Ik houd meestal zo'n 200gr p.p aan.quote:Op zondag 3 januari 2016 11:32 schreef davo1979 het volgende:
Hoeveel weegt ongeveer een standaard deeg voor een pizza?
Foto's van het resultaat? Ik wil er ook eentje aanschaffen voor op m'n balkon .quote:Op zaterdag 2 januari 2016 11:36 schreef mark_dabomb het volgende:
Ik hoef hem ook niet super constant te houden over de lange termijn qua temperatuur. Aanzetten, 15 minuutjes later eerste pizza er op, na 50 seconden draaien, nog een keer een minuutje en dan op eten. Tegen de tijd dat die op is is hij makkelijk weer op temperatuur en dan weer de volgende er op. ik doe er moet gemak 15 per uur en dat gaat prima.
Het is met name ideaal dat hij snel gebruiksklaar is en heel snel heet is. Met die pizza steen ga ik eens proberen!
Zeker:quote:Op zondag 3 januari 2016 14:28 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Foto's van het resultaat? Ik wil er ook eentje aanschaffen voor op m'n balkon .
Dit zou moeten werkenquote:Op zaterdag 11 juni 2016 22:39 schreef Stansfield het volgende:
Weer tijd voor een kick.
Vanmiddag ook met mijn dochter zelf begonnen met pizza maken. Ging super. Nog vrij simpel gehouden met alleen saus, mozzarella en op het eind basilicum. En gewoon in de oven op max en op een steen. Maar ik had 2 pizza's gemaakt en 1 steen. Dus eerst de ene op de steen gelegd en die in de oven. Hoort natuurlijk anders maar is nog een begin zo. Maar toen die klaar was. Plakte hij toch nog een beetje op de steen op 1 punt. Maar die er wel goed af gekregen. Maar hoe krijg je daarna goed je 2e pizza op die hete steen. Ik had de pizza klaar liggen op een bord. Maar dat is niet echt makkelijk over te hevelen naar een hete pizza steen. Hoe doen jullie dat?
aha. dus daarmee krijg ik een pizza gemakkelijk van de steen af. En kan ik ook al een volgende op maken en die glijdt dan makkelijk weer op de steen?quote:Op zaterdag 11 juni 2016 22:43 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Dit zou moeten werken
[ afbeelding ]
Wij doen de bodems eerst even kort in de oven voordat we ze gaan beleggen.quote:Op zaterdag 11 juni 2016 22:39 schreef Stansfield het volgende:
Weer tijd voor een kick.
Vanmiddag ook met mijn dochter zelf begonnen met pizza maken. Ging super. Nog vrij simpel gehouden met alleen saus, mozzarella en op het eind basilicum. En gewoon in de oven op max en op een steen. Maar ik had 2 pizza's gemaakt en 1 steen. Dus eerst de ene op de steen gelegd en die in de oven. Hoort natuurlijk anders maar is nog een begin zo. Maar toen die klaar was. Plakte hij toch nog een beetje op de steen op 1 punt. Maar die er wel goed af gekregen. Maar hoe krijg je daarna goed je 2e pizza op die hete steen. Ik had de pizza klaar liggen op een bord. Maar dat is niet echt makkelijk over te hevelen naar een hete pizza steen. Hoe doen jullie dat?
"Pizza quick sauce" werkt ook prima tussen een tosti.quote:
O MIJN GOD WAAROM ZIE IK DIT NU PAS.quote:Op zaterdag 21 november 2015 13:21 schreef Twiveo het volgende:
Eerst keer pizza gemaakt. Op mijn weber met een zelf gemaakt pizza opzetstuk zodat ik een pizza oven kon nabootsen. Uiteraard op hout gestookt, ik ben zeeeer tevreden met het resultaat!! Dit gaan we veel vaker doen. Heb de tomatensaus en pizzadeeg Allebei volledig zelf gemaakt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dus als ik het goed begrijp is het stappen plan voor 2 pizza's en 1 steen als volgt. Je maakt 2 bollen deeg. En maakt op de pizzaschep de bodem rond, dan beleggen. Schuif je die op de steen. Met eerst een beetje griesmeel op de schep voordat je de bodem erop legt. Daarna schep je de pizza van de steen als deze klaar is en op een bord. En dan weer hetzelfde verhaal met de 2e pizza?quote:Op zondag 12 juni 2016 08:37 schreef Martijn1P het volgende:
Idd een 'schieter' gebruiken met wat griesmeel (Grove korrel). Je kunt veel vlakke objecten als schieter gebruiken, ben een beetje creatief. Pizza wel pas beleggen op het moment dat hij de oven ingaat, zodat het deeg niet te veel vocht opneemt in de tussentijd.
Dat is wel beter inderdaad. En je steen mee opwarmen op een zo hoog mogelijke stand in je oven. Daar wordt je bodem krokanter en beter gaar van.quote:Op zondag 12 juni 2016 15:46 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Dus als ik het goed begrijp is het stappen plan voor 2 pizza's en 1 steen als volgt. Je maakt 2 bollen deeg. En maakt op de pizzaschep de bodem rond, dan beleggen. Schuif je die op de steen. Met eerst een beetje griesmeel op de schep voordat je de bodem erop legt. Daarna schep je de pizza van de steen als deze klaar is en op een bord. En dan weer hetzelfde verhaal met de 2e pizza?
Ook nog een goede en goedkope optie. Maar weer eens wachten op mijn verjaardag voor wat pizza benodigdheden. Tot die tijd bakpapier gebruiken is heel handig dan. Tnx.quote:Op zondag 12 juni 2016 16:39 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Dat is wel beter inderdaad. En je steen mee opwarmen op een zo hoog mogelijke stand in je oven. Daar wordt je bodem krokanter en beter gaar van.
Bij gebrek aan ruimte en een schep gebruik ik zelf altijd bakpapier om de pizza te verplaatsen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |