Geloof mij maar Robin die puree is zo boter - tegen het hemelse - zacht geweest. Fijnste structuur die je maar kan bedenken al smeltend op je tong.
Nee, ik ben zelden lyrisch maar nu was ik het wel!
V.w.b. onze onenigheid: Hij is altijd in Rotterdam mijn lievelings chef geweest,maar heeft het toen voor zichzelf verpest door zijn woord te breken en zij die hem vanaf dag 1 bij stonden in het verwezenlijken van zijn droom( dromen) in de maling te nemen. Integriteit/eerlijkheid daar word je op afgerekend.
quote:
Op woensdag 15 juli 2015 07:53 schreef Isegrim het volgende:Wat wij er kregen was gratis.
Diezelfde crackertjes als jij, olijven, heerlijke droge worst, bitterballen, vlammetjes (maar dan zelfgemaakt), brie, toast met rillettes, toast met pâté de foie gras.. Allemaal helemaal niet verkeerd!
Leuk dat jullie dat kregen. Doet hij trouwens wel vaker hoor dit soort 'gerechtjes' als het promo o.i.d. betreft, gratis weggeven. (niet helemaal want hij weet dat hij zo ook weer gratis reclame krijgt) Maar wat jullie kregen had ik niet omdat Francois zelf aanbood mij te gaan verwennen op culinair gebied.
Enige keer dat ik een 'kaart' in mijn hand kreeg was om de champagnes te bestellen.
quote:
Op woensdag 15 juli 2015 08:44 schreef ..-._---_-.- het volgende:De borden zien er smakelijk uit, de wijn naar mijn smaak een overdaad aan bubbels. Maar als je hem zo goed kent, waarom noem je hem dan consequent Francoise?
Wijn was net in geschonken,maar begrijp wat je bedoelt. Oh.. ik heb nog wel meer bijnamen voor bepaalde chef-koks als we elkaar zien. Maar Francois noem ik van "Francoise" omdat hij altijd met die voor mij hoge stem praat i.c.m. dat Brabants? accent. Vind het dan net een 'wijf'...en met die omvang "Bessie Turf".
Maar is altijd mijn favoriete kok geweest.
quote:
Op woensdag 15 juli 2015 09:54 schreef Gripper het volgende:Ziet er allemaal goed uit Iwanius!
Jij kent ze nu allebei, is er veel verschil tussen FG en FG foodlabs? En waaraan merk je dat?
Het is heel simpel i.t.t voorheen( = het eerste jaar van de opening)
• FG FoodLabs:
Experimentele toko voor allerlei nieuwigheden op culinair gebied en daar voor het eerst te proeven.• FG restaurant
: Alles wat bij FoodLabs geslaagd is,komt later ook in een iets andere vorm naar hier.
Los van het gegeven dat FG het grote restaurant is waar je echt ervoor gaat zitten om uitgebreid jezelf te verwennen en FoodLabs was eigenlijk bedoelt als een veredelde 'snackbar'= light versie van FG(Ivy) Je zal ook merken dat beide menu's strict van elkaar zijn gescheiden en je dus niet alles van het grote restaurant (FG) daar zal vinden. (geen kreeft met kaviaar of die 'ijsjes' met een hoorntje van tomaat, piccalilly ijs en een randje van licorice e.d.) Het champagne aanbod in FoodLabs is voor liefhebbers ook beperkt als je praat over de top huizen.
Concreet: Financieel kan je het in beide zaken zo gek maken als dat je wilt maar FoodLabs is iets...goedkoper dan FG restaurant,maar veel scheelt het niet vind ik. 2 sterren chef hé..
quote:
Iets lager. Het was +/- 65%. Ik zat trouwens ook weer te laag met mijn melding van het 'dubbele' want het was zelfs er over heen als ik de tip niet mee reken. Maar goed,klein detail.
Je vergeet verder dat ik dat Wagyu A5 bij hem bestelde en i.p.v. normaal 100 gram dat je krijgt kreeg ik 200 gram en dat was stevig in de prijs kan ik je vertellen. Daarbij was niets van de standaard kaart die FoodLabs heeft maar deed Francois alles zelf. Wel denk ik dat hij mij gewoon het FG 9(Ivy) gangen restaurant menu (eigen samenstelling!) heeft aangehouden als leidraad.
Waar?Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam
Wat dronk/at je?
Ruinart is en blijft een prima bubbelhuis.
Plateautje met een proeverij van verschillende kleine amuses.
Sint-Jacobsmossel “zwart-wit” met o.a. crème frâiche, Perle Imperial kaviaar & witte asperges.
Kalfshaas gepocheerd, geserveerd in bouillon verrijkt met o.a. lapsang souchong thee, soja boon, Sugar snaps en ridderzwammen.
Oosterschelde kreeft gebraden in het pantser met o.a. kerrie, kokos, noedels gemaakt van hoeve-ei dooiers.Impressie / Op of aanmerkingenHet was een hele lange tijd geleden (als in jaren) dat ik restaurant Parkheuvel aandeed,gewoon omdat ik niks op heb met de eigenaar/chefkok Erik van Loo. En laten we nu eerlijk zijn: Als je Cees Helder gewend bent,dan kan het nadien alleen maar tegenvallen dus mijd je Parkheuvel gewoon een aantal jaren en hoor je eigenlijk in het horeca-wereldje wat je zelf allang weet dat het een gedreven maar ongelofelijke arrogante,zelfingenomen en hautaine chef-kok is die ondanks dat hij een fervent Ajax supporter is weinig op heeft met mensen die in zijn ogen niet zijn gelijke zijn.
Ja,kunnen we het nu over het eten en drinken hebben want dit is volgens mij geen KRO profiel schets-recensie.Ik heb genoten allereerst! Ten tweede merk je dat Erik van Look een chef-kok is die van finesses houdt en een gedurfde chef-kok is die op smaakcombinaties en de daaruit voortvloeiende smaken let zonder dat dit gekunsteld is of zo overkomt. Eigenlijk merk je dat zijn basis gewoon heel er goed is en subtiliteit in zijn geprepareerde gerechten daar. Maar....als je een vergelijking wilt trekken met bijvoorbeeld Francois Geurds van FG ( hoe onredelijk en verschillend hun keukenstijlen/ keukens zijn),dan kookt laatst genoemde toch spannender en gedurfder in mijn ogen.
Zou je er terugkeren en word je weer 'vaste' klant van Parkheuvel? M.a.w. Parkheuvel in je lijst van favoriete 'toko's waar je op top niveau culinair wilt genieten? Cijfer
9- / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2015 14:33:36 ]