abonnement Unibet Coolblue
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 29 mei 2015 @ 14:52:03 #1
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153072579
Laatste posts uit het vorige deel:

quote:
99s.gif Op donderdag 28 mei 2015 15:29 schreef Awsom het volgende:
Natte voeten in nieuwe legerlaarzen
De nieuwe gevechtslaarzen die sinds eind 2012 worden verstrekt aan de ruim 40.000 militairen in ons land, geven bij intensief gebruik grote problemen. Dit meldt De Telegraaf.

Arbo-artsen van Defensie sturen maandelijks tientallen militairen naar particuliere schoenwinkels, zo meldt de VBM. Daar kunnen ze bij serieuze klachten op kosten van Defensie alternatief schoeisel aanschaffen.

De mariniers, die bij oefeningen vaak door plassen en rivieren waden, kampen naast gewrichtspijn door te stijve zolen ook met structureel natte en dus vaak koude voeten. De isolatielaag in de bergschoenen zuigt zich vol water en is zelfs na dagen nog niet droog, zo klagen de militairen.

Het boven open vuur of bij de verwarming drogen van de doorweekte laarzen biedt geen soelaas en geeft zelfs pijnlijke neveneffecten, aldus de VBM: „Door de verwarming trekt de hak krom. Het bovenste stuk van het leer prikt dan in de achillespees.”

Bron: Noventas/Telegraaf, 24-5-2015
quote:
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_153159316
Nederlandse vloot verkeert in zorgelijke staat

Afgelopen dinsdag zei de Directeur Personeel & Bedrijfsvoering van het Commando Zeestrijdkrachten op Marineschepen.nl dat personeel de komende 10 jaar de grootste uitdaging vormt. Maar ook de materieelstak van Defensie is niet zonder zorgen. Dat blijkt uit de lange lijst met problemen die minister van Defensie Jeanine Hennis dinsdag naar de Tweede Kamer zond. Niet eerder publiceerde een minister van Defensie een dergelijke lijst -wat op Twitter tot discussies leidde over of hiermee geen geclassificeerde informatie was vrijgegeven.

[...]

Opvallend genoeg wordt Zr.Ms. Mercuur niet eens genoemd in de brief van de minister aan de Tweede Kamer. Desondanks presenteerde zij een waslijst van 6 pagina's met materiële knelpunten. Deze zijn voor de marine:

Algemene opmerkingen Commando Zeestrijdkrachten
1. Er is een minimaal aantal reserveonderdelen.
2. DMI (voorheen Marinebedrijf) heeft te weinig personeel om al het onderhoud aan systemen en reservedelen op tijd uit te voeren.
Steeds vaker worden onderdelen verplaatst van het ene naar het andere schip.

LCF'en
1. Problemen met de gasturbines. Door toename storingen, meer gebruik dan verwacht en beperkte onderhoudscapaciteit bij de fabrikant, zijn de gasturbines vaker buiten gebruik. De fregatten mogen daardoor minder gebruik maken van de gasturbines.
2. Er worden onderdelen verplaatst van het ene fregat naar het andere. Waaronder onderdelen van de APAR.

M-fregatten
1. Problemen met de gasturbines. Door toename van storingen, meer gebruik dan verwacht en beperkte onderhoudscapaciteit bij de fabrikant zijn de gasturbines vaker buiten gebruik. De fregatten mogen nu minder gebruik maken van de gasturbines.
2. Verschillende systemen raken verouderd of worden niet meer ondersteund door de leverancier. Voorbeelden: het combat management system (computers en software die sensoren en wapensystemen koppelen), kruisvaartdiesels en koppeling van de voortstuwing. Met vervanging hiervan was in de budgetten voor instandhouding geen rekening gehouden, vervanging wordt betaald uit potje voor inzet van de schepen.

Patrouilleschepen
1. Enkele onderdelen van het radarsysteem en de aansturing van wapens zijn nog niet opgeleverd. De OPV's zijn dus niet volledig te gebruiken.

Onderzeeboten
1. Verschillende systemen raken verouderd of worden niet meer ondersteund door de leverancier. Voorbeelden: apparatuur voor elektronische oorlogvoering en navigatieapparatuur.

Mijnenjagers
1. Verouderde systemen. Voorbeelden: koudwatermakers, mijnopsporingssysteem en de onderwaterrobot met sonar. Het onderhoud (in België) is beperkt.

Bron: http://marineschepen.nl/n(...)se-vloot-290515.html
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
pi_153170199
Joh...
pi_153179000
quote:
10s.gif Op maandag 1 juni 2015 21:32 schreef Ponjaard het volgende:
Joh...
Ja, voor mij ook oud nieuws..

Wat me opvalt is dat veel schepen tegenwoordig, na onderhoud, het opwerken ingaan met nog hoopjes gebreken, met in het ergste geval voortstuwingsmachines die niet beschikbaar zijn. :{
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  dinsdag 2 juni 2015 @ 11:50:51 #5
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 2 juni 2015 @ 12:37:06 #6
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_153183628
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 11:50 schreef AchJa het volgende:
NWS / Zo slecht is ons legermateriaal Voor de uitgebreidere lijst
En weer die verschrikkelijk naïeve reacties. Maar goed, wijsheid komt met de jaren :s)
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_153188097
quote:
9s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 09:27 schreef jankaas020 het volgende:

[..]

Ja, voor mij ook oud nieuws..

Wat me opvalt is dat veel schepen tegenwoordig, na onderhoud, het opwerken ingaan met nog hoopjes gebreken, met in het ergste geval voortstuwingsmachines die niet beschikbaar zijn. :{
De Tromp was vorige herfst aan 't opwerken met nog maar 1 diesel gen (minimaal) operationeel :')

En dat was nog maar het topje...
pi_153188640
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 15:17 schreef Ponjaard het volgende:

[..]

De Tromp was vorige herfst aan 't opwerken met nog maar 1 diesel gen (minimaal) operationeel :')

En dat was nog maar het topje...
Het is om te janken.. :'( Want het operationele programma staat natuurlijk al lang en breed vast, dus die boot zal en moet opgewerkt zijn voor die tijd.. |:(
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  Moderator dinsdag 2 juni 2015 @ 23:27:37 #9
257132 crew  Awsom
pi_153205386
Ministerie van Defensie streeft naar 'aanpasbare' it-infrastructuur

Het ministerie van Defensie wil af van grote aanbestedingen voor op de lange termijn. In plaats daarvan wil de overheid kant-en-klare softwarepakketten daar waar mogelijk aanschaffen en zelf implementeren. Dit moet een besparing in de kosten opleveren.

Dat laat minister Jeanine Hennis-Plasschaert dinsdag aan de Tweede Kamer weten. In een Kamerbrief schrijft ze dat het aanschaffen en realiseren van een groot it-project tegenwoordig onmogelijk is, omdat er dan al snel achter de feiten wordt aangelopen. "De technologie en de mogelijkheden veranderen razendsnel en ook de organisatie en de buitenwereld zouden al tijdens de lange looptijd wijzigen."

De bewindsvrouw komt dan ook met nieuwe hoofdlijnen voor het toekomstige it-beleid. Daarin schetst ze onder andere dat ze streeft naar een 'modulaire' it-infrastructuur. Dit betekent dat de overheid softwarecomponenten los 'van de plank' inkoopt en zo sneller en goedkoper over de recentste programmatuur kan beschikken. Zo zou er sneller gebruik kunnen worden gemaakt van de 'kennis en kunde' van de it-wereld. Wel blijft Defensie over eigen ontwikkelaars beschikken, bijvoorbeeld om specifieke software te bouwen waar geen pasklare marktoplossingen voor zijn.

Met een modulaire it-infrastructuur volgt Defensie de collega's in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, die al enkele jaren hetzelfde doen om te saneren in hun 'sterk verzuilde it-landschap'. Hoewel Defensie dus op termijn kant-en-klare softwareproducten wil inkopen, betekent dat volgens Hennis-Plasschaert niet dat de overheid de regie verliest. Volgens haar blijft Defensie de touwtjes in handen houden. Zo besteedt Defensie bepaalde taken niet uit, zoals het beschermen van staatsgeheimen.

Hennis-Plasschaert benadrukt in haar brief aan de Tweede Kamer dat de komende jaren meer geld naar de it-infrastructuur van Defensie moet. Ze meldt dit nadat bekend is geworden dat er grote ict-problemen bij haar ministerie zijn. Zo zijn er veel verouderde systemen, waardoor de kans op uitval groot is. Vorig jaar was er tot en met 2017 al 40 miljoen euro opgenomen in de begroting voor het aanpakken van de problemen. Ook daarna zal er wat Hennis-Plasschaert betreft echter moeten worden blijven geïnvesteerd.

De bewindsvrouw schrijft: "Voor de langere termijn is de verouderde inrichting van de huidige it niet te handhaven. De kosten van beheer en onderhoud zullen sterk stijgen, terwijl de continuïteit en de betrouwbaarheid afnemen. Niets doen is daarom geen optie. Om de taken van Defensie ook in de toekomst te kunnen ondersteunen is verdere vernieuwing en modernisering noodzakelijk."

bron: http://tweakers.net/nieuw(...)-infrastructuur.html
  Moderator dinsdag 2 juni 2015 @ 23:32:26 #10
257132 crew  Awsom
pi_153205576
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 23:27 schreef Awsom het volgende:
In een Kamerbrief schrijft ze dat het aanschaffen en realiseren van een groot it-project tegenwoordig onmogelijk is, omdat er dan al snel achter de feiten wordt aangelopen
:')

quote:
99s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 23:27 schreef Awsom het volgende:
Daarin schetst ze onder andere dat ze streeft naar een 'modulaire' it-infrastructuur. Dit betekent dat de overheid softwarecomponenten los 'van de plank' inkoopt en zo sneller en goedkoper over de recentste programmatuur kan beschikken. Zo zou er sneller gebruik kunnen worden gemaakt van de 'kennis en kunde' van de it-wereld. Wel blijft Defensie over eigen ontwikkelaars beschikken, bijvoorbeeld om specifieke software te bouwen waar geen pasklare marktoplossingen voor zijn.
Hey! Dat klinkt als SPEER! Dat is toch ook gewoon een SAP pakket, en SAP is zo ongeveer het meest modulaire ERP systeem ter wereld.

[ Bericht 43% gewijzigd door Awsom op 02-06-2015 23:41:04 ]
  dinsdag 2 juni 2015 @ 23:37:40 #11
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_153205785
Het zou al heel wat zijn wanneer er een recente versie van Firefox werd geinstalleerd op de MULAN-computers, zodat je niet telkens de melding krijgt "Je werkt met een verouderde browser, ga HIER een moderne browser installeren".
Nu ben ik geen computer-expert, maar zó extreem moeilijk kan het installeren van een browser toch niet zijn? Of geldt dit ook al als een 'groot ict-project', waarvoor geldt dat het 'onmogelijk te realiseren' is.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 3 juni 2015 @ 00:01:54 #12
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153206576
Chroom-6 gevonden in stof voormalige NAVO-werkplaats

In stof in twee gebouwen op de voormalige NAVO-werkplaats in Eygelshoven is afgelopen april het gevaarlijke chroom-6 gevonden. Ook zaten er zware metalen in het stof: cadmium, lood, kwik en uranium.

Minister Hennis van Defensie heeft de uitslagen van de metingen naar de Tweede Kamer gestuurd.

Chroom-6, dat wordt gebruikt in verf om vliegtuigen en voertuigen roestvrij te maken, kan kankerverwekkend zijn. Hoe groot de risico's zijn dat het personeel in Eygelshoven gevaarlijke stoffen heeft ingeademd, moet blijken uit luchtmetingen in beide gebouwen, die op dit moment overigens niet worden gebruikt.

Personeelsbijeenkomsten

In het nabijgelegen Brunssum, waar ook voor de NAVO is gewerkt, heeft de GGD geen stof met chroom-6 aangetroffen. Wel zaten ook daar zware metalen in het stof.

Begin dit jaar hield het ministerie bijeenkomsten voor medewerkers die met de chroom-6-verf werken of dat in het verleden hebben gedaan. Daarbij bleek onder meer dat er zorgen waren over de risico's van het stof dat in de werkplaatsen is achtergebleven, vooral op hoger gelegen plekken, waar minder grondig is schoongemaakt.

In reactie daarop liet Hennis op verschillende plaatsen nader onderzoek doen.

Gezondheidsklachten

Eerder dit jaar meldde zij de Kamer al dat op verschillende locaties werkplaatsen waren gesloten omdat bij spuitwerkzaamheden toch weer gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen.

Tot april hadden zich al meer dan 600 (ex-)medewerkers gemeld die denken dat zij gezondheidsklachten hebben gekregen door chroom-6. Voor de meest schrijnende gevallen is er een voorlopige schadevergoeding.

Morgen debatteert de Tweede Kamer over de aanhoudende problemen met de chroom-6-verf bij defensie.

Oppositiepartij SP wil dat Defensie zo snel mogelijk stopt met het gebruik van chroom-6 en D66 wil dat er extra capaciteit wordt ingezet om de stof veilig te kunnen gebruiken.

Bron: http://nos.nl/artikel/203(...)navo-werkplaats.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_153208695
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 23:37 schreef LXIV het volgende:
Het zou al heel wat zijn wanneer er een recente versie van Firefox werd geinstalleerd op de MULAN-computers, zodat je niet telkens de melding krijgt "Je werkt met een verouderde browser, ga HIER een moderne browser installeren".
Nu ben ik geen computer-expert, maar zó extreem moeilijk kan het installeren van een browser toch niet zijn? Of geldt dit ook al als een 'groot ict-project', waarvoor geldt dat het 'onmogelijk te realiseren' is.
Nee maar dan moeten er wel mensen zijn om dat te regelen. Ik heb een tijdje bij ivent/jivc stage gelopen en het is als elk willekeurige club binnen defensie: te weinig mensen, te weinig geld en alleen achter de feiten aan rennen.
pi_153208698
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 15:17 schreef Ponjaard het volgende:

[..]

De Tromp was vorige herfst aan 't opwerken met nog maar 1 diesel gen (minimaal) operationeel :')

En dat was nog maar het topje...
Is bij mijn eenheid niet anders hoor, onderdelen van vtg naar vtg slepen, houtje touwtje oplossingen etc etc.

Maar goed, waar is dat tegenwoordig niet zo?
pi_153209791
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2015 07:09 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Is bij mijn eenheid niet anders hoor, onderdelen van vtg naar vtg slepen, houtje touwtje oplossingen etc etc.

Maar goed, waar is dat tegenwoordig niet zo?
Dat is volgens mij overal, dat komt ook wel door onze can do mentaliteit. Vraag of we willen springen en we doen het, zelfs met 2 gebroken poten.. :{
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 3 juni 2015 @ 09:46:23 #16
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153210534
quote:
2s.gif Op woensdag 3 juni 2015 09:05 schreef jankaas020 het volgende:

[..]

Dat is volgens mij overal, dat komt ook wel door onze can do mentaliteit. Vraag of we willen springen en we doen het, zelfs met 2 gebroken poten.. :{
Of leren dingen door de vingers te zien......

quote:
Promovenda Schut: Beter leren omgaan met cultuurverschillen
Nieuwsbericht | 02-06-2015 | 12:11

Soldaten op missie in het buitenland moeten beter leren omgaan met culturele situaties die botsen met hun eigen normen en waarden. Dat is de belangrijkste conclusie van onderzoekster Michelle Schut. Zij promoveerde gisteren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op haar proefschrift 'Soldiers as strangers. Morally and culturally critical situations during military missions'.

Tijdens missies hebben militairen contact met onbekende culturen en andere normen en waarden. Antropoloog Schut onderzocht de dilemma’s die daarbij kunnen ontstaan. Militairen belanden tijdens missies regelmatig in situaties waarbij het gedrag van de bevolking of van hun coalitiepartner botst met hun persoonlijke waarden. "Ze nemen corruptie waar. Of de omgang met gevangenen of vrouwen kan in de ogen van Nederlandse militairen hard zijn", zegt ze. Schut onderzocht wat militairen in dergelijk moreel en cultureel kritieke situaties ervaren.

Beter voorbereid
Daarvoor interviewde zij onder andere militairen over hun missies in Soedan, Bosnië en Irak en ging zelf naar Kunduz in Afghanistan. "Ik heb gekeken wat voor training en voorbereiding militairen kregen over de cultuur van het land waar ze naar toe gaan en hoe ze daar ter plaatse mee omgaan." De promovenda concludeert dat soldaten wel genoeg informatie krijgen over de praktische omgang met de vreemde cultuur, maar dat ze beter moeten leren omgaan met situaties die in strijd zijn met hun persoonlijke waarden.

Defensie heeft de aanbeveling van Schut ter harte genomen. In de opleiding van militairen komt meer aandacht voor de omgang met moreel en cultureel kritische situaties. Daarnaast is Schut gevraagd om mee te denken over de voorbereiding op situaties tijdens volgende missies.

De inzichten van het proefschrift zijn niet alleen zinvol voor Defensiepersoneel, maar voor iedereen werkzaam in en met andere culturen, zoals de veiligheidssector, diplomatie en ontwikkelingssamenwerking.

Schut voerde haar onderzoek uit aan de Nederlandse Defensie Academie.

Bron: https://www.defensie.nl/a(...)t-cultuurverschillen
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_153211374
Het word tijd om eens wat vaker nee te zeggen ipv je in 1000 bochten wringen....
pi_153212122
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2015 07:09 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Is bij mijn eenheid niet anders hoor, onderdelen van vtg naar vtg slepen, houtje touwtje oplossingen etc etc.

Maar goed, waar is dat tegenwoordig niet zo?
'T is drama.

En die Tromp vaart nu wel vrolijk mee binnen een NAVO formatie.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 3 juni 2015 @ 12:57:07 #19
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153214874
Defensie keert 2 ton uit voor chroomverf

DEN HAAG -
Het ministerie van Defensie heeft tot dusver 209.500 euro uitgekeerd aan (oud-)medewerkers die ziek zijn geworden door kankerverwekkende chroom-6-verf. Dat zei minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie woensdag in de Kamer.

Het geld is uitgekeerd in het kader van een coulanceregeling voor schrijnende gevallen. Volgens de minister hebben 31 mensen een uitkering gekregen. Er werden 191 aanvragen afgewezen en 232 zaken zijn nog in behandeling. De uitkering varieert van 3000 tot 15.000 euro.

Nog steeds wordt bij Defensie niet conform de laatste stand van zaken van de techniek gewerkt als het om het gebruik van chroom-6 gaat, aldus Hennis. Maar ze benadrukte dat mensen „niet onbeschermd worden blootgesteld aan allerhande risico's”. Locaties waar het niet goed gaat, worden aangepast.

Er zijn volgens de bewindsvrouw geen alternatieven voor chroomverf. Ze stopt niet zoals de SP wil met het gebruik van deze verfsoort. Dan komen hele wapensystemen aan de grond te staan, zei ze. Er zal „buitengewoon terughoudend” met chroomverf worden gewerkt.

Het RIVM doet onderzoek naar het gebruik van en werken met chroomverf. SP en D66 vinden dat dit niet snel genoeg gaat. Ook VVD vindt afronding van het onderzoek voor de zomer van volgend jaar „gewenst”. Hennis kan dit niet toezeggen. Ze wil het tempo graag opschroeven, maar wees erop dat RIVM onafhankelijk is.

Bij Defensie hebben zich meer dan 2100 (oud-)medewerkers gemeld die met chroomverf werken of hebben gewerkt. Meer dan zeshonderd van hen hebben gezondheidsklachten.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ert_2_ton_uit__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 3 juni 2015 @ 12:57:18 #20
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153214877
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2015 11:02 schreef Ponjaard het volgende:

[..]

'T is drama.

En die Tromp vaart nu wel vrolijk mee binnen een NAVO formatie.
Serieus?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_153219074
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 12:57 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Serieus?
Yup, kijk maar bij het KM nieuws op intranet, het 4de nieuwsbericht.
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
pi_153220417
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 12:57 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Serieus?
Yup, bij SNMG2.
pi_153244393
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2015 16:28 schreef Ponjaard het volgende:

[..]

Yup, bij SNMG2.
De laatste keer dat ik daar inzat was met de 020 in de middellandse zee, om de 2/3 dagen in een haven en pen uit peren! ^O^ :7
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
pi_153248403
quote:
14s.gif Op donderdag 4 juni 2015 12:55 schreef jankaas020 het volgende:

[..]

De laatste keer dat ik daar inzat was met de 020 in de middellandse zee, om de 2/3 dagen in een haven en pen uit peren! ^O^ :7
Kunnen jullie nog steeds navigeren zonder moderne apparatuur? Met de gyroscoop en de stand van de zon en de sterren en zo.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_153248647
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 15:26 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Kunnen jullie nog steeds navigeren zonder moderne apparatuur? Met de gyroscoop en de stand van de zon en de sterren en zo.
Weet ik dat, ik ben elektromonteur, geen veredelde buschauffeur. :P Maar ik ga er van uit dat ze zoiets wel aan die wachtsofficiertjes leren. :@
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
pi_153253705
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 15:26 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Kunnen jullie nog steeds navigeren zonder moderne apparatuur? Met de gyroscoop en de stand van de zon en de sterren en zo.
Tuurlijk, omdat GPS volledig in Amerikaanse handen is, en omdat die zooi wel eens stuk kan gaan.
quote:
10s.gif Op donderdag 4 juni 2015 15:35 schreef jankaas020 het volgende:

[..]

Weet ik dat, ik ben elektromonteur, geen veredelde buschauffeur. :P Maar ik ga er van uit dat ze zoiets wel aan die wachtsofficiertjes leren. :@
Lerende. :+
pi_153254940
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 19:20 schreef Ponjaard het volgende:

[..]

Tuurlijk, omdat GPS volledig in Amerikaanse handen is, en omdat die zooi wel eens stuk kan gaan.
Nog een paar jaar geduld, dan zouden we als het goed is ons eigen GPS-systeem moeten krijgen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_153258933
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 20:08 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Nog een paar jaar geduld, dan zouden we als het goed is ons eigen GPS-systeem moeten krijgen.
Dan nog werken we gewoon door met kaarten. Maar dat EU systeem werkt nog niet heel lekker hoor, hou het maar lekker Amerikaans.
pi_153259687
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 22:19 schreef Ponjaard het volgende:

[..]

Dan nog werken we gewoon door met kaarten.
Dat lijkt me verstandig, technologie kan altijd eens uitvallen. Op hoe meer manieren je in staat bent om een bepaald resultaat te boeken hoe beter. Het boyscoutsimago geldt wat dat betreft zeker ook voor het leger? Always be prepared.

quote:
Maar dat EU systeem werkt nog niet heel lekker hoor, hou het maar lekker Amerikaans.
Natuurlijk werkt het nog niet lekker, ze hebben nog niet voldoende satellieten gelanceerd. Over een paar jaar (rond 2020 heb ik begrepen maar je weet het nooit met dit soort projecten) zal het wel lekker lopen. Ik vind het trouwens wel bijzonder laf hoe de EU hiermee om is gegaan. Americanen die zeiken (ze meten met twee maten) en de EU die toegeeft. Zoek maar eens op wat voor compromissen er zijn gesloten als jij dat nog niet zou weten, het bevestigt voor mij nog maar eens dat we echt onze eigen defensie-industrie moeten hebben.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  vrijdag 5 juni 2015 @ 15:31:23 #30
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_153275036
apparatuur?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 5 juni 2015 @ 15:33:14 #31
13456 AchJa
Shut up!!!
  vrijdag 5 juni 2015 @ 16:50:25 #32
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_153277440
Krijtjes zijn wegbezuinigd, nagels bedoel je.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 5 juni 2015 @ 16:59:23 #33
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_153345831
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juni 2015 16:59 schreef AchJa het volgende:

[..]

Oh ja, leisteen it is tegenwoordig...
hiërogliefen erin beitelen. _O- in drievoud.
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 9 juni 2015 @ 23:05:31 #35
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153397799
Flitsmacht met Nederlanders oefent in Polen
DEF / Hoofdrol Nederland in nieuwe flitsmacht

[ Bericht 86% gewijzigd door Cobra4 op 09-06-2015 23:49:02 ]
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 10 juni 2015 @ 18:15:42 #36
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153416349
Geen schadevergoeding voor AWACS-lawaai
Redactie 10-06-2015 16:38

Limburgers die last hebben van het lawaai van overvliegende AWACS-verkenningsvliegtuigen van de NAVO krijgen geen schadevergoeding. De bestuursrechter van de rechtbank Limburg heeft woensdag een beroep tegen een regeringsbesluit van die strekking afgewezen

Een grote groep eisers uit de buurt van Brunssum had een verzoek om vergoeding van immateriële schade ingediend bij de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Zij eisten per gezinslid een bedrag van 1500 euro. De staatssecretaris wees de verzoeken af. Terecht, zo oordeelde de bestuursrechter woensdag. Om bij de overheid met succes een schadeclaim in te dienen, moet er namelijk ook een besluit van de overheid zijn dat die schade heeft veroorzaakt. Dat is hier niet het geval.

De NAVO voert vanaf de vliegbasis Geilenkirchen, vlak over de grens bij Brunssum, verkenningsvluchten uit in het Europese luchtruim.

Bron: Geen schadevergoeding voor AWACS-lawaai
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 10 juni 2015 @ 18:37:55 #37
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153416996
Eerste Draaginsigne Nobelprijs VN-militairen geslagen
Nieuwsbericht | 10-06-2015 | 17:22

Er is een nieuw onderscheidingsteken: het Draaginsigne Nobelprijs VN-militairen. Het is vanaf vandaag verkrijgbaar. De eerste exemplaren zijn afgelopen woensdag geslagen. Dat gebeurde bij de firma Van Veluw in Zeist, onder toeziend oog van een afvaardiging van de Nederlandse Unifil Vereniging.


Het nieuwe draaginsigne.

Het draaginsigne is cirkelvormig en gemaakt van mat bronskleurig metaal. Op de voorzijde is in reliëf de beeltenis van de United Nations Service Medal aangebracht met de letters VN. Hierbinnen staat de beeltenis van Alfred Nobel met links de tekst 'ALFR. NOBEL' en rechts de tekst 'NAT. MDCCCXXXIII OB. MDCCCXCVI'. Het draaginsigne mag op het militaire uniform worden gedragen.

Voor oud-militairen
Het draaginsigne Nobelprijs VN militairen is bij Ministerieel Besluit van 16 februari 2015 ingesteld. Het is toe te kennen aan (oud-) militairen die tussen 1956 en 1988 minstens 30 dagen aaneengesloten door Defensie in het buitenland zijn ingezet voor vredesafdwingende of vredeshandhavende taken van de Verenigde Naties. Voorwaarde is dat zij zich in alle opzichten goed van hun taak hebben gekweten. Het draaginsigne Nobelprijs VN-militairen wordt eenmalig (postuum) toegekend. Het verzoek om toekenning van het draaginsigne moet schriftelijk gebeuren.

In 1988 werd de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt aan 13 VN-vredesmachten voor de periode 1948-1988. Hierop gebaseerd en als erkenning voor de in deze periode uitgezonden Nederlandse (oud-) militairen, besloot minister Jeanine Hennis-Plasschaert het nieuwe draaginsigne in te stellen. Het grootste deel (ruim 95%) van de rechthebbenden op het draaginsigne maakte deel uit van UNIFIL (meer dan 9.000 militairen). Deze werd in de periode 1979-1985 naar Libanon uitgezonden. Bij deze vredesoperatie kwamen 9 Nederlandse militairen om het leven.

7 vredesmachten
Nederland nam deel aan 7 vredesmachten: United Nations Observer Group In Libanon, United Nations Interim Force In Libanon, United Nations Emergency Force 1, United Nations Operations in the Congo, United Nations Yemen Observation Mission, United Nations India Pakistan Observation Mission en United Nations Truce Supervision Organisation. Het Draaginsigne Nobelprijs VN-militairen wordt later dit jaar uitgereikt.

Aanvragen
Het draaginsigne is via het formulier op veteraneninstituut.nl aan te vragen bij het Veteranen Instituut in Doorn. Op dit formulier kan de aanvrager aangeven of die het draaginsigne per post wil of deze liever krijgt uitgereikt.

Bron: https://www.defensie.nl/a(...)-militairen-geslagen
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_153417373
Ik vind die speld maar onzin, iedereen heeft al medailles gekregen voor uitzendingen dus waarom dan nog n extra plakker?
pi_153420794
Altijd leuk, Romeinse cijfers lezen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 11 juni 2015 @ 08:55:10 #40
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153432215
Ruzie in kabinet over geld voor missies

door Ruud Mikkers en Niels Rigter

DEN HAAG -
In het kabinet is een stevig conflict uitgebroken over de financiering van militaire missies.

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft volgens bronnen zijn oog laten vallen op circa 100 miljoen euro van extra geld dat de coalitie voor Defensie heeft bestemd. Minister Hennis (Defensie) houdt voet bij stuk en weigert de miljoenen af te staan.

Op de achtergrond speelt nog een ander conflict. Koenders’ collega’s Hennis en Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) krijgen steeds meer moeite met de samenwerking met de PvdA-bewindsman.

Zo zou hij zich in toenemende mate bemoeien met de portefeuille van zijn collega Ploumen, het beleidsterrein waar Koenders in het kabinet Balkenende IV over ging.

Dit beeld wordt duidelijk na gesprekken die De Telegraaf heeft gevoerd met een reeks bronnen op Buitenlandse Zaken, Defensie en in de coalitie. „Ze slaan elkaar de hersens in”, zegt een betrokkene.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_geld_missies__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 12 juni 2015 @ 07:15:18 #41
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153460727
Militairen helpen politie doelgroepen in kaart te brengen

http://www.trouw.nl/tr/nl(...)art-te-brengen.dhtml


Politie Amsterdam zette militairen in

AMSTERDAM -
De politie Amsterdam heeft in de wijk Bos en Lommer de militaire eenheid ingezet die in Afghanistan hielp 'de harten en hoofden' van de lokale bevolking te veroveren. Het project werd gesubsidieerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid en liep tot maart 2014.

Dat meldt Trouw.

De militairen en politieagenten deelden de bevolking in in groepen en identificeerde manieren waarop die te bereiken waren. Vrijwel alleen allochtone groepen werden geïdentificeerd. Antropoloog Paul Mutsaers noemt het project dan ook een 'verregaande vorm van etnisch profileren'.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)militairen_in__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 12 juni 2015 @ 11:41:09 #42
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153465159
Militaire oefening verstoord door 'Rus' op radio

Een militaire oefening van de Luchtmobiele Brigade is vorige week vermoedelijk verstoord vanuit Rusland. Tijdens de oefening klonk plotseling een onbekende, Russisch sprekende persoon op de radio.

,,Het lijkt erop dat ze hadden ingebroken op een van onze communicatiesystemen'', vertelt brigadegeneraal Kees Matthijssen. ,,Zulke dingen gebeurden in de Koude Oorlog, maar het was lang geleden dat we zoiets hadden meegemaakt. We onderzoeken nog wat er precies gebeurd is. Maar als het is wat ik denk dat het is, laat het zien dat Rusland écht bezig is om ons te intimideren. En ook de middelen heeft om dat te doen.''

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)r-Rus-op-radio.dhtml
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 12 juni 2015 @ 14:25:21 #43
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153470427
Leger krijgt nieuwe zware mitrailleurs

Nederlandse militairen krijgen vanaf volgend jaar nieuwe zware mitrailleurs. Defensie sloot vrijdag een overeenkomst met de Belgische firma Fabrique National voor de aanschaf van bijna 3000 van dergelijke wapens, liet het ministerie weten.

Het gaat om 2050 middelzware MAG's en 840 zware M2-QCB's. Ze vervangen de huidige MAG-7.62mm-mitrailleur en de M2-12.7mm-mitrailleur, beter bekend als de '.50'.

Bron: Leger krijgt nieuwe zware mitrailleurs
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 12 juni 2015 @ 14:27:44 #44
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153470504
Endex Minimi?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator vrijdag 12 juni 2015 @ 14:30:29 #45
257132 crew  Awsom
pi_153470591
Als ze die minimi's nou (terug) naar de natres doen :Y
  vrijdag 12 juni 2015 @ 14:31:02 #46
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 12 juni 2015 @ 14:33:24 #47
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153470686
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 14:31 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat weet ik niet. Maar ik zie liever dat ze van de QCB afstappen en teruggaan naar de M2.
Eens.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 12 juni 2015 @ 14:43:04 #48
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153470954
quote:
99s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 14:30 schreef Awsom het volgende:
Als ze die minimi's nou (terug) naar de natres doen :Y
De NatRes heeft nog niet de beloofde aantalen Minimi's ?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 12 juni 2015 @ 15:08:46 #49
176916 Karrs
2007-2017
pi_153471654
Begrijp ik hieruit dat de MAG de Minimi weer gaat vervangen?
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
pi_153472181
quote:
99s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 14:30 schreef Awsom het volgende:
Als ze die minimi's nou (terug) naar de natres doen :Y
Wat moet de natres dr mee?

Maar dit zijn gewoon nieuwe wapens die identiek zijn aan de oude? Of ook echt anders?
pi_153472420
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 14:43 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

De NatRes heeft nog niet de beloofde aantalen Minimi's ?
Zijn 4 jaar geleden volledig uit de bewapening gehaald bij de Natres. Naar horen zeggen vanwege Afghanistan. Was wel sprake van dat ze terug zouden komen, maar tot op heden niet gebeurt.
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
  Moderator vrijdag 12 juni 2015 @ 16:38:27 #52
257132 crew  Awsom
pi_153474322
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 14:43 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

De NatRes heeft nog niet de beloofde aantalen Minimi's ?
Op papier misschien.

In de praktijk zit de natres al jaren zonder minimi (sinds afghanistan).
pi_153474622
quote:
99s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 16:38 schreef Awsom het volgende:

[..]

Op papier misschien.

In de praktijk zit de natres al jaren zonder minimi (sinds afghanistan).
Niet helemaal waar. Zijn er in mijn eerste jaar (2011) uit gegaan. Zou dus alleen voor de politie training in Kunduz kunnen zijn geweest.
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
  vrijdag 12 juni 2015 @ 18:35:41 #54
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_153476770
Steun uit onverwachte hoek: de VARA gids! ^O^

- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_153476891
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 18:35 schreef RonaldV het volgende:
Steun uit onverwachte hoek: de VARA gids! ^O^

[ afbeelding ]
Ze maakt wel een blunder door niet het hoger onderwijs te noemen waarop enkel onder Rutte al 1/3de is bezuinigd. Voor de rest zijn het mooie woorden.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  vrijdag 12 juni 2015 @ 20:42:04 #56
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_153480203
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 18:41 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ze maakt wel een blunder door niet het hoger onderwijs te noemen waarop enkel onder Rutte al 1/3de is bezuinigd. Voor de rest zijn het mooie woorden.
Joh! 1/3e van een onderdeel van onderwijs onder één premier?
Wat dacht je van een complete sector die in 25 jaar praktisch wegbezuinigd is en op dit moment zo slecht in haar vel zit dat ze eigenlijk niet inzetbaar is, terwijl ze wel ingezet wordt?
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_153480333
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 20:42 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Joh! 1/3e van een onderdeel van onderwijs onder één premier?
Wat dacht je van een complete sector die in 25 jaar praktisch wegbezuinigd is en op dit moment zo slecht in haar vel zit dat ze eigenlijk niet inzetbaar is, terwijl ze wel ingezet wordt?
Ik spreek niet tegen dat ook het leger veel klappen heeft gekregen. Ik vond het alleen jammer dat CdB zo stellig noemde dat slechst die sectoren (cultuur en het leger) harde klappen hebben gekregen en deze sector over het hoofd ziet. Mensen die dat lezen nemen het over en zo krijg je allerlei misverstanden. Als BN'er heb je wat dat betreft wat meer verantwoordelijkheid dan de doorsnee burger. We moeten er geen wedstrijdje van maken wie nog meer de kop van jut is, we moeten met zijn allen eisen dat er weer meer geld naar dit soort zaken geldt en dat er minder geld wordt verspild aan consultancy, ICT (het gaat specifiek om al die mislukte projecten), management, bureaucratie, marketing en PR en zo.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_153487334
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 18:41 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ze maakt wel een blunder door niet het hoger onderwijs te noemen waarop enkel onder Rutte al 1/3de is bezuinigd. Voor de rest zijn het mooie woorden.
Als je die twee combineert kom je uit op het drama dat NLDA heet. :D
  zaterdag 13 juni 2015 @ 20:49:44 #59
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_153505625
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 20:45 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik spreek niet tegen dat ook het leger veel klappen heeft gekregen. Ik vond het alleen jammer dat CdB zo stellig noemde dat slechst die sectoren (cultuur en het leger) harde klappen hebben gekregen en deze sector over het hoofd ziet. Mensen die dat lezen nemen het over en zo krijg je allerlei misverstanden. Als BN'er heb je wat dat betreft wat meer verantwoordelijkheid dan de doorsnee burger. We moeten er geen wedstrijdje van maken wie nog meer de kop van jut is, we moeten met zijn allen eisen dat er weer meer geld naar dit soort zaken geldt en dat er minder geld wordt verspild aan consultancy, ICT (het gaat specifiek om al die mislukte projecten), management, bureaucratie, marketing en PR en zo.
Er gaat te veel geld naar megalomane politici die in de paar jaar dat ze in Den Haag bivakkeren graag iets monumentaals op hun naam willen hebben. Een HSL, een Betuwelijn, een 5e baan op Schiphol, een tweede nationale luchthaven in Lelystad, geprivatiseerde zorg, zorgeverzekeringen en kinderopvang. Ze worden doorgedrukt, kosten de burger miljarden en het uiteindelijke nut is discutabel. Maar ik blijf bij stelling dat de bezuinigingen op onderwijs (als geheel) NIETS voorstellen vergelijken bij de bezuinigingen op Defensie (als geheel).
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_153510058
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 20:49 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Er gaat te veel geld naar megalomane politici die in de paar jaar dat ze in Den Haag bivakkeren graag iets monumentaals op hun naam willen hebben. Een HSL, een Betuwelijn, een 5e baan op Schiphol, een tweede nationale luchthaven in Lelystad, geprivatiseerde zorg, zorgeverzekeringen en kinderopvang. Ze worden doorgedrukt, kosten de burger miljarden en het uiteindelijke nut is discutabel.
Eens!

quote:
Maar ik blijf bij stelling dat de bezuinigingen op onderwijs (als geheel) NIETS voorstellen vergelijken bij de bezuinigingen op Defensie (als geheel).
Ik weet niet precies hoeveel er op het leger is bezuinigd maar voor de universiteiten geldt het volgende: tussen de jaren 80 en Rutte1.0 50% minder geld per student (forse toename aantal studenten (van 6% van de mensen die tertiair onderwijs volgen naar 15%) , geen hoger budget), onder Rutte1.0 1/3de minder geld, in essentie nu dus nog ongeveer 1/3de van het budget per student wat ze ooit hadden. Nu vertekent dit wat aangezien het benodigde onderwijsbudget niet 1 op 1 schaalt, voor hoorcolleges maakt het relatief weinig uit of dat je met 100 of met 300 studenten bent (grotere zaal, dat wel), voor de resterende 50% van het onderwijs geldt dat het wel ongeveer 1 op 1 schaalt.

Maar goed, wij moeten vooral niet vallen voor de oudste politieke en millitaire list die er is: verdeel en heers. Beide sectoren kregen klappen, net als de cultuursector en de zorg. En dit inderdaad in belangrijke mate omwille van wat jij aanhaalde. Al die sectoren die klappen kregen moeten zich verenigen tegen de fundamentele problemen waarvan jij er een paar noemt. Daarnaast kan je volgens mij ook best wel het mes zetten in het overheidsvet maar dat is voor hier teveel offtopic.

[ Bericht 1% gewijzigd door Bram_van_Loon op 14-06-2015 04:05:15 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_153512627
Eerlijk gezegd allemaal niet heel veel van gemerkt als universitair student. Docenten zijn nog hetzelfde als 4 jaar geleden. Voorzieningen zijn er in die tijd mijns in ziens hier alleen maar op vooruit gegaan. Hier en daar wat krom gedoe maar dat ligt meer aan de Uni zelf.
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
pi_153513182
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 23:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Eens!

[..]

Ik weet niet precies hoeveel er op het leger is bezuinigd maar voor de universiteiten geldt het volgende: tussen de jaren en Rutte1.0 50% minder geld per student (forse toename aantal studenten (van 6% van de mensen die tertiair onderwijs volgen naar 15%) , geen hoger budget), onder Rutte1.0 1/3de minder geld, in essentie nu dus nog ongeveer 1/3de van het budget per student wat ze ooit hadden. Nu vertekent dit wat aangezien het benodigde onderwijsbudget niet 1 op 1 schaalt, voor hoorcolleges maakt het relatief weinig uit of dat je met 100 of met 300 studenten bent (grotere zaal, dat wel), voor de resterende 50% van het onderwijs geldt dat het wel ongeveer 1 op 1 schaalt.
Heb je hier bronnen voor? 2,5 keer zoveel mensen die tertiair onderwijs zijn gaan volgen onder rutte 1? 1/3 minder geld de afgelopen 5 jaar?

Ik heb nooit in het nieuws gehoord de afgelopen jaren dat aantallen studenten met tientallen procenten waren gestegen. Of dat universiteiten een derde van het geld mistten van wat ze de jaren er voor kregen. Dat er gekort werd klopt, maar dat werd er vrijwel overal.
pi_153517117
quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2015 03:07 schreef Niek92 het volgende:

[..]

Heb je hier bronnen voor? 2,5 keer zoveel mensen die tertiair onderwijs zijn gaan volgen onder rutte 1? 1/3 minder geld de afgelopen 5 jaar?

Ik heb nooit in het nieuws gehoord de afgelopen jaren dat aantallen studenten met tientallen procenten waren gestegen. Of dat universiteiten een derde van het geld mistten van wat ze de jaren er voor kregen. Dat er gekort werd klopt, maar dat werd er vrijwel overal.
sinds 2005 1/3de per student minder. Ik heb het afgelopen week ook gelezen. Denk op de frontpage.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  zondag 14 juni 2015 @ 23:08:44 #64
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_153535950
quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2015 03:07 schreef Niek92 het volgende:

[..]

Heb je hier bronnen voor? 2,5 keer zoveel mensen die tertiair onderwijs zijn gaan volgen onder rutte 1?
Nee, sinds de jaren 80

quote:
1/3 minder geld de afgelopen 5 jaar?
Onder Rutte 1,0. Dat werd in die tijd uitgebreid in de media belicht, het werd berekend dat de drievoudige bezuiniging - primaire stroom (op basis van aantal studenten etc.), secundaire stroom (onderzoeksvoorstellen) en FES (aardgas) neerkwam op een bezuiniging van 1/3de.
Dat per student 50% werd betaald in vergelijking met de jaren 80 werd ten tijde van de Halbeheffing ('lang'studeerboete) uitgelegd door wat professoren die dit hadden berekend. In die tijd kwamen die mensen regelmatig aan het woord in onze krantjes en op onze televisiezenders.
Dat in de jaren 80 nog ongeveer 6% van de mensen naar een universiteit ging (van alle mensen die het secundaire onderwijs hadden afgerond) en nu ongeveer 15% kan je vrij gemakkelijk vinden als je er wat naar googlet, als je de directe bron wil hebben dan moet je simpelweg even op de website van het CBS het aantal WO-studenten (een pleonasme ;)) in functie van de tijd opzoeken. Dat is netjes bijgehouden.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  zondag 14 juni 2015 @ 23:09:59 #65
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_153535993
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2015 12:28 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

sinds 2005 1/3de per student minder. Ik heb het afgelopen week ook gelezen. Denk op de frontpage.
Dat vind ik dus schrikbarend veel, zelfs zonder de bezuiniging die sinds de jaren 80 al werd gedaan. Nogmaals, ik heb geen idee in welke mate het leger klappen heeft gekregen in dezelfde periodes. Beide sectoren hebben recht van klagen en beide sectoren zijn geslachtofferd voor zaken die minder wezenlijk zijn en voor geldverspilling waar we niets aan hebben. Vanuit beide sectoren zouden mensen zich moeten richten op die meer fundamentele problemen, zij zouden gezamelijk moeten optrekken tegen de politici die hier geen oog voor hebben in plaats van dat ze met elkaar vechten om het botje wat de overheid gooit.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 15 juni 2015 @ 16:49:03 #66
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153552144
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 15 juni 2015 @ 18:18:26 #67
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153554371
Soldaten op vouwfiets

Defensie krijgt in april de beschikking over een prototype van een nieuwe elektrisch aangedreven vouwfiets. De zogeheten Trefecta is in staat om 160 kilometer af te leggen en haalt een topsnelheid van 70 kilometer per uur.

Dat meldt dagblad Trouw. Het is niet vreemd dat Defensie nadenkt over een fiets in het defensiebeleid. In 2009 in Afghanistan maakten militairen veelvuldig gebruik van mountainbikes. Daarmee konden ze bij moeilijk bereikbare plekken in de stad en werd de fiets gebruikt als alternatief voor het met machtsvertoon in pantserwagens door de stad rijden.

De nieuwe fiets kan een gewicht van 160 kilo dragen inclusief de berijder. Het maakt aanzienlijk minder lawaai dan een motorfiets en militairen komen minder vermoeid aan op de plek van bestemming, omdat ze niet hebben bijgetrapt zoals bij een mountainbike.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)tm_campaign=facebook
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 16 juni 2015 @ 08:22:27 #68
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_153574219
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 18:18 schreef Cobra4 het volgende:
Soldaten op vouwfiets

Defensie krijgt in april de beschikking over een prototype van een nieuwe elektrisch aangedreven vouwfiets. De zogeheten Trefecta is in staat om 160 kilometer af te leggen en haalt een topsnelheid van 70 kilometer per uur.

Dat meldt dagblad Trouw. Het is niet vreemd dat Defensie nadenkt over een fiets in het defensiebeleid. In 2009 in Afghanistan maakten militairen veelvuldig gebruik van mountainbikes. Daarmee konden ze bij moeilijk bereikbare plekken in de stad en werd de fiets gebruikt als alternatief voor het met machtsvertoon in pantserwagens door de stad rijden.

De nieuwe fiets kan een gewicht van 160 kilo dragen inclusief de berijder. Het maakt aanzienlijk minder lawaai dan een motorfiets en militairen komen minder vermoeid aan op de plek van bestemming, omdat ze niet hebben bijgetrapt zoals bij een mountainbike.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)tm_campaign=facebook
Dienstreis niet meer met de MB maar met de dienstvouwfiets :')
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  vrijdag 19 juni 2015 @ 19:30:18 #69
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_153674322
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 08:22 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Dienstreis niet meer met de MB maar met de dienstvouwfiets :')
*kuch*1 april *kuch*
  vrijdag 19 juni 2015 @ 19:31:45 #70
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_153674380
Al gepost? Het is vandaag officeel ;irakjordanie en mali verlengd..

http://www.nrc.nl/nieuws/(...)ies-in-mali-en-irak/
  Moderator zaterdag 20 juni 2015 @ 22:08:29 #71
257132 crew  Awsom
pi_153702802
"Het extra geld dat het kabinet op Prinsjesdag voor de strijdkrachten gaat uittrekken is bestemd voor munitie en reserveonderdelen. Daarmee kunnen militairen een intensief oefenprogramma volgen en zich voorbereiden op bijvoorbeeld goedgetrainde Russische militairen. " :P

© trouw.
  zaterdag 20 juni 2015 @ 22:17:03 #72
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_153703027
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 22:08 schreef Awsom het volgende:
"Het extra geld dat het kabinet op Prinsjesdag voor de strijdkrachten gaat uittrekken is bestemd voor munitie en reserveonderdelen. Daarmee kunnen militairen een intensief oefenprogramma volgen en zich voorbereiden op bijvoorbeeld goedgetrainde Russische militairen. " :P
En de oefentoelage dan? :')
  Moderator zaterdag 20 juni 2015 @ 22:17:26 #73
257132 crew  Awsom
pi_153703041
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 22:08 schreef Awsom het volgende:
"Het extra geld dat het kabinet op Prinsjesdag voor de strijdkrachten gaat uittrekken is bestemd voor munitie en reserveonderdelen. Daarmee kunnen militairen een intensief oefenprogramma volgen en zich voorbereiden op bijvoorbeeld goedgetrainde Russische militairen. " :P

© trouw.
FOK! topic met telegraaf nieuwsbericht --> NWS / Leger moet voorbereiden op vechten tegen goedgetrainde Russen
pi_153705524
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 22:17 schreef AchJa het volgende:

[..]

En de oefentoelage dan? :')
Het zal op papier onder het kopje 'cursus' staan. Probleem opgelost met de oefentoelage. :')
pi_153805768
Megaorder legertrucks

door Roy Klopper
EINDHOVEN -
Defensie staat aan de vooravond van de historische vervanging van liefst 3300 vrachtwagens, waarmee volgens betrokkenen een investering is gemoeid van ruim één miljard euro.

De superkans voor de vrachtwagenindustrie wordt op korte termijn aanbesteed en geldt als een megaorder, ook als deze wordt afgezet tegen de lang omstreden aanschaf van 37 peperdure JSF-gevechtsvliegtuigen, die circa 4,5 miljard euro kosten.

DAF Trucks in Eindhoven ziet als een van de gegadigden grote kansen voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid. De vrachtwagens moeten tot en met 2024 gefaseerd worden geleverd.

De exacte plannen voor de door alle krijgsmachtdelen te gebruiken nieuwe vrachtwagens moeten nog door defensieminister Hennis naar de Tweede Kamer worden gestuurd. Dit gebeurt naar verwachting volgende maand. Om die reden is Defensie terughoudend met het verstrekken van informatie. „Het is gebruikelijk eerst het parlement in te lichten”, aldus zegsman Jurriaan Esser.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)r_legertrucks__.html
  woensdag 24 juni 2015 @ 16:50:42 #76
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_153807834
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 15:28 schreef Niek92 het volgende:
Megaorder legertrucks

door Roy Klopper
EINDHOVEN -
Defensie staat aan de vooravond van de historische vervanging van liefst 3300 vrachtwagens, waarmee volgens betrokkenen een investering is gemoeid van ruim één miljard euro.

De superkans voor de vrachtwagenindustrie wordt op korte termijn aanbesteed en geldt als een megaorder, ook als deze wordt afgezet tegen de lang omstreden aanschaf van 37 peperdure JSF-gevechtsvliegtuigen, die circa 4,5 miljard euro kosten.

DAF Trucks in Eindhoven ziet als een van de gegadigden grote kansen voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid. De vrachtwagens moeten tot en met 2024 gefaseerd worden geleverd.

De exacte plannen voor de door alle krijgsmachtdelen te gebruiken nieuwe vrachtwagens moeten nog door defensieminister Hennis naar de Tweede Kamer worden gestuurd. Dit gebeurt naar verwachting volgende maand. Om die reden is Defensie terughoudend met het verstrekken van informatie. „Het is gebruikelijk eerst het parlement in te lichten”, aldus zegsman Jurriaan Esser.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)r_legertrucks__.html
Op dit soort momenten baal ik zo van die openbare aanbestedingsprocedures. Gun die order aan DAF. Zoals ze zelf zeggen: goed voor de economie en werkgelegenheid in Nederland.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  woensdag 24 juni 2015 @ 17:31:54 #77
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_153808774
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 16:50 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Op dit soort momenten baal ik zo van die openbare aanbestedingsprocedures. Gun die order aan DAF. Zoals ze zelf zeggen: goed voor de economie en werkgelegenheid in Nederland.
Gewoon onderhands gunnen aan DAF , goed voor de werkgelegenheid in Eindhoven. Het zou dom zijn dit aan te besteden, waar dit toe leidt zie oa de fyra en het ov... Gewoon een cheque uitschrijven aan DAF, de oude 4,5 en 10 tonners zijn nog steeds prima wagens. Wat mij beteft kunnen ze nog 10 jaar mee..
pi_153811295
quote:
1s.gif Op woensdag 24 juni 2015 17:31 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Gewoon onderhands gunnen aan DAF , goed voor de werkgelegenheid in Eindhoven. Het zou dom zijn dit aan te besteden, waar dit toe leidt zie oa de fyra en het ov... Gewoon een cheque uitschrijven aan DAF, de oude 4,5 en 10 tonners zijn nog steeds prima wagens. Wat mij beteft kunnen ze nog 10 jaar mee..
Ze zijn stuk voor stuk op, oud en gewoon gesloopt door gebrek aan preventief onderhoud(oliebeurten etc).

Maar nieuwe 4 en 10tonners met iets meer vermogen zou geen slecht idee zijn.
  woensdag 24 juni 2015 @ 19:30:56 #79
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_153811337
quote:
1s.gif Op woensdag 24 juni 2015 17:31 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Gewoon onderhands gunnen aan DAF , goed voor de werkgelegenheid in Eindhoven.
Kan niet, regeltjes dit dat.
pi_153813651
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 16:50 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Op dit soort momenten baal ik zo van die openbare aanbestedingsprocedures. Gun die order aan DAF. Zoals ze zelf zeggen: goed voor de economie en werkgelegenheid in Nederland.
Alsof daf de enige vrachtwagen fabrikant in Nederland is.
  woensdag 24 juni 2015 @ 21:31:45 #81
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_153814853
quote:
1s.gif Op woensdag 24 juni 2015 17:31 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Gewoon onderhands gunnen aan DAF , goed voor de werkgelegenheid in Eindhoven. Het zou dom zijn dit aan te besteden, waar dit toe leidt zie oa de fyra en het ov... Gewoon een cheque uitschrijven aan DAF, de oude 4,5 en 10 tonners zijn nog steeds prima wagens. Wat mij beteft kunnen ze nog 10 jaar mee..
Onderhands gunnen mag tot orders van 40.000 Euro meen ik. Gaat heel lang duren als je ze bij wijze van spreke één voor één moet bestellen..
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  woensdag 24 juni 2015 @ 21:32:22 #82
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_153814881
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 20:59 schreef slenderhose het volgende:

[..]

Alsof daf de enige vrachtwagen fabrikant in Nederland is.
Zijn er meer Nederlandse bouwers ja? Enlighten me.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_153815111
quote:
14s.gif Op woensdag 24 juni 2015 21:32 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Zijn er meer Nederlandse bouwers ja? Enlighten me.
Scania heeft een aardige fabriek in Zwolle staan ;)
Oke, niet een Nederlands bedrijf maar wel werkgelegenheid als ze daar gebouwd zouden worden.
A mind with a heart of it's own
  woensdag 24 juni 2015 @ 21:41:17 #84
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_153815204
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 21:38 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Scania heeft een aardige fabriek in Zwolle staan ;)
Oke, niet een Nederlands bedrijf maar wel werkgelegenheid als ze daar gebouwd zouden worden.
Hmja , daf is inderdaad ook geen NL bedrijf meer, (paccar heeft het jaren geleden overgenomen) je hebt wel gelijk, maar ik zweer wel bij Daf. De huidige dafs zijn gewoon geweldige vrachtwagens, het heeft voor mij ook emotionele waarde. Alleen daarom al zeg ik, onderhands gunnen!
  woensdag 24 juni 2015 @ 21:42:38 #85
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_153815257
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 21:31 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Onderhands gunnen mag tot orders van 40.000 Euro meen ik. Gaat heel lang duren als je ze bij wijze van spreke één voor één moet bestellen..
De fyra hoefde ook niet aanbesteed te worden. Volgens mij kan er trouwnes bij een defensieorder als er een nationaal belang is vanaf geweken worden.
  woensdag 24 juni 2015 @ 23:40:20 #86
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_153819249
Denk je dat Frankrijk een aanbestedingsproces doorgaat als ze nieuwe tonners willen?
Natuurlijk niet, aan DAF gunnen dit.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Moderator donderdag 25 juni 2015 @ 01:32:50 #87
257132 crew  Awsom
pi_153822206
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 23:40 schreef Pumatje het volgende:
Denk je dat Frankrijk een aanbestedingsproces doorgaat als ze nieuwe tonners willen?
Natuurlijk niet, aan DAF gunnen dit.
Maar wij zijn het braafste jongetje van de klas...

Ik ben benieuwd wat het wordt. :P
pi_153933702
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 23:40 schreef Pumatje het volgende:
Denk je dat Frankrijk een aanbestedingsproces doorgaat als ze nieuwe tonners willen?
Natuurlijk niet, aan DAF gunnen dit.
Ja maar dan zijn de voorwaarden zo opgesteld dat alleen PGA ze kan winnen.
Al moet er toch voor defensie materieel een uitzondering zijn?
Anders zit je voor je het weet aan russiche t55 tanks vast.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  woensdag 1 juli 2015 @ 12:39:02 #89
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_153975715
Middendorp langer baas krijgsmacht

quote:
Generaal Tom Middendorp blijft langer de baas van het leger. De ministerraad heeft ingestemd met verlenging van de termijn van de Commandant der Strijdkrachten (CDS) tot medio 2017, liet minister Jeanine Hennis van Defensie woensdag in een debat in de Kamer weten.

Defensie gaat door een woelige tijd en stabiliteit is belangrijk, aldus Hennis. Middendorp is de belangrijkste adviseur van de bewindsvrouw en is sinds 28 juni 2012 de hoogste man van het militaire apparaat. Hij volgde toen Peter van Uhm op als CDS.
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
  zaterdag 4 juli 2015 @ 10:11:59 #90
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_154053171
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  zaterdag 4 juli 2015 @ 10:37:48 #91
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154053476
quote:
Ik ben benieuwd....

Edit:


quote:
Geen cao in de maak, zeggen politiebonden

De politiebond ACP ontkent dat er een cao-akkoord in de maak is. Voorzitter Gerrit van de Kamp zegt dat berichten daarover volstrekt onjuist zijn en dat er niet wordt onderhandeld tussen het kabinet en de politiesector.

Volgens het AD werkt het kabinet in het geheim aan een oplossing voor het loonconflict met politieagenten, militairen, justitie, rijksambtenaren en de Belastingdienst. Er zou een loonbod van 3,6 procent vanaf 2016 liggen voor een cao met een looptijd van twee jaar.

Albert Springer van de Nederlandse Politiebond zegt niets van een loonbod te weten. "3,6 procent in 2016? We hebben zelfs voor 2015 nog niets. Als er een bod wordt gedaan van 3,6 procent zou dat een reden zijn voor ons om weer aan tafel te gaan. Maar ik denk niet dat er zo'n bod komt."

Het AD schrijft dat er mogelijk eind volgende week een akkoord wordt bereikt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil geen commentaar geven.
Unieke deal

Voorzitter Albert van der Smissen van de vakvereniging NCF - die onderhandelt namens de douane en de belastingdienst - weet ook van niets, maar noemt dat "logisch". Hij stelt dat een dergelijk overleg zou worden gevoerd op het niveau van de vakcentrales FNV en CNV: "Het zou een unieke deal zijn, als het klopt".

De overeenkomst zou bijzonder zijn, omdat die zou gelden voor alle sectoren in één keer. Per sector zou er met de loonruimte van 3,6 % andere maatregelen kunnen worden betaald. Zo wil de politie niet alleen een loonsverhoging, maar ook toezeggingen over andere arbeidsvoorwaarden.
CNV

Een woordvoerder van het CNV meldt dat er "niets te melden" is. De woordvoerder wil niet ingaan op vragen over eventuele onderhandelingen.
NOS

[ Bericht 62% gewijzigd door AchJa op 04-07-2015 12:16:48 ]
pi_154056590
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 19:43 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ja maar dan zijn de voorwaarden zo opgesteld dat alleen PGA ze kan winnen.
Dat zouden wij dus ook moeten doen zolang andere landen in Europa het niet serieus nemen. Moet je nagaan dat zelfs Nederlandstalige schoolboeken werden aanbesteed. :')
Prima als je Belgische uitgevers mee wil laten dingen maar je gaat het toch niet aanbesteden in andere landen, dan spoor je echt niet. Maar goed, dat onze politici en ambtenaren niet sporen wisten we al.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_154080970
Dutch special forces to buy carbines chambered in 300 BLK

The Netherlands Maritime Special Operations Force (NL-MARSOF) are planning to purchase a new carbine chambered in the non-NATO standard 7.62x35 mm (300 BLK), with a formal tender being launched by the Netherlands' Defence Material Organisation.

The tender is the first publicly known tender for the purchase of a 7.62x35 mm chambered rifle by any military.

In total, the Dutch naval commandos are looking to buy 195 select-fire carbines and 1.82 million 7.62x35 mm cartridges (1,345,000 ball, 244,000 subsonic, and 231,000 lead free frangible). Suppliers can apply to supply any combination of the small arms and rounds until 27 July.

NL-MARSOF is the Netherlands Marine Corps' elite unit, modelled after the British Special Boat Service (SBS), and divided into three squadrons: M Sqd (counter terrorism); C Sqd (sea operations); and T Sqd (training). A Special Operations Forces Support Group (SOFSG) provides logistic support and equipment.

The standard armament for the NL-MARSOF commandos is currently the short-barrelled German H&K HK416 carbine (chambered in the NATO-standard 5.56x45 mm round), which replaced the previously used Diemaco C8A1GD. It is possible to convert the HK416, or other AR-15 based rifles, to fire 7.62x35 mm ammunition by fitting a new upper receiver, barrel, and bolt.

Bron
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
pi_154095444
Hoezo was het leger gisteren zo openlijk aanwezig in Utrecht?
  Moderator zondag 5 juli 2015 @ 19:55:57 #95
257132 crew  Awsom
pi_154095481
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 19:54 schreef kurk_droog het volgende:
Hoezo was het leger gisteren zo openlijk aanwezig in Utrecht?
Viel het op? :P
pi_154095785
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 19:54 schreef kurk_droog het volgende:
Hoezo was het leger gisteren zo openlijk aanwezig in Utrecht?
Staat oa op facebook.
  zondag 5 juli 2015 @ 20:33:43 #97
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_154096631
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 23:40 schreef Pumatje het volgende:
Denk je dat Frankrijk een aanbestedingsproces doorgaat als ze nieuwe tonners willen?
Natuurlijk niet, aan DAF gunnen dit.
Dat dus. Of de Duitsers. Die gaan echt niet in een scania of Iveco rijden. Hou dat geld in je eigen economie. Daar zouden regels voor moeten komen. Maar nee, we moeten weer verplicht geld naar het buitenland brengen :').
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_154101710
quote:
1s.gif Op zondag 5 juli 2015 19:55 schreef Awsom het volgende:

[..]

Viel het op? :P
Vooral na de tour viel het op toen jeeps en trucks elke keer langskwamen.
pi_154102235
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 19:54 schreef kurk_droog het volgende:
Hoezo was het leger gisteren zo openlijk aanwezig in Utrecht?
https://www.defensie.nl/a(...)start-tour-de-france
A mind with a heart of it's own
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 5 juli 2015 @ 23:36:28 #100
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_154103073
Leger komt NS te hulp tijdens hittegolf

Voor het eerst heeft de Koninklijke Landmacht zaterdag paraat gestaan om te helpen bij verstoringen van het treinverkeer. Op veertien plaatsen in het land stonden groepen van tien militairen klaar om bij te springen als het nodig zou zijn. Ze konden bijvoorbeeld water uitdelen of mindervaliden vervoeren.

NS en ProRail hadden een beroep gedaan op de landmacht in verband met 'uitzonderlijke omstandigheden': de combinatie van tropische weersomstandigheden en veel evenementen in het land. De militairen waren standby onder meer in Almelo, Hoogeveen, Amersfoort, Gouda, Bergen op Zoom en Roermond.

De 'militaire steunverlening in het openbaar belang' is zaterdagavond afgesloten zonder dat de militairen in actie hoefden te komen. "Alle treinen zijn netjes blijven rijden", aldus een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

Bron: Leger komt NS te hulp tijdens hittegolf
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 6 juli 2015 @ 00:00:08 #101
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_154103824
Militairen pakken toelages voor koffiedrinken.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 6 juli 2015 @ 00:06:21 #102
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_154104020
quote:
10s.gif Op maandag 6 juli 2015 00:00 schreef Rave_NL het volgende:
Militairen pakken toelages voor koffiedrinken.
He wat? :D
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator maandag 6 juli 2015 @ 00:07:39 #103
257132 crew  Awsom
pi_154104063
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2015 23:36 schreef Cobra4 het volgende:
Leger komt NS te hulp tijdens hittegolf
Dat die militairen hier hun weekend voor op offeren ^O^ Toppers zijn het :P
  maandag 6 juli 2015 @ 00:13:43 #104
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 6 juli 2015 @ 00:27:15 #105
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_154104649
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 00:06 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

He wat? :D
'Niet in actie hoeven te komen.'
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 6 juli 2015 @ 00:37:12 #106
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_154104841
quote:
7s.gif Op maandag 6 juli 2015 00:27 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

'Niet in actie hoeven te komen.'
Ah. :D
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 6 juli 2015 @ 09:30:30 #107
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_154108174
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 10:37 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd....

Edit:

[..]

NOS
In het originele artikel in het AD staat dat de onderhandelingen 'op het hoogste niveau' plaatsvinden. Dat wil zeggen dat de onderhandelingen nu bovensectoraal worden gevoerd met de vertegenwoordigers van de centrales.

Dat de sector politie niet onderhandeld met de werkgever klopt, maar als er op het hogere dek een akkoord wordt bereikt geldt dit ook voor de politie (en voor de militairen).
pi_154123169
Hennis wil een aantal F-16's verpatsen aan Bulgarije.

Maar waarschijnlijk kiezen de Bulgaren voor Griekse F-16's, die zijn een flink stukkie minder oud en wellicht goedkoper op de kop te tikken gezien de financiele situatie daar..
pi_154123447
Nederlands-Duitse stuurgroep werkt mogelijke samenwerking Defensie uit
Een Nederlands-Duitse stuurgroep werkt momenteel een groot aantal militaire samenwerkingsprojecten uit.


Het is echter te vroeg om op meer details van een mogelijke samenwerking tussen Nederlandse en Duitse strijdkrachtonderdelen in te gaan.

Dat zegt een woordvoerder van de Nederlandse marine tegen NU.nl na berichtgeving hierover in De Telegraaf.

De krant schrijft maandagochtend dat het Duitse Seebataillon, de Duitse variant van de Nederlandse mariniers, mogelijk opgaat in de Nederlandse marine.

Nederland en Duitsland zouden in vergevorderde gesprekken zijn over samenwerking op het vlak van defensie en het samenvoegen van strijdkrachtonderdelen.

Karel Doorman
Op hun beurt zouden de Duitsers gebruik mogen maken van het Nederlandse marineschip Zr. Ms. Karel Doorman.

Woordvoerder en luitenant ter zee Suzanne Damstra kan niet meer zeggen dan dat "de Karel Doorman zijn waarde in internationaal verband inmiddels heeft bewezen".

Behoefte
"Defensie blijft in internationaal verband samenwerken", zegt Damstra. "Wel bestaat de behoefte aan een nichecapaciteit voor bevoorrading op zee, ook in het hogere geweldsspectrum." Die behoefte wordt onderzocht.

Voor het einde van 2015 zal de minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert de Tweede Kamer informeren over de internationale samenwerkingsmogelijkheden.

http://www.nu.nl/politiek(...)erking-defensie.html
pi_154123497
Seebattalion anschluss?

Nederland gaat waarschijnlijk de rol spelen voor de Duitsers die de Britten voor het korps spelen. Geen kwalijke zaak lijkt me zo.
  maandag 6 juli 2015 @ 22:22:57 #111
436920 Tijdisgeld
Alles op zijn tijd
pi_154127478
Wat mij betreft voegen ze de nationale voetbalteams ook meteen samen
Nadia, this tea is excellent!
  dinsdag 7 juli 2015 @ 09:04:55 #112
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_154135287
quote:
14s.gif Op maandag 6 juli 2015 22:22 schreef Tijdisgeld het volgende:
Wat mij betreft voegen ze de nationale voetbalteams ook meteen samen
Toch nog weltmeister :D
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  dinsdag 7 juli 2015 @ 09:34:08 #113
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_154135525
quote:
10s.gif Op maandag 6 juli 2015 20:20 schreef Ponjaard het volgende:
Seebattalion anschluss?

Nederland gaat waarschijnlijk de rol spelen voor de Duitsers die de Britten voor het korps spelen. Geen kwalijke zaak lijkt me zo.
Hopelijk wordt de samenwerking aangegrepen om meer te investeren in de KM ^O^
  dinsdag 7 juli 2015 @ 10:07:23 #114
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_154135917
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 09:34 schreef detaris het volgende:

[..]

Hopelijk wordt de samenwerking aangegrepen om meer te investeren in de KM ^O^
Dit soort samenwerkingen zijn verkapte bezuinigingen, en worden zodoende zelden tot nooit aangegrepen voor meer investeringen. Helaas.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  dinsdag 7 juli 2015 @ 15:30:25 #115
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_154143514
quote:
10s.gif Op maandag 6 juli 2015 20:20 schreef Ponjaard het volgende:
Seebattalion anschluss?

Nederland gaat waarschijnlijk de rol spelen voor de Duitsers die de Britten voor het korps spelen. Geen kwalijke zaak lijkt me zo.
Waarschijnlijk? Zeer zeker als je kijkt waar het 'bataljon' uit bestaat.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_154147642
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 15:30 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Waarschijnlijk? Zeer zeker als je kijkt waar het 'bataljon' uit bestaat.
Ik moest er toch iets van een positieve toon aan geven?
pi_154157018
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 00:13 schreef AchJa het volgende:

[..]

Heeft Roy Klopper de kleine component gevonden? :')
De nagel aan m´n doodskist die kleine component
  dinsdag 7 juli 2015 @ 23:11:13 #118
13456 AchJa
Shut up!!!
  woensdag 8 juli 2015 @ 11:36:16 #119
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_154165637
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 23:11 schreef AchJa het volgende:

[..]

Hoezo?
Ik heb er als lijnmanager iig een hoop discussie over gehad.

Het kleine component is een vaste vergoeding is voor dienstreizen langer dan 4 uur en je hoeft er geen bon voor te laten zien. Dus iedereen vinkte het kleine component aan bij een dienstreis langer dan 4 uur, ook als er geen kosten zijn gemaakt. En opeens duurde alle dienstreizen >4 uur. :?

En dat is het probleem. Want als je geen extra kosten maakt (kopje koffie, blikje fris o.i.d.) heb je ook geen recht op het kleine component. c_/
  woensdag 8 juli 2015 @ 12:24:42 #120
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154166731
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 11:36 schreef detaris het volgende:

[..]

Ik heb er als lijnmanager iig een hoop discussie over gehad.

Het kleine component is een vaste vergoeding is voor dienstreizen langer dan 4 uur en je hoeft er geen bon voor te laten zien. Dus iedereen vinkte het kleine component aan bij een dienstreis langer dan 4 uur, ook als er geen kosten zijn gemaakt. En opeens duurde alle dienstreizen >4 uur. :?

En dat is het probleem. Want als je geen extra kosten maakt (kopje koffie, blikje fris o.i.d.) heb je ook geen recht op het kleine component. c_/
Dat snap ik allemaal wel, maar met welk recht meent een lijnmanager eea dan af te keuren als er geen bewijsmateriaal overlegd hoeft te worden? Of gaat dat op basis van onderbuikgevoelens? Of worden de regels eenzijdig aangepast en dienen er toch plotseling bonnen overlegd te worden dit itt wat in het AMAR gesteld is?

Ik vind dat gejammer van de lijnmanagers wel schattig (alsof ze het uit eigen zak betalen moeten :') ). Maar ze moeten gewoon goedkeuren waar men recht op heeft en ja dat houdt in dit geval in dat je soldaat Uitdeketting gewoon op zijn blauwe ogen dient te geloven.

Andersom wordt er natuurlijk nooit zoveel drukte om gemaakt, als voorbeeld hier in de cursus (8 weken dus TTW) zijn er lui bij die in de 7e week (nu dus) nog steeds niet ge-TTW'd zijn en nog steeds geen reiskosten/ voedingskosten krijgen, ergo, die schieten nu goed 5 a 600 euro voor in die twee maanden maar daar hoor je de baas niet over, ja opmerkingen van je hebt toch spaargeld ed... :') :')
  woensdag 8 juli 2015 @ 12:31:58 #121
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_154166905
Realiteit is dat elke declaratie begint met zoveel mogelijk vinkjes, en als het systeem hem niet accepteert je er een vinkje vanaf haalt tot hij hem wel accepteert.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  woensdag 8 juli 2015 @ 13:24:07 #122
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_154168222
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 12:24 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat snap ik allemaal wel, maar met welk recht meent een lijnmanager eea dan af te keuren als er geen bewijsmateriaal overlegd hoeft te worden? Of gaat dat op basis van onderbuikgevoelens? Of worden de regels eenzijdig aangepast en dienen er toch plotseling bonnen overlegd te worden dit itt wat in het AMAR gesteld is?

Ik vind dat gejammer van de lijnmanagers wel schattig (alsof ze het uit eigen zak betalen moeten :') ). Maar ze moeten gewoon goedkeuren waar men recht op heeft en ja dat houdt in dit geval in dat je soldaat Uitdeketting gewoon op zijn blauwe ogen dient te geloven.

Andersom wordt er natuurlijk nooit zoveel drukte om gemaakt, als voorbeeld hier in de cursus (8 weken dus TTW) zijn er lui bij die in de 7e week (nu dus) nog steeds niet ge-TTW'd zijn en nog steeds geen reiskosten/ voedingskosten krijgen, ergo, die schieten nu goed 5 a 600 euro voor in die twee maanden maar daar hoor je de baas niet over, ja opmerkingen van je hebt toch spaargeld ed... :') :')
Het recht werk van een lijnmanager is om o.a. declaraties te controleren. Elke Defensie- medewerknemer moet namelijk een declaratie naar waarheid invullen. Als ik als leidinggevende het niet vertrouw stel ik daar gewoon vragen over. Ik kende mijn pappenheimers na verloop van tijd wel en wie ik wel en wie ik niet op zijn blauwe ogen kon vertrouwen. Dat het geld niet uit mijn eigen zak komt is een non- argument.

Dat er nog er na 7 weken nog steeds geen beslissingslijst is opgesteld voor de mensen in de cursus is natuurlijk belachelijk... Aan boord werkte ik continue met TTW'ers en ik heb daar nog nooit (grote) problemen mee gehad. Gewoon een kwestie van de juiste contacten direct bij P&O aanpingen.

Maar ik heb af en toe wel de indruk dat de lijntjes bij de KM wat korter zijn dan bij de andere OPCO's..
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 juli 2015 @ 15:28:27 #123
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_154172133
'Duitse Patriots in Turkije mogelijk gehackt'
VANDAAG, 12:21BUITENLAND

Een Duits Patriot-raketafweersysteem aan de Turks-Syrische grens is mogelijk gehackt. De Patriots hebben onverklaarbare opdrachten uitgevoerd, meldt het blad Behörden Spiegel, een Duits vaktijdschrift voor ambtenaren. Het is onduidelijk hoelang de cyberaanval duurde en wat de gevolgen precies waren.

Volgens het tijdschrift kent het raketafweersysteem twee zwakke plekken. De eerste is de 'Sensor Shooter Interoperability', waarmee data worden uitgewisseld tussen het wapensysteem en een commandocentrale.

Een andere optie is dat er is gerommeld met de chips tijdens de productie van het systeem. Die chips zouden in Azië worden gemaakt. Met name China wordt al langer in verband gebracht met cyberaanvallen op westerse doelen. In 2013 onthulde de Washington Post dat de Chinezen het gemunt hadden op Amerikaanse wapensystemen.

Ontkenning

Een woordvoerder van het Duitse ministerie van Defensie spreekt het bericht tegen. Hij noemt een cyberaanval "hoogst onwaarschijnlijk".

Het Duitse leger heeft sinds begin 2013 een Patriot-eenheid aan de Turks-Syrische grens. Tot begin dit jaar stonden er ook Nederlandse Patriots aan die grens.

Bron: http://nos.nl/artikel/204(...)ogelijk-gehackt.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_154172363
Patriot gaat eruit bij de Duitsers toch?
  woensdag 8 juli 2015 @ 16:39:47 #125
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154174134
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 13:24 schreef detaris het volgende:

Het recht werk van een lijnmanager is om o.a. declaraties te controleren. Elke Defensie- medewerknemer moet namelijk een declaratie naar waarheid invullen. Als ik als leidinggevende het niet vertrouw stel ik daar gewoon vragen over. Ik kende mijn pappenheimers na verloop van tijd wel en wie ik wel en wie ik niet op zijn blauwe ogen kon vertrouwen. Dat het geld niet uit mijn eigen zak komt is een non- argument.
Jaja, dus gebasseerd op onderbuik gevoelens onder het motto "ik ken mijn pappenheimers"... En deels ga ik daar wel in mee, echter op het moment dat betrokkene zegt dat hij een colaatje gescoord heeft bij de benzinepomp is het aan jou om te bewijzen dat hij dat niet gedaan heeft. Het AMAR stelt heel simpel dat betrokkene geen bonnen hoeft te overleggen, dus mag jij gaan aantonen dat hij eea daadwerkelijk niet gekocht heeft.

quote:
Dat er nog er na 7 weken nog steeds geen beslissingslijst is opgesteld voor de mensen in de cursus is natuurlijk belachelijk... Aan boord werkte ik continue met TTW'ers en ik heb daar nog nooit (grote) problemen mee gehad. Gewoon een kwestie van de juiste contacten direct bij P&O aanpingen.

Maar ik heb af en toe wel de indruk dat de lijntjes bij de KM wat korter zijn dan bij de andere OPCO's..
Gelukkig was het juist bij het marinevolk niet geregeld... Welliswaar mariniers maar dat is ook KM.
  woensdag 8 juli 2015 @ 16:41:07 #126
13456 AchJa
Shut up!!!
  woensdag 8 juli 2015 @ 18:26:41 #127
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_154177123
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2015 20:18 schreef Ponjaard het volgende:

Nederlands-Duitse stuurgroep werkt mogelijke samenwerking Defensie uit
Een Nederlands-Duitse stuurgroep werkt momenteel een groot aantal militaire samenwerkingsprojecten uit.


Het is echter te vroeg om op meer details van een mogelijke samenwerking tussen Nederlandse en Duitse strijdkrachtonderdelen in te gaan.

Dat zegt een woordvoerder van de Nederlandse marine tegen NU.nl na berichtgeving hierover in De Telegraaf.

De krant schrijft maandagochtend dat het Duitse Seebataillon, de Duitse variant van de Nederlandse mariniers, mogelijk opgaat in de Nederlandse marine.

Nederland en Duitsland zouden in vergevorderde gesprekken zijn over samenwerking op het vlak van defensie en het samenvoegen van strijdkrachtonderdelen.

Karel Doorman
Op hun beurt zouden de Duitsers gebruik mogen maken van het Nederlandse marineschip Zr. Ms. Karel Doorman.

Woordvoerder en luitenant ter zee Suzanne Damstra kan niet meer zeggen dan dat "de Karel Doorman zijn waarde in internationaal verband inmiddels heeft bewezen".

Behoefte
"Defensie blijft in internationaal verband samenwerken", zegt Damstra. "Wel bestaat de behoefte aan een nichecapaciteit voor bevoorrading op zee, ook in het hogere geweldsspectrum." Die behoefte wordt onderzocht.

Voor het einde van 2015 zal de minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert de Tweede Kamer informeren over de internationale samenwerkingsmogelijkheden.

http://www.nu.nl/politiek(...)erking-defensie.html
Vaag. Er wordt niet gemeld wat de tegenprestatie van de Duitsers is? Kosten delen of een ander onderdeel van het leger delen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  woensdag 8 juli 2015 @ 18:31:28 #128
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_154177219
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 15:28 schreef Cobra4 het volgende:
'Duitse Patriots in Turkije mogelijk gehackt'
VANDAAG, 12:21BUITENLAND

Een Duits Patriot-raketafweersysteem aan de Turks-Syrische grens is mogelijk gehackt. De Patriots hebben onverklaarbare opdrachten uitgevoerd, meldt het blad Behörden Spiegel, een Duits vaktijdschrift voor ambtenaren. Het is onduidelijk hoelang de cyberaanval duurde en wat de gevolgen precies waren.

Volgens het tijdschrift kent het raketafweersysteem twee zwakke plekken. De eerste is de 'Sensor Shooter Interoperability', waarmee data worden uitgewisseld tussen het wapensysteem en een commandocentrale.

Een andere optie is dat er is gerommeld met de chips tijdens de productie van het systeem. Die chips zouden in Azië worden gemaakt. Met name China wordt al langer in verband gebracht met cyberaanvallen op westerse doelen. In 2013 onthulde de Washington Post dat de Chinezen het gemunt hadden op Amerikaanse wapensystemen.

Ontkenning

Een woordvoerder van het Duitse ministerie van Defensie spreekt het bericht tegen. Hij noemt een cyberaanval "hoogst onwaarschijnlijk".

Het Duitse leger heeft sinds begin 2013 een Patriot-eenheid aan de Turks-Syrische grens. Tot begin dit jaar stonden er ook Nederlandse Patriots aan die grens.

Bron: http://nos.nl/artikel/204(...)ogelijk-gehackt.html
Is het mogelijk dat de Russen wat Chinezen hebben ingeschakeld om dit te doen? Rusland wat weer even spierballen wil tonen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  Moderator woensdag 8 juli 2015 @ 20:00:01 #129
257132 crew  Awsom
pi_154179648
Die dingen zitten toch gewoon op een gesloten netwerk?
  woensdag 8 juli 2015 @ 20:22:59 #130
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154180359
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 20:00 schreef Awsom het volgende:
Die dingen zitten toch gewoon op een gesloten netwerk?
Yup.

Ik geloof er ook niet zo in, zal wel het Patriot equivalent van een blauw scherm zijn geweest vanwege de warmte ofzo...
pi_154180546
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 23:11 schreef AchJa het volgende:

[..]

Hoezo?
Misbruik en bovendien geldverspilling
pi_154180590
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 12:24 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat snap ik allemaal wel, maar met welk recht meent een lijnmanager eea dan af te keuren als er geen bewijsmateriaal overlegd hoeft te worden? Of gaat dat op basis van onderbuikgevoelens? Of worden de regels eenzijdig aangepast en dienen er toch plotseling bonnen overlegd te worden dit itt wat in het AMAR gesteld is?

Ik vind dat gejammer van de lijnmanagers wel schattig (alsof ze het uit eigen zak betalen moeten :') ). Maar ze moeten gewoon goedkeuren waar men recht op heeft en ja dat houdt in dit geval in dat je soldaat Uitdeketting gewoon op zijn blauwe ogen dient te geloven.

Andersom wordt er natuurlijk nooit zoveel drukte om gemaakt, als voorbeeld hier in de cursus (8 weken dus TTW) zijn er lui bij die in de 7e week (nu dus) nog steeds niet ge-TTW'd zijn en nog steeds geen reiskosten/ voedingskosten krijgen, ergo, die schieten nu goed 5 a 600 euro voor in die twee maanden maar daar hoor je de baas niet over, ja opmerkingen van je hebt toch spaargeld ed... :') :')
Anderzijds zijn er genoeg situaties waar je als cursist zo even 200 euro per week verdient door gewoon intern te zitten.
  woensdag 8 juli 2015 @ 20:44:35 #133
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_154180921
Is er iemand die weet waar de nieuwe IK van ZHKH onlijn te vinden is? Of wat foto's kan maken/heeft van de goede IK?
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Moderator woensdag 8 juli 2015 @ 20:47:45 #134
257132 crew  Awsom
pi_154181010
Heb je dat ding nog niet dan :P ?
pi_154181824
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 20:44 schreef Pumatje het volgende:
Is er iemand die weet waar de nieuwe IK van ZHKH onlijn te vinden is? Of wat foto's kan maken/heeft van de goede IK?
De nieuwe IK klopt toch niet. Water geven aan iemand met shock :'(
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
  woensdag 8 juli 2015 @ 21:38:54 #136
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_154182570
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 11:36 schreef detaris het volgende:

[..]

Ik heb er als lijnmanager iig een hoop discussie over gehad.

Het kleine component is een vaste vergoeding is voor dienstreizen langer dan 4 uur en je hoeft er geen bon voor te laten zien. Dus iedereen vinkte het kleine component aan bij een dienstreis langer dan 4 uur, ook als er geen kosten zijn gemaakt. En opeens duurde alle dienstreizen >4 uur. :?

En dat is het probleem. Want als je geen extra kosten maakt (kopje koffie, blikje fris o.i.d.) heb je ook geen recht op het kleine component. c_/
Als je van thuis een pakje kauwgum, een flesje water meeneemt heb je ook recht op de kleine conponent. Hier is zelfs een rechtzaak over geweest. Kortom een lijnmanager moet hier niet over zeuren en de kleine component gewoon goedkeuren, zoals dat vroeger automatisch ging. Verder is het ook nog eens zo dat je voor die 19 cent per kilometer er per definitie al op een dienstreis toelegt. Een beetje kortzichtig ook om hier moeilijk ver te gaan doen, want dit soort knieperij veroorzaakt veel wrevel en onvrede bij het personeel, terwijl het een geste is aan het personeel die je als manager niets kost. Het is dus ook uit leidinggevend perspectief onverstandig.
pi_154182804
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 21:38 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Als je van thuis een pakje kauwgum, een flesje water meeneemt heb je ook recht op de kleine conponent. Hier is zelfs een rechtzaak over geweest. Kortom een lijnmanager moet hier niet over zeuren en de kleine component gewoon goedkeuren, zoals dat vroeger automatisch ging. Verder is het ook nog eens zo dat je voor die 19 cent per kilometer er per definitie al op een dienstreis toelegt. Een beetje kortzichtig ook om hier moeilijk ver te gaan doen, want dit soort knieperij veroorzaakt veel wrevel en onvrede bij het personeel, terwijl het een geste is aan het personeel die je als manager niets kost. Het is dus ook uit leidinggevend perspectief onverstandig.
_O- godver
pi_154183455
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 21:45 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

_O- godver
Hij heeft gewoon gelijk.

Ik heb ooit ook gezeik gehad mbt mobiel bereikbaar moeten zijn... ik nam tijdens diensttijd mn mobiel niet op. En dat moest wel aldus mn gpc en pc. Op mn vraag waar dat stond en direct daarna de vraag waar ik een diensttelefoon kon halen wacht ik nog steeds op een antwoord.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 8 juli 2015 @ 22:07:37 #139
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_154183588
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 22:03 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Hij heeft gewoon gelijk.

Ik heb ooit ook gezeik gehad mbt mobiel bereikbaar moeten zijn... ik nam tijdens diensttijd mn mobiel niet op. En dat moest wel aldus mn gpc en pc. Op mn vraag waar dat stond en direct daarna de vraag waar ik een diensttelefoon kon halen wacht ik nog steeds op een antwoord.
^O^
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_154185529
Tja je kan niet zeggen dat defensie dit soort fratsen niet over zichzelf afroept. De organisatie draait voor 95% op goodwill van het personeel. Maar na het keer op keer naaien van je personeel (WUL, eeuwige 0 lijn, beloftes niet nakomen, reclame maken met studie mogelijkheden maar er alles aan doen om er onderuit te komen, uitzendbescherming negeren) hoor ik zelfs bij zeer correct personeel zaken als ; naai defensie, jouw naaien ze toch wel.
Het is niet voor niks dat defensie een enorme stroom aan rechtzaken van personeel heeft lopen.

Defensie zal eerst goed werkgeverschap moeten laten zien.
pi_154186396
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 22:03 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Hij heeft gewoon gelijk.

Vind ik niet.

quote:
Ik heb ooit ook gezeik gehad mbt mobiel bereikbaar moeten zijn... ik nam tijdens diensttijd mn mobiel niet op. En dat moest wel aldus mn gpc en pc. Op mn vraag waar dat stond en direct daarna de vraag waar ik een diensttelefoon kon halen wacht ik nog steeds op een antwoord.
Het feit dat jij met je leidinggevende een blaartrekkende discussie aangaat over dat je bereikbaar moet zijn onder diensttijd zegt toch al genoeg man. En ook nog vragen "waar dat staat". Sommige mensen willen het liefst nog een IK hoe je je reet moet afvegen. Bij ieder ander bedrijf wordt je al lang op straat geschopt als je in de baas z'n tijd niet bereikbaar bent. En dan nog een diensttelefoon vragen om op gebeld te worden ook. Manmanman.
pi_154186475
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 22:59 schreef Isee het volgende:
Tja je kan niet zeggen dat defensie dit soort fratsen niet over zichzelf afroept. De organisatie draait voor 95% op goodwill van het personeel. Maar na het keer op keer naaien van je personeel (WUL, eeuwige 0 lijn, beloftes niet nakomen, reclame maken met studie mogelijkheden maar er alles aan doen om er onderuit te komen, uitzendbescherming negeren) hoor ik zelfs bij zeer correct personeel zaken als ; naai defensie, jouw naaien ze toch wel.
Het is niet voor niks dat defensie een enorme stroom aan rechtzaken van personeel heeft lopen.

Defensie zal eerst goed werkgeverschap moeten laten zien.
p beleid kan op z'n zachtst gezegd 'wel wat beter' maar in het bedrijfsleven is het allemaal niet veel beter hoor
  woensdag 8 juli 2015 @ 23:39:29 #143
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154187006
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 20:32 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

Anderzijds zijn er genoeg situaties waar je als cursist zo even 200 euro per week verdient door gewoon intern te zitten.
Hoe kom je aan die onzin? De cursus 800 euro per maand opstrijken heb ik even gemist... En dat alleen door intern te zitten?
  woensdag 8 juli 2015 @ 23:43:08 #144
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154187135
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 23:23 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

Vind ik niet.

[..]

Het feit dat jij met je leidinggevende een blaartrekkende discussie aangaat over dat je bereikbaar moet zijn onder diensttijd zegt toch al genoeg man. En ook nog vragen "waar dat staat". Sommige mensen willen het liefst nog een IK hoe je je reet moet afvegen. Bij ieder ander bedrijf wordt je al lang op straat geschopt als je in de baas z'n tijd niet bereikbaar bent. En dan nog een diensttelefoon vragen om op gebeld te worden ook. Manmanman.
Als de baas vindt dat je bereikbaar moet zijn regelt de baas de middelen ook maar, ook al is het onder diensttijd. Anders sturen ze maar een ordonnance op pad om mij te vinden, zo ging dat vroeger ook.
  woensdag 8 juli 2015 @ 23:44:40 #145
13456 AchJa
Shut up!!!
  woensdag 8 juli 2015 @ 23:47:29 #146
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154187310
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 21:45 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

_O- godver
Als je even zoekt kun je die rechtzaak zelf wel vinden en raad eens wie het waren? Juist ja, die Kmar collega's van jou, iets met een boot en op de dijk en het afkeuren van het kleine component... Goh, toch onterecht afgekeurd vond de rechter.
  donderdag 9 juli 2015 @ 09:15:45 #147
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_154191927
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 23:25 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

p beleid kan op z'n zachtst gezegd 'wel wat beter' maar in het bedrijfsleven is het allemaal niet veel beter hoor
Bij welk bedrijfsleven heb jij gekeken dan? :)
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  donderdag 9 juli 2015 @ 09:17:41 #148
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_154191945
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 23:47 schreef AchJa het volgende:

[..]

Als je even zoekt kun je die rechtzaak zelf wel vinden en raad eens wie het waren? Juist ja, die Kmar collega's van jou, iets met een boot en op de dijk en het afkeuren van het kleine component... Goh, toch onterecht afgekeurd vond de rechter.
Een rechtzaak over een kopje koffie. Nice!

Penny-wise, pound foolish.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  donderdag 9 juli 2015 @ 09:41:21 #149
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_154192216
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 23:47 schreef AchJa het volgende:

[..]

Als je even zoekt kun je die rechtzaak zelf wel vinden en raad eens wie het waren? Juist ja, die Kmar collega's van jou, iets met een boot en op de dijk en het afkeuren van het kleine component... Goh, toch onterecht afgekeurd vond de rechter.
De uitspraak staat o.a. op de site van het AFMP. De rechter geeft in de uitspraak wel aan dat de militair aannemelijk moet maken dat hij een consumptie genoten heeft. Hij hoeft niet met een bon aan te tonen dat het bedrag rond de 4,50 EUR is.En een deel van de declaratie, inzake de kleine componenten is volgens is volgens de rechtbank terecht afgewezen.
  donderdag 9 juli 2015 @ 10:11:08 #150
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_154192671
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 18:26 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Vaag. Er wordt niet gemeld wat de tegenprestatie van de Duitsers is? Kosten delen of een ander onderdeel van het leger delen.
Een van de redenen dat de Karel Doorman niet is verkocht is internationaal medegebruik van het schip. De kosten worden dan gedeeld/ verrekend met de Duitsers. Dan doen we ook veel met de Engelsen.

De Luchtmobiele brigade is ondergebracht bij de ‘Division Schnelle Kräfte (DSK)’. Hoe die samenwerking er precies uitziet weet ik niet. Maar ik kan mij voorstellen dat bij oefeningen o.i.d. het ook kosten bespaard.
  donderdag 9 juli 2015 @ 10:17:10 #151
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_154192736
Forse kritiek op direct ontslag drugsmilitair
quote:
Den Haag | Roy Klopper
De rechter heeft een bom gelegd onder het beleid van Defensie om militairen na drugsgebruik zonder pardon te ontslaan.

De Haagse rechtbank veegt in een uitspraak van vorige week het ontslag van tafel van een wegens cocaïnegebruik de laan uitgestuurde infanterist. Defensie had als werkgever rekening moeten houden met de aanpassingsproblemen van de landmachtmilitair na zijn tweede uitzending naar Afghanistan, oordeelt de militaire ambtenarenrechter.

Volgens de in militaire zaken gespecialiseerde advocaat Sébas Diekstra heeft het succesvolle beroep dat zijn cliënt aantekende tegen zijn ontslag verstrekkende gevolgen voor het personeelsbeleid binnen de krijgsmacht: „Het op grond van eigen regeltjes standaard buitenzetten van getraumatiseerde militairen die in drugs vluchten, kan niet langer. Elke zaak moet voortaan individueel worden bezien.”

De raadsman vraagt al geruime tijd aandacht voor het feit dat tijdens missies zeer waardevolle militairen keihard worden afgeserveerd zodra ze in hun vrije tijd een jointje gebruiken om te ontsnappen aan hun vaak traumatische herinneringen. „Nu ook de rechter ingrijpt, kan het ministerie niet anders meer dan goed werkgeverschap tonen”, zo beschouwt Diekstra.

De rechtbank oordeelt dat het ontslag van de infanterist vernietigd dient te worden. Omdat de man inmiddels een baan heeft in de burgermaatschappij, ligt een schadevergoeding voor de hand, zo staat in het vonnis te lezen.

Ondanks de tik op de vingers is Defensie voornemens door te gaan met het ontslaan van militairen die zijn betrapt met verdovende middelen. Wel stelt Defensie zich wat plooibaarder op bij de nazorg.
  donderdag 9 juli 2015 @ 12:06:11 #152
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154194594
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 09:41 schreef detaris het volgende:

[..]

De uitspraak staat o.a. op de site van het AFMP. De rechter geeft in de uitspraak wel aan dat de militair aannemelijk moet maken dat hij een consumptie genoten heeft. Hij hoeft niet met een bon aan te tonen dat het bedrag rond de 4,50 EUR is.En een deel van de declaratie, inzake de kleine componenten is volgens is volgens de rechtbank terecht afgewezen.
http://uitspraken.rechtsp(...)NL:RBSGR:2011:BQ1317
  donderdag 9 juli 2015 @ 12:07:30 #153
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154194631
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 09:17 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Een rechtzaak over een kopje koffie. Nice!

Penny-wise, pound foolish.
quote:
De door eiser voor de behandeling van het beroep noodzakelijk gemaakte proceskosten waarvoor verweerder op de voet van het Besluit proceskosten bestuursrecht dient te worden veroordeeld, worden derhalve vastgesteld op ¤ 437,-
  donderdag 9 juli 2015 @ 12:08:40 #154
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154196031
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 23:39 schreef AchJa het volgende:

[..]

Hoe kom je aan die onzin? De cursus 800 euro per maand opstrijken heb ik even gemist... En dat alleen door intern te zitten?
Je noemt het onzin omdat jij er niet bekend mee bent. Haha. Einde discussie toch?

quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 23:43 schreef AchJa het volgende:

[..]

Als de baas vindt dat je bereikbaar moet zijn regelt de baas de middelen ook maar, ook al is het onder diensttijd. Anders sturen ze maar een ordonnance op pad om mij te vinden, zo ging dat vroeger ook.
Prima, maar dan staat ie wel 24/7 aan?

quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 23:44 schreef AchJa het volgende:

[..]

Krijg je die dooddoener weer... :')
Zeker een dooddoener maar ook zeker de waarheid

quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 23:47 schreef AchJa het volgende:

[..]

Als je even zoekt kun je die rechtzaak zelf wel vinden en raad eens wie het waren? Juist ja, die Kmar collega's van jou, iets met een boot en op de dijk en het afkeuren van het kleine component... Goh, toch onterecht afgekeurd vond de rechter.
Bekende casus en dat zegt mij ook genoeg om er geen woord aan vuil te maken.

quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 09:15 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Bij welk bedrijfsleven heb jij gekeken dan? :)
ga ik niet hier roepen. Heb meerdere jaren 'gewoon' gewerkt voor ik in dienst ging dus ik heb wel enige ervaring hoe het elders eraan toegaat.
pi_154199815
Grappig om hier dezelfde discussie te zien die wij vanmorgen ook aan de koffietafel hadden. :D
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  donderdag 9 juli 2015 @ 16:53:00 #157
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154200831
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 13:07 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

Je noemt het onzin omdat jij er niet bekend mee bent. Haha. Einde discussie toch?
Uhm niet echt, jij gooit hier een stelling op tafel die ik op zijn zachtst gezegd in twijfel trek. Kom maar eens af met een valide onderbouwing/ bewijs dan.

Daarbij wat waren de kosten voor de cursist? Zat hij ivm niet aanwezige accomodatie in een hotel? Kon hij niet op een defensie locatie eten? Etc. En dan heb je gewoon je standaard DIDO, dat heeft gaan zak te maken met ergens op een defensielocatie intern te zitten en gewoon gebruik kunnen maken van de mess.

quote:
Prima, maar dan staat ie wel 24/7 aan?
Als je bereikbaarheidsdienst hebt wel ja. Heb je dat niet, dan ook niet 24/7 bereikbaar ook niet met een telefoon van de baas.

quote:
Bekende casus en dat zegt mij ook genoeg om er geen woord aan vuil te maken.
Dus?
pi_154201569
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 23:23 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

Vind ik niet.

[..]

Het feit dat jij met je leidinggevende een blaartrekkende discussie aangaat over dat je bereikbaar moet zijn onder diensttijd zegt toch al genoeg man. En ook nog vragen "waar dat staat". Sommige mensen willen het liefst nog een IK hoe je je reet moet afvegen. Bij ieder ander bedrijf wordt je al lang op straat geschopt als je in de baas z'n tijd niet bereikbaar bent. En dan nog een diensttelefoon vragen om op gebeld te worden ook. Manmanman.
Wat een kontverhaal. Bij ieder ander bedrijf waar je bereikbaar moet zijn krijg je een telefoon of op zn minst een vergoeding.

En verder wat achja zegt. Als iemand die 4.50 declareerd en zegt kosten gemaakt te hebben dan heb jij dat gewoon goed te keuren. En dat je voorgevoel zegt dat t niet klopt is fijn voor je maar totaal niet van toepassing.
  donderdag 9 juli 2015 @ 17:38:06 #159
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_154201662
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 10:11 schreef detaris het volgende:

[..]

Een van de redenen dat de Karel Doorman niet is verkocht is internationaal medegebruik van het schip. De kosten worden dan gedeeld/ verrekend met de Duitsers. Dan doen we ook veel met de Engelsen.

De Luchtmobiele brigade is ondergebracht bij de ‘Division Schnelle Kräfte (DSK)’. Hoe die samenwerking er precies uitziet weet ik niet. Maar ik kan mij voorstellen dat bij oefeningen o.i.d. het ook kosten bespaard.
Zou hier bewust beleid achter zitten wat met meer dan enkel bezuinigingen te maken heeft? Op die manier een aanzet geven om naar 1 Europees leger toe te gaan.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_154201682
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2015 17:31 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Wat een kontverhaal. Bij ieder ander bedrijf waar je bereikbaar moet zijn krijg je een telefoon of op zn minst een vergoeding.

Wat je nu zegt is inderdaad een kontverhaal.

quote:
En verder wat achja zegt. Als iemand die 4.50 declareerd en zegt kosten gemaakt te hebben dan heb jij dat gewoon goed te keuren. En dat je voorgevoel zegt dat t niet klopt is fijn voor je maar totaal niet van toepassing.
Ik heb helemaal niks goed te keuren.

Integriteit noemen ze dat he. En over voorgevoelens dat het niet klopt heb je mij niet gehoord toch? Als iemand ergens recht op heeft dan krijgt ie dat gewoon. Maar ik ga niet mee in misbruik maken van.
pi_154201805
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 16:53 schreef AchJa het volgende:

[..]

Uhm niet echt, jij gooit hier een stelling op tafel die ik op zijn zachtst gezegd in twijfel trek. Kom maar eens af met een valide onderbouwing/ bewijs dan.

Daarbij wat waren de kosten voor de cursist? Zat hij ivm niet aanwezige accomodatie in een hotel? Kon hij niet op een defensie locatie eten? Etc. En dan heb je gewoon je standaard DIDO, dat heeft gaan zak te maken met ergens op een defensielocatie intern te zitten en gewoon gebruik kunnen maken van de mess.

[..]

Als je bereikbaarheidsdienst hebt wel ja. Heb je dat niet, dan ook niet 24/7 bereikbaar ook niet met een telefoon van de baas.

[..]

Dus?
Moet je lekker in twijfel trekken. Gewoon vaste declaraties waar betreffende cursisten recht op hebben.

Whats next? Een dienstauto die je van huis naar de poort brengt? _O-

Dus, andere situatie waar ik niks mee te maken heb.
pi_154201852
Het is dus n kontverhaal dat een werkgever die van jou verwacht dat je bereikbaar bent je tegenwoordig geen telefoon/vergoeding verstrekt?

Jaja...

Maar goed, ik weet prima hoe eea werkt en wat er van mij verwacht word kwa bereikbaar zijn en wat ik van defensie mag verwachten. En bereikbaar zijn op mn prive mobiel hoort daar niet bij.

En als jij vind dat t wel zo is, laat me t AMAR artikel maar zien. En nu niet aankomen met dat dat zielig is of hoe t in het bedrijfsleven is. Het AMAR is van toepassing op ons dus laat maar zien.

Je mag t ook mailen op mn mindef mail.
  Moderator donderdag 9 juli 2015 @ 17:53:13 #163
257132 crew  Awsom
pi_154202049
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 17:38 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Zou hier bewust beleid achter zitten wat met meer dan enkel bezuinigingen te maken heeft? Op die manier een aanzet geven om naar 1 Europees leger toe te gaan.
O o, daar gaan we weer :P
  donderdag 9 juli 2015 @ 17:53:16 #164
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154202051
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2015 17:46 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

Moet je lekker in twijfel trekken. Gewoon vaste declaraties waar betreffende cursisten recht op hebben.
Je zwamt uit je nek dus.

quote:
Whats next? Een dienstauto die je van huis naar de poort brengt? _O-
Waar komt dit nou weer vandaan dan? Zijn je argumenten een beetje op ofzo?

quote:
Dus, andere situatie waar ik niks mee te maken heb.
Maar het drukt je wel fijn met de neus op de vigerende regelgeving, dat jij daar wat van vindt is prima maar daar hebben ik en de rechter geen boodschap aan.

Dus tot ziens maar weer met je eigen verzonnen beleid.
pi_154203459
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 13:07 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

Je noemt het onzin omdat jij er niet bekend mee bent. Haha. Einde discussie toch?

[..]

Prima, maar dan staat ie wel 24/7 aan?

[..]

Zeker een dooddoener maar ook zeker de waarheid

[..]

Bekende casus en dat zegt mij ook genoeg om er geen woord aan vuil te maken.

[..]

ga ik niet hier roepen. Heb meerdere jaren 'gewoon' gewerkt voor ik in dienst ging dus ik heb wel enige ervaring hoe het elders eraan toegaat.
Waar de schoen bij de meeste mensen wringt is dat loyaliteit en flexibiliteit altijd van dezelfde kant komt.
Defensie wil wel dat sommig personeel 24/7 klaar staat om weg te gaan maar wil hier niet voor betalen.
Defensie wijst wel naar het bedrijfsleven als daar de arbeidsvoorwaarde veranderen in hun voordeel, maar ze kijken de andere kant op als er een loonvergelijk wordt gemaakt.
Defensie wil wel reclame maken met de opleidings mogelijkheden, maar ze willen liever niet dat er gebruik van gemaakt word.
Defensie verwacht wel dat op uitzending personeel zich uit de naad werkt zodat defensie mee kan met de grootste landen maar wil niet de uitzendvergoeding betalen die de grotere landen betalen aan het personeel.
Defensie bezuinigt veel personeel weg en de trainingen worden tot een minimum beperkt, maar wil niet snijden in de uitzendingen (oftewel vaker weg, harder werken tijdens die uitzending en met minder goed getraind personeel en dus meer risico).

En zo kunnen we nog wel eventjes door gaan. Op zichzelf allemaal geen wereldschokkende zaken en mijn ervaring is dat het (operationele) personeel zeker niet snel zeurt. De can-do mentaliteit is een groot goed bij defensie.
Maar daar dient uiteraard wel iets tegenover te staan. Je kan als organisatie niet continu alle klappen bij het personeel laten belanden en daar nooit iets voor terug geven.
pi_154204383
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 17:48 schreef Bouke-p het volgende:
Het is dus n kontverhaal dat een werkgever die van jou verwacht dat je bereikbaar bent je tegenwoordig geen telefoon/vergoeding verstrekt?

Jaja...

Ja, volgens mij kost het je geen enkele eurocent om je telefoon op te nemen als ie overgaat. Als je baas van jou verwacht dat je ook anderen moet bellen en je dientengevolge kosten gaat maken dan is het natuurlijk een ander verhaal.

Maar als je scheidslijn zo zwart wit is. Neem je onder diensttijd dan ook geen privé belletjes/appjes aan?

quote:
Maar goed, ik weet prima hoe eea werkt en wat er van mij verwacht word kwa bereikbaar zijn en wat ik van defensie mag verwachten. En bereikbaar zijn op mn prive mobiel hoort daar niet bij.

En als jij vind dat t wel zo is, laat me t AMAR artikel maar zien. En nu niet aankomen met dat dat zielig is of hoe t in het bedrijfsleven is. Het AMAR is van toepassing op ons dus laat maar zien.

Je mag t ook mailen op mn mindef mail.
Maakt niet uit. Volgens de regelgeving kunnen wel meer dingen niet of wel. Of scherm jij ook met regelgeving als het in je nadeel uitpakt? Volgens mij bestaat het werk alsnog uit menselijkheid en kun je prima afspraken met elkaar maken. Ik heb hier in ieder geval nog nooit een discussie over hoeven voeren. Kan misschien ook de competentie 'flexibiliteit' zijn trouwens :')

quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 17:53 schreef AchJa het volgende:
Je zwamt uit je nek dus.
Nee. Gewoon een cursus (zoals zovelen) binnen de KMar waarin mensen daar recht op hebben.

quote:
Waar komt dit nou weer vandaan dan? Zijn je argumenten een beetje op ofzo?
Nee. Als ik voor elke taak die uitvoer een vergoeding en tegemoetkoming ga eisen dan ben ik twee jaar verder. Nogmaals, flexibiliteit.

quote:
Maar het drukt je wel fijn met de neus op de vigerende regelgeving, dat jij daar wat van vindt is prima maar daar hebben ik en de rechter geen boodschap aan.

Dus tot ziens maar weer met je eigen verzonnen beleid.
Vigerende regelgeving :') mooie term

Nee niet dus. Die zaak heeft betrekking op een totaal ander werkveld en andere omstandigheden.
pi_154204530
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2015 19:11 schreef Isee het volgende:

[..]

Waar de schoen bij de meeste mensen wringt is dat loyaliteit en flexibiliteit altijd van dezelfde kant komt.
Defensie wil wel dat sommig personeel 24/7 klaar staat om weg te gaan maar wil hier niet voor betalen.
Defensie wijst wel naar het bedrijfsleven als daar de arbeidsvoorwaarde veranderen in hun voordeel, maar ze kijken de andere kant op als er een loonvergelijk wordt gemaakt.
Defensie wil wel reclame maken met de opleidings mogelijkheden, maar ze willen liever niet dat er gebruik van gemaakt word.
Defensie verwacht wel dat op uitzending personeel zich uit de naad werkt zodat defensie mee kan met de grootste landen maar wil niet de uitzendvergoeding betalen die de grotere landen betalen aan het personeel.
Defensie bezuinigt veel personeel weg en de trainingen worden tot een minimum beperkt, maar wil niet snijden in de uitzendingen (oftewel vaker weg, harder werken tijdens die uitzending en met minder goed getraind personeel en dus meer risico).

En zo kunnen we nog wel eventjes door gaan. Op zichzelf allemaal geen wereldschokkende zaken en mijn ervaring is dat het (operationele) personeel zeker niet snel zeurt. De can-do mentaliteit is een groot goed bij defensie.
Maar daar dient uiteraard wel iets tegenover te staan. Je kan als organisatie niet continu alle klappen bij het personeel laten belanden en daar nooit iets voor terug geven.
Maar dat is wel allemaal macro beleid waar de werkvloer over het algemeen helemaal niets over te zeggen heeft. Je kan je als medewerker of leidinggevende wel heel stug opstellen en alleen maar naar regelgeving verwijzen omdat je pissig bent, maar dat zet alleen maar de arbeidsrelatie onder druk.

Of je nou luit bent of korporaal, die keuzes worden gewoon voor je gemaakt en je bent er allemaal even hard de dupe van.
  donderdag 9 juli 2015 @ 20:04:13 #168
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154204571
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 19:56 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

Nee. Gewoon een cursus (zoals zovelen) binnen de KMar waarin mensen daar recht op hebben.
Waarom dan? Want dan moet je wel het hele verhaal vertellen he ipv een dom lulverhaal op te hangen dat je gewoon maar ff 200 euro per week opstrijkt. Want dat zal dan wel een reden hebben.

quote:
Nee. Als ik voor elke taak die uitvoer een vergoeding en tegemoetkoming ga eisen dan ben ik twee jaar verder. Nogmaals, flexibiliteit.
_O-

Ik zie het al, dit is te hoog gegrepen voor jou. :')

quote:
Vigerende regelgeving :') mooie term

Nee niet dus. Die zaak heeft betrekking op een totaal ander werkveld en andere omstandigheden.
Oh, een ander "klein component"? Man, geef nou maar gewoon toe dat je fout zit.
pi_154204765
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 20:04 schreef AchJa het volgende:

Waarom dan? Want dan moet je wel het hele verhaal vertellen he ipv een dom lulverhaal op te hangen dat je gewoon maar ff 200 euro per week opstrijkt. Want dat zal dan wel een reden hebben.

Gast, ik heb toch nergens gezegd dat het geen reden heeft? Die conclusie trek je zelf.

quote:
Oh, een ander "klein component"? Man, geef nou maar gewoon toe dat je fout zit.
Ik zie het al. Het is te hoog gegrepen voor jou _O-

Ken je de redenen waarom sommige mensen op een steiger en een boot op een dijk aan het werk zijn? Ken je de redenen waarom de kleine component dan van toepassing is? Ken je de redenen waarom het in mijn werkveld misschien niet zo is?

Blijf jij nou maar prat gaan op je eigen stokoude retoriek _O-
  donderdag 9 juli 2015 @ 20:22:31 #170
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154205076
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 20:12 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

Gast, ik heb toch nergens gezegd dat het geen reden heeft? Die conclusie trek je zelf.
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 20:32 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

Anderzijds zijn er genoeg situaties waar je als cursist zo even 200 euro per week verdient door gewoon intern te zitten.
Hoe wordt dat "verdiend" dan?

quote:
Ik zie het al. Het is te hoog gegrepen voor jou _O-

Ken je de redenen waarom sommige mensen op een steiger en een boot op een dijk aan het werk zijn? Ken je de redenen waarom de kleine component dan van toepassing is? Ken je de redenen waarom het in mijn werkveld misschien niet zo is?

Blijf jij nou maar prat gaan op je eigen stokoude retoriek _O-
Het AMAR en de rechter zijn duidelijk, op het moment dat iemand op een DR langer dan 4 uur een Mars scoort heb je recht op het kleine component, klaar. Dan kun je hoog en laag springen maar zo simpel is het.

En nee, de lulkoek uitleg dat het alleen voor koffie/ thee is al lang de kop ingedrukt.
pi_154205215
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 20:22 schreef AchJa het volgende:

[..]

Hoe wordt dat "verdiend" dan?
Door gewoon gebruik te maken van bijvoorbeeld de componenten?

quote:
Het AMAR en de rechter zijn duidelijk, op het moment dat iemand op een DR langer dan 4 uur een Mars scoort heb je recht op het kleine component, klaar. Dan kun je hoog en laag springen maar zo simpel is het.

En nee, de lulkoek uitleg dat het alleen voor koffie/ thee is al lang de kop ingedrukt.
Ja, dat zal best kerel. Wat is een dienstreis? Je zult vast begrijpen dat een KMar surveillance die elke dag langs de kazernes rijdt langer dan 4 uur weg is, in de vroege, late en nachtdienst. Is dat een dienstreis? Heeft elke surveillance, op elke KMar brigade, in elke dienst, dan recht op een component? Is dat praktisch? Is het daarvoor bedoeld?

Bovenstaande is gewoon een voorbeeld he.
pi_154205263
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 20:02 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

Maar dat is wel allemaal macro beleid waar de werkvloer over het algemeen helemaal niets over te zeggen heeft. Je kan je als medewerker of leidinggevende wel heel stug opstellen en alleen maar naar regelgeving verwijzen omdat je pissig bent, maar dat zet alleen maar de arbeidsrelatie onder druk.

Of je nou luit bent of korporaal, die keuzes worden gewoon voor je gemaakt en je bent er allemaal even hard de dupe van.
Klopt, ik keur valse declaraties ook zeker niet goed maar ik geef enkel aan dat ik wel snap waar het vandaan komt.
  donderdag 9 juli 2015 @ 21:01:25 #173
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154205941
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 20:28 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

Door gewoon gebruik te maken van bijvoorbeeld de componenten?
Ergo, een onkosten vergoeding dus voor de gemaakte kosten. Dat is iets anders dan iets verdienen.

quote:
Ja, dat zal best kerel. Wat is een dienstreis? Je zult vast begrijpen dat een KMar surveillance die elke dag langs de kazernes rijdt langer dan 4 uur weg is, in de vroege, late en nachtdienst. Is dat een dienstreis? Heeft elke surveillance, op elke KMar brigade, in elke dienst, dan recht op een component? Is dat praktisch? Is het daarvoor bedoeld?

Bovenstaande is gewoon een voorbeeld he.
Kijk eens aan "langs kazernes rijdt"...

Als hij langer dan 4 uur door omstandigheden niet in de buurt van een kazerne komt dan heeft hij daar recht op ja... Net zoals dat hij dan recht heeft op een voeding horeca, mits het een dienstreis betreft.

Precies zoals bv. de chauffeurs die een lading in Bergen/Hohne moeten lossen.
pi_154206298
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 21:01 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ergo, een onkosten vergoeding dus voor de gemaakte kosten. Dat is iets anders dan iets verdienen.

In de praktijk komt het neer op verdienen. Net zoals mensen die bijv. bewust langer dan X uur wegblijven en vervolgens een klein broodje pakken en wel het volle pond declareren voor lunch/avondeten.

quote:
Kijk eens aan "langs kazernes rijdt"...

Als hij langer dan 4 uur door omstandigheden niet in de buurt van een kazerne komt dan heeft hij daar recht op ja... Net zoals dat hij dan recht heeft op een voeding horeca, mits het een dienstreis betreft.

Precies zoals bv. de chauffeurs die een lading in Bergen/Hohne moeten lossen.
Ik stelde je meerdere vragen he. En die chauffeurs naar Bergen Hohne staan er natuurlijk los van.

Heeft elke surveillance, op elke KMar brigade, in elke dienst, dan recht op een component? Is dat praktisch? Is het daarvoor bedoeld? Om er nog een toe te voegen: hoeveel geld gaat dat dan kosten?

Wanneer is het een dienstreis? Als je 90% van de tijd je werk niet op een kazerne doet. Zou regelgeving die gaat over kazernes dan wel voor die doelgroep moeten gelden?

En die 'omstandigheden' zijn natuurlijk leuk en aardig, maar elke dag is dan een 'omstandigheid' omdat je door het werk vaak elders aan de slag bent. En wat te denken van een aanhouding? Je bent dan met gemak een paar uur weg. Ook lunchje horeca? Hoeveel geld gaat dat kosten, laatstaan hoeveel tijd het kost.
  donderdag 9 juli 2015 @ 21:48:45 #175
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_154207341
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 21:01 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ergo, een onkosten vergoeding dus voor de gemaakte kosten. Dat is iets anders dan iets verdienen.

[..]

Kijk eens aan "langs kazernes rijdt"...

Als hij langer dan 4 uur door omstandigheden niet in de buurt van een kazerne komt dan heeft hij daar recht op ja... Net zoals dat hij dan recht heeft op een voeding horeca, mits het een dienstreis betreft.

Precies zoals bv. de chauffeurs die een lading in Bergen/Hohne moeten lossen.
Het is ook willekeur, leidinggevende a keurt de kleine component standaard goed, omdat die vind dat je er sowiesorecht op hebt bij een dr van > 4 uur en leidinggevende b loopt te zeuren dat hij vindt dat het niet nodig was om kosten te maken op dr x. Als bataljonscommandant moet je hier helder in zijn naar je ondercommandanten en 1 lijn trekken. Die lijn is dat je bij elke dr > 4 uur de kleine component goedkeurt, elke discussie hierover leidt tot verslechtering van de werksfeer. defensie heeft met het idee van een besparing de automatische uitkering van de kleine component eruit gehaald en vervolgens vonden ze het te lastig om dan bewijslast te vragen.. Dat is vragen om problemen, alleen daarom al moeten leidinggevenden hier geen stresspunt van maken. Ik ben benieuwd hoeveel dure arbeidsuren al verloren zijn gegaan in oeverloze discussies over de kleine component.. ongetwijfeld zijn alleen die kosten al hoger dan hetgeen defensie bespaart met het niet meer automatisch uitkeren hiervan, nog afgezien van de verziekte sfeer die dit binnen een team kan opleveren....
  donderdag 9 juli 2015 @ 21:51:11 #176
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154207389
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 21:13 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

In de praktijk komt het neer op verdienen. Net zoals mensen die bijv. bewust langer dan X uur wegblijven en vervolgens een klein broodje pakken en wel het volle pond declareren voor lunch/avondeten.
Nogmaals, waar is die 200 euro p/w voor bedoeld? Daar heb je nog steeds geen antwoord op gegeven, ja cursus en recht erop hebben. Als ze er recht op hebben is dat bedrag ergens op gebasseerd. En je hebt het over intern, dat betekent op een kazerne slapen, ergo voeding van de baas/ eetzaal.

En ja, dat is het probleem met een forfaitair bedrag, ook al eet je niet dan krijg je het nog. Eet je voor 100 euro meer dan heb je pech. Maar die regelgeving heeft defensie zelf verzonnen het is niet aan jou om dat als lijnmanager af te keuren.

quote:
Ik stelde je meerdere vragen he. En die chauffeurs naar Bergen Hohne staan er natuurlijk los van.

Heeft elke surveillance, op elke KMar brigade, in elke dienst, dan recht op een component? Is dat praktisch? Is het daarvoor bedoeld? Om er nog een toe te voegen: hoeveel geld gaat dat dan kosten?

Wanneer is het een dienstreis? Als je 90% van de tijd je werk niet op een kazerne doet. Zou regelgeving die gaat over kazernes dan wel voor die doelgroep moeten gelden?

En die 'omstandigheden' zijn natuurlijk leuk en aardig, maar elke dag is dan een 'omstandigheid' omdat je door het werk vaak elders aan de slag bent. En wat te denken van een aanhouding? Je bent dan met gemak een paar uur weg. Ook lunchje horeca? Hoeveel geld gaat dat kosten, laatstaan hoeveel tijd het kost.
Jij en ik verzinnen de regelgeving niet. Ik heb het al eerder tegen je gezegd, wat je er van vindt moet je zelf weten, de regelgeving is helder. Dat jij dan op basis van onderbuikgevoelens en met je bureaubaan zelf niet kunt declareren en dus uit pure pisnijd declaraties afkeurt van anderen zegt wel genoeg.
  donderdag 9 juli 2015 @ 22:01:22 #177
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154207645
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2015 21:48 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Het is ook willekeur, leidinggevende a keurt de kleine component standaard goed, omdat die vind dat je er sowiesorecht op hebt bij een dr van > 4 uur en leidinggevende b loopt te zeuren dat hij vindt dat het niet nodig was om kosten te maken op dr x. Als bataljonscommandant moet je hier helder in zijn naar je ondercommandanten en 1 lijn trekken. Die lijn is dat je bij elke dr > 4 uur de kleine component goedkeurt, elke discussie hierover leidt tot verslechtering van de werksfeer. defensie heeft met het idee van een besparing de automatische uitkering van de kleine component eruit gehaald en vervolgens vonden ze het te lastig om dan bewijslast te vragen.. Dat is vragen om problemen, alleen daarom al moeten leidinggevenden hier geen stresspunt van maken. Ik ben benieuwd hoeveel dure arbeidsuren al verloren zijn gegaan in oeverloze discussies over de kleine component.. ongetwijfeld zijn alleen die kosten al hoger dan hetgeen defensie bespaart met het niet meer automatisch uitkeren hiervan, nog afgezien van de verziekte sfeer die dit binnen een team kan opleveren....
En ook de manier waarop het toen plotseling "afgeschaft" werd... Heel stiekem dat standaard vinkje weghalen en alles mooi stil houden en naar niemand communiceren... :')

Om vervolgens elke dienstreis met vinkje standaard af te keuren... :')
pi_154208263
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 21:51 schreef AchJa het volgende:

[..]

Nogmaals, waar is die 200 euro p/w voor bedoeld? Daar heb je nog steeds geen antwoord op gegeven, ja cursus en recht erop hebben. Als ze er recht op hebben is dat bedrag ergens op gebasseerd. En je hebt het over intern, dat betekent op een kazerne slapen, ergo voeding van de baas/ eetzaal.

En ja, dat is het probleem met een forfaitair bedrag, ook al eet je niet dan krijg je het nog. Eet je voor 100 euro meer dan heb je pech. Maar die regelgeving heeft defensie zelf verzonnen het is niet aan jou om dat als lijnmanager af te keuren.

Wat doe jij nou weer voor aannames? Ik keur niks af als mensen er recht op hebben. Als je een keer gaat lezen in plaats van je afblaten zul je lezen dat ik zeg dat ik goedkeur waar mensen recht op hebben.

En nogmaals, men heeft er recht op, maar houdt daar geld aan over. Bijvoorbeeld 9,20 voor een component bij een nacht intern. En dan kun je weer je plaat gaan afdraaien over forfaitair, vigerend en weet ik veel wat, maar het feit dat blijft dat eraan verdiend wordt.
quote:
Jij en ik verzinnen de regelgeving niet. Ik heb het al eerder tegen je gezegd, wat je er van vindt moet je zelf weten, de regelgeving is helder. Dat jij dan op basis van onderbuikgevoelens en met je bureaubaan zelf niet kunt declareren en dus uit pure pisnijd declaraties afkeurt van anderen zegt wel genoeg.
Dat doe ik dus niet. Maar je geeft geen antwoord op mijn vragen. Het zou je op zijn minst sieren als je toegeeft dat je geen flauw idee hebt waar je over lult en dat dit soort wet- en regelgeving soms gewoon moeilijk toepasbaar is. Maar daar heb je gewoon niet over nagedacht omdat je je niet realiseert dat er nog wat anders is dan KL en de kazerne. Of doe ik nou ook ineens aannames?
pi_154208431
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2015 21:48 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Het is ook willekeur, leidinggevende a keurt de kleine component standaard goed, omdat die vind dat je er sowiesorecht op hebt bij een dr van > 4 uur en leidinggevende b loopt te zeuren dat hij vindt dat het niet nodig was om kosten te maken op dr x. Als bataljonscommandant moet je hier helder in zijn naar je ondercommandanten en 1 lijn trekken. Die lijn is dat je bij elke dr > 4 uur de kleine component goedkeurt, elke discussie hierover leidt tot verslechtering van de werksfeer. defensie heeft met het idee van een besparing de automatische uitkering van de kleine component eruit gehaald en vervolgens vonden ze het te lastig om dan bewijslast te vragen.. Dat is vragen om problemen, alleen daarom al moeten leidinggevenden hier geen stresspunt van maken. Ik ben benieuwd hoeveel dure arbeidsuren al verloren zijn gegaan in oeverloze discussies over de kleine component.. ongetwijfeld zijn alleen die kosten al hoger dan hetgeen defensie bespaart met het niet meer automatisch uitkeren hiervan, nog afgezien van de verziekte sfeer die dit binnen een team kan opleveren....
Maar waar hebben we het dan over he? Een verziekte sfeer over het feit dat er mogelijk een component wordt afgekeurd. Hoe kut moet je je werk vinden als je daar de sfeer vanaf laat hangen.

Gewoon declareren wat je uitgeeft als dat betrekking heeft op je werk, en -net zoals overal- een bonnetje kunnen overhandigen om te laten zien dat het echt zo is. Dan ben je van het gezeik af.

En het is toch sowieso raar dat je OP de kazerne moet betalen voor een snickers, maar als je 4 uur weg bent dan krijg je hem gratis/geld toe.
  donderdag 9 juli 2015 @ 23:02:01 #180
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154209530
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 22:22 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

Wat doe jij nou weer voor aannames? Ik keur niks af als mensen er recht op hebben. Als je een keer gaat lezen in plaats van je afblaten zul je lezen dat ik zeg dat ik goedkeur waar mensen recht op hebben.
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 22:55 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

De nagel aan m´n doodskist die kleine component
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 20:30 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

Misbruik en bovendien geldverspilling
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 23:23 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

Vind ik niet.
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 22:27 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:


En het is toch sowieso raar dat je OP de kazerne moet betalen voor een snickers, maar als je 4 uur weg bent dan krijg je hem gratis/geld toe.
Nee hoor, het kleine component wordt echt niet afgekeurd door Wijnand...

Misschien zou je dan eens andere bewoordingen moeten gaan gebruiken.

quote:
En nogmaals, men heeft er recht op, maar houdt daar geld aan over. Bijvoorbeeld 9,20 voor een component bij een nacht intern. En dan kun je weer je plaat gaan afdraaien over forfaitair, vigerend en weet ik veel wat, maar het feit dat blijft dat eraan verdiend wordt.
Dan mis ik nog steeds dik 150 euro.

Edit: En waar komt die 9,20 vandaan dan? Is dat een aparte regeling voor de Kmar?

quote:
Dat doe ik dus niet. Maar je geeft geen antwoord op mijn vragen. Het zou je op zijn minst sieren als je toegeeft dat je geen flauw idee hebt waar je over lult en dat dit soort wet- en regelgeving soms gewoon moeilijk toepasbaar is. Maar daar heb je gewoon niet over nagedacht omdat je je niet realiseert dat er nog wat anders is dan KL en de kazerne. Of doe ik nou ook ineens aannames?
Kom uit die Kmar bubbel van je dan. Wat dacht je van rij-instructeurs KL als voorbeeld, of DVVO? Of MEO teams? Die zitten in exact dezelfde situatie.

En ja soms is lastig toepasbaar maar de regelgeving is gewoon helder. En het gezeik komt door overijverige lijnmanagers die hun eigen regelgeving erop na houden en vinden dat men er geen recht op heeft.

[ Bericht 6% gewijzigd door AchJa op 09-07-2015 23:27:28 ]
  donderdag 9 juli 2015 @ 23:12:13 #181
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154209782
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 22:27 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

Maar waar hebben we het dan over he? Een verziekte sfeer over het feit dat er mogelijk een component wordt afgekeurd. Hoe kut moet je je werk vinden als je daar de sfeer vanaf laat hangen.
Het is niet alleen dat he, het is en, en, en, en, en, en, en, en, en, en, en, en...

quote:
Gewoon declareren wat je uitgeeft als dat betrekking heeft op je werk, en -net zoals overal- een bonnetje kunnen overhandigen om te laten zien dat het echt zo is. Dan ben je van het gezeik af.
Laat dat nou juist duurder zijn dan de huidige regelgeving met extra mankracht, uren en weet ik veel wat. Of dacht je dat defensie voor de duurste oplossing was gegaan?

quote:
En het is toch sowieso raar dat je OP de kazerne moet betalen voor een snickers, maar als je 4 uur weg bent dan krijg je hem gratis/geld toe.
4 Uur lang geen gratis koffie gehad, dat streept die Snicker ruim weg.
  vrijdag 10 juli 2015 @ 06:40:57 #182
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_154214312
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 22:27 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

Maar waar hebben we het dan over he? Een verziekte sfeer over het feit dat er mogelijk een component wordt afgekeurd. Hoe kut moet je je werk vinden als je daar de sfeer vanaf laat hangen.

Gewoon declareren wat je uitgeeft als dat betrekking heeft op je werk, en -net zoals overal- een bonnetje kunnen overhandigen om te laten zien dat het echt zo is. Dan ben je van het gezeik af.

En het is toch sowieso raar dat je OP de kazerne moet betalen voor een snickers, maar als je 4 uur weg bent dan krijg je hem gratis/geld toe.
Je hoeft geen bonnetje te overhandigen. Als je bij de albert heijn de dag te voren een snickers koopt en nee,t die mee op die bewuste dr heb je er ook recht op. Of als je een sigaret rookt onderweg, of een stukje kauwgum, of van een toilet gebruik maakt bij de benzinepomp... Etc.. Etc.. Het is gewoon een vast bedrag dat je krijgt bij een dr > 4 uur die je niet hoeft te verantwoorden. Niemand hoeft daar een bonnetje voor te overhandigen.... Achja en ik hebben deze regels niet verzonnen, maar ze zijn er en dan moet een leidinggevende niet net doen of hij het uit eigen zak moet betalen.. Het is geven en nemen, er zijn ook genoeg kosten die je moet maken die je niet vergoed krijgt. defensie mag van mij de kc afschaffen maar dan wel de kilometervergoeding naar een meer realistische 40 cent netto per kilometer en lagere prijzen bij paresto.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 10 juli 2015 @ 15:54:03 #183
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_154224172
Principeakkoord over cao ambtenaren.

DEF / Principeakkoord over cao ambtenaren

[ Bericht 60% gewijzigd door Cobra4 op 10-07-2015 16:12:00 ]
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 11 juli 2015 @ 08:07:35 #184
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_154242036
Zes ambtenaren vervolgd voor corruptie met politie- en legerauto's

Het Openbaar Ministerie gaat twee politiemensen en vier ambtenaren van Defensie vervolgen voor corruptie. Volgens het OM hebben ze gesjoemeld bij de aanbesteding van duizenden politieauto's en auto's voor het leger.

In de zaak zijn nog 41 andere verdachten. Het zijn onder meer directeuren en accountmanagers van bedrijven die de ambtenaren hebben omgekocht. De verdachten werkten voor Volkswagen, Peugeot en Renault en voor een aantal leasemaatschappijen.

Cruise op de Middellandse Zee

De onderzoeken naar de bedrijven lopen nog. Het Openbaar Ministerie beslist later of die 41 verdachten worden vervolgd.

De bedrijven hebben de ambtenaren voordeeltjes gegeven, zoals gratis winterbanden, korting op het onderhoud van hun auto en op de huur of lease van auto's. De zes ambtenaren kregen ook buitenlandse reizen aangeboden, zoals cruises op de Middellandse Zee.

3000 auto's

Met die cadeaus hebben de bedrijven grote invloed bij de aanbestedingen gekocht, zegt het OM. Met de contracten waren honderden miljoenen euro´s gemoeid. Het ging om 13.000 auto´s voor de politie en ruim 1600 auto´s voor Defensie.

Naar aanleiding van eerdere berichten over de corruptie legde toenmalig minister Opstelten de aanbesteding stil. Hij begon een nieuwe aanbesteding voor de levering van politieauto´s, omdat er "de schijn van integriteitsschending" was.

Pon ontkent omkoping

Het bedrijf Pon Automobiel won in 2010 de aanbesteding voor de levering van auto's aan de politie, voor een bedrag van 500 miljoen euro. Het bedrijf ontkent dat bij die aanbesteding sprake is geweest van omkoping.

Pon liet in 2011 onderzoek doen naar de aanbesteding door KPMG en Allen & Overy. Daarbij kwam aan het licht dat een aantal medewerkers van Pon "in strijd met de interne gedragsregels" had gehandeld. Pon zegt dat het "ingrijpende maatregelen" heeft genomen tegen deze medewerkers.

Pon stelt dat bij overheidsaanbestedingen geen 'onregelmatigheden' zijn vastgesteld. Het bedrijf zegt volledig mee te werken aan het lopende onderzoek.

Portofoons en blaastesten

Er zijn vaker problemen bij aanbestedingen bij de politie. Zo stopte de politie vorig jaar met de aanbesteding van portofoons voor het communicatiesysteem C2000 en met een aanbesteding voor blaastesten, omdat er fouten waren gemaakt bij de inkoopprocedure. Het OM doet naar deze twee zaken nog onderzoek. Ook de aankoop van een nieuw politiewapen gaat niet door, na een moeizame aanbesteding.

Bron: http://nos.nl/artikel/204(...)-en-legerauto-s.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_154242759
quote:
'Bijna oorlog met Venezuela'

DEN HAAG -
Kort na de MH17-ramp vorig jaar zomer is Nederland bijna in een militair conflict geraakt met Venezuela.

Het conflict draaide om de arrestatie van de hooggeplaatste Venezolaan Hugo Carvajal, het voormalige hoofd van de militaire inlichtingendienst, op verdenking van drugssmokkel. Hij werd op Aruba gearresteerd op verzoek van de Verenigde Staten, tot woede van Venezuela dat Nederland medeverantwoordelijk hield, zo schrijft het AD zaterdag. Volgens Venezuela was Carvajal diplomatiek onschendbaar.

De regering in Caracas dreigde met economische en diplomatieke sancties en stuurde marineschepen naar de Arubaanse wateren. Onder druk van premier Mark Rutte liet toenmalig minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) Aruba daarop weten dat Carvajal inderdaad diplomatieke onschendbaarheid genoot en moest worden vrijgelaten. Een 'juridisch foefje', aldus de krant. Volgens het AD namen Rutte en Timmermans de woede van de VS om Carvajals vrijlating voor lief.

Carvajal gold als vertrouweling van de toenmalige premier van Venezuela, Hugo Chávez. Hij was na zijn baan bij de inlichtingendienst benoemd tot consul op Aruba, maar werd door de Amerikanen ervan verdacht een drugsbaron te zijn.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)et_Venezuela___.html
  zaterdag 11 juli 2015 @ 09:55:18 #186
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_154242796
Wat heeft dat te maken met de MH17 :')
pi_154243002
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2015 09:55 schreef Erasmo het volgende:
Wat heeft dat te maken met de MH17 :')
Tijdstip duiding, reden dat we dit er niet bij konden hebben. Zoiets denk ik?
  zaterdag 11 juli 2015 @ 10:57:48 #188
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_154243518
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 17:38 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Zou hier bewust beleid achter zitten wat met meer dan enkel bezuinigingen te maken heeft? Op die manier een aanzet geven om naar 1 Europees leger toe te gaan.
Dat is precies hetzelfde. Dat ene Europese leger (als het er ooit komt, want ik geloof daar geen reet van) is een bezuinigingsoperatie. Verzonnen door dezelde politici die het niet zullen inzetten als het ooit zo ver mocht komen, omdat ze allemaal achter hun eigen belangetjes aan rennen.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Moderator zaterdag 11 juli 2015 @ 11:03:47 #189
257132 crew  Awsom
pi_154243589
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2015 09:52 schreef Niek92 het volgende:

[..]

Bijzonder dat dat nieuwsbericht nu overal de headlines haalt. Dit stond een hele tijd geleden ook al op internet ..
  zaterdag 11 juli 2015 @ 11:04:48 #190
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_154243597
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 20:28 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

Ja, dat zal best kerel. Wat is een dienstreis? Je zult vast begrijpen dat een KMar surveillance die elke dag langs de kazernes rijdt langer dan 4 uur weg is, in de vroege, late en nachtdienst. Is dat een dienstreis? Heeft elke surveillance, op elke KMar brigade, in elke dienst, dan recht op een component? Is dat praktisch? Is het daarvoor bedoeld?

Bovenstaande is gewoon een voorbeeld he.
Hier moet ik je gelijk geven: een surveillance (in KL/KLu taal: patrouille) is GEEN dienstreis, dat is gewoon uitvoeren van werkzaamheden. Als je dan een mars of koffie declareert heb je net zo veel recht op vergoeding als iemand die koffiepauze heeft. Nul dus.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  zaterdag 11 juli 2015 @ 11:35:12 #191
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_154243946
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2015 11:04 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Hier moet ik je gelijk geven: een surveillance (in KL/KLu taal: patrouille) is GEEN dienstreis, dat is gewoon uitvoeren van werkzaamheden. Als je dan een mars of koffie declareert heb je net zo veel recht op vergoeding als iemand die koffiepauze heeft. Nul dus.
Het is heel simpel. Dido= dienstreis, geen dido = geen dienstreis.
pi_154245781
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2015 09:52 schreef Niek92 het volgende:

[..]

Gehele artikel gelezen. Wat ik mij afvraag is als de VS zo boos is hebben we ze dan niet om assistentie gevraagd.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  zaterdag 11 juli 2015 @ 13:28:35 #193
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 13 juli 2015 @ 09:29:36 #194
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_154291990
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 17:38 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Zou hier bewust beleid achter zitten wat met meer dan enkel bezuinigingen te maken heeft? Op die manier een aanzet geven om naar 1 Europees leger toe te gaan.
Het (vergaand) internationaal samenwerken in het geval van de DMAN heeft alleen met bezuinigingen te maken.

1 Europees leger zie ik niet gebeuren. 28 lidstaten = 28 verschillende belangen. Als je kijkt hoe de crisis in Griekenland is veranderd in een circus op Europees niveau. Van je Europese "leiders" moet je niet teveel verwachten.
  maandag 13 juli 2015 @ 10:42:20 #195
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_154293278
quote:
99s.gif Op zaterdag 11 juli 2015 11:03 schreef Awsom het volgende:

[..]

Bijzonder dat dat nieuwsbericht nu overal de headlines haalt. Dit stond een hele tijd geleden ook al op internet ..
Volgens mij vorig jaar ook al, alleen wordt het nu nog een keer in een MH17 jasje gegoten en iedereen neemt het weer klakkeloos over.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  dinsdag 14 juli 2015 @ 09:56:24 #196
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_154322334
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juli 2015 13:23 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Gehele artikel gelezen. Wat ik mij afvraag is als de VS zo boos is hebben we ze dan niet om assistentie gevraagd.
Ze zijn alleen boos in de krant, achter de schermen is alles natuurlijk afgebakend en afgesproken.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_154577913
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 23:02 schreef AchJa het volgende:

Nee hoor, het kleine component wordt echt niet afgekeurd door Wijnand...

Misschien zou je dan eens andere bewoordingen moeten gaan gebruiken.

Dat ligt daar toch niet aan? Ik zeg nergens dat ik die zooi afkeur. Dat ik het geldverspilling vind, dat blijft staan. Maar mensen krijgen gewoon waar ze recht op hebben.

quote:
Edit: En waar komt die 9,20 vandaan dan? Is dat een aparte regeling voor de Kmar?

Component als je ergens blijft slapen?

quote:
Kom uit die Kmar bubbel van je dan. Wat dacht je van rij-instructeurs KL als voorbeeld, of DVVO? Of MEO teams? Die zitten in exact dezelfde situatie.

Over KL eenheden heb ik niks te zeggen en daar weet ik het fijne niet van, toch? Ik spreek uit mijn ervaring en dat heb ik vanaf moment 1 al gezegd. En prima, DVVO. Als het je werk is om te rijden, in plaats van ergens op een kazerne te werken, kun je elke werkdag dan gewoon max declareren?

quote:
En ja soms is lastig toepasbaar maar de regelgeving is gewoon helder. En het gezeik komt door overijverige lijnmanagers die hun eigen regelgeving erop na houden en vinden dat men er geen recht op heeft.
Er is ook een groot grijs gebied. Het is juist aan zo'n lijnmanager om dat in de gaten te houden en ook om misbruik te voorkomen.
  vrijdag 24 juli 2015 @ 10:18:56 #198
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_154590483
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 20:39 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

Dat ligt daar toch niet aan? Ik zeg nergens dat ik die zooi afkeur. Dat ik het geldverspilling vind, dat blijft staan. Maar mensen krijgen gewoon waar ze recht op hebben.
Dan is er toch geen discussie?

quote:
Component als je ergens blijft slapen?
Nooit gezien. Staat die in het AMAR?

quote:
Over KL eenheden heb ik niks te zeggen en daar weet ik het fijne niet van, toch? Ik spreek uit mijn ervaring en dat heb ik vanaf moment 1 al gezegd. En prima, DVVO. Als het je werk is om te rijden, in plaats van ergens op een kazerne te werken, kun je elke werkdag dan gewoon max declareren?
Als het als dienstreis bestempeld wordt wel ja. Geen dienstreis dan niet.

quote:
Er is ook een groot grijs gebied. Het is juist aan zo'n lijnmanager om dat in de gaten te houden en ook om misbruik te voorkomen.
Dat snap ik helemaal, echter kan de lijnmanager niet op basis van onderbuikgevoelens eea afkeuren.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 30 juli 2015 @ 23:09:01 #199
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_154778507
'Waddenhelikopter nu drie keer zo duur'

De helikopter van Defensie die patiënten op de Waddeneilanden naar ziekenhuizen op het vasteland vervoert, is momenteel drie tot vier keer duurder dan wanneer dit door een civiele heli zou worden uitgevoerd.

Dat meldt de Leeuwarder Courant donderdag.

Defensie vliegt tijdelijk met de zware NH90-helikopter als ambulance totdat een civiele partij het vervoer overneemt. De precieze kosten van de NH-90 zijn niet bekend. ,,Het bedrag is voor ons niet relevant. Het is eigenlijk niet te kwantificeren", aldus een woordvoerder.

Van de Australische NH-90 is bekend dat die zo'n 20.000 euro per vlieguur kost. Dat is fors meer dan de 4800 euro per uur die Heliventure en de 6000 euro per uur die de ANWB in hun aanbestedingen voor RAV Fryslân berekenden.

Eerder deze week werd bekend dat de aanbesteding voor de nieuwe Waddenhelikopter is gestaakt na een fout in de procedure. Eigenlijk had er al op 1 juli een civiele partij moeten zijn. Voorlopig neemt Defensie het vervoer waar.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)u_3x_zo_duur___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 5 augustus 2015 @ 09:36:58 #200
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_154919968
In nieu­we ­onderzeese Koude Oorlog gaan honderden miljarden om

Bron: Elsevier



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  woensdag 5 augustus 2015 @ 12:02:32 #201
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_154923156
Nou met een beetje geluk hebben we in 2025 nieuwe onderzeeërs. :')
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 5 augustus 2015 @ 12:04:11 #202
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_154923195
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 12:02 schreef Erasmo het volgende:
Nou met een beetje geluk hebben we in 2025 nieuwe onderzeeërs. :')
Wel 6! :P
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 5 augustus 2015 @ 12:04:58 #203
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_154923215
Nah, 6 in de planning is 4 in het water over het algemeen :D
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 5 augustus 2015 @ 12:07:33 #204
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_154923284
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 12:04 schreef Erasmo het volgende:
Nah, 6 in de planning is 4 in het water over het algemeen :D
Waarvan 2 op de kant. :P
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 5 augustus 2015 @ 19:30:49 #205
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_154935299
Patrouilleschip op antipiraterijmissie

Redactie 05-08-2015 12:56

Het patrouilleschip Zr.Ms. Groningen van de Koninklijke Marine vertrekt zondag voor vier maanden naar de wateren rond Somalië. Het is voor het eerst dat een patrouilleschip van de marine wordt ingezet tegen piraterij. Dat maakte het ministerie van Defensie woensdag bekend.

Het schip gaat op de scheepsvaartroutes in de Golf van Aden schepen beschermen en controleren. Het schip is een van de vier patrouilleschepen waarover de marine beschikt. Ze zijn speciaal toegerust op het bewaken van de kustwateren.

Nederland levert in EU-verband al sinds 2008 een bijdrage aan de bestrijding van piraterij bij Somalië. Operatie Atalanta van de Europese Unie richt zich op het terugdringen van piraterij voor de kust van Somalië. Door te patrouilleren ontmoedigen de marineschepen piraterij.

Bron: Patrouilleschip op antipiraterijmissie
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 7 augustus 2015 @ 10:26:14 #206
176916 Karrs
2007-2017
pi_154977724
Boereeeeeeeeee
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
  vrijdag 7 augustus 2015 @ 11:09:47 #207
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_154978663
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 augustus 2015 10:26 schreef Karrs het volgende:
Boereeeeeeeeee
Gaan we met klompen gooien ipv pinda pinda roepen?
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  vrijdag 7 augustus 2015 @ 11:10:17 #208
176916 Karrs
2007-2017
pi_154978674
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 augustus 2015 11:09 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Gaan we met klompen gooien ipv pinda pinda roepen?
Klompentekort. "Gooi gooi" roepen.
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
  vrijdag 7 augustus 2015 @ 11:11:18 #209
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_154978699
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 augustus 2015 11:10 schreef Karrs het volgende:

[..]

Klompentekort. "Gooi gooi" roepen.
Ach, gewoon de vijand uitnodigen voor een kaasfondue :')
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  zaterdag 8 augustus 2015 @ 10:37:54 #210
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_155008948
Eens geen NL Def nieuws:

Opleiding Britse SAS-militairen wordt 'minder zwaar'

quote:
De opleiding voor de Britse militaire eenheid Special Air Service (SAS) wordt minder zwaar. Bij bepaalde weersomstandigheden, zoals extreme hitte, hoge luchtvochtigheid of harde wind, worden trainingen afgeblazen.
Dat schrijft de krant The Times zaterdag.

Het leger heeft het besluit genomen nadat in maart drie reservisten waren omgekomen tijdens hun opleiding.

Het Britse leger heeft eerder al excuses aangeboden voor de dood van de drie en beloofde de opleiding te veranderen.

Britse militairen zijn volgens de krant boos om de beslissing, omdat de opleiding nu 'te soft' zou worden. Ook de Amerikanen zouden kritiek hebben geuit op de 'verlaagde standaard' van de bondgenoten.

Het ministerie van Defensie heeft nog niet gereageerd op het bericht, meldt de BBC.

Door: ANP
Bericht uit The Times:

Softer tests to join SAS ‘will weaken elite forces’
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_155071736
quote:
Je kunt het er niet mee eens zijn maar 3 doden tijdens een oefening lijkt mij nogal wat.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 11:38:05 #212
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_155109575
De Hoop Scheffer: Structureel 1 miljard erbij voor Defensie

De Nederlandse krijgsmacht staat er deplorabel voor, zegt oud-NAVO-secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer op BNR. Er moet structureel 1 miljard euro bij, stelt hij.

Gevraagd hoe hij vindt dat het Nederlandse leger ervoor staat, zegt De Hoop Scheffer: “Ik denk dat het antwoord hierop is: deplorabel.” De oud-NAVO-chef reageert op een noodkreet van de Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp. In de Defensiekrant laat hij weten dat het leger na jaren van bezuinigingen “op het randje” balanceert.

De Hoop Scheffer: “Wat mij betreft zijn we al over die rand heen gevallen, na decennialang bezuinigen, waar – laat ik dat er meteen bij zeggen – alle politieke partijen in Nederland verantwoordelijkheid voor dragen, inclusief mijn eigen CDA.”

Prinsjesdag
Toch is er nu een verandering zichtbaar. “Ere wie ere toekomt: SGP en ChristenUnie hebben als eersten de kat de bel aangebonden. De heer Van der Staaij heeft in de Tweede Kamer een motie ingediend over het ambitieniveau van de Nederlandse krijgsmacht, dus de discussie komt wel los, maar Prinsjesdag zal wat mij betreft het bewijs moeten leveren of het kabinet daar serieus mee omgaat.”

De Hoop Scheffer hoopt dat het kabinet op Prinsjesdag zal aankondigen dat Defensie er structureel 1 miljard euro bij krijgt. “Er is een NAVO-uitgangspunt van 2 procent van het Bruto Nationaal Product. (…) Nederland geeft net boven de 1 procent uit, maar dan tellen we ook nog pensioenen mee. Ik zou zelf (…) een bedrag van 1 miljard – structureel – voor Defensie een goed begin vinden.”

De ambitie van Nederland zou volgens hem moeten zijn om de Nederlandse Defensieuitgaven op te voeren tot het NAVO-gemiddelde. Dat ligt met 1,6 procent onder de NAVO-richtlijn van 2 procent van het BNP. “Als je zou willen doen wat Nederland zou moeten doen, dan praat je over vele miljarden. Maar laten we op deze maandagmorgen nou een beetje realistisch blijven.”

Prioriteiten
De Hoop Scheffer vindt dat we te weinig doordrongen zijn van de instabiele situatie op veel plaatsen in de wereld. “Wat nog ontbreekt – en dat is een hele lastige – is de gemiddelde Nederlander ervan te overtuigen dat naast gezondheidszorg, naast onderwijs en naast sociale zekerheid, als we naar de wereld om ons heen kijken, ook Defensie in dat prioriteitenlijstje hoort. Aan alle kanten van Europa staat de wereld in brand, vaak letterlijk.”

Als voorbeelden noemt hij de situatie in het Midden-Oosten, Oekraïne, de moeizame relatie tussen Rusland en het Westen, en het bevaarbaar houden van zeeroutes. “Dat behoort in het rijtje prioriteiten te staan. En als u zegt: ‘Wat is het probleem?’, is het dat dat nog onvoldoende vaste grond en vaste voet heeft in de samenleving, en dat die, buiten de usual suspects, de mensen waarvan iedereen zegt ‘Ja, doet roepen die mannen en vrouwen natuurlijk’, hiervan overtuigd raakt. Dat is een lastige klus.”

BNR
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 11:41:04 #213
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_155109648
Wel jammer dat niemand gewoon echt voor 2% durft te gaan. En 2% dat is gewoon de ondergrens!
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 11:43:12 #214
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_155109703
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 11:41 schreef PLAE@ het volgende:
Wel jammer dat niemand gewoon echt voor 2% durft te gaan. En 2% dat is gewoon de ondergrens!
2% Zou ook wel schandalig veel geld zijn, dat zou in de huidige tijd een budget van pak hem beet 15 miljard zijn.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 11:43:47 #215
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_155109715
Waarom is dat schandalig veel? Er is toch niet voor niks afgesproken dat 2% het uitgangspunt is.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 11:50:09 #216
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_155109899
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 11:43 schreef PLAE@ het volgende:
Waarom is dat schandalig veel? Er is toch niet voor niks afgesproken dat 2% het uitgangspunt is.
Dat weet ik maar dat zou je dan moeten uitsmeren over een jaar of 10/15. Elk jaar 0.1% erbij en rustig aan de krijgsmacht weer opbouwen. Als we in 1 klap naar die 2% zouden gaan zou defensie niet eens weten waar ze met het geld heen moesten of iedereen moet een salarisverdubbeling krijgen ofzo.
  Moderator dinsdag 25 augustus 2015 @ 18:43:20 #217
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_155533751
quote:
'Landmacht snijdt noodgedwongen in budget reservisten'

De landmacht gaat noodgedwongen snijden in het budget van 3.600 reservisten.
Dat blijkt dinsdag uit documenten in handen van Nieuwsuur.

"Het vooralsnog beperken van de inzet van reservisten na 1 juli 2015 raakt mijn eenheden hard. Het noodgedwongen moeten nemen van deze maatregel gaat direct in tegen het beleid van de minister", aldus commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif in de nota.

Het ministerie van Defensie wil niet ingaan op de nota, maar stelt wel dat bekend is dat er "knelpunten" zijn bij de krijgsmacht.

Reservisten zijn onder meer nodig voor de Nederlandse inzet in crisisgebieden of als invallers voor de militairen die worden uitgezonden. In 2013 geleden waren er nog 6.000 reservisten in Nederland. Het ministerie van Defensie wilde toen investeren in reservisten, maar het aantal is in twee jaar naar 3.600 gedaald.

Problemen
De landmacht kampt met meer financiële problemen, blijkt verder uit de documenten. Zo zouden onbemande vliegtuigen voor bewaking en observatie door technische problemen niet kunnen vliegen.

Ook genietanks, die kunnen worden ingezet bij de bestrijding van bosbranden, hebben mankementen waardoor hun inzet niet meer is gegarandeerd. Verder is er te weinig geld voor training en scholing van de Explosieven Opruimingsdienst.

Vorige week lekte uit dat Defensie er de komende jaren meer geld bijkrijgt, na jaren van bezuinigingen. Het extra budget loopt op tot 375 miljoen euro.

http://www.nu.nl/binnenla(...)get-reservisten.html
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 19:13:15 #218
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_155534460
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 11:50 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat weet ik maar dat zou je dan moeten uitsmeren over een jaar of 10/15. Elk jaar 0.1% erbij en rustig aan de krijgsmacht weer opbouwen. Als we in 1 klap naar die 2% zouden gaan zou defensie niet eens weten waar ze met het geld heen moesten of iedereen moet een salarisverdubbeling krijgen ofzo.
Je kunt ook alvast wat orders voor kapitaal intensieve programmas uitzetten. Ik noem maar een paar voorbeelden:
extra fregatten, want de boten die we nu hebben zijn nummeriek een lachertje
nieuwe duikboten, want de Walrussen zijn aan vervanging toe
nieuwe tankvliegtuigen, want de KDC-10s zijn inmiddels ook al weer 20 jaar in dienst en ze waren al niet nieuw om te beginnen
extra straaljagers om het lachtertje van 37 op te krikken.
nieuwe tanks, om de 12 die we hebben aan te vullen.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_155534522
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 18:43 schreef jitzzzze het volgende:

[..]

Dit gaat lekker :') .
Maar niet verwonderlijk, de halve overheids industrie wil op vrijwilligers draaien maar vergeten dat daar ook nadelen aan zitten.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_155535662
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 19:13 schreef RonaldV het volgende:
Je kunt ook alvast wat orders voor kapitaal intensieve programmas uitzetten. Ik noem maar een paar voorbeelden:
C-17 Globemaster transportvliegtuigen (ja, een stuk of wat Navo landen hebben er 3 8)7 gekocht, maar dat schiet niet op natuurlijk)
pi_155536078
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 19:54 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

C-17 Globemaster transportvliegtuigen (ja, een stuk of wat Navo landen hebben er 3 8)7 gekocht, maar dat schiet niet op natuurlijk)
Airbus A330 MRTT. Worden er samen met Polen en Noorwegen 4 gekocht, die vervolgens gedeeld gaan worden. Als opvolger van de KDC-10 en in Eindhoven gestationeerd.
pi_155536317
Net even naar gekeken, maar dat is natuurlijk primair een tankvliegtuig, hoe "multifunctioneel" ze het ook willen maken.
Personeel en materieel kan ook wel mee, net als nu in de KDC-10`s

Een C17 is een strategisch transportvliegtuig, daar schuif je ook een Chinook in.
pi_155536552
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 19:54 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

C-17 Globemaster transportvliegtuigen (ja, een stuk of wat Navo landen hebben er 3 8)7 gekocht, maar dat schiet niet op natuurlijk)
Die worden niet meer gemaakt, dus dan moet je kijken voor een 2e henk vliegtuig.
pi_155536995
Moet geen probleem zijn, paar maanden terug nadat de productie was gestopt had Boeing nog een paar gloednieuwe C-17 staan waar nog geen koper voor was.

Ik ben altijd wel voor het kopen van bewezen technologie, in plaats van in de ontwikkelfase instappen in een project zoals bij de A400 waar de kosten de pan uitrijzen en die zich nog moet bewijzen (ja, de eerste zijn afgeleverd, weet ik)
  Moderator dinsdag 25 augustus 2015 @ 20:31:41 #225
257132 crew  Awsom
pi_155537010
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 20:20 schreef Aapsoldaat het volgende:

[..]

Die worden niet meer gemaakt, dus dan moet je kijken voor een 2e henk vliegtuig.
Perfect voor Nederland dus :')
pi_155537278
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 19:13 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Je kunt ook alvast wat orders voor kapitaal intensieve programmas uitzetten. Ik noem maar een paar voorbeelden:
extra fregatten, want de boten die we nu hebben zijn nummeriek een lachertje
nieuwe duikboten, want de Walrussen zijn aan vervanging toe
nieuwe tankvliegtuigen, want de KDC-10s zijn inmiddels ook al weer 20 jaar in dienst en ze waren al niet nieuw om te beginnen
extra straaljagers om het lachtertje van 37 op te krikken.
nieuwe tanks, om de 12 die we hebben aan te vullen.
Die opvolger van het M-fregat is onderweg in de ontwerpfase. Misschien zouden we er daar gewoon eens een stuk of 10 van moeten bestellen?
pi_155539187
Een Orion om over de wereldzeeën te kunnen surveilleren, Portugal schijnt er een aantal met weinig kilometers te hebben staan :7
pi_155547209
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 20:31 schreef Awsom het volgende:

[..]

Perfect voor Nederland dus :')
Nee hoor. Nieuw aanschaffen en voordat het plastic d'r af is in de verkoop zetten. Ik noem een CV90, een Pzh2000 en een DC10. Dát is Nederland.
  woensdag 26 augustus 2015 @ 15:07:46 #229
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_155560113
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 19:13 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Je kunt ook alvast wat orders voor kapitaal intensieve programmas uitzetten. Ik noem maar een paar voorbeelden:
extra fregatten, want de boten die we nu hebben zijn nummeriek een lachertje
nieuwe duikboten, want de Walrussen zijn aan vervanging toe
nieuwe tankvliegtuigen, want de KDC-10s zijn inmiddels ook al weer 20 jaar in dienst en ze waren al niet nieuw om te beginnen
extra straaljagers om het lachtertje van 37 op te krikken.
nieuwe tanks, om de 12 die we hebben aan te vullen.
Spijker op de kop. Vergeet ook niet de vervanging van de mijnenbestrijdingsvaartuigen ^O^
We rekken Defensiebreed de levensduur van het materiaal gevaarlijk ver op.
pi_156037755
Leger richt kazerne Oirschot in voor 500 vluchtelingen

Defensie plaatst in de Generaal majoor de Ruyter van Steveninck kazerne in Oirschot 500 bedden voor vluchtelingen. Het was eigenlijk de bedoeling dat de asielzoekers opgevangen zouden worden in een kazerne in Weert. Daar stak de gemeenteraad echter voorlopig een stokje voor in een spoedvergadering.

Volgens woordvoerder Jos van der Leij van Defensie arriveren de eerste vluchtelingen zondag. Hoeveel mensen er dan komen, weet hij niet. ,,Het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) regelt de coordinatie rondom deze opvang. Wij zorgen dat we er facilitair klaar voor zijn." Het gaat volgens Van der Leij om een tijdelijke opvang voor een korte periode. Hoe lang de vluchtelingen in de kazerne onderdak krijgen, weet hij (nog) niet. Defensie regelt de tijdelijke opvang op verzoek van het COA. De opvang wordt in allerijl gerealiseerd vanwege de zeer grote instroom van asielzoekers.

Volgens woordvoerder Jan Willem Anholts van het COA komen er de komende week naar verwachting zo'n 2.400 mensen Nederland binnen. In de voorafgaande twee weken lag dat op 1.800 per week en in de zomer op zo'n 1.000 a 1.500 per week. Om mensen op te vangen zijn ook in Zwolle 350 extra bedden geplaatst. Groot Bijstervelt In Oirschot is lange tijd gediscussieerd over de komst van een asielzoekerscentrum in voormalig klooster Groot Bijstervelt. Onlangs is besloten dat dit niet doorgaat.

AD

|:( |:(
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 12 september 2015 @ 23:10:55 #231
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_156037813
:X
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_156037819
Getrouwd met een buitenlander, weg VGB. Google maps alles geblurred, nu kunnen ze rustig op de kazerne fotograferen en middels de defensie WiFi alles naar het thuisfront sturen...

Ze zijn gek geworden in dit land...
  Moderator zaterdag 12 september 2015 @ 23:13:02 #233
257132 crew  Awsom
pi_156037873
Wat een land _O-

Mag ik er in ieder geval van uit gaan dat deze vluchtelingen op een afgesloten gedeelte van de kazerne terechtkomen?
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 12 september 2015 @ 23:13:55 #234
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_156037905
quote:
99s.gif Op zaterdag 12 september 2015 23:13 schreef Awsom het volgende:
Wat een land _O-

Ik mag toch hopen dat deze vluchtelingen op een afgesloten terrein op de kazerne terechtkomen?
Aan de overkant van de weg? Op het oefenterrein?

Maar vast niet...
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator zaterdag 12 september 2015 @ 23:17:13 #235
257132 crew  Awsom
pi_156037991
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 september 2015 23:13 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Aan de overkant van de weg? Op het oefenterrein?

Maar vast niet...
Het zou toch te zot voor woorden zijn als deze mensen worden geplaatst in een barak naast de wapenkamer? Desondanks zal het me niks verbazen als er zelfs een paar bedden in de wapenkamer staan :')
pi_156038123
quote:
99s.gif Op zaterdag 12 september 2015 23:17 schreef Awsom het volgende:

[..]

Het zou toch te zot voor woorden zijn als deze mensen worden geplaatst in een barak naast de wapenkamer? Desalniettemin zal het me niks verbazen als er zelfs een paar bedden in de wapenkamer staan :')
Ik sta nergens meer van te kijken... Misschien mogen de binnenslapers hun bedje wel afstaan en gaan die in een boogtent op het oefenterrein.... :') :')

Want vluchtelingen in boogtenten kan natuurlijk niet... Dat hebben we al eens eerder meegemaakt...

quote:
Staatssecretaris Cohen zoekt naar andere opvang Kamer: lekkende tenten asielzoekers kunnen niet

Een groot deel van de Tweede Kamer eist vandaag tijdens een debat met staatssecretaris Cohen van Justitie dat de 'lekkende' tenten voor asielzoekers bij Ermelo worden afgebroken....

Van onze verslaggeefsterDEN HAAGDe regeringspartijen PvdA, D66 en oppositiepartij GroenLinks vinden de opvang 'echt niet kunnen'. Cohen heeft begrip voor de kritiek. Hij zei dinsdag dat hij 'niet vrolijk' is geworden van de tv-beelden uit Ermelo.De PvdA wil als alternatief elke woningcorporatie verplichten vijf woningen vrij te maken als 'logeerwoning' voor asielzoekers. Daardoor komen er vierduizend huizen beschikbaar. Coalitiegenoot Kamp (VVD) verwerpt de PvdA-oplossing. 'We moeten alleen woningen vrijmaken voor mensen die hier legaal zijn.'Volgens de PvdA-Kamerleden Duivesteijn en Middel kunnen de achthonderd corporaties worden verplicht woningen beschikbaar te stellen voor 'woningzoekenden met lagere inkomens' op grond van het Besluit Beheer Sociale Huurwoningen.Asielzoekers met een verblijfsstatus en degenen die in de asielprocedure zitten, moeten in de 'logeerwoningen' worden ondergebracht, vindt de PvdA. Daardoor komen er in de opvangcentra plaatsen vrij voor nieuwkomers.Kamp zegt dat Cohen al zijn energie moet richten op het terugdringen van het aantal asielzoekers dat naar Nederland komt. Hij pleit ervoor de situatie in Iran, Bosnië, Noord-Irak, Ethiopië en een deel van Somalië 'stabiel' te verklaren. Vluchtelingen uit die landen moeten volgens Kamp niet tot de asielprocedure worden toegelaten. De uitgeprocedeerden en mensen met een voorlopige verblijfsvergunning moeten worden teruggestuurd. D66'er Dittrich wil ook dat Cohen meer werk maakt van gedwongen terugkeer.Directeur W. van Leeuwen van Aedes, de koepel van woningcorporaties, noemt de bewering van de PvdA dat corporaties kunnen worden verplicht huizen beschikbaar te stellen 'grote onzin'. 'Wij huisvesten alle statushouders. Er staan zelfs vijfduizend huizen leeg, omdat de Immigratie- en Naturalisatie Dienst geen asielzoekers met een verblijfsstatus kan aanbieden.De internationale vluchtelingenorganisatie Unhcr heeft begrip getoond voor de maatregel van Nederland om asielzoekers in legertenten onder te brengen. De organisatie is bezorgd over het kabinetsbesluit om asielzoekers die via een ander land Nederland binnenkomen, uit te sluiten van elke vorm van opvang. De organisatie vindt dat dit niet kan.In een interview in Vrij Nederland zegt oud-staatssecretaris Kosto van Justitie (PvdA) dat het 'emotionele onzin' is om te zeggen dat in een beschaafd land als Nederland tentenkampen voor vluchtelingen taboe zijn.Kosto: 'Door zo'n tentenkamp op te zetten, doorbreek je de terughoudendheid van gemeenten. Want als gemeentebesturen tentenkampen op tv zien, zeggen ze: ''We zoeken wel weer verder naar opvang.'' Het werkte ook naar asielzoekers: de informatie flitste de hele wereld over.'
Volkskrant
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 12 september 2015 @ 23:30:53 #237
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_156038317
In stacaravans of grote tent op een azc mag wel maar legering op Oirschot zal inderdaad wel in gebouwen zijn.....

Als het dan toch op defensie terrein moet, zet dan de startbaan op Deelen vol met stacaravans...
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator zaterdag 12 september 2015 @ 23:33:38 #238
257132 crew  Awsom
pi_156038375
Staan er momenteel zoveel gebouwen leeg dan in Oirschot?
  zaterdag 12 september 2015 @ 23:34:08 #239
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_156038391
Ach één maaltijd bij Paresto en ze gaan gillend het terrein weer af...
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 12 september 2015 @ 23:34:28 #240
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_156038400
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 september 2015 23:34 schreef Erasmo het volgende:
Ach één maaltijd bij Paresto en ze gaan gillend het terrein weer af...
:D
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_156038535
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 september 2015 23:30 schreef Cobra4 het volgende:
In stacaravans of grote tent op een azc mag wel maar legering op Oirschot zal inderdaad wel in gebouwen zijn.....

Als het dan toch op defensie terrein moet, zet dan de startbaan op Deelen vol met stacaravans...
Mobcomplex... Zijn er ook genoeg van.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 12 september 2015 @ 23:41:47 #242
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_156038569
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 september 2015 23:40 schreef AchJa het volgende:

[..]

Mobcomplex... Zijn er ook genoeg van.
Ook een optie ja.

Ben benieuwd wie er besloten heeft dat het toch Oirschot is geworden.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_156038618
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 september 2015 23:41 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Ook een optie ja.

Ben benieuwd wie er besloten heeft dat het toch Oirschot is geworden.
Waar ik nog veel benieuwder naar ben is de reactie van de beveiligingsautoriteit... :')
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 12 september 2015 @ 23:45:20 #244
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_156038634
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 september 2015 23:44 schreef AchJa het volgende:

[..]

Waar ik nog veel benieuwder naar ben is de reactie van de beveiligingsautoriteit... :')
Eerst reactie: "WTF!!!"
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 12 september 2015 @ 23:52:10 #246
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_156038788
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 september 2015 23:49 schreef AchJa het volgende:

[..]

Die leest dit nu ook in de krant wsl... :')
Waarschijnlijk wel ja. :X
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 13 september 2015 @ 00:42:07 #247
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_156039936
Dit land is knettergek, echt knettergek.

De kans is groter dat militairen PTSS oplopen tijdens kazernedagen dan in een uitzending als dit zo doorgaat. Ik sta straks in de file voor de poort samen met Mohammeds en Abduls, en het was al zo'n drama./
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  zondag 13 september 2015 @ 09:01:13 #248
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_156042668
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 september 2015 23:44 schreef AchJa het volgende:

[..]

Waar ik nog veel benieuwder naar ben is de reactie van de beveiligingsautoriteit... :')
Die asielzoekers hebben natuurlijk allemaal een veiligheidsonderzoek gehad. :)

500 pax is pas het begin. :')
  zondag 13 september 2015 @ 10:17:07 #249
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_156043287
De SP in Weert... nimby's...

quote:
Geen acute opvang vluchtelingen in Weert

13-09-2015•De SP heeft zaterdagmiddag besloten om niet in te stemmen met de onmiddellijke opvang van vluchtelingen in de Van Hornekazerne in Weert. Tijdens een haastig ingelaste raadsbijeenkomst deed staatssecretaris Dijkhoff van Asiel persoonlijk dit verzoek aan het Weerter stadsbestuur.

SP fractievoorzitter Jeroen Goubet spreekt van het moeilijkste besluit wat de Weerter SP tot nu toe in de gemeenteraad heeft moeten nemen.

‘Ook ik heb namens de SP ´nee´ gezegd tegen acute opvang in de kazerne zaterdagavond al. Vrijdag zijn de plannen voor een asielzoekerscentrum voor 1000 mensen en 5 jaar gepresenteerd waar we achter staan. Maar zó een ingrijpende wijziging binnen één dag is onverantwoord en niet uit te leggen aan de mensen in Weert. Ik heb er sowieso geen vertrouwen in dat zoveel mensen zo snel al op een ordelijke manier gehuisvest kunnen worden. Het gaat in de eerste plaats om mensen maar ook om geloofwaardigheid. De staatssecretaris gaat naar huis, ik woon in Weert en moet mensen recht in de ogen kunnen blijven kijken. Er is veel sentiment en ik ben ook volksvertegenwoordiger voor mensen die het niet met mij eens zijn en hele grote zorgen hebben. Ik heb begrip voor alle reacties, positief of negatief maar sta achter mijn keuze.’

Goubet nam de beslissing weliswaar na digitaal overleg toch alleen omdat veel SP’ers bij de grote zorgdemonstratie in Amsterdam waren. De beslissing viel zwaar.

‘Ik hoop niet dat er vannacht in ons land mensen buiten moeten slapen want dat drukt zwaar op mijn geweten.’

De raadsvergadering waar het oorspronkelijke plan voor de opvang van duizend asielzoekers voor vijf jaar behandeld zal worden is verplaatst van aanstaande donderdag naar aanstaande dinsdag.

Het is zeer aannemelijk dat in plaats van na een eerder voorgestelde voorbereidingstijd van een week of zes de eerste vluchtelingen al heel snel na het raadsbesluit zullen arriveren.
Weert SP

Dat die kazerne tegen een villawijk aan ligt zal er natuurlijk niets mee te maken hebben... :')
  zondag 13 september 2015 @ 10:22:05 #250
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_156043353
'Als de vluchtelingen komen, dan zijn wij er klaar voor'

Militairen maken de legerkazerne in Oirschot op dit moment klaar voor de opvang van vluchtelingen. "We zijn op dit moment bezig om 500 bedden te plaatsen", zegt majoor Edwin Pelupessy tegen RTL Nieuws.

"De landmacht kan overal ter wereld worden ingezet, zo ook hier in Oirschot", zegt Pelupessy. "We hebben de opdracht gekregen om slaapplekken te maken hier op de kazerne. Als de vluchtelingen komen, dan zijn wij er klaar voor."

Geen contact met militairen
Volgens Pelupessy worden de vluchtelingen gehuisvest op een plaats waar ze geen contact hebben met militairen.

Vanavond werd bekend dat er 500 bedden beschikbaar komen in de Generaal Majoor de Ruyter van Steveninck Kazerne in Oirschot. Er is dringend opvang nodig, omdat er deze week een recordaantal vluchtelingen naar ons land kwam. De teller staat al op meer dan 2400 mensen.

RTL Nieuws
  zondag 13 september 2015 @ 10:28:07 #251
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_156043429
Hehe ik las Pelepussy :D
  zondag 13 september 2015 @ 10:29:19 #252
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_156043446
quote:
Geen contact met militairen
Volgens Pelupessy worden de vluchtelingen gehuisvest op een plaats waar ze geen contact hebben met militairen.
Ik ben benieuwd waar dat dan moet zijn...

Edit: Zullen de tankloodsen wel zijn... :')
  Moderator zondag 13 september 2015 @ 10:33:25 #253
257132 crew  Awsom
pi_156043489
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 10:29 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd waar dat dan moet zijn...

Edit: Zullen de tankloodsen wel zijn... :')
Waar moeten ze de tanks dan laten?

:')
  zondag 13 september 2015 @ 10:35:45 #254
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_156043514
Legeringsgebouwen van OTCRij, slagboom bij de rotonde dichtdoen en klaar.
  zondag 13 september 2015 @ 10:45:57 #255
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_156043647
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 10:35 schreef Schild het volgende:
Legeringsgebouwen van OTCRij, slagboom bij de rotonde dichtdoen en klaar.
Maar dat is niet de Genmaj de Ruyter van Steveninck kazerne... (Strijpse Kampen).
  zondag 13 september 2015 @ 10:47:22 #256
13456 AchJa
Shut up!!!
  Moderator zondag 13 september 2015 @ 11:18:41 #257
257132 crew  Awsom
pi_156044134
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 10:47 schreef AchJa het volgende:

[..]

Narcos gezien? Vanwege avatar... _O-
:Y ^O^
  zondag 13 september 2015 @ 11:35:05 #258
13456 AchJa
Shut up!!!
  zondag 13 september 2015 @ 11:51:00 #259
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_156044612
Iemand een idee waar dit is? De laatste keer dat ik op Oirschot was lag de hoofdpoort nog ergens anders en bestond de Strijpse Kampen nog niet... :')

jeroenwetzels twitterde op zondag 13-09-2015 om 11:44:51 Deel kazerneterrein Oirschot waar asielzoekers worden gehuisvest, wordt met hekken afgeschermd van militaire deel. http://t.co/ZrZbuaZGy6 reageer retweet
jeroenwetzels twitterde op zondag 13-09-2015 om 10:47:39 Kazerne in Oirschot maakt zich op voor ontvangst 500 asielzoekers. http://t.co/C5pIX4RSad reageer retweet




  zondag 13 september 2015 @ 11:54:15 #260
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_156044670
Lijkt op mobcomplex?
  zondag 13 september 2015 @ 11:57:28 #261
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_156044731
Een bouwhek. Dat zal ze tegenhouden inderdaad.
  Moderator zondag 13 september 2015 @ 11:58:42 #262
257132 crew  Awsom
pi_156044753
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 11:57 schreef Erasmo het volgende:
Een bouwhek. Dat zal ze tegenhouden inderdaad.
Misschien dat de natres nog wat kan betekenen? :+
Weer eens wat anders dan een wachtsteun in Eemshaven :P
  Moderator zondag 13 september 2015 @ 12:10:35 #263
257132 crew  Awsom
pi_156045001
quote:
Minister Hennis-Plasschaert en staatssecretaris Dijkhoff (defensie) hebben gisterenavond besloten dat er in de kazerne op de legerplaats in Oirschot noodopvang wordt geboden aan 500 vluchtelingen. Het gaat om een tijdelijke opvang voor 72 uur. Naar verwachting arriveren de vluchtelingen op zondag 13 september tussen 11.00 en 14.00 uur. Na de periode van 72 uur worden de vluchtelingen overgebracht naar andere locaties.
bron
  zondag 13 september 2015 @ 12:13:35 #264
13456 AchJa
Shut up!!!
  zondag 13 september 2015 @ 12:25:44 #265
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_156045349
quote:
99s.gif Op zondag 13 september 2015 11:58 schreef Awsom het volgende:

[..]

Misschien dat de natres nog wat kan betekenen? :+
Weer eens wat anders dan een wachtsteun in Eemshaven :P
De Natres is naar huis gestuurd, daar was toch al geen geld meer voor... :')
  zondag 13 september 2015 @ 12:27:40 #266
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_156045394
Die tijdelijke opvang is net als tijdelijke legering bij defensie :D
  Moderator zondag 13 september 2015 @ 12:33:48 #267
257132 crew  Awsom
pi_156045538
Alle 500 gescreend? :D

rjlvandenbroek twitterde op zondag 13-09-2015 om 11:33:21 Majoor Edwin Pulupessy: "Vluchtelingen worden gescreend voor ze geplaatst worden, ik ga alleen over inrichting van onze kazerne." #OB (1/2) reageer retweet
  zondag 13 september 2015 @ 12:36:11 #268
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_156045581
quote:
99s.gif Op zondag 13 september 2015 12:33 schreef Awsom het volgende:
Alle 500 gescreend? :D

rjlvandenbroek twitterde op zondag 13-09-2015 om 11:33:21 Majoor Edwin Pulupessy: "Vluchtelingen worden gescreend voor ze geplaatst worden, ik ga alleen over inrichting van onze kazerne." #OB (1/2) reageer retweet
Allemaal een VGB... :') :')
  Moderator zondag 13 september 2015 @ 12:38:55 #269
257132 crew  Awsom
pi_156045633
rjlvandenbroek twitterde op zondag 13-09-2015 om 12:22:46 [VIDEO] EXCLUSIEF: Een van de slaapzalen voor de vluchtelingen op de kazerne in #Oirschot. #BrabantNieuws #OB http://t.co/xVtKMCm31H reageer retweet
  zondag 13 september 2015 @ 12:38:55 #270
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_156045634
rjlvandenbroek twitterde op zondag 13-09-2015 om 12:22:46 [VIDEO] EXCLUSIEF: Een van de slaapzalen voor de vluchtelingen op de kazerne in #Oirschot. #BrabantNieuws #OB http://t.co/xVtKMCm31H reageer retweet
Dat lijkt op een legeringskamer die ik dienstplichtig had in Oirschot... :') :')

Gebouw 86 ofzo... Herstel, 214 zag ik op een oude foto.



Met porno lat, zouden ze het weten?

[ Bericht 1% gewijzigd door AchJa op 13-09-2015 12:58:14 ]
  zondag 13 september 2015 @ 13:03:48 #271
13456 AchJa
Shut up!!!
  zondag 13 september 2015 @ 13:06:12 #272
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_156046129
Ik zie opeens een voordeel aan het legeringstekort op mijn kazerne :D
  zondag 13 september 2015 @ 13:07:18 #273
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_156046154
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 13:06 schreef Erasmo het volgende:
Ik zie opeens een voordeel aan het legeringstekort op mijn kazerne :D
Haha dat denk jij :D
  zondag 13 september 2015 @ 13:08:22 #274
13456 AchJa
Shut up!!!
  zondag 13 september 2015 @ 13:12:11 #275
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_156046255
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 13:08 schreef AchJa het volgende:

[..]

:W

[ afbeelding ]
Dit dus.
Ook een verblijf afstaan en een deel van de recreatie faciliteiten svp :W
  zondag 13 september 2015 @ 13:13:49 #276
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_156046280
quote:
1s.gif Op zondag 13 september 2015 13:12 schreef detaris het volgende:

[..]

Dit dus.
Ook een verblijf afstaan en een deel van de recreatie faciliteiten svp :W
En IodL wordt geblocked voor de militairen, anders hebben de vluchtelingen te weinig bandbreedte voor Skype... :')
  zondag 13 september 2015 @ 13:21:30 #277
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_156046429
Zou gaan om de 3 legeringsgebouwen van het OTCRij, welke allemaal eigen douche en wc per kamer hebben
  zondag 13 september 2015 @ 13:33:38 #278
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_156046702
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 13:21 schreef Schild het volgende:
Zou gaan om de 3 legeringsgebouwen van het OTCRij, welke allemaal eigen douche en wc per kamer hebben
Daar staan maar 3 legeringsgebouwen...

En als ik die foto's zo bekijk lijkt mij dat niet Strijpse Kampen.
  zondag 13 september 2015 @ 13:39:38 #279
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_156046839
Foto bij de poort is de noodpoort bij bambino.
  zondag 13 september 2015 @ 13:45:12 #280
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_156046984
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 13:39 schreef Schild het volgende:
Foto bij de poort is de noodpoort bij bambino.
Aha.

Ben benieuwd waar de cursisten dan gehuisvest gaan worden... En daarbij ben ik ook benieuwd wat er met de legering gaat gebeuren als ze er weer uit zijn. Want bij het afbreken van het tentenkamp bij Ermelo eind jaren 90 zijn er nogal wat militairen het ziekenhuis in verdwenen met allerlei rare huidziektes...
  zondag 13 september 2015 @ 13:51:08 #281
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_156047159
Eerste busje vol is het terrein opgereden...

rjlvandenbroek twitterde op zondag 13-09-2015 om 13:39:18 [VIDEO] De eerste bus met vluchtelingen komt aan in #Oirschot. #BrabantNieuws #OB http://t.co/MGFD7YZyR5 reageer retweet
  zondag 13 september 2015 @ 19:08:52 #282
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_156055517
leonardkok twitterde op zondag 13-09-2015 om 18:52:08 Ook vakmensen CDC hard aan het werk voor spoedopvang asielzoekers oa paresto en facilitair #goedwerk #CDCNL #defensie http://t.co/ANAc3wCd2f reageer retweet
:') _!

Paresto... dan zitten ze nu alweer in de bus terug...


^O^
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 september 2015 23:34 schreef Erasmo het volgende:
Ach één maaltijd bij Paresto en ze gaan gillend het terrein weer af...


[ Bericht 17% gewijzigd door AchJa op 13-09-2015 19:14:50 ]
pi_156080497
quote:
0s.gif Op zondag 13 september 2015 13:08 schreef AchJa het volgende:

[..]

:W

[ afbeelding ]
Oh god, afgelopen week stond er naast het terrein van het marinebedrijf ook zo'n tentenkamp voor de EMMV/VeVa.. Die kunnen ze nu natuurlijk direct weer opbouwen..
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
pi_156080960
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 september 2015 23:11 schreef AchJa het volgende:
Getrouwd met een buitenlander, weg VGB. Google maps alles geblurred, nu kunnen ze rustig op de kazerne fotograferen en middels de defensie WiFi alles naar het thuisfront sturen...

Ze zijn gek geworden in dit land...
IDD en dat met de wetenschap dat er niet goed gescreend wordt en er isis figuren tussen zitten _O- .

Maar hey wel ¤250 miljoen er bij.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_156081732
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 16:10 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

IDD en dat met de wetenschap dat er niet goed gescreend wordt en er isis figuren tussen zitten _O- .

Maar hey wel ¤250 miljoen er bij.
Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.
pi_156082325
quote:
15s.gif Op maandag 14 september 2015 15:52 schreef jankaas020 het volgende:

[..]

Oh god, afgelopen week stond er naast het terrein van het marinebedrijf ook zo'n tentenkamp voor de EMMV/VeVa.. Die kunnen ze nu natuurlijk direct weer opbouwen..
Ow, ze waren zojuist alweer aan het opbouwen. Maar dan voor de EMMV/VeVa zelf.
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
pi_156083582
quote:
4s.gif Op maandag 14 september 2015 16:58 schreef jankaas020 het volgende:

[..]

Ow, ze waren zojuist alweer aan het opbouwen. Maar dan voor de EMMV/VeVa zelf.
Ze gaan echt geen vluchtelingen in die lekkende boogtenten zetten, dat is onmenselijk!
pi_156083639
Hehe dejavu!

http://www.volkskrant.nl/(...)kunnen-niet~a495551/

In 1998 was het dat asielzoekers in ermelo in boogtenten zaten.. Die bagger tenten lekken nog steeds overigens.. Voor de asielzoeker "mensonterend" voor de militair normaal.

[ Bericht 13% gewijzigd door Gabrunal_2013 op 14-09-2015 18:01:29 ]
pi_156085313
quote:
Haha , had ik ff gemist, ik vond het destijds wel lollig in ieder geval. Ik sliep toen ook nog regelmatig in boogtenten en er was nogal discussie over waarom wij wel in die lekkende tenten moesten liggen.. Maargoed een poncho boven je veldbed, of bouwplastic aan de buitenkant kan het leed al flink verzachten.. Wel de kachels die in de tent noeten staan die brommen zo heerlijk, ik slaap nergens anders beter.. Zzzzzzzzz
pi_156085961
Dan gooi ik 'm er wel even in:

http://www.nu.nl/politiek(...)-in-grensgebied.html

Er is steeds meer werk.
  maandag 14 september 2015 @ 21:08:08 #292
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_156089880
quote:
1s.gif Op maandag 14 september 2015 19:07 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Haha , had ik ff gemist, ik vond het destijds wel lollig in ieder geval. Ik sliep toen ook nog regelmatig in boogtenten en er was nogal discussie over waarom wij wel in die lekkende tenten moesten liggen.. Maargoed een poncho boven je veldbed, of bouwplastic aan de buitenkant kan het leed al flink verzachten.. Wel de kachels die in de tent noeten staan die brommen zo heerlijk, ik slaap nergens anders beter.. Zzzzzzzzz
En tosti's maken bij de kerosine kachel :)
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_156093850
quote:
1s.gif Op maandag 14 september 2015 19:07 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Haha , had ik ff gemist, ik vond het destijds wel lollig in ieder geval. Ik sliep toen ook nog regelmatig in boogtenten en er was nogal discussie over waarom wij wel in die lekkende tenten moesten liggen.. Maargoed een poncho boven je veldbed, of bouwplastic aan de buitenkant kan het leed al flink verzachten.. Wel de kachels die in de tent noeten staan die brommen zo heerlijk, ik slaap nergens anders beter.. Zzzzzzzzz
Ik was destijds nog betrokken bij de opbouw en afbraak van dat tentenkamp...
pi_156107849
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 21:08 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

En tosti's maken bij de kerosine kachel :)
Of brownies als ze wol-pakketten krijgen 😃
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
  dinsdag 15 september 2015 @ 15:52:25 #295
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_156109784
Ik begreep dat de 1e vraag die aan de brig. Gen gesteld werd 'of er internet was '.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_156110030
Jeej we krijgen weer panzer 👍
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
  dinsdag 15 september 2015 @ 16:06:04 #297
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_156110135
quote:
Duitsland en Nederland zijn voornemens de 43e Gemechaniseerde Brigade in Havelte te integreren in een Duitse pantserdivisie. Daarbij integreert Duitsland een tankbataljon in de Nederlandse brigade en levert Nederland het personeel voor een compagnie van dit Duitse tankbataljon. Als onderdeel van deze samenwerking zal Nederland de laatste zestien resterende Leopard 2A6 tanks inbrengen.
Nou, hebben we ze toch terug. Soort van..
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  dinsdag 15 september 2015 @ 16:27:23 #298
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_156110735
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 15:52 schreef Pumatje het volgende:
Ik begreep dat de 1e vraag die aan de brig. Gen gesteld werd 'of er internet was '.
Contact met de rest van de familie/thuisfront gaat grotendeels via internet natuurlijk.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_156111329
quote:
[message=44925024,noline]cbr600f4i schreef op dinsdag 15 september 2015 @ 16:13[/message]:
De landmacht is gered mensen! We krijgen maar liefst 18 Leopards in een leaseconstructie tot onze beschikking bij het 43e. Dat zal even schrikken zijn als je straks in de buurt van Havelte fietst en je ziet de Wehrmacht voorbij rijden ;)

Wat een visie hebben ze in Den Haag. Ben overigens benieuwd wat dit kost aangezien we ze aan de straatstenen niet kwijt konden.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 15 september 2015 @ 17:27:59 #300
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_156112339
Oude M80 slaapzak geregeld *O*
Komt van pas bij Renkum komende week.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  dinsdag 15 september 2015 @ 17:28:11 #301
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_156112343
en verder in het volgende
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  woensdag 16 september 2015 @ 03:57:06 #302
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_156132796
quote:
Volgens de Clas is dit een enorm aantrekkelijke oplossing. Namelijk erg goedkoop.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')