abonnement Unibet Coolblue
  zondag 19 juli 2015 @ 22:11:29 #226
265352 Redster1984
The man who sold the world....
pi_154473922
Nouja men kan het ongepast vinden, maar op een gegeven moment zal het toch echt moeien doordringen tot je kind. Ik heb absoluut geen zin om met een enorme bult stress te zitten als je kind voor zn 4e jaar nog steeds niet zindelijk is. Op deze manier was het zo gepiept. Vroeger waren kinderen vaak voor hun 2e al zindelijk, dus "er niet voor klaar zijn" vind ik zo'n non-argument. Hij was er juist super trots op als hij een hele dag droof was en een mooie sticker mocht uitkiezen. En daarbij is het voor iedereen fijner. Kind geen rode billen meer vanwege luier uitslag en ook op de peuterspeelzaal / kdv maak je het voor iedereen een stuk makkelijker.
pi_154473998
Een kind kan ook prima zindelijk worden zonder dat je hem straft bij een ongelukje. Mijn keus zou het niet zijn, maar dat moet een ieder idd helemaal zelf weten.
pi_154474052
Luc heeft dagen dat hij 3x op de w.c plast & dan weer dagen dat hij er niet aan denkt en enkel in zijn luier plast. Poepen weet hij dondersgoed wanneer hij het doet maar hij weigert het op de w.c of potje te doen. Ik hoop maar dat hij er vanzelf meer aandacht aan gaat geven, ik wil hem juist liever niet dwingen en dat gaat ook helemaal tegen mijn gevoel in.

Misschien moet ik de methode van mijn oma proberen. Die zette mij op het potje en bond mij vast aan de tafelpoot en ik mocht pas los als ik wat op het potje had gedaan :') _O- (mijn moeder lag toen in het ziekenhuis met weeën met 32 weken zwanger. Ik was wel zindelijk voor ik 2 jaar oud was. Ik geloof zelfs met 1.5 jaar al.
Life is what happens while you are busy making other plans...
  zondag 19 juli 2015 @ 22:25:11 #229
265352 Redster1984
The man who sold the world....
pi_154474288
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 22:14 schreef L-E het volgende:
Een kind kan ook prima zindelijk worden zonder dat je hem straft bij een ongelukje. Mijn keus zou het niet zijn, maar dat moet een ieder idd helemaal zelf weten.
Dat klopt ook helemaal. Maar omdat hij eerder ook bijna zindelijk was wilden we toch even extra doorzetten. En een kind van bijna 3 kan je echt wel duidelijk maken dat hij op de wc of zn potje moet poepen en plassen. En ik vind het eerlijk gezegd ook niet echt straffen. T is meer een stimulans voor hem om z'n knuffels weer terug te verdienen waar hij op zo'n moment ook ontzettend trots op was. Iedereen moet hier z'n eigen methode in vinden natuurlijk, maar ik ken genoeg ouders die enorm hebben lopen stressen omdat hun kind bijna 4 was en nog steeds niet zindelijk was. Daarom ben ik ook voorstander om je kind zodra hij kan zitten al regelmatig even op het potje te zetten zodat hij of zij er in ieder geval al gewend aan raakt. En wanneer een kind dan "per ongeluk" een plasje doet op het potje en je applaudisseert hem zowat de hemel in dan is de kans dat het weer gebeurt alleen maar groter.
pi_154474466
Mn oudste was met 3 jaar 8 maanden zindelijk. Jongens schijnen later te zijn. Ik zie t allemaal wel. Hij heeft er nu met 2 jaar 8 maanden nog geen enkele interesse voor.
*poef* nu is het weg
pi_154474525
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 21:58 schreef Twinkle20 het volgende:

Goiske ik meen mij te herinneren dat Djenna niet zoveel scheelt met jouw peuter. Djenna is van 27 oktober. We zijn volop bezig met zindelijkheid. Ik heb nu veel tijd omdat ik nu vakantie heb van school (wel gewoon werken). Ik weet alleen niet zo goed wat de volgende stap zou kunnen zijn. Ze loopt in haar blote kont en plast op het potje. Poepen doet ze in de tuin :') . Of in de luier die ik haar smiddags aan doe als ze naar de gastouder gaat. Als ze alleen een onderbroek aan heeft piest ze daar in.

Dus ik denk dat het volgende doel gaat worden: op het potje poepen en/of op de grote wc plassen.

Ik beloon haar met bumba koekjes en dat weet ze verrekkes :')
Klopt Jan is van 25 oktober

Ik ben zelf van mening dat ze er zelf klaar voor moeten zijn ook broekje uit doen en zo.
Ik heb voor Jan nu luierbroekjes hij begon vandaag ook met die zelf uit doen. We lezen nu ook regelmatig het boek he wie zit er op de wc van harmen van straaten (erg leuk boek niet met deze reden gekocht is gewoon grappig)

Jan is gewend aan de wc dus wil liever ook niet echt aan een potje laten wennen. Maar moet zien of dat lukt. Ik ga kijken wat hij morgen zelf wil. Hij haat verschonen onderhand dus dat scheelt
pi_154474611
quote:
1s.gif Op zondag 19 juli 2015 22:16 schreef Skoap het volgende:

Misschien moet ik de methode van mijn oma proberen. Die zette mij op het potje en bond mij vast aan de tafelpoot en ik mocht pas los als ik wat op het potje had gedaan :') _O- (mijn moeder lag toen in het ziekenhuis met weeën met 32 weken zwanger. Ik was wel zindelijk voor ik 2 jaar oud was. Ik geloof zelfs met 1.5 jaar al.
whaha, heerlijk die ouderwetse hardheid. Nog steeds slechte herinneringen als je aan het plassen bent?

Mex was toen zindelijk, maar poepte af en toe nog wel in zijn broek omdat hij tijdens het spelen niet naar de wc wilde. Toen ben ik ook wel een keer boos geworden en dat hielp wel. Het was niet dat hij niet door had dat hij aan het poepen was.
pi_154474663
Leuk en aardig dat aanwennen, maar als ze het niet snappen en kunnen controleren helpt het nog niks.

De mijne zit al een half jaar elke avond op de pot (voor het badderen) om te wennen, maar heeft tot vorige week niks gedaan.

Ze moeten het toch écht zelf leren.
pi_154474863
quote:
1s.gif Op zondag 19 juli 2015 22:01 schreef L-E het volgende:

[..]

Nou dit idd. Ik vind het ongepast.
+1
Ik volg hier liever mijn kind in.
Daarbij wil ik niet dat het een negatieve lading krijgt.
Mijn oudste heeft hier heel veel problemen mee (durft letterlijk niet los te laten) en is sinds een ruime week eindelijk ook volledig zindelijk (was al heel lang 'plas-zindelijk' -ook 's nachts-, maar het poepen wilde niet vlotten). Vele stickervellen verder zijn we er nu eindelijk. Ze is afgelopen mei 4 geworden.
Tja....ieder kind op zijn eigen tempo.
Haar zusje vindt het hele gebeuren wel interessant, dus wellicht volgt ze snel het voorbeeld. Wie weet. En zo niet dan niet.

Mijn meiden zitten ook samen in bad. Ik ben dan bij ze en wissel dat af met kleren voor de volgende dag klaarleggen of een wasmand leegruimen, waarbij ik 1001 keer heen en weer loop en constant praat.
We gaan volgende maand op vakantie naar Gran Canaria en we wilden daar wel zo veilig mogelijk rond het zwembad hangen :P
We hebben nu voor beide meiden een drijfpakje. Voor Eva gisteren eentje gekocht met pijpjes en korte mouwen, voor Rosalie bestel ik morgen deze:

Zwembandjes en kurkjes kunnen ze zelf afdoen, dit trekken ze niet uit. Uiteraard zijn we altijd bij ze, maar mocht er een onbewaakt ogenblik zijn....
pi_154475800
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 22:37 schreef Troeta het volgende:

[..]

whaha, heerlijk die ouderwetse hardheid. Nog steeds slechte herinneringen als je aan het plassen bent?

Mex was toen zindelijk, maar poepte af en toe nog wel in zijn broek omdat hij tijdens het spelen niet naar de wc wilde. Toen ben ik ook wel een keer boos geworden en dat hielp wel. Het was niet dat hij niet door had dat hij aan het poepen was.
Ik vind dat toch wel anders dan bij een kind wat nog bezig is met zindelijk worden speelgoed/knuffels af te gaan pakken bij een ongelukje.

Bij de oudste zeg ik er ook wel wat van als ik 5x vraag of ie moet plassen en dan 5x nee zegt en een paar tellen later opeens zooooo nodig moet dat ie bijna in zijn broek plast (of dat het mis gaat).
Maar dan weet ik dat het is omdat hij op dat moment niet wil/te druk bezig is. En gaat het gewoon een keer fout, nou ja kan gebeuren.

Bij de jongste zeg ik alleen maar dat het niet erg is en volgende keer beter. Ze vindt een ongelukje zelf ook vervelend, want is juist zo trots dat ze geen luier meer heeft. Ik merk dat ook aan haar, dan ga ik haar echt niet extra straffen.
En poepen is ook best een ding merkte ik ook hier bij oudste. En ook dat is helemaal goedgekomen (hij had verder geen ongelukken ermee, maar op de wc was gewoon moeilijk, spannend, weet ik het)
pi_154479505
Goed om te horen dat die van jullie ook onzin woordjes praten. Ik vind het soms een beetje raar :@
DJMO, heb jouw trucje ook geprobeerd. Ow vond het hilarisch :')

Hihi, zo klinkt "poepie" wel grappig Phaidra ;)

Ik heb misschien wel meet time Kyara :) hou je op de hoogte!
En verder vind ik het inderdaad ook gewoon tof hoe je met al je kids bezig bent!

Hier is vriendjelief juist super voorzichtig met Ow. Dat ik juist soms zeg dat Ow wel wat aankan :) maar alleen in bad zitten doen we niet. Dat vind ik te eng. Nu gaan we meestal met z'n drietjes in bad, dus dan is het niet van toepassing ;) Maar die verhalen van jullie, brrrrr.

Veel plezier Omen!

Ik vind de zindelijkheidsverhalen fijn om te lezen. Voor m'n gevoel kan het echt niet heel lang meer duren. Maar ik ga ook zeker niet met straf werken. Dat is gewoon niet mijn ding. En ik ga er vanuit dat het wel komt. En anders doen we de Skoap manier ;)

Zo, en m'n peuter slaapt ook weer. Na nachtsessie 5 van Js werd hij wakker. (Dat snap ik). Zei hij tegen mij: mama, mag ik nog slapen? Ow is moe O+
pi_154480149
Hè bah spees! Bizar dat het zo kan gaan hè? Wij hadden een half jaar geleden ofzo dezelfde ervaring met Eva maar dan in bad. Ze viel voorover in het water en spartelde ook helemaal niet, vond het echt bizar. Ze zeggen wel dat kinderen stil verdrinken maar het echt zien vond ik wel een eye opener. Ik durf pas sinds een week of twee even heel snel de badkamer af te lopen om een washandje te pakken die ik vergeten ben maar dan wel alleen met de deur open en dat ik haar constant kan zien en horen. Als dat niet lukt dan roep ik mijn man of haal haar er alsnog even snel uit, zo erg ben ik er van geschrokken.

Straffen omdat ze een ongelukje hebben, ook niet mijn ding :{
E.
pi_154480327
Oh help mijn kind :')

"Isa, wat wil je eten?"
"Not!"
"Snot?!"
"Ja! Not lekker, toch?"

:')
Sarcasme. Herken het.
pi_154480346
Hahaha :D

Maar ik zou eens een hapje nemen, Misschien smaakt haar snot wel naar snoepjes ;)
pi_154480365
Cas en ik nemen hier vandaag afscheid! O+ Ik heb een heuse kleuter thuis!
pi_154480424
Gefeliciteerd!
pi_154480527
Gefeliciteerd Cyntia en Cas *O*
pi_154480656
Loj :r

Gefeliciteerd Cynthia! :)
Sarcasme. Herken het.
pi_154480784
quote:
0s.gif Op maandag 20 juli 2015 09:04 schreef Spirit82 het volgende:
Oh help mijn kind :')

"Isa, wat wil je eten?"
"Not!"
"Snot?!"
"Ja! Not lekker, toch?"

:')
Die ken ik ja.
Of poeppescheet :')
Wat wil je op brood?
Poeppescheet :')
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_154480816
Cyntiaa gefeliciteerd! *O*
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_154481533
Gefeliciteerd met je kleuter cyntiaa!! *O*

Hahah spirit :D walgelijk :D
E.
pi_154482242
Gefeliciteerd met Cas, Cynthia! *G* Een heuse kleuter alweer!
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_154485532
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 22:11 schreef Redster1984 het volgende:
Nouja men kan het ongepast vinden, maar op een gegeven moment zal het toch echt moeien doordringen tot je kind. Ik heb absoluut geen zin om met een enorme bult stress te zitten als je kind voor zn 4e jaar nog steeds niet zindelijk is. Op deze manier was het zo gepiept. Vroeger waren kinderen vaak voor hun 2e al zindelijk, dus "er niet voor klaar zijn" vind ik zo'n non-argument. Hij was er juist super trots op als hij een hele dag droof was en een mooie sticker mocht uitkiezen. En daarbij is het voor iedereen fijner. Kind geen rode billen meer vanwege luier uitslag en ook op de peuterspeelzaal / kdv maak je het voor iedereen een stuk makkelijker.
Het is wetenschappelijk bewezen dat een kind normaal pas rond zijn 3de lichamelijk klaar is om zindelijk te worden en het dus ook aan te voelen. Toevallig hadden we het op een bbq van het werk over zindelijk worden de kinderarts zat de arts assistenten uit te horen en nam mijn kinderen als voorbeeld. Uitzonderingen daar maar de richtlijn is rond 3 jaar.
De kinderarts gaat ook geen actie ondernemen op ouders die verwezen worden omdat hun kind bijna 4 is en nog niet zindelijk dat is medisch gezien geen probleem namelijk
pi_154485641
Gefeliciteerd met Cas!!! *O*
pi_154486363
Jeetje, die badverhalen! Hier spartelt ze wel, gaat ook meteen weer staan als ze in bad of zwembadje uitglijdt. Maar we gaan dan ook sinds ze 6 maanden is vrijwel elke week zwemmen en dat vindt ze fantastisch. Zwemmen doen we ook zonder vleugeltjes, ik heb haar de hele tijd vast en ze leert zichzelf wel een beetje redden zo.
Desalniettemin laten we haar niet alleen in bad of zwembad. Ml doet haar in bad en zit/hangt ernaast. Wel lopen we soms even heen en weer om iets te pakken, dat kan soms niet anders.
Home is where the O+ is...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')