abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 20 mei 2015 @ 20:25:06 #1
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_152800278
Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Ik heb even de vrijheid genomen om een OP in elkaar te knutselen. We zitten hier toch met elkaar in hetzelfde schuitje. En zonder elkaar echt in de weg te willen zitten om bij die ene geweldige baan aangenomen te worden, zijn er toch zeker wel een hele hoop do’s en don’ts die we volgens mij met elkaar kunnen delen. Zoals welke vacaturesites gebruik je, goede links naar bijv het maken van CV’s en/of brieven, sollicitatietips, vragen, voorbereiding etc.

Hierbij alvast wat ik regelmaat gebruik/raadpleeg.

Vacaturesites:

www.linkedin.com
www.nationalevacaturebank.nl
www.monsterboard.nl
www.stepstone.nl
www.twitter.com
www.intermediair.nl
www.nuwerk.nl
http://www.carrierecafe.nl/
http://www.sportcareer.nl/
http://werk.startpagina.nl/
http://www.baanindebuurt.nl/
http://www.vacant.nl/
http://www.askjim.nl/
http://www.bouwvacatures.nl/
http://www.eenbaan.nl/
https://www.gemeentebanen.nl/
https://www.it-contracts.nl/
http://www.jobnet.nl/
http://www.managementvacature.nl/
http://www.jobpool.nl/
http://www.jobsinfinance.nl/
http://www.brabantvac.nl/
http://www.managementvacature.nl/
http://www.megajobs.nl/index.html
http://www.itjobboard.nl/
http://vacaturekrant.nl/
http://www.zorgbanen.nl/
http://www.job.nl/
http://www.studentenwerk.nl/
http://www.scholierenwerk.nl/
http://www.youngcapital.nl/
http://www.banentop.nl/
http://www.zoekbijbaan.nl/
http://www.careerbuilder.nl/
www.indeed.nl
http://nl.jobrapido.com/

Werken bij de Europese Unie
Een manier om informatie te vinden over banen en leermogelijkheden in Europa
Links > Overige diensten voor arbeidsbemiddeling

Van elektro tot civiele techniek. Alle smaken zitten er tussen
http://www.xelvin.nl/
http://visdetachering.nl/vacatures/
http://www.continu.nl/vacatures/resultaat/
http://www.trivoor.nl/
http://www.sement.nl/
http://www.certusgroep.nl/
http://www.nivelgroep.nl/
http://www.mtenv.nl/
http://www.kpt.nl/
http://www.brunel.nl/detacheringsbureau
http://www.lybrae.nl/

Leuke banen bij een waterleidingmaatschappij
http://www.evides.nl/werkenbij

Uitzendorganisaties:
8 baan
Adecco
Flexpoint
Manpower
Randstad
Tempo Team
Unique
Start
Randstad
MF Uitzendbureau
MPO personeel
Hartman
ASA talent
PrimaDeta
Creyf's

CV tips:

http://www.coolinfographi(...)-a-visual-trend.html
http://www.visualcv.com/www/examples/
http://www.sprout.nl/311/(...)nfographic-cv-s.html
www.sollicitatiedokter.nl

Sollicitatietips:

http://www.intermediair.nl/carriere/cv-en-sollicitatie
http://www.intermediair.n(...)bij-het-solliciteren
http://www.carrieretijger.nl/
www.sollicitatiedokter.nl

Carrière tips
http://www.thema.nl/
http://www.computable.nl/

Hallon!
  woensdag 20 mei 2015 @ 20:25:51 #2
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_152800293
LaPo:

quote:
7s.gif Op woensdag 20 mei 2015 20:24 schreef BlueMage het volgende:
Mja maar ff de andere kant van zo'n verhalen: had laatst ook gesolliciteerd voor inpakker/operator bij een nieuw gestart bedrijf wat vlees verpakt, 2 weken ofzo niks gehoord, werd ik vandaag uit het niks gebeld of ik nog interesse had. :o :') Dus hoeft niet altijd wat te zeggen als het lang duurt :) maar ben het er wel mee eens dat het netjes is op z'n minst even te bellen, iets persoonlijker.
Hallon!
pi_152800735
Nee maar 2 weken na sollicitatie niets horen vind ik wat anders dan niets horen of via mail horen na 1ste of 2e gesprek. Je hebt toch al persoonlijk contact met ze gehad. Dan is mail wel apart en vind ik persoonlijk onprofessioneel.

Ik heb ook wel eens 3 weken na mijn sollicitatie een uitnodiging voor gesprek (altijd telefonisch tot nu toe) gekregen. En ik was al bijna weer vergeten of had er geen hoop meer op om er wat van te vernemen. Gelukkig houd ik tegenwoordig een excelsheet bij met waar ik gesolliciteerd heb. Scheelt een hoop.

Ik heb overigens volgende week weer een gesprekje ergens. En ik heb ergens een terugbelverzoek neergelegd. Daar verwacht ik deze week nog wel een reactie op zodat we verder in gesprek kunnen gaan en aftasten naar mogelijkheden. En nog het een en ander via wat tussenpersonen lopen.

Ik heb best wat lopen, ik krijg veel positieve feedback op mijn CV en toch heb ik nog geen baan :P.
Moet er wel bij zeggen dat ik zelf ook een klein beetje boel kritisch ben en niet zomaar een baan wil accepteren. Valt mij dan nog best tegen om iets leuks en een goede eerste klik met een bedrijf te krijgen. Maar ik zie wel dat er gewoon best veel vacatures zijn waar ik op zou kunnen solliciteren. Ik heb alleen nu even een sollicitatiestop voor mijzelf. En even al het lopende afwachten, totdat er weinig tot niets overblijft en ik er weer een paar brieven de deur uit kan doen. Of er moet wel iets wat helemaal (weer :P ) op het lijf geschreven is voorbij komen, want ik blijf het wel in de gaten houden.

Ik heb nu 6 dingen lopen. 3 via tussenpersonen, 3 van mijzelf.
  woensdag 20 mei 2015 @ 20:43:08 #4
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_152800899
Zoals ik al zei: in het geval van Queller was het een stuk netter geweest om even te bellen idd.

Ga me de komende weken links en rechts bij uitzendbureaus waar ik goeie ervaringen mee heb me maar weer eens melden dat ik iig eind juni volledig beschikbaar ben.
Hallon!
pi_152801230
Dat is altijd handig. Hebben zij jou weer op hun netvlies en hopelijk aansluitend voor jou misschien weer wat anders leuks.
pi_152803135
Ik zal zeker nog even op het mailtje reageren, maar dat kan morgen :)

Nog deze week hoor ik van bedrijf B. Ik duim nog even door. Wordt het 'm niet, dan ga ik weer met goede moed verder ^O^
pi_152826507
Ik ga het even hier proberen, nieuw topic is onzinnig. Maar ik ben op zoek naar een artikel wat ik recent ergens op internet heb gelezen.
Het ging over de nieuwe manier van solliciteren. Een bedrijf in Nederland (naam ook vergeten, dom I know) is hier heel actief in en ook met hun huidige medewerkers. Ze willen dat sollicitanten voor een groot publiek met een soort van elevator pitch zichzelf kan verkopen. En dat hun medewerkers om de zoveel tijd voor een groot publiek op een bepaalde manier zichzelf zakelijk moet kunnen presenteren.

Nu kan ik het hele artikel niet meer terugvinden :(. Iemand met goede googleskills die een poging wil wagen nav bovenstaande informatie?
pi_152831729
Ik kan weer beginnen met werk zoeken. In gesprek met mijn leidinggevende is naar voren gekomen dat hij me een baan van 11 lesuren (in plaats van 22 nu) kan aanbieden volgend jaar. Dan werk ik bijna volledig om mijn reiskosten te vergoeden, dus dat gaat 'm niet worden denk ik. Jammer, want ik heb het goed naar mijn zin.

Woorden die gevallen zijn in de gesprekken met (bij leerlingen zeer populaire) collega's en deze leidinggevende: "Take it or leave it". "Als je anderen vertelt over wat ik je nu aanbiedt kun je wat mij betreft je spullen pakken". "Als je nu niet gaat studeren, hoef je volgend jaar niet terug te komen"...

Holy hell, ik dacht dat we gewaardeerd werden, maar klaarblijkelijk is dit niet het geval.
Mon 'en!
pi_153021439
Even een update'tje van mijn kant.
Was even niet meer actief bezig met solliciteren want ik had zoveel dingen uitstaan dat ik daar maar even op wilde wachten (tenzij echt toffe functie).

Gisteren een gesprek gehad, vandaag gehoord dat ik door mag naar de volgende ronde. Bedrijf die ook snel schakelt vind ik wel fijn. Blijf je niet steeds zo lang wachten.

Even afwachten maar weer, maar voelt weer goed dat er wat beweging in zit. Alleen maar brieven blijven schrijven en niet weten wanneer je wat hoort is vermoeiend (via W&S bureau's meestal en die zijn dan ook afhankelijk van de klanten).
pi_153121642
Ook ik kan me hier aansluiten. Altijd eigenlijk goede carrière gehad totdat ik bij bedrijf 3 geen klik had met een nieuwe directeur. Destijds in onderling goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Na 2 weken werd ik wederom gevraagd voor een bedrijf (concurrent) aan de andere kant van Nederland (+150km enkele reis). Voordat ik akkoord ging met hun voorwaarden had ik al twijfels... Sluit dit helemaal goed aan etc. Vooraf duidelijke afspraken gemaakt ook met het oog op thuiswerken e.d.

Helaas bleek na 2 maanden dat ze zich niet aan hun gemaakte afspraken konden houden. Bovendien viel de reisafstand en de werkmentaliteit van de organisatie mij erg tegen. Uiteindelijk alles met ze besproken, en in goed onderling overleg uit elkaar gaan.

Nu zit ik sinds 1-04-15 thuis. Druk gesolliciteerd en met diverse bedrijven gesproken. Nu laatstelijk bij 1 bedrijf waarbij ik op 1 haar na rond was. Ik moest hier financieel behoorlijk op inleveren (geen probleem, duidelijk overlegd met het gezin), echter bleek dat hun mij het maximale geboden hadden (geen groei meer mogelijk). Dit was mij vooraf niet verteld... Voor het tekenen van het contract kwamen ze dus toch terug omdat ze het afbreukrisico te groot vonden.. KAK. Nu weer verder opzoek....
pi_153126420
Ik ben eigenlijk wel even benieuwd hoe de 2e gesprekken bij jullie gingen. Was het meer inhoudelijk of meer vrijblijvend? Wat is er anders aan dan het eerste gesprek.

Ik heb deze week een 2e gesprek staan en met de dag word ik eigenlijk wel enthousiaster over de functie. Dus wil het niet verkloten :P

Ik heb 1 gesprekspartner die hetzelfde is en de ander is nieuw. Veel dezelfde vragen zal ik dus niet krijgen. De nieuwe is een directeur.

Ben benieuwd naar jullie ervaringen en eventuele tips.
pi_153126438
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:31 schreef peter070 het volgende:
Ook ik kan me hier aansluiten. Altijd eigenlijk goede carrière gehad totdat ik bij bedrijf 3 geen klik had met een nieuwe directeur. Destijds in onderling goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Na 2 weken werd ik wederom gevraagd voor een bedrijf (concurrent) aan de andere kant van Nederland (+150km enkele reis). Voordat ik akkoord ging met hun voorwaarden had ik al twijfels... Sluit dit helemaal goed aan etc. Vooraf duidelijke afspraken gemaakt ook met het oog op thuiswerken e.d.

Helaas bleek na 2 maanden dat ze zich niet aan hun gemaakte afspraken konden houden. Bovendien viel de reisafstand en de werkmentaliteit van de organisatie mij erg tegen. Uiteindelijk alles met ze besproken, en in goed onderling overleg uit elkaar gaan.

Nu zit ik sinds 1-04-15 thuis. Druk gesolliciteerd en met diverse bedrijven gesproken. Nu laatstelijk bij 1 bedrijf waarbij ik op 1 haar na rond was. Ik moest hier financieel behoorlijk op inleveren (geen probleem, duidelijk overlegd met het gezin), echter bleek dat hun mij het maximale geboden hadden (geen groei meer mogelijk). Dit was mij vooraf niet verteld... Voor het tekenen van het contract kwamen ze dus toch terug omdat ze het afbreukrisico te groot vonden.. KAK. Nu weer verder opzoek....
Dat is balen. Succes weer met solliciteren!
pi_153126549
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 20:38 schreef Lingue het volgende:

Ik heb ook wel eens 3 weken na mijn sollicitatie een uitnodiging voor gesprek (altijd telefonisch tot nu toe) gekregen. En ik was al bijna weer vergeten of had er geen hoop meer op om er wat van te vernemen. Gelukkig houd ik tegenwoordig een excelsheet bij met waar ik gesolliciteerd heb. Scheelt een hoop.

Goed idee. Weet nog wel waar ik gesolliciteerd heb, maar het duurt soms echt weken voor je antwoord krijgt ergens van, dus inderdaad goed om georganiseerd bij te houden.

Even een vraagje.

Ik ben afgestuurd in Sector Y met een certificaat, workshops en zelfs de nodige werkervaring voor sector Z. Ik ben ook zeer kundig in sector Z omdat daar echt mijn passie ligt.

Mijn droombaan is een baan binnen de functie van Z in een bedrijf dat zich specialiseert op Y.

Nu zag ik een vacature voor een baan binnen sector Z, die niks met Y te maken heeft maar me wel heel erg leuk lijkt en wou ik daar tóch graag op reageren. Echter ze vragen een volledige afgeronde HBO-opleiding sector Z (heb ik niet, overigens wél een zeer praktisch ingestelde minor van een half jaar in die richting gevolgd en daar scoorde ik beter dan de sector Z studenten dus aan zelfvertrouwen ontbreekt het me sinds die tijd niet meer :) ) .. tja.

Als ze dan op mijn CV kijken zien ze natuurlijk eerst mijn 'volledige' papiertje sector Y en in je sollicitatiebrief wordt ook verwacht dat je je opleidingstraject uitlicht. Hoe verpak je dat in zo'n geval mooi? Want als ik zeg "Zoals u ziet ben ik niet afgestuurd in de juiste richting MAAR geen nood, bladiebla ik heb deze papieren ook" gooi je met die onzekere instelling ook een beetje je eigen ruiten in. En ik weet zeker dat ik met mijn kennis en ervaring gewoon geschikt ben voor de functie. Het is puur mijn opleidingsnaam die in de weg zit. Opleidingsnaam weglaten? Opleiding vermelden en meteen vermelden dat ik als droom die dingen wil combineren (maar dan denken ze natuurlijk weer dat ik zo weg ben als de kans zich voor doet, dus dat kan ook nogal negatief uitpakken)? ... pfff.
pi_153126612
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 11:31 schreef peter070 het volgende:
Ook ik kan me hier aansluiten. Altijd eigenlijk goede carrière gehad totdat ik bij bedrijf 3 geen klik had met een nieuwe directeur. Destijds in onderling goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Na 2 weken werd ik wederom gevraagd voor een bedrijf (concurrent) aan de andere kant van Nederland (+150km enkele reis). Voordat ik akkoord ging met hun voorwaarden had ik al twijfels... Sluit dit helemaal goed aan etc. Vooraf duidelijke afspraken gemaakt ook met het oog op thuiswerken e.d.

Helaas bleek na 2 maanden dat ze zich niet aan hun gemaakte afspraken konden houden. Bovendien viel de reisafstand en de werkmentaliteit van de organisatie mij erg tegen. Uiteindelijk alles met ze besproken, en in goed onderling overleg uit elkaar gaan.

Nu zit ik sinds 1-04-15 thuis. Druk gesolliciteerd en met diverse bedrijven gesproken. Nu laatstelijk bij 1 bedrijf waarbij ik op 1 haar na rond was. Ik moest hier financieel behoorlijk op inleveren (geen probleem, duidelijk overlegd met het gezin), echter bleek dat hun mij het maximale geboden hadden (geen groei meer mogelijk). Dit was mij vooraf niet verteld... Voor het tekenen van het contract kwamen ze dus toch terug omdat ze het afbreukrisico te groot vonden.. KAK. Nu weer verder opzoek....
Balen ja... sterkte met de speurtocht...
  maandag 1 juni 2015 @ 12:50:28 #15
250892 DE_krumpel
niet kreupel
pi_153153265
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 17:09 schreef Lingue het volgende:
Ik ga het even hier proberen, nieuw topic is onzinnig. Maar ik ben op zoek naar een artikel wat ik recent ergens op internet heb gelezen.
Het ging over de nieuwe manier van solliciteren. Een bedrijf in Nederland (naam ook vergeten, dom I know) is hier heel actief in en ook met hun huidige medewerkers. Ze willen dat sollicitanten voor een groot publiek met een soort van elevator pitch zichzelf kan verkopen. En dat hun medewerkers om de zoveel tijd voor een groot publiek op een bepaalde manier zichzelf zakelijk moet kunnen presenteren.

Nu kan ik het hele artikel niet meer terugvinden :(. Iemand met goede googleskills die een poging wil wagen nav bovenstaande informatie?
Ik ben dus gewoon kansloos, dit is een walgelijke manier van solliciteren en zorgt ervoor dat alleen mensen met een mooi babbeltje aan het werk komen :r
  maandag 1 juni 2015 @ 13:08:36 #16
260839 vuvuzela
pwèèèèèp
pi_153153847
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 12:50 schreef DE_krumpel het volgende:

[..]

Ik ben dus gewoon kansloos, dit is een walgelijke manier van solliciteren en zorgt ervoor dat alleen mensen met een mooi babbeltje aan het werk komen :r
Als na een paar keer blijkt dat zo'n babbelaar vakinhoudelijk toch niet helemaal aan de verwachtingen voldoet zullen ze er wel snel van afstappen.
Denk dat deze manier dan ook vooral bij verkopers/vertegenwoordigers effectief is.
pi_153154812
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 12:50 schreef DE_krumpel het volgende:

[..]

Ik ben dus gewoon kansloos, dit is een walgelijke manier van solliciteren en zorgt ervoor dat alleen mensen met een mooi babbeltje aan het werk komen :r
Het zal vast niet voor ieder vakgebied gelden. Maar snap het wel en denk dat dit ook veelal beter inzicht geeft in wat voor vlees een bedrijf binnen gaat halen.
Als je rol/bedrijf verwacht dat je communicatief sterk moet zijn op heel veel vlakken, dan is dit een uitstekende manier om dat te achterhalen.
Het nadeel is wel dat mensen die misschien in het begin moeilijker zichzelf op die manier kunnen verkopen er niet makkelijk doorheen komen.
Ik presteer ook beter in een gesprek dan dat ik mijzelf voor een groep mensen moet verkopen. Maar ik kan prima mijn werk verkopen als project manager.

Ik zie steeds vaker artikelen voorbij komen dat bedrijven graag een videoboodschap zien ipv een brief. En dat snap ik wel je ziet zoveel meer van een persoon in een video dan wat er op een stukje papier staat. En het is een kwestie van (heel veel) oefenen om daar steeds beter in te worden.
  maandag 1 juni 2015 @ 15:05:12 #18
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153156806
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 13:08 schreef vuvuzela het volgende:

[..]

Als na een paar keer blijkt dat zo'n babbelaar vakinhoudelijk toch niet helemaal aan de verwachtingen voldoet zullen ze er wel snel van afstappen.
Denk dat deze manier dan ook vooral bij verkopers/vertegenwoordigers effectief is.
Als ik zie wat er hier allemaal bij de fabriek waar ik werk bij die hogere functies allemaal rondloopt ben ik bang dat ze deze methode overal gebruiken. :') Met als gevolg dat de "simpele operators" niet eens de goeie datum op hun display hebben en meer van die ongein. :') Maar dit hoort eigenlijk in KLB thuis. :P
Hallon!
pi_153160705
Ik heb vandaag twee gesprekken gehad, het kon niet anders en op zich ben ik er hartstikke blij mee. Maar het leverde wel extra stress en wat logistieke problemen op.

Dwars door het land moeten crossen met de falende NS, dat is al slecht voor je hart. Tegen het einde van het tweede gesprek dacht ik: Heb ik dit niet al eerder gezegd? Kwam die vraag niet al eerder voorbij? Of was dat vanochtend?

Het ging ook om soortgelijke functies bij soortgelijke bedrijven, dus alles liep in elkaar over.

Ik ben overigens een kapitaal kwijt aan reiskosten. Nou ja, nu vijftig euro in ongeveer twee weken tijd. Vragen jullie om een reiskostenvergoeding? :@
pi_153162008
Oh 2 gesprekken, wat goed! Hoe gingen ze voor je gevoel? Goed gesprek gehad? Lichte voorkeur voor 1 van de 2 bedrijven? En natuurlijk, wanneer hoor je wat?

2 op 1 dag is wel veel, maar je hebt het overleefd. Zal idd wel ook vermoeiend zijn omdat je eigenlijk geen tijd hebt om het een te laten bezinken en je al weer bij de ander zit.
Hopelijk heb je in de trein even goede aantekeningen kunnen maken zodat je weer een beetje helder hebt welk bedrijf wat zei.

Wat betreft reiskostenvergoeding, ik vraag het zelf nooit. Maar ben inmiddels wel wat kieskeuriger geworden waar ik wel/niet op gesprek wil. In de zin van, ik ga niet zomaar bij een 'uitzendbureau' of iets gelijkwaardigs toe die een kennismakingsgesprek willen buiten mijn eigen woonplaats. Want dan kan ik bezig blijven.
En gesprekken waarvan ik denk dat het potentie heeft daar investeer ik dan wel de benzinekosten in maar vraag ik nooit om een onkostenvergoeding.
pi_153180081
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 18:08 schreef Lingue het volgende:
Oh 2 gesprekken, wat goed! Hoe gingen ze voor je gevoel? Goed gesprek gehad? Lichte voorkeur voor 1 van de 2 bedrijven? En natuurlijk, wanneer hoor je wat?

2 op 1 dag is wel veel, maar je hebt het overleefd. Zal idd wel ook vermoeiend zijn omdat je eigenlijk geen tijd hebt om het een te laten bezinken en je al weer bij de ander zit.
Hopelijk heb je in de trein even goede aantekeningen kunnen maken zodat je weer een beetje helder hebt welk bedrijf wat zei.

Wat betreft reiskostenvergoeding, ik vraag het zelf nooit. Maar ben inmiddels wel wat kieskeuriger geworden waar ik wel/niet op gesprek wil. In de zin van, ik ga niet zomaar bij een 'uitzendbureau' of iets gelijkwaardigs toe die een kennismakingsgesprek willen buiten mijn eigen woonplaats. Want dan kan ik bezig blijven.
En gesprekken waarvan ik denk dat het potentie heeft daar investeer ik dan wel de benzinekosten in maar vraag ik nooit om een onkostenvergoeding.
De gesprekken gingen redelijk, maar maken bij beide banen deel uit van een Hunger Games-achtige selectieprocedure. Nog veel tegenkandidaten, soms nog tot wel drie extra gesprekken en waarschijnlijk ook assessments. (Zo vervelend als dat niet wordt aangekondigd in de vacature.) Je moet véél meer in huis hebben dan drie jaar geleden, voor een vergelijkbare functie bij een vergelijkbaar bedrijf.

Ik ben in deze fase nog heel kritisch. Alle banen waarop ik solliciteer, wil ik ook echt héél graag. Dus in die zin kan ik ook niet op de reiskosten bezuinigen. Ik hoop maar dat ik een van deze twee banen krijg, dan blijft het nog binnen de perken. Volgende week hoor ik meer. :)
pi_153180279
Oh dat is wel pittig. Vooral als je zoveel rondes eigenlijk moet doorlopen. Lijkt mij dan ook wel vermoeiend en zeker 2 van zulke gesprekken dan op 1 dag. Het zou idd netjes zijn om aan te geven of een assessment onderdeel uitmaakt van een gesprek. Mocht je merken dat dat vaker voorkomt kun je misschien vooraf bellen om te vragen hoe een volledige procedure eruit ziet. Tenzij het niet uitmaakt voor je. Of als je niet zeker weet of het je wat lijkt.

Je deed/zocht iets in de communicatie? Of verwar ik je nu met iemand anders?
En vond je de functies ook na de gesprekken nog steeds interessant?

Ik heb nu best veel gesprekken gevoerd met bedrijven. Op mijn initiatief (open sollicitatie) als via gerichte sollicitaties. Maar veelal kwam er toch wel uit dat het functieprofiel wel anders is dan waar ik op gesolliciteerd heb. Daar mogen bedrijven nog best wel wat stappen in maken. Maar gelukkig na al die gesprekken ben ik wel steeds een duidelijker beeld gaan krijgen wat ik wil en vooral wat ik niet wil. Dat is ook wel belangrijk.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 10:31:45 #23
327059 Royco1
I AM THE LAW!!
pi_153180468
quote:
15s.gif Op maandag 1 juni 2015 15:05 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Als ik zie wat er hier allemaal bij de fabriek waar ik werk bij die hogere functies allemaal rondloopt ben ik bang dat ze deze methode overal gebruiken. :') Met als gevolg dat de "simpele operators" niet eens de goeie datum op hun display hebben en meer van die ongein. :') Maar dit hoort eigenlijk in KLB thuis. :P
Herkenbaar ja, je vraagt je echt af hoe het kan dat sommige ooit aangenomen zijn.
pi_153180573
Tijdje even niet gepost.. Begin/half mei wat gesprekken gehad die nergens op uitgelopen zijn. Daarna even een tijdje niet actief gesolliciteerd i.v.m. gezondheid.

Vorige week gesprek gehad voor een functie die ik graag wil, maar tijdens het gesprek was er totaal geen klik. Stond ook binnen 15 minuten weer buiten. Er werd alleen gevraagd wie ik was, wat ik tijdens mijn stage heb gedaan(zelfde branche) en hoeveel uur ik wilde werken. Hoor vandaag wat zij willen, maar wat mij betreft hoeft het niet.

Daarnaast gister 2 gesprekken gehad bij uitzendbureaus, een administratieve/secretariële functie, een callcenterfunctie. Voor de administratieve/secretariële functie vandaag op gesprek bij het bedrijf zelf (ben een van de drie) en voor de callcenterfunctie hoor ik vandaag of morgen of ik volgende week bij het bedrijf op gesprek mag.
pi_153181063
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 10:24 schreef Lingue het volgende:
Oh dat is wel pittig. Vooral als je zoveel rondes eigenlijk moet doorlopen. Lijkt mij dan ook wel vermoeiend en zeker 2 van zulke gesprekken dan op 1 dag. Het zou idd netjes zijn om aan te geven of een assessment onderdeel uitmaakt van een gesprek. Mocht je merken dat dat vaker voorkomt kun je misschien vooraf bellen om te vragen hoe een volledige procedure eruit ziet. Tenzij het niet uitmaakt voor je. Of als je niet zeker weet of het je wat lijkt.

Je deed/zocht iets in de communicatie? Of verwar ik je nu met iemand anders?
En vond je de functies ook na de gesprekken nog steeds interessant?

Ik heb nu best veel gesprekken gevoerd met bedrijven. Op mijn initiatief (open sollicitatie) als via gerichte sollicitaties. Maar veelal kwam er toch wel uit dat het functieprofiel wel anders is dan waar ik op gesolliciteerd heb. Daar mogen bedrijven nog best wel wat stappen in maken. Maar gelukkig na al die gesprekken ben ik wel steeds een duidelijker beeld gaan krijgen wat ik wil en vooral wat ik niet wil. Dat is ook wel belangrijk.
Ik ben inderdaad op zoek naar een baan als contentmanager, contentspecialist, (web)redacteur, online communicatiemedewerker. En na de gesprekken van gisteren heb ik nog steeds geen voorkeur voor een van beide bedrijven. Ik probeer er ook niet veel over na te denken. Misschien maken zij de keuze wel voor mij door me af te wijzen.

En zo'n assessment ... Het is een verrassing waar ik niet blij mee ben, maar ik haak er niet op af. Het enige waar ik momenteel voor pas, zijn vacatures waarvoor je filmpjes met een elevator pitch moet insturen. Vreemd genoeg zie ik die steeds bij redactie-functies. Dan denk ik: jullie zoeken iemand die goed kan schrijven, een brief is al een proeve van bekwaamheid. En dan vragen jullie je kandidaten om te praten?! Dan heb je binnen het bedrijf vast ook wel zo'n sfeertje waarbij je jezelf steeds in de kijker moet spelen en veel moet presenteren. Liever niet.

Ik heb vreemd genoeg heel veel gehad aan een gesprek bij een wervings- en selectiebureau. Ze konden niet direct iets voor me betekenen, maar zij wisten na anderhalf uur feilloos mijn sterke punten en nog wat andere relevante dingen te benoemen. Orde in de chaos, haha!
pi_153181415
Haha, ja die videoboodschappen begin ik ook niet aan. Ook al vrees ik wel dat het dus steeds meer de toekomst van solliciteren gaat zijn.
Ik sta prima mijn mannetje in een gesprek en ik kan, vind ik, perfect een brief schrijven. Maar ik zal nooit een videoboodschap perfect vinden van mijzelf.
Presenteren ansich vind ik geen probleem, maar wel op video en wat de rest van mijn leven mij kan achtervolgen :P

Goede W&S bureau's hebben ook wel heel goed en snel door waar de kwaliteiten van sollicitanten kunnen liggen. En dat kan al veel werk schelen, voor jezelf, om ook gepast te kunnen solliciteren en mee te nemen in gesprekken.

Vorige week kreeg ik de vraag bij een sollicitatie wat ik mee kan nemen als persoon binnen het team. En dan ben ik wel blij dat ik de laatste 1,5 jaar daar heel vaak feedback op heb gekregen. Want zelf zie ik dat niet zo en is dat gewoon de persoon die ik ben, maar blijkbaar vallen dergelijke 'kwaliteiten' wel anderen op. Die sterkte en verbeter analyses neem ik altijd graag aan.

Ik duim dat je snel duidelijkheid hebt, scheelt veel stress/stof tot nadenken.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 11:21:23 #27
250892 DE_krumpel
niet kreupel
pi_153181664
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 13:41 schreef Lingue het volgende:

[..]

Het zal vast niet voor ieder vakgebied gelden. Maar snap het wel en denk dat dit ook veelal beter inzicht geeft in wat voor vlees een bedrijf binnen gaat halen.
Als je rol/bedrijf verwacht dat je communicatief sterk moet zijn op heel veel vlakken, dan is dit een uitstekende manier om dat te achterhalen.
Het nadeel is wel dat mensen die misschien in het begin moeilijker zichzelf op die manier kunnen verkopen er niet makkelijk doorheen komen.
Ik presteer ook beter in een gesprek dan dat ik mijzelf voor een groep mensen moet verkopen. Maar ik kan prima mijn werk verkopen als project manager.

Ik zie steeds vaker artikelen voorbij komen dat bedrijven graag een videoboodschap zien ipv een brief. En dat snap ik wel je ziet zoveel meer van een persoon in een video dan wat er op een stukje papier staat. En het is een kwestie van (heel veel) oefenen om daar steeds beter in te worden.
Ik ben op communicatief vlak gewoon heel slecht maar altijd één van de betere met betrekking tot het inhoudelijke werk.
Zo laten bedrijven zelf wel zien dat ze helemaal niet op zoek zijn naar de beste mensen voor de functie.
pi_153181938
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 11:21 schreef DE_krumpel het volgende:

[..]

Ik ben op communicatief vlak gewoon heel slecht maar altijd één van de betere met betrekking tot het inhoudelijke werk.
Zo laten bedrijven zelf wel zien dat ze helemaal niet op zoek zijn naar de beste mensen voor de functie.
Het zal heel erg afhankelijk zijn van de branche op dit moment. Maar ik zal er niet van staan te kijken als het over een paar jaar normaal gaat zijn.

Ik ben er ook geen voorstander van, maar ik snap het wel! Non-verbale communicatie icm uitstraling zegt zoveel meer dan een stukje papier, hoe goed dat stukje papier ook mag zijn. Je kunt daaruit, denk ik, niet altijd halen of iemand goed bij het bedrijf past of niet.

Maar ik zou daar nog niet echt zorgen over maken hoor. Er zijn nog meer dan genoeg bedrijven waar dat niet gevraagd wordt.
Maar als ik kijk hoe het solliciteren in de afgelopen 5 jaar is veranderd en dat vergelijk met de 10 jaar daarvoor, is er echt flink wat veranderd. En dat is even aanpassen en een nieuwe manier zoeken. Maar zodra je je eigen kwaliteiten goed kunt belichten in je C.V. dan heb je al meer dan de helft gewonnen.

Ik heb vorig jaar mijn C.V. drastisch omgegooid en inmiddels krijg ik zoveel meer positieve feedback op mijn C.V.. Ipv alleen maar platte tekst is het nu mooier, beter, sprekender geworden. En men ziet heel snel wat ik gedaan heb met een pakkend stukje tekst.
pi_153185974
Tweede gesprek gehad. Op zich wel leuk gesprek, maar denk dat ik teveel aan de oppervlakte ben gebleven. Twijfel.
pi_153212756
Ik doe nu de verplichte online sollicitatietraining van het UWV.

Wat vreselijk betuttelend. Ik kan me voorstellen dat het nuttig kan zijn als je geen fatsoenlijke scholing hebt gehad. Of als je een vijftiger bent die 30 jaar niet heeft hoeven solliciteren. Maar wat moet een webredacteur als ik nu met tips als: je kunt vacatures ook online vinden, handgeschreven brieven zijn wat ouderwets en netwerken is belangrijk?

Ik ben het zelfs oneens met bepaalde dingen die ze als feiten benoemen!

[ Bericht 2% gewijzigd door _Arual_ op 03-06-2015 11:33:25 ]
pi_153212887
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 11:26 schreef _Arual_ het volgende:
Ik doe nu de verplichte online sollicitatietraining van het UWV.

Wat vreselijk betuttelend. Ik kan me voorstellen dat het nuttig kan zijn als je geen fatsoenlijke scholing hebt gehad, het nuttig kan zijn. Of als je een vijftiger bent die 30 jaar niet heeft hoeven solliciteren. Maar wat moet een webredacteur als ik nu met tips als: je kunt vacatures ook online vinden, handgeschreven brieven zijn wat ouderwets en netwerken is belangrijk?

Ik ben het zelfs oneens met bepaalde dingen die ze als feiten benoemen!
U bent geslaagd voor het onzichtbare deel 'zelf nadenken' *O*

ik zou me rot ergeren aan dat soort betuttelende zooi :X
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_153212949
Ik maak van woede ook taalfouten in mijn post hier, dat is dan weer wel tekenend _O-
pi_153214921
Hahaha, oh jee. Dan weet ik wat mij te wachten staat :P

Ach ene 'oor' in enzo.
pi_153215084
*meld. Vorige week een gesprek gehad van 1,5 (!) uur. Uiteindelijk niet geworden omdat mijn antwoorden niet allemaal goed aansloten bij de vragen. Nou moet ik zeggen dat na 1,5uur constant vragen beantwoorden mijn concentratievermogen ook behoorlijk laag was.
  woensdag 3 juni 2015 @ 15:29:08 #35
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153218686
Sollicitatietraining bij de soos voor je bijstandsuitkering is pas de ultieme vernedering. Ik ga eind juni weer ff de ww in misschien (of in het gunstigste geval heb ik ander werk en hoeft dat niet) dan merk ik vanzelf wel of ik zo'n training ook moet doorlopen, ik kan 't wel aan. :7
Hallon!
pi_153218739
Hoe doen ze dat eigenlijk als je als HR adviseur werkloos bent? Moet je dan ook al die cursussen volgen? :+.
pi_153219057
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 15:30 schreef DezeBestaatVastNogNiet het volgende:
Hoe doen ze dat eigenlijk als je als HR adviseur werkloos bent? Moet je dan ook al die cursussen volgen? :+.
Ik kan het je over een paar weken vertellen :P
pi_153219454
Eergisteren was ik radeloos: huis kwijt, baan kwijt.. en nu ineens heb ik een huis aangeboden gekregen voor minder dan mijn limiet EN ik mag op sollicitatiegesprek komen op een oude stageschool. What. The. Fuck. :D
Mon 'en!
pi_153219543
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 15:53 schreef bloempjuh het volgende:
Eergisteren was ik radeloos: huis kwijt, baan kwijt.. en nu ineens heb ik een huis aangeboden gekregen voor minder dan mijn limiet EN ik mag op sollicitatiegesprek komen op een oude stageschool. What. The. Fuck. :D
De goede tijden komen we weer aan ^O^
pi_153244362
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 15:53 schreef bloempjuh het volgende:
Eergisteren was ik radeloos: huis kwijt, baan kwijt.. en nu ineens heb ik een huis aangeboden gekregen voor minder dan mijn limiet EN ik mag op sollicitatiegesprek komen op een oude stageschool. What. The. Fuck. :D
Nice! Dat zijn de goede verhalen! :)
pi_153244415
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 11:26 schreef _Arual_ het volgende:
Ik doe nu de verplichte online sollicitatietraining van het UWV.

Wat vreselijk betuttelend. Ik kan me voorstellen dat het nuttig kan zijn als je geen fatsoenlijke scholing hebt gehad. Of als je een vijftiger bent die 30 jaar niet heeft hoeven solliciteren. Maar wat moet een webredacteur als ik nu met tips als: je kunt vacatures ook online vinden, handgeschreven brieven zijn wat ouderwets en netwerken is belangrijk?

Ik ben het zelfs oneens met bepaalde dingen die ze als feiten benoemen!
Je zou ze de kost moeten geven, mensen die een sollicitatiebrief met de hand schrijven.
5 Ferrari's op videoband!
  donderdag 4 juni 2015 @ 13:00:38 #42
47102 Elvi
miemkwien
pi_153244533
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 12:56 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Je zou ze de kost moeten geven, mensen die een sollicitatiebrief met de hand schrijven.
Mijn vader dacht dat ik steeds afgewezen werd omdat ik mn brieven niet met de hand schrijf :')
pi_153245172
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 12:56 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Je zou ze de kost moeten geven, mensen die een sollicitatiebrief met de hand schrijven.
Dat zijn naar mijn ervaring voor 95% mensen die aan hun sollicitatieplicht moeten voldoen.

"Hoi ik ben Fred, bij deze wil ik solliciteren naar een functie bij uw bedrijf als stucadoor.
Ik ben al 10 jaar werkloos, heb een slechte rug en ik ben allergisch voor stof. Ik hoor graag van u.

Mvg.

Fred"

Deze was dan nog van voor de verscherpte regels maar heb ik hier serieus waar nog ergens in een la liggen. Handgeschreven op zo'n blocnote scheurvelletje van gerecycled papier.

* Fred is een gefingeerde naam om de betreffende fokker niet in diskrediet te brengen. Er staat in het echt Herman op.
  donderdag 4 juni 2015 @ 13:27:14 #44
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153245253
quote:
1s.gif Op donderdag 4 juni 2015 13:24 schreef Deshain het volgende:

[..]

Dat zijn naar mijn ervaring voor 95% mensen die aan hun sollicitatieplicht moeten voldoen.

"Hoi ik ben Fred, bij deze wil ik solliciteren naar een functie bij uw bedrijf als stucadoor.
Ik ben al 10 jaar werkloos, heb een slechte rug en ik ben allergisch voor stof. Ik hoor graag van u.

Mvg.

Fred"

Deze was dan nog van voor de verscherpte regels maar heb ik hier serieus waar nog ergens in een la liggen. Handgeschreven op zo'n blocnote scheurvelletje van gerecycled papier.

* Fred is een gefingeerde naam om de betreffende fokker niet in diskrediet te brengen. Er staat in het echt Herman op.
_O-

Tsja maar als je verplicht wordt gesteld om 20 sollicitaties in 4 weken te doen dan krijg je dit soort gezeik natuurlijk ook. :')
Hallon!
pi_153245769
quote:
10s.gif Op donderdag 4 juni 2015 13:27 schreef BlueMage het volgende:

[..]

_O-

Tsja maar als je verplicht wordt gesteld om 20 sollicitaties in 4 weken te doen dan krijg je dit soort gezeik natuurlijk ook. :')
En dan op badslippers en in trainingspak op gesprek komen :')
5 Ferrari's op videoband!
pi_153246241
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 11:26 schreef _Arual_ het volgende:
Ik doe nu de verplichte online sollicitatietraining van het UWV.

Wat vreselijk betuttelend. Ik kan me voorstellen dat het nuttig kan zijn als je geen fatsoenlijke scholing hebt gehad. Of als je een vijftiger bent die 30 jaar niet heeft hoeven solliciteren. Maar wat moet een webredacteur als ik nu met tips als: je kunt vacatures ook online vinden, handgeschreven brieven zijn wat ouderwets en netwerken is belangrijk?

Ik ben het zelfs oneens met bepaalde dingen die ze als feiten benoemen!
Ik kreeg toen ik in de WW zat ook een training 'solliciteren met social media' terwijl ik net mijn opleiding communicatie had afgerond, met als specialisatie online en social media. Mijn coach vond het toen wel een beetje overdreven om mij die cursus te laten doen _O-

En verder is hier geen nieuws te melden. Ik ben nu een maand bezig met mijn nieuwe vrijwilligerswerk. En mijn baas geeft mij 1 uur coaching per week als 'beloning'. Daar heb ik tot nu toe meer aan gehad dan alle gesprekken en trainingen van het UWV :D :')
Op vrijdag 19 december 2014 13:42 schreef SilentChaos het volgende:
CG O+ Louter kwaliteitsposts _O_
Op dinsdag 8 september 2015 14:08 schreef ieniminimuis het volgende:
Jij bent de allerleukste van dit topic, hiep hé hoera hoezee *O*
pi_153248845
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 13:46 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

En dan op badslippers en in trainingspak op gesprek komen :')
Misschien verrassend maar 'Fred' is helaas niet uitgenodigd ivm kandidaten waarvan het profiel beter aansloot bij het functieprofiel :)
  donderdag 4 juni 2015 @ 18:41:31 #48
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153252637
quote:
1s.gif Op donderdag 4 juni 2015 15:44 schreef Deshain het volgende:

[..]

Misschien verrassend maar 'Fred' is helaas niet uitgenodigd ivm kandidaten waarvan het profiel beter aansloot bij het functieprofiel :)
Ik had 'm aangenomen daar kloot je dat soort luie zakken het meest mee.
Hallon!
pi_153257406
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 14:04 schreef ChatGirl het volgende:

[..]

Ik kreeg toen ik in de WW zat ook een training 'solliciteren met social media' terwijl ik net mijn opleiding communicatie had afgerond, met als specialisatie online en social media. Mijn coach vond het toen wel een beetje overdreven om mij die cursus te laten doen _O-

En verder is hier geen nieuws te melden. Ik ben nu een maand bezig met mijn nieuwe vrijwilligerswerk. En mijn baas geeft mij 1 uur coaching per week als 'beloning'. Daar heb ik tot nu toe meer aan gehad dan alle gesprekken en trainingen van het UWV :D :')
Ik ben was webredacteur/contentmanager en ik moet die cursus ook verplicht gaan volgen. Iemand zei al: stuur een mail naar het UWV waarin je zegt dat je in de hoedanigheid van docent komt.

Zou het zin hebben om bij mijn coach aan te kaarten dat ik hier echt niks aan heb? Ik ben bang dat ze me dan meteen zien als lastig geval ...
pi_153257712
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 21:35 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ik ben was webredacteur/contentmanager en ik moet die cursus ook verplicht gaan volgen. Iemand zei al: stuur een mail naar het UWV waarin je zegt dat je in de hoedanigheid van docent komt.

Zou het zin hebben om bij mijn coach aan te kaarten dat ik hier echt niks aan heb? Ik ben bang dat ze me dan meteen zien als lastig geval ...
Gewoon doen. Het ligt ook wel een beetje aan de coach die je hebt, heb ik toen gemerkt. Mijn eerste coach verplichtte mij ook al die trajecten, maar mijn tweede coach zag wel dat ik daar echt niks te zoeken had.

Als je het zo kan verwoorden dat ze inzien dat je je tijd beter kan besteden dan denk ik niet dat ze er een probleem van maken.
Op vrijdag 19 december 2014 13:42 schreef SilentChaos het volgende:
CG O+ Louter kwaliteitsposts _O_
Op dinsdag 8 september 2015 14:08 schreef ieniminimuis het volgende:
Jij bent de allerleukste van dit topic, hiep hé hoera hoezee *O*
pi_153266313
Ik zou behalve melden dat je daar niets aan hebt. Er wel bij zeggen dat je openstaat voor persoonlijk afgestemde feedback. Dan kunnen ze je hooguit zien als een irritante fanatiekeling. Niet als een lastig lui geval.
pi_153326900
Ik meld mij hier ook maar vast.

Zoals het eruit ziet ben ook over iets meer dan een maand afgestudeerd. Zie er wel een beetje tegen op omdat in omgeving best veel mensen zie die niks vinden terwijl ze, in mijn ogen, prima kandidaten zijn. Spannend...
pi_153345238
Die lui bij het UWV kunnen niet zelf nadenken. Ik ben in de afgelopen jaren enkele keren korte tijd werkzoekend geweest en ik ben in die tijd drie keer op het CWI geweest voor zo'n introductiebijeenkomst over de rechten en plichten van de WW. Alsof ik dat na 1 of 2 keer helemaal vergeten zou zijn. De tering. :')
pi_153372017
Dag allen, ik ben op zoek naar een vakantiebaan (redelijk laat ja), maar het vinden van één wil nog niet echt lukken. Ik ben iemand met weinig werkervaring (nauwelijks echt werk gedaan) en eigenlijk best wel kieskeurig. Zo heb ik geen zin om in de plaatselijke supermarkt te gaan werken voor een minimumloontje. Iemand tips voor het vinden van een goedbetaalde zomerbaan in deze periode?
pi_153374533
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 01:09 schreef PizzametKebab het volgende:
Dag allen, ik ben op zoek naar een vakantiebaan (redelijk laat ja), maar het vinden van één wil nog niet echt lukken. Ik ben iemand met weinig werkervaring (nauwelijks echt werk gedaan) en eigenlijk best wel kieskeurig. Zo heb ik geen zin om in de plaatselijke supermarkt te gaan werken voor een minimumloontje. Iemand tips voor het vinden van een goedbetaalde zomerbaan in deze periode?
Welke werkervaring heb je wel of welke richting studeer je? Wil je puur in de vakantie werken of zou je het liefst na de vakantie een bijbaan overhouden? En in welke regio zit je? Oh en hoe oud ben je?

Zonder werkervaring wel kieskeurig zijn en veel geld willen is overigens wel lastig. Horeca krijgt meestal wel meer, zonder al te veel ervaring. En promotie-medewerkers zoeken ze ook altijd wel.
  dinsdag 9 juni 2015 @ 10:02:37 #56
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_153375197
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 01:09 schreef PizzametKebab het volgende:
Dag allen, ik ben op zoek naar een vakantiebaan (redelijk laat ja), maar het vinden van één wil nog niet echt lukken. Ik ben iemand met weinig werkervaring (nauwelijks echt werk gedaan) en eigenlijk best wel kieskeurig. Zo heb ik geen zin om in de plaatselijke supermarkt te gaan werken voor een minimumloontje. Iemand tips voor het vinden van een goedbetaalde zomerbaan in deze periode?
http://www.vacaturevinder(...)y&p2=5&st=eq09062015

Leef je uit.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_153435117
Ik geef 't op: ik stel gewoon vragen over de vacature en ik krijg gelijk 'n standaard afwijzingsmail. :')
Hallon!
pi_153435455
quote:
15s.gif Op donderdag 11 juni 2015 11:20 schreef BlueMage het volgende:
Ik geef 't op: ik stel gewoon vragen over de vacature en ik krijg gelijk 'n standaard afwijzingsmail. :')
Dat heb ik ook ooit gehad! Toen stond er: vragen over de mail kunt u uitsluitend via mail aan ons stellen.

Dus ik stuur een mail met wat vragen.

Krijg je een mail terug, op boze toon. Dat ze niet geïnteresseerd zijn in mensen die voor een omslachtig communicatiemiddel als e-mail kiezen. Ik had moeten bellen. :{
  donderdag 11 juni 2015 @ 11:38:36 #59
80310 rouletteking
kom op met die elf!!!
pi_153435566
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 11:33 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Dat heb ik ook ooit gehad! Toen stond er: vragen over de mail kunt u uitsluitend via mail aan ons stellen.

Dus ik stuur een mail met wat vragen.

Krijg je een mail terug, op boze toon. Dat ze niet geïnteresseerd zijn in mensen die voor een omslachtig communicatiemiddel als e-mail kiezen. Ik had moeten bellen. :{
_O- :D
wie vloekt verliest, wie verliest vloekt nog meer...
pi_153435684
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 11:33 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Dat heb ik ook ooit gehad! Toen stond er: vragen over de mail kunt u uitsluitend via mail aan ons stellen.

Dus ik stuur een mail met wat vragen.

Krijg je een mail terug, op boze toon. Dat ze niet geïnteresseerd zijn in mensen die voor een omslachtig communicatiemiddel als e-mail kiezen. Ik had moeten bellen. :{
Ja het is toch erg? Ik weet niet zo goed of ik nou moet lachen of moet huilen. Tsja ik ga dadelijk waarschijnlijk gewoon de ww in, het is niet anders. Schuldig voel ik me daar niet meer om, ook niet als ik onverhoopt in de bijstand beland (zoals al eerder gebeurd is) ik doe er namelijk werkelijk alles aan om weer werk te vinden...
Hallon!
pi_153436409
Ik zou een zakelijke maar directe mail terugsturen waarin je aangeeft alleen maar meer info over de vacature te willen hebben en dat je de afwijzing niet snapt omdat je nog nergens op gesolliciteerd hebt.

Het is toch eigenlijk van de zotte... Ze vragen ons als sollicitanten eerlijk en helder te communiceren, maar zelf doen bedrijven dat niet met hun standaard mailtjes enzo.

Hier gaat het helaas ook even niet zoals ik het wil... Een afwijzing rijker na een 2e gesprek. Deze was gelukkig wel goed onderbouwd en kan ik ook echt wat mee en begrijp het van hun kant ook. Maar toch erg jammer.
Binnenkort ergens weer een gesprek en ben benieuwd wat dat gaat brengen. En nu toch maar weer wat brieven de deur uit doen.
Via een W&S bureau gaat het even niet zo rap. Sommige bedrijven zijn zo traag met terugkoppelen. Maar als puntje bij paaltje komt moet de sollicitant wel paraat staan.
pi_153436553
Ik zat er wel over te denken om van me af te bijten (op 'n beleefde manier uiteraard) maar probleem is als je dat doet dat ze je dan helemaal niet meer mogen en je nooit meer werk bij hen kunt krijgen. ;(
Hallon!
pi_153436761
Is het een bedrijf waar je vaker voor zou kunnen werken?

Ik heb laatst zelf een sollicitatie afgezegd. Het bedrijf ging zo raar om met hun proces en procedure. De manier van uitnodigen en de informatieverstrekking. Allemaal zo slecht. Ik wilde daar gewoon echt niet werken. Op papier zag de functie er tof uit. Maar het traject erna, nadat ik gesolliciteerd had...

En toen ik op gesprek mocht komen bleek de hele functie waar ik op gesolliciteerd had voor 40% ook weer anders te zijn.

Heb uiteindelijk afgemeld daar en mij teruggetrokken uit het proces. Dan maar een bedrijf minder ipv op een plek terecht te komen waar ik al doodongelukkig van wordt zonder dat ik er nog maar op gesprek ben geweest.

Ik vind namelijk echt dat wij als sollicitanten ook gewoon het respect van fatsoenlijke behandeling verdienen. En als ze nu al zo met ons omgaan dan wordt dat niet minder als je er werkt ben ik bang.
pi_153436898
Mja idd zou er niet graag voor willen werken idd. Zelfde had ik trouwens bij DSM toen die van HRM al begon zo van "ja als je dadelijk 'n relatie hebt wil je niet meer in 5 ploegen werken". :')
Hallon!
pi_153437385
Omg die invulling ook van haarzelf. Alsof iedereen dat zo ziet.

Ik krijg ook wel eens indirect de vraag of ik verliefd/verloofd /getrouwd ben en kinderen heb.
Want ja als ik kinderen zou hebben om voor te zorgen dan wil ik vast niet meer veel werken of reizen...
En of ik rekening moet houden met een partner...
Poeh hee, vragen ze dat ook aan mannen?

Weet je, het gaat er uiteindelijk om dat je een leuke baan hebt waar je energie van krijgt. En de manier hoe je benadert wordt is daar erg van afhankelijk want het zegt ook wat over de cultuur van het bedrijf.

Ik ben soms bijvoorbeeld positief verrast terwijl ik er erg tegenop zie. En zoals eerder genoemd voorbeeld ook negatief verrast doordat ze zelf hun processen niet op orde hebben. Dat werkt voor mij niet.
pi_153437446
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juni 2015 12:49 schreef Lingue het volgende:
Omg die invulling ook van haarzelf. Alsof iedereen dat zo ziet.

Ik krijg ook wel eens indirect de vraag of ik verliefd/verloofd /getrouwd ben en kinderen heb.
Want ja als ik kinderen zou hebben om voor te zorgen dan wil ik vast niet meer veel werken of reizen...
En of ik rekening moet houden met een partner...
Poeh hee, vragen ze dat ook aan mannen?

Het is mij ook wel vaker gevraagd, maar dat hing vooral een beetje samen met reizen voor werk.
Do what you love, love what you do!
pi_153437628
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juni 2015 12:49 schreef Lingue het volgende:
Omg die invulling ook van haarzelf. Alsof iedereen dat zo ziet.

Ik krijg ook wel eens indirect de vraag of ik verliefd/verloofd /getrouwd ben en kinderen heb.
Want ja als ik kinderen zou hebben om voor te zorgen dan wil ik vast niet meer veel werken of reizen...
En of ik rekening moet houden met een partner...
Poeh hee, vragen ze dat ook aan mannen?

Weet je, het gaat er uiteindelijk om dat je een leuke baan hebt waar je energie van krijgt. En de manier hoe je benadert wordt is daar erg van afhankelijk want het zegt ook wat over de cultuur van het bedrijf.

Ik ben soms bijvoorbeeld positief verrast terwijl ik er erg tegenop zie. En zoals eerder genoemd voorbeeld ook negatief verrast doordat ze zelf hun processen niet op orde hebben. Dat werkt voor mij niet.
Tsja anderhalf jaar geleden postte ik hier dat ik productiewerk bij de champignons ging doen en alvast 'n cursusje Pools ging volgen. Uiteindelijk heb ik er nu dus 1.5 jaar gewerkt (fase a contract loopt af enzo dat soort shit ;( ) en het viel 100 % mee, veel Nederlanders daar bij dat bedrijf en uiteindelijk ben ik wel 'n beetje doorgegroeid tot operator. :)
Hallon!
pi_153437645
Ja maar je solliciteert toch ook niet op iets wat je niet wil?
Als er in de vacature bereidheid tot reizen staat en ik zou het niet willen... Is het zonde van mijn en hun tijd.

En ok, uiteindelijk is misschien een mail van HR niet altijd leidend voor de cultuur van een organisatie, maar toch zijn zij wel veelal het gezicht van de organisatie.
pi_153437695
Dat is wel ruk @Bluemage dat dat zo gegaan is... Maar met die doorgroei hopelijk nu weer andere mogelijkheden.
pi_153437748
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juni 2015 13:05 schreef Lingue het volgende:
Dat is wel ruk @Bluemage dat dat zo gegaan is... Maar met die doorgroei hopelijk nu weer andere mogelijkheden.
Ruk? Nee hoor, dat valt erg mee. Heb d'r 1.5 jaar met plezier gewerkt en ga nu verder kijken. :)
Hallon!
pi_153437773
Gelukkig! Dat maakt de zoektocht naar iets anders leuks iig een stuk prettiger zonder frustraties.
pi_153437979
Ach ja ik ga dadelijk 'n sollicitatieformulier op de post doen wat ik met de hand moest invullen, je gelooft 't niet. :')
Hallon!
pi_153440638
LOL,

ik wilde net een sollicitatie doen via een tussenpersoon en moest maar even mijn gegevens via de website invullen. Voordat ik de privacy policy goedkeur wil ik toch altijd wel even snel screenen wat erin staat. En dat ze niet zomaar mijn CV overal mogen aanbieden enzo.

Dus ik die policy opzoeken staat ie in het Latijns ofzo op de website.
Ik haal em door google translate en het gaat over oa: 'angst van zwangerschap' of ; smartphone' of huwelijk of 'schijfjes tomaat'.

Ik sla maar even over met mijn gegevens daar achterlaten! Dat vertrouw ik dan weer niet...
pi_153440697
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 14:54 schreef Lingue het volgende:
LOL,

ik wilde net een sollicitatie doen via een tussenpersoon en moest maar even mijn gegevens via de website invullen. Voordat ik de privacy policy goedkeur wil ik toch altijd wel even snel screenen wat erin staat. En dat ze niet zomaar mijn CV overal mogen aanbieden enzo.

Dus ik die policy opzoeken staat ie in het Latijns ofzo op de website.
Ik haal em door google translate en het gaat over oa: 'angst van zwangerschap' of ; smartphone' of huwelijk of 'schijfjes tomaat'.

Ik sla maar even over met mijn gegevens daar achterlaten! Dat vertrouw ik dan weer niet...
Is dat niet zo'n standaard tekstje Latijn voor 'n website die nog niet af is? Bied aan om als webdesigner daar te gaan werken? :P
Hallon!
pi_153440755
quote:
7s.gif Op donderdag 11 juni 2015 14:56 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Is dat niet zo'n standaard tekstje Latijn voor 'n website die nog niet af is? Bied aan om als webdesigner daar te gaan werken? :P
Haha, geen idee. Maar uhm de privacy policy lijkt mij toch wel belangrijk als je als recruiter oid wil werken.
En uhm ik ben alles behalve een webdesigner, maar ik proef hier carrièrekansen voor _arual_ om de content eens onder de loop te nemen ;)
pi_153441989
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 14:57 schreef Lingue het volgende:

[..]

Haha, geen idee. Maar uhm de privacy policy lijkt mij toch wel belangrijk als je als recruiter oid wil werken.
En uhm ik ben alles behalve een webdesigner, maar ik proef hier carrièrekansen voor _arual_ om de content eens onder de loop te nemen ;)
Tsja professioneel is anders, idd. :')
Hallon!
pi_153442213
Ik mag me afmelden, want ik ben vanmorgen tijdens het eerste gesprek direct aangenomen *O*

Over anderhalve week beginnen en ik heb er ont-zet-tend veel zin in. Droombaan bij een droombedrijf! Ik heb het getroffen! Later meer, nu eerst even jubelen *O*
pi_153442381
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 15:50 schreef Queller het volgende:
Ik mag me afmelden, want ik ben vanmorgen tijdens het eerste gesprek direct aangenomen *O*

Over anderhalve week beginnen en ik heb er ont-zet-tend veel zin in. Droombaan bij een droombedrijf! Ik heb het getroffen! Later meer, nu eerst even jubelen *O*
Gefeliciteerd. *O*
Hallon!
pi_153442513
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 15:50 schreef Queller het volgende:
Ik mag me afmelden, want ik ben vanmorgen tijdens het eerste gesprek direct aangenomen *O*

Over anderhalve week beginnen en ik heb er ont-zet-tend veel zin in. Droombaan bij een droombedrijf! Ik heb het getroffen! Later meer, nu eerst even jubelen *O*
*O* Gefeliciteerd!
Op vrijdag 19 december 2014 13:42 schreef SilentChaos het volgende:
CG O+ Louter kwaliteitsposts _O_
Op dinsdag 8 september 2015 14:08 schreef ieniminimuis het volgende:
Jij bent de allerleukste van dit topic, hiep hé hoera hoezee *O*
pi_153442853
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 15:50 schreef Queller het volgende:
Ik mag me afmelden, want ik ben vanmorgen tijdens het eerste gesprek direct aangenomen *O*

Over anderhalve week beginnen en ik heb er ont-zet-tend veel zin in. Droombaan bij een droombedrijf! Ik heb het getroffen! Later meer, nu eerst even jubelen *O*
Gefeliciteerd!! *O*
pi_153443028
Dank :*
pi_153443447
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 15:50 schreef Queller het volgende:
Ik mag me afmelden, want ik ben vanmorgen tijdens het eerste gesprek direct aangenomen *O*

Over anderhalve week beginnen en ik heb er ont-zet-tend veel zin in. Droombaan bij een droombedrijf! Ik heb het getroffen! Later meer, nu eerst even jubelen *O*
*O*
pi_153451160
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 15:50 schreef Queller het volgende:
Ik mag me afmelden, want ik ben vanmorgen tijdens het eerste gesprek direct aangenomen *O*

Over anderhalve week beginnen en ik heb er ont-zet-tend veel zin in. Droombaan bij een droombedrijf! Ik heb het getroffen! Later meer, nu eerst even jubelen *O*
Wow, wat nice! Gefeliciteerd.
pi_153455614
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 14:54 schreef Lingue het volgende:
LOL,

ik wilde net een sollicitatie doen via een tussenpersoon en moest maar even mijn gegevens via de website invullen. Voordat ik de privacy policy goedkeur wil ik toch altijd wel even snel screenen wat erin staat. En dat ze niet zomaar mijn CV overal mogen aanbieden enzo.

Dus ik die policy opzoeken staat ie in het Latijns ofzo op de website.
Ik haal em door google translate en het gaat over oa: 'angst van zwangerschap' of ; smartphone' of huwelijk of 'schijfjes tomaat'.

Ik sla maar even over met mijn gegevens daar achterlaten! Dat vertrouw ik dan weer niet...
Begon de tekst met "Lorem ipsum"? Dan is het inderdaad een tijdelijke tekst in nep-Latijn om een idee te krijgen hoe de pagina er uit moet komen te zien.

quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 15:50 schreef Queller het volgende:
Ik mag me afmelden, want ik ben vanmorgen tijdens het eerste gesprek direct aangenomen *O*

Over anderhalve week beginnen en ik heb er ont-zet-tend veel zin in. Droombaan bij een droombedrijf! Ik heb het getroffen! Later meer, nu eerst even jubelen *O*
Gefeliciteerd en veel succes in je droombaan! ^O^
pi_153458688
Dank allen :*

Ben blij O+
pi_153460605
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 01:00 schreef Queller het volgende:
Dank allen :*

Ben blij O+
En terecht. Gefeli!

Ik word wanhopig. Baan loopt op z'n einde (nog een maandje) en moet mijn huidige huis uit (maandag a.s.). Dus moet vanuit het huis van moeder ( |:( ) gaan forenzen naar werk voor de komende paar weken.

Iemand een idee of ik ergens recht op heb als ik pas sinds maart 2015 weer in NL heb gewerkt (en nu dus werkloos word), na jarenlang buitenland? WW zal niet mogen, maar bijstand oid?
Mon 'en!
pi_153461087
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 06:24 schreef bloempjuh het volgende:
Iemand een idee of ik ergens recht op heb als ik pas sinds maart 2015 weer in NL heb gewerkt (en nu dus werkloos word), na jarenlang buitenland? WW zal niet mogen, maar bijstand oid?
Niet echt het topic er voor.

http://www.rijksoverheid.(...)e-bijstandsnorm.html

Maar dit zijn de links
http://www.rijksoverheid.(...)en-ww-uitkering.html
pi_153461292
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 15:50 schreef Queller het volgende:
Ik mag me afmelden, want ik ben vanmorgen tijdens het eerste gesprek direct aangenomen *O*

Over anderhalve week beginnen en ik heb er ont-zet-tend veel zin in. Droombaan bij een droombedrijf! Ik heb het getroffen! Later meer, nu eerst even jubelen *O*
Gefeliciteerd *O*

Hier nog steeds enorm naar mijn zin op het werk. Ik scoor punten en ik doe dingen goed blijkbaar :D
"They are rage. Brutal, without mercy. But you.... You will be worse. Rip and tear, until it is done!"
"Omae wa mou shindeiru."
"All we know is... he's called The Stig!"
pi_153461483
Verkoopt het UWV gegevens door?

Ik krijg een mail van Nederland Vacature Groep (nooit van gehoord). Er is op mijn mailadres al een account aangemaakt. Blijkbaar heb ik er ook al een profiel. Ik hoef nog alleen maar te kiezen of ik wel of geen vacatures uit de regio direct in de mail wil ontvangen. Je moet ook echt een keuze maken, ja of nee. Ik ga nog even helemaal nergens op klikken.

Ik heb werkelijk geen idee hoe ze anders aan mijn gegevens komen.

[ Bericht 0% gewijzigd door _Arual_ op 12-06-2015 08:59:56 ]
  vrijdag 12 juni 2015 @ 09:23:02 #90
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153462080
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 06:24 schreef bloempjuh het volgende:

[..]

En terecht. Gefeli!

Ik word wanhopig. Baan loopt op z'n einde (nog een maandje) en moet mijn huidige huis uit (maandag a.s.). Dus moet vanuit het huis van moeder ( |:( ) gaan forenzen naar werk voor de komende paar weken.

Iemand een idee of ik ergens recht op heb als ik pas sinds maart 2015 weer in NL heb gewerkt (en nu dus werkloos word), na jarenlang buitenland? WW zal niet mogen, maar bijstand oid?
Ik had recht op ww na meer dan 'n jaar in Duitsland gewerkt te hebben en daarna paar maanden in Nederland...dacht ook dat ik bij de bijstand moest zijn, had me daar keurig gemeld en vriendelijke mevrouw vertelde me dat m'n inschrijving helemaal in orde was maar ik daar dus niet moest zijn. :D Maar goed regels veranderen natuurlijk en dit speelde in 2012/2013.
Hallon!
pi_153464325
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 23:25 schreef lyolyrc het volgende:

[..]

Begon de tekst met "Lorem ipsum"? Dan is het inderdaad een tijdelijke tekst in nep-Latijn om een idee te krijgen hoe de pagina er uit moet komen te zien.

Ah ok, goed om te weten. Maar ja nu weet ik alleen nog niet wat hun privacy policy is mbt mijn gegevens... Beetje jammer dat ze dat zo gedaan hebben. Kun jij ook niets aan doen :P
  vrijdag 12 juni 2015 @ 11:13:27 #92
213344 Ypmaha
Onjuist bejegend
pi_153464471
Zijn er hier ook mensen die een BBL opleiding doen of willen doen?
pi_153468446
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 11:13 schreef Ypmaha het volgende:
Zijn er hier ook mensen die een BBL opleiding doen of willen doen?
:W Ik ben op zoek naar iets nieuws waar ik ook een opleiding kan gaan volgen.

Net het eerste positieve terug gehad ipv een afwijzing, een test/vragenlijst als onderdeel van de selectie. Allemaal vragen over omgaan met klanten, wat ik volgens mij goed kan en waarbij ik weet wat er van mij verwacht wordt. Toch best spannend als het kan betekenen dat je wel of niet door mag in het selectieproces.
pi_153470379
;( ;( ;( Ik begin echt het vertrouwen een beetje kwijt te raken hier.

En echt het laatste dat ik wil is een uitkering aan moeten vragen over een maandje. :{w
  vrijdag 12 juni 2015 @ 15:01:16 #95
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153471424
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 11:13 schreef Ypmaha het volgende:
Zijn er hier ook mensen die een BBL opleiding doen of willen doen?
Wil nog steeds 'n keer vapro halen maar weet niet of dat ook als bbl opleiding telt?
Hallon!
  vrijdag 12 juni 2015 @ 15:15:06 #96
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_153471869
* meldt *

Volgende week 2e gesprek. Is bij een directe concurrent van het bedrijf waar ik in totaal 4 jaar voor gewerkt heb (eind juni 2014 vertrokken). Functie ken ik door en door, branche ken ik door en door. Ben er wel enthousiast over en dat was de HR dame die ik heb gesproken ook. Nu even wachten hoe het volgende gesprek gaat en of we er qua voorwaarden uitkomen.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  vrijdag 12 juni 2015 @ 15:44:39 #97
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153472868
Oh trouwens vanmorgen wat uitzendbureaus afgeweest en de oogst was niet geheel onsuccesvol, 'n aantal gaan serieus kijken of er voor mij mogelijkheden zijn bij verschillende bedrijven.
Hallon!
  vrijdag 12 juni 2015 @ 16:16:05 #98
213344 Ypmaha
Onjuist bejegend
pi_153473765
Ik heb trouwens wel kans op een fulltime baan, maar dan wel via een uitzendbureau. Het werk is in mijn sector, maar het is niet echt het werk wat ik leuk wil, of 10 jaar wil blijven doen. ik ga volgende week een dagje meelopen, omdat ik niet weet of ik het wel ga trekken (het is fysiek volgens mij best zwaar)
pi_153476921
Gelijk terug gebeld vanmiddag :o helaas precies toen ik in de auto zat en toen ik eindelijk kon terugbellen was ze in bespreking tot het einde van de werkdag :')
Maandag maar weer proberen dan.
pi_153538982
Hoe verzorgen jullie eigenlijk je cv?
Doe je dit met hippe toevoegingen zoals tijdlijnen, foto's, Linkedin etc.?

Ik ben namelijk ook weer op zoek alleen twijfel of ik een standaard cv moet maken of een fancy cv met allerlei tierlantijnen :')
pi_153541664
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 01:28 schreef Kazenbazen het volgende:
Hoe verzorgen jullie eigenlijk je cv?
Doe je dit met hippe toevoegingen zoals tijdlijnen, foto's, Linkedin etc.?

Ik ben namelijk ook weer op zoek alleen twijfel of ik een standaard cv moet maken of een fancy cv met allerlei tierlantijnen :')
Ik heb een heel overzichtelijk CV wat niet heel fancy is maar zeker niet 13 in een dozijn uitvoering. Hij heeft wat kleur, hele andere opzet maar geen tijdslijnen en tierlantijnen, maar wel een foto. Het is iig niet alleen maar platte tekst bij mij.
Heb er veel goede feedback over gekregen zowel door collega's als door recruiters en managers.

Op het moment dat je met tijdslijnen en tierlantijntjes gaat werken moet je je bedenken dat mensen daar moeite voor moeten doen. En dat is niet handig. Zodra een recruiter niet in 1 oog opslag ziet wie jij bent en wat jij kunt kost het te veel tijd en gaan ze door naar de volgende en dat moet je voorkomen. Tenzij je in de creatieve hoek werk zoekt dan is het wel gebruikelijk omdat dan een dergelijk CV ook wat over je creatieve kwaliteiten zegt.

Succes met de sollicitaties!
pi_153542031
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 01:28 schreef Kazenbazen het volgende:
Hoe verzorgen jullie eigenlijk je cv?
Doe je dit met hippe toevoegingen zoals tijdlijnen, foto's, Linkedin etc.?

Ik ben namelijk ook weer op zoek alleen twijfel of ik een standaard cv moet maken of een fancy cv met allerlei tierlantijnen :')
Het belangrijkste blijft toch wel dat recruiters in één oogopslag kunnen vinden wat ze zoeken. Moeilijke grafische layouts helpen daar meestal niet bij.
Sterker nog, bij online sollicitaties gaat je CV vaak door een stuk software die de tekst eruit haalt en zo de kern overhoudt zonder je gezellige bloemetjes-opleuking.

Ik heb zelf wel een leuk tijdlijntje in mijn CV, maar dat voegt wel wat toe t.o.v. de leesbaarheid.
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
pi_153552897
Net op gesprek geweest :o Ik ben bang dat ik niet diep genoeg op bepaalde dingen ben ingegaan. Ik sla altijd een beetje dicht bij dit soort dingen ;(
Ik mag in ieder geval weer een test doen die wat meer ingaat op de eisen voor deze functie en dan hoor ik later deze week meer.. Wanneer zou de spanning wegtrekken? :D
pi_153557724
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 17:23 schreef Dragonberry het volgende:
Net op gesprek geweest :o Ik ben bang dat ik niet diep genoeg op bepaalde dingen ben ingegaan. Ik sla altijd een beetje dicht bij dit soort dingen ;(
Ik mag in ieder geval weer een test doen die wat meer ingaat op de eisen voor deze functie en dan hoor ik later deze week meer.. Wanneer zou de spanning wegtrekken? :D
Ik heb juist het tegenover gestelde :')
Als ik eenmaal aan het praten ben wil ik nog wel eens een zijweg nemen om vervolgens over hele andere dingen te praten :D
  maandag 15 juni 2015 @ 19:50:46 #105
194695 franklop
Fran knock
pi_153557867
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 19:47 schreef Kazenbazen het volgende:

[..]

Ik heb juist het tegenover gestelde :')
Als ik eenmaal aan het praten ben wil ik nog wel eens een zijweg nemen om vervolgens over hele andere dingen te praten :D
kan soms voordelig zijn. Weten zij ook niet meer wat ze eigenlijk wilden weten
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_153560146
Ik kan ook weer een update schrijven. Vandaag gesprek gehad met interessante werkgever (was benaderd via W&S). Wel iets onder mijn niveau, maar wel genoeg uitdaging.

Ik was de eerste kandidaat die ze spraken, en ze wilde er slechts een paar spreken. Hoor deze week meer...

Is het nog raadzaam om feedback te geven aan het W&S bureau die mij hiervoor benaderd heeft (en alles in gang heeft gezet)? Ik ben zelf gewend om eigenlijk gebeld te worden door de consultant om te evalueren hoe zo'n gesprek is gegaan.

Verder heb ik volgende week een gesprek bij een functie die eigenlijk ver boven mijn niveau ligt, maar die mij wel heel erg leuk lijkt... Spannend dus! Echter het thuis zitten begint te vervelen....
pi_153579905
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 01:28 schreef Kazenbazen het volgende:
Hoe verzorgen jullie eigenlijk je cv?
Doe je dit met hippe toevoegingen zoals tijdlijnen, foto's, Linkedin etc.?

Ik ben namelijk ook weer op zoek alleen twijfel of ik een standaard cv moet maken of een fancy cv met allerlei tierlantijnen :')
ik heb het redelijk overzichtelijk gelaten, wel wat kleur toegevoegd dat het niet zo'n saai cv wordt. en ik heb een QR code rechts bovenin staan, die is dan weer gelinkt naar mijn linked-in profiel. heb er al wat leuke reacties over gehad van bedrijven die benieuwd waren wat er achter de QR code zat :)
  dinsdag 16 juni 2015 @ 16:40:43 #108
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_153586081
Ik heb vanochtend een perfect tweede gesprek gehad. Waar ik eerst alleen met een BU manager en de HR dame zou spreken, heb ik er uiteindelijk een ruime drie kwartier met de directeur aan toegevoegd.

Aan het einde excuseerden ze zich even en kwamen terug met een voorstel. In tegenstelling tot eerdere voorstellen (die ik heb afgewezen), is dit een dermate serieus voorstel dat ik er van uit ga dat we hier uit komen. Woeiii, zin in... *O*
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  dinsdag 16 juni 2015 @ 16:47:31 #109
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153586252
Morgen twee gesprekken op de planning, wordt nog 'n druk dagje maar komt goed. *O*
Hallon!
pi_153634707
Echt, ik krijg mij nou toch een afwijzing op mijn sollicitatie.
Genoemd met allemaal punten die voor hun belangrijk zijn en hun selectie op hebben gemaakt. En juist al die punten komen terug in mijn CV en werkervaring, vrijwel letterlijk...

Echt... genoeg reden om te weten dat ik daar niet wil werken als ze niet eens brieven lezen of eerlijk beantwoorden. En dat zijn dan recruiters of externe recruitment bureau's die bedrijven inhuren om hun vacatures in te vullen. Ik zou toch echt 3x achter mijn oren krabben...
  donderdag 18 juni 2015 @ 12:34:35 #111
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_153636682
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 16:47 schreef BlueMage het volgende:
Morgen twee gesprekken op de planning, wordt nog 'n druk dagje maar komt goed. *O*
Hoe ging 't?
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  donderdag 18 juni 2015 @ 12:34:51 #112
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153636696
Kan me hier als het goed is afmelden, vandaag 'n aanbod gekregen voor 'n leuke baan als operator met allerlei doorgroeimogelijkheden en men was erg enthousiast bij het bedrijf. *O* Ben wel ff blij moet ik zeggen. :)

Andere baan was me eigenlijk al toegezegd maar ik heb daar niet voor gekozen want was eigenlijk vooral productiewerk (niets op tegen verder) en qua loon ook 'n kleine stap terug. Er loopt nog wat anders wat ook wel interessant is maar daar hoor ik pas 15 juli iets van dus...
Hallon!
pi_153636711
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 11:29 schreef Lingue het volgende:
Echt, ik krijg mij nou toch een afwijzing op mijn sollicitatie.
Genoemd met allemaal punten die voor hun belangrijk zijn en hun selectie op hebben gemaakt. En juist al die punten komen terug in mijn CV en werkervaring, vrijwel letterlijk...

Echt... genoeg reden om te weten dat ik daar niet wil werken als ze niet eens brieven lezen of eerlijk beantwoorden. En dat zijn dan recruiters of externe recruitment bureau's die bedrijven inhuren om hun vacatures in te vullen. Ik zou toch echt 3x achter mijn oren krabben...
Toevallig net hetzelfde meegemaakt. 8)7
pi_153637175
quote:
14s.gif Op donderdag 18 juni 2015 12:34 schreef BlueMage het volgende:
Kan me hier als het goed is afmelden, vandaag 'n aanbod gekregen voor 'n leuke baan als operator met allerlei doorgroeimogelijkheden en men was erg enthousiast bij het bedrijf. *O* Ben wel ff blij moet ik zeggen. :)

Andere baan was me eigenlijk al toegezegd maar ik heb daar niet voor gekozen want was eigenlijk vooral productiewerk (niets op tegen verder) en qua loon ook 'n kleine stap terug. Er loopt nog wat anders wat ook wel interessant is maar daar hoor ik pas 15 juli iets van dus...
Fijn! Gefeliciteerd!
pi_153638896
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 01:28 schreef Kazenbazen het volgende:
Hoe verzorgen jullie eigenlijk je cv?
Doe je dit met hippe toevoegingen zoals tijdlijnen, foto's, Linkedin etc.?

Ik ben namelijk ook weer op zoek alleen twijfel of ik een standaard cv moet maken of een fancy cv met allerlei tierlantijnen :')
Nou, dat cv zat wel goed :P

Heb 2 sollicitaties er uit gestuurd, en 2 keer mag ik op gesprek komen _O_
Bij de ene nog dezelfde dag mail ontvangen wanneer ik op gesprek kon komen en bij de tweede duurde het ongeveer een week of anderhalf :D
  donderdag 18 juni 2015 @ 14:18:51 #116
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_153639632
Zojuist mijn akkoord gegeven op een nog iets verbeterd voorstel *O* *O*

Blij en opgelucht, veel zin om weer aan de bak te gaan. Succes iedereen!
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_153644408
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 11:29 schreef Lingue het volgende:
Echt, ik krijg mij nou toch een afwijzing op mijn sollicitatie.
Genoemd met allemaal punten die voor hun belangrijk zijn en hun selectie op hebben gemaakt. En juist al die punten komen terug in mijn CV en werkervaring, vrijwel letterlijk...

Echt... genoeg reden om te weten dat ik daar niet wil werken als ze niet eens brieven lezen of eerlijk beantwoorden. En dat zijn dan recruiters of externe recruitment bureau's die bedrijven inhuren om hun vacatures in te vullen. Ik zou toch echt 3x achter mijn oren krabben...
"We zijn van mening zijn dat er andere kandidaten zijn die beter aansluiten op de criteria in het profiel dat wij voor ogen hebben voor deze functie."

Als ik deze zin nog 1x voorbij zie komen in een afwijs brief, dan ga ik gillen.
pi_153645188
quote:
14s.gif Op donderdag 18 juni 2015 12:34 schreef BlueMage het volgende:
Kan me hier als het goed is afmelden, vandaag 'n aanbod gekregen voor 'n leuke baan als operator met allerlei doorgroeimogelijkheden en men was erg enthousiast bij het bedrijf. *O* Ben wel ff blij moet ik zeggen. :)

Andere baan was me eigenlijk al toegezegd maar ik heb daar niet voor gekozen want was eigenlijk vooral productiewerk (niets op tegen verder) en qua loon ook 'n kleine stap terug. Er loopt nog wat anders wat ook wel interessant is maar daar hoor ik pas 15 juli iets van dus...
Gefeliciteerd! Operator is een goed startpunt voor doorgroei, je kan alle kanten nog op. En over het algemeen verdient het niet slecht, in ieder geval niet in ploegendienst.
  donderdag 18 juni 2015 @ 21:00:53 #119
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_153649697
quote:
14s.gif Op donderdag 18 juni 2015 12:34 schreef BlueMage het volgende:
Kan me hier als het goed is afmelden, vandaag 'n aanbod gekregen voor 'n leuke baan als operator met allerlei doorgroeimogelijkheden en men was erg enthousiast bij het bedrijf. *O* Ben wel ff blij moet ik zeggen. :)

Andere baan was me eigenlijk al toegezegd maar ik heb daar niet voor gekozen want was eigenlijk vooral productiewerk (niets op tegen verder) en qua loon ook 'n kleine stap terug. Er loopt nog wat anders wat ook wel interessant is maar daar hoor ik pas 15 juli iets van dus...
Een hoera voor BlueMage *O* De aanhoudster wint ... !
  donderdag 18 juni 2015 @ 22:38:13 #120
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153653052
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 18:26 schreef Daboman het volgende:

[..]

Gefeliciteerd! Operator is een goed startpunt voor doorgroei, je kan alle kanten nog op. En over het algemeen verdient het niet slecht, in ieder geval niet in ploegendienst.
Hier nog even op inhakend, ik kreeg vanmiddag de mail dat men bij het bedrijf het wel zag zitten om mij 'n stapje hoger dan "gewoon" basisoperator te laten starten. :o Wat dat allemaal precies inhoudt weet ik ook nog niet, maar m'n ego wordt wel gestreeld. :o :@
Hallon!
  donderdag 18 juni 2015 @ 23:08:19 #121
34974 trigt013
Ik weet ook niet wat ik doe.
pi_153654083
Mijn vrouw gaat hoofd kostwinner worden. Ik laat nog even 2 a 3 maanden WW doorlopen en daarna schort ik hem op om huisvader te worden. Raar gevoel dat ik tot april volgens jaar geen baas heb voor het eerst in mijn leven.
Het leven is veel te belangrijk om serieus te nemen.
  vrijdag 19 juni 2015 @ 02:03:48 #122
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153657882
Vind 't op het moment allemaal nogal onwerkelijk, alsof ik morgen wakker word en het hele feestje gaat niet door ofzo. :') :@ Ben nou al zo vaak met allerlei (flut)redenen afgewezen dat ik het me eigenlijk nauwelijks meer kan voorstellen dat een bedrijf echt enthousiast over me is en me zelfs 'n hogere functie dan waar ik eigenlijk op solliciteerde wil aanbieden.

Sowieso ging het sollicitatiegesprek vandaag zeker in het begin 'n beetje moeizaam: hij vroeg bijvoorbeeld of ik 'n heftruckcertificaat had, ja heb ik niet, dacht dat dat al het eerste probleem zou worden. 'n Klein gat op m'n cv en veel werk onder m'n niveau gedaan, hij vroeg wel 'n beetje daarover door maar dat viel nog mee. Op het einde heb ik heel open gevraagd naar doorgroeimogelijkheden naar hogere functies (bijv r&d) en hij was 'n tikje verbaasd omdat de meeste kandidaten zulke dingen dus niet vragen maar hij was daar op zich niet negatief over maar ik was bang dat ik een beetje te ambitieus uit de hoek was gekomen (bij DSM was dat bijvoorbeeld het grote struikelblok) maar bleek achteraf dus compleet tegenovergesteld te zijn. Ook heel snel terugkoppeling, gelukkig, dat zei de intercedente al dat deze meneer meestal heel snel is met z'n beslissingen, nou dat bleek. 10:30 ofzo was ik weer thuis van 't gesprek en rond 11:15 had ik 't goede nieuws binnen van de intercedente. Deze week is echt 'n tikje onwerkelijk, maar goed. :@
Hallon!
  vrijdag 19 juni 2015 @ 07:11:57 #123
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_153659224
Ik ben weg hier..

Bedankt voor de (non-existent) felicitaties :? -O-
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  vrijdag 19 juni 2015 @ 07:15:21 #124
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153659232
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 07:11 schreef Bugno het volgende:
Ik ben weg hier..

Bedankt voor de (non-existent) felicitaties :? -O-
Helemaal vergeten door alles maar jij natuurlijk ook proficiat!
Hallon!
pi_153662997
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2015 14:18 schreef Bugno het volgende:
Zojuist mijn akkoord gegeven op een nog iets verbeterd voorstel *O* *O*

Blij en opgelucht, veel zin om weer aan de bak te gaan. Succes iedereen!
jij ook gefeliciteerd! Ik had na mijn laatste post niet meer hier gekeken.

Wanneer mag je weer aan de bak? En fijn dat het een beter voorstel is! Er is bijna altijd wel iets wat onderhandelingsruimte!
  vrijdag 19 juni 2015 @ 12:03:39 #126
47102 Elvi
miemkwien
pi_153663334
Ik heb nog steeds niks... het gesprek wat ik een maand geleden had ging naar mijn gevoel wel goed, maar ik ben niet door naar de tweede ronde.
Ach ja... ik ben voor het eerst in 2 jaar uitgenodigd, ik was 1 van de 20 uit 300 andere sollicitanten dus op zich was dat al een prestatie :P
pi_153663545
Dat hele solliciteren kost gewoon zoveel energie. Steeds weer brieven schrijven op gesprek gaan, afwachten en de eventuele teleurstellingen...
Ik heb dr ook al een paar gehad... En dan is het soms ook opladen om weer een nieuwe brief te schrijven.
Maar uiteindelijk resulteert het hopelijk in een leuke baan met mogelijkheden.
  vrijdag 19 juni 2015 @ 12:32:56 #128
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_153663930
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 11:47 schreef Lingue het volgende:

[..]

jij ook gefeliciteerd! Ik had na mijn laatste post niet meer hier gekeken.

Wanneer mag je weer aan de bak? En fijn dat het een beter voorstel is! Er is bijna altijd wel iets wat onderhandelingsruimte!
1 augustus in dienst, voor mijn vakantie in de maand juni alvast wat dagen die kant op. Beetje inlezen, kennismaken etc.

Over dat laatste, de onderhandelingsruimte: Ik heb in eerdere trajecten toch vaak genoeg meegemaakt dat het om take-it-or-leave-it aanbiedingen ging. Blij met de geste vanuit werkgever (en ga ruim anderhalf keer zoveel verdienen als een eerder aanbod, dat ik afwees, waar veel mensen mij voor gek versleten :W )
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  vrijdag 19 juni 2015 @ 13:38:51 #129
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_153665599
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 12:13 schreef Lingue het volgende:
Dat hele solliciteren kost gewoon zoveel energie. Steeds weer brieven schrijven op gesprek gaan, afwachten en de eventuele teleurstellingen...
Ik heb dr ook al een paar gehad... En dan is het soms ook opladen om weer een nieuwe brief te schrijven.
Maar uiteindelijk resulteert het hopelijk in een leuke baan met mogelijkheden.
klopt en hoe langer het duurt hoe gefrustreerde je wordt.

Ik kwam gisteren een hele leuke vacature tegen. Qua opleiding's eisen voldeed ik. Ik heb alleen één ding tegen en dat is dat ik geen 3 jaar werkervaring heb er in. Maar hoe moet je in godsnaam werkervaring krijgen als je constant wordt afgewezen op dat punt.
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
pi_153666139
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 12:13 schreef Lingue het volgende:
Dat hele solliciteren kost gewoon zoveel energie. Steeds weer brieven schrijven op gesprek gaan, afwachten en de eventuele teleurstellingen...
Ik heb dr ook al een paar gehad... En dan is het soms ook opladen om weer een nieuwe brief te schrijven.
Maar uiteindelijk resulteert het hopelijk in een leuke baan met mogelijkheden.
Valt wel mee toch?
Ik heb een standaard motivatiebrief waarin bepaalde alinea's altijd gebruikt kunnen worden. Verder pas je alleen een paar eisen aan zodat het een persoonlijke brief is.

Ik denk dat mijn eerste brief een half uurtje gekost heeft. De 2 erna maximaal 10 minuten :)
  vrijdag 19 juni 2015 @ 18:51:03 #131
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_153673195
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 14:10 schreef Kazenbazen het volgende:

[..]

Valt wel mee toch?
Ik heb een standaard motivatiebrief waarin bepaalde alinea's altijd gebruikt kunnen worden. Verder pas je alleen een paar eisen aan zodat het een persoonlijke brief is.

Ik denk dat mijn eerste brief een half uurtje gekost heeft. De 2 erna maximaal 10 minuten :)
Als een brief je een half uur kost, waarom dan niet elke keer een unieke brief?

Waar moet ik aan denken bij "standaard-alinea's"?

Ik ben een spontane, hardwerkende jongeman. Heb ervaring met x en y en zoek een uitdagend vervolg van mijn carrière?

Kijkt een werkgever zo door heen..
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_153695666
Is onderstaande site een scam?

http://www.debroekriem.nl/

"Uitschrijfgeld

Als werkzoekende moet jij ook de broekriem aanhalen. Daarom vragen we geen inschrijfgeld of contributie, maar uitschrijfgeld. Je betaalt achteraf, op het moment dat jij een baan hebt gevonden. Daarbij bepaal je zelf wat je de events en het platform van DeBroekriem ‘waard’ vindt en welk bedrag daar bij past. Als jij een baan hebt gevonden, verwachten we dat je je uitschrijft op deze site en dan kom je automatisch op een iDeal-pagina. Gemiddeld wordt er ¤75 betaald."
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_153695944
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 14:10 schreef Kazenbazen het volgende:

[..]

Valt wel mee toch?
Ik heb een standaard motivatiebrief waarin bepaalde alinea's altijd gebruikt kunnen worden. Verder pas je alleen een paar eisen aan zodat het een persoonlijke brief is.

Ik denk dat mijn eerste brief een half uurtje gekost heeft. De 2 erna maximaal 10 minuten :)
Nee het valt mij althans niet mee het gaat niet om hoe lang je erover doet maar iedere afwijzing is zo'n teleurstelling dat het mij echt wat doet.

Ik zit er behoorlijk doorheen wat dat betreft ook omdat je weet dat je de betreffende banen op je sloffen kunt uitvoeren maar niet de kans krijgt omdat er altijd een jonger (lees goedkoper) persoon reageert.
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_153697321
quote:
5s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 17:10 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Is onderstaande site een scam?

Nope :)

Is een gewone club met leuke en zinvolle activiteiten. Ben er zelf niet geweest, maar schijnt best leuk te zijn.
  zaterdag 20 juni 2015 @ 23:45:35 #135
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153705487
quote:
2s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 17:27 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Nee het valt mij althans niet mee het gaat niet om hoe lang je erover doet maar iedere afwijzing is zo'n teleurstelling dat het mij echt wat doet.

Ik zit er behoorlijk doorheen wat dat betreft ook omdat je weet dat je de betreffende banen op je sloffen kunt uitvoeren maar niet de kans krijgt omdat er altijd een jonger (lees goedkoper) persoon reageert.
Ik vind dit zeer herkenbaar. Het enige wat ik kan zeggen is: hou moed, ook ik ben nu alweer sinds januari 2014 aan 't werk en ik kan als alles goedgaat zo doorrollen naar 'n nieuwe baan met meer toekomst. :)

...en ja ook ik ben met de meest onnozele redenen afgewezen (zoals ik eerder postte, wilde gewoon informatie over 'n baan en kreeg al gelijk de standaard afwijzing via de mail :') ) en ook ik heb er best wel eens helemaal doorheen gezeten.
Hallon!
pi_153710465
quote:
2s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 17:27 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Nee het valt mij althans niet mee het gaat niet om hoe lang je erover doet maar iedere afwijzing is zo'n teleurstelling dat het mij echt wat doet.

Ik zit er behoorlijk doorheen wat dat betreft ook omdat je weet dat je de betreffende banen op je sloffen kunt uitvoeren maar niet de kans krijgt omdat er altijd een jonger (lees goedkoper) persoon reageert.
Dit idd.

Maar meestal helpt het wel weer even als er genoeg interessante vacature beschikbaar komen om weer te solliciteren. En ook om misschien niet te veel hoop te hebben per sollicitatie.
Dus blijven solliciteren totdat je een baan hebt die past. Beter dat jij bedrijven kunt afwijzen omdat je keuze hebt dan zij omdat ze keuze hebben.

En soms moeten we even een momentje van bezinning pakken voordat wel goede moed hebben om weer in de spreekwoordelijke pen te klimmen.

Solliciteren is niet bepaald ego strelend met de hoeveelheid onpersoonlijke afwijzingen ....
pi_153715327
Ik ga er weer eentje proberen wel een eind uit de buurt maar verhuizen is geen punt voor mij.
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  zondag 21 juni 2015 @ 13:57:16 #138
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153716103
Oh en natuurlijk deze tips opvolgen: http://www.thepoke.co.uk/(...)-job-interview-tips/ _O-
Hallon!
pi_153717808
Vrijdagmiddag zat ik een beetje flauw heen en weer te mailen met een recruiter (die zich, net als ik, zat te vervelen denk ik). Na een paar mailtjes stuurt hij ineens: "Ik houd wel van je gevoel voor humor. Volgens mij ben je best een goede kandidaat. Neem je telefoon dadelijk eens op!"

Daarna een half uurtje aan de telefoon gehangen in een heel relaxed gesprek en nu mag ik ineens op tweede gesprek (in A'dam). Voor een baan die ik altijd al heb gewild..

Ook al wordt het niks, dan heb ik in ieder geval een dagje Amsterdam :D
Mon 'en!
pi_153731337
^O^
pi_153746155
Jammer, er waren betere kandidaten die de testen beter hebben gemaakt en meer affiniteit hebben met het product.
Wel leuk: morgen kijken bij een andere locatie(dichterbij) voor een andere functie. Blijkbaar heeft iemand mij daar aangeraden :D
  maandag 22 juni 2015 @ 14:38:20 #142
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_153746295
Vandaag 2 gesprekken gehad. één met uitzendbureau en één met het bedrijf en beide zijn positief verlopen. Kreeg al een rondleiding binnen het bedrijf. Tis nu afwachten.
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
  maandag 22 juni 2015 @ 14:44:45 #143
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153746477
Ik wens jullie allen veel succes en echt het enige advies dat ik kan geven is: hou vol! :)
Hallon!
pi_153746514
Hoe komen jullie je dagen een beetje door? Ik voel me zo vreselijk schuldig als ik gewoon iets doe wat ik leuk vind. Dus zit ik vooral de hele tijd op internet te zoeken naar vacatures, maar daar word ik gaar van. Zou ik liever op een vast moment doen, dagelijks. Ik woon in een saai dorp met alleen maar tweeverdieners.
pi_153747455
Ook af en toe leuke dingen plannen!
Dat verplicht voelen neemt langzaam wel af hoor. Als je maar iig aan je minimum sollicitaties op maandbasis voldoet.
En solliciteren op het moment dat het voor jou goed voelt maakt het ook makkelijker. Elke dag dezelfde sites bezoeken schiet niet erg op...

Maw, ook een beetje genieten (als die zon eindelijk eens gaat schijnen). Of lekker beetje opruimen, wandelen, sporten overdag.
  maandag 22 juni 2015 @ 16:08:20 #146
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153748776
Mja toen ik in de bijstand zat werd ik min of meer door m'n werkcoach gedwongen om 5 sollicitaties per dag te doen (anders zou ik gekort worden) en ik kan je vertellen dat dat echt zeer demotiverend werkt, tel daarbij op dat ze geen enkele moeite heeft gedaan om ook maar een beetje mee te denken met wat ik graag zou willen en je kunt je voorstellen dat ik bijna van de Maasbrug ben afgesprongen. :') Gelukkig belde toen het uitzendbureau voor dat productiewerk (net voor Kerstmis was dat) dus gered. :P Maar als je "gewoon" in de ww zit zou ik idd wel aan de sollicitatieplicht voldoen maar je kunt dan veel beter kiezen waar je wel en niet op wil solliciteren en als je eens niet zo'n zin hebt idd ff pauze nemen en wat anders leuks gaan doen. :) Vrijwilligerswerk is ook nog het overwegen waard. :)
Hallon!
pi_153748988
Inderdaad, vrijwilligerswerk! De eerste keer dat ik thuis kwam te zitten heb ik de eerste paar maanden niets gedaan (want ik had hiervoor 13 jaar gewerkt, zowel full- als parttime) en ik merkte dat ik lichamelijk en geestelijk toch wel redelijk op was. Dus even bijgetankt en daarna begonnen aan vrijwilligerswerk. Het was in mijn geval even zoeken naar een goede plek, omdat ik zo veel dingen leuk vind en alles wil(de) aanpakken. Maar uiteindelijk toch op mijn plek terecht gekomen.

Het helpt je zo om weer in een soort van ritme te komen en aanspraak te hebben van anderen (die al dan niet in hetzelfde schuitje zitten).

En wat Lingue ook zegt: als het mooi weer is: naar buiten! Rondje lopen (neem evt. je fototoestel mee), muziekje op en even nergens aan denken. ^O^
Op vrijdag 19 december 2014 13:42 schreef SilentChaos het volgende:
CG O+ Louter kwaliteitsposts _O_
Op dinsdag 8 september 2015 14:08 schreef ieniminimuis het volgende:
Jij bent de allerleukste van dit topic, hiep hé hoera hoezee *O*
pi_153749494
quote:
15s.gif Op maandag 22 juni 2015 16:08 schreef BlueMage het volgende:
Mja toen ik in de bijstand zat werd ik min of meer door m'n werkcoach gedwongen om 5 sollicitaties per dag te doen (anders zou ik gekort worden) en ik kan je vertellen dat dat echt zeer demotiverend werkt, tel daarbij op dat ze geen enkele moeite heeft gedaan om ook maar een beetje mee te denken met wat ik graag zou willen en je kunt je voorstellen dat ik bijna van de Maasbrug ben afgesprongen. :') Gelukkig belde toen het uitzendbureau voor dat productiewerk (net voor Kerstmis was dat) dus gered. :P Maar als je "gewoon" in de ww zit zou ik idd wel aan de sollicitatieplicht voldoen maar je kunt dan veel beter kiezen waar je wel en niet op wil solliciteren en als je eens niet zo'n zin hebt idd ff pauze nemen en wat anders leuks gaan doen. :) Vrijwilligerswerk is ook nog het overwegen waard. :)
Dan zit je volgens mij al snel weer bij dezelfde bedrijven te solliciteren :') .

Maar kon ze je dat verplichten dan? 5 per dag lijkt me echt absurd veel en totaal niet productief....
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  maandag 22 juni 2015 @ 16:35:35 #149
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153749702
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 16:28 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Dan zit je volgens mij al snel weer bij dezelfde bedrijven te solliciteren :') .

Maar kon ze je dat verplichten dan? 5 per dag lijkt me echt absurd veel en totaal niet productief....
Ze kunnen alles omdat je van deze mensen afhankelijk bent, daarom deed ik maar wat ze vroeg. 8)7 Ze begon zo te etteren omdat ik iets zei dat ik eigenlijk wel graag nog wat opleiding wilde volgen, zij vond dat opleiding me van werk zoeken afhield maar ja zonder enige opleiding af te hebben wordt het wel erg lastig om 'n baan voor wat langere tijd te vinden en zo is de cirkel weer rond. :') Maar ja gelukkig gaat het nu allemaal beter. :)
Hallon!
pi_153750030
quote:
9s.gif Op maandag 22 juni 2015 16:35 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Ze kunnen alles omdat je van deze mensen afhankelijk bent, daarom deed ik maar wat ze vroeg. 8)7 Ze begon zo te etteren omdat ik iets zei dat ik eigenlijk wel graag nog wat opleiding wilde volgen, zij vond dat opleiding me van werk zoeken afhield maar ja zonder enige opleiding af te hebben wordt het wel erg lastig om 'n baan voor wat langere tijd te vinden en zo is de cirkel weer rond. :') Maar ja gelukkig gaat het nu allemaal beter. :)
Mja, ze willen gewoon je zo snel mogelijk uit de kaartenbak hebben, goedschiks of kwaadschiks, zij krijgen natuurlijk ook weer op hun flikker als de targets niet gehaald worden :')
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  maandag 22 juni 2015 @ 16:52:58 #151
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153750185
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 16:47 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Mja, ze willen gewoon je zo snel mogelijk uit de kaartenbak hebben, goedschiks of kwaadschiks, zij krijgen natuurlijk ook weer op hun flikker als de targets niet gehaald worden :')
Ja precies, bij het uwv wil men nog wel eens oprecht moeite doen, meedenken en meezoeken maar bij de soos is het idd targets halen en de baas zal die coaches ook wel achter de vodden zitten idd. Degene die ik als coach had deed dit werk al zo'n 8 jaar, tsja dat wordt ook wel vermoeiend. :')
Hallon!
pi_153750251
quote:
7s.gif Op maandag 22 juni 2015 16:52 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Ja precies, bij het uwv wil men nog wel eens oprecht moeite doen, meedenken en meezoeken maar bij de soos is het idd targets halen en de baas zal die coaches ook wel achter de vodden zitten idd. Degene die ik als coach had deed dit werk al zo'n 8 jaar, tsja dat wordt ook wel vermoeiend. :')
En je krijgt natuurlijk in die 8 jaar ook hopen mensen langs die écht niet willen werken en/of er geen kont voor willen doen. Dat je daar cynisch van wordt begrijp ik heel goed.

Maar dan nog helpt het niemand om 5 sollicitaties per dag te gaan verplichten...
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  maandag 22 juni 2015 @ 16:58:26 #153
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153750347
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 16:55 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

En je krijgt natuurlijk in die 8 jaar ook hopen mensen langs die écht niet willen werken en/of er geen kont voor willen doen. Dat je daar cynisch van wordt begrijp ik heel goed.

Maar dan nog helpt het niemand om 5 sollicitaties per dag te gaan verplichten...
Ik kan me alles voorstellen maar kuur dat niet uit op mensen die wel wat willen maar ja het is ook niet zo'n heel leuk werk volgens mij, werkcoach zijn, maar ja heb er nu niets meer mee te maken en als ik weer in de ww beland (is niet het plan hoor) ook voorlopig ff niet. :P
Hallon!
pi_153751018
quote:
9s.gif Op maandag 22 juni 2015 16:58 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Ik kan me alles voorstellen maar kuur dat niet uit op mensen die wel wat willen maar ja het is ook niet zo'n heel leuk werk volgens mij, werkcoach zijn, maar ja heb er nu niets meer mee te maken en als ik weer in de ww beland (is niet het plan hoor) ook voorlopig ff niet. :P
Ik steven in sneltreinvaart op de WW af ;(
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_153758171
quote:
9s.gif Op maandag 22 juni 2015 17:27 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Ik steven in sneltreinvaart op de WW af ;(
Oh dat is vervelend! Einde contract?
Succes met zoeken ook naar een nieuwe leuke(re) baan!
  maandag 22 juni 2015 @ 22:02:18 #156
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_153758607
quote:
15s.gif Op maandag 22 juni 2015 16:08 schreef BlueMage het volgende:
Mja toen ik in de bijstand zat werd ik min of meer door m'n werkcoach gedwongen om 5 sollicitaties per dag te doen (anders zou ik gekort worden) en ik kan je vertellen dat dat echt zeer demotiverend werkt, tel daarbij op dat ze geen enkele moeite heeft gedaan om ook maar een beetje mee te denken met wat ik graag zou willen en je kunt je voorstellen dat ik bijna van de Maasbrug ben afgesprongen. :') Gelukkig belde toen het uitzendbureau voor dat productiewerk (net voor Kerstmis was dat) dus gered. :P Maar als je "gewoon" in de ww zit zou ik idd wel aan de sollicitatieplicht voldoen maar je kunt dan veel beter kiezen waar je wel en niet op wil solliciteren en als je eens niet zo'n zin hebt idd ff pauze nemen en wat anders leuks gaan doen. :) Vrijwilligerswerk is ook nog het overwegen waard. :)
Ik kreeg vorige week woensdag van het uwv 2 vacatures waar ik verplicht op moest reageren. Dat heb ik ook gedaan en toen kreeg ik vrijdag telefoon van een uitzendbureau die mijn CV op nationalevacaturebank.nl zag staan. Ik had iets in mijn CV waar ze naar op zoek waren. Vandaag de gesprekken gehad en mijn gevoel is positief. (al zegt dat niet zoveel) Ik hoor volgende week meer.

Maar de dagen kom ik prima door. Ik solliciteer niet elke dag want dat heeft toch geen nut. In de eerste week van de periode heb ik de 4 verplichte solliciaties gedaan. Daarna heb ik nog wel veel meer dat zet ik er niet op. Want als je controle krijgt en je moet je sollicitaties tonen dan liever die 4 dan bijvoorbeeld 15
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
pi_153775959
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 21:47 schreef Lingue het volgende:

[..]

Oh dat is vervelend! Einde contract?
Succes met zoeken ook naar een nieuwe leuke(re) baan!
Reorganisatie...
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_153775996
quote:
19s.gif Op maandag 22 juni 2015 22:02 schreef WEST het volgende:

Maar de dagen kom ik prima door. Ik solliciteer niet elke dag want dat heeft toch geen nut. In de eerste week van de periode heb ik de 4 verplichte solliciaties gedaan. Daarna heb ik nog wel veel meer dat zet ik er niet op. Want als je controle krijgt en je moet je sollicitaties tonen dan liever die 4 dan bijvoorbeeld 15
Waarom dat? Je kan die extra sollicitaties toch niet 'opsparen' neem ik aan?
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  dinsdag 23 juni 2015 @ 15:27:23 #159
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_153776106
quote:
5s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 15:22 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Waarom dat? Je kan die extra sollicitaties toch niet 'opsparen' neem ik aan?
Nee je moet er 4 doen van het uwv. Stel je geeft alles op wat je die maand gedaan heb. Zeg maar je hebt 15 sollicitaties gedaan en je hebt ze allemaal opgeschreven via werk.nl. Het UWV nodigt jou voor een gesprek uit en zegt dan meneer Grrrrrrrr u heeft in juni 15 sollicitaties gedaan en in mei ook 15. Dat zijn er totaal dus 30 laat allemaal maar zien. Normaal geen probleem maar als je er ook maar 1 of 2 mist dan korten wij u stevig op uw uitkering. Dat bedoel ik er mee te zeggen.
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
  dinsdag 23 juni 2015 @ 15:28:40 #160
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_153776152
En ik heb van 2 oud collega's gehoord waar bij het hun is overkomen.
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
pi_153776168
quote:
19s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 15:27 schreef WEST het volgende:

[..]

Nee je moet er 4 doen van het uwv. Stel je geeft alles op wat je die maand gedaan heb. Zeg maar je hebt 15 sollicitaties gedaan en je hebt ze allemaal opgeschreven via werk.nl. Het UWV nodigt jou voor een gesprek uit en zegt dan meneer Grrrrrrrr u heeft in juni 15 sollicitaties gedaan en in mei ook 15. Dat zijn er totaal dus 30 laat allemaal maar zien. Normaal geen probleem maar als je er ook maar 1 of 2 mist dan korten wij u stevig op uw uitkering. Dat bedoel ik er mee te zeggen.
:X Zouden ze echt zo bezopen redeneren?
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  dinsdag 23 juni 2015 @ 15:29:57 #162
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_153776188
quote:
15s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 15:29 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

:X Zouden ze echt zo bezopen redeneren?
Ja zo bezopen zijn ze.

Dus gewoon je 4 opgeven en meer niet. En die dus goed bewaren.
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
pi_153776195
Ik heb vorige week tijdens een verplichte bijeenkomst bij het UWV wel meer bangmakerij gehoord, en dat is uit de eerste hand, dus het zou mij niks verbazen.
pi_153777512
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 15:30 schreef _Arual_ het volgende:
Ik heb vorige week tijdens een verplichte bijeenkomst bij het UWV wel meer bangmakerij gehoord, en dat is uit de eerste hand, dus het zou mij niks verbazen.
Zoals?
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  dinsdag 23 juni 2015 @ 16:27:38 #165
47102 Elvi
miemkwien
pi_153778172


True :')
pi_153778681
quote:
5s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 16:07 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Zoals?
Een net afgestudeerde die zocht in zijn vakgebied - waarin hij alleen stage-ervaring had. Het flutbaantje tijdens zijn studie werd door het UWV als relevanter beschouwd, en dat had hij boven aan zijn cv op werk.nl moeten vermelden. Want dat was voor hem passend werk.

Dat je juist geen vrijwilligerswerk mag doen, omdat je dan niet beschikbaar bent voor werk.

En dan nog talloze situaties waarin je bizar hoge boetes kunt krijgen - eigenlijk zonder dat je jezelf ook maar van enig kwaad bewust bent.

Ik werd er trouwens aangezien voor personeel omdat ik geen hoofddoek droeg. :{
pi_153778803
quote:
19s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 15:27 schreef WEST het volgende:

[..]

Nee je moet er 4 doen van het uwv. Stel je geeft alles op wat je die maand gedaan heb. Zeg maar je hebt 15 sollicitaties gedaan en je hebt ze allemaal opgeschreven via werk.nl. Het UWV nodigt jou voor een gesprek uit en zegt dan meneer Grrrrrrrr u heeft in juni 15 sollicitaties gedaan en in mei ook 15. Dat zijn er totaal dus 30 laat allemaal maar zien. Normaal geen probleem maar als je er ook maar 1 of 2 mist dan korten wij u stevig op uw uitkering. Dat bedoel ik er mee te zeggen.
Ik doe veel meer als 4 sollicitaties per maand en noteer het ook allemaal in mijn werkmap. Kreeg ik van de week dit bericht van hun;

Wij zien dat u de werkmap op de juiste manier gebruikt en dat u uw taken heeft afgerond. Tevens zien we dat u actief naar werk zoekt. U bent op de goede weg!

Ik vond het grappig :') Alsof ze zeg maar verbaasd zijn dat ik echt moeite doe om een nieuwe baan te vinden.
  dinsdag 23 juni 2015 @ 16:49:23 #168
47102 Elvi
miemkwien
pi_153778804
Je mag wel vrijwilligerswerk doen: maximaal 8 uur per week. En ze moeten toestemming geven, maar dat is logisch ;) Er zijn formulieren voor.
pi_153782577
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 16:45 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Een net afgestudeerde die zocht in zijn vakgebied - waarin hij alleen stage-ervaring had. Het flutbaantje tijdens zijn studie werd door het UWV als relevanter beschouwd, en dat had hij boven aan zijn cv op werk.nl moeten vermelden. Want dat was voor hem passend werk.

Dat je juist geen vrijwilligerswerk mag doen, omdat je dan niet beschikbaar bent voor werk.

En dan nog talloze situaties waarin je bizar hoge boetes kunt krijgen - eigenlijk zonder dat je jezelf ook maar van enig kwaad bewust bent.

Ik werd er trouwens aangezien voor personeel omdat ik geen hoofddoek droeg. :{
LOL!!
Ik zal die van mij tzt meenemen.

Hoe gaat de ww in zijn werk? Ik ben per 1 juli werkloos. Val dus ook in de nieuwe regeling.
Nu zag ik al dat ik in juli dus geen uitkering krijg maar pas in augustus voor de maand juli. Ze betalen dus achteraf... Lekker k*t. Maar ok, kan het gelukkig prima opvangen.

Krijg ik een brief van UWV waarin zij mij uitnodigen voor een officieel gesprek?
Wat is verstandig om te communiceren naar UWV en wat niet?
Welke andere tips en tricks zijn er ?
Wanneer wil UWV bijvoorbeeld meebetalen aan een cursus? Hangt dat van de goodwill van je coach af?
pi_153782944
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 18:55 schreef Lingue het volgende:

[..]

LOL!!
Ik zal die van mij tzt meenemen.

Hoe gaat de ww in zijn werk? Ik ben per 1 juli werkloos. Val dus ook in de nieuwe regeling.
Nu zag ik al dat ik in juli dus geen uitkering krijg maar pas in augustus voor de maand juli. Ze betalen dus achteraf... Lekker k*t. Maar ok, kan het gelukkig prima opvangen.

Krijg ik een brief van UWV waarin zij mij uitnodigen voor een officieel gesprek?
Wat is verstandig om te communiceren naar UWV en wat niet?
Welke andere tips en tricks zijn er ?
Wanneer wil UWV bijvoorbeeld meebetalen aan een cursus? Hangt dat van de goodwill van je coach af?
http://www.uwv.nl/particu(...)-werkloos/index.aspx

Communiceren: alles wat ze vragen, niet liegen. :P
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_153787388
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 20:42 schreef peter070 het volgende:
Ik kan ook weer een update schrijven. Vandaag gesprek gehad met interessante werkgever (was benaderd via W&S). Wel iets onder mijn niveau, maar wel genoeg uitdaging.

Ik was de eerste kandidaat die ze spraken, en ze wilde er slechts een paar spreken. Hoor deze week meer...

Is het nog raadzaam om feedback te geven aan het W&S bureau die mij hiervoor benaderd heeft (en alles in gang heeft gezet)? Ik ben zelf gewend om eigenlijk gebeld te worden door de consultant om te evalueren hoe zo'n gesprek is gegaan.

Verder heb ik volgende week een gesprek bij een functie die eigenlijk ver boven mijn niveau ligt, maar die mij wel heel erg leuk lijkt... Spannend dus! Echter het thuis zitten begint te vervelen....
Inmiddels antwoord gekregen van het W&S bureau, ze hadden onvoldoende klik en in hun branche had ik te weinig ervaring. Met de klik ben ik het eens, ik had een gesprek met 2 directieleden, 1 van deze directieleden heeft helemaal niets gezegd tijdens het gesprek....

Verder vandaag een gesprek gehad voor een andere functie. Ligt boven mijn niveau, houdt in dat ik minimaal 1 dag per week op kantoor buitenland moet zijn, maar lijkt me erg leuk!! Vrijdag hoor ik meer als het goed is.

Verder werd ik maandag gebeld (voicemail ingesproken) door een bedrijf waar ik 3 weken geleden had gesolliciteerd. Ze hadden me CV gezien en wilde me dolgraag spreken. Had ze gelijk teruggebeld, echter voicemail. Vandaag wederom geprobeerd maar weer voicemail. Hopelijk morgen meer succes....
  dinsdag 23 juni 2015 @ 21:38:19 #172
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_153788024
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 18:55 schreef Lingue het volgende:

[..]

Wanneer wil UWV bijvoorbeeld meebetalen aan een cursus? Hangt dat van de goodwill van je coach af?
Nee dat hangt af als je 50 plus bent. Zit je daaronder doen ze niks voor je. na een tijdje krijg je dan iemand die zegt dat je 2 of meer vacatures toegestuurd krijgt waar je op moet reageren.
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
pi_153801403
Deze week even afwachten voor de ene functie, maar als ik het niet word heb ik alvast een gesprek geregeld op maandag voor een andere :P
Gaat best hard! Nu nog echt gekozen worden voor de baan..
pi_153801779
Ongeveer 1,5 week geleden heb ik een oriënterend telefoongesprek gehad wat goed verliep, want ik heb een uitnodiging gekregen voor een fysiek gesprek.
De positie waarop ik gesolliciteerd heb is marketing/sales. Eerst een netwerk opzetten; daarna de verkoop op gang helpen.
Echter, tot op heden is mij niet duidelijk wat de naam van het bedrijf is :') Dit omdat ze telkens twee verschillende namen in hun vacature en op hun website gebruiken.

De ene naam die ze gebruiken is een combinatie van twee achternamen, bijvoorbeeld Lissen & Spijkerman BV.
De andere naam is de eerste letter van de achternamen + 'winkel': LSwinkel.nl
Hun vacature begint ook met "LSwinkel.nl verzorgt blablabla".
Halverwege de vacature staat een kop met de tekst "Over Linssen & Spijkerman BV", met daaronder achtergrondinfo over het bedrijf.

Onderaan de vacature staan de adresgegevens en ook daar wordt geen woord over LSwinkel.nl gerept:
Linssen & Spijkerman BV
Verwegstraat 13
1234AA
Lutjebroek

Op de home van hun website staat een stukje tekst met wat achtergrondinformatie over wat het bedrijf doet. De eerste zin luidt alsvolgt: "Linssen & Spijkerman BV (LSwinkel.nl) is een onderneming die.. blabla".
In de linkerbovenhoek van hun site staat hun logo: groot lettertype: LSwinkel.nl, recht daaronder met klein lettertype: Linssen & Spijkerman BV. Op hun contactpagina staat gewoon weer "Linssen & Spijkerman BV" met daaronder het adres, geen woord over LSwinkel.nl...

Ik heb andere vacatures gevonden waar de naam ook willekeurig gebruikt wordt, op de website zelf buiten het logo, contact en de inleidende tekst niks meer gevonden.
Nu zit ik dus te denken of ik dit nou moet gaan vragen tijdens het sollicitatiegesprek, maar dat is eigenlijk zo bizarre vraag dat ik niet weet of ik het moet doen. Wat denken jullie?
pi_153802028
Dat vind ik een heel logische vraag, karton. Maakt ook wel duidelijk dat je kritisch naar de vacature gekeken hebt. Bovendien lijkt het me wel handig dat je weet wat je moet marketen, toch?
  woensdag 24 juni 2015 @ 14:45:25 #176
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153804575
Gewoon vragen, dat is toch de bedoeling van de mogelijkheid om vragen te stellen?
Hallon!
  woensdag 24 juni 2015 @ 15:09:53 #177
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_153805241
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 12:59 schreef karton2 het volgende:
Ongeveer 1,5 week geleden heb ik een oriënterend telefoongesprek gehad wat goed verliep, want ik heb een uitnodiging gekregen voor een fysiek gesprek.
De positie waarop ik gesolliciteerd heb is marketing/sales. Eerst een netwerk opzetten; daarna de verkoop op gang helpen.
Echter, tot op heden is mij niet duidelijk wat de naam van het bedrijf is :') Dit omdat ze telkens twee verschillende namen in hun vacature en op hun website gebruiken.

De ene naam die ze gebruiken is een combinatie van twee achternamen, bijvoorbeeld Lissen & Spijkerman BV.
De andere naam is de eerste letter van de achternamen + 'winkel': LSwinkel.nl
Hun vacature begint ook met "LSwinkel.nl verzorgt blablabla".
Halverwege de vacature staat een kop met de tekst "Over Linssen & Spijkerman BV", met daaronder achtergrondinfo over het bedrijf.

Onderaan de vacature staan de adresgegevens en ook daar wordt geen woord over LSwinkel.nl gerept:
Linssen & Spijkerman BV
Verwegstraat 13
1234AA
Lutjebroek

Op de home van hun website staat een stukje tekst met wat achtergrondinformatie over wat het bedrijf doet. De eerste zin luidt alsvolgt: "Linssen & Spijkerman BV (LSwinkel.nl) is een onderneming die.. blabla".
In de linkerbovenhoek van hun site staat hun logo: groot lettertype: LSwinkel.nl, recht daaronder met klein lettertype: Linssen & Spijkerman BV. Op hun contactpagina staat gewoon weer "Linssen & Spijkerman BV" met daaronder het adres, geen woord over LSwinkel.nl...

Ik heb andere vacatures gevonden waar de naam ook willekeurig gebruikt wordt, op de website zelf buiten het logo, contact en de inleidende tekst niks meer gevonden.
Nu zit ik dus te denken of ik dit nou moet gaan vragen tijdens het sollicitatiegesprek, maar dat is eigenlijk zo bizarre vraag dat ik niet weet of ik het moet doen. Wat denken jullie?
Ik zou het niet vragen. LSWinkel.nl is gewoon de naam voor de website. Je kunt 'm eventueel nog ter bevestiging vragen: "Goh, ik zag dat jullie die namen door elkaar gebruiken. Is LSWinkel.nl slechts de naam voor de website, of wellicht een ander label/onderdeel/dienstverlening etc.?"
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_153806293
Het gesprek wat ik volgende week misschien ga voeren is met een datacheringsbedrijf. Nu zag ik net dat de vacature ook gewoon bij het bedrijf zelf open staat. Is het beter om de afspraak met de detacheerder af te zeggen en het te proberen bij het bedrijf zelf? Iemand ervaring hiermee?
pi_153809354
De hogeschool van Amsterdam heeft een omscholingsproject om computerprogrammeur te worden. Misschien is dat interessant voor sommige werkzoekenden hier.
pi_153811308
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 21:19 schreef peter070 het volgende:

[..]

Inmiddels antwoord gekregen van het W&S bureau, ze hadden onvoldoende klik en in hun branche had ik te weinig ervaring. Met de klik ben ik het eens, ik had een gesprek met 2 directieleden, 1 van deze directieleden heeft helemaal niets gezegd tijdens het gesprek....

Verder vandaag een gesprek gehad voor een andere functie. Ligt boven mijn niveau, houdt in dat ik minimaal 1 dag per week op kantoor buitenland moet zijn, maar lijkt me erg leuk!! Vrijdag hoor ik meer als het goed is.

Verder werd ik maandag gebeld (voicemail ingesproken) door een bedrijf waar ik 3 weken geleden had gesolliciteerd. Ze hadden me CV gezien en wilde me dolgraag spreken. Had ze gelijk teruggebeld, echter voicemail. Vandaag wederom geprobeerd maar weer voicemail. Hopelijk morgen meer succes....
Vanmorgen het bedrijf gesproken welke me maandag had gebeld. Wilde me heel graag spreken, of ik morgenmiddag kon langskomen... Spannend!! Direct gesprek met de "board" en sollicitatie zal in Engels en in het Frans zijn...
pi_153811512
Vandaag een poging gedaan voor een leuke baan!

Niet in Nederland dat heb ik opgegeven vanwege mijn leeftijd in Nederland krijg je gewoon geen kans meer boven een bepaalde leeftijd.

Maar daar laat ik me niet door kisten er zijn nog vele andere landen waar het minder beroerd is!
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_153814368
Al een baan gevonden stel labbekakken? :+
pi_153814900
Het is denk ik ook wel verschillend qua UWV. Ik zit helaas ook in de WW. Half jaar geleden mocht ik helaas niet meer bij mijn baan blijven en dus moest ik ook genoodzaakt een uitkering aanvragen ;(

Half jaar geleden WW aangevraagd en toen maar 1x een brief gehad dat ik langs moest komen. Ben toen geweest om te praten, maar daarna echt totaal niks meer gehoord van ze. Na een tijdje solliciteren en gesprekken dacht ik werk (eerst wel proefperiode betaald) te hebben, maar uiteindelijk genaaid door het bedrijf. Dus in eerste instantie WW opgezegd en doorgegeven dat ik weer werk had, maar toch weer een maand later aangevraagd en doorgegeven wat de reden was. Nou sindsdien weer de resterende WW (kreeg toen ook brief dat ik gewoon weer WW kreeg tot het afgelopen is) en al een paar maanden helemaal niks meer gehoord van ze.

Misschien ligt het er ook aan dat mijn WW uitkering in Juli afgelopen is. Zou het niet weten, maar toch wel raar dat ik wel steeds uitbetaald krijg en niks meer hoor van hun kant (los van de standaard brieven wat er gaat veranderen per 1 juli).

[ Bericht 0% gewijzigd door Vault-Boy op 24-06-2015 21:58:58 ]
  woensdag 24 juni 2015 @ 22:19:09 #184
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153816230
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 21:32 schreef Vault-Boy het volgende:
Het is denk ik ook wel verschillend qua UWV. Ik zit helaas ook in de WW. Half jaar geleden mocht ik helaas niet meer bij mijn baan blijven en dus moest ik ook genoodzaakt een uitkering aanvragen ;(

Half jaar geleden WW aangevraagd en toen maar 1x een brief gehad dat ik langs moest komen. Ben toen geweest om te praten, maar daarna echt totaal niks meer gehoord van ze. Na een tijdje solliciteren en gesprekken dacht ik werk (eerst wel proefperiode betaald) te hebben, maar uiteindelijk genaaid door het bedrijf. Dus in eerste instantie WW opgezegd en doorgegeven dat ik weer werk had, maar toch weer een maand later aangevraagd en doorgegeven wat de reden was. Nou sindsdien weer de resterende WW (kreeg toen ook brief dat ik gewoon weer WW kreeg tot het afgelopen is) en al een paar maanden helemaal niks meer gehoord van ze.

Misschien ligt het er ook aan dat mijn WW uitkering in Juli afgelopen is. Zou het niet weten, maar toch wel raar dat ik wel steeds uitbetaald krijg en niks meer hoor van hun kant (los van de standaard brieven wat er gaat veranderen per 1 juli).
Je moet wel op tijd bijstand (of hoe dat tegenwoordig ook mag heten) aanvragen als in juli je ww afloopt, bijstand doet er altijd 'n x aantal weken over om te besluiten en in die weken heb jij geen geld.
Hallon!
pi_153830639
Ugh. Ronde verder en zou vandaag worden teruggebeld door recruiter. Uiteraard nog niet gebeurd, dus zelf maar gedaan en beste man heeft tot maandag vrij. Had ie van de week ook niet ff gezegd :') collega kan niks zeggen. Is me helaas al eens vaker gebeurd en dan op maandag toch nog een afwijzing, dus ga er iig niet een heel weekend om wakker liggen. Gesprek en opdracht gingen wel goed.. Heb net wel een mail gestuurd maar zal ik ook wel niks op horen. Echt, sommige recruiters zouden zelf eens in het onzekere schuitje moeten zitten als ze op straat staan..
pi_153830643
Ouch. Niet eens uitgenodigd op gesprek bij een oude werkgever - die me een paar jaar terug nota bene nog terug heeft gevraagd ... Dit hakt er toch wel stevig in.
pi_153835634
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 14:26 schreef _Arual_ het volgende:
Ouch. Niet eens uitgenodigd op gesprek bij een oude werkgever - die me een paar jaar terug nota bene nog terug heeft gevraagd ... Dit hakt er toch wel stevig in.
Zelf opgestapt destijds of ontslagen/contract niet verlengd?
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  donderdag 25 juni 2015 @ 19:18:21 #188
34974 trigt013
Ik weet ook niet wat ik doe.
pi_153837132
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 15:49 schreef Dragonberry het volgende:
Het gesprek wat ik volgende week misschien ga voeren is met een datacheringsbedrijf. Nu zag ik net dat de vacature ook gewoon bij het bedrijf zelf open staat. Is het beter om de afspraak met de detacheerder af te zeggen en het te proberen bij het bedrijf zelf? Iemand ervaring hiermee?
Bedrijf zelf, kan je een hoger salaris afdwingen en natuurlijk betere arbeidsvoorwaarden.
Het leven is veel te belangrijk om serieus te nemen.
pi_153837169
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 18:26 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Zelf opgestapt destijds of ontslagen/contract niet verlengd?
Het is ingewikkeld en ik haal het vanavond ook weg.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 19% gewijzigd door _Arual_ op 25-06-2015 22:51:44 ]
  donderdag 25 juni 2015 @ 21:20:20 #190
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153840818
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 14:26 schreef _Arual_ het volgende:
Ouch. Niet eens uitgenodigd op gesprek bij een oude werkgever - die me een paar jaar terug nota bene nog terug heeft gevraagd ... Dit hakt er toch wel stevig in.
Om ook hier even bemoedigende woorden te spreken: de werkgever waar ik nu als 't goed is maandag voor aan de slag ga heeft me ook al 'n keer eerder met 'n standaard afwijzing "je past niet in het profiel" afgewezen maar ik had 'n beetje mazzel dat ik de intercedente die me nu bemiddeld heeft nog kende van de vorige keer dat ik daar werkte en ja toevalligerwijs ben ik ook al eens eerder in 2014 door hen teruggevraagd om tijdelijke quality control te gaan doen, afgeslagen omdat ik toen nog fulltime bij de champignons werkte.

Moraal van dit verhaal is denk ik: probeer via iemand die je al kent van je vorige werkperiode "binnen" te komen.
Hallon!
pi_153842041
quote:
7s.gif Op donderdag 25 juni 2015 21:20 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Om ook hier even bemoedigende woorden te spreken: de werkgever waar ik nu als 't goed is maandag voor aan de slag ga heeft me ook al 'n keer eerder met 'n standaard afwijzing "je past niet in het profiel" afgewezen maar ik had 'n beetje mazzel dat ik de intercedente die me nu bemiddeld heeft nog kende van de vorige keer dat ik daar werkte en ja toevalligerwijs ben ik ook al eens eerder in 2014 door hen teruggevraagd om tijdelijke quality control te gaan doen, afgeslagen omdat ik toen nog fulltime bij de champignons werkte.

Moraal van dit verhaal is denk ik: probeer via iemand die je al kent van je vorige werkperiode "binnen" te komen.
Ik had al gebeld en gemaild met de juiste personen. Maar de concurrentie was absurd en ze konden niet anders dan me afwijzen. Terwijl ik destijds een lastigere functie had. Ze hebben wel gebeld om het persoonlijk mede te delen, vonden het heel lullig voor me. Het is echt een heel andere tijd dan drie jaar terug ...

[ Bericht 1% gewijzigd door _Arual_ op 25-06-2015 22:55:18 ]
pi_153842391
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 22:09 schreef _Arual_ het volgende:
Ik had al gebeld en gemaild met de juiste personen. Maar de concurrentie was absurd en ze konden niet anders dan me afwijzen. Terwijl ik destijds een lastigere functie had. Ze hebben we wel gebeld om het persoonlijk mede te delen, vonden het heel lullig voor me. Het is echt een heel andere tijd dan drie jaar terug ...
Auw!
  donderdag 25 juni 2015 @ 22:22:52 #193
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153842414
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 22:09 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ik had al gebeld en gemaild met de juiste personen. Maar de concurrentie was absurd en ze konden niet anders dan me afwijzen. Terwijl ik destijds een lastigere functie had. Ze hebben we wel gebeld om het persoonlijk mede te delen, vonden het heel lullig voor me. Het is echt een heel andere tijd dan drie jaar terug ...
Ai, ja het scheelt dat bij het bedrijf waar het bij om gaat het best goed gaat en ze dus ook mensen kansen kunnen gunnen.
Hallon!
pi_153849644
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 14:25 schreef Deezertje het volgende:
Ugh. Ronde verder en zou vandaag worden teruggebeld door recruiter. Uiteraard nog niet gebeurd, dus zelf maar gedaan en beste man heeft tot maandag vrij. Had ie van de week ook niet ff gezegd :') collega kan niks zeggen. Is me helaas al eens vaker gebeurd en dan op maandag toch nog een afwijzing, dus ga er iig niet een heel weekend om wakker liggen. Gesprek en opdracht gingen wel goed.. Heb net wel een mail gestuurd maar zal ik ook wel niks op horen. Echt, sommige recruiters zouden zelf eens in het onzekere schuitje moeten zitten als ze op straat staan..
Ik word er ook zo pissig om als je een sollicitatie stuurt en er vervolgens helemaal niks meer van hoort. Geen bevestigings mail, geen afwijzing. Bij zo'n bedrijf wil je dan al niet meer werken. Maar ik word er af en toe wel witheet van.
pi_153850183
Ik heb sinds vorige week een baan als klantenservice medewerker na meer dan een half jaar werkloos te zijn geweest, daarvoor was ik 1.5 jaar mantelzorger.
Helaas wel een contract voor 2.5 maand dus denk dat ze me gebruiken voor de zomerperiode, maar hoop dat ik mag blijven.

De training bij de sociale dienst mbt solliciteren heeft mij heel erg geholpen. Hiervoor had ik ook geen profiel of een foto.
Het dichten van gaten op je cv, taken verdraaien zodat het relevant is, je capaciteiten en ervaringen overdrijven etc.

Ik was erg naïef hierin, sinds alles aangepast is heb ik bij mijn laatste 10 sollicitaties 10x een reactie ontvangen waarvan 9x positief eigenlijk alleen was een recente referentie steeds een struikelblok.
Hiervoor was het gerust zo dat je van 40 sollicitaties er van 30 niets hoort en 10 je een copy paste afwijzing sturen.

Het is in ieder geval mijn doel om nooit meer in de bijstand te komen, wat een hel was dat, je bent in principe hun slaaf, je verantwoorden voor je financiën, allerlei verplichtingen want anders krijg je een maatregel. Sta je dan ook als hoogopgeleide in je eigen buurt langs de weg te vegen. Nee, alles beter dan dat.
  vrijdag 26 juni 2015 @ 10:31:04 #196
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_153850389
Goed nieuws C-B!

Ik heb gisteren vast kennisgemaakt op mijn nieuwe kantoor. Ga officieel pas 1-8 in dienst, maar ze wilden graag dat ik voor mijn vakantie al even langskwam. Dan hebben we het handjesschudden en algemene uitleg vast gehad.

Goed bevallen, prachtig pand en prima collega's zo op het eerste oog. Maandag nog halve dag langs en al serieus aan de slag. Dan lekker twee weekjes op vakantie, twee weken thuis en 1-8 echt van start.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_153854420
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 22:09 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ik had al gebeld en gemaild met de juiste personen. Maar de concurrentie was absurd en ze konden niet anders dan me afwijzen. Terwijl ik destijds een lastigere functie had. Ze hebben wel gebeld om het persoonlijk mede te delen, vonden het heel lullig voor me. Het is echt een heel andere tijd dan drie jaar terug ...
Oh wat enorm rot en balen zeg!
Ja er is enorm veel veranderd in de afgelopen jaren. Ik vind het ook wel echt een stuk lastiger om te solliciteren ook wel heb ik wel genoeg gesprekken enzo. Maar het is echt een wereld van verschil met een paar jaar terug.

Hoop dat je snel weer wat tegenkomt wat past!
pi_153854459
Er is mij gevraagd een salarisvoorstel te doen. Had een indicatie gegeven en of ik daar wat van wilde afwijken. Ja dat kan. Maar nu moet ik een nieuw voorstel doen... Hoe lastig is dat!
Weet niet waar en hoe te beginnen :')

Eerst maar eens alles op een rijtje zetten.
pi_153854551
Bah.. Ik baal zo van het afwachten. Ik zou deze week nog worden gebeld of ik ben aangenomen. Natuurlijk zal dat vanavond pas worden of misschien zelfs toch volgende week pas :')
Ik wil graag op tijd weten of ik mijn andere gesprekken kan gaan afzeggen :P
pi_153854817
Wat vinden jullie trouwens van werken via een payroll constructie? Wel of niet aan te raden?
pi_153854925
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 13:18 schreef Dragonberry het volgende:
Wat vinden jullie trouwens van werken via een payroll constructie? Wel of niet aan te raden?
Wat zou de constructie zijn?
Mij zal het om het even zijn wie mijn salaris overmaakt. Als je contractueel maar bij iemand ondergebracht bent. Als zij dat willen uitbesteden boeit dat toch verder niet?
pi_153855050
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 13:21 schreef Lingue het volgende:

[..]

Wat zou de constructie zijn?
Mij zal het om het even zijn wie mijn salaris overmaakt. Als je contractueel maar bij iemand ondergebracht bent. Als zij dat willen uitbesteden boeit dat toch verder niet?
Aangenomen worden via een recruiter en betaald worden via payroll.
Ik heb daar geen ervaring mee en kan er ook nog weinig ervaringen over vinden. Misschien is het wel helemaal niet slim om aan zoiets te beginnen.
Maar als ik jouw reactie lees maak ik me waarschijnlijk druk om niets :P
pi_153855305
Maw, je bent in dienst bij recruiter (zijn bedrijf) en hij laat de betaling via een externe payroll provider uitbetalen?
pi_153857938
Volgens mij is het een soort uitzendwerk. Recruiter is van het payrol bedrijf en zij sturen mij naar een werkplek.
Als ik er heen ga eerst maar eens wat doorvragen en kijken hoe dit precies werkt.
pi_153858050
Hou op inderdaad over een hele andere tijd nu ;(

Weet nog wel dat ik maar een paar keer hoefde te solliciteren en ik had al meteen werk (was in 2010 -2011). Zelfs een keer meegemaakt dat ik weg ging daar na het gesprek, en nog niet eens 300 meter verder was met de fiets en ik werd al gebeld dat ik daar kon werken.

En nu? Al een half jaar bezig -O- 8)7 Gaat echt nergens meer over.
pi_153858165
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 15:09 schreef Vault-Boy het volgende:
Hou op inderdaad over een hele andere tijd nu ;(

Weet nog wel dat ik maar een paar keer hoefde te solliciteren en ik had al meteen werk (was in 2010 -2011). Zelfs een keer meegemaakt dat ik weg ging daar na het gesprek, en nog niet eens 300 meter verder was met de fiets en ik werd al gebeld dat ik daar kon werken.

En nu? Al een half jaar bezig -O- 8)7 Gaat echt nergens meer over.
En het stomme is...

2010/2011 was het nog veel meer crisis. Veel minder banen etc. Maar ook ik had zonder probleem een nieuwe baan toen.
En nu redelijk veel banen, solliciteren is anders geworden en na heel veel brieven schrijven en redelijk wat gesprekken nog steeds geen baan...

In 2010 had ik bij 3 bedrijven gesolliciteerd en bij alle 3 een aanbod gekregen zonder probleem.
  vrijdag 26 juni 2015 @ 15:17:38 #207
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153858241
Kreeg vanmorgen 'n uitnodiging voor 'n kennismakingsgesprek bij 'n bedrijf waar ik 'n slordige maand geleden gesolliciteerd had. Aangezien het van hun kant zo stil bleef (tot dit mailtje dus) had ik aangenomen dat men geen interesse had. Heb 't gesprek netjes afgezegd bij de HRM contactpersoon en zij vond "het wel erg stom" in haar eigen woorden. Vond het wel 'n grappige ervaring, schaam me wel 'n beetje om het hier neer te zetten omdat iedereen zo hard op zoek is naar werk enzo. :@

Ik zou trouwens voorzichtig zijn met overdrijven op 'n cv als ze daar doorheen prikken heb je wel 'n probleem.
Hallon!
pi_153858404
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 15:14 schreef Lingue het volgende:

[..]

En het stomme is...

2010/2011 was het nog veel meer crisis. Veel minder banen etc. Maar ook ik had zonder probleem een nieuwe baan toen.
En nu redelijk veel banen, solliciteren is anders geworden en na heel veel brieven schrijven en redelijk wat gesprekken nog steeds geen baan...

In 2010 had ik bij 3 bedrijven gesolliciteerd en bij alle 3 een aanbod gekregen zonder probleem.
Ja daar zeg je wat :{ Ik had destijds een ander klein bijbaantje, maar ik solliciteerde wel verder. Ik werd toen iets van 10x gebeld door een hotelketen, maar hij belde steeds toen ik niet kon opnemen. Bleek dat die mijn cv super vond (zo boeiend is niet nou ook weer niet hoor) en mij daar wilde hebben terwijl die nog zat andere sollicitanten had.. Nou en nu word ik steeds afgewezen of het erge is dat ik totaal maar dan totaal niks meer hoor van bedrijven.

Heb soms ook wel het idee dat het aan mijn leeftijd ligt. Want ik heb pas geleden een paar keer bij een ander hotel gesolliciteerd en steeds werd ik niet uitgenodigd. Pas geleden met een oud collega gepraat die helemaal geen diploma''s of wat dan ook heeft en die werkt daar nu. Die is 22 jaar en dan voelt het toch wel kut hoor }:|

quote:
11s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 15:17 schreef BlueMage het volgende:
Kreeg vanmorgen 'n uitnodiging voor 'n kennismakingsgesprek bij 'n bedrijf waar ik 'n slordige maand geleden gesolliciteerd had. Aangezien het van hun kant zo stil bleef (tot dit mailtje dus) had ik aangenomen dat men geen interesse had. Heb 't gesprek netjes afgezegd bij de HRM contactpersoon en zij vond "het wel erg stom" in haar eigen woorden. Vond het wel 'n grappige ervaring, schaam me wel 'n beetje om het hier neer te zetten omdat iedereen zo hard op zoek is naar werk enzo. :@

Ik zou trouwens voorzichtig zijn met overdrijven op 'n cv als ze daar doorheen prikken heb je wel 'n probleem.
Hoe bedoel je overdreven op een cv?
  vrijdag 26 juni 2015 @ 15:24:30 #209
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153858440
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 15:23 schreef Vault-Boy het volgende:

Hoe bedoel je overdreven op een cv?
Dat je je kennis en vaardigheden wel erg aandikt, daar komen werkgevers snel genoeg achter.
Hallon!
pi_153858567
quote:
7s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 15:24 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Dat je je kennis en vaardigheden wel erg aandikt, daar komen werkgevers snel genoeg achter.
Ah zo. Dat doe ik sowieso al nooit. Ik ben soms wel iets te eerlijk misschien, maar liegen dat is echt zo stom. Ze komen er toch wel achter.
  vrijdag 26 juni 2015 @ 15:37:46 #211
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153858771
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 15:29 schreef Vault-Boy het volgende:

[..]

Ah zo. Dat doe ik sowieso al nooit. Ik ben soms wel iets te eerlijk misschien, maar liegen dat is echt zo stom. Ze komen er toch wel achter.
Precies, je kunt maar beter eerlijk blijven. In welke richting zoek jij werk?
Hallon!
pi_153859151
quote:
7s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 15:37 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Precies, je kunt maar beter eerlijk blijven. In welke richting zoek jij werk?
Nou schrik niet en je zal het misschien niet verwachten, maar de horeca. Je zal denken dat het daar nog heel makkelijk is, maar nee hoor helaas niet (misschien wel voor chefkoks of managers). Daar is het op dit moment ook kut (100 reacties per vacature heb ik vaak gehoord). Best vaak ook op gesprek kunnen komen, maar dan toch het net niet geworden, omdat ze toch een beter iemand hebben of zoals ik al zei helemaal niks meer horen van diegene. Ik dan zelf even bellen of mailen, maar gewoon helemaal niks meer :( En dat vind ik eigenlijk echt het ergste. Gewoon niks meer laten weten of wat dan ook :(

Ik snap er gewoon niks meer van. Jaren geleden had ik echt na 3 gesprekken ofzo al een baan en kon ik bijvoorbeeld ook bij 2 van de 3 werken, maar nu schiet het gewoon totaal niet op.
  vrijdag 26 juni 2015 @ 16:04:54 #213
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153859431
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 15:53 schreef Vault-Boy het volgende:

[..]

Nou schrik niet en je zal het misschien niet verwachten, maar de horeca. Je zal denken dat het daar nog heel makkelijk is, maar nee hoor helaas niet (misschien wel voor chefkoks of managers). Daar is het op dit moment ook kut (100 reacties per vacature heb ik vaak gehoord). Best vaak ook op gesprek kunnen komen, maar dan toch het net niet geworden, omdat ze toch een beter iemand hebben of zoals ik al zei helemaal niks meer horen van diegene. Ik dan zelf even bellen of mailen, maar gewoon helemaal niks meer :( En dat vind ik eigenlijk echt het ergste. Gewoon niks meer laten weten of wat dan ook :(

Ik snap er gewoon niks meer van. Jaren geleden had ik echt na 3 gesprekken ofzo al een baan en kon ik bijvoorbeeld ook bij 2 van de 3 werken, maar nu schiet het gewoon totaal niet op.
Ik weet niet zoveel van de horeca, totaal m'n vakgebied niet maar ik geloof je dat het daar best lastig kan zijn en ook nogal leeftijdsgebonden. Heb je wel 'n opleiding in die richting af?
Hallon!
pi_153862637
Terwijl ze toch overal bedieningsmedewerkers zoeken of ben je op zoek naar iets anders in de horeca?
pi_153863455
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 18:20 schreef loezzzje het volgende:
Terwijl ze toch overal bedieningsmedewerkers zoeken of ben je op zoek naar iets anders in de horeca?
Ze zoeken inderdaad zat mensen ja als je die vacatures leest, maar alsnog krijg ik steeds te horen dat ze betere mensen hebben en al zoveel reacties hebben gehad. En ik zoek eigenlijk meer iets in de keuken, omdat ik daar meer ervaring in heb. Heb na een eventueel gesprek ook wel gezegd dat ik ook interesse heb in de bediening, maar tegenwoordig zoeken ze ook steeds meer mensen die echt ervaring hebben in de bediening om kans te maken. En tja leeftijd zal er ook wel mee te maken hebben. Ik ben ook geen 20 meer en die willen ze wel het liefst hebben. Soms kreeg ik dat ook echt te horen van ze en soms staat het ook nog eens in de vacature :')

Mensen zullen misschien nu denken van zeur eens niet en dit en dat. Maar ik heb zelf gehoord wat die mensen allemaal gezegd hebben en willen. En na een tijdje word dat echt super vervelend om steeds te horen. Zeker in deze tijd. Wat ik al zei, ik had er jaren geleden totaal geen last van om werk te vinden in de horeca, maar nu gaat het echt nergens meer over. Bedoel ze krijgen ook zat sollicitaties binnen van mensen die echt niks met de horeca hebben, maar ja die zoeken natuurlijk ook gewoon werk.

Heb toevallig wel volgende week dinsdag weer een gesprek ergens. Dus hopelijk wordt dat wat :)
pi_153863737
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 18:20 schreef loezzzje het volgende:
Terwijl ze toch overal bedieningsmedewerkers zoeken of ben je op zoek naar iets anders in de horeca?
Hoe vaak zie je iemand ouder dan 25 jaar in de bediening staan? In de keuken zijn het ook voornamelijke jongere.
pi_153863863
quote:
14s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 19:08 schreef Myraela het volgende:

[..]

Hoe vaak zie je iemand ouder dan 25 jaar in de bediening staan? In de keuken zijn het ook voornamelijke jongere.
Dit ja.

Niet dat ik nou goed praat, maar helaas is dat wel de realiteit tegenwoordig.

Al moet ik wel zeggen dat het in een hotel wel anders is hoor. Daar heb ik zat met mensen gewerkt die 30 jaar of ouder zijn.
pi_153865088
Ik kom zelf ook uit de horeca (hotel dan) maar idd het zijn meestal studenten die ze willen. Zijn het goedkoopste en kunnen altijd werken, want het is toch over het algemeen 's avonds werken.

Voor mij maakt het geen zak uit wat ik ga doen, als het maar geld oplevert. Voor mijn part caissiere bij de appie, maarja als je daar een papiertje ziet met personeel gezocht en er staat; vanaf 16 jaar, dan weet je eigenlijk al genoeg. 16 tot 18 jaar en het liefste 5 jaar werk ervaring.
  vrijdag 26 juni 2015 @ 20:35:58 #219
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153866013
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 20:01 schreef loezzzje het volgende:
Ik kom zelf ook uit de horeca (hotel dan) maar idd het zijn meestal studenten die ze willen. Zijn het goedkoopste en kunnen altijd werken, want het is toch over het algemeen 's avonds werken.

Voor mij maakt het geen zak uit wat ik ga doen, als het maar geld oplevert. Voor mijn part caissiere bij de appie, maarja als je daar een papiertje ziet met personeel gezocht en er staat; vanaf 16 jaar, dan weet je eigenlijk al genoeg. 16 tot 18 jaar en het liefste 5 jaar werk ervaring.
Boeit het je ook niet om in ploegendienst bijv te werken? Dan gewoon eens googlen op "werken bij [hier naam van willekeurige fabriek in de buurt]" vaak kun je daar nog wel eens productiewerk ofzo doen, is vaak via uitzendbureau 1,5 jaar en dan half jaar eruit en dat soort shit maar verdient best nog wel ok. ^O^

[ Bericht 0% gewijzigd door BlueMage op 27-06-2015 11:52:05 ]
Hallon!
pi_153876035
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 14:46 schreef _Arual_ het volgende:
Hoe komen jullie je dagen een beetje door? Ik voel me zo vreselijk schuldig als ik gewoon iets doe wat ik leuk vind. Dus zit ik vooral de hele tijd op internet te zoeken naar vacatures, maar daar word ik gaar van. Zou ik liever op een vast moment doen, dagelijks. Ik woon in een saai dorp met alleen maar tweeverdieners.
Je moet ook niet elke dag zoeken naar vacatures. Daar wordt je alleen maar depri van. Toen ik zonder werk zat ( heeft 10 maanden geduurd ), had ik 1 dag per week geprikt voor het zoeken naar vacatures en schrijven van brieven. De rest van de week had of gesprekken ( ik heb er veel gehad, vooral bij detacheerders ), of ging wat leuks doen. Lekker wandelen, dagje weg. Dat vond ik erg prettig. Want nogmaals, als je elke dag maar gaat zitten zoeken wordt je depri en gek. Ga liever wat anders doen.
  zaterdag 27 juni 2015 @ 10:04:02 #221
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_153876714
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 08:36 schreef zweefbij het volgende:

[..]

Je moet ook niet elke dag zoeken naar vacatures. Daar wordt je alleen maar depri van. Toen ik zonder werk zat ( heeft 10 maanden geduurd ), had ik 1 dag per week geprikt voor het zoeken naar vacatures en schrijven van brieven. De rest van de week had of gesprekken ( ik heb er veel gehad, vooral bij detacheerders ), of ging wat leuks doen. Lekker wandelen, dagje weg. Dat vond ik erg prettig. Want nogmaals, als je elke dag maar gaat zitten zoeken wordt je depri en gek. Ga liever wat anders doen.
Sommige vacatures staan echter maar een dag of wat open, als ze 50/100 reacties hebben gekregen wordt hij weer weggehaald
  zaterdag 27 juni 2015 @ 10:28:45 #222
34974 trigt013
Ik weet ook niet wat ik doe.
pi_153876944
quote:
7s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 15:24 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Dat je je kennis en vaardigheden wel erg aandikt, daar komen werkgevers snel genoeg achter.
Ik heb ze moeten afzwakken omdat het teveel imponeerde. Mensen geloofde niet dat ik daadwerkelijk de baan wilde met zo'n CV
Het leven is veel te belangrijk om serieus te nemen.
pi_153877085
^dat heb ik dus met als ik solliciteer op een baan onder mijn niveau. hoe kom je gemotiveerd over voor zo'n functie? hun zijn ook niet debiel en zien ook wel dat jij veel meer kunt als zegmaar "vakken vullen"

quote:
5s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 20:35 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Boeit het je ook niet om in ploegendienst bijv te werken? Dan gewoon eens googlen op "werken bij [hier naam van willekeurige fabriek in de buurt] vaak kun je daar nog wel eens productiewerk ofzo doen, is vaak via uitzendbureau 1,5 jaar en dan half jaar eruit en dat soort shit maar verdient best nog wel ok. ^O^
Productiewerk is dan het enige wat ik niet echt zie zitten. Avonddiensten vind ik nog ok maar nachtdiensten ga ik echt niet aan beginnen. Het liefste zou ik ook gewoon weer de horeca uitgaan maarja er is niet echt veel keus at the moment.
pi_153877316
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 10:42 schreef loezzzje het volgende:
^dat heb ik dus met als ik solliciteer op een baan onder mijn niveau. hoe kom je gemotiveerd over voor zo'n functie? hun zijn ook niet debiel en zien ook wel dat jij veel meer kunt als zegmaar "vakken vullen"

[..]

Productiewerk is dan het enige wat ik niet echt zie zitten. Avonddiensten vind ik nog ok maar nachtdiensten ga ik echt niet aan beginnen. Het liefste zou ik ook gewoon weer de horeca uitgaan maarja er is niet echt veel keus at the moment.
Ik heb niks te zoeken in de nachtwereld, maar zou dat niet zo erg vinden. Het is gewoon je dag/nachtritme omgooien. Maar dan wel het liefst waar je ook écht wat moet doen. 's nachts op een kantoor zitten dus niet, dat is echt dodelijk saai. Zelfde als beveiligingswerk. Je verdient op zich makkelijk geld, maar ik zou het na 3 dagen al beu zijn.. het is gewoon dodelijk saai. Prima voor mensen die niet/nauwelijks willen werken, maar ik moet gewoon altijd wat te doen hebben.

Ja, ik heb dat ook. Dat ik gewoon soms helemaal niks hoor van het bedrijf waar ik bij solliciteerde. Neem ik contact op, vragen ze ook van: uhm, was je sollicitatie serieus dan? Volgens je CV lijkt me dit erg onder je niveau.... Tja, wat wil je, de selectie bij HBO baantjes is tegenwoordig moordend en ze stellen keiharde eisen en willen niet genoegen nemen met minder, arbeidsmarkt op dit moment lekker misbruiken... dus dan reageer ik ook maar op de 'simpele' baantjes...
  zaterdag 27 juni 2015 @ 11:51:28 #225
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_153877966
Verkeerde quote. :')
Hallon!
pi_153878267
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 10:42 schreef loezzzje het volgende:
^dat heb ik dus met als ik solliciteer op een baan onder mijn niveau. hoe kom je gemotiveerd over voor zo'n functie? hun zijn ook niet debiel en zien ook wel dat jij veel meer kunt als zegmaar "vakken vullen"

[..]

Productiewerk is dan het enige wat ik niet echt zie zitten. Avonddiensten vind ik nog ok maar nachtdiensten ga ik echt niet aan beginnen. Het liefste zou ik ook gewoon weer de horeca uitgaan maarja er is niet echt veel keus at the moment.
Ik heb het gewoon wel een paar jaar gedaan. En nou heb ik m'n hoogopgeleide functie. Vermoedelijk zou het niet gelukt zijn als ik de banen onder niveau niet had aangenomen. Ik had namelijk ook leeftijdsgenoten die liever thuis bleven dan bij productie gingen werken en vroeg ze of ze nou echt liever diegene hadden die thuis was gebleven.

En productiewerk accepteren betekent niet per definitie dat je over jezelf heen laat lopen. In tegendeel juist, want thuis blijven is veel makkelijker, daar hoef je immers niets voor te doen.

Dus het antwoord op je vraag is er gewoon voor gaan, hoe slecht de baan ook lijkt. En dan zeggen dat je liever werkt dan thuis zit en eventueel kun je nog aangeven dat je door wil groeien en dat daar vaak om werkervaring gevraagd wordt.

Hopelijk vat je het niet te persoonlijk op, maar ik wilde je een spiegel voor houden. Je zegt namelijk dat je wel een baan onder niveau wil maar vervolgens gaat het over wat je juist niet wil, waar je grenzen liggen. De vraag is juist waarom je het wel wil.
pi_153878939
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 12:08 schreef Daboman het volgende:

[..]

Ik heb het gewoon wel een paar jaar gedaan. En nou heb ik m'n hoogopgeleide functie. Vermoedelijk zou het niet gelukt zijn als ik de banen onder niveau niet had aangenomen. Ik had namelijk ook leeftijdsgenoten die liever thuis bleven dan bij productie gingen werken en vroeg ze of ze nou echt liever diegene hadden die thuis was gebleven.

En productiewerk accepteren betekent niet per definitie dat je over jezelf heen laat lopen. In tegendeel juist, want thuis blijven is veel makkelijker, daar hoef je immers niets voor te doen.

Dus het antwoord op je vraag is er gewoon voor gaan, hoe slecht de baan ook lijkt. En dan zeggen dat je liever werkt dan thuis zit en eventueel kun je nog aangeven dat je door wil groeien en dat daar vaak om werkervaring gevraagd wordt.

Hopelijk vat je het niet te persoonlijk op, maar ik wilde je een spiegel voor houden. Je zegt namelijk dat je wel een baan onder niveau wil maar vervolgens gaat het over wat je juist niet wil, waar je grenzen liggen. De vraag is juist waarom je het wel wil.
^^ DIt...

Maar het werkt volgens mij alleen als je het ook écht wilt. Ik ben hoog opgeleid, maar had gerust de productie ingegaan als het me niet gelukt was om de baan van mijn wens op tijd te vinden. En dat kan ik heel geloofwaardig brengen, want het is namelijk gewoon zo.
pi_153924110
omg, hebben jullie echt mensen uit je omgeving om je competenties gevraagd via mail?

Ik ben mijn online training aan het doen... pffff. Ik heb toch helemaal geen zin om anderen daarmee lastig te vallen...
pi_153924168
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 13:16 schreef Lingue het volgende:
omg, hebben jullie echt mensen uit je omgeving om je competenties gevraagd via mail?

Ik ben mijn online training aan het doen... pffff. Ik heb toch helemaal geen zin om anderen daarmee lastig te vallen...
Ik had ook geen zin om door het stof te gaan bij mijn ex-collega's. Dus heb ik familie gevraagd.

Bij de bijeenkomst van het UWV bleek deze training trouwens niet verplicht te zijn.
pi_153924341
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 13:19 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ik had ook geen zin om door het stof te gaan bij mijn ex-collega's. Dus heb ik familie gevraagd.

Bij de bijeenkomst van het UWV bleek deze training trouwens niet verplicht te zijn.
Ik heb 2 oud collega's/vrienden gevraagd. Die ook in hetzelfde schuitje zitten.

Oh ok. Naja ik doe ze maar wel. Beter te veel dan te weinig doen. Benieuwd wanneer ik een brief krijg van UWV. Morgen officiële laatste werkdag.
  maandag 29 juni 2015 @ 20:15:10 #231
213344 Ypmaha
Onjuist bejegend
pi_153934545
Net mijn CV ververst op werk.nl Word ik gelijk weer platgebeld door allemaal recruiters met hippe namen die eindigen op -tech. En allemaal willen ze hetzelfde: dat ik me bij hun ga inschrijven terwijl ze eigenlijk al weten dat er geen werk voor me is.

Echt, als elektromonteur (niveau 3 MBO) moet je echt een rijbewijs hebben wil je aan de slag kunnen.
pi_153934780
Deze week gelukkig weer een aantal gesprekken. Wel een beetje balen dat het zo tering heet wordt. Bedoel met je zomerkleding naar een gesprek gaan is ook niet echt de bedoeling :+
pi_153934900
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 20:23 schreef Vault-Boy het volgende:
Deze week gelukkig weer een aantal gesprekken. Wel een beetje balen dat het zo tering heet wordt. Bedoel met je zomerkleding naar een gesprek gaan is ook niet echt de bedoeling :+
Ik heb wel sollicitanten over de vloer gehad in korte broek en slippers. :P
Zou het zelf niet doen, maar persoonlijk reken ik mensen er niet op af. Ligt wel een beetje aan de functie natuurlijk.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_153935057
quote:
1s.gif Op maandag 29 juni 2015 20:28 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ik heb wel sollicitanten over de vloer gehad in korte broek en slippers. :P
Zou het zelf niet doen, maar persoonlijk reken ik mensen er niet op af. Ligt wel een beetje aan de functie natuurlijk.
Naja het is de horeca, maar het zijn geen simpele eettenten zeg maar (1 hotel en 1 luxere restaurant). Ik denk niet dat die mensen het heel netjes vinden als je met korte broek komt of in je zomeroutfit. Een pak hoeft ook weer niet, maar wel een beetje netjes natuurlijk (moet toch een beetje representatief overkomen). Ach het is even heen en weer ;) Als ik weer thuis ben kleed ik me wel weer om.
pi_153947143
Ik heb weer werk over een paar weken. Gewoon fulltime
pi_153947735
Pfff... Ik kreeg laatst weer te horen dat het allemaal niet zo goed aansloot. Dit nadat ze eerst zeiden dat ik zo goed bij de functie zou passen. Nou, ik wilde natuurlijk wel even weten waarom ze daar op terug waren gekomen, want ik vond het maar een rare gang van zaken. Dus ik daarnaar vragen.

"Tja, je aansluitende werk ervaring is toch al weer even geleden he?"

En dat gaat dus om... Vorig jaar. En zeg dan niet eerst iets anders. Sloot ze ook nog af met "maar ik vond je motivatiebrief ontzettend goed geschreven!" (eigenlijk nog een trap na want voor de functie moest je dus vooral goed kunnen... Juist ja, schrijven).

Gaat gewoon helemaal nergens meer over dit, ik word er echt verdrietig van.
pi_153947857
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 10:31 schreef blondetrien het volgende:
Pfff... Ik kreeg laatst weer te horen dat het allemaal niet zo goed aansloot. Dit nadat ze eerst zeiden dat ik zo goed bij de functie zou passen. Nou, ik wilde natuurlijk wel even weten waarom ze daar op terug waren gekomen, want ik vond het maar een rare gang van zaken. Dus ik daarnaar vragen.

"Tja, je aansluitende werk ervaring is toch al weer even geleden he?"

En dat gaat dus om... Vorig jaar. En zeg dan niet eerst iets anders. Sloot ze ook nog af met "maar ik vond je motivatiebrief ontzettend goed geschreven!" (eigenlijk nog een trap na want voor de functie moest je dus vooral goed kunnen... Juist ja, schrijven).

Gaat gewoon helemaal nergens meer over dit, ik word er echt verdrietig van.
Vorig jaar is toch niet zo lang geleden? Bovendien is het helaas steeds vaker zo dat het profiel wat ze vragen in werkelijk hoger ligt dan wat de vacature doet vermoeden. Smerige spelletjes helaas.
pi_153948107
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 10:39 schreef Deezertje het volgende:

[..]

Vorig jaar is toch niet zo lang geleden?
Nee, dat dacht ik dus ook. :') Overigens ben ik gelukkig wel mondig genoeg om dat dan ook even te melden, maar ik kan er gewoon met mijn hoofd niet bij.

En inderdaad, ze zoeken gewoon vooral zestienjarigen met 20 jaar werkervaring geloof ik. 8)7 En anders seniors.
pi_153948318
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 10:31 schreef blondetrien het volgende:
Pfff... Ik kreeg laatst weer te horen dat het allemaal niet zo goed aansloot. Dit nadat ze eerst zeiden dat ik zo goed bij de functie zou passen. Nou, ik wilde natuurlijk wel even weten waarom ze daar op terug waren gekomen, want ik vond het maar een rare gang van zaken. Dus ik daarnaar vragen.

"Tja, je aansluitende werk ervaring is toch al weer even geleden he?"

En dat gaat dus om... Vorig jaar. En zeg dan niet eerst iets anders. Sloot ze ook nog af met "maar ik vond je motivatiebrief ontzettend goed geschreven!" (eigenlijk nog een trap na want voor de functie moest je dus vooral goed kunnen... Juist ja, schrijven).

Gaat gewoon helemaal nergens meer over dit, ik word er echt verdrietig van.
Gewoon een beetje sjoemelen op je cv met je werkervaring. Ze controleren toch bijna nooit.
Als het eens misgaat jammer dan.
pi_153949233
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 11:06 schreef r0dawa het volgende:

[..]

Gewoon een beetje sjoemelen op je cv met je werkervaring. Ze controleren toch bijna nooit.
Als het eens misgaat jammer dan.
Maar dat vind ik dus niet netjes en niet nodig. Ik reageer niet op functies waarvan ik weet dat ik ze niet aan kan. Mijn werkervaring is prima zo. Ik ben daarnaast gewoon goed in wat ik doe en ik wil op dit moment eigenlijk alles wel aanpakken om maar niet een uitkering in te hoeven (maar daarbij wil ik dus niet over mijn achtergrond 'liegen').

Ik snap wat je bedoelt, hoor, desperate times, desperate measures. Maar.... Wat is een sollicitatie eigenlijk nog waard als ze je alleen uitnodigen op basis van een gedeeltelijk fictief verhaaltje? Noem me koppig, maar ik kan of wil me daar dus echt niet toe zetten.

[ Bericht 1% gewijzigd door blondetrien op 30-06-2015 11:57:21 ]
pi_153949676
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 11:50 schreef blondetrien het volgende:

[..]

Maar dat vind ik dus niet netjes en niet nodig. Ik reageer niet op functies waarvan ik weet dat ik ze niet aan kan. Mijn werkervaring is prima zo. Ik ben daarnaast gewoon goed in wat ik doe en ik wil op dit moment eigenlijk alles wel aanpakken om maar niet een uitkering in te hoeven (maar daarbij wil ik dus niet over mijn achtergrond 'liegen').

Ik snap wat je bedoelt, hoor, desperate times, desperate measures. Maar.... Wat is een sollicitatie eigenlijk nog waard als ze je alleen uitnodigen op basis van een gedeeltelijk fictief verhaaltje? Noem me koppig, maar ik kan of wil me daar dus echt niet toe zetten.
Je had wat kunnen schuiven met je werkervaring. Zodat het lijkt dat je net ontslagen bent oid. Meestal worden sollicitanten ook maar als een stuk stront behandeld
pi_153949864
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 12:06 schreef r0dawa het volgende:

[..]

Je had wat kunnen schuiven met je werkervaring. Zodat het lijkt dat je net ontslagen bent oid. Meestal worden sollicitanten ook maar als een stuk stront behandeld
Ik kom net uit een andere baan gezet, dus dan zou ik die ervaring volledig moeten wissen. Dat vind ik gewoon niet nodig, ik heb daar in een jaar tijd ook heel veel geleerd, juist op communicatief vlak (waar ze dus naar zoeken, communicatieve personen). Ze vinden sowieso toch wel een reden om je niet aan te nemen lijkt het. ;(
pi_153950288
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 12:13 schreef blondetrien het volgende:

[..]

Ik kom net uit een andere baan gezet, dus dan zou ik die ervaring volledig moeten wissen. Dat vind ik gewoon niet nodig, ik heb daar in een jaar tijd ook heel veel geleerd, juist op communicatief vlak (waar ze dus naar zoeken, communicatieve personen). Ze vinden sowieso toch wel een reden om je niet aan te nemen lijkt het. ;(
Maarja als blonde lekkere chick kan je toch wel een baantje krijgen
  Redactie Sport donderdag 2 juli 2015 @ 14:20:07 #244
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_154004186
Ik voeg me hier maar eens bij. Net afgestudeerd, maar weinig (letterlijke) vacatures te vinden op dit gebied (sport branche). Ze zijn er wel, maar worden onder allerlei beroepsgroepen geschaard waardoor je bij het lezen van de vacature er pas achter komt wat ze bedoelen met die functie.

Tot nu toe alleen maar vacatures gevonden die vragen om minimaal 2 jaar werkervaring. :')

Dus ik kom hier eens meelezen en misschien daardoor wat tips te krijgen en ervaringen van hoe het bij jullie gaat.
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
pi_154007609
Zo wordt je een paar maanden nergens uitgenodigd en nu blijf ik gebeld worden. Volgende week alweer 5 gesprekken :)
pi_154012134
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 16:31 schreef Vault-Boy het volgende:
Zo wordt je een paar maanden nergens uitgenodigd en nu blijf ik gebeld worden. Volgende week alweer 5 gesprekken :)
Goed bezig!

Bij mij andersom :')

Denk dat ik mijn carriereswitch op een andere manier moet gaan laten plaatsvinden. Die hard iets anders gaan doen gaat em niet worden.
pi_154012205
quote:
7s.gif Op donderdag 2 juli 2015 14:20 schreef DeLuna het volgende:
Ik voeg me hier maar eens bij. Net afgestudeerd, maar weinig (letterlijke) vacatures te vinden op dit gebied (sport branche). Ze zijn er wel, maar worden onder allerlei beroepsgroepen geschaard waardoor je bij het lezen van de vacature er pas achter komt wat ze bedoelen met die functie.

Tot nu toe alleen maar vacatures gevonden die vragen om minimaal 2 jaar werkervaring. :')

Dus ik kom hier eens meelezen en misschien daardoor wat tips te krijgen en ervaringen van hoe het bij jullie gaat.
Sportbranche is breed. Wat zoek je wat meer specifieker?
En minimaal 2 jaar... Heb je geen stages gelopen? Bijbaantjes gehad?
Ik zou het wel proberen. Of bellen en aangeven dat je net afgestudeerd bent in die richting maar je de functie echt perfect vindt passen bij jou en of het mogelijk is om als afgestudeerde ook te reageren of dat ze echt zoeken naar iemand met ervaring.

1. heb je al contact gemaakt en misschien door dat contact ervaren ze al een beetje wie je bent
2. je maakt niet voor jan l*l een brief steeds.
  donderdag 2 juli 2015 @ 19:33:29 #248
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_154012336
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 19:25 schreef Lingue het volgende:

[..]

Goed bezig!

Bij mij andersom :')

Denk dat ik mijn carriereswitch op een andere manier moet gaan laten plaatsvinden. Die hard iets anders gaan doen gaat em niet worden.
Wat voor carriereswitch zit je aan te denken?
Hallon!
pi_154012450
quote:
5s.gif Op donderdag 2 juli 2015 19:33 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Wat voor carriereswitch zit je aan te denken?
Ik wil echt uit de business naar de ondersteunende rol.

[ Bericht 10% gewijzigd door Lingue op 02-07-2015 19:47:27 ]
  donderdag 2 juli 2015 @ 19:42:28 #250
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_154012589
Mja werkervaring is altijd wel belangrijk dat is de ellende.
Hallon!
pi_154012705
Jup... Terwijl ik weet dat ik gewoon op het goede niveau kan presteren, is het nog niet af te leiden uit mijn CV. En daardoor afgewezen worden.

Heb nu 1 mogelijke aanknoping maar daar moet dan nog even hard onderhandeld worden, want ze willen mij laten doen wat ik al 8 jaar doe maar ik wil iets nieuws doen. Maar moet wel salaris inleveren want ik kom daar iets nieuws doen... Dat klopt dus niet helemaal :P
Of ik ga weg uit de detachering en voor een 'gewoon' bedrijf werken uit mijn huidige vakgebied en dan doorgroeien (groot bedrijf die ook PMO doet).
  donderdag 2 juli 2015 @ 19:47:22 #252
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_154012734
Tsja ik had wat geluk dat ik 1.5 jaar als operator ervaring kon opdoen zonder verdere opleiding bij m'n vorige werk, dat heeft me aan mijn huidige baan met meer mogelijkheden geholpen.
Hallon!
pi_154012758
Geluk moet er ook zijn! En het komt wel goed. Moet denk ik gewoon weer even tegen mijzelf zeggen dat de stap naar iets nieuws ook gefaseerd kan verlopen. niet alles kan per direct helemaal perfect zijn.
  donderdag 2 juli 2015 @ 19:49:40 #254
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_154012804
Ja precies, bij mij is het ook niet opeens gegaan hoor, vanuit de logistiek naar de technische sector. Niet voor niks dat MissionPhailed nog zei "de aanhoudster wint". ;)

...terwijl ik ook echt dacht dat ik m'n sollicitatiegesprek voor deze baan totaal verneukt had bieden ze me 'n hogere functie dan waar ik oorspronkelijk op gesolliciteerd had aan. :') :o
Hallon!
pi_154012860
Ja precies. Ik solliciteer dus ook braaf weer verder. En voor mijn eigen gemoedsrust solliciteer ik even niet op die hele specifieke rollen, maar meer algemeen of mijn eigen vakgebied.
pi_154012877
Nice! ben je er al begonnen? Wel fijn dat ze die mogelijkheid ook hebben/bieden! Dan is er genoeg mogelijk daar!
  donderdag 2 juli 2015 @ 19:54:20 #257
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_154012954
Ja werk er deze week voor 't eerst, is nu nog ff "makkelijk" werk (wel erg warm maar ja dat is het overal :P ) en volgende week ga ik naar de afdeling waar ik ook opgeleid zal worden. :) Verscheidene "hoge heren" hebben zich al aan me voorgesteld en me succes gewenst enzo. :P Echt wel 'n fijn bedrijf hoor, heb de indruk dat ze er wel vertrouwen in hebben dat ik het allemaal kan leren en ik ga dat vertrouwen niet beschamen uiteraard. ;)
Hallon!
pi_154013007
Heel goed! Fijn zeg! Lekker weer aan het werk!
  donderdag 2 juli 2015 @ 19:57:30 #259
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_154013053
Ja heb gewoon geen vakantie dit jaar, ach ja, komt goed. Iedereen in dit topic: hou vol, het komt echt wel 'n keer goed. :)
Hallon!
pi_154013146
quote:
11s.gif Op donderdag 2 juli 2015 19:57 schreef BlueMage het volgende:
Ja heb gewoon geen vakantie dit jaar, ach ja, komt goed. Iedereen in dit topic: hou vol, het komt echt wel 'n keer goed. :)
Ai, dat is wel een domper maar ook logisch. Hopelijk af en toe nog eens een verdwaalde vrije dag. En anders met het lange kerstweekend bijtanken ;)
  donderdag 2 juli 2015 @ 20:01:19 #261
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_154013173
Ja idd 'n keer een lang weekend vrij pakken, zoiets idd.
Hallon!
  Redactie Sport donderdag 2 juli 2015 @ 20:23:58 #262
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_154013837
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 19:28 schreef Lingue het volgende:

[..]

Sportbranche is breed. Wat zoek je wat meer specifieker?
En minimaal 2 jaar... Heb je geen stages gelopen? Bijbaantjes gehad?
Ik zou het wel proberen. Of bellen en aangeven dat je net afgestudeerd bent in die richting maar je de functie echt perfect vindt passen bij jou en of het mogelijk is om als afgestudeerde ook te reageren of dat ze echt zoeken naar iemand met ervaring.

1. heb je al contact gemaakt en misschien door dat contact ervaren ze al een beetje wie je bent
2. je maakt niet voor jan l*l een brief steeds.
Als beleidsmedewerker/adviseur vragen ze vaak minimaal 2 jaar ervaring als senior (!) beleidsadviseur, dat moet je dus eigenlijk lezen als 12 jaar. Maar ik heb er inmiddels al twee waarbij dat niet zo is.
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  vrijdag 3 juli 2015 @ 09:13:30 #263
139380 Keltie
Meemeemeemee
pi_154024165
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 13:07 schreef Lingue het volgende:
Er is mij gevraagd een salarisvoorstel te doen. Had een indicatie gegeven en of ik daar wat van wilde afwijken. Ja dat kan. Maar nu moet ik een nieuw voorstel doen... Hoe lastig is dat!
Weet niet waar en hoe te beginnen :')

Eerst maar eens alles op een rijtje zetten.
In zo'n situatie zou ik het gevraagde salaris verdubbelen. Eigenlijk zeggen ze dat je te duur bent en of je even in je eigen vlees wil snijden. Prima als je te duur bent, maar dan moeten zij maar met een tegenbod komen; de marktkoopman in Turkije dingt ook niet af op z'n eigen nepshirtje..
pi_154024204
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 09:13 schreef Keltie het volgende:

[..]

In zo'n situatie zou ik het gevraagde salaris verdubbelen. Eigenlijk zeggen ze dat je te duur bent en of je even in je eigen vlees wil snijden. Prima als je te duur bent, maar dan moeten zij maar met een tegenbod komen; de marktkoopman in Turkije dingt ook niet af op z'n eigen nepshirtje..
Ik heb besloten de bal terug te kaatsen met een aantal argumenten waaronder dat zij mogen aangeven wat ze denken dat ze mij willen betalen. Als daar een te groot gat tussen zit hoeven we beiden geen moeite te doen.
pi_154024289
Hekel aan uitzendbureaus die beloven terug te bellen en te mailen maar dat gewoon niet doen. Ze hebben zelf toch ook belang bij geschikte mensen vinden? Of werken daar een stelletje nietjes die geen mensen durven af te wijzen?
pi_154024693
Ook ik meld me maar eens hier. Vers afgestudeerd (hbo) en altijd naast mijn studie gewerkt, nu echter al even niet meer. Kijken of ik wat kan vinden...
  vrijdag 3 juli 2015 @ 11:41:23 #267
416020 K44S
The bearded man
pi_154026980
Hallo ieder, vanaf 1 Augustus ben ik ook werkloos.

Ik weet vrij goed wat ik wil en kan:
Studies: -
Verkoopmedewerker (MBO 2)
Commercieel medewerker (MBO3).

Aantal jaren ervaring in diverse winkels.
Een paar maanden stage als commercieel medewerker(binnendienst).

------
Ik kan naar mijn idee goed verkopen(ik ben bekend met verkooptechnieken en heb een vlotte babbel). Daarbij weet ik precies wat de woorden Klantenservice en klanttevredenheid, inhouden.
------
Wat ik zou willen:
Baan als intercedent/recruiter/coach.
Waarom: Ik kan goed met mensen praten en ik merk dat veel vrienden/familie/kennissen. Vaak niet weten wat ze willen.
En daarbij vind ik het een uitdaging om met targets te werken en nieuwe contacten te leggen.

Dit alles merken vrienden en kennissen ook aan mij.

"Nou, wat houdt je tegen?"

Vele bedrijven willen HBO HR en enkele jaren ervaring.
En de 21+ toets is er pas volgend jaar.

Als iemand suggesties/tips&tricks weet. Dan hoor ik het graag :)
The bearded man: “So many good tunes, I didn't have time to shave!”
pi_154036972
Ik ben nog steeds aan het solliciteren. Jammer dat zoveel bedrijven gewoon niets meer laten horen.
Het kan soms ook juist heel snel. Vanmiddag heb ik gereageerd op een vacature die er sinds vanmorgen op stond. 2 uur later krijg ik al een standaard afwijzingsmailtje met 'na zorgvuldige selectie hebben wij besloten de procedure niet met u voort te zetten' :')
Ik vraag me af hoeveel reacties ze al hebben binnen die paar uur dat ze nu al mensen hebben kunnen vergelijken en selecteren. Lekker geloofwaardig..
  vrijdag 3 juli 2015 @ 20:15:10 #269
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_154039325
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 18:33 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ben nog steeds aan het solliciteren. Jammer dat zoveel bedrijven gewoon niets meer laten horen.
Het kan soms ook juist heel snel. Vanmiddag heb ik gereageerd op een vacature die er sinds vanmorgen op stond. 2 uur later krijg ik al een standaard afwijzingsmailtje met 'na zorgvuldige selectie hebben wij besloten de procedure niet met u voort te zetten' :')
Ik vraag me af hoeveel reacties ze al hebben binnen die paar uur dat ze nu al mensen hebben kunnen vergelijken en selecteren. Lekker geloofwaardig..
Dat gebeurt gewoon teveel.

ik werd gebeld door een uitzendbureau 19 juni kon gelijk de maandag erop op gesprek. Mooie baan op kantoor met een programma waar ik bij m'n vorige werkgever 5 jaar mee gewerkt heb. Gesprek is positief verlopen ook bij het bedrijf zelf. Nu moesten ze alleen nog intern bij het bedrijf overleggen en ik zou voor het einde van deze week iets horen. Nou mooi niet en het uitzendbureau had ook niks gehoord. Nu gaan ze maandag bellen. Hoop dat ik daar nog aan de slag kan maar mijn hoop wordt wel een stuk kleiner. ;(
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
pi_154039402
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 09:23 schreef Deezertje het volgende:
Hekel aan uitzendbureaus die beloven terug te bellen en te mailen maar dat gewoon niet doen. Ze hebben zelf toch ook belang bij geschikte mensen vinden? Of werken daar een stelletje nietjes die geen mensen durven af te wijzen?
Teveel aanbod .. Of geen vacatures
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 4 juli 2015 @ 09:52:15 #271
416020 K44S
The bearded man
pi_154052961
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 18:33 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ben nog steeds aan het solliciteren. Jammer dat zoveel bedrijven gewoon niets meer laten horen.
Het kan soms ook juist heel snel. Vanmiddag heb ik gereageerd op een vacature die er sinds vanmorgen op stond. 2 uur later krijg ik al een standaard afwijzingsmailtje met 'na zorgvuldige selectie hebben wij besloten de procedure niet met u voort te zetten' :')
Ik vraag me af hoeveel reacties ze al hebben binnen die paar uur dat ze nu al mensen hebben kunnen vergelijken en selecteren. Lekker geloofwaardig..
quote:
2s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 20:15 schreef WEST het volgende:

[..]

Dat gebeurt gewoon teveel.

ik werd gebeld door een uitzendbureau 19 juni kon gelijk de maandag erop op gesprek. Mooie baan op kantoor met een programma waar ik bij m'n vorige werkgever 5 jaar mee gewerkt heb. Gesprek is positief verlopen ook bij het bedrijf zelf. Nu moesten ze alleen nog intern bij het bedrijf overleggen en ik zou voor het einde van deze week iets horen. Nou mooi niet en het uitzendbureau had ook niks gehoord. Nu gaan ze maandag bellen. Hoop dat ik daar nog aan de slag kan maar mijn hoop wordt wel een stuk kleiner. ;(
Ik had laatst een intake gesprek bij een uitzendbureau (meer sales/marketing gericht).
Zij hadden een opdrachtgever vanuit de energiemarkt(alleen als ik echt wanhopig word, dan doe ik het wel). En ik had dus aangegeven wat mij leuker lijkt.

Dus ze zouden met 2 bedrijven contact hebben(afgelopen Maandag) en mij contacten bij goed nieuws.. Dus ik heb Maandag,Dinsdag,Do... en tot vandaag niks gehoord.
Ik heb Dinsdag wel een mailtje gestuurd of ze nog nieuws hadden. Verloren hoop :'). Dus ja... ik wachtte daar natuurlijk al niet op, maar fatsoenlijk is anders.

Ik vroeg nog bij het intake gesprek: Vertel mij eens waarom ik via jullie bij een bedrijf zou moeten werken?
"Omdat wij echt tot het gaatje gaan om een kandidaat bij een bedrijf te krijgen" :') surreee
The bearded man: “So many good tunes, I didn't have time to shave!”
pi_154053635
Gewoon bellen in plaats van laffe mailtjes sturen. Zeker in die branche.
pi_154053826
Uitzendbureaus vertrouw ik toch niet helemaal. Ben van de week bij een langs geweest. allemaal best leuk en goed te doen hoor, maar in dit geval was het bedrijf zelf ook gewoon aan het zoeken blijkbaar. Ze hadden dus al iemand. Ik denk dat ik het gewoon liever zelf regel, tenzij het niet anders kan.

Oja, net gebeld door een bedrijf waar ik 2 weken terug een dagje heb meegelopen. Ik had al niets meer verwacht en heb hierin gelijk gekregen. Ze krijgen een extra stagiair dus de vacature vervalt :(
  zaterdag 4 juli 2015 @ 19:12:31 #274
416020 K44S
The bearded man
pi_154066211
quote:
14s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 10:50 schreef Myraela het volgende:
Gewoon bellen in plaats van laffe mailtjes sturen. Zeker in die branche.
Ik had de eerste keer gebeld ;), toen werd er opgenomen en meteen weer opgehangen.

"technische fout" :').
The bearded man: “So many good tunes, I didn't have time to shave!”
  zaterdag 4 juli 2015 @ 19:13:02 #275
416020 K44S
The bearded man
pi_154066221
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 11:02 schreef Dragonberry het volgende:
Uitzendbureaus vertrouw ik toch niet helemaal. Ben van de week bij een langs geweest. allemaal best leuk en goed te doen hoor, maar in dit geval was het bedrijf zelf ook gewoon aan het zoeken blijkbaar. Ze hadden dus al iemand. Ik denk dat ik het gewoon liever zelf regel, tenzij het niet anders kan.

Oja, net gebeld door een bedrijf waar ik 2 weken terug een dagje heb meegelopen. Ik had al niets meer verwacht en heb hierin gelijk gekregen. Ze krijgen een extra stagiair dus de vacature vervalt :(
Ik heb een redelijk lange tijd bij KGU uitzendbureau. Was prima te doen :).
The bearded man: “So many good tunes, I didn't have time to shave!”
  zaterdag 4 juli 2015 @ 20:46:08 #276
14736 ABundy
I can DO it!
pi_154068678
Voor mensen in Amsterdam, ik zoek nog personeel om sushi te maken. Als je interesse hebt, graag pm sturen voor meer info. Dit is geen Spam, ik heb dit topic gevolgd toen ik werkloos was en probeer zo misschien iemand te helpen
pi_154112131
En gelukkig zijn er ook bedrijven die wel daadwerkelijk CV lezen en moeite doen.

Vorige week gesolliciteerd ergens, tegen de sluitingstermijn aan. Mag deze week op gesprek.
En ze gaven al aan dat ze mensen ingepland hadden staan maar wel graag mij er ook bij wilden hebben nav mijn CV.

Het bedrijf heeft nu al punten verdiend op hun proces van werving en selectie.
  maandag 6 juli 2015 @ 23:06:58 #278
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_154129223
Ik heb me trouwens ingeschreven voor Make IT Work (dat werd hier in het topic ook genoemd) en heb donderdag de werkgeversmarkt. Gaan er nog meer mensen heen?
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_154193317
Heb net nota bene via een ander uitzendbureau moeten vernemen dat de vacature allang ingevuld is. Best schandalig. Staan soms bij meerdere bureaus uit, ook met verschillende salarissen. Weet je meteen hoeveel het uitzendbureau zelf afsnoept... Soms wel 3 euro per uur verschil.
  donderdag 9 juli 2015 @ 11:04:39 #280
47102 Elvi
miemkwien
pi_154193410
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 10:58 schreef Deezertje het volgende:
Heb net nota bene via een ander uitzendbureau moeten vernemen dat de vacature allang ingevuld is. Best schandalig. Staan soms bij meerdere bureaus uit, ook met verschillende salarissen. Weet je meteen hoeveel het uitzendbureau zelf afsnoept... Soms wel 3 euro per uur verschil.
Ik probeer er eigenlijk altijd achter te komen bij welk bedrijf de vacature uitstaat, en solliciteer dan bij hen. Vaak staan de vacatures ook op Linkedin bijvoorbeeld ;)
pi_154195393
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 11:04 schreef Elvi het volgende:

[..]

Ik probeer er eigenlijk altijd achter te komen bij welk bedrijf de vacature uitstaat, en solliciteer dan bij hen. Vaak staan de vacatures ook op Linkedin bijvoorbeeld ;)
Ik ook, maar sommige (grote) bedrijven werken uitsluitend met uitzendbureaus dus ben je daar altijd afhankelijk van... Vaak staat daar ook meteen het salaris bij, bij alle vacatures waar 'marktconform' salaris staat weet je dat het niet meer dan 10 euro per uur is... ;(
pi_154198153
Pfffff vandaag weer een rare sollicitatie gehad man.

Ik zou eigenlijk 15:00 daar een gesprek hebben, maar ik mocht eerder komen als ik klaar was bij de andere gesprekken. Ik kom daar dus binnen en ineens is het te druk en kreeg eigenlijk al een vaag gevoel. Diegene dus iemand van de keuken roepen, maar volgens mij had die er ook niet veel zin in. Ik hoorde ook iemand van de keuken op een denigrerende manier ''nou'' roepen. Maar goed ik liep met de chef mee en daar komt het. Hij een beetje lacherig doen aan de tafel en zeggen dat ze eigenlijk niemand zoeken, en dus nog geen 30 seconden later stond ik alweer buiten pffff.

Volgens mij zoeken ze wel iemand, maar vonden ze mij raar ofzo. Tenminste zo'n gevoel kreeg ik echt bij. Daarbij mij ook lekker voor niks te laten komen :( Ik kreeg er echt een raar gevoel bij achteraf. Volgens mij hadden ze me anders voorgesteld ofzo want dit heb ik nog nooit meegemaakt.

Gelukkig wel 2 andere leuke gesprekken gehad en daar kan ik volgende week een dag meedraaien :) Snel het bovenstaande maar vergeten :W
pi_154215630
Vanaf 1 augustus ben ik ook werkloos. Na 3 jaarcontracten helaas geen verlenging naar een vast contract.

Ik heb de afgelopen 3 jaar als administratief medewerker gewerkt in de pensioenwereld. Nu ben ik niet echt op zoek naar een functie in dezelfde branche maargoed, wie weet verander ik nog van gedachten :').

Dus, hallo :W
  vrijdag 10 juli 2015 @ 10:23:32 #284
134184 WEST
AFC AJAX 4 EVER
pi_154216310
Nog niet helemaal zeker, maar volgens die kerel van het uitzendbureau is het voor 90% zeker dat ik bij dat bedrijf waar ik in juni gesprek mee gehad kom na de bouwvak (10 augustus)
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation. It’s no time to be afraid
Put our differences behind us. While we shine like the sun
See what we've all become. Together we are one
pi_154227483
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 09:40 schreef GotC het volgende:
Vanaf 1 augustus ben ik ook werkloos. Na 3 jaarcontracten helaas geen verlenging naar een vast contract.

Ik heb de afgelopen 3 jaar als administratief medewerker gewerkt in de pensioenwereld. Nu ben ik niet echt op zoek naar een functie in dezelfde branche maargoed, wie weet verander ik nog van gedachten :').

Dus, hallo :W
Oude bekende. Volgens mij hadden wij tegelijk een baan gevonden, waarbij je me adviseerde hoe om te gaan met nachtdiensten. Ik dacht eigenlijk dat je recruiter geworden was.
pi_154227511
Zo, twee sollicatiebrieven verzonden, meerdere profielen op vacaturewebsites bijgewerkt en gebeld met een potentiële werkgever. Best een productief dagje, nu maar hopen dat het ook resultaat biedt...
pi_154229041
Ook maar weer eens de arbeidsmarkt op. Drie gesprekken gepland.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_154254113
Ik heb eind volgende week een sollicitatiegesprek (verkoop) en ik heb begrepen dat er een assessment/verkoopgesprek zal plaatsvinden. Zelf heb ik ervaring met de verkoop van producten en diensten die dit bedrijf niet aanbiedt.
Informatie opzoeken over hun producten is iets wat ik sowieso nog moet doen.
Volgende week wordt dus de eerste keer dat ik met een assessment te maken krijg en ik ben benieuwd naar de ervaringen van anderen. Hoe heb jij je voorbereid? Hoe zag je assessment eruit? Heb je nog tips voor mij waar ik op moet letten?
pi_154255368
quote:
5s.gif Op zaterdag 11 juli 2015 20:32 schreef karton2 het volgende:
Ik heb eind volgende week een sollicitatiegesprek (verkoop) en ik heb begrepen dat er een assessment/verkoopgesprek zal plaatsvinden. Zelf heb ik ervaring met de verkoop van producten en diensten die dit bedrijf niet aanbiedt.
Informatie opzoeken over hun producten is iets wat ik sowieso nog moet doen.
Volgende week wordt dus de eerste keer dat ik met een assessment te maken krijg en ik ben benieuwd naar de ervaringen van anderen. Hoe heb jij je voorbereid? Hoe zag je assessment eruit? Heb je nog tips voor mij waar ik op moet letten?
Wat voor functie is het precies? D2D, B2B, direct sales?
pi_154255476
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juli 2015 21:22 schreef DW457 het volgende:

[..]

Wat voor functie is het precies? D2D, B2B, direct sales?
Alleen B2B verkoop. B2C wordt ook gedaan, maar dat heeft niks met deze positie te maken.
Misschien ook handig om te vermelden is dat ze luxe producten verkopen; denk aan wijnkoelkast, gasformuizen, koelkasten die allemaal niet doorsnee BCC of Mediamarkt-spul zijn.
Prijzen beginnen pas bij 2000 euro bijvoorbeeld. Voor deze positie is het de bedoeling dat in eerste instantie de nadruk op wijnkoelkast ligt.

[ Bericht 22% gewijzigd door karton2 op 11-07-2015 21:44:16 ]
pi_154257138
*meldt zich.

Sinds afgelopen woensdag ben ik bachelor of laws. En nu zoek ik dus werk wat daarbij past, en misschien op wat hoger niveau dan secretaresse of administratief medewerker.

Iemand tips?
pi_154258503
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2015 21:27 schreef karton2 het volgende:

[..]

Alleen B2B verkoop. B2C wordt ook gedaan, maar dat heeft niks met deze positie te maken.
Misschien ook handig om te vermelden is dat ze luxe producten verkopen; denk aan wijnkoelkast, gasformuizen, koelkasten die allemaal niet doorsnee BCC of Mediamarkt-spul zijn.
Prijzen beginnen pas bij 2000 euro bijvoorbeeld. Voor deze positie is het de bedoeling dat in eerste instantie de nadruk op wijnkoelkast ligt.
Zorg ervoor dat je verkooptechnieken in orde zijn zoals je het in voorgaande functies hebt gedaan. Laat gewoon zien wat je in huis hebt en bereid jezelf voor op lastige vragen en een klant die eigenlijk niet wil kopen. Doe dus gewoon je ding, dan moet het wel goed komen. T is minder spannend dan dat je nu misschien denkt.
  maandag 13 juli 2015 @ 14:41:59 #293
47102 Elvi
miemkwien
pi_154299030
Op Twitter zag ik deze link voorbijkomen: 41 CV templates. Er staan een aantal gratis templates bij :) Misschien dat een cv er dan net wat beter uitspringt.
  maandag 13 juli 2015 @ 14:44:03 #294
108913 Godshand
guide4you
pi_154299060
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2015 22:29 schreef Victoriaatje het volgende:
*meldt zich.

Sinds afgelopen woensdag ben ik bachelor of laws. En nu zoek ik dus werk wat daarbij past, en misschien op wat hoger niveau dan secretaresse of administratief medewerker.

Iemand tips?
Nog master doen :)
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_154299379
vorige week een gesprek gehad bij een bedrijf. was heel positief. belt ze me vandaag op dat ze geen plek heeft maar als dat zo is in de toekomst, dan belt ze me op. wtf :? ik ben daar op gesprek geweest en nu heeft ze ineens geen plek. geef dan de echte reden waarom je me niet wilt ipv deze bullshit.
pi_154299552
Zucht. Ik werd net gebeld door een uitzendbureau. Worden er allemaal vragen aan me gesteld en heb ik eerlijk verteld dat ik 1 diploma dat vereist is nog niet heb, maar dat ik me net voor die cursus heb opgegeven.
Vervolgens vraagt ze aan me of ik via hun site wil solliciteren, maar die site stelt ook drie vragen waarvan 1 die betrekking heeft op dat diploma: geen match. Dus ik kan niet eens solliciteren.
Verwachten ze nou een brutale instelling door toch met omwegen te solliciteren of was ze zelf te schijterig me 'nee' te verkopen. 8)7
Dear heart, please stop getting involved in Everything.Your job is just to pump blood,So stick to it.
  maandag 13 juli 2015 @ 15:11:18 #297
47102 Elvi
miemkwien
pi_154299719
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2015 15:05 schreef mrs.bashful het volgende:
Zucht. Ik werd net gebeld door een uitzendbureau. Worden er allemaal vragen aan me gesteld en heb ik eerlijk verteld dat ik 1 diploma dat vereist is nog niet heb, maar dat ik me net voor die cursus heb opgegeven.
Vervolgens vraagt ze aan me of ik via hun site wil solliciteren, maar die site stelt ook drie vragen waarvan 1 die betrekking heeft op dat diploma: geen match. Dus ik kan niet eens solliciteren.
Verwachten ze nou een brutale instelling door toch met omwegen te solliciteren of was ze zelf te schijterig me 'nee' te verkopen. 8)7
Timing uitzendbureau zeker? :P
pi_154299733
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2015 15:11 schreef Elvi het volgende:

[..]

Timing uitzendbureau zeker? :P
Jaaa. Je mag door voor de koelkast. :)
Dear heart, please stop getting involved in Everything.Your job is just to pump blood,So stick to it.
  maandag 13 juli 2015 @ 15:21:15 #299
211554 BlueMage
FOK! Insect
pi_154299954
Niet echt goede ervaringen met de cv-oogsters van Timing eerlijk gezegd...

Enige uitzendbureau waar ik vooralsnog altijd goeie ervaringen bij heb gehad is Flexpoint.
Hallon!
  maandag 13 juli 2015 @ 20:15:20 #300
343786 Isis20
RFK is watching my shitty post
pi_154309513
Ik kreeg vandaag de opmerking bij het uitzendbureau dat ik morgen wat minder formeel gekleed [ook niet te casual] mag gaan naar mijn sollicitatie morgen voor fulltime b2b klantenservice baan. Ik droeg een witte top, met blauwe blazer en bijpassende blauwe broek en witte hakken. Ik wil deze baan graag [al 6 maand opzoek!] dus wil ik een goede indruk achterlaten, ook qua uiterlijk. Ik kleed me over het algemeen altijd formeel dus nu weet ik het even niet. Wat raden jullie aan qua kleding?

Kleren v.l.n.r.: Jurkje met beige-zwart chevron design, zwart jurkje, zwart rokje, nette beige broek, wit blousje, zwart-witte rok, blauwe tshirt jurk, zwart blousje, lichtblauw blousje [liggen in elkaar omdat ik ze zo ophang], blauwe broek en blauwe blazer.

Ook aanwezig maar niet op de foto: zwarte panty, wit topje, zwart topje en zwarte blazer
geen.
pi_154314095
Jurkje 1 :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')