abonnement Unibet Coolblue
pi_158990126
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:17 schreef pl4kkie het volgende:

[..]

Thanks. Na het bottelen had ik de flessen in een koude schuur gezet (~10 graden). De volgende dag bedacht ik dat het te koud was dus heb ze verhuist naar een kamer waar het rond de 18 graden is. Daar staan ze nu een week. Dus ik kan ze nu het het beste weer in de koude schuur zetten?
yep ^O^
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  zondag 10 januari 2016 @ 18:26:31 #152
283159 pl4kkie
Het is FOK!
pi_158990279
Toppie, Thanks. Dan gaan ze morgen weer naar de schuur. Kunnen ze nog rustig 2 weken nagisten
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_158990467
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2016 18:26 schreef pl4kkie het volgende:
Toppie, Thanks. Dan gaan ze morgen weer naar de schuur. Kunnen ze nog rustig 2 weken nagisten
het nagisten zal nu wel klaar zijn ;)
bij die temperaturen doet gist niet zo veel meer.
daarom zakt het naar de bodem en word je bier helder.
nu moet het klaren en rijpen.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_159025556
En dit weekend een rogge bier "Red Russian Rye" gebrouwd en die staat nu lekker te bubbelen.
pi_159026363
quote:
14s.gif Op maandag 11 januari 2016 21:26 schreef devzero het volgende:
En dit weekend een rogge bier "Red Russian Rye" gebrouwd en die staat nu lekker te bubbelen.
Hoe zou dat ongeveer moeten smaken?
Heb zelf nooit een roggebier gedronken.
pi_159026772
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 21:49 schreef NeuNeu het volgende:

[..]

Hoe zou dat ongeveer moeten smaken?
Heb zelf nooit een roggebier gedronken.
Ik ook niet, maar over ~2 weken zal ik een idee hebben en over 4-5 weken zal ik het weten.
  maandag 18 januari 2016 @ 15:45:08 #157
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_159203149
Stel dat we een Q&A kunnen regelen met een bierbrouwerij, is daar interesse voor? En zo ja, welke brouwerij zouden jullie wel eens wat aan willen vragen?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_159269856
quote:
5s.gif Op maandag 18 januari 2016 15:45 schreef Bart het volgende:
Stel dat we een Q&A kunnen regelen met een bierbrouwerij, is daar interesse voor? En zo ja, welke brouwerij zouden jullie wel eens wat aan willen vragen?
zolang het maar niet bij heineken of 1 van de andere groten is.
liever een wat kleinere, ambachtelijke brouwerij.

als vraag zou je ze kunnen stellen hoe ze de toekomst van bier zien.
eenzijdig bier van de conglomeraten, of dat mensen steeds meer aparte, ambachtelijke, smaakvolle bieren gaan waarderen.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  donderdag 21 januari 2016 @ 08:28:50 #159
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_159273799
^O^
Ik zat zelf ook al te denken aan kleinere brouwerijen :).
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_159293575
Vandaag een flesje open gemaakt van mijn eigen gebrouwen bier. Er zat genoeg koolzuur in voor een mooie schuimlaag.

De smaak viel wel onwijs tegen. Heb een paar slokjes geproeft maar heb niet echt de behoefte om nog verder te drinken. Het bier ruikt en proeft best wel zurig. De smaak is niet veel veranderd nadat ik getest had voor het bottelen. Ben benieuwd of de smaak nog bij trekt. Persoonlijk heb ik er een hard hoofd in.
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_159294655
quote:
10s.gif Op donderdag 21 januari 2016 22:03 schreef pl4kkie het volgende:
Vandaag een flesje open gemaakt van mijn eigen gebrouwen bier. Er zat genoeg koolzuur in voor een mooie schuimlaag.

De smaak viel wel onwijs tegen. Heb een paar slokjes geproeft maar heb niet echt de behoefte om nog verder te drinken. Het bier ruikt en proeft best wel zurig. De smaak is niet veel veranderd nadat ik getest had voor het bottelen. Ben benieuwd of de smaak nog bij trekt. Persoonlijk heb ik er een hard hoofd in.
ik kon niet wachten en heb al bijna een krat van mijn stout leeg :@
nou ja. weet ik meteen wat tijd doet. het wordt elke dag beter :P :9
ondanks de lage carbonisatie (toch te weinig suiker gebruikt?), zit er toch een licht tinteltje aan het bier.
verder een mooie, donkere kleur.
smaaknoten moet ik nog leren herkennen.
maar ik weet iig al wel dat ik het lekker vind.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_159309928
quote:
10s.gif Op donderdag 21 januari 2016 22:03 schreef pl4kkie het volgende:
Het bier ruikt en proeft best wel zurig. De smaak is niet veel veranderd nadat ik getest had voor het bottelen.
Dat klinkt als een infectie (iets niet goed schoongemaakt?). Smaakte het bier ook zurig voordat je het bottelde?
pi_159310082
In het Engels, maar misschien kun je uitzoeken wat er fout is gegaan.

http://www.morebeer.com/content/homebrew-off-flavors
pi_159333899
Vandaag weer een brouwdagje gehad. De 15 liter rook-koffiebier staat inmiddels in de gistkast. *O*
Nu een paar weekjes wachten totdat er gebotteld kan worden.
pi_159349428
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 18:46 schreef Oceanonix het volgende:
rook-koffiebier
Klinkt interessant. Een kit of recept van internet?
pi_159350642
quote:
14s.gif Op zondag 24 januari 2016 03:17 schreef devzero het volgende:

[..]

Klinkt interessant. Een kit of recept van internet?
Recept van internet wat ik verbouwd heb.
  maandag 25 januari 2016 @ 09:20:13 #167
247887 Takaiki
Obladi, oblada life goes on
pi_159374485
Na een cursus in december, 10 januari samen met een vriendin onze eerste batch gebrouwd van het beginnerspakket blond dat we bij de cursus kregen :)
Ze belde afgelopen week op dat er een schimmel op zat, maar na nadere inspectie bleek het heel erg fijn schuim van de vergisting te zijn :P
Ben benieuwd hoe hij gaat smaken :Y
Sometimes you're the windshield
Sometimes you're the bug
pi_160486038
Bump! :)

Nog een paar dagen wachten en dan kan ik mijn eerste batch blikbrouwsel IPA gaan bottelen. Gisteren met een vriend bijna twee kratten aan flesjes schoongemaakt. Best rotwerk. :P

Mijn APA van de Hema is uiteindelijk erg lekker geworden, vrij hoppig met een duidelijk citrus aroma. Minpunt: er zat veel te veel koolzuur in. Ze ontploften nog niet uit zichzelf, maar er zat wel erg veel druk achter die kroonkurken. :P

Ga binnenkort waarschijnlijk een Abdijbier brouwen, en dan bottelen op champagneflessen.
pi_160594408
Eind vorig jaar begonnen met een pakket pale ale van Xenos.
Dat beviel zo goed dat we daarna ook nog de stout hebben gemaakt.

En nu net is ons eerste (bok) biertje zonder pakket klaar :9

Allemaal erg smakelijk en de volgende gaat een witbier worden.
pi_160781769
zo, de kogel is door de kerk.
na 2 blikbrouwsels heb ik wat mouten, een moutmolen, een 25 liter pan met kraan en hopbellen gekocht bij de brouwmarkt.

ik heb als mouten; pilsmout, munich light, munich dark als caramout en chocolate b als roost mout. alles van de swean.
voor de hop heb ik gekozen voor brewers gold voor het bitter en hallertau hershbrucker voor het aroma.

doel is een soort van stout.

zelf zat ik te denken aan;

pilsmout; 2kg,
munich light; 2kg,
munich dark; 400 gram,
chocolate b; 200 gram.

12 liter om te maichen,
10 liter om te spoelen.

brewers gold kookt 60 min,
hallertau hershbrucker de laatste 15 min.

gewoon als eerste probeersel en misschien een benchmark voor latere bieren.
je moet ergens beginnen, hč :P

wor(d)t :+ dat wat, denken jullie?
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_160797145
Lijkt me erg light voor een stout, maar ik ken munich light niet zo goed, dus misschien is het donkerder dan ik me voorstel. Ziet er verder goed uit. Wat voor gist ga je gebruiken?
pi_160798126
Kan niet wachten tot we weer aan de brouw gaan :9

Eerst nog een reis, maar als we terug zijn zeker weer een poging wagen, de vorige was goed gelukt! :)
Ja doei.
pi_160799965
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 22:43 schreef devzero het volgende:
Lijkt me erg light voor een stout, maar ik ken munich light niet zo goed, dus misschien is het donkerder dan ik me voorstel. Ziet er verder goed uit. Wat voor gist ga je gebruiken?
nu je het zegt; 3 tot 4 en 12 tot 15 ebc is idd niet echt donker, voor de basis.
ik dacht eerlijk gezegd ook dat de kleur voornamelijk van de roost mout kwam. en die kan ik niet echt meer toevoegen, volgens de aanbevelingen bij de mout.
een aantal mouten waar ik eerst naar keek, waren ook niet op voorraad.
nou ja. we gaan het wel merken.

zoals gezegd is dit mijn eerste graanbrouw project, dus ik weet nog niks meer dan dat ik de klok heb horen luiden en ben nu hard op zoek naar de klepel ;)
het is dus echt een leerproject.

als gist. tja. eerlijk gezegd ben ik dat nog vergeten.
ik heb hier nog een paar zakjes gist van de bakafdeling van de super, dus ik wilde die dan maar gebruiken.
niet ideaal, maar daar kijk ik met mijn volgende brouwsel wel naar.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_160801111
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 00:28 schreef marc0871 het volgende:
zoals gezegd is dit mijn eerste graanbrouw project, dus ik weet nog niks meer dan dat ik de klok heb horen luiden en ben nu hard op zoek naar de klepel ;)
het is dus echt een leerproject.
Ik heb niet super veel ervaring met all-grain brouwsels en de meeste die ik maak zijn 4 liter (1 gallon); dus als het niet erg goed smaakt, dan maakt het niet zo uit. Mijn gewone brouwsels zijn kits met een mix graan en malt-extracts (mijn plaatselijke bierwinkel heeft een hoop leuke recepent voor 20 liter)

quote:
ik heb hier nog een paar zakjes gist van de bakafdeling van de super, dus ik wilde die dan maar gebruiken.
niet ideaal, maar daar kijk ik met mijn volgende brouwsel wel naar.
Broodgist kan amper tegen alcohol en als er iets is wat je niet wilt is een superzoet drankje met amper alcohol omdat je gist na 2 dagen al dood was. Ook al is is dit een experiment, ik zou toch even op zoek gaan naar "echt" biergist.

[ Bericht 6% gewijzigd door devzero op 20-03-2016 02:56:41 ]
  Moderator zondag 20 maart 2016 @ 09:55:42 #175
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_160803850
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 09:55 schreef jitzzzze het volgende:
Vast een enorme domme vraag: maar heb je naast zo'n brewferm blik nog meer spullen nodig?
minstens een startset zoals dit

http://www.brouwmarkt.nl/(...)bierbrouwen-pro.html
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_160804301
quote:
14s.gif Op zondag 20 maart 2016 02:51 schreef devzero het volgende:

[..]

Broodgist kan amper tegen alcohol en als er iets is wat je niet wilt is een superzoet drankje met amper alcohol omdat je gist na 2 dagen al dood was. Ook al is is dit een experiment, ik zou toch even op zoek gaan naar "echt" biergist.
zal denk ik wel meevallen.
zelfs op het thuisdestilleerforum zagen ze geen probleem in het gebruik van bakkersgist voor het fermenteren van een stookbier tot een procentje of 7/8.

op hobbybrouwen las ik net nog een stukje, dat een hoog vergistende gist soms ver onder zijn specs presteert en een laag vergistende op zijn sloffen een paar procenten daar boven kan halen.
eea zal ook wel samenhangen met de omstandigheden in de wort (voedingsstoffen, ph, temperatuur e.d.).

[ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 20-03-2016 10:43:10 ]
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  zondag 20 maart 2016 @ 10:53:19 #178
3554 laffer
Ouwe LUL
pi_160804599
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 10:05 schreef marc0871 het volgende:

[..]

minstens een startset zoals dit

http://www.brouwmarkt.nl/(...)bierbrouwen-pro.html
Ik heb deze: http://www.brouwmarkt.nl/(...)rouwen-pro-plus.html

Bevalt prima :Y
Zet `s nachts je prostaat op tenminste 16 graden, dan bevriezen je leidingen niet.
pi_160804838
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 10:53 schreef laffer het volgende:

[..]

Ik heb deze: http://www.brouwmarkt.nl/(...)rouwen-pro-plus.html

Bevalt prima :Y
grootste verschil is de ton ipv de emmer.
die ton is wel gasdicht, waar de emmer dat niet is.
dat verklaart het prijsverschil, want die tonnetjes zijn nog vrij prijzig.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_161280819
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 09:55 schreef jitzzzze het volgende:
Vast een enorme domme vraag: maar heb je naast zo'n brewferm blik nog meer spullen nodig?
Het is aan te raden losse gist bij te bestellen en zo nodig een giststarter te maken. Die korrelgisten die bij de blikken worden meegeleverd willen nog wel eens wat mindere resultaten opleveren (ongewenste smaak, minder alcohol etc). Ik ga zelf straks een Brewferm Grand Cru brouwen waarvoor ik de Wyeast 3944 XL Belgian Witbier (http://www.brouwmarkt.nl/bierbrouwen/biergisten-kleinverpakking/wyeast-biergist/wyeast-belgian-ales/wyeast-3944-xl-belgian-witbier-biergist-activator.html).
pi_161298707
nou, dat waren een paar spannende weken. mijn eerste all-grainbrouwerijtje.
het doel was een soort van stout, maar uiteindelijk is het meer een porter geworden. krappe 5% alcohol.

eigenlijk heb ik zo'n beetje alles fout gedaan. te beginnen bij de hoeveelheid maishwater.

maar goed ff vanaf het begin;
ik had het volgende recept uitgedacht;

1kg pilsmout,
1kg munichmout,
200gr munich dark,
100gr chocolate b.
allen van swaen.

dat heb ik bij 55 graden gestort in 6 liter water. de temperatuur zakte naar iets van 40 graden.
omdat ik het vrij dik vond, heb ik daar nog 2 liter koud water aan toegevoegd en de temperatuur weer naar de 40 graden gebracht. daar heb ik 10 minuten gewacht.
daarna ben ik via 10 minuten op 55 graden naar de 65 gegaan, waar de maish 1 uur op heeft gestaan.
daarna 10 minuten 72 graden en een paar minuten 80 graden.

na het maishen ben ik gaan filteren.
bolkraan open totdat er een klein straaltje uit kwam en rustig af laten lopen.
als filter zat er een bazooka in mijn 25 liter pan.

toen het bostel droog kwam te staan, heb ik daar, in 3 keer, zo'n 4,5 liter water opgesprenkeld.
toen er niet zoveel meer uit kwam, heb ik met een stukje hout de pan iets schuin gezet, om maar zo veel mogelijk op te kunnen vangen.
het sg hiervan was 1050.

na het filteren ben ik gaan koken.
afgewerkte mout bij de eendjes gebracht. pan schoongemaakt, het wort er weer in en aan de kook gebracht.
omdat er uiteindelijk minder opbrengst was dan verwacht en ik verwachtte dat er nog aardig wat zou verdampen, heb ik er nog 2 liter water bijgedaan.

als bitterhop had ik brewers gold uitgekozen.
daarvan heb ik 15gr een uur laten meekoken.
op 10 minuten voor het eind is er 15gr Hallertau Hersbrucker bijgegaan.

de gekookte wort heb ik heet af laten lopen in de gistemmer.
deze heb ik in een spoelbak koud water af laten koelen. ging eigenlijk nog sneller dan verwacht.
het sg na het koken kwam uit op 1070.
dat heb ik teruggebracht naar 1060, door er nog wat koud water bij te doen.
hoeveel weet ik niet. direct uit de kraan.

de gist is er bij 25 graden bij gegaan; top van arsegan.
deze had ik in het monster van na het hopkoken gedaan, om te activeren.
2 uur later was het al lekker aan het bubbelen.
de volgende ochtend was het waterslot als een gek aan het borrelen.
tegen de avond was de meeste prut er al wel weer uit.

na een dag of 5 heb ik het eerste monster getrokken; sg 1024.
smaak was niet eens verkeerd; moutig, niet echt bitter. eerder wat zoetig. niet echt hoppig. wat karamel en wat flauwe hinten van chocola.

nog een week laten staan en weer een monster getrokken sg 1023.
afgeheveld en 60gr suiker in 150ml water opgelost en even laten koken.
afgekoeld suikerwater bij het bier gedaan, doorgeroerd en in flesjes gedaan.

uiteindelijk had ik 6 liter bier.
doel was eigenlijk 10 liter, maar ik had halverwege al door dat ik dat nooit meer ging redden.
nou maar afwachten wat het wordt.

als ik dit recept nog eens ga maken, zal ik eerder met 10 liter maishwater beginnen en spoelen met 6 tot 8 liter.
de maish-in temperatuur ga ik ook wat hoger stellen. de maish-out kan lager.
het koelen doe ik voor het aflaten in de gistemmer. ga nog een wortkoeler fabrieken.
ook wil ik wat meer hop gaan gebruiken. of toch iig een hop met wat meer alpha voor het bitter.
en minder suiker voor het hergisten.

nou. dat waren mijn eerste ervaringen met all-grain brouwen.
fouten gemaakt. veel geleerd. hopende op tips voor een volgend brouwsel.

[ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 09-04-2016 12:43:40 ]
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_161637274
@vorige post: Zag ik deze post ook niet voorbijkomen op het forum van hobbybrouwen? :P

OT: Brouwers, kameraden, bekenden en onbekenden, ik moet een vreselijk verlies melden.

Hij was zo goed bezig. Zo enthousiast, hij klaagde nooit...

Een ware metgezel.

Maar aan alles komt een einde. Het is voorbij.

Zijn leven was glorieus, maar kort.

Vandaag, vrijdagavond 22 april 2016, om 21:50 uur, is hij ons ontnomen.

Mijn geliefde maatglas.

Moge hij in stilte rusten.
pi_161646303
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2016 22:08 schreef KremlinCardinal het volgende:
@vorige post: Zag ik deze post ook niet voorbijkomen op het forum van hobbybrouwen? :P
:Y
quote:
OT: Brouwers, kameraden, bekenden en onbekenden, ik moet een vreselijk verlies melden.

Hij was zo goed bezig. Zo enthousiast, hij klaagde nooit...

Een ware metgezel.

Maar aan alles komt een einde. Het is voorbij.

Zijn leven was glorieus, maar kort.

Vandaag, vrijdagavond 22 april 2016, om 21:50 uur, is hij ons ontnomen.

Mijn geliefde maatglas.

Moge hij in stilte rusten.
de maat was vol :P :+
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  Moderator zondag 8 mei 2016 @ 23:03:41 #184
45833 crew  Fogel
pi_162026723
Samen met Bart en DeZwabber (+ wat mensen die hier niet rondhangen) in Nijmegen een batch donkere tripel met zoethout en jeneverbes gebrouwen. Ben erg benieuwd naar het resultaat.
Was in ieder geval een leuke dag met zelf brouwen, rondleiding in een biermuseum, lunch, snack en vooral veel bier testen. En tijden het testen ook het recept van ons eigen bier aangepast.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, UK, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
  maandag 9 mei 2016 @ 16:38:35 #185
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_162039540
Ja het was echt heel tof _O_. Ben super benieuwd hoe ons bier gaat smaken!
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_164116026
Ik heb een vraagje. Als ik zo'n starterspakket koop bij BrewFerm, kan ik het dan later ook gewoon uitbreiden? Want stel dat het leuk is en ik wat geavanceerder wil gaan?
Cindy De Vuyst
pi_164123222
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 19:38 schreef einzeinz het volgende:
Ik heb een vraagje. Als ik zo'n starterspakket koop bij BrewFerm, kan ik het dan later ook gewoon uitbreiden? Want stel dat het leuk is en ik wat geavanceerder wil gaan?
Dat kan ja. Het is wel aan te raden om voor een premium of premium+ pakket te kiezen.
Extra aanvullingen zijn later toevoegbaar.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_164126969
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 01:21 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Dat kan ja. Het is wel aan te raden om voor een premium of premium+ pakket te kiezen.
Extra aanvullingen zijn later toevoegbaar.
Bij Brewferm of Brouwland?
Cindy De Vuyst
pi_164127998
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 11:50 schreef einzeinz het volgende:

[..]

Bij Brewferm of Brouwland?
Gewoon bij Brouwland of een andere webshop die Brewferm producten verkoopt.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_164162866
Hoe maken jullie je etiketten? Of waar ontwerpen cq kopen jullie ze?
pi_164171361
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 20:35 schreef Luppie0110 het volgende:
Hoe maken jullie je etiketten? Of waar ontwerpen cq kopen jullie ze?
Etiketten _O-
Ik gebruik Grolsch beugelflessen. Naast dat het mooie flessen zijn, kan je ze ook makkelijk ontluchten wanneer de druk van het nagisten te groot word.
En om verschillende batches uit elkaar te houden gebruik ik van die hele kleine ronde gekleurde stickers waar je net 1 letter op kan schrijven.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_164171612
Voor mezelf doe ik dat ook zo maar nu als er wat gasten over de vloer komen lijkt me het leuk om een slap etiketje oid erop te plakken idd.
pi_164173615
Wij hebben het voor de leuk een keer op gewoon papier geprint. Verder ontwerpen we wel etiketten paar dat is vooral voor Untappd.

Verder hebben we gekleurde doppen en cijfers om het voor onszelf uit elkaar te houden.
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 15:43:59 #194
247887 Takaiki
Obladi, oblada life goes on
pi_164178680
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 20:35 schreef Luppie0110 het volgende:
Hoe maken jullie je etiketten? Of waar ontwerpen cq kopen jullie ze?
Gewoon papier met laserprinter bedrukt.
Opplakken gaat makkelijk met koffiemelk ^O^
Sometimes you're the windshield
Sometimes you're the bug
pi_164212805
Ik zit te rommelen met een recept voor een APA, wat denken jullie hiervan?
Ik denk de tiende iteratie van het hoprecept van vandaag :')



Ik heb expres zoveel mogelijk in de whirlpool en dryhop gegooid om er zo veel mogelijk hop in te kunnen duwen zonder dat het al te bitter wordt maar ik heb zoiets nog nooit geprobeerd, lijkt het ergens op?
pi_164213368
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 22:58 schreef Saind het volgende:
Ik zit te rommelen met een recept voor een APA, wat denken jullie hiervan?
Ik denk de tiende iteratie van het hoprecept van vandaag :')

[ afbeelding ]

Ik heb expres zoveel mogelijk in de whirlpool en dryhop gegooid om er zo veel mogelijk hop in te kunnen duwen zonder dat het al te bitter wordt maar ik heb zoiets nog nooit geprobeerd, lijkt het ergens op?
Welk programma gebruik je hiervoor? Berekend dit automatisch wat het 'kan worden'?
Cindy De Vuyst
pi_164213439
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 23:17 schreef einzeinz het volgende:

[..]

Welk programma gebruik je hiervoor? Berekend dit automatisch wat het 'kan worden'?


Beersmith dus.

En ja. Ingrediėnten erin douwen en hij geeft alles automatisch aan

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 03-08-2016 23:21:29 ]
pi_164214301
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 23:19 schreef Saind het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Beersmith dus.

En ja. Ingrediėnten erin douwen en hij geeft alles automatisch aan
Thanks, ik ken er weinig van maar je zal een zeer licht bier hebben naar mijn gevoel.
Cindy De Vuyst
pi_164345359
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 20:35 schreef Luppie0110 het volgende:
Hoe maken jullie je etiketten? Of waar ontwerpen cq kopen jullie ze?
Ik zag laatst iemand die deze etiketten had aangeschaft om een kleine sticker boven op de dop te plakken:

http://www.benz.nl/printe(...)tuks-(c)817721/info/

Ze hebben ook een sjabloon voor Word.
pi_164593825
quote:
1s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 23:54 schreef einzeinz het volgende:

[..]

Thanks, ik ken er weinig van maar je zal een zeer licht bier hebben naar mijn gevoel.
Veel kleur zal er idd niet aan zitten.
Pils is net de lichtste gerstemout.
De tarwemout helpt ook niet. Denk witbier ;)

Als software; kijk eens naar brouwhulp. Nederlandstalig.

behoorlijke hoeveelheid hop.
Maar nog lang niet zoveel als in de Brewdog Punk Ipa (307 gram op 20 liter :X )

[ Bericht 6% gewijzigd door marc0871 op 16-08-2016 19:11:52 ]
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')