abonnement Unibet Coolblue
pi_154764540
Pesten op een lerarenopleiding... zo verlies je toch je vertrouwen in de mensheid..?? (en ik vind het oprecht een naar idee dat mijn kleine gevoelige jongetje volgend jaar ook op school zit :@ :X)
Ook veel vervelende ervaringen, Loj. Bah waarom toch? Ik ben blij dat je zelf aangeeft dat je er sterker uit bent gekomen. Dikke :6 naar stomme mensen die een ander pijn doen!!

En ik vind het grappig om te lezen over D., die ik ook ken uit mijn studietijd (net als Cwen) :D. Volgens mij zijn jullie een mooi stel O+.

De moeilijke maanden met Ow heb ik nog goed in mijn geheugen staan. Het was zo onwijs herkenbaar en ik wou dat ik voor jullie dé oplossing had gehad. Ik had dan ook grote bewondering dat jullie al gauw weer voor een tweede gingen. Maar nu ik zelf ervaar hoe het is om een tweede kindje te hebben, snap ik het veel beter. Alle 'angsten' voor herhaling zijn verdwenen, hoewel de nachten nou ook weer niet zoveel beter zijn :P. Fijn dat het ook voor jullie zo goed voelde/voelt O+.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_154764649
Cygne :o :'(. De woorden 'trots' en 'zelfmoord' in 1 zin, dat kán toch niet?! En dan ook nog van een leerkracht. Ik word er naar van.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_154764795
Allereerst dankjewel voor je verhaal Loj O+ ik vind het mooi dat je een manier vond om toch dingen te delen zonder teveel erop in te gaan. Wat rot dat je zo'n nare scheiding hebt moeten meemaken en dat je zulke rotmensen trof tijdens je studie.

Op wat anderen zeggen over pestende juffen: tsja, ook docenten en juffen zijn nét mensen. In elke groepsdynamiek komt dit soort gedrag voor. Ik denk niet dat mensen met een sociaal beroep daarin erg anders zijn dan anderen. Heck, een vriendin van mij is weggepest van de opleiding tot rechter en officier van justitie. Door haar begeleiders. Dat zijn dus rechters. :') Ik vrees dat wreedheid en buitensluiten overal voorkomt ;(
Kwak
pi_154765015
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 14:52 schreef Phaidra het volgende:
Cygne :o :'(. De woorden 'trots' en 'zelfmoord' in 1 zin, dat kán toch niet?! En dan ook nog van een leerkracht. Ik word er naar van.
Die man spoorde niet. Wilde zelfs als docent nog het populairste jongetje van de klas zijn. Die groepsdynamiek speelde bij hem ook, inderdaad. Ook het dikste jongetje van de klas de gymtoestellen uit laten testen. Want als ze hem konden houden, konden ze de rest ook wel houden. Dat soort dingen.
pi_154765133
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 14:49 schreef Phaidra het volgende:
(en ik vind het oprecht een naar idee dat mijn kleine gevoelige jongetje volgend jaar ook op school zit )
+1 ;(
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_154765158
Loj bedankt voor je verhaal. Wat moet dat toch zwaar zijn, die korte nacht, knap hoor dat jullie toch gewoon zo weer voor een tweede durfden te gaan! O+
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_154765380
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 13:41 schreef Shandaly het volgende:
Ik vind het eigenlijk best wel een heel eng idee... dat er op een lerarenopleiding zelfs gepest wordt. Als de toekomstige juffen en meesters dat al niet goed voorleven, hoe moet dat dan straks in hun klassen goed gaan?

Nou dat dus. Zat jaren terug in een musicalgroepje. Na afloop bleven we vaak nog even kletsen, bleef het liefste dan tot het einde hangen, want als iemand eerder wegging werd daar dan meestal meteen flink over geroddeld.. (ja, allemaal volwassenen..) Maargoed, ik was gestopt en ging een jaar later kijken bij de voorstelling van diegenen die nog meededen. Kwam een ander daar tegen die ook gestopt was en kwam kijken, zij deed lerarenopleiding. Leek altijd heel gezellig en hartelijk typ. Stonden beiden aan een tafel en ze keek me amper aan. Stelde haar een vraag, gaf ze geïrriteerd antwoord terwijl ze haar moeder aankeek, ben echt totaal niet aangekeken! Ergste vond ik nog dat ze juf was en vroeg me af hoe ze dan die kinderen moest leren aardig te zijn tegen elkaar..

Neem me steeds voor hier mee/bij te lezen, maar kom er steeds niet aan toe :@ Paar die ik heb gelezen vond ik erg interessant, wat hebben veel mensen toch heftige dingen meegemaakt! Merkte ook al zoiets bij reünie van middelbare school paar jaar terug. Klasgenoten die stoer en zelfverzekerd leken die dan ineens dingen zeggen als "ohh die oude foto, wat had ik daar een plofkop! Zat ook onder de antidepressiva daar!" schrok daarvan, er zit vaak nog zoveel achter wat je niet ziet!
pi_154766661
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 14:57 schreef kwakz0r het volgende:
Allereerst dankjewel voor je verhaal Loj O+ ik vind het mooi dat je een manier vond om toch dingen te delen zonder teveel erop in te gaan. Wat rot dat je zo'n nare scheiding hebt moeten meemaken en dat je zulke rotmensen trof tijdens je studie.

Op wat anderen zeggen over pestende juffen: tsja, ook docenten en juffen zijn nét mensen. In elke groepsdynamiek komt dit soort gedrag voor. Ik denk niet dat mensen met een sociaal beroep daarin erg anders zijn dan anderen. Heck, een vriendin van mij is weggepest van de opleiding tot rechter en officier van justitie. Door haar begeleiders. Dat zijn dus rechters. :') Ik vrees dat wreedheid en buitensluiten overal voorkomt ;(
Nou ja, in mijn ideale wereld word je alleen docent als dat gedrag dus niet tot jouw normen behoort... Waarom zou je anders docent worden?? Om je goed te voelen over de rug van anderen (want kinderen kan je tenminste wel kleineren)? :? Ik kan er gewoon niet bij.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_154766960
Ja, er zijn zeker mensen die voor de klas staan omdat ze graag een podium willen, die het heerlijk vinden hun eigen kennis en kunde te etaleren, die heer en meester zijn binnen die vier muren van het klaslokaal en die die macht ook gebruiken, die zelf altijd het beste/populaire kind van de klas waren en zich daarbij niet goed kunnen/willen inleven in iemand voor wie dat niet zo is, die dus 'lievelingetjes' hebben omdat die kinderen wel aan hun eigen normen voldoen. Van basisscholen weet ik dat niet precies, maar ik zou binnen het voortgezet onderwijs zo een rijtje docenten kunnen opnoemen die zo in het vak staan.En zelf heb ik die ervaring overigens ook wel als leerling.

Maar verder wel wat kwak zegt: docenten zijn natuurlijk geen heiligen, het is juist een vak waarbij je continu een spiegel krijgt voorgehouden, want bij de begeleiding van kinderen/jongeren krijg je gewoon alles als een boemerang terug. Maar niet iedereen is bereid in die spiegel te kijken, da's het hele punt denk ik. ;) .

Loj, mooi verhaal en naar om te lezen dat je je op verschillende plekken onwelkom heb gevoeld.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_154769385
Loj bedankt voor je eerlijke, nuchtere verhaal! Ik vind het ergens wel een goede instelling dat je je energie zoveel mogelijk steekt in al het positieve!

Bij mij was het juist andersom .. Flink gepest totdat ik op mijn 18e op de PABO terecht kwam. Toen konden de mensen eindelijk een beetje normaal tegen me doen. Dus er is hoop mensen!
:s)
  donderdag 30 juli 2015 @ 18:49:48 #86
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_154770576
Wat anderen ook al zeggen, er zijn gewoon bepaalde mensen waarvan je pestgedrag niet direct verwacht. Maar helaas is pesten iets dat overal gebeurt. Goed hoe je overal instaat, knap ^O^
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_154774557
Bedankt voor de lieve reacties.

Ik probeer ook echt, op een goede, nuchter te zijn. D. heeft mij dat ook echt geleerd. Ook op dat punt vullen we elkaar goed aan.
Ik probeer ook echt te genieten van elke dag (al heb ik het daar nu wel ff moeilijk mee). Je mag ons ook best uitlachen, maar we kijken ook vaak naar de natuur om ons heen, naar de wereld, naar de lucht en die is gewoon mooi en wonderlijk. :@

Kyara, wij zaten iedere week in de kerk. Ik ben dus best gelovig, maar niet streng, opgevoed. Toen mijn ouders gingen scheiden waren mijn wekelijkse bezoekjes ook snel verdwenen. Nu doen we er ook bijna niets meer mee, maar ik lees Ow wel regelmatig voor uit de bijbel. Ik wil dat Ow straks zelf de beslissing kan nemen of hij wilt geloven, want die kans heb ik ook gehad.

Cwen en ik kennen elkaar sinds de tweede van de middelbare school. En ja, we zijn dus echt hele goede vrienden.

De afkorting Ow, is de idd de eerste twee letters van zijn naam. Js is de eerste en derde letter. Ik vond Je zo vreemd klinken :@ Ik raakte zelf altijd een beetje in de war van de eerste letters altijd :@

Ik vind verder dat er wel een verschil is tussen eenmalig vervelend gedrag vertonen en pesten. Tijdens mijn buitenland stage werd ik continu gekleineerd en uitgelachen. Maar weet je, het was maar een maand. Daarom kan ik er nu wel goed mee omgaan. Ik heb mezelf daarna bewezen.
Ik vind wel dat je zeker als leerkracht beter moet weten. Als jij pest hoor je niet in dat vak thuis (vind ik).
Nadat ik in elkaar was geslagen wou ik aangifte doen. Zo iemand hoort niet voor de klas. Uiteindelijk heb ik besloten dat niet te doen. Zij liet littekens bij mij achter, maar dat wil ik niet doen. Ik zou haar droom verpesten door aangifte te doen, zonder verklaring van goed gedrag kom je (bijna) nergens binnen. Maar soms ben ik bang dat ik een grote fout toen heb gemaakt, wat als ze de volgende keer een leerling slaat.
Maar iemands leven verpesten, nee dat kan ik niet.
pi_154774708
Ja, in elkaar slaan gaat wel heel ver ja. Echt bizar...

En ik vind ook dat pesters geen docent zouden moeten worden. Maar ik vind ook dat pesters geen dokter zouden moeten worden, of moeder... Ik vrees alleen dat dat niet te regelen valt. Ook denk ik dat in bepaalde omstandigheden iedereen een pester kan worden.

Daarmee bedoel ik niet dat er geen schuld is, of dat het jouw schuld was ofzo, maar dat het in principe in elk mens zit. Dat merk ik bij kinderen op school wel in elk geval.
Kwak
pi_154774805
Oja, het stokje doorgeven vond ik dus wat lastig.
Er zijn zoveel verhalen, zoveel mensen wiens verhaal ik wil horen.

Maar waarschijnlijk ook meerdere hier, die graag hun verhaal willen doen maar niet worden gekozen.

Ik heb aan Cwen gevraagd of zij haar verhaal wilt doen. Niet omdat ik dat nog niet ken, maar omdat ik Cwen een inspirerend persoon vind. Wiens verhaal mag worden gelezen.
Ik hoop dat jullie dat straks met mij eens zijn :)

Een vraag voor Cwen vind ik moeilijk om te stellen. Ik weet al heel veel en ik ken haar goed. Maar misschien heeft iemand van jullie een inspirerende vraag? (Anders heb ik er wel een achter de hand ;) )
pi_154774923
Ooh leuk! Daar hoopte ik al op!
  donderdag 30 juli 2015 @ 21:51:04 #91
149959 SQ
snelle trees
pi_154775425
Loj, mijn Valentijn O+ lief mens ben je!
disclaimer
pi_154776353
Loj! Wat bijzonder om jouw verhaal te lezen.
Ik wist helemaal niet dat je ouders al zo'n lange tijd uit elkaar zijn, joh. Wat een heftige tijd heb je daardoor gehad!

En wat gek voor mij om te lezen over je dominante zusje, omdat ik dat echt niet voor kan stellen. Maar goed we waren ook zo klein en nog niet geheel gevormd. Ik kan me herinneren dat ik jullie huis altijd erg interessant vond trouwens! :D
  Moderator donderdag 30 juli 2015 @ 22:36:37 #93
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_154777115
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juli 2015 21:51 schreef Stormqueen het volgende:
Loj, mijn Valentijn O+ lief mens ben je!
Is ze vreemdgegaan dan, ze was mijn Valentijn :o Of nou ja, ze had mij getrokken zeg maar ;)
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
  vrijdag 31 juli 2015 @ 07:41:24 #94
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_154783970
Loj mooi verhaal. Vind het ook een mooie insteek om te gaan voor het positieve O+
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_154784556
Loj :* O+

Kom maar op met die vraag, van wie dan ook ;). Wat wil je nou écht van me weten?
Niets is trouwens ook goed :D
Home is where the O+ is...
  vrijdag 31 juli 2015 @ 17:54:11 #96
426379 elamanilo
elämänilo
pi_154798371
Cwen, ik ben echt ontzettend nieuwsgierig naar jouw verhaal! Je was tweede op mijn lijstje van mensen die ik wilde vragen <3

Ik ben benieuwd naar hoe jij in het leven staat en waarom, of hoe dat kwam. Ik herken altijd veel in de dingen die jij schrijft, onze dochters lijken op een of andere manier heel erg op elkaar <3 Wat wil je haar het liefste meegeven in haar leven? Wat leer je allemaal van haar? Voelt het voor jou ook alsof jij even hard met haar meegroeit?

Veel plezier met schrijven!
  vrijdag 31 juli 2015 @ 17:56:50 #97
426379 elamanilo
elämänilo
pi_154798421
Loj, dankjewel voor het delen van je verhaal. De opsomming is een goed idee, toch op een rijtje maar dan van wat meer afstand. Je hebt veel vertelt in weinig woorden, je bent mooi en je gezinnetje heeft het met je getroffen <3 Ik vind het vooral mooi om te lezen hoe je op gevoel en intuïtie met je kindjes omgaat, dat is iets wat ik heel erg herken en waar ik mezelf ook heel goed bij voel.
pi_154821335
Mooie vraag Ela, en dank je wel :@

Cwen,
Ik heb er nog wel een :) (kan hem alleen niet zo goed verwoorden)
Ik weet dat jij heel lang geen kinderwens hebt gehad en dat je een mooi toekomstplaatje in je hoofd had.
Toen kwam die kinderwens toch en is ook je toekomstplaatje veranderd natuurlijk.
Is jouw toekomstplaatje erg veranderd en hoe?
pi_154840320
Ik ben schrijvende, gooi 'm er morgen wel op denk ik.
Home is where the O+ is...
pi_154864348
Zo. Het is echt een enorm verhaal geworden en ik had zo het dubbele kunnen opschrijven :). dat heb ik niet gedaan, maar als je me meer zou willen vragen, dan mag dat!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door Cwen op 03-08-2015 12:44:55 ]
Home is where the O+ is...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')