abonnement Unibet Coolblue
pi_153426695
Welkom in het Als zwanger worden/blijven niet zo makkelijk gaat- topic.
Wanneer je net begint met proberen zwanger te worden zonder medische poespas ben je van harte welkom in het "wachten op het 2e streepje" - topic.

Handige Linkjes
Freya
IVF
PCOS

Vitamine info (van Isla)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
------------------------------------------------------------------

Wie posten er mee en hoe zit het ook al weer?

Winterstormpje
Vanaf puberteit problemen rondom de voortplantingsorganen. Operatie eileider cyste - eileider verwijderd. Operatie verklevingen rondom verwijderd. Diagnose PCOS.
Juli 2008 miskraam rond 8 weken. Daarna onderzoeken na uitblijven menstruatie vanaf juli 2008 tot dec 2008/juli 2009 tot heden. Diagnose versterkt PCOS. Eind januari uitslagen onderzoeken en start medicatie waarschijnlijk clomid.

Droomvrouwtje
Eind 2008 pil de prullenbak in, tot eind 2009 pilloos geweest, daarna aan pil ivm bruiloft. Januari 2010 en Juni 2011 opgenomen geweest vanwege ernstige buikklachten, men dacht aan een blinde darmontsteking, helaas bleek dit endometriose te zijn. MRI in juni 2010 bleek schoon, dus half jaar geprobeerd, Augustus 2011 weer MRI ernstige vorm van endometriose, beide kanten cysten. Ondertussen lopen we in azM. Sinds oktober 2011 gestart met Lucrin om de endometriose rustig te laten worden, operatie volgde in februari 2012: eileiders verwijderd, alles is nu ivf klaar, nu herstellen. 11 oktober start met decapeptyl en start van 1e ivf poging. 1e poging, 1 embryo goed genoeg voor terugplaatsing, helaas niet zwanger. Vertraging door cyste. 2e ivf poging start begin aug 2013. 1 terugplaatsing en 2 cryos. Sept 2013 terugplaatsing mislukt, nu pauze en volgende ronde cryo tp

dobbey
Dobbey, 33 jaar en sinds september 2011 bezig met de kinderwens. 26-6-2013 na een mega rollercoaster van 1,5 jaar eindelijk te horen gekregen dat ik in de vervroegde overgang zit en dus onvruchtbaar ben zodat we voor ons een onzekere periode konden afsluiten. Vanaf 5 september starten met eiceldonor traject. Goed keuring in december. In januari 2014 word er gestart met eiceldonatie

Frummeltje86
In december 2010 gestopt met de pil, sindsdien een onregelmatige cyclus (30-55 dagen). Sinds maart 2013 onder behandeling bij fertiliteitspoli, i.v.m. geconstateerde PCOS en verminderde zaadkwaliteit. 9x clomid, 5x gonal-f en ovitrelle waarvan 2x met IUI en in augustus 2014 eerste ivf-poging.
pi_153427053
Ik wilde mijn post nog editten, ik vind de _O- een beetje lullig staan. Kan niet meer want topic dicht, maar goed, dan weten jullie dat ik hem eigenlijk niet zo tof vind in m'n post ... (ik bedoel, logisch dat ze minder uitschrijven, maar het feit dat er minder overbijft is minder tof)
pi_153427884
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2015 23:11 schreef _Ophelia_ het volgende:
Ik wilde mijn post nog editten, ik vind de _O- een beetje lullig staan. Kan niet meer want topic dicht, maar goed, dan weten jullie dat ik hem eigenlijk niet zo tof vind in m'n post ... (ik bedoel, logisch dat ze minder uitschrijven, maar het feit dat er minder overbijft is minder tof)
Sorry. :D

Het verklaart wel een hoop. Daarom krijg je ook ineens de goedkope versie en niet de merkversie. Op zich prima dat er minder wordt uitgeschreven overigens, want weggooien is echt zonde van het geld.
pi_153428338
Droomvrouwtje, ik heb bij het AMC meegedaan aan de Antarctica trial. Dat is idd ook het terugplaatsen in eigen cyclus. Eerst is wel op de volgens mij standaard wijze het icsi traject ingezet met decapeptyl, utrogestan en pregnyl. In die cyclus 1 embryo terug gekregen. Deze ging verloren. Bij de tweede terugplaatsing was het met die trial en hoefde ik alleen maar de ene pregnyl prik te zetten. Een verademing want ik vond die pilletjes inbrengen echt afschuwelijk en voelde me daar ook echt niet lekker van, emotioneel gezien. Wij hebben enorm geluk gehad dat het die ronde ook gelijk gelukt is x2. De tweede terugplaatsing was hormonaal gezien echt veel fijner en is achteraf gezien natuurlijk makkelijk praten met zo'n succes. Mss zou je documenten van de Antarctica studie kunnen opduiken voor meer info. Zullen vast de onderliggende stukken zijn van het artikel wat jij hebt gelezen.

Wat betreft het inleveren van overgebleven medicijnen was het AMC er toen niet happig op. Ik had gelukkig geen pregnyl te veel, maar het andere wilde ze niet. Misschien dat ze bij freya nog ideeën hebben.

Meiden, allemaal heel veel sterkte! Ik duim heel hard voor jullie.
  donderdag 11 juni 2015 @ 06:20:00 #5
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_153431285
Ik kreeg hier wel nog gewoon de merknamen.
Terugplaatsing in eigen cyclus zonder hormonen (ook geen pregnyl) heb ik gehad. Alle terugplaatsing waren in eigen cyclus maar moest wel pregnyl spuiten, de allerlaatste tp was zonder pregnyl en dat is ook de tp waar het pas fout ging 2 uur na het testen, waarbij alle andere pogingen het fout ging rond dag 8.

Dus ik vind het voor mij een interssante om in te duiken. ophelia correct me if i'm wrong, maar 6 cyclus is dus 6x een punctie of vergis ik me nu?
Want dat lijkt me wel erg heftig, anderzijds ze hoeven natuurlijk niet heel veel aan te prikken
Be happy with the little things in life
  donderdag 11 juni 2015 @ 07:57:38 #6
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_153431712
Nikki, hou je ons op de hoogte? Ben benieuwd wat je zusje er van vindt!

Kan zo'n terugplaatsing in je eigen cyclus ook als die is opgewekt met Clomid?

En dan nog een bonusvraag: slikken jullie en/of partner voedingsupplementen? Ik lees er wel e.e.a. over op internet, maar zie door de bomen het bos niet meer en volgens mij is er ook zeer weinig wetenschappelijk aangetoond (behalve dan de foliumzuur)..

/N00b
  donderdag 11 juni 2015 @ 09:48:10 #7
437909 GVman
korte tekst
pi_153433039
Moguh dames,

Wij zitten nog altijd te wachten op de prikinstructiemiddag. Die is volgende week vrijdag. Een bevriend stel (die we leerden kennen op de dag van de TESE, die hij op hetzelfde moment onderging als ik) heeft deze middag al gehad. Zij gingen met een grote tas medicatie naar huis en hoeven alleen maar te wachten op het juiste moment in de cyclus. Dus ik denk dat dat voor ons ook gaat gelden...

Voedingssupplementen gebruiken we niet. Ik heb ze nooit gebruikt: ik geloof niet zo in de toegevoegde waarde als je al gezonde voeding eet. Roken deed ik sowieso al niet en met alcohol ben ik geminderd nadat ik mijn vrouw leerde kennen (iets met vastigheid enzo :')). Maar zelfs nu heb ik nog wel eens een te hoge piekinname (hockeyen heh...). Het is me in het ziekenhuis nooit kwalijk genomen. Het zal wel met mijn specifieke situatie te maken hebben. De leefregels die ze in Nijmegen voorschrijven, schrijven ze niet voor in Rotterdam. Ik zou me er ook niet aan hebben gehouden: ik bepaal ZELF of ik 's ochtends koffie wil drinken en of ik een Nivea douchecreme gebruik of een van Axe. Er is ook nooit echt een bewijs voor gevonden.

Foliumzuur voor dames is dan de uitzondering, hoewel dat ook vooral vanwege volksgezondheid wordt geadviseerd: de kans dat je tekort hebt is klein, maar de gevolgen zijn groot en dus is het wel aan te raden extra in te nemen. Roken is hoe dan ook niet verstandig natuurlijk.
ruimte gereserveerd voor signature...
  Moderator donderdag 11 juni 2015 @ 10:05:06 #8
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_153433418
Ik snap niet goed wat jullie bedoelen met "in eigen cyclus" :@ zonder dat deze is opgewekt ofzo? /noob

Ik moet nu elke ochtend mijn temperatuur meten terwijl ik progesteron inneem, iemand een idee waarom dat is? Ik ken alleen temperatuur meten vanwege het ontdekken van een eisprong maar dat is juist niet het geval.

Supplementen gebruik ik een aantal van: foliumzuur, cranberrytabletten (heb vaak blaasontstekingen), tarwekiemolie (voor betere innesteling), lysine (goed voor je huid) en multivitamine. Nam ook teunisbloemolie maar daar ben ik deze week mee gestopt.
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
  donderdag 11 juni 2015 @ 11:46:10 #9
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_153435753
Hier in periodes dat ik bezig was wel extra vitamines (zwanger worden van de Etos of Davitamon mama, die ook goed is voor als je zwanger wilt worden)

Terugplaatsing in eigen cyclus is dat je gewoon je lijf zijn gang laat gaan, in mijn geval heb ik gewoon een nette cyclus, ze monitoren dan vanaf dag 10 en kunnen dan aan de grote inschatte wanneer je eisprong plaats vind, na de eisprong word er dan een embryo teruggeplaatst.
In geval van ivf in eigen cyclus word je lichaam niet ondersteunt door extra hormonen om te zorgen dat er follikels (eitjes) groeien. In een normale ivf poging krijg je medicijnen zodat ze je beter kunnen sturen, decapeptyl om je cyclus plat te leggen, puregon/gonal f om follikels te laten groeien en pregnyl om de eisprong op te weken.
Het stimulatie medicijn voor de follikels is om zoveel mogelijk te laten groeien. Zonder groeien er maar 1 of 2 eitjes.

Dit is zeg maar de beknopte dit weet ik nog uit mijn hoofd versie :@
Be happy with the little things in life
  Moderator donderdag 11 juni 2015 @ 12:31:59 #10
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_153436954
Bedankt voor de uitleg DV, zoiets dacht ik al :Y
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
  donderdag 11 juni 2015 @ 14:16:49 #11
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_153439608
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 09:48 schreef GVman het volgende:
Het zal wel met mijn specifieke situatie te maken hebben.
Spannend! Jullie doen TESE met ICSI? Wat is "jouw specifieke situatie? " (als je dat niet wil vertellen, hoeft dat natuurlijk niet ;) )

quote:
ik bepaal ZELF of ik 's ochtends koffie wil drinken en of ik een Nivea douchecreme gebruik of een van Axe. Er is ook nooit echt een bewijs voor gevonden.
:D Seriously? Zijn er mensen van mening dat de deo van invloed kan zijn? Why?
  donderdag 11 juni 2015 @ 14:40:26 #12
437909 GVman
korte tekst
pi_153440261
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juni 2015 14:16 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:

[..]

Spannend! Jullie doen TESE met ICSI? Wat is "jouw specifieke situatie? " (als je dat niet wil vertellen, hoeft dat natuurlijk niet ;) )

[..]

:D Seriously? Zijn er mensen van mening dat de deo van invloed kan zijn? Why?
Ha Stroopwafelmeisje, zie deze post. Daar heb ik alles uiteengezet, dus verwijzen leek me handiger dan weer tikken, haha...
ruimte gereserveerd voor signature...
  donderdag 11 juni 2015 @ 17:08:03 #13
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_153444082
@stroopwafelmeisje, je wilt niet weten hoever sommige mensen soms doorslaan in wat wel goed of niet goed zou zijn. Alleen rauwe groente eten, warm water drinken, geen suikers. Geen vis,vlees.. Er zijn mensen die zweren erbij, want geprobeerd en ik raakte zwanger, maar ook genoeg die het proberen en helaas nog zonder kind staan.
Ik denk als het zo simpel was als het toevoegen of iets laten, dat artsen dat echt wel zouden aangeven. Ik heb ondertussen gewoon geleerd dat je vooral dat moet doen waar je fijn bij voelt. En dat is gewoon heel persoonlijk voor iedereen.

Neemt niet weg dat er wel adviezen zijn die bewezen zijn. Zoals alcohol gebruik en roken en strakke onderbroeken bij mannen.. Die hebben wel gewoon invloed op de vruchtbaarheid
Be happy with the little things in life
pi_153445009
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 07:57 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Nikki, hou je ons op de hoogte? Ben benieuwd wat je zusje er van vindt!

Kan zo'n terugplaatsing in je eigen cyclus ook als die is opgewekt met Clomid?

En dan nog een bonusvraag: slikken jullie en/of partner voedingsupplementen? Ik lees er wel e.e.a. over op internet, maar zie door de bomen het bos niet meer en volgens mij is er ook zeer weinig wetenschappelijk aangetoond (behalve dan de foliumzuur)..

/N00b
Ik slikte op recept hoge dosering b6 en hoge dosering foliumzuur. Toen ik die kreeg was ik de poging erna zwanger.

Maar bij nummer 2 was het zonder alle toevoegingen in 1x raak en bij nummer 3 was het perongeluk raak.

Toeval dus? Ik denk het wel. Misschien zit er ook veel tussen de oren en hielp het op dat moment mee? Geen idee.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_153450908
Ik slik foliumzuur op medische indicatie, verder niets. Normaal pak ik met enige regelmaat een multivitamine maar aangezien de meeste inclusief fz zijn slik ik die nu even niet.

DV 6x punctie inderdaad. Maar dan natuurlijk 1 of bij uitzondering twee eicellen.

quote:
1s.gif Op donderdag 11 juni 2015 14:16 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
[..]

:D Seriously? Zijn er mensen van mening dat de deo van invloed kan zijn? Why?
Even googelen op hormoonverstorende stoffen. Ik was hoogzwanger toen een Britse er tegen mij over begon. Stond toen wel even met mijn oren te klapperen. In de meeste omringende landen krijgen zwangeren er voorlichting over, lijkt me dat die voorlichting er ook voor mensen in de MMM is.
  Moderator donderdag 11 juni 2015 @ 21:44:13 #16
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_153451758
Ik ben vrij nuchter op dat vlak. Ik ben bewust gestopt met roken omdat dat gewoon heel slecht is maar drink wel gewoon een wijntje en eet rauw vlees/rauwmelkse kazen. Zodra ik zwanger ben stop ik daar uiteraard mee maar vooralsnog niet. Wie weet duurt het nog jaren voor ik zwanger ben en dan heb ik het al die jaren voor niets laten staan.
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
pi_153451852
Gv: heeft de man van jullie bevriende stel dezelfde aandoening als jij? Lijkt me wel fijn een soort lotgenotencontact.

Ik slik alleen davitamon compleet mama (al 3 jaar. Ook wel confronterend..) en ik houd van koken en lekker en gezond eten, dus ik kom niks tekort aan stofjes. Verder wandel ik elke dag en probeer genoeg te slapen
  vrijdag 12 juni 2015 @ 09:24:11 #18
437909 GVman
korte tekst
pi_153462097
@Arja: die kerel die ik in het ziekenhuis tegenkwam had schade aan zaadleiders als gevolg van liesbreuken o.i.d. Hij was dus meer teleurgesteld over de afloop (ze hadden de hoop dat zaadleiders hersteld konden worden, zodat zij geen IVF nodig zouden hebben). Hoe groot was het verschil met ons... Afijn, het resulttaat is hetzelfde: we staan nu op hetzelfde punt en met dezelfde kansen...

Ik heb via online kanalen wel de nodige contacten opgedaan. Dat heeft onder meer geleid tot een patientmeeting in Londen. Dat is inderdaad erg prettig: mensen met dezelfde aandoening en dus soortgelijke ervaringen.

Sterker nog, die contacten hebben ertoe geleid dat de artsen in het Erasmus een aantal stappen verder zijn gegaan dan wat de normale Nederlandse richtlijnen voorschrijven. Hadden ze de Nederlandse richtlijnen gevolgd dan waren we een jaar geleden om deze tijd al uitbehandeld geweest, zonder resultaat. Wij waren niet de enige die blij was met het resultaat tot nu toe, ook de behandelend arts zei dat er een aantal vreugdedansjes werd gedaan...
ruimte gereserveerd voor signature...
  Moderator vrijdag 12 juni 2015 @ 10:20:10 #19
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_153463199
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 09:24 schreef GVman het volgende:
@Arja: die kerel die ik in het ziekenhuis tegenkwam had schade aan zaadleiders als gevolg van liesbreuken o.i.d. Hij was dus meer teleurgesteld over de afloop (ze hadden de hoop dat zaadleiders hersteld konden worden, zodat zij geen IVF nodig zouden hebben). Hoe groot was het verschil met ons... Afijn, het resulttaat is hetzelfde: we staan nu op hetzelfde punt en met dezelfde kansen...

Ik heb via online kanalen wel de nodige contacten opgedaan. Dat heeft onder meer geleid tot een patientmeeting in Londen. Dat is inderdaad erg prettig: mensen met dezelfde aandoening en dus soortgelijke ervaringen.

Sterker nog, die contacten hebben ertoe geleid dat de artsen in het Erasmus een aantal stappen verder zijn gegaan dan wat de normale Nederlandse richtlijnen voorschrijven. Hadden ze de Nederlandse richtlijnen gevolgd dan waren we een jaar geleden om deze tijd al uitbehandeld geweest, zonder resultaat. Wij waren niet de enige die blij was met het resultaat tot nu toe, ook de behandelend arts zei dat er een aantal vreugdedansjes werd gedaan...
Komt dit vaker voor? :o Mijn lief heeft meerdere liesbreuken gehad namelijk :X
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
  vrijdag 12 juni 2015 @ 11:25:42 #20
437909 GVman
korte tekst
pi_153464745
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 10:20 schreef MaJo het volgende:

[..]

Komt dit vaker voor? :o Mijn lief heeft meerdere liesbreuken gehad namelijk :X
Ik heb geen idee hoe vaak dit voorkomt. Een liesbreuk is een veel voorkomend probleem, vaker bij mannen dan bij vrouwen. Lang niet altijd is er een relatie met zaadleiders. Bij niet ingedaalde tekstikels is de kans op een liesbreuk weer wat groter (en de kans dat bij zo'n ingreep schade wordt aangericht dus ook). De enige die hier echt wat van kan zeggen is een uroloog. Maar als jij al in behandeling bent dan doen ze hoe dan ook een semenanalyse. Als die uitkomst goed is dan is daar verder geen probleem meer. En anders had je het al wel geweten...
ruimte gereserveerd voor signature...
  Moderator vrijdag 12 juni 2015 @ 13:03:24 #21
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_153467805
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 11:25 schreef GVman het volgende:

[..]

Ik heb geen idee hoe vaak dit voorkomt. Een liesbreuk is een veel voorkomend probleem, vaker bij mannen dan bij vrouwen. Lang niet altijd is er een relatie met zaadleiders. Bij niet ingedaalde tekstikels is de kans op een liesbreuk weer wat groter (en de kans dat bij zo'n ingreep schade wordt aangericht dus ook). De enige die hier echt wat van kan zeggen is een uroloog. Maar als jij al in behandeling bent dan doen ze hoe dan ook een semenanalyse. Als die uitkomst goed is dan is daar verder geen probleem meer. En anders had je het al wel geweten...
Ze hebben bij ons nog geen zaadonderzoek gedaan en gaan dat voorlopig ook niet doen omdat het "probleem" zo overduidelijk bij mij ligt. Ik heb daar wel mijn bedenkingen over omdat het net zo goed ook bij hem kan liggen. Maar goed, een half jaartje wachten is op zich ook niet zo'n probleem.
30 maart - We are Scientists | 26 mei - Froukje | 12 juni - Calexico | 27 augustus - Wilco
  vrijdag 12 juni 2015 @ 13:29:34 #22
437909 GVman
korte tekst
pi_153468716
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 13:03 schreef MaJo het volgende:

[..]

Ze hebben bij ons nog geen zaadonderzoek gedaan en gaan dat voorlopig ook niet doen omdat het "probleem" zo overduidelijk bij mij ligt. Ik heb daar wel mijn bedenkingen over omdat het net zo goed ook bij hem kan liggen. Maar goed, een half jaartje wachten is op zich ook niet zo'n probleem.
Daar zit op zich wel wat in, maar weet het ziekenhuis van de liesbreukachtergrond van jouw vriend? Sowieso is een semenanalyse is nu ook weer niet het einde van de wereld. Ongemakkelijk op zijn hoogst. En als je het helemaal snel wilt weten dan kun je ook een vruchtbaarheidstest voor mannen kopen bij de betere drogisterij (zonder recept).
ruimte gereserveerd voor signature...
pi_153469014
mocht die info nog niet bekend zijn is het natuurlijk altijd nuttig om dit bij een volgend gesprek nog even naar voren te brengen. of contact opnemen met de uroloog die de liesbreuken heeft verholpen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar ik blijf sowieso het raar vinden wanneer een vrouw medicatie wordt voorgeschreven terwijl een simpel, niet belastend zaadonderzoek wordt uitgesteld. blijkt misschien later dat de vrouw al die hormonen voor niets heeft geslikt.

[ Bericht 1% gewijzigd door Elleska op 12-06-2015 14:01:12 ]
  vrijdag 12 juni 2015 @ 13:48:10 #24
437909 GVman
korte tekst
pi_153469336
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 13:38 schreef Elleska het volgende:

maar ik blijf sowieso het raar vinden wanneer een vrouw zonder problemen wordt volgestopt met hormonen terwijl een simpel, niet belastend zaadonderzoek wordt uitgesteld. blijkt misschien later dat de vrouw al die hormonen voor niets heeft geslikt.
Ik ben het met je eens dat het raar is dat er in het geval van MaJo niet naar is gevraagd en doorgevraagd (maar ook dat het niet is aangegeven door MaJo+man), maar vind de formulering wat cru. Het ziekenhuis stopt je natuurlijk niet zomaar vol met hormonen, er moet ten minste (ook) een probleem met de vrouw zijn.

Een andere reden dat ik het vreemd vind is dat als bij de vrouw na veel onderzoeken / behandelingen e.d. alles dan in gereedheid is gebracht, er dan bij de man nog een probleem blijkt te zijn... Dan heb je ook nog eens tijd verloren. Met name als je al wat ouder bent kan dat wel het verschil maken...

Maar goed, ik ging met mijn vrouw naar het ziekenhuis, omdat er bij mij een duidelijke oorzaak is. Bij mijn vrouw werden alleen wat vragen gesteld, waarna de conclusie was dat er geen aanleiding was om toen verder te zoeken. Pas nu we zover zijn dat er van mij zaadcellen zijn, verschuift de aandacht naar mijn vrouw: die moet nu aan de ICSI. In de ruim twee jaar tussen de start van het traject tot aan een week of zes geleden is er nooit naar mijn vrouw gekeken.
ruimte gereserveerd voor signature...
pi_153469658
niet helemaal de juiste bewoording. ik bedoel het niet cru.
nu weet ik niet hoe ik het anders kan verwoorden....

[ Bericht 32% gewijzigd door Elleska op 12-06-2015 14:04:44 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')