FOK!forum / Films & Series / Peaky Blinders
EdvandeBergdinsdag 30 juni 2015 @ 13:05
Onlangs gooide de BBC hoge ogen met Peaky Blinders, een dramaserie over een street gang in Birmingham vlak na de Eerste Wereldoorlog. Steven Knight, het brein achter de serie, heeft zijn inspiratie gehaald uit de verhalen die zijn in Birmingham opgegroeide ouders vertelden.

Nu het eerste seizoen erop zit, wordt het tijd eens te kijken wat er van deze verhalen overblijft wanneer we ze onder de historisch verantwoorde loep nemen. Werden de troosteloze straten van Birmingham daadwerkelijk geregeerd door de sluwe Shelby’s?

Birmingham

In Peaky Blinders’ Birmingham drinken gedesillusioneerde mannen dag in dag uit hun oorlogstrauma’s weg in verpauperde dranklokalen en spelen met modder besmeurde kinderen tussen de tippelende hoeren. De stad is een broeinest van armoede en anarchie. Straatbendes vechten openlijk voor macht en territorium, communisten verkondigen de revolutie en de IRA probeert van de chaos te profiteren. Het incapabele en corrupte politiekorps kijkt slechts toe hoe de zaak steeds verder escaleert.

In de 18e en 19e eeuw groeide Birmingham uit tot één van de dichtstbevolkte steden van het Verenigd Koninkrijk en een belangrijk commercieel centrum. Als gevolg hiervan ontstond er een grote arbeidersklasse, hetgeen vanaf de tweede helft van de 19e eeuw leidde tot overbevolkte achterbuurten en grootschalige armoede.

De criminaliteit bood voor velen een aanlokkelijke uitweg uit de misère, en al snel ontstonden er georganiseerde straatbendes. Eén van de eerste en meest beruchte bendes was de Cheapside Slogging Gang, die vanaf 1870 tot aan de eeuwwisseling de achterbuurten in zijn gewelddadige greep hield.

13.12.23.PeakyBlinders-MAIN-bende.jpg

Peaky Blinders

Vanaf 1890 werd er in de kranten melding gemaakt van een rivaliserende bende, de Peaky Blinders. Deze boeven maakten naam als meedogenloze criminelen die nergens voor terugdeinsden. Inkomen haalden ze uit berovingen, afpersing en illegale wedpraktijken.

Hoewel de serie zich afspeelt in 1919, gaan historici er vanuit dat deze bende alleen rond de eeuwwisseling in georganiseerd verband actief was. In de daaropvolgende jaren zou de naam ‘Peaky Blinder’ een synoniem worden voor iedereen die zich aan de verkeerde kant van de wet bevond. In de tijd waarin de serie plaatsvindt bestonden de echte Peaky Blinders dus al niet meer.

Wel had de bende in hun korte bestaansperiode een onuitwisbare indruk achtergelaten in het collectief geheugen van de stad. Niet alleen hun gedrag, maar ook hun uiterlijk sprak tot de verbeelding. Zo stonden de bendeleden bekend om hun excentrieke kleding, sjieke halsdoek, wijd uitlopende broeken en vooral de flat cap (‘peaky’) die op hun hoofden prijkte, die was voorzien van ingenaaide scheermesjes om onverwachts uit te halen naar eenieder die hun pad kruiste.

In de serie worden de Peaky Blinders gerund door de gebroeders Tommy, Arthur en John Shelby, onder het nietsontziende oog van de matriarch ‘aunt’ Polly Gray. Of er echt een dergelijke familie aan het roer van de bende stond is onbekend. Enkele historische Peaky Blinders kennen we van mugshots die de Britse politie later heeft vrijgegeven. Wat het uiterlijk betreft zien we duidelijk dat de looks van Tommy en zijn handlangers niet ver van de werkelijkheid liggen. Het waren mannen als Ernest Bayles en Stephen McHickie die de hoofdrol speelden in de verhalen en urban legends die aan de basis liggen van de avonturen van de Shelby’s.

Paardenraces

Tussen 1922 en 1925 was de Britse pers in de ban van wat men de ‘Racecourse Wars’ noemde. Het was de criminelen niet ontgaan dat er veel geld omging in het paardenrennen, een sport die na de oorlog steeds populairder werd. Meerdere straatbendes probeerden van dit succes mee te profiteren, wat regelmatig leidde tot bloedige conflicten op de racebaan en in de straten. In Peaky Blinders zien we hoe Tommy de strijd aangaat met Billy Kimber, een topcrimineel die in die jaren daadwerkelijk aan het roer stond van de machtigste racecourse gang: de Brummagem Boys.

13.12.23.PeakyBlinders-MAIN.jpg

Oorlogstrauma

De keuze om de Peaky Blinders naar de jaren 1920 te verplaatsen geeft Knight de mogelijkheid de schaduw van de Eerste Wereldoorlog in zijn verhaal te verwerken. Zowel Tommy als vele andere bendeleden zijn veteranen die voorgoed zijn getekend door de loopgraven. Terug in hun geboortestad proberen ze hun oude levens weer op te pakken. Na de desastreus afgelopen Grote Oorlog voelden de arbeiders zich verraden. Koning George V, in wiens naam ze hun leven op het spel hadden gezet, had hen afgedankt en zag hen nu als een gevaar voor de gevestigde orde. Wie ergens wilde komen diende het heft in eigen handen te nemen.

Door de onderwereld in te duiken konden families financiële zekerheid, macht en status verwerven, wat in de jaren 1930 leidde tot de ‘gangstercultuur’ die we kennen uit de talloze gangsterfilms.

13.12.23.PeakyBlinders-MAIN3.jpg

Communisme

De naoorlogse onrust legde op wrange wijze de scheiding tussen arm en rijk bloot. Niet alleen leidde dit tot meer criminaliteit, ook bleek het vruchtbare grond voor het communisme. In de serie maken we kennis met de idealistische Freddie Thorne, die in het geheim opruiende toespraken houdt en zich door niets of niemand laat tegenhouden te staan voor waar hij in gelooft: de revolutie van de arbeider.

Dit personage is weliswaar fictief, maar dat er in de jaren 1920 mensen als hij in de Engelse steden rondliepen, daar is geen twijfel over mogelijk. De succesvolle Russische Revolutie gaf hen de hoop en overtuiging dat verandering mogelijk is, en in 1920 werd de Communist Party of Great Britain in het leven geroepen.

13.12.23.PeakyBlinders-MAIN2.jpg

Genre
Historical fiction
Created by
Steven Knight
Written by
Steven Knight
Directed by
Otto Bathurst
Tom Harper
Colm McCarthy (series 2)
Starring
Cillian Murphy
Sam Neill
Helen McCrory
Paul Anderson
Iddo Goldberg
Annabelle Wallis
Sophie Rundle
Joe Cole
Ned Dennehy
Tom Hardy
Charlotte Riley
Noah Taylor
Aimee-Ffion Edwards

Trailer seizoen 1:


IMDb

Seizoen 1 staat op Netflix

[ Bericht 91% gewijzigd door Mike op 28-10-2015 23:25:34 ]
IkStampOpTacosdinsdag 30 juni 2015 @ 13:07
Peaky bloindahs. Heb eerste 2 afleveringen gezien. Vond het wep leuk maar ben niet echt een seriekijker dus afgehaakt.
kroepoek89woensdag 1 juli 2015 @ 20:34
Top serietje _O_ :Y
Roces18woensdag 28 oktober 2015 @ 18:27
Kijkt iemand dit nog :P
Heb net seizoen 1 afgekeken. Heb gehoord dat seizoen 2 beter is.
TargaFloriowoensdag 28 oktober 2015 @ 18:44
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2015 18:27 schreef Roces18 het volgende:
Kijkt iemand dit nog :P
Heb net seizoen 1 afgekeken. Heb gehoord dat seizoen 2 beter is.
Prima serie.
Ik wacht op seizoen 3.
Roces18woensdag 28 oktober 2015 @ 18:55
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2015 18:44 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Prima serie.
Ik wacht op seizoen 3.
Alleen dom dat netflix nog steeds geen seizoen 2 aanbied (ja misschien als ik hem op usa zet) ach ja
Forbrywoensdag 28 oktober 2015 @ 21:37
Er is ook een ander Peaky Blinders-topic:

TV / Peaky Blinders
Forbrywoensdag 28 oktober 2015 @ 21:39
Ik wacht op seizoen 2 (Netflix NL). Ik vond seizoen 1 ge-wel-dig!
Roces18woensdag 28 oktober 2015 @ 21:51
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2015 21:39 schreef Forbry het volgende:
Ik wacht op seizoen 2 (Netflix NL). Ik vond seizoen 1 ge-wel-dig!
Net binnen gekregen, begint al meteen lekker :p
Forbrywoensdag 28 oktober 2015 @ 21:54
quote:
1s.gif Op woensdag 28 oktober 2015 21:51 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Net binnen gekregen, begint al meteen lekker :p
Enjoy!
dimmakwoensdag 28 oktober 2015 @ 22:33
Wanneer komt het volgende seizoen? :(
Eekhoorn_woensdag 28 oktober 2015 @ 23:04
Ik vind dit echte een enorm sterke serie. Heb er in een week 2 seizoenen doorheen gejaagd. Ben buitengewoon verrast dat zo weinig mensen dit blijkbaar kijken. Kan eigenlijk niet wachten op seizoen 3.
Monolithwoensdag 28 oktober 2015 @ 23:06
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2015 23:04 schreef Eekhoorn_ het volgende:
Ik vind dit echte een enorm sterke serie. Heb er in een week 2 seizoenen doorheen gejaagd. Ben buitengewoon verrast dat zo weinig mensen dit blijkbaar kijken. Kan eigenlijk niet wachten op seizoen 3.
Één van de betere series van de laatste tijd inderdaad. Volgens mij ook wel vrij goed bekeken hier, alleen niemand die de behoefte had om een topic te maken. :P
Forbrywoensdag 28 oktober 2015 @ 23:12
Ik heb tot nu toe alleen het eerste seizoen gezien (vooralsnog helaas het enige seizoen wat op Netflix NL staat) en daar was/ben ik behoorlijk lyrisch over...

Mij verbaasde het (daarom) ook al hoe weinig reacties ik tot nu toe op deze serie in het Netflix-topic heb gezien...
Hounietdonderdag 29 oktober 2015 @ 07:37
_O_.
Donnie-Brascodonderdag 29 oktober 2015 @ 14:03
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2015 23:12 schreef Forbry het volgende:
Ik heb tot nu toe alleen het eerste seizoen gezien (vooralsnog helaas het enige seizoen wat op Netflix NL staat) en daar was/ben ik behoorlijk lyrisch over...

Mij verbaasde het (daarom) ook al hoe weinig reacties ik tot nu toe op deze serie in het Netflix-topic heb gezien...
Ik ben benieuwd wanneer seizoen 2 op Netflix komt. Al weer een poos geleden dat ik seizoen 1 heb gekeken. En inderdaad, deze serie krijgt niet echt de aandacht die het verdiend.

Komt misschien ook omdat er ondertussen 3 topics open stonden over deze serie, met merkens waardig 3 verschillende topicstarters, maar wel de exacte OP :')
Forbrydonderdag 29 oktober 2015 @ 14:25
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 14:03 schreef Donnie-Brasco het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd wanneer seizoen 2 op Netflix komt. Al weer een poos geleden dat ik seizoen 1 heb gekeken. En inderdaad, deze serie krijgt niet echt de aandacht die het verdiend.

Komt misschien ook omdat er ondertussen 3 topics open stonden over deze serie, met merkens waardig 3 verschillende topicstarters, maar wel de exacte OP :')
Toevallig merkte ik gisteren dat er idd 2 PB-topics open stonden (van nog een derde weet ik niks) en daar is er nu ééntje van gesloten. Die hadden overigens een verschillende OP :Y , maar op mijn verzoek heeft een mod de OP van het gesloten topic overgeheveld naar deze (die eerder was aangemaakt), omdat dat een veel mooiere/uitgebreidere OP was/is dan die andere...
Donnie-Brascodonderdag 29 oktober 2015 @ 18:25
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 14:25 schreef Forbry het volgende:

[..]

Toevallig merkte ik gisteren dat er idd 2 PB-topics open stonden (van nog een derde weet ik niks) en daar is er nu ééntje van gesloten. Die hadden overigens een verschillende OP :Y , maar op mijn verzoek heeft een mod de OP van het gesloten topic overgeheveld naar deze (die eerder was aangemaakt), omdat dat een veel mooiere/uitgebreidere OP was/is dan die andere...
Misschien is dat het dan, ik heb in ieder geval al 4 of 5 keer in een topic gereageerd op peaky blinders en elke keer zie ik weer een nieuw topic staan in TV :P
Monolithdonderdag 29 oktober 2015 @ 18:27
Ik meende ook dat er al een veel ouder topic was, maar Google gaf me daarin geen gelijk. :P
Nibb-itdinsdag 10 mei 2016 @ 23:21
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2015 22:33 schreef dimmak het volgende:
Wanneer komt het volgende seizoen? :(
5 mei begonnen.
Nibb-itdinsdag 10 mei 2016 @ 23:24
Donderdag episode twee.
Voxsdinsdag 10 mei 2016 @ 23:46
Take a little walk to the edge of town...
dimmakwoensdag 11 mei 2016 @ 00:09
quote:
14s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 23:21 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

5 mei begonnen.
Wow, meen je niet? Morgen meteen kijken dan!
Donnie-Brascowoensdag 11 mei 2016 @ 07:31
quote:
14s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 23:21 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

5 mei begonnen.
Ik zag het ja :Y binnenkort kijken die handel
Bronsonwoensdag 11 mei 2016 @ 07:44
Bazenserie. _O_
dimmakdonderdag 12 mei 2016 @ 14:25
Geweldige eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Het duurde niet lang voordat ik er weer in zat!
EdvandeBergdonderdag 12 mei 2016 @ 15:51
Ik heb seizoen 2 reeds lang geleden gekeken (gedownload). Kon er niet op wachten. Heel jammer dat de update zo lang duurt.

De combinatie van fraaie gefilmde beelden en moderne rauwe muziek is heel bijzonder!
dimmakdonderdag 12 mei 2016 @ 15:54
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 15:51 schreef EdvandeBerg het volgende:
Ik heb seizoen 2 reeds lang geleden gekeken (gedownload). Kon er niet op wachten. Heel jammer dat de update zo lang duurt.

De combinatie van fraaie gefilmde beelden en moderne rauwe muziek is heel bijzonder!
Tussen seizoen 2 en 3 zit in de serie ook een tijdsprong van 2 jaar.
Evi_90vrijdag 13 mei 2016 @ 21:24
Ik volg deze serie ook.

Ik vond die scene met die hond 'Boy' tof. _O_
Nibb-itzondag 15 mei 2016 @ 13:21
Vraag me af hoeveel er van die ober overblijft.
w00h00maandag 23 mei 2016 @ 19:22
De eerste afleveringen van seizoen 3 zijn alweer te zien... >:)
dimmakmaandag 23 mei 2016 @ 19:34
Seizoen 3 is heel sterk begonnen!
Joran-Joranmaandag 23 mei 2016 @ 19:48
Die OP kwam me al zo bekend voor _O- Kon alleen nergens m'n topic meer terugvinden. Die is dus hierheen verplaatst blijkbaar
Forbrydinsdag 24 mei 2016 @ 22:50
Gisteren seizoen 2 afgekeken. Héél gaaf weer, wat mij betreft één van de beste/tofste series óóit (zoals ik net ook al in het Netflix-topic schreef)! :Y
Nibb-itdinsdag 31 mei 2016 @ 16:01
Voor wie toegang heeft tot de Amerikaanse Netflix: het volledige nieuwe seizoen is daar vanaf vandaag te zien.
ems.woensdag 1 juni 2016 @ 13:03
Vorige week ontdekt, nu bezig met seizoen 2. Erg fijne serie hoewel het wel heel jammer is dat Freddie na S1 is vertrokken. Je kon duidelijk zien dat ze grote plannen hadden voor zijn karakter ;(
Forbrywoensdag 1 juni 2016 @ 14:48
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 13:03 schreef ems. het volgende:
Vorige week ontdekt, nu bezig met seizoen 2. Erg fijne serie hoewel het wel heel jammer is dat Freddie na S1 is vertrokken. Je kon duidelijk zien dat ze grote plannen hadden voor zijn karakter ;(
Ttssss... ):O

Vond het een erg abrupt -en inderdaad ook jammerlijk- einde van Freddie, maar wist niet dat hij zelf vertrokken was.
Forbrywoensdag 1 juni 2016 @ 15:00
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2016 19:48 schreef Joran-Joran het volgende:
Die OP kwam me al zo bekend voor _O- Kon alleen nergens m'n topic meer terugvinden. Die is dus hierheen verplaatst blijkbaar
Zie deze post nu pas. Ja, gekopieerd naar dit topic. Hopelijk vind je het o.k (en hopelijk vindt EdvandeBerg dat ook). Dit topic was eerder, maar jouw OP was mooier/uitgebreider ^O^

[ Bericht 3% gewijzigd door Forbry op 01-06-2016 15:06:48 ]
ems.woensdag 1 juni 2016 @ 15:12
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 14:48 schreef Forbry het volgende:

[..]

Ttssss... ):O

Vond het een erg abrupt -en inderdaad ook jammerlijk- einde van Freddie, maar wist niet dat hij zelf vertrokken was.
Dat moest haast wel gezien alle ontwikkeling en opbouw die hij heeft gehad. Beetje vreemd om hem een van de prominente figuren te maken van seizoen 1 en seizoen 2 te beginnen met zijn spontane dood :P
Forbrywoensdag 1 juni 2016 @ 15:25
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 15:12 schreef ems. het volgende:

[..]

Dat moest haast wel gezien alle ontwikkeling en opbouw die hij heeft gehad. Beetje vreemd om hem een van de prominente figuren te maken van seizoen 1 en seizoen 2 te beginnen met zijn spontane dood :P
Je hebt gelijk. Het is meer dat, ook al vond ik het een boeiend personage, ik er gek genoeg nog niet zo bij stil had gestaan.

Maar tof trouwens, dat jij deze serie ook gevonden hebt, have fun! :)
LethalNinjawoensdag 1 juni 2016 @ 16:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 16:01 schreef Nibb-it het volgende:
Voor wie toegang heeft tot de Amerikaanse Netflix: het volledige nieuwe seizoen is daar vanaf vandaag te zien.
hoe kan je toegang tot de USA netflix krijgen?
truedestinyvrijdag 3 juni 2016 @ 22:13
Fucking Tom Hardy _O_
dimmakmaandag 6 juni 2016 @ 23:36
Wat een toffe aflevering zeg.

Alfie Solomons _O_
Nibb-itzaterdag 11 juni 2016 @ 20:51
Jammer dat het alweer voorbij is.
Roces18zaterdag 11 juni 2016 @ 20:57
quote:
9s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 20:51 schreef Nibb-it het volgende:
Jammer dat het alweer voorbij is.
wat? is het alweer voorbij ?? wtf

en spoiler

SPOILER
hij moest tom hardy door zijn fking hoofd knallen
truedestinyzaterdag 11 juni 2016 @ 23:34
Vreemd einde. Gelukkig nog sowieso 2 seizoenen tegoed.
Evi_90zondag 12 juni 2016 @ 17:56
Alfies speech _O_
Nibb-itzondag 12 juni 2016 @ 18:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 20:57 schreef Roces18 het volgende:

[..]

wat? is het alweer voorbij ?? wtf

en spoiler

SPOILER
hij moest tom hardy door zijn fking hoofd knallen
Nee joh, wil hem nog wel vaker zien. Geweldig karakter.
Roces18zondag 12 juni 2016 @ 18:22
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2016 18:02 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Nee joh, wil hem nog wel vaker zien. Geweldig karakter.
ja maar je moet wel laten zien dat je de baas bent natuurlijk
Evi_90maandag 20 juni 2016 @ 20:59
Jammer dat zo weinig mensen deze serie kijken.

Net maar weer aan het eerste seizoen begonnen. :)
dimmakmaandag 20 juni 2016 @ 21:12
quote:
2s.gif Op maandag 20 juni 2016 20:59 schreef Evi_90 het volgende:
Jammer dat zo weinig mensen deze serie kijken.

Net maar weer aan het eerste seizoen begonnen. :)
Eens, imo één van de beste series. :)
planethugodinsdag 21 juni 2016 @ 12:19
geweldig seizoen weer, misschien wel het beste _O_
Tom Hardy zat in, wat was het 3 scene's verdeeld over 2 afleveringen? Maar wat een indruk maakte hij weer _O_
Maar Cillian Murphy groeit steeds meer in zijn rol, wat een geweldige acteur
Evi_90dinsdag 21 juni 2016 @ 20:51
En nog twee seizoenen te gaan! _O_
http://www.standard.co.uk(...)-drama-a3257361.html
LosBuenosMuchachosdinsdag 4 juli 2017 @ 16:17
Opvallend rustig topic voor zo'n topserie... :D :?
dimmakdinsdag 4 juli 2017 @ 16:18
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 16:17 schreef LosBuenosMuchachos het volgende:
Opvallend rustig topic voor zo'n topserie... :D :?
Niet zo gek, aangezien we wachten op het volgende seizoen?
ems.dinsdag 4 juli 2017 @ 16:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 16:18 schreef dimmak het volgende:

[..]

Niet zo gek, aangezien we wachten op het volgende seizoen?
Er is net een 'nieuw' seizoen op Netflix. Ik denk dat een hoop mensen niet op de hoogte zijn dat peaky blinders elders al verder was :P
dimmakdinsdag 4 juli 2017 @ 16:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 16:24 schreef ems. het volgende:

[..]

Er is net een 'nieuw' seizoen op Netflix. Ik denk dat een hoop mensen niet op de hoogte zijn dat peaky blinders elders al verder was :P
Ah zo.. Dit is eigenlijk wel het USA topic. :P Ik wacht wacht al een jaar op seizoen 4. :( Nog wachten tot oktober.
LosBuenosMuchachosdinsdag 4 juli 2017 @ 16:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 16:18 schreef dimmak het volgende:

[..]

Niet zo gek, aangezien we wachten op het volgende seizoen?
Ik ben net aan seizoen 2 begonnen :P Maar zelfs dan.. 3 pagina's niet ik nog niet bepaald druk natuurlijk ;)
dimmakdinsdag 4 juli 2017 @ 16:31
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 16:28 schreef LosBuenosMuchachos het volgende:

[..]

Ik ben net aan seizoen 2 begonnen :P Maar zelfs dan.. 3 pagina's niet ik nog niet bepaald druk natuurlijk ;)
Dat is waar, deze serie hoort al minimaal 10 topics te hebben!
TargaFloriodinsdag 4 juli 2017 @ 17:45
Komt denk ik ook doordat mensen meer gespreid kijken.
Evi_90dinsdag 4 juli 2017 @ 19:16
Peaky Blinders _O_

cdfYm1X.jpg
golferwoensdag 5 juli 2017 @ 15:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 16:24 schreef ems. het volgende:

Er is net een 'nieuw' seizoen op Netflix. Ik denk dat een hoop mensen niet op de hoogte zijn dat peaky blinders elders al verder was :P
Wij kijken het 'nieuwe' seizoen inderdaad via Netflix.
Prachtige beelden en heerlijke muziek. ^O^
HarveySpecterwoensdag 5 juli 2017 @ 15:21
3 seizoenen gezien!

Heerlijke ouderwetse Engelse gangsterserie! ^O^
Forbryvrijdag 7 juli 2017 @ 23:29
PB is één van mijn meest favoriete series, maar ik kijk de serie ook via Netflix, dus pas net aan seizoen 3 begonnen (was/ben wel op de hoogte van het feit dat de serie eigenlijk al verder was/is).
Tjackazondag 9 juli 2017 @ 23:08
Wat is SE3 schandalig slecht
Forbryzondag 9 juli 2017 @ 23:20
Ik heb alleen nog maar de 1e aflevering gezien (kijk deze serie samen met Mr. Forbry en dan gaat het niet altijd even hard). Vond die aflevering wel o.k., al moest ik er -tegen mijn verwachtingen in- toch wel weer eventjes inkomen.

Op IMDb krijgt seizoen 3 juist goede tot hele goede ratings, dus ben benieuwd...
TargaFloriodinsdag 11 juli 2017 @ 11:09
Ik ben nu halverwege van S3 maar het verhaal kan me niet echt boeien.
Forbrywoensdag 6 september 2017 @ 18:56
Het duurde even, maar inmiddels seizoen 3 gezien.

Ik had even nodig om er goed in te komen, maar uiteindelijk weer heel erg genoten en heb nog steeds een 'tv-crush' op Thomas (godver, zijn ogen ook... ik zou bijna alleen daarom al de serie blijven kijken :') ). Tom Hardy speelt de rol van Alfie een beetje als een karikatuur vind ik, maar desalniettemin vind ik zijn rol een genot en verder was Paul Anderson (Arthur) dit seizoen ook weer ijzersterk... Verhaal vond ik ook weer boeiend (wel een klein beetje verwarrend af en toe) en vond het einde zeer verrassend, maar ook wel erg vreemd... ben benieuwd hoe dat verder gaat!
SickPuppiesNeedLove2maandag 30 oktober 2017 @ 21:20
S5Q6YP.jpg

15 November op BBC2 !!! *O* *O* *O*
Bronsonmaandag 30 oktober 2017 @ 22:48
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 21:20 schreef SickPuppiesNeedLove2 het volgende:
[ afbeelding ]

15 November op BBC2 !!! *O* *O* *O*
*O* *O* *O* *O* *O* *O*
dimmakdinsdag 31 oktober 2017 @ 07:08
Eindelijk!
Bronsondinsdag 31 oktober 2017 @ 07:36
Wanneer zou hij op Netflix komen dan?
EdvandeBergdinsdag 31 oktober 2017 @ 12:40
quote:
11s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 07:36 schreef Bronson het volgende:
Wanneer zou hij op Netflix komen dan?
Meestal een jaar later :X
Evi_90dinsdag 31 oktober 2017 @ 15:26
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 18:56 schreef Forbry het volgende:
Het duurde even, maar inmiddels seizoen 3 gezien.

Ik had even nodig om er goed in te komen, maar uiteindelijk weer heel erg genoten en heb nog steeds een 'tv-crush' op Thomas (godver, zijn ogen ook... ik zou bijna alleen daarom al de serie blijven kijken :') ).
Je bent niet de enige. :9~

quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 21:20 schreef SickPuppiesNeedLove2 het volgende:
[ afbeelding ]

15 November op BBC2 !!! *O* *O* *O*
Zo snel al! Dat is over twee weken al! *O*
SickPuppiesNeedLove2dinsdag 31 oktober 2017 @ 15:43
quote:
2s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:26 schreef Evi_90 het volgende:

[..]

Je bent niet de enige. :9~

[..]

Zo snel al! Dat is over twee weken al! *O*
Twee weken is niet veel, maar als je wilt kun je nog net het laatste seizoen herbekijken... :)

Ik ben pas een paar maanden geleden 'ingestapt' bij deze serie nadat ik Tom Hardy in Taboo sterk vond spelen.. of nou ja... een donkere uitstraling vind hebben die hij in deze serie ook weer mooi eigenwijs vorm geeft...
Dat betekende dus 3 seizoenen genieten hiervan in één keer... ik heb redelijk vanaf aflevering 1 gelijk al ervan gesmuld... Nu zal 't even elke week kijken worden, iets meer geduld vereist dus.
(tenzij Netflix 'm ineens online zet, maar dat zal toch niet als BBC2 'm nog wekelijks uitzendt ?!?)

Geweldige serie, met sterke karakters waar je soms jezelf even moet herinneren dat 't eigenlijk allemaal boeven zijn die Peaky Blinders...

De originele Peaky Blinders waren trouwens een stuk minder fotogeniek...
_69791682_peakyblinders1.jpg
... en de bende bestond voor een aanzienlijk deel uit... kinderen...
_69789511_30608.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door SickPuppiesNeedLove2 op 31-10-2017 19:10:28 ]
TargaFloriodinsdag 31 oktober 2017 @ 18:46
Seizoen 3 viel me wel tegen.
Bronsondinsdag 31 oktober 2017 @ 19:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:46 schreef TargaFlorio het volgende:
Seizoen 3 viel me wel tegen.
Wel de minste van de drie ja, maar nog steeds een ontzettend fijn vermaak en puike setting.
Blikzondag 5 november 2017 @ 22:47
Net begonnen, 2 afleveringen gekeken, prima serie tot nog toe
TillyBmaandag 13 november 2017 @ 00:14
Seriously, waarom ruïneren ze Thomas Halfgod Shelby in seizoen 4 met zo'n debiel brilletje. :(

SPOILER
3b589b86c8eb61b6155c6ddebf6adbd9.png
Bronsonwoensdag 15 november 2017 @ 21:45
Zitten we er allemaal klaar voor?
TillyBwoensdag 15 november 2017 @ 23:19
Pittige aflevering :o vooral het einde
Bronsondonderdag 16 november 2017 @ 07:24
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 23:19 schreef TillyB het volgende:
Pittige aflevering :o vooral het einde
Nou inderdaad.
padlarfdonderdag 16 november 2017 @ 20:41
Lekkere binnenkomer
SickPuppiesNeedLove2donderdag 16 november 2017 @ 21:27
Damn, dat was gelijk weer een heftige dit... maar verdorie... niet John he.... het zal toch niet... ;(
Monolithdonderdag 16 november 2017 @ 23:34
Lekker begin van het nieuwe seizoen en goede soundtrack ook wel.
EdvandeBergdinsdag 21 november 2017 @ 09:18
Adrien Brody als Italiaanse hitman!
illusionsdinsdag 21 november 2017 @ 12:30
quote:
17s.gif Op maandag 13 november 2017 00:14 schreef TillyB het volgende:
Seriously, waarom ruïneren ze Thomas Halfgod Shelby in seizoen 4 met zo'n debiel brilletje. :(

SPOILER
Omdat hij de tyfus in geslagen was door de henchmen van Hughes (priester) in seizoen 3, en daarom slecht zicht heeft.
TillyBwoensdag 22 november 2017 @ 18:53
Dit post Paul Anderson (Arthur) op z'n insta :D can't agree more!

c8419c9ecb293637ab6c87d6fcf990be.png
b236fba33cc9650f262aa1dce51c4339.png
Bronsonwoensdag 22 november 2017 @ 19:09
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 18:53 schreef TillyB het volgende:
Dit post Paul Anderson (Arthur) op z'n insta :D can't agree more!

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
:D
NoCigarwoensdag 22 november 2017 @ 19:11
Ik vond het een beetje gezocht: de stoere Peak Blinders die nergens bang voor zijn, hoge contacten in de regering hebben, Londen en Birmingham en meer als territorium hebben doen het ineens in hun broek voor een handjevol Italianen die geen enkel numeriek overwicht hebben en zich op vreemd grondgebied bevinden.
Bronsondonderdag 23 november 2017 @ 08:41
Nou, in aflevering 3 gaat het losbarsten.
padlarfdonderdag 21 december 2017 @ 11:08
Finale viel tegen. Beetje te makkelijk.
Bronsondonderdag 21 december 2017 @ 11:22
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 11:08 schreef padlarf het volgende:
Finale viel tegen. Beetje te makkelijk.
Jep, sowieso viel het hele seizoen wel wat tegen. ;(
golferdonderdag 21 december 2017 @ 12:30
Seizoen 4 is nu ook via Netflix te bekijken. *O*
TillyBdonderdag 21 december 2017 @ 14:07
Nog steeds aan het bijkomen van de finale. Geweeeeeeeldig. *O* _O_
Nielschzaterdag 23 december 2017 @ 13:40
Volgend jaar naar Westminster!
Nielschzaterdag 23 december 2017 @ 13:42
Seizoen 5 pas in 2019.
Nielschzaterdag 23 december 2017 @ 13:42
Jammer dat Alfie niet meer terugkomt.
NoCigarzaterdag 23 december 2017 @ 23:01
Niet spannend meer, nooit was er echt kans dat die Italianen zouden winnen, en op het einde een soort deus ex machina met Capone. En de beste acteur doet niet meer mee. Matigjes allemaal.
golferzondag 24 december 2017 @ 14:36
Ik heb weer genoten van de mooie filmische beelden en de geweldige muziek. ^O^
EdvandeBergzondag 24 december 2017 @ 17:07
Little Finger / Lord Baelish *O* _O_

Die heeft nu weer tijd voor andere rolletjes
Roces18zondag 24 december 2017 @ 20:25
Vind Peaky Blinders niet meer de 'status hebben' die ze 2 seizoenen geleden hadden. Toen waren ze het baasje. Nu is de organisatie volwassener en de beveiliging is een grote grap. :')
SeLangzondag 24 december 2017 @ 20:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 13:42 schreef Nielsch het volgende:
Jammer dat Alfie niet meer terugkomt.
Inderdaad. Dat was misschien wel mijn favoriet
TillyBmaandag 25 december 2017 @ 15:39
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 17:07 schreef EdvandeBerg het volgende:
Little Finger / Lord Baelish *O* _O_

Die heeft nu weer tijd voor andere rolletjes
Ik hoor dat hij in een interview heeft gezegd in seizoen 5 van PB weer terug te komen.

89b76b78fd2d1ed343c6d4f4747e8b38.png

Hopelijk met een betere hairdo. >:O

[ Bericht 10% gewijzigd door TillyB op 25-12-2017 15:50:19 ]
marcodejdinsdag 26 december 2017 @ 23:21
Beetje tegenvallend eigenlijk. Finale vond ik wat makkelijk (en hadden ze dat truukje in een eerdere seizoensfinale ook al niet gedaan?) en ik trok het toontje van Brody als maffiabaas heel slecht op een of andere manier.
TargaFloriozaterdag 30 december 2017 @ 14:33
Seizoen 4 keek lekker weg maar haalt niet meer het niveau van seizoen 1 en 2.

quote:
2s.gif Op woensdag 22 november 2017 19:11 schreef NoCigar het volgende:
Ik vond het een beetje gezocht: de stoere Peak Blinders die nergens bang voor zijn, hoge contacten in de regering hebben, Londen en Birmingham en meer als territorium hebben doen het ineens in hun broek voor een handjevol Italianen die geen enkel numeriek overwicht hebben en zich op vreemd grondgebied bevinden.
Eens
TargaFloriozaterdag 30 december 2017 @ 14:35
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 17:07 schreef EdvandeBerg het volgende:
Little Finger / Lord Baelish *O* _O_

Die heeft nu weer tijd voor andere rolletjes
Speelt opnieuw een onbetrouwbaar onsympathiek karakter.
planethugodinsdag 2 januari 2018 @ 12:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 december 2017 23:21 schreef marcodej het volgende:
Beetje tegenvallend eigenlijk. Finale vond ik wat makkelijk (en hadden ze dat truukje in een eerdere seizoensfinale ook al niet gedaan?) en ik trok het toontje van Brody als maffiabaas heel slecht op een of andere manier.
ja dat vind ik eigenlijk steeds wel dat de problemen opeens wel erg makkelijk opgelost worden, maar dit ging wel erg vreemd. Alsof de o zo trotse italianen opeens hun baas verraden.

Brody deed het niet slecht, maar ik kan hem nooit zo serieus nemen in stoere rollen. Blijf hem toch als die pianist zien

seizoen 4 was het minste tot nu toe, nog steeds wel vermakelijk maar niet echt memorabel verhaal
TargaFloriodinsdag 2 januari 2018 @ 12:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 12:29 schreef planethugo het volgende:

[..]

seizoen 4 was het minste tot nu toe, nog steeds wel vermakelijk maar niet echt memorabel verhaal
Is de koek niet gewoon een beetje op?
MrStockwoensdag 3 januari 2018 @ 23:39
Koek op? Ik vind het wel meevallen, heb zat series gezien die in seizoen 4 slechter presteerden. Enige waar ik me aan gestoord heb is dat gedoe van "Aunt Polly" die een "identity crisis had" en het ergste is dat die eerst Michael op de hoogste voet plaatste wat maar mogelijk was en vervolgens haar eigen zoon misleid om Tommy te verraden en vervolgens krijgt Michael als straf het risico dat hij moet nemen om naar de VS te gaan om te gaan onderhandelen met Chicago. De straf viel nogal mee. Tommy kan Michael wat dat betreft nooit meer vertrouwen, vind dat een vreemde move van Polly.
Roces18donderdag 4 januari 2018 @ 09:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 12:34 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Is de koek niet gewoon een beetje op?
volgens mij ook ja.
zoveel afleveringen over zoiets simpels (gebeurt ook geen zak in de afleveringen)
Nielschdonderdag 4 januari 2018 @ 09:11
Zelfs de maffia-oorlog tussen de Sopranos en de Lupertazzis in het laatste seizoen van The Sopranos besloeg minder afleveringen.
Berkerywoensdag 10 januari 2018 @ 15:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 december 2017 23:21 schreef marcodej het volgende:
en ik trok het toontje van Brody als maffiabaas heel slecht op een of andere manier.
Inderdaad, hij acteerde alsof hij in een parodie op The Godfather speelde. Verder wel genoten van seizoen 4.
Dagoduckwoensdag 17 januari 2018 @ 20:55
Net 4 seizoenen gebingewatched (wat een kutwoord). Heerlijke serie en een geweldige muziekkeuze. _O_

Een paar continuïteitsfouten die me meteen opvielen (glazen whisky op de verkeerde plek), maar goed, daar zeuren we niet over. :+
Funzelmaandag 22 januari 2018 @ 21:42
In iets meer dan een week de serie gekeken. Goede serie hoor. Al vond ik de Italianen iets tegenvallen. Wel jammer van Alfie. Of, zou hij het schot in z'n wang toch overleefd hebben?

[ Bericht 51% gewijzigd door Funzel op 22-01-2018 21:55:10 ]
Sen.Obondadonderdag 8 februari 2018 @ 21:18
Peaky Blinders heeft wat mij betreft Boardwalk Empire overtroffen.

Alfie > Mickey.
golfervrijdag 9 februari 2018 @ 11:58
Huub van der Lubbe (De Dijk) is ook fan. Vooral van Arthur:
27908048_1881532558555006_9138690516324026320_o.jpg?oh=e026252e93baa867353ae46a96a93a9e&oe=5B0BAC4E
Evi_90vrijdag 9 februari 2018 @ 17:09
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2018 21:42 schreef Funzel het volgende:
In iets meer dan een week de serie gekeken. Goede serie hoor. Al vond ik de Italianen iets tegenvallen. Wel jammer van Alfie. Of, zou hij het schot in z'n wang toch overleefd hebben?
Ik ben bang van niet... Wel jammer want de dialogen tussen Tommy en Alfie waren goud.
Funzelvrijdag 9 februari 2018 @ 20:33
Alles met Alfie was goud.
Dagoduckvrijdag 9 februari 2018 @ 20:53
quote:
11s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 11:58 schreef golfer het volgende:
Huub van der Lubbe (De Dijk) is ook fan. Vooral van Arthur:
[ afbeelding ]
_O-
Braindead2000maandag 12 februari 2018 @ 00:59
Jammer, die serie begon zo goed. Adrien Brody is zooooooooooo ongeloofwaardig en lachwekkend als maffiabaas. Aunt Polly vind ik ook slecht gecast. Dat mens kan totaal niet acteren.
TillyBvrijdag 16 februari 2018 @ 09:08
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2018 21:42 schreef Funzel het volgende:
In iets meer dan een week de serie gekeken. Goede serie hoor. Al vond ik de Italianen iets tegenvallen. Wel jammer van Alfie. Of, zou hij het schot in z'n wang toch overleefd hebben?
Quotes van Steven Knight, Paul Anderson en Tom Hardy himself:

ea70490875ab58f14460c2d5b6ffbfb3.png

van @ofycm op instagram
TillyBvrijdag 16 februari 2018 @ 09:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 20:33 schreef Funzel het volgende:
Alles met Alfie was goud.

Nagenietings c_/
Funzelvrijdag 16 februari 2018 @ 14:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 09:08 schreef TillyB het volgende:

[..]

Quotes van Steven Knight, Paul Anderson en Tom Hardy himself:

[ afbeelding ]

van @ofycm op instagram
_O_ zou geweldig zijn
ZuidGrensdinsdag 6 maart 2018 @ 12:33
Ik kende deze serie wel van naam, maar op een gegeven moment sprak het me niet aan. Althans, dat dacht ik. Man man, wat zat ik ernaast. Echt een bazenserie _O_ Benaderd voor mij het niveau van Breaking Bad en House of Cards (mijn favoriete series so far).
TillyBzondag 6 mei 2018 @ 01:21
Er was al bekend dat er nog een vijfde seizoen zou komen, maar nu is ook een zesde seizoen bevestigd en wellicht ook een zevende. *O*

stukje uit http://www.bbc.com/news/uk-england-birmingham-44004180 :
265a7a85c6c674a40e97b9c2310dec31.png
TillyBzondag 6 mei 2018 @ 01:35
Loz Schiavo, de make-up en hair designer van Peaky Blinders op bezoek bij Schorem in Rotterdam

4245aa282b78984895f251500e3b04b3.png
7b923a4042ade815db5c7983f5d56572.png
cecbefd9312eb14b1a66faf874e48037.png

c797298e8a203e05df52dfa7a697626c.png
9692cbe8f66882e71f3d04c9357c3d4f.png
888c4c98c6d036bf97442af9c139515c.png
TillyBdonderdag 17 mei 2018 @ 17:58
5ec01fc195dbd6565cc7052b2b2aee76.jpg


Peaky Blinders heeft de BAFTA award voor beste drama serie gewonnen. Ze waren genomineerd samen met The Crown, The End of the F***ing World, en Line Of Duty.

Forbrydonderdag 17 mei 2018 @ 18:07
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 17:58 schreef TillyB het volgende:
[ afbeelding ]

Peaky Blinders heeft de BAFTA award voor beste drama serie gewonnen. Ze waren genomineerd samen met The Crown, The End of the F***ing World, en Line Of Duty.

^O^ :)
soapiedonderdag 17 mei 2018 @ 18:21
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 17:58 schreef TillyB het volgende:
[ afbeelding ]

Peaky Blinders heeft de BAFTA award voor beste drama serie gewonnen. Ze waren genomineerd samen met The Crown, The End of the F***ing World, en Line Of Duty.

^O^ ^O^
NoCigardonderdag 17 mei 2018 @ 19:07
Voor het laatste seizoen? Indien ja onverdiend.
jigggydonderdag 17 mei 2018 @ 23:33
Who the fuck am i? _O_

Alfie _O_
TargaFloriovrijdag 18 mei 2018 @ 17:15
quote:
2s.gif Op donderdag 17 mei 2018 19:07 schreef NoCigar het volgende:
Voor het laatste seizoen? Indien ja onverdiend.
Dit dus.

Line of Duty was veel spannender.
NoCigarvrijdag 18 mei 2018 @ 17:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 mei 2018 17:15 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Dit dus.

Line of Duty was veel spannender.
Die ken ik niet, zal ik eens opzoeken. Maar die andere twee wel, en die zijn gewoon ook beter.
NoCigarzaterdag 19 mei 2018 @ 00:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 mei 2018 17:15 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Dit dus.

Line of Duty was veel spannender.
OT (Vandaag eerste aflevering van the Rain bekeken ( :{ ), en daarna drie afleveringen van seizoen 1 van Line of duty waarvan ik de eerste tienminuten al beter vond dan de hele aflevering van the Rain }.
TillyBdonderdag 24 mei 2018 @ 14:20
ecf491fb3269f6ec3b2133b05f2341b1.png

Bron https://www.instagram.com/ofycm

Filmpje van interview op twitter: https://twitter.com/SportsBreakfast/status/998493862116118528

Bring on the scottish accents *O*
MaJozondag 3 juni 2018 @ 01:16
Heerlijke serie, ben benieuwd naar het vijfde seizoen!

Vond het wel wat ongeloofwaardig dat Arthur het had overleefd maar hey, hij is een baas dus ben er wel blij mee!

Adrien Brody vond ik ook ongeloofwaardig. En laten we hopen dat Alfie terugkomt, over bazen gesproken _O_
TillyBzondag 3 juni 2018 @ 03:43
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 01:16 schreef MaJo het volgende:
Heerlijke serie, ben benieuwd naar het vijfde seizoen!

Vond het wel wat ongeloofwaardig dat Arthur het had overleefd maar hey, hij is een baas dus ben er wel blij mee!

Adrien Brody vond ik ook ongeloofwaardig. En laten we hopen dat Alfie terugkomt, over bazen gesproken _O_
Sowieso blij dat Arthur nog leeft idd, kan me niet schelen hoe! Zou niet hetzelfde zijn zonder Arthur. _O_
Nielschzondag 3 juni 2018 @ 09:27


[ Bericht 100% gewijzigd door Nielsch op 03-06-2018 09:36:55 ]
soapiezondag 3 juni 2018 @ 12:33
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 01:16 schreef MaJo het volgende:
Heerlijke serie, ben benieuwd naar het vijfde seizoen!

Vond het wel wat ongeloofwaardig dat Arthur het had overleefd maar hey, hij is een baas dus ben er wel blij mee!

Adrien Brody vond ik ook ongeloofwaardig. En laten we hopen dat Alfie terugkomt, over bazen gesproken _O_
En hoe hij zo snel weer op de been was....

En Alfie is een baas!!!
Roberto_BOZwoensdag 6 juni 2018 @ 15:49
Leuke actie van ons voor de fans:

http://frontpage.fok.nl/s(...)-peaky-blinders.html
AlexanderdeKleinewoensdag 6 juni 2018 @ 22:46
Aberama Gold is een verrassende aanwinst voor de serie, hoop dat we meer van hem te zien krijgen in seizoen vijf.
EdvandeBergvrijdag 8 juni 2018 @ 12:24
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2018 22:46 schreef AlexanderdeKleine het volgende:
Aberama Gold is een verrassende aanwinst voor de serie, hoop dat we meer van hem te zien krijgen in seizoen vijf.
Daar ga ik wel van uit. Typische backstabber en het type wat dommigheden en naaistreken uithaalt waar de Blinders op afgerekend zullen worden.
TillyBwoensdag 20 juni 2018 @ 17:30
56799224c5c01f8eb7b5600b1bb308be.png
TillyBwoensdag 27 juni 2018 @ 11:04
05842c34511ee19411647709aabf54cd.png
02ff6c404a1cca8aaeb1e435f1077cef.png

van https://www.instagram.com/peakyblindersbr/
TillyBvrijdag 14 september 2018 @ 03:21
faa857b4ca21853f7ec23ceeb7e34f7d.png
c072159f2ef933c68bd0835eec86349b.png

*O*
TillyBvrijdag 14 september 2018 @ 03:23
ed69139008834dd2dadbdfcd5546b852.png
38ff9161620cc0653b1ba259fb940929.png
TillyBdinsdag 16 oktober 2018 @ 03:52
35ba41566b6c7f95d32f5dec0122c19a.png

Nieuwe actrice/character in seizoen 5. Anya Taylor-Joy

plus wat BTS/paparazzi foto's onder de spoiler

SPOILER
2120a274b2327d8c9fa55a1e348f4e8f.png
a1eeb7442ef5d65136c49c40b48bd8d1.png
fcfc96a6099c0a99c427ea0cea268daf.png
f1d880737b28a4f0180b9feae24f815f.png5698749bd61651ab18f677190fcf4a3f.png
857b6d1ed7cd4d4f58456491d338d856.png
37503a84812e1f4395b5e57545f84af4.png
6fb0e960140fbaa024133f5d33d3e5bc.png
fa63d039094a2b86cb6a361007a3911b.png
michiel_merkzondag 28 oktober 2018 @ 12:36
Vanaf wanneer is seizoen 5 te bekijken?
TillyBzondag 28 oktober 2018 @ 13:05
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 12:36 schreef michiel_merk het volgende:
Vanaf wanneer is seizoen 5 te bekijken?
Er is nog geen datum bekend, maar waarschijnlijk voorjaar 2019.
De vorige seizoenen werden uitgezonden op BBC2, seizoen 5 zal te zien zijn op BBC1.
TillyBzondag 28 oktober 2018 @ 13:42
Naast Anya Taylor-Joy zijn er meer nieuwe cast members voor seizoen 5: Sam Claflin, Brian Gleeson, Neil Maskell, Kate Dickie, Cosmo Jarvis, Emmett J. Scanlan, Daryl McCormack, Andrew Koji, Elliot Cowan en Charlene McKenna.

Nog wat BTS foto's van seizoen 5 wat nu gedraaid wordt:
SPOILER
4764c619b2831d80ff8482e1ba4cd020.png
51f765cb5f9cf8497cc3402fc63fe4f3.png

853d1995e75c2219e9a2f1335d9524b9.png
755d6b81920137fa959de44c710b362c.png

193730ab5962cb68612da47a9bc4655d.png
98b4a325c74e6434a0a7f2b5a34270f5.png

cdd2d349910ff2f4dba4850805496a92.png
7585e2e851f434c112d1398d15c26866.png
The Garrison is back *O*

39d56b4e135b91e95c120a95dbf18040.png
1dcb95847940f1f6a07f99be8990323b.png

6ab568e2bbcf46aac2cc5d48849e26c4.png
3fbb92503e0302f9b058fdeb936908f8.png

0553a2cb7effc77ac73146d8a047df56.png
f3a803b02f92b5a6a2f21b7dc21bb166.png

5d2539fc40ce0142fd79af9855586421.png
0cebbab2053255d14d1752b981a9913d.png

b78bae27a04ec2dcf910c24ac0ff8f6e.png[ Bericht 0% gewijzigd door TillyB op 28-10-2018 14:36:30 ]
Bluezzzondag 28 oktober 2018 @ 14:32
Leuke foto's ^O^
TillyBmaandag 5 november 2018 @ 17:27
Ook Aidan Gillen keert komend seizoen terug, in de rol van Aberama Gold, met nieuw kapsel:

SPOILER
1bbef721085deec0142b9cec9ac44c7d.png
Finn Shelby (Harry Kirton) met Karl Thorne (George Gwyther):
SPOILER
012cb5e5a076d661803370abbb58fe6c.png
TillyBdinsdag 27 november 2018 @ 07:06
Nieuws! Seizoen 5 wordt momenteel gefilmd, maar er komt ook een Peaky Blinders film aan.

70d63df443b35545c8d1acae6928e49f.png

07-11-2018 Interview met Loz Schiavo, de make-up and hair designer van Peaky Blinders in Chap magazine:
http://thechap.co.uk/2018(...)stylist-loz-schiavo/

"Rangers song razor gang boss Billy 'Billy Boys' Fullerton inspired Glasgow hood in Peaky Blinders series five."
https://www.thescottishsu(...)elby-bbc-series/amp/

Nog wat BTS kiekjes van seizoen 5:
SPOILER
314a1dbad348e58c5a8c2dcc54594155.png
cca2a0fa2e978aea53ad55e394999d65.png
e782b2817d65242d203dcc25766efd06.png
50658cea4128d82fa6adaf8957cd07cd.png
84de41199cc094293593a23fa096a7e5.png
b98e07c48ef933f8c8947c54c3c9eff1.png
00185483868923df8d45e479584e1779.png
2aed83e14c1d0dc7fab49ed19fe2255b.png
6f095cff8c0e42a5e2f2a02704d8b7ca.png
8272b22d8dc1c89821b0a405bd8d20c4.png
d8fa2acb3ecd20932f755a4a3031567f.png
a74acf8e419651502a72e91d7e32c70b.png
62e7b3857680acc7c590e8601528e3b7.gif
1a63d4fbb9d621026da902b5085e138a.png
93a11005d9064ae8c666e36f242b4822.png437b129fc6f673f01aa139f250bd0675.png
56a23f626fd1271732bb08bfadbb76f6.png
ab8eced7bf5f222b61660759de57da45.png
8e7c7e36cb99fb533b9eb97691711280.gif


[ Bericht 2% gewijzigd door TillyB op 27-11-2018 07:13:18 ]
Bluezzdinsdag 27 november 2018 @ 07:49
Geweldige foto's en filmpjes :D O+
Funzeldinsdag 27 november 2018 @ 12:49
Zin aan!
EdvandeBergdinsdag 27 november 2018 @ 13:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2018 07:06 schreef TillyB het volgende:
Nieuws! Seizoen 5 wordt momenteel gefilmd, maar er komt ook een Peaky Blinders film aan.
Men zou ook nog een prequal kunnen maken, waarbij de Shelby's WW1 in worden gestuurd en in de loopgraven ook al hun misdadige praktijken uitvoeren.