Leuk ja. Hier in Bommel kreeg een kar ooit een 1.quote:Op woensdag 20 mei 2015 22:08 schreef Boca_Raton het volgende:
Die commentaren zijn zo geestig: 'Economisch delict!'
De plaatselijke supermarkt verkocht bedorven haring volgens die test. Kan best! Het is toch verschrikkelijk... Bedorven!quote:Op woensdag 20 mei 2015 22:18 schreef tong80 het volgende:
[..]
Leuk ja. Hier in Bommel kreeg een kar ooit een 1.
Ja... ja... ja... zit wat in. Ik keur je antwoord goedquote:Op woensdag 20 mei 2015 22:35 schreef borisz het volgende:
Vis moet je ook niet bij de supermarkt kopen.
Het blijft leuk om de commentaren te lezen.quote:Op donderdag 21 mei 2015 09:25 schreef Spanky78 het volgende:
Jammer alleen dat de test doet alsof ze echt verschil kunnen proeven tussen nummer 1 tot 25.
Tussen de top en deslechtste zal wel verschil zien, maar de rest is bias,ruis ensowieso is die h hele test momentopname. ..
Koop bij de supermarkt betere vis dan bij veel visboeren.quote:Op woensdag 20 mei 2015 22:35 schreef borisz het volgende:
Vis moet je ook niet bij de supermarkt kopen.
Dat zou ik ook net zeggen. Kwaliteitverschil zit dan zeker in de uien?quote:Op vrijdag 22 mei 2015 11:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch is het merkwaardig dat, hoewel er maar een handjevol haringinleggers is (drie?) er zoveel verschil is bij de haringontdooiers en schoonmakers
En rijping dan? Je koopt die dingen in en verkoopt ze. Daar moeten geen weken tussen zitten.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 12:19 schreef Bramito het volgende:
Dit zijn de criteria:
Vers van het mes:
Rijping:
Schoonmaak:
Gem. gewicht per stuk:
Prijs per stuk:
Prijs omgerekend per 100g:
Temperatuur:
Vet percentage in filet:
Microbiologische gesteldheid:
Als verkoper heb je behalve het vetpercentage eigenlijk alles in de hand. Als je dan bedorven haring verkoopt ben je gewoon een prutser.
Ik weet niet of ik je vraag goed begrijp, maar wat ik wilde zeggen is dat als je één van de andere criteria verneukt, je een prutser bent. Ik pikte bedorven eruit omdat ik dat het extreemste vind.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 13:33 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
En rijping dan? Je koopt die dingen in en verkoopt ze. Daar moeten geen weken tussen zitten.
Je moet eens niet zoveel vinden.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 13:40 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ik weet niet of ik je vraag goed begrijp, maar wat ik wilde zeggen is dat als je één van de andere criteria verneukt, je een prutser bent. Ik pikte bedorven eruit omdat ik dat het extreemste vind.
Pardon? Ik moet niks, en ik vind wat ik wil. De test van 2014 staat gewoon online. Bekijk de nummer laatst eens.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 13:42 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Je moet eens niet zoveel vinden.
We wachten de test af, ok?
Link a.u.b.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 13:46 schreef Bramito het volgende:
[..]
Pardon? Ik moet niks, en ik vind wat ik wil. De test van 2014 staat gewoon online. Bekijk de nummer laatst eens.
De haring is door de inleggers al gerijpt en wordt bevroren in emmers gekocht.vquote:Op vrijdag 22 mei 2015 13:33 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
En rijping dan? Je koopt die dingen in en verkoopt ze. Daar moeten geen weken tussen zitten.
Is niet in alle gevallen zo. Het gros wordt map verpakt verkocht naar groothandels toe.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De haring is door de inleggers al gerijpt en wordt bevroren in emmers gekocht.v
Map verpakt?quote:Op vrijdag 22 mei 2015 17:21 schreef dimmak het volgende:
[..]
Is niet in alle gevallen zo. Het gros wordt map verpakt verkocht naar groothandels toe.
Ja sorry, gasverpakt zonder te rijpen. Zodat je ze zelf kan laten rijpen. Maar inderdaad ook veel kant en klare emmers.quote:
Dat zou ik nou echt nooit doen, haring in een supermarkt kopen. Maar de volgende keer in de ah kijk ik even.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 08:23 schreef dvr het volgende:
Overigens, om weer eens iets controversieels in de groep te gooien: De in plastic gesealde Hollandse Nieuwe van Albert Heijn is TOP en overstijgt menig harinkie van de lokale visboer. Heerlijk mals, licht zilt, geen spoor van traan. En ook nog lekker betaalbaar.
Het enige minpuntje, maar dat hebben ze ook met veel visboerharingen gemeen, is dat ze van de graat gesneden zijn in plaats van voorzichtig losgetrokken, zodat er aan de binnenkant nog wat dunne graatrestjes te detecteren zijn. Je koop ze per twee, maar ze zijn apart gesealed zodat je er een nog een dagje kunt bewaren. Het geheim van de goede houdbaarheid is dat de verpakking met koolzuur/stikstof gevuld is, zodat de haring niet met zuurstof in contact komt.
Dat euvel hoor ik wel vaker.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 09:15 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Dat zou ik nou echt nooit doen, haring in een supermarkt kopen. Maar de volgende keer in de ah kijk ik even.
quote:Op vrijdag 24 juli 2015 08:09 schreef dvr het volgende:
Simonis uit Den Haag is na een aantal jaren tweede te zijn geworden dit jaar weer met de eer gaan strijken:
Haagse vishandel winnaar haringtest AD
Wat wil je hier nu zeggen? Je maakt de assumptie dat iedereen maar weet waar je het over hebt met Simonis en zijn 'Hollandse' nieuwequote:Op vrijdag 24 juli 2015 09:42 schreef dimmak het volgende:
[..]
De haring van Simonis is verre van 'Hollandse' nieuwe. Dus zoals we eigenlijk al wisten, is deze test dit jaar weer pure bagger.
Bestaat er uberhaupt nog 'Hollandse' Nieuwe? Ik dacht dat alle Nederlandse haringvissers inmiddels door Noorse supertrawlers waren weggeconcurreerd, afgezien van een geheimzinnige Scheveninger die stiekem elk jaar nog voor de liefhebber een paar vaatjes groene haring (niet bevroren, kans op haringworm) aan wal brengt.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 09:42 schreef dimmak het volgende:
De haring van Simonis is verre van 'Hollandse' nieuwe. Dus zoals we eigenlijk al wisten, is deze test dit jaar weer pure bagger.
Doen! Dat vooroordeel had ik ook, maar door die nieuwe verpakkingsmethode kunnen ze echt prima haring leveren. Met de haring van een paar andere supermarkten heb ik minder goede ervaringen, maar ik heb sinds vorig jaar minstens 20 AH-haringen naar binnengewerkt en die waren op een enkeling na echt prima (en die mindere waren nog steeds OK). Wel koel vervoeren/bewaren.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 09:15 schreef Buurpoes het volgende:
Dat zou ik nou echt nooit doen, haring in een supermarkt kopen. Maar de volgende keer in de ah kijk ik even.
Afaik wordt vrijwel alle zoute haring door Noorse vissers gevangen, de rest door Denen en Nederlanders, en komt die sowieso altijd daar voor de ingang van de Oostzee weg (Skagerak) en op Jutland verwerkt.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 10:04 schreef dvr het volgende:
[..]
Bestaat er uberhaupt nog 'Hollandse' Nieuwe? Ik dacht dat alle Nederlandse haringvissers inmiddels door Noorse supertrawlers waren weggeconcurreerd, afgezien van een geheimzinnige Scheveninger die stiekem elk jaar nog voor de liefhebber een paar vaatjes groene haring (niet bevroren, kans op haringworm) aan wal brengt.
Dat 'Hollandse' van Hollandse haring slaat, voor zover ik weet, op de bewerkingsmethode. Niet op de nationaliteit van de vis & vissers.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 10:04 schreef dvr het volgende:
[..]
Bestaat er uberhaupt nog 'Hollandse' Nieuwe? Ik dacht dat alle Nederlandse haringvissers inmiddels door Noorse supertrawlers waren weggeconcurreerd, afgezien van een geheimzinnige Scheveninger die stiekem elk jaar nog voor de liefhebber een paar vaatjes groene haring (niet bevroren, kans op haringworm) aan wal brengt.
Sinds de Noordzee leeggevist was en er een vangstverbod kwam op haring klopt dit.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 10:55 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Dat 'Hollandse' van Hollandse haring slaat, voor zover ik weet, op de bewerkingsmethode. Niet op de nationaliteit van de vis & vissers.
En sinds wanneer is dat?quote:Op vrijdag 24 juli 2015 10:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sinds de Noordzee leeggevist was en er een vangstverbod kwam op haring klopt dit.
In de jaren '70.quote:
En door Schotten.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Afaik wordt vrijwel alle zoute haring door Noorse vissers gevangen, de rest door Denen en Nederlanders, [..]
Die bedoelde ik niet. Het schijnt dat je op enkele adresjes in Scheveningen nog terecht kunt voor groene haring. Die is ondanks de wettelijke voorschriften niet ingevroren geweest en daarom, naar men zegt, extra lekker. En clandestien dus, wat het helemaal onweerstaanbaar maakt.quote:Het eerste vaatje van vlaggetjesdag en de aanvoer in Scheveningen is leuk voor de media maar volledige onzin.
Er wordt ook haring als groene haring verkocht die heel weinig zout heeft, maar wel diepgevroren was.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 12:57 schreef dvr het volgende:
[..]
En door Schotten.
[..]
Die bedoelde ik niet. Het schijnt dat je op enkele adresjes in Scheveningen nog terecht kunt voor groene haring. Die is ondanks de wettelijke voorschriften niet ingevroren geweest en daarom, naar men zegt, extra lekker. En clandestien dus, wat het helemaal onweerstaanbaar maakt.
Daar zouden we hier eigenlijk een topic over moeten hebben: Verboden Voedingsmiddelen. Iets met ongepasteuriseerde boter, gepeurde paling, zwanenbout, rauwmelkse madenkaasjes, etc. Ik ben wel benieuwd wat er allemaal niet mag op culinair gebied.
Lijkt mij ook lekker. Eigenlijk heb je dan toch een bakbokkinkje, zij het in twee delen en zonder huid? Volgens mij haalt mijn visboer de maatjesharingen en bakbokkingen ook gewoon uit hetzelfde emmertje. Raar eigenlijk, die bakbokkingen zijn goedkoper terwijl ze bewerkelijker zijn.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 13:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanmorgen een gebakken zoute haring gegeten bij de visboer, een hollandse nieuwe door het lekkerbekbeslag gehaald.
Zoals deze:?quote:Op vrijdag 24 juli 2015 12:57 schreef dvr het volgende:
Daar zouden we hier eigenlijk een topic over moeten hebben: Verboden Voedingsmiddelen. Iets met ongepasteuriseerde boter, gepeurde paling, zwanenbout, rauwmelkse madenkaasjes, etc. Ik ben wel benieuwd wat er allemaal niet mag op culinair gebied.
Dit gaat toch niet over de haringtest van 2015 joh Althans, ik hoop niet dat het haring van 2015 is Maar je weet maar nooit met de AH.quote:Op woensdag 19 april 2017 06:05 schreef dvr het volgende:
Wie zich helemaal ongans wil eten aan zoute haring en over een AH-bonuskaart beschikt, moet deze week toeslaan: ¤0,99 per twee
Al even afgezien van de totaal nutteloze kick: Haring uit de supermarktquote:Op woensdag 19 april 2017 06:05 schreef dvr het volgende:
Wie zich helemaal ongans wil eten aan zoute haring en over een AH-bonuskaart beschikt, moet deze week toeslaan: ¤0,99 per twee
Want..?quote:[..] Haring uit de supermarkt
Niet zo goed al bij een topkraam, beter dan bij heel veel viskramen.quote:Op woensdag 19 april 2017 08:08 schreef Leandra het volgende:
[..]
Al even afgezien van de totaal nutteloze kick: Haring uit de supermarkt
Dat blijkt, met de AH op plaats #120. Lidl net iets daarboven, en daaronder nog een AH, en wat andere supermarkten.... stuk voor stuk slecht.quote:Op woensdag 19 april 2017 08:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet zo goed al bij een topkraam, beter dan bij heel veel viskramen.
De Haringtest van het AD zou ik niet als een objectieve test zien in dezequote:Op woensdag 19 april 2017 09:13 schreef Leandra het volgende:
[..]
Dat blijkt, met de AH op plaats #120. Lidl net iets daarboven, en daaronder nog een AH, en wat andere supermarkten.... stuk voor stuk slecht.
Er zijn idd een paar kramen die ook zo beroerd scoren.
http://www.ad.nl/redactie/haringtest/2016
Inderdaad. Hoe is dit een beoordeling?quote:Op woensdag 19 april 2017 09:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De Haringtest van het AD zou ik niet als een objectieve test zien in deze
Bij de AH die zonder staart heb ik echt geen last van. Voor een supermarkt haring smaakt die perfect.quote:Op woensdag 19 april 2017 09:16 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb nog nooit lekkere haring uit de supermarkt gehad. Maar eerlijk gezegd heb ik na een paar slecht smakende haringen uit de supermarkt nooit weer haring in de supermarkt gekocht. De sample size was dus niet heel erg groot.
Nee hoor:quote:Op woensdag 19 april 2017 08:36 schreef dvr het volgende:
En jij hebt het over 'nutteloos', Leandra? Dit is gewoon het meest recente topic over haring. Het zou overdreven zijn om voor deze kleine tip een nieuwe te openen.
Kwa supermarkt haring wint de Aldi het voor mij. Al eet ik wel gewoon liever 1 keer in de 2 weken een haring van een(goede) visboer dan 2 keer in een week supermarkt haring.quote:Op woensdag 19 april 2017 12:50 schreef dvr het volgende:
Ik heb trouwens de indruk dat AH veel betere haring heeft dan andere supermarkten (Lidl, Deen, Deka)
Als je een goede viskraam hebt die de zilveren jongens voor je neus schoonmaakt en goede kwaliteit gebruikt heeft dat zeker de voorkeur. Een kraam waar de haring in grote bakken al schoongemaakt ligt is altijd een teleurstelling en die mijdt ik altijd.quote:Op woensdag 19 april 2017 13:28 schreef golfer het volgende:
Ik laat het gokje toch maar achterwege en hou het bij de ter plekke vers aan de kraam van mijn visstal schoongemaakte harinkjes die dan wel 2 euro per stuk kosten.
Daarvan heb ik er gelukkig een aantal in de directe omgeving. Altijd vers van het mes. Als ze ergens al schoongemaakt klaar liggen koop ik ze niet.quote:Op woensdag 19 april 2017 13:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je een goede viskraam hebt die de zilveren jongens voor je neus schoonmaakt en goede kwaliteit gebruikt heeft dat zeker de voorkeur. Een kraam waar de haring in grote bakken al schoongemaakt ligt is altijd een teleurstelling en die mijdt ik altijd.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |