abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 19 juli 2015 @ 18:22:18 #26
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_154467709
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 18:19 schreef Miss_Isis het volgende:
En nog een filmpje van vanochtend, Boris in het bos :)

[ link | afbeelding ]
Smelt, wat een lekker hummeltje O+
pi_154468118
Kijk nou wat een prachtige foto's de baasjes van Wit hebben laten maken O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Net een fotomodel, toch? :D

En nog een foto van de fotoshoot van afgelopen maandag (lijkt veel langer geleden eigenlijk...)



Reutjes Wit, Groen en Zwart.

De andere foto's krijg ik hopelijk snel binnen, maar de postduif lijkt helaas enige vertraging te hebben ;(

[ Bericht 16% gewijzigd door Miss_Isis op 19-07-2015 18:48:47 ]
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_154469041
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 16:30 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Het werkt niet bij alle pups hoor, daar moet je wel op letten :P

Nori had daar bv echt schijt aan toen ze klein was, die was enorm zelfstandig. Ze bleef ook gerust een uur buiten in de tuin spelen als wij naar binnen gingen, dan kwam ze gewoon niet als we haar riepen en probeerden te lokken, en liep ze gerust weg tot achter in de tuin om daar rustig rond te scharrelen. In het bos liep ze dus ook gewoon de andere kant op als ze ons niet zag, dat maakte haar niets uit. Gelukkig bleef ze wel bij de andere honden (en die kwamen wel als we riepen), dus we hoefden er nooit echt achteraan te vangen.

We hebben met Nori op een gegeven moment vrij intensief geoefend met 'kom hier' (met behulp van koekjes) en dat hielp wel heel erg goed. Daarna luisterde ze als een trein en kwam direct als je riep. En nu nog steeds :)

Koekjes zijn sowieso (iig bij Labradors) trainmiddel nummer 1. Ze doen er bijna alles voor, met knuffels/aaien/lieve woordjes/speelgoed zijn ze ook prima trainbaar, maar als je koekjes of snoepjes gebruikt gaat het echt sneller.

Ook met loslopen kun je daar heel goed gebruik van maken; ik heb nu voor de pups een heel klein plastic bakje met wat kleine snoepjes er in (stukjes kaas, stukjes gedroogd hart, stukjes gedroogd lamsvlees, paar kattenbrokjes) en als ik daar wat uithaal dan rammelt dat. Daar maak ik gebruik van door op sommige momenten als de pup iets te ver afdrijft van de kudde :P bewust te rammelen en zo de aandacht van de pup te trekken. En als ik ze af en toe tijdens het lopen roep (fluit) krijgen ze natuurlijk direct wat als ze netjes voor me komen zitten. Zo blijven ze ook prima gefocust op mij :) Als ze straks goed luisteren bouw ik de snoepjes weer af en krijgen ze vaker alleen een aai of knuffel, en nog maar af en toe een snoepje als ze komen.
Wij hebben nog geen andere honden het zal onze eerste worden (vroeger wel gehad), dus de pup zal dan echt op mensen af moeten komen zeg maar. Het is ook een kwestie van gewoon doen en oefenen denk ik :) Neem aan dat je bij een puppy-cursus dit soort dingen ook wel krijgt/oefent?
Loslopen vind ik een erg spannend stukje, veel te 'bang' dat de hond wegloopt! :')

Wat een prachtige foto's van puppy wit!! O+
  zondag 19 juli 2015 @ 20:23:48 #29
430139 Valerie.
C'est magnifique.
pi_154470685
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 19:19 schreef fresta het volgende:

[..]

Wij hebben nog geen andere honden het zal onze eerste worden (vroeger wel gehad), dus de pup zal dan echt op mensen af moeten komen zeg maar. Het is ook een kwestie van gewoon doen en oefenen denk ik :) Neem aan dat je bij een puppy-cursus dit soort dingen ook wel krijgt/oefent?
Loslopen vind ik een erg spannend stukje, veel te 'bang' dat de hond wegloopt! :')

Wat een prachtige foto's van puppy wit!! O+
Bij de puppycursus zijn ze juist veel bezig met aan de lijn lopen
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_154472942
Ohhh, postduif is eindelijk aangekomen. Moet je kijken wat een prachtige foto's mijn cursus-genote heeft gemaakt!

Wit:


Groen:


Lichtblauw:


Zwart:


Oranje:


Roze:


Donkerblauw:


Paars:


Nog een keer Lichtblauw


De heren met z'n vieren O+


En de dames O+


En nog drie van mijn Koekje O+







Mooi hè O+
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_154473120
Wat een schitterende foto's O+
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  zondag 19 juli 2015 @ 21:47:28 #32
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_154473160
geweldige koppies O+
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  zondag 19 juli 2015 @ 22:15:43 #33
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_154474036
O+ Heel mooi!
  zondag 19 juli 2015 @ 22:15:43 #34
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_154474037
Oooh wauw! Wat een mooie foto's!
O+
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
pi_154476313
Wauw nog meer mooie foto's O+
  zondag 19 juli 2015 @ 23:50:43 #36
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_154476357
Mooie foto's!
Ze hebben van nature wel echt een hele trieste blik he :D
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_154479975
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 23:50 schreef oh-oh het volgende:
Mooie foto's!
Ze hebben van nature wel echt een hele trieste blik he :D
Nou inderdaad, ik moest meteen aan zefrank's filmpjes denken :D

Maar het zijn mooie foto's en zeker ook mooie pups O+ Als mijn opvangertjes vertrekken, mis ik ze echt wel, maar is het toch ook altijd fijn om mijn huis en de rust weer terug te hebben. Geniet daar ook lekker van, en van de gedachte dat jullie iets heel moois hebben toegevoegd aan het leven van de baasjes :)
  maandag 20 juli 2015 @ 08:47:57 #38
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_154480192
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juli 2015 18:50 schreef Miss_Isis het volgende:

Nou ja, aangezien het de 4 meestvoorkomende bacteriën betreft, die samen de overgrote meerderheid vormen, is de kans natuurlijk wel redelijk klein dat de hond dan toevallig één van de 196 andere soorten oploopt (waarvan er voor zover ik begreep heel veel niet eens in NL voorkomen). Maar ja, een hond kan inderdaad nog steeds toevallig één van de andere soorten oplopen. En ik geloof dat ze ook alsnog één van die 4 soorten kunnen krijgen als ze ingeënt zijn, alleen veel milder en minder ernstig, als ze dan toevallig besmet raken.
Elk half jaar zou je ze opnieuw in moeten enten dan he. Want het werkt maar een paar maanden. Mja, minder ernstig of niet, ik denk oprecht dat een gezonde hond door weil heen komt zonder een enting.

quote:
Nee je ent niet jaarlijks bij mensen, maar je krijgt wel herhaalvaccinaties (zoals Adnap ook opmerkt). En voor bijvoorbeeld tetanus wordt je dus wel opnieuw ingeënt als je meer dan... 10? jaar geleden voor het laatst een vaccinatie hebt gehad en een risicovolle wond oploopt. Die geheugencellen zijn namelijk ook niet onfeilbaar, hoe lang ze precies werken is niet altijd duidelijk. En omdat het niet altijd bij iedereen even lang en goed werkt, zeker niet als je niet tussendoor op een natuurlijke manier geboosterd wordt waardoor die cellen een prikkel krijgen, krijg je dus soms een herhaalinjectie (een kunstmatige booster). Zodat je, als je dan in het wild de verwekker tegen komt, alsnog beschermd bent.
Ja, 10 jaar ja. Bij een risico volle wond. Maar als ik al 21 jaar geen risico volle wond heb, gaan ze me niet alsnog tetanus geven omdat de 10 jaar voorbij zijn en dus uit voorzorg :P

Ik zit dat vaccinatieschema van kinderen eens te bekijken, en daar heb ik ook nog al mijn twijfels over eigenlijk. Want om nou 5!!!! x dktp te gaan enten? Maar goed, er wordt zie ik niet elk jaar ge-ent en op 12 jarige leeftijd is de laatste prik. Er vanuitgaande dat een gemiddeld mens 70 wordt, wordt er bij dieren nog steeds achterlijk veel ge-ent. En bij mensen trouwens ook want kijk maar naar elk jaar de griepprik of toen met de mexicaanse griep.

quote:
Tja, het blijft natuurlijk wel het inbrengen van een lichaamsvreemde stof en het blijft een aanslag(je) op het immuunsysteem. Ik vind het zelf ook niet zo'n heel fijn idee of zo, het is niet dat ik juichend mijn honden (of mijn dochter, trouwens) laat inenten. Maar ik doe het toch vaak wel, met enig nadenken en beleid. Want al met al ben ik er wel van overtuigd dat vaccineren meestal meer voordelen dan nadelen heeft. Mits het wordt gedaan bij gezonde honden, en niet overmatig (niet elk jaar, niet voor dingen waar ze maar weinig/geen risico op lopen, dat soort dingen).
Mja, en ik ben er juist van overtuigd dat gezonde honden het niet nodig hebben. Ik heb Baloe bv de laatste 6 jaar echt niet meer ge-ent. En Linkster krijgt nu ook niet meer. Alleen de rabies want daar kom ik helaas niet onderuit.

quote:
2x Weil bij de puppyenting? Wanneer dan allemaal? Want met 6 weken is alleen Distemper en Parvo (cocktail) normaal gesproken, pas met 9 en 12 weken wordt Lepto bijgegeven voor zover ik weet.
Klopt, je hebt gelijk. Ik keek verkeerd :') Ik had de nummers door elkaar gehaald :D mea culpa

[Quote[En bij elke inenting Weil geven is normaal gesproken natuurlijk omdat Weil slechts een beperkte tijd optimaal werkt. Daarom moet je het eigenlijk in het (late) voorjaar geven, zodat de hond gedurende de zomer als het risico het grootst is volop beschermd is. Zo begreep ik het althans.[/Quote]
We hebben een labrador :P Ik weet niet wat Nori doet maar Link duikt ook met -6 de sloten in :X

quote:
Of je daar aan mee wilt doen ja of nee is natuurlijk een ander verhaal ;) Ik weet ook niet of ik dat zelf ga doen (elk jaar vaccineren voor Weil), maar ik zit wel een beetje met alle ratten hier in m'n achterhoofd. Ik zou het mezelf ook niet vergeven als één van de honden Weil op zou lopen omdat ik niet wilde laten vaccineren. Maar aan de andere kant, Rani is bv een aantal jaren niet gevaccineerd geweest, terwijl ze in die tijd wel o.a. in onze poel heeft gezwommen en ratten heeft gevangen en doodgebeten. Voldoende contact dus om blootgesteld te zijn geweest (ervanuitgaand dat 'onze' ratten besmet zijn). Kortom: ik weet het ook niet wat nou precies wijsheid is.
http://www.somersetguardi(...)78-detail/story.html

http://www.dogsnaturallym(...)at-you-need-to-know/

quote:
Mwah, ik denk dat best veel mensen een vaccinatie tegen astma zouden willen halen als die beschikbaar was :P Maar ik snap je punt, ik ga daar Cookie ook niet tegen laten inenten. Maar mocht ze ooit ergens komen waar ze veel risico loopt (een pension oid) dan zou ik haar misschien wel laten vaccineren. Gewoon voor de zekerheid, want ze kunnen het ook met een geweldige weerstand alsnog oplopen en ze kunnen er best beroerd van zijn.
Mijn punt is dat je er niet dood aan gaat en de hond aan kennelhoest ook niet. Is het vervelend? Zeker! Maar levensbedreigend? Nee. Dus waarom dan enten?

quote:
Ik snap je punt, ik ben er ook niet zo'n fan van. Maar de pups zijn wel op schema ontwormd, vanwege de spoelwormen die alle honden automatisch oplopen bij de geboorte. Dus besmet zijn practisch alle honden sowieso.
Ik heb ook niet zo heel veel problemen met het pup ontwormen vanwege juist dit idee erachter.. wel tegen 3 maandelijks een volwassen hond ontwormen want "wat als"

quote:
Maar de wormen de in NL voorkomen zijn voor een gezonde hond zelf niet zo schadelijk zolang het een beetje binnen de perken blijft. Het is punt is volgens mij meer dat de spoelwormen voor mensen eventueel een risico zouden kunnen vormen. En als een wormeninfectie wel uit de hand loopt kan de hond zelf er wel echt ziek van worden. Maar in principe hoef je daar imo inderdaad niet 4x per jaar voor te ontwormen als de hond geen symptomen heeft en je het zelf niet nodig vindt (en je de poep opruimt en zo zodat anderen ook geen extra risico lopen).
Maar toch staan dierenartsen erop dat men elke 3 maanden gaat ontwormen :P En elke maand vlooienspul geeft.

quote:
Dat lijkt me ook verschrikkelijk om te zien als je hond er zo onder lijdt, als ik zoiets had meegemaakt zou ik misschien ook wel helemaal niet meer willen vaccineren. Maar bij ons heeft er nooit een hond last gehad van een vaccinatie, en ik ken ook geen honden die er iets van hebben gekregen in mijn omgeving. Dus voor mij slaat de risicoafweging vooralsnog door naar de andere kant.

Thanks ;)
Ja dat was echt no fun. En sindsdien ben ik ook echt van het enten afgestapt. Ik ben van mening dat het meer voor de auto v/d dierenarts is dan voor het welzijn van mijn hond.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_154493948
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 23:50 schreef oh-oh het volgende:
Mooie foto's!
Ze hebben van nature wel echt een hele trieste blik he :D
Komt door al dat overtollige vel waar ze nog in moeten groeien. Dat hangt een beetje rond die kleine koppies en dan kijken ze wat sneu :P En voor die foto's waren ze behoorlijk munt, we hadden ze eerst laten rennen en spelen met Nori ander was het onmogelijk om ze stil te laten zitten voor een foto. Vooral die foto's met 4 op een rij was bijna niet te doen, uiteindelijk hebben we ze wakker gemaakt nadat ze in slaap gevallen waren, toen bleven ze net lang genoeg stil zitten :') Maar daar kijken ze dus ook wat zielig van :P

quote:
14s.gif Op maandag 20 juli 2015 08:47 schreef Qwea het volgende:

[..]

Elk half jaar zou je ze opnieuw in moeten enten dan he. Want het werkt maar een paar maanden. Mja, minder ernstig of niet, ik denk oprecht dat een gezonde hond door weil heen komt zonder een enting.
Daarom ent je dan in het voorjaar, zodat je zomers beschermd bent. Want in de zomer is het risico het grootst, niet alleen vanwege het zwemmen maar vooral vanwege de temperatuur. Als het kouder is gaat die bacterie gewoon (veel) eerder dood dan bij een graad of 25-30, dan kan een hond dus minder makkelijk besmet raken.

quote:
[..]

Ja, 10 jaar ja. Bij een risico volle wond. Maar als ik al 21 jaar geen risico volle wond heb, gaan ze me niet alsnog tetanus geven omdat de 10 jaar voorbij zijn en dus uit voorzorg :P
Nee idd, maar dat is vooral omdat tetanus door vuil in wonden wordt veroorzaakt; als je geen wond oploopt wordt je ook niet besmet :P En een diepe/risicovolle wond zie je wel en daar ben je als mens zelf bij om op tijd mee naar de dokter te gaan. Een hond kan die beslissing niet nemen, en de dingen waar je een hond tegen inent zijn minder zichtbaar vaak.

quote:
Ik zit dat vaccinatieschema van kinderen eens te bekijken, en daar heb ik ook nog al mijn twijfels over eigenlijk. Want om nou 5!!!! x dktp te gaan enten? Maar goed, er wordt zie ik niet elk jaar ge-ent en op 12 jarige leeftijd is de laatste prik. Er vanuitgaande dat een gemiddeld mens 70 wordt, wordt er bij dieren nog steeds achterlijk veel ge-ent. En bij mensen trouwens ook want kijk maar naar elk jaar de griepprik of toen met de mexicaanse griep.
Ben ik met je eens, ik heb ook de indruk dat er bij dieren in verhouding erg vaak gevaccineerd wordt. Dat zal voor een groot deel ook zijn omdat langdurig onderzoek naar gevaccineerde honden en het provoceren daarvan om te zien wanneer ze ziek worden heel lang duurt en erg duur is. Je hebt daar natuurlijk ook enorm veel honden voor nodig in een gecontroleerde omgeving als je het goed wilt doen. Of je vergelijkt bv titers van honden in een natuurlijke situatie, maar dat is veel minder betrouwbaar omdat de omstandigheden niet gecontroleerd zijn en dus niet voor alle honden zullen gelden. En wie moet zulk onderzoek betalen, want vaccinatieproducenten zullen daar niet zo'n belang bij hebben natuurlijk. Dus hoe lang een vaccinatie nou echt precies beschermd is zonder zulk onderzoek niet goed in te schatten denk ik.

quote:
[..]

Mja, en ik ben er juist van overtuigd dat gezonde honden het niet nodig hebben. Ik heb Baloe bv de laatste 6 jaar echt niet meer ge-ent. En Linkster krijgt nu ook niet meer. Alleen de rabies want daar kom ik helaas niet onderuit.
Laat je Link wel titeren dan, voor de aantekeningen in zijn paspoort? Of laat je het gewoon zoals het is?
quote:
[..]

Klopt, je hebt gelijk. Ik keek verkeerd :') Ik had de nummers door elkaar gehaald :D mea culpa

[Quote[En bij elke inenting Weil geven is normaal gesproken natuurlijk omdat Weil slechts een beperkte tijd optimaal werkt. Daarom moet je het eigenlijk in het (late) voorjaar geven, zodat de hond gedurende de zomer als het risico het grootst is volop beschermd is. Zo begreep ik het althans.
We hebben een labrador :P Ik weet niet wat Nori doet maar Link duikt ook met -6 de sloten in :X
[/quote]
Ja, maar dat gaat dus vooral over de buitentemperatuur en de hoeveelheid vocht waarbij die bacterieën wel/niet overleven ;) In een warm en vochtig klimaat is het risico er het hele jaar (voor zover ik weet), als het erg droog is of erg koud dan minder (want het is besmettelijk zolang de urine vochtig is). Het is dus ook niet alleen op te lopen via zwemwater, maar ook als een hond op een andere manier met muizen/rattenurine in aanraking komt. Bv het oplikken van de grond waar een rat gelopen (en gepist) heeft.
quote:
[..]

http://www.somersetguardi(...)78-detail/story.html

http://www.dogsnaturallym(...)at-you-need-to-know/

[..]

Mijn punt is dat je er niet dood aan gaat en de hond aan kennelhoest ook niet. Is het vervelend? Zeker! Maar levensbedreigend? Nee. Dus waarom dan enten?
Tja, dat is een afweging die ieder voor zich moet maken denk ik. Er zijn ook wel dingen die gewoon heel naar zijn maar niet direct levensbedreigend. Dan kan het alsnog wel fijn zijn om daar tegen beschermd te zijn.
quote:
[..]

Ik heb ook niet zo heel veel problemen met het pup ontwormen vanwege juist dit idee erachter.. wel tegen 3 maandelijks een volwassen hond ontwormen want "wat als"

[..]

Maar toch staan dierenartsen erop dat men elke 3 maanden gaat ontwormen :P En elke maand vlooienspul geeft.
Ja, ik denk dat de redenatie daarachter ook voornamelijk het risico op besmetting van mensen is (en de potentiële gevaren die daar bij zouden kunnen komen kijken). Voor een volwassen hond ontwormen wij ook niet precies 4x p/j (met kleine kinderen in huis wordt zelfs nog veel vaker aangeraden, ivm spoelwormen).
quote:
[..]

Ja dat was echt no fun. En sindsdien ben ik ook echt van het enten afgestapt. Ik ben van mening dat het meer voor de auto v/d dierenarts is dan voor het welzijn van mijn hond.
Kan ik me voorstellen ja...

-----

Vandaag zijn we met Boris en Cookie met de auto naar een fietsenwinkel gegaan. Boris komt bij een gezin met fietsenwinkel straks, dus we wilden hem vast even voorbereiden ;) De auto vond hij niet zo tof, de fietsenwinkel was wel redelijk interessant. Maar je merkt echt dat ze nu ze wat ouder zijn, ook eerder schrikken van dingen. Ze voelen zich wat minder op hun gemak dan toen ze nog maar 6 weken waren. Na de fietsenwinkel gingen we opnieuw in de auto en naar de dierenwinkel, daar een halsband met riem uitgezocht voor Cookie en wat lekkers voor beide pups. Op de terugweg waren ze dan ook heel braaf stil in de auto, want ze hadden een heerlijk bullepeesje om op te kauwen :)

Morgenavond gaan ze beide mee naar mijn cursus in Zwolle; een uur heenreis, dan 3 uur daar en weer een uur terug. Lange avond dus voor de smurfen. Gelukkig hebben ze zowel daar als in de auto gelegenheid om rustig te slapen, wat te drinken en wat te eten. Ik neem denk ik voer mee, en wat te kauwen voor daar en in de auto. Ben erg benieuwd hoe ze het gaan vinden!
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  maandag 20 juli 2015 @ 19:04:57 #40
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_154494449
quote:
0s.gif Op maandag 20 juli 2015 18:48 schreef Miss_Isis het volgende:

Daarom ent je dan in het voorjaar, zodat je zomers beschermd bent. Want in de zomer is het risico het grootst, niet alleen vanwege het zwemmen maar vooral vanwege de temperatuur. Als het kouder is gaat die bacterie gewoon (veel) eerder dood dan bij een graad of 25-30, dan kan een hond dus minder makkelijk besmet raken.
Mja, opzich een punt natuurlijk.

quote:
Nee idd, maar dat is vooral omdat tetanus door vuil in wonden wordt veroorzaakt; als je geen wond oploopt wordt je ook niet besmet :P En een diepe/risicovolle wond zie je wel en daar ben je als mens zelf bij om op tijd mee naar de dokter te gaan. Een hond kan die beslissing niet nemen, en de dingen waar je een hond tegen inent zijn minder zichtbaar vaak.
Tuurlijk, maar als jij je hond goed kent zie je heus wanneer er wel iets mis is en wanneer niet. Ook bij minder zichtbare dingen.

quote:
Ben ik met je eens, ik heb ook de indruk dat er bij dieren in verhouding erg vaak gevaccineerd wordt. Dat zal voor een groot deel ook zijn omdat langdurig onderzoek naar gevaccineerde honden en het provoceren daarvan om te zien wanneer ze ziek worden heel lang duurt en erg duur is. Je hebt daar natuurlijk ook enorm veel honden voor nodig in een gecontroleerde omgeving als je het goed wilt doen. Of je vergelijkt bv titers van honden in een natuurlijke situatie, maar dat is veel minder betrouwbaar omdat de omstandigheden niet gecontroleerd zijn en dus niet voor alle honden zullen gelden. En wie moet zulk onderzoek betalen, want vaccinatieproducenten zullen daar niet zo'n belang bij hebben natuurlijk. Dus hoe lang een vaccinatie nou echt precies beschermd is zonder zulk onderzoek niet goed in te schatten denk ik.
En juist omdat die vaccinatieproducenten daar niet zo happig op zijn, ben ik niet zo happig op hun :P Netzoals dat ik overigens ook niet zo happig ben op overal maar AB voor voor te schrijven. Zowel voor mens als dier. "Ooh je hebt een flinke keelpijn? Hier heb je AB" "Ooh je bent chronisch ziek en hebt een laag afweersysteem en je hebt een wond(je)? Hier heb je AB" :')

quote:
Laat je Link wel titeren dan, voor de aantekeningen in zijn paspoort? Of laat je het gewoon zoals het is?
Weet ik niet. Niet elk jaar iig. Zie ik de meerwaarde niet van in. Van zijn huidige titer heb ik ook geen paspoort aantekening. Misschien, over een jaar of 5 eens. Misschien ook niet. Want een titer zegt natuurlijk ook niet alles.. Ik moet daar nog maar tzt eens induiken.

quote:
Ja, maar dat gaat dus vooral over de buitentemperatuur en de hoeveelheid vocht waarbij die bacterieën wel/niet overleven ;) In een warm en vochtig klimaat is het risico er het hele jaar (voor zover ik weet), als het erg droog is of erg koud dan minder (want het is besmettelijk zolang de urine vochtig is). Het is dus ook niet alleen op te lopen via zwemwater, maar ook als een hond op een andere manier met muizen/rattenurine in aanraking komt. Bv het oplikken van de grond waar een rat gelopen (en gepist) heeft.
Ja volgens mij ook via snuffelen overdraagbaar dacht ik.

quote:
Tja, dat is een afweging die ieder voor zich moet maken denk ik. Er zijn ook wel dingen die gewoon heel naar zijn maar niet direct levensbedreigend. Dan kan het alsnog wel fijn zijn om daar tegen beschermd te zijn.
Ja maar dat is dus precies mijn punt. Ik ben chronisch ziek en door de medicatie die ik gebruik ligt mijn afweersysteem zo goed als op zijn gat. Nu wil de HA dat ik elk jaar een griepprik haal. Want och och och, als ik griep krijg dan kan ik er toch zo ontzettend ziek van worden volgens hem, dat was volgens hem en ik quote "totaal niet grappig en sommige mensen willen dan liever dood zo ziek zijn ze er van"

Dus, ik haalde braaf tot mijn 17de elk jaar de griepprik. Elk jaar dood en dood en doodziek. Om de 3 maanden lag ik er uit, doodziek en snotverkouden. Vanaf mijn 18de heb ik besloten dat men lekker de touwtyfus kon krijgen met hun griepprik. Ik ben inmiddels bijna 27. Wil je raden hoevaak ik zien en/of verkouden ben geweest? Ik verklap het wel: Gewoon, helemaal, niet. 0x. :') 0x!!!!!! :') !!!!!!!

quote:
Vandaag zijn we met Boris en Cookie met de auto naar een fietsenwinkel gegaan. Boris komt bij een gezin met fietsenwinkel straks, dus we wilden hem vast even voorbereiden ;) De auto vond hij niet zo tof, de fietsenwinkel was wel redelijk interessant. Maar je merkt echt dat ze nu ze wat ouder zijn, ook eerder schrikken van dingen. Ze voelen zich wat minder op hun gemak dan toen ze nog maar 6 weken waren. Na de fietsenwinkel gingen we opnieuw in de auto en naar de dierenwinkel, daar een halsband met riem uitgezocht voor Cookie en wat lekkers voor beide pups. Op de terugweg waren ze dan ook heel braaf stil in de auto, want ze hadden een heerlijk bullepeesje om op te kauwen :)
Ik zag de foto's van Boor in de fietsenwinkel. Die kop van hem op die mat _O-

quote:
Morgenavond gaan ze beide mee naar mijn cursus in Zwolle; een uur heenreis, dan 3 uur daar en weer een uur terug. Lange avond dus voor de smurfen. Gelukkig hebben ze zowel daar als in de auto gelegenheid om rustig te slapen, wat te drinken en wat te eten. Ik neem denk ik voer mee, en wat te kauwen voor daar en in de auto. Ben erg benieuwd hoe ze het gaan vinden!
Ik ook. Je laat ze iig wel goed wennen!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_154497452
quote:
14s.gif Op maandag 20 juli 2015 19:04 schreef Qwea het volgende:

[..]

Mja, opzich een punt natuurlijk.

[..]

Tuurlijk, maar als jij je hond goed kent zie je heus wanneer er wel iets mis is en wanneer niet. Ook bij minder zichtbare dingen.

[..]

En juist omdat die vaccinatieproducenten daar niet zo happig op zijn, ben ik niet zo happig op hun :P Netzoals dat ik overigens ook niet zo happig ben op overal maar AB voor voor te schrijven. Zowel voor mens als dier. "Ooh je hebt een flinke keelpijn? Hier heb je AB" "Ooh je bent chronisch ziek en hebt een laag afweersysteem en je hebt een wond(je)? Hier heb je AB" :')

[..]

Weet ik niet. Niet elk jaar iig. Zie ik de meerwaarde niet van in. Van zijn huidige titer heb ik ook geen paspoort aantekening. Misschien, over een jaar of 5 eens. Misschien ook niet. Want een titer zegt natuurlijk ook niet alles.. Ik moet daar nog maar tzt eens induiken.

[..]

Ja volgens mij ook via snuffelen overdraagbaar dacht ik.

[..]

Ja maar dat is dus precies mijn punt. Ik ben chronisch ziek en door de medicatie die ik gebruik ligt mijn afweersysteem zo goed als op zijn gat. Nu wil de HA dat ik elk jaar een griepprik haal. Want och och och, als ik griep krijg dan kan ik er toch zo ontzettend ziek van worden volgens hem, dat was volgens hem en ik quote "totaal niet grappig en sommige mensen willen dan liever dood zo ziek zijn ze er van"

Dus, ik haalde braaf tot mijn 17de elk jaar de griepprik. Elk jaar dood en dood en doodziek. Om de 3 maanden lag ik er uit, doodziek en snotverkouden. Vanaf mijn 18de heb ik besloten dat men lekker de touwtyfus kon krijgen met hun griepprik. Ik ben inmiddels bijna 27. Wil je raden hoevaak ik zien en/of verkouden ben geweest? Ik verklap het wel: Gewoon, helemaal, niet. 0x. :') 0x!!!!!! :') !!!!!!!
Ja, het blijft gewoon een afweging, ik snap je standpunt iig wel. Al zou ik in jouw geval sowieso wel laten titeren bij iemand die voor meerdere jaren af kan tekenen in het paspoort. Niet zo heel ver van hier zit Tannetje Koning, mocht ik ooit overgaan op titeren ipv standaard vaccineren dan zou ik naar haar toe gaan daarvoor. Is ook verplicht trouwens, een officiële aantekening in het paspoort, als je mee wilt doen aan shows of wedstrijden en dat soort dingen.

Ik las laatst een stukje van fokkers die ook hun pups laten titeren ipv inenten. Op die manier heb je een inschatting wanneer de maternale immuniteit ophoud en je moet gaan vaccineren om de pup beschermd te houden. Dan vaccineer je één keer op het moment dat de maternale immuniteit weg is, en dan titer je wat later weer om te kijken of die ene vaccinatie heeft gepakt. En zo nodig ent je dan nog eens, of niet, als er voldoende antistoffen zijn aangemaakt. Dat is althans hoe ik het begreep. Ik vond het wel interessant, maar ik weet niet of ik het zelf zou willen op die manier.

quote:
[..]

Ik zag de foto's van Boor in de fietsenwinkel. Die kop van hem op die mat _O-

[..]

Ik ook. Je laat ze iig wel goed wennen!
Ik doe m'n best ;) Woensdag gaan ze naar de dierenarts, vrijdag naar een lokale markt en misschien aansluitend even op bezoek bij schoonzusje als die nog niet weg is dan, zaterdag naar de Grote Stad naar de markt en misschien wel even op een terrasje, zondag weer wandelen in het bos, maandag naar het winkelcentrum en de maandagochtendmarkt in een ander naburig dorp, woensdag misschien even naar een bejaardentehuis om oudjes te laten knuffelen, donderdag gaan ze mee hier int dorp naar de paardenmarkt (met paarden, koeien, rommelmarkt, draaimolen, lawaai en heel veel mensen), die vrijdag misschien nog eens naar een fietsenwinkel (moest een winkel met gazelle en sparta zijn ipv batavus waar we vanmiddag waren, hoorde ik :P ), die zaterdag als het goed is een date met zusje Oranje op een speelochtend voor pups, zondag weer wandelen in het bos, en dan die maandag wordt hij al opgehaald.

Ik probeer regelmatig iets met ze te doen zodat ze in ieder geval een beetje wennen aan allerlei dingen. Hopelijk heeft hij in ieder geval het in de auto zitten zonder stress goed onder de knie als hij de 3e opgehaald wordt :)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  maandag 20 juli 2015 @ 22:39:39 #42
203250 Diconnected
Zeg maar Dico.
pi_154501560
Ohhh die foto's O+ O+ O+
it's the map in my mind that sends me on my way.
pi_154525533
Oh wat een hoop foto's en updates als je al even niet hebt kunnen lurken hier. Wat prachtig om te zien!

Zijn ze bijna allemaal al weer naar hun nieuwe baasjes ;( Jammer voor ons, maar zo te zien zijn de baasjes er heel erg blij mee.

En wat zijn ze groot zeg! Jeetje. Die kleine onschuldige pasgeboren puppy's zijn gewoon hele grote schattige en vrolijke grotere puppy's.

Het was prachtig om te volgen! Nogmaals dank voor het kijkje in de keuken. En je lijkt mij een topfokker om zulke mooie en lieve puppy's naar een prachtig nieuw huis te begeleiden en aan alles te denken.

Fijn dat de nieuwe baasjes je zo goed op de hoogte houden! Hopelijk blijven ze dat met grote regelmaat doen. En erg fijn dat Nori de pups niet mist. Geniet van de rust terug in huis, ook al heb je nog een logeerpup en je eigen pup.
pi_154538469
Gisteravond zijn de pups mee geweest naar de laatste avond van mijn fokkerscursus. Het was een uur enkele reis in de auto, daarna ruim 3 uur daar en dan weer een uur terug. Maar ze deden het super! Op de heenweg waren ze na 10 minuutjes stil en in slaap, en werden ze pas wakker toen ik parkeerde.

Eenmaal daar hielp een medecursist me even met de pups uit de auto tillen (want ze probeerden zich allebei tegelijk uit de achterbak te werpen toen ik de klep open deed :') ) en lette zij even op terwijl de hooligans op het trainingsveld rondliepen en hun meegebrachte bakje voer leegslobberden. Ik kon ondertussen even de meegebrachte ren opzetten in het lokaal. De cursus werd gegeven op een kynologenclub, dus er was genoeg speelruimte en een geschikte omgeving voor de pups. Toen ze even hadden gespeeld gingen ze mee naar binnen, ze liepen keurig mee (ze hebben de hele avond geen lijntje om gehad) en lieten zich alle aandacht en knuffels lekker aanleunen. Toen de les begon deed ik ze in hun ren en hebben ze daar heel braaf gekauwd op hun bullepeesje en geslapen.



Tijdens de pauze gingen ze weer mee naar buiten voor een plasje, en liepen ze vrolijk rond door de kantine tussen iedereen door. Alle deuren stonden open, en op een gegeven moment zag ik Boris ineens snel door de kantine, door de gang en naar buiten draven. Ik ging er natuurlijk achteraan, maar toen bleek dat hij alleen even een geschikt polletje gras uitzocht buiten omdat hij moest poepen. Daarna kwam hij weer vrolijk naar mij toe gehuppeld, alsof het de normaalste zaak van de wereld is om als pupje van 9 weken in een onbekende omgeving vol rare geluiden (de KC ligt naast het spoor, dus veel langsrijdende treinen) en vreemde mensen zelfstandig naar buiten te lopen als je moet poepen O+ Even later deed zijn zusje precies hetzelfde, reuze knap dus! O+



Ondertussen kreeg ik nog allemaal complimenten over hoe goed de pups er uit zagen, dat ze duidelijk goed gevoerd werden (en ja, dat was echt bedoeld als compliment, niet als een verkapte 'dikke labs' opmerking oid :P ) en dat ze zo lief en zo lekker vrij waren en het wel duidelijk was dat we er veel aan gedaan hadden qua opvoeding en socialisatie. Altijd leuk om te horen natuurlijk! Ook qua uiterlijk zaten ze beide prima in elkaar volgens mijn docent (30jr fokervaring met labs en aspirant keurmeester voor labs), ook (zelfs :P ) Cookie was een prima hondje volgens hem. Maar vooral Boris moest toch wel minimaal een keer geshowd worden als hij wat ouder was, vond hij.

Na de pauze liepen ze lekker los in het lokaal, dat ging ook prima. Slechts één plasje op moeten ruimen, en op een gegeven moment gingen ze weer braaf slapen. Na afloop met behulp van een medecursist alle spullen meegenomen naar de auto, pups nog even laten rondlopen, spelen en plassen, en toen in de auto naar huis. In de auto waren ze 5 minuten aan het piepen en spelen, en daarna stil totdat ik weer thuis was. Echt een prima oefening dus, ze deden het perfect voor zulke jonge pups. Echt super, ik was reuze trots O+



En als 'klap op de vuurpijl' waren er ook nog goede berichten van de andere pups; Wit was naar de DA geweest voor zijn vaccinaties en was goed gegroeid en deed het prima (en wij als fokkers kregen van die DA nog een compliment over de zorgvuldige documentatie; de baasjes hadden de hele map met informatie van Wit namelijk meegenomen en dat zag die DA zelden zo netjes, schijnbaar.). Blauw had een heerlijke middag gehad aan zee met zijn baasjes, Oranje had bij de kennismaking met haar DA een compliment gekregen over haar 'prachtige ronde vormen' :D , Lichtblauw is al bijna zindelijk, Paars had het geweldig gedaan op de puppyjachttraining en Zwart doet het ook super bij zijn nieuwe baasjes. Zo fijn om zoveel goede berichten te krijgen van tevreden baasjes O+
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_154539963
Wat fijn dat het zo goed met ze gaat.

En helemaal zelf naar buiten gaan om een poepen wat goed *O*
I solemnly swear i'm up to no good
  donderdag 23 juli 2015 @ 12:34:27 #46
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_154564245
Wat heerlijk om te lezen, zeg! *O*

En Boris gaat gewoon bijna zindelijk naar huis toe! :D
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
  donderdag 23 juli 2015 @ 12:44:34 #47
430139 Valerie.
C'est magnifique.
pi_154564524
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 12:34 schreef LadyS het volgende:
Wat heerlijk om te lezen, zeg! *O*

En Boris gaat gewoon bijna zindelijk naar huis toe! :D
Dat hebben ze wel goed voor elkaar ja _O- Perfect afgerichte hond straks hahahaha
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_154564799
Wat een leuk nieuws allemaal, leuke updates altijd. En over updates gesproken, je hebt vast wel weer eens tijd om je beestenboerderijtopic te updaten nu je nog maar 2 pups overhebt O-)
Spoilers!
  donderdag 23 juli 2015 @ 12:59:53 #49
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_154564964
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 12:44 schreef Valerie. het volgende:

[..]

Dat hebben ze wel goed voor elkaar ja _O- Perfect afgerichte hond straks hahahaha
Ja _O-

Ik moest lachen TS om de discussie die je gisteren met mijn zus had n.a.v vaccineren. Wat een achterlijk gedoe :') Zal zo eens rondbellen om te vragen wie wel gewoon vaccineerd zoals de eigenaar dat wil, daaro :')
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  donderdag 23 juli 2015 @ 13:17:59 #50
430139 Valerie.
C'est magnifique.
pi_154565479
quote:
14s.gif Op donderdag 23 juli 2015 12:59 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ja _O-

Ik moest lachen TS om de discussie die je gisteren met mijn zus had n.a.v vaccineren. Wat een achterlijk gedoe :') Zal zo eens rondbellen om te vragen wie wel gewoon vaccineerd zoals de eigenaar dat wil, daaro :')
Gaat je zus nog bij die cursus kiekn?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')