abonnement Unibet Coolblue
pi_154534794
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juli 2015 09:40 schreef .Sparkling. het volgende:

[..]

Offtopic, maar Spark, ik vind het zo knap hoe jij met jezelf bezig bent om je problemen aan te pakken. Wat fijn dat je dochter daar zo'n enorme motivatie voor kan zijn. Het gaat je vast lukken. Heel veel succes!
pi_154534950
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 18:27 schreef Cwen het volgende:
Maar maken jullie je dan geen zorgen over de tanden van jullie kinderen? Met snoep en ijs en chocola en fristi enzo? Ik kom uit een familie met rotgebitten, heb ik zelf ook ondanks gezond eten, en wil Ellie zo graag de pijn en ellende besparen...

Niet rot bedoeld hoor, maar ik vind dat zelf wel echt een dingetje.
Ik denk dat je meer winst haalt met het beperken van eetmomenten op een dag. Niet de hele dag door eten, maar afgebakende momenten en dan zo 1,5 tot 2 uur niks. Dan kan je gebit herstellen. En dan ook geen ander drinken tussendoor dan water. Bijvoorbeeld toetje direct aansluitend aan de maaltijd en niet een half uur ertussen. Dan valt dat onder 1 eetmoment in plaats van 2 vlak achter elkaar. Bij ons zijn de eetmomenten wel echt duidelijk afgebakend, drinken is een ander verhaal. Maar mijn peuter is een slechte drinker, dus áls hij wil drinken mag dat. Ik zal zo ook nog een eetoverzichtje maken, wel leuk ter vergelijking met alle andere lijstjes!
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_154535197
Ik merk het wel heel erg dat de vriendjes van Mex die thuis niet mogen snoepen hier om alles bedelen. Weet het ook nog van vroeger dat een vriendinnetje wat geen snoep kreeg bij iedereen zat te bedelen en bij anderen thuis en uit de snackbar zelfs snoep pikte.
Vreselijk.
Van wat snoep ga je echt niet dood en het gebit valt er ook niet zomaar uit.
pi_154535693
Dat zegt mijn tandarts ook Phaidra, eet- en drinkmomenten bundelen inderdaad. Ik hou daar idd zoveel mogelijk rekening mee. En +1 op het slechte drinken. Een rietjesbeker diksap wordt tenminste opgedronken :{

Cwen, het is meer de gezondheid dan de tanden waar ik me druk om maak zeg maar, maar dat gaat bij mij erg dubbel hoor. Wat op de vorige pagina ook al gezegd werd. Ik geef liever fruit met veel fruitsuikers dan fristi.

Het is meer het kunstmatige dan echt de suiker waar ik op tegen ben. Want hij krijgt dus geen snoepjes of yoki, maar met hartig, zout of fruitsuikers heb ik geen problemen en hij mag van mij ook gerust een hapje stroopwafel of zo. En buitenshuis bestel ik altijd appelsap voor hem, wat voor mijn gevoel 'gezonder' is dan fristi of chocomel, terwijl je glazuur er ongeveer afspringt als je een slok appelsap neemt, haha.

We hadden thuis ook nooit echt snoep vroeger, maar wel chips, ijsjes, lekkere koekjes en soms chocola. En frisdrank voor in het weekend. Vooralsnog is dat ook een beetje de lijn die ik zelf wil aanhouden.
Wat LE en LadyBlack ook zeggen, het is voor mij ook erg leeftijdsgebonden. Tot één jaar geen suiker en daarna is dat uitgebreid. Ik weet vrij zeker dat ik met de tweede wat minder rigide zal zijn ook, haha, en diksap voor 1 jaar geen horror vind O-)
Maar cola of zo vind ik voor een peuter echt nog niet nodig, tzt mag dat best in het weekend of op een feestje. En zolang hij tevreden is met rozijntjes geef ik hem dat liever dan een echt koekje.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mineola op 22-07-2015 15:35:58 ]
pi_154536378
Spirit, dat blotevoetenpad was in Bovenkarspel, bij Enkhuizen. Bij een camping waar ook een speeltuin is en tractors voor de kindjes en waar ze spotgoedkope ijsjes verkochten enzo, echt leuk!

Om bedelende kindjes tegen te gaan lijkt het me wijzer om ze op te voeden dan ze suiker te geven, maar soit.
  woensdag 22 juli 2015 @ 11:56:44 #181
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_154536975
Volgens mij zijn er meer van die blotevoetenpaden. Ik ben in het bos in Bergen op Zoom (bij Lievensberg) ook wel eens van die bordjes tegen gekomen. Zelf niet gedaan, dus geen idee of dat net zo leuk is. Denk idd dat peuter het hier ook geweldig zou vinden (en ikzelf stiekum ook :Y )

In dezelfde categorie, maar dan voor grotere kinderen is het Verdronken Land van Saeftinghe (Zeeuws Vlaanderen) ook helemaal top (http://www.saeftinghe.eu/nl/bezoek/activiteiten-voor-kinderen).

[ Bericht 1% gewijzigd door mousemicky op 22-07-2015 12:26:37 ]
pi_154537026
Tof LE, ga ik opschrijven op ons lijstje O+
Sarcasme. Herken het.
pi_154537082
Ontbijt: 1 boterham met chocopasta ( ;( ) of pindakaas, heel soms 2 of aangevuld met een cracker of wat fruit, beker melk of thee (gaat bijna nooit op). In het weekend vaak een gekookt eitje of scrambled eggs en/of een glas versgeperste sinaasappelsap
Tussendoor: pakje drinken (tegenwoordig roosvicee sap met afbeelding van cars/planes/minions), fruit en/of koekje
Lunch: 1 boterham met hartig beleg, soms daarna nog een boterham of cracker met zoet beleg, beker melk (die ook bijna nooit opgaat; je vraagt je af waarom hij toch altijd melk wil drinken bij het eten :')). Op het kdv eet hij vaak 2 boterhammen én een cracker :o.
Tussendoor: in 2 momenten (rond 14:30 en rond 16:30) fruit/cracker/kaasstengel/blokje kaas/augurken/olijven/komkommer/rauwe wortel/tucje/rozijntjes/gedroogde cranberries
Drinken diksap, appelsap, ice tea, limonade, thee, soms water uit een sportdrinkflesje
Avondeten: vlees/kip/vis gaat er meestal wel in, aardappels/noodles/rijst soms, in gebakken variant gaat het prima (nasi, gebakken aardappels), pasta met tomatensaus lust hij elke dag wel O+. Groenten bijna niet, uitzondering voor broccoli. En dus wat rauwkost. We drinken altijd water bij het eten, maar meestal wordt daar na 2 slokken alleen maar mee geknoeid :P. Toetje was vroeger altijd plain griekse yoghurt, maar tegenwoordig heeft hij de danoontjes ontdekt. En de grote monatoetjes (heel soms). Maar toetje is niet standaard. Ligt een beetje aan hoeveel hij al gegeten heeft en hoe laat het inmiddels is. Als we het niet expliciet aanbieden, mist hij het meestal ook niet.

Snoepsnoep hebben we nooit in huis, dus dat eet hij alleen wel eens bij een ander (en dan 1 snoepje). Koekjes eten we eigenlijk wel dagelijks, gewoon 1 als wij koffie drinken en hij wat anders. Chips kent hij eigenlijk niet, toen het laatst op tafel stond op een verjaardag, vroeg hij wat het was :D. Zelfde met frisdrank, dat hebben we alleen in huis met verjaardagen. Maar bij uit eten vond hij mijn ice tea met bubbels geen succes.

Tot 1 jaar heeft hij nooit iets gehad aan snoep of koek, daarna langzaam wat vaker, omdat hij toen ook wilde wat wij hadden. Daarvoor taalde hij er niet naar dus vond ik het niet nodig. IJsjes eten we in de zomer wel wat vaker, ongeveer 1x per week als het mooi weer is. Hij is gek op softijs en waterijsjes. Echt genieten is dat! Hij vond het ook heel leuk om ze zelf te maken, al moesten we daarna urenlang driftbuien doorstaan omdat het nog in de vriezer moest :+.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_154537353
Loj :* Ik had gister zo'n dag dat baby al ging huilen als ik hem even 2 seconden neerlegde. En peuter werd daar inderdaad heel opstandig en verdrietig van. Tegenwoordig gaat hij heel hard gillen om zijn frustratie te uiten, en dat trek ik echt heel slecht. Ik heb hem dus een paar keer naar de gang gestuurd met de uitleg dat als hij de behoefte heeft om te gillen, dat hij dat daar even kan doen. Maar dat ik het fijner vind als hij gewoon uitlegt wat hem dwars zit, zodat ik hem kan helpen. Maar daar werd hij dan alleen maar heel verdrietig van. Ik heb nog steeds niet uitgevonden hoe ik dit soort dagen goed doorkom. Behalve dus inderdaad naar buiten gaan, maar met ziek kind is dat nu eenmaal niet (altijd) mogelijk. Ik snap heel goed dat je daar moedeloos en verdrietig van wordt.

Gister een mijlpaal (voor peuter/ons): we zaten op de bank, peuter keek een filmpje van dribbel en baby was bij mij aan het drinken. Dan wil peuter nog wel eens enthousiast tussendoor zijn broertje knuffelen. Ongeacht of hij drinkt of slaapt. Maar nu maakte hij aanstalten om te knuffelen, boog voorover onder een luid "Arthuuurtjeeee!!" en toen hij zag dat hij sliep, stopte hij en zei bedremmeld "oh hij slaapt". En ging weer zitten. Ik zat echt :o :o :'(. En was onwijs trots op mijn grote en moest stiekem een traantje wegpinken. Klinkt stom, maar volgens mij is het voor het eerst dat hij uit zichzelf rekening houdt met zijn broertje. Toen de baby weer wakker was, heb ik hem ook direct met zijn lieve broer laten knuffelen ;).
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_154541468
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 11:30 schreef L-E het volgende:

Om bedelende kindjes tegen te gaan lijkt het me wijzer om ze op te voeden dan ze suiker te geven, maar soit.
Ja, want je zegt 1 x iets en ze doen dat nooit meer, vooral als jij er niet bij bent :')
pi_154541825
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 14:45 schreef Troeta het volgende:

[..]

Ja, want je zegt 1 x iets en ze doen dat nooit meer, vooral als jij er niet bij bent :')
Dus laat je het dan maar zitten?
Home is where the O+ is...
  woensdag 22 juli 2015 @ 15:01:15 #187
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_154541937
Maar is voor jullie opvoeden per definitie zonder suiker?

Ik vind namelijk dat ik best wel goed bezig ben met opvoeden, heb alleen niet zo'n afkeer tegen suiker.

Geen oordeel, oprechte vraag :) .

(Ik kan het ook lezen als: om iets tegen te gaan wat je niet wil kan je ze beter opvoeden dan het maar te geven. In dat geval ben ik het er mee eens ;) )

[ Bericht 15% gewijzigd door AwayTL op 22-07-2015 15:07:45 ]
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_154542159
Ik weet niet of je mij bedoelt, maar nee hoor, voor mij niet hoor.

Het is meer dat ik bepaalde producten voor kleine kinderen niet nodig vind en ze daarom niet geef, maar ik ban echt niet angstvallig alles waarop als ingredient suiker staat vermeld. Tot 1 jaar probeerde ik dat wel zoveel mogelijk te vermijden, maar mijn peuter mag gerust een boterham met hagelslag, om maar iets te noemen.
pi_154542227
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juli 2015 14:57 schreef Cwen het volgende:

[..]

Dus laat je het dan maar zitten?
Waar staat dat?
pi_154542232
Ik denk dat 'opvoeden om bedelen tegen te gaan' bereikt wordt door snoepen met mate en verstand in te passen in een gezond eetpatroon; als het niets bijzonders is hoef je er ook niet moeilijk over te doen. Althans, zo lees ik het.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
  woensdag 22 juli 2015 @ 15:11:36 #191
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_154542301
Voor mij ook niet hoor. Eigenlijk wat Mineola zegt: hier geen cola etc. voor peuter, maar hij eet idd wel eens hagelslag. Zo lang dat niet t enige is wat ie eet ben ik daarin niet zo moeilijk. En idd tot 1 jaar heeft ie dat niet gehad. Op z'n eerste verjaardag wel een stukje cupcake, maar ik geloof dat ie dat toen maar gek vond (inmiddels lust ie ze wel hoor, maar ik maak vaak een suikervrije variant met honing/dadel :Y) )

Opvoeden is voor mij veel breder, grenzen aangeven, kind zelf (binnen die grenzen) keuzes laten maken (dus: appelsap of ranja ;), of banaan of peer) en leren dat je niet alles kunt krijgen wat je wilt hebben. Ook niet bij andere mensen... Nu ben ik er natuurlijk niet altijd bij, dus bij opa en oma weer J. vast veel meer voor elkaar te krijgen, maar ook daar geen cola hoor :N
pi_154542359
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 15:09 schreef Clubsoda het volgende:
Ik denk dat 'opvoeden om bedelen tegen te gaan' bereikt wordt door snoepen met mate en verstand in te passen in een gezond eetpatroon; als het niets bijzonders is hoef je er ook niet moeilijk over te doen. Althans, zo lees ik het.
Of gewoon in het algemeen leren dat je kind niet mag bedelen, lijkt me. Ik vind dat sowieso een niet erg gewenste eigenschap. Als je iets wil kan je het gewoon aan me vragen, met gejengel en gezeur krijg je het sowieso niet.
pi_154542498
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 15:13 schreef Mineola het volgende:

[..]

Of gewoon in het algemeen leren dat je kind niet mag bedelen, lijkt me. Ik vind dat sowieso een niet erg gewenste eigenschap. Als je iets wil kan je het gewoon aan me vragen, met gejengel en gezeur krijg je het sowieso niet.
Maar ja, als je 5 bent weet je wel wat snoepen is en je mag het thuis niet. Bij anderen werkt bedelen wel.
Kan je opvoeden wat je wil, maar dat zijn lastige dingen om te leren hoor.
  woensdag 22 juli 2015 @ 15:18:44 #194
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_154542536
Ah kijk, dan zit ik ook weer op de goede pagina :P .

Ik denk trouwens dat als ik V nu cola zou lateb proeven dat het antwoord is: 'vind ik een beetje eng mama, dit is gek! '

Maar hier ook geen cola en geen snoep in huis. Drinkt wel ranja en eet het liefst chocopasta en pindakaas op brood. En ijs is lekker :P . Chips is alleen in geval van feest.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  woensdag 22 juli 2015 @ 15:20:24 #195
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_154542567
Interessant ( op een niet -sarcastische manier :P) hoe iedereen ook vanuit zijn eigen idee en gevoel bepaalde dingen wel en niet geeft en niet altijd per se gebaseerd op wetschap/feiten. Want honing is gewoon suiker en in appelsap zit eigenlijk niets anders dan suiker, in chocomel zitten in ieder geval ook nog proteïnen en calcium (los van ook suiker en wat vet).
  woensdag 22 juli 2015 @ 15:30:08 #196
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_154542819
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juli 2015 15:20 schreef Spees_Eend het volgende:
Interessant ( op een niet -sarcastische manier :P) hoe iedereen ook vanuit zijn eigen idee en gevoel bepaalde dingen wel en niet geeft en niet altijd per se gebaseerd op wetenschap/feiten. Want honing is gewoon suiker en in appelsap zit eigenlijk niets anders dan suiker, in chocomel zitten in ieder geval ook nog proteïnen en calcium (los van ook suiker en wat vet).
Oh, maar dit weet ik wel hoor. Maar kind (en ik ;)) hebben ook zo onze eigen voorkeuren. Honing in de kwark (of thee als ik keelpijn heb) :Y) En vandaar de diksap appel, die kan ik ten minste nog slapper maken ;)
pi_154542832
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 15:17 schreef Troeta het volgende:

[..]

Maar ja, als je 5 bent weet je wel wat snoepen is en je mag het thuis niet. Bij anderen werkt bedelen wel.
Kan je opvoeden wat je wil, maar dat zijn lastige dingen om te leren hoor.
Oh dat geloof ik direct! Maar ik heb er simpelweg niet echt zicht op wat mijn kind ergens anders doet. Ik wil hem in elk geval bijbrengen dat bedelen in mijn ogen ongewenst gedrag is. En dan hoop ik maar dat hij dat ook bij een ander niet zal doen. Of dat nou om snoep of het achttiende cherrytomaatje of om langer computeren gaat.

Wat bedoel je met 'bij anderen werkt bedelen wel'? Andere kinderen die bij ons thuis bedelen en dan iets krijgen (no way dat dat gebeurt) of mijn kind wat snapt dat bij een ander thuis bedelen wel effectief is? Want dat laatste wil ik dus voorkomen, door hem te leren dat bedelen ongewenst gedrag is. Dat hij dat helemaal niet doet dus.
pi_154542893
Gewone appelsap kan je toch ook aanlengen met water? Heb ik wel gedaan tot hij 2 was en ontdekte dat mama's sap er anders uitzag dan dat van hem :P
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_154542986
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 15:30 schreef Mineola het volgende:

En dan hoop ik maar dat hij dat ook bij een ander niet zal doen. Of dat nou om snoep of het achttiende cherrytomaatje of om langer computeren gaat.
Nou precies, je geeft je kind eea mee maar verder zul je echt moeten afwachten hoe de praktijk gaat zijn als jij er niet bij bent. Zoals die keurig opgevoede leerlingen bij mij op school die in de pauzes naar de supermarkten gaan en daar massaal chips, chips, roze koeken, popcorn, chips etc. inslaan.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  woensdag 22 juli 2015 @ 15:35:32 #200
381212 Gulara
From the future
pi_154542996
Hoewel ik inderdaad wel bekend ben met bedelende kinderen vind ik dat wel echt een non reden om je kind daarom snoep te geven.

In ons geval krijgt hij snoep (hoewel dit woord het niet dekt want hij eet eigenlijk geen snoepjes als in die kleurige dingen bij de jamin, maar dan heb ik het dus over koekjes, ijs, chocolade) omdat wij dat ook eten. Hij is deel van ons gezin en wij snoepen wel eens wat.
Verder is het hier geen probleem. Hij komt heus wel eens met een zak smarties aanzetten in de supermarkt en als ik dan zeg dat we dat niet meenemen dan is dat eigenlijk altijd prima.
Het is een extraatje in een verder prima eetregime (misschien wat te veel kaas :X ).

Voor z'n tanden ben ik niet zo bang want het zijn momenten en niet continue sap/ zoete dranken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')