abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 23 juli 2015 @ 11:26:08 #101
130803 Gripper
Get a grip
pi_154562310
Als "hipster" betekent dat we weer gezond, verantwoord, vers, zelf gemaakt, vrij van rotzooi en E-nummers eten: laat het dan maar lekker hipster zijn!

En dat het wordt gebakken door een vent met een baard en getatoeëerde armen en een petje zal aan de smaakbeleving niks afdoen lijkt me. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_154562579
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2015 07:53 schreef n0a het volgende:

Die heb je ook al in Rotterdam. Highstreet Hotdogs.
En die is ook al gerecenseerd in juni 2015.

quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 08:05 schreef Isabeau het volgende:

Ik snap ook niet dat het een hype is geworden, maar een goede hamburger lust ik altijd wel :9
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2015 08:59 schreef Cat22 het volgende:

Ik hoorde vanmorgen op 3FM dat er inmiddels hipster hotdogs zijn met truffelsaus en hazelnoten, of met lente-ui, of met BBQ smaak en andere fratsen. Tja....
Tis net zo als met die Japanse all-you-can-eat toko's: Op een bepaalt moment weet men van ellende niet meer wat men nu weer moet verzinnen als trend,een of ander blad verveelt zich en begint maar erop in te spelen en voor je het weet heb je de bal aan het rollen,gaan allerlei mensen op twitter/Blogs erover schrijven,nemen BNérs het (tegen betaling) over en gaan het ook hypen en zie daar: nieuwe trend terwijl het zo oud is als de weg naar Rome.

Want waar hebben we het over: Een fucking hamburgertje! :')

[ Bericht 27% gewijzigd door #ANONIEM op 23-07-2015 11:43:46 ]
  donderdag 23 juli 2015 @ 13:40:47 #103
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154566157
http://www.panoramarail.nl/nieuws/

Wie gaat als eerste testen? :D

Als je nou halverwege opstapt, krijg je dan een half menu? :+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154566954
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 11:26 schreef Gripper het volgende:
Als "hipster" betekent dat we weer gezond, verantwoord, vers, zelf gemaakt, vrij van rotzooi en E-nummers eten: laat het dan maar lekker hipster zijn!

En dat het wordt gebakken door een vent met een baard en getatoeëerde armen en een petje zal aan de smaakbeleving niks afdoen lijkt me. :)
Wat ook heel hipster is, is op een terras Mojito serveren in een jampotje. Maar dat is dan natuurlijk weer heel milieubewust, recyclen en zo.
pi_154567033
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 13:40 schreef Isegrim het volgende:
http://www.panoramarail.nl/nieuws/

Wie gaat als eerste testen? :D

Als je nou halverwege opstapt, krijg je dan een half menu? :+
Idee is tof. :D Maar eten lijkt me niet echt lekker in een trein. ;(
  donderdag 23 juli 2015 @ 14:14:31 #106
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154567066
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 14:09 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Wat ook heel hipster is, is op een terras Mojito serveren in een jampotje. Maar dat is dan natuurlijk weer heel milieubewust, recyclen en zo.
Die potjes kun je ook gewoon daarvoor kopen bij de groothandel. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 23 juli 2015 @ 20:44:36 #107
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154578097
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2015 09:21 schreef Molo het volgende:

[..]

Jammer dat ze geen kaart online hebben staan


;)
Ben er laatst geweest. Op zich wel lekker en het pretzel broodje is ook lekker en slim bedacht alleen vind ik in vergelijking met het worstje en de topping het broodje te groot. Per hap neemt het deeg de overhand in de smaak naar mijn mening. We haden foto's gemaakt maar konden ze helaas niet meer terug vinden :')

Wel leuk om eens heen te gaan, de Foodhallen :Y Ook in combinatie met het filmhuis ernaast.
吴 曼 迪
  donderdag 23 juli 2015 @ 20:49:13 #108
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154578259
Een te groot broodje t.o.v. je beleg is bijna net zo irritant als te weinig mayo bij je patat.

Dat is overigens mijn kritiekpunt bij Firma Pickles. Te weinig mayo bij de (lekkere) saliefrietjes.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 23 juli 2015 @ 20:50:19 #109
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154578297
quote:
17s.gif Op donderdag 23 juli 2015 20:44 schreef megamandy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

;)
Ben er laatst geweest. Op zich wel lekker en het pretzel broodje is ook lekker en slim bedacht alleen vind ik in vergelijking met het worstje en de topping het broodje te groot. Per hap neemt het deeg de overhand in de smaak naar mijn mening. We haden foto's gemaakt maar konden ze helaas niet meer terug vinden :')

Wel leuk om eens heen te gaan, de Foodhallen :Y Ook in combinatie met het filmhuis ernaast.
^O^

Date met mij daarheen? O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 23 juli 2015 @ 20:56:43 #110
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154578522
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 20:49 schreef Isegrim het volgende:
Een te groot broodje t.o.v. je beleg is bijna net zo irritant als te weinig mayo bij je patat.

Dat is overigens mijn kritiekpunt bij Firma Pickles. Te weinig mayo bij de (lekkere) saliefrietjes.
Ja klopt want de smaken waren lekker en het broodje ook echt maar de verkeerde verhoudingen :N

quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 20:50 schreef Molo het volgende:

[..]

^O^

Date met mij daarheen? O+
Jaaaaaa O+ Ze hebben veel verschillende keukens daar dus echt leuk om allemaal hapjes te proberen. Ben persoonlijk ook fan van De Ballenbar omnomnom.
Komende twee weken ben ik druk + in Berlijn maar daarna heb ik vakantie dus geen deadlines ;)
吴 曼 迪
pi_154578631
quote:
17s.gif Op donderdag 23 juli 2015 20:44 schreef megamandy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

;)
Ben er laatst geweest. Op zich wel lekker en het pretzel broodje is ook lekker en slim bedacht alleen vind ik in vergelijking met het worstje en de topping het broodje te groot. Per hap neemt het deeg de overhand in de smaak naar mijn mening. We haden foto's gemaakt maar konden ze helaas niet meer terug vinden :')

Wel leuk om eens heen te gaan, de Foodhallen :Y Ook in combinatie met het filmhuis ernaast.
komen daar zoveel toeristen of is de Nederlandse taal nu echt naar de kl*te?
  donderdag 23 juli 2015 @ 21:06:39 #112
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154578909
quote:
17s.gif Op donderdag 23 juli 2015 20:56 schreef megamandy het volgende:

[..]

Ja klopt want de smaken waren lekker en het broodje ook echt maar de verkeerde verhoudingen :N

[..]

Jaaaaaa O+ Ze hebben veel verschillende keukens daar dus echt leuk om allemaal hapjes te proberen. Ben persoonlijk ook fan van De Ballenbar omnomnom.
Komende twee weken ben ik druk + in Berlijn maar daarna heb ik vakantie dus geen deadlines ;)
dan zit ik 3 weken in Zweden _O-

Maar daarna, leuk! O+
Jou veel te lang al niet gezien, dame O+

En Ballenbar klinkt ook leuk en lekker om uit te proberen :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_154578987
quote:
17s.gif Op donderdag 23 juli 2015 20:44 schreef megamandy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

;)
Ben er laatst geweest. Op zich wel lekker en het pretzel broodje is ook lekker en slim bedacht alleen vind ik in vergelijking met het worstje en de topping het broodje te groot. Per hap neemt het deeg de overhand in de smaak naar mijn mening. We haden foto's gemaakt maar konden ze helaas niet meer terug vinden :')

Wel leuk om eens heen te gaan, de Foodhallen :Y Ook in combinatie met het filmhuis ernaast.
Tenminste wel normale prijs. Leuk. Ik ga binnenkort naar de Foodhallen, dus deze ook eens proberen. :9
pi_154580198
Foodhallen staan ook zeker nog op mijn agenda. Snel maar eens doen :)
pi_154582036


Waar?





Burgerclub
Nieuwe Binnenweg 139A,
3014 GJ Rotterdam, Nederland

Wat at je?







Impressie / Op of aanmerkingen

Voordat ik brasserie Engels bezocht (aangezien de keuken pas na 17:30 uur openging voor het avondeten..pfffff |:( ) besloot ik geheel in navolging van CUL collega RobinOok de Burger Club aan te doen als derde hamburger joint die ik de afgelopen dagen uittestte.

En...was het net zo als bij haar ook een succesnummer?

A b s o l u u t ! want....men had Leffe blond van de tap (gek op) en....de bestelde 'Burger Club' hamburger (hun trots volgens zegge) was zalig tot aan het broodje/bun toe.

Beter dan je eerder geroemde Hamburg?

Uiteindelijk wel helaas maar dan praten we echt over een minuscule voorsprong. Ja, je hebt minder vlees i.v.g met Hamburg (verder dezelfde ingrediënten) maar als combinatie zo bij elkaar voelt het allemaal bij Burger Club iets smakelijker en fijner aan.

Hoe zou je het verschil tussen Hamburg en De Burger Club in het kort dan willen omschrijven?

Wil je flink schrokken en je maag vullen neem dan Hamburg, wil je diezelfde hamburger maar dan met een normaal stuk burgervlees ga dan naar De Burger Club. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Cijfer?

8+
/ 10




Waar?





Bar / Brasserie Engels Rotterdam.
Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam

Wat at / dronk je?


Indekken als men buiten eet,kent men niet bij brasserie Engels dus hup alle bestek gewoon op de (beetje stoffige)tafel,ongeacht of het vuil wordt. :|W



De (l) rib eye en (r) de steak tartaar. Beiden alvast wat aangesneden om te zien of het er goed uit zag zoals ik van te voren had aangegeven wanneer het de rib eye betreft



Yup...zoals ik hem wilde dit keer.



Mwah...ziet er goed uit...Maar smaakt het ook zo goed?



Hmmm...de patat lijkt niet prefab. Heeft een goede beet i.i.g.



Had mij bijna een bezoek aan de tandarts bezorgd dit stukje bot... }:|



Zo..ben nu wel even klaar met Engels! Cheque! en snel, kan ik weg! :{


Impressie / Op en aanmerkingen

Goed, waar zullen we beginnen? Het slechte nieuws eerst dan maar zodat het nog een beetje goed wordt afgesloten?

Oh jee...dat voorspelt weinig goeds. Schiet maar los.

Nadat CUL collega RobinOok in een eerdere recensie de loftrompet over brasserie Engels uitstak besloot ik ook eens een bezoekje te brengen en precies datgene te bestellen waar zij zo lovend over was en verder de nieuwe ambiance van Engels te ondergaan met volgens zegge de verbeterde horeca service.

Om met dat laatste te beginnen: Die zogenaamde verbeterde horeca-service is als je buiten wilt eten belabberd en ronduit slecht!. Schijnbaar is het terras alleen voor mensen die willen drinken want gasten die (ook al is het terras niet vol) iets willen eten worden volkomen genegeerd ten faveure van zij die alleen maar de welbekende koffie en pils willen nuttigen en zoveel mogelijk terrasstoelen bezet willen houden met zo min mogelijke consumptie.

Ik ben dan ook na 7 minuten wachten zelf maar naar binnen gegaan om mijn drank bestelling door te geven want schijnbaar loopt het bedienend personeel alleen maar dat deel van het terras wat het makkelijkste is en dat is onder de grote rode luifel,precies op de hoek.

Ook de gedane drankbestelling duurde 10 minuten waarbij duidelijk was doorgegeven een groot glas helemaal gevuld met ijs en 2 Seven-ups (omdat men geen Coke serveert) Wat komt er aan? 1 klein glas met 3 ijsblokje en 1 Seven-up. Na doorgegeven te hebben dat ik echt duidelijk iets anders had bestelt,kwam alsnog het grote glas en het tweede flesje Seven-up. Maar de toon was al gezet en ik wilde eigenlijk hier niet meer zijn als dit al zo slecht loopt.

Dus je pakte je biezen en ging ergens anders heen?

Nee, toch niet omdat ik echt perse die rib-Eye en steak tartaar waar RobinOok zo lyrisch over was wilde uitproberen. Dus bestelde ik beide gerechten met de mededeling dat ik beide gerechten tegelijkertijd wilde hebben en geen zin had om wederom lang te moeten wachten zoals gebeurde met mijn drankjes. Is de steak tartaar eerder klaar,breng het dan maar,is de rib-Eye niet lang daarna ook klaar: Brengen! Kortom tempo erin! :7

En...kwam je eten een beetje vlot door?

Nou....ik hoorde na 10 minuten een belletje uit de keuken(zat vlak bij de deur) en dacht: "Dat is denk ik mijn steak tartaar. "Ik kijk even om de hoek en ja hoor: De steak tartaar staat gereed om mee te worden genomen. Ik heb toen even de timer ingedrukt en het duurde welgeteld nog 7 minuten en wat seconden eer deze naar mijn tafel werd gebracht! Dien te vertellen dat ik 1 minuut daarvoor het eigenlijk een beetje zat was en naar de keuken liep en zei: "Het is van de gekke dat dit voorgerecht nu al 6 minuut nog wat hier staat en niemand van de bediening die dit meeneemt of ziet. Als het niet binnen 1 minuut bij mijn tafel is dan sta ik op en loop ik weg." De gezichten van de koks in de keuken spraken boekdelen(iets dat ik niet verwachte) want daar was duidelijk op af te lezen dat dit dus vaker voorkomt.( dat de bediening meer met zichzelf bezig is dan de keukengerechten) Aha!....

Ik zal even uitleggen waarom ik de bediening aanhaal: Het komt vaak voor (nu ook) dat de bediening doelbewust zichzelf zo opstelt dat zij bepaalde zaken niet hoeven te zien of willen zien. En als men erop geattendeerd wordt dan heel verbaast en onschuldig doen en zich van geen kwaad bewust zijn. Dat heet jezelf 'drukken' in de horeca en is een oud trucje dat al eeuwen oud is. Men blijft dan ook vaak zoals dat heet "hangen"ergens (vaak de kassa) en waar men dan met collega's een gesprek voert over ditjes en datjes zonder erg te hebben wat er verder in de zaak gebeurd. En als je daar wat van zegt dan is het standaard antwoord altijd: "Ik moet even met mijn collega een werkoverleg over iets voeren,dus daarom was ik er even niet."

M.a.w. jij bent als onwetende gast altijd overgeleverd aan personeel dat zichzelf belangrijker vindt dan de gast.

Goed...mogen we nu het goede nieuws als dat er nog was?

Jazeker!

De rib eye was uitstekend. Voor mij toch een beetje aan de kleine kant (plat stuk...)maar oké,voor de rest :9~
De bijgeleverde bearnaise saus met de verse dragon was ook goed maar een beetje weinig. Sowieso minder dan toen CUL collega RobinOok hem bestelde. Maar goed: Zij was met partner en dan krijg je waarschijnlijk meer. De patat was ook lekker en had een goede beet. Zelfs de krop sla met de lichte dressing erop was goed te doen en maakte het gerecht helemaal af.

De steak tartaar was een ander verhaal. Ik had er meer van verwacht. Ik had het gevoel dat dit gemalen was en niet gesneden. Ik proefde ook heel weinig van de ingrediënten die hiervoor normaliter gebruikt worden en ik vond het te sompig als voorgerecht!

Ik heb zoals te zien in de laatste foto van de foto-collage een passend afsluiter gevonden om mijn indruk van de steak tartaar en eerder opgedane ervaringen (drankjes/bediening) als geheel kenbaar te maken.

Dus bij Engels is het: Eens en nooit weer? Ook niet voor de rib-Eye?

:N

Cijfer

6
/ 10 =
[*]Rib-Eye: 8
[*]Steak tartaar: 6 1/2
[*]Bediening/service: 4


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 24-07-2015 07:48:16 ]
  donderdag 23 juli 2015 @ 22:32:57 #116
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154582168
:D ^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 23 juli 2015 @ 22:47:52 #117
224960 highender
Travellin' Light
  donderdag 23 juli 2015 @ 22:52:13 #118
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154582816
Sowieso, dat lijkt wel een hele sigaar? Of rook je zo'n ding niet op ofzo? :? Geen verstand van.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154588925
Kom op, zo moeilijk is het niet om on topic te blijven qua voedsel. Je mag er best een beetje omheen ouwehoeren, maar het moet geen slowchat worden hier. En elkaar een beetje in ieders waarde laten zou ook fijn zijn.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  † In Memoriam † vrijdag 24 juli 2015 @ 07:52:13 #120
43556 miss_dynastie
pi_154588954
Ik kan me spontaan ineens goed voorstellen dat je als horecabedrijf hóópt dat een klant (nee, geen gast) een kies breekt op een stuk bot :') :+

Maarre, ik zie geen reden om die toko niet te bezoeken. Een tent van 50 euro pp is geen tent van 200 pp waar ze gewend zijn met rare grillen om te gaan. Niks aan de hand :)
pi_154589009
Oh ja...die reactie kende ik nog niet. :')

Maar misschien dat Willem Reimers met in het kielzog RTL5 camera's eens een weekje daar kunnen rondlopen. I.i.g is deze ervaring al doorgestuurd naar de eindverantwoordelijken. Nee, niet de bedrijfsleidster (blonde) want die maakte onderdeel uit van het probleem ( volgens de keukenkoks) met haar wat hautaine houding en "wij dekken nooit in op het terras voor eters in..want is niet onze policy en...ach doekje even over de tafel en hij is ook schoon toch?" :|W

Goh....wat werd vertelt in het Pers bericht bij de hernieuwde opening?

Het is de bedoeling de gasten te ontvangen zoals dat vroeger in de jaren vijftig en zestig het geval was: de gast is geen koning, maar keizer. De nieuwe eigenaren van Engels streven naar een topniveau in service en leggen de lat dus voor zichzelf hoog: binnen twee minuten nadat een gast aan tafel is komen zitten moet hij zijn drankje voor zijn neus hebben.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 24-07-2015 08:04:36 ]
  † In Memoriam † vrijdag 24 juli 2015 @ 08:03:29 #122
43556 miss_dynastie
pi_154589030
Ik snap niet waarom je gaat... Om je lekker te ergeren, af te zetten tegen de menigte, mensen de les te lezen, tegen RobinOok in te gaan (valt wel op namelijk) of superieur te voelen? Ik ga uit eten voor de lol. Misschien ook eens een idee voor jou.
pi_154589062
- edit: niet persoonlijk worden -

Ik eet primair om mijn honger te stillen en secundair om te genieten!

In deze had ik zelfs het geduld om te blijven zitten bij Engels,zelfs na het drankje gedoe,(terwijl ik normaliter allang weg was geweest, kun je nagaan) gewoon omdat CUL collega RobinOok er zeer enthousiast over was net zo als dat zij op mijn aanraden indertijd zich verheugde op het bezoek aan SOI3, toen de beste Thaise zaak van Rotterdam.

Als ik voor de lol ga uiteten blijf ik liever thuis en bereid ik hetzelf. Maar aangezien ik vrij lui ben en zo min mogelijk zelf wil doen eet ik elke dag buiten de deur. Immers: Waarom jezelf inspannen als je ook anderen voor je het kan laten doen en je alleen hoeft te betalen?

En wat ik opmerkte in mijn geschreven stuk als strontvervelende ervaringen zijn zaken die helaas in Nederland teveel en tevaak in de horeca voorkomen ondanks alle inspanningen van de leiding van het bedrijf dit te verbeteren. Men (personeel in Nl met name) vindt dat de gast blij en inschikkelijk moet zijn als zij een horeca pand betreedt i.p.v. andersom want:

"hij is niet meer dan ik en ik sta ook hier voor mijn werk dus zijn wij gelijk en heeft hij zich maar te schikken naar mij als ik tijd voor hem heb" is vaak de achterliggende gedachtengang.

En wat doen de meeste gasten? Die accepteren het...vaak omdat ze niet de kennis en het vermogen en zelfs wil hebben dat eens aan halt toe te roepen. Meest makkelijke weg,iets waar ik nooit van gehouden heb want: Jij bent gast,jij betaalt en jij zorgt dat ook het loon van het personeel,de huur e.d. mede wordt betaalt elke maand. dus is het zo gek nog niet als jij als gast eens je voet neerzet als je merkt dat men de meest simpele basisregels in de horeca overtreedt en het niet zo nauw neemt met jou als gast en om je een beetje behoorlijk te verzorgen.

In de horeca/bediening werken is niet alleen maar obligaat een bestelling opnemen, een drankje komen brengen en vervolgens denken dat je daarmee alles hebt gedaan en je geld vangen.

[ Bericht 17% gewijzigd door Danny op 24-07-2015 09:01:13 ]
  vrijdag 24 juli 2015 @ 08:47:24 #124
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_154589343
TBH, als je je in een restaurant net zo profileert als in dit stuk had ik je er zelf uitgeflikkerd.

Je gedraagt je af en toe alsof je verwacht dat t personeel ook even meeloopt als je gaat pissen om je lul voor je vast te houden. Met je 'als t over een minuut niet op mijn bord ligt ben ik weg'.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_154589437
Dat soort lulverhalen hoor ik al meer dan 30-40? jaar en ik heb ze in alle soorten en maten voor mij gehad tot zelfs priemende wijsvingers of zelfs met een stok in de hand.. Gek genoeg mankeer ik nog steeds niks,kan ik overal komen waar ik wil en ben ik nog steeds overal welkom merk ik. Doe ik toch schijnbaar iets goeds want als dat niet zo was had ik uiteraard een toegangsverbod. Maar zijn die 'helden'van weleer er nog...

[ Bericht 9% gewijzigd door Danny op 24-07-2015 09:02:21 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')