Wat zou de constructie zijn?quote:Op vrijdag 26 juni 2015 13:18 schreef Dragonberry het volgende:
Wat vinden jullie trouwens van werken via een payroll constructie? Wel of niet aan te raden?
Aangenomen worden via een recruiter en betaald worden via payroll.quote:Op vrijdag 26 juni 2015 13:21 schreef Lingue het volgende:
[..]
Wat zou de constructie zijn?
Mij zal het om het even zijn wie mijn salaris overmaakt. Als je contractueel maar bij iemand ondergebracht bent. Als zij dat willen uitbesteden boeit dat toch verder niet?
En het stomme is...quote:Op vrijdag 26 juni 2015 15:09 schreef Vault-Boy het volgende:
Hou op inderdaad over een hele andere tijd nu
Weet nog wel dat ik maar een paar keer hoefde te solliciteren en ik had al meteen werk (was in 2010 -2011). Zelfs een keer meegemaakt dat ik weg ging daar na het gesprek, en nog niet eens 300 meter verder was met de fiets en ik werd al gebeld dat ik daar kon werken.
En nu? Al een half jaar bezig Gaat echt nergens meer over.
Ja daar zeg je wat Ik had destijds een ander klein bijbaantje, maar ik solliciteerde wel verder. Ik werd toen iets van 10x gebeld door een hotelketen, maar hij belde steeds toen ik niet kon opnemen. Bleek dat die mijn cv super vond (zo boeiend is niet nou ook weer niet hoor) en mij daar wilde hebben terwijl die nog zat andere sollicitanten had.. Nou en nu word ik steeds afgewezen of het erge is dat ik totaal maar dan totaal niks meer hoor van bedrijven.quote:Op vrijdag 26 juni 2015 15:14 schreef Lingue het volgende:
[..]
En het stomme is...
2010/2011 was het nog veel meer crisis. Veel minder banen etc. Maar ook ik had zonder probleem een nieuwe baan toen.
En nu redelijk veel banen, solliciteren is anders geworden en na heel veel brieven schrijven en redelijk wat gesprekken nog steeds geen baan...
In 2010 had ik bij 3 bedrijven gesolliciteerd en bij alle 3 een aanbod gekregen zonder probleem.
Hoe bedoel je overdreven op een cv?quote:Op vrijdag 26 juni 2015 15:17 schreef BlueMage het volgende:
Kreeg vanmorgen 'n uitnodiging voor 'n kennismakingsgesprek bij 'n bedrijf waar ik 'n slordige maand geleden gesolliciteerd had. Aangezien het van hun kant zo stil bleef (tot dit mailtje dus) had ik aangenomen dat men geen interesse had. Heb 't gesprek netjes afgezegd bij de HRM contactpersoon en zij vond "het wel erg stom" in haar eigen woorden. Vond het wel 'n grappige ervaring, schaam me wel 'n beetje om het hier neer te zetten omdat iedereen zo hard op zoek is naar werk enzo.
Ik zou trouwens voorzichtig zijn met overdrijven op 'n cv als ze daar doorheen prikken heb je wel 'n probleem.
Dat je je kennis en vaardigheden wel erg aandikt, daar komen werkgevers snel genoeg achter.quote:
Ah zo. Dat doe ik sowieso al nooit. Ik ben soms wel iets te eerlijk misschien, maar liegen dat is echt zo stom. Ze komen er toch wel achter.quote:Op vrijdag 26 juni 2015 15:24 schreef BlueMage het volgende:
[..]
Dat je je kennis en vaardigheden wel erg aandikt, daar komen werkgevers snel genoeg achter.
Precies, je kunt maar beter eerlijk blijven. In welke richting zoek jij werk?quote:Op vrijdag 26 juni 2015 15:29 schreef Vault-Boy het volgende:
[..]
Ah zo. Dat doe ik sowieso al nooit. Ik ben soms wel iets te eerlijk misschien, maar liegen dat is echt zo stom. Ze komen er toch wel achter.
Nou schrik niet en je zal het misschien niet verwachten, maar de horeca. Je zal denken dat het daar nog heel makkelijk is, maar nee hoor helaas niet (misschien wel voor chefkoks of managers). Daar is het op dit moment ook kut (100 reacties per vacature heb ik vaak gehoord). Best vaak ook op gesprek kunnen komen, maar dan toch het net niet geworden, omdat ze toch een beter iemand hebben of zoals ik al zei helemaal niks meer horen van diegene. Ik dan zelf even bellen of mailen, maar gewoon helemaal niks meer En dat vind ik eigenlijk echt het ergste. Gewoon niks meer laten weten of wat dan ookquote:Op vrijdag 26 juni 2015 15:37 schreef BlueMage het volgende:
[..]
Precies, je kunt maar beter eerlijk blijven. In welke richting zoek jij werk?
Ik weet niet zoveel van de horeca, totaal m'n vakgebied niet maar ik geloof je dat het daar best lastig kan zijn en ook nogal leeftijdsgebonden. Heb je wel 'n opleiding in die richting af?quote:Op vrijdag 26 juni 2015 15:53 schreef Vault-Boy het volgende:
[..]
Nou schrik niet en je zal het misschien niet verwachten, maar de horeca. Je zal denken dat het daar nog heel makkelijk is, maar nee hoor helaas niet (misschien wel voor chefkoks of managers). Daar is het op dit moment ook kut (100 reacties per vacature heb ik vaak gehoord). Best vaak ook op gesprek kunnen komen, maar dan toch het net niet geworden, omdat ze toch een beter iemand hebben of zoals ik al zei helemaal niks meer horen van diegene. Ik dan zelf even bellen of mailen, maar gewoon helemaal niks meer En dat vind ik eigenlijk echt het ergste. Gewoon niks meer laten weten of wat dan ook
Ik snap er gewoon niks meer van. Jaren geleden had ik echt na 3 gesprekken ofzo al een baan en kon ik bijvoorbeeld ook bij 2 van de 3 werken, maar nu schiet het gewoon totaal niet op.
Ze zoeken inderdaad zat mensen ja als je die vacatures leest, maar alsnog krijg ik steeds te horen dat ze betere mensen hebben en al zoveel reacties hebben gehad. En ik zoek eigenlijk meer iets in de keuken, omdat ik daar meer ervaring in heb. Heb na een eventueel gesprek ook wel gezegd dat ik ook interesse heb in de bediening, maar tegenwoordig zoeken ze ook steeds meer mensen die echt ervaring hebben in de bediening om kans te maken. En tja leeftijd zal er ook wel mee te maken hebben. Ik ben ook geen 20 meer en die willen ze wel het liefst hebben. Soms kreeg ik dat ook echt te horen van ze en soms staat het ook nog eens in de vacaturequote:Op vrijdag 26 juni 2015 18:20 schreef loezzzje het volgende:
Terwijl ze toch overal bedieningsmedewerkers zoeken of ben je op zoek naar iets anders in de horeca?
Hoe vaak zie je iemand ouder dan 25 jaar in de bediening staan? In de keuken zijn het ook voornamelijke jongere.quote:Op vrijdag 26 juni 2015 18:20 schreef loezzzje het volgende:
Terwijl ze toch overal bedieningsmedewerkers zoeken of ben je op zoek naar iets anders in de horeca?
Dit ja.quote:Op vrijdag 26 juni 2015 19:08 schreef Myraela het volgende:
[..]
Hoe vaak zie je iemand ouder dan 25 jaar in de bediening staan? In de keuken zijn het ook voornamelijke jongere.
Boeit het je ook niet om in ploegendienst bijv te werken? Dan gewoon eens googlen op "werken bij [hier naam van willekeurige fabriek in de buurt]" vaak kun je daar nog wel eens productiewerk ofzo doen, is vaak via uitzendbureau 1,5 jaar en dan half jaar eruit en dat soort shit maar verdient best nog wel ok.quote:Op vrijdag 26 juni 2015 20:01 schreef loezzzje het volgende:
Ik kom zelf ook uit de horeca (hotel dan) maar idd het zijn meestal studenten die ze willen. Zijn het goedkoopste en kunnen altijd werken, want het is toch over het algemeen 's avonds werken.
Voor mij maakt het geen zak uit wat ik ga doen, als het maar geld oplevert. Voor mijn part caissiere bij de appie, maarja als je daar een papiertje ziet met personeel gezocht en er staat; vanaf 16 jaar, dan weet je eigenlijk al genoeg. 16 tot 18 jaar en het liefste 5 jaar werk ervaring.
Je moet ook niet elke dag zoeken naar vacatures. Daar wordt je alleen maar depri van. Toen ik zonder werk zat ( heeft 10 maanden geduurd ), had ik 1 dag per week geprikt voor het zoeken naar vacatures en schrijven van brieven. De rest van de week had of gesprekken ( ik heb er veel gehad, vooral bij detacheerders ), of ging wat leuks doen. Lekker wandelen, dagje weg. Dat vond ik erg prettig. Want nogmaals, als je elke dag maar gaat zitten zoeken wordt je depri en gek. Ga liever wat anders doen.quote:Op maandag 22 juni 2015 14:46 schreef _Arual_ het volgende:
Hoe komen jullie je dagen een beetje door? Ik voel me zo vreselijk schuldig als ik gewoon iets doe wat ik leuk vind. Dus zit ik vooral de hele tijd op internet te zoeken naar vacatures, maar daar word ik gaar van. Zou ik liever op een vast moment doen, dagelijks. Ik woon in een saai dorp met alleen maar tweeverdieners.
Sommige vacatures staan echter maar een dag of wat open, als ze 50/100 reacties hebben gekregen wordt hij weer weggehaaldquote:Op zaterdag 27 juni 2015 08:36 schreef zweefbij het volgende:
[..]
Je moet ook niet elke dag zoeken naar vacatures. Daar wordt je alleen maar depri van. Toen ik zonder werk zat ( heeft 10 maanden geduurd ), had ik 1 dag per week geprikt voor het zoeken naar vacatures en schrijven van brieven. De rest van de week had of gesprekken ( ik heb er veel gehad, vooral bij detacheerders ), of ging wat leuks doen. Lekker wandelen, dagje weg. Dat vond ik erg prettig. Want nogmaals, als je elke dag maar gaat zitten zoeken wordt je depri en gek. Ga liever wat anders doen.
Ik heb ze moeten afzwakken omdat het teveel imponeerde. Mensen geloofde niet dat ik daadwerkelijk de baan wilde met zo'n CVquote:Op vrijdag 26 juni 2015 15:24 schreef BlueMage het volgende:
[..]
Dat je je kennis en vaardigheden wel erg aandikt, daar komen werkgevers snel genoeg achter.
Productiewerk is dan het enige wat ik niet echt zie zitten. Avonddiensten vind ik nog ok maar nachtdiensten ga ik echt niet aan beginnen. Het liefste zou ik ook gewoon weer de horeca uitgaan maarja er is niet echt veel keus at the moment.quote:Op vrijdag 26 juni 2015 20:35 schreef BlueMage het volgende:
[..]
Boeit het je ook niet om in ploegendienst bijv te werken? Dan gewoon eens googlen op "werken bij [hier naam van willekeurige fabriek in de buurt] vaak kun je daar nog wel eens productiewerk ofzo doen, is vaak via uitzendbureau 1,5 jaar en dan half jaar eruit en dat soort shit maar verdient best nog wel ok.
Ik heb niks te zoeken in de nachtwereld, maar zou dat niet zo erg vinden. Het is gewoon je dag/nachtritme omgooien. Maar dan wel het liefst waar je ook écht wat moet doen. 's nachts op een kantoor zitten dus niet, dat is echt dodelijk saai. Zelfde als beveiligingswerk. Je verdient op zich makkelijk geld, maar ik zou het na 3 dagen al beu zijn.. het is gewoon dodelijk saai. Prima voor mensen die niet/nauwelijks willen werken, maar ik moet gewoon altijd wat te doen hebben.quote:Op zaterdag 27 juni 2015 10:42 schreef loezzzje het volgende:
^dat heb ik dus met als ik solliciteer op een baan onder mijn niveau. hoe kom je gemotiveerd over voor zo'n functie? hun zijn ook niet debiel en zien ook wel dat jij veel meer kunt als zegmaar "vakken vullen"
[..]
Productiewerk is dan het enige wat ik niet echt zie zitten. Avonddiensten vind ik nog ok maar nachtdiensten ga ik echt niet aan beginnen. Het liefste zou ik ook gewoon weer de horeca uitgaan maarja er is niet echt veel keus at the moment.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |