quote:Op vrijdag 20 oktober 2017 14:55 schreef noodgang het volgende:
Mijn eerste brouwsel smaakt al best goed! De bananensmaak (die ook bij bijvoorbeeld Paulaner vrij sterk is) komt heel heftig naar voren, maar is niet vervelend. Ik ben benieuwd hoe het over een paar weken is
Voor mijn volgende brouwsels toch maar een klimaatkast gebouwd van een koelkast met STC-1000 regelaar. Volgende wordt een IPA. Nu nog even een goede brouwdag plannen.
Plan voor recept, kan nog iets aangepast worden, al heb ik de ingrediënten wel al in huis:Persoonlijk zou ik de Special B er uit laten.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Rozijntjes verwacht je in een Bock of Kloosterbier. Niet in een IPA.
Anderzijds verwacht ik niet zo'n heel groot effect, met deze hoeveelheid.
Qua hop; go big or go home, right?
Ik denk dat vooral de bitterhop je gaat opbreken. Een IBU van 70 wordt door veel mensen al als behoorlijk bitter ervaren.
Simcoe, Cascade en Citra. Ik verwacht hier toch wel een hopbommetje.
Misschien wat dikker maischen, zodat je wat meer kan spoelen?In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
Ja, de waterverhouding had ik nog niet echt goed bekeken die ga ik nog wat aanpassenquote:Op vrijdag 20 oktober 2017 18:22 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Persoonlijk zou ik de Special B er uit laten.
Rozijntjes verwacht je in een Bock of Kloosterbier. Niet in een IPA.
Anderzijds verwacht ik niet zo'n heel groot effect, met deze hoeveelheid.
Qua hop; go big or go home, right?
Ik denk dat vooral de bitterhop je gaat opbreken. Een IBU van 70 wordt door veel mensen al als behoorlijk bitter ervaren.
Simcoe, Cascade en Citra. Ik verwacht hier toch wel een hopbommetje.
Misschien wat dikker maischen, zodat je wat meer kan spoelen?
Volgens mij ben ik jullie etiketten al eens tegengekomenquote:Op vrijdag 20 oktober 2017 15:35 schreef Sarabi het volgende:
Na ongeveer 20 brouwsels wordt het nu tijd om (voor de 2e keer) ons blond bier te brouwen dat we op een ambachtsmarkt mogen gaan schenken
Yes die zijn van onsquote:Op vrijdag 20 oktober 2017 19:49 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Volgens mij ben ik jullie etiketten al eens tegengekomen
http://www.hobbybrouwen.n(...)15817.html#msg515817
Ik vond ze leuk.quote:Op vrijdag 20 oktober 2017 19:54 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Yes die zijn van ons
Die etiketten waren wel erg tof die we normaal gebruiken zijn iets meer standaard
Hahaha nee, nog nooit zo naar gekeken.quote:Op vrijdag 20 oktober 2017 19:59 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ik vond ze leuk.
Er valt net een kwartje; Sarabi; Saskia Ramon bier?
A dirty mind is a joy for everquote:Op vrijdag 20 oktober 2017 20:02 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Hahaha nee, nog nooit zo naar gekeken.
Wel toevallig.
En beter dan wat ze er normaal van maken op Fok!
Nog steeds niet gezienquote:Sarabi is de naam van de moeder van The Lion King.
Dat had ik met mijn eerste Tripel ook; Bitter zurig met een zoetje, alsof ik ik een besuikerde grapefruit hapte.quote:Op zondag 22 oktober 2017 19:20 schreef motorbloempje het volgende:
Weer een brouwdagje erop zitten. Er staat 19l in de fermenter Het smaakte pre-fermenting lekker hoppig, tikje bitterder dan gedacht, maar met een erg lekkere nasmaak! Ben benieuwd
[ afbeelding ]
Aardig bezig.quote:Op zaterdag 21 oktober 2017 15:34 schreef Fogel het volgende:
Ik zag een goede aanbieding en kon het niet laten...
[ afbeelding ]
Van vanderkooy krijg ik altijd die platte met een oranje deksel, van brouwmarkt die hogere met een hengsel. Blauw deksel geloof ik? Bestel tegenwoordig altijd bij vanderkooy, vooral omdat ze meer soorten hop en gist hebbenquote:Op zondag 29 oktober 2017 19:49 schreef stavromulabeta het volgende:
Ik bestel mijn spullen soms bij Van der Kooy Jubbega, soms bij Brouwmarkt. 5 kg mout wordt altijd geleverd in plastic bakken. Ik heb nu een verzameling platte bakken en wat hogere, emmervormige bakken.
Weet toevallig iemand wie welke baksoort gebruikt? Qua prijs maakt het namelijk nauwelijks uit, maar de platte bakken vind ik een stuk handiger in hergebruik.
Ah, mooi, dan bestel ik het nu even bij Van der kooy, die lage bakken vind ik superhandig om allerlei troep in te bewaren En omdat het winter wordt en mijn kelder dan lekker koel is, ga ik me eens aan de pilsener wagen.quote:Op zondag 29 oktober 2017 20:08 schreef Saind het volgende:
[..]
Van vanderkooy krijg ik altijd die platte met een oranje deksel, van brouwmarkt die hogere met een hengsel. Blauw deksel geloof ik? Bestel tegenwoordig altijd bij vanderkooy, vooral omdat ze meer soorten hop en gist hebben
Ziet er goed uit! Leuke etikettenquote:Op zondag 12 november 2017 19:37 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vandaag onze tweede grote batch gebrouwen hij smaakte al goed
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |