abonnement Unibet Coolblue
pi_154383428
quote:
10s.gif Op donderdag 16 juli 2015 11:06 schreef motorbloempje het volgende:
Wij gaan voor ons 5-jarig jubileum ook ergens uit eten, maar het is een verrassing
Voor ons of voor jou?
pi_154383685
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2015 11:27 schreef Godtje het volgende:

[..]

Voor ons of voor jou?
Voor iedereen, behalve voor m'n man. Die weet waar we heen gaan :+
Ja doei.
pi_154384281
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2015 11:15 schreef Isegrim het volgende:
Ja, klaar weer. :{w Over tot de orde van de dag!
Ja mod :+
pi_154387401
quote:
14s.gif Op woensdag 15 juli 2015 23:05 schreef Myraela het volgende:
Het ziet er niet echt spectaculair uit. Maar jeetje, pak je morgen ook weer een sterrenrestaurant?
:@ Nou...ik zat vanmorgen in onze hoofstad in weer zo een sterren-toko even een glaasje te doen en nee,ik heb er niet gelunched omdat ik weer terug naar Roterdam moest en al besloten had daar te gaan lunchen zoals je hier kunt zien.

Daarbij was ik eventjes klaar met die tierlantijntjes op culinair gebied en wilde mijn maag gewoon iets hartigs en simpels. En dat werd dus Turks. Voor vanavond weet ik het nog niet O-)
  donderdag 16 juli 2015 @ 14:42:11 #230
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154387733
Zat je bij Sofra? :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154392665
:Y Uiteraard.

Ben nu echt in de dubio waar of wat te gaan eten ondanks dat het hier buiten goed toeven is.


M'n glas i.c.m. de paffert op het glazen kaarsbakje.



Huis 'bocht' :@


..... wordt vervolgd.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-07-2015 17:55:16 ]
  donderdag 16 juli 2015 @ 18:26:55 #232
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154393104
Mogen we stemmen? Waar twijfel je tussen? :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154393132
Ik zeg: allemaal op de fiets naar Amarone en Iwanius photobomben :D
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  donderdag 16 juli 2015 @ 18:30:42 #234
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154393184
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2015 18:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik zeg: allemaal op de fiets naar Amarone en Iwanius photobomben :D
Ik zit op zo'n 800m er vandaan. 8-)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154393197
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juli 2015 18:30 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik zit op zo'n 800m er vandaan. 8-)
Ik zo'n 10 minuten :D
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  donderdag 16 juli 2015 @ 18:31:12 #236
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154393199
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juli 2015 18:30 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik zit op zo'n 800m er vandaan. 8-)
Je kunt in de spiegeling een glimps van hem zien, genoeg voor herkenning in ieder geval ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_154396256
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2015 18:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik zeg: allemaal op de fiets naar Amarone en Iwanius photobomben :D
Wij zaten daar verdomme rond vijven een ijsje te eten bij de ijssalon :( Dit was de kans.
pi_154406532
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2015 18:26 schreef Isegrim het volgende:
Mogen we stemmen? Waar twijfel je tussen? :D
Nou..niks omdat ik echt geen flauw idee had wat of waar nu weer te gaan eten. Dus ik stond voor echt alles open....op de Mc Donalds na...

quote:
0s.gif Op donderdag 16 juli 2015 18:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik zeg: allemaal op de fiets naar Amarone en Iwanius photobomben :D
:D Had je gelijk kunnen aanschuiven voor een glaasje bubbels. Zo gastvrij ben ik dan ook wel weer..

quote:
10s.gif Op donderdag 16 juli 2015 20:33 schreef Tem het volgende:

Wij zaten daar verdomme rond vijven een ijsje te eten bij de ijssalon :( Dit was de kans.
Nou he... weer een kans vergaan maar troost je: Ik ben er niet gebleven omdat ik niet buiten kon eten ondanks de tafels op de stoep. Men wilde wel mij tot dienst zijn maar het schijnt een gemeentelijke verordening te zijn dat men geen eten mag uitserveren bij Amarone op de stoep op De Meent. Raar...want bij het tegenover gelegen Napoli? wordt wel buiten gegeten. :{



Waar?







In de keuken van Floris
Honingerdijk 259
3063 AM Rotterdam

Wat at / dronk je?



























Impressie / Op of aanmerkingen

In de Keuken van Floris is voor mij altijd in Rotterdam het restaurant geweest waar m.i. na Francois Geurds de beste "out of the box" denkende kok van sowieso Rotterdam woont en werkt.

Floris is een gedreven en "out of the box"denkende 'jonge'chef-kok die nieuwe smaken creeert zonder over de welbekende kaders na te denken en gedurft wil koken voor zijn gasten. Het is voor mij dan ook onbegrijpelijk dat In de Keuken van Floris nog steeds voor zijn gedurfde smaakcombinaties en verfrissende stijl van gerechten bereiding geen Michellinster heeft gekregen. Nou... eigenlijk wel want Michellin wil al jaren dat men op een bepaalde manier kookt die altijd een beetje in de stijl van "Michellin"is en daar valt Floris Versluis dus gewoon buiten omdat hij zich juist niet wil conformeren en lak heeft aan het "binnen bepaalde kaders van de culinaire wereld te moeten koken"omdat dat nu eenmaal al jaren gewensd wordt. Dat uitstel en uitblijving van Michellin's erkenning heeft dan ook een jaartje of wat geleden geleid dat Floris Versluis openlijk zich tegen Michellin heeft gekeerd in de media en duidelijk heeft gemaakt dat Michellin en waar het voorstaat voor wat hem betreft de boom in kunnen en hij lekker op zijn eigen wijze doorgaat zijn gasten tevreden te blijven stellen met zijn restaurant.

Ja,oke, maar kunnen we het nu over het eten hebben want volgens mij gaat het daarom en niet waarom iemand iets niet heeft gekregen of wat zijn persoonlijke houding is jegens wie dan ook en om welke reden.


Alle gerechten waren op smaak,goed gegaard, lekker en een genot om te verorberen.

Wat? geen minpuntjes?

Eeeeh...nou vooruit. Het is wanneer je bij In de Keuken van Floris binnenkomt een lange zit als in een uurtje of 3,iets waar ik (mits in gezelschap) een hekel aan heb. Ik vroeg dan ook of mijn gerechten in een wat sneller tempo konden worden uitgeserveerd aangezien ik nog voor half elf een deel van het Rotterdamse nachtleven :') wilde verkennen alvorens huiswaarts te keren. Dus ja, ik nam geen bijbehorend wijnarrangement maar bestelde gewoon een eigen fles en wat plat water om de mond af en toe te spoelen.

Je bent dus fan en komt zeker terug?

Ik ben al jaren fan van dit restaurant en diens eigenaar/chefkok en het is geen vraag of ik terugkom maar wanneer.

Cijfer

8,5
/ 10

PS: Excuses voor het ontbreken van de ondertitels bij de foto's maar kan mij niet meer herinneren wat werd uitgelegd omdat ik al aardig 8)7 was naarmate de avond vorderde. :+


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-07-2015 11:32:13 ]
pi_154406990
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 02:36 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:D Had je gelijk kunnen aanschuiven voor een glaasje bubbels. Zo gastvrij ben ik dan ook wel weer..

*O*

Dat had ik dan liever hier

quote:
10s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 02:36 schreef Iwanius het volgende:

In de keuken van Floris

gedaan, want dat is maar 5 minuten fietsen :D

En ik vind Floris fantastisch! Het is boven mijn budget, zou er zelf nog wel geld voor opzij willen zetten/reserveren om er 1 keer per jaar, 1 keer per half jaar te eten, maar ik ken niemand (met wie ik ook graag daadwerkelijk zo lang aan tafel zou zitten) voor wie dat ook geldt.

Jammer van de omschrijvingen! Geen mailadres achtergelaten zeker? Wanneer je reserveert krijg je volgens mij na afloop een mailtje wat je nou allemaal hebt gegeten en gedronken.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_154406999
Binnenkort ga ik weer langs bij de plaatselijke Griek.
Het is alsof de tijd heeft stilgestaan daar.
Fotoreportage volgt nog.
  vrijdag 17 juli 2015 @ 05:58:32 #241
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154407007
Floris is heerlijk ja. :Y Jammer dat zijn eerste sommelier weg is gegaan, die was ook erg lekker. :+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 17 juli 2015 @ 07:24:19 #242
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154407240
DP ik wil best eens per jaar met je mee hoor! :D LHO is niet zo'n fan van Floris, maar ik wel. *O*
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154407259
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 07:24 schreef Isegrim het volgende:
DP ik wil best eens per jaar met je mee hoor! :D LHO is niet zo'n fan van Floris, maar ik wel. *O*
O+

Maar ja dat is het dus een beetje. Je kunt altijd wel mensen vinden, maar ik wil dan natuurlijk weer graag met MIJN mensen. En die willen niet. Met niet-mijn-lieffies zo'n avond delen is toch anders dan met mijn-lieffies.. :@
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  vrijdag 17 juli 2015 @ 07:34:44 #244
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154407296
Ik ben best lief. :{w

Maar ik snap! :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154407699
Ik ben gek op de Aziatische keuken, ik kook het vaak zelf en het is langzaam een soort persoonlijke queeste geworden om in Nederland restaurants vinden die de kwaliteit, sfeer en prijs evenaren van degene die ik in Japan, China, Hong Kong, India en Thailand heb mogen ervaren.

Ik kan genieten van een mooie restaurant als Yamazoto in het Okura die een fantastisch Keiseki menu aanbieden, maar meestal ga niet voor de meest verfijnde keuken maar voor eerlijke, klassieke gerechten, streetfood en "B-level gourmet".

Ik was al een tijdje op zoek naar een goed Sichuan restaurant. De Sichuankeuken komt uit de provincie Sichuan in Zuidwest-China. De keuken staat bekend om zijn doordringende, sterke smaken, voornamelijk door het gebruik van knoflook, chilipepers en (gedroogde) szechuanpepers. Deze peper is heet, maar niet te heet. Het is lastig uit te leggen. Maar deze pepers geven, in tegenstelling tot degene die bijvoorbeeld in de Indonesische keuken gebruikt worden, geen hitte af die je hele mond overneemt en lang blijft hangen. De hitte komt snel, maar zakt ook weer snel weg, waarbij wordt je mond telkens een beetje wordt verdoofd.

Door vrienden werd on China Si Chuan Kitchen aan de Warmoesstraat in Amsterdam aangeraden. Dit is de Chinatown van Amsterdam en een van mijn favoriete plekken om op zoek te gaan naar de authentieke Aziatische keuken, maar er zitten ook tal van “ tourist traps”. Oppassen dus.

China Si Chuan Kitchen is typisch zo’n restaurant waar je zeker een dozijn keer kunt langsgelopen zonder dat het je opvalt. Smal, donker en met een kitscherig Chinees decor dat sinds de jaren ’80 onveranderd lijkt te zijn. Bij binnenkomst bleek ik een van de weinige niet-Aziaten te zijn. Zowel het keukenpersoneel, de bediening als de meeste klanten waren Chinees. Dit is altijd een goed teken!



We waren op dat moment niet echt avontuurlijk ingesteld, dus besloten we om na wat dumplings als voorgerecht voor twee klassieke, beroemde gerechten uit de Sichuankeuken te gaan: Ma Po Tofu (geroerbakte tofu met gehakt in een pittige bonensaus) en Gong Bao Ji Ding (kip met pinda’s). Qua drank bestelde we een fles water om te blussen en voor mij een biertje. Dit bleek later een halve liter blik Heineken te zijn!







Ik ben erg verwend met mijn laatste twee ervaringen met gerechten uit de Sichuankeuken: Joe's Shanghai in Tokyo en Hutong in Hong Kong. Maar ook al was het decor in Amsterdam minder stijlvol, en het uitzicht niet spectaculair, het eten was heerlijk, de bediening vriendelijk en de prijzen meer dan redelijk!

Na het eten hadden we eigenlijk iets nodig om onze mond verder te blussen. Een van de beste manieren om dit te doen is met Honk Kong milk tea. Zoals de naam al zegt, is dit koude gezoete thee met melk. Bijzonder is dat er kleine zwarte ballen tapioca in zitten die een beetje hetzelfde gevoel in je mond geven als bubbel-inpakpapier met je vingers kapot knijpen, maar dan veel verfrissender. Moeilijk te vinden in Nederland, al verkopen yoghurt ijs tentjes het meestal wel. Vlakbij, aan de Zeedijk is er echter een filiaal van YoYo! Fresh Tea Bar, een tentje die erin gespecialiseerd is!



Met een voldaan gevoel zijn we hierna teruggelopen richting station. Ik ben blij te zeggen dat ik er weer een adresje bij hebt voor goed Chinees eten, en de volgende keer ben ik zeker voornemens om andere gerechten te proberen.

8/10 voor Sichuan Restaurant
9/10 voor YoYo!

[ Bericht 0% gewijzigd door Aurelius op 17-07-2015 10:42:46 ]
  vrijdag 17 juli 2015 @ 08:36:17 #246
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154407717
Moeilijk te vinden? :D In Rotterdam op elke straathoek tegenwoordig zo'n beetje. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154407882
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 08:36 schreef Isegrim het volgende:
Moeilijk te vinden? :D In Rotterdam op elke straathoek tegenwoordig zo'n beetje. :P
Ik weet ze hier anders niet te vinden. :6
  vrijdag 17 juli 2015 @ 08:58:10 #248
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154407898
Maar je Sichuan-maal ziet er goed uit. :9 Het had zo te zien ook bij SanSan kunnen zijn en dat is een goed teken. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154408089
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 07:28 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

O+

Maar ja dat is het dus een beetje. Je kunt altijd wel mensen vinden, maar ik wil dan natuurlijk weer graag met MIJN mensen. En die willen niet. Met niet-mijn-lieffies zo'n avond delen is toch anders dan met mijn-lieffies.. :@

Ik wil. :*
Lukt alleen niet zo..
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  vrijdag 17 juli 2015 @ 09:43:39 #250
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154408432
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 08:33 schreef Aurelius het volgende:
Ik ben gek op de Aziatische keuken, ik kook het vaak zelf en het is langzaam een soort persoonlijke queeste geworden om in Nederland restaurants vinden die de kwaliteit, sfeer en prijs evenaren van degene die ik in Japan, China, Hong Kong, India en Thailand heb mogen ervaren.

Ik kan genieten van een mooie restaurant als Yamazoto in het Okura die een fantastisch Keiseki menu aanbieden, maar meestal ga niet voor de meest verfijnde keuken maar voor eerlijke, klassieke gerechten, streetfood en "B-level gourmet".

Ik was al een tijdje op zoek naar een goed Sichuan restaurant. De Sichuankeuken komt uit de provincie Sichuan in Zuidwest-China. De keuken staat bekend om zijn doordringende, sterke smaken, voornamelijk door het gebruik van knoflook, chilipepers en (gedroogde) szechuanpepers. Deze peper is heet, maar niet te heet. Het is lastig uit te leggen. Maar deze pepers geven, in tegenstelling tot degene die bijvoorbeeld in de Indonesische keuken gebruikt worden, geen hitte af die je hele mond overneemt en lang blijft hangen. De hitte komt snel, maar zakt ook weer snel weg, waarbij wordt je mond telkens een beetje wordt verdoofd.

Door vrienden werd on Sichuan Restaurant aan de Warmoesstraat in Amsterdam aangeraden. Dit is de Chinatown van Amsterdam en een van mijn favoriete plekken om op zoek te gaan naar de authentieke Aziatische keuken, maar er zitten ook tal van “ tourist traps”. Oppassen dus.

Sichuan Restaurant is typisch zo’n restaurant waar je zeker een dozijn keer kunt langsgelopen zonder dat het je opvalt. Smal, donker en met een kitscherig Chinees decor dat sinds de jaren ’80 onveranderd lijkt te zijn. Bij binnenkomst bleek ik een van de weinige niet-Aziaten te zijn. Zowel het keukenpersoneel, de bediening als de meeste klanten waren Chinees. Dit is altijd een goed teken!

[ afbeelding ]

We waren op dat moment niet echt avontuurlijk ingesteld, dus besloten we om na wat dumplings als voorgerecht voor twee klassieke, beroemde gerechten uit de Sichuankeuken te gaan: Ma Po Tofu (geroerbakte tofu met gehakt in een pittige bonensaus) en Gong Bao Ji Ding (kip met pinda’s). Qua drank bestelde we een fles water om te blussen en voor mij een biertje. Dit bleek later een halve liter blik Heineken te zijn!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik ben erg verwend met mijn laatste twee ervaringen met gerechten uit de Sichuankeuken: Joe's Shanghai in Tokyo en Hutong in Hong Kong. Maar ook al was het decor in Amsterdam minder stijlvol, en het uitzicht niet spectaculair, het eten was heerlijk, de bediening vriendelijk en de prijzen meer dan redelijk!

Na het eten hadden we eigenlijk iets nodig om onze mond verder te blussen. Een van de beste manieren om dit te doen is met Honk Kong milk tea. Zoals de naam al zegt, is dit koude gezoete thee met melk. Bijzonder is dat er kleine zwarte ballen tapioca in zitten die een beetje hetzelfde gevoel in je mond geven als bubbel-inpakpapier met je vingers kapot knijpen, maar dan veel verfrissender. Moeilijk te vinden in Nederland, al verkopen yoghurt ijs tentjes het meestal wel. Vlakbij, aan de Zeedijk is er echter een filiaal van YoYo! Fresh Tea Bar, een tentje die erin gespecialiseerd is!

[ afbeelding ]

Met een voldaan gevoel zijn we hierna teruggelopen richting station. Ik ben blij te zeggen dat ik er weer een adresje bij hebt voor goed Chinees eten, en de volgende keer ben ik zeker voornemens om andere gerechten te proberen.

8/10 voor Sichuan Restaurant
9/10 voor YoYo!
Laatst zijn we naar ramen gaan eten (ook daar bij de wallen waar je laatst een review over had geschreven) en bedankt voor het tippen van deze tent _O_
Zoooo lekker! De afgelopen maand zijn we er al 2x gaan eten :9 echt super!

Afgelopen week naar Yokiyo (Koreaans) geweest en voor het Chefs Menu gekozen. Om te BBQen moet je per persoon rond de ¤25,- betalen en je mag maar 1 keuze maken voor je vlees/vis. Omdat we de kwaliteit niet kenden en normaal voor datzelfde bedrag all you can eat bestellen wilde ik voor "veilig" gaan.
Helaas ben ik vergeten foto's te maken maar het was echt heel lekker! De pork belly dit bij de eerste ronde hapjes xat was heerlijk, 2e gang was ook super lekker met 5 verschillende banchan. Het vlees was echt lekker gemarineerd (als ik thuis ben zal ik op het menu uitzoeken wat het precies was).
Als dessert kregen we een pannacotta met oa limoen, gegrilde ananas eronder en kokosrasp. De pannacotta was echt heerlijk fris met verschillende smaken O+
Daarna kregen we nog een peer gecaramellisseerd in miso en een bolletje zwart sesamijs. Woooooow! Topper van alles! Heerlijke smaakcombinatie die een beetje richting pindakaas ging om een of andere reden _O-

Hier gaan we nog eens heen :Y
吴 曼 迪
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')