yepquote:Op zondag 10 januari 2016 18:17 schreef pl4kkie het volgende:
[..]
Thanks. Na het bottelen had ik de flessen in een koude schuur gezet (~10 graden). De volgende dag bedacht ik dat het te koud was dus heb ze verhuist naar een kamer waar het rond de 18 graden is. Daar staan ze nu een week. Dus ik kan ze nu het het beste weer in de koude schuur zetten?
het nagisten zal nu wel klaar zijnquote:Op zondag 10 januari 2016 18:26 schreef pl4kkie het volgende:
Toppie, Thanks. Dan gaan ze morgen weer naar de schuur. Kunnen ze nog rustig 2 weken nagisten
Hoe zou dat ongeveer moeten smaken?quote:Op maandag 11 januari 2016 21:26 schreef devzero het volgende:
En dit weekend een rogge bier "Red Russian Rye" gebrouwd en die staat nu lekker te bubbelen.
Ik ook niet, maar over ~2 weken zal ik een idee hebben en over 4-5 weken zal ik het weten.quote:Op maandag 11 januari 2016 21:49 schreef NeuNeu het volgende:
[..]
Hoe zou dat ongeveer moeten smaken?
Heb zelf nooit een roggebier gedronken.
zolang het maar niet bij heineken of 1 van de andere groten is.quote:Op maandag 18 januari 2016 15:45 schreef Bart het volgende:
Stel dat we een Q&A kunnen regelen met een bierbrouwerij, is daar interesse voor? En zo ja, welke brouwerij zouden jullie wel eens wat aan willen vragen?
ik kon niet wachten en heb al bijna een krat van mijn stout leegquote:Op donderdag 21 januari 2016 22:03 schreef pl4kkie het volgende:
Vandaag een flesje open gemaakt van mijn eigen gebrouwen bier. Er zat genoeg koolzuur in voor een mooie schuimlaag.
De smaak viel wel onwijs tegen. Heb een paar slokjes geproeft maar heb niet echt de behoefte om nog verder te drinken. Het bier ruikt en proeft best wel zurig. De smaak is niet veel veranderd nadat ik getest had voor het bottelen. Ben benieuwd of de smaak nog bij trekt. Persoonlijk heb ik er een hard hoofd in.
Dat klinkt als een infectie (iets niet goed schoongemaakt?). Smaakte het bier ook zurig voordat je het bottelde?quote:Op donderdag 21 januari 2016 22:03 schreef pl4kkie het volgende:
Het bier ruikt en proeft best wel zurig. De smaak is niet veel veranderd nadat ik getest had voor het bottelen.
Recept van internet wat ik verbouwd heb.quote:Op zondag 24 januari 2016 03:17 schreef devzero het volgende:
[..]
Klinkt interessant. Een kit of recept van internet?
nu je het zegt; 3 tot 4 en 12 tot 15 ebc is idd niet echt donker, voor de basis.quote:Op zaterdag 19 maart 2016 22:43 schreef devzero het volgende:
Lijkt me erg light voor een stout, maar ik ken munich light niet zo goed, dus misschien is het donkerder dan ik me voorstel. Ziet er verder goed uit. Wat voor gist ga je gebruiken?
Ik heb niet super veel ervaring met all-grain brouwsels en de meeste die ik maak zijn 4 liter (1 gallon); dus als het niet erg goed smaakt, dan maakt het niet zo uit. Mijn gewone brouwsels zijn kits met een mix graan en malt-extracts (mijn plaatselijke bierwinkel heeft een hoop leuke recepent voor 20 liter)quote:Op zondag 20 maart 2016 00:28 schreef marc0871 het volgende:
zoals gezegd is dit mijn eerste graanbrouw project, dus ik weet nog niks meer dan dat ik de klok heb horen luiden en ben nu hard op zoek naar de klepel
het is dus echt een leerproject.
Broodgist kan amper tegen alcohol en als er iets is wat je niet wilt is een superzoet drankje met amper alcohol omdat je gist na 2 dagen al dood was. Ook al is is dit een experiment, ik zou toch even op zoek gaan naar "echt" biergist.quote:ik heb hier nog een paar zakjes gist van de bakafdeling van de super, dus ik wilde die dan maar gebruiken.
niet ideaal, maar daar kijk ik met mijn volgende brouwsel wel naar.
minstens een startset zoals ditquote:Op zondag 20 maart 2016 09:55 schreef jitzzzze het volgende:
Vast een enorme domme vraag: maar heb je naast zo'n brewferm blik nog meer spullen nodig?
zal denk ik wel meevallen.quote:Op zondag 20 maart 2016 02:51 schreef devzero het volgende:
[..]
Broodgist kan amper tegen alcohol en als er iets is wat je niet wilt is een superzoet drankje met amper alcohol omdat je gist na 2 dagen al dood was. Ook al is is dit een experiment, ik zou toch even op zoek gaan naar "echt" biergist.
Ik heb deze: http://www.brouwmarkt.nl/(...)rouwen-pro-plus.htmlquote:Op zondag 20 maart 2016 10:05 schreef marc0871 het volgende:
[..]
minstens een startset zoals dit
http://www.brouwmarkt.nl/(...)bierbrouwen-pro.html
grootste verschil is de ton ipv de emmer.quote:Op zondag 20 maart 2016 10:53 schreef laffer het volgende:
[..]
Ik heb deze: http://www.brouwmarkt.nl/(...)rouwen-pro-plus.html
Bevalt prima
Het is aan te raden losse gist bij te bestellen en zo nodig een giststarter te maken. Die korrelgisten die bij de blikken worden meegeleverd willen nog wel eens wat mindere resultaten opleveren (ongewenste smaak, minder alcohol etc). Ik ga zelf straks een Brewferm Grand Cru brouwen waarvoor ik de Wyeast 3944 XL Belgian Witbier (http://www.brouwmarkt.nl/bierbrouwen/biergisten-kleinverpakking/wyeast-biergist/wyeast-belgian-ales/wyeast-3944-xl-belgian-witbier-biergist-activator.html).quote:Op zondag 20 maart 2016 09:55 schreef jitzzzze het volgende:
Vast een enorme domme vraag: maar heb je naast zo'n brewferm blik nog meer spullen nodig?
quote:Op vrijdag 22 april 2016 22:08 schreef KremlinCardinal het volgende:
@vorige post: Zag ik deze post ook niet voorbijkomen op het forum van hobbybrouwen?
de maat was volquote:OT: Brouwers, kameraden, bekenden en onbekenden, ik moet een vreselijk verlies melden.
Hij was zo goed bezig. Zo enthousiast, hij klaagde nooit...
Een ware metgezel.
Maar aan alles komt een einde. Het is voorbij.
Zijn leven was glorieus, maar kort.
Vandaag, vrijdagavond 22 april 2016, om 21:50 uur, is hij ons ontnomen.
Mijn geliefde maatglas.
Moge hij in stilte rusten.
Dat kan ja. Het is wel aan te raden om voor een premium of premium+ pakket te kiezen.quote:Op zaterdag 30 juli 2016 19:38 schreef einzeinz het volgende:
Ik heb een vraagje. Als ik zo'n starterspakket koop bij BrewFerm, kan ik het dan later ook gewoon uitbreiden? Want stel dat het leuk is en ik wat geavanceerder wil gaan?
Bij Brewferm of Brouwland?quote:Op zondag 31 juli 2016 01:21 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Dat kan ja. Het is wel aan te raden om voor een premium of premium+ pakket te kiezen.
Extra aanvullingen zijn later toevoegbaar.
Gewoon bij Brouwland of een andere webshop die Brewferm producten verkoopt.quote:
Etikettenquote:Op maandag 1 augustus 2016 20:35 schreef Luppie0110 het volgende:
Hoe maken jullie je etiketten? Of waar ontwerpen cq kopen jullie ze?
Gewoon papier met laserprinter bedrukt.quote:Op maandag 1 augustus 2016 20:35 schreef Luppie0110 het volgende:
Hoe maken jullie je etiketten? Of waar ontwerpen cq kopen jullie ze?
Welk programma gebruik je hiervoor? Berekend dit automatisch wat het 'kan worden'?quote:Op woensdag 3 augustus 2016 22:58 schreef Saind het volgende:
Ik zit te rommelen met een recept voor een APA, wat denken jullie hiervan?
Ik denk de tiende iteratie van het hoprecept van vandaag
[ afbeelding ]
Ik heb expres zoveel mogelijk in de whirlpool en dryhop gegooid om er zo veel mogelijk hop in te kunnen duwen zonder dat het al te bitter wordt maar ik heb zoiets nog nooit geprobeerd, lijkt het ergens op?
quote:Op woensdag 3 augustus 2016 23:17 schreef einzeinz het volgende:
[..]
Welk programma gebruik je hiervoor? Berekend dit automatisch wat het 'kan worden'?
Thanks, ik ken er weinig van maar je zal een zeer licht bier hebben naar mijn gevoel.quote:Op woensdag 3 augustus 2016 23:19 schreef Saind het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Beersmith dus.
En ja. Ingrediėnten erin douwen en hij geeft alles automatisch aan
Ik zag laatst iemand die deze etiketten had aangeschaft om een kleine sticker boven op de dop te plakken:quote:Op maandag 1 augustus 2016 20:35 schreef Luppie0110 het volgende:
Hoe maken jullie je etiketten? Of waar ontwerpen cq kopen jullie ze?
Veel kleur zal er idd niet aan zitten.quote:Op woensdag 3 augustus 2016 23:54 schreef einzeinz het volgende:
[..]
Thanks, ik ken er weinig van maar je zal een zeer licht bier hebben naar mijn gevoel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |