abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 14 mei 2015 @ 18:34:04 #1
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_152597724
Welkom bij het Fitness topic! Een topic voor mensen die beginnen met fitness alsook mensen die gevorderd zijn!



Wat houdt fitness in?
Met fitness wordt het geheel van sporten en activiteiten die bedreven worden in sportscholen of thuis bedoeld. Het uiteindelijke doel van het beoefenen van fitness kan zijn:

• Gericht op algehele conditieverbeteringen.

• Gericht op vetverbranding en afslanken (Spinning, Aerobics, Cardiofitness etc.)

• Gericht op groei (hypertrofie) of versterking van spiermassa
(bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/fitness)

Waarom een fitness topic?
Veel mensen die beginnen met fitness hebben soms een verkeerd beeld van hoe men het beste vet kan verliezen, hun conditie moet verbeteren of hoe ze het beste krachttrainingen kunnen ondergaan. Daarom zijn er hier zowel beginners als gevorderden die kunnen discussiëren over wat de optimale middelen zijn om een zo optimaal mogelijke werking te krijgen van het doel dat je wil bereiken!
Er is ook een bodybuild reeks op FOK!, dat is voor de mensen die puur op krachttraining gefocused zijn, een aanrader voor als je spiermassa / spierkracht wil trainen, in dit topic staan veel handige feiten en weetjes en ervaringen!

BOVENAL: Schroom niet om in dit fitness topic van alles te vragen!!! Iedereen moet ergens beginnen, schaam je ook niet in de sportschool zelf voor oefeningen! Je doet het voor jezelf. Als je het goed doet, zul je alleen maar beter resultaat zien. Voor de gevorderden bij dezen gevraagd om constructieve antwoorden! Sommige zaken zullen als 'dom' en 'ontwetend' worden ontvangen, maar leg dan begripvol uit waarom diegene incorrect bezig is.

Handige sites

Starting Strength
Een Nederlandse site dat haarfijn de visie van Mark Rippetoe over het zogenaamde 'Starting Strength” principe uitlegt. Hier staan oefeningen bij om voor beginners zo snel mogelijk sterk te worden! Zorg ervoor dat je de oefeningen goed uitvoert!

Voedingswaardetabel!
Je kan hier per voedsel bekijken wat de voedingswaarde is! Zo zit er veel eiwit in tonijn / zalm en rosbief! Weet je wat, bekijk het zelf maar even! De site is overzichtelijk en simpel!

Basisinformatie Voeding!
Een topic van het fitnessforum.nl waar belangrijke informatie op staat voor, je raadt het al, de voeding in combinatie met het fitnessen! Er staan voedingsschema's in van mensen die dat forum bezoeken, handig ter vergelijking of om ideeën op te doen!

Basisinformatie Training!
Informatie over -jawel- hoe je bijvoorbeeld je persoonlijke trainingsschema bij elkaar stelt. Een overzicht van alle spieren in je lichaam, de verschillende stijlen van trainen (fullbody / split etc.)!

Wat is jouw caloriebehoefte?
Zoals wel duidelijk is, is een goede voeding essentieel om tot een goed resultaat te komen qua afvallen / conditie verbetering / spiermassa kweken. Dit betekent dat je vooral niet minder moet gaan eten! Maar hoe weet je nu hoeveel jij nu verbrand? Daar zijn richtlijnen voor, die op deze site staan aangegeven op een drietal formules. Lees goed door wat er staat, zo moeilijk is het niet te begrijpen!

De do's en dont's van krachttraining voor beginners!
The title says it all! Een simpel maar overzichtelijk overzicht (hihi) van zaken die je goed in het achterhoofd moet houden!

Filmpjes van ScoobyDoo zijn ook informatief! Hij heeft misschien wel een gek hoofdjen!




Tips!

• Voer cardio altijd ná krachttraining uit! Tien minuten cardio is genoeg voor de warming up!

• Cardio voor de cooling down na krachttraining is belangrijk, zo zal je minder spierpijn krijgen omdat de verzuring beter uit je lichaam treedt!

• Zorg dat je genoeg eet! Eet niet te weinig, dan komt je lichaam in een spaarstand, en doe je al je werk voor niets!

• Als je spieren wil kweken, zorg dan dat je compound oefeningen doet, geen geïsoleerde oefeningen (compound= oefening met meerdere spiergroepen tegelijk, vb: bench press isolatie oefening is dat je één spier per oefening traint, vb: bicep curl)

• Zorg voor voldoende nachtrust! Je spieren bouwen zich pas op als je rust!

• Als je vet wil kwijtraken, zorg dan dat je qua voedsel om de 2 uur iets eet! Het beste is om zoveel mogelijk eiwitten per dag binnen wil krijgen als je krachttraining doet! Suiker is één van de slechtste dingen die je lichaam wil opnemen, dus let ook op frisdranken!

Tip van Weissman: Een werkstuk over Conditie!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bron

Bovenal! Blijf gedisciplineerd! Zet jezelf over mogelijke smoesjes heen en houd dat lichaam lekker in beweging! Hoewel het puur fysieke en mentale krachten opslokt, zou het ook handig te zijn om je goed voor te bereiden op hetgeen wat komen gaat, lezen dus! Het voorkomt nare blessures en tijdverspilling!
  donderdag 14 mei 2015 @ 18:39:08 #2
253447 Ethanolic
TOUCH UR FUKIN CHEST BRAH
pi_152597846
quote:
1s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:31 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Gast, je loopt gewoon wat te blèren man, als jij wetenschappelijke artikelen kent die stellen dat het onmogelijk is spiermassa te creëren terwijl je vet verliest hoor ik het graag.
Anders ben je gewoon de zoveelste die iemand anders napraat, maar dat moet je dan verder zelf weten. ;)

Overigens, zijn klanten interesseren me verder geen moer. Het gaat er juist om dat hij als een van de weinige schrijvers op krachttraining gebied verwijst naar wetenschappelijke artikelen.

Tot slot; noobgains :') Spiermassa is spiermassa, denk je niet?
Jij hebt geen idee waar je over praat of wel?

Die guy pakt 9 random onderzoekjes over metabolisme en interpreteert ze naar eigen wens.

Ik heb zelf 2 minstens jaar zitten aankutten met mealtiming, wilde geen spiermassa verliezen maar wel drastisch dalen in vet, etc etc. Heb qua resultaat bijna stilgestaan in die tijd. Het werkt praktisch gewoon niet. Als jij zo'n nobody wilt geloven, doe je ding. We horen je over 2 jaar.
Deathlift or Die.
pi_152597860
quote:
7s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:33 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik heb je link gelezen. Die bronvermelding zegt niet zoveel. Hijzelf trouwens ook niet want hij blijft verwijzen naar:

[..]

Dat is vreselijk vaag natuurlijk. Dan kan je naar de halve wetenschap verwijzen en nog steeds niks zeggen.

Het klinkt allemaal heel aannemelijk wat hij zegt, maar als je een klein beetje verstand van voeding en training hebt zegt hij eigelijk niks. Hij zal er best leuk aan verdienen, dat zijn de enige gains die ik op die pagina kan vinden.

Wat Etha zegt, vet kwijtraken en spier aankomen is hoogstens voor iemand die net begint met trainen haalbaar. Daarna is het zo goed als onmogelijk, als het al gebeurt is het (bijna verwaarloosbaar) minimaal.
Wat is precies halve wetenschap aan onderstaande artikelen?
quote:
1. Tipton KD, Wolfe RR. Exercise, protein metabolism, and muscle growth. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2001 Mar;11(1):109-32.
2. Tipton KD, Ferrando AA. Improving muscle mass: response of muscle metabolism to exercise, nutrition and anabolic agents. Essays Biochem. 2008;44:85-98.
3. Wolfe RR. Effects of amino acid intake on anabolic processes. Can J Appl Physiol. 2001;26 Suppl:S220-7.
4. Phillips SM, Van Loon LJ. Dietary protein for athletes: from requirements to optimum adaptation. J Sports Sci. 2011;29 Suppl 1:S29-38.
Tot slot; dat het voor beginners mogelijk is komt al niet overeen met het eerder gestelde: Spiermassa kweken tijdens je cut is onmogelijk.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_152597916
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:39 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

Jij hebt geen idee waar je over praat of wel?

Die guy pakt 9 random onderzoekjes over metabolisme en interpreteert ze naar eigen wens.

Ik heb zelf 2 jaar zitten aankutten met mealtiming, wilde geen spiermassa verliezen maar wel drastisch dalen in vet, etc etc. Het werkt praktisch gewoon niet. Als jij zo'n nobody wilt geloven, doe je ding. We horen je over 2 jaar.
Ik heb een gedeelte van de onderzoeken zelf gelezen hoor, en ik ben het direct met je eens dat het in de praktijk moeilijk is maar meteen stellen dat het onmogelijk is slaat nergens op. Zeker niet omdat er (volgens mij) een redelijk grote groep beginners is die wel gewoon spiermassa kweekt tijdens een cut. Die voor gek verklaren, gaat mij wat ver.

Overigens waarom zou ik 2 jaar willen cutten? :D
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  donderdag 14 mei 2015 @ 18:44:25 #5
253447 Ethanolic
TOUCH UR FUKIN CHEST BRAH
pi_152597971
quote:
12s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:41 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Ik heb een gedeelte van de onderzoeken zelf gelezen hoor, en ik ben het direct met je eens dat het in de praktijk moeilijk is maar meteen stellen dat het onmogelijk is slaat nergens op. Zeker niet omdat er (volgens mij) een redelijk grote groep beginners is die wel gewoon spiermassa kweekt tijdens een cut. Die voor gek verklaren, gaat mij wat ver.
Wat wil je nou? :') Je geeft me hier gelijk. Je groep beginners maken noobgains en voor gevorderden is het niet praktisch mogelijk om consequent aantoonbare spiermassa aan te komen in een deficit.

Of ga je het hier hebben over 100 gram spiermassa per maand in een cut? :')
Deathlift or Die.
pi_152598067
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:44 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

Wat wil je nou? :') Je geeft me hier gelijk. Je groep beginners maken noobgains en voor gevorderden is het niet praktisch mogelijk om consequent spiermassa aan te komen in een deficit.
Wat zou ik moeten willen? Ik geef alleen maar aan dat het kort door de bocht is om zomaar te stellen dat het onmogelijk is om spiermassa te kweken tijdens een cut. Zeker omdat er altijd een groep beginners rondloopt die wel gewoon spiermassa kweekt tijdens een cut.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_152598092
quote:
7s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:33 schreef Snakey het volgende:

Hij zal er best leuk aan verdienen, dat zijn de enige gains die ik op die pagina kan vinden.

_O-

quote:
Wat Etha zegt, vet kwijtraken en spier aankomen is hoogstens voor iemand die net begint met trainen haalbaar. Daarna is het zo goed als onmogelijk, als het al gebeurt is het (bijna verwaarloosbaar) minimaal.
Ik heb er gelukkig geen verstand van (want vrouw, en vrouwen komen sowieso geen serieuze spiermassa aan, dus waar hebben we het dan over..?!) en daarom denk ik dat Victor vooral populair is bij de vrouwtjes, om het zo maar te zeggen. Die gaan er sowieso beter uitzien als ze minder eten en meer trainen.

En verder lijken al dit soort (Victor-achtige) theorieën me flauwekul, want als je zelf kunt nadenken (en trainen, en in de spiegel kijken) is het allemaal niet zo ingewikkeld. Ik heb altijd het idee dat de zogenaamd 'revolutionaire ideeën' over krachttraining gebaseerd zijn - en met name ook gericht zijn - op mensen die te lui zijn om zich moe te maken.

Gewoon: trainen.
En eten.
En slapen.
En niet te moeilijk doen :+
  donderdag 14 mei 2015 @ 18:49:50 #8
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_152598103
tofastTG

Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_152598158
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:49 schreef hmmmz het volgende:
tofastTG

[ afbeelding ]
Is het soms verboden om een discussie te voeren in deze reeks?
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  donderdag 14 mei 2015 @ 18:52:39 #10
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_152598168
quote:
9s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:52 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Is het soms verboden om een discussie te voeren in deze reeks?
Wel als je steeds door blijft gaan.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_152598181
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:49 schreef Nadine26 het volgende:
Gewoon: trainen.
En eten.
En slapen.
En niet te moeilijk doen :+
O+

Maar, moet ik een shake binnen een half uur na de training nemen?
Op welk tijdstip neem ik creatine en hoeveel?
Is 2 gram eiwit per kilo spiermassa genoeg of moet ik 2.5 gram nemen?
En maak ik meer gains als ik elke avond rijst met kip eet?
  donderdag 14 mei 2015 @ 18:54:43 #12
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_152598220
quote:
2s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:48 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Wat zou ik moeten willen? Ik geef alleen maar aan dat het kort door de bocht is om zomaar te stellen dat het onmogelijk is om spiermassa te kweken tijdens een cut. Zeker omdat er altijd een groep beginners rondloopt die wel gewoon spiermassa kweekt tijdens een cut.
Als beginner maak je ook gains die daarnaa nooit meer mogelijk zijn. Maar daar heb je later geen kut meer aan omdat je dan simpelweg in de cut geen spiermassa meer aankomt.

Maar anyway. Veel plezier ermee. Ik raad je aan nog 10 van dit soort online coaches op te zoeken en eens te kijken wat voor onzin die uitkramen. Een online coach zijn mensen die lekker makkelijk geld willen verdienen, en dat lukt ze vaak nog ook dankzij mensen zoals jij.

Je kunt beter leren van mensen/coaches die irl met mensen werken. Dat zijn de enige coaches die er echt iets over kunnen zeggen.

Zoiets bv. http://breakingmuscle.com(...)n-monday-book-review
  donderdag 14 mei 2015 @ 18:55:16 #13
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_152598234
quote:
1s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:53 schreef Sapstengel het volgende:

[..]

O+

Maar, moet ik een shake binnen een half uur na de training nemen?
Op welk tijdstip neem ik creatine en hoeveel?
Is 2 gram eiwit per kilo spiermassa genoeg of moet ik 2.5 gram nemen?
En maak ik meer gains als ik elke avond rijst met kip eet?
Pindakaas op je buik smeren en niet fappen.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_152598250
quote:
9s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:52 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Is het soms verboden om een discussie te voeren in deze reeks?
Nee hoor :) Ik ben wel benieuwd naar je onderbouwing. Gewoon: wat jij dan precies hebt opgestoken uit die wetenschappelijke artikelen en hoe je het zelf zou willen aanpakken. Welke resultaten je daarvan verwacht, binnen welke termijn en vooral ook: waarom die methode beter zou werken dan de traditionele methode.
pi_152598309
quote:
7s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:54 schreef Snakey het volgende:

[..]

Als beginner maak je ook gains die daarnaa nooit meer mogelijk zijn. Maar daar heb je later geen kut meer aan omdat je dan simpelweg in de cut geen spiermassa meer aankomt.

Maar anyway. Veel plezier ermee. Ik raad je aan nog 10 van dit soort online coaches op te zoeken en eens te kijken wat voor onzin die uitkramen. Een online coach zijn mensen die lekker makkelijk geld willen verdienen, en dat lukt ze vaak nog ook dankzij mensen zoals jij.

Je kunt beter leren van mensen/coaches die irl met mensen werken. Dat zijn de enige coaches die er echt iets over kunnen zeggen.

Zoiets bv. http://breakingmuscle.com(...)n-monday-book-review
Mensen zoals ik? :') Wat voor iets wereldschokkends heb ik gezegd dan, als ik vragen mag? Of mogen mensen die hier niet meeposten geen mening hebben omtrent 'algemene kennis'?
Ik ageerde louter tegen de stelling: Spiermassa kweken tijdens een cut is onmogelijk. Mijn excuses als mijn definitie van spiermassa niet overeenkomt met die van jou/jullie.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  donderdag 14 mei 2015 @ 19:00:50 #16
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_152598369
quote:
15s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:58 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Mensen zoals ik? :') Wat voor iets wereldschokkends heb ik gezegd dan, als ik vragen mag? Of mogen mensen die hier niet meeposten geen mening hebben omtrent 'algemene kennis'?
Ik ageerde louter tegen de stelling: Spiermassa kweken tijdens een cut is onmogelijk. Mijn excuses als mijn definitie van spiermassa niet overeenkomt met die van jou/jullie.
Op beginnersgains na niet mogelijk.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_152598390
quote:
2s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:48 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Wat zou ik moeten willen? Ik geef alleen maar aan dat het kort door de bocht is om zomaar te stellen dat het onmogelijk is om spiermassa te kweken tijdens een cut. Zeker omdat er altijd een groep beginners rondloopt die wel gewoon spiermassa kweekt tijdens een cut.
Eens.
  donderdag 14 mei 2015 @ 19:02:33 #18
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_152598413
quote:
15s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:58 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Mensen zoals ik? :') Wat voor iets wereldschokkends heb ik gezegd dan, als ik vragen mag? Of mogen mensen die hier niet meeposten geen mening hebben omtrent 'algemene kennis'?
Ik ageerde louter tegen de stelling: Spiermassa kweken tijdens een cut is onmogelijk. Mijn excuses als mijn definitie van spiermassa niet overeenkomt met die van jou/jullie.
Jij haalt die site aan, dus het is niet zo raar te veronderstellen dat je gelooft wat diegene daar neerpent, toch?

En tuurlijk mag je een mening hebben, het is tenslotte een discussie forum. Maar je moet dan ook weerwoord verwachten als er mensen zijn die een andere mening hebben, en in sommige gevallen al zo'n 20 jaar trainen, en lezen, enzo.
pi_152598426
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:55 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Nee hoor :) Ik ben wel benieuwd naar je onderbouwing. Gewoon: wat jij dan precies hebt opgestoken uit die wetenschappelijke artikelen en hoe je het zelf zou willen aanpakken. Welke resultaten je daarvan verwacht, binnen welke termijn en vooral ook: waarom die methode beter zou werken dan de traditionele methode.
Uit die artikelen heb ik louter opgestoken dat het niet onmogelijk is om spiermassa te kweken tijdens een cut. Dat jullie allemaal gevorderd zijn en dat het voor jullie dus waarschijnlijk niet/zeer beperkt geldt doet daar imo. verder weinig aan af. Ik hanteer volgens mij trouwens ook een vrij gebruikelijke/traditionele methode hoor. ;)
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  donderdag 14 mei 2015 @ 19:05:10 #20
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_152598486
quote:
2s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:48 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Wat zou ik moeten willen? Ik geef alleen maar aan dat het kort door de bocht is om zomaar te stellen dat het onmogelijk is om spiermassa te kweken tijdens een cut. Zeker omdat er altijd een groep beginners rondloopt die wel gewoon spiermassa kweekt tijdens een cut.
Het maakt zo goed als niet uit wat je als beginner doet. Als je een beetje een gedegen schema hebt maak je sowieso gains. Kortom, die hele groep moet je uit je hoofd halen want die is niet interesant voor deze discussie. Die is alleen maar interesant voor een online coach, die geld wil gainen. :)
pi_152598537
quote:
7s.gif Op donderdag 14 mei 2015 19:02 schreef Snakey het volgende:

[..]

Jij haalt die site aan, dus het is niet zo raar te veronderstellen dat je gelooft wat diegene daar neerpent, toch?

En tuurlijk mag je een mening hebben, het is tenslotte een discussie forum. Maar je moet dan ook weerwoord verwachten als er mensen zijn die een andere mening hebben, en in sommige gevallen al zo'n 20 jaar trainen, en lezen, enzo.
Ik heb niet eens zijn hele site doorgenomen, laat staan dat ik alles geloof. Tja, als jullie begginers/noobgains of minimale gains differentiëren van spiermassa creëren is het hebben van een andere mening niet zo moeilijk.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  donderdag 14 mei 2015 @ 19:37:00 #22
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_152599406
quote:
15s.gif Op donderdag 14 mei 2015 19:07 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Ik heb niet eens zijn hele site doorgenomen, laat staan dat ik alles geloof. Tja, als jullie begginers/noobgains of minimale gains differentiëren van spiermassa creëren is het hebben van een andere mening niet zo moeilijk.
quote:
7s.gif Op donderdag 14 mei 2015 19:05 schreef Snakey het volgende:

[..]

Het maakt zo goed als niet uit wat je als beginner doet. Als je een beetje een gedegen schema hebt maak je sowieso gains. Kortom, die hele groep moet je uit je hoofd halen want die is niet interesant voor deze discussie. Die is alleen maar interesant voor een online coach, die geld wil gainen. :)
pi_152704759
Weer de maandelijkse test gedaan.
2,6 kg afgevallen en 2,5% vet kwijt.
Het gaat de goede kant op :)
pi_152706726
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 09:25 schreef vaginabeheerder het volgende:
Weer de maandelijkse test gedaan.
2,6 kg afgevallen en 2,5% vet kwijt.
Het gaat de goede kant op :)
Netjes hoor! Hoe meten jullie eigenlijk je VP? 6-punts meting of?
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_152707160
quote:
5s.gif Op maandag 18 mei 2015 10:51 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Netjes hoor! Hoe meten jullie eigenlijk je VP? 6-punts meting of?
Via een apparaat wat je stevig beet moet pakken.
Ze kunnen ook met een tang je vet meten op bepaalde plaatsen.
Ik doe het met het apparaat.
  maandag 18 mei 2015 @ 11:13:01 #26
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_152707227
quote:
1s.gif Op maandag 18 mei 2015 11:10 schreef vaginabeheerder het volgende:

[..]

Via een apparaat wat je stevig beet moet pakken.
Ze kunnen ook met een tang je vet meten op bepaalde plaatsen.
Ik doe het met het apparaat.
De tang is beter. Het apparaat meet de elektrische weerstand in je lichaam (vet heeft een andere weerstand dan spier), maar die weerstand kan beïnvloed worden door andere dingen (bijv. veel/weinig water gedronken, meten na inspanning). Bij de tang is dat veel minder, al moet je nog steeds meten voordat je begint met sporten.
  maandag 18 mei 2015 @ 11:38:08 #27
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_152707883
Ik gebruik een 4 punts imoendantie. Ook onbetrouwbaar/makkelijk te misleiden maar het komt in de buurt van huidplooimeting. Het belangrijkste van meten is de trend bepalen. En al wijkt de meting 15% af, zolang de trend goed is, maakt dat niet zoveel uit wmb
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
pi_153078281
Oké, nu raak ik toch aan het twijfelen over de eeuwige eiwitdiscussie O-) Ik dacht altijd dat het allemaal wel goed kwam met die eiwitten als je normaal at, maar toen las ik dit artikel:

http://bretcontreras.com/(...)uly-high-in-protein/

Hoewel ik geen zin heb om moeilijk te doen (poeders eten is per definitie moeilijk, want vies, en bovendien kun je er niet op kauwen ;( ) wil ik het experiment met de poeders toch een keer aangaan. Het kan ook door yoghurt of kwark worden geroerd, dat valt mee. Ik haat melk. En vieze chemische zoetsmaakjes. Maar de poeders bestaan ook in een 'naturelsmaak'. Weet iemand wat dat betekent: geen smaak (lijkt me prima) of toch iets kunstmatigs dat voor naturel moet doorgaan?
  vrijdag 29 mei 2015 @ 17:45:47 #29
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_153078429
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 17:40 schreef Nadine26 het volgende:
Oké, nu raak ik toch aan het twijfelen over de eeuwige eiwitdiscussie O-) Ik dacht altijd dat het allemaal wel goed kwam met die eiwitten als je normaal at, maar toen las ik dit artikel:

http://bretcontreras.com/(...)uly-high-in-protein/

Hoewel ik geen zin heb om moeilijk te doen (poeders eten is per definitie moeilijk, want vies, en bovendien kun je er niet op kauwen ;( ) wil ik het experiment met de poeders toch een keer aangaan. Het kan ook door yoghurt of kwark worden geroerd, dat valt mee. Ik haat melk. En vieze chemische zoetsmaakjes. Maar de poeders bestaan ook in een 'naturelsmaak'. Weet iemand wat dat betekent: geen smaak (lijkt me prima) of toch iets kunstmatigs dat voor naturel moet doorgaan?
Zorg dat je voldoende eiwitten binnen krijgt en je macro's haalt. Zorg dat je complete eiwitten binnenkrijgt. Of je die nu wel of niet uit shakes haalt maakt niet uit.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_153078606
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 17:45 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Zorg dat je voldoende eiwitten binnen krijgt en je macro's haalt. Zorg dat je complete eiwitten binnenkrijgt. Of je die nu wel of niet uit shakes haalt maakt niet uit.
Dat dacht ik ook altijd, maar uit het artikel blijkt juist dat het helemaal niet zo eenvoudig is om voldoende eiwitten uit gewoon eten binnen te krijgen, tenzij je eindeloos veel blikken tonijn naar binnen wilt werken, en dat shakes dus een handige short cut zijn.
  vrijdag 29 mei 2015 @ 22:11:38 #31
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_153088135
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 17:52 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Dat dacht ik ook altijd, maar uit het artikel blijkt juist dat het helemaal niet zo eenvoudig is om voldoende eiwitten uit gewoon eten binnen te krijgen, tenzij je eindeloos veel blikken tonijn naar binnen wilt werken, en dat shakes dus een handige short cut zijn.
Dat is ook zo. Als je ziet dat je met normale voeding (kip, tonijn, vlees, kwark etc) je macro's haalt is het prima. Lukt je dat niet goed is het makkelijk om dat gat te vullen met een eiwit shake.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_153093686
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 17:52 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Dat dacht ik ook altijd, maar uit het artikel blijkt juist dat het helemaal niet zo eenvoudig is om voldoende eiwitten uit gewoon eten binnen te krijgen, tenzij je eindeloos veel blikken tonijn naar binnen wilt werken, en dat shakes dus een handige short cut zijn.
Als je gewoon je eten bij houdt dan hoef je je niet af te vragen of het "wel goed gaat". :)

Zelf haal ik nooit mijn eiwitdoel (zo'n 180g) zonder in ieder geval 1 shake, maar die vind ik best lekker en makkelijk dus dat vind ik geen probleem. Jouw doel zal wat lager zitten, maar je kcal inname ook, dus ik kan me voorstellen dat het lastig is.
pi_153095250
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 17:40 schreef Nadine26 het volgende:
Oké, nu raak ik toch aan het twijfelen over de eeuwige eiwitdiscussie O-) Ik dacht altijd dat het allemaal wel goed kwam met die eiwitten als je normaal at, maar toen las ik dit artikel:

http://bretcontreras.com/(...)uly-high-in-protein/

Hoewel ik geen zin heb om moeilijk te doen (poeders eten is per definitie moeilijk, want vies, en bovendien kun je er niet op kauwen ;( ) wil ik het experiment met de poeders toch een keer aangaan. Het kan ook door yoghurt of kwark worden geroerd, dat valt mee. Ik haat melk. En vieze chemische zoetsmaakjes. Maar de poeders bestaan ook in een 'naturelsmaak'. Weet iemand wat dat betekent: geen smaak (lijkt me prima) of toch iets kunstmatigs dat voor naturel moet doorgaan?
Waarom niet gewoon een chocoladesmaak? :o Smaakt prima, ook met water gemixt. Ik zou alleen wel een goede shakebeker kopen, anders is het nogal een gedoe om te mixen.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_153095330
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 17:40 schreef Nadine26 het volgende:
Oké, nu raak ik toch aan het twijfelen over de eeuwige eiwitdiscussie O-) Ik dacht altijd dat het allemaal wel goed kwam met die eiwitten als je normaal at, maar toen las ik dit artikel:

http://bretcontreras.com/(...)uly-high-in-protein/

Hoewel ik geen zin heb om moeilijk te doen (poeders eten is per definitie moeilijk, want vies, en bovendien kun je er niet op kauwen ;( ) wil ik het experiment met de poeders toch een keer aangaan. Het kan ook door yoghurt of kwark worden geroerd, dat valt mee. Ik haat melk. En vieze chemische zoetsmaakjes. Maar de poeders bestaan ook in een 'naturelsmaak'. Weet iemand wat dat betekent: geen smaak (lijkt me prima) of toch iets kunstmatigs dat voor naturel moet doorgaan?
Naturel is niet heel lekker (beetje bitter soms), zal je echt tegenvallen. Heb zelf hier naturel whey staan. Het is best vies, maar de eiwitwaarde is wel stukje hoger dan de shakes met smaken, dus daarom heb ik voor deze 'smaakloze' shake gekozen. Meer eiwitten voor je geld :)
pi_153114850
Traint er hier iemand thuis (kracht)? Zo ja, wat voor spullen heb je thuis?
  zondag 31 mei 2015 @ 01:20:53 #36
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_153117466
quote:
6s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 23:22 schreef Rickertman96 het volgende:
Traint er hier iemand thuis (kracht)? Zo ja, wat voor spullen heb je thuis?
Gewichten.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_153121570
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 01:20 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Gewichten.
Waar gekocht?
pi_153123362
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 02:31 schreef Nic1 het volgende:

[..]

Als je gewoon je eten bij houdt dan hoef je je niet af te vragen of het "wel goed gaat". :)

Zelf haal ik nooit mijn eiwitdoel (zo'n 180g) zonder in ieder geval 1 shake, maar die vind ik best lekker en makkelijk dus dat vind ik geen probleem. Jouw doel zal wat lager zitten, maar je kcal inname ook, dus ik kan me voorstellen dat het lastig is.
Beetje lastig inderdaad, want ik eet niet heel veel (nooit gedaan). En mijn eten bijhouden is ook niet mijn sterkste kant; ik doe het meer uit de losse pols: zorgen dat elke maaltijd minimaal één eiwitbron bevat. Maar dan kan zo'n shake inderdaad soms handig zijn.

@tofastTG: chocolademelk vind ik niet lekker ;(

@bombmannl: hm, dat is jammer. Ik had gehoopt dat de smaak, als je het poeder met kwark vermengt, zou wegvallen. Maar bittere kwark lijkt me geen feest :O

@Rickertman96: dumbbells met losse gewichtsschijven, zodat je in gewicht kunt variëren. Ik heb er 5, zodat ik niet de hele tijd op m'n knieën zit om de schijven te verwisselen: 2 van 14 kg, 2 van 6 en 1 van 22. Je kunt bij Decathlon sets kopen, maar ook losse stangen en losse schijven. Ze hebben er trouwens ook barbells, maar dat vind ik teveel gedoe voor thuis. Ook handig is een kettlebell, kun je veel mee variëren. Verder heb ik van die resistance bands, enkelgewichten en een ab wheel. Maar je kunt thuis ook heel goed met je eigen lichaamsgewicht trainen uiteraard. Ik zou beginnen met wat dumbbells en dan kijken wat je nog meer nodig hebt.
pi_153128137
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 12:42 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

@tofastTG: chocolademelk vind ik niet lekker ;(

@bombmannl: hm, dat is jammer. Ik had gehoopt dat de smaak, als je het poeder met kwark vermengt, zou wegvallen. Maar bittere kwark lijkt me geen feest :O
Je lust niet veel. :P
pi_153129183
quote:
6s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 23:22 schreef Rickertman96 het volgende:
Traint er hier iemand thuis (kracht)? Zo ja, wat voor spullen heb je thuis?
Je hebt toch wel een hoop duur spul nodig als je echt goed thuis wilt kunnen trainen... En voldoende ruimte.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_153129383
quote:
15s.gif Op zondag 31 mei 2015 16:09 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Je hebt toch wel een hoop duur spul nodig als je echt goed thuis wilt kunnen trainen... En voldoende ruimte.
Ik wil alleen met gewichten trainen dus niet echt 'goed' trainen nee, dat doe ik niet thuis
  zondag 31 mei 2015 @ 17:30:02 #42
280165 Preston_Marlowe
Cool. Cool, cool, cool
pi_153132128
quote:
15s.gif Op zondag 31 mei 2015 16:09 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Je hebt toch wel een hoop duur spul nodig als je echt goed thuis wilt kunnen trainen... En voldoende ruimte.
Duur is relatief, en ik weet uit ervaring dat het niet veel hoeft te kosten. Ik heb een spinningbike, EZ bar en dumbells waar schijven op kunnen (4×10 kg, 4x5 kg en dan nog een zooi onder de vijf kilo). Dan heb ik nog een stang voor pullups en schragen voor dips en je komt al een heel eind.
I have a time machine at home. But it only goes forward at regular speed.........
  zondag 31 mei 2015 @ 17:33:27 #43
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_153132212
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2015 17:30 schreef Preston_Marlowe het volgende:

[..]

Duur is relatief, en ik weet uit ervaring dat het niet veel hoeft te kosten. Ik heb een spinningbike, EZ bar en dumbells waar schijven op kunnen (4×10 kg, 4x5 kg en dan nog een zooi onder de vijf kilo). Dan heb ik nog een stang voor pullups en schragen voor dips en je komt al een heel eind.
Dan kom je niet boven de 40kg uit bij je dumbbells. Hoe ga je dan ooit je DL of je squat verbeteren?
  zondag 31 mei 2015 @ 17:34:00 #44
356099 Awesome_
UNSTOPPABLE.
pi_153132223
Als je serieus wilt krachttrainen heb je thuis nogal gauw een powercage, olympische barbell en kwak schijven nodig.
BEASTMODE
  zondag 31 mei 2015 @ 17:47:04 #45
280165 Preston_Marlowe
Cool. Cool, cool, cool
pi_153132575
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 17:33 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Dan kom je niet boven de 40kg uit bij je dumbbells. Hoe ga je dan ooit je DL of je squat verbeteren?
Als jouw doel bodybuilding is wel, is dit niet fitness? Wellicht interpreteer jij het anders. Gewichten kan je uitbreiden. Ik heb thuis in het verleden zelfs een installatie gehad voor bankdrukken. Deze heb ik verkocht omdat het teveel ruimte in neemt. Helaas zijn de bijbehorende gewichten ook verkocht.

Voor bodybuilding heb je meer nodig, zeker voor de compound oefeningen. Maar zoals ik aangaf kom je met mijn setup al een eind. Teven heb ik wel een bankje voor dumbell flies. Stond niet in mijn vorige post.
I have a time machine at home. But it only goes forward at regular speed.........
pi_153132711
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2015 17:47 schreef Preston_Marlowe het volgende:

[..]

Als jouw doel bodybuilding is wel, is dit niet fitness? Wellicht interpreteer jij het anders. Gewichten kan je uitbreiden. Ik heb thuis in het verleden zelfs een installatie gehad voor bankdrukken. Deze heb ik verkocht omdat het teveel ruimte in neemt. Helaas zijn de bijbehorende gewichten ook verkocht.

Voor bodybuilding heb je meer nodig, zeker voor de compound oefeningen. Maar zoals ik aangaf kom je met mijn setup al een eind. Teven heb ik wel een bankje voor dumbell flies. Stond niet in mijn vorige post.
Wat houdt fitness volgens jou dan in? Gewoon licht trainen, met veel herhalingen, zodat je lange spieren krijgt zoals Ronaldo?
  zondag 31 mei 2015 @ 18:00:11 #47
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_153132988
Als het geen curl is, is het geen fitness.
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
  zondag 31 mei 2015 @ 18:01:27 #48
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_153133017
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2015 17:47 schreef Preston_Marlowe het volgende:

[..]

Als jouw doel bodybuilding is wel, is dit niet fitness? Wellicht interpreteer jij het anders. Gewichten kan je uitbreiden. Ik heb thuis in het verleden zelfs een installatie gehad voor bankdrukken. Deze heb ik verkocht omdat het teveel ruimte in neemt. Helaas zijn de bijbehorende gewichten ook verkocht.

Voor bodybuilding heb je meer nodig, zeker voor de compound oefeningen. Maar zoals ik aangaf kom je met mijn setup al een eind. Teven heb ik wel een bankje voor dumbell flies. Stond niet in mijn vorige post.
Als jouw doel is om ook maar enigszins vooruitgang te boeken, dan kom je al snel tekort met je dumbbells die maar tot 40kg gaan. Als je alleen af en toe lichaamsbeweging wilt zonder ooit ook maar een klein beetje progressie te hebben, dan kun je beter je geld in je zak houden en gaan wandelen.

Tien tegen één haal je de 80kg dl al zonder training.
  zondag 31 mei 2015 @ 18:21:10 #49
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_153133603
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 17:51 schreef Deuce92 het volgende:

[..]

Wat houdt fitness volgens jou dan in? Gewoon licht trainen, met veel herhalingen, zodat je lange spieren krijgt zoals Ronaldo?
Zo doe ik het ook!
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_153134969
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 18:01 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]


Tien tegen één haal je de 80kg dl al zonder training.
Volgens mij is dat de manier om je rug naar de knoppen te helpen.

Kunt beter eerst trainen met weinig gewicht om een goede houding te krijgen
  zondag 31 mei 2015 @ 19:35:37 #51
280165 Preston_Marlowe
Cool. Cool, cool, cool
pi_153135972
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 18:01 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Als jouw doel is om ook maar enigszins vooruitgang te boeken, dan kom je al snel tekort met je dumbbells die maar tot 40kg gaan. Als je alleen af en toe lichaamsbeweging wilt zonder ooit ook maar een klein beetje progressie te hebben, dan kun je beter je geld in je zak houden en gaan wandelen.

Tien tegen één haal je de 80kg dl al zonder training.
ik haal er genoeg uit voor mijn wensen. Jouw opmerking over wandelen slaat nergens op. Ik heb jaren in de sportschool getrained en weet wel het eea over trainen en voeding. Nu hoef ik niet zo nodig groot meer te worden en zijn mijn doelen anders. Jouw neerbuigende opmerking laat zien dat je het niet snapt. Succes met je brosience....
I have a time machine at home. But it only goes forward at regular speed.........
  zondag 31 mei 2015 @ 21:01:34 #52
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_153139333
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2015 19:35 schreef Preston_Marlowe het volgende:

[..]

ik haal er genoeg uit voor mijn wensen. Jouw opmerking over wandelen slaat nergens op. Ik heb jaren in de sportschool getrained en weet wel het eea over trainen en voeding. Nu hoef ik niet zo nodig groot meer te worden en zijn mijn doelen anders. Jouw neerbuigende opmerking laat zien dat je het niet snapt. Succes met je brosience....
Haten op broscience. :')

Maar goed, als je niet groot wilt worden, is het absoluut verstandig om geen gewichten te tillen die zwaarder zijn dan 40kg. Voor je het weet ben je Arnold.
pi_153143619
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 17:34 schreef Awesome_ het volgende:
Als je serieus wilt krachttrainen heb je thuis nogal gauw een powercage, olympische barbell en kwak schijven nodig.
Dit.
pi_153146928
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2015 19:35 schreef Preston_Marlowe het volgende:

[..]

ik haal er genoeg uit voor mijn wensen. Jouw opmerking over wandelen slaat nergens op. Ik heb jaren in de sportschool getrained en weet wel het eea over trainen en voeding. Nu hoef ik niet zo nodig groot meer te worden en zijn mijn doelen anders. Jouw neerbuigende opmerking laat zien dat je het niet snapt. Succes met je brosience....
Ik ben het met je eens: je kunt prima thuis trainen, het is alleen een ander soort training dan je op de sportschool doet. Maar daarom is het juist leuk. Beetje variëren kan nooit kwaad :) En met wat creativiteit kun je het behoorlijk zwaar maken. Zoiets als bankdrukken kun je niet benaderen, maar met gewoon opdrukken is ook niks mis, en heel veel oefeningen die je op de sportschool met een bankje doet, kun je thuis met je eigen lichaamsgewicht doen en dat maakt het meteen moeilijker en zwaarder. Ik doe thuis step ups op een hoge tafel/bureau, dan heb je echt niet veel gewicht nodig om het heel zwaar te maken.

Ik geloof juist in afwisseling. Natuurlijk kun je thuis niet zwaar deadliften of squatten, maar je kunt genoeg andere oefeningen doen die wel degelijk bijdragen aan een betere techniek: one legged deadlift, pistol squat of gobelet squat.

Er gaat niks boven de sportschool, maar het is onzin om te denken dat je thuis per definitie je tijd verdoet :P
pi_153146957
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2015 15:33 schreef Nic1 het volgende:

[..]

Je lust niet veel. :P
:D Dat valt wel mee, gek genoeg. Ik vind eigenlijk alles lekker, behalve melk/vla en chemisch smakende zoetstoffen. Het proteïnepoeder-experiment is daarom waarschijnlijk niet zo'n heel goed idee :')
pi_153413903
Ik ga meestal in de ochtend sporten.
Om half 10 sta ik binnen, cardio en kt.
Ik wil nog wat vet kwijt en meer spiermassa.
Eten of niet eten voor de training, wat adviseren jullie?
  woensdag 10 juni 2015 @ 16:59:12 #57
395013 Verbosity
Dies diem docet.
pi_153414474
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2015 16:39 schreef vaginabeheerder het volgende:
Ik ga meestal in de ochtend sporten.
Om half 10 sta ik binnen, cardio en kt.
Ik wil nog wat vet kwijt en meer spiermassa.
Eten of niet eten voor de training, wat adviseren jullie?
Gewoon eten rondom je training. Voor of na maakt geen heel groot verschil. Zorg ervoor dat je relatief veel eiwitten binnen krijgt.
Op vrijdag 27 januari 2017 17:02 schreef fathank het volgende:
Verbo is terug?
Hier moet ik gepost hebben.
pi_153415913
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2015 16:59 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Gewoon eten rondom je training. Voor of na maakt geen heel groot verschil. Zorg ervoor dat je relatief veel eiwitten binnen krijgt.
Altijd een whey en pre-workout voordat ik ga trainen.
Als ik ga trainen zonder te eten bouw ik dan wel spiermassa op?
Gaat mijn lichaam niet meer vet verbranden als ik ga sporten zonder te eten?
  woensdag 10 juni 2015 @ 18:43:00 #59
332757 Dizorn
Herrieschopper.
pi_153417158
Je moet met name zorgen dat je netto op een gehele dag goedzit. Je zal niet extra afvallen als je zonder te eten gaat sporten, maar netto hetzelfde eet op een dag. En je zal geen spiermassa bouwen als je niet genoeg eiwitten binnenkrijgt op een dag, netto.
WFPB!
pi_153417616
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2015 18:43 schreef Dizorn het volgende:
Je moet met name zorgen dat je netto op een gehele dag goedzit. Je zal niet extra afvallen als je zonder te eten gaat sporten, maar netto hetzelfde eet op een dag. En je zal geen spiermassa bouwen als je niet genoeg eiwitten binnenkrijgt op een dag, netto.
Eiwitten krijg ik zat binnen 2,2x mijn lichaamgsgewicht
  woensdag 10 juni 2015 @ 19:06:29 #61
395013 Verbosity
Dies diem docet.
pi_153417923
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juni 2015 17:59 schreef vaginabeheerder het volgende:

[..]

Altijd een whey en pre-workout voordat ik ga trainen.
Als ik ga trainen zonder te eten bouw ik dan wel spiermassa op?
Gaat mijn lichaam niet meer vet verbranden als ik ga sporten zonder te eten?
Spiermassa bouw je niet tijdens een training, dat doe je na een training tijdens het herstel (kan dagen duren).

Het klopt dat je lichaam in verhouding meer vet verbrand tijdens een training zonder van te voren te eten. Maar het netto resultaat over de hele dag blijft gelijk, met andere woorden; de maaltijd(en) na de training moet(en) groter zijn waarbij je in verhouding op hetzelfde uitkomt voor vet opslag.
Op vrijdag 27 januari 2017 17:02 schreef fathank het volgende:
Verbo is terug?
Hier moet ik gepost hebben.
  vrijdag 12 juni 2015 @ 17:22:21 #62
342418 VKV
Plausibel
pi_153475233
Leuk, een echte fitnessreeks!

Ik ben deze week begonnen aan project "oke nu is het echt afgelopen en moeten die kilo's eraf!"
Begin van de week eens gekeken wat er in onze regio zoal bestaat aan sportscholen. Heel lang over fitness for free zitten denken maar dat leek me toch te massaal. Uiteindelijk bij een sportschool terecht gekomen die op een aantal kilometer van m'n huis zit én op de route van werk naar huis.

Woensdag begonnen met een proefles. Ik start zonder blessures, medicatie, fitnessachtergrond, maar mét een BMI van -kuch-35,8-kuch- en veel ervaring met sporten. Momenteel doe ik alweer 9 jaar aan waterpolo, maar ik merk dat ik daarmee niet aan genoeg beweging kom. Deze trainingen zijn op maandag en dinsdag en dus de rest van de week niks (tenzij wedstrijd op zaterdag).
Ik doe zittend werk dus het is wel nodig dat ik na m'n werk nog aan beweging toekom. Fitness lijkt me uiteindelijk de beste optie.

Mijn doelen zijn:
- Flink wat kilo's kwijt. Mijn droomdoel is dat mijn bovenbenen niet meer tegen elkaar komen tijdens het lopen.
- Sterker worden in waterpolo. Ik wil een "daar wil je echt niet tegenover liggen" tegenstander worden :P

Woensdag proefles gehad. Instructeur vertelde dat ik een cardio en een krachtschema krijg, zodat ik aan beide doelen kan werken. Krachtschema richt zich vooral op het bovenlichaam, omdat je dat bij waterpolo veel gebruikt. Ik werd meteen uitgenodigd voor een tweede proefles omdat ik dan beide schema's kon proberen, welke ik gisteren heb gevolgd.

De sportschool gaf me echt een goede indruk, superrustig op de tijdstippen dat ik wil sporten dus de apparaten zijn goed beschikbaar, en het zijn ook lekker veel apparaten.

Ik heb me meteen voor een jaar onbeperkt sporten ingeschreven, dus laat geld ook een goeie motivatie zijn om te blijven gaan :P
Vooralsnog wil ik buiten de waterpolotrainingen elke dag een bezoekje aan de sportschool brengen.
pi_153475302
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 17:22 schreef VKV het volgende:
Leuk, een echte fitnessreeks!

Ik ben deze week begonnen aan project "oke nu is het echt afgelopen en moeten die kilo's eraf!"
Begin van de week eens gekeken wat er in onze regio zoal bestaat aan sportscholen. Heel lang over fitness for free zitten denken maar dat leek me toch te massaal. Uiteindelijk bij een sportschool terecht gekomen die op een aantal kilometer van m'n huis zit én op de route van werk naar huis.

Woensdag begonnen met een proefles. Ik start zonder blessures, medicatie, fitnessachtergrond, maar mét een BMI van -kuch-35,8-kuch- en veel ervaring met sporten. Momenteel doe ik alweer 9 jaar aan waterpolo, maar ik merk dat ik daarmee niet aan genoeg beweging kom. Deze trainingen zijn op maandag en dinsdag en dus de rest van de week niks (tenzij wedstrijd op zaterdag).
Ik doe zittend werk dus het is wel nodig dat ik na m'n werk nog aan beweging toekom. Fitness lijkt me uiteindelijk de beste optie.

Mijn doelen zijn:
- Flink wat kilo's kwijt. Mijn droomdoel is dat mijn bovenbenen niet meer tegen elkaar komen tijdens het lopen.
- Sterker worden in waterpolo. Ik wil een "daar wil je echt niet tegenover liggen" tegenstander worden :P

Woensdag proefles gehad. Instructeur vertelde dat ik een cardio en een krachtschema krijg, zodat ik aan beide doelen kan werken. Krachtschema richt zich vooral op het bovenlichaam, omdat je dat bij waterpolo veel gebruikt. Ik werd meteen uitgenodigd voor een tweede proefles omdat ik dan beide schema's kon proberen, welke ik gisteren heb gevolgd.

De sportschool gaf me echt een goede indruk, superrustig op de tijdstippen dat ik wil sporten dus de apparaten zijn goed beschikbaar, en het zijn ook lekker veel apparaten.

Ik heb me meteen voor een jaar onbeperkt sporten ingeschreven, dus laat geld ook een goeie motivatie zijn om te blijven gaan :P
Vooralsnog wil ik buiten de waterpolotrainingen elke dag een bezoekje aan de sportschool brengen.
Knap van je dat je 't meteen zo fanatiek oppakt! ^O^ Veel succes met het bereiken van je doel iig. Met die instelling zullen de resultaten niet snel op zich laten wachten. :)
  zaterdag 13 juni 2015 @ 09:47:53 #64
342418 VKV
Plausibel
pi_153492590
quote:
14s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 17:27 schreef bombmannl het volgende:

[..]

Knap van je dat je 't meteen zo fanatiek oppakt! ^O^ Veel succes met het bereiken van je doel iig. Met die instelling zullen de resultaten niet snel op zich laten wachten. :)
Bedankt voor de succeswens!

Ik merk dat ik met de "je moet toch wel minimaal 2,5 liter water per dag gaan drinken"-instructie van de sportschool al behoorlijk aan extra beweging (richting wc) toekom op een dag :P
pi_153492964
2,5 liter water :')

Gewoon melk toch
  zaterdag 13 juni 2015 @ 10:54:52 #66
332757 Dizorn
Herrieschopper.
pi_153493433
Nee.
WFPB!
pi_153493549
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 17:22 schreef VKV het volgende:
Leuk, een echte fitnessreeks!

Ik ben deze week begonnen aan project "oke nu is het echt afgelopen en moeten die kilo's eraf!"
Begin van de week eens gekeken wat er in onze regio zoal bestaat aan sportscholen. Heel lang over fitness for free zitten denken maar dat leek me toch te massaal. Uiteindelijk bij een sportschool terecht gekomen die op een aantal kilometer van m'n huis zit én op de route van werk naar huis.

Woensdag begonnen met een proefles. Ik start zonder blessures, medicatie, fitnessachtergrond, maar mét een BMI van -kuch-35,8-kuch- en veel ervaring met sporten. Momenteel doe ik alweer 9 jaar aan waterpolo, maar ik merk dat ik daarmee niet aan genoeg beweging kom. Deze trainingen zijn op maandag en dinsdag en dus de rest van de week niks (tenzij wedstrijd op zaterdag).
Ik doe zittend werk dus het is wel nodig dat ik na m'n werk nog aan beweging toekom. Fitness lijkt me uiteindelijk de beste optie.

Mijn doelen zijn:
- Flink wat kilo's kwijt. Mijn droomdoel is dat mijn bovenbenen niet meer tegen elkaar komen tijdens het lopen.
- Sterker worden in waterpolo. Ik wil een "daar wil je echt niet tegenover liggen" tegenstander worden :P

Woensdag proefles gehad. Instructeur vertelde dat ik een cardio en een krachtschema krijg, zodat ik aan beide doelen kan werken. Krachtschema richt zich vooral op het bovenlichaam, omdat je dat bij waterpolo veel gebruikt. Ik werd meteen uitgenodigd voor een tweede proefles omdat ik dan beide schema's kon proberen, welke ik gisteren heb gevolgd.

De sportschool gaf me echt een goede indruk, superrustig op de tijdstippen dat ik wil sporten dus de apparaten zijn goed beschikbaar, en het zijn ook lekker veel apparaten.

Ik heb me meteen voor een jaar onbeperkt sporten ingeschreven, dus laat geld ook een goeie motivatie zijn om te blijven gaan :P
Vooralsnog wil ik buiten de waterpolotrainingen elke dag een bezoekje aan de sportschool brengen.
Misschien lees ik er overheen, maar zit er ook nog ergens een rustdag? Las dat je buiten de waterpolotrainingen elke dag naar de sportschool wil dus elke dag wel sporten?
pi_153493853
quote:
18s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 10:54 schreef Dizorn het volgende:
Nee.
Want?
pi_153494098
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 17:22 schreef VKV het volgende:
Krachtschema richt zich vooral op het bovenlichaam, omdat je dat bij waterpolo veel gebruikt.
Goed bezig, maar hier zou ik nog even op terugkomen bij de instructeur. Het is misschien goed voor waterpolo om je op het bovenlichaam te concentreren, maar als je serieus wilt afvallen, kun je beter compoundoefeningen doen - dus voor het hele lichaam. Dan kom je al snel uit bij squats, lunges, deadlifts etc.

En: hebben ze ook losse gewichten (en/of kettlebells) op die sportschool? Zo ja, dan zou ik die verkiezen boven de toestellen, of tenminste een combinatie van die twee doen.
  zaterdag 13 juni 2015 @ 11:43:32 #70
332757 Dizorn
Herrieschopper.
pi_153494204
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 11:20 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Want?
Kerel, ze heeft een BMI van >30. Dan wil je echt niet GOMAD gaan. Kijk even in BB topic, filmpje van Rippetoe die dat zelf ook zegt. Dat advies is voor skinny ecto jongetjes.
WFPB!
pi_153494209
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 11:36 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Goed bezig, maar hier zou ik nog even op terugkomen bij de instructeur. Het is misschien goed voor waterpolo om je op het bovenlichaam te concentreren, maar als je serieus wilt afvallen, kun je beter compoundoefeningen doen - dus voor het hele lichaam. Dan kom je al snel uit bij squats, lunges, deadlifts etc.

En: hebben ze ook losse gewichten (en/of kettlebells) op die sportschool? Zo ja, dan zou ik die verkiezen boven de toestellen, of tenminste een combinatie van die twee doen.
Nu jij net die zin quote schiet mij ook nog te binnen, zou het niet raadzamer zijn voor haar om juist de spieren te trainen die ze niet gebruikt bij waterpolo? Die spieren traint ze toch al, zijn al verder in ontwikkeling en kracht. Dus wellicht kan ze beter andere spieren trainen zodat die niet gaan achter lopen en daardoor juist zelfs de verdere ontwikkeling van de voor haar belangrijkste spieren zelfs tegenwerken.
pi_153495868
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 11:43 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Kerel, ze heeft een BMI van >30. Dan wil je echt niet GOMAD gaan. Kijk even in BB topic, filmpje van Rippetoe die dat zelf ook zegt. Dat advies is voor skinny ecto jongetjes.
magere melk
pi_153496973
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 13:32 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

magere melk
:')
pi_153498143
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 14:28 schreef bombmannl het volgende:

[..]

:')
goed onderbouwd man
pi_153498457
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 15:22 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

goed onderbouwd man
Veel melk is alleen goed voor ecto's doe moeilijk aankomen. Met een bmi van 35+ moet je het lekker bij water houden.
pi_153498786
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 11:43 schreef xFriendx het volgende:

[..]

Nu jij net die zin quote schiet mij ook nog te binnen, zou het niet raadzamer zijn voor haar om juist de spieren te trainen die ze niet gebruikt bij waterpolo? Die spieren traint ze toch al, zijn al verder in ontwikkeling en kracht. Dus wellicht kan ze beter andere spieren trainen zodat die niet gaan achter lopen en daardoor juist zelfs de verdere ontwikkeling van de voor haar belangrijkste spieren zelfs tegenwerken.
Ja, dat is waar, maar het voordeel van compoundoefeningen (hele lichaam dus) is dat ze zwaarder zijn, meer energie kosten en dus effectiever zijn als je wilt afvallen. Dan train je automatisch ook het bovenlichaam (een beetje) mee, maar het gaat dus vooral om de zwaardere krachtsinspanning, de balans die je moet zien te vinden (kost ook energie) en, niet te vergeten, de tijdwinst die je ermee boekt, want met goede compoundoefeningen ben je in 40 minuten klaar.

Als ze in die sportschool alleen machines hebben, ben ik het wel met je eens, trouwens :)
  zaterdag 13 juni 2015 @ 15:57:10 #77
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_153498945
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 15:22 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

goed onderbouwd man
ik wacht nog op jouw onderbouwing van 2,5l melk ipv water voor iemand die af wil vallen
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
  zaterdag 13 juni 2015 @ 15:59:54 #78
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_153499003
quote:
10s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 09:47 schreef VKV het volgende:

[..]

Bedankt voor de succeswens!

Ik merk dat ik met de "je moet toch wel minimaal 2,5 liter water per dag gaan drinken"-instructie van de sportschool al behoorlijk aan extra beweging (richting wc) toekom op een dag :P
Niet zo zeiken, gewoon doen.

En van telkens het glas naar je mond krijg je goede biceps.
  zaterdag 13 juni 2015 @ 16:02:54 #79
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_153499096
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 15:22 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

goed onderbouwd man
Brah, je raadt iemand die wil afvallen aan om 2,5l melk per dag te drinken. Zelfs met magere melk zit je dan al aan 1000kcal per dag. Lekker >50% van je dagelijkse calorieën in melk.

Daar valt niets anders op te antwoorden dan :').
pi_153499114
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 16:02 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Brah, je raadt iemand die wil afvallen aan om 2,5l melk per dag te drinken. Zelfs met magere melk zit je dan al aan 1000kcal per dag. Lekker >50% van je dagelijkse calorieën in melk.

Daar valt niets anders op te antwoorden dan :').
Wie bhad het over 2.5L
  zaterdag 13 juni 2015 @ 16:04:54 #81
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_153499148
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 16:03 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Wie bhad het over 2.5L
Jij :')

quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 10:24 schreef BredeBroeder het volgende:
2,5 liter water :')

Gewoon melk toch
  zaterdag 13 juni 2015 @ 16:08:10 #82
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_153499214
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 16:04 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Jij :')

[..]

inb4 "ik zei geen 2,5 liter melk" :')
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
pi_153499217
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 16:04 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Jij :')

[..]

Ja, Naast dat ik 2.5 L water overdreven veel vindt, gewoon wat melk ernaast
  zaterdag 13 juni 2015 @ 16:10:00 #84
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_153499265
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 16:08 schreef stinkie het volgende:

[..]

inb4 "ik zei geen 2,5 liter melk" :')
Je was echt net op tijd.
  zaterdag 13 juni 2015 @ 19:31:23 #85
395013 Verbosity
Dies diem docet.
pi_153504062
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 15:49 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Ja, dat is waar, maar het voordeel van compoundoefeningen (hele lichaam dus) is dat ze zwaarder zijn, meer energie kosten en dus effectiever zijn als je wilt afvallen. Dan train je automatisch ook het bovenlichaam (een beetje) mee, maar het gaat dus vooral om de zwaardere krachtsinspanning, de balans die je moet zien te vinden (kost ook energie) en, niet te vergeten, de tijdwinst die je ermee boekt, want met goede compoundoefeningen ben je in 40 minuten klaar.

Als ze in die sportschool alleen machines hebben, ben ik het wel met je eens, trouwens :)
Zou zelf nooit compounds aanraden om mee af te vallen. Wanneer iemand wil trainen met als doel het gehele lichaam te trainen of zo sterk mogelijk worden. Dan kan het wel.

Cardio is dan handiger i.p.v. compounds.
Op vrijdag 27 januari 2017 17:02 schreef fathank het volgende:
Verbo is terug?
Hier moet ik gepost hebben.
pi_153504264
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 19:31 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Zou zelf nooit compounds aanraden om mee af te vallen. Wanneer iemand wil trainen met als doel het gehele lichaam te trainen of zo sterk mogelijk worden. Dan kan het wel.

Cardio is dan handiger i.p.v. compounds.
Waarom is cardio handiger? Met krachttraining, en zeker compound oefeningen verbrand je meer kcals hoor.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  zaterdag 13 juni 2015 @ 19:52:37 #87
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_153504494
quote:
15s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 19:41 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Waarom is cardio handiger? Met krachttraining, en zeker compound oefeningen verbrand je meer kcals hoor.
Ik denk dat een combinatie het beste is. Het is niet zo dat je van compound oefeningen harder afvalt dan van cardio. Het kan wel, maar dan moet je naast de compunds een assists schema hebben wat zo intensief is dat de meeste mensen dat niet volhouden.
  zaterdag 13 juni 2015 @ 20:17:59 #88
332757 Dizorn
Herrieschopper.
pi_153504978
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 16:08 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Ja, Naast dat ik 2.5 L water overdreven veel vindt, gewoon wat melk ernaast
Wat is er mis met 2,5 L water? Dat is zelfs nog weinig.

quote:
15s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 19:41 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Waarom is cardio handiger? Met krachttraining, en zeker compound oefeningen verbrand je meer kcals hoor.
Met cardio verbrand je echt wel meer. Misschien niet per minuut dat je bezig bent, maar het hele punt van krachttrainen is dat je kort bezigbent (5x5 reps, 3x8-12, dat soort shit). Heel veel rustpauzes. Is wel intensief maar constant bezig zijn is effectiever als het puur om afvallen gaat.
WFPB!
pi_153505230
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 20:17 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Wat is er mis met 2,5 L water? Dat is zelfs nog weinig.

[..]

Met cardio verbrand je echt wel meer. Misschien niet per minuut dat je bezig bent, maar het hele punt van krachttrainen is dat je kort bezigbent (5x5 reps, 3x8-12, dat soort shit). Heel veel rustpauzes. Is wel intensief maar constant bezig zijn is effectiever als het puur om afvallen gaat.
Volgens mij schelen de gemiddelden niet erg veel. Bovendien; je moet natuurlijk wel je schema aanpassen op je doel. Volgens mij verbrand je dan gewoon meer kcals met krachttraining dan met cardio. Zeker omdat voor veel mensen cardio te combineren is met het lezen van een boek/televisie kijken. Dan vraag ik me altijd wel af hoe intensief iets is.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  zaterdag 13 juni 2015 @ 20:42:33 #90
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_153505477
Als ik naar alle combinaties en varianten kijk van trainen en dan zie wat mijn calorieverbruik volgens mijn hartslagmeter is, maakt dat niets uit.

Alleen maar compounds (wat ik doe als ik niet veel tijd heb, SQ, OHP, Bench en row), dezelfde tijd op de loopband/crosstrainer of een combinatie van kracht (wat compounds en assistentie supersets) met wat cardio er achter aan: per trainingsuur nagenoeg gelijk aantal verbrande calorieën. De meerwaarde moet dan uit de "afterburn"/herstel komen of de hoeveelheid traininen. Een uur cardio
kan ik elke dag uitvoeren, een uur compounds moet ik echt rustdagen nemen.

Naturlijk zit er wel verschil in het soort krachttrainingen. 5*10 squats en wat andere zware oefeningen verbranden meer dan 2*50 biceps curls :')

De combinatie vind ik zelf het prettigst om af te vallen. Het beste effect bij mij (volgens hartslagmeter) zijn compounds met supersets en dan nog een kwartier op de loopband.

TL/DR: ik denk niet dat het veel uitmaakt als je doel puur afvallen is. Kies dan gewoon wat je het leukste vind :)
Is algehele kracht en/of gezondheid ook een doel: ijzer oppakken en weer terugleggen :)
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
pi_153505608
Bovendien, afvallen staat voor veel mensen ook gelijk aan strakker worden/beter uitzien. Volgens mij bereik je dat sneller door ook gedeeltelijk te focussen op krachttraining.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  zaterdag 13 juni 2015 @ 23:48:46 #92
195367 Jehuty
FOK's Giel Beelen
pi_153510391
Ik heb afgelopen donderdag voor het eerst in lange tijd gesport; beetje wat gejogt en thuis wat aan krachtoefeningen gedaan (heb geen gewichten dus gewoon pushups, situps, crunches, etc). Aangezien ik lang niet had gesport kon ik best weinig hebben en heb ik nog steeds spierpijn.

Mijn vraag is, is het slim om pas weer te gaan sporten als mijn spierpijn volledig is weggetrokken?
pi_153513064
quote:
2s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 20:48 schreef tofastTG het volgende:
Bovendien, afvallen staat voor veel mensen ook gelijk aan strakker worden/beter uitzien. Volgens mij bereik je dat sneller door ook gedeeltelijk te focussen op krachttraining.
Dat denk ik dus ook :)

Afvallen is helemaal niet zo interessant, het gaat erom dat je strak en gestaald wordt. Ik ken genoeg hele dunne mensen die je echt niet in een bikini/zwembroek wilt tegenkomen :X En dat is voor de meeste mensen uiteindelijk toch het doel, lijkt me. Dat mensen je wel in een bikini/zwembroek willen tegenkomen :+

Niet dat we nou met z'n allen de hele dag in bikini's en zwembroeken rondlopen (was het maar waar O-) ), maar afvallen is op zich een tamelijk overschatte bezigheid, tenminste: zo denk ik erover.

En trouwens, wie echt per se wil afvallen, moet gewoon wat minder eten :Y)
  zondag 14 juni 2015 @ 04:24:34 #94
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_153513452
Dat laatste inderdaad. Je valt niet af doordat je cardio of krachttraining doet, maar omdat je minder kcal binnenkrijgt dan je nodig hebt.
Bedankt Hans.
pi_153513485
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2015 02:37 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Niet dat we nou met z'n allen de hele dag in bikini's en zwembroeken rondlopen (was het maar waar O-) ), maar afvallen is op zich een tamelijk overschatte bezigheid, tenminste: zo denk ik erover.
Wanneer je een bmi van 35+ hebt, is het zeker geen overschatte bezigheid. Afvallen is niet enkel om er beter uit te zien (al is dat een goede motivatie), maar ook omdat overgewicht gewoon erg ongezond is.

quote:
En trouwens, wie echt per se wil afvallen, moet gewoon wat minder eten :Y)
Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden. :)
  zondag 14 juni 2015 @ 09:10:19 #96
332757 Dizorn
Herrieschopper.
pi_153514443
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 23:48 schreef Jehuty het volgende:
Ik heb afgelopen donderdag voor het eerst in lange tijd gesport; beetje wat gejogt en thuis wat aan krachtoefeningen gedaan (heb geen gewichten dus gewoon pushups, situps, crunches, etc). Aangezien ik lang niet had gesport kon ik best weinig hebben en heb ik nog steeds spierpijn.

Mijn vraag is, is het slim om pas weer te gaan sporten als mijn spierpijn volledig is weggetrokken?
Nee, je kan prima sporten met spierpijn. Is soms zelfs beter, om beetje te blijven bewegen als je spierpijn hebt. Je moet alleen niet proberen maximaal te gaan.
WFPB!
pi_153515883
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2015 09:10 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Nee, je kan prima sporten met spierpijn. Is soms zelfs beter, om beetje te blijven bewegen als je spierpijn hebt. Je moet alleen niet proberen maximaal te gaan.
Als iemand voor lange tijd niet aan sport heeft gedaan, en dan een keer sport en een paar dagen spierpijn heeft zou ik toch echt wel effe wachten tot de spierpijn weggetrokken is.
Voor iemand die vaker in de week sport snap ik je advies.
  zondag 14 juni 2015 @ 14:30:29 #98
342418 VKV
Plausibel
pi_153519789
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 11:00 schreef xFriendx het volgende:

[..]

Misschien lees ik er overheen, maar zit er ook nog ergens een rustdag? Las dat je buiten de waterpolotrainingen elke dag naar de sportschool wil dus elke dag wel sporten?
Ja ik wil elke dag sporten. Het vaakst zal dat cardio betreffen. Waar andere mensen naar hun werk fietsen, wil ik die beweging in de sportschool zoeken (ik woon ver van m'n werk af en het is dus zittend werk). Tussen de krachttraining-dagen zitten twee rustdagen.
  zondag 14 juni 2015 @ 14:33:18 #99
342418 VKV
Plausibel
pi_153519864
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 11:36 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Goed bezig, maar hier zou ik nog even op terugkomen bij de instructeur. Het is misschien goed voor waterpolo om je op het bovenlichaam te concentreren, maar als je serieus wilt afvallen, kun je beter compoundoefeningen doen - dus voor het hele lichaam. Dan kom je al snel uit bij squats, lunges, deadlifts etc.

En: hebben ze ook losse gewichten (en/of kettlebells) op die sportschool? Zo ja, dan zou ik die verkiezen boven de toestellen, of tenminste een combinatie van die twee doen.
Ik heb het verkeerd onthouden. De ontwikkeling van het bovenlichaam is belangrijk maar ik doe dus wel krachtoefeningen voor het hele lichaam, waaronder squats. Verder weet ik alle namen van de oefeningen nog niet zo goed. O-)
  zondag 14 juni 2015 @ 14:37:26 #100
342418 VKV
Plausibel
pi_153519943
En om even af te sluiten :P

Ik drink geen 2,5 liter melk per dag natuurlijk, dan gaat het helemaal de verkeerde kant op. Ik drink wel een glas halfvolle melk bij ontbijt en lunch.
Ik heb ook mijn eetgedrag aangepast. Daar heb ik altijd de meeste moeite mee. Sporten vind ik leuk, chocola vind ik leuker. Dus dat wordt waarschijnlijk mezelf heel vaak mentaal onder de kont schoppen en fysiek op de vingers tikken de komende tijd.

Afgelopen maandag begonnen, gisteren gewogen = -2,9 kilo. 8-)
  zondag 14 juni 2015 @ 15:05:22 #101
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_153520635
Dat chocola probleem is vrij makkelijk op te lossen, gewoon nooit meer kopen, werkt voor mij ook perfect.
Bedankt Hans.
  zondag 14 juni 2015 @ 15:17:14 #102
342418 VKV
Plausibel
pi_153520936
quote:
14s.gif Op zondag 14 juni 2015 15:05 schreef bascross het volgende:
Dat chocola probleem is vrij makkelijk op te lossen, gewoon nooit meer kopen, werkt voor mij ook perfect.
:D
  zondag 14 juni 2015 @ 15:32:16 #103
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_153521238
Als je dan toch chocolade wil eten koop dan de chocola boven de 80%. Het is in het begin even wennen, maar het verzadigd veel beter dan andere chocolade. Na 1 stukje heb je meestal al genoeg.
pi_153521266
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 23:48 schreef Jehuty het volgende:
Ik heb afgelopen donderdag voor het eerst in lange tijd gesport; beetje wat gejogt en thuis wat aan krachtoefeningen gedaan (heb geen gewichten dus gewoon pushups, situps, crunches, etc). Aangezien ik lang niet had gesport kon ik best weinig hebben en heb ik nog steeds spierpijn.

Mijn vraag is, is het slim om pas weer te gaan sporten als mijn spierpijn volledig is weggetrokken?
Nee, gewoon erdoorheen trekken. Zo creëer je immers sterkere spieren, spierpijn is dat je lichaam roept om meer en meer.
  zondag 14 juni 2015 @ 15:55:07 #105
195367 Jehuty
FOK's Giel Beelen
pi_153521718
quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2015 15:33 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Nee, gewoon erdoorheen trekken. Zo creëer je immers sterkere spieren, spierpijn is dat je lichaam roept om meer en meer.
Het is nu aardig weggetrokken, ik heb nog een lichte sensatie van spierpijn in mijn triceps en buikspieren. Ik denk dat ik het vanavond maar weer even ga proberen. Bedankt voor de comments.
  zondag 14 juni 2015 @ 16:05:45 #106
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_153521974
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2015 15:55 schreef Jehuty het volgende:

[..]

Het is nu aardig weggetrokken, ik heb nog een lichte sensatie van spierpijn in mijn triceps en buikspieren. Ik denk dat ik het vanavond maar weer even ga proberen. Bedankt voor de comments.
Na een goede warming up voel je je vaak al stukken beter.
  zondag 14 juni 2015 @ 16:08:28 #107
195367 Jehuty
FOK's Giel Beelen
pi_153522035
quote:
7s.gif Op zondag 14 juni 2015 16:05 schreef Snakey het volgende:

[..]

Na een goede warming up voel je je vaak al stukken beter.
Nog tips voor een goede warming up? Ik heb overigens geen gewichten thuis, dus daar kan ik niet mee werken. Heb het financieel niet zo heel breed dus ik kan ze niet aanschaffen.

Afgelopen keer ben ik gewoon een eindje gaan joggen, aangezien mijn conditie nagenoeg niet bestaand is, kon ik het niet zo lang volhouden. Ik heb een aantal keer gewoon gejogt totdat ik echt buiten adem was, en het toen even uitgelopen en wat strekoefeningen gedaan om vervolgens weer een stukje te gaan joggen.
  zondag 14 juni 2015 @ 16:10:42 #108
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_153522078
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2015 16:08 schreef Jehuty het volgende:

[..]

Nog tips voor een goede warming up? Ik heb overigens geen gewichten thuis, dus daar kan ik niet mee werken. Heb het financieel niet zo heel breed dus ik kan ze niet aanschaffen.

Afgelopen keer ben ik gewoon een eindje gaan joggen, aangezien mijn conditie nagenoeg niet bestaand is, kon ik het niet zo lang volhouden. Ik heb een aantal keer gewoon gejogt totdat ik echt buiten adem was, en het toen even uitgelopen en wat strekoefeningen gedaan om vervolgens weer een stukje te gaan joggen.
Dat is dan de beste manier voor je warming up. Stukje joggen, niet tot je helemaal buiten adem bent trouwens, stukje lopen, stukje joggen. Zo kan je opwarmen, maar ook je conditie weer opbouwen. Als je dat 3x per week doet zal je zien dat het best snel vooruit gaat.
  zondag 14 juni 2015 @ 16:11:23 #109
195367 Jehuty
FOK's Giel Beelen
pi_153522095
Ok, super. Bedankt voor de tips.

*edit*
Gesport, ging prima ^O^

Heeft iemand nog een mooie oefening voor de benen, zonder gewichten? Ik doe nu squats en die ene dat je met je rug tegen de muur gaat met je benen zo'n 90 graden gebogen. Op zich prima, maar misschien heeft iemand nog een mooie.

[ Bericht 85% gewijzigd door Jehuty op 14-06-2015 22:23:44 ]
pi_153539326
quote:
14s.gif Op zondag 14 juni 2015 15:05 schreef bascross het volgende:
Dat chocola probleem is vrij makkelijk op te lossen, gewoon nooit meer kopen, werkt voor mij ook perfect.
Dit is voor mij de beste manier om overeten van suikerproducten tegen te gaan. Als ik die nutteloze troep niet meer koop, kan ik het ook niet eten. :)

quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2015 15:33 schreef Doublepain het volgende:

[..]

spierpijn is dat je lichaam roept om meer en meer.
:')
pi_153543046
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 02:07 schreef Nic1 het volgende:

[..]

Dit is voor mij de beste manier om overeten van suikerproducten tegen te gaan. Als ik die nutteloze troep niet meer koop, kan ik het ook niet eten. :)

[..]

:')
Het duurde even..
  maandag 15 juni 2015 @ 10:42:29 #112
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_153543255
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 02:07 schreef Nic1 het volgende:

[..]

Dit is voor mij de beste manier om overeten van suikerproducten tegen te gaan. Als ik die nutteloze troep niet meer koop, kan ik het ook niet eten. :)

[..]

:')
Dat dus. Als je geen troep in huis haalt kun je 't ook niet eten.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  maandag 15 juni 2015 @ 20:49:41 #113
342418 VKV
Plausibel
pi_153560427
Ik doe m'n uiterste best contact met ongezonde dingen zoveel mogelijk te vermijden. Toch zijn er altijd van die gebeurtenissen waarbij het weer heel dichtbij komt (verjaardagen, vaderdag, bbq...) dus dat worden dan voor mij de moeilijkere situaties.

Ik vond het vandaag zó lekker om na m'n werk hard aan de gang te gaan! Het was dat ik rond 6 uur gewoon een zwaar knorrende maag had, anders had ik nog wel even doorgegaan O-) En dat terwijl ik er al anderhalf uur was :P
pi_153560559
BBQ hoeft niet eens heel ongezond te zijn toch? Vermijd de worst en de speklapjes, beperk jezelf tot een 10-tal stokbroodjes. Nuttig je vlees met ketchup of curry, en eet vooral veel groente/sla. Dan moet je toch wel gezellig mee kunnen eten en toch maximaal 800 kcals nuttigen.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  maandag 15 juni 2015 @ 20:55:01 #115
342418 VKV
Plausibel
pi_153560671
quote:
12s.gif Op maandag 15 juni 2015 20:52 schreef tofastTG het volgende:
BBQ hoeft niet eens heel ongezond te zijn toch? Vermijd de worst en de speklapjes, beperk jezelf tot een 10-tal stokbroodjes. Nuttig je vlees met ketchup of curry, en eet vooral veel groente/sla. Dan moet je toch wel gezellig mee kunnen eten en toch maximaal 800 kcals nuttigen.
Stokbrood met kruidenboter is m'n grootste zwak. Maar ik denk dat de bbq het minst erg is, da's waar.
pi_153560742
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 20:55 schreef VKV het volgende:

[..]

Stokbrood met kruidenboter is m'n grootste zwak. Maar ik denk dat de bbq het minst erg is, da's waar.
Stokbrood, mits een beetje dun gesneden kan nog wel. Moet je wel wat lager gaan zitten in je koolhydraten de rest van de dag. Ik ken de macro's van kruidenboter verder niet goed, maar je kunt eigenlijk alles wel inplannen als je weet dat je gaat barbecuen. ;)
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  maandag 15 juni 2015 @ 20:57:09 #117
342418 VKV
Plausibel
pi_153560781
quote:
2s.gif Op maandag 15 juni 2015 20:56 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Stokbrood, mits een beetje dun gesneden kan nog wel. Moet je wel wat lager gaan zitten in je koolhydraten de rest van de dag. Ik ken de macro's van kruidenboter verder niet goed, maar je kunt eigenlijk alles wel inplannen als je weet dat je gaat barbecuen. ;)
True, ik ga er met alledrie de situaties de rest van de dag goed rekening mee houden.
pi_153563103
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 20:55 schreef VKV het volgende:

[..]

Stokbrood met kruidenboter is m'n grootste zwak. Maar ik denk dat de bbq het minst erg is, da's waar.
Er is een app die heet: calorieënteller, my fitness pal.
Ideale app als je af wilt vallen, je kan je eten invoeren of scannen.
Zo hou je een beetje bij wat je eet en hoeveel je eet.
pi_153567563
quote:
14s.gif Op maandag 15 juni 2015 20:57 schreef VKV het volgende:

[..]

True, ik ga er met alledrie de situaties de rest van de dag goed rekening mee houden.
Slim, en sowieso zou ik niet te moeilijk doen over een keer 'zondigen', omdat je het wat langer wilt volhouden dan een week 8-) Het gaat natuurlijk niet om die ene bbq of dat stukje taart op je werk, het gaat om de rest van je leven en dan wil je af en toe iets lekkers eten. Dat kan ook gewoon, zolang je in de regel normaal en gezond eet.

Grappig: ik las laatst over een onderzoek naar eetgedrag waarbij een groep proefpersonen werd geconfronteerd met een reeks (foto's van) etenswaren. De (te) zware mensen focusten instinctief meteen op het meest calorierijke gerecht. Dus niet: het lekkerste, het duurste, het creatiefste, het onbekendste, het exclusiefste of het gerecht met de mooiste kleuren, maar gewoon: de meeste calorieën. Blijkbaar heeft dat een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mensen die (te) veel eten.

Ik vond het wel een eyeopener :)
  dinsdag 16 juni 2015 @ 18:59:10 #120
342418 VKV
Plausibel
pi_153589479
Vandaag aangesproken door een instructeur van de sportschool, of ik niet een beetje vaak kwam sporten. "Hoezo, ik kom maar 1 keer per dag."
Moest laten zien wat ik voor oefeningen had en toen hij zag dat ik twee schema's had was hij wel gerustgesteld, omdat ik niet elke dag hetzelfde schema kan doen (duhhh, dacht ik).
Hij raadde me aan toch een rustdag te houden.

Ik heb daar zelf wel een beetje moeite mee. Want is het niet zo dat het gezond is elke dag 30 minuten te bewegen? Ik wil best een dagje minderen, maar helemaal niet gaan sporten vind ik ook weer zoiets.
En stel dat ik inderdaad beter een dag de sportschool kan vermijden, is het dan wel aan te raden gewoon een half uur te wandelen ofzo?

Dan nog een vraag. Ik heb wel eens gelezen dat als je te weinig eet, je gewichtsafname stagneert omdat je lichaam de reserves gaat behouden. Met de fitnessschema's kom ik op 60 a 70 minuten per dag sport. Ik heb nu ruim een week het volgende gegeten per dag:

Ontbijt: Kom met muesli, magere yoghurt en een glas optimel
Tussendoor: Banaan
Lunch: 3 boterhammen, 1x pindakaas, 1x kaas (belegen), 1x kalkoenfilet, glas halfvolle melk. Soms een beker cup-a-soup
Tussendoor: Smoothie met magere yoghurt, banaan, aardbei (totaal 200 ml).
Avondeten: wat de pot schaft. Meestal veel groente, een stuk vlees en 1,5 aardappel

Water: 2,5 liter per dag
Koffie: 4 koppen per dag, zonder suiker, met een beetje melk

Is dat voldoende en is het een beetje oké?
pi_153590120
quote:
5s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 18:59 schreef VKV het volgende:
Vandaag aangesproken door een instructeur van de sportschool, of ik niet een beetje vaak kwam sporten. "Hoezo, ik kom maar 1 keer per dag."
Moest laten zien wat ik voor oefeningen had en toen hij zag dat ik twee schema's had was hij wel gerustgesteld, omdat ik niet elke dag hetzelfde schema kan doen (duhhh, dacht ik).
Hij raadde me aan toch een rustdag te houden.

Ik heb daar zelf wel een beetje moeite mee. Want is het niet zo dat het gezond is elke dag 30 minuten te bewegen? Ik wil best een dagje minderen, maar helemaal niet gaan sporten vind ik ook weer zoiets.
En stel dat ik inderdaad beter een dag de sportschool kan vermijden, is het dan wel aan te raden gewoon een half uur te wandelen ofzo?

Dan nog een vraag. Ik heb wel eens gelezen dat als je te weinig eet, je gewichtsafname stagneert omdat je lichaam de reserves gaat behouden. Met de fitnessschema's kom ik op 60 a 70 minuten per dag sport. Ik heb nu ruim een week het volgende gegeten per dag:

Ontbijt: Kom met muesli, magere yoghurt en een glas optimel
Tussendoor: Banaan
Lunch: 3 boterhammen, 1x pindakaas, 1x kaas (belegen), 1x kalkoenfilet, glas halfvolle melk. Soms een beker cup-a-soup
Tussendoor: Smoothie met magere yoghurt, banaan, aardbei (totaal 200 ml).
Avondeten: wat de pot schaft. Meestal veel groente, een stuk vlees en 1,5 aardappel

Water: 2,5 liter per dag
Koffie: 4 koppen per dag, zonder suiker, met een beetje melk

Is dat voldoende en is het een beetje oké?
Die elke dag 30 minuten bewegen is niet hetzelfde als hardlopen of voluit gaan met je krachttraining.

Volgens mij was het meer het beeld van een rondje wandelen (met of zonder hond), vaker de trap ipv lift/roltrap pakken, je ramen lappen en stofzuigen. Meer de kleine beetje (die ook al veel kunnen helpen. Traplopen sterkt direct ook je spieren wat aan, ook al moet je ook zeker geen dikke kuiten verwachten, daarvoor is het effect te snel voor uitgewerkt).

Met de rust kunnen je spieren herstellen, daarnaast is soms rust even goed zodat de volgende keer de prikkel wat groter is.

Over je eten....je zou eigenlijk je producten ergens op een site of app moeten invoeren en eens zien wat het aan cals is. Minder eten dan je nodig hebt. Wel denk ik bij afvallen niet direct aan pindakaas of een cup-a-soup. Vind die laatste niet te vreten, een kom water met zout smaakt hetzelfde.

Denk in ieder geval niet dat je door die rustdag opeens minder afvalt of het zoveel langer duurt. Liever af en toe wat rust en blessures voorkomen dan nu direct knallen en straks 3-4 weken niets kunnen doen. Dan ben je nog verder van huis. Zodra je die lifestyle van gezond(er) eten en genoeg bewegen inslaat maakt 7x sporten of 'slechts' 5x (om maar wat te noemen) ook niet direct zoveel meer uit.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 19:20:27 #122
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_153590258
Of dat voldoende is kan je op deze manier niet zeggen. Je moet uitrekenen hoeveel kcal het is en wat k/e/v verhoudingen zijn.

Daarnaast is elke dag 30 min wandelen bijvoorbeeld prima. Elke dag 30 min curlen in het squatrack is iets minder slim.
Bedankt Hans.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 19:33:06 #123
342418 VKV
Plausibel
pi_153590654
Thanks voor de snelle reacties. Ik heb myfitnesspal gebruikt om alles van vandaag in te voeren en kom uit op dit schema:



Ik lijk dus nog kcal over te hebben. Maar geen trek/honger o.i.d.

En ik ga maar eens verder nadenken over een rustdag en welke dag dat dan wordt. Zal wel een weekenddag gaan worden :P
  dinsdag 16 juni 2015 @ 19:34:55 #124
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_153590709
Het is trouwens een misvatting dat je van bewegen afvalt. Dat zag je ook mooi bij programma's als ''Obese''. Sommige kandidaten hielden zich totaal niet aan het eetschema, maar gingen wel gewoon sporten. Vervolgens waren ze verbaasd dat ze niets waren afgevallen, of dat ze zelfs waren aangekomen.
Bedankt Hans.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 19:37:17 #125
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_153590776
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 19:33 schreef VKV het volgende:
Thanks voor de snelle reacties. Ik heb myfitnesspal gebruikt om alles van vandaag in te voeren en kom uit op dit schema:

[ afbeelding ]

Ik lijk dus nog kcal over te hebben. Maar geen trek/honger o.i.d.

En ik ga maar eens verder nadenken over een rustdag en welke dag dat dan wordt. Zal wel een weekenddag gaan worden :P
Ik vind 2.378 calorieën best veel om af te vallen voor een vrouw. Hoe heb je dat doel berekend?
Bedankt Hans.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 19:43:48 #126
342418 VKV
Plausibel
pi_153590997
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 19:37 schreef bascross het volgende:

[..]

Ik vind 2.378 calorieën best veel om af te vallen voor een vrouw. Hoe heb je dat doel berekend?
Hmm fout in myfitnesspal geloof ik.

Ik had als doel 5 kilo per week afvallen aangevinkt :P Maar als ik nu 1 kilo per week afvallen aanklik, mag ik maar 1210 kcal per dag. Ik laat hem daar wel op staan.

Met de beweging van vandaag erbij zit ik nu net onder die 1210 kcal, dus ik denk dat het dan wel oke is.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 19:48:29 #127
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_153591148
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 19:43 schreef VKV het volgende:

[..]

Hmm fout in myfitnesspal geloof ik.

Ik had als doel 5 kilo per week afvallen aangevinkt :P Maar als ik nu 1 kilo per week afvallen aanklik, mag ik maar 1210 kcal per dag. Ik laat hem daar wel op staan.

Met de beweging van vandaag erbij zit ik nu net onder die 1210 kcal, dus ik denk dat het dan wel oke is.
Die app zou ik sowieso niet teveel vertrouwen. Ik heb al van meerdere mensen gehoord dat er af en toe fouten zitten in de voedingswaarden van producten. Het beste is om in excel gewoon alles zelf te noteren en uitrekenen, zo doe ik het ook al jaren.

Afhankelijk van hoeveel je weegt zou ik trouwens rustig aan doen met afvallen, niet te snel willen. Als je 150kg weegt mag het natuurlijk wel sneller, maar stel dat je 75kg weegt dan zou ik mikken op zo'n 1-2kg per week.
Bedankt Hans.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 19:57:25 #128
342418 VKV
Plausibel
pi_153591423
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 19:48 schreef bascross het volgende:

[..]

Die app zou ik sowieso niet teveel vertrouwen. Ik heb al van meerdere mensen gehoord dat er af en toe fouten zitten in de voedingswaarden van producten. Het beste is om in excel gewoon alles zelf te noteren en uitrekenen, zo doe ik het ook al jaren.

Afhankelijk van hoeveel je weegt zou ik trouwens rustig aan doen met afvallen, niet te snel willen. Als je 150kg weegt mag het natuurlijk wel sneller, maar stel dat je 75kg weegt dan zou ik mikken op zo'n 1-2kg per week.
Mijn BMI ligt net boven de 35 dus ik denk dat het tempo er wel een beetje in kan :P
  dinsdag 16 juni 2015 @ 21:17:08 #129
395013 Verbosity
Dies diem docet.
pi_153594106
Bascross, doe de rest een plezier en verkoop wat minder onzin.

quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 19:48 schreef bascross het volgende:

[..]
Afhankelijk van hoeveel je weegt zou ik trouwens rustig aan doen met afvallen, niet te snel willen. Als je 150kg weegt mag het natuurlijk wel sneller, maar stel dat je 75kg weegt dan zou ik mikken op zo'n 1-2kg per week.
Op een gewicht van 75kg en dan 1-2kg per week afvallen? Dat is gewoon een crash dieet. Zou betekenen dat er dagelijks een tekort van 1500 kcals gecreeërd moet worden om 1,5kg per week af te vallen (Heb het dus nog geen eens over 2kg). Dus iemand die 2500 kcals (de gemiddelde man mag zoveel eten) als onderhoud dan moet hij/zij al minderen tot 1000 kcals. :')

Zou zelf een halve kilo per week aanhouden om af te vallen rond de 75kg. Duurt het misschien wat langer, maar ook een stuk gezonder. Bij een BMI van 35 kan je de eerste weken nog wel een ruimer tekort nemen. Dan is 1-1,5kg nog wel een goede richtlijn om verantwoord af te vallen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 19:20 schreef bascross het volgende:
Of dat voldoende is kan je op deze manier niet zeggen. Je moet uitrekenen hoeveel kcal het is en wat k/e/v verhoudingen zijn.

Daarnaast is elke dag 30 min wandelen bijvoorbeeld prima. Elke dag 30 min curlen in het squatrack is iets minder slim.
Het klopt dat niet kan zeggen of dit voldoende is. Maar het uitrekenen de k/e/v verhoudingen of alleen de kcal inname gaat hierbij niet helpen. Wat je eerst nodig heb is de kcal uitgave welke je redelijk kan schatten door BMR (op basis van gewicht, lengte en leeftijd) te berekenen en rekening te houden met de hoeveelheid beweging.

Eigenlijk is het iets ingewikkelder (TEF, NEAT horen er nog bij), maar met deze heb je al een ruwe schatting waarmee je aan de slag kan. Op basis hiervan kan je zeggen hoeveel kcals er nodig zijn om op hetzelfde gewicht te blijven, af te vallen of om aan te komen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 19:34 schreef bascross het volgende:
Het is trouwens een misvatting dat je van bewegen afvalt. Dat zag je ook mooi bij programma's als ''Obese''. Sommige kandidaten hielden zich totaal niet aan het eetschema, maar gingen wel gewoon sporten. Vervolgens waren ze verbaasd dat ze niets waren afgevallen, of dat ze zelfs waren aangekomen.
Natuurlijk val je wel af van bewegen bij een normaal dieet. Alleen het probleem is dat kandidaten bij "Obese" zoveel kcals te veel consumeren dat ze dat niet compenseren met het sporten. Eigenlijk bedoel je: Het is trouwens een misvatting dat je afvalt van bewegen zonder naar het kcal overschot door eten te kijken.
Op vrijdag 27 januari 2017 17:02 schreef fathank het volgende:
Verbo is terug?
Hier moet ik gepost hebben.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 22:49:06 #130
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_153597376
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 21:17 schreef Verbosity het volgende:
Bascross, doe de rest een plezier en verkoop wat minder onzin.
Dat valt best mee hoor, maar om een punt te maken moet je uiteraard wat overdrijven. Ik zal hieronder aangeven waar ik het mee eens en waar ik het niet mee eens ben.

quote:
Op een gewicht van 75kg en dan 1-2kg per week afvallen? Dat is gewoon een crash dieet. Zou betekenen dat er dagelijks een tekort van 1500 kcals gecreeërd moet worden om 1,5kg per week af te vallen (Heb het dus nog geen eens over 2kg). Dus iemand die 2500 kcals (de gemiddelde man mag zoveel eten) als onderhoud dan moet hij/zij al minderen tot 1000 kcals. :')

Zou zelf een halve kilo per week aanhouden om af te vallen rond de 75kg. Duurt het misschien wat langer, maar ook een stuk gezonder. Bij een BMI van 35 kan je de eerste weken nog wel een ruimer tekort nemen. Dan is 1-1,5kg nog wel een goede richtlijn om verantwoord af te vallen.
Hier ben ik het inderdaad mee eens. Achteraf gezien is 1-2kg per week teveel van het goede met zo'n gewicht. Jouw richtlijn is verstandiger om aan te houden.

quote:
Het klopt dat niet kan zeggen of dit voldoende is. Maar het uitrekenen de k/e/v verhoudingen of alleen de kcal inname gaat hierbij niet helpen. Wat je eerst nodig heb is de kcal uitgave welke je redelijk kan schatten door BMR (op basis van gewicht, lengte en leeftijd) te berekenen en rekening te houden met de hoeveelheid beweging.
Je moet inderdaad weten wat je onderhoud is en dat kan je globaal berekenen op de manier die jij aangeeft. Daarna moet je echter uitrekenen wat de k/e/v verhouding is en wat het aantal kcal is dat je eet.

quote:
Natuurlijk val je wel af van bewegen bij een normaal dieet. Alleen het probleem is dat kandidaten bij "Obese" zoveel kcals te veel consumeren dat ze dat niet compenseren met het sporten. Eigenlijk bedoel je: Het is trouwens een misvatting dat je afvalt van bewegen zonder naar het kcal overschot door eten te kijken.
Dit is uiteraard onzin. Je valt af omdat je minder calorieën binnenkrijgt dan wat je nodig hebt. Dat kan je inderdaad bereiken door te gaan bewegen en daarmee calorieën te verbranden, maar dat is niet noodzakelijk.
Bedankt Hans.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 23:12:11 #131
195367 Jehuty
FOK's Giel Beelen
pi_153598378
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 19:43 schreef VKV het volgende:

[..]

Hmm fout in myfitnesspal geloof ik.

Ik had als doel 5 kilo per week afvallen aangevinkt :P Maar als ik nu 1 kilo per week afvallen aanklik, mag ik maar 1210 kcal per dag. Ik laat hem daar wel op staan.

Met de beweging van vandaag erbij zit ik nu net onder die 1210 kcal, dus ik denk dat het dan wel oke is.
Ik moet zeggen dat ik er niet super veel verstand van heb, maar 5 kilo per week lijkt mij best veel. Wil niet zeggen dat het niet kan natuurlijk, maar als je een wat bescheidener/realistischer doel hebt dan raak je wellicht ook niet gedemotiveerd omdat je die 5 kilo niet trekt. Just my two cents.

Net voor de derde keer sinds ik een week geleden begonnen ben weer gesport. Toch leuk om kleine sprongetjes te zien tussen de trainingen. Maar dat was ook niet moeilijk aangezien ik de conditie van een koelkast heb.
pi_153599470
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 19:34 schreef bascross het volgende:
Het is trouwens een misvatting dat je van bewegen afvalt. Dat zag je ook mooi bij programma's als ''Obese''. Sommige kandidaten hielden zich totaal niet aan het eetschema, maar gingen wel gewoon sporten. Vervolgens waren ze verbaasd dat ze niets waren afgevallen, of dat ze zelfs waren aangekomen.
Dat klopt. Een BMI hebben van 35 betekend dat je lange tijd veel te veel hebt gegeten. Het eerste wat je dus moet doen is niet gaan sporten, maar een stuk minder eten. Het is natuurlijk goed om dit met sport aan te vullen, maar in de basis moet je eten goed zitten. :)

quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 23:12 schreef Jehuty het volgende:

[..]

5 kilo per week lijkt mij best veel. Wil niet zeggen dat het niet kan natuurlijk
5kg is absurd veel en kan nooit. :)

Het feit dat ze in de eerste week 3kg af viel komt door het verlies van water, wat altijd gebeurd wanneer je gaat afvallen. Dit gebeurd enkel in de eerste week.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 23:56:02 #133
195367 Jehuty
FOK's Giel Beelen
pi_153599836
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 23:40 schreef Nic1 het volgende:

5kg is absurd veel en kan nooit. :)

Het feit dat ze in de eerste week 3kg af viel komt door het verlies van water, wat altijd gebeurd wanneer je gaat afvallen. Dit gebeurd enkel in de eerste week.
Zoals ik al zei, ik heb er niet veel verstand van, maar intuïtief leek het me nogal veel :D

Ik vraag me af, zijn hier ook mensen die niet bezig zijn met afvallen maar met aankomen? Ik ben hier zelf in september mee begonnen, en ben nog in het proces van meer aankomen. Misschien heeft iemand een tip voor een bepaalde soort voedsel die kan helpen. Ik ben tot nu toe zo'n 14 a 15 kilo aangekomen, daar ben ik erg blij mee. Toch zou er, hoewel ik een gezond gewicht heb nu, er best nog een paar kilootjes bij mogen wat mij betreft. Dus ik sta open voor tips :)
  woensdag 17 juni 2015 @ 00:05:41 #134
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_153599996
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 23:56 schreef Jehuty het volgende:

[..]

Zoals ik al zei, ik heb er niet veel verstand van, maar intuïtief leek het me nogal veel :D

Ik vraag me af, zijn hier ook mensen die niet bezig zijn met afvallen maar met aankomen? Ik ben hier zelf in september mee begonnen, en ben nog in het proces van meer aankomen. Misschien heeft iemand een tip voor een bepaalde soort voedsel die kan helpen. Ik ben tot nu toe zo'n 14 a 15 kilo aangekomen, daar ben ik erg blij mee. Toch zou er, hoewel ik een gezond gewicht heb nu, er best nog een paar kilootjes bij mogen wat mij betreft. Dus ik sta open voor tips :)
Kijk even in het bodybuilding topic, daar is in principe iedereen bezig met aankomen. Ik ben daar trouwens ook al jaren mee bezig. Sinds het begin ben ik 60kg aangekomen, moet er wel bij zeggen dat ik bijzonder dun was, dus het is zeker niet allemaal spiermassa. :P

Tips voor bepaalde soorten voedsel heb ik niet echt. Gewoon zorgen dat je genoeg calorieën binnenkrijgt met goede k/e/v verhoudingen. Goed voedsel daarvoor is bijvoorbeeld; rijst, havermout, brinta, kwark, melk, kip, tonijn, pindakaas, noten.
Bedankt Hans.
  woensdag 17 juni 2015 @ 00:40:52 #135
195367 Jehuty
FOK's Giel Beelen
pi_153600546
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 00:05 schreef bascross het volgende:

[..]

Kijk even in het bodybuilding topic, daar is in principe iedereen bezig met aankomen. Ik ben daar trouwens ook al jaren mee bezig. Sinds het begin ben ik 60kg aangekomen, moet er wel bij zeggen dat ik bijzonder dun was, dus het is zeker niet allemaal spiermassa. :P

Tips voor bepaalde soorten voedsel heb ik niet echt. Gewoon zorgen dat je genoeg calorieën binnenkrijgt met goede k/e/v verhoudingen. Goed voedsel daarvoor is bijvoorbeeld; rijst, havermout, brinta, kwark, melk, kip, tonijn, pindakaas, noten.
Damn, 60 kg :D Dat is wel echt nice *O*

Toen ik zo'n 16 was woog ik denk ik mijn laagste, ik denk wel ongeveer 56 kilo. Ik denk dat ik rond mijn 18e een eerste poging deed om wat aan te komen, toen was ik ook zo'n acht kilo aangekomen. Nu een aantal jaren later dus probeer ik het weer wat serieuzer aan te pakken. Eerste doel was weer acht kilo erbij, dat ging behoorlijk snel. Mijn huidige doel is weer acht kilo, en daar heb ik er nu zo'n 6 a 7 van in de pocket. Het is wel gek, want ik heb nog nooit in mijn leven zoveel gewogen. Zelfs mijn handen voelen iets anders.

Ik ben er nog niet helemaal, maar ik ben nu onderhand een beetje begonnen met sporten om er wat vorm in te krijgen. Zit nu bijna op de 80 kilo dus. Mag daarna nog wel een aantal kilootjes bij maar ik ben in ieder geval voor het eerst in mijn leven op het juiste pad. Feels good man
  woensdag 17 juni 2015 @ 00:55:09 #136
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_153600715
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 00:40 schreef Jehuty het volgende:

[..]

Damn, 60 kg :D Dat is wel echt nice *O*

Toen ik zo'n 16 was woog ik denk ik mijn laagste, ik denk wel ongeveer 56 kilo. Ik denk dat ik rond mijn 18e een eerste poging deed om wat aan te komen, toen was ik ook zo'n acht kilo aangekomen. Nu een aantal jaren later dus probeer ik het weer wat serieuzer aan te pakken. Eerste doel was weer acht kilo erbij, dat ging behoorlijk snel. Mijn huidige doel is weer acht kilo, en daar heb ik er nu zo'n 6 a 7 van in de pocket. Het is wel gek, want ik heb nog nooit in mijn leven zoveel gewogen. Zelfs mijn handen voelen iets anders.

Ik ben er nog niet helemaal, maar ik ben nu onderhand een beetje begonnen met sporten om er wat vorm in te krijgen. Zit nu bijna op de 80 kilo dus. Mag daarna nog wel een aantal kilootjes bij maar ik ben in ieder geval voor het eerst in mijn leven op het juiste pad. Feels good man
Goed bezig. Sporten en met name krachttraining is wel belangrijk als je probeert aan te komen, anders kom je alleen vet aan, dat is zonde.
Bedankt Hans.
pi_153613048
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 23:56 schreef Jehuty het volgende:

[..]

Zoals ik al zei, ik heb er niet veel verstand van, maar intuïtief leek het me nogal veel :D

Ik vraag me af, zijn hier ook mensen die niet bezig zijn met afvallen maar met aankomen? Ik ben hier zelf in september mee begonnen, en ben nog in het proces van meer aankomen. Misschien heeft iemand een tip voor een bepaalde soort voedsel die kan helpen. Ik ben tot nu toe zo'n 14 a 15 kilo aangekomen, daar ben ik erg blij mee. Toch zou er, hoewel ik een gezond gewicht heb nu, er best nog een paar kilootjes bij mogen wat mij betreft. Dus ik sta open voor tips :)
Goed eten, goed slapen, goed trainen. :P

In jouw geval iets meer calorieen nemen via gezonde producten, zoals bepaalde noten en fruit, en volkoren producten. Wil je spiermassa kweken, dan zou ik toch naar gewichten gaan kijken, of goede oefeningen om thuis te doen.

Dit kanaal vind ik leuk:

Zelf probeer ik niet zozeer aan te komen, maar wil wel sterker en fitter worden. Ik zit dan ook regelmatig in de sportschool (5x per week een uurtje). Sinds een jaar terug ben ik 11 kilo aangekomen en weeg nu 92 kilo bij 1,95 lengte. Valt mee, maar ik moet me inhouden vanwege een schouderblessure die ik al jaren voor het sporten had. Maar ik heb geen haast. Bovendien dwingt het me te letten op goede vorm van de oefeningen en m'n lichaam echt goed leren kennen.

Ik dacht ergens terug te lezen dat jij met squats je benen op 90 graden zet? Het schijnt beter te zijn om of dieper te gaan, of minder diep. 90 graden geeft stress op je kniegewrichten, wat tot blessures leiden kan.
  woensdag 17 juni 2015 @ 16:29:51 #138
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_153614160
60 kg aankomen. Hoe zie je er dan uit? Dat is snel 60 tot 90% toename van lichaamsgewicht. Dan ben je inmiddels echt obese of je reet zit vol gaten van de spuit. En zelfs de spuiters die ik ken hebben niet zulke toenames gehad.

Kom maar op met de foto's. Tot die tijd......
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
  woensdag 17 juni 2015 @ 16:35:06 #139
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_153614296
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juni 2015 16:29 schreef stinkie het volgende:
60 kg aankomen. Hoe zie je er dan uit? Dat is snel 60 tot 90% toename van lichaamsgewicht. Dan ben je inmiddels echt obese of je reet zit vol gaten van de spuit. En zelfs de spuiters die ik ken hebben niet zulke toenames gehad.

Kom maar op met de foto's. Tot die tijd......
Eat clen, tren hard, anavar give up.
Bedankt Hans.
  woensdag 17 juni 2015 @ 19:09:44 #140
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_153618310
quote:
10s.gif Op woensdag 17 juni 2015 16:35 schreef bascross het volgende:

[..]

Eat clen, tren hard, anavar give up.
je vergeet de sustanon. Maar met 60 kilo call ik bullshit of whale.
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
  woensdag 17 juni 2015 @ 19:16:02 #141
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_153618514
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juni 2015 19:09 schreef stinkie het volgende:

[..]

je vergeet de sustanon. Maar met 60 kilo call ik bullshit of whale.
Geen probleem. Ik post hier niet om jou te overtuigen. Zoals ik al zei, het is geen pure spiermassa en ik ben begonnen toen ik 16 was, dus ik ben in de lengte ook nog iets gegroeid. Het is echter voor mij het beginpunt omdat ik sindsdien ben begonnen met goed eten en trainen.
Bedankt Hans.
pi_153619750
quote:
12s.gif Op woensdag 17 juni 2015 19:16 schreef bascross het volgende:

[..]

Geen probleem. Ik post hier niet om jou te overtuigen. Zoals ik al zei, het is geen pure spiermassa en ik ben begonnen toen ik 16 was, dus ik ben in de lengte ook nog iets gegroeid. Het is echter voor mij het beginpunt omdat ik sindsdien ben begonnen met goed eten en trainen.
Gewoon niet overdrijven. als je 50kilo op je 16e woog dan weeg je nu 110kilo. Ergo:dik
pi_153619882
quote:
12s.gif Op woensdag 17 juni 2015 19:16 schreef bascross het volgende:

[..]

Geen probleem. Ik post hier niet om jou te overtuigen. Zoals ik al zei, het is geen pure spiermassa en ik ben begonnen toen ik 16 was, dus ik ben in de lengte ook nog iets gegroeid. Het is echter voor mij het beginpunt omdat ik sindsdien ben begonnen met goed eten en trainen.
Idd erg overdreven :') .... Voor ons hoef je niet stoer te doen hoor. Als je gewoon eerlijk bent dwing je meer respect af.
  woensdag 17 juni 2015 @ 20:06:05 #144
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_153620131
Is 6kg per jaar zoveel dan?
Bedankt Hans.
  woensdag 17 juni 2015 @ 20:15:10 #145
395013 Verbosity
Dies diem docet.
pi_153620405
quote:
15s.gif Op woensdag 17 juni 2015 20:06 schreef bascross het volgende:
Is 6kg per jaar zoveel dan?
60kg in totaal wel.

Zelfs Furious Pete is niet zoveel aangekomen van anorexia naar competitief eter/bodybuilder. En op de foto links was niet eens het lichtste. Is 2 maand na zijn ontslag uit het ziekenhuis. Hier is hij 50kg in totaal aangekomen.

Op vrijdag 27 januari 2017 17:02 schreef fathank het volgende:
Verbo is terug?
Hier moet ik gepost hebben.
  woensdag 17 juni 2015 @ 20:17:50 #146
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_153620488
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 20:15 schreef Verbosity het volgende:

[..]

60kg in totaal wel.

Zelfs Furious Pete is niet zoveel aangekomen van anorexia naar competitief eter/bodybuilder. En op de foto links was niet eens het lichtste. Is 2 maand na zijn ontslag uit het ziekenhuis. Hier is hij 50kg in totaal aangekomen.

[ afbeelding ]
Ik was wel dunner dan dat. :D Ik zal mijn lengte en gewicht onthullen, anders blijft het gezeur doorgaan.

Toen ik begon: 1.92m en 54kg (ja echt). 10 jaar later: 1.97m en 115kg. Nog 10kg erbij, dan is het genoeg geweest.
Bedankt Hans.
pi_153639809
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 17:40 schreef Nadine26 het volgende:
Oké, nu raak ik toch aan het twijfelen over de eeuwige eiwitdiscussie O-) Ik dacht altijd dat het allemaal wel goed kwam met die eiwitten als je normaal at, maar toen las ik dit artikel:

http://bretcontreras.com/(...)uly-high-in-protein/

Hoewel ik geen zin heb om moeilijk te doen (poeders eten is per definitie moeilijk, want vies, en bovendien kun je er niet op kauwen ;( ) wil ik het experiment met de poeders toch een keer aangaan. Het kan ook door yoghurt of kwark worden geroerd, dat valt mee. Ik haat melk. En vieze chemische zoetsmaakjes. Maar de poeders bestaan ook in een 'naturelsmaak'. Weet iemand wat dat betekent: geen smaak (lijkt me prima) of toch iets kunstmatigs dat voor naturel moet doorgaan?
Je kan ook voor de eiwitpannenkoeken gaan, of kwark dat je met kaneel en een zoetstof op smaak brengt. Zelf hou ik ook niet van die chemische smaak van bijvoorbeeld aspartaam of xylitol, maar had laatst sucralose geprobeerd en dat vind ik prima te behappen. Spotgoedkoop ook. Stevia is ook een optie.

Ben zelf van plan een kookboek te maken met handige recepten voor sporten, met veel eiwit en vezels, maar weinig vetten en suikers. Ik merk namelijk dat het sporten de laatste tijd mijn eetgewoonten verandert, waardoor ik nu vaker korte trek heb. Snacken wil ik niet en vind ik niet eens lekker meer, qua snoep of chips, al deed ik dat sowieso zelden. Fruit ben ik niet bijzonder fan van, al verandert dat nu ook. Ik ben dus op zoek naar het ideale boodschappenlijstje. O-)
pi_153640481
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 20:17 schreef bascross het volgende:

[..]

Ik was wel dunner dan dat. :D Ik zal mijn lengte en gewicht onthullen, anders blijft het gezeur doorgaan.

Toen ik begon: 1.92m en 54kg (ja echt). 10 jaar later: 1.97m en 115kg. Nog 10kg erbij, dan is het genoeg geweest.
met dat gewicht streef je pro bodybuilders voorbij of niet soms? Nja ben niet bekend met het wereldje.
  donderdag 18 juni 2015 @ 14:53:32 #149
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_153640547
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 20:15 schreef Verbosity het volgende:

[..]

60kg in totaal wel.

Zelfs Furious Pete is niet zoveel aangekomen van anorexia naar competitief eter/bodybuilder. En op de foto links was niet eens het lichtste. Is 2 maand na zijn ontslag uit het ziekenhuis. Hier is hij 50kg in totaal aangekomen.

[ afbeelding ]
Trekt hij daar een subtiele pose, of is zijn rug zo slecht?
  donderdag 18 juni 2015 @ 15:40:28 #150
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_153641602
quote:
1s.gif Op donderdag 18 juni 2015 14:51 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

met dat gewicht streef je pro bodybuilders voorbij of niet soms? Nja ben niet bekend met het wereldje.
In de verste verte niet. Phill Heath, momenteel nr 1, is 1.75m en weegt volgens zijn site op het podium 113kg. Vergeet daarbij niet dat hij dan een vetpercentage van rond de 4% heeft. Off-season weegt hij 127kg.

http://www.phillipheath.com/about/

Mijn vetpercentage is iets van 15%. Dat scheelt echt enorm veel. Als ik zou cutten naar 4% blijft er niet veel over. :D
Bedankt Hans.
pi_153671352
quote:
3s.gif Op donderdag 18 juni 2015 14:26 schreef Gray het volgende:

[..]

Je kan ook voor de eiwitpannenkoeken gaan, of kwark dat je met kaneel en een zoetstof op smaak brengt. Zelf hou ik ook niet van die chemische smaak van bijvoorbeeld aspartaam of xylitol, maar had laatst sucralose geprobeerd en dat vind ik prima te behappen. Spotgoedkoop ook. Stevia is ook een optie.

Ben zelf van plan een kookboek te maken met handige recepten voor sporten, met veel eiwit en vezels, maar weinig vetten en suikers. Ik merk namelijk dat het sporten de laatste tijd mijn eetgewoonten verandert, waardoor ik nu vaker korte trek heb. Snacken wil ik niet en vind ik niet eens lekker meer, qua snoep of chips, al deed ik dat sowieso zelden. Fruit ben ik niet bijzonder fan van, al verandert dat nu ook. Ik ben dus op zoek naar het ideale boodschappenlijstje. O-)
Zie in dat artikel dat canned tuna ook hoog in proteïnen zit. Zelf hebben ze hier o.a. deze die ik wel lekker vind:

http://www.john-west.nl/p(...)spirations-basilicum

Echter ligt verhoudingsgewijs het vetpercentage niet ver achter op de eiwitten hier. Wel is van de 24 gram slechts 2 gram verzadigd.

Is zoiets prima om dan af en toe tussendoor te eten? Of kan je beter 'gewoon' die normale in vloeistof drijvende tonijn kopen?
  vrijdag 19 juni 2015 @ 17:49:42 #152
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_153671500
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 17:44 schreef xFriendx het volgende:

[..]

Zie in dat artikel dat canned tuna ook hoog in proteïnen zit. Zelf hebben ze hier o.a. deze die ik wel lekker vind:

http://www.john-west.nl/p(...)spirations-basilicum

Echter ligt verhoudingsgewijs het vetpercentage niet ver achter op de eiwitten hier. Wel is van de 24 gram slechts 2 gram verzadigd.

Is zoiets prima om dan af en toe tussendoor te eten? Of kan je beter 'gewoon' die normale in vloeistof drijvende tonijn kopen?
Het vetgehalte is 14.9, niet 24. :P

Ik eet meestal de tonijn met olie. Het meeste van de olie gooi ik weg dus ik zal lang niet aan die 14.9 komen. Ik vind de smaak wat lekkerder met olie.
pi_153671712
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 17:49 schreef Snakey het volgende:

[..]

Het vetgehalte is 14.9, niet 24. :P

Ik eet meestal de tonijn met olie. Het meeste van de olie gooi ik weg dus ik zal lang niet aan die 14.9 komen. Ik vind de smaak wat lekkerder met olie.
Sorry ja, die 24 waren eiwitten :P

Maar je eet dus wel tonijn mede voor de juiste voedingsstoffen? Ik vind het net zo lekker of misschien wel lekkerder dan een zak chips, dus eet liever dit tussendoor dan een zak chips. Plus het is lekker handzaam dus je kan het ook makkelijk op je werk ook tussendoor eten.
  vrijdag 19 juni 2015 @ 18:30:21 #154
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_153672693
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 17:56 schreef xFriendx het volgende:

[..]

Sorry ja, die 24 waren eiwitten :P

Maar je eet dus wel tonijn mede voor de juiste voedingsstoffen? Ik vind het net zo lekker of misschien wel lekkerder dan een zak chips, dus eet liever dit tussendoor dan een zak chips. Plus het is lekker handzaam dus je kan het ook makkelijk op je werk ook tussendoor eten.
Yep. Ik eet het heel soms op brood (ik eet bijna geen brood, maar soms is het wel lekker en makkelijk), maar een blikje in een salade is ook erg lekker.
  vrijdag 19 juni 2015 @ 18:38:54 #155
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_153672908
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 18:30 schreef Snakey het volgende:

[..]

Yep. Ik eet het heel soms op brood (ik eet bijna geen brood, maar soms is het wel lekker en makkelijk), maar een blikje in een salade is ook erg lekker.
wat eet je als alternatief? Ik ben meer brood gaan eten omdat ik anders de hele dag honger heb. Na een bak kwark heb ik na een uur honger. Met 2 boterhammen als ontbijt doe ik de hele ochtend
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
  vrijdag 19 juni 2015 @ 18:43:02 #156
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_153672998
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 18:38 schreef stinkie het volgende:

[..]

wat eet je als alternatief? Ik ben meer brood gaan eten omdat ik anders de hele dag honger heb. Na een bak kwark heb ik na een uur honger. Met 2 boterhammen als ontbijt doe ik de hele ochtend
's Morgens havermout, en voor lunch meestal bruine (basmati) rijst.
pi_153673357
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 18:38 schreef stinkie het volgende:

[..]

wat eet je als alternatief? Ik ben meer brood gaan eten omdat ik anders de hele dag honger heb. Na een bak kwark heb ik na een uur honger. Met 2 boterhammen als ontbijt doe ik de hele ochtend
Red jij de hele ochtend op die twee boterhammen? En wanneer eet je dan je volgende maaltijd weer? Ik eet er 3 in de ochtend maar moet tussendoor ook echt wat eten anders haal ik 12 uur niet (wanneer ik de volgende 5 eet).
  vrijdag 19 juni 2015 @ 19:26:29 #158
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_153674208
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 18:56 schreef xFriendx het volgende:

[..]

Red jij de hele ochtend op die twee boterhammen? En wanneer eet je dan je volgende maaltijd weer? Ik eet er 3 in de ochtend maar moet tussendoor ook echt wat eten anders haal ik 12 uur niet (wanneer ik de volgende 5 eet).
tegen 13.00. Maar ik ben ook IF gewend, dus een ontbijt overslaan gaat net zo makkelijk als het moet :)

Lunch is dan 2 boterhammen, bak kwark en wat fruit. Iets tegen het eind van de middag en dan diner. Maar geen brood of iets vancarbs en ik verga van de honger.
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
pi_153674287
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 19:26 schreef stinkie het volgende:

[..]

tegen 13.00. Maar ik ben ook IF gewend, dus een ontbijt overslaan gaat net zo makkelijk als het moet :)

Lunch is dan 2 boterhammen, bak kwark en wat fruit. Iets tegen het eind van de middag en dan diner. Maar geen brood of iets vancarbs en ik verga van de honger.
Ah, als je IF gewend bent dan is het inderdaad niet zo raar.

En met die kwark en fruit er bij zou ik het ook (net aan) wel redden denk ik.
Na ontbijt in de ochtend (scheelt ook weer hoe laat je eet natuurlijk, ik eet al rond kwart voor 6) eet ik tussendoor nog o.a. bananen om het tot 12 uur vol te kunnen houden.
  vrijdag 19 juni 2015 @ 19:39:10 #160
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_153674621
Om kwart voor 6 slaap ik nog. Meestal ontbijt ik tussen 8 en 9.30, maar als ik niet voor 10.00 lukt sla ik het over en lunch ik iets meer.

Maar ik ben er inmiddels wel achter dat ik gewoon mijn carbs moet hebben anders gaat het mis. IF op koolhydraat vrij was niet het beste idee.
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
  vrijdag 19 juni 2015 @ 20:04:16 #161
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_153675404
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 19:26 schreef stinkie het volgende:

[..]

tegen 13.00. Maar ik ben ook IF gewend, dus een ontbijt overslaan gaat net zo makkelijk als het moet :)

Lunch is dan 2 boterhammen, bak kwark en wat fruit. Iets tegen het eind van de middag en dan diner. Maar geen brood of iets vancarbs en ik verga van de honger.
Dat is sowieso wel erg voeding. Zeker als je dan ook nog ontbijt overslaat.
  vrijdag 19 juni 2015 @ 20:13:28 #162
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_153675708
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 20:04 schreef Snakey het volgende:

[..]

Dat is sowieso wel erg voeding. Zeker als je dan ook nog ontbijt overslaat.
erg wat?

En ik sla ontbijt niet over, ik neem het bij mijn lunch :)

Ik eet normaal op een dat
4 bh, bak kwark, 2 a 3 stuks fruit, 3 eieren en diner. Soms iets extra tussen door maar niet vaak.

Meestal iets van 2200 - 2400 kcal afhankelijk van diner. Aangezien ik merk dat cut beter gaat als ik ontbijt ben ik mezelf dat maar weer gaan aanleren.
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
  zaterdag 20 juni 2015 @ 17:33:35 #163
342418 VKV
Plausibel
pi_153696060
Gisteren voelde m'n lichaam echt heel moe aan. Gekozen een rustdag in te lassen (mocht ook wel na anderhalve week elke dag sporten). Vandaag ging het sporten erg goed viel me op, dus ik geloof het nut van een rustdag toch wel :P

Deze week weer 0,8 kilo eraf, dus nu totaal op -3,7 kg.
pi_153701126
Lol, wanneer ik sport kom ik juist aan, en wanneer ik stop met sporten val ik af in gewicht.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_153701644
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 21:02 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Lol, wanneer ik sport kom ik juist aan, en wanneer ik stop met sporten val ik af in gewicht.
Heb ik ook. Dat is echt zo'n kutmoment als je lichter bent geworden door een weekje weinig sporten.
pi_153701836
Gewicht zegt sowieso niet echt heel veel, zeker als je niet op ongeveer hetzelfde tijdstip dagelijks weegt. Als je dat wel doet heb je enigsinds houvast aan een weekgemiddelde.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_153706404
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 21:28 schreef tofastTG het volgende:
Gewicht zegt sowieso niet echt heel veel, zeker als je niet op ongeveer hetzelfde tijdstip dagelijks weegt. Als je dat wel doet heb je enigsinds houvast aan een weekgemiddelde.
Bij mij zegt het inderdaad niks. Ik weeg me zelden, en als ik het doe weeg ik altijd 58 kilo. Maar deze week ben ik door twee mensen aangesproken met de vraag: "Ben jij heel erg afgevallen?" Nee dus, niet dat ik weet en het is ook niet de bedoeling, maar blijkbaar... nou ja, geen idee hoe dat kan, maar ik ga ervan uit dat buitenstaanders zoiets wel zien.

Nu dus even wat meer eten :P
pi_153709714
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 17:33 schreef VKV het volgende:
Gisteren voelde m'n lichaam echt heel moe aan. Gekozen een rustdag in te lassen (mocht ook wel na anderhalve week elke dag sporten). Vandaag ging het sporten erg goed viel me op, dus ik geloof het nut van een rustdag toch wel :P

Deze week weer 0,8 kilo eraf, dus nu totaal op -3,7 kg.
Probeer je elke dag te wegen, en houdt dit bij in bijv. een app voor je smartphone. Zelf gebruik ik Libra voor Android.
Als je je wekelijks weegt heb je niet genoeg data om je trend te bepalen, en weet je niet of die dag mogelijk een uitschieter naar boven of beneden is.
  maandag 22 juni 2015 @ 11:39:47 #169
283639 Pino0
Heeft totaal geen vooroordelen
pi_153741624
Ik heb nu een mindere week gehad waar ik niet heb gesport en redelijk slecht heb gegeten.

Ik moet eigenlijk sporten maar ik kan het niet om zoveel te eten weer in de ochtend. Dat is mijn grootste struikelblok. Ik moet mezelf helemaal vol eten als ik net wakker geworden ben, anders voel ik mijzelf 'weak' in de gym..

Heeft iemand tips?
pi_153742684
Neem anders bananen mee naar de gym, of during workout supplements.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_153751461
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 11:39 schreef Pino0 het volgende:
Ik heb nu een mindere week gehad waar ik niet heb gesport en redelijk slecht heb gegeten.

Ik moet eigenlijk sporten maar ik kan het niet om zoveel te eten weer in de ochtend. Dat is mijn grootste struikelblok. Ik moet mezelf helemaal vol eten als ik net wakker geworden ben, anders voel ik mijzelf 'weak' in de gym..

Heeft iemand tips?
Is het écht zo of is het meer een psychologische hang up en 'denk' je alleen dat je veel moet eten voordat je gaat trainen? Niet dat jij niet anders kan zijn dan veel anderen, maar uit onderzoek is nooit gebleken dat sporten op nuchtere maag onmogelijk is, of ongezond of wat dan ook.

Ik zou het er gewoon eens op wagen en zonder te eten (of desnoods met een beetje licht verteerbaar voedsel achter de kiezen) gaan trainen. Grote kans dat er niks aan de hand is.

Het is een beetje zonde als dit de reden is om het sporten dan maar te laten zitten. Je moet doen wat werkt, en dit werkt voor jou blijkbaar niet. Voor mij ook niet. Ik eet bijna altijd pas ná het sporten :P
pi_153752940
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 12:23 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Neem anders bananen mee naar de gym, of during workout supplements.
Dit. Als ik uit m'n werk kom en meteen door wil (zodat ik niet eerst lekker thuis zit genesteld en dan weer van de bank af moet komen) eet ik (wel thuis) vaak ook nog even een banaan en nog iets heel simpels. Dat is dan vaak net genoeg om het tot na het sporten wel vol te houden. Kan ik na het sporten gewoon op m'n gemak thuis gaan eten.
pi_153753343
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 04:20 schreef Nic1 het volgende:

[..]

Probeer je elke dag te wegen, en houdt dit bij in bijv. een app voor je smartphone. Zelf gebruik ik Libra voor Android.
Als je je wekelijks weegt heb je niet genoeg data om je trend te bepalen, en weet je niet of die dag mogelijk een uitschieter naar boven of beneden is.
Het blijft wel van belang om ongeveer op hetzelfde tijdstip te wegen. ;) Nu is dat niet altijd even makkelijk, maar toch.
In de ochtend na het plassen werkt voor mij persoonlijk het beste.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_153763746
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 11:39 schreef Pino0 het volgende:
Ik moet eigenlijk sporten maar ik kan het niet om zoveel te eten weer in de ochtend. Dat is mijn grootste struikelblok. Ik moet mezelf helemaal vol eten als ik net wakker geworden ben, anders voel ik mijzelf 'weak' in de gym..

Heeft iemand tips?
Dat zit vooral in je hoofd, gewoon naar de gym gaan en dan went het wel.

quote:
2s.gif Op maandag 22 juni 2015 19:07 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Het blijft wel van belang om ongeveer op hetzelfde tijdstip te wegen. ;) Nu is dat niet altijd even makkelijk, maar toch.
In de ochtend na het plassen werkt voor mij persoonlijk het beste.
Yep, ik weeg me ook elke ochtend nadat ik uit bed stap.
  woensdag 1 juli 2015 @ 18:42:13 #175
343786 Isis20
RFK is watching my shitty post
pi_153984340
Ik heb echt ZO geen zin cardio vandaag :r
geen.
  woensdag 1 juli 2015 @ 19:42:01 #176
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_153985612
Gaan jullie trainen met deze hitte? Ik hoef vandaag gelukkig niet maar twijfel nu al over morgen en vrijdag :X
stupidity has become as common as common sense was before
pi_153986830
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 19:42 schreef marcb1974 het volgende:
Gaan jullie trainen met deze hitte? Ik hoef vandaag gelukkig niet maar twijfel nu al over morgen en vrijdag :X
S'ochtends rond een uur of 10, is prima te doen. Gelukkig is er een goede airco, dat scheelt al een hoop.
  woensdag 1 juli 2015 @ 20:41:48 #178
63722 z80
I fink you freaky
pi_153986890
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 19:42 schreef marcb1974 het volgende:
Gaan jullie trainen met deze hitte? Ik hoef vandaag gelukkig niet maar twijfel nu al over morgen en vrijdag :X
ja waarom niet? tempo aanpassen, niet maximaal gaan en genoeg drinken.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  woensdag 1 juli 2015 @ 20:51:51 #179
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_153987116
Wat korter, wat lichter en extra drinken
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
pi_153987214
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juli 2015 20:51 schreef stinkie het volgende:
Wat korter, wat lichter en extra drinken
Lichter gaat niet echt bij een progressief schema :X
pi_153987278
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 19:42 schreef marcb1974 het volgende:
Gaan jullie trainen met deze hitte? Ik hoef vandaag gelukkig niet maar twijfel nu al over morgen en vrijdag :X
Vandaag toevallig rustdag, maar morgen en overmorgen wel. Ik ben gelukkig in de gelegenheid om vroeg te gaan, dus morgen sta ik om 7 uur voor de deur. :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Deuce92 op 01-07-2015 21:04:49 ]
pi_153987305
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 20:55 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Lichter gaat niet echt bij een progressief schema :X
Waarom niet? Je zult echt geen gains verliezen als je een keertje iets minder hard gaat.

Ik zou het progressieve schema even laten wachten als je een manier zoekt om wat minder hard te gaan.

[ Bericht 3% gewijzigd door Deuce92 op 01-07-2015 21:06:03 ]
  woensdag 1 juli 2015 @ 21:04:01 #183
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_153987449
quote:
18s.gif Op woensdag 1 juli 2015 18:42 schreef Isis20 het volgende:
Ik heb echt ZO geen zin cardio vandaag :r
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 19:42 schreef marcb1974 het volgende:
Gaan jullie trainen met deze hitte? Ik hoef vandaag gelukkig niet maar twijfel nu al over morgen en vrijdag :X
Als je geen doelen hebt hoef je niet te gaan. :P

Gewoon trainen, je gaat er vast niet dood van. :P
  woensdag 1 juli 2015 @ 21:15:20 #184
343786 Isis20
RFK is watching my shitty post
pi_153987742
quote:
10s.gif Op woensdag 1 juli 2015 21:04 schreef Snakey het volgende:

[..]

[..]

Als je geen doelen hebt hoef je niet te gaan. :P

Gewoon trainen, je gaat er vast niet dood van. :P
Helaas is deze versie van 'een schop onder mijn kont' te licht.
Ik zweet me al kapot op de bank :D
Maar goed geprobeerd haha. Succes voor als jij wel gaat
geen.
pi_153987898
Ik ben vanmiddag gegaan, sommige oefeningen gingen zelfs beter dan wanneer het minder warm was.
Ik voelde me net een geoliede machine.
Wel iets van 3,5 liter water gedronken.
Totaal geen warming-up nodig gehad.
Na work-out nog iets van 2 uurtjes nagezweet.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  woensdag 1 juli 2015 @ 21:26:36 #186
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_153988063
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 21:15 schreef Isis20 het volgende:

[..]

Helaas is deze versie van 'een schop onder mijn kont' te licht.
Ik zweet me al kapot op de bank :D
Maar goed geprobeerd haha. Succes voor als jij wel gaat
Het was te proberen. :P

Ik train 's morgens, dus ik heb m'n portie zweet al gehad vandaag. :)
  woensdag 1 juli 2015 @ 21:26:47 #187
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_153988069
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juli 2015 20:39 schreef bombmannl het volgende:

[..]

S'ochtends rond een uur of 10, is prima te doen. Gelukkig is er een goede airco, dat scheelt al een hoop.
Ik moet gewoon werken, dus kan pas rond 18h00 er zijn.

quote:
10s.gif Op woensdag 1 juli 2015 21:04 schreef Snakey het volgende:

[..]

[..]

Als je geen doelen hebt hoef je niet te gaan. :P

Gewoon trainen, je gaat er vast niet dood van. :P
Uh? Waarom zou je niet hoeven te gaan als er geen doelen zijn?

En je kan hier dus juist wel dood van gaan :P
stupidity has become as common as common sense was before
pi_153989719
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 21:26 schreef marcb1974 het volgende:

[..]

Ik moet gewoon werken, dus kan pas rond 18h00 er zijn.

Dan doet de airco het ook gewoon O-)

quote:
Uh? Waarom zou je niet hoeven te gaan als er geen doelen zijn?
Ja, doelen... doelen, wat zijn doelen?
Ik denk dat iedereen op een bepaalde manier wel een 'doel' heeft, of in elk geval iets om gemotiveerd te blijven. Bij mij is dat gewoon de lol in het trainen, trouwens, en de high die ik ervan krijg. En ik slaap beter. Maar om nou te zeggen dat ik een hoger doel nastreef, zoals een bepaald lichaamsgewicht of telkens progressie maken, eh... :N

Eigenlijk is mijn doel gewoon: blijven trainen. Om dat vol te houden - ik heb er nu zo'n drie jaar op zitten, en ik train 3x per week - moet je volgens mij wel een beetje monomaan zijn. Maar dat ben ik toevallig. En dat komt nu eindelijk eens goed uit 8-)
pi_153990017
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 22:27 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Dan doet de airco het ook gewoon O-)

[..]

Ja, doelen... doelen, wat zijn doelen?
Ik denk dat iedereen op een bepaalde manier wel een 'doel' heeft, of in elk geval iets om gemotiveerd te blijven. Bij mij is dat gewoon de lol in het trainen, trouwens, en de high die ik ervan krijg. En ik slaap beter. Maar om nou te zeggen dat ik een hoger doel nastreef, zoals een bepaald lichaamsgewicht of telkens progressie maken, eh... :N

Eigenlijk is mijn doel gewoon: blijven trainen. Om dat vol te houden - ik heb er nu zo'n drie jaar op zitten, en ik train 3x per week - moet je volgens mij wel een beetje monomaan zijn. Maar dat ben ik toevallig. En dat komt nu eindelijk eens goed uit 8-)
Dit laatste ja. Daarnaast gruwel ik bijna van de beperking die je jezelf oplegt wanneer je niet fit blijft en zelfs de kleine dingen al moeilijk worden of je weerstand drastisch verlagen.

Door nu te sporten en dit te doen op een manier dat ik het leuk vond en het past in mijn leven hoop ik ook dat dit zich vooral op latere leeftijd doet gelden. Dat ik nu 'fit' ben is gezien mijn leeftijd (31) niet heel verwonderlijk (ook al zijn er genoeg die het niet zijn). Maar ik hoop vooral dat ik dit bijvoorbeeld op mijn 55e nog steeds ben zodat ik voor mijn gevoel (en misschien wel in de praktijk ook dan) alles nog kan doen wat ik wil. Ik hoef geen 100 te worden, maar het is wel fijn als ik gezond ouder kan worden :Y
pi_153991217
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 22:36 schreef xFriendx het volgende:

[..]

Dit laatste ja. Daarnaast gruwel ik bijna van de beperking die je jezelf oplegt wanneer je niet fit blijft en zelfs de kleine dingen al moeilijk worden of je weerstand drastisch verlagen.

:Y Met dit warme weer zie je de minder fitte (vriendelijk uitgedrukt) medemens behoorlijk zwoegen, dat lijkt me geen feest. Vind het ook zonder extra kilo's al warm genoeg :{

quote:
Door nu te sporten en dit te doen op een manier dat ik het leuk vond en het past in mijn leven hoop ik ook dat dit zich vooral op latere leeftijd doet gelden. Dat ik nu 'fit' ben is gezien mijn leeftijd (31) niet heel verwonderlijk (ook al zijn er genoeg die het niet zijn). Maar ik hoop vooral dat ik dit bijvoorbeeld op mijn 55e nog steeds ben zodat ik voor mijn gevoel (en misschien wel in de praktijk ook dan) alles nog kan doen wat ik wil. Ik hoef geen 100 te worden, maar het is wel fijn als ik gezond ouder kan worden :Y
Op langere termijn vind ik het moeilijk om mezelf te motiveren; ik probeer maar niet te ver vooruit te kijken, maar je hebt natuurlijk gelijk. Als je jezelf aanwent om regelmatig te sporten, kun je op een bepaald moment niet meer zonder. Daar houd ik me aan vast :+
  donderdag 2 juli 2015 @ 09:08:22 #191
2738 Knut
Loyal Dog
pi_153997701
Gisteren wezen trainen, de airco kon de hitte niet helemaal aan. Dus denk dat het een graad of 26 was in de gym. Was goed te doen hoor, dezelfde gewichten aangehouden, geen progressie ingezet.

Mijn hartslag was bij de warmup rond de 110, terwijl dat normaal toch lager is. Ook merkte ik dat het goed te doen was, als je de 'tussen de sets in pauzes' iets langer maakt dan normaal.

[ Bericht 0% gewijzigd door Knut op 02-07-2015 10:32:04 ]
[20:25] [Knut] Een vrouw met een kerst fetish...
[20:26] [Knut] Niet zo letterlijk dat ik haar met baard om moet HOHOHOEN
[20:26] [Knut] maar je snapt het idee wel.
  donderdag 2 juli 2015 @ 10:17:44 #192
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_153998724
Mijne knalde bij het DL door de 160 heen. En dat was met 110 kg. Dus ik heb het wel redelijk rustig aanbod gedaan daarna. Beetje sjokken op de loopband gaf al 145 bpm.

En nee, gym heeft geen airco. We voorgekoelde sportkrant dienders uitgedeeld :)
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
  donderdag 2 juli 2015 @ 10:22:27 #193
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_153998816
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 20:55 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Lichter gaat niet echt bij een progressief schema :X
ik houd dan ook niet panisch vast een een progressief schema :X
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
pi_154001477
Vanochtend wezen sporten. Was warm binnen in de sportschool. Heb lekker drie kwartier toch nog aan spinning gedaan. Was kapot daarna en doorweekt.

Toen ik buiten kwam na tienen stond er een lekker koel briesje. Buiten was het koeler dan binnen had ik het idee, maar dat kan ook door de wind komen.

Dus ik ben klaar voor vandaag en de komende dagen ^O^
  donderdag 2 juli 2015 @ 12:34:50 #195
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_154001610
Ik heb in 45 minuten mezelf naar een nieuw PR op de bench press gewerkt. Lekker rustig aan naar 125 kilo toegewerkt.

Niet eens gezweet. :o
pi_154004450
Was een kleine week niet geweest en besloot gister in de stikhitte weer te gaan. Heb maar ff geen records geprobeerd te zetten. O-)

Vanavond weer, wat andere spiergroepen pakken, maar laat records ff zitten tot volgende week. Net als cardio. :P

Liever rustig aan en blessures voorkomen, dan mezelf buiten spel zetten. Wel blij dat rug en schouder vrijwel geen problemen meer geeft. *O*
  donderdag 2 juli 2015 @ 14:40:53 #197
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_154004689
quote:
7s.gif Op donderdag 2 juli 2015 14:30 schreef Gray het volgende:
Was een kleine week niet geweest en besloot gister in de stikhitte weer te gaan. Heb maar ff geen records geprobeerd te zetten. O-)

Vanavond weer, wat andere spiergroepen pakken, maar laat records ff zitten tot volgende week. Net als cardio. :P

Liever rustig aan en blessures voorkomen, dan mezelf buiten spel zetten. Wel blij dat rug en schouder vrijwel geen problemen meer geeft. *O*
Wat heb/had je aan je rug en schouder?
pi_154006471
quote:
7s.gif Op donderdag 2 juli 2015 14:40 schreef Snakey het volgende:

[..]

Wat heb/had je aan je rug en schouder?
Familiekwaaltjes. :P

Holle rug zit in de familie, m'n pa heeft een lichte hernia gekregen. Zelf geen herna, zover ik weet, maar had in het verleden al te vaak last van mijn onderrug, met name bij lang staan of lopen.

Beide ouders hebben iets aan de schouders, en toevallig (of niet) het meeste last aan de schouder die mij ook chronisch pijn levert. Mijn moeder heeft een slijmbeursontsteking én carpal tunnel syndroom (of hoe je dat ook schrijft), mijn vader bursitis. Dokter en fysio weten bij mij geen diagnose te stellen, maar beide gaven aan de spieren eromheen zoveel mogelijk te trainen en bij te erge pijn rust nemen. Pijn heb ik nog steeds elk moment van de dag, inclusief uitstraling naar nek, schouder en rug, maar de plek zelf doet stukken minder pijn. Waar het eerst intense steken waren, is het nu meer een zeurende pijn.

De pijn is acceptabel, maar ik betreur het dat ik niet naar vol vermogen kan trainen. Voordeel is wel dat het me dwingt extra goed op vorm te letten en bewust met mijn lichaam bezig blijf. :)
  donderdag 2 juli 2015 @ 16:41:14 #199
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_154007881
quote:
7s.gif Op donderdag 2 juli 2015 15:45 schreef Gray het volgende:

[..]

Familiekwaaltjes. :P

Holle rug zit in de familie, m'n pa heeft een lichte hernia gekregen. Zelf geen herna, zover ik weet, maar had in het verleden al te vaak last van mijn onderrug, met name bij lang staan of lopen.

Beide ouders hebben iets aan de schouders, en toevallig (of niet) het meeste last aan de schouder die mij ook chronisch pijn levert. Mijn moeder heeft een slijmbeursontsteking én carpal tunnel syndroom (of hoe je dat ook schrijft), mijn vader bursitis. Dokter en fysio weten bij mij geen diagnose te stellen, maar beide gaven aan de spieren eromheen zoveel mogelijk te trainen en bij te erge pijn rust nemen. Pijn heb ik nog steeds elk moment van de dag, inclusief uitstraling naar nek, schouder en rug, maar de plek zelf doet stukken minder pijn. Waar het eerst intense steken waren, is het nu meer een zeurende pijn.

De pijn is acceptabel, maar ik betreur het dat ik niet naar vol vermogen kan trainen. Voordeel is wel dat het me dwingt extra goed op vorm te letten en bewust met mijn lichaam bezig blijf. :)
Erfelijk belast, vervelend.
pi_154008096
quote:
7s.gif Op donderdag 2 juli 2015 16:41 schreef Snakey het volgende:

[..]

Erfelijk belast, vervelend.
Met name die rug.

Schouder verhoogde kans erop, maar ontstaan door slechte zithouding, dus RSI klacht. Maar blijft jammer. :P
  donderdag 2 juli 2015 @ 17:17:26 #201
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_154008888
quote:
7s.gif Op donderdag 2 juli 2015 15:45 schreef Gray het volgende:

[..]

Familiekwaaltjes. :P

Holle rug zit in de familie, m'n pa heeft een lichte hernia gekregen. Zelf geen herna, zover ik weet, maar had in het verleden al te vaak last van mijn onderrug, met name bij lang staan of lopen.

Beide ouders hebben iets aan de schouders, en toevallig (of niet) het meeste last aan de schouder die mij ook chronisch pijn levert. Mijn moeder heeft een slijmbeursontsteking én carpal tunnel syndroom (of hoe je dat ook schrijft), mijn vader bursitis. Dokter en fysio weten bij mij geen diagnose te stellen, maar beide gaven aan de spieren eromheen zoveel mogelijk te trainen en bij te erge pijn rust nemen. Pijn heb ik nog steeds elk moment van de dag, inclusief uitstraling naar nek, schouder en rug, maar de plek zelf doet stukken minder pijn. Waar het eerst intense steken waren, is het nu meer een zeurende pijn.

De pijn is acceptabel, maar ik betreur het dat ik niet naar vol vermogen kan trainen. Voordeel is wel dat het me dwingt extra goed op vorm te letten en bewust met mijn lichaam bezig blijf. :)
De pijn wordt wellicht minder als je spieren sterker worden. Die nemen dan wat last af van je rug. Ik heb zoiets gehad met x-benen en een scheve rug door platvoeten. Na wat squatten en dl-en heb ik alleen nog last als je last zou verwachten (lange tijd met slechte houding zitten/staan/werken).
pi_154010322
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 11:39 schreef Pino0 het volgende:
Ik heb nu een mindere week gehad waar ik niet heb gesport en redelijk slecht heb gegeten.

Ik moet eigenlijk sporten maar ik kan het niet om zoveel te eten weer in de ochtend. Dat is mijn grootste struikelblok. Ik moet mezelf helemaal vol eten als ik net wakker geworden ben, anders voel ik mijzelf 'weak' in de gym..

Heeft iemand tips?
Pre workout..

Of soms een redbulletje nemen net voor je workout, zo'n klein blikje van 250 ml
  donderdag 2 juli 2015 @ 18:23:26 #203
283639 Pino0
Heeft totaal geen vooroordelen
pi_154010397
quote:
1s.gif Op donderdag 2 juli 2015 18:20 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Pre workout..

Of soms een redbulletje nemen net voor je workout, zo'n klein blikje van 250 ml
Jaa, na 3 weken niet te zijn geweest ben ik 2 dagen geleden begonnen met een legday, in de hoop dat die testosteron mij weer gemotiveerd krijgt. En gister ook geweest, dus gaat weer goed.

En heb wat red bull gekocht voor pre workout.
pi_154010477
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 18:23 schreef Pino0 het volgende:

[..]

Jaa, na 3 weken niet te zijn geweest ben ik 2 dagen geleden begonnen met een legday, in de hoop dat die testosteron mij weer gemotiveerd krijgt. En gister ook geweest, dus gaat weer goed.

En heb wat red bull gekocht voor pre workout.
Assualt nogwat (groene kleur met ufc reclame) is ook een goeie pre workout, word je niet zo suf na het trainen itt no explode en consorten.
pi_154012271
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 17:17 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

De pijn wordt wellicht minder als je spieren sterker worden. Die nemen dan wat last af van je rug. Ik heb zoiets gehad met x-benen en een scheve rug door platvoeten. Na wat squatten en dl-en heb ik alleen nog last als je last zou verwachten (lange tijd met slechte houding zitten/staan/werken).
Ja, dat merk ik zeker. Nou waren mijn rugspieren juist al wel sterk (bij m'n onderrug zag ik zelfs zonder training de spieren lopen), maar door het trainen zijn denk ik ook de zijwaartse spieren in m'n core versterkt. Dat, en m'n buik natuurlijk.

Wat het meeste dwars ligt is m'n schouder, maar ook die is vooruit gegaan. Ik doe extra veel schouder oefeningen, op licht gewicht. Van die oefeningen die je 40/50+ mannen ziet doen, weet je wel? Armen op 90 graden met je elleboog en dan naar binnen bewegen, of juist naar buiten. Of de armen loodrecht op je lijf, wederom naar voren en achteren bewegen. Echt puur om die rotatiespieren te pakken.
Voordeel is dat m'n schouders best mooi zijn geworden daardoor. O+

Achteraf gezien had ik liefst niet gestopt met trainen ong 8 jaar terug, want dan had ik misschien blessures voorkomen en wie weet wat meer. Maar, beter laat dan nooit. ;)

Ik ben echt dol geworden op trainen door te werken aan oa deze blessures. En de voordelen van een mooiere houding en vorm van m'n lijf zijn zeer gewaardeerd, en niet alleen door mijzelf. *) Als ik echt een nadeel moet noemen is het dat ik aan nieuwe kleding toe ben, want niet alles past meer. Ik ben lang, en zonder trainen vrij smal, plus ik kleed me in skinny jeans en gevormde t-shirts, dus extra centimeters merk ik snel. In veel kleding ben ik nu van L naar XL gegaan, al zit ik nu net over de rand. Eigenlijk wil ik dus nog iets meer massa kweken, puur voor de vorm en de fit. Maar ik heb geen haast, vooral plezier. :)

X-benen heb ik ook een beetje. Ervaar je daar tijdens trainen problemen mee? Ik alleen laatst even, na squatten op onderhoudniveau (slechte positie van voeten, gok ik) en de dag ervoor record-legpress. Duurt lang voor het weer okay is, dus ik ga daar meer voorzichtig mee zijn.
  zaterdag 4 juli 2015 @ 17:19:06 #206
342418 VKV
Plausibel
pi_154063517
Inmiddels bijna een maand bij de fitness! Ik hou me nog steeds streng aan m'n schema en het loont zich (met een aangepast eetpatroon) goed. Sinds 8 juni 5,2 kilo kwijt en ik zie de spierballen in m'n armen groeien. Deze dagen is het trouwens wel extra veel zweten geblazen in de sportschool...
pi_154064742
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 17:19 schreef VKV het volgende:
Inmiddels bijna een maand bij de fitness! Ik hou me nog steeds streng aan m'n schema en het loont zich (met een aangepast eetpatroon) goed. Sinds 8 juni 5,2 kilo kwijt en ik zie de spierballen in m'n armen groeien. Deze dagen is het trouwens wel extra veel zweten geblazen in de sportschool...
Geen airco? (hier ook niet overigens). Netjes dat je toch heen gaat. Er is toch wel een grote groep die het laat zitten (en je het dan vaak ook dubbel hard op je bordje krijgt....niet heen en tevens wegens mooi weer veel schransen en drinken).
  zondag 5 juli 2015 @ 13:31:30 #208
342418 VKV
Plausibel
pi_154082744
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 18:05 schreef xFriendx het volgende:

[..]

Geen airco? (hier ook niet overigens). Netjes dat je toch heen gaat. Er is toch wel een grote groep die het laat zitten (en je het dan vaak ook dubbel hard op je bordje krijgt....niet heen en tevens wegens mooi weer veel schransen en drinken).
Nope, alleen in de cardio-apparaten zit een ventilator dus die gebruik ik dan wel. Je merkt het wel, we zitten op de eerste verdieping en onder een plat dak. Maar het lijkt aan het eind wel of je twee keer zo hard hebt getraind met die hoeveelheid zweet :P
pi_154170282
Sinds een maand ook aan het sporten, sindsdien 2,5 KG gram kwijt.

Ik ga nu proberen 2 a 3 dagen om aan spinning te doen en 2 a 3 dagen aan oefeningen te doen om sterker te worden. Mijn eerste doel is afvallen en wat strakker worden, niet zo zeer om kracht te ontwikkelen, spieren zijn altijd goed :P

Met het warme weer was het echt of je twee keer zo harde trainde ja. Gewoon wel gegaan, ook gewoon aan spinning gedaan al was het wel zwaar.

Qua lichaam ben ik echt een endomorph. Ik merk dat ik heel makkelijk spieren aanmaak, voornamelijk biceps, schouders en borst. Merk ook dat ik heel snel breed word. Ik lees ook veel over bodybuilding omdat ik toch wel interessant vind. Ik zoek ook nog een beetje naar de juiste balans van cardio(spinning) en krachttraining. Langzaam maar zeker ook de oefeningen uit aan het breiden door veel er over te lezen

Qua eten probeer ik mijn koolhydraten en vooral suikers te beperken. Ik probeer geen producten te eten met bijgevoegde suikers. Valt niet altijd mee omdat je er mee dood gegooid wordt in de supermarkt, Gewoon niet kopen is dan het advies.
  donderdag 9 juli 2015 @ 00:34:43 #210
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_154188550
Zijn er hier mensen die HIIT doen?
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  donderdag 9 juli 2015 @ 21:46:16 #211
63722 z80
I fink you freaky
pi_154207284
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 00:34 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Zijn er hier mensen die HIIT doen?
ja. 3 keer per week. 1 keer zonder er een naam aan te hangen en kan de training echt van alles zijn.
1 keer tabata en 1 keer hurricane of iets vergelijkbaars.

vandaag bestond de hiit uit verschillende varianten op burpees in blokken van 4*35sec met 15 rust.
en dat 30 minuten lang.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  donderdag 9 juli 2015 @ 23:12:26 #212
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_154209792
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 21:46 schreef z80 het volgende:

[..]

ja. 3 keer per week. 1 keer zonder er een naam aan te hangen en kan de training echt van alles zijn.
1 keer tabata en 1 keer hurricane of iets vergelijkbaars.

vandaag bestond de hiit uit verschillende varianten op burpees in blokken van 4*35sec met 15 rust.
en dat 30 minuten lang.
Ik heb het eens geprobeerd, ik ben nog nooit zo stijf geweest en normaal gesproken heb ik daar niet snel last van. Een teken dat het werkt? :)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  zondag 12 juli 2015 @ 12:27:50 #213
342418 VKV
Plausibel
pi_154266238
Vandaag zat ik op de hometrainer en voor mij was een jongen aan het hardlopen op de loopband. Trok hij ineens z'n shirt uit waaronder een gespierd lijf tevoorschijn kwam. Ik moet zeggen dat ik wel enigszins heel erg afgeleid was toen :D Toen ik even later klaar was en de sportschool uit liep hoorde ik alle mensen over hem praten en uiteindelijk ging de instructeur toch maar even naar hem toe met het verzoek z'n shirt weer aan te doen.
Zou een mooie boel zijn als iedereen z'n shirt ineens uit trok :P
  zondag 12 juli 2015 @ 13:26:47 #214
63722 z80
I fink you freaky
pi_154267333
quote:
10s.gif Op zondag 12 juli 2015 12:27 schreef VKV het volgende:
Vandaag zat ik op de hometrainer en voor mij was een jongen aan het hardlopen op de loopband. Trok hij ineens z'n shirt uit waaronder een gespierd lijf tevoorschijn kwam. Ik moet zeggen dat ik wel enigszins heel erg afgeleid was toen :D Toen ik even later klaar was en de sportschool uit liep hoorde ik alle mensen over hem praten en uiteindelijk ging de instructeur toch maar even naar hem toe met het verzoek z'n shirt weer aan te doen.
Zou een mooie boel zijn als iedereen z'n shirt ineens uit trok :P
als de dames eens zijn voorbeeld zouden volgen. ;)
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_154279707
Hoi jongens, nu het vakantie is en ik wat tijd heb, ben ik sinds vorige week weer eens serieus begonnen met een eigengemaakt fitness schemaatje (ik merk dat mijn motivatie snel wegzakt als ik een 'standaard' schema moet volgen, vandaar). Wellicht hebben jullie nog tips.

Ik ben trouwens nogal lang (bijna 2m), en hecht daarom vooral waarde aan mijn core en rug. Heb ook de deadlift vervangen door de romanian variant.

Ik doe een soort push/pull (ABABAB) met 3 workouts per week:

Workout A
- 3x8 Squat
- 3x8 Calf raise
- 3x8 Bench press
- 3x8 Cable flyes
- 3x8 Military press of DB press
- 3x8 Lateral raise
- 3x8 Tricep pushdown

Workout B
- 3x8 Romanian deadlift
- 3x8 Pull-up
- 3x8 Bent-over rows of Lat pulldown
- 3x8 Hammer curl
- 3x8 Cable crunch
- 3x8 Woodchopper
- 3x8 Bicycle crunch
pi_154435695
Waarschijnlijk ben ik echt nummer duizend die dit/zoiets vraagt, maar goed.


Hallo allemaal!


Sinds de vorige zomervakantie (nu ongeveer één jaar geleden dus) ben ik in een jaar tijd ongeveer 27,5 kilo afgevallen. Puur door het minderen van eten, ik heb er niet bij gesport. Simpelweg, omdat ik altijd wel de wil heb om te gaan sporten, maar nooit de motivatie vind om het ook daadwerkelijk te gaan doen (dat is volgens mij wel iets wat veel mensen herkennen).

Helaas ben ik nog steeds niet echt 'dun'. Ik heb niet erg veel vet meer aan mijn buik, maar wel echt ontiegelijk veel vet aan mijn bovenbenen. Dat is echt afschuwelijk lelijk en m'n lichaam lijkt daardoor totaal uit verhouding. Ook mijn gezicht is nog niet bepaald 'slank', terwijl ik dacht dat het gezicht altijd juist het eerste afslankt. Ik schat (op basis van foto's en een simpel rekentooltje op het internet) dat ik ongeveer nog een vetpercentage heb van 22,5%.

Aangezien ik best een onzeker type ben en nooit echt tevreden ben geweest over m'n uiterlijk (ik ben ook echt lelijk, helaas), wil ik graag het een en ander veranderen. Ik zou graag nog verder willen afvallen, al wordt dat afgeraden door mijn familie die me nu al 'te dun' vinden (niet echt letterlijk 'te mager', maar meer i.v.m. een jaar geleden) én het liefst een lichte sixpack willen trainen, want dat is mijn droom al voor jaren. Ik zeg niet dat ik dan een goddelijke jongeman ben, maar ik hoop dat ik dan iets zelfverzekerder ben, omdat ik dan niet meer 'buiten de boot val' qua lichaamsbouw en dan voornamelijk qua gewicht.

Natuurlijk heb ik al op internet gekeken voor allerlei programma's om te volgen om mijn doel te bereiken, maar vaak vind ik ze allemaal niet passen bij me. Ik snap dat het nodig is om zoiets rustig aan te doen en niet te snel te willen gaan, maar nu ik de tijd heb ik de zomervakantie en niet met bergen aan schoolwerk zit, zou ik graag flink wat progressie willen maken tijdens deze vrije dagen.

Ik ben van plan om ongeveer vijf dagen per week te gaan sporten in de sportschool en daarnaast ook nog eens een paar keer per week te gaan paardrijden. Paardrijden is een oude hobby van me, maar zo eensch in de vakantie pak ik het graag weer even op. In de sportschool zou graag twee keer per week willen gaan zwemmen (een uur) en dan ongeveer twee tot drie keer per week cardio en spiertraining.

Mijn vraag (lees: vragen :') ): wat zou een realistisch doel zijn om te stellen? Zou ik in deze zes weken volledig vet vrij kunnen worden? Wat is handig om te doen qua oefeningen en is mijn idee qua verdeling geschikt? Wat moet ik nou echt doen qua voeding (mensen roepen zoveel dingen; mag je echt geen 'suiker' meer bijvoorbeeld?)?

Ik vraag het hier, omdat ik het niet durf om in de sportschool te vragen :@
Ik wil vanaf volgende week beginnen :o

Alvast bedankt voor jullie hulp, adviezen en tips!

Met vriendelijke groet,
mij

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-07-2015 12:23:47 ]
  zaterdag 18 juli 2015 @ 15:13:25 #217
342418 VKV
Plausibel
pi_154438680
^Ik heb die dingen juist wel in de sportschool gevraagd en kreeg ook tijdens m'n eerste lessen adviezen hierover. Zij kunnen een schema maken dat helpt je doel te bereiken.
  zaterdag 18 juli 2015 @ 16:10:36 #218
332757 Dizorn
Herrieschopper.
pi_154439303
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juli 2015 12:21 schreef Unites het volgende:
Mijn vraag (lees: vragen :') ): wat zou een realistisch doel zijn om te stellen? Zou ik in deze zes weken volledig vet vrij kunnen worden? Wat is handig om te doen qua oefeningen en is mijn idee qua verdeling geschikt? Wat moet ik nou echt doen qua voeding (mensen roepen zoveel dingen; mag je echt geen 'suiker' meer bijvoorbeeld?)?
Realistisch doel: 0,5 kg per week afvallen, niet minder maar zeker ook niet meer. Hoe snel je een sixpack gaat zien is vooral afhankelijk van hoeveel vet je op je buik hebt zitten, dus bereikbaar met meer afvallen.

Oefeningen: Volg gewoon lekker een fullbody schema (Starting Strength/Stronglifts zijn makkelijk te googlen). Je hoeft niet per se die progressie aan te houden als je doelen niet maximaal sterk worden zijn. Gewoon 1 tot 3 keer per week kracht trainen, andere dagen dat je zin hebt cardio.

Voeding: Eten bijhouden (doe je wsch al als je zoveel bent afgevallen). kCal en eiwit-inname (2x je gewicht in gram per dag) moeten goed zitten. Hoeveel kCal je mag is afhankelijk van je verbruik, kan je ook uitrekenen mbv formules (google is je vriend weer); vergeet niet dat je meer moet eten als je die dag ook sport.

"Gezond" eten is altijd beter. Gevarieerd en groenten/fruit dat soort shit. Je snapt wel dat kant-en-klaar voedsel en snoep niet goed voor je is. Maar je hoeft in principe niets te mijden als je zorgt dat je kwa kcals en eiwitten goed zit.
WFPB!
pi_154441100
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juli 2015 16:10 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Realistisch doel: 0,5 kg per week afvallen, niet minder maar zeker ook niet meer. Hoe snel je een sixpack gaat zien is vooral afhankelijk van hoeveel vet je op je buik hebt zitten, dus bereikbaar met meer afvallen.
Waar baseer je die 0,5 kg per week op? Unites weegt misschien wel 120kg. Dan lijkt 0,5kg per week verliezen me aan de lage kant.
1% lichaamsgewicht per week verliezen lijkt me stukken realistischer.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_154442096
quote:
2s.gif Op zaterdag 18 juli 2015 17:33 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Waar baseer je die 0,5 kg per week op? Unites weegt misschien wel 120kg. Dan lijkt 0,5kg per week verliezen me aan de lage kant.
1% lichaamsgewicht per week verliezen lijkt me stukken realistischer.
Ik weeg momenteel 71 kilo.
pi_154442133
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juli 2015 16:10 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Realistisch doel: 0,5 kg per week afvallen, niet minder maar zeker ook niet meer. Hoe snel je een sixpack gaat zien is vooral afhankelijk van hoeveel vet je op je buik hebt zitten, dus bereikbaar met meer afvallen.

Oefeningen: Volg gewoon lekker een fullbody schema (Starting Strength/Stronglifts zijn makkelijk te googlen). Je hoeft niet per se die progressie aan te houden als je doelen niet maximaal sterk worden zijn. Gewoon 1 tot 3 keer per week kracht trainen, andere dagen dat je zin hebt cardio.

Voeding: Eten bijhouden (doe je wsch al als je zoveel bent afgevallen). kCal en eiwit-inname (2x je gewicht in gram per dag) moeten goed zitten. Hoeveel kCal je mag is afhankelijk van je verbruik, kan je ook uitrekenen mbv formules (google is je vriend weer); vergeet niet dat je meer moet eten als je die dag ook sport.

"Gezond" eten is altijd beter. Gevarieerd en groenten/fruit dat soort shit. Je snapt wel dat kant-en-klaar voedsel en snoep niet goed voor je is. Maar je hoeft in principe niets te mijden als je zorgt dat je kwa kcals en eiwitten goed zit.
Bedankt voor de tips! Ik eet meestal gewoon alles (wat ik wil), maar wel in beperkte maten, om inderdaad weer niet te veel 'kcals' binnen te krijgen.
pi_154442203
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juli 2015 18:19 schreef Unites het volgende:

[..]

Ik weeg momenteel 71 kilo.
Hoe lang ben je? 71 is voor de gemiddelde man niet heel veel, mits je een beetje lengte hebt.

Gezien dat je al dik 27 kilo kwijt bent (netjes!) maar toch nog volgens eigen inschatting redelijk hoog in vet zit en dat gecombineerd met 71 kilo ben ik nu wel benieuwd naar je lengte.
pi_154442282
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juli 2015 16:10 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Realistisch doel: 0,5 kg per week afvallen, niet minder maar zeker ook niet meer. Hoe snel je een sixpack gaat zien is vooral afhankelijk van hoeveel vet je op je buik hebt zitten, dus bereikbaar met meer afvallen.

Oefeningen: Volg gewoon lekker een fullbody schema (Starting Strength/Stronglifts zijn makkelijk te googlen). Je hoeft niet per se die progressie aan te houden als je doelen niet maximaal sterk worden zijn. Gewoon 1 tot 3 keer per week kracht trainen, andere dagen dat je zin hebt cardio.

Voeding: Eten bijhouden (doe je wsch al als je zoveel bent afgevallen). kCal en eiwit-inname (2x je gewicht in gram per dag) moeten goed zitten. Hoeveel kCal je mag is afhankelijk van je verbruik, kan je ook uitrekenen mbv formules (google is je vriend weer); vergeet niet dat je meer moet eten als je die dag ook sport.

"Gezond" eten is altijd beter. Gevarieerd en groenten/fruit dat soort shit. Je snapt wel dat kant-en-klaar voedsel en snoep niet goed voor je is. Maar je hoeft in principe niets te mijden als je zorgt dat je kwa kcals en eiwitten goed zit.
:Y

Dit lijkt me de perfecte start voor jou.

Vooral die 3 tot 4 keer per week krachttrainen (fullbody) is cruciaal. Je bent al heel veel afgevallen; cardio zou ik alleen doen als je het leuk vindt, maar noodzakelijk is het niet. Met krachttraining verbruik je genoeg energie, bovendien ben je - als je goed en zwaar traint - waarschijnlijk gewoon te moe om nog even lekker los te gaan op een loopband of in het zwembad.

Wat afvallen betreft zou ik me niet te veel blindstaren op getallen. Je bent nu een op redelijk goed gewicht (toch?), en met krachttraining ga je vooral stroomlijnen en strak trekken. Dan kan je iets zwaarder worden, of op hetzelfde gewicht blijven, maar dat maakt niks uit. Gewoon in de spiegel kijken :)

En gezond eten, maar dat doe je al, en je kent de regels van het spel. Daar heb je dus geen tips meer voor nodig.

Succes ^O^

Edit: ik zie nu dat Dizorn 1 tot 3 keer krachttraining per week adviseert. Nee hoor: 3 tot 4 keer :Y Dat is de ENIGE manier om echt iets te veranderen aan je lichaam. Dunner worden kan iedereen, dat heb jij inmiddels ook laten zien, maar nu gaat het erom dat je vorm gaat geven aan je afgeslankte lichaam. Dat kan alleen met krachttraining. En dan moet je volhardend zijn. Maar ik gok erop dat het bij jou snel zal gaan, aangezien je net begint met regelmatig trainen.
  zondag 19 juli 2015 @ 00:07:57 #224
332757 Dizorn
Herrieschopper.
pi_154452260
quote:
2s.gif Op zaterdag 18 juli 2015 17:33 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Waar baseer je die 0,5 kg per week op? Unites weegt misschien wel 120kg. Dan lijkt 0,5kg per week verliezen me aan de lage kant.
1% lichaamsgewicht per week verliezen lijkt me stukken realistischer.
Het is bekend dat als je meer dan ~0,5kg per week afvalt je ook stukken spiermassa etc gaat inleveren, niet alleen vetweefsel. En als er al 27,5kg af is dan hoef je ook echt niet zo'n haast te maken. (Tenzij je 500kg was ja.. maar dan kan je ook niet sporten :P)
WFPB!
pi_154454389
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juli 2015 18:24 schreef xFriendx het volgende:

[..]

Hoe lang ben je? 71 is voor de gemiddelde man niet heel veel, mits je een beetje lengte hebt.

Gezien dat je al dik 27 kilo kwijt bent (netjes!) maar toch nog volgens eigen inschatting redelijk hoog in vet zit en dat gecombineerd met 71 kilo ben ik nu wel benieuwd naar je lengte.
1.78 maar :o
pi_154454493
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juli 2015 18:28 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

:Y

Dit lijkt me de perfecte start voor jou.

Vooral die 3 tot 4 keer per week krachttrainen (fullbody) is cruciaal. Je bent al heel veel afgevallen; cardio zou ik alleen doen als je het leuk vindt, maar noodzakelijk is het niet. Met krachttraining verbruik je genoeg energie, bovendien ben je - als je goed en zwaar traint - waarschijnlijk gewoon te moe om nog even lekker los te gaan op een loopband of in het zwembad.

Wat afvallen betreft zou ik me niet te veel blindstaren op getallen. Je bent nu een op redelijk goed gewicht (toch?), en met krachttraining ga je vooral stroomlijnen en strak trekken. Dan kan je iets zwaarder worden, of op hetzelfde gewicht blijven, maar dat maakt niks uit. Gewoon in de spiegel kijken :)

En gezond eten, maar dat doe je al, en je kent de regels van het spel. Daar heb je dus geen tips meer voor nodig.

Succes ^O^

Edit: ik zie nu dat Dizorn 1 tot 3 keer krachttraining per week adviseert. Nee hoor: 3 tot 4 keer :Y Dat is de ENIGE manier om echt iets te veranderen aan je lichaam. Dunner worden kan iedereen, dat heb jij inmiddels ook laten zien, maar nu gaat het erom dat je vorm gaat geven aan je afgeslankte lichaam. Dat kan alleen met krachttraining. En dan moet je volhardend zijn. Maar ik gok erop dat het bij jou snel zal gaan, aangezien je net begint met regelmatig trainen.
Bedankt voor je reactie! :D

Is zwemmen ook een goede manier om spieren te kweken? Ik dacht altijd dat zwemmen een goede manier is om je lichaam te vormen/in goede vorm te krijgen.

In combinatie met krachttraining drie a vier keer per week is dat misschien leuker bij de zomerse temperaturen (als die er komen) en dan dat ik na de vakantie, zoals jij zegt, me (bijna puur) ga concentreren op de krachttraining? Of begin ik dan verkeerd? :o

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 19-07-2015 01:44:35 ]
pi_154457193
quote:
1s.gif Op zondag 19 juli 2015 01:44 schreef Unites het volgende:

[..]

Bedankt voor je reactie! :D

Is zwemmen ook een goede manier om spieren te kweken? Ik dacht altijd dat zwemmen een goede manier is om je lichaam te vormen/in goede vorm te krijgen.

In combinatie met krachttraining drie a vier keer per week is dat misschien leuker bij de zomerse temperaturen (als die er komen) en dan dat ik na de vakantie, zoals jij zegt, me (bijna puur) ga concentreren op de krachttraining? Of begin ik dan verkeerd? :o
Zoek op stronglifts 5x5

Begin daar mee
pi_154458173
quote:
1s.gif Op zondag 19 juli 2015 01:44 schreef Unites het volgende:

[..]

Bedankt voor je reactie! :D

Is zwemmen ook een goede manier om spieren te kweken? Ik dacht altijd dat zwemmen een goede manier is om je lichaam te vormen/in goede vorm te krijgen.

In combinatie met krachttraining drie a vier keer per week is dat misschien leuker bij de zomerse temperaturen (als die er komen) en dan dat ik na de vakantie, zoals jij zegt, me (bijna puur) ga concentreren op de krachttraining? Of begin ik dan verkeerd? :o
Van zwemmen is nooit iemand slechter geworden :P Maar als je spieren wilt kweken, is krachttraining echt veel beter. Veel cardio is dan eigenlijk contraproductief, je breekt de spieren als het ware weer af door intensief te rennen/fietsen/zwemmen, maar een paar baantjes op een warme dag is natuurlijk altijd lekker.

Doe wat goed voelt, en probeer te focussen op kracht. Wat BredeBroeder zegt, dus :)
  zondag 19 juli 2015 @ 11:31:06 #229
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_154458957
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 10:36 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Van zwemmen is nooit iemand slechter geworden :P Maar als je spieren wilt kweken, is krachttraining echt veel beter. Veel cardio is dan eigenlijk contraproductief, je breekt de spieren als het ware weer af door intensief te rennen/fietsen/zwemmen, maar een paar baantjes op een warme dag is natuurlijk altijd lekker.

Doe wat goed voelt, en probeer te focussen op kracht. Wat BredeBroeder zegt, dus :)
Klopt helemaal. Ik zwem om soepel te blijven, en het helpt heel goed tegen spierpijn.
  zondag 19 juli 2015 @ 12:24:30 #230
63722 z80
I fink you freaky
pi_154459926
quote:
1s.gif Op zondag 19 juli 2015 01:44 schreef Unites het volgende:

[..]

Bedankt voor je reactie! :D

Is zwemmen ook een goede manier om spieren te kweken? Ik dacht altijd dat zwemmen een goede manier is om je lichaam te vormen/in goede vorm te krijgen.

In combinatie met krachttraining drie a vier keer per week is dat misschien leuker bij de zomerse temperaturen (als die er komen) en dan dat ik na de vakantie, zoals jij zegt, me (bijna puur) ga concentreren op de krachttraining? Of begin ik dan verkeerd? :o
zwemmen op een "rustig" niveau is een lekker ontspannende manier om de spieren te laten bewegen zonder echt kracht te zetten. en je kunt ook meteen je kop "leeg" maken.
wil je toch meer kracht krijgen dan zul je een stuk intensive moeten gaan trainen en is het voordeel van de ontspanning weer weg.
maar van zwemmen alleen krijg je geen duidelijk zichtbare spieren. daarvoor zul je toch echt krachttraining moeten doen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_154461241
quote:
14s.gif Op zondag 19 juli 2015 11:31 schreef Snakey het volgende:

[..]

Klopt helemaal. Ik zwem om soepel te blijven, en het helpt heel goed tegen spierpijn.
Het is dat ik een hekel heb aan zwemmen (koud, nat, gedoe met kleedhokjes), dus alleen in de zomer doe ik het wel eens buiten. Om soepel te blijven vind ik yoga heel fijn :)
  zondag 19 juli 2015 @ 13:18:59 #232
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_154461318
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 13:16 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Het is dat ik een hekel heb aan zwemmen (koud, nat, gedoe met kleedhokjes), dus alleen in de zomer doe ik het wel eens buiten. Om soepel te blijven vind ik yoga heel fijn :)
Ik richt me nu helemaal op powerlifting, dus ik wil een bepaalde stijfheid houden, hoe raar dat ook moge klinken. Stijfheid in PL is kracht. Ik zorg wel dat ik mobiel blijf dus zwemmen is daar goed voor.
pi_154462191
quote:
7s.gif Op zondag 19 juli 2015 13:18 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik richt me nu helemaal op powerlifting, dus ik wil een bepaalde stijfheid houden, hoe raar dat ook moge klinken. Stijfheid in PL is kracht. Ik zorg wel dat ik mobiel blijf dus zwemmen is daar goed voor.
Ik weet er niet veel van, behalve dat powerlifting vooral om kracht gaat, méér dan om het vergroten van je spieren (of zoiets dan O-) ), maar waarom ben jij gaan powerliften? Werd 'gewone' krachttraining te saai? Of is het een logische stap voor mensen die langdurig trainen?
  zondag 19 juli 2015 @ 14:03:00 #234
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_154462423
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 13:54 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Ik weet er niet veel van, behalve dat powerlifting vooral om kracht gaat, méér dan om het vergroten van je spieren (of zoiets dan O-) ), maar waarom ben jij gaan powerliften? Werd 'gewone' krachttraining te saai? Of is het een logische stap voor mensen die langdurig trainen?
Ik vind mezelf te oud om er als een bodybuilder bij te lopen. Hoewel ik in een groepje mannen meestal wel opval, maar dat vind ik stiekem dan ook wel weer leuk. :P

Ik training op kracht veel interesanter. Daarbij is het zeker als je wat ouder wordt gezond voor je lijf om sterk te zijn.
pi_154466002
quote:
7s.gif Op zondag 19 juli 2015 14:03 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik vind mezelf te oud om er als een bodybuilder bij te lopen.

:D Ja dat snap ik! Bodybuilding is natuurlijk ook meer op esthetische doeleinden gericht, de zogenaamde lichaamsverheerlijking, daar vind ik mezelf ook te oud voor :P Evengoed is het leuk om op het strand rond te kijken en te denken: 'Hmmm... al dat sporten is uiteindelijk toch érgens goed voor.' 8-)

quote:
Hoewel ik in een groepje mannen meestal wel opval, maar dat vind ik stiekem dan ook wel weer leuk. :P

Ik training op kracht veel interesanter. Daarbij is het zeker als je wat ouder wordt gezond voor je lijf om sterk te zijn.
Ja, zeker. Om me heen beginnen leeftijdsgenoten ernstig in te storten, de blessures zijn niet meer te tellen. Dat kun je wel beperken met krachttraining. Maar ja, al die mannen - het zijn vooral mannen die blessuregevoelig zijn, lijkt het wel - willen tennissen, voetballen en hardlopen ;(
  zondag 19 juli 2015 @ 17:12:27 #236
400386 Eleiko
Eindbaas
pi_154466285
quote:
7s.gif Op zondag 19 juli 2015 14:03 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik vind mezelf te oud om er als een bodybuilder bij te lopen. Hoewel ik in een groepje mannen meestal wel opval, maar dat vind ik stiekem dan ook wel weer leuk. :P

Ik training op kracht veel interesanter. Daarbij is het zeker als je wat ouder wordt gezond voor je lijf om sterk te zijn.
Mompelt iets over Dexter Jackson.
Voor de rest: helemaal mee eens.
Op donderdag 6 maart 2014 15:35 schreef dreamerbulk het volgende:
ik zuig nog liever een paardenpenis leeg dan dat ik so-called "superfoods" moet gaan kopen/eten
  zondag 19 juli 2015 @ 17:39:29 #237
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_154466793
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 17:00 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

:D Ja dat snap ik! Bodybuilding is natuurlijk ook meer op esthetische doeleinden gericht, de zogenaamde lichaamsverheerlijking, daar vind ik mezelf ook te oud voor :P Evengoed is het leuk om op het strand rond te kijken en te denken: 'Hmmm... al dat sporten is uiteindelijk toch érgens goed voor.' 8-)

[..]

Ja, zeker. Om me heen beginnen leeftijdsgenoten ernstig in te storten, de blessures zijn niet meer te tellen. Dat kun je wel beperken met krachttraining. Maar ja, al die mannen - het zijn vooral mannen die blessuregevoelig zijn, lijkt het wel - willen tennissen, voetballen en hardlopen ;(
Ik zou liegen als ik zou zeggen dat er goed uitzien niet meespeelt. Het is bij PL meer een bijkomstigheid, maar wel een welkome bijkomstigheid. :P

Ik denk dat mannen te lang blijven denken dat ze nog 18 zijn, en daardoor zichzelf te ver pushen en dus blesurres oplopen. Ik ben sterker dan de meeste 18 jarigen, ook in de gym, maar als ze willen (en hun training eens op orde zouden krijgen :) ) halen ze me makkelijk rechts en links in natuurlijk. Ik haal alles er uit wat er in zit, maar ik accepteer ook dat ik niet in een top 10 zal meedraaien.
  zondag 19 juli 2015 @ 17:40:08 #238
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_154466804
quote:
1s.gif Op zondag 19 juli 2015 17:12 schreef Eleiko het volgende:

[..]

Mompelt iets over Dexter Jackson.
Voor de rest: helemaal mee eens.
Ik ben ouder dan Dexter. :P

Mooiste lijf ooit trouwens, vind ik.
pi_154466818
quote:
7s.gif Op zondag 19 juli 2015 14:03 schreef Snakey het volgende:
Daarbij is het zeker als je wat ouder wordt gezond voor je lijf om sterk te zijn.
Dit laatste vind ik een beetje kort door de bocht. Bodybuilding is ook krachttraining, en je hoeft je natuurlijk niet op je 1RM te richten om gezond genoeg te blijven om het dagelijks leven op leeftijd te doorstaan. :P

Ik zou eerder pleiten bodybuilding ipv powerlifting voor mensen op leeftijd, omdat je verder van je max traint, en het dus wat minder blessuregevoelig is. Weet niet of hier onderzoek naar gedaan is. Lijkt mij wel interessant.
  zondag 19 juli 2015 @ 17:45:22 #240
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_154466915
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 17:40 schreef Deuce92 het volgende:

[..]

Dit laatste vind ik een beetje kort door de bocht. Bodybuilding is ook krachttraining, en je hoeft je natuurlijk niet op je 1RM te richten om gezond genoeg te blijven om het dagelijks leven op leeftijd te doorstaan. :P

Ik zou eerder pleiten bodybuilding ipv powerlifting voor mensen op leeftijd, omdat je verder van je max traint, en het dus wat minder blessuregevoelig is. Weet niet of hier onderzoek naar gedaan is. Lijkt mij wel interessant.
True. Dat bedacht ik me ook nadat ik op invoeren had gedouwd. Het heeft natuurlijk alles te maken met waar je voorkeur naar uitgaat.

Maar ik wil met mijn 50 jaren echt niet met een BB lichaam rondlopen. Ik zie ze wel eens in de gym en ik heb respect voor de effort die ze er in stoppen, maar ik vind het er niet uitzien.
  zondag 19 juli 2015 @ 18:06:14 #241
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_154467302
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 17:40 schreef Deuce92 het volgende:

[..]

Dit laatste vind ik een beetje kort door de bocht. Bodybuilding is ook krachttraining, en je hoeft je natuurlijk niet op je 1RM te richten om gezond genoeg te blijven om het dagelijks leven op leeftijd te doorstaan. :P

Ik zou eerder pleiten bodybuilding ipv powerlifting voor mensen op leeftijd, omdat je verder van je max traint, en het dus wat minder blessuregevoelig is. Weet niet of hier onderzoek naar gedaan is. Lijkt mij wel interessant.
Dat laatste ben ik het toch niet helemaal mee eens. PL houdt meer functionele kracht in, BB meer omvang van spieren. Ik zou dan dus toch altijd PL kiezen boven BB.
pi_154467515
quote:
7s.gif Op zondag 19 juli 2015 17:39 schreef Snakey het volgende:

Ik denk dat mannen te lang blijven denken dat ze nog 18 zijn, en daardoor zichzelf te ver pushen en dus blesurres oplopen.

:D :Y

Maar wat natuurlijk ook meespeelt, is dat veel mannen echt van tennis/voetbal/hardlopen houden en daar enorm veel plezier in hebben. Ze gaan door hun grenzen heen omdat ze hun grote passie niet kunnen loslaten. Krachttraining vinden veel mensen saai. Ten onrechte, denk ik, maar dan nog zou een combinatie van die twee (balsport en krachttrainen) veel ellende kunnen voorkomen.
quote:
Ik ben sterker dan de meeste 18 jarigen, ook in de gym, maar als ze willen (en hun training eens op orde zouden krijgen :) ) halen ze me makkelijk rechts en links in natuurlijk. Ik haal alles er uit wat er in zit, maar ik accepteer ook dat ik niet in een top 10 zal meedraaien.
Dat heeft denk ik vooral te maken met jouw passie, die zij niet hebben :)
pi_154468020
Wat ik nadelig vind van tennis en voetbal bijvoorbeeld is dat het teamsporten zijn. Goed voor de sociale contacten natuurlijk, maar je bent wel afhankelijk van anderen. Ook hoever jij jezelf kan pushen is afhankelijk van hen. Is je tennispartner (want goede vriend) er niet zo goed in zal je zelf ook niet tot het uiterste hoeven. Daarnaast heb je qua training en wedstrijden vastgestelde tijden en zo. Zelf squash ik ook en gelukkig met iemand die op een zelfde niveau zit. Hij is wat beter in techniek, ik in kracht en lopen, maar zo blijft het uitdagend. Als een soort intro wel eens een vriendin van een vriend meegenomen die het wel eens wou doen. Toen kon ik in principe hetzelfde t-shirt volgende keer nogmaals aan, zo weinig zweet door inspanning zat er in.

Met fitness/krachttraining kan je je eigen tempo volgen, zo vaak gaan als je wil, wanneer je wil etc. Alleen dat vergt wel een zekere discipline om jezelf naar de sportschool te schoppen. Doch als dat lukt denk ik dat je daar meer uit kan halen.

Voetbal heb ik op pleintjes wel gedaan, maar nooit op het veld. Blijft toch een contactsport en teveel vrienden die nu nog lopen met kapotte knieën of enkels door rotschoppen (veelal niet bewust trouwens) tijdens een wedstrijd.

Hardlopen doe ik overigens wel, maar max 10 km (veelal 6-7 km) voor het cardio-gedeelte, zodat ik dit niet na de krachttraining ook nog eens moet doen. En ook maar 1, heel soms 2 keer per week, zodat het ook weer geen slijtageslag op de gewrichten gaat worden.

Dus toch met mate. Gezien Snakey z'n eerdere posts zal hij vast bij een training tot het uiterste gaan, maar weer niet 7x in de week. In dat laatste geval gaat er vast vroeg of laat wat kapot :P
  zondag 19 juli 2015 @ 18:59:59 #244
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_154468524
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 18:14 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

:D :Y

Maar wat natuurlijk ook meespeelt, is dat veel mannen echt van tennis/voetbal/hardlopen houden en daar enorm veel plezier in hebben. Ze gaan door hun grenzen heen omdat ze hun grote passie niet kunnen loslaten. Krachttraining vinden veel mensen saai. Ten onrechte, denk ik, maar dan nog zou een combinatie van die twee (balsport en krachttrainen) veel ellende kunnen voorkomen.

[..]

Dat heeft denk ik vooral te maken met jouw passie, die zij niet hebben :)
Ja natuurlijk, als je een beetje compentief ingesteld bent, wat de meeste mensen wel zijn in die spoerten, ga je er tegenaan. Helaas niet altijd met de uitkomst die ze willen.
  zondag 19 juli 2015 @ 19:01:50 #245
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_154468570
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 18:36 schreef xFriendx het volgende:

Dus toch met mate. Gezien Snakey z'n eerdere posts zal hij vast bij een training tot het uiterste gaan, maar weer niet 7x in de week. In dat laatste geval gaat er vast vroeg of laat wat kapot :P
Ik train 3x per week, en als ik er zin in heb doe ik nog 2 dagen wat cardio, rek en strek werk. En als ik echt goed in m'm vel zit wat kettlebell swings.

Het is in krachtsport belangrijk goed te herstellen. Als je dat niet doet kan je net zo goed wegblijven uit de gym, zelfde resultaat.
pi_154502243
Mijn voorraad :)

pi_154504055
quote:
0s.gif Op maandag 20 juli 2015 23:04 schreef vaginabeheerder het volgende:
Mijn voorraad :)

[ afbeelding ]
De supplementenindustrie is trots op je
  dinsdag 21 juli 2015 @ 14:47:44 #248
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_154513815
quote:
0s.gif Op maandag 20 juli 2015 23:04 schreef vaginabeheerder het volgende:
Mijn voorraad :)

[ afbeelding ]
je bent er maar druk mee
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_154526052
Haha ik weet ook niet waarom ik die foto heb geplaatst, ik was dronken.
  dinsdag 21 juli 2015 @ 22:50:25 #250
400386 Eleiko
Eindbaas
pi_154526973
quote:
0s.gif Op maandag 20 juli 2015 23:04 schreef vaginabeheerder het volgende:
Mijn voorraad :)

[ afbeelding ]
U bent IBBF Pro?
Op donderdag 6 maart 2014 15:35 schreef dreamerbulk het volgende:
ik zuig nog liever een paardenpenis leeg dan dat ik so-called "superfoods" moet gaan kopen/eten
pi_154527090
quote:
0s.gif Op maandag 20 juli 2015 23:04 schreef vaginabeheerder het volgende:
Mijn voorraad :)

[ afbeelding ]
  woensdag 22 juli 2015 @ 00:27:37 #252
220317 24Fan
Ik ben 12, wat is dit?
pi_154530179
₂₄fᵃⁿ ₂₄fᵃⁿ ₂₄fᵃⁿ ₂₄fᵃⁿ₂₄fᵃⁿ
  woensdag 22 juli 2015 @ 00:40:02 #253
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_154530437
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 22:53 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Niks mis met wat supplementjes, zolang je ze niet gebruikt in plaats van echte voeding/training/rust.
pi_154532846
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 22:50 schreef Eleiko het volgende:

[..]

U bent IBBF Pro?
Nee maar mijn sportschool traint die gasten wel.
Zodoende hebben ze veel ervaring met sups.
Ze geven ook adviezen over voeding en ze zeggen er ook bij dat een goede voeding belangrijker is dan sups.
Ik gebruik de sups alleen tijdens het sporten, op de whey na dan, het helpt wel maar het zijn geen wondermiddelen.
pi_154533675
Allemaal woorden van een sup freak.

Als je er ook nog bij moet vermelden dat rust en voeding belangrijker zijn gaat het bij mij al kriebelen.
  woensdag 22 juli 2015 @ 09:04:06 #256
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_154533723
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 09:00 schreef mtchel112 het volgende:
Allemaal woorden van een sup freak.

Als je er ook nog bij moet vermelden dat rust en voeding belangrijker zijn gaat het bij mij al kriebelen.
:')

Heb jij van die schoentjes met individuele tenen?
  woensdag 22 juli 2015 @ 09:05:53 #257
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_154533750
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 09:04 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

:')

Heb jij van die schoentjes met individuele tenen?
Monkey feet _O-


Mijn supps van vandaag
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_154534125
quote:
14s.gif Op woensdag 22 juli 2015 09:05 schreef fathank het volgende:

[..]

Monkey feet _O-

[ afbeelding ]
Mijn supps van vandaag
panzermaus-chocomelk-gains :9~

een keer een maand lang zo'n pak per dag gedronken, nog nooit zulke gains gezien
  woensdag 22 juli 2015 @ 20:18:05 #259
63722 z80
I fink you freaky
pi_154551084
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 09:04 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

:')

Heb jij van die schoentjes met individuele tenen?
ja die heb ik en ben er blij mee. ik loop en train nu ruim een jaar met die schoenen en wil niet meer terug naar "normale" schoenen tijdens het sporten.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  woensdag 22 juli 2015 @ 20:28:23 #260
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_154551381
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 20:18 schreef z80 het volgende:

[..]

ja die heb ik en ben er blij mee. ik loop en train nu ruim een jaar met die schoenen en wil niet meer terug naar "normale" schoenen tijdens het sporten.
Hehehehe, fag. :')
  woensdag 22 juli 2015 @ 21:43:45 #261
63722 z80
I fink you freaky
pi_154553787
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 20:28 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Hehehehe, fag. :')
wat andere er van vinden zal me een R** zorg zijn. ik vind die schoenen lekker lopen en makkelijk zitten met trainen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  woensdag 22 juli 2015 @ 22:12:42 #262
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_154554650
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 21:43 schreef z80 het volgende:

[..]

wat andere er van vinden zal me een R** zorg zijn. ik vind die schoenen lekker lopen en makkelijk zitten met trainen.
Oh, dan is het goed, dan ben je plots geen fag meer.

Wacht, nee, ik heb net telefoon gekregen van de internationale bond voor fags, je bent nog steeds lid.
  woensdag 22 juli 2015 @ 22:13:51 #263
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_154554690
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 22:12 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Oh, dan is het goed, dan ben je plots geen fag meer.

Wacht, nee, ik heb net telefoon gekregen van de internationale bond voor fags, je bent nog steeds lid.
Je maakt je wel erg druk over de schoenen van een ander. Beetje latent misschien?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  woensdag 22 juli 2015 @ 22:32:10 #264
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_154555152
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juli 2015 22:13 schreef fathank het volgende:

[..]

Je maakt je wel erg druk over de schoenen van een ander. Beetje latent misschien?
Dat staat in de grondwet, Artikel 12: "Iedereen die schoenen draagt met van die individuele tenen, moet voortdurend uitgemaakt worden voor fag."

Maar even serieus: dat zijn echt van die belachelijke dingen voor mensen die denken dat ze natuurlijk bezig zijn maar er werkelijk geen fuck van hebben begrepen.
  woensdag 22 juli 2015 @ 22:36:47 #265
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_154555283
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 22:32 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Dat staat in de grondwet, Artikel 12: "Iedereen die schoenen draagt met van die individuele tenen, moet voortdurend uitgemaakt worden voor fag."

Maar even serieus: dat zijn echt van die belachelijke dingen voor mensen die denken dat ze natuurlijk bezig zijn maar er werkelijk geen fuck van hebben begrepen.
Als hij er lekker op loopt heb jij er toch geen last van.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  woensdag 22 juli 2015 @ 22:45:33 #266
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_154555495
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juli 2015 22:36 schreef fathank het volgende:

[..]

Als hij er lekker op loopt heb jij er toch geen last van.
Volgens mij verliest iedereen in de gym gains op het moment dat iemand die dingen aandoet.
pi_154558360
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 22:45 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Volgens mij verliest iedereen in de gym gains op het moment dat iemand die dingen aandoet.
:D

Teenschoenen, ik geef toe dat ik ook een licht vooroordeel heb. Mijn buurman draagt ze, en elke keer als ik hem op die rare pantoffels over straat zie gaan, krijg ik een aanval van de slappe lach. Merkt hij verder niks van. Hij heeft het veel te druk met lekker ongecompliceerd op zijn teenschoenen lopen. Sinds hij ze draagt, loopt hij ook een stuk lichtvoetiger rond, een beetje alsof er een last van zijn schouders - of van zijn tenen - is gevallen. Zo heel ontspannen en soepel in de heupen. Zo van: nu ben ik eindelijk één met mijn eigen lichaam en mijn omgeving. wie maakt me wat? Dus dat is ook iets waard :)
pi_154565449
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 22:12 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Oh, dan is het goed, dan ben je plots geen fag meer.

Wacht, nee, ik heb net telefoon gekregen van de internationale bond voor fags, je bent nog steeds lid.
Jij bent echt een zielepoot zeg. Man man man man. Wat boeit het nou wat voor schoenen iemand anders draagt? En dan ook nog strooien met 'fag' hier en daar. Zit je zelf nog in de kast of zo?
  donderdag 23 juli 2015 @ 14:24:46 #269
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_154567357
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 13:17 schreef Deuce92 het volgende:

[..]

Jij bent echt een zielepoot zeg. Man man man man. Wat boeit het nou wat voor schoenen iemand anders draagt? En dan ook nog strooien met 'fag' hier en daar. Zit je zelf nog in de kast of zo?
Teenschoengebruiker gespot. :D
pi_154569853
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juli 2015 22:13 schreef fathank het volgende:

[..]

Je maakt je wel erg druk over de schoenen van een ander. Beetje latent misschien?
Beetje?
  donderdag 23 juli 2015 @ 15:57:30 #271
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_154569923
Heeft iemand een tip voor een goede site waar je een fitness programma kunt laten samen stellen? Ik sport in zo een pauper sportschool waar ze amper programma's hebben en wil een nieuwe programma....
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_154569953
quote:
3s.gif Op donderdag 23 juli 2015 15:57 schreef madeliefff het volgende:
Heeft iemand een tip voor een goede site waar je een fitness programma kunt laten samen stellen? Ik sport in zo een pauper sportschool waar ze amper programma's hebben en wil een nieuwe programma....
stronglifts 5x5

klaaar
pi_154570113
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 15:58 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

stronglifts 5x5

klaaar
:|W.
  donderdag 23 juli 2015 @ 16:06:51 #274
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_154570218
quote:
3s.gif Op donderdag 23 juli 2015 15:57 schreef madeliefff het volgende:
Heeft iemand een tip voor een goede site waar je een fitness programma kunt laten samen stellen? Ik sport in zo een pauper sportschool waar ze amper programma's hebben en wil een nieuwe programma....
Wat is je doel? Wat doe je nu?

Iets meer achtergrond informatie bitte.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  donderdag 23 juli 2015 @ 16:26:40 #275
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_154570933
quote:
14s.gif Op donderdag 23 juli 2015 16:06 schreef fathank het volgende:

[..]

Wat is je doel? Wat doe je nu?

Iets meer achtergrond informatie bitte.
ik heb nu een programma waarin een combi zit van dingen. wat cardio, beenapp, buikspieren en 1 app die voor achterarmen en borstpier is en 1 app voor de rug.

ik sport maar 1 keer per week, soms 2 keer. Doel van fitness moet zijn afvallen en spieren strak houden....niet dat ik echt kilo's wil afvallen want ik heb een goed gewicht maar meer zodat het ook niet uitmaakt als ik snoep want het er toch wel af train
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_154571079
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 16:26 schreef madeliefff het volgende:

[..]

ik heb nu een programma waarin een combi zit van dingen. wat cardio, beenapp, buikspieren en 1 app die voor achterarmen en borstpier is en 1 app voor de rug.

ik sport maar 1 keer per week, soms 2 keer. Doel van fitness moet zijn afvallen en spieren strak houden....niet dat ik echt kilo's wil afvallen want ik heb een goed gewicht maar meer zodat het ook niet uitmaakt als ik snoep want het er toch wel af train
Met maar 1x per week trainen kan je het beter zoeken in beter eten.
  donderdag 23 juli 2015 @ 16:31:42 #277
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_154571148
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 16:30 schreef Modus het volgende:

[..]

Met maar 1x per week trainen kan je het beter zoeken in beter eten.
nah ik merk wle verschil als ik een keer per week train hoor. niet echt in afvallen maar meer mijn spieren gewoon. en als ik echt wil afvallen kan ik altijd tijdelijk extra trainen met t programma.

het is niet zo dat ik een zwaar doel heb he ;)
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_154571346
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 16:31 schreef madeliefff het volgende:

[..]

nah ik merk wle verschil als ik een keer per week train hoor. niet echt in afvallen maar meer mijn spieren gewoon. en als ik echt wil afvallen kan ik altijd tijdelijk extra trainen met t programma.

het is niet zo dat ik een zwaar doel heb he ;)
Een keer per week trainen is als straalbezopen worden met een biertje minder. Het lijkt beter, maar het resultaat is gelijk.
  donderdag 23 juli 2015 @ 16:38:15 #279
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_154571429
quote:
13s.gif Op donderdag 23 juli 2015 16:35 schreef Gray het volgende:

[..]

Een keer per week trainen is als straalbezopen worden met een biertje minder. Het lijkt beter, maar het resultaat is gelijk.
laat mij nou maar. heb je wel tips voor prog?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  donderdag 23 juli 2015 @ 16:41:32 #280
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_154571523
Als je 1x per week een uurtje gaat zou ik gewoon een rondje apparaten doen.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_154571535
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 16:38 schreef madeliefff het volgende:

[..]

laat mij nou maar. heb je wel tips voor prog?
Nee, ik ken jouw lichaam niet. Jij ook niet denk ik, maar je zou beter horen te weten dan ik wat jouw zwakke en sterke punten zijn en waar meer aandacht aan te besteden.

Anyways, ik zou voor een crossfit-programma gaan.
pi_154571569
Zoek een crossfit les op in de buurt
pi_154571575
quote:
2s.gif Op donderdag 23 juli 2015 16:41 schreef Gray het volgende:

[..]

Nee, ik ken jouw lichaam niet. Jij ook niet denk ik, maar je zou beter horen te weten dan ik wat jouw zwakke en sterke punten zijn en waar meer aandacht aan te besteden.

Anyways, ik zou voor een crossfit-programma gaan.
Ik denk niet dat jij precies begrijpt wat crossfit is...
  donderdag 23 juli 2015 @ 16:46:14 #284
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_154571659
quote:
14s.gif Op donderdag 23 juli 2015 16:41 schreef fathank het volgende:
Als je 1x per week een uurtje gaat zou ik gewoon een rondje apparaten doen.
hmm maar mijn oude prog bestond juist uit combi van trainen van meerdere lichaamsdelen zodat je meer zou verbranden en app voor spierkweken zodat je geen spiermassa verliest ..in de vorm van circuit,
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  donderdag 23 juli 2015 @ 16:48:52 #285
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_154571744
Voor elke spiergroep zijn er 1 of meerdere apparaten. Doe gewoon je rondje. die 50 kcal meer of minder die je zogenaamd verbrand boeit toch geen fuck.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  donderdag 23 juli 2015 @ 17:21:00 #286
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_154572693
quote:
14s.gif Op donderdag 23 juli 2015 16:48 schreef fathank het volgende:
Voor elke spiergroep zijn er 1 of meerdere apparaten. Doe gewoon je rondje. die 50 kcal meer of minder die je zogenaamd verbrand boeit toch geen fuck.
okee
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_154572874
quote:
14s.gif Op donderdag 23 juli 2015 17:21 schreef madeliefff het volgende:

[..]

okee
Niet lullig bedoeld verder maar 1 rondje per week heb je gewoon niet zoveel aan.
pi_154573819
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 16:43 schreef DjMark het volgende:

[..]

Ik denk niet dat jij precies begrijpt wat crossfit is...
Jij wel?
pi_154574740
laatste tijd train ik 1x per week niet
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_154585483
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 16:38 schreef madeliefff het volgende:

[..]

laat mij nou maar. heb je wel tips voor prog?
Eén keer per week is niet ideaal maar altijd beter dan nul keer :) En misschien ga je het na verloop van tijd wel echt leuk vinden en schroef je je trainingen op naar 2 of 3 keer per week. Leuk wordt het meestal pas als je resultaat ziet, en dat gebeurt met 1x pw niet zo snel, dus dat is nog een reden om er een schepje bovenop te doen.

Evengoed moet je natuurlijk gewoon doen wat jij wilt. Hieronder een link waarop je talloze fullbody schema's kunt vinden, zowel met filmpjes als met een printbare versie. Het is wel handig als je sportschool losse gewichten heeft, die worden in de filmpjes namelijk gebruikt, maar met een beetje handigheid kun je de oefeningen natuurlijk zelf 'vertalen' naar apparaten.

https://www.fitnessblender.com/
pi_154598749
quote:
2s.gif Op donderdag 23 juli 2015 18:12 schreef Gray het volgende:

[..]

Jij wel?
Yep :)
  vrijdag 24 juli 2015 @ 16:46:01 #292
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_154600926
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 00:21 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Eén keer per week is niet ideaal maar altijd beter dan nul keer :) En misschien ga je het na verloop van tijd wel echt leuk vinden en schroef je je trainingen op naar 2 of 3 keer per week. Leuk wordt het meestal pas als je resultaat ziet, en dat gebeurt met 1x pw niet zo snel, dus dat is nog een reden om er een schepje bovenop te doen.

Evengoed moet je natuurlijk gewoon doen wat jij wilt. Hieronder een link waarop je talloze fullbody schema's kunt vinden, zowel met filmpjes als met een printbare versie. Het is wel handig als je sportschool losse gewichten heeft, die worden in de filmpjes namelijk gebruikt, maar met een beetje handigheid kun je de oefeningen natuurlijk zelf 'vertalen' naar apparaten.

https://www.fitnessblender.com/
oke thanx
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_154601202
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 15:41 schreef DjMark het volgende:

[..]

Yep :)
En waarom ben je het er dan niet mee eens?
pi_154601419
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 16:53 schreef Gray het volgende:

[..]

En waarom ben je het er dan niet mee eens?
Omdat jij als advies geeft dat ze dan maar een crossfit programma 1 keer per week moet doen.
Er bestaat niet 'een crossfit programma'. Crossfit kent veel verschillende trainingen, sommige puur op kracht, sommige op olympisch gewichtheffen, sommige op conditie. En die soorten training worden afgewisseld in een goed CrossFit programma.
Bovenal zijn crossfit oefeningen over het algemeen erg technisch en erg moeilijk, en dus zeker niet aan te raden voor een beginner of iemand die pas net traint.
pi_154601752
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 17:00 schreef DjMark het volgende:

[..]

Omdat jij als advies geeft dat ze dan maar een crossfit programma 1 keer per week moet doen.
Er bestaat niet 'een crossfit programma'. Crossfit kent veel verschillende trainingen, sommige puur op kracht, sommige op olympisch gewichtheffen, sommige op conditie. En die soorten training worden afgewisseld in een goed CrossFit programma.
Bovenal zijn crossfit oefeningen over het algemeen erg technisch en erg moeilijk, en dus zeker niet aan te raden voor een beginner of iemand die pas net traint.
Crossfit A, B, C of D ===> Crossfit. En het idee van crossfit is toch juist dat al die disciplines samenkomen, daarom heet het crossfit. Of het nou de ene week een krachtoefening meer heeft en de andere vijf minuten extra sprinten, maakt geen kont uit voor de naam; het blijft crossfit.

En moeilijk? Daar heb je een trainer voor die begeleidt. Deze tante lijkt me sowieso geen zelfstandig persoon, laat staan een zelfstandige 'sporter'.
pi_154601975
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 17:00 schreef DjMark het volgende:

[..]

Omdat jij als advies geeft dat ze dan maar een crossfit programma 1 keer per week moet doen.
Er bestaat niet 'een crossfit programma'. Crossfit kent veel verschillende trainingen, sommige puur op kracht, sommige op olympisch gewichtheffen, sommige op conditie. En die soorten training worden afgewisseld in een goed CrossFit programma.
Bovenal zijn crossfit oefeningen over het algemeen erg technisch en erg moeilijk, en dus zeker niet aan te raden voor een beginner of iemand die pas net traint.
Oke Einstein..

Crossfit is meestal een full body workout, als je gewoon aan een sessie meedoet zelfs 1x per week maakt het niet uit of je ervaring of beginner bent. Je traint immers voorjezelf dus eigen tempo en gewicht, alleen zijn de tijden hetzelfde.

Nou boehoe zeg..
pi_154602013
In een normale sportschool heb je noch de CrossFit apparatuur (ringen/touwen/olympische stangen met bumberplates), noch trainers die de trainingen kunnen geven. Zeker olympisch gewichtheffen (snatch, clean&jerk) die een enorm grote rol spelen bij CrossFit, kan niet gegeven worden door de reguliere fitnesstrainers die bij een sportschool werken.
Ik ga er van uit dat ze in een reguliere sportschool traint, en dan is CrossFit gewoon geen optie.

Als je bedoelt dat ze gewoon maar wat circuitjes kan doen dan, dan geef ik je wel redelijk gelijk, maar CrossFit, nee absoluut niet.
  maandag 27 juli 2015 @ 16:02:13 #298
423269 l0lownkill
SjinaSjopper
pi_154676581
Goeiemiddag,
Ik ben sinds vorig jaar weer begonnen met fitness. In die tijd ben ik op eigen tempo 10kg kwijtgeraakt, en heb ik met de oefeningen het gewicht verdubbeld. Ik ga 3x in de week een uurtje heen en train achtereenvolgens als volgt: 1: borst en triceps 2: rug en biceps 3: legday, met elke oefening buikspieroefeningen, switching tussendoor en warmingup en cooldown. Verder train ik in series van minimaal 8 in sets van 3.
Na ingesport te hebben is nu mijn doel wat meer spiermassa te bouwen. Hierbij ben ik van plan creatine, pre-workout en eiwitshakes (voor spierherstel) te gebruiken, en hieraan mijn voeding aan te passen. Van ervaring van medesporters en informatie van het internet ben ik hiertoe gekomen. Ik ben van plan het eerst een paar maanden uit te proberen en als het effectief is hiermee door te zetten.
Creatine
Eiwitten
Pre-workout
Heeft iemand nog eventueel ervaring, tips en tops, en/of aanvullingen?
You can't be late if you don't show up.
pi_154685667
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 16:02 schreef l0lownkill het volgende:
Goeiemiddag,
Ik ben sinds vorig jaar weer begonnen met fitness. In die tijd ben ik op eigen tempo 10kg kwijtgeraakt, en heb ik met de oefeningen het gewicht verdubbeld. Ik ga 3x in de week een uurtje heen en train achtereenvolgens als volgt: 1: borst en triceps 2: rug en biceps 3: legday, met elke oefening buikspieroefeningen, switching tussendoor en warmingup en cooldown. Verder train ik in series van minimaal 8 in sets van 3.
Na ingesport te hebben is nu mijn doel wat meer spiermassa te bouwen. Hierbij ben ik van plan creatine, pre-workout en eiwitshakes (voor spierherstel) te gebruiken, en hieraan mijn voeding aan te passen. Van ervaring van medesporters en informatie van het internet ben ik hiertoe gekomen. Ik ben van plan het eerst een paar maanden uit te proberen en als het effectief is hiermee door te zetten.
Creatine
Eiwitten
Pre-workout
Heeft iemand nog eventueel ervaring, tips en tops, en/of aanvullingen?
Ik zit in dezelfde situatie en kreeg van mijn sportschool een advies voor sups.
De foto staat op pagina 10, ook eiwitten en creatine maar ook wat aminozuren, vitagro en glutamine.
  maandag 27 juli 2015 @ 21:19:09 #300
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_154685783
quote:
1s.gif Op maandag 27 juli 2015 21:16 schreef vaginabeheerder het volgende:

[..]

Ik zit in dezelfde situatie en kreeg van mijn sportschool een advies voor sups.
De foto staat op pagina 10, ook eiwitten en creatine maar ook wat aminozuren, vitagro en glutamine.
Werken vast op commissiebasis.

Denk dat je meer baat gehad zou hebben bij solid voedingsadvies, maar daar verdienen ze niks aan (of is te ingewikkeld).
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_154686554
quote:
1s.gif Op maandag 27 juli 2015 21:19 schreef fathank het volgende:

[..]

Werken vast op commissiebasis.

Denk dat je meer baat gehad zou hebben bij solid voedingsadvies, maar daar verdienen ze niks aan (of is te ingewikkeld).
Ik heb ook voedingsadvies gehad.
Sups zijn een aanvulling op trainingsdagen, voeding is veel belangrijker.
Bijvoorbeeld creatine zit ook in rundvlees maar een pot creatine is goedkoper en makkelijker te doseren dan een paar kilo biefstuk.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')