abonnement Unibet Coolblue
pi_155459432
Ziet er lekker uit, zeker voor een eerste keer! Het buiscuit- achtige wat hierboven wordt gezegd komt door de relatief lage temperatuur van de oven en lange baktijd. Als je er plezier in hebt kun je voor twee tientjes een chamotte tegel of een pizzasteen aanschaffen. Resultaat gaat met sprongen vooruit en misschien heb je een nieuwe bakhobby erbij ;).
  zondag 23 augustus 2015 @ 11:28:32 #77
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_155459824
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 22:47 schreef GotC het volgende:
Bedankt voor de feedback allebei! Neem ik zeker mee. Ik was er ook nog niet helemaal tevreden mee, maar het was ok voor een eerste keer :) Ik heb het recept van Jamie Oliver gevolgd.

http://www.jamieoliver.co(...)#3VQ2BiIsYY7lBge4.97
Je zou die uit de openingspost eens kunnen overwegen.
pi_156108358
Gister sinds een flinke tijd weer eens pizza gemaakt.



Enkel ingrediënten gebruikt die ik nog had liggen, maar hij was weer erg lekker!
pi_156110999
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 15:07 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Gister sinds een flinke tijd weer eens pizza gemaakt.

[ afbeelding ]

Enkel ingrediënten gebruikt die ik nog had liggen, maar hij was weer erg lekker!
Netjes hoor, ziet er goed uit. Die kan zo bij de plaatjes in de eerste post.
Don't raise your voice, improve your argument.
pi_156113078
Ziet er heerlijk uit! Bij mij is het ook al een poos geleden, maar voor morgen staat een deeg te rijzen in de koelkast :)!

Mensen nog ideeën voor een lekkere smaakcombinatie? De combinatie gekarameliseerde ui, gorgonzola, peer is de laatste tijd favoriet hier.
pi_156118554
Bedankt!

Hier nog een paar van een tijd geleden.






Ik heb al een hoop pizza's gemaakt maar ik post hier weinig. Maar pizza maken blijft leuk en is erg simpel als je het eenmaal een beetje onder de knie hebt.

[ Bericht 8% gewijzigd door Bonzi_Buddy op 15-09-2015 20:19:58 ]
pi_156118582
Edit
pi_156118895
Hallo iedereen, mag ik een vraag stellen? Heeft iemand ervaring met/een recept voor pizza bodems zonder witte bloem? Ik zoek bijvoorbeeld spelt, volkoren, etc.
pi_156119665
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 20:10 schreef xSuperboo het volgende:
Hallo iedereen, mag ik een vraag stellen? Heeft iemand ervaring met/een recept voor pizza bodems zonder witte bloem? Ik zoek bijvoorbeeld spelt, volkoren, etc.
Heb zelf een keer volkoren bloem gebruikt maar ik vond dat niet lekker. Misschien eens half om half proberen.
pi_156120985
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 17:47 schreef Martijn1P het volgende:
Ziet er heerlijk uit! Bij mij is het ook al een poos geleden, maar voor morgen staat een deeg te rijzen in de koelkast :)!

Mensen nog ideeën voor een lekkere smaakcombinatie? De combinatie gekarameliseerde ui, gorgonzola, peer is de laatste tijd favoriet hier.
Hier hetzelfde, studie is weer begonnen dus maak minder snel tijd.
Deze week ook maar eens deeg maken, heb alleen geen talent om mooie culinaire foto's te maken.

Over je smaakcombinaties. Die van jou klinkt super, ben helaas geen liefhebber van gorgonzola. Wat je eens moet proberen is tomatensaus(obviously), klein beetje parmigiano, reepjes geroosterde paprika en gehalveerde cherry tomaten, mozzerella, garnalen en chili vlokken. Vervolgens salsa verde eroverheen na het bakken. Mijn favoriet.
Wat is je favoriete recept voor bijv deeg dat meerdere dagen rijst( in de koelkast)
Hoor graag ervaringen van iedereen btw.
Don't raise your voice, improve your argument.
pi_156122570
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 20:52 schreef dktab het volgende:

[..]
Wat is je favoriete recept voor bijv deeg dat meerdere dagen rijst( in de koelkast)
Hoor graag ervaringen van iedereen btw.
Flour (100%): 371.93 g
Water (64%):
Salt (2.5%):
IDY (0.20%): 0.25 tsp

Tip: pizzamaking.com/preferment-calculator.html | 310g pizza = ongeveer 30 cm

Techniek gebruik ik van Jeff Varasano, dus individueel opgebold in plastic bakjes voor 3 tot 4 dagen. Zelfde techniek als in de PDF van Maximus, zie openingspost.
  vrijdag 18 september 2015 @ 13:06:03 #87
62913 Blik
The one and Only!
pi_156195774
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 16:59 schreef mytec het volgende:

[..]

Probeer eens : Fior di Latte , weet niet of het in Nederland makkelijk te vinden is maar dat is de echte kaas/mozzarella die op de pizza hoort. Tenminste als je het recept uit Napoli volgt. Ik proef het verschil het is geen buffala ( ook lekker). Eigenlijk geld hetzelfde voor alle mozzarella die je gebruikt kwaliteit maakt verschil. Die bolletjes van de AH vind ik net rubber, maar daar is de prijs ook na. Ook in Italie is de goedkope mozzarella (onder de euro) net rubber. Galbani is gewoon een goed merk dat vrij makkelijk te krijgen is in Nederland.
Ik begreep laatst juist van een Italiaan dat je prima goedkope mozzarella kunt gebruiken op de pizza en dat ze zelfs in Italië niet eens een dure variant gebruiken.
  vrijdag 18 september 2015 @ 13:07:54 #88
62913 Blik
The one and Only!
pi_156195808
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 20:10 schreef xSuperboo het volgende:
Hallo iedereen, mag ik een vraag stellen? Heeft iemand ervaring met/een recept voor pizza bodems zonder witte bloem? Ik zoek bijvoorbeeld spelt, volkoren, etc.
Wij maken altijd speltdeeg voor de pizza omdat mijn zoontje niet goed tegen normale bloem kan. Gebruiken dan het volgende:

250 gram speltbloem
1/2 tl. zout
7 gram bakkersgist
2 eetlepels biologische olijfolie
1,25 dl lauwwarm water

Even halfuurtje in de koelkast en dan klaar om te gebruiken
pi_156195950
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 13:06 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik begreep laatst juist van een Italiaan dat je prima goedkope mozzarella kunt gebruiken op de pizza en dat ze zelfs in Italië niet eens een dure variant gebruiken.
Goedkoop en rommel is een verschil ;-) Ik laat regelmatig pizza's bezorgen (bologna) en de ene is de andere niet. Pizza met buffala wordt altijd meer voor gerekend. Maar inderdaad je hoeft geen dure mozzarella gebruiken, echter ook geen rommel. Pizza DOC is meestal een pizza met de beste ingrediënten maar die kost dan ook al gauw 9 euro, waar een afhaal pizza ook prima smaakt en tussen de 5-7 euro kost.
pi_156196877

Het is misschien een beetje een act die hij opvoert, maar het is een goede kok, en dit vrij eenvoudige recept en proces gaf mij de beste pizza's die ik ooit zelf wist te maken. Splinterdun, heerlijk knapperig, en beter dan in menig Italiaans restaurant.
Ik weet het ook niet
pi_156196973
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 13:52 schreef Dunckie het volgende:

Het is misschien een beetje een act die hij opvoert, maar het is een goede kok, en dit vrij eenvoudige recept en proces gaf mij de beste pizza's die ik ooit zelf wist te maken. Splinterdun, heerlijk knapperig, en beter dan in menig Italiaans restaurant.
Geweldige man en persoonlijkheid! Hij beheert ook een eigen youtube kanaal met eenvoudig klaar te maken recepten! Samen met Foodwishes één van mijn favoriete youtube kanalen.
pi_156212401
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 13:06 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik begreep laatst juist van een Italiaan dat je prima goedkope mozzarella kunt gebruiken op de pizza en dat ze zelfs in Italië niet eens een dure variant gebruiken.
Mijn Italiaanse collega gebruikt vrij goedkope geraspte "mozzarella". Ik ben het ook maar gaan doen, met een gewone 250 graden oven krijg je met echte mozzarella alleen maar natte/drassige pizza's en dat is ook maar niks. ;(
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_156218195
Afgelopen week voor het eerst zelf pizza gemaakt, was überhaupt voor het eerst dat ik zelf iets met deeg bereidde. Had 300 gram bloem met 190 ml water gedaan maar het deeg was veel te nat. Enorm kleverig en niks mee te beginnen. Uiteindelijk nog een flinke lading extra bloem toegevoegd en toen werd het kneedbaar. Na 2 uur rijzen geprobeerd een pizzaqbodem te maken maar dat wilde ook niet echt, deeg was opnieuw erg kleverig geworden. :?
Kreeg hem niet dungerold want dan brak het direct en bleef enorm kleven. Uiteindelijk was de pizzabodem na bakken zo'n 2,5 cm dik. Resultaat was qua smaak wel prima maar verder nog flink oefenen dus.
  zaterdag 19 september 2015 @ 12:41:06 #94
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_156218235
Kwijltopic :)

Vandaag een pizzasteen gehaald na verschillende pogingen op de gewone bakplaat. Het deeg blijft dan wat klef.

Vraagje: ik heb nog een zak biologisch broodbakmix staan. Er zit in: tarwemeel, tarwebloem, gluten, zout, gist.

Nu voeg ik normaliter altijd zelf gist toe aan mijn meel. Kan ik dit spul gebruiken om pizzadeeg mee te maken?
  Moderator zaterdag 19 september 2015 @ 12:47:42 #95
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_156218353
Moet kunnen, wel wat meer kneden en misschien iets meer water want het is deels volkoren.
Is wel lekker trouwens, volkoren pizzabodem.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 19 september 2015 @ 12:58:53 #96
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_156218541
Kee thanks. Ik laat weten hoe het ging, ook met de pizzasteen. Die vond ik voor ¤9 bij Xenos. Het is een vrij dunne steen, bros ook. Ik ben benieuwd
pi_156218893
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 12:38 schreef -0- het volgende:
Afgelopen week voor het eerst zelf pizza gemaakt, was überhaupt voor het eerst dat ik zelf iets met deeg bereidde. Had 300 gram bloem met 190 ml water gedaan maar het deeg was veel te nat. Enorm kleverig en niks mee te beginnen. Uiteindelijk nog een flinke lading extra bloem toegevoegd en toen werd het kneedbaar. Na 2 uur rijzen geprobeerd een pizzaqbodem te maken maar dat wilde ook niet echt, deeg was opnieuw erg kleverig geworden. :?
Kreeg hem niet dungerold want dan brak het direct en bleef enorm kleven. Uiteindelijk was de pizzabodem na bakken zo'n 2,5 cm dik. Resultaat was qua smaak wel prima maar verder nog flink oefenen dus.
uitrollen als in met een deegroller?
vormen met de handen gaat echt veel makkelijker en sneller.
  zaterdag 19 september 2015 @ 13:25:32 #98
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_156218947
Vreemd dat je deeg zo nat was. In je recept zit vrij weinig water vind ik. Gebruik je warm water? En hoe lang kneed je?
pi_156218961
Dit topic is geweldig, goeie tips
pi_156219484
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 13:22 schreef Elleska het volgende:

[..]

uitrollen als in met een deegroller?
vormen met de handen gaat echt veel makkelijker en sneller.
Ja met de hand was het helemaal niet te doen, dus toen maar een poging met roller gedaan.

quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 13:25 schreef Aventura het volgende:
Vreemd dat je deeg zo nat was. In je recept zit vrij weinig water vind ik. Gebruik je warm water? En hoe lang kneed je?
Het water was lauw tot vrij koud, misschien te koud?
Heb tegen de 15 minuten staan kneden, sowieso duurde het wat langer voor het iets was door het steeds wat extra bloem toevoegen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')