Waar?Burgerclub
Nieuwe Binnenweg 139A,
3014 GJ Rotterdam, Nederland
Wat at je?Impressie / Op of aanmerkingenVoordat ik brasserie Engels bezocht (aangezien de keuken pas na 17:30 uur openging voor het avondeten..pfffff
) besloot ik geheel
in navolging van CUL collega RobinOok de Burger Club aan te doen als derde hamburger joint die ik de afgelopen dagen uittestte.
En...was het net zo als bij haar ook een succesnummer?
A b s o l u u t ! want....men had Leffe blond van de tap (gek op) en....de bestelde 'Burger Club' hamburger (hun trots volgens zegge) was zalig tot aan het broodje/bun toe.
Beter dan je eerder geroemde Hamburg?Uiteindelijk wel helaas maar dan praten we echt over een minuscule voorsprong. Ja, je hebt minder vlees i.v.g met Hamburg (verder dezelfde ingrediënten) maar als combinatie zo bij elkaar voelt het allemaal bij Burger Club iets smakelijker en fijner aan.
Hoe zou je het verschil tussen Hamburg en De Burger Club in het kort dan willen omschrijven?Wil je flink schrokken en je maag vullen neem dan Hamburg, wil je diezelfde hamburger maar dan met een normaal stuk burgervlees ga dan naar De Burger Club. Voor de prijs hoef je het niet te laten.
Cijfer?
8+ / 10
Waar? Bar / Brasserie Engels Rotterdam.Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam
Wat at / dronk je?
Indekken als men buiten eet,kent men niet bij brasserie Engels dus hup alle bestek gewoon op de (beetje stoffige)tafel,ongeacht of het vuil wordt.
De (l) rib eye en (r) de steak tartaar. Beiden alvast wat aangesneden om te zien of het er goed uit zag zoals ik van te voren had aangegeven wanneer het de rib eye betreft
Yup...zoals ik hem wilde dit keer.
Mwah...ziet er goed uit...Maar smaakt het ook zo goed?
Hmmm...de patat lijkt niet prefab. Heeft een goede beet i.i.g.
Had mij bijna een bezoek aan de tandarts bezorgd dit stukje bot...
Zo..ben nu wel even klaar met Engels! Cheque! en snel, kan ik weg!
Impressie / Op en aanmerkingenGoed, waar zullen we beginnen? Het slechte nieuws eerst dan maar zodat het nog een beetje goed wordt afgesloten?
Oh jee...dat voorspelt weinig goeds. Schiet maar los.Nadat
CUL collega RobinOok in een eerdere recensie de loftrompet over brasserie Engels uitstak besloot ik ook eens een bezoekje te brengen en precies datgene te bestellen waar zij zo lovend over was en verder de nieuwe ambiance van Engels te ondergaan met volgens zegge de verbeterde horeca service.
Om met dat laatste te beginnen:
Die zogenaamde verbeterde horeca-service is als je buiten wilt eten belabberd en ronduit slecht!. Schijnbaar is het terras alleen voor mensen die willen drinken want gasten die (ook al is het terras niet vol) iets willen eten worden volkomen genegeerd ten faveure van zij die alleen maar de welbekende koffie en pils willen nuttigen en zoveel mogelijk terrasstoelen bezet willen houden met zo min mogelijke consumptie.
Ik ben dan ook na 7 minuten wachten zelf maar naar binnen gegaan om mijn drank bestelling door te geven want schijnbaar loopt het bedienend personeel alleen maar dat deel van het terras wat het makkelijkste is en dat is onder de grote rode luifel,precies op de hoek.
Ook de gedane drankbestelling duurde 10 minuten waarbij duidelijk was doorgegeven een groot glas helemaal gevuld met ijs en 2 Seven-ups (omdat men geen Coke serveert) Wat komt er aan? 1 klein glas met 3 ijsblokje en 1 Seven-up. Na doorgegeven te hebben dat ik echt duidelijk iets anders had bestelt,kwam alsnog het grote glas en het tweede flesje Seven-up. Maar de toon was al gezet en ik wilde eigenlijk hier niet meer zijn als dit al zo slecht loopt.
Dus je pakte je biezen en ging ergens anders heen?Nee, toch niet omdat ik echt perse die rib-Eye en steak tartaar waar RobinOok zo lyrisch over was wilde uitproberen. Dus bestelde ik beide gerechten met de mededeling dat ik beide gerechten tegelijkertijd wilde hebben en geen zin had om wederom lang te moeten wachten zoals gebeurde met mijn drankjes. Is de steak tartaar eerder klaar,breng het dan maar,is de rib-Eye niet lang daarna ook klaar: Brengen! Kortom tempo erin!
En...kwam je eten een beetje vlot door?Nou....ik hoorde na 10 minuten een belletje uit de keuken(zat vlak bij de deur) en dacht: "Dat is denk ik mijn steak tartaar. "Ik kijk even om de hoek en ja hoor: De steak tartaar staat gereed om mee te worden genomen. Ik heb toen even de timer ingedrukt en het duurde welgeteld nog 7 minuten en wat seconden eer deze naar mijn tafel werd gebracht! Dien te vertellen dat ik 1 minuut daarvoor het eigenlijk een beetje zat was en naar de keuken liep en zei: "Het is van de gekke dat dit voorgerecht nu al 6 minuut nog wat hier staat en niemand van de bediening die dit meeneemt of ziet. Als het niet binnen 1 minuut bij mijn tafel is dan sta ik op en loop ik weg." De gezichten van de koks in de keuken spraken boekdelen(iets dat ik niet verwachte) want daar was duidelijk op af te lezen dat dit dus vaker voorkomt.( dat de bediening meer met zichzelf bezig is dan de keukengerechten) Aha!....
Ik zal even uitleggen waarom ik de bediening aanhaal: Het komt vaak voor (nu ook) dat de bediening doelbewust zichzelf zo opstelt dat zij bepaalde zaken niet hoeven te zien of willen zien. En als men erop geattendeerd wordt dan heel verbaast en onschuldig doen en zich van geen kwaad bewust zijn. Dat heet jezelf 'drukken' in de horeca en is een oud trucje dat al eeuwen oud is. Men blijft dan ook vaak zoals dat heet "hangen"ergens (vaak de kassa) en waar men dan met collega's een gesprek voert over ditjes en datjes zonder erg te hebben wat er verder in de zaak gebeurd. En als je daar wat van zegt dan is het standaard antwoord altijd: "Ik moet even met mijn collega een werkoverleg over iets voeren,dus daarom was ik er even niet."
M.a.w. jij bent als onwetende gast altijd overgeleverd aan personeel dat zichzelf belangrijker vindt dan de gast.
Goed...mogen we nu het goede nieuws als dat er nog was?Jazeker!
De rib eye was uitstekend. Voor mij toch een beetje aan de kleine kant (plat stuk...)maar oké,voor de rest
De bijgeleverde bearnaise saus met de verse dragon was ook goed maar een beetje weinig. Sowieso minder dan toen CUL collega RobinOok hem bestelde. Maar goed: Zij was met partner en dan krijg je waarschijnlijk meer. De patat was ook lekker en had een goede beet. Zelfs de krop sla met de lichte dressing erop was goed te doen en maakte het gerecht helemaal af.
De steak tartaar was een ander verhaal. Ik had er meer van verwacht. Ik had het gevoel dat dit gemalen was en niet gesneden. Ik proefde ook heel weinig van de ingrediënten die hiervoor normaliter gebruikt worden en ik vond het te sompig als voorgerecht!
Ik heb zoals te zien in de laatste foto van de foto-collage een passend afsluiter gevonden om mijn indruk van de steak tartaar en eerder opgedane ervaringen (drankjes/bediening) als geheel kenbaar te maken.
Dus bij Engels is het: Eens en nooit weer? Ook niet voor de rib-Eye? Cijfer
6 / 10 =
[*]Rib-Eye: 8
[*]Steak tartaar: 6 1/2
[*]Bediening/service: 4[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 24-07-2015 07:48:16 ]