Je zou die uit de openingspost eens kunnen overwegen.quote:Op zaterdag 22 augustus 2015 22:47 schreef GotC het volgende:
Bedankt voor de feedback allebei! Neem ik zeker mee. Ik was er ook nog niet helemaal tevreden mee, maar het was ok voor een eerste keer Ik heb het recept van Jamie Oliver gevolgd.
http://www.jamieoliver.co(...)#3VQ2BiIsYY7lBge4.97
Netjes hoor, ziet er goed uit. Die kan zo bij de plaatjes in de eerste post.quote:Op dinsdag 15 september 2015 15:07 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Gister sinds een flinke tijd weer eens pizza gemaakt.
[ afbeelding ]
Enkel ingrediënten gebruikt die ik nog had liggen, maar hij was weer erg lekker!
Heb zelf een keer volkoren bloem gebruikt maar ik vond dat niet lekker. Misschien eens half om half proberen.quote:Op dinsdag 15 september 2015 20:10 schreef xSuperboo het volgende:
Hallo iedereen, mag ik een vraag stellen? Heeft iemand ervaring met/een recept voor pizza bodems zonder witte bloem? Ik zoek bijvoorbeeld spelt, volkoren, etc.
Hier hetzelfde, studie is weer begonnen dus maak minder snel tijd.quote:Op dinsdag 15 september 2015 17:47 schreef Martijn1P het volgende:
Ziet er heerlijk uit! Bij mij is het ook al een poos geleden, maar voor morgen staat een deeg te rijzen in de koelkast !
Mensen nog ideeën voor een lekkere smaakcombinatie? De combinatie gekarameliseerde ui, gorgonzola, peer is de laatste tijd favoriet hier.
Flour (100%): 371.93 gquote:Op dinsdag 15 september 2015 20:52 schreef dktab het volgende:
[..]
Wat is je favoriete recept voor bijv deeg dat meerdere dagen rijst( in de koelkast)
Hoor graag ervaringen van iedereen btw.
Ik begreep laatst juist van een Italiaan dat je prima goedkope mozzarella kunt gebruiken op de pizza en dat ze zelfs in Italië niet eens een dure variant gebruiken.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 16:59 schreef mytec het volgende:
[..]
Probeer eens : Fior di Latte , weet niet of het in Nederland makkelijk te vinden is maar dat is de echte kaas/mozzarella die op de pizza hoort. Tenminste als je het recept uit Napoli volgt. Ik proef het verschil het is geen buffala ( ook lekker). Eigenlijk geld hetzelfde voor alle mozzarella die je gebruikt kwaliteit maakt verschil. Die bolletjes van de AH vind ik net rubber, maar daar is de prijs ook na. Ook in Italie is de goedkope mozzarella (onder de euro) net rubber. Galbani is gewoon een goed merk dat vrij makkelijk te krijgen is in Nederland.
Wij maken altijd speltdeeg voor de pizza omdat mijn zoontje niet goed tegen normale bloem kan. Gebruiken dan het volgende:quote:Op dinsdag 15 september 2015 20:10 schreef xSuperboo het volgende:
Hallo iedereen, mag ik een vraag stellen? Heeft iemand ervaring met/een recept voor pizza bodems zonder witte bloem? Ik zoek bijvoorbeeld spelt, volkoren, etc.
Goedkoop en rommel is een verschil ;-) Ik laat regelmatig pizza's bezorgen (bologna) en de ene is de andere niet. Pizza met buffala wordt altijd meer voor gerekend. Maar inderdaad je hoeft geen dure mozzarella gebruiken, echter ook geen rommel. Pizza DOC is meestal een pizza met de beste ingrediënten maar die kost dan ook al gauw 9 euro, waar een afhaal pizza ook prima smaakt en tussen de 5-7 euro kost.quote:Op vrijdag 18 september 2015 13:06 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik begreep laatst juist van een Italiaan dat je prima goedkope mozzarella kunt gebruiken op de pizza en dat ze zelfs in Italië niet eens een dure variant gebruiken.
Geweldige man en persoonlijkheid! Hij beheert ook een eigen youtube kanaal met eenvoudig klaar te maken recepten! Samen met Foodwishes één van mijn favoriete youtube kanalen.quote:Op vrijdag 18 september 2015 13:52 schreef Dunckie het volgende:
Het is misschien een beetje een act die hij opvoert, maar het is een goede kok, en dit vrij eenvoudige recept en proces gaf mij de beste pizza's die ik ooit zelf wist te maken. Splinterdun, heerlijk knapperig, en beter dan in menig Italiaans restaurant.
Mijn Italiaanse collega gebruikt vrij goedkope geraspte "mozzarella". Ik ben het ook maar gaan doen, met een gewone 250 graden oven krijg je met echte mozzarella alleen maar natte/drassige pizza's en dat is ook maar niks.quote:Op vrijdag 18 september 2015 13:06 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik begreep laatst juist van een Italiaan dat je prima goedkope mozzarella kunt gebruiken op de pizza en dat ze zelfs in Italië niet eens een dure variant gebruiken.
uitrollen als in met een deegroller?quote:Op zaterdag 19 september 2015 12:38 schreef -0- het volgende:
Afgelopen week voor het eerst zelf pizza gemaakt, was überhaupt voor het eerst dat ik zelf iets met deeg bereidde. Had 300 gram bloem met 190 ml water gedaan maar het deeg was veel te nat. Enorm kleverig en niks mee te beginnen. Uiteindelijk nog een flinke lading extra bloem toegevoegd en toen werd het kneedbaar. Na 2 uur rijzen geprobeerd een pizzaqbodem te maken maar dat wilde ook niet echt, deeg was opnieuw erg kleverig geworden.
Kreeg hem niet dungerold want dan brak het direct en bleef enorm kleven. Uiteindelijk was de pizzabodem na bakken zo'n 2,5 cm dik. Resultaat was qua smaak wel prima maar verder nog flink oefenen dus.
Ja met de hand was het helemaal niet te doen, dus toen maar een poging met roller gedaan.quote:Op zaterdag 19 september 2015 13:22 schreef Elleska het volgende:
[..]
uitrollen als in met een deegroller?
vormen met de handen gaat echt veel makkelijker en sneller.
Het water was lauw tot vrij koud, misschien te koud?quote:Op zaterdag 19 september 2015 13:25 schreef Aventura het volgende:
Vreemd dat je deeg zo nat was. In je recept zit vrij weinig water vind ik. Gebruik je warm water? En hoe lang kneed je?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |