Moet ook wel he met mijn vraatzuchtquote:Op dinsdag 14 juni 2016 16:11 schreef computergirl het volgende:
Je hebt in ieder geval geen beperking qua ovencapaciteit
Niet? En als het te vies is het vuur erbovenop stoken.quote:Op dinsdag 14 juni 2016 16:21 schreef rhubarb het volgende:
Hoe houd je de steen schoon? Ik heb al wat donkere plekken van mozzarella die iets te enthousiast smolt over de rand...
Was een kleine bol echte buffelmozzarella; ik heb de pizza toen ie verder klaar was helemaal voorin de deuropening van de oven heet gehouden tot de hele bol mooi weggesmolten was, ondertussen wat meer fik in het vuurtje gekweekt en hem nog even heet geroosterd voor ik hem naar de maakster liet brengen.quote:Op zondag 26 juni 2016 00:20 schreef vinnypassy het volgende:
Is dat een hele bol mozzarella op die hartjespizza? Hoe is dat er uitgekomen?
Afhankelijk van het gebruikte deeg, het gebruikte beleg enz; in een minuut of 3 is de gemiddelde bodem al "gebakken", en dan is het afhankelijk van hoe gulzig iemand met beleg is geweest.quote:Op zondag 26 juni 2016 10:33 schreef Martijn1P het volgende:
Zullen gezellige zomeravonden zijn met zon oven in de tuin!
Uit niewsgierigheid, hoe lang blijft zon pizza doorgaans in de oven liggen? Ben enigzins verbaasd dat de korst wat bleek blijft met zon enorm vuur op korte afstand. Al heeft het natuurlijk ook met stralingswarmte te maken.
Als je geïnteresseerd bent in het deeg, maar vooral om je pizza's te perfectioneren is dit heel interessant leesvoer. Je dient er wel even voor te gaan zitten haha, maar je krijgt een beter gevoel bij welk type bloem en welk percentage hydratatie geschikt is voor jouw oven!quote:Op zondag 26 juni 2016 10:50 schreef fietsie het volgende:
[..]
Afhankelijk van het gebruikte deeg, het gebruikte beleg enz; in een minuut of 3 is de gemiddelde bodem al "gebakken", en dan is het afhankelijk van hoe gulzig iemand met beleg is geweest.
Door te varieren met de plek in de oven kun je aardig spelen met doorwarmen, kleuren en knapperigheid. Maar aller grootste effect is het deeg.
Voorbeeld: vorige week pizza gebakken met Koopmans Pizzamix als bodem basis: bodem bleef plat, geen lucht erin, niet heel dun te rollen (scheuren bij oppakken van de bodem).
Gister had ik no.0 bloem van een Italiaans merk, 5x (...) gerezen en weer platgekneed met de machine en dan vlak voor het rollen van de pizza's nog even door de kneedmachine. Hierdoor kreeg je echt "pizza crossa" bodems van vroegah
Overigens gebruiken we hem inmiddels vaker voor ovenschotels, geroosterd vlees, alternatief voor bbq enz dan om pizza of brood te bakken. Gewoon omdat het kan
Dat soort "nat deeg" vind ik wel heel leuk om pizza's mee te bakken als ik er 2 of 3 moet doen, maar zoals gister toen er 40 moesten, dan heb ik toch liever steviger "kauwgom" om de kans op mislukken / scheuren / plakken te verkleinen.quote:Op zondag 26 juni 2016 12:10 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Als je geïnteresseerd bent in het deeg, maar vooral om je pizza's te perfectioneren is dit heel interessant leesvoer. Je dient er wel even voor te gaan zitten haha, maar je krijgt een beter gevoel bij welk type bloem en welk percentage hydratatie geschikt is voor jouw oven!
http://www.varasanos.com/pizzarecipe.htm
40, wow haha! Moet een hele opgave zijn geweest. Dan werk je met meer dan 5 KG bloem ofzo? Deeg van 8 a 9 KG?quote:Op zondag 26 juni 2016 12:17 schreef fietsie het volgende:
[..]
Dat soort "nat deeg" vind ik wel heel leuk om pizza's mee te bakken als ik er 2 of 3 moet doen, maar zoals gister toen er 40 moesten, dan heb ik toch liever steviger "kauwgom" om de kans op mislukken / scheuren / plakken te verkleinen.
Sowieso moet ik eerst een betere pizzaschep....
Uhuh 5kg bloem ja, de rest niet gewogen.quote:Op zondag 26 juni 2016 12:35 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
40, wow haha! Moet een hele opgave zijn geweest. Dan werk je met meer dan 5 KG bloem ofzo? Deeg van 8 a 9 KG?
Ik probeer niet te zeggen dat je met nat deeg moet werken, maar dat het interessant leesvoer is voor een ieder die zijn pizza game wil verbeteren.
wat is er mis met die pizzaschep eigenlijk?quote:Op zondag 26 juni 2016 18:31 schreef MonkNL het volgende:
Ook net weer even bezig geweest.. was weer een tijd geleden..
[ afbeelding ]
Allen 2,5 minuut op ongeveer 400 graden.
Is ook echt van mijn favorieten. Pizza pancetta.quote:Op zondag 26 juni 2016 22:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Die ham-mozzarella pizza is echt fantastisch
Gewoon kopen! Een van mijn beste aankopen van de afgelopen jaren..quote:
Mijn balkon is ongeveer 2,5 bij 0,75 meter.quote:Op zondag 26 juni 2016 23:45 schreef MonkNL het volgende:
Gewoon kopen! Een van mijn beste aankopen van de afgelopen jaren..
Haha ja dan wordt dat lastig.. volkstuintje nemen en er een oven in zetten..quote:Op maandag 27 juni 2016 10:08 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Mijn balkon is ongeveer 2,5 bij 0,75 meter.
ik heb iemand horen vertellen over pizza bodem van gemalen bloemkoolquote:Op dinsdag 28 juni 2016 15:35 schreef Blik het volgende:
Wij zijn groot pizza-fan thuis, maar zijn sinds kort gebonden aan glutenvrije pizza's maken. Iemand suggesties voor een goed glutenvrij deegrecept?
Wat een prachtige! Perfect rond, korst mooi gerezen en gelukt om ze niet te royaal te beleggen! Krijg er heel veel trek vanquote:Op zondag 26 juni 2016 18:31 schreef MonkNL het volgende:
Ook net weer even bezig geweest.. was weer een tijd geleden.. En een kleine ode aan MaximusTG
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
en nog eentje voor de diepvries voor van de week
[ afbeelding ]
Allen 2,5 minuut op ongeveer 400 graden.
Erg lekker!!quote:Op dinsdag 28 juni 2016 17:49 schreef fietsie het volgende:
[..]
ik heb iemand horen vertellen over pizza bodem van gemalen bloemkool
Thanks! Doe mijn best..quote:Op dinsdag 28 juni 2016 18:53 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Wat een prachtige! Perfect rond, korst mooi gerezen en gelukt om ze niet te royaal te beleggen! Krijg er heel veel trek van
Lijkt me heel ranzig, mede vanwege dat ik een absolute grafhekel heb aan bloemkoolquote:Op dinsdag 28 juni 2016 17:49 schreef fietsie het volgende:
[..]
ik heb iemand horen vertellen over pizza bodem van gemalen bloemkool
Nee, geen specifieke reden.quote:Op zondag 3 juli 2016 21:15 schreef Myraela het volgende:
Heeft het een reden om zoveel van de rand vrij te laten?
In deze oven bak je een prima pizza in 4a5 minuten tijd. 'Probleem' met dit soort oventjes is dat wanneer je de klep opent je de intense hitte verliest, en enkel nog op stralingswarmte van het bovenspiraal bakt. Al dit soort oventjes hebben te weinig vermogen om in relatief korte tijd (2min) de bovenkant goed te bruinen.quote:Op maandag 4 juli 2016 23:17 schreef mytec het volgende:
Blijft een heerlijk topic dit, ook een mooie ode aan MaximusTG. Is de G3 Ferrari nog steeds een van de "beste" pizza ovens voor in huis in zijn prijs categorie? Ik denk erover om die aan te schaffen, omdat de pizza's in de Nederlandse horeca veelal om te huilen zijn of erg duur zijn.
De normale oven heeft nog veel grotere problemen krijg die niet makkelijk boven de 160.. Ik zag trouwens dat er ook nog een andere Ferrari G3 was? de Napoletana? Die heeft twee stenen (boven en onder, zou dat de warmte beter vasthouden of is dit niet handig?quote:Op woensdag 6 juli 2016 19:07 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
In deze oven bak je een prima pizza in 4a5 minuten tijd. 'Probleem' met dit soort oventjes is dat wanneer je de klep opent je de intense hitte verliest, en enkel nog op stralingswarmte van het bovenspiraal bakt. Al dit soort oventjes hebben te weinig vermogen om in relatief korte tijd (2min) de bovenkant goed te bruinen.
Maar dit heb je ook in een normale oven. De hitte van de steen is geen probleem. Alleen de intense hitte van boven heb je niet.
Enkel door wat aanpassingen te doen aan deze oventjes kun je wat winst behalen. Enkele jaren geleden zijn deze ovens door een EU regel- wetgeving beperkt in capaciteit/ vermogen. Ik heb nog een oud model Bestron van voor deze regeling. Lastiger te controleren, maar icm een IR thermometer en wat oefening is dit voor mij nu de methode om thuis pizza's te bakken.
Is maar net waar je genoegen mee neemt.
Ik heb dit dus (al twee jaar) volkomen gemist. Door je opmerking ben ik eens terug gaan bladeren.quote:Op maandag 4 juli 2016 23:17 schreef mytec het volgende:
Blijft een heerlijk topic dit, ook een mooie ode aan MaximusTG. Is de G3 Ferrari nog steeds een van de "beste" pizza ovens voor in huis in zijn prijs categorie? Ik denk erover om die aan te schaffen, omdat de pizza's in de Nederlandse horeca veelal om te huilen zijn of erg duur zijn.
Pizzacrustquote:Op zondag 3 juli 2016 21:15 schreef Myraela het volgende:
Heeft het een reden om zoveel van de rand vrij te laten?
Oh, dat kan dan inderdaad wel even rauw op je dak vallen...quote:Op woensdag 6 juli 2016 19:59 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
[..]
Ik heb dit dus (al twee jaar) volkomen gemist. Door je opmerking ben ik eens terug gaan bladeren.
Wat triest Ik gebruik zijn recept nog altijd, blijft de beste voor mij.
Dan is de keus snel gemaakt! Ik zou marktplaats een tijdje in de gaten houden. Veel mensen die t product niet begrijpen en/of het te veel moeite vinden om hiermee in de weer te zijn.quote:Op woensdag 6 juli 2016 19:58 schreef mytec het volgende:
[..]
De normale oven heeft nog veel grotere problemen krijg die niet makkelijk boven de 160.. Ik zag trouwens dat er ook nog een andere Ferrari G3 was? de Napoletana? Die heeft twee stenen (boven en onder, zou dat de warmte beter vasthouden of is dit niet handig?
En dan maar hopen dat er niet met dde pellets is gesjoemeld..quote:Op woensdag 6 juli 2016 20:20 schreef emil23 het volgende:
Ik heb thuis een pelletkachel. En in mij zoektocht naar houtpellets kwam ik dit apparaatje tegen:
http://www.green-forest.nl/uuni-pizzaovens.html
Zou dit iets zijn?
Thanks dan heeft het dus eigenlijk niet zo veel nut om de duurdere versie te kopen ;-) Want volgens mij qua temperatuur geen verschil verder. Heb inmiddels een Amazon alert gezet voor de normale G3 (Amazon Italie is het apparaat wel eens 70 geweest, en ze bezorgen ook in Nederland).quote:Op vrijdag 8 juli 2016 07:59 schreef pmponer het volgende:
MaximusTG... hij is de reden waarom de kinderen zo graag zelfgemaakte pizza eten. :|
Over die g3 met 2 stenen lees ik dat wanneer je pizza wilt bakken de bovenste steen eruit moet en de bovenste steen eigenlijk alleen voor andere dingen is... Je moet ook een scharnier omzetten zodat de steen hoog genoeg hangt en tussen de stenen is dan een opening. Heb hem helaas nog niet in werking gezien.
Pizza goed rond krijgen... (tip van MaximusTG) goed opgebold deeg in ronde bakjes doen (yoghurt emmers) als de rijs klaar is omkiepen op je bebloemd werkblad en dan van binnen naar buiten werken met het plat maken. Als je dan een randje overlaat aan de buitenkant houdt deze de vorm van het bakje en is je pizza dus rond.
Dat leek me ook best een mooi ding, maar waarom alleen die pellets? als je gewoon schoon hout hebt moet alles toch wel willen?quote:Op dinsdag 12 juli 2016 18:25 schreef pmponer het volgende:
Goede tip voor amazon bedankt.
Ik weet nog niet waar ik naar op zoek ga wanneer mijn bestron het begeeft.
Eigenlijk wil ik wel het gemak van gas of electriciteit en ook binnen kunnen bakken. Ik zie me namelijk niet in de herfst of winter met een hout oven in de weer.
De pellet kachel die eerder is gepost leek me eerst ook wel wat, totdat bleek dat je alleen hun eigen pellets erin kunt stoken. (nou ja iig waar je 100% zeker van weet dat er alleen hout is gebruikt)
Als je op marktplaats kijkt zie je er ook enkele staan voor paar tientjes (paar keer gebruikt). Op zoekterm pizza oven vindt je ook ferrari ovens.quote:Op maandag 11 juli 2016 23:45 schreef mytec het volgende:
[..]
Thanks dan heeft het dus eigenlijk niet zo veel nut om de duurdere versie te kopen ;-) Want volgens mij qua temperatuur geen verschil verder. Heb inmiddels een Amazon alert gezet voor de normale G3 (Amazon Italie is het apparaat wel eens 70 geweest, en ze bezorgen ook in Nederland).
Haha dat is wel een hele oude! Ik vrees snel kortsluiting!quote:Op woensdag 13 juli 2016 18:18 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Als je op marktplaats kijkt zie je er ook enkele staan voor paar tientjes (paar keer gebruikt). Op zoekterm pizza oven vindt je ook ferrari ovens.
Ben wel benieuwd naar dit model:
http://www.marktplaats.nl(...)eviousPage=lr&pos=15
Oud model; zal wel loeiheet worden.
zeker een mooi apparaat maar dat lijkt me geen goedkope ;-)quote:Op vrijdag 15 juli 2016 19:03 schreef Martijn1P het volgende:
Mooi Rhubarb.
Ook een mooi apparaat. Lijk me ook nog enigszins makkelijk in gebruik en goed controleerbaar. Weet niet of deze al in EU te koop is.
Stuitte zojuist op Roccbox. Eerste levering wordt op korte termijn verwacht. Eerste review even afwachten, maar foto's en enkele youtube vids zien er veelbelovend uit. Lijkt een van de weinige ovens te zijn waar echt over het design is nagedacht. Stuk beter dan die palletkachel.quote:Op dinsdag 12 juli 2016 18:25 schreef pmponer het volgende:
De pellet kachel die eerder is gepost leek me eerst ook wel wat, totdat bleek dat je alleen hun eigen pellets erin kunt stoken. (nou ja iig waar je 100% zeker van weet dat er alleen hout is gebruikt)
Pics or IT didn't happenquote:Op zondag 31 juli 2016 13:33 schreef Gladiooo het volgende:
Even wat rondgekeken hier. Man, wat een heerlijke pizza's zeg. Ga straks ook maar weer bakken!
waar kan je kant en klaar deeg kopen dan?quote:Op maandag 1 augustus 2016 17:09 schreef Firewarrior het volgende:
Ik vraag me af waarom mensen het aan het begin van dit topic hadden over het zelf maken van deeg. Je kunt toch ook gewoon kant en klare deeg gebruiken, waarom zou je het zelf maken, is dat beter?
Ja die pakjes bedoel ik en ik gebruik die wel want ik maak toch niet vaak zelf pizza. Dat is gewoon makkelijker en die extra kosten maken alleen wat uit als je vaak zelf pizza's maakt.quote:Op maandag 1 augustus 2016 18:46 schreef pmponer het volgende:
[..]
waar kan je kant en klaar deeg kopen dan?
of bedoel je pakjes met bodem voor pizza van b.v. koopmans?
Die gebruik ik niet want:
- veel duurder
- zelf afmeten kan je wat met de percentages spelen.
Is wel wat lekkerder. Vind die kant en klare vaak wat te brodig. Tenzij je het heeeel dun uitrolt, maar dna wordt ie toch nooit zo lekker als eigen deeg. Maar als je het niet vaak doet, zou ik het ook niet doen hoor. Ik maakte meestal 1x voor een pizza of 10, 14 en dan de vriezer inquote:Op maandag 1 augustus 2016 17:09 schreef Firewarrior het volgende:
Ik vraag me af waarom mensen het aan het begin van dit topic hadden over het zelf maken van deeg. Je kunt toch ook gewoon kant en klare deeg gebruiken, waarom zou je het zelf maken, is dat beter?
En welke moet ik dan wel kopen ipv koopmans?quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 00:11 schreef djkoelkast het volgende:
Fabrieksdeeg lijkt nergens op. Zo simpel is het. Om het houdbaar te houden en het te laten rijzen zijn allemaal gekke ingrediënten en trucjes nodig die je nooit zelf in je deeg zou stoppen. Natuurlijk maak je alles zo veel mogelijk zelf, zo ook de saus.
Pakken Koopmans al helemaal als de pest mijden, zit vol met rijsmiddel en goedkope bloem. Echt niet te eten.
Anders kun je net zo goed een tosti met ketchup eten.
Je hoeft alleen maar goede bloem (tipo 00, das een bepaalde maalgraad, dus geen gewone patentbloem van de supermarkt) te kopen. Verder een zakje gist van Dr Oetker. Water en een beetje zout.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 00:55 schreef Firewarrior het volgende:
[..]
En welke moet ik dan wel kopen ipv koopmans?
Zelfs gewone bloem of de biologische bloem uit de supermarkt is helemaal prima. Je hoeft je dus niet af te laten schrikken door ingewikkeld lijkende soorten bloem. Het zal zeker even makkelijk zijn als een pak Koopmans, je moet alleen even een weegschaal gebruiken en daarna hetzelfde als het pak eigenlijk. Het resultaat is veel lekkerder! En goedkoperquote:Op dinsdag 2 augustus 2016 08:56 schreef Gripper het volgende:
[..]
Je hoeft alleen maar goede bloem (tipo 00, das een bepaalde maalgraad, dus geen gewone patentbloem van de supermarkt) te kopen. Verder een zakje gist van Dr Oetker. Water en een beetje zout.
Verder zit er helemaal niks anders in pizzadeeg.
En dan maar knijpen met die kantoorhandjes tot het een mooie elastische bal is.
Zoals met zoveel kant en klaar spul gaat het niet zozeer om kosten maar veel meer om smaak. In die kant en klaar pakketjes zit allemaal rotzooi in gegooid die je niet nodig hebt als je iets vers maakt. Met pizzadeeg is dat helemaal het geval, je hebt een paar ingrediënten nodig en je moet het kneden. Je bent er wat meer tijd voor kwijt, maar het is goedkoper en lekkerderquote:Op maandag 1 augustus 2016 22:44 schreef Firewarrior het volgende:
[..]
Ja die pakjes bedoel ik en ik gebruik die wel want ik maak toch niet vaak zelf pizza. Dat is gewoon makkelijker en die extra kosten maken alleen wat uit als je vaak zelf pizza's maakt.
Ja. Techniek en goed kneden is key in het goed ontwikkelen van de gluten in het deeg. Een ander belangrijk punt is temperatuur. In een thuisoven van max250graden is het heel lastig om in de buurt te komen van een goede italiaan.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 11:56 schreef Fretwork het volgende:
Is goed kneden nou eigenlijk de doorslaggevende factor? Want ik maak vaak deeg van tipo00 van Di cecco, oetker gist, zout, water en suiker. Maar het is met toch vaak niet goed genoeg. Komt niet in de buurt van een goede Italiaan.
Maar als je het verkeerd doet, is het dan niet minder lekker? De laatste keer dat ik een zelfgemaakte pizza at was die gewoon lekker, het deeg ook. En het deeg was kant en klaar.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 10:26 schreef Blik het volgende:
[..]
Zoals met zoveel kant en klaar spul gaat het niet zozeer om kosten maar veel meer om smaak. In die kant en klaar pakketjes zit allemaal rotzooi in gegooid die je niet nodig hebt als je iets vers maakt. Met pizzadeeg is dat helemaal het geval, je hebt een paar ingrediënten nodig en je moet het kneden. Je bent er wat meer tijd voor kwijt, maar het is goedkoper en lekkerder
Ik zeg niet dat een kant-en-klaar deeg vies is, het is alleen vaak minder lekker dan een zelfgemaakt vers deeg. Daarnaast kan het eigenlijk bijna niet fout gaan, het is zo simpel. Als het dan misgaat zit het hem in het niet genoeg kneden of de temp van de over. Maar bij die oorzaken kan het ook fout gaan bij een Koopmans mix.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 15:54 schreef Firewarrior het volgende:
[..]
Maar als je het verkeerd doet, is het dan niet minder lekker? De laatste keer dat ik een zelfgemaakte pizza at was die gewoon lekker, het deeg ook. En het deeg was kant en klaar.
Met een goede heteluchtoven die ook echt die temperatuur haalt, en een pizzasteen die lang genoeg verwarmd is lukt dat heel aardig hoor!quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 12:52 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Ja. Techniek en goed kneden is key in het goed ontwikkelen van de gluten in het deeg. Een ander belangrijk punt is temperatuur. In een thuisoven van max250graden is het heel lastig om in de buurt te komen van een goede italiaan.
Toch is het een leuk klusje om thuis pizzas te maken
Nee, wel een goede oven in mn fornuis, max 260 graden en hetelucht. En een dikke steen van chamotteklei, daar lukt alles goed mee.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 16:33 schreef Fretwork het volgende:
Ik vind het vaak na 5 minuten welletjes. Goede tips, ik ga weer aan het werk Gripper!
Jij had geen pizzaoven toch?
Oeh, waar gekocht voor die prijs?quote:Op woensdag 17 augustus 2016 14:54 schreef BYM het volgende:
Ziet er goed uit LovelyLady
Ik heb een nieuwtje ... zojuist mijn NIEUWE Bestron DLD9016 voor 40¤ opgehaald .
Helaas te laat om nog deeg te laten rijzen, maar zet het deeg vast klaar voor morgen
Kan het de hele dag en nacht rijzen in de koelkast, en dan morgen nog twee uurtjes "warm" rijzen.
Ben benieuwd, ik zal proberen eraan te denken foto's te maken
Marktplaats of iets dergelijks waarschijnlijk. Deze modellen zijn niet meer in productie.quote:Op woensdag 17 augustus 2016 15:30 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Oeh, waar gekocht voor die prijs?
Nice! deze worden echt gloeiendheet. IR voor 2 tientjes is wel handig om steentemp. te meten.quote:Op woensdag 17 augustus 2016 14:54 schreef BYM het volgende:
Ziet er goed uit LovelyLady
Ik heb een nieuwtje ... zojuist mijn NIEUWE Bestron DLD9016 voor 40¤ opgehaald .
Helaas te laat om nog deeg te laten rijzen, maar zet het deeg vast klaar voor morgen
Kan het de hele dag en nacht rijzen in de koelkast, en dan morgen nog twee uurtjes "warm" rijzen.
Ben benieuwd, ik zal proberen eraan te denken foto's te maken
Dank, ga ik in de gaten houden. Was even in de war doordat er nieuwe stond .quote:Op woensdag 17 augustus 2016 20:54 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Marktplaats of iets dergelijks waarschijnlijk. Deze modellen zijn niet meer in productie.
Ja, eens. Net waar je je prettig bij voelt en wat voor eindresultaat je wenst Bij mij zijn ook veel baksel mislukt, maar icm een IR Thermometer en wat oefening lukt het nu heel aardig..quote:Op donderdag 18 augustus 2016 09:37 schreef NutKees het volgende:
Ik vond die Bestron maar een rotding, heb de steen temperatuur nooit goed onder de knie gekregen. De eerste pizza lukte nog wel maar daarna was het of een zwarte bodem en half gare bovenkant, of andersom. Ik heb nu een Ferrari G3 en die is veel beter te beheersen naar mijn idee, maar die wordt inderdaad niet zo idioot heet als de Bestron. Het is wat je wil denk ik.
Rotterdam , en inderdaad op/via marktplaats. Maar hij was dus echt nog nooit gebruikt en nog nieuw in de doosquote:Op woensdag 17 augustus 2016 15:30 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Oeh, waar gekocht voor die prijs?
quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:30 schreef BYM het volgende:
[..]
Rotterdam , en inderdaad op/via marktplaats. Maar hij was dus echt nog nooit gebruikt en nog nieuw in de doos
Moet zeggen, lukt goed .. bodem was echt supergoed gelukt.
Heb de temperatuurmeter er inderdaad ook bijgehad, maar gewoon ff in de gaten gehouden en ging prima
Heb meerdere deegsoorten uitgeprobeerd, wilde een keer bodem van speltmeel maken. Speltmeel wel nog ff wat fijner gemalen in de blender, vond het er wat grof uitzien.
Was lekker luchtig na rijzen buiten in het zonnetje, was lekker temperatuurtje vanmiddag.
Dit was de Hawaii met speltmeel, gist uit een zakje en gula Jawa (javaanse suiker) ....
[ afbeelding ]
Volgende week ff kijken dat ik beter meel kan halen.
suiker, in pizza???quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:30 schreef BYM het volgende:
Dit was de Hawaii met speltmeel, gist uit een zakje en gula Jawa (javaanse suiker) ....
[ afbeelding ]
Volgende week ff kijken dat ik beter meel kan halen.
ik doe altijd een beetje suiker bij het water en de gistquote:
nergens voor nodig hoor, die gist heeft genoeg te eten van meel zelfquote:Op vrijdag 19 augustus 2016 20:13 schreef Friday12 het volgende:
[..]
ik doe altijd een beetje suiker bij het water en de gist
Is meer voor de kleur ofzoietsquote:Op vrijdag 19 augustus 2016 20:17 schreef computergirl het volgende:
[..]
nergens voor nodig hoor, die gist heeft genoeg te eten van meel zelf
Het is lang geleden dat ik het recept gelezen hebquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |