abonnement Unibet Coolblue
pi_153938110
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 00:36 schreef Eficaz het volgende:

Bij de evangelische getinte groepen met sektarische trekken, bemoeien ze zich met je privé en als je niet dingen doet, wat zij bijbels vinden, dreigen ze dat je dan naar de hel gaat.
Dreigen doen ze bij ons sws niet en de hel kennen we niet.
En bemoeien met wat wij prive doen wordt verder niet gedaan, alsof er camera bij mij thuis hangt.
Of dat erin geknalt gaat worden wat ik moet (of niet) doen thuis. Alleen als blijkt dat je ernstige overtreding begaat heb je iets om uit te leggen.

quote:
Ik had na een tijdje een eigen mening gekregen en begon zélf na te denken, dat is voor hun al zondig genoeg, voor hun is anders denken dan hoe de leiding denkt al een zonde. Want hoe de leiding denkt, dat is de enige juist manier. een andere mening hebben is zonde in hun ogen. En ja, dan ga je naar de hel. (stelletje achterlijke idioten)
Nogmaals: Je laat je weer veel te snel leiden door emoties. Ons maar direct sekte te noemen terwijl we dat sws niet zijn.
Wij worden in onze lectuur juist aangemoedigd om grondig onderzoek naar ALLES te doen, en ja dat houdt dus ook in dat we niet zo maar moeten aannemen wat de organisatie zegt. Gek he, iedereen kletst altijd dat wij meelopertje zijn en alles maar moeten geloven. Terwijl onze organisatie zelf zegt die organisatie zelf te controleren.

Als ik geen zin heb te prediken ga ik niet hoor.
En als het deze week veel te warm is dan zit ik gewoon in de tuin of het zwembad ipv te prediken hoor.
pi_153938821
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 12:30 schreef Eficaz het volgende:

Bianconeri schreef ook ergens dat 'wij' niet geïntereseerd zijn in bv carriere maken.

Vind ik erg. Ten eerste dat steeds praten in de 'wij' vorm. @ bianconerie, ben jij geen individu? waarom geen cariere maken als je de kans hebt: je kansen weggooien, zal God dat willen?

Nee, ik zeg niet dat carriere maken nu het allerbelangrijkste is. Maar als iemand de kans heeft en grijpt hem niet, vind ik het ook dom. Ja, uitzonderingen; ik ken ook iemand die kon een hogere functie krijgen met een veel beter salaris ook, dat deed hij niet, hij wou gewoon geen vrije tijd inleveren voor geld. dat is dan weer en heel wat anders want het is dan eigen keuze.

Zo, en nu naar buiten :9
Oh je hoeft echt niet bang te zijn dat ik geen individu ben. Er wordt hier gesproken over JG, er wordt hier niet gesproken over Bianconeri. Daarom het spreken in ''wij''. Daarnaast gelooft elke JG in de Bijbel, en natuurlijk allemaal in wat de Bijbel echt leert.

Wat voor kans is een carriere? Zou God het een kans vinden dat je je leven zou verknallen voor een carriere? Lijkt mij niet, een zielig leventje dat alleen maar is voor een carriere voor het geld verdienen. Het is niet zo zeer verkeerd om carriere te maken, kun je toevallig komen omdat je goed werkt. Maar carriere als doel, wat stom. Net als geld verdienen, man dat is maar een stomme bijzaak. Leven draait om andere dingen, geld is een noodzakelijk kwaad.

Dat is het rare in een land als Nederland. De gemiddelde Nederlander kan niet meer blij zijn met gewoon een huis, eten en kleding. Nee, het moet een groot huis zijn en op den duur groter. Er moet een auto komen, en nee geen klein ding. Goedkope smartphone? Nee joh, zo'n onnozele veel te dure iphone.
Altijd maar je in de naad werken om maar meer en meer geld te verdienen om meer en meer te hebben.

Wees gewoon eens blij met een simpel huisje, een maaltijd en kleding.
Moet je eens kijken voor hoe weinig je rond kunt komen, kun je prima dagen inleveren op werk.
Scheelt weer een hoop stress. Heb je veel meer tijd om (evt) lekker van je gezin te genieten.

Dat materialistische van Nederland :r

Ik ken mensen die een hoge topfunctie in het bedrijfsleven konden hebben en nu in kamertje van max 10 bij 10 wonen, amper op vakantie kunnen, kleine auto maar hebben maar echt vele vele malen gelukkiger zijn.

1 Tim 6:8 Wanneer wij daarom voedsel, kleding en onderdak hebben, zullen wij daarmee tevreden zijn
pi_153939556
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 12:58 schreef Eficaz het volgende:

Waarom geen carriere maken als je kansen hebt? :) :Y :s) Jezelf ontwikkelen :Y :s)

en je tijd verdoen met aan deuren leuren? }:| ;(

Jij leeft niet je eigen leven, je praat steeds in de 'wij' vorm, je bent geen individu, je bent een van de velen, namelijk een JG, waar iedereen hetzelfde denkt en dan denkt dat ie uniek is. :'(

Ga ipv je tijd verdoen met aan deuren leuren, verder studeren of iets anders/meer studeren dan je al deed eerst, psychologie ofzo. dan gaan namelijk je ogen open. zo ging dat bij mij namelijk wel.#inzichthoedingenwerkendoorpsychologie

Sterkte!!! ^O^

"voorwaarde voor geloof is het feit dat God bestaat. God kan tegen jou praten via je gedachten, daar hoeft geen organisatie aan te pas te komen hoor.

*Het geloof nu is de zekerheid der dingen, die men hoopt, en het bewijs der dingen, die men niet ziet. ^O^ (Hebreeën 11:1)

Edit: je eigen leven leiden is juist studeren en jezelf blijven ontwikkelen. Dat kan via wetenschappelijke studie tot gewoon cursussen. Ook door je bijvoorbeeld, toe te leggen op schilderen en tekenen ontwikkel je jezelf. In ieder geval: doe wat met je leven, wat je van God hebt gekregen! *O*
Beetje zelfde posts als wat je al poste..
Ben je nog wel gelovig?

Wat heb je aan een carriere? Helemaal niets.
Je kunt jezelf veel beter ontwikkelen als je niet alleen maar bezig bent met je werk, heb je veel meer tijd om dingen te ondernemen, te bestuderen en ga maar door.

Langs de deuren gaan om met mensen te praten is het allerbeste om te doen. Wel even brood op de plank natuurlijk, maar verder.

En nogmaals: De wij is omdat dit topic getiteld is: JG, niet Bianconeri.

Ik heb al genoeg gestuurd, en ja ook gewoon hoog en wetenschappelijk.
Psychologie gedoe? Nee joh. En ga niet doen alsof je iets over JG weet als je nog niets over ons weet ;) Doe eerst even onderzoek.

God hoeft niet via organisatie wat te doen, maar toch zegt de Bijbel heel duidelijk dat er een organisatie zou zijn. In de 1e eeuw ging alles via een groep oudere mannen in Jeruzalem. In Hebreeën wordt ook duidelijk gezegd dat zeker naarmate de grote dag dichterbij zou komen we dicht bij elkaar moeten blijven om elkaar aan te moedigen en het onderling vergaderen niet na te laten.
Dat is gewoon niet mogelijk als God geen organisatie zou hebben, en iemand die denkt dat God geen organisatie zou hebben gelooft niet in de Bijbel.

Snap je zelf niet hoe tegenstrijdig je doet?
Eerst zit je mij maar te vertellen wat ik moet gaan doen, ik moet gaan studeren, niet maar aan de deuren leuren, moet maar carriere gaan maken, en je maakt verhalen over Jg sekte wat onzin is, en dat ik er uit zou moeten gaan terwijl je niets over JG weet.

En nou ga je in je laatste zin zeggen dat iemand zijn eigen leven moet leven?
Ik ben volledig overtuigd van de keuze die ik maak, ik sta er zelf helemaal achter, ook al staat mijn familie daar niet achter, ik weet zeker door bewijzen dat God bestaat dat JG de Bijbel echt navolgen en ik wil mijn leven zo leiden.
Ik wil niet zo'n sneue typische Nederlander zijn dat zielig maar elke dag naar zijn werk gaat en maar thuis komt en zo elke week maar weer ingaat, alleen maar carriere wil maken en geld geld geld willen.
pi_153940034
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 09:07 schreef hoatzin het volgende:

Of het blijft stil. :')
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 11:52 schreef Molurus het volgende:

Of dat inderdaad.

De vraag die mij bezighoudt: waarom trappen wij daar toch iedere keer weer in? :')
Sommigen hebben een leven

quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 12:04 schreef Haushofer het volgende:
Ik verbaas me eigenlijk ook over alle reacties die Bianconeri nog krijgt...
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 12:07 schreef hoatzin het volgende:

Er is wel eens geopperd om hem massaal te negeren maar dat is vrijwel onhoudbaar. Ach ik moet er ook wel om lachen. Het is onvoorstelbaar hoe hij zichzelf voor schut zet hier.
En ik moet lachen om de inhoudsloze kortzichtige reacties hier. En dan maar zeggen dat ik me voor schut zou zeggen _O-

quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 14:36 schreef Molurus het volgende:

Is dit werkelijk zo? Kun jij ervoor kiezen te geloven dat je volgende maand de staatsloterij zult gaan winnen? Kun jij ervoor kiezen niet te geloven dat FOK! bestaat?

Ik denk niet dat geloof een keuze is. Ieg niet als het oprecht geloof is.

En ook het opleggen daarvan durf ik wel vraagtekens bij te zetten. Zeker als het gaat om kinderen die van jongs af aan wordt verteld dat god X bestaat en dit en dat wil.

Wij hebben zelfs een traditie daarop gebaseerd: het sinterklaasfeest.
quote:
1s.gif Op maandag 29 juni 2015 14:27 schreef Eficaz het volgende:

Wel of niet geloven, dat is dan nog altijd iemands eigen keuze en niet opgelegd.

Je kiest er niet even voor om te geloven. Ik kan niet even zeggen morgen oh ik geloof niet meer in God omdat mijn hersenen veel te goed de feiten kennen dat God wel moet bestaan.
Daar kies je gewoon niet voor.

Waar je wel voor kan kiezen is om het niet te gaan onderzoeken, wat in veel gevallen gebeurt bij kinderen die opgroeien in een gelovig gezin (ik gelukkig niet) en het alleen maar gewoon aannemen en nooit verder bij nadenken. Die kiezen om niet verder na te denken.

Waar je ook voor kan kiezen is om het niet bekend te maken, dat je in je koppie het allemaal heel goed weet maar niets uitdraagt. Of wat heel erg veel hier doen om gewoon lekker de feiten in een achterkamertje in de hersenen te stoppen en de sleutel weggooien en een heksen flut kamertje aan de andere kant openen en daar leugens als evolutie uit halen. Dat is een keus om te uiten, maar in het koppie kun je daar geen keus in maken natuurlijk. Feit is feit.

Het is ook niet iets wat opgedrongen is.
pi_153941932
:O
pi_153943529
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 22:04 schreef bianconeri het volgende:

Ze ontmoedigen het doorstuderen niet hoor, heb het zelf ook gedaan. We worden er alleen niet toe aangemoedigd.

nog steeds niet genoeg gestudeerd dus, ik zou zeggen lees het boek Mormon eens, heel leerzaam.
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
pi_153945465
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 23:04 schreef bianconeri het volgende:

[..]

[..]

Sommigen hebben een leven

[..]

[..]

En ik moet lachen om de inhoudsloze kortzichtige reacties hier. En dan maar zeggen dat ik me voor schut zou zeggen _O-

[..]

[..]

Je kiest er niet even voor om te geloven. Ik kan niet even zeggen morgen oh ik geloof niet meer in God omdat mijn hersenen veel te goed de feiten kennen dat God wel moet bestaan.
Daar kies je gewoon niet voor.

Waar je wel voor kan kiezen is om het niet te gaan onderzoeken, wat in veel gevallen gebeurt bij kinderen die opgroeien in een gelovig gezin (ik gelukkig niet) en het alleen maar gewoon aannemen en nooit verder bij nadenken. Die kiezen om niet verder na te denken.

Waar je ook voor kan kiezen is om het niet bekend te maken, dat je in je koppie het allemaal heel goed weet maar niets uitdraagt. Of wat heel erg veel hier doen om gewoon lekker de feiten in een achterkamertje in de hersenen te stoppen en de sleutel weggooien en een heksen flut kamertje aan de andere kant openen en daar leugens als evolutie uit halen. Dat is een keus om te uiten, maar in het koppie kun je daar geen keus in maken natuurlijk. Feit is feit.

Het is ook niet iets wat opgedrongen is.
Nadenken of letterlijk overnemen?
“Integrity is doing the right thing, even when no one is watching.”
― C.S. Lewis
pi_153945470
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 22:04 schreef bianconeri het volgende:
Zeg dan maar eens wat er aan de leer van JG niet klopt Bijbels gezien
Zie vorige posts
“Integrity is doing the right thing, even when no one is watching.”
― C.S. Lewis
pi_153946378
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 22:34 schreef bianconeri het volgende:
Moet je eens kijken voor hoe weinig je rond kunt komen, kun je prima dagen inleveren op werk.
Ja.

Jij zal wel moéten kijken van hoe weinig je rond kan komen, gezien wat je allemaal aan de JG en door het werk bij de JG kwijt bent.

Jullie moeten zelfs zelf de lectuur (en die lectuur is niet écht goedkoop...zeg maar) zelf betalen die jullie aan mensen geven(die het vervolgens meteen weer wegflikkeren)... _O- .
“Integrity is doing the right thing, even when no one is watching.”
― C.S. Lewis
pi_153946465
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 08:50 schreef Eficaz het volgende:

[..]

Ja.

Jij zal wel moéten kijken van hoe weinig je rond kan komen, gezien wat je allemaal aan de JG en door het werk bij de JG kwijt bent.

Jullie moeten zelfs zelf de lectuur (en die lectuur is niet écht goedkoop...zeg maar) zelf betalen die jullie aan mensen geven(die het vervolgens meteen weer wegflikkeren)... _O- .
De JG's betalen zelf ook niet voor hun lectuur hoor.. alleen vrijwillige bijdragen,
En dit soort posts zijn natuurlijk koren op de molen van Bianconeri, beter houden we het even op de kritische punten van oa. Molerus over bijv. het jaar 607 Vchr (waar nog steeds geen antwoord op gekomen is overigens).
Alpha kenny one
  dinsdag 30 juni 2015 @ 09:29:44 #136
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_153946841
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 23:54 schreef ATON het volgende:
:O
Dit is de enige zinvolle reactie inderdaad....
pi_153948290
Om Alan Watts aan te halen: wanneer we ons verlangen niet meer met materialisme, seks, voedsel etc. kunnen bevredigen, maken we het abstracter door naar literatuur, wetenschap en religie te gaan. Maar ondanks die abstractie is het nog steeds verlangen. Zelfde koekje, andere verpakking.
-
pi_153950094
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 08:59 schreef falling_away het volgende:

[..]

De JG's betalen zelf ook niet voor hun lectuur hoor.. alleen vrijwillige bijdragen,
En dit soort posts zijn natuurlijk koren op de molen van Bianconeri, beter houden we het even op de kritische punten van oa. Molerus over bijv. het jaar 607 Vchr (waar nog steeds geen antwoord op gekomen is overigens).
Vrijwillig.

Ik ken dat. Vrijwillig, en reken maar dar men veel geeft, want hoe meer je geeft, hoe meer zielen er gered kunnen worden....(ik had zelf een klein fortuintje gegeven) (ooit evangelisch)

Nu denk ik: zielen redden met geld ?....
“Integrity is doing the right thing, even when no one is watching.”
― C.S. Lewis
pi_153950276
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 00:54 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

nog steeds niet genoeg gestudeerd dus, ik zou zeggen lees het boek Mormon eens, heel leerzaam.
Ik heb genoeg gestudeerd hoor.

Ik weet wel wat dingen van dat boek hoor. Waarom zou ik dat lezen? Echt raar boek.

quote:
5s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 03:36 schreef Eficaz het volgende:

Nadenken of letterlijk overnemen?
Wat bedoel je?

quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 08:50 schreef Eficaz het volgende:

Ja.

Jij zal wel moéten kijken van hoe weinig je rond kan komen, gezien wat je allemaal aan de JG en door het werk bij de JG kwijt bent.

Jullie moeten zelfs zelf de lectuur (en die lectuur is niet écht goedkoop...zeg maar) zelf betalen die jullie aan mensen geven(die het vervolgens meteen weer wegflikkeren)... _O- .
Het is een KEUS om meer voor God te doen. Wat zou ik een doelloos leventje hebben zeg als ik maar triest alleen maar beetje elke dag naar werk zou gaan en verder geen leven.

Denk gewoon eens na wat een mens nodig heeft om te leven, weinig. Gelukkig zijn hangt echt niet af van meer hebben materieel gezien dan dat beetje wat je nodig hebt, zeker niet.

En jij weet echt helemaal niets over Jehovah's Getuigen he?
Wij weten sowieso al niets over de kosten van de lectuur, er zit geen prijskaartje aan.
Alles wordt compleet gratis gedaan, ik krijg het in de zaal gewoon gratis, ik geef het gewoon gratis weg aan mensen die het echt willen. Als mensen het niet willen krijgen ze het niet.

quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 08:59 schreef falling_away het volgende:

De JG's betalen zelf ook niet voor hun lectuur hoor.. alleen vrijwillige bijdragen,
En dit soort posts zijn natuurlijk koren op de molen van Bianconeri, beter houden we het even op de kritische punten van oa. Molerus over bijv. het jaar 607 Vchr (waar nog steeds geen antwoord op gekomen is overigens).
Precies.

Laat het ook een keer over wat logischers gaan zeg... Altijd alleen maar dat afkraken van van alles hier bah. Domme gezeik en nooit inhoudelijk gedoe.
Wat valt er nou over 607 te zeggen? Nergens staat 100% vast dat het die datum is, archeologisch.
pi_153950367
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 23:54 schreef ATON het volgende:
:O
Ga gewoon weg ofzo als dit alles je toch niet boeit, wat doe je hier dan eigenlijk?

quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 03:46 schreef Eficaz het volgende:

Zie vorige posts
Welke vorige posts?

Ik heb nog niet 1 post gezien waarin jij inging op leerstellige punten van Jehovah's Getuigen.

Je laat je trouwens wel heel erg kennen lijkt het, hopelijk zit ik er naast.
Je reageert maar op een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel klein stukje van mijn reactie, en dan eigenlijk nog niet eens op wat ik zei maar op iets anders.
Ik haal een Bijbeltekst aan over dat er wel een organisatie moet zijn, ben je direct stil.
En zo heb ik heel veel aan je uit gelegd en je laat alles gewoon links liggen. Of ben je hier ook alleen maar om alles over 1 kam te scheren en alleen je eigen padje heilig en geweldig te vinden en de rest walgelijk en niets te willen onderzoeken en geen echte antwoorden te willen?
pi_153950487
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 12:32 schreef bianconeri het volgende:
Ga gewoon weg ofzo als dit alles je toch niet boeit, wat doe je hier dan eigenlijk?
:O
pi_153950964
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 22:02 schreef bianconeri het volgende:
quote: Op woensdag 24 juni 2015 13:57 schreef Eficaz het volgende:Gedachten controle an sich is altijd gevaarlijk! Als je dingen moet verdringen en je mag de Waarheid niet zien en niet zelf denken...dan kan je nooit jezelf zijn.👿
quote:
Bianconerie: Zegt iemand die veelal rare tekens achter zijn posts plaatst lol....
Wat heeft dat nu met tekens te maken, op me Phone staan ze er anders op gaat soms automatisch...

De inhoud...
“Integrity is doing the right thing, even when no one is watching.”
― C.S. Lewis
  dinsdag 30 juni 2015 @ 14:25:03 #143
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_153953237
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 12:28 schreef bianconeri het volgende:
Ik heb genoeg gestudeerd hoor.
Lijkt me sterk. Je produceert voortdurend onzin.
quote:
Je reageert maar op een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel klein stukje van mijn reactie,
Jij reageert soms helemaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal niet. Vooral als duidelijk wordt dat je weer eens een oliedomme uitspraak gedaan hebt.

(weet je nog? Mens, varken, chimp? Nee daar reageer je niet op ik weet het inmiddels...)
pi_153953577
@ biancore

Jullie ontkennen het essentiële, de kern van het christendom, namelijk het evangelie.

Dmv valse Bijbelvertalingen: Bv Zacharia 12:10

Statenvertaling:
quote:

Doch over het huis Davids, en over de inwoners van Jeruzalem, zal Ik uitstorten den Geest der genade en der gebeden; en zij zullen Mij aanschouwen, Dien zij doorstoken hebben, en zij zullen over Hem rouwklagen, als met de rouwklage over een enigen zoon; en zij zullen over Hem bitterlijk kermen, gelijk men bitterlijk kermt over een eerstgeborene.
Dit slaat op Jezus die zal komen als Messias voor vergeving van zonden. als je de kern uit het christelijk geloof haalt blijft er niets meer over.

NWT:
quote:

En ik wil over het huis van Da̱vid en over de inwoners van Jeru̱zalem de geest van gunst en smekingen uitstorten, en zij zullen stellig opzien naar Degene die zij hebben doorstoken, en zij zullen stellig over Hem weeklagen zoals bij het geweeklaag over een enige [zoon]; en er zal een bittere jammerklacht over hem zijn zoals wanneer er een bittere jammerklacht is over de eerstgeboren [zoon].

Hierboven zie je hoe in de NWT dingen zo worden verdraaid dat Jezus niet meer de zoon van God is, en
alleen maar veranderd omdat jullie niet in Jezus als Gods zoon geloven :')

Dát is nu juist de kracht van het Evangelie, geloven dat Jezus voor ons gestorven is. Opdat wij leven in overvloed hebben.

En dát halen jullie eruit.

Shame on you!

*Kijk, bij een ongelovige boeit het me niet dat hij dat niet gelooft, ik was ook me halve leven ongelovig, heb ongelovigen en gelovigen als me allerbeste beste vrienden.

Maar ja, als je, zoals jij, Biancore, zegt christelijk te zijn vindt ik het eigenlijk heiligschennis als jij ontkent dat Christus, Gods zoon aan het kruis stierf voor onze zonden.

(ja, er zijn ook ongelovigen die van nature goed doen en daarom gerechtvaardigd zijn bij God(Romeinen 2 13-15)

Dus dat riedeltje van evangelische gemeentes dat je alleen naar de hemel gaat als je gelooft, daar heb ik mijn buik vol van: arrogantie ten top.

8-)

Ik zelf heb Gods genade wel nodig. Jezus zegt dat hij is gekomen voor de zieken en onrechtvaardigen(jij wil niet weten wát ik deed voordat ik ging geloven, het is iig niet erg fraai(understatement) dus ja, ik heb Gods genade wel nodig.
“Integrity is doing the right thing, even when no one is watching.”
― C.S. Lewis
  dinsdag 30 juni 2015 @ 14:46:39 #145
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_153953692
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 14:41 schreef Eficaz het volgende:
Hierboven zie je hoe in de NWT dingen zo worden verdraaid dat Jezus niet meer de zoon van God is, en
alleen maar veranderd omdat jullie niet in Jezus als Gods zoon geloven
Dat geloven ze wel hoor. Alleen niet dat JC God is. Daartoe hebben ze ook wat aanpassinkjes gedaan.

quote:
Doch over het huis Davids, en over de inwoners van Jeruzalem, zal Ik uitstorten den Geest der genade en der gebeden; en zij zullen Mij aanschouwen, Dien zij doorstoken hebben, en zij zullen over Hem rouwklagen, als met de rouwklage over een enigen zoon; en zij zullen over Hem bitterlijk kermen, gelijk men bitterlijk kermt over een eerstgeborene.
Dit slaat op Jezus die zal komen als Messias voor vergeving van zonden. als je de kern uit het christelijk geloof haalt blijft er niets meer over.
En...is dat ook gebeurd? Is er door diegenenen die Hem " doorstoken hadden" ook bitter gekermd en geklaagd? Ik vind dat namelijk nergens terug...

Net als andere voorspellingen over de messias, die JC zeker niet heeft waargemaakt.
pi_153953758
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 14:25 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Lijkt me sterk. Je produceert voortdurend onzin.

[..]

Jij reageert soms helemaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal niet. Vooral als duidelijk wordt dat je weer eens een oliedomme uitspraak gedaan hebt.

(weet je nog? Mens, varken, chimp? Nee daar reageer je niet op ik weet het inmiddels...)
Ik begin ook steeds meer te twijfelen dat onze biancore gestudeerd heeft: iemand die gestudeerd heeft kan onmogelijk zooooooo dom overkomen. Of ja, het komt door de JG, vergis je niet, het is een gevaarlijke sektarische club, waar hij slachtoffer van is.

Hij kan alleen nog maar met onliners en onzin komen, hij kan niet anders. Hij is eigenlijk het bewijs dat hij is gehersenspoelt, was hij dat niet, was er gewoon een gesprek met hem te voeren.

Eigenlijk is hij slachtoffer zonder het door te hebben....eigenlijk zou ik medeogen met hem willen hebben.

Afijn, ik ga maar weer eens aan het werk!

*Werken met dit mooie weer het zou verboden moeten worden :'(

[ Bericht 0% gewijzigd door Eficaz op 30-06-2015 15:09:25 ]
“Integrity is doing the right thing, even when no one is watching.”
― C.S. Lewis
  dinsdag 30 juni 2015 @ 14:50:40 #147
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_153953777
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 14:49 schreef Eficaz het volgende:

[..]

Ik begin ook steeds meer te twijfelen dat onze biancore gestudeerd heeft: iemand die gestudeerd heeft kan onmogelijk zooooooo dom oeverkomen. Of ja, het komt door de JG, vergis je niet, het is een gevaarlijke sektarische club, waar hij slachtoffer van is.

Hij kan alleen nog maar met onliners en onzin komen, hij kan niet anders. Hij is eigenlijk het bewijs dat hij is gehersenspoelt, was hij dat niet, was er gewoon een gesprek met hem te voeren.

Eigenlijk is hij slachtoffer zonder het door te hebben....eigenlijk zou ik medeogen met hem willen hebben.

Afijn, ik ga maar weer eens aan het werk!

*Werken met dit mooie weer het zou verboden moeten worden :'(
Domheid is voor een domoor niet te herkennen. ;)
pi_153953842
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 14:46 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Dat geloven ze wel hoor. Alleen niet dat JC God is. Daartoe hebben ze ook wat aanpassinkjes gedaan.

[..]

En...is dat ook gebeurd? Is er door diegenenen die Hem " doorstoken hadden" ook bitter gekermd en geklaagd? Ik vind dat namelijk nergens terug...

Net als andere voorspellingen over de messias, die JC zeker niet heeft waargemaakt.
Ja, en omdat ze niet geloven dat Christus én mensen én God is, ontkennen ze het evangelie, maw, de genadeboodschap, voor degene die genade nodig hebben.

Ik heb genade nodig. Ten eerste voor mijn 'verleden'. Ten tweede, ik heb nog steeds last van dingen door mijn vroegere levenswandel. Vandaar.

Maar omdat ík genade nodig heb, wil dat natuurlijk helemaal niet zeggen dat mijn buurman die altijd netjes heeft geleefd, dat ook nodig heeft. Ik denk van niet.

Wat voor de een geldt, geldt niet voor een ander, #genuanceerddenken :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Eficaz op 30-06-2015 15:11:19 ]
“Integrity is doing the right thing, even when no one is watching.”
― C.S. Lewis
  dinsdag 30 juni 2015 @ 15:03:03 #149
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_153954001
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 14:53 schreef Eficaz het volgende:
Ik heb genade nodig. Ten eerste voor mijn 'verleden'. Ten tweede, ik heb nog steeds last van dingen door mijn vroegere levenswandel. Vandaar.
Weet je zeker dat het niet door de vreselijke zonden van je vader, grootvader en overgrootvader komt? God rekent jou hun zonden namelijk aan. Dat hoor je elke zondag tijdens de 10 geboden...

(overigens: jouw ten eerst en ten tweede zijn imho hetzelfde...)
pi_153954072
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 14:46 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Dat geloven ze wel hoor. Alleen niet dat JC God is. Daartoe hebben ze ook wat aanpassinkjes gedaan.

[..]

En...is dat ook gebeurd? Is er door diegenenen die Hem " doorstoken hadden" ook bitter gekermd en geklaagd? Ik vind dat namelijk nergens terug...

Net als andere voorspellingen over de messias, die JC zeker niet heeft waargemaakt.
Psalm 22 verwijst oa duidelijk naar de Messias, Christus, zie vetgedrukt, en is sowieso ook an sich een prachtige psalm vind ik:

Verlaten en toch roepende tot God

1. Mijn God, mijn God! waarom hebt Gij mij verlaten, verre zijnde van mijn verlossing, van de woorden mijns brullens?
2. Mijn God! Ik roep des daags, maar Gij antwoordt niet; en des nachts, en ik heb geen stilte.
3. Doch Gij zijt heilig, wonende onder de lofzangen Israels.
4. Op U hebben onze vaders vertrouwd; zij hebben vertrouwd, en Gij hebt hen uitgeholpen.
5. Tot U hebben zij geroepen, en zijn uitgered; op U hebben zij vertrouwd, en zijn niet beschaamd geworden.
6. Maar ik ben een worm en geen man, een smaad van mensen, en veracht van het volk.
7. Allen, die mij zien, bespotten mij; zij steken de lip uit, zij schudden het hoofd, zeggende:
8. Hij heeft het op den Heere gewenteld, dat Hij hem nu uithelpe, dat Hij hem redde, dewijl Hij lust aan hem heeft!


9. Gij zijt het immers, die mij uit den buik hebt uitgetogen; die mij hebt doen vertrouwen, zijnde aan mijner moeders borsten.
10. Op U ben ik geworpen van de baarmoeder af; van den buik mijner moeder aan zijt Gij mijn God.
11. Zo wees niet verre van mij, want benauwdheid is nabij; want er is geen helper.
12. Vele varren hebben mij omsingeld, sterke stieren van Basan hebben mij omringd.
13.Zij hebben hun mond tegen mij opgesperd, als een verscheurende en brullende leeuw.

14. Ik ben uitgestort als water, en al mijn beenderen hebben zich vaneen gescheiden; mijn hart is als was, het is gesmolten in het midden mijns ingewands.
15. Mijn kracht is verdroogd als een potscherf, en mijn tong kleeft aan mijn gehemelte; en Gij legt mij in het stof des doods.
16. Want honden hebben mij omsingeld; een vergadering van boosdoeners heeft mij omgeven; zij hebben mijn handen en mijn voeten doorgraven(=doorboord).


17. Al mijn beenderen zou ik kunnen tellen; zij schouwen het aan, zij zien op mij.
18. Zij delen mijn klederen onder zich, en werpen het lot over mijn gewaad.(dit gebeurde ook echt, ze gingen dobbelen om zijn kleding)

19. Maar Gij, Heere! wees niet verre; mijn Sterkte! haast U tot mijn hulp.
20. Red mijn ziel van het zwaard, mijn eenzame van het geweld des honds.

21.Verlos mij uit des leeuwen muil; en verhoor mij van de hoornen der eenhoornen.
22.Zo zal ik Uw Naam mijn broederen vertellen; in het midden der gemeente zal ik U prijzen.

23. Gij, die den Heere vreest! prijst Hem; al gij zaad van Jakob! vereert Hem; en ontziet u voor Hem, al gij zaad van Israel!
24. Want Hij heeft niet veracht, noch verfoeid de verdrukking des verdrukten, noch Zijn aangezicht voor hem verborgen; maar Hij heeft gehoord, als die tot Hem riep.

25. Van U zal mijn lof zijn in een grote gemeente; ik zal mijn geloften betalen in tegenwoordigheid dergenen, die Hem vrezen.
26. De zachtmoedigen zullen eten en verzadigd worden; zij zullen den Heere prijzen, die Hem zoeken; ulieder hart zal in eeuwigheid leven.

27.Alle einden der aarde zullen het gedenken, en zich tot den Heere bekeren; en alle geslachten der heidenen zullen voor Uw aangezicht aanbidden.

28.Want het koninkrijk is des Heeren, en Hij heerst onder de heidenen.
29. Alle vetten op aarde zullen eten, en aanbidden; allen, die in het stof nederdalen, zullen voor Zijn aangezicht nederbukken; en die zijn ziel bij het leven niet kan houden.

30. Het zaad zal Hem dienen; het zal den Heere aangeschreven worden tot in geslachten.
31. Zij zullen aankomen, en Zijn gerechtigheid verkondigen den volke, dat geboren wordt, omdat Hij het gedaan heeft.
(gestorven aan het kruis als losprijs voor velen)

*O* :s) :9 O+ :P ;) :) :Y :s) ^O^ :z :W _O_ w/
“Integrity is doing the right thing, even when no one is watching.”
― C.S. Lewis
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')