abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 4 juli 2015 @ 22:42:08 #126
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154071722
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 22:15 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Leuk om te lezen :)

Gek dat wat ik in de vaten zag als kimchi gepresenteerd, hetzelfde eruit zag in de restaurants werd gepresenteerd als kimchi :). De rest van de banchan (dat woord zocht ik ja :)) werd anders genoemd. Tis alweer 7-8 jaar geleden dus hoe het allemaal heette weet ik echt niet meer.
Volgens mij is het gewoon toevallig in NL meestal kimchi van kool wat sowieso een typische structuur heeft.

quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 20:37 schreef Alziend-Oog het volgende:

[..]

Hier ook een Maastrichtenaar :)
Toen ik eind februari naar carré ben gegaan had ik mijn vriendin iets laten uitkiezen in de omgeving. Kwam ze met Pica Pica aan. Tapas dus. Was in een omgeving waar ik niet in het donker zou willen lopen, we waren ook bijna niet naar binnen gaan maar toen we binnen stapten werden we compleet verrast. Goed eten, geweldige gastvrouw en een leuke sfeer. Prijs was 60 euro voor 3x2 tapas wat ik voor Amsterdamse begrippen nog best vind meevallen.
Grappig, is bij mijn opleiding om de hoek :) Ik ga het eens onderzoeken.
吴 曼 迪
  zaterdag 4 juli 2015 @ 22:47:56 #127
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154071857
quote:
17s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 22:42 schreef megamandy het volgende:

Volgens mij is het gewoon toevallig in NL meestal kimchi van kool
Dat is niet toevallig, dat is in Korea ook zo.
  zaterdag 4 juli 2015 @ 22:48:48 #128
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154071882
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 22:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat is niet toevallig, dat is in Korea ook zo.
Daar ben ik nooit geweest dus durfde ik niet over te oordelen :P
吴 曼 迪
pi_154075298
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 18:33 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Nou... je wordt op je wenken bedient want ik ben er weer geweest en nu, zoals Esje-lief adviseerde, om de keuken uit te proberen.

Waar?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Noah
Wijnhaven 3a
3011 WG Rotterdam

Wat at/dronk je?

[ afbeelding ]
Noah's rumpunch


[ afbeelding ]
Bruschetta met coute bouf tomaat,advocadocreme,gamba's,radijs,wortel,korander,japanse babymayo en ijsbergsla


[ afbeelding ]
Noah's 'Fu manchu' :+


[ afbeelding ]
Linzen icm stukjes knakworst = Brandt & Levie uit Amsterdam, zoetzuur, en chioggia reepjes


[ afbeelding ]
Kimchi i.c.m gebakken buikspek


[ afbeelding ]
Mini Turkse wrap met een zelf bereide yogurtdressing,licht gebakken kipreepjes en reepjes Palla Rossa sla


[ afbeelding ]
Noah's 'Poison Ivy' :+


[ afbeelding ]
Gebakken noodles met hoisinsaus saus en gebakken gamba's


[ afbeelding ]
Licht in boter gebakken zeekraal met een lichte en warme mostert dressing,hollandse asperges en licht gebakken coquilles


[ afbeelding ]
sashimi/tempura combinatie


[ afbeelding ]
Noah's pineapple :vers geperste annanas,wodka,kersbitter,eiwit,lavendel en rozemarijn


[ afbeelding ]
Lichte toast met zoetzure rode ui,asperges,krokante mostert en lamsoren


[ afbeelding ]
Eend met gebakken chinese kool en gele peen


[ afbeelding ]
Gebakken zeebaars met haringkuit en geschaafde eendenlever


[ afbeelding ]
Citroen sorbet met o.a.gingerbeer en granny smith apple stukjes


[ afbeelding ]
Noah's 'koffie'= koffie,witte chocola,kaloua,koffie boontjes


Impressie / op of aanmerkingen

Omdat ik eerder een recensie schreef over vnl. het cocktail gebeuren bij restaurant Noah en mij dat uitermate goed beviel, en de cheftkok er toen niet was (en volgens zegge een zeer bevlogen "out of the box"denkende 'freak'was) besloot ik terug te keren om nu de keuken van Noah eens te gaan uitproberen en i.c.m. met de vele cocktails werd ik weer niet teleurgesteld.

Let wel! Noah's signature zijn en blijven gewoon de cocktails! Daar zijn ze in Rotterdam vind ik echt de beste in ongeacht wat andere cocktailbars over zichzelf zeggen! Je proeft het gewoon in de subtiliteit en juiste verhouding waneer de bereide cocktail voor je staat en je de eerste sip neemt!

Jaja, nou weten we het wel van de cocktails.Vertel eens wat over het eten want dat zou nu aan de beurt zijn.


De chefkok bleek uiteindelijk een oude bekende te zijn toen deze bij Herman den Blijker's Rosso werkte en het was dan ook niet vreemd dat hij zijn hand uitstak,begroette en gelijk zei " U was die fijnproever herinner ik mij nog van jaren geleden" :@ "Moi? fijnproever? Ikke niet weten..." :+ .

Jaja,eeeeeeeeeeeeeeeeeeeten Harry

Ik merkte dat ondanks de onstane drukte de chefkok heel erg zijn best deed mij te imponeren met zijn gerechten en ik moet zeggen dat hij daar te dele in is geslaagd. Ten dele omdat bepaalde gerechtjes een ieder met een kookboek of via het volgen zo een 24 kitchen programma ook zo kan maken. Ik heb het dan over bijvoorbeeld de gebakken noodles i.c.m. de te licht gebakken gamba's die bijna tegen het rauwe aanzaten en wat ik ook melde en terstond gecompenseerd werd of bijvoorbeeld de kimchi met gebakken buikspek.(heel erg lekker en zo simpel te bereiden)

Dus je had meer verwacht en teleurgesteld op culinair gebied?

:N toch niet omdat ik misschien mijn verwachtingen te hoog had ingezet en dus dat ook ten dele mijn fout is.Let wel: Ik heb genoten! Genoten van alle gerechten op misschien 2 na die niet goed bereidt waren. Dat was de zeekraal met de mostertdressing die te zout was. Daar konden de gebakken coquilles en asperges niets aan veranderen. Misschien was het beter geweest wilde spinazie als groente te gebruiken,iets dat ik ook suggereerde. Verder overheerste de hoisinsaus heel erg in de noodles (dreef nog net niet) waardoor het allemaal erg zout/zoet aanvoelde. Gamba's hadden langer op de gril gemoeten en wat ik ook zei.

Maar voor de rest waren alle overige gangen lekker/smakelijk en met een duidelijk enthousiasme en gedrevenheid bereidt!

Oh..dus nog steeds enthousiast over Noah. Je keert dus terug?

:Y zekers en ik beveel deze zaak van harte aan een ieder die van de beste cocktails van Rotterdam wil genieten en ook nog tegen een redelijke prijs lekker wil eten want elke dag is op culinair gebied ook anders bij Noah.

Cijfer

8+
/ 10
Super leuk!

Ik weet dat de heren en dame bij Noah het heel erg leuk vinden om de recensies te lezen en zulke kritiek is alleen maar om beter van te worden.

Cocktails en dit weer....HEERLIJK

Prijzen variėren... van 8,50 tot 12,-
Be brave. Be kind.
pi_154076973
Cocktails! ik wil ook!
Keep on Tripp'n
  maandag 6 juli 2015 @ 16:17:36 #131
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_154116718
Nog heel even over het kurkengeld, waarom zou iemand het normaal vinden om gratis je eigen producten mee te kunnen nemen? Wij hebben vaak gasten met de meest prachtige wijnen, en die betalen of kurkengeld van 20 dollar of ze geven ons een proefglas (graag het laatste :) ).. Als je niks rekent geef je in principe gewoon je marge weg..
  maandag 6 juli 2015 @ 16:45:29 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154117688
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 16:17 schreef Luuksor het volgende:
Nog heel even over het kurkengeld, waarom zou iemand het normaal vinden om gratis je eigen producten mee te kunnen nemen?
Dat vind ook niemand normaal. Ook Iwanius niet. Die verwachtte ook kurkengeld, maar niet meer nadat de eigenaar had gezegd dat hij dat niet zou rekenen.
pi_154122282
En daarbij bestelde ik van zijn wijnkaart 1 van zijn beste/top wijnen (volgens mij de beste die hij had,maar zeker weet ik dat niet meer) die teveel keren over de kop ging dus de wil om de spenderen was er terdege!

Teveel als in: "Dat rekenen ze in sterrenzaken maar niet in dit soort toko's."Plus het gegeven dat ik ook allang besloten had om de beste man in deze een glaasje van die meegenomen champagne mee te laten drinken (wordt altijd op prijs gesteld) en uiteraard een goed tip en dan geen standaard lullige 'Hollandse' krenterige tip zoals 99% vd mensen, als ze prive komen eten, doet (hooguit E 20-25,-... of ze rekenen precies af en geven helemaal geen tip met dat pinnen :') op een rekening van een paar honderd euro) maar meer naar Amerikaanse maatstaven.

M.a.w aan alle kanten was het een win-win situatie voor de toko en diens eigenaar. Maar goed, hij staat bij mij op een zwarte lijst. Zijn genoeg toko's in den lande die dit kunnen bereiden en waar ik ook terecht kan als ik wil. Ben niet afhankelijk van dit soort hufters.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 06-07-2015 19:42:33 ]
  maandag 6 juli 2015 @ 19:44:05 #134
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_154122429
quote:
2s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:39 schreef Iwanius het volgende:
En daarbij bestelde ik van zijn wijnkaart 1 van zijn beste/top wijnen (volgens mij de beste die hij had,maar zeker weet ik dat niet meer) die teveel keren over de kop ging dus de wil om de spenderen was er terdege!

Teveel als in: "Dat rekenen ze in sterrenzaken maar niet in dit soort toko's."Plus het gegeven dat ik ook allang besloten had om de beste man in deze een glaasje van die meegenomen champagne mee te laten drinken (wordt altijd op prijs gesteld) en uiteraard een goed tip en dan geen standaard lullige 'Hollandse' krenterige tip zoals 99% vd mensen, als ze prive komen eten, doet (hooguit E 20-25,-... of ze rekenen precies af en geven helemaal geen tip met dat pinnen :') op een rekening van een paar honderd euro) maar meer naar Amerikaanse maatstaven.

M.a.w aan alle kanten was het een win-win situatie voor de toko en diens eigenaar. Maar goed, hij staat bij mij op een zwarte lijst. Zijn genoeg toko's in den lande die dit kunnen bereiden en waar ik ook terecht kan als ik wil. Ben niet afhankelijk van dit soort hufters.
Duidelijk dan, verkeerd begrepen :) En mee eens, zowel het glaasje geven, tip verhaal als sommige eigenaren mijden waar mogelijk..
pi_154122660
quote:
2s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:39 schreef Iwanius het volgende:
En daarbij bestelde ik van zijn wijnkaart 1 van zijn beste/top wijnen (volgens mij de beste die hij had,maar zeker weet ik dat niet meer) die teveel keren over de kop ging dus de wil om de spenderen was er terdege!

Teveel als in: "Dat rekenen ze in sterrenzaken maar niet in dit soort toko's."Plus het gegeven dat ik ook allang besloten had om de beste man in deze een glaasje van die meegenomen champagne mee te laten drinken (wordt altijd op prijs gesteld) en uiteraard een goed tip en dan geen standaard lullige 'Hollandse' krenterige tip zoals 99% vd mensen, als ze prive komen eten, doet (hooguit E 20-25,-... of ze rekenen precies af en geven helemaal geen tip met dat pinnen :') op een rekening van een paar honderd euro) maar meer naar Amerikaanse maatstaven.

M.a.w aan alle kanten was het een win-win situatie voor de toko en diens eigenaar. Maar goed, hij staat bij mij op een zwarte lijst. Zijn genoeg toko's in den lande die dit kunnen bereiden en waar ik ook terecht kan als ik wil. Ben niet afhankelijk van dit soort hufters.
En zo denken sommige uitbaters ook over jou en andere klanten. En wanneer ze failliet gaan, zich afvragen waar het nou verkeerd is gegaan en uiteindelijk tot de conclusie komen dat het aan de klanten heeft gelegen, volgens hun.
pi_154124119
Oh, wow. Noah moet ik ook echt heen, ziet er top uit. Kom regelmatig bij de buurman, Het Witte Huis. Overigens ook een leuke zaak, hebben een klein kaartje met prima gerechten, maar ze hebben geen cocktails. :+.
Karma is a fucking bitch.
pi_154129261
Ik ben ook een krent. Ik geef ongeveer 10% van de rekening nog eens aan fooi. Maar ik eet nooit zo luxe dat het meer dan 20 euro is. :@
  maandag 6 juli 2015 @ 23:09:36 #138
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154129355
Ik tussen de 5% en 10%. Hoe hoger de rekening hoe meer richting 5%.
Dat komt, in Nederland krijgt personeel gewoon loon. We zijn hier geen achterlijk ontwikkelingsland waarin mensen werken voor een fooi.
  maandag 6 juli 2015 @ 23:27:44 #139
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_154130087
Fooi hoef je in Nederland helemaal niet te geven. Als het uitzonderlijk is krijgen ze een kleine fooi.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_154130835
Klopt, kun je nagaan hoe gasten zoals ik zijn om dan nog extra geld te willen geven terwijl het helemaal niet hoeft. En het erge is sommige uitbaters verrekenen gewoon de fooi met het nog uit te betalen salaris van het personeel. M.a.w als er teveel fooi is dan kan dan mooi in mindering worden gebracht op het loon van het personeel. Maar wel de goede sier maken bij allerlei bijeenkomsten van overige horeca uitbaters en weer pochen over welk fraai horloge of auto men nu weer gaat kopen of heeft gekocht. :r

quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2015 19:51 schreef DarkerThanBlack het volgende:

En zo denken sommige uitbaters ook over jou en andere klanten. En wanneer ze failliet gaan, zich afvragen waar het nou verkeerd is gegaan en uiteindelijk tot de conclusie komen dat het aan de klanten heeft gelegen, volgens hun.
Precies. Het is al jaren zo dat uitbaters die failliet gaan nooit het probleem bij zichzelf zoeken zelfs al confronteer je ze er direct mee, dan nog hebben ze het lef in de welbekende ontkenningsfase te gaan en glashard te liegen/ontkennen dat het toch nooit en te nimmer aan hun kan liggen want....ze deden alles toch goed?

Maar goed, genoeg offtopic.

[ Bericht 24% gewijzigd door #ANONIEM op 07-07-2015 15:23:38 ]
pi_154131350
Bij ons verdeelde ze de fooi over bediening en koks. Dat vond ik wel erg netjes, dacht dat het altijd alleen naar de bediening ging.
pi_154131493
Fooi/tipgeld is inprincipe alleen voor het bedienend personeel en dat is niet de kok! Het salaris van de kok is ook vaak de post die het zwaarst weegt binnen het kostenplaatje van al het personeel binnen een horeca-bedrijf en altijd het hoogst. Daar zit vaak ook wat extra in of....soms maakt de eigenaar van de toko een afspraak dat de kok aan het eind van het jaar dan een envelopje krijgt los van het overige personeel als extraatje ter compensatie.

Ik praat dan over de gemiddelde brasserie/toko en niet hotel-restaurants e.d.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 07-07-2015 00:07:28 ]
  dinsdag 7 juli 2015 @ 00:35:42 #143
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_154132075
Wij hebben een vrij amerikaans systeem waar 30% naar de keuken gaat, 10% naar de bar en de rest houden ze zelf..
pi_154132165
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 00:01 schreef Myraela het volgende:
Bij ons verdeelde ze de fooi over bediening en koks. Dat vond ik wel erg netjes, dacht dat het altijd alleen naar de bediening ging.
Mijn eerste baantje was in een restaurantkeuken en kreeg ook altijd een deel van de fooi!

Ik laat overigens de fooi echt afhangen van de combinatie kwaliteit eten - service. Dus niet een standaard +5% oid.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_154132407
Ik kreeg vroeger tijdens mijn allereerste horecabaantjes nooit tip. Alles verdween in die welbekende ruif waar ik nooit wat uit zag. Er was altijd wel een reden waarom er voor de allerlaagste functies nooit wat overbleef herinner ik mij. }:| Maar goed, dat zijn die horeca-ervaringen van heel vroeger.

[ Bericht 24% gewijzigd door #ANONIEM op 07-07-2015 16:15:29 ]
  dinsdag 7 juli 2015 @ 08:59:35 #146
221912 minilot
Nancy boy
pi_154135251
Hoe informatief deze anekdotes ook zijn: wellicht handiger om een algemeen topic te openen over het fenomeen fooi. Past prima in CUL! ^O^

Op naar de volgende restaurantrecensie, thanks alvast! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_154144537
Waar?







Ter Marsch & Co
Witte de Withstraat 70A
3012 BS Rotterdam

Wanneer?

Vanmiddag

Wat at je?







Impressie / Op of aanmerkingen

Wie jong is geweest en in de jaren 70-80-90 de With de withstraat bezocht zal de locatie wel herkennen en wel als de plek waar snackbar Spooky was gevestigd en waar nachtelijk Rotterdam als men niet naar de nacht chinees Hung Khee ging, altijd even een omelet of een glas melk bestelde (met name taxi-chauffeurs) alvorens huiswaarts werd gekeerd.

Nu is er hamburger - hipster - tent Ter Marsch & co gevestigd wiens naam aan een vroegere Rotterdamse worstenfabriek is ontleed en die volgens de welbekende hype "serieus vleesch" is. 'Serieus vleesch' met 'eckte' mannen :') zoals je op tv in onzin reclames wordt wijs gemaakt. :W


Volgens mij heb jij het niet echt naar je zin gehad gezien je wat ironisch toontje...

Nou... het heeft i.i.g de hype niet waar gemaakt dat dit de hamburgerzaak is met echt de beste hamburgers van sowieso Rotterdam en Nederland en die zijn prijs helemaal waard is. Ondanks de gewonnen prijzen ( Bogue hamburgertest & Horecava NL) waarmee men dweept en die zelfs op de menukaart staan vermeldt.

Dus je hamburger(vleesch) was niet lekker of wat?

Het vleesch was goed. De Ter Marsch saus i.c.m.de laksjus van wintertruffel was ook prima,de rest was gewoontjes (sla,tomaat,augurk e.d.) zoals je dat van een belegd broodje hamburger mag verwachten.

De hamburgerbun met sesam vond ik veel te droog en er ook niet bij passen en deed afbraak aan de burger als geheel.

Zou je speciaal voor deze hamburger 'sensatie' volgens velen terugkeren?

:N , gewoon omdat het voor mij niet echt bijzonder is en ik bijvoorbeeld in de Verenigde Staten,of het nu in NYC of welke andere Zuidelijke staat is,betere,zo niet lekkere hamburgers als geheel heb gegeten.

En laten we eerlijk zijn: E 16,50 voor deze hamburger is belachelijk veel. Echt belachelijk veel en gaat nergens over uiteindelijk. E8,50 was een betere prijs voor dit geweest. Meer is het echt niet waard..

Cijfer?

7
/ 10
  dinsdag 7 juli 2015 @ 17:13:52 #148
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154146442
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 16:15 schreef Iwanius het volgende:
Waar?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ter Marsch & Co
Witte de Withstraat 70A
3012 BS Rotterdam

Wanneer?

Vanmiddag

Wat at je?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Impressie / Op of aanmerkingen

Wie jong is geweest en in de jaren 70-80-90 de With de withstraat bezocht zal de locatie wel herkennen en wel als de plek waar snackbar Spooky was gevestigd en waar nachtelijk Rotterdam als men niet naar de nacht chinees Hung Khee ging, altijd even een omelet of een glas melk bestelde (met name taxi-chauffeurs) alvorens huiswaarts werd gekeerd.

Nu is er hamburger - hipster - tent Ter Marsch & co gevestigd wiens naam aan een vroegere Rotterdamse worstenfabriek is ontleed en die volgens de welbekende hype "serieus vleesch" is. 'Serieus vleesch' met 'eckte' mannen :') zoals je op tv in onzin reclames wordt wijs gemaakt. :W


Volgens mij heb jij het niet echt naar je zin gehad gezien je wat ironisch toontje...

Nou... het heeft i.i.g de hype niet waar gemaakt dat dit de hamburgerzaak is met echt de beste hamburgers van sowieso Rotterdam en Nederland en die zijn prijs helemaal waard is. Ondanks de gewonnen prijzen ( Bogue hamburgertest & Horecava NL) waarmee men dweept en die zelfs op de menukaart staan vermeldt.

Dus je hamburger(vleesch) was niet lekker of wat?

Het vleesch was goed. De Ter Marsch saus i.c.m.de laksjus van wintertruffel was ook prima,de rest was gewoontjes (sla,tomaat,augurk e.d.) zoals je dat van een belegd broodje hamburger mag verwachten.

De hamburgerbun met sesam vond ik veel te droog en er ook niet bij passen en deed afbraak aan de burger als geheel.

Zou je speciaal voor deze hamburger 'sensatie' volgens velen terugkeren?

:N , gewoon omdat het voor mij niet echt bijzonder is en ik bijvoorbeeld in de Verenigde Staten,of het nu in NYC of welke andere Zuidelijke staat is,betere,zo niet lekkere hamburgers als geheel heb gegeten.

En laten we eerlijk zijn: E 16,50 voor deze hamburger is belachelijk veel. Echt belachelijk veel en gaat nergens over uiteindelijk. E8,50 was een betere prijs voor dit geweest. Meer is het echt niet waard..

Cijfer?

7
/ 10
Is dat 16,50 voor puur alleen een hamburger? Lees wel wat voor een soort vlees ze gebruiken wat een duurdere prijs kan verantwoorden maar dan vind ik het alsnog duur.
吴 曼 迪
pi_154150186
Vind het broodje er wat sneu uitzien.. enorme bak saus, dun stukje vlees.

Beetje een quarter pounder die op het plafond er super uit ziet maar in werkelijkheid dat niet is
pi_154150899
quote:
17s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 17:13 schreef megamandy het volgende:

[..]

Is dat 16,50 voor puur alleen een hamburger? Lees wel wat voor een soort vlees ze gebruiken wat een duurdere prijs kan verantwoorden maar dan vind ik het alsnog duur.
Bij Fjord in Rotterdam serveren ze voor 11 euro zelfs een Wagyu burger, dus het mag wel een heel bijzonder stuk vlees zijn. Overigens is die van Fjord niet bepaald lekker en heb ik mijn twijfels of het wel echt Wagyu is, dat terzijde.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')