abonnement Unibet Coolblue
pi_154277601
Wat willekeurige plaatjes









En op verzoek:


meer op: http://i166.photobucket.com/albums/u101/gbfc/Shodai/Gundam

Informatieve websites:
Uchiyama Nederlandse website met heleboel info over Japan.
Japan-Guide Uitgebreide website met veel informatie.
Japan De echte Wikipedia-site over Japan.
Tozai Reisbureau voor oa. JRpassen en vliegtickets.
Huis ten Bosch

Internationale vliegvelden:
vliegveld Tokyo (Narita)
vliegveld Osaka

Ambassades:

Japanse ambassade in Nederland:
Tobias Asserlaan 2
2517 KC Den Haag
Tel: 070-3469544
http://www.nl.emb-japan.go.jp/

Nederlandse ambassade in Japan (Tokyo):
Shibakoen 3-6-3
Minato-ku, Tokyo, 105-0011
Tel: 03-5776-5400
http://www.oranda.or.jp/index/english/index.html

Nederlands consulaat in Japan (Osaka-Kobe):
Twin 21 MID Tower
33rd Floor
Shiromi 2-1-61
Chuo-ku
Osaka City, 540-6133
Tel: 06-6944-7272
http://www.oranda-cg.or.jp


FAQ

Studeren/stage in Japan by xienix84

Studeren in Japan kan via bijvoorbeeld een stage(je kan ook gewoon vakken volgen). Voor een stage heb je meestal een contactpersoon bij je eigen universiteit nodig die weer mensen in Japan kent. Via die weg kan je vaak een stage regelen, en bijvoorbeeld proberen buitenlandbeurzen aan te vragen als je zelf de financien niet hebt. Op deze manier kan je een lab vinden waar je een stage kan doen. Met bedrijven gaat het naar mijn weten wat moeilijker om een stage en/of werkplek te vinden. Je zal dan toch een internationaal bedrijf moeten zoeken denk ik. Japanse bedrijven nemen niet snel buitenlanders aan, zeker niet als die buitenlanders weinig Japans kunnen. Ga er bij een binnenlands bedrijf vanuit dat vrijwel niemand daar fatsoenlijk Engels kan.

Bedenk ook dat een stage in Japan lange uren betekent. Je kan niet op je gemak Japan verkennen, maar wordt geacht veel en lang te werken. Soms is dat echt stress en niet voor iedereen weggelegd denk ik.

Je kan natuurlijk ook naar het bureau buitenland van je universiteit gaan. Daar kan je kijken met welke Japanse universiteit jouw universiteit een exchange agreement heeft. Dan kan je bijvoorbeeld een of twee semester daar studeren terwijl je collegegeld in Nederland betaald. Je kan dan contact opnemen met de Japanse universiteit die dan bijvoorbeeld woonruimte oid voor je kunnen regelen. Voor zover bij mij bekend hebben veel Japanse universiteiten ook speciale Japans lessen voor buitenlandse studenten. Iedere universiteit in Japan heeft wel een programma voor buitenlandse studenten.

Wat ik zelf heb gedaan is het Junior Year Program in English(JYPE) aan Tohoku University in Sendai. Voor zover ik weet kan je daar alleen aan meedoen als je bachelor biologie aan de Universiteit Utrecht bent aangezien die een special exchange agreement hebben( maar goed, helaas doet vanuit Utrecht amper iemand mee en vanaf de JYPE website kan je ook aanmeldingsformulieren downloaden). Het is een programma waar ongeveer 54 studenten per jaar aan mee kunnen doen, studenten van over de hele wereld. Ongeveer de helft daarvan komt in aanmerking voor een beurs. Biologie in Utrecht krijgt elk jaar sowieso één beurs(die had ik dus, maakt t erg makkelijk). Het programma bestaat uit 3 delen. Japanse lessen, lessen in het Engels(betreffende engineering, science(bio) educatie en Japanse cultuur; het programma is dan ook alleen voor mensen in engineering, science of education bachelors). En het derde deel is een research project wat je doet in een lab. Daarnaast heb je genoeg tijd om rond te reizen, mensen te leren kennen, vrije tijd te hebben en zijn er veel uitstapjes(geregeld door het internatioal office en vrijwilligersgroepen). Echt een chance of a lifetime. Geweldige kans!!!

Daarnaast kan je natuurlijk Japans studeren en via die studie naar Japan gaan. Bij een homestay verblijf je in een Japans gezin. Dit kan in een vakantie van 2 weken, tot een verblijf tot een jaar. Je betaald dan natuurlijk wel. Ik weet hier zo geen speciale website voor, maar je kan gewoon googlen op \\\'homestay Japan\\\', dan vind je vast wel wat.

En natuurlijk het belangrijkste deel van de o/p

ETEN :Y) :Y) :Y)


http://www.justhungry.com/images/tonkatsu.jpg
http://www.yumeshigoto.gr.jp/kameraman/gyoza.jpg
http://www.daninjapan.com/1.19/yakitori.jpg
http://www.onmyplate.org/hotei_katsucurry.jpg
http://www.thekua.com/ran(...)6/03/okonomiyaki.jpg

Ow ja en als tip, de Yakitori die ze bij de Makro verkopen smaken bijna hetzelfde als in Japan *O* Toevoeging: daarover zijn de meningen verdeeld. :D
De Okonomiyaki van de Japanese Pancake World in Amsterdam zijn daarentegen niet te vreten. -O- Volgens poepoog dan. Ik vond het daar wel lekker. *O*



Oishinbo (美味しんぼ?, lit. "The Gourmet") is a long-running cooking manga written by Tetsu Kariya and drawn by Akira Hanasaki. The manga's title is a portmanteau of the Japanese word for delicious, oishii, and the word for someone who loves to eat, kuishinbo.

Japan docu's

Japanorama

Serie van de BBC met Jonathan Ross. Niet meer op TV maar te downloaden bij de betere sites.



No Sex Please, We're Japanese - BBC Documentaire over het dalende geboortecijfer in Japan.

Citibank pinautomaten in Japan
www.citibank.co.jp/en/banking/branch_atm/pdf/atm.pdf

Wie is wanneer in Japan?

Aurelius 25 september - 27 oktober 2014
Kabuto_Raiger 29 Juli - 29 Augustus 2014
happynjitram Woonachtig in
IntensiveGary 28 december tot pakweg 10 januari. Jaarlijks.
Lyrebird Woonachtig in
Kill-em-all Woonachtig in
pi_154277620
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 19:36 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Dat was ook m'n bedoeling :Y Ik ben niet van de hitte (paar jaar terug in juli tijdens een hittegolf in New York geweest, sindsdien nooit weer ;( ) maar ik had gehoopt op een graad of 20 :)
Ik was 26 maart - 3 april in osaka dit jaar.
Daar was het t-shirt weer, al kon het af en toe door wind iets kouder aanvoelen.

In Tokyo was het rond die tijd ineens koud, eerste paar dagen was het lekker weer daarna regen en kou. Dit was 17-26 maart.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-07-2015 19:39:47 ]
pi_154277647
Ik ga deze keer ook vooral airbnb proberen trouwens. Vorige keer was het couchsurfen al heel goed bevallen vanwege het contact, maar moeilijk een plek te regelen. Hoop dat airbnb een goed alternatief is.

Bovendien via ING 25 euro korting op iedere boeking dus zeker als je wat meer dingen wil zien erg voordelig.
pi_154277985
Ik ga maar eens mijn vlucht boeken voor Osaka later dit jaar, hopelijk kan ik er nog met halloween zijn om met me vrienden feest te vieren in cosplay :P

Dan in januari naar Japanse school daar en Japans leren voor 6 maanden!
Verblijf dan in een appartement 15 min lopen van Namba :D

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-07-2015 19:52:04 ]
pi_154322585
We twijfelen nog een beetje tussen nachtje in Kumamoto of Miyazaki. Iemand in (1 van deze) 2 steden geweest? Aanraders/tips?
  Eindredactie Games dinsdag 14 juli 2015 @ 10:18:49 #6
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_154322695
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 10:12 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
We twijfelen nog een beetje tussen nachtje in Kumamoto of Miyazaki. Iemand in (1 van deze) 2 steden geweest? Aanraders/tips?
Ze zijn alletwee een beete, meh....
Zowel Kumamoto als Miyazaki zijn nou niet echt toeristensteden en bieden in mijn opinie niet iets waar je naar uit moet kijken. Kumamoto is wel lekker dicht bij Mount Aso, waarvoor ik kwam.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  dinsdag 14 juli 2015 @ 10:20:11 #7
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_154322725
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 19:51 schreef totalvamp het volgende:
Ik ga maar eens mijn vlucht boeken voor Osaka later dit jaar, hopelijk kan ik er nog met halloween zijn om met me vrienden feest te vieren in cosplay :P

Dan in januari naar Japanse school daar en Japans leren voor 6 maanden!
Verblijf dan in een appartement 15 min lopen van Namba :D
Tof vooruitzicht! _O_
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_154323444
quote:
4s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 10:18 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Ze zijn alletwee een beete, meh....
Zowel Kumamoto als Miyazaki zijn nou niet echt toeristensteden en bieden in mijn opinie niet iets waar je naar uit moet kijken. Kumamoto is wel lekker dicht bij Mount Aso, waarvoor ik kwam.
Het zijn voor ons ook allebei tussenstops op weg van yakushima richting takachiho en daarna mt. aso. We vinden in 1 keer van yakushima naar takachiho te lang als het uberhaupt al mogelijk is. Dus het is om een leuke middag + avond te beleven en dan weer door. Heb je een andere tip op die route?

Miyazaki heeft iig strand natuurlijk :P
  dinsdag 14 juli 2015 @ 10:57:31 #9
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_154323504
Ik ga vijf dagen alleen maar bier drinken, eten, chiptunes luisteren en poppetjes kopen. Nu al zin in. _O_
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_154323652
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 10:12 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
We twijfelen nog een beetje tussen nachtje in Kumamoto of Miyazaki. Iemand in (1 van deze) 2 steden geweest? Aanraders/tips?
Ik ben in Kumamoto geweest. Doel was het plaatselijke kasteel (Hime-ji was dicht wegens restauratie) en Mt. Aso. Aso uiteindelijk niet gedaan vanwege eruptiewaarschuwingen, kasteel was erg mooi. Ze hebben ook mooie tuinen (Suizen-Ji). Het zat voor mij behoorlijk in het begin van de vakantie en ik vond het wel ontspannen om hier rustig een beetje te wennen aan het land (en mijn jetlag kwijt te raken) voor ik de grote steden in ging.
  vrijdag 17 juli 2015 @ 16:19:12 #11
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_154417331
Zo, alles staat klaar en morgen dan naar Tokyo!! Aankomst is rond 08.00 uur, ik hoop dus van de onsen bij hotel gebruikt te kunnen maken, aangezien de check-in pas om15.00 uur kan. Zondagmiddag dus Yoyogi park en 1-2 bierkroegjes om wat japanse pinten te proeven!
pi_154420745
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 16:19 schreef travelman het volgende:
Zo, alles staat klaar en morgen dan naar Tokyo!! Aankomst is rond 08.00 uur, ik hoop dus van de onsen bij hotel gebruikt te kunnen maken, aangezien de check-in pas om15.00 uur kan. Zondagmiddag dus Yoyogi park en 1-2 bierkroegjes om wat japanse pinten te proeven!
Ik hoop niet dat je tattoos hebt dan ;)
  vrijdag 17 juli 2015 @ 19:50:43 #13
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_154422770
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 18:30 schreef totalvamp het volgende:

[..]

Ik hoop niet dat je tattoos hebt dan ;)
Die kan ik gelukkig bedekken ;
pi_154422801
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 19:50 schreef travelman het volgende:

[..]

Die kan ik gelukkig bedekken ;
Ja ik hoorde dat als ze het zien je eruit gestuurd kan worden of niet toegelaten.

Ikzelf heb er 2, beide geen rare dingen of aanstootgevend, toch is dat ook een probleem :(
pi_154433210
8 dagen, 1 maand. TOKYO
pi_154433534
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 10:12 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
We twijfelen nog een beetje tussen nachtje in Kumamoto of Miyazaki. Iemand in (1 van deze) 2 steden geweest? Aanraders/tips?
Miyazaki weet ik niet, maar Kumamoto vond ik leuk. met trammetje en een mooi kasteel.
pi_154433761
Crosspost uit CUL CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #17 Rotturdamm

In de verdere zoektocht naar authentiek Japans eten wat niet valt in de categorie Sushi of het verfijnde Keiseki, kwamen we deze keer terecht in Uithoorn. Daar is sinds kort Raku gevestigd. In tegenstelling tot de meest Japanse restaurants in Nederland wordt deze tent gerund door Japanners in plaats van door Chinezen.

Deze zaak lijkt zich vooral te richten op Japanse ex-pats die in het nabijgelegen Amstelveen wonen en werken. Zo is het kantoor van Canon vlakbij. En ook al waren we er op een zaterdag, de klanten bestonden voor zeker de helft uit Japanners! Goed teken.

Raku is overdag een Ramen-tent (Japanse noedels) en 's avonds een Izakaya (eetcafe). De inrichting is simpel, spartaans, met een lange bar en een open keuken waar de noedels vers bereid worden. Decoratie bestaat vrijwel geheel uit vage Japanse reclames. Ik kan zeggen dat dit echt Japans aanvoelt. Geen poespas.

Aangezien we hier overdag waren, gingen we voor ramen. Ik had zelf een miso ramen met char siu (varkensvlees). Leuk is dat je voor 14 euro een set kunt kopen waar je er nog wat rijst, gyoza's en gepekelde groente bij krijgt. Een lekker Japans biertje completeerde de maaltijd.











Ik heb genoten. Het is ramen eten zoals ik in Japan heb ervaren. Een snelle en makkelijke lunchmaaltijd. Geen gedoe, eenvoudig en lekker. Bij tenten als Ramen-ya in Amsterdam is het toch wat meer aangekleed, en wordt je verleid om wat meer te bestellen en wat langer te blijven zitten. Hier ben je binnen 20-30 minuten klaar en ga je voldaan naar je volgende afspraak.

9/10 :Y)

[ Bericht 0% gewijzigd door Aurelius op 18-07-2015 09:10:02 ]
pi_154433808
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 10:12 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
We twijfelen nog een beetje tussen nachtje in Kumamoto of Miyazaki. Iemand in (1 van deze) 2 steden geweest? Aanraders/tips?
Kumamoto. Vooral vanwege het prachtige kasteel, maar het is voor de rest gewoon een leuk stadje en mooi centraal gelegen. Ook een aanrader is Suizenji Garden. Een Japanse tuin die de 53 checkpoints van de oude Tokaido (de weg die Tokyo met Kyoto verbond) heeft nagebootst. Soort Japans middeleeuws Madurodam zeg maar. :P
  zaterdag 18 juli 2015 @ 17:15:45 #19
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_154440669
Directe vlucht op het laatste moment geannuleerd en nu via Peking en 12 uur later aankomst op Narita. Veel gedoe, maar goed zo boarden dan maar....
pi_154442082
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juli 2015 09:03 schreef Aurelius het volgende:
Crosspost uit CUL CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #17 Rotturdamm

In de verdere zoektocht naar authentiek Japans eten wat niet valt in de categorie Sushi of het verfijnde Keiseki, kwamen we deze keer terecht in Uithoorn. Daar is sinds kort Raku gevestigd. In tegenstelling tot de meest Japanse restaurants in Nederland wordt deze tent gerund door Japanners in plaats van door Chinezen.

Deze zaak lijkt zich vooral te richten op Japanse ex-pats die in het nabijgelegen Amstelveen wonen en werken. Zo is het kantoor van Canon vlakbij. En ook al waren we er op een zaterdag, de klanten bestonden voor zeker de helft uit Japanners! Goed teken.

Raku is overdag een Ramen-tent (Japanse noedels) en 's avonds een Izakaya (eetcafe). De inrichting is simpel, spartaans, met een lange bar en een open keuken waar de noedels vers bereid worden. Decoratie bestaat vrijwel geheel uit vage Japanse reclames. Ik kan zeggen dat dit echt Japans aanvoelt. Geen poespas.

Aangezien we hier overdag waren, gingen we voor ramen. Ik had zelf een miso ramen met char siu (varkensvlees). Leuk is dat je voor 14 euro een set kunt kopen waar je er nog wat rijst, gyoza's en gepekelde groente bij krijgt. Een lekker Japans biertje completeerde de maaltijd.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik heb genoten. Het is ramen eten zoals ik in Japan heb ervaren. Een snelle en makkelijke lunchmaaltijd. Geen gedoe, eenvoudig en lekker. Bij tenten als Ramen-ya in Amsterdam is het toch wat meer aangekleed, en wordt je verleid om wat meer te bestellen en wat langer te blijven zitten. Hier ben je binnen 20-30 minuten klaar en ga je voldaan naar je volgende afspraak.

9/10 :Y)
Looking good! Nog steeds eens heen.
Ramen-ya ben ik ondertussen wel beu, lijkt steeds minder te worden. En Fou Fow vind ik ook maar matig, iets te hip ook haha.
I'm the dude playin' the dude, disguised as another dude!
pi_154457373
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juli 2015 17:15 schreef travelman het volgende:
Directe vlucht op het laatste moment geannuleerd en nu via Peking en 12 uur later aankomst op Narita. Veel gedoe, maar goed zo boarden dan maar....
pfff, balen..
pi_154461803
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juli 2015 08:13 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

Miyazaki weet ik niet, maar Kumamoto vond ik leuk. met trammetje en een mooi kasteel.
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juli 2015 09:14 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Kumamoto. Vooral vanwege het prachtige kasteel, maar het is voor de rest gewoon een leuk stadje en mooi centraal gelegen. Ook een aanrader is Suizenji Garden. Een Japanse tuin die de 53 checkpoints van de oude Tokaido (de weg die Tokyo met Kyoto verbond) heeft nagebootst. Soort Japans middeleeuws Madurodam zeg maar. :P
Pff lastig, we zaten alweer wat meer richting kant van miyazaki te kijken omdat het vanaf daar makkelijker is om bij takachiho te komen.

Sowieso wel lastig om binnenland van Kyushu te plannen qua ov :o
pi_154462348
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 13:37 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

Sowieso wel lastig om binnenland van Kyushu te plannen qua ov :o
Is het niet overal lastig als het om verbindingen met streekbussen en boten enzo gaat?
pi_154469857
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 14:00 schreef Igen het volgende:

[..]

Is het niet overal lastig als het om verbindingen met streekbussen en boten enzo gaat?
Dat is waar, maar ineens komt daar ook nog bij dat er veel informatie alleen in het japans is te vinden. Dat is wel redelijk nieuw voor mij.

Maar komt wel goed. Misschien de route van takachiho tot kurokawa nog een beetje open laten en daar wat rondvragen.
pi_154470655
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 13:37 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Sowieso wel lastig om binnenland van Kyushu te plannen qua ov :o
Klopt, dat hadden wij 2 jaar geleden ook. Uiteindelijk toen maar het noorden en het zuiden gedaan.

http://strolie.blogspot.n(...)-2013-itinerary.html
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')