Volgens mij is het gewoon toevallig in NL meestal kimchi van kool wat sowieso een typische structuur heeft.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 22:15 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Leuk om te lezen
Gek dat wat ik in de vaten zag als kimchi gepresenteerd, hetzelfde eruit zag in de restaurants werd gepresenteerd als kimchi . De rest van de banchan (dat woord zocht ik ja ) werd anders genoemd. Tis alweer 7-8 jaar geleden dus hoe het allemaal heette weet ik echt niet meer.
Grappig, is bij mijn opleiding om de hoek Ik ga het eens onderzoeken.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 20:37 schreef Alziend-Oog het volgende:
[..]
Hier ook een Maastrichtenaar
Toen ik eind februari naar carré ben gegaan had ik mijn vriendin iets laten uitkiezen in de omgeving. Kwam ze met Pica Pica aan. Tapas dus. Was in een omgeving waar ik niet in het donker zou willen lopen, we waren ook bijna niet naar binnen gaan maar toen we binnen stapten werden we compleet verrast. Goed eten, geweldige gastvrouw en een leuke sfeer. Prijs was 60 euro voor 3x2 tapas wat ik voor Amsterdamse begrippen nog best vind meevallen.
Dat is niet toevallig, dat is in Korea ook zo.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 22:42 schreef megamandy het volgende:
Volgens mij is het gewoon toevallig in NL meestal kimchi van kool
Daar ben ik nooit geweest dus durfde ik niet over te oordelenquote:Op zaterdag 4 juli 2015 22:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is niet toevallig, dat is in Korea ook zo.
Super leuk!quote:Op zaterdag 4 juli 2015 18:33 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Nou... je wordt op je wenken bedient want ik ben er weer geweest en nu, zoals Esje-lief adviseerde, om de keuken uit te proberen.
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Noah
Wijnhaven 3a
3011 WG Rotterdam
Wat at/dronk je?
[ afbeelding ]
Noah's rumpunch
[ afbeelding ]
Bruschetta met coute bouf tomaat,advocadocreme,gamba's,radijs,wortel,korander,japanse babymayo en ijsbergsla
[ afbeelding ]
Noah's 'Fu manchu'
[ afbeelding ]
Linzen icm stukjes knakworst = Brandt & Levie uit Amsterdam, zoetzuur, en chioggia reepjes
[ afbeelding ]
Kimchi i.c.m gebakken buikspek
[ afbeelding ]
Mini Turkse wrap met een zelf bereide yogurtdressing,licht gebakken kipreepjes en reepjes Palla Rossa sla
[ afbeelding ]
Noah's 'Poison Ivy'
[ afbeelding ]
Gebakken noodles met hoisinsaus saus en gebakken gamba's
[ afbeelding ]
Licht in boter gebakken zeekraal met een lichte en warme mostert dressing,hollandse asperges en licht gebakken coquilles
[ afbeelding ]
sashimi/tempura combinatie
[ afbeelding ]
Noah's pineapple :vers geperste annanas,wodka,kersbitter,eiwit,lavendel en rozemarijn
[ afbeelding ]
Lichte toast met zoetzure rode ui,asperges,krokante mostert en lamsoren
[ afbeelding ]
Eend met gebakken chinese kool en gele peen
[ afbeelding ]
Gebakken zeebaars met haringkuit en geschaafde eendenlever
[ afbeelding ]
Citroen sorbet met o.a.gingerbeer en granny smith apple stukjes
[ afbeelding ]
Noah's 'koffie'= koffie,witte chocola,kaloua,koffie boontjes
Impressie / op of aanmerkingen
Omdat ik eerder een recensie schreef over vnl. het cocktail gebeuren bij restaurant Noah en mij dat uitermate goed beviel, en de cheftkok er toen niet was (en volgens zegge een zeer bevlogen "out of the box"denkende 'freak'was) besloot ik terug te keren om nu de keuken van Noah eens te gaan uitproberen en i.c.m. met de vele cocktails werd ik weer niet teleurgesteld.
Let wel! Noah's signature zijn en blijven gewoon de cocktails! Daar zijn ze in Rotterdam vind ik echt de beste in ongeacht wat andere cocktailbars over zichzelf zeggen! Je proeft het gewoon in de subtiliteit en juiste verhouding waneer de bereide cocktail voor je staat en je de eerste sip neemt!
Jaja, nou weten we het wel van de cocktails.Vertel eens wat over het eten want dat zou nu aan de beurt zijn.
De chefkok bleek uiteindelijk een oude bekende te zijn toen deze bij Herman den Blijker's Rosso werkte en het was dan ook niet vreemd dat hij zijn hand uitstak,begroette en gelijk zei " U was die fijnproever herinner ik mij nog van jaren geleden" "Moi? fijnproever? Ikke niet weten..." .
Jaja,eeeeeeeeeeeeeeeeeeeten Harry
Ik merkte dat ondanks de onstane drukte de chefkok heel erg zijn best deed mij te imponeren met zijn gerechten en ik moet zeggen dat hij daar te dele in is geslaagd. Ten dele omdat bepaalde gerechtjes een ieder met een kookboek of via het volgen zo een 24 kitchen programma ook zo kan maken. Ik heb het dan over bijvoorbeeld de gebakken noodles i.c.m. de te licht gebakken gamba's die bijna tegen het rauwe aanzaten en wat ik ook melde en terstond gecompenseerd werd of bijvoorbeeld de kimchi met gebakken buikspek.(heel erg lekker en zo simpel te bereiden)
Dus je had meer verwacht en teleurgesteld op culinair gebied?
toch niet omdat ik misschien mijn verwachtingen te hoog had ingezet en dus dat ook ten dele mijn fout is.Let wel: Ik heb genoten! Genoten van alle gerechten op misschien 2 na die niet goed bereidt waren. Dat was de zeekraal met de mostertdressing die te zout was. Daar konden de gebakken coquilles en asperges niets aan veranderen. Misschien was het beter geweest wilde spinazie als groente te gebruiken,iets dat ik ook suggereerde. Verder overheerste de hoisinsaus heel erg in de noodles (dreef nog net niet) waardoor het allemaal erg zout/zoet aanvoelde. Gamba's hadden langer op de gril gemoeten en wat ik ook zei.
Maar voor de rest waren alle overige gangen lekker/smakelijk en met een duidelijk enthousiasme en gedrevenheid bereidt!
Oh..dus nog steeds enthousiast over Noah. Je keert dus terug?
zekers en ik beveel deze zaak van harte aan een ieder die van de beste cocktails van Rotterdam wil genieten en ook nog tegen een redelijke prijs lekker wil eten want elke dag is op culinair gebied ook anders bij Noah.
Cijfer
8+ / 10
Dat vind ook niemand normaal. Ook Iwanius niet. Die verwachtte ook kurkengeld, maar niet meer nadat de eigenaar had gezegd dat hij dat niet zou rekenen.quote:Op maandag 6 juli 2015 16:17 schreef Luuksor het volgende:
Nog heel even over het kurkengeld, waarom zou iemand het normaal vinden om gratis je eigen producten mee te kunnen nemen?
Duidelijk dan, verkeerd begrepen En mee eens, zowel het glaasje geven, tip verhaal als sommige eigenaren mijden waar mogelijk..quote:Op maandag 6 juli 2015 19:39 schreef Iwanius het volgende:
En daarbij bestelde ik van zijn wijnkaart 1 van zijn beste/top wijnen (volgens mij de beste die hij had,maar zeker weet ik dat niet meer) die teveel keren over de kop ging dus de wil om de spenderen was er terdege!
Teveel als in: "Dat rekenen ze in sterrenzaken maar niet in dit soort toko's."Plus het gegeven dat ik ook allang besloten had om de beste man in deze een glaasje van die meegenomen champagne mee te laten drinken (wordt altijd op prijs gesteld) en uiteraard een goed tip en dan geen standaard lullige 'Hollandse' krenterige tip zoals 99% vd mensen, als ze prive komen eten, doet (hooguit E 20-25,-... of ze rekenen precies af en geven helemaal geen tip met dat pinnen op een rekening van een paar honderd euro) maar meer naar Amerikaanse maatstaven.
M.a.w aan alle kanten was het een win-win situatie voor de toko en diens eigenaar. Maar goed, hij staat bij mij op een zwarte lijst. Zijn genoeg toko's in den lande die dit kunnen bereiden en waar ik ook terecht kan als ik wil. Ben niet afhankelijk van dit soort hufters.
En zo denken sommige uitbaters ook over jou en andere klanten. En wanneer ze failliet gaan, zich afvragen waar het nou verkeerd is gegaan en uiteindelijk tot de conclusie komen dat het aan de klanten heeft gelegen, volgens hun.quote:Op maandag 6 juli 2015 19:39 schreef Iwanius het volgende:
En daarbij bestelde ik van zijn wijnkaart 1 van zijn beste/top wijnen (volgens mij de beste die hij had,maar zeker weet ik dat niet meer) die teveel keren over de kop ging dus de wil om de spenderen was er terdege!
Teveel als in: "Dat rekenen ze in sterrenzaken maar niet in dit soort toko's."Plus het gegeven dat ik ook allang besloten had om de beste man in deze een glaasje van die meegenomen champagne mee te laten drinken (wordt altijd op prijs gesteld) en uiteraard een goed tip en dan geen standaard lullige 'Hollandse' krenterige tip zoals 99% vd mensen, als ze prive komen eten, doet (hooguit E 20-25,-... of ze rekenen precies af en geven helemaal geen tip met dat pinnen op een rekening van een paar honderd euro) maar meer naar Amerikaanse maatstaven.
M.a.w aan alle kanten was het een win-win situatie voor de toko en diens eigenaar. Maar goed, hij staat bij mij op een zwarte lijst. Zijn genoeg toko's in den lande die dit kunnen bereiden en waar ik ook terecht kan als ik wil. Ben niet afhankelijk van dit soort hufters.
Precies. Het is al jaren zo dat uitbaters die failliet gaan nooit het probleem bij zichzelf zoeken zelfs al confronteer je ze er direct mee, dan nog hebben ze het lef in de welbekende ontkenningsfase te gaan en glashard te liegen/ontkennen dat het toch nooit en te nimmer aan hun kan liggen want....ze deden alles toch goed?quote:Op maandag 6 juli 2015 19:51 schreef DarkerThanBlack het volgende:
En zo denken sommige uitbaters ook over jou en andere klanten. En wanneer ze failliet gaan, zich afvragen waar het nou verkeerd is gegaan en uiteindelijk tot de conclusie komen dat het aan de klanten heeft gelegen, volgens hun.
Mijn eerste baantje was in een restaurantkeuken en kreeg ook altijd een deel van de fooi!quote:Op dinsdag 7 juli 2015 00:01 schreef Myraela het volgende:
Bij ons verdeelde ze de fooi over bediening en koks. Dat vond ik wel erg netjes, dacht dat het altijd alleen naar de bediening ging.
Is dat 16,50 voor puur alleen een hamburger? Lees wel wat voor een soort vlees ze gebruiken wat een duurdere prijs kan verantwoorden maar dan vind ik het alsnog duur.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 16:15 schreef Iwanius het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ter Marsch & Co
Witte de Withstraat 70A
3012 BS Rotterdam
Wanneer?
Vanmiddag
Wat at je?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie / Op of aanmerkingen
Wie jong is geweest en in de jaren 70-80-90 de With de withstraat bezocht zal de locatie wel herkennen en wel als de plek waar snackbar Spooky was gevestigd en waar nachtelijk Rotterdam als men niet naar de nacht chinees Hung Khee ging, altijd even een omelet of een glas melk bestelde (met name taxi-chauffeurs) alvorens huiswaarts werd gekeerd.
Nu is er hamburger - hipster - tent Ter Marsch & co gevestigd wiens naam aan een vroegere Rotterdamse worstenfabriek is ontleed en die volgens de welbekende hype "serieus vleesch" is. 'Serieus vleesch' met 'eckte' mannen zoals je op tv in onzin reclames wordt wijs gemaakt.
Volgens mij heb jij het niet echt naar je zin gehad gezien je wat ironisch toontje...
Nou... het heeft i.i.g de hype niet waar gemaakt dat dit de hamburgerzaak is met echt de beste hamburgers van sowieso Rotterdam en Nederland en die zijn prijs helemaal waard is. Ondanks de gewonnen prijzen ( Bogue hamburgertest & Horecava NL) waarmee men dweept en die zelfs op de menukaart staan vermeldt.
Dus je hamburger(vleesch) was niet lekker of wat?
Het vleesch was goed. De Ter Marsch saus i.c.m.de laksjus van wintertruffel was ook prima,de rest was gewoontjes (sla,tomaat,augurk e.d.) zoals je dat van een belegd broodje hamburger mag verwachten.
De hamburgerbun met sesam vond ik veel te droog en er ook niet bij passen en deed afbraak aan de burger als geheel.
Zou je speciaal voor deze hamburger 'sensatie' volgens velen terugkeren?
, gewoon omdat het voor mij niet echt bijzonder is en ik bijvoorbeeld in de Verenigde Staten,of het nu in NYC of welke andere Zuidelijke staat is,betere,zo niet lekkere hamburgers als geheel heb gegeten.
En laten we eerlijk zijn: E 16,50 voor deze hamburger is belachelijk veel. Echt belachelijk veel en gaat nergens over uiteindelijk. E8,50 was een betere prijs voor dit geweest. Meer is het echt niet waard..
Cijfer?
7 / 10
Bij Fjord in Rotterdam serveren ze voor 11 euro zelfs een Wagyu burger, dus het mag wel een heel bijzonder stuk vlees zijn. Overigens is die van Fjord niet bepaald lekker en heb ik mijn twijfels of het wel echt Wagyu is, dat terzijde.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 17:13 schreef megamandy het volgende:
[..]
Is dat 16,50 voor puur alleen een hamburger? Lees wel wat voor een soort vlees ze gebruiken wat een duurdere prijs kan verantwoorden maar dan vind ik het alsnog duur.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |