingeren. Respect enzo. :)

Overigens heb ik in mijn vorige psychose mijn stemmen weg gekregen door werkelijk iedere keer 'houd op, je bent gewoon mijn eigen gedachte' te zeggen, dat is ofwel je hersenen trainen of je geeft je stemmen gewoon geen kans. Misschien dat iemand hier iets aan heeft. :)
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
pi_161818307
Nou, gaat weer lekker hoor. Slecht geslapen en nu hoor ik steeds geluidjes alsof mijn telefoon allemaal toetsen indrukt. Dan kijk ik, en is het scherm gewoon zwart.

Het vervelende is dat er ook niet meer te doen valt dan het van me af te praten. Dat ga ik zo ook doen bij een hulpverlener. Opname is geen optie. Schiet ik toch niets mee op, en als ik er geen zin in heb dan ben ik ook zo weer weg. Wat dan ook zal gebeuren. Is toch alleen maar stress. Beter thuis blijven.

Wel apart dat iemand in een ander topic wist dat ik een laptop heb en niet op de begane grond woon. Zal wel een gokje geweest zijn maar zet me wel aan het denken. Grote mogelijkheid dat er iets gaande is dat mensen een geheime organisatie vormen, die mij moeten hebben.
Want waarom anders zijn me dingen verteld om mij gek te maken en plaatjes gestuurd van potentiële partners die ik dan ook echt tegenkom. Maar die partners zijn toch niet goed voor mij, ze waren er alleen maar zodat ze het verhaal af konden maken en mij een probleem te bezorgen.

Gelukkig ben ik hoogbegaafd en ben ik goed in potentiële gevaren herkennen. :D
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
pi_161818919
Het lijkt alsof je in een psychose zit.

Ik ben blij om te lezen dat je zo met een hulpverlener gaat praten. En mocht daar een opname uit voortkomen: misschien niet leuk maar des te sneller ben je hier weer vanaf.

Sterkte! :)
Het is moeilijk vriendelijkheid weg te geven, het wordt bijna altijd teruggegeven.
pi_161819042
Psychose... dat heb ik altijd wel door. Ik sta nu aan de vooravond.

Twee dagen geleden kreeg ik een vaag berichtje op een chat.In plaats van de naam stond er een nummer alsof diegene niet meer aanwezig was, en het profiel linkte naar een naam die niet in de lijst stond. Dat kan niet kloppen.

Gelukkig heb ik er een printscreen van gemaakt zodat ik zeker weet dat het geen hallucinatie is. Hoef ik ook niet te twijfelen. Er is echt iets gaande. Eventueel wil ik die wel delen met mensen via dm.

Dat persoon gaf een link naar een profielensite, voor de zekerheid maar even gekeken en je moest je registreren voordat je meer zag.
Alleen... het knopje voor inloggen miste! Ouderwetse oplichting dus. Gezeik. Getreiter.

Dus als 'jullie' nu meelezen... laat me s.v.p. met rust, ik doe niets geks meer. Ik heb mezelf in de hand. Als het even kan zou ik ook graag willen weten waarom precies ik. Er zijn 17 miljoen mensen in Nederland. Ben ik zo speciaal?
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
  zaterdag 30 april 2016 @ 10:31:15 #39
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_161819382
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 10:01 schreef misterxvany het volgende:
Psychose... dat heb ik altijd wel door. Ik sta nu aan de vooravond.

Twee dagen geleden kreeg ik een vaag berichtje op een chat.In plaats van de naam stond er een nummer alsof diegene niet meer aanwezig was, en het profiel linkte naar een naam die niet in de lijst stond. Dat kan niet kloppen.

Gelukkig heb ik er een printscreen van gemaakt zodat ik zeker weet dat het geen hallucinatie is. Hoef ik ook niet te twijfelen. Er is echt iets gaande. Eventueel wil ik die wel delen met mensen via dm.

Dat persoon gaf een link naar een profielensite, voor de zekerheid maar even gekeken en je moest je registreren voordat je meer zag.
Alleen... het knopje voor inloggen miste! Ouderwetse oplichting dus. Gezeik. Getreiter.

Dus als 'jullie' nu meelezen... laat me s.v.p. met rust, ik doe niets geks meer. Ik heb mezelf in de hand. Als het even kan zou ik ook graag willen weten waarom precies ik. Er zijn 17 miljoen mensen in Nederland. Ben ik zo speciaal?
Volgens mij is het een goed idee als jij vlug psychiatrische hulp gaat zoeken, want dit gaat niet goed.
The love you take is equal to the love you make.
pi_161819404
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 april 2016 10:31 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Volgens mij is het een goed idee als jij vlug psychiatrische hulp gaat zoeken, want dit gaat niet goed.
Nee. Ik bied zelfs aan om de printscreen te delen.

-edit- ik zit hier ook een beetje stom te doen. Bestanden verbergen betekent dat je ze niet meer ziet natuurlijk.
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
  zaterdag 30 april 2016 @ 10:37:16 #41
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_161819449
Als je hier gaat posten met de vraag of 'ze' je asjeblieft met rust laten, ben je aardig ver heen aan het raken.

Maar goed, jij gelooft natuurlijk dat er echt mensen 'aan het kutten' zijn, want dat is een kenmerk van je psychose.
The love you take is equal to the love you make.
pi_161819470
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 april 2016 10:37 schreef Lienekien het volgende:
Als je hier gaat posten met de vraag of 'ze' je asjeblieft met rust laten, ben je aardig ver heen aan het raken.

Maar goed, jij gelooft natuurlijk dat er echt mensen 'aan het kutten' zijn, want dat is een kenmerk van je psychose.
Je vraagt niet om de printscreen maar zegt direct dat ik hulp nodig heb? Wel makkelijk gezegd dan hoor.
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
  zaterdag 30 april 2016 @ 11:04:33 #43
262 Re
Kiss & Swallow
pi_161819828
wij zijn als leken niet in staat om enige conclusie te trekken over je huidige staat van schizofrenie, dat kan alleen je hulpverlener dus ik zou er als de wiedeweerga naartoe gaan. Wij gaan niet bepalen of iets dan wel niet een hallucinatie is of een delusie
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_161819984
Ik heb ook nooit gevraagd wat het is wat ik meemaak. Dat weet ik alleen ikzelf. Het is meer, dat mensen wel kunnen denken dat ik ver heen ben, terwijl ik hier gewoon bewijs heb liggen. Dat stoot me tegen de borst.

Doet me denken aan een eerdere opname, er stonden allemaal scheldwoorden op de muur geschreven gebaseerd op mijn verleden, en wanneer ik het wilde laten zien ging de verpleging de kamer niet eens in. Dat is gewoonweg niet willen zien.

Maargoed, jullie adviezen komen wel binnen hoor. Alleen doe ik er niets mee. Het enige is dat ik mensen IRL ga vragen naar het bewijs te kijken en ik laat dit topic lezen en dan zien we wel.
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
pi_161822319
Sjongejongejonge zeg... dacht, misschien ben ik inderdaad wel zover dat ik een time-out nodig heb, gaan ze moeilijk doen! "Nee ik vind je niet psychotisch, wat wil je ermee bereiken?" Ik uitleggen, krijg ik geen antwoord. Kutspelletjes. :r

Vraag ik om een pammetje, ja om twee uur. Sjongejongejonge.

Ik word ze echt zat. :r

Het mag zeker pas wanneer ik helemaal heen ben, dus ik vraag of het zover moet komen dat ik uit frustratie alles mijn raam uitflikker. "Ja daar heb je jezelf mee, het is maar de vraag of dat wat uitmaakt."

The fuck?!

Dan ga ik me maar bezatten. :{w Wat moet ik anders.

Oh, en: ga maar afleiding zoeken. Alsof ik dat kan. Blijkbaar geen zin om moeilijk te doen ofzo?

[ Bericht 3% gewijzigd door misterxvany op 30-04-2016 14:05:47 ]
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
pi_161822683
Bezatten hoeft blijkbaar niet eens. Eentje is al genoeg om me beter te laten voelen.
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
  zaterdag 30 april 2016 @ 14:31:41 #47
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_161823097
quote:
15s.gif Op zaterdag 30 april 2016 13:49 schreef misterxvany het volgende:
Sjongejongejonge zeg... dacht, misschien ben ik inderdaad wel zover dat ik een time-out nodig heb, gaan ze moeilijk doen! "Nee ik vind je niet psychotisch, wat wil je ermee bereiken?" Ik uitleggen, krijg ik geen antwoord. Kutspelletjes. :r

Vraag ik om een pammetje, ja om twee uur. Sjongejongejonge.

Ik word ze echt zat. :r

Het mag zeker pas wanneer ik helemaal heen ben, dus ik vraag of het zover moet komen dat ik uit frustratie alles mijn raam uitflikker. "Ja daar heb je jezelf mee, het is maar de vraag of dat wat uitmaakt."

The fuck?!

Dan ga ik me maar bezatten. :{w Wat moet ik anders.

Oh, en: ga maar afleiding zoeken. Alsof ik dat kan. Blijkbaar geen zin om moeilijk te doen ofzo?
Weet niet of dit bij jou ook het geval is, maar ze doen tegenwoordig toch wel wat moeilijker met mensen laten opnemen (bezuinigingen).

Maar kan ook aan je hulpverlener(s) liggen of aan een andere (communicatie)factor die betrekking heeft op welke invloed je op ze hebt. Het kan zijn dat ze jou niet serieus nemen en gewoon liever weekend vieren, of dat het daadwerkelijk een op dit moment ongevaarlijke situatie voor je is en nog tal van zulke redenen die bedacht kunnen worden, maar wat ik niet ga doen.

Lijkt me trouwens vervelend als je steeds afgeleid wordt door geluiden die er niet echt blijken te zijn. Naar de deurbel lopen en zien dat er niemand voor de deur is geweest...ik zou dit soort gebeurtenissen vooral storend vinden, de hele tijd achter dingen aangaan terwijl dat volstrekt geen nut blijkt te hebben. Doe ik liever dingen waar ik wat mee opschiet.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_161823354
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 april 2016 14:31 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Weet niet of dit bij jou ook het geval is, maar ze doen tegenwoordig toch wel wat moeilijker met mensen laten opnemen (bezuinigingen).

Maar kan ook aan je hulpverlener(s) liggen of aan een andere (communicatie)factor die betrekking heeft op welke invloed je op ze hebt. Het kan zijn dat ze jou niet serieus nemen en gewoon liever weekend vieren, of dat het daadwerkelijk een op dit moment ongevaarlijke situatie voor je is en nog tal van zulke redenen die bedacht kunnen worden, maar wat ik niet ga doen.

Lijkt me trouwens vervelend als je steeds afgeleid wordt door geluiden die er niet echt blijken te zijn. Naar de deurbel lopen en zien dat er niemand voor de deur is geweest...ik zou dit soort gebeurtenissen vooral storend vinden, de hele tijd achter dingen aangaan terwijl dat volstrekt geen nut blijkt te hebben. Doe ik liever dingen waar ik wat mee opschiet.
Het is dat ik me nu wat beter voel dus kan er ook wat helderder naar kijken.

Wellicht is een opname ook helemaal niet nodig, hoewel ik wel psychotische klachten heb. Een opname kan ook averechts werken (en dat doet het ook vaak) vanwege de stress van alle verwarde mensen, en je eigen ding niet kunnen doen.

Wat betreft waar ik eerder over postte, dat ging voornamelijk over het verleden. Daar denk ik wel vaker aan. En die chat, ja dat kan ook toeval zijn. Hoewel dat met die cijfertjes een akelig toeval is en ook heel raar overkomt. Omdat het niet hoort. Maar het bericht zelf zei eigenlijk niets.

En bezuinigingen, ja dan doen ze daar moeilijker over. Maar het is niet zo dat als het echt nodig is, je gewoon aan je lot overgelaten word. Het is meer dat de onnodige gevallen die zich nog kunnen redden niet onnodig veel hulp krijgen. En laat ik nog genoeg steun in mijn omgeving hebben.
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
  zaterdag 30 april 2016 @ 14:50:49 #49
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_161823486
quote:
7s.gif Op zaterdag 30 april 2016 14:44 schreef misterxvany het volgende:

[..]

Het is dat ik me nu wat beter voel dus kan er ook wat helderder naar kijken.

Wellicht is een opname ook helemaal niet nodig, hoewel ik wel psychotische klachten heb. Een opname kan ook averechts werken (en dat doet het ook vaak) vanwege de stress van alle verwarde mensen, en je eigen ding niet kunnen doen.

Wat betreft waar ik eerder over postte, dat ging voornamelijk over het verleden. Daar denk ik wel vaker aan. En die chat, ja dat kan ook toeval zijn. Hoewel dat met die cijfertjes een akelig toeval is en ook heel raar overkomt. Omdat het niet hoort. Maar het bericht zelf zei eigenlijk niets.

En bezuinigingen, ja dan doen ze daar moeilijker over. Maar het is niet zo dat als het echt nodig is, je gewoon aan je lot overgelaten word. Het is meer dat de onnodige gevallen die zich nog kunnen redden niet onnodig veel hulp krijgen. En laat ik nog genoeg steun in mijn omgeving hebben.
Ah oké, helder, dank :)

Snap ik. Je lijkt het wel goed te zien.

Bij mij zijn het niet psychotische klachten waar ik aan onderdoor zou kunnen gaan, maar eerder (doch niet uitsluitend) stressgerelateerde, maar de beslissing van een opname is wel gebaseerd op gevaren van een min of meer gelijke orde van grote.

Wat die vage dingen betreft die ik niet meteen snap, vaak laat ik dingen gewoon liggen a-la "oké, weer eens zo'n gek ding van het leven, just another day at the office :P " of een andere variant "Nou oké, weer een mysterie erbij! :D ".

Als ik het toch niet snap (in de context van dat het te absurd lijkt te zijn om te kunnen kloppen in mijn bestaande betekeniswereld), dan maak ik me daar niet zo druk over, het is ondoenlijk om altijd meteen alles te kunnen snappen en anders ga ik toch alleen maar extra ervan lopen stressen, dus het brengt me niks, dus why bother? :P
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_161850316
quote:
14s.gif Op zaterdag 30 april 2016 14:50 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ah oké, helder, dank :)

Snap ik. Je lijkt het wel goed te zien.

Bij mij zijn het niet psychotische klachten waar ik aan onderdoor zou kunnen gaan, maar eerder (doch niet uitsluitend) stressgerelateerde, maar de beslissing van een opname is wel gebaseerd op gevaren van een min of meer gelijke orde van grote.

Wat die vage dingen betreft die ik niet meteen snap, vaak laat ik dingen gewoon liggen a-la "oké, weer eens zo'n gek ding van het leven, just another day at the office :P " of een andere variant "Nou oké, weer een mysterie erbij! :D ".

Als ik het toch niet snap (in de context van dat het te absurd lijkt te zijn om te kunnen kloppen in mijn bestaande betekeniswereld), dan maak ik me daar niet zo druk over, het is ondoenlijk om altijd meteen alles te kunnen snappen en anders ga ik toch alleen maar extra ervan lopen stressen, dus het brengt me niks, dus why bother? :P
Wat ik niet snap, dat interesseert me ook niet. Wat me wel interesseert, zijn de dingen die over mij gaan. Hoe komt anders iemand in mijn kamer een vies ding neerleggen, die overal rondzwerft, terwijl ik mijn kamer ALTIJD op slot deed? Juist vanwege dat soort grapjes.

En een extra sleutel in mijn broekzak toen ik wakker werd, waar diende dat nou weer voor?

Dat kan niet, dat mag niet, dat is onmogelijk als ik niet genaaid werd.

Ik wil gewoon eens van iemand horen dat ik (gedeeltelijk) gelijk heb, maar niemand luistert naar me en houden gewoon hun spelletjes vol.

Dat niet alles van buitenaf komt, dat snap ik. Sommige dingen spelen nu eenmaal in mijn hoofd. Maar dit is gewoon gek maken zodat ik mezelf ziek denk omdat ik er niets van snap.

Het zou me echt niets verbazen als er een organisatie is die mensen buitenspel zet, zoals ze bij mij gedaan hebben. De reden kan ik me echter ook niet bedenken maar dat zal wel iets geheims zijn.
Als je geen excuses krijgt dan moet je hem maar jatten.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')