abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  vrijdag 22 mei 2015 @ 17:21:37 #26
366734 dimmak
deadmeat
pi_152859115
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De haring is door de inleggers al gerijpt en wordt bevroren in emmers gekocht.v
Is niet in alle gevallen zo. Het gros wordt map verpakt verkocht naar groothandels toe.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  vrijdag 22 mei 2015 @ 17:24:00 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152859175
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 17:21 schreef dimmak het volgende:

[..]

Is niet in alle gevallen zo. Het gros wordt map verpakt verkocht naar groothandels toe.
Map verpakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 mei 2015 @ 17:44:43 #28
366734 dimmak
deadmeat
pi_152859748
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Map verpakt?
Ja sorry, gasverpakt zonder te rijpen. Zodat je ze zelf kan laten rijpen. Maar inderdaad ook veel kant en klare emmers.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_154589056
registreer om deze reclame te verbergen
Simonis uit Den Haag is na een aantal jaren tweede te zijn geworden dit jaar weer met de eer gaan strijken:

Haagse vishandel winnaar haringtest AD
pi_154589133
Overigens, om weer eens iets controversieels in de groep te gooien: De in plastic gesealde Hollandse Nieuwe van Albert Heijn is TOP en overstijgt menig harinkie van de lokale visboer. Heerlijk mals, licht zilt, geen spoor van traan. En ook nog lekker betaalbaar.

Het enige minpuntje, maar dat hebben ze ook met veel visboerharingen gemeen, is dat ze van de graat gesneden zijn in plaats van voorzichtig losgetrokken, zodat er aan de binnenkant nog wat dunne graatrestjes te detecteren zijn. Je koop ze per twee, maar ze zijn apart gesealed zodat je er een nog een dagje kunt bewaren. Het geheim van de goede houdbaarheid is dat de verpakking met koolzuur/stikstof gevuld is, zodat de haring niet met zuurstof in contact komt.

[ Bericht 0% gewijzigd door dvr op 24-07-2015 08:29:16 ]
pi_154589633
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 08:23 schreef dvr het volgende:
Overigens, om weer eens iets controversieels in de groep te gooien: De in plastic gesealde Hollandse Nieuwe van Albert Heijn is TOP en overstijgt menig harinkie van de lokale visboer. Heerlijk mals, licht zilt, geen spoor van traan. En ook nog lekker betaalbaar.

Het enige minpuntje, maar dat hebben ze ook met veel visboerharingen gemeen, is dat ze van de graat gesneden zijn in plaats van voorzichtig losgetrokken, zodat er aan de binnenkant nog wat dunne graatrestjes te detecteren zijn. Je koop ze per twee, maar ze zijn apart gesealed zodat je er een nog een dagje kunt bewaren. Het geheim van de goede houdbaarheid is dat de verpakking met koolzuur/stikstof gevuld is, zodat de haring niet met zuurstof in contact komt.
Dat zou ik nou echt nooit doen, haring in een supermarkt kopen. Maar de volgende keer in de ah kijk ik even.
Professioneel gifmenger.
  vrijdag 24 juli 2015 @ 09:42:08 #32
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_154589929
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 09:15 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Dat zou ik nou echt nooit doen, haring in een supermarkt kopen. Maar de volgende keer in de ah kijk ik even.
Dat euvel hoor ik wel vaker.

Omdat het in een 'supermarkt' is, is het niet goed. Maar staat er vis/vlees/groenten boer boven, dan is het wel oke.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_154589940
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 08:09 schreef dvr het volgende:
Simonis uit Den Haag is na een aantal jaren tweede te zijn geworden dit jaar weer met de eer gaan strijken:

Haagse vishandel winnaar haringtest AD
:')

De haring van Simonis is verre van 'Hollandse' nieuwe. Dus zoals we eigenlijk al wisten, is deze test dit jaar weer pure bagger.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  vrijdag 24 juli 2015 @ 09:52:53 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154590084
quote:
13s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 09:42 schreef dimmak het volgende:

[..]

:')

De haring van Simonis is verre van 'Hollandse' nieuwe. Dus zoals we eigenlijk al wisten, is deze test dit jaar weer pure bagger.
Wat wil je hier nu zeggen? Je maakt de assumptie dat iedereen maar weet waar je het over hebt met Simonis en zijn 'Hollandse' nieuwe
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154590253
quote:
13s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 09:42 schreef dimmak het volgende:

De haring van Simonis is verre van 'Hollandse' nieuwe. Dus zoals we eigenlijk al wisten, is deze test dit jaar weer pure bagger.
Bestaat er uberhaupt nog 'Hollandse' Nieuwe? Ik dacht dat alle Nederlandse haringvissers inmiddels door Noorse supertrawlers waren weggeconcurreerd, afgezien van een geheimzinnige Scheveninger die stiekem elk jaar nog voor de liefhebber een paar vaatjes groene haring (niet bevroren, kans op haringworm) aan wal brengt.
pi_154590303
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 09:15 schreef Buurpoes het volgende:

Dat zou ik nou echt nooit doen, haring in een supermarkt kopen. Maar de volgende keer in de ah kijk ik even.
Doen! Dat vooroordeel had ik ook, maar door die nieuwe verpakkingsmethode kunnen ze echt prima haring leveren. Met de haring van een paar andere supermarkten heb ik minder goede ervaringen, maar ik heb sinds vorig jaar minstens 20 AH-haringen naar binnengewerkt en die waren op een enkeling na echt prima (en die mindere waren nog steeds OK). Wel koel vervoeren/bewaren.
  vrijdag 24 juli 2015 @ 10:51:02 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154591071
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 10:04 schreef dvr het volgende:

[..]

Bestaat er uberhaupt nog 'Hollandse' Nieuwe? Ik dacht dat alle Nederlandse haringvissers inmiddels door Noorse supertrawlers waren weggeconcurreerd, afgezien van een geheimzinnige Scheveninger die stiekem elk jaar nog voor de liefhebber een paar vaatjes groene haring (niet bevroren, kans op haringworm) aan wal brengt.
Afaik wordt vrijwel alle zoute haring door Noorse vissers gevangen, de rest door Denen en Nederlanders, en komt die sowieso altijd daar voor de ingang van de Oostzee weg (Skagerak) en op Jutland verwerkt.
Het eerste vaatje van vlaggetjesdag en de aanvoer in Scheveningen is leuk voor de media maar volledige onzin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154591174
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 10:04 schreef dvr het volgende:

[..]

Bestaat er uberhaupt nog 'Hollandse' Nieuwe? Ik dacht dat alle Nederlandse haringvissers inmiddels door Noorse supertrawlers waren weggeconcurreerd, afgezien van een geheimzinnige Scheveninger die stiekem elk jaar nog voor de liefhebber een paar vaatjes groene haring (niet bevroren, kans op haringworm) aan wal brengt.
Dat 'Hollandse' van Hollandse haring slaat, voor zover ik weet, op de bewerkingsmethode. Niet op de nationaliteit van de vis & vissers.
Professioneel gifmenger.
  vrijdag 24 juli 2015 @ 10:56:39 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154591197
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 10:55 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Dat 'Hollandse' van Hollandse haring slaat, voor zover ik weet, op de bewerkingsmethode. Niet op de nationaliteit van de vis & vissers.
Sinds de Noordzee leeggevist was en er een vangstverbod kwam op haring klopt dit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154591326
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 10:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sinds de Noordzee leeggevist was en er een vangstverbod kwam op haring klopt dit.
En sinds wanneer is dat?
Professioneel gifmenger.
pi_154591894
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 11:03 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

En sinds wanneer is dat?
In de jaren '70.

Het vetpercentage, bereidingswijze en rijping maakt de haring inderdaad Hollandse Nieuwe.

Verder was mijn eerdere reactie iets te zuur, feit is dat veel vishandels het niet zo nauw nemen met de Hollandse Nieuwe en de vishandels die dat wel doen zie je vaak niet terug in de top 5. Derhalve kun ik de haringtest van het AD niet serieus nemen.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  vrijdag 24 juli 2015 @ 12:20:37 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154592920
Het trieste is, 90% van de haring wordt verwerkt tot vismeel, gedeeltelijk voor kweekvis, maar ook voor bv kippenvoer. Dan maak je dus van een 3-5 kilo haring 1 kilo kweekvis. Dan eet ik liever haring
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154593862
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:

Afaik wordt vrijwel alle zoute haring door Noorse vissers gevangen, de rest door Denen en Nederlanders, [..]
En door Schotten.

quote:
Het eerste vaatje van vlaggetjesdag en de aanvoer in Scheveningen is leuk voor de media maar volledige onzin.
Die bedoelde ik niet. Het schijnt dat je op enkele adresjes in Scheveningen nog terecht kunt voor groene haring. Die is ondanks de wettelijke voorschriften niet ingevroren geweest en daarom, naar men zegt, extra lekker. En clandestien dus, wat het helemaal onweerstaanbaar maakt.

Daar zouden we hier eigenlijk een topic over moeten hebben: Verboden Voedingsmiddelen. Iets met ongepasteuriseerde boter, gepeurde paling, zwanenbout, rauwmelkse madenkaasjes, etc. Ik ben wel benieuwd wat er allemaal niet mag op culinair gebied.
pi_154593992
Ik heb er een paar van de Aldi gehad en die waren heerlijk vond ik!
  vrijdag 24 juli 2015 @ 13:04:20 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154594037
Vanmorgen een gebakken zoute haring gegeten bij de visboer, een hollandse nieuwe door het lekkerbekbeslag gehaald.
Vond het eigenlijk erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 24 juli 2015 @ 13:05:23 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154594065
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 12:57 schreef dvr het volgende:

[..]

En door Schotten.

[..]

Die bedoelde ik niet. Het schijnt dat je op enkele adresjes in Scheveningen nog terecht kunt voor groene haring. Die is ondanks de wettelijke voorschriften niet ingevroren geweest en daarom, naar men zegt, extra lekker. En clandestien dus, wat het helemaal onweerstaanbaar maakt.

Daar zouden we hier eigenlijk een topic over moeten hebben: Verboden Voedingsmiddelen. Iets met ongepasteuriseerde boter, gepeurde paling, zwanenbout, rauwmelkse madenkaasjes, etc. Ik ben wel benieuwd wat er allemaal niet mag op culinair gebied.
Er wordt ook haring als groene haring verkocht die heel weinig zout heeft, maar wel diepgevroren was.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154595857
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 13:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanmorgen een gebakken zoute haring gegeten bij de visboer, een hollandse nieuwe door het lekkerbekbeslag gehaald.
Lijkt mij ook lekker. Eigenlijk heb je dan toch een bakbokkinkje, zij het in twee delen en zonder huid? Volgens mij haalt mijn visboer de maatjesharingen en bakbokkingen ook gewoon uit hetzelfde emmertje. Raar eigenlijk, die bakbokkingen zijn goedkoper terwijl ze bewerkelijker zijn.
  zaterdag 25 juli 2015 @ 09:05:14 #48
7889 tong80
Spleenheup
pi_154618440
Hoe scoren de vishandels in jouw buurt als het gaat om Hollandse Nieuwe? Kom er snel achter met bovenstaande interactieve kaart. Zoek je liever de plaatsnamen op alfabetische volgorde of ben je benieuwd naar de resultaten van vorig jaar? Dan biedt ons haringoverzicht uitkomst.
Hoe werkt de test?

Van 18 juni tot en met 3 juli koopt het AD gedurende 12 werkdagen op 153 adressen (136 visdetaillisten en 17 supermarkten) verspreid over Nederland 4 Hollandse Nieuwe per adres. Direct na aankoop meet een keur­mees­ter met een geijkte thermometer in twee ha­ringen de temperatuur en noteert de laagste. Die mag wettelijk ma­x­i­­maal 7 °C zijn. De twee niet gemeten haringen worden in een steriele zak verpakt, gecodeerd, ge­wo­gen, direct ingevroren op -76 °C en getransporteerd naar het laboratorium. De keurmeesters beoordelen onafhankelijk van elkaar de overgebleven haringen op kwaliteit van schoonmaken, geur, uiterlijk buitenzijde en binnenzijde, zoutgehalte, mate van rijping en smaak, resulterend in een voorlopig cijfer.

Het geaccrediteerde laboratorium Eurofins | LabCo onderzoekt na ontdooiing de monsters op het mesofiel en psychrotroof kiemgetal. Die bacteriën komen van nature op haring voor en geven een indicatie van bederf. Ook wordt getest op eventuele Enterobactereaceae en Staphylococcusaureus. Deze bacteriën zijn een indicatie van de hygiëne en duiden op nabesmetting, bijvoorbeeld door handen niet te wassen na toiletbezoek. Ook vuile snijplanken kunnen een bron zijn.

Tot slot wordt het vetpercentage in de filet bepaald. Daarvoor is geen wettelijke norm; 16 procent in de gehele vis wordt als minimum beschouwd voor maatjesharing. Het vet­percenta­ge in de filet is 4 tot 6 procent lager dan in de gehele haring. De test is een momentopname. Elk bedrijf is één keer bezocht.g bij de staart.

Hier de link.....

http://www.ad.nl/ad/nl/35(...)-Een-overzicht.dhtml

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_154619160
Santpoort aan Zee 8,5 ^O^
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 25 juli 2015 @ 11:51:45 #50
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_154620232
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 10:27 schreef borisz het volgende:
Santpoort aan Zee 8,5 ^O^
Ja, hij is er trots op twitterde hij.
Ga er straks weer even langs.

CKv9Q7bXAAA_-vG.jpg
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')