Er zijn verschillende soorten wilde aardbeien; groeien ze met het vruchtje naar boven en hebben ze gele bloemetjes, dan zijn ze uit een tuin ontsnapt en smakeloos/oneetbaar.quote:Op donderdag 30 juli 2015 20:54 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb ook wel eens wilde aardbeiden gevonden maar smaakten nergens maar. Verkeerde type aardbei denk ik? Geen idee.
Oh ok leuk om te wetenquote:Op zaterdag 1 augustus 2015 15:47 schreef 18konijn het volgende:
[..]
Er zijn verschillende soorten wilde aardbeien; groeien ze met het vruchtje naar boven en hebben ze gele bloemetjes, dan zijn ze uit een tuin ontsnapt en smakeloos/oneetbaar.
De echte wilde aardbei groeit in het bos (ook wel in Nederland), heeft witte bloemetjes en de vruchtjes smaken heel lekker vind ik, wel naar aardbei maar ook een beetje parfum- of snoepjesachtig.
ah... dat ken ik niet, volgens mij is er geen fruit dat ik niet lust eigenlijk, maar wel fruit dat ik niet ken...quote:
Je hebt ze ook met rood vruchtvlees en die is zoeter.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 17:38 schreef FANN het volgende:
[..]
ah... dat ken ik niet, volgens mij is er geen fruit dat ik niet lust eigenlijk, maar wel fruit dat ik niet ken...
aalbessenquote:Op zaterdag 1 augustus 2015 18:26 schreef Van_Poppel het volgende:
Die zure kleine rode besjes zijn trouwens ook lekker...geen idee hoe ze heten
Nog nooit gegeten. Hoe smaakt het? Wat is het textuur als je bijt? Ruikt het ook ergens naar? Hebben die kleine dingen wel wat sap als je bijt?quote:
Gisteren in de vriesvak van de supermarkt gezien.quote:
latex allergie?quote:Op zondag 2 augustus 2015 22:07 schreef WhyAreTheyAllTaken het volgende:
Niet: grapefruits, kiwi's, ananas (van de laatste twee krijg ik ontzettende jeuk in mijn keel)
niet eens? geen idee waar het vandaan komtquote:
heb het ook lichtjes ook bij van die voorgesneden fruitbakjes van de apquote:Op zondag 2 augustus 2015 22:21 schreef WhyAreTheyAllTaken het volgende:
[..]
niet eens? geen idee waar het vandaan komt
Ja dat heb ik ook. Vooral als het versgesneden is, is de jeuk het ergst.quote:Op zondag 2 augustus 2015 22:24 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
heb het ook lichtjes ook bij van die voorgesneden fruitbakjes van de ap
Jaaaa, jackfruit.quote:Op woensdag 5 augustus 2015 12:07 schreef Gnittoo het volgende:
mango, banaan en sinds m'n vakantie is oa malesië nangka (jackfruit)
Het is uiteraard anders. Toko's hier hebben het ook wel vers in de koeling.quote:Op woensdag 5 augustus 2015 14:02 schreef Pap89 het volgende:
Hoe smaakt Jackfruit?
Zie het wel eens geblikt op lichte siroop bij de toko, of is dat lang zo lekker niet?
Dan ga ik voor die ik ben meer van het zoete fruit om eerlijk te zijn..quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 18:19 schreef Woestijnvos het volgende:
[..]
Je hebt ze ook met rood vruchtvlees en die is zoeter.
ah... Perziken denk ik nu ineens aanquote:Op dinsdag 11 augustus 2015 11:04 schreef Cinemaniak het volgende:
Op dit moment is nectarine echt veruit m'n favoriet. Gevolgd door aardbeien en kiwi's
nooit van gehoord, maar google toont mij een vrucht met heel veel pitten. Lastig eten?quote:Op zaterdag 10 december 2016 20:25 schreef Perrin het volgende:
Wow, Cherimoya gekocht bij de AH. Wat een smaak! Als ananas-perzikvla zou ik het omschrijven. Aanrader hoor!
Valt mee, je eet een beetje om de pitten heen. Net als kersen ofzo.quote:Op zaterdag 10 december 2016 20:29 schreef computergirl het volgende:
[..]
nooit van gehoord, maar google toont mij een vrucht met heel veel pitten. Lastig eten?
Yup, die zijn erg lekker. Maar eigenlijk zijn de dingen die hier in NL in de winkel liggen geen cherimoyas maar wat wij in brazilie iig graviolas noemen. Een cherimoya is bij ons in brazilie anders. Maar goed kan ook zijn dat in spaanstalige landen men géén verschil maakt tussen cherimoya en graviola.quote:Op zaterdag 10 december 2016 20:25 schreef Perrin het volgende:
Wow, Cherimoya gekocht bij de AH. Wat een smaak! Als ananas-perzikvla zou ik het omschrijven. Aanrader hoor!
Cherymoya, zijn die pitten niet heel giftig? Ik vond die dingen in zuid Amerika erg lekker.. Maar weet niet of het dezelfde vrucht is. Maar iig die met de giftige pitten is errug lekker.quote:Op zaterdag 10 december 2016 21:17 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Yup, die zijn erg lekker. Maar eigenlijk zijn de dingen die hier in NL in de winkel liggen geen cherimoyas maar wat wij in brazilie iig graviolas noemen. Een cherimoya is bij ons in brazilie anders. Maar goed kan ook zijn dat in spaanstalige landen men géén verschil maakt tussen cherimoya en graviola.
Pitten zijn enigszins giftig ja. Maar dat zijn appelpitjes ookquote:Op zaterdag 10 december 2016 22:10 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Cherymoya, zijn die pitten niet heel giftig? Ik vond die dingen in zuid Amerika erg lekker.. Maar weet niet of het dezelfde vrucht is. Maar iig die met de giftige pitten is errug lekker.
Nja, mijn chileense maatje had het over echt gevaarlijk.. Weet ik veel.quote:Op zaterdag 10 december 2016 22:12 schreef Perrin het volgende:
[..]
Pitten zijn enigszins giftig ja. Maar dat zijn appelpitjes ook
ook gekocht, maar 50%pit vind ik toch beetje te veel van goedequote:Op zaterdag 10 december 2016 20:25 schreef Perrin het volgende:
Wow, Cherimoya gekocht bij de AH. Wat een smaak! Als ananas-perzikvla zou ik het omschrijven. Aanrader hoor!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |