abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_158754468
Leuk apparaat, zeker voor de prijs. Heb er zelf ook ooit eens naar gekeken. Reviews waren alleen niet erg supergoed. Temperatuur was niet voor langere tijd goed constant te houden en het gemis van een stenen bodem (die goed vocht onttrekt aan het deeg) waren wel 2 grote redenen om voor een traditionelere oven te gaan. Maar wat ik zal zei, de prijs is er verder prima voor. Succes ermee!
pi_158755832
Ik hoef hem ook niet super constant te houden over de lange termijn qua temperatuur. Aanzetten, 15 minuutjes later eerste pizza er op, na 50 seconden draaien, nog een keer een minuutje en dan op eten. Tegen de tijd dat die op is is hij makkelijk weer op temperatuur en dan weer de volgende er op. ik doe er moet gemak 15 per uur en dat gaat prima.

Het is met name ideaal dat hij snel gebruiksklaar is en heel snel heet is. Met die pizza steen ga ik eens proberen!
Hoor ik die Griekse melodie...
pi_158783302
Hoeveel weegt ongeveer een standaard deeg voor een pizza?
pi_158786793
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2016 11:32 schreef davo1979 het volgende:
Hoeveel weegt ongeveer een standaard deeg voor een pizza?
Ik houd meestal zo'n 200gr p.p aan.
  zondag 3 januari 2016 @ 14:28:11 #180
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_158786946
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2016 11:36 schreef mark_dabomb het volgende:
Ik hoef hem ook niet super constant te houden over de lange termijn qua temperatuur. Aanzetten, 15 minuutjes later eerste pizza er op, na 50 seconden draaien, nog een keer een minuutje en dan op eten. Tegen de tijd dat die op is is hij makkelijk weer op temperatuur en dan weer de volgende er op. ik doe er moet gemak 15 per uur en dat gaat prima.

Het is met name ideaal dat hij snel gebruiksklaar is en heel snel heet is. Met die pizza steen ga ik eens proberen!
Foto's van het resultaat? Ik wil er ook eentje aanschaffen voor op m'n balkon :).
  zondag 3 januari 2016 @ 18:36:44 #181
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_158793816
Ik had nog lekkere kippenpootjes over en dacht dat het lekker was daar voor de verandering eens een Amerikaanse pizza mee te maken: saus is een mengeling van tomatensaus en BBQ-saus, daarop wat rode ui en gele paprika, cheddar, Goudse kaas en natuurlijk de kip.



Dat wordt morgen dus een kwartiertje langer hardlopen. :)
pi_158798698
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2016 14:28 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Foto's van het resultaat? Ik wil er ook eentje aanschaffen voor op m'n balkon :).
Zeker:


Hoor ik die Griekse melodie...
pi_158851374
Pizza gemaakt vandaag met ham/salami/chorizo/kaas/ui en paprika

pi_159153947
Omdat je in deze oven zo goed als alleen maar op stralingswarmte bakt een aluminium reflector gemaakt, zodat de stralingswarmte naar buiten weerkaatst. Baktijd is nu zon kleine 2min. met mooie randen :) Een blijvertje!







pi_162930234
Weer tijd voor een kick.

Vanmiddag ook met mijn dochter zelf begonnen met pizza maken. Ging super. Nog vrij simpel gehouden met alleen saus, mozzarella en op het eind basilicum. En gewoon in de oven op max en op een steen. Maar ik had 2 pizza's gemaakt en 1 steen. Dus eerst de ene op de steen gelegd en die in de oven. Hoort natuurlijk anders maar is nog een begin zo. Maar toen die klaar was. Plakte hij toch nog een beetje op de steen op 1 punt. Maar die er wel goed af gekregen. Maar hoe krijg je daarna goed je 2e pizza op die hete steen. Ik had de pizza klaar liggen op een bord. Maar dat is niet echt makkelijk over te hevelen naar een hete pizza steen. Hoe doen jullie dat?
  zaterdag 11 juni 2016 @ 22:43:11 #186
194233 Friday12
Originele kloon
pi_162930380
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 22:39 schreef Stansfield het volgende:
Weer tijd voor een kick.

Vanmiddag ook met mijn dochter zelf begonnen met pizza maken. Ging super. Nog vrij simpel gehouden met alleen saus, mozzarella en op het eind basilicum. En gewoon in de oven op max en op een steen. Maar ik had 2 pizza's gemaakt en 1 steen. Dus eerst de ene op de steen gelegd en die in de oven. Hoort natuurlijk anders maar is nog een begin zo. Maar toen die klaar was. Plakte hij toch nog een beetje op de steen op 1 punt. Maar die er wel goed af gekregen. Maar hoe krijg je daarna goed je 2e pizza op die hete steen. Ik had de pizza klaar liggen op een bord. Maar dat is niet echt makkelijk over te hevelen naar een hete pizza steen. Hoe doen jullie dat?
Dit zou moeten werken :)

pi_162930821
quote:
6s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 22:43 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Dit zou moeten werken :)

[ afbeelding ]
aha. dus daarmee krijg ik een pizza gemakkelijk van de steen af. En kan ik ook al een volgende op maken en die glijdt dan makkelijk weer op de steen?
pi_162930934
Een beetje griesmeel onder de pizza helpt ook tegen het plakken.
pi_162930944
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 22:39 schreef Stansfield het volgende:
Weer tijd voor een kick.

Vanmiddag ook met mijn dochter zelf begonnen met pizza maken. Ging super. Nog vrij simpel gehouden met alleen saus, mozzarella en op het eind basilicum. En gewoon in de oven op max en op een steen. Maar ik had 2 pizza's gemaakt en 1 steen. Dus eerst de ene op de steen gelegd en die in de oven. Hoort natuurlijk anders maar is nog een begin zo. Maar toen die klaar was. Plakte hij toch nog een beetje op de steen op 1 punt. Maar die er wel goed af gekregen. Maar hoe krijg je daarna goed je 2e pizza op die hete steen. Ik had de pizza klaar liggen op een bord. Maar dat is niet echt makkelijk over te hevelen naar een hete pizza steen. Hoe doen jullie dat?
Wij doen de bodems eerst even kort in de oven voordat we ze gaan beleggen.
Dan zijn ze veel handzamer.
pi_162931896
stuk stevig karton werkt ook prima.
  Moderator zaterdag 11 juni 2016 @ 23:28:17 #191
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_162932322
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 23:17 schreef Elleska het volgende:
stuk stevig karton werkt ook prima.
"Pizza quick sauce" werkt ook prima tussen een tosti.
Is alleen niet te vreten en het is geen pizza.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_162934102
een pizza smaakt echt niet anders wanneer hij met een stuk karton ipv een pizzaschep op de steen is gebracht. in tegenstelling tot "Pizza quick sauce" die niet te vreten is, zelfs niet op een tosti.
pi_162936205
Idd een 'schieter' gebruiken met wat griesmeel (Grove korrel). Je kunt veel vlakke objecten als schieter gebruiken, ben een beetje creatief. Pizza wel pas beleggen op het moment dat hij de oven ingaat, zodat het deeg niet te veel vocht opneemt in de tussentijd.
pi_162943617
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 november 2015 13:21 schreef Twiveo het volgende:
Eerst keer pizza gemaakt. Op mijn weber met een zelf gemaakt pizza opzetstuk zodat ik een pizza oven kon nabootsen. Uiteraard op hout gestookt, ik ben zeeeer tevreden met het resultaat!! Dit gaan we veel vaker doen. Heb de tomatensaus en pizzadeeg Allebei volledig zelf gemaakt.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
O MIJN GOD WAAROM ZIE IK DIT NU PAS.

*schrijft op wensenlijstje*

Vanavond pizza maken. En ik wilde even zeggen dat ik Maximus nog steeds mis ;( -O-
Ja doei.
pi_162945250
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2016 08:37 schreef Martijn1P het volgende:
Idd een 'schieter' gebruiken met wat griesmeel (Grove korrel). Je kunt veel vlakke objecten als schieter gebruiken, ben een beetje creatief. Pizza wel pas beleggen op het moment dat hij de oven ingaat, zodat het deeg niet te veel vocht opneemt in de tussentijd.
Dus als ik het goed begrijp is het stappen plan voor 2 pizza's en 1 steen als volgt. Je maakt 2 bollen deeg. En maakt op de pizzaschep de bodem rond, dan beleggen. Schuif je die op de steen. Met eerst een beetje griesmeel op de schep voordat je de bodem erop legt. Daarna schep je de pizza van de steen als deze klaar is en op een bord. En dan weer hetzelfde verhaal met de 2e pizza?
  zondag 12 juni 2016 @ 16:39:41 #196
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_162946801
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2016 15:46 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Dus als ik het goed begrijp is het stappen plan voor 2 pizza's en 1 steen als volgt. Je maakt 2 bollen deeg. En maakt op de pizzaschep de bodem rond, dan beleggen. Schuif je die op de steen. Met eerst een beetje griesmeel op de schep voordat je de bodem erop legt. Daarna schep je de pizza van de steen als deze klaar is en op een bord. En dan weer hetzelfde verhaal met de 2e pizza?
Dat is wel beter inderdaad. En je steen mee opwarmen op een zo hoog mogelijke stand in je oven. Daar wordt je bodem krokanter en beter gaar van.

Bij gebrek aan ruimte en een schep gebruik ik zelf altijd bakpapier om de pizza te verplaatsen.
pi_162955652
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2016 16:39 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Dat is wel beter inderdaad. En je steen mee opwarmen op een zo hoog mogelijke stand in je oven. Daar wordt je bodem krokanter en beter gaar van.

Bij gebrek aan ruimte en een schep gebruik ik zelf altijd bakpapier om de pizza te verplaatsen.
Ook nog een goede en goedkope optie. Maar weer eens wachten op mijn verjaardag voor wat pizza benodigdheden. Tot die tijd bakpapier gebruiken is heel handig dan. Tnx.
  dinsdag 14 juni 2016 @ 16:04:14 #198
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163008037
Hier afgelopen weekend weer lekker pizza gebakken

Hier net pizza gebakken :)








Ik rol mijn pizza overigens uit op het aanrecht, bestrooi dan een plank met beetje Semolina, leg de bodem daar op, beleg hem en loop ermee naar de oven.

Daar schuif ik mijn stalen pizzaschep tussen plank en bodem, laat hem erop glijden en schiet hem zo in de oven.
Verlanglijstje bevat nog wel een grotere metalen pizzaschep want ik ben nu beperkt in mijn pizzadiameter ;)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163008191
Je hebt in ieder geval geen beperking qua ovencapaciteit
pi_163008386
Hoe houd je de steen schoon? Ik heb al wat donkere plekken van mozzarella die iets te enthousiast smolt over de rand...
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')