abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 10 juli 2016 @ 00:34:46 #151
14505 OProg
A Life in Music
pi_163633344
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 18:57 schreef Tommeke het volgende:
Froomey die kan dalen :D

Dit was zo atypisch, en het zag er niet uit hoe hij op de buis zat.
Maar dit was dik verdiend. Chapeau.
Dit.
Inderdaad knappe actie verder.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  donderdag 14 juli 2016 @ 15:56:01 #152
130803 Gripper
Get a grip
pi_163734532
Ik zat me net ineens te bedenken, als Froome deze tour toch al die nieuwigheidjes toepast die lijnrecht tegen alle tradities van het wielrennen indruisen. Hij heeft natuurlijk weer een plannetje voor vandaag.

Hij heeft vast zo'n wingsuit pak laten maken. Als ie dan op de Ventoux op de stukken waar de wind gunstig staat zn ellebogen nóg verder naar buiten steekt dan normaal, vouwen die flappen onder zn armpjes uit, en wordt ie zo de berg opgeblazen. Pakt ie minuten op de concurrentie.
Das wel ff meer dan die paar #marginal gains seconden van gisteren.

Kijk hij heeft afgelopen winter al geoefend in de Alpen, zelfs zn wingsuit outfit is in Sky-kleuren!!

episode_603907_13882_full.jpg
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_163740271
Doet Froome ook mee bij de OS met het atletiek ? zou me niks verbazen als ie ook sneller is dan Bolt.
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_163743166
FroomeGOD _O_

Geweldig wat hij allemaal laat zien deze tour _O_ ^O^ _O-
pi_163750139
Hij is weer zo goed, froomegod
"the greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." -Stephen W. Hawking
  donderdag 21 juli 2016 @ 10:42:18 #156
14505 OProg
A Life in Music
pi_163900630
chris_kinjah.jpg

quote:
Hoe Tourfavoriet Froome leerde fietsen van David Kinjah

Als Chris Froome (27) de Tour de France wint, gaat de vlag uit in Kenia. David Kinjah (41) ziet het zo gebeuren. Hij heeft hem leren lijden, leren nadenken.
VAN ONZE VERSLAGGEVER KEES BROERE 27 juni 2013, 00:00

NAIROBI - Wie is er niet groot mee geworden? Ook David Kinjah heeft een flinke pot pindakaas naast zijn bruine boterhammen staan. In de schaaltjes ernaast liggen gekookte eieren en pinda's. Zijn jonge vrouw brengt een kop thee. Het is kort na het middaguur, maar het lijkt alsof Kinjah zijn eerste maal van de dag nuttigt.

Hij is 41, deze man met dreadlocks. Zijn smalle, afgetrainde lichaam zou dat van een 13-jarige kunnen zijn. Dat is zo'n beetje de gemiddelde leeftijd van de jongens die bij hem in het Safari Simbaz Cycling Team verblijven. Een weidse naam voor een omgeving die in eerste instantie meer aan een vergeten hoekje van een krottenwijk of armoedig dorp doet denken.

Neem de woning van David Kinjah aan de rand van de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Een gietijzeren dak, slecht gepleisterde muren, en net genoeg ruimte om tussen het bankstel en de salontafel twee magere benen te schuiven. De slaap- annex woonkamers van de pakweg dertig jongens en een meisje zien er al net zo eenvoudig uit. Zo leven zij die het niet breed hebben.

Er is één verschil. In vrijwel elke ruimte hangen aan de plafondbalken racefietsen, mountainbikes, of alles wat daarop ooit zal gaan lijken. Ook in de woonkamer van Kinjah. Bij hem wordt nog duidelijker waar het allemaal om draait. Zelfs zijn kleine verzameling dvd's valt op door films over de Tour de France.

David Kinjah is, nog steeds, een wielrenner. Hoe het daarvan kwam? Nou gewoon, omdat hij zo van voetballen hield. 'Ik woonde vroeger aan de kust, in Mombasa. 's Middags gingen we voetballen op het strand. Ik woonde een eind verderop, dus nam ik mijn fiets en sjeesde zo snel als ik kon naar het strand.' Dat bleek hij behoorlijk snel te doen. Het fietsen werd zijn nieuwe sportliefde. En zijn leven.

'Ik leefde graag in mijn eigen wereld. Ik ben iemand die zichzelf opdrachten kan stellen. Toen ik wist dat ik als wielrenner vooruit wilde komen, was het niet moeilijk mezelf daarvoor de discipline op te leggen. Ik had baantjes, in de bouw, of als schilder. Maar om vijf uur 's morgens, als het nog donker was en niemand nog naar zijn werk ging, zat ik al op de fiets, voor een training van zo'n honderd kilometer. En na het werk maakte ik nog een lange tocht.'

Kinjah was, in Kenia en in andere Afrikaanse landen, succesvol in een sport die in het continent toen nog weinig aanzien genoot. Inmiddels beginnen de eerste Afrikaanse renners, zoals uit Eritrea, wereldwijd successen te boeken. We zullen nog van hen horen. Niet meer van de renner David Kinjah, die is te oud. Maar mogelijk wel van de jongeren die hij opleidt.

Jongeren zoals ene Chris Froome, een blank Keniaans jongetje, dat op een dag bij Kinjah aanklopte, met zijn moeder. Die wil dat Kinjah meer structuur aanbrengt in de avontuurlijke tochten die haar zoon maakt.

David Kinjah was sceptisch toen hij de in Kenia geboren zoon van een blank-Keniaanse moeder en een Britse vader voor het eerst zag. 'Wat me wel opviel, was dat hij als blanke zich volkomen op zijn gemak gedroeg tussen zwarten. Gewoon een kind als anderen. Ik dacht: hij is hier enkel voor de lol. Hij zal de pijn die bij het wielrennen hoort niet kunnen verdragen. Alle stront waar je doorheen moet om een renner te worden.'

Het pakte anders uit. De jonge Froome bleek al snel 'zeer vastbesloten'. En David Kinjah leerde hem hoe hij de fiets serieus moest nemen. 'Als een instrument om jezelf te ontwikkelen. Dus niet alleen fietsen, maar ook nadenken over dat waarmee je bezig bent. Zelf je fiets repareren. En steeds harder werken. In drie jaar tijd zag ik hem veranderen, enorm veranderen.'

Dat Froome een goede klimmer is, vindt Kinjah ook niet vreemd. Samen hebben ze, op de mountainbike over onverharde wegen of op de racefiets, heel wat kilometers afgelegd. 'Ik nam hem ook mee naar de buurt rond Kiambu, waar mijn ouders vandaan komen. Hobbelige wegen, berg op en berg af. Steil naar beneden naar de rivier, zo steil dat je echt niet terug bergop kon fietsen. Ik liet het hem allemaal doen. En hij deed het allemaal.'

Totdat Froome Kenia verliet en zijn inmiddels gescheiden vader volgde naar Zuid-Afrika. In dat land, waar de wegen zo veel beter zijn en de wielersport zo veel meer faciliteiten kent, begon de loopbaan van het Keniaanse ventje serieuze vormen aan te nemen. Inmiddels heeft Froome de Britse nationaliteit. In Kenia is hij sinds 2008, toen zijn moeder overleed, niet meer geweest. David Kinjah en hij hebben nog maar weinig contact.

'We hebben elkaar wel eens aan de telefoon, maar hij is natuurlijk ontzettend druk en wordt door zijn ploeg ook afgeschermd. Hier in Kenia was hij een van de jochies. In Zuid-Afrika begon hij bekend te worden. En nu weet de hele wereld van hem. Hij doet het goed, dat rare kereltje. Misschien wint hij dit jaar de Tour de France wel. Hij is een natuurtalent met een heldere geest. Het zou zo maar kunnen.'

In een van de schuurtjes op het Safari Simbazterrein van David Kinjah staat nog een oude racefiets met de plakletters CFROOME. En de valhelm die hij vorig jaar droeg, stuurde hij met een paar rennersschoenen naar David Kinjah op. 'FROOME' staat op de helm, naast een afbeelding van de Britse vlag.

David Kinjah kijkt ernaar. 'Als de Keniaanse bond zich meer voor hem had geïnteresseerd, had hij zijn Keniaanse nationaliteit nooit opgegeven. Maar ja, een blanke jongen; ze hebben zich niet voor hem ingezet. Maar ik zie hem als een toevallige Brit en nog steeds als een van ons. Zijn hart is Keniaans.'
:)
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_163902125
Nou ja fietsen... })
pi_163904579
Wat er ook gebeurd, deze overwinning van Froome zal altijd overschaduwd gaan worden met hij die gediskwalificeerd had moeten worden. Als favoriet Sven Kramer gediskwalificeerd wordt voor het nemen van een verkeerde bocht op een 10 kilometer waar er beslist geen voordeel te vinden is, Waarom wordt Froome dan gematst. De overwinning van Froome stinkt.
  donderdag 21 juli 2016 @ 13:38:21 #159
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_163904710
Dat gaat een grote meerderheid enkele weken na de Tour alweer vergeten zijn. Dan is die lopende Froome een leuke GIF en dat was het dan.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_163905041
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 13:33 schreef MakkieR het volgende:
Wat er ook gebeurd, deze overwinning van Froome zal altijd overschaduwd gaan worden met hij die gediskwalificeerd had moeten worden. Als favoriet Sven Kramer gediskwalificeerd wordt voor het nemen van een verkeerde bocht op een 10 kilometer waar er beslist geen voordeel te vinden is, Waarom wordt Froome dan gematst. De overwinning van Froome stinkt.
Wat? :D _O-
pi_163911962
Dat is 2.

FroomeGOD _O_

xxl.jpg
pi_163912318
Mooie baas.
  donderdag 21 juli 2016 @ 19:48:28 #163
268045 Boezeidekoe
Baltimore Ravens
pi_163912435
Wat is de wielersport saai geworden met deze man aan het roer mede dankzij zijn ploeg, die alle intenties tot aanvallen al in de kiem smoort voordat het startschot heeft geklonken. Het is te hopen dat deze man nooit gaat starten in de Giro, anders is de enige grote ronde die het aankijken nog enigszins waard is al direct van zijn charmes onthoofd.
  donderdag 21 juli 2016 @ 21:27:29 #164
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_163915084
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 19:48 schreef Boezeidekoe het volgende:
Wat is de wielersport saai geworden met deze man aan het roer mede dankzij zijn ploeg, die alle intenties tot aanvallen al in de kiem smoort voordat het startschot heeft geklonken. Het is te hopen dat deze man nooit gaat starten in de Giro, anders is de enige grote ronde die het aankijken nog enigszins waard is al direct van zijn charmes onthoofd.
Froome zelf is nog niet eens zo saai, met zijn aanvallen in de afdaling en in de waaiers. Het is idd zijn team dat de koers verneukt, nog erger dan in de US Postal-tijd.
  donderdag 21 juli 2016 @ 21:46:39 #165
62913 Blik
The one and Only!
pi_163915747
Froome heeft best verrast deze Tour met zn aanvallen. Maar dat de koers zo lamgelegd wordt door de Sky-ploeg is echt dodelijk saai. Saaiste tour ever, moet je nagaan hoe saai het was als dat incident op de Ventoux niet gebeurt was...
pi_163915796
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 21:27 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Froome zelf is nog niet eens zo saai, met zijn aanvallen in de afdaling en in de waaiers. Het is idd zijn team dat de koers verneukt, nog erger dan in de US Postal-tijd.
maar goed, buiten Astana heeft geen van de concurrenten ook maar geprobeerd Froome geïsoleerd te krijgen. Al zegt het al genoeg dat zelfs toen er nog 3 knechten overbleven
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  donderdag 21 juli 2016 @ 21:59:56 #167
456593 Jinkx
It's Monsoon season!
pi_163916068
Is Froome nog maar 27? Hij ziet er veel ouder uit.
pi_163916289
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 21:59 schreef Jinkx het volgende:
Is Froome nog maar 27? Hij ziet er veel ouder uit.
Hij is 31.
  donderdag 21 juli 2016 @ 22:07:27 #169
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_163916295
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 21:59 schreef Jinkx het volgende:
Is Froome nog maar 27? Hij ziet er veel ouder uit.
Wiki zegt 1985 dus 31
  donderdag 21 juli 2016 @ 22:08:16 #170
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_163916323
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 22:07 schreef Columbiafan het volgende:

[..]

Hij is 31.
Slinkse demoniserende leugens
pi_163916729
In Kenia is wel vaker discussie over leeftijden, misschien moeten we even kijken hoeveel rimpels er op zijn balzak staan
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  donderdag 21 juli 2016 @ 23:04:53 #172
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_163918018
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 22:21 schreef TheVulture het volgende:
In Kenia is wel vaker discussie over leeftijden, misschien moeten we even kijken hoeveel rimpels er op zijn balzak staan
Zou hij nog wél 2 ballen hebben?
pi_163925121
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 19:48 schreef Boezeidekoe het volgende:
Wat is de wielersport saai geworden met deze man aan het roer mede dankzij zijn ploeg, die alle intenties tot aanvallen al in de kiem smoort voordat het startschot heeft geklonken. Het is te hopen dat deze man nooit gaat starten in de Giro, anders is de enige grote ronde die het aankijken nog enigszins waard is al direct van zijn charmes onthoofd.
Was in de tijd van US Postal niet anders.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 11:56:45 #174
40566 Ericr
Livewrong
pi_163925171
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:54 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Was in de tijd van US Postal niet anders.
In de tijd van Indurain was het nog vele malen erger. Oersaai omdat je toen nog langere tijdritten en Indurain na de eerste tijdrit meestal gelijk minuten voorsprong had.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 12:26:36 #175
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_163925765
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 21:27 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Froome zelf is nog niet eens zo saai, met zijn aanvallen in de afdaling en in de waaiers.
Enige renner met een onuitputtelijk arsenaal. Nul momenten van zwakte, ook al smijt hij de hele Tour al overbodig met energie.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')