Waarom zou je de flesjes schudden? Gewoon lekker laten liggen en na een paar weken proeven. En ja, als je bij het bottelen wat suiker er bij hebt gedaan om CO2 te krijgen, dan zal er zeker nog fermentatie plaats vinden. Hoeveelste batch is dit voor je?quote:Op woensdag 23 december 2015 00:33 schreef tailfox het volgende:
Ik schud nu dagelijks de flesjes.
bubbles heel erg dan.
kan het misschien nog aan het gisten zijn?
Kaam is immers gist
Veel plezier!quote:Op donderdag 24 december 2015 18:07 schreef pl4kkie het volgende:
Ik ben maar langs de winkel geweest en heb mezelf als kerstcadeau een bierbrouwpakket gegeven . Ik zal straks een foto maken van alles wat ik heb. Ik heb er iig zin in. Leuke winkel ook de brouwmarkt. Aardige werkenemers met veel kennis van zaken.
eerste.quote:Op donderdag 24 december 2015 17:54 schreef devzero het volgende:
[..]
Waarom zou je de flesjes schudden? Gewoon lekker laten liggen en na een paar weken proeven. En ja, als je bij het bottelen wat suiker er bij hebt gedaan om CO2 te krijgen, dan zal er zeker nog fermentatie plaats vinden. Hoeveelste batch is dit voor je?
Ik heb dezelfde set alleen voor 10 euro meer heb je er een meten is weten set bij die los duurder is.quote:Op vrijdag 25 december 2015 12:52 schreef zoekeenleven het volgende:
Binnenkort ga ik zelf beginnen met het brouwen van bier. Dit ga ik doen met een thuisbrouwset van de volgende site:
www.brouwmarkt.nl
Ik heb gekozen voor de beginners set:
[ afbeelding ]
En ik heb de volgende ingrediënten gekocht:
[ afbeelding ]
Ook heb ik een boek gekocht met daarin veel handleidingen en tips van de schrijvers.Nu heb ik natuurlijk een aantal vragen voor de meer ervaren bierbrouwers:
Hebben jullie tips voor mij om een hoge kwaliteit te halen?
Is mijn bierbrouwset compleet?
Ja ik heb die set voor sinterklaas gekregen, maar wat kan je daar dan mee?quote:Op vrijdag 25 december 2015 13:31 schreef pl4kkie het volgende:
[..]
Ik heb dezelfde set alleen voor 10 euro meer heb je er een meten is weten set bij die los duurder is.
Ik heb een maatglas waar een hydrometer in past voor het meten van suiker/alcohol percentage en een termometer. Al heb ik aan het laaste nog niet veel omdat ik niet brouw in een ketel.quote:Op vrijdag 25 december 2015 13:39 schreef zoekeenleven het volgende:
[..]
Ja ik heb die set voor sinterklaas gekregen, maar wat kan je daar dan mee?
Mag ik hier nog posten, is niet het meest vrouwvriendelijke deel van fok geworden...quote:Op vrijdag 25 december 2015 12:52 schreef zoekeenleven het volgende:
Binnenkort ga ik zelf beginnen met het brouwen van bier. Dit ga ik doen met een thuisbrouwset van de volgende site:
www.brouwmarkt.nl
Ik heb gekozen voor de beginners set:
[ afbeelding ]
En ik heb de volgende ingrediënten gekocht:
[ afbeelding ]
Ook heb ik een boek gekocht met daarin veel handleidingen en tips van de schrijvers.Nu heb ik natuurlijk een aantal vragen voor de meer ervaren bierbrouwers:
Hebben jullie tips voor mij om een hoge kwaliteit te halen?
Is mijn bierbrouwset compleet?
Ik heb hetzelfde desinfectiemiddel. Er staat bij dat na spoelen niet nodig is, is dat raadzaam? Je moet het 5 minuten weken in heet water maar dan is nog lang niet alles opgelost. Meestal roer ik er dan ff flink in zodat dat wel gebeurd.quote:Op vrijdag 25 december 2015 15:31 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Mag ik hier nog posten, is niet het meest vrouwvriendelijke deel van fok geworden...
Op zich is je set compleet. De kroonkurker is wat lastig te bedienen. Ik zou alleen willen weten hoeveel suiker er aan het begin in mijn wort zit zodat ik later kan uitrekenen hoeveel alcohol erin zit. En dus een hydrometer en maatcilinder aanschaffen.
Hier zit ook direct het goede desinfectiemiddel bij. Ik ben begonnen met sulfiet maar dat is echt niet aan te raden. (je hoest de longen uit je lijf).
dan begin je fout, je moet eerst alles oplossen anders heb je niet de juiste concentratie. Meten met dit soort pakketten is inderdaad minder nodig maar je weet niet precies wanneer je kunt gaan bottelen. En dat is op zich ook wel handig.quote:Op vrijdag 25 december 2015 15:59 schreef pl4kkie het volgende:
[..]
Ik heb hetzelfde desinfectiemiddel. Er staat bij dat na spoelen niet nodig is, is dat raadzaam? Je moet het 5 minuten weken in heet water maar dan is nog lang niet alles opgelost. Meestal roer ik er dan ff flink in zodat dat wel gebeurd.
Dat uitrekenen van hoeveelheid suiker/alcohol % is toch nog niet echt van belang als je prefab wort koopt? Op de verpakking die ik heb gekocht stond met verhouding 3 liter kokend water om het wort op te lossen - 20 liter koud water om te vullen een alcohol percentage van ~ 5%
ik gebruik alleen oxi, het is ook een desinfectiemiddel maar dat mogen ze niet op de verpakking zetten (wettelijk).quote:Op vrijdag 25 december 2015 16:00 schreef marc0871 het volgende:
sjips.heb ik van dat oxi spul om alles schoon te maken, maar geen sulfiet om het te ontsmetten.
chloor lijkt mij geen optie.
puro beter? dan doe ik die.
en ik moet eigenlijk nog een hevel hebben.
mijn vader heeft er nog wel een paar uit zijn bierbrouw en wijnmaak tijd, maar ik denk dat ik liever fris begin.
ze liggen er al ruim 20 jaar.
kroonkurk apparaat ligt er ook nog wel.
verder heb ik 2 emmers van 25 en 30 liter. 1 met een waterslot gat.
waterslot.
spatel.
hydrometer met maatglas.
thermometer.
kroonkurken.
zeef en kaasdoeken voor als ik met graanbrouwen wil beginnen. maar ik denk dat ik daar mijn koelbox maar voor ga verbouwen.
straks ook nodig als ik mijn keteltje nog eens afmaak.
Gelijk wat geleerd . Dat doen we volgende keer dan wel. Mijn bier staat nu te boven in een warme kamer te fermenteren. Moet 10 dagen staan volgens de gebruiksaanwijzing. Kan ik daarna het deksel openen en een proefmonster nemen? (helaas geen tapkraan) Ik ben namelijk wel in het bezit van een hydrometer.quote:Op vrijdag 25 december 2015 16:25 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
dan begin je fout, je moet eerst alles oplossen anders heb je niet de juiste concentratie. Meten met dit soort pakketten is inderdaad minder nodig maar je weet niet precies wanneer je kunt gaan bottelen. En dat is op zich ook wel handig.
O, ja en voeg nooit een schepje suiker aan je flessen toe. Voeg liever een opgeloste hoeveelheid suiker aan je te bottelen bier toe. Anders heb je kans op ontploffingen. Been there, won't do it again.....
kraan is dan wel een gemis. Ik zou het dan met kleine schone glaasjes eruit scheppen zonder dat je vingers in de bier komen. Als je nog veel suikers hebt bestaat de kans dat je alsnog een besmetting oploopt. Roeren is niet nodig. Staat ook op sommige starterspakketten dat dat moet.quote:Op vrijdag 25 december 2015 16:32 schreef pl4kkie het volgende:
[..]
Gelijk wat geleerd . Dat doen we volgende keer dan wel. Mijn bier staat nu te boven in een warme kamer te fermenteren. Moet 10 dagen staan volgens de gebruiksaanwijzing. Kan ik daarna het deksel openen en een proefmonster nemen? (helaas geen tapkraan) Ik ben namelijk wel in het bezit van een hydrometer.
Oke oke duidelijk, en wat is zegmaar de volgende stap in het bierbrouwen? Ik bedoel dus een stapje moeilijker, want dit is volgens mij gewoon ingrediënten bij elkaar gooien en de gebruiksaanwijzing volgen. Ik wil wat creatiever bezig zijnquote:Op vrijdag 25 december 2015 15:31 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Mag ik hier nog posten, is niet het meest vrouwvriendelijke deel van fok geworden...
Op zich is je set compleet. De kroonkurker is wat lastig te bedienen. Ik zou alleen willen weten hoeveel suiker er aan het begin in mijn wort zit zodat ik later kan uitrekenen hoeveel alcohol erin zit. En dus een hydrometer en maatcilinder aanschaffen.
Hier zit ook direct het goede desinfectiemiddel bij. Ik ben begonnen met sulfiet maar dat is echt niet aan te raden. (je hoest de longen uit je lijf).
Waar is men niet vriendelijk voor vrouwen .quote:Op vrijdag 25 december 2015 15:31 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Mag ik hier nog posten, is niet het meest vrouwvriendelijke deel van fok geworden...
forum verkeerd begrepen, je moet tieten hebben om hier te mogen posten.. ?quote:Op vrijdag 25 december 2015 19:43 schreef Bart het volgende:
[..]
Waar is men niet vriendelijk voor vrouwen .
ik heb na de blikken een tijdje gebrouwen met moutpoeders. Dat is al iets lastiger, nu zit ik op het volledige proces.quote:Op vrijdag 25 december 2015 19:41 schreef zoekeenleven het volgende:
[..]
Oke oke duidelijk, en wat is zegmaar de volgende stap in het bierbrouwen? Ik bedoel dus een stapje moeilijker, want dit is volgens mij gewoon ingrediënten bij elkaar gooien en de gebruiksaanwijzing volgen. Ik wil wat creatiever bezig zijn
quote:Op vrijdag 25 december 2015 20:00 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
forum verkeerd begrepen, je moet tieten hebben om hier te mogen posten.. ?
je zou verschillende moutextracten kunnen mengen.quote:Op vrijdag 25 december 2015 19:41 schreef zoekeenleven het volgende:
[..]
Oke oke duidelijk, en wat is zegmaar de volgende stap in het bierbrouwen? Ik bedoel dus een stapje moeilijker, want dit is volgens mij gewoon ingrediënten bij elkaar gooien en de gebruiksaanwijzing volgen. Ik wil wat creatiever bezig zijn
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |