abonnement Unibet Coolblue
pi_158496553
Hallo. Toen ik dit topic las werd ik gelijk enthousiast om ook zelf bier te gaan brouwen.

Ik heb een lijstje gemaakt van benodigdheden op brouwmarkt.nl. Dit is wat ik gevonden had. Is dit genoeg om te starten?

http://www.brouwmarkt.nl/(...)erbrouwen-basic.html
http://www.brouwmarkt.nl/(...)-kunath-225-pag.html
http://www.brouwmarkt.nl/(...)r-12-liter-bier.html
http://www.brouwmarkt.nl/(...)euro-fles-bruin.html
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_158499957
quote:
10s.gif Op woensdag 23 december 2015 00:33 schreef tailfox het volgende:
Ik schud nu dagelijks de flesjes.
bubbles heel erg dan.
kan het misschien nog aan het gisten zijn?
Kaam is immers gist
Waarom zou je de flesjes schudden? Gewoon lekker laten liggen en na een paar weken proeven. En ja, als je bij het bottelen wat suiker er bij hebt gedaan om CO2 te krijgen, dan zal er zeker nog fermentatie plaats vinden. Hoeveelste batch is dit voor je?
pi_158500189
Ik ben maar langs de winkel geweest en heb mezelf als kerstcadeau een bierbrouwpakket gegeven :D. Ik zal straks een foto maken van alles wat ik heb. Ik heb er iig zin in. Leuke winkel ook de brouwmarkt. Aardige werkenemers met veel kennis van zaken.
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_158503594
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 18:07 schreef pl4kkie het volgende:
Ik ben maar langs de winkel geweest en heb mezelf als kerstcadeau een bierbrouwpakket gegeven :D. Ik zal straks een foto maken van alles wat ik heb. Ik heb er iig zin in. Leuke winkel ook de brouwmarkt. Aardige werkenemers met veel kennis van zaken.
Veel plezier!
pi_158512761
quote:
14s.gif Op donderdag 24 december 2015 17:54 schreef devzero het volgende:

[..]

Waarom zou je de flesjes schudden? Gewoon lekker laten liggen en na een paar weken proeven. En ja, als je bij het bottelen wat suiker er bij hebt gedaan om CO2 te krijgen, dan zal er zeker nog fermentatie plaats vinden. Hoeveelste batch is dit voor je?
eerste.
maar ik had het ook al bij het fermiteren
pi_158518386
Binnenkort ga ik zelf beginnen met het brouwen van bier. Dit ga ik doen met een thuisbrouwset van de volgende site:
www.brouwmarkt.nl

Ik heb gekozen voor de beginners set:


En ik heb de volgende ingrediënten gekocht:


Ook heb ik een boek gekocht met daarin veel handleidingen en tips van de schrijvers.Nu heb ik natuurlijk een aantal vragen voor de meer ervaren bierbrouwers:

Hebben jullie tips voor mij om een hoge kwaliteit te halen?
Is mijn bierbrouwset compleet?
* Verwijderd *
pi_158518842
Net voor Kerst zo'n Hema setje gekregen :D
Ja doei.
pi_158519149
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 12:52 schreef zoekeenleven het volgende:
Binnenkort ga ik zelf beginnen met het brouwen van bier. Dit ga ik doen met een thuisbrouwset van de volgende site:
www.brouwmarkt.nl

Ik heb gekozen voor de beginners set:
[ afbeelding ]

En ik heb de volgende ingrediënten gekocht:
[ afbeelding ]

Ook heb ik een boek gekocht met daarin veel handleidingen en tips van de schrijvers.Nu heb ik natuurlijk een aantal vragen voor de meer ervaren bierbrouwers:

Hebben jullie tips voor mij om een hoge kwaliteit te halen?
Is mijn bierbrouwset compleet?

Ik heb dezelfde set alleen voor 10 euro meer heb je er een meten is weten set bij die los duurder is.
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_158519335
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 december 2015 13:31 schreef pl4kkie het volgende:

[..]

Ik heb dezelfde set alleen voor 10 euro meer heb je er een meten is weten set bij die los duurder is.
Ja ik heb die set voor sinterklaas gekregen, maar wat kan je daar dan mee?
* Verwijderd *
pi_158519404
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 13:39 schreef zoekeenleven het volgende:

[..]

Ja ik heb die set voor sinterklaas gekregen, maar wat kan je daar dan mee?
Ik heb een maatglas waar een hydrometer in past voor het meten van suiker/alcohol percentage en een termometer. Al heb ik aan het laaste nog niet veel omdat ik niet brouw in een ketel.
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_158521538
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 12:52 schreef zoekeenleven het volgende:
Binnenkort ga ik zelf beginnen met het brouwen van bier. Dit ga ik doen met een thuisbrouwset van de volgende site:
www.brouwmarkt.nl

Ik heb gekozen voor de beginners set:
[ afbeelding ]

En ik heb de volgende ingrediënten gekocht:
[ afbeelding ]

Ook heb ik een boek gekocht met daarin veel handleidingen en tips van de schrijvers.Nu heb ik natuurlijk een aantal vragen voor de meer ervaren bierbrouwers:

Hebben jullie tips voor mij om een hoge kwaliteit te halen?
Is mijn bierbrouwset compleet?

Mag ik hier nog posten, is niet het meest vrouwvriendelijke deel van fok geworden... :X

Op zich is je set compleet. De kroonkurker is wat lastig te bedienen. Ik zou alleen willen weten hoeveel suiker er aan het begin in mijn wort zit zodat ik later kan uitrekenen hoeveel alcohol erin zit. En dus een hydrometer en maatcilinder aanschaffen.

Hier zit ook direct het goede desinfectiemiddel bij. Ik ben begonnen met sulfiet maar dat is echt niet aan te raden. (je hoest de longen uit je lijf).
pi_158522016
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 15:31 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Mag ik hier nog posten, is niet het meest vrouwvriendelijke deel van fok geworden... :X

Op zich is je set compleet. De kroonkurker is wat lastig te bedienen. Ik zou alleen willen weten hoeveel suiker er aan het begin in mijn wort zit zodat ik later kan uitrekenen hoeveel alcohol erin zit. En dus een hydrometer en maatcilinder aanschaffen.

Hier zit ook direct het goede desinfectiemiddel bij. Ik ben begonnen met sulfiet maar dat is echt niet aan te raden. (je hoest de longen uit je lijf).
Ik heb hetzelfde desinfectiemiddel. Er staat bij dat na spoelen niet nodig is, is dat raadzaam? Je moet het 5 minuten weken in heet water maar dan is nog lang niet alles opgelost. Meestal roer ik er dan ff flink in zodat dat wel gebeurd.

Dat uitrekenen van hoeveelheid suiker/alcohol % is toch nog niet echt van belang als je prefab wort koopt? Op de verpakking die ik heb gekocht stond met verhouding 3 liter kokend water om het wort op te lossen - 20 liter koud water om te vullen een alcohol percentage van ~ 5%
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_158522034
sjips.heb ik van dat oxi spul om alles schoon te maken, maar geen sulfiet om het te ontsmetten.
chloor lijkt mij geen optie.
puro beter? dan doe ik die.
en ik moet eigenlijk nog een hevel hebben.
mijn vader heeft er nog wel een paar uit zijn bierbrouw en wijnmaak tijd, maar ik denk dat ik liever fris begin.
ze liggen er al ruim 20 jaar.

kroonkurk apparaat ligt er ook nog wel.

verder heb ik 2 emmers van 25 en 30 liter. 1 met een waterslot gat.
waterslot.
spatel.
hydrometer met maatglas.
thermometer.
kroonkurken.
zeef en kaasdoeken voor als ik met graanbrouwen wil beginnen. maar ik denk dat ik daar mijn koelbox maar voor ga verbouwen.
straks ook nodig als ik mijn keteltje nog eens afmaak.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_158522370
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 15:59 schreef pl4kkie het volgende:

[..]

Ik heb hetzelfde desinfectiemiddel. Er staat bij dat na spoelen niet nodig is, is dat raadzaam? Je moet het 5 minuten weken in heet water maar dan is nog lang niet alles opgelost. Meestal roer ik er dan ff flink in zodat dat wel gebeurd.

Dat uitrekenen van hoeveelheid suiker/alcohol % is toch nog niet echt van belang als je prefab wort koopt? Op de verpakking die ik heb gekocht stond met verhouding 3 liter kokend water om het wort op te lossen - 20 liter koud water om te vullen een alcohol percentage van ~ 5%
dan begin je fout, je moet eerst alles oplossen anders heb je niet de juiste concentratie. Meten met dit soort pakketten is inderdaad minder nodig maar je weet niet precies wanneer je kunt gaan bottelen. En dat is op zich ook wel handig.

O, ja en voeg nooit een schepje suiker aan je flessen toe. Voeg liever een opgeloste hoeveelheid suiker aan je te bottelen bier toe. Anders heb je kans op ontploffingen. Been there, won't do it again..... :D
pi_158522382
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 16:00 schreef marc0871 het volgende:
sjips.heb ik van dat oxi spul om alles schoon te maken, maar geen sulfiet om het te ontsmetten.
chloor lijkt mij geen optie.
puro beter? dan doe ik die.
en ik moet eigenlijk nog een hevel hebben.
mijn vader heeft er nog wel een paar uit zijn bierbrouw en wijnmaak tijd, maar ik denk dat ik liever fris begin.
ze liggen er al ruim 20 jaar.

kroonkurk apparaat ligt er ook nog wel.

verder heb ik 2 emmers van 25 en 30 liter. 1 met een waterslot gat.
waterslot.
spatel.
hydrometer met maatglas.
thermometer.
kroonkurken.
zeef en kaasdoeken voor als ik met graanbrouwen wil beginnen. maar ik denk dat ik daar mijn koelbox maar voor ga verbouwen.
straks ook nodig als ik mijn keteltje nog eens afmaak.
ik gebruik alleen oxi, het is ook een desinfectiemiddel maar dat mogen ze niet op de verpakking zetten (wettelijk).
pi_158522490
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 16:25 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

dan begin je fout, je moet eerst alles oplossen anders heb je niet de juiste concentratie. Meten met dit soort pakketten is inderdaad minder nodig maar je weet niet precies wanneer je kunt gaan bottelen. En dat is op zich ook wel handig.

O, ja en voeg nooit een schepje suiker aan je flessen toe. Voeg liever een opgeloste hoeveelheid suiker aan je te bottelen bier toe. Anders heb je kans op ontploffingen. Been there, won't do it again..... :D
Gelijk wat geleerd :P. Dat doen we volgende keer dan wel. Mijn bier staat nu te boven in een warme kamer te fermenteren. Moet 10 dagen staan volgens de gebruiksaanwijzing. Kan ik daarna het deksel openen en een proefmonster nemen? (helaas geen tapkraan) Ik ben namelijk wel in het bezit van een hydrometer.
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_158522589
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 16:32 schreef pl4kkie het volgende:

[..]

Gelijk wat geleerd :P. Dat doen we volgende keer dan wel. Mijn bier staat nu te boven in een warme kamer te fermenteren. Moet 10 dagen staan volgens de gebruiksaanwijzing. Kan ik daarna het deksel openen en een proefmonster nemen? (helaas geen tapkraan) Ik ben namelijk wel in het bezit van een hydrometer.
kraan is dan wel een gemis. Ik zou het dan met kleine schone glaasjes eruit scheppen zonder dat je vingers in de bier komen. Als je nog veel suikers hebt bestaat de kans dat je alsnog een besmetting oploopt. Roeren is niet nodig. Staat ook op sommige starterspakketten dat dat moet.
pi_158524896
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 15:31 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Mag ik hier nog posten, is niet het meest vrouwvriendelijke deel van fok geworden... :X

Op zich is je set compleet. De kroonkurker is wat lastig te bedienen. Ik zou alleen willen weten hoeveel suiker er aan het begin in mijn wort zit zodat ik later kan uitrekenen hoeveel alcohol erin zit. En dus een hydrometer en maatcilinder aanschaffen.

Hier zit ook direct het goede desinfectiemiddel bij. Ik ben begonnen met sulfiet maar dat is echt niet aan te raden. (je hoest de longen uit je lijf).
Oke oke duidelijk, en wat is zegmaar de volgende stap in het bierbrouwen? Ik bedoel dus een stapje moeilijker, want dit is volgens mij gewoon ingrediënten bij elkaar gooien en de gebruiksaanwijzing volgen. Ik wil wat creatiever bezig zijn :9~
* Verwijderd *
  vrijdag 25 december 2015 @ 19:43:15 #94
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_158524909
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 15:31 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Mag ik hier nog posten, is niet het meest vrouwvriendelijke deel van fok geworden... :X


Waar is men niet vriendelijk voor vrouwen :o.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_158525129
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 19:43 schreef Bart het volgende:

[..]

Waar is men niet vriendelijk voor vrouwen :o.
forum verkeerd begrepen, je moet tieten hebben om hier te mogen posten.. ? O-)
pi_158525142
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 19:41 schreef zoekeenleven het volgende:

[..]

Oke oke duidelijk, en wat is zegmaar de volgende stap in het bierbrouwen? Ik bedoel dus een stapje moeilijker, want dit is volgens mij gewoon ingrediënten bij elkaar gooien en de gebruiksaanwijzing volgen. Ik wil wat creatiever bezig zijn :9~
ik heb na de blikken een tijdje gebrouwen met moutpoeders. Dat is al iets lastiger, nu zit ik op het volledige proces.
  vrijdag 25 december 2015 @ 20:09:43 #97
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_158525259
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 20:00 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

forum verkeerd begrepen, je moet tieten hebben om hier te mogen posten.. ? O-)
:D

Maar nee, het is een ode aan bier en aan vrouwen.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_158526295
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 19:41 schreef zoekeenleven het volgende:

[..]

Oke oke duidelijk, en wat is zegmaar de volgende stap in het bierbrouwen? Ik bedoel dus een stapje moeilijker, want dit is volgens mij gewoon ingrediënten bij elkaar gooien en de gebruiksaanwijzing volgen. Ik wil wat creatiever bezig zijn :9~
je zou verschillende moutextracten kunnen mengen.
en daar dan je eigen keuze hop in koken.

daarna kan je gaan beginnen met zelf maishen; de suikers uit de mout halen.
met de keuze van de mouten kan je zo kreatief in zijn als je zelf wil; van een fris witbiertje, tot een diepdonker bier met noten van koffie en chocolade, met tot 20% cara- en kristalmouten.

de echte diehard maakt zijn eigen mout door granen (gerst, tarwe, rogge, haver) te laten kiemen en daarna te drogen.

pakketbrouwen is idd nog maar het topje van de ijsberg.
er zit zoveel meer aan brouwen dan 'wat ingredienten bij elkaar gooien'.

qua brouwen sta ik zelf ook nog aan het begin.
maar door de (in de wacht staande) distilleerhobby heb ik al enige (theoretische) kennis opgedaan.
whisky, jenever en wodka hebben ongehopt bier als basis ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 25-12-2015 23:32:27 ]
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_158575926
nou. mijn stout staat in de emmer.
nu kijken of 'ie braaf wil gaan pruttelen.

[update]

hij begint al lekker te schuimen.

[ Bericht 28% gewijzigd door marc0871 op 27-12-2015 21:38:41 ]
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_158583322
Is het normaal dat het gistingsproces (bij die Hema set) na een dag of drie nog maar heel langzaam gaat?

Ligt trouwens ook een beste bak met sediment op de bodem...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')