abonnement Unibet Coolblue
pi_154326541
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 13:04 schreef minilot het volgende:
Ja zeg, wat zeg ik nou net? :D
Mijn welgemeende excuses :)
pi_154329628
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 00:39 schreef Nico987 het volgende:
vooraf koos ik de charcuterie. Goed vlees maar miste wat salade.
dan had je een salade moeten bestellen en geen charcuterie.
  dinsdag 14 juli 2015 @ 16:03:10 #203
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154331591
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 14:58 schreef Prego het volgende:

[..]

dan had je een salade moeten bestellen en geen charcuterie.
_O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154350092


Waar?





FG Food Labs
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam





Wat dronk/at je?


Francoise dacht dat de naam van de wijnboer niet genoeg was...



Tja..de combinatie met deze bubbels en de "Pimientos de Padrón" alias sesam & roze peper crostini (alias de knabbelhap) is niet slecht als begin waarbij laatst genoemde ik voor de ban ook al kende maar dan in zijn andere toko.



'Pan con tomate' met een toast van zuurdesem i.c.m.verschillende soorten bereidingen van o.a. tomaat,inktvis,Krokantje van tapioca met een koud tomatensoepje.



Canelé met een eendenlevermousse (welbekend in FG's wereldje) maar altijd lekker en helemaal als ik er 2 krijg i.p.v. 1, gewoon omdat het kan als ik het vraag. :')



Quail Jelly bestaande uit broccoli/kwartelgelei met langoustineroom en eendenlever i.c.m. een olijven-toastje met eendenlever en tomaat.



Tonijn servietje met o.a.een aioli op Japanse wijze,spicey tomaat en hoisin saus.



Wagyu A5 beef _O_ ( het echte traditionele werk!) die ik maar bestelde,gewoon...omdat het kan!



"El Jefe"legt even uit aan een gast die net binnenkomt en bewonderend vraagt wat dat is wat hij op het dienblad heeft.



Kabeljauw met o.a.parelgort,knolselderij en een schuim van een Thom kha kai.



Boterzachte aardappel puree met o.a.een zalmbereiding en Perle Imperial kaviaar. Een werkelijk g o d d e l i j k gerecht! Vooral de aardappelpuree was zo zacht en zo verfijnt... _O_



Close-up van het goddelijke gerecht!


Voor wie het opmerkte: Op de eerste foto van het 'goddelijk' gerecht zie je 2 champagne glazen en dat betekend dat er dus een nieuwe fles is aangebroken en dat is


Tja..als je Wagyu A5 beef net bestelt hebt en Francoise toch al de vrije hand heeft gekregen m.b.t. mijn avondeten bij hem, dan kan zo een fles er ook nog wel bij. (was trouwens zijn laatste bleek later) Tis tenslotte.... ~O>



Eend met schuim van o.a.pastinaak,tuinbonen,zoetzuur van venkel en Marokkaanse kruiden. (Dat derde glas op de achtergrond bij de fles, was van een andere fles (huis-champagne) die werd opengemaakt om mij te laten proeven maar verdween compleet in het niet als je aan een Dom Pérignon zit.Liet 'm ook lekker staan na 1 sip.) De 2 glazen voor je is links de Dom Pérignon en rechts inmiddels de 'dode' Francis Boulard bubbel van aan het begin van de avond.



Crème van zoete aardappel,mix van o.a.oesterzwammen,tofoe,schuim van knoflook en een krokantje van zuurdesem.



Wagyu A5! 200 gram beef i.c.m. aardappelpuree (weer zo hemelszacht) 'kaantjes'combinatie en...een glas Château Cos D'Estournel, 2e Grand Cru 2007! _O_ ( Ja... voordat wijken ook de champagne glazen uit naar de achtergrond!)



Close-up van de Wagyu A5! 200 gram beef i.c.m. aardappelpuree (weer zo hemelszacht) 'kaantjes'combinatie. _O_



Na het vorige 'orgasme' tijd voor een rustige voortzetting met het eerste deel van het dessert bestaande uit o.a. aardbeien..



Mango bavarois met o.a.popcorn als het tweede deel van het dessert.


Impressie / Op of aanmerkingen

Ik had vooraf mijn bedenkingen omdat ik FG FoofLabs al natuurlijk langer kende dan vandaag en vanaf dag 1 dat deze geopend was niet enthousiast was over wat daar geserveerd werd en de smaakcombinaties die eruit voortvloeiden. Anno 2015 is dit echter veranderd en kun je zeggen dat FG FoodLabs gegroeid is en goed tot zeer goed is geworden en terecht een Michelinster voor zijn genre heeft gekregen.

Maar wacht even: Jij had FG toch blacklisted?

:Y maar er is in de tussentijd vrij veel gebeurd te meer je elkaar soms nog weleens ergens tegenkomt en dan worden er altijd vragen gesteld en gevraagd of de problemen kunnen worden opgelost aangezien wij elkaar vanaf dag 1 dat hij in Rotterdam zijn toko opende (Ivy) al kende. En daar ik altijd iemand ben die in het goede van iemand blijf geloven,zaken waren uitgesproken en opgelost,ben ik dus weer langs geweest en ik heb er geen moment spijt van gehad!

In de geschreven teksten onder de foto's was je bij enkele gerechten zeer enthousiast.

Ja,klopt,gewoon omdat ze perfect met een grote P waren als in bereiding/garing en voortvloeiende smaakcombinaties! Ik heb het dan over:

• Aardappel puree met o.a.een zalmbereiding en Perle Imperial kaviaar
• De Wagyu A5! beef.

Regelrechte 'porno'! = 10/10!

Hoeveel was je kwijt voor dit avondje en ben je weer vaste klant van Francoise Geurds?

Wat iets voor een avondje kost vind ik nog altijd onbelangrijk omdat ik ook vind dat als je op de prijs vooral gaat letten,je beter thuis kan blijven.

Maar als je echt het wilt weten: De rekening was bijna het dubbele :@ van het bezoek aan restaurant Fitzgerald van een tijdje terug. Vaste klant,ja, maar elke dag gaan eten bij FG FoodLabs :N Wel staan zijn toko's weer in mijn lijstje van zaken waar ik graag kom om te smikkelen als de tijd weer eens rijp is.

Cijfer

9 1/2
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2015 14:29:16 ]
  woensdag 15 juli 2015 @ 07:53:15 #205
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154351276
Als jij daar gisteren was is de kans groot dat we er gelijktijdig waren. :o LHO en ik waren er voor de presentatie van de Shopping Gids Rotterdam Noord, waar wij in staan. Die groep op het terras tussen 18.00 en 20.00.

Wat wij er kregen was gratis. :+ Diezelfde crackertjes als jij, olijven, heerlijke droge worst, bitterballen, vlammetjes (maar dan zelfgemaakt), brie, toast met rillettes, toast met pâté de foie gras.. Allemaal helemaal niet verkeerd!

[ Bericht 18% gewijzigd door Isegrim op 15-07-2015 08:19:11 ]
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154351702
quote:
3s.gif Op woensdag 15 juli 2015 02:12 schreef Iwanius het volgende:



Francoise dacht dat de naam van de wijnboer niet genoeg was...
...

Tja..als je Wagyu A5 beef net bestelt hebt en Francoise toch al de vrije hand heeft gekregen m.b.t. mijn avondeten bij hem

...

aangezien wij elkaar vanaf dag 1 dat hij in Rotterdam zijn toko opende (Ivy) al kende.

...

Hoeveel was je kwijt voor dit avondje en ben je weer vaste klant van Francoise Geurds?

De borden zien er smakelijk uit, de wijn naar mijn smaak een overdaad aan bubbels. Maar als je hem zo goed kent, waarom noem je hem dan consequent Francoise?
  woensdag 15 juli 2015 @ 09:54:10 #207
130803 Gripper
Get a grip
pi_154352583
Ziet er allemaal goed uit Iwanius!

Jij kent ze nu allebei, is er veel verschil tussen FG en FG foodlabs? En waaraan merk je dat?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_154352976
1000 euro :o
Gewoon ff een avondje eten en drinken voor 1000 euro :o
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 15 juli 2015 @ 10:48:47 #209
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154353497
quote:
1s.gif Op woensdag 15 juli 2015 10:22 schreef FutureFairytale het volgende:
1000 euro :o
Gewoon ff een avondje eten en drinken voor 1000 euro :o
Volgens mij zit dat voor 75% in de drank. :X
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154359349
_O_ Iwanius _O_


  † In Memoriam † woensdag 15 juli 2015 @ 14:31:04 #211
43556 miss_dynastie
pi_154359408
quote:
1s.gif Op woensdag 15 juli 2015 10:22 schreef FutureFairytale het volgende:
1000 euro :o
Gewoon ff een avondje eten en drinken voor 1000 euro :o
Ja, maar dan heb je wel je buikje heel vol, zo te zien :+
  woensdag 15 juli 2015 @ 20:24:29 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154368945
quote:
3s.gif Op woensdag 15 juli 2015 02:12 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

:Y maar er is in de tussentijd vrij veel gebeurd te meer je elkaar soms nog weleens ergens tegenkomt en dan worden er altijd vragen gesteld en gevraagd of de problemen kunnen worden opgelost aangezien wij elkaar vanaf dag 1 dat hij in Rotterdam zijn toko opende (Ivy) al kende. En daar ik altijd iemand ben die in het goede van iemand blijf geloven,zaken waren uitgesproken en opgelost,ben ik dus weer langs geweest en ik heb er geen moment spijt
Dat vind ik goed om te horen!
Want dat gekat op hem vond ik echt niet fijn. Zo'n aardige, blije chef.

Maar een 9,5 vd 10, dat zie ik niet zo op die foto's.
Ik zou denk ik niet gauw (weer) naar zijn lab gaan. (ik geloof niet dat ik ooit zo lyrisch kan worden over aardappelpuree)

Liever het FG restaurant.
pi_154372134
Geloof mij maar Robin die puree is zo boter - tegen het hemelse - zacht geweest. Fijnste structuur die je maar kan bedenken al smeltend op je tong. :9~ Nee, ik ben zelden lyrisch maar nu was ik het wel!

V.w.b. onze onenigheid: Hij is altijd in Rotterdam mijn lievelings chef geweest,maar heeft het toen voor zichzelf verpest door zijn woord te breken en zij die hem vanaf dag 1 bij stonden in het verwezenlijken van zijn droom( dromen) in de maling te nemen. Integriteit/eerlijkheid daar word je op afgerekend.

quote:
1s.gif Op woensdag 15 juli 2015 07:53 schreef Isegrim het volgende:

Wat wij er kregen was gratis. :+ Diezelfde crackertjes als jij, olijven, heerlijke droge worst, bitterballen, vlammetjes (maar dan zelfgemaakt), brie, toast met rillettes, toast met pâté de foie gras.. Allemaal helemaal niet verkeerd!
Leuk dat jullie dat kregen. Doet hij trouwens wel vaker hoor dit soort 'gerechtjes' als het promo o.i.d. betreft, gratis weggeven. (niet helemaal want hij weet dat hij zo ook weer gratis reclame krijgt) Maar wat jullie kregen had ik niet omdat Francois zelf aanbood mij te gaan verwennen op culinair gebied.

Enige keer dat ik een 'kaart' in mijn hand kreeg was om de champagnes te bestellen. :')

quote:
1s.gif Op woensdag 15 juli 2015 08:44 schreef ..-._---_-.- het volgende:

De borden zien er smakelijk uit, de wijn naar mijn smaak een overdaad aan bubbels. Maar als je hem zo goed kent, waarom noem je hem dan consequent Francoise?
Wijn was net in geschonken,maar begrijp wat je bedoelt. Oh.. ik heb nog wel meer bijnamen voor bepaalde chef-koks als we elkaar zien. Maar Francois noem ik van "Francoise" omdat hij altijd met die voor mij hoge stem praat i.c.m. dat Brabants? accent. Vind het dan net een 'wijf'...en met die omvang "Bessie Turf". :@ Maar is altijd mijn favoriete kok geweest.

quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2015 09:54 schreef Gripper het volgende:
Ziet er allemaal goed uit Iwanius!

Jij kent ze nu allebei, is er veel verschil tussen FG en FG foodlabs? En waaraan merk je dat?
Het is heel simpel i.t.t voorheen( = het eerste jaar van de opening)

• FG FoodLabs: Experimentele toko voor allerlei nieuwigheden op culinair gebied en daar voor het eerst te proeven.
• FG restaurant: Alles wat bij FoodLabs geslaagd is,komt later ook in een iets andere vorm naar hier.

Los van het gegeven dat FG het grote restaurant is waar je echt ervoor gaat zitten om uitgebreid jezelf te verwennen en FoodLabs was eigenlijk bedoelt als een veredelde 'snackbar'= light versie van FG(Ivy) Je zal ook merken dat beide menu's strict van elkaar zijn gescheiden en je dus niet alles van het grote restaurant (FG) daar zal vinden. (geen kreeft met kaviaar of die 'ijsjes' met een hoorntje van tomaat, piccalilly ijs en een randje van licorice e.d.) Het champagne aanbod in FoodLabs is voor liefhebbers ook beperkt als je praat over de top huizen.

Concreet: Financieel kan je het in beide zaken zo gek maken als dat je wilt maar FoodLabs is iets...goedkoper dan FG restaurant,maar veel scheelt het niet vind ik. 2 sterren chef hé..

quote:
1s.gif Op woensdag 15 juli 2015 10:48 schreef Isegrim het volgende:

Volgens mij zit dat voor 75% in de drank. :X
Iets lager. Het was +/- 65%. Ik zat trouwens ook weer te laag met mijn melding van het 'dubbele' want het was zelfs er over heen als ik de tip niet mee reken. Maar goed,klein detail.

Je vergeet verder dat ik dat Wagyu A5 bij hem bestelde en i.p.v. normaal 100 gram dat je krijgt kreeg ik 200 gram en dat was stevig in de prijs kan ik je vertellen. Daarbij was niets van de standaard kaart die FoodLabs heeft maar deed Francois alles zelf. Wel denk ik dat hij mij gewoon het FG 9(Ivy) gangen restaurant menu (eigen samenstelling!) heeft aangehouden als leidraad.



Waar?







Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat dronk/at je?


Ruinart is en blijft een prima bubbelhuis.



Plateautje met een proeverij van verschillende kleine amuses.





Sint-Jacobsmossel “zwart-wit” met o.a. crème frâiche, Perle Imperial kaviaar & witte asperges.



Kalfshaas gepocheerd, geserveerd in bouillon verrijkt met o.a. lapsang souchong thee, soja boon, Sugar snaps en ridderzwammen.



Oosterschelde kreeft gebraden in het pantser met o.a. kerrie, kokos, noedels gemaakt van hoeve-ei dooiers.


Impressie / Op of aanmerkingen

Het was een hele lange tijd geleden (als in jaren) dat ik restaurant Parkheuvel aandeed,gewoon omdat ik niks op heb met de eigenaar/chefkok Erik van Loo. En laten we nu eerlijk zijn: Als je Cees Helder gewend bent,dan kan het nadien alleen maar tegenvallen dus mijd je Parkheuvel gewoon een aantal jaren en hoor je eigenlijk in het horeca-wereldje wat je zelf allang weet dat het een gedreven maar ongelofelijke arrogante,zelfingenomen en hautaine chef-kok is die ondanks dat hij een fervent Ajax supporter is weinig op heeft met mensen die in zijn ogen niet zijn gelijke zijn.

Ja,kunnen we het nu over het eten en drinken hebben want dit is volgens mij geen KRO profiel schets-recensie.

Ik heb genoten allereerst! Ten tweede merk je dat Erik van Look een chef-kok is die van finesses houdt en een gedurfde chef-kok is die op smaakcombinaties en de daaruit voortvloeiende smaken let zonder dat dit gekunsteld is of zo overkomt. Eigenlijk merk je dat zijn basis gewoon heel er goed is en subtiliteit in zijn geprepareerde gerechten daar. Maar....als je een vergelijking wilt trekken met bijvoorbeeld Francois Geurds van FG ( hoe onredelijk en verschillend hun keukenstijlen/ keukens zijn),dan kookt laatst genoemde toch spannender en gedurfder in mijn ogen.

Zou je er terugkeren en word je weer 'vaste' klant van Parkheuvel? M.a.w. Parkheuvel in je lijst van favoriete 'toko's waar je op top niveau culinair wilt genieten?

:Y

Cijfer

9-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2015 14:33:36 ]
  woensdag 15 juli 2015 @ 21:55:30 #214
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154372395
Jeeeetje, ben je aan de seroxat of zo?
pi_154372787
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2015 21:55 schreef RobinOok het volgende:
Jeeeetje, ben je aan de seroxat of zo?
Een manie? Daar dacht ik aan :@
  Moderator / Miss SHO woensdag 15 juli 2015 @ 22:14:34 #216
22592 crew  Ole
pi_154373114
Ik heb nu zin in een bruine boterham met kaas..
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_154374817
Het ziet er niet echt spectaculair uit. Maar jeetje, pak je morgen ook weer een sterrenrestaurant?
  woensdag 15 juli 2015 @ 23:31:59 #218
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_154375685
misschien een beetje rare vraag, maar hoe kan je al die avondjes uit eten financieren? Ik ben al blij als ik 1x per jaar in een sterrentoko kan gaan eten.
pi_154377436
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2015 23:31 schreef Fietsertje70 het volgende:
misschien een beetje rare vraag, maar hoe kan je al die dagen avondjes uit eten financieren? Ik ben al blij als ik 1x per jaar in een sterrentoko kan gaan eten.
Maffia *)

Of gewoon iemand die financieel wat meer geluk heeft gehad dan anderen en er wellicht hard voor gewerkt heeft.
  roze donderdag 16 juli 2015 @ 00:55:35 #220
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_154377854
quote:
1s.gif Op woensdag 15 juli 2015 10:22 schreef FutureFairytale het volgende:
1000 euro :o
Gewoon ff een avondje eten en drinken voor 1000 euro :o
Damn 8)7
Your beauty never ever scared me.
  donderdag 16 juli 2015 @ 00:58:56 #221
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_154377915
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2015 23:31 schreef Fietsertje70 het volgende:
misschien een beetje rare vraag, maar hoe kan je al die avondjes uit eten financieren? Ik ben al blij als ik 1x per jaar in een sterrentoko kan gaan eten.
Een héle goede baan en geen kinderen lijkt me, al ben ik ook benieuwd wat voor type baan.
Investment banker die er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen? B-)
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
pi_154382886
Loterij gewonnen neem ik aan
pi_154382936
:D! :')_!

Wij gaan voor ons 5-jarig jubileum ook ergens uit eten, maar het is een verrassing. Hoop dat ik volgende week om deze tijd ook een leuk verslagje kan plaatsen. Hebben we voor gespaard enzo O+
Ja doei.
pi_154383029
quote:
2s.gif Op donderdag 16 juli 2015 00:58 schreef MacorgaZ het volgende:

[..]

Een héle goede baan en geen kinderen lijkt me, al ben ik ook benieuwd wat voor type baan.

Geen vriendin scheelt ook.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  donderdag 16 juli 2015 @ 11:15:33 #225
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154383183
Ja, klaar weer. :{w Over tot de orde van de dag!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')