abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 28 juli 2015 @ 17:56:52 #226
289633 V__L_N
Voor altijd
pi_154707784
Wat een drukte vandaag. H&M, PH, staples, veronica, ziggo, kranten (wtf woon ik tegenwoordig in belgie?). Ik zat ruim een half uur over me zomerdal tijd heen. Maar goed, dit was ook geen zomerdaldag. Viel me ook een beetje zwaar, vanmorgen me kuit laten dry-needle, daar worden me benen moe van. Maar we hebben het weer gedaan.

Kwam nog iemand klagen dat afgelopen zaterdag de post nat was. Ik heb maar geantwoord dat ik niet snapte hoe dat kon omdat het praaaachtig weer was zaterdag.

Hebben jullie gezien dat ze bij sandd nu ook van die bezorgkarretjes hebben?

Edit: Ik ga straks echt huilen...
Je hoeft geen wolf te zijn om te weten dat naast het pad de mooiste bloemen groeien
Loesje
pi_154709053
Pas maar op dat ze die dry-neelde niet per ongeluk in een accupunctuur drukpunt zetten en dan met name een drukpunt waar die nou net niet in had gemoeten, dan ben je straks nog verder van huis.
  dinsdag 28 juli 2015 @ 19:06:28 #228
430640 Pietertje71
Koala to the max!
pi_154709478
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 17:56 schreef V__L_N het volgende:

Kwam nog iemand klagen dat afgelopen zaterdag de post nat was. Ik heb maar geantwoord dat ik niet snapte hoe dat kon omdat het praaaachtig weer was zaterdag.
:')
quote:
Hebben jullie gezien dat ze bij sandd nu ook van die bezorgkarretjes hebben?

De eerste meldingen van trottoir-terror zijn al binnen :P
Sarcasm...isn't it ironic!?
Een goede grap mag vrienden kosten!
  dinsdag 28 juli 2015 @ 19:07:20 #229
430640 Pietertje71
Koala to the max!
pi_154709506
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 17:05 schreef swimmie86 het volgende:
Vandaag 6 korte buitjes over me heen gekregen.
Veel h&m, dubbeldikke Veronica's en dat was het eigenlijk wel voor vandaag.

Moest een wijk vandaag voor het eerst doen, had afgelopen vrijdag tips&trucs gevraagd van vaste bezorger. Hele uitleg gekregen, was echt een heel moeilijke wijk, drama hier, drama daar. Moest bijna rennen om het op tijd te halen.
Mening vooraf: help, helemaal geen zin erin, maak me druk
Mening achteraf: heerlijke wijk, loopt als een tierelier, niks rennen, geen drama's, lekker op tijd klaar.
^O^
Sarcasm...isn't it ironic!?
Een goede grap mag vrienden kosten!
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 28 juli 2015 @ 19:09:28 #230
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_154709584
Na al die jaren bij de post heb ik vandaag bij de VOS toch nog weer wat nieuws geleerd, want mij was nooit verteld dat naast de wijkcode bij bundels nog een belangrijke aanwijzing over de verdeling van de boekjes staat, namelijk IE of EG. Dat maakt voor de verdeling van het spul toch wel wat uit

Zie je ook gelijk hoe weinig ik het tot nu toe gedaan heb :+
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_154710191
Zo, ineens even 8 tassen post. Dat was alweer een poosje geleden.
pi_154710204
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 17:54 schreef _Newman_ het volgende:

[..]

Neidan (Internal Alchemy)
https://en.wikipedia.org/wiki/Neidan

Dat is onderdeel van het taoisme (je spreekt het uit als daoisme).
https://en.wikipedia.org/wiki/Taoism

Er zullen wellicht andere op natuur gerichte stromingen en religies in de wereld zijn die zich met soortgelijke zaken bezig houden (zoals bijvoorbeeld onder andere wicca).

En over je vraag hoe vaak ik in de regen loop. Nou vrijwel nooit. Als ik post moet lopen en het regent dan kijk ik even naar de buienradar om de regen zoveel mogelijk te vermijden. En dat lukt "bijna" altijd behalve afgelopen zaterdag middag , maar zaterdag avond was het gewoon weer droog. En als het wel in de regen moet nou dan gewoon wel goed aankleden cappuchon enzo op dat soort dingen, maar als het even kan vermijd ik het liever. Maar in mijn vrije tijd of als ik afspraken heb dan loop ik echt niet in de regen, en voor de korte stukjes die ik moet lopen dan heb ik paraplu bij me. Het is niet dat ik dan bang ben dat ik smelt ofzo maar als je als een verzopen kat op een sollicitatie gesprek aankomt ofzo of andere belangrijke afspraak of op visite ga dat ziet er ook niet uit natuurlijk als je tot op je naadje doorweekt ben van de regen..

Dus ik loop bijna nooit in de regen, zelfs niet voor de post. Kwestie van een beetje plannen en weer in de gaten houden.
Je hebt dan toch een ietwat ongelukkige (bij)baan gekozen.
pi_154710845
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 19:30 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Je hebt dan toch een ietwat ongelukkige (bij)baan gekozen.
Nee hoor juist niet. Je ben veel in beweging. Dat betekend dat de chi goed door het lichaam stroomt en je doet nog is wat aan je conditie (elke dag 10 km fietsen met zware post tassen, plus wat loopwerk tussendoor). Het is juist helemaal geen ongelukkige baan. Als je alleen maar binnen zit dat is pas slecht, of binnen sporten. Je krijgt bijna geen lucht in die sporthallen is echt niet gezond hoor. Waarschijnlijk kan ik in September ook les gaan geven in Tai Ji en Qi Gong daar hebben mensen me voor gevraagd, dus dat doe ik dan erbij.

Het weer kan je niet veranderen maar je kan wel zelf veranderen door wat langzamer te gaan als het te heet is of wat later weg als het regent.

[ Bericht 6% gewijzigd door _Newman_ op 28-07-2015 20:13:59 ]
pi_154710921
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 19:09 schreef Peterselieman het volgende:
Na al die jaren bij de post heb ik vandaag bij de VOS toch nog weer wat nieuws geleerd, want mij was nooit verteld dat naast de wijkcode bij bundels nog een belangrijke aanwijzing over de verdeling van de boekjes staat, namelijk IE of EG. Dat maakt voor de verdeling van het spul toch wel wat uit

Zie je ook gelijk hoe weinig ik het tot nu toe gedaan heb :+
Dat is inderdaad normaalgesproken wel 1 van de eerste dingen die ze je vertellen. De blijdschap die je soms kunt voelen als je eindelijk eens een IE bundel hebt na tig EG bundels, ja, geluk zit in kleine dingen :P
pi_154711009
Hier was het ook feest, druk, rotweer en langer over gedaan. Hopelijk maken ze daar geen probleem van. Die ene wijk staat veel te krap en de vaste bezorger mag niet meer dan een kwartier extra schrijven. Die doet er normaal (buiten de zomer) 2,5 uur over en krijgt 2u05. Heb er nu ook 2,5 uur over gedaan, terwijl ik laatst op een heel rustige zaterdag (echt zomerdal) net de normale normtijd haalde. Wel spijt dat ik ja heb gezegd op een extra wijkje :') totaal toch zo 5 uur bezig geweest terwijl ik eigenlijk ingepland stond voor 2u05. Houd er aan het eind vd maand ook niks extra's aan over, maar dan hoef ik iig minder mijn handje op te houden :')

Maar goed, het solliciteren levert ook nog niks op dus voorlopig gaan we maar gewoon door met bezorgen :P
Nobody ever seems to remember life is a game we play
pi_154712136
Gewoon schrijven die meertijd. Als ze weigeren kan je oranje kaart invullen met uitleg waarom de tijd niet klopt. Bij heel veel wijken staat de tijd te krap. Per post stuk betalen zou ook kunnen (volgens mij doen ze dat bij van Straaten of bij Sandd) alleen Als pietje 2 minuten naar zo een wanstaltige jaren 60 flat fiets en 4 tassen in een uur kwijt is omdat alle brieven bussen bij elkaar zitten, en truusjes gaat naar de villa wijk die 2,5 uur bezig is met 4 tassen dan klopt het ook weer niet helemaal qua vergoeding.

Mijn wijk is 10km van depot naar wijk en terug naar depot. 423 AGP. Op een dal dag doe ik op zijn snelst 1u 25 minuten over met zomerpost als ik me eigen de tauw-tering fiets. op gewone dagen is de tijd op 1u 15 minuten gezet. Daar klopt geen tering van. Nou is het dan nog niet zo erg als je de meertijd krijgt maar als je een keer een dagje vrij neemt wordt je ook genaaid als de basistijd niet goed is en heb je ineens flink minder salaris.

Ze hebben de tijd op 1.05 gezet in de zomer. Ik heb al tegen ze gezegd dat het niet klopt en als het niet wordt aangepast dan zoeken ze maar iemand anders die in ze eigen tijd gaat lopen bezorgen.

En wat ze nu dus ook flikken is de zomertijden er doorheen drukken met zogenaamd minder post en dan vervolgens krijg je gewoon de normale hoeveelheid of soms wel meer ook nog. Ik weet niet waar het vandaan komt dat je geen meertijd mag schrijven. Van wie mag dat niet. Wie zegt dat die basis tijd wel of niet goed is, daar kan net zo goed iets niet aan kloppen.
pi_154712234
Ik geef alles inderdaad wel door en bij mij betalen ze over het algemeen wel (1x is het afgekeurd), maar ik loop allerlei verschillende wijken dus dan is het incidenteel, misschien doen ze dan wat minder lastig. Mijn collega's met vaste wijken kunnen uiteraard wel meer tijd doorgeven, maar dan wordt het gewoon afgekeurd omdat de TL heeft bepaald dat ze max een kwartier extra krijgen. Die vindt dat ze te langzaam zijn :( Ik probeer ze wel af en toe te helpen door ook door te geven dat ik de normtijd te krap vind ;)
Nobody ever seems to remember life is a game we play
pi_154712457
Ik al tegen mijn team coach gezegt laat iemand anders dan is die wijk doen op de fiets (niet op de scooter) dan vergelijken of hij / zij het sneller doet dan kan je vergelijken. Maar ja dat gaat niet gebeuren natuurlijk want ik ben maar de postbezorger die niks weet en kan , laat staan dat ze luisteren....
pi_154712704
Oh dat doen ze hier ook wel mooi. Dan zetten ze 1 bepaalde bezorger erop die veel sneller is dan de rest, en dan zeggen ze dat de tijd haalbaar is. Altijd hetzelfde, X kan het wel binnen de tijd! Vind dat ook altijd wel wat sneu voor die betreffende bezorger, sommigen kunnen haar naam niet eens meer horen zo ongeveer :X

Er zijn ook collega's die het niet fair/collegiaal van haar vinden dat ze daar aan mee werkt.... toch vervelende situaties zo als collega's onder elkaar.

[ Bericht 16% gewijzigd door VixenFromHell op 28-07-2015 21:11:45 ]
Nobody ever seems to remember life is a game we play
  woensdag 29 juli 2015 @ 06:28:47 #240
430640 Pietertje71
Koala to the max!
pi_154723729
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 21:01 schreef VixenFromHell het volgende:
Oh dat doen ze hier ook wel mooi. Dan zetten ze 1 bepaalde bezorger erop die veel sneller is dan de rest, en dan zeggen ze dat de tijd haalbaar is. Altijd hetzelfde, X kan het wel binnen de tijd! Vind dat ook altijd wel wat sneu voor die betreffende bezorger, sommigen kunnen haar naam niet eens meer horen zo ongeveer :X

Er zijn ook collega's die het niet fair/collegiaal van haar vinden dat ze daar aan mee werkt.... toch vervelende situaties zo als collega's onder elkaar.
En wat dacht je van collega's die niet haalbare tijd gewoonweg niet doorgeven. Dat word opgepakt als: 'zij halen het wel'.
Ja zij halen het wel, maar niet binnen de tijd en willen/durven dat niet door te geven.
Sarcasm...isn't it ironic!?
Een goede grap mag vrienden kosten!
pi_154724902
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 19:30 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Je hebt dan toch een ietwat ongelukkige (bij)baan gekozen.
Is het nu klaar?


Wie volgt? ~O>
pi_154725318
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 20:42 schreef _Newman_ het volgende:
Gewoon schrijven die meertijd. Als ze weigeren kan je oranje kaart invullen met uitleg waarom de tijd niet klopt. Bij heel veel wijken staat de tijd te krap. Per post stuk betalen zou ook kunnen (volgens mij doen ze dat bij van Straaten of bij Sandd) alleen Als pietje 2 minuten naar zo een wanstaltige jaren 60 flat fiets en 4 tassen in een uur kwijt is omdat alle brieven bussen bij elkaar zitten, en truusjes gaat naar de villa wijk die 2,5 uur bezig is met 4 tassen dan klopt het ook weer niet helemaal qua vergoeding.

Mijn wijk is 10km van depot naar wijk en terug naar depot. 423 AGP. Op een dal dag doe ik op zijn snelst 1u 25 minuten over met zomerpost als ik me eigen de tauw-tering fiets. op gewone dagen is de tijd op 1u 15 minuten gezet. Daar klopt geen tering van. Nou is het dan nog niet zo erg als je de meertijd krijgt maar als je een keer een dagje vrij neemt wordt je ook genaaid als de basistijd niet goed is en heb je ineens flink minder salaris.

Ze hebben de tijd op 1.05 gezet in de zomer. Ik heb al tegen ze gezegd dat het niet klopt en als het niet wordt aangepast dan zoeken ze maar iemand anders die in ze eigen tijd gaat lopen bezorgen.

En wat ze nu dus ook flikken is de zomertijden er doorheen drukken met zogenaamd minder post en dan vervolgens krijg je gewoon de normale hoeveelheid of soms wel meer ook nog. Ik weet niet waar het vandaan komt dat je geen meertijd mag schrijven. Van wie mag dat niet. Wie zegt dat die basis tijd wel of niet goed is, daar kan net zo goed iets niet aan kloppen.
Die zomertijden hadden ze al toen mijn opa nog postbode was en toen werkte het kennelijk ook al niet.

Als ik over mijn tijd heen zit vul ik gewoon 'zeer veel volume' in. Ze beweren tenslotte dat het minder post is, maar in werkelijkheid merk je daar vaak niet zo spectaculair veel van of is het zelfs meer.
Trouwens, ook al is het minder post, de straten worden niet korter en als je HaH hebt moet je toch bijna overal zijn. Dus er komt een punt waarop het gewoon echt niet meer sneller kan.
  woensdag 29 juli 2015 @ 09:48:06 #243
430640 Pietertje71
Koala to the max!
pi_154725408
Sarcasm...isn't it ironic!?
Een goede grap mag vrienden kosten!
  woensdag 29 juli 2015 @ 10:29:57 #244
430640 Pietertje71
Koala to the max!
pi_154726071
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juli 2015 09:41 schreef Sick_Little_Monkey het volgende:

[..]

Als ik over mijn tijd heen zit vul ik gewoon 'zeer veel volume' in.
Ja, of 'basistijd niet goed'. Tenminste dat vul ik in :)
Sowieso weinig (gerichte) keuze.
Sarcasm...isn't it ironic!?
Een goede grap mag vrienden kosten!
pi_154727192
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2015 10:29 schreef Pietertje71 het volgende:

[..]

Ja, of 'basistijd niet goed'. Tenminste dat vul ik in :)
Sowieso weinig (gerichte) keuze.
Die kan ook inderdaad, want de tijd is niet haalbaar. Je kan het op twee manieren bekijken denk ik. :)

Ja, eigenlijk zou er nog een mogelijkheid moeten zijn om zelf een reden in te typen. Het is ook wel eens gewoon een samenloop van shit. Zeer veel volume + ijs op de stoep, bijvoorbeeld.
  woensdag 29 juli 2015 @ 12:17:57 #246
393148 superkimmi
Hakuna Matata
pi_154728279
ik blijf het raar vinden dat weersomstandigheden er niet bij staat. Ik noem een harde storm of sneeuw niet gelijk een 'calamiteit' maar het kan wel vertraging opleveren
life is what happens to you, while you're busy making other plans.
  woensdag 29 juli 2015 @ 12:28:12 #247
289633 V__L_N
Voor altijd
pi_154728467
Hoe preciezer het opgegeven kan worden hoe meer gezeik de middenlaag krijgt met hun bazen ;)

Overigens, ze hebben eindelijk de oplossing gevonden:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/15027091/Knipsel3.JPG

Niemand mag gewoon meer extra tijd doorgeven.
Je hoeft geen wolf te zijn om te weten dat naast het pad de mooiste bloemen groeien
Loesje
  woensdag 29 juli 2015 @ 13:19:48 #248
430640 Pietertje71
Koala to the max!
pi_154729855
Vandaag was het een dal-daldag, maar gezien de afstand toch een zelfde tijd neergezet. Dat is meestal op mijn route/daldag.

Flinke woei met afentoe een pittige bui.
Hier nog een minuut voor het los barste (paar honderd meter verderop):



quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2015 12:17 schreef superkimmi het volgende:
ik blijf het raar vinden dat weersomstandigheden er niet bij staat. Ik noem een harde storm of sneeuw niet gelijk een 'calamiteit' maar het kan wel vertraging opleveren
In mijn eigen 'boekhouding' houd ik wel bij wat de precieze oorzaak van meer-tijd is ;)
Je weet maar nooit ;)
Sarcasm...isn't it ironic!?
Een goede grap mag vrienden kosten!
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 29 juli 2015 @ 17:22:52 #249
122036 crew  Peterselieman
Maffe Fries
pi_154736630
Morgen ga je bij moeten plussen, dat weet ik wel zeker :P
Altijd onderweg naar het avontuur
  woensdag 29 juli 2015 @ 17:41:01 #250
289633 V__L_N
Voor altijd
pi_154737087
quote:
Morgen ga je bij moeten plussen, dat weet ik wel zeker :P
Vertel eens? Wat ga je met ons pieterkes post doen?
Je hoeft geen wolf te zijn om te weten dat naast het pad de mooiste bloemen groeien
Loesje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')