abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_158990126
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:17 schreef pl4kkie het volgende:

[..]

Thanks. Na het bottelen had ik de flessen in een koude schuur gezet (~10 graden). De volgende dag bedacht ik dat het te koud was dus heb ze verhuist naar een kamer waar het rond de 18 graden is. Daar staan ze nu een week. Dus ik kan ze nu het het beste weer in de koude schuur zetten?
yep ^O^
Roken is dood. Dampen heeft de toekomst. De toekomst begint nu.
  zondag 10 januari 2016 @ 18:26:31 #152
283159 pl4kkie
Het is FOK!
pi_158990279
Toppie, Thanks. Dan gaan ze morgen weer naar de schuur. Kunnen ze nog rustig 2 weken nagisten
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_158990467
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:26 schreef pl4kkie het volgende:
Toppie, Thanks. Dan gaan ze morgen weer naar de schuur. Kunnen ze nog rustig 2 weken nagisten
het nagisten zal nu wel klaar zijn ;)
bij die temperaturen doet gist niet zo veel meer.
daarom zakt het naar de bodem en word je bier helder.
nu moet het klaren en rijpen.
Roken is dood. Dampen heeft de toekomst. De toekomst begint nu.
pi_159025556
registreer om deze reclame te verbergen
En dit weekend een rogge bier "Red Russian Rye" gebrouwd en die staat nu lekker te bubbelen.
pi_159026363
quote:
14s.gif Op maandag 11 januari 2016 21:26 schreef devzero het volgende:
En dit weekend een rogge bier "Red Russian Rye" gebrouwd en die staat nu lekker te bubbelen.
Hoe zou dat ongeveer moeten smaken?
Heb zelf nooit een roggebier gedronken.
pi_159026772
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 21:49 schreef NeuNeu het volgende:

[..]

Hoe zou dat ongeveer moeten smaken?
Heb zelf nooit een roggebier gedronken.
Ik ook niet, maar over ~2 weken zal ik een idee hebben en over 4-5 weken zal ik het weten.
  maandag 18 januari 2016 @ 15:45:08 #157
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_159203149
registreer om deze reclame te verbergen
Stel dat we een Q&A kunnen regelen met een bierbrouwerij, is daar interesse voor? En zo ja, welke brouwerij zouden jullie wel eens wat aan willen vragen?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_159269856
quote:
5s.gif Op maandag 18 januari 2016 15:45 schreef Bart het volgende:
Stel dat we een Q&A kunnen regelen met een bierbrouwerij, is daar interesse voor? En zo ja, welke brouwerij zouden jullie wel eens wat aan willen vragen?
zolang het maar niet bij heineken of 1 van de andere groten is.
liever een wat kleinere, ambachtelijke brouwerij.

als vraag zou je ze kunnen stellen hoe ze de toekomst van bier zien.
eenzijdig bier van de conglomeraten, of dat mensen steeds meer aparte, ambachtelijke, smaakvolle bieren gaan waarderen.
Roken is dood. Dampen heeft de toekomst. De toekomst begint nu.
  donderdag 21 januari 2016 @ 08:28:50 #159
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_159273799
^O^
Ik zat zelf ook al te denken aan kleinere brouwerijen :).
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_159293575
Vandaag een flesje open gemaakt van mijn eigen gebrouwen bier. Er zat genoeg koolzuur in voor een mooie schuimlaag.

De smaak viel wel onwijs tegen. Heb een paar slokjes geproeft maar heb niet echt de behoefte om nog verder te drinken. Het bier ruikt en proeft best wel zurig. De smaak is niet veel veranderd nadat ik getest had voor het bottelen. Ben benieuwd of de smaak nog bij trekt. Persoonlijk heb ik er een hard hoofd in.
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_159294655
quote:
10s.gif Op donderdag 21 januari 2016 22:03 schreef pl4kkie het volgende:
Vandaag een flesje open gemaakt van mijn eigen gebrouwen bier. Er zat genoeg koolzuur in voor een mooie schuimlaag.

De smaak viel wel onwijs tegen. Heb een paar slokjes geproeft maar heb niet echt de behoefte om nog verder te drinken. Het bier ruikt en proeft best wel zurig. De smaak is niet veel veranderd nadat ik getest had voor het bottelen. Ben benieuwd of de smaak nog bij trekt. Persoonlijk heb ik er een hard hoofd in.
ik kon niet wachten en heb al bijna een krat van mijn stout leeg :@
nou ja. weet ik meteen wat tijd doet. het wordt elke dag beter :P :9
ondanks de lage carbonisatie (toch te weinig suiker gebruikt?), zit er toch een licht tinteltje aan het bier.
verder een mooie, donkere kleur.
smaaknoten moet ik nog leren herkennen.
maar ik weet iig al wel dat ik het lekker vind.
Roken is dood. Dampen heeft de toekomst. De toekomst begint nu.
pi_159309928
quote:
10s.gif Op donderdag 21 januari 2016 22:03 schreef pl4kkie het volgende:
Het bier ruikt en proeft best wel zurig. De smaak is niet veel veranderd nadat ik getest had voor het bottelen.
Dat klinkt als een infectie (iets niet goed schoongemaakt?). Smaakte het bier ook zurig voordat je het bottelde?
pi_159310082
In het Engels, maar misschien kun je uitzoeken wat er fout is gegaan.

http://www.morebeer.com/content/homebrew-off-flavors
pi_159333899
Vandaag weer een brouwdagje gehad. De 15 liter rook-koffiebier staat inmiddels in de gistkast. *O*
Nu een paar weekjes wachten totdat er gebotteld kan worden.
pi_159349428
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 18:46 schreef Oceanonix het volgende:
rook-koffiebier
Klinkt interessant. Een kit of recept van internet?
pi_159350642
quote:
14s.gif Op zondag 24 januari 2016 03:17 schreef devzero het volgende:

[..]

Klinkt interessant. Een kit of recept van internet?
Recept van internet wat ik verbouwd heb.
  maandag 25 januari 2016 @ 09:20:13 #167
247887 Takaiki
Obladi, oblada life goes on
pi_159374485
Na een cursus in december, 10 januari samen met een vriendin onze eerste batch gebrouwd van het beginnerspakket blond dat we bij de cursus kregen :)
Ze belde afgelopen week op dat er een schimmel op zat, maar na nadere inspectie bleek het heel erg fijn schuim van de vergisting te zijn :P
Ben benieuwd hoe hij gaat smaken :Y
Sometimes you're the windshield
Sometimes you're the bug
pi_160486038
Bump! :)

Nog een paar dagen wachten en dan kan ik mijn eerste batch blikbrouwsel IPA gaan bottelen. Gisteren met een vriend bijna twee kratten aan flesjes schoongemaakt. Best rotwerk. :P

Mijn APA van de Hema is uiteindelijk erg lekker geworden, vrij hoppig met een duidelijk citrus aroma. Minpunt: er zat veel te veel koolzuur in. Ze ontploften nog niet uit zichzelf, maar er zat wel erg veel druk achter die kroonkurken. :P

Ga binnenkort waarschijnlijk een Abdijbier brouwen, en dan bottelen op champagneflessen.
pi_160594408
Eind vorig jaar begonnen met een pakket pale ale van Xenos.
Dat beviel zo goed dat we daarna ook nog de stout hebben gemaakt.

En nu net is ons eerste (bok) biertje zonder pakket klaar :9

Allemaal erg smakelijk en de volgende gaat een witbier worden.
pi_160781769
zo, de kogel is door de kerk.
na 2 blikbrouwsels heb ik wat mouten, een moutmolen, een 25 liter pan met kraan en hopbellen gekocht bij de brouwmarkt.

ik heb als mouten; pilsmout, munich light, munich dark als caramout en chocolate b als roost mout. alles van de swean.
voor de hop heb ik gekozen voor brewers gold voor het bitter en hallertau hershbrucker voor het aroma.

doel is een soort van stout.

zelf zat ik te denken aan;

pilsmout; 2kg,
munich light; 2kg,
munich dark; 400 gram,
chocolate b; 200 gram.

12 liter om te maichen,
10 liter om te spoelen.

brewers gold kookt 60 min,
hallertau hershbrucker de laatste 15 min.

gewoon als eerste probeersel en misschien een benchmark voor latere bieren.
je moet ergens beginnen, h :P

wor(d)t :+ dat wat, denken jullie?
Roken is dood. Dampen heeft de toekomst. De toekomst begint nu.
pi_160797145
Lijkt me erg light voor een stout, maar ik ken munich light niet zo goed, dus misschien is het donkerder dan ik me voorstel. Ziet er verder goed uit. Wat voor gist ga je gebruiken?
  zaterdag 19 maart 2016 @ 23:18:17 #172
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_160798126
Kan niet wachten tot we weer aan de brouw gaan :9

Eerst nog een reis, maar als we terug zijn zeker weer een poging wagen, de vorige was goed gelukt! :)
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat.
pi_160799965
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 22:43 schreef devzero het volgende:
Lijkt me erg light voor een stout, maar ik ken munich light niet zo goed, dus misschien is het donkerder dan ik me voorstel. Ziet er verder goed uit. Wat voor gist ga je gebruiken?
nu je het zegt; 3 tot 4 en 12 tot 15 ebc is idd niet echt donker, voor de basis.
ik dacht eerlijk gezegd ook dat de kleur voornamelijk van de roost mout kwam. en die kan ik niet echt meer toevoegen, volgens de aanbevelingen bij de mout.
een aantal mouten waar ik eerst naar keek, waren ook niet op voorraad.
nou ja. we gaan het wel merken.

zoals gezegd is dit mijn eerste graanbrouw project, dus ik weet nog niks meer dan dat ik de klok heb horen luiden en ben nu hard op zoek naar de klepel ;)
het is dus echt een leerproject.

als gist. tja. eerlijk gezegd ben ik dat nog vergeten.
ik heb hier nog een paar zakjes gist van de bakafdeling van de super, dus ik wilde die dan maar gebruiken.
niet ideaal, maar daar kijk ik met mijn volgende brouwsel wel naar.
Roken is dood. Dampen heeft de toekomst. De toekomst begint nu.
pi_160801111
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 00:28 schreef marc0871 het volgende:
zoals gezegd is dit mijn eerste graanbrouw project, dus ik weet nog niks meer dan dat ik de klok heb horen luiden en ben nu hard op zoek naar de klepel ;)
het is dus echt een leerproject.
Ik heb niet super veel ervaring met all-grain brouwsels en de meeste die ik maak zijn 4 liter (1 gallon); dus als het niet erg goed smaakt, dan maakt het niet zo uit. Mijn gewone brouwsels zijn kits met een mix graan en malt-extracts (mijn plaatselijke bierwinkel heeft een hoop leuke recepent voor 20 liter)

quote:
ik heb hier nog een paar zakjes gist van de bakafdeling van de super, dus ik wilde die dan maar gebruiken.
niet ideaal, maar daar kijk ik met mijn volgende brouwsel wel naar.
Broodgist kan amper tegen alcohol en als er iets is wat je niet wilt is een superzoet drankje met amper alcohol omdat je gist na 2 dagen al dood was. Ook al is is dit een experiment, ik zou toch even op zoek gaan naar "echt" biergist.

[ Bericht 6% gewijzigd door devzero op 20-03-2016 02:56:41 ]
  Moderator zondag 20 maart 2016 @ 09:55:42 #175
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')