abonnement Unibet Coolblue
pi_153567074
Of 'The Slacker Take-Over Plot' deel CCXXVI

Omdat veel topics over indie bandjes nauwelijks lopen, en dus na 7 posts stilvallen, leek het ons een goed idee om een topic te maken waarin "Indie" centraal staat.

Het begrip indie is natuurlijk wat wazig, maar dat mag geen excuus zijn voor enorme zeurpartijen over wat nou wel indie en wat nou niet indie is. Dat is dan ook helemaal NIET de bedoeling. Als je toch per sé een definitie wil, All Music Guide heeft een redelijk uitgebreide op hun site staan.

Dus praat hier wel over obscure bandjes, nieuwe platen, geziene optredens, geef tips en commentaar, als het maar met "indie" te maken heeft.
Lijst met indie-gerelateerde links:
Pat-sounds
Pitchfork
Pretty Much Amazing
All Music Guide
Think Small
Tiny Mix Tapes
Delusions of Adequacy
Liability
Popmatters
Metacritic
Brooklyn Vegan
Stereogum
Gorilla vs Bear
Shoot The Player
Blogotheque

Voor specifieke vragen over indie-uitgaansgelegenheden, of voor slowchat over populaire Britse indiebands kun je terecht in ons zustertopic:
MUZ / I Bet Indie Sounds Good On The Dancefloor #49

Jaarlijstjes:
MUZ / Beste cd 2001
MUZ / Beste Fok-CD 2002 Verkiezing!
MUZ / 2003 - eindlijstjes
MUZ / Jaarlijstjes 2004
MUZ / Jaarlijstjes 2005!
MUZ / Jaarlijstjes 2006!
MUZ / Jaarlijstjes 2007!
MUZ / Jaarlijstjes 2008!
MUZ / Jaarlijstjes 2009!
MUZ / Jaarlijstjes 2010!
MUZ / Jaarlijstjes 2011!
MUZ / Jaarlijstjes 2012!
MUZ / Jaarlijstjes 2013!
MUZ / URL 'Indie (Indie Central CXCVIII)

En het pre-lijstjes topic voor 2014 *O*
MUZ / Beste albums van 2014 (pré-jaarlijstjes topic)

Andere interessante topics:
MUZ / De Hypes van 2006
MUZ / CD Releases 2009

En deze topics wisten we al vol te neuzelen:
Topicreeks: Indie Central

Verder hebben leden van dit topic samen een lijst gemaakt met echte essentiële Indie Central albums, dus ben je nieuw in dit topic en wil je gespreksstof hebben, probeer dan enkele van deze albums!
pi_153567109
Aanrader: Vaghe Stelle - Abstract Speed + Sound. Hier is in mijn ogen het beste nummer "Eva" te luisteren:

http://www.thewire.co.uk/audio/tracks/office-ambience_377 (track 4)

Geen idee wat voor genre dit is maar ik vind het tof.
pi_153568241
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 23:10 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

Heerlijk, hip hop in een hokje. Dus daar wringt de schoen. Want als er één act is die genre-verbroederend heeft gediend en in één stoot rechtstreeks door alle genres brak en zelfs nog gerespecteerd werd in al die hoeken, zijn het de Beastie Boys. Met 'Paul's Boutique' een absolute klassieker, waar 25 jaar na dato nog steeds nieuwe tekstuele en muzikale lagen in ontdekt kunnen worden, een icoon wat de tijd ver, ver vooruit was.

En ga Chuck D (https://www.youtube.com/ watch?v=E0IYezPfIfg) tot aan Run DMC (http://www.mtv.com/news/1(...)eastie-boys-run-dmc/) tot aan Questlove (http://www.okayplayer.com(...)an-by-questlove.html) tot aan LL, Nas en Q-Tip lekker vertellen dat ze geen credible hip hop-liefhebbers zijn. Waarvan Chuck D zelfs heeft toegegeven in een interview dat het album zelf indertijd een "dirty secret" in de zwarte hip hop-gemeenschap was, met "the best beats", en Madlib het "een favoriet" noemt en dit erover zegt: "[it] inspired me to get all crazy with my beats - it just let me know you could do it".

Ai...
Ik ontken toch ook niet dat ze een grote impact gehad hebben? Dat is waar je hele post om draait, het heeft veel impact gehad en is een inspiratie geweest oor velen die tijd, maar dat hoeft niet te zeggen dat het kwalitatief goed is he. Ik vergeleek het al met Venom en die vergelijking vind ik nog steeds erg pakkend. Productie kraak ik overigens niet af, maar vooral de teksten en hoe ze gepresenteerd worden.

quote:
1s.gif Op maandag 15 juni 2015 23:11 schreef DO2 het volgende:

[..]

Beastie Boys zijn slecht vanwege een gebrek aan flow en diepzinnige teksten? Schei toch uit man, :D. - Dat is zoiets als Kraftwerk afschrijven omdat ze je poëtische inborst niet weten te paaien. Of Nirvana ruk vinden omdat Kurt geen zuivere noot kan produceren.

Ik vind het best als jullie alleen maar op die manier naar hiphop willen of kunnen luisteren, hoor, maar laat de artiesten die het daar helemaal niet van moeten hebben er dan gewoon buiten.

De Beastie Boys hebben geweldige albums gemaakt. En niet vanwege hun fenomenale flow of diepzinnige teksten, nee. Laat dat dan voor iedereen duidelijk zijn.
Ja dat is inderdaad een hele nare trend vandaag de dag, dat Hip-Hop opeens niet meer om de teksten zou draaien, dat is precies waar Hip-Hop om draait. Als je de teksten in Hip-Hop ondergeschikt maakt ben je gewoon het genre aan het vermoorden, dat is precies wat al die randdebielen als Yung Lean en weet ik veel al die teringmongolen tegenwoordig aan het doen zijn, die maken geen Hip-Hop muziek, je vergelijkingen raken ook nog kant noch wal, omdat zuiver zingen nooit een vereiste is geweest bij Grunge-muziek, net als teksten bij elektronische muziek. Hip-Hop is anders hierin, omdat het direct vanuit een subcultuur voort komt. Ik kan niet onironisch Hip-Hop muziek waarderen met teksten die helemaal nergens op slaan, dat is net als gitaarmuziek met elektronische drums, eindeloze simpele rifjes en refreintjes met 'ooh-ooh-ooh's.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 00:01:47 #4
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_153568368
Ik heb vandaag die laatste plaat van Bon Iver gekocht. Ik ben aan het genieten nu.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_153568461
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 00:01 schreef richolio het volgende:
Ik heb vandaag die laatste plaat van Bon Iver gekocht. Ik ben aan het genieten nu.
Hoewel mijn hart uiteindelijk bij For Emma ligt, blijft dat ook een absolute parel, ja. Ik zat vanmiddag nog dit filmpje te kijken:

pi_153568834
Mijn aanrader(s) is Kartei - The Information is Comming From the Server

Uitgebracht op het Nederlandse Field Records.
Het is een samenwerking van Voiski en Crysta Patterson.
Crysta Patterson heb ik nog nooit van gehoord maar het is schijnbaar een zangeres.

Maar Voiski is echt een baas. Maakt best wel veel techno. Onder eigen naam en hij is de helft van Polar Inertia die trouwens deze week een geniale EP op het label Dement3d hebben uitgebracht. Die gaat van Atmospherische knallende techno die zou werken in een club tot een 40 minuten lang durende ambient/drone die ook goed is maar waar ik geen danspas op zou kunnen zetten. Deze EP heeft de lengte van een album 71 minuten, maar het is dus niet echt een album gezien het eerste en tweede deel niet echt super samen gaan. Daar helpt dit 'bruggetje' een vage dystopische tekst niet veel aan.

Maargoed Kartei dus, het zit een beetje tussen techno, pop, electro en synthpop in wat mij betreft. Het is in ieder geval een heerlijk vrolijk album, lijkt me perfect voor de zomer.
De eerste track heeft een sound die je ook heel erg terug hoort op dat album van Nick Hoppner, wat ik trouwens ook een van de betere electronische/techno albums van dit jaar vind.
De rest van de tracks zijn wat mij betreft ook verschillend genoeg om het boeiend en onderscheidend te laten blijven maar niet zo verschillend dat het een onsamenhangend album word.
Een paar voorbeelden
O+

[ Bericht 1% gewijzigd door Lord-Ronddraai op 16-06-2015 00:22:05 ]
pi_153568985
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 00:01 schreef richolio het volgende:
Ik heb vandaag die laatste plaat van Bon Iver gekocht. Ik ben aan het genieten nu.
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 00:04 schreef Maxerazzi het volgende:

[..]

Hoewel mijn hart uiteindelijk bij For Emma ligt, blijft dat ook een absolute parel, ja. Ik zat vanmiddag nog dit filmpje te kijken:

Die tweede is zo mooi _O_ Ik zie For Emma en Bon Iver altijd een beetje los van elkaar, alsof ze door een andere band zijn geschreven. Wat in feite natuurlijk ook zo is. Ik vind ze allebei geweldig, maar heb wel op totaal verschillende momenten zin in een van de twee.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 00:18:50 #8
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_153569004
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 00:04 schreef Maxerazzi het volgende:

[..]

Hoewel mijn hart uiteindelijk bij For Emma ligt, blijft dat ook een absolute parel, ja. Ik zat vanmiddag nog dit filmpje te kijken:

Ah ja, heerlijk. :Y Ik twijfelde nog tussen For Emma en deze, maar toch maar voor deze gegaan. For Emma komt ooit nog wel. :P


Ook mooi
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_153569155
Ik heb niet alles gelezen en weinig verstand van hiphop. Maar Beastie Boys is toch gedateerde schreeuwerige bullshit man.
What Would Goku Do
  dinsdag 16 juni 2015 @ 00:27:59 #10
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_153569333
Ja, veel van Bon Iver/Justin Vernon is gewoon goud. O+

Ik hoorde laatst trouwens Aquilo, klonk ook goed


Ook weer eens Thinking In Textures van Chet Faker, blijft lekker. Beter dan zijn album. :P
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_153569589
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 00:23 schreef viagraap het volgende:
Ik heb niet alles gelezen en weinig verstand van hiphop. Maar Beastie Boys is toch gedateerde schreeuwerige bullshit man.
Dat is wat minder genuanceerd dan ik het formuleerde, maar min of meer wel wat ik impliceer inderdaad.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 00:44:15 #12
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153569902
quote:
99s.gif Op maandag 15 juni 2015 23:58 schreef Kerftminister het volgende:


Ja dat is inderdaad een hele nare trend vandaag de dag, dat Hip-Hop opeens niet meer om de teksten zou draaien, dat is precies waar Hip-Hop om draait. Als je de teksten in Hip-Hop ondergeschikt maakt ben je gewoon het genre aan het vermoorden, dat is precies wat al die randdebielen als Yung Lean en weet ik veel al die teringmongolen tegenwoordig aan het doen zijn, die maken geen Hip-Hop muziek, je vergelijkingen raken ook nog kant noch wal, omdat zuiver zingen nooit een vereiste is geweest bij Grunge-muziek, net als teksten bij elektronische muziek. Hip-Hop is anders hierin, omdat het direct vanuit een subcultuur voort komt. Ik kan niet onironisch Hip-Hop muziek waarderen met teksten die helemaal nergens op slaan, dat is net als gitaarmuziek met elektronische drums, eindeloze simpele rifjes en refreintjes met 'ooh-ooh-ooh's.
Ik begrijp dat het verleidelijk is om te categoriseren en voortdurend vergelijkingen te trekken, maar is het nu écht zo moeilijk om daar n keer vanaf te zien en een album als een op zichzelf staand creatuur te benaderen?

Voor mijn part beschouw je de Beastie Boys niet eens als hiphop. Het zal mij verder worst wezen, hoor.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153570028
Maar juist als we het album op zichzelf laten staan faalt het toch gigantisch.
Alleen in de context dat het een 25 jaar oud album is en dat mensen erdoor geïnspireerd zijn is het iets waard.
pi_153570050
Ik vraag me gewoon af waarom niemand uit kan of wil leggen wat er dan zo goed aan is. Ik ben oprecht benieuwd.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 01:03:32 #15
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153570399
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 00:49 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Maar juist als we het album op zichzelf laten staan faalt het toch gigantisch.
Alleen in de context dat het een 25 jaar oud album is en dat mensen erdoor geïnspireerd zijn is het iets waard.
Ja, want het album heeft op zichzelf helemaal niets te bieden... Die talloze samples die een onafgebroken feest voor de oren zijn doen uiteraard niet terzake.

Ik heb het idee dat wij van verschillende planeten komen, jongens. Serieus.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153570779
De Bloodhoundgang doet ongeveer hetzelfde maar dan levert het meer genot voor mijn oren op.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 01:30:24 #17
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153571032
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 01:19 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
De Bloodhoundgang doet ongeveer hetzelfde maar dan levert het meer genot voor mijn oren op.
Ik zou zweren dat er staat dat De Bloodhoundgang ongeveer hetzelfde doet.
Maar het zal de taalbarrière zijn. Dat moet wel. Er staat vast iets zinnigs.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153571104
Ik bedoel nummers sampelen en grappige (hangt van je humor af) teksten schreeuwen.
Weet bijna zeker dat ze hun hele schtick van de Beastie Boys hebben afgekeken.
pi_153574037
Deze ga ik vanavond 's kijken:

  dinsdag 16 juni 2015 @ 08:42:32 #20
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153574433
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 01:30 schreef DO2 het volgende:

[..]

Ik zou zweren dat er staat dat De Bloodhoundgang ongeveer hetzelfde doet.
Maar het zal de taalbarrière zijn. Dat moet wel. Er staat vast iets zinnigs.
_O-
nee, jij dan!
  Moderator dinsdag 16 juni 2015 @ 09:20:40 #21
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_153574968
#TeamBeastieBoys
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_153576064
Beastie Boys zijn destijds helemaal langs mij heen gegaan *O*
Al mijn vriendjes luisterden het, maar ik luisterde lekker Michael Jackson.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153576089
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 00:18 schreef richolio het volgende:

[..]

Ah ja, heerlijk. :Y Ik twijfelde nog tussen For Emma en deze, maar toch maar voor deze gegaan. For Emma komt ooit nog wel. :P


Ook mooi
Bon iver O+
Lang niet meer geluisterd O+
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153576391
Beste Boys waren destijds vernieuwend en best geniaal.
Leuk om af en toe nog eens een nummertje te horen en mee te schreeuwen. Ga ik er nog een compleet album van draaien? Nee.
Maar ik ben dan ook geen hiphop liefhebber
pi_153577023
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 09:20 schreef Bosbeetle het volgende:
#TeamBeastieBoys
Dat ene nummer dat mensen een taart in hun gezicht krijgen in de clip is wel grappig.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 11:04:36 #26
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153577058
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 00:49 schreef Tchock het volgende:
Ik vraag me gewoon af waarom niemand uit kan of wil leggen wat er dan zo goed aan is. Ik ben oprecht benieuwd.
Ik vind ze oprecht één van de creatiefste groepen uit de hiphop. Genre-overschrijdend, altijd lol en gewoon verdomd goeie tracks.

En tja teksten, de rappers die daadwerkelijk goede verhalende teksten hebben, zijn op één hand te tellen. Het overgrote deel heeft het alleen over hoe geweldig ze zelf zijn, hoeveel money's en bitches ze hebben en wat ze een ander wel niet aan durven te doen. Verpakt in leuke one-liners, dus wat dat betreft verschillen ze niet veel van de rest, maar toch is hun inhoud wel (en nog steeds) uniek. Ze zijn een op zichzelf staand eilandje in de hiphop wereld en dat kunnen niet veel acts zeggen.
nee, jij dan!
  dinsdag 16 juni 2015 @ 11:06:16 #27
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153577100
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 11:02 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Dat ene nummer dat mensen een taart in hun gezicht krijgen in de clip is wel grappig.
Het debuut is wel gewoon exact wat je beschreef, puberaal en niet meer van deze tijd. Maar toen stond de hiphop globaal gezien nog in de kinderschoenen.
nee, jij dan!
  dinsdag 16 juni 2015 @ 11:09:41 #28
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153577172
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 11:02 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Dat ene nummer dat mensen een taart in hun gezicht krijgen in de clip is wel grappig.
Ik begin serieus te vermoeden da jij niet eens bekend bent met het werk van de Beastie Boys. Het zou me niets verbazen als je Paul's Boutique nog nooit van begin tot eind hebt geluisterd.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153577374
Jawel gisteren 2 keer, moet wel toegeven dat ik de eerste keer deze versie luisterde
_O-
Die moet je schijnbaar versnellen, dus ik luisterde de plaat 33% te traag dat deed hem niet echt goed.
Op normale snelheid is het in ieder geval te doen maar nergens denk ik wow.
Sowieso zal ik niet zo snel onder de indruk zijn van sampling 25 jaar terug, daar zijn artiesten nu echt véél beter in.
  Moderator dinsdag 16 juni 2015 @ 11:19:30 #30
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_153577396
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 11:02 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Dat ene nummer dat mensen een taart in hun gezicht krijgen in de clip is wel grappig.
Ik vind hun latere werk ook leuk intergalactic bijvoorbeeld.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 16 juni 2015 @ 11:22:55 #31
403866 richolio
#MacMasterrace
  dinsdag 16 juni 2015 @ 11:30:01 #32
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153577604
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 11:18 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Jawel gisteren 2 keer...
...

Jij was het toch die gisteren riep dat dit album buiten de historische context niets te bieden heeft?

...


Ik geloof dat ik het hier weer even voor gezien houd. Op deze manier kan ik echt geen zinnige discussie voeren.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153577625
quote:
Wow wat een vette versie :D
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153577673
quote:
15s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 11:30 schreef DO2 het volgende:

[..]

...

Jij was het toch die gisteren riep dat dit album buiten de historische context niets te bieden heeft?

...

Ik geloof dat ik het hier weer even voor gezien houd. Op deze manier kan ik echt geen zinnige discussie voeren.
Wat is het probleem dan hoe vaak moet ik een album luisteren voor ik erover mee mag praten?
Gezien ik mijn eerste keer niet de juiste snelheid had vond ik het een beetje flauw om het dan alsnog als niet goed af te doen.
Met historische context bedoel ik toch gewoon dat als je kijkt naar wat er in die tijd uit was dat het dan revolutionair is. Niet dat ik dit album had moeten luisteren toen ik in de wieg lag.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 11:41:39 #35
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153577834
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 11:18 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Jawel gisteren 2 keer, moet wel toegeven dat ik de eerste keer deze versie luisterde
_O-
Die moet je schijnbaar versnellen, dus ik luisterde de plaat 33% te traag dat deed hem niet echt goed.
:')
quote:
Op normale snelheid is het in ieder geval te doen maar nergens denk ik wow.
Sowieso zal ik niet zo snel onder de indruk zijn van sampling 25 jaar terug, daar zijn artiesten nu echt véél beter in.
Probeer eens iets van de recentere albums anders, dat viel bij mij iig een stuk beter :)









Hits man! :D
nee, jij dan!
  dinsdag 16 juni 2015 @ 11:42:00 #36
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153577842
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 11:34 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Wat is het probleem dan hoe vaak moet ik een album luisteren voor ik erover mee mag praten?

Neem maar van mij aan dat je dat album onmogelijk op waarde kan schatten na 1x luisteren. Begin eens met 10.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Redactie Sport dinsdag 16 juni 2015 @ 11:46:14 #37
274204 crew  Mexicanobakker
pi_153577960
Van de Beastie Boys trek ik alleen Ill Communication goed..
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_153578567
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 11:41 schreef Gehenna het volgende:

[..]

:')

[..]

Probeer eens iets van de recentere albums anders, dat viel bij mij iig een stuk beter :)

Deze geloopte sample is best wel vet ja.
Dit nummer is ook wel tof
Leuke acteurs hebben ze wel weten te strikken voor deze clip.

Sabotage is ook wel een tof nummer.
Maar hun manier van praten/zingen/rappen ligt mij gewoon totaal niet. Op deze manier rappen kan wel als je het heftig brengt ala RATM vroege RHCP of misschien iets van UDC als Alleen als je het op zon laid-back manier doet wekt het bij mij vooral irritatie op.
Ook heb ik het idee dat ze maar één manier van de tekst brengen hebben deze ergerlijke rapstijl.
Hun werk zou voor mij een stuk beter zijn als ze zich gewoon bij het samplen zouden houden en wat vaker hun bek gesloten houden.

Ik zal Paul's Boutique dan ook zeker geen 10 keer luisteren voorlopig. Er is zat muziek waar ik meer potentie in zie maar nog niet hoor.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 12:22:20 #39
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153578994
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 12:08 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Sabotage is ook wel een tof nummer.
Maar hun manier van praten/zingen/rappen ligt mij gewoon totaal niet. Op deze manier rappen kan wel als je het heftig brengt ala RATM vroege RHCP of misschien iets van UDC als Alleen als je het op zon laid-back manier doet wekt het bij mij vooral irritatie op.
Ook heb ik het idee dat ze maar één manier van de tekst brengen hebben deze ergerlijke rapstijl.
Hun werk zou voor mij een stuk beter zijn als ze zich gewoon bij het samplen zouden houden en wat vaker hun bek gesloten houden.

Ik zal Paul's Boutique dan ook zeker geen 10 keer luisteren voorlopig. Er is zat muziek waar ik meer potentie in zie maar nog niet hoor.
Tja de manier van rappen is natuurlijk zo'n 50% van de muziek, als dat je niet ligt, dan houdt het op :P Ik heb hetzelfde met veel hiphop artiesten, recentelijk nog met Kendrick Lamar bijv.
nee, jij dan!
  dinsdag 16 juni 2015 @ 12:55:42 #40
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153580098
Het is echt volstrekt bezopen om de Beastie Boys af te doen als een paar schreeuwende jongens die alleen maar wat flauwe teksten in hun arsenaal hebben.

En dan zijn er ook nog mensen die de arrogantie hebben om een meesterwerkje als Paul's Boutique met een keertje luisteren wel even te kunnen ontleden en taxeren.

Jullie hebben me met al die krankzinnige lulkoek zowaar pissig gekregen, :(.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153580329
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 11:18 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Jawel gisteren 2 keer, moet wel toegeven dat ik de eerste keer deze versie luisterde
_O-
Die moet je schijnbaar versnellen, dus ik luisterde de plaat 33% te traag dat deed hem niet echt goed.
Op normale snelheid is het in ieder geval te doen maar nergens denk ik wow.
Sowieso zal ik niet zo snel onder de indruk zijn van sampling 25 jaar terug, daar zijn artiesten nu echt véél beter in.
]
Natuurlijk zijn artiesten daar nu veel beter in want het is nu zo ontzettend makkelijk om dat even via de computer te doen. Je zou juist wel onder de indruk moeten zijn van sampling 25 jaar terug omdat daar een stuk meer bij kwam kijken dan een wav'je knippen en in Ableton droppen.
Semi0n is dead, long live Stress Techniques. New project: LLB - JG
http://http://llbinc.bandcamp.com/
pi_153580422
quote:
13s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 12:55 schreef DO2 het volgende:
Het is echt volstrekt bezopen om de Beastie Boys af te doen als een paar schreeuwende jongens die alleen maar wat flauwe teksten in hun arsenaal hebben.

En dan zijn er ook nog mensen die de arrogantie hebben om een meesterwerkje als Paul's Boutique met een keertje luisteren wel even te kunnen ontleden en taxeren.

Jullie hebben me met al die krankzinnige lulkoek zowaar pissig gekregen, :(.
_O-
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  dinsdag 16 juni 2015 @ 13:15:59 #43
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_153580591
Als we het toch over schreeuwende jongens hebben, dan vind ik RATM leuker. :+
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_153580611
Je neemt het allemaal veel te serieus. Op die manier zou ik ook wel gekwetst kunnen zijn dat je mijn oordeel als trollen lijkt te beschouwen.

Ik denk echt niet het album te kunnen ontleden.
Taxeren kan ik het wel en dat valt slecht uit voor die plaat. Maar daar ben ik duidelijk niet de enige in hier.

quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 13:05 schreef bartrid het volgende:

[..]
Natuurlijk zijn artiesten daar nu veel beter in want het is nu zo ontzettend makkelijk om dat even via de computer te doen. Je zou juist wel onder de indruk moeten zijn van sampling 25 jaar terug omdat daar een stuk meer bij kwam kijken dan een wav'je knippen en in Ableton droppen.
Ja, dat bedoelde ik met dat zon album in de historische context misschien nog wel oké is.
Maar op dit moment moet dat album concurreren met alles wat er nu te luisteren is. En tegenwoordig kunnen zelfs mensen met misschien veel minder talent dan de Beastie Boys beter sampelen dan dat door de technologische vooruitgang.
Het kan dat jij een oldtimer mooier vindt dan een nieuwe Ferrari maar als we gaan racen is het wel duidelijk wie er wint.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 13:22:51 #45
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153580755
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 13:05 schreef bartrid het volgende:

[..]

Natuurlijk zijn artiesten daar nu veel beter in want het is nu zo ontzettend makkelijk om dat even via de computer te doen. Je zou juist wel onder de indruk moeten zijn van sampling 25 jaar terug omdat daar een stuk meer bij kwam kijken dan een wav'je knippen en in Ableton droppen.
Dit. :D

Sowieso waren de Beasties briljant qua producties :) Ik weet nog dat ik na 'My Beautiful Dark Twisted Fantasy' (wat toch wel wordt gezien, iig door mij als een productie-mijlpaaltje) alsnog erg onder de indruk was van 'Hot Sauce Committee Part Two' en toen bleek dat 'Hello Nasy' uit '98 een soortgelijke stijl had :D _O_
nee, jij dan!
  dinsdag 16 juni 2015 @ 13:27:15 #46
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153580874
Dat schreeuwen is ook wel logisch als je bedenkt dat ze begonnen als een hardcore-punk band :D

nee, jij dan!
pi_153581121
Ja dat klinkt wat mij betreft een stuk beter, maar deze stijl is wel minder onderscheidend.
Waarom is dit trouwens hardcore punk en niet gewone punk?
  dinsdag 16 juni 2015 @ 13:49:03 #48
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153581504
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 13:36 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Ja dat klinkt wat mij betreft een stuk beter, maar deze stijl is wel minder onderscheidend.
Waarom is dit trouwens hardcore punk en niet gewone punk?
Omdat het sneller, agressiever en heavier is dan de ´77 punk á la The Ramones
nee, jij dan!
pi_153582136
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 13:49 schreef Gehenna het volgende:

[..]

Omdat het sneller, agressiever en heavier is dan de ´77 punk á la The Ramones
Ah ok, ik denk bij hardcore altijd aan grunts.
Zoiets
  dinsdag 16 juni 2015 @ 14:12:27 #50
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153582286
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 14:07 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Ah ok, ik denk bij hardcore altijd aan grunts.
Zoiets
Fucked Up valt weer meer onder post-hardcore (genre's :') ) volgens mij



nee, jij dan!
pi_153582497
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 13:16 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Je neemt het allemaal veel te serieus. Op die manier zou ik ook wel gekwetst kunnen zijn dat je mijn oordeel als trollen lijkt te beschouwen.

Ik denk echt niet het album te kunnen ontleden.
Taxeren kan ik het wel en dat valt slecht uit voor die plaat. Maar daar ben ik duidelijk niet de enige in hier.

[..]

Ja, dat bedoelde ik met dat zon album in de historische context misschien nog wel oké is.
Maar op dit moment moet dat album concurreren met alles wat er nu te luisteren is. En tegenwoordig kunnen zelfs mensen met misschien veel minder talent dan de Beastie Boys beter sampelen dan dat door de technologische vooruitgang.
Het kan dat jij een oldtimer mooier vindt dan een nieuwe Ferrari maar als we gaan racen is het wel duidelijk wie er wint.
Maar waarom moet een album concurreren? Waarom moet het een race zijn? Je kan toch gewoon zowel die oldtimer als een nieuwe Ferrari mooi vinden omdat ze allebei unieke eigenschappen hebben?

Hardcore punk:

https://en.wikipedia.org/wiki/Hardcore_punk
Semi0n is dead, long live Stress Techniques. New project: LLB - JG
http://http://llbinc.bandcamp.com/
pi_153582587
Ja bedankt voor de Wikipedia link, maar dat schiet natuurlijk niet echt op.
Wikipedia over Mclusky
quote:
Mclusky (often stylized as mclusky), originally known as Best, were a three-piece post-hardcore group formed in Cardiff, Wales.
quote:
Genres Noise rock
Post-hardcore
quote:
Mcluskyism is the final release by Welsh rock band Mclusky.
quote:
The Difference Between Me and You Is that I'm Not on Fire is the third and final album from Welsh indie rock band Mclusky
Muziek hoeft niet per se te concureren, maar je kan moeilijk 2 dingen tegelijk luisteren. Je tijd is verder beperkt, dus het ene luisteren sluit het andere uit. Vooral gezien er toch al meer muziek is dan je ooit kan luisteren en daar alleen maar meer bijkomt.

[ Bericht 2% gewijzigd door Lord-Ronddraai op 16-06-2015 14:50:15 ]
pi_153584680
Ik kom net deze plaat tegen. Wist helemaal niet van het bestaan af. Madlib die Blue Note binnenvalt, dat kan bijna niet verkeerd gaan.

pi_153584744
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 15:45 schreef Maxerazzi het volgende:
Ik kom net deze plaat tegen. Wist helemaal niet van het bestaan af. Madlib die Blue Note binnenvalt, dat kan bijna niet verkeerd gaan.

[ afbeelding ]
_O_
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  dinsdag 16 juni 2015 @ 15:59:15 #55
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153585036
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 15:45 schreef Maxerazzi het volgende:
Ik kom net deze plaat tegen. Wist helemaal niet van het bestaan af. Madlib die Blue Note binnenvalt, dat kan bijna niet verkeerd gaan.

[ afbeelding ]
Het idee is leuker dan de uiteindelijke uitwerking, maar nog steeds een leuk plaatje :)
nee, jij dan!
  Moderator dinsdag 16 juni 2015 @ 16:32:16 #56
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_153585862
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 15:45 schreef Maxerazzi het volgende:
Ik kom net deze plaat tegen. Wist helemaal niet van het bestaan af. Madlib die Blue Note binnenvalt, dat kan bijna niet verkeerd gaan.

[ afbeelding ]
Kende het ook niet. Fijn hoor :)
pi_153586419
Luister voor het eerst Paul's Boutique. Fijn hoor :Y ^O^
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153586689
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 16:54 schreef Norrage het volgende:
Luister voor het eerst Paul's Boutique. Fijn hoor :Y ^O^
Bij nader inzien wel heel erg schreeuwerig en zo, dan is het recente werk toch wel fijner.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  dinsdag 16 juni 2015 @ 17:06:12 #59
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_153586700
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 17:05 schreef Norrage het volgende:

[..]

Bij nader inzien wel heel erg schreeuwerig en zo, dan is het recente werk toch wel fijner.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 17:18:32 #60
261030 Heufd
schouders, knie en teen.
pi_153586952

Van Mac's aankomende mini-album.
pi_153588277
Mac _O_
pi_153588291
Maar wat maakt Mac nou zo briljant jongens?
  dinsdag 16 juni 2015 @ 18:27:00 #63
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_153588432
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 18:21 schreef Xrenity het volgende:
Maar wat maakt Mac nou zo briljant jongens?
Alles.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  dinsdag 16 juni 2015 @ 18:27:52 #64
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_153588467
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_153588610
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 16:54 schreef Norrage het volgende:
Luister voor het eerst Paul's Boutique. Fijn hoor :Y ^O^
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 17:05 schreef Norrage het volgende:

[..]

Bij nader inzien wel heel erg schreeuwerig en zo, dan is het recente werk toch wel fijner.
:X _O-
pi_153588664

Dit album zint me wel
pi_153588749
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 18:21 schreef Xrenity het volgende:
Maar wat maakt Mac nou zo briljant jongens?
Hij is gewoon cool as fuck.

quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 17:18 schreef Heufd het volgende:

Van Mac's aankomende mini-album.
Lekker nummer weer.
pi_153588751
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 18:32 schreef Tchock het volgende:

[..]

[..]

:X _O-
Als ik de helft van het album luister is het wel erg goed. Het is me aan het eind wel een beetje teveel van het goede :D
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153588757
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 18:34 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
[ afbeelding ]
Dit album zint me wel
:o
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153589050
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 18:34 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
[ afbeelding ]
Dit album zint me wel
Fijne film ook. ^O^ (Alleen duurt het volgens mij nog tot september voordat hij in Nederland in de bioscoop komt).

quote:
7s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 18:36 schreef Norrage het volgende:

[..]

:o
Had er vorige topic nog over gepost. o|O
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_153589508
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 18:45 schreef Felagund het volgende:

[..]

Fijne film ook. ^O^ (Alleen duurt het volgens mij nog tot september voordat hij in Nederland in de bioscoop komt).

[..]

Had er vorige topic nog over gepost. o|O
`Ik ben niet zo actief de laatste tijd :@
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153590845
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 11:04 schreef Gehenna het volgende:

[..]

En tja teksten, de rappers die daadwerkelijk goede verhalende teksten hebben, zijn op één hand te tellen. Het overgrote deel heeft het alleen over hoe geweldig ze zelf zijn, hoeveel money's en bitches ze hebben en wat ze een ander wel niet aan durven te doen.
Dit is natuurlijk een enorme stereotypering die ook nog eens van geen kanten klopt. Doe je net alsof de hele alternatieve Hip-Hop scène gewoon niet bestaat.
pi_153591402
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 19:39 schreef Kerftminister het volgende:

[..]

Dit is natuurlijk een enorme stereotypering die ook nog eens van geen kanten klopt. Doe je net alsof de hele alternatieve Hip-Hop scène gewoon niet bestaat.
Dit zei jij toch ook ongeveer, of snap ik iets verkeerd?

quote:
99s.gif Op maandag 15 juni 2015 23:58 schreef Kerftminister het volgende:
Als je de teksten in Hip-Hop ondergeschikt maakt ben je gewoon het genre aan het vermoorden, dat is precies wat al die randdebielen als Yung Lean en weet ik veel al die teringmongolen tegenwoordig aan het doen zijn, die maken geen Hip-Hop muziek
pi_153594006
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 19:56 schreef Tchock het volgende:

[..]

Dit zei jij toch ook ongeveer, of snap ik iets verkeerd?

[..]

Mwah ik zeg niet dat dat een meerderheid is. Juist een minderheid die tegenwoordig steeds prominenter in beeld komt, waar rappers met goede teksten compleet tot de achtergrond verdrongen wordt. Vind het ook waanzinwekkend dat bijvoorbeeld de nieuwe Czarface nergens uitgelicht wordt, dat is de state of mind helaas vandaag de dag.
pi_153594212
Vandaag gratis twee 1080P releases legaal te downloaden via hun website
http://1080pcollection.bandcamp.com/
zouden meer labels moeten doen O+
pi_153594246
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 21:21 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Vandaag gratis twee 1080P releases legaal te downloaden via hun website
http://1080pcollection.bandcamp.com/
zouden meer labels moeten doen O+
Wat zijn de beste twee? :P
pi_153594342
Ik vind zelf Lnrdcry en Scientific Dreamz of U (die had ik hier wel eens gepost) het beste
Verder zijn die van Surfing, Project Pablo, en Neu Balance ook wel tof maar die maakten op mij ook weer niet zoveel indruk dat ik ze vaak opzet.
Zon track vind ik geniaal, relatief experimenteel maar toch best vrolijk en relaxed.
Sowieso vind ik het echt een album voor in de zon.

[ Bericht 25% gewijzigd door Lord-Ronddraai op 16-06-2015 21:40:31 ]
pi_153595573
Trouwens.

  dinsdag 16 juni 2015 @ 23:03:36 #79
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_153598029
Nieuwe van Health, lekker nummertje.
  woensdag 17 juni 2015 @ 01:06:30 #80
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153600830
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 19:39 schreef Kerftminister het volgende:

[..]

Dit is natuurlijk een enorme stereotypering die ook nog eens van geen kanten klopt. Doe je net alsof de hele alternatieve Hip-Hop scène gewoon niet bestaat.
Ja klopt, maar toch klopt ie wel aardig ben ik bang. De alternatiefe hip-hop scene bestaat toch ook nog niet zo lang toxh?
nee, jij dan!
  woensdag 17 juni 2015 @ 06:44:10 #81
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_153602270
Je hoort daar alleszins weinig over, vind ik. Als op pitchfork een hiphop-album gehypet wordt, zijn dat vaak ook erg populaire acts bij het rede publiek. Bij pop, rock, electro, metal, ... is dat toch vaak wel minder.
  woensdag 17 juni 2015 @ 06:46:28 #82
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_153602283
De kans dat ik er naar zal luisteren is klein, maar die album cover van muse vind ik best geslaagd :Y

pi_153602858
Haha, ja serieus?
pi_153604451
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153605937
Ik heb in de wandelgangen gehoord dat Kamasi Washington waarschijnlijk rond november in Nederland optreedt. Sowieso in de Bird, begreep ik. Ben benieuwd of het klopt.
pi_153606148
quote:
7s.gif Op woensdag 17 juni 2015 11:33 schreef Maxerazzi het volgende:
Ik heb in de wandelgangen gehoord dat Kamasi Washington waarschijnlijk rond november in Nederland optreedt. Sowieso in de Bird, begreep ik. Ben benieuwd of het klopt.
Geil.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153607569
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juni 2015 01:06 schreef Gehenna het volgende:

[..]

Ja klopt, maar toch klopt ie wel aardig ben ik bang. De alternatiefe hip-hop scene bestaat toch ook nog niet zo lang toxh?
Mid jaren 90 juist. Begon met mannen als Kool Keith al. Eind jaren 90 begin 2000s kwamen de echte milestones, mannen als Del en El-P zijn frontrunners in het genre.
pi_153607705
quote:
2s.gif Op woensdag 17 juni 2015 06:46 schreef Beregd het volgende:
De kans dat ik er naar zal luisteren is klein, maar die album cover van muse vind ik best geslaagd :Y

[ afbeelding ]
Ik vind 'm echt heel lelijk :')
  woensdag 17 juni 2015 @ 12:44:37 #89
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153607828
quote:
2s.gif Op woensdag 17 juni 2015 06:46 schreef Beregd het volgende:
De kans dat ik er naar zal luisteren is klein, maar die album cover van muse vind ik best geslaagd :Y

[ afbeelding ]
Van mij krijgt ie een nominatie voor lelijkste hoes van 2015. - En het is ook nog eens zo'n uitgekauwd idee.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  woensdag 17 juni 2015 @ 12:51:47 #90
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_153607966
Ja, het idee is wel wat flauwtjes en verre van nieuw, daar heb je wel een punt, maar wel mooi (vind ik).

Dit jaar valt qua hoezen in het algemeen wel wat tegen, vind ik. De mooiste tot nu toe vind ik die van Jim O'Rourke.

  Moderator woensdag 17 juni 2015 @ 12:59:29 #91
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_153608147
Nog britpop fans in the house? Maxïmo Park gaat vanwege het tienjarig bestaan van hun eerste album A Certain Trigger dit album integraal brengen in het najaar (11 december Melkweg). Daar moet ik uiteraard bij zijn *O* O+
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_153608210
quote:
11s.gif Op woensdag 17 juni 2015 12:44 schreef DO2 het volgende:

[..]

Van mij krijgt ie een nominatie voor lelijkste hoes van 2015. - En het is ook nog eens zo'n uitgekauwd idee.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153608403
quote:
11s.gif Op woensdag 17 juni 2015 12:44 schreef DO2 het volgende:

[..]

Van mij krijgt ie een nominatie voor lelijkste hoes van 2015. - En het is ook nog eens zo'n uitgekauwd idee.
Maar de lelijkste hoes van 2015-award gaat wel mooi aan Muse' neus voorbij.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 17 juni 2015 @ 13:16:03 #94
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153608592
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 13:09 schreef Tchock het volgende:

[..]

Maar de lelijkste hoes van 2015-award gaat wel mooi aan Muse' neus voorbij.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die intrigeert me dan wel weer. Van wie is ie, eigenlijk?
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153608608
quote:
11s.gif Op woensdag 17 juni 2015 12:44 schreef DO2 het volgende:

[..]

Van mij krijgt ie een nominatie voor lelijkste hoes van 2015. - En het is ook nog eens zo'n uitgekauwd idee.
Serieus?
Wat mij betreft is het gewoon totale middelmaat niet mooi niet echt lelijk.



:P
  woensdag 17 juni 2015 @ 13:23:19 #96
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153608829
Ja, je hebt gelijk, Lord. Het is inderdaad vooral een saaie hoes. Middelmaat is eigenlijk ook veel erger.. Ik kijk veel liever naar een lelijke hoes dan eentje die me helemaal niets doet.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153608936
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juni 2015 13:16 schreef DO2 het volgende:

[..]

Die intrigeert me dan wel weer. Van wie is ie, eigenlijk?
Bjork (voor een speciale editie van het album). Ik vind het echt spuuglelijk.

Normale hoes van dat album is trouwens ook lelijk, maar wel minder:

  woensdag 17 juni 2015 @ 13:37:28 #98
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153609217
Ja, ik begrijp je, T. Maar ik vind de normale hoes nietszeggender, en daarom minder geslaagd.
Van mij hadden ze de andere versie mogen gebruiken voor het album.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  woensdag 17 juni 2015 @ 13:41:15 #99
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153609332
Nietszeggender... Is dat een woord? Klinkt voor geen meter.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153609409
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 13:41 schreef DO2 het volgende:
Nietszeggender... Is dat een woord? Klinkt voor geen meter.
Nietszeggend, nietszeggender, nietszeggendst. Een vorm van verengelsing van onze taal is dat we onze eigen vergrotende en overtreffende trap niet meer durven te gebruiken. Je hoort steeds vaker "meest bijzonder" en soortgelijke termen.
  woensdag 17 juni 2015 @ 13:47:02 #101
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153609518
quote:
11s.gif Op woensdag 17 juni 2015 13:43 schreef Tchock het volgende:

[..]

Nietszeggend, nietszeggender, nietszeggendst. Een vorm van verengelsing van onze taal is dat we onze eigen vergrotende en overtreffende trap niet meer durven te gebruiken. Je hoort steeds vaker "meest bijzonder" en soortgelijke termen.
Hmz... Interessante observatie. Je zou best eens gelijk kunnen hebben.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153609798
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juni 2015 13:47 schreef DO2 het volgende:

[..]

Hmz... Interessante observatie. Je zou best eens gelijk kunnen hebben.
Bij deze: elk bijvoeglijk naamwoord kun je een vergrotende trap van maken op de normale manier, tenzij het woord eindigt op een "e" of onregelmatig is. En dat is heel zelden.
pi_153609830
Al dat alfa-gezeik altijd van jullie in dit topic _O- _O-

:*
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153609843
quote:
7s.gif Op woensdag 17 juni 2015 13:55 schreef Norrage het volgende:
Al dat alfa-gezeik altijd van jullie in dit topic _O- _O-

:*
Kom maar door met je bèta-gezeik hoor. Veel interessanter.
  woensdag 17 juni 2015 @ 13:56:30 #105
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_153609866
quote:
Luidt de formulering die veel in brieven wordt gebruikt, bij deze of bij dezen?

Correct is: bij dezen.
pi_153609925
quote:
5s.gif Op woensdag 17 juni 2015 13:56 schreef BoerBert het volgende:

[..]

Die doe ik heel vaak fout. Te zijner tijd, bij dezen, ter attentie van, te uwen behoefte... Kan ze niet uit elkaar houden :')

Stomme naamvallen.
pi_153610331
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 13:58 schreef Tchock het volgende:

[..]

Die doe ik heel vaak fout. Te zijner tijd, bij dezen, ter attentie van, te uwen behoefte... Kan ze niet uit elkaar houden :')

Stomme naamvallen.
QFT
pi_153610380
quote:
9s.gif Op woensdag 17 juni 2015 14:10 schreef Maxerazzi het volgende:

[..]

QFT
Op tentamens moet ik soms idiote zinnen maken om die constructies te vermijden, want liever dat dan een spelfout in mijn antwoord.
pi_153610457
quote:
11s.gif Op woensdag 17 juni 2015 13:43 schreef Tchock het volgende:

[..]

Nietszeggend, nietszeggender, nietszeggendst. Een vorm van verengelsing van onze taal is dat we onze eigen vergrotende en overtreffende trap niet meer durven te gebruiken. Je hoort steeds vaker "meest bijzonder" en soortgelijke termen.
Ja, beter zouden we die verengelsing van onze taal eens tegengaan!
pi_153610492
quote:
12s.gif Op woensdag 17 juni 2015 14:15 schreef cafca het volgende:

[..]

Ja, beter zouden we die verengelsing van onze taal eens tegengaan!
Dat zei ik niet. Ik vind het gewoon opmerkelijk dat veel mensen tegenwoordig niet (meer) weten dat "bijzonderst" of "succesvolst" hele normale woorden zijn.
pi_153610634
quote:
7s.gif Op woensdag 17 juni 2015 13:55 schreef Norrage het volgende:
Al dat alfa-gezeik altijd van jullie in dit topic _O- _O-
pi_153610728
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  Moderator woensdag 17 juni 2015 @ 14:24:48 #113
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_153610802
Dit vind ik wel een heel geslaagde remix :Y

"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153610812
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 14:16 schreef Tchock het volgende:

[..]

Dat zei ik niet.
Nee, dat zei ik (in een verschrikkelijk verengelste uitdrukking, die ik de laatste jaren steeds vaker hoor) ;)

quote:
Ik vind het gewoon opmerkelijk dat veel mensen tegenwoordig niet (meer) weten dat "bijzonderst" of "succesvolst" hele normale woorden zijn.
Dat is de levendigheid van taal, die sneller verandert dan de regels het bij kunnen houden.
Bijzonderst vind ik overigens echt niet klinken.
pi_153610835
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juni 2015 14:24 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Niks mis mee toch? :@
Mjah. Dankzij Gregory klinkt het nog wel ergens naar. Niet heel slecht ofzo, maar dat is wat Disclosure is. Saai.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  Moderator woensdag 17 juni 2015 @ 14:28:26 #117
362868 crew  Slobeend
of all places
  woensdag 17 juni 2015 @ 14:29:22 #118
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_153610905
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 13:58 schreef Tchock het volgende:

[..]

Die doe ik heel vaak fout. Te zijner tijd, bij dezen, ter attentie van, te uwen behoefte... Kan ze niet uit elkaar houden :')

Stomme naamvallen.
Ik ook hoor, maar deze blijft altijd wel hangen bij mij ;).
pi_153610955
quote:
Al dat gezeur op Disclosure altijd... Settle vond ik een prima album en dit is een prima nummer.
pi_153610963
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 14:29 schreef BoerBert het volgende:

[..]

Ik ook hoor, maar deze blijft altijd wel hangen bij mij. ;)
Fixed.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_153611002
quote:
14s.gif Op woensdag 17 juni 2015 14:31 schreef Maxerazzi het volgende:

[..]

Fixed.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bedoelde je soms:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
?
  woensdag 17 juni 2015 @ 14:34:17 #122
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_153611037
quote:
14s.gif Op woensdag 17 juni 2015 14:31 schreef Maxerazzi het volgende:

[..]

Fixed.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_153611038
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 14:31 schreef Tchock het volgende:

[..]

Al dat gezeur op Disclosure altijd... Settle vond ik een prima album en dit is een prima nummer.
Ik wist dat jij weer zou gaan zeuren om het gezeur op Disclosure _O-
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153611078
Trouwens was mijn _O- smilie wat verkeerd gekozen, vind het op zich best een prima samenwerking. Die _O- was meer bedoeld voor de rustige, soulvolle Gregory Porter die bij een dance act op het podium stapt. Sowieso zijn de samenwerkingen van Disclosure best aardig steeds :)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153611085
quote:
7s.gif Op woensdag 17 juni 2015 14:34 schreef Norrage het volgende:

[..]

Ik wist dat jij weer zou gaan zeuren om het gezeur op Disclosure _O-
Ik moet ook eigenlijk niet happen. Alles is bij jou super kut of geweldig.
pi_153611091
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 14:32 schreef Tchock het volgende:

[..]

Bedoelde je soms:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
?
Ik ga nu de meest afschuwelijke emoticon op je loslaten.
...
...
...

pi_153611095
quote:
10s.gif Op woensdag 17 juni 2015 14:35 schreef Maxerazzi het volgende:

[..]

Ik ga nu de meest afschuwelijke emoticon op je loslaten.
...
...
...

[ [url=[ afbeelding ]]afbeelding[/url] ]
OH NEE
pi_153611138
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 14:34 schreef BoerBert het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
  woensdag 17 juni 2015 @ 14:48:32 #129
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_153611518
quote:
6s.gif Op woensdag 17 juni 2015 14:37 schreef Maxerazzi het volgende:

[..]

[ afbeelding ]


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_153611560
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 14:48 schreef BoerBert het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 17 juni 2015 @ 18:57:51 #131
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_153617980
Stereogum is er al weer mee, het eerste halfjaarlijstje

http://www.stereogum.com/(...)bums-of-2015-so-far/

carrie & lowell, tja, na een paar keer heb je het wel gehoord, vind ik.
  woensdag 17 juni 2015 @ 19:01:43 #132
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_153618086
C&L O+
  woensdag 17 juni 2015 @ 19:04:12 #133
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153618144
Goeie top 10. Ken alleen nummer 3 niet. ( En de rest vind ik ook goed. ) Dus die ga ik zo maar eens luisteren.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153618244
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juni 2015 19:01 schreef BoerBert het volgende:
C&L O+
  woensdag 17 juni 2015 @ 19:08:15 #135
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_153618261
Colleen Green is wel ok, past een beetje in het rijtje met waxahatchee, courney barnett, laura marling ... Maar om nou op 3 te zetten... Dan zijn die andere wmb gewoon beter.

Blur had van mij hoger gemoeten, misschien wel het beste album van 2015 voor mij.
  woensdag 17 juni 2015 @ 19:14:21 #136
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_153618457
Ik kan die stem van Sufjan gewoon niet zo hebben. ik hoor wel dat het een sterk album is, maar het verveelt te rap. Enkel no shade in the shadow of the cross blijft fantastisch. Maar daartegenover heb je dan all of me wants all of you, vreselijk -O-

Ook wordt dat album wel heel erg gepromoot op spotify. Elke artiestenradio die ik opzet komt na drie nummers er één van C&L langs.
  woensdag 17 juni 2015 @ 19:21:43 #137
13973 ranja
image means nothing
pi_153618715
quote:
10s.gif Op woensdag 17 juni 2015 18:57 schreef Beregd het volgende:
Stereogum is er al weer mee, het eerste halfjaarlijstje

http://www.stereogum.com/(...)bums-of-2015-so-far/

Niet alleen zij....

http://bloodbuzzed.blogsp(...)ear-2015-so-far.html
  woensdag 17 juni 2015 @ 19:22:06 #138
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153618733
Colleen Green klinkt op het eerste gehoor wel lekker, maar niet heel bijzonder.
Het klinkt bijna te lekker, eigenlijk. Alsof ik het al jaren ken. Da's meestal slecht nieuws.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  woensdag 17 juni 2015 @ 19:24:14 #140
13973 ranja
image means nothing
pi_153618805
4 uit die top 50 van stereogum heb ik, allemaal van de top 11 trouwens... paar anderen geprobeerd maar afgekeurd.
  woensdag 17 juni 2015 @ 19:25:21 #141
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153618852
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 19:24 schreef ranja het volgende:
4 uit die top 50 van stereogum heb ik, allemaal van de top 11 trouwens... paar anderen geprobeerd maar afgekeurd.
Staan een hoop vrouwtjes tussen, idd.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  woensdag 17 juni 2015 @ 19:26:06 #142
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153618879
quote:
Geen Kendrick. Opvallend.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153619138
Ik mis Torres, Bill Wells & Aidan Moffat, Fist City, Young Fathers en - grensgeval qua releasedatum - Benjamin Clementine in die lijstjes. Maar dat ligt dan denk ik aan mij. ;)
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_153619246
quote:
10s.gif Op woensdag 17 juni 2015 18:57 schreef Beregd het volgende:
Stereogum is er al weer mee, het eerste halfjaarlijstje

http://www.stereogum.com/(...)bums-of-2015-so-far/

carrie & lowell, tja, na een paar keer heb je het wel gehoord, vind ik.
Heb hier weinig mee, ze hebben Elder dat is wel een goed album en Viet Cong is ook wel aardig.
pi_153626418
Uit het interview van 3voor12 met Jonny Greenwood:

quote:
De tijd die verstrijkt tussen Radiohead-albums wordt steeds groter. Ik stel me zo voor dat iedereen veel meer verschillende nieuwe ideeën mee naar de studio neemt dan in de tijd dat je samen op tour ging en daarna rechtstreeks de studio in.

‘Zeker. Thom is altijd op zoek naar nieuwe technologie, net als Phil, eigenlijk iedereen. We hebben nu wel iets te lang stil gestaan, waardoor het opstarten veel tijd kostte. We werken nu periodes, af en aan. Vanmiddag ga ik met Thom werken aan een nummer waarmee we gisteren begonnen zijn. Kijken waar het toe leidt.’
Ik zeg: november.
pi_153626475
Elke dag hoop ik dat dat album wordt aangekondigd.
pi_153626492
quote:
14s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:01 schreef Maxerazzi het volgende:
Uit het interview van 3voor12 met Jonny Greenwood:

[..]

Ik zeg: november.
Haha, daar was ik ook net een post over aan het typen maar nam aan dat jullie het al gelezen hadden. Grote Engelstalige muzieksites staan vandaag vol met "Dutch interview with Jonny Greenwood (from 1,5 month ago)" _O-
pi_153626519
quote:
2s.gif Op woensdag 17 juni 2015 19:14 schreef Beregd het volgende:
Ik kan die stem van Sufjan gewoon niet zo hebben. ik hoor wel dat het een sterk album is, maar het verveelt te rap. Enkel no shade in the shadow of the cross blijft fantastisch. Maar daartegenover heb je dan all of me wants all of you, vreselijk -O-

Ook wordt dat album wel heel erg gepromoot op spotify. Elke artiestenradio die ik opzet komt na drie nummers er één van C&L langs.
Dat nummer is inderdaad irritant. De melodie gaat erg snel vervelen.
pi_153626531
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:02 schreef Tchock het volgende:

[..]

Haha, daar was ik ook net een post over aan het typen maar nam aan dat jullie het al gelezen hadden. Grote Engelstalige muzieksites staan vandaag vol met "Dutch interview with Jonny Greenwood (from 1,5 month ago)" _O-
Ik kwam het dan ook tegen via P4K.
  woensdag 17 juni 2015 @ 23:04:07 #150
198540 BoerBert
Bij wijze van spreken
pi_153626545
Ze nemen ook allemaal over dat het interview al die tijd al online stond. Media zo af en toe :').
pi_153626561
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:04 schreef BoerBert het volgende:
Ze nemen ook allemaal over dat het interview al die tijd al online stond. Media zo af en toe :').
Echt hè. _O-
  woensdag 17 juni 2015 @ 23:21:15 #152
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153627191
quote:
14s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:01 schreef Maxerazzi het volgende:


Ik zeg: november.
Ja, 2016.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153627221
Illinois is echt een prachtig album. Het is nogal druk en veel, dus ik ontdek het eigenlijk een beetje per nummer. Maar wat is er veel te ontdekken O+
pi_153627313
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:22 schreef Tchock het volgende:
Illinois is echt een prachtig album. Het is nogal druk en veel, dus ik ontdek het eigenlijk een beetje per nummer. Maar wat is er veel te ontdekken O+
Oké, ik heb het heel lang uitgesteld maar dan ga ik hem nu ook luisteren.
pi_153627402
quote:
10s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:21 schreef DO2 het volgende:

[..]

Ja, 2016.
pi_153627451
Edgy tracklijst wel :') Jezus.
pi_153627510
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:22 schreef Tchock het volgende:
Illinois is echt een prachtig album. Het is nogal druk en veel, dus ik ontdek het eigenlijk een beetje per nummer. Maar wat is er veel te ontdekken O+
Ja vind het echt top, maar uiteindelijk luister ik hem misschien 1 of 2 keer per jaar om de redenen die je noemt.
  woensdag 17 juni 2015 @ 23:33:35 #158
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_153627606
Goed album, maar zo bijzonder vind ik 'm eigenlijk niet.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_153627826
quote:
10s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:29 schreef Trollscience het volgende:
Edgy tracklijst wel :') Jezus.
Waarom echt :') Al die korte intermissions met absurde titels, en dan die tweede track :')

edit: Die tweede track weigert mijn iTunes gewoon trouwens. Titel is zeven woorden langer dan toegestaan.
  woensdag 17 juni 2015 @ 23:39:54 #160
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153627827
Maar juist omdat er zoveel op gebeurt, vliegt dat album relatief snel voorbij, vind ik. Ik heb veel meer moeite om C&L in 1 ruk uit te zitten, dat beduidend korter is dan Illinoise.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  woensdag 17 juni 2015 @ 23:44:58 #161
39793 Moody
el moody
pi_153627990
Even 2 weken weg geweest. Heb ik nog wat meesterwerken gemist?
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_153628052
quote:
2s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:44 schreef Moody het volgende:
Even 2 weken weg geweest. Heb ik nog wat meesterwerken gemist?
Er schijnt een discussietje te zijn geweest over de Beastie Boys.
pi_153628054
quote:
2s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:44 schreef Moody het volgende:
Even 2 weken weg geweest. Heb ik nog wat meesterwerken gemist?
De nieuwe Radiohead komt uit in november 2016!
  Moderator woensdag 17 juni 2015 @ 23:47:39 #164
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_153628060
quote:
10s.gif Op woensdag 17 juni 2015 18:57 schreef Beregd het volgende:
Stereogum is er al weer mee, het eerste halfjaarlijstje

http://www.stereogum.com/(...)bums-of-2015-so-far/

carrie & lowell, tja, na een paar keer heb je het wel gehoord, vind ik.
ik zie geen lijstje :?
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_153628081
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:47 schreef MaJo het volgende:

[..]

ik zie geen lijstje :?
Het is inderdaad een slideshow, en geen lijstje. Mierenneukster :D
  Moderator woensdag 17 juni 2015 @ 23:50:23 #166
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_153628139
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:48 schreef Tchock het volgende:

[..]

Het is inderdaad een slideshow, en geen lijstje. Mierenneukster :D
ik was niet sarcastisch, zocht een lijstje en kon die niet vinden :') maar zie nu de slideshow inderdaad ^O^
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
  woensdag 17 juni 2015 @ 23:51:13 #167
39793 Moody
el moody
pi_153628166
quote:
10s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:47 schreef Maxerazzi het volgende:

[..]

Er schijnt een discussietje te zijn geweest over de Beastie Boys.
Ja, die zijn kut he.
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:47 schreef Tchock het volgende:

[..]

De nieuwe Radiohead komt uit in november 2016!
Dat is sneller dan verwacht. Kan ik al pre-orderen?? :')
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_153628177
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:51 schreef Moody het volgende:

[..]

Ja, die zijn kut he.

[..]

Dat is sneller dan verwacht. Kan ik al pre-orderen?? :')
Vraag het DO2, die had de scoop.
  woensdag 17 juni 2015 @ 23:52:56 #169
39793 Moody
el moody
pi_153628203
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:51 schreef Tchock het volgende:

[..]

Vraag het DO2, die had de scoop.
DO2, kan ik pre-orderen?
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_153628216
Ben dat album van Armand en The Kik aan het luisteren. Is eigenlijk best wel tof, de teksten van Armand vind ik wel goed en The Kik is ook zo slecht nog niet.
De zangkwaliteiten van Armand zijn niet geweldig alleen.
  woensdag 17 juni 2015 @ 23:54:18 #171
39793 Moody
el moody
pi_153628234
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:53 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Ben dat album van Armand en The Kik aan het luisteren. Is eigenlijk best wel tof, de teksten van Armand vind ik wel goed en The Kik is ook zo slecht nog niet.
De zangkwaliteiten van Armand zijn niet geweldig alleen.
Ik vind hem te min.

Maar De Kik is wel geestig.
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_153628245
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:54 schreef Moody het volgende:

[..]

Ik vind hem te min.
Godver. :')
  woensdag 17 juni 2015 @ 23:55:19 #173
39793 Moody
el moody
pi_153628256
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:54 schreef Maxerazzi het volgende:

[..]

Godver. :')
Zeg dat je me gemist hebt.
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_153628265
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:54 schreef Moody het volgende:

[..]

Ik vind hem te min.

Maar De Kik is wel geestig.
Ik vind hem een eindbaas. Las ook een interview met hem in Vrij Nederland echt was een gast _O_
Toch 10x het charisma van zon Lucky Fonz ofzo
pi_153628324
quote:
2s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:55 schreef Moody het volgende:

[..]

Zeg dat je me gemist hebt.
Die gortdroge flauwekul van jou mag wat mij betreft wel wat vaker de revue passeren, ja. Absoluut.
  woensdag 17 juni 2015 @ 23:58:20 #176
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153628332
quote:
6s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:52 schreef Moody het volgende:

[..]

DO2, kan ik pre-orderen?
Ja, in oktober.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153628414
quote:
14s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:58 schreef Maxerazzi het volgende:

[..]

Die gortdroge flauwekul van jou mag wat mij betreft wel wat vaker de revue passeren, ja. Absoluut.
Ik plug liever, maar ik heb gemerkt dat onzinposts hier meer reacties opleveren :P
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_153628488
quote:
14s.gif Op woensdag 17 juni 2015 23:58 schreef DO2 het volgende:

[..]

Ja, in oktober.
Als de eerste 2 letters van de maand van preordering overeenkomen met de eerste 2 letters van een van de beste albums allertijden, voorzie ik een nieuw meesterwerk _O_

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_153628550
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 00:04 schreef Moody het volgende:

[..]

Als de eerste 2 letters van de maand van preordering overeenkomen met de eerste 2 letters van een van de beste albums allertijden, voorzie ik een nieuw meesterwerk _O_

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Had niet verwacht dat je dit album zo goed zou vinden.
pi_153628619
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 00:07 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Had niet verwacht dat je dit album zo goed zou vinden.
Nee, ik bedoel deze (duh):

Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
  donderdag 18 juni 2015 @ 00:16:52 #181
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153628715
Zo goed als O.K. van Boys O.K. wordt het natuurlijk nooit, Moody. Die hoop kan je laten varen.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153628873
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 00:16 schreef DO2 het volgende:
Zo goed als O.K. van Boys O.K. wordt het natuurlijk nooit, Moody. Die hoop kan je laten varen.

*O* De cirkel is rond *O*
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_153629298
quote:
Held.
pi_153645988
Nieuwe track Thundercat:

https://soundcloud.com/brainfeeder/thundercat-them-changes

Oh, en 22 juni komt er ook een EP, zie ik nu. Helemaal leuk.
pi_153646219
Oké, blijkbaar is het een 'mini-album' en niet een EP. Waarschijnlijk een domme vraag dit, maar wat is het verschil tussen een EP en een mini-album?
pi_153646337
  donderdag 18 juni 2015 @ 19:20:52 #187
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153646656
Ik zou het ook niet weten. Volgens mij is dat nog iets van de jaren 80, ofzo.
Ik vind mini-album maar een domme term, iig. Ik zou het gewoon een EP noemen.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  donderdag 18 juni 2015 @ 19:35:53 #188
13973 ranja
image means nothing
pi_153647086
quote:
5s.gif Op donderdag 18 juni 2015 19:06 schreef Maxerazzi het volgende:
Oké, blijkbaar is het een 'mini-album' en niet een EP. Waarschijnlijk een domme vraag dit, maar wat is het verschil tussen een EP en een mini-album?
mini albums wordt nog wel eens gebruikt voor albums waar maar 7 of 8 tracks op staan en daardoor iets van 25 minuten duren. Dat is bijna de (max) lengte van 1 lp kant.
Maar vaak is het gewoon een term die een label op een album plakt.
  donderdag 18 juni 2015 @ 19:41:57 #189
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153647285
Vind jij dit ook zo'n mooi nummertje, ranja?

"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  donderdag 18 juni 2015 @ 19:48:22 #190
13973 ranja
image means nothing
pi_153647481
quote:
17s.gif Op donderdag 18 juni 2015 19:41 schreef DO2 het volgende:
Vind jij dit ook zo'n mooi nummertje, ranja?

Jazeker. En die ga ik zondag live horen :)
pi_153648388
Dag mensen met goede smaak ;)

Kom hier als voyeur al klein decennium, post echter nooit wat. Dus op de eerste plaats nu de gelegenheid te baat nemen om mijn dank uit te spreken voor de onuitputtelijke inspiratiebron van muziek die jullie zijn gebleken.

to the point; hebben jullie toevallig nog bijzondere tips voor de wat onbekendere acts op Melt? (http://www.meltfestival.de/en/artists-a-z.html)
pi_153648892
quote:
7s.gif Op donderdag 18 juni 2015 20:19 schreef N.i.c.k het volgende:
Dag mensen met goede smaak ;)

Kom hier als voyeur al klein decennium, post echter nooit wat. Dus op de eerste plaats nu de gelegenheid te baat nemen om mijn dank uit te spreken voor de onuitputtelijke inspiratiebron van muziek die jullie zijn gebleken.

to the point; hebben jullie toevallig nog bijzondere tips voor de wat onbekendere acts op Melt? (http://www.meltfestival.de/en/artists-a-z.html)
Georgio Moroder moet je eigenlijk een keer gezien hebben in je leven (denk ik), maar onbekend is het natuurlijk niet.

Verder mijn tips:
Autreche
Howling
Modeselektor presents Meltselektor
Siriusmodeselektor (dit lijkt me echt super gaat. Siriusmo en Modeselektor zijn allebei zo vet)
Jamie xx

En wat je ook doet, ga niet naar Santigold tenzij je een slechte parodie op een carnaval wil zien.
  donderdag 18 juni 2015 @ 21:27:25 #193
261030 Heufd
schouders, knie en teen.
pi_153650446

_O_

Vandaag 2 jaar oud.

[ Bericht 32% gewijzigd door Heufd op 18-06-2015 23:25:09 ]
  donderdag 18 juni 2015 @ 21:27:53 #194
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153650457
quote:
7s.gif Op donderdag 18 juni 2015 20:19 schreef N.i.c.k het volgende:
Dag mensen met goede smaak ;)

Kom hier als voyeur al klein decennium, post echter nooit wat. Dus op de eerste plaats nu de gelegenheid te baat nemen om mijn dank uit te spreken voor de onuitputtelijke inspiratiebron van muziek die jullie zijn gebleken.
:W
quote:
to the point; hebben jullie toevallig nog bijzondere tips voor de wat onbekendere acts op Melt? (http://www.meltfestival.de/en/artists-a-z.html)
Ride sowieso _O_

Ik heb Santigold (toen nog Santogold) ooit een lowlands gezien. Hoewel het erg gescript en er geen ruimte voor improvisatie was, was het toch wel verdomde tof. Voor fans van M.I.A.

Ik weet niet of IDM je ding is, maar Autechre zijn wel helden. En treden niet zo vaak (meer) op.
Wel je ding -> Jon Hopkins ook meepikken :)

Giorgio Moroder is lijkt me ook wel, geen idee wat hij tegenwoordig live doet, maar die oude synth muziek van hem is wel erg nostalgisch (en ietwat fout) O+
nee, jij dan!
  donderdag 18 juni 2015 @ 21:29:27 #195
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153650504
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 20:36 schreef Tchock het volgende:

En wat je ook doet, ga niet naar Santigold tenzij je een slechte parodie op een carnaval wil zien.
Oh is dat zo slecht geworden? of had je er sowieso al niets mee? :P
nee, jij dan!
pi_153650597
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 21:29 schreef Gehenna het volgende:

[..]

Oh is dat zo slecht geworden? of had je er sowieso al niets mee? :P
Ik kende het überhaupt niet. Heb een keer op een festival een heel concert vanaf de eerste rij gezien omdat ik wachtte op de act die daarna kwam. Maar man, wat was dat slecht. Ze zong regelmatig vals en de muziek werd eigenlijk één grote basbrij.
  donderdag 18 juni 2015 @ 21:43:55 #197
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153650992
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 21:32 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ik kende het überhaupt niet. Heb een keer op een festival een heel concert vanaf de eerste rij gezien omdat ik wachtte op de act die daarna kwam. Maar man, wat was dat slecht. Ze zong regelmatig vals en de muziek werd eigenlijk één grote basbrij.
Ah hit en mis dus live :P
nee, jij dan!
pi_153651167
quote:
7s.gif Op donderdag 18 juni 2015 20:19 schreef N.i.c.k het volgende:
Dag mensen met goede smaak ;)

Kom hier als voyeur al klein decennium, post echter nooit wat. Dus op de eerste plaats nu de gelegenheid te baat nemen om mijn dank uit te spreken voor de onuitputtelijke inspiratiebron van muziek die jullie zijn gebleken.

to the point; hebben jullie toevallig nog bijzondere tips voor de wat onbekendere acts op Melt? (http://www.meltfestival.de/en/artists-a-z.html)
Naast de namen die hierboven al genoemd zijn: The Black Madonna, Kwabs en Clark. Al is de laatste wel een bekendere naam.
  donderdag 18 juni 2015 @ 21:51:01 #199
13973 ranja
image means nothing
pi_153651301
Aurora is een behoorlijke hype dit moment maar lijkt me wel een must-see (had van mij best op BKS mogen staan)/
  donderdag 18 juni 2015 @ 21:56:20 #200
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153651527
Is Mogwai zo bekend dat ie niet genoemd hoeft te worden? In mijn beleving is Autechre een veel bekendere naam. Maar dat kan ook aan mijn vriendenkring liggen.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  donderdag 18 juni 2015 @ 21:58:54 #201
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_153651630
En Nina Kraviz. Maar dan niet per se voor de muziek.
pi_153651656
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 21:27 schreef Heufd het volgende:
[ afbeelding ]
_O_

Vandaag 2 jaar oud.
Je plaatje is stuk. Maar ik heb dat album nog steeds niet geluisterd. *)
  donderdag 18 juni 2015 @ 22:01:33 #203
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153651730
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 21:58 schreef Beregd het volgende:
En Nina Kraviz. Maar dan niet per se voor de muziek.
Ik snap het, ja.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153651747
Tocotronic en Nils Frahm zijn ook leuk. ^O^
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_153651891
Lawrence kan volgens mij ook leuk zijn, maar dat moet ik nog steeds beter luisteren.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  donderdag 18 juni 2015 @ 22:06:01 #206
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_153651922
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 21:56 schreef DO2 het volgende:
Is Mogwai zo bekend dat ie niet genoemd hoeft te worden? In mijn beleving is Autechre een veel bekendere naam. Maar dat kan ook aan mijn vriendenkring liggen.
Die soundtrack van les revenants van mogwai is echt adembenemend mooi. O+
pi_153652210
Half jaar lijstje van Gorilla vs Bear.
http://www.gorillavsbear.(...)acks-of-2015-so-far/
Aldus.
pi_153652481
quote:
7s.gif Op donderdag 18 juni 2015 20:19 schreef N.i.c.k het volgende:
Dag mensen met goede smaak ;)

Kom hier als voyeur al klein decennium, post echter nooit wat. Dus op de eerste plaats nu de gelegenheid te baat nemen om mijn dank uit te spreken voor de onuitputtelijke inspiratiebron van muziek die jullie zijn gebleken.

to the point; hebben jullie toevallig nog bijzondere tips voor de wat onbekendere acts op Melt? (http://www.meltfestival.de/en/artists-a-z.html)
< TOCOTRONIC >
Aldus.
  donderdag 18 juni 2015 @ 22:22:47 #209
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153652529
Panda op 1, zelfs. Kan ik alleen maar toejuichen.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153652706
En Grimes bij de nummers, dat vind ik ook zeer terecht.
Aldus.
pi_153654137
Leon Bridges, die bij Gorilla vs. Bear op plek twee staat, kende ik nog niet. Klinkt wel lekker. Kan me goed voorstellen dat hij met zijn sound een behoorlijk groot publiek gaat aanspreken.
  Moderator donderdag 18 juni 2015 @ 23:13:28 #212
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_153654258
quote:
14s.gif Op donderdag 18 juni 2015 23:09 schreef Maxerazzi het volgende:
Leon Bridges, die bij Gorilla vs. Bear op plek twee staat, kende ik nog niet. Klinkt wel lekker. Kan me goed voorstellen dat hij met zijn sound een behoorlijk groot publiek gaat aanspreken.
Zit met smart op dat album te wachten. Leuk artikel over: http://www.theguardian.co(...)tars-of-classic-soul
pi_153654342
quote:
1s.gif Op donderdag 18 juni 2015 23:13 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Zit met smart op dat album te wachten. Leuk artikel over: http://www.theguardian.co(...)tars-of-classic-soul
Hij is op NPR te beluisteren: http://n.pr/1KWQ4NI

Ik ga even dat artikel lezen. Het is echt een lekkere plaat zo op het eerste gehoor. Doet me denken aan Raphael Saadiq, en die kan ik ook altijd wel goed hebben.

[ Bericht 4% gewijzigd door Maxerazzi op 18-06-2015 23:27:26 ]
  Moderator donderdag 18 juni 2015 @ 23:21:41 #214
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_153654555
quote:
14s.gif Op donderdag 18 juni 2015 22:14 schreef Z het volgende:
Half jaar lijstje van Gorilla vs Bear.
http://www.gorillavsbear.(...)acks-of-2015-so-far/
I Know There’s Gonna Be (Good Times) :') Ze zijn wel fan van Young Thug daar.
  Moderator donderdag 18 juni 2015 @ 23:31:51 #215
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_153654875
quote:
7s.gif Op donderdag 18 juni 2015 23:15 schreef Maxerazzi het volgende:

[..]

Hij is op NPR te beluisteren: http://n.pr/1KWQ4NI

Ik ga even dat artikel lezen. Het is echt een lekkere plaat zo op het eerste gehoor. Doet me denken aan Raphael Saadiq, en die kan ik ook altijd wel goed hebben.
Thanks ^O^

Saadiq is fijn inderdaad. Het doet ook wel wat aan Mayer Hawthorne denken.
pi_153655231
Nieuwe album van Everything Everything is gelekt. :)

Lyrics in een nummer:

I'm going to kill a stranger,
So don't you be a stranger.

Oh baby it's alright, it's alright to feel like a fat child in a pushchair old enough to run.
Old enough to fire a gun

[ Bericht 45% gewijzigd door Vatta op 19-06-2015 00:12:42 ]
  vrijdag 19 juni 2015 @ 00:20:23 #217
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_153656263
In de categorie "female vocalists" is dit wel een lekker plaatje. denk Weather station, Jessica Pratt maar dan net iets frisser.




nou ja, de muziek is wel beter dan de clip :|W
  vrijdag 19 juni 2015 @ 00:47:33 #218
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153656810
Godver, wat een belachelijke clip, idd. En die albumhoes vliegt ook in razend tempo voorbij die van Muse, om direct de eerste positie in te nemen. - Maar het is desondanks best n lekker nummertje, ja.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153657788
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 20:36 schreef Tchock het volgende:

[..]

Autreche
Zooo vet

quote:
7s.gif Op donderdag 18 juni 2015 20:19 schreef N.i.c.k het volgende:
Dag mensen met goede smaak ;)

Kom hier als voyeur al klein decennium, post echter nooit wat. Dus op de eerste plaats nu de gelegenheid te baat nemen om mijn dank uit te spreken voor de onuitputtelijke inspiratiebron van muziek die jullie zijn gebleken.

to the point; hebben jullie toevallig nog bijzondere tips voor de wat onbekendere acts op Melt? (http://www.meltfestival.de/en/artists-a-z.html)
Dasha Rush van ambient tot keiharde techno O+
Maar gezien ze live is zal ze wel vooral van haar laatste album doen sleepstep, dat is voornamelijk ambient
  vrijdag 19 juni 2015 @ 07:41:42 #220
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_153659346
Ik kom net weer een sterke single tegen. Mix van gospel, soul, folk en hiphop. Al komt die laatste pas later in dit nummer.
  vrijdag 19 juni 2015 @ 07:46:50 #221
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_153659377
Ik was ook bij Santogold op Lowlands, weet nog dat ze veel te laat was en maar twintig minuten optreedde oid. Ik heb mij toen in ieder geval goed vermaakt.
Ik herinner mij vooral nog de danseressen, die alle dansjes volledig synchroon deden.
Een paar jaar later heb ik haar daar nog een keer gezien, maar daar weet ik nu helemaal niks meer van.. Meestal niet positief, maar ik betwijfel of dat hier ook geldt.
  vrijdag 19 juni 2015 @ 09:04:42 #222
28030 Grobbel
In Toffee We Crust!
pi_153660001
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 07:41 schreef kciR het volgende:
Ik kom net weer een sterke single tegen. Mix van gospel, soul, folk en hiphop. Al komt die laatste pas later in dit nummer.
Alweer een oudje inmiddels, maar wel erg goed inderdaad. :) Album viel wel wat tegen.
pi_153660109
quote:
14s.gif Op donderdag 18 juni 2015 23:09 schreef Maxerazzi het volgende:
Leon Bridges, die bij Gorilla vs. Bear op plek twee staat, kende ik nog niet. Klinkt wel lekker. Kan me goed voorstellen dat hij met zijn sound een behoorlijk groot publiek gaat aanspreken.
Dat gaat ook wel een hype worden denk ik.

quote:
1s.gif Op donderdag 18 juni 2015 23:21 schreef Slobeend het volgende:

[..]

I Know There’s Gonna Be (Good Times) :') Ze zijn wel fan van Young Thug daar.
Dat is ook het nummer met veruit de meeste hitpotentie. Ik heb de plaat van Jamie aan collega's laten horen (doorsnee muziekliefhebbers) en zij vinden dat allen het beste nummer.
Aldus.
  vrijdag 19 juni 2015 @ 09:18:26 #224
28030 Grobbel
In Toffee We Crust!
pi_153660147
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 09:15 schreef Z het volgende:

[..]

Dat gaat ook wel een hype worden denk ik.
Is ie al. Z'n Bitterzoet show was al maanden van te voren uitverkocht. :{
pi_153661407
Alt-J en ZiggoDome...echt...wat the fuck...hoe groot zijn die geworden man, is toch niet leuk meer :')
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153661616
Sommige bands moeten ze ook helemaal niet willen in die tent. Vanuit beide perspectieven.

Als 'minimalistische' band komt je daar totaal niet over, wat ook de ervaring van de zaal niet positief beinvloedt.
pi_153661790
En hebben we dé Maaike Ouboter al geluisterd? *O*
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 19 juni 2015 @ 10:54:20 #228
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_153661960
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 10:45 schreef Norrage het volgende:
En hebben we dé Maaike Ouboter al geluisterd? *O*
:')
  Redactie Sport vrijdag 19 juni 2015 @ 11:03:41 #229
274204 crew  Mexicanobakker
pi_153662177
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 10:45 schreef Norrage het volgende:
En hebben we dé Maaike Ouboter al geluisterd? *O*
Het was als Eefje de Visser bij een koffietafel. :')
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 19 juni 2015 @ 11:15:20 #230
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153662398
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 10:45 schreef Norrage het volgende:
En hebben we dé Maaike Ouboter al geluisterd? *O*
Ben het aan het luisteren nu. Begonnen bij #2, want 'Dat ik je mis' vind ik echt vreselijk..
Valt me eigenlijk reuze mee, de muziek is op zich wel erg oké en haar stem lijkt wel iets op die van Anneke van Giersbergen, alleen heeft die laatste wel veel meer power. Het is me allemaal nog iets te geforceerd intiem en karakterloos of zo..
nee, jij dan!
  Moderator vrijdag 19 juni 2015 @ 11:16:46 #231
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_153662426
Over Eefje gesproken best grappig dat laast bij het universumpje in db's er blijkbaar een feestje aan de gang was waar Eefje één van de genodigden was, ik dacht al de hele tijd ik ken haar ergens van :P
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_153662902
Hmm Leon Bridges...weer zo'n 13 in een dozijn soulzanger die helemaal gaat doorbreken? Doet me weinig; niet slecht hoor verder.

Ik heb zijn naam al een paar keer langs horen komen inderdaad :)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  Redactie Sport vrijdag 19 juni 2015 @ 11:47:22 #233
274204 crew  Mexicanobakker
pi_153662983
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 11:15 schreef Gehenna het volgende:

[..]

Ben het aan het luisteren nu. Begonnen bij #2, want 'Dat ik je mis' vind ik echt vreselijk..
Valt me eigenlijk reuze mee, de muziek is op zich wel erg oké en haar stem lijkt wel iets op die van Anneke van Giersbergen, alleen heeft die laatste wel veel meer power. Het is me allemaal nog iets te geforceerd intiem en karakterloos of zo..
Mja dat is het een beetje, haar stem is zo... leeg, deprimerend, doet niets maar doet tegelijkertijd aan alsof het leven een grote hel is. Die weemoed wordt gewoon te snel vervelend, en dat terwijl het allemaal an sich wel goed geschreven is..
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 19 juni 2015 @ 11:54:46 #234
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153663140
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 11:47 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Mja dat is het een beetje, haar stem is zo... leeg, deprimerend, doet niets maar doet tegelijkertijd aan alsof het leven een grote hel is. Die weemoed wordt gewoon te snel vervelend, en dat terwijl het allemaal an sich wel goed geschreven is..
inderdaad, sowieso heerst er in Nederland bij de massa nogal de mening, dat als je in je eentje op een gitaartje pingelt en er zielig overheen zingt en - al is het nog zo 13 in het dozijn - dat het dan wereldschokkend mooi is. (het "beste singer/songwriter van NL"-virus). Echt afschuwelijk vind ik dat :r

Gelukkig staan er op die plaat nog wel ook andere stijlen, op 'Anders' valt alles erg mooi op z'n plek vind ik :)
nee, jij dan!
  vrijdag 19 juni 2015 @ 11:56:04 #235
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153663164
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 11:16 schreef Bosbeetle het volgende:
Over Eefje gesproken best grappig dat laast bij het universumpje in db's er blijkbaar een feestje aan de gang was waar Eefje één van de genodigden was, ik dacht al de hele tijd ik ken haar ergens van :P
Geen 'hoi' gezegd? :@
Geen 'groetjes van Gehenna' gezegd? :@ :@
nee, jij dan!
  Moderator vrijdag 19 juni 2015 @ 11:59:40 #236
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_153663241
quote:
11s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 11:56 schreef Gehenna het volgende:

[..]

Geen 'hoi' gezegd? :@
Geen 'groetjes van Gehenna' gezegd? :@ :@
Sorry, kan me de keer dat jij zei "hey roos rebergen is hier ook" waarop ik omkijk en zeg "waar?" om te merken dat ze pal naast me staat ook nog goed herinneren. Toen hebben we ook geen "hoi" gezegd trouwens :P
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_153663310
_O-

Ik heb van alle Nederlandse artiesten alleen nog persoonlijk met Janne gesproken, maar haar/haar familie ken ik dan ook persoonlijk :P En met Roos O+ een beetje bij haar eerste CD presentatie O+
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  Moderator vrijdag 19 juni 2015 @ 12:16:25 #238
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_153663610
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 11:43 schreef Norrage het volgende:
Hmm Leon Bridges...weer zo'n 13 in een dozijn soulzanger die helemaal gaat doorbreken? Doet me weinig; niet slecht hoor verder.

Ik heb zijn naam al een paar keer langs horen komen inderdaad :)
Fijne plaat man _O_ Je bent zelf 13 in een dozijn :( .
  Moderator vrijdag 19 juni 2015 @ 12:32:39 #239
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_153663925
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 12:02 schreef Norrage het volgende:
_O-

Ik heb van alle Nederlandse artiesten alleen nog persoonlijk met Janne gesproken, maar haar/haar familie ken ik dan ook persoonlijk :P En met Roos O+ een beetje bij haar eerste CD presentatie O+
Ik heb wel eens dronken tegen andré manuel aangeschreeuwd, en in een kraakpand gehangen met de mannen van raketkanon... (maarja dat zijn belgen)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  vrijdag 19 juni 2015 @ 12:43:49 #240
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153664144
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 12:32 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik heb wel eens dronken tegen andré manuel aangeschreeuwd, en in een kraakpand gehangen met de mannen van raketkanon... (maarja dat zijn belgen)
En Ottoboy "IK HEB NOG EEN SJAAL VAN JE GEKREGEN!" _O-
nee, jij dan!
  Moderator vrijdag 19 juni 2015 @ 12:44:49 #241
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_153664164
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 12:43 schreef Gehenna het volgende:

[..]

En Ottoboy "IK HEB NOG EEN SJAAL VAN JE GEKREGEN!" _O-
_O_ :D inderdaad :P Ik heb die sjaal nog wel ergens.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  vrijdag 19 juni 2015 @ 12:45:26 #242
13973 ranja
image means nothing
pi_153664178
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 12:16 schreef Slobeend het volgende:
Je bent zelf 13 in een dozijn :( .
Nou... je kunt veel, heel veel van Norrage zeggen.... maar 13 in een dozijn?
  vrijdag 19 juni 2015 @ 12:46:29 #243
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153664201
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 12:44 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

_O_ :D inderdaad :P Ik heb die sjaal nog wel ergens.
Ik ook ergens, op zolder volgens mij. Van het WK dat toen net 2 weken was afgelopen :')
nee, jij dan!
  Moderator vrijdag 19 juni 2015 @ 12:47:19 #244
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_153664214
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 12:45 schreef ranja het volgende:

[..]

Nou... je kunt veel, heel veel van Norrage zeggen.... maar 13 in een dozijn?
Precies science dat zie ik mezelf nog niet doen....
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  vrijdag 19 juni 2015 @ 12:50:56 #245
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153664290
Ik heb met Harry Muskee nog eens gekeuveld over dat het zo fantastisch weer was, op een terras in Rolde :)
nee, jij dan!
pi_153664362
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 12:16 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Fijne plaat man _O_ Je bent zelf 13 in een dozijn :( .
Ik ben gewoon totaal niet van de soul, ik vind het allemaal hetzelfde klinken. Niks ten nadele van Leon bridges. Niet mijn muziekstijl :)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  Moderator vrijdag 19 juni 2015 @ 12:55:20 #247
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_153664409
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 12:50 schreef Gehenna het volgende:
Ik heb met Harry Muskee nog eens gekeuveld over dat het zo fantastisch weer was, op een terras in Rolde :)
_O_ mag ik je aanraken _O_
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  vrijdag 19 juni 2015 @ 12:55:45 #248
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153664417
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 12:55 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

_O_ mag ik je aanraken _O_
Alweer? :P
nee, jij dan!
  Moderator vrijdag 19 juni 2015 @ 12:57:10 #249
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_153664455
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 12:55 schreef Gehenna het volgende:

[..]

Alweer? :P
:@ sorry
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_153666030
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 23:43 schreef Vatta het volgende:
Nieuwe album van Everything Everything is gelekt. :)

Lyrics in een nummer:

I'm going to kill a stranger,
So don't you be a stranger.

Oh baby it's alright, it's alright to feel like a fat child in a pushchair old enough to run.
Old enough to fire a gun
Het staat inmiddels ook gewoon op Spotify :)
pi_153666076
Everything Everything is toch dat 'net niet' Alt-J bandje?
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153666089
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 07:41 schreef kciR het volgende:
Ik kom net weer een sterke single tegen. Mix van gospel, soul, folk en hiphop. Al komt die laatste pas later in dit nummer.
Deze is inderdaad al wat ouder. Het toeval wil dat Raury net weer een nieuw nummer uit heeft. Om het lekker makkelijk te maken, heeft het een bijna identieke titel: Devil's Whisper.

pi_153666141
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 14:08 schreef Norrage het volgende:
Everything Everything is toch dat 'net niet' Alt-J bandje?
Alt-J is toch die gehypete nieuweling? Everything Everything bestaat al jaren. De nieuwe plaat is hun derde studioalbum. De eerste plaat komt uit 2010.

Het nieuwe album is trouwens geproduceerd door Stuart Price. _O_
pi_153666183
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 14:10 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Alt-J is toch die gehypete nieuweling? Everything Everything bestaat al jaren. De nieuwe plaat is hun derde studioalbum. De eerste plaat komt uit 2010.

Het nieuwe album is trouwens geproduceerd door Stuart Price. _O_
Ja ik weet dat Everything Everything al veel langer bestaat.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153666223
Ik wil dit fraaie, rustige nummer hier ook nog even droppen, trouwens.

pi_153666248
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 14:12 schreef Norrage het volgende:

[..]

Ja ik weet dat Everything Everything al veel langer bestaat.
Vanwaar je uitspraak dan? Wat is er mis met nummers als Cough Cough, Regret en Distant Part? :?
pi_153666345
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 14:15 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Vanwaar je uitspraak dan? Wat is er mis met nummers als Cough Cough, Regret en Distant Part? :?
Omdat ik Alt-J fantastisch vind, maar naar Everything Everything nooit langer dan een paar nummers kan luisteren. Bij beide bands heb ik last van een te hoog nerd-pop-gehalte, maar bij Alt-J gaat het nog net wel goed :P
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153666373
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 14:20 schreef Norrage het volgende:

[..]

Omdat ik Alt-J fantastisch vind, maar naar Everything Everything nooit langer dan een paar nummers kan luisteren. Bij beide bands heb ik last van een te hoog nerd-pop-gehalte, maar bij Alt-J gaat het nog net wel goed :P
Wat versta je onder "nerd-pop" ? Verder kun je het nieuwe album op Spotify gewoon luisteren, dus beluister het en vel je oordeel.
pi_153666459
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 14:21 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Wat versta je onder "nerd-pop" ? Verder kun je het nieuwe album op Spotify gewoon luisteren, dus beluister het en vel je oordeel.
Veel vergezochte teksten, arty-farty arrangementen en bliepjes, en een stem die ze beter achterwege kunnen laten :)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153666500
Ik heb het nu aanstaan, en het precies wat ik ervan had verwacht. Maar ik ga het eens verder luisteren. Die stem staat me in ieder geval niet echt aan :@
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153666503
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 14:25 schreef Norrage het volgende:

[..]

Veel vergezochte teksten, arty-farty arrangementen en bliepjes, en een stem die ze beter achterwege kunnen laten :)
Oh oké... - Ik hou juist wel van creativiteit en speelsheid in muziek. Een qua zangstemmen maakt het me niet zo veel uit of een zanger hoog of laag zingt.
  vrijdag 19 juni 2015 @ 14:30:32 #262
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153666588
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 14:25 schreef Norrage het volgende:

[..]

Veel vergezochte teksten, arty-farty arrangementen en bliepjes, en een stem die ze beter achterwege kunnen laten :)
Die omschrijving doet sterk aan Alt-J denken.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153666624
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 14:30 schreef DO2 het volgende:

[..]

Die omschrijving doet sterk aan Alt-J denken.
Ja, ik omschrijf dus ook beide bands tegelijk ;) Ik vind het bijna kopieen van elkaar.

Maar waar ik het bij Alt-J wel trek, trek ik het bij EE niet. EE is net wat meer weirder en poppy, Alt-J zit net wat meer structuur in ofzo.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  vrijdag 19 juni 2015 @ 14:36:00 #264
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153666760
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 14:31 schreef Norrage het volgende:

[..]

Ja, ik omschrijf dus ook beide bands tegelijk ;) Ik vind het bijna kopieen van elkaar.

Maar waar ik het bij Alt-J wel trek, trek ik het bij EE niet. EE is net wat meer weirder en poppy, Alt-J zit net wat meer structuur in ofzo.
Ah, ok. Ik geloof dat het bij mij eerder andersom is.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153666868
Ik kan alleen al genieten van de productie-skills van Stuart Price.

Hij heeft zich ook beziggehouden met het komende album van Hurts en hij gaat de nieuwe Pet Shop Boys-plaat produceren (net als Electric in 2013).
pi_153666946
Deze nieuwe EE kan ik al beter handelen :)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153669095
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 14:27 schreef Norrage het volgende:
Ik heb het nu aanstaan, en het precies wat ik ervan had verwacht. Maar ik ga het eens verder luisteren. Die stem staat me in ieder geval niet echt aan :@
Vind het gewoon aardige ADHD pop. Niet hoogstaand maar dat vind ik Alt-J ook niet. Die vocalen moeten je liggen inderdaad maar vind ze in de nummers wel aardig tot zijn recht komen.
pi_153670521
Woo. ging snel afgelopen uren :P

Dank allen voor de tips! Bekend en onbekend is een nogal subjectief begrip blijkt wel. Maar heb wat goede aanbevelingen gekregen om me 'in' te luisteren. Zin in :s) Jammer alleen dat Pitch erbij inschiet.
pi_153676004
Zijn er mensen hier wel eens op Glastonbury geweest? Is het haalbaar om aan kaarten te komen? (Niet voor dit jaar, dat snap ik :p)
pi_153676450
Volgens mij verkoopt het altijd heel snel uit. Maar het in een immens festival, eigenlijk meerdere festivals in één, dus zullen er ook wel veel kaarten zijn.
Aldus.
  vrijdag 19 juni 2015 @ 21:02:28 #271
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_153677181
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 14:08 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Deze is inderdaad al wat ouder. Het toeval wil dat Raury net weer een nieuw nummer uit heeft. Om het lekker makkelijk te maken, heeft het een bijna identieke titel: Devil's Whisper.

Ah, daar ging het fout. Ik wou Devil's Whisper posten. Ik zag dat het andere nummer een clip had, dus postte die. Aangezien die titels zo op elkaar lijken dacht ik dat ik goed zat ;)
pi_153683908
Nieuwe Fog Lake. Oef, wat is het weer mooi. Album komt er ook rap aan: 30 juni.

pi_153685713
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 17:04 schreef N.i.c.k het volgende:
Woo. ging snel afgelopen uren :P

Dank allen voor de tips! Bekend en onbekend is een nogal subjectief begrip blijkt wel. Maar heb wat goede aanbevelingen gekregen om me 'in' te luisteren. Zin in :s) Jammer alleen dat Pitch erbij inschiet.
https://soundcloud.com/be(...)-room-lena-willikens
Lena Willikens is ook tof, draait ook wel héél indie verantwoord
  zaterdag 20 juni 2015 @ 04:31:27 #274
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_153686301
quote:
17s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 00:31 schreef Maxerazzi het volgende:
Nieuwe Fog Lake. Oef, wat is het weer mooi. Album komt er ook rap aan: 30 juni.

goed nummer
pi_153697938
Toch nog maar even kaarten gehaald voor het concert van Kasabian in Tivoli van volgende week. Blijft een goede live band.
  zaterdag 20 juni 2015 @ 22:55:14 #276
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_153704081
Is die plaat van Wolf Alice hier al besproken?
Puik plaatje hoor. Minder hard dan dat ze op de EP's waren heb ik het idee, maar dat komt het debuut in mijn ogen alleen maar ten goeden.
pi_153704890
Toch nog naar Angus & Julia dinsdag *O*
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  zondag 21 juni 2015 @ 23:29:24 #278
39793 Moody
el moody
pi_153732988
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 22:55 schreef kciR het volgende:
Is die plaat van Wolf Alice hier al besproken?
Puik plaatje hoor. Minder hard dan dat ze op de EP's waren heb ik het idee, maar dat komt het debuut in mijn ogen alleen maar ten goeden.
Hee, dat nummer is toch al minstens 2 jaar uit? :D Werd destijds geplugd door ranja dacht ik, meteen gedownload. Wel een tof nummertje!

Ik hoor het toevallig vorige week weer op 3FM, toen ze het brachten als nieuwe muziek.

[ Bericht 1% gewijzigd door Moody op 21-06-2015 23:35:02 ]
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_153733131
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 20:22 schreef Zocalo het volgende:
Zijn er mensen hier wel eens op Glastonbury geweest? Is het haalbaar om aan kaarten te komen? (Niet voor dit jaar, dat snap ik :p)
Geen persoonlijke ervaring maar ik weet van horen zeggen dat het echt heel moeilijk is. De meer dan honderd duizend tickets verkopen elk jaar uit in minder dan een half uur, de site kan de hoeveelheid bezoekers (begrijpelijk) niet aan. Het is dus echt pure loterij.
  Redactie Sport zondag 21 juni 2015 @ 23:33:53 #280
274204 crew  Mexicanobakker
pi_153733141
Wolf Alice is wel geinig ja
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  zondag 21 juni 2015 @ 23:35:32 #281
13973 ranja
image means nothing
pi_153733190
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:29 schreef Moody het volgende:

Hee, dat nummer is toch al minstens 2 jaar uit? :D Werd destijds geplugd door ranja dacht ik, meteen gedownload. Wel een tof nummertje!

Ik hoor het toevallig vorige week op 3FM, toen ze het brachten als nieuwe muziek.
Op BKS ook erg goed :Y

Hun debuutalbum is net uit (maar ze hadden al 2 ep's natuurlijk)
  zondag 21 juni 2015 @ 23:37:31 #282
39793 Moody
el moody
pi_153733252
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:33 schreef Tchock het volgende:

[..]

Geen persoonlijke ervaring maar ik weet van horen zeggen dat het echt heel moeilijk is. De meer dan honderd duizend tickets verkopen elk jaar uit in minder dan een half uur, de site kan de hoeveelheid bezoekers (begrijpelijk) niet aan. Het is dus echt pure loterij.
Heb een keer meegedaan aan de loting zonder succes. Daarbij schijnt het echt een drama te zijn op de campings. Leuk met een grote weerbare groep, maar als je er met 2 of 3 Hollanders heengaat tussen die dronken Engelsen....tja.
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
  zondag 21 juni 2015 @ 23:38:35 #283
39793 Moody
el moody
pi_153733289
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_153733315
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:37 schreef Moody het volgende:

[..]

Heb een keer meegedaan aan de loting zonder succes. Daarbij schijnt het echt een drama te zijn op de campings. Leuk met een grote weerbare groep, maar als je er met 2 of 3 Hollanders heengaat tussen die dronken Engelsen....tja.
Kan ik me ergens wel iets bij voorstellen. Groepen dronken buitenlanders zijn altijd vervelend, maar Britten zeker.

Maar goed, ik spreek volkomen zonder ervaring.
  zondag 21 juni 2015 @ 23:44:42 #285
39793 Moody
el moody
pi_153733483
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:39 schreef Tchock het volgende:

[..]

Kan ik me ergens wel iets bij voorstellen. Groepen dronken buitenlanders zijn altijd vervelend, maar Britten zeker.

Maar goed, ik spreek volkomen zonder ervaring.
Heb al die keren zelf nog maar 1 slechte ervaring gehad op festivals. Een Franse gozer die het elke nacht op mijn tent gemunt had. Steevast elke nacht tegen mijn tent aan pissen en als je je rits opendeed stonden er opeens 5 donkere jongens. Hij had blijkbaar iets tegen Nederlanders. Dat waren geen fijne nachten, want verzin maar eens een oplossing :')
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_153733519
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:44 schreef Moody het volgende:

[..]

Heb al die keren zelf nog maar 1 slechte ervaring gehad op festivals. Een Franse gozer die het elke nacht op mijn tent gemunt had. Steevast elke nacht tegen mijn tent aan pissen en als je je rits opendeed stonden er opeens 5. Hij had blijkbaar iets tegen Nederlanders. Dat waren geen fijne nachten, want verzin maar eens een oplossing :')
Ja, dat is echt kut :') Mijn enige slechte festivalervaring is dat iemand een keer in mijn tent heeft ingebroken.

De buit: één zak chips.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 21 juni 2015 @ 23:46:54 #287
240037 Maxerazzi
c'est ça
pi_153733550
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:39 schreef Tchock het volgende:

[..]

Kan ik me ergens wel iets bij voorstellen. Groepen dronken buitenlanders zijn altijd vervelend, maar Britten zeker.

Maar goed, ik spreek volkomen zonder ervaring.
Mijn ervaringen na een jaar Londen:

Britten zonder alcohol: "Oops, excuse me...I'm very sorry, am I in your way...terribly sorry really."
Britten met alcohol: "HEEEEEEUUUUH MATE FUCK OFF WILL YA HEEEUUUH"
  zondag 21 juni 2015 @ 23:47:25 #288
39793 Moody
el moody
pi_153733566
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:45 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ja, dat is echt kut :') Mijn enige slechte festivalervaring is dat iemand een keer in mijn tent heeft ingebroken.

De buit: één zak chips.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Inbreken in een tent is laf inderdaad.
Op Rock Werchter 2 of 3 jaar geleden werd gewaarschijnllijk voor een bende Polen. Of we wel allemaal slotjes hadden voor onze tenten :')
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_153733606
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:47 schreef Moody het volgende:

[..]

Inbreken in een tent is laf inderdaad.
Op Rock Werchter 2 of 3 jaar geleden werd gewaarschijnllijk voor een bende Polen. Of we wel allemaal slotjes hadden voor onze tenten :')
Kun je beter geen slotjes op je tent doen. Als ze dan inbreken kun je in elk geval nog normaal in je tent slapen :')
  zondag 21 juni 2015 @ 23:49:19 #290
39793 Moody
el moody
pi_153733629
quote:
10s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:46 schreef Maxerazzi het volgende:

[..]

Mijn ervaringen na een jaar Londen:

Britten zonder alcohol: "Oops, excuse me...I'm very sorry, am I in your way...terribly sorry really."
Britten met alcohol: "HEEEEEEUUUUH MATE FUCK OFF WILL YA HEEEUUUH"
Amerikanen zijn zoveel relaxter dan Britten. En je verstaat ze meestal ook beter.
Nee, doe mij maar Coachella als ik toch een huge festival moest kiezen.
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
  zondag 21 juni 2015 @ 23:50:34 #291
39793 Moody
el moody
pi_153733670
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:48 schreef Tchock het volgende:

[..]

Kun je beter geen slotjes op je tent doen. Als ze dan inbreken kun je in elk geval nog normaal in je tent slapen :')
Stiekem hoopte ik toen dat ze mijn tent sloopten, want ik was samen met mijn stagiaire naar dat festival :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_153733726
quote:
10s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:50 schreef Moody het volgende:

[..]

Stiekem hoopte ik toen dat ze mijn tent sloopten, want ik was samen met mijn stagiaire naar dat festival :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Smooth hoor.
  zondag 21 juni 2015 @ 23:52:43 #293
39793 Moody
el moody
pi_153733735
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:52 schreef Tchock het volgende:

[..]

Smooth hoor.
Valt mee. Ninja edit.
Daarbij was mijn tent niet gesloopt. En heb ik zweetvoeten na een dag festival.
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_153733784
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:52 schreef Moody het volgende:

[..]

Valt mee. Ninja edit.
Daarbij was mijn tent niet gesloopt.
Als mensen met Frans Timmermans naar een festival willen kan jij toch ook wel zeg.

En je hoort vies te zijn op een festival. Ik houd niet zo van de mensen die super vroeg opstaan om elke dag te kunnen douchen, stel je niet zo aan zeg.
  zondag 21 juni 2015 @ 23:57:44 #295
39793 Moody
el moody
pi_153733916
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:54 schreef Tchock het volgende:

[..]

Als mensen met Frans Timmermans naar een festival willen kan jij toch ook wel zeg.

En je hoort vies te zijn op een festival. Ik houd niet zo van de mensen die super vroeg opstaan om elke dag te kunnen douchen, stel je niet zo aan zeg.
Ik douche tegenwoordig meestal elke ochtend, maar ik slaap dan ook in een hotel :D
Lekker relaxt ontbijtje erbij en dan rond 12u richting festivalterrein op een huurfiets. Festival voor 30-plussers :P
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_153733943
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:57 schreef Moody het volgende:

[..]

Ik douche tegenwoordig meestal elke ochtend, maar ik slaap dan ook in een hotel :D
Lekker relaxt ontbijtje erbij en dan rond 12u richting festivalterrein op een huurfiets. Festival voor 30-plussers :P
Als je de vijftig nadert kun je eventueel nog overstappen op een tandem.
  maandag 22 juni 2015 @ 00:00:51 #297
39793 Moody
el moody
pi_153734016
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 23:58 schreef Tchock het volgende:

[..]

Als je de vijftig nadert kun je eventueel nog overstappen op een tandem.
Dan laat ik me rondrijden in een golfkarretje denk ik.

Maar ff serieus....niemand die hier in een hotel overnacht tijdens een festival? Financieel prima te doen als je het ver van tevoren boekt.
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
  maandag 22 juni 2015 @ 00:02:05 #298
39793 Moody
el moody
pi_153734065
Gaan we nog een keer naar een obscuur Oostblokfestival met goedkoop bier? Het komt er maar niet van.
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_153734070
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 00:00 schreef Moody het volgende:

[..]

Dan laat ik me rondrijden in een golfkarretje denk ik.

Maar ff serieus....niemand die hier in een hotel overnacht tijdens een festival? Financieel prima te doen als je het ver van tevoren boekt.
Misschien dat ik dat nog wel een keer doe maar voorlopig vind ik de campings echt prima. Hoort toch bij een festival.
pi_153734098
quote:
2s.gif Op maandag 22 juni 2015 00:02 schreef Moody het volgende:
Gaan we nog een keer naar een obscuur Oostblokfestival met goedkoop bier? Het komt er maar niet van.
Sziget bedoel je?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  maandag 22 juni 2015 @ 00:05:35 #301
39793 Moody
el moody
pi_153734168
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 00:02 schreef Tchock het volgende:

[..]

Misschien dat ik dat nog wel een keer doe maar voorlopig vind ik de campings echt prima. Hoort toch bij een festival.
Nee, dat vind ik altijd zo'n dooddoener. Je gaat om de muziek en de sfeer gedurende de dag en avond. Als je ergens tussen 1u en 3u richting je bed gaat, is er niet lekkerder dan neer te ploffen in een zompige boxspring en de volgende ochtend te douchen en te knabbelen aan een vers broodje met schouderham. Ben je de rest van de dag ook weer fris genoeg om optimaal van alles te genieten.
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')