abonnement Unibet Coolblue
pi_153914703
Leuk dat je je stoute schoenen gevonden hebt, caroro. Welkom!

Hier zit er 3 jaar en 3 weken tussen grote broer en kleine zus, en ik las toevallig vandaag dat dat het gemiddelde leeftijdsverschil tussen kinderen in Nederland is. Altijd al geweten dat wij heel gemiddeld waren ;)

Het lontje van Femke begint weer steeds korter te worden trouwens... zou dat met het oplopen van de temperatuur te maken hebben? Ik ben zelf ook niet (meer) zo'n held met hoge temperaturen eigenlijk. 'Vroeger' kon ik het best goed hebben, maar 'vroeger' deed ik dan waarschijnlijk ook gewoon veel minder - tropenstandje - terwijl nu alles wel gewoon door moet draaien... Of wellicht is het jojo-en tussen wel of neit een middagdutje ook niet zo goed voor haar humeur.. Of tja, normaal peutergedrag, dat kan natuurlijk ook.

Omen, wat leuk dat Riley mee ging. En dat ook gewoon zelf verkondigd aan opa en oma. Wijsneusje.

Ow, die post van vanochtend over uitslapende kindjes... Ik had nog niet op 'invoeren' geklikt, of Femke werd wakker met een gigantische huilbui ;( Heeft ze anders nooit! ;) Meestal blijft ze gewoon lekker rustig in haar bedje keuvelen met d'r knuffels enzo. En ook Lars gaat vaak gewoon spelen op z'n kamer nadat hij even naar de wc is geweest. (Volgens mij wel met extra veel herrie, om ons te laten weten dat hij wakker is ;) )
pi_153914982
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2015 22:36 schreef caroro het volgende:

[..]

Toevallig hebben we het daar vanavond over gehad tijdens het eten! De dynamiek is natuurlijk compleet anders geworden, en dan ben ik ook nog eens door ziekte van "werkende" moeder in "thuisblijf" moeder veranderd. Vooral de oudste heeft t best moeilijk gehad met alle veranderingen. O en dan waren we ook nog vlak voor ik zwanger werd verhuisd naar de andere kant van het dorp, we hebben een behoorlijk heftige tijd achter de rug.
Ze zijn dol op J, met haar grote zus naar de speeltuin of samen op mijn fiets om een ijsje in het dorp. En met haar grote broer maakt ze hele tournees achterop
zijn skelter. En bij zijn voetbalteam is ze de mascotte, allemaal van die knullen die helemaal gek zijn op haar.

Door alle aandacht waaraan ze gewend is
is ze wel een tikkie verwend vrees ik :@. Het is ook wel een uitdaging hoor! We pendelen tussen; zindelijkheidstraining, naar het afscheid van groep 8, naar voor het eerst met een vriendin op vakantie.
Never a dull moment!

Ik moet bekennen dat ik hier al heel wat jaartjes meelees, en al vaker met de gedachte heb gespeeld om mee te gaan posten, maar ik was mn stoute schoenen kwijt.
.
Ooh ik heb nog wel een paar, astjeblieft stoute schoenen ;)

Lijkt me ook wel heftog al die fases tegelijk maar ook weer erg leuk!
pi_153916535
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2015 20:01 schreef Sylver_ het volgende:

[..]

Duidelijk, ik noem een eventuele tweede kind Luc :Y

Slapen is ook niet Nora's hobby. 7u opstaan is echt uitslapen hier. Ik ben altijd blij als we 6u redden. Hier gaat het een beetje hetzelfde als bij Omen, als het nog voor 6u is (4.45u regelmatig :X ), dan leg ik uit dat het nog nacht is en we nog even in bedje blijven. Ik moet het dan alleen niet wagen om haar kamer uit te lopen, want dan zet ze het op gillen en is ze echt klaarwakker. Dus nu ga ik er naast liggen op een matrasje en dan doezelen (soezelen?) we hopelijk nog wat tot Schaap (slaapwekker) wakker wordt om 6u. Mee naar ons bed nemen lukt helaas niet, dan gaat ze alleen maar spelen en slaapt niemand meer.


Beterschap voor Isa, Spirit! Klinkt wel als roodvonk zoals je haar tong beschrijft. En hopelijk doet een nachtje rust haar knie goed.


Welkom caroro! Ik hoor hier officieel pas over een week of 3 ;)
Hier een Luuk ipv Luc en het slaapgedrag is ook echt anders, gebruik dus wel de identieke schrijfwijze.
Onze oudste sliep vanaf dat ze een week of 6 was van 19 tot 9.30. Tot ze 3,5 werd toen werd t steeds vroeger. Nu heeft ze een nijntje wekker. Door de weeks om 7 uur dr uit en op zaterdag staat ie op 7.30. Vanaf dan mag ze naar ons toe. Zondag weer om 7 uur, want zwemles om 8.30
*poef* nu is het weg
pi_153920230
quote:
1s.gif Op woensdag 24 juni 2015 17:53 schreef Susie het volgende:

[..]

Vertel! Hoe is het gegaan?!
Het is erg goed gegaan! Hij heeft lekker kunnen spelen en was toch ook wel blij dat wij hem weer op kwamen halen ;)

Sinds woensdag slaapt hij ook 's nachts zonder luier ^O^
pi_153920255
Dank voor alle beterschapswensen! Volgens mij heeft het geholpen. Koorts is zo goed als weg, nog geen rood uitgeslagen kind dus nog steeds geen idee of het echt roodvonk is/was, en ze loopt na een nachtje rust ook weer redelijk. En het is superlekker weer! Wat wil een mens nog meer O+ Behalve nog een paar uur slaap dan :P
Sarcasme. Herken het.
pi_153920778
Gisterenavond werd Riley keihard huilend wakker. Snikkend om Ollie te roepen, die ze vast had. Ik denk dus een nachtmerrie. Ze wilde echt niet meer in haar eigen bedje slapen. Nadat we even geknuffeld hadden op de bank heb ik haar meegenomen naar mijn bed. Alleen door die hitte sliepen we pas na half twee. Gelukkig werd ze vanmorgen pas rond half 8 wakker en zijn we beide enigzins uitgerust :D

Oh en dat zindelijk worden gaat hier niet zo snel nog. Ik ging douchen met haar en in de douche staat ook op het potje. Vandaag poepte ze net naast het potje :o
pi_153920789
Spirit, fijn dat ze weer wat opknapt. :*

Cyntiaa *O*

Shandaly, :* voor peuters met korte lontjes
pi_153920906
Zindelijkheid was hier ook nog niet aan de orde tot 2 maanden geleden. Toen ineens had meneer het door! Komt wel ^O^
pi_153921417
Mini me is nu sinds een maand zindelijk, daarvoor had ze soms wel interesse in het potje en de wc, maar nog niet genoeg controle om op tijd te gaan. Er zijn hier ook regelmatig drollen naast de pot beland. Grote hilariteit natuurlijk bij haar broer en zus :) . Maar nu gaat het super!
  maandag 29 juni 2015 @ 10:57:38 #135
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_153921688
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 09:56 schreef Cyntiaa het volgende:
Zindelijkheid was hier ook nog niet aan de orde tot 2 maanden geleden. Toen ineens had meneer het door! Komt wel ^O^
Stiekem toch wel fijn om te lezen :*
pi_153921736
Maak je echt geen zorgen, Kyara! Iedereen om mij heen zat er over te zeuren en drammen dat het "nu toch echt wel tijd werd" inclusief tegen hemzelf zeggen dat hij toch wel op het potje/wc moest gaan plassen. 2 maanden geleden een hele rits boxers en hemdjes gekocht en een wc verkleiner. Na 2 dagen had hij het helemaal door en nu dus ook in de nacht helemaal droog :7 Volop aangemoedigd elk wc bezoek en mooie stickers plakken :Y) Nu alleen nog luierloos poepen en dan zijn we er!

Laat je niet gek maken! :*
pi_153921815
quote:
1s.gif Op maandag 29 juni 2015 10:57 schreef Kyara het volgende:

[..]

Stiekem toch wel fijn om te lezen :*
Ja, komt echt goed hoor. Hier ineens sinds 2 weken ook een omslag. Wel begeleiden, maar in een week zijn we zelfs van potje over op wc! Het kan zo hard gaan ineens. Don't worry :*.
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
pi_153921997
Pffff zindelijkheid! Luc vertikt het! Soms plast hij 1x per dag op de w.c. Laatst tijdens 1 weekje vakantie zijn luier uitgelaten. Maar hij poepte zo zijn broek vol & speelde ondertussen 1 uur verder buiten in het zand. De kleine smeerlap :D

Ze zetten hem op het KDV ook steeds op de w.c soms doet hij wel eens wat, maar poepen op de w.c nog nooit.

Ik zou hem wel graag uit de luiers hebben (overdag) voordat baby 2 er is, maar vraag mij af of het gaat lukken (Luc is dan bijna 3)
Ik wil het ook niet te veel pushen, ik vind het maar lastig!

En welkom caroro
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_153922231
Welkom caroro! Grappig om te lezen, ik ben zelf het nakomertje in ons gezin met 2 zussen die 9 en 13 jaar ouder zijn. Heel gezellig was dat altijd en nog steeds ben ik heel close met mijn zussen!

Spirit, fijn dat het beter gaat!

Zindelijk worden... Pff dat is best een klus. Peuter wil geen luier meer om en daar wil ik dan gehoor aan geven. Maar hij voelt nog niet dat hij moet plassen of poepen. Als we in de gaten houden dat hij elke 1,5 uur op de wc gaat zitten, gaat het goed. Hij snapt wel hoe hij op dat moment moet plassen of poepen. Maar als we dat vergeten... of niet door hebben dat er poep aankomt :X. Dus beetje dilemma. Nadat hij 3 setjes kleding nat maakte op een dag kdv (en dat 2 weken lang) zijn we daar maar overgestapt op een luierbroekje. Na de middag wel zonder. Maar eigenlijk vind ik dat sneu omdat hij liever zonder doet. Maar zoveel ongelukjes op een dag is ook niet fijn voor de motivatie. Hij vind het ook echt naar als hij nu een ongelukje heeft.

[ Bericht 0% gewijzigd door Phaidra op 29-06-2015 11:43:41 ]
Venus in pocketformaat
© loveli
  maandag 29 juni 2015 @ 11:41:16 #140
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_153922424
Bram is nu 2,5, maar echt nog geen tekenen van zindelijkheid.

Misschien heb ik op vakantie zin om er wat tijd in te stoppen.



En een fotootje als toetje.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_153923301
Tico, wat een lieve foto O+
pi_153924121
Hier is op het potje gaan/naar de wc gaan een groot drama.
Ow vertelt wel dat hij aan het plassen/poepen is of het gaat doen.

Eigenlijk verwacht ik dat Ow binnen een week en een half jaar van de een op de andere dag geen luier meer wilt... Zo doet hij dat soort dingen altijd ;)

Had ik trouwens al verteld dat Ow met gemak puzzels van 24 stukjes maakt :D
  maandag 29 juni 2015 @ 13:56:32 #143
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_153924895
Anouk heeft 's nachts nog een luier om. Overdag is ze al heel lang zindelijk. Afgelopen zaterdag was ze logeren bij mijn zus, heeft ze tegen mijn zus gezegd dat ze geen luier om hoeft, "ik roep dan mama en die tilt mij naar de wc" euhhhhh, dat heb ik nog nooit gedaan?? :o Mijn zus heeft haar dus om 11 semi wakker gemaakt en het was dus al nat, alles ff verschoond enzo en mevrouw sliep gelijk weer.
Maar jemig, hoe komt ze erop ook?!

Fijn dat school goed is gegaan Cyntiaa! ^O^
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_153934090
Hahaha Susie, wat een slimmerd :D
Sarcasme. Herken het.
  maandag 29 juni 2015 @ 21:36:18 #145
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_153936846
Susie :D

M zat laatst ook heel even op het potje. Hij zat 2 seconden en toen was het "zo, en nu krijg ik een cadeautje". :X Dat heeft ie dus echt niet van ons :')

Wij (meiden en ik) waren vandaag bij de kinderboerderij voor Modderdag. En een aardige meneer was gecharmeerd van mijn meiden dus we mochten een kijkje nemen in de dierotheek. Ik dacht, dan mogen ze even een konijntje knuffelen of zo........

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_153937437
OMG Kyara! Ben je nu 10 jaar ouder? Hoe vonden ze het?
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
pi_153937463
Durfden ze dat allebei Kyara?? Heldhaftig hoor!
  maandag 29 juni 2015 @ 22:00:34 #148
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_153937692
Ik hoefde zelf niet zo nodig ;) (heb in Vietnam een hele grote dikke vette megaslang om mijn nek gehad en de beweging van die bonk spieren op je lijf *ril* )

Maar ze stonden zelf meteen te springen. Wilden alles aaien en vasthouden. Ze hebben ook nog een gekko achtig beest vast gehad en een fret geaaid. Allebei inderdaad, maar zat er niet lekker voor toen J de slang vast had dus die foto's zijn wat minder.

Maar vond het ook tof om daar eens te kijken. Normaal gesloten voor publiek. Er lagen ook bakjes met dode beesten, voer voor andere beesten...)
  maandag 29 juni 2015 @ 22:01:28 #149
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_153937722
Stoer Kyara!! Die van mij komt al half huilend binnenrennen als er een bij op het balkon zit :').
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  maandag 29 juni 2015 @ 22:03:02 #150
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_153937776
Oh, mijn oudste tegenwoordig ook.

Die vertikte het trouwens ook om op het kdv mee te doen met modderdag. Was heel verontwaardigd want dan zou hij toch vies worden? En dan zou hij in bad moeten. Dus dat kon echt niet. :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')