abonnement Unibet Coolblue
pi_154897213
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 15:33 schreef Martijn1P het volgende:
Professionele koks geven regelmatig de tip aan een amateurkok om meer zout te gebruiken dan zijn gevoel aangeeft. Wat is nou, ongeveer !, een 'juiste' hoeveelheid zout p/liter water wat, in professionele keukens, wordt gebruikt om groenten in te blancheren? en pasta in te koken?
Pasta in water zo zout als de Middellandse Zee, maar dat gaat dan om verse pasta die er maar even in ligt. Aardappelen zou ik dan ook niet zo zout als de Noordzee doen. Groente kan altijd nog wel wat zout bij op inderdaad. Ik stoom groente meestal en dan strooi ik er grofzout overheen, dan is het ene gedeelte wat zouter dan het ander, dat geeft meer zoutsmaak zonder dat het geheel heel zout is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154897311
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 15:50 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Aardappelen zou ik dan ook niet zo zout als de Noordzee doen.
Naja, ongeschilde kleine aardappeltjes in bremzout water maakt dan wel weer iets heel lekkers:
http://foodwishes.blogspo(...)lots-wife-would.html :9

Zout blijft 'buiten' op de schil en de binnenkant van de aardappel wordt fantastisch romig en bloemig gaar. O+
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 15:57:57 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154897371
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 15:55 schreef minilot het volgende:

[..]

Naja, ongeschilde kleine aardappeltjes in bremzout water maakt dan wel weer iets heel lekkers:
http://foodwishes.blogspo(...)lots-wife-would.html :9

Zout blijft 'buiten' op de schil en de binnenkant van de aardappel wordt fantastisch romig en bloemig gaar. O+
Patatas bravas, lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154897443
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Patatas bravas, lekker
Is volgens Wiki toch echt heel wat anders :)
https://en.wikipedia.org/wiki/Patatas_bravas
https://es.wikipedia.org/wiki/Patatas_bravas

Maar ook lekker ja :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_154897508
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 15:55 schreef minilot het volgende:

[..]

Naja, ongeschilde kleine aardappeltjes in bremzout water maakt dan wel weer iets heel lekkers:
http://foodwishes.blogspo(...)lots-wife-would.html :9

Zout blijft 'buiten' op de schil en de binnenkant van de aardappel wordt fantastisch romig en bloemig gaar. O+
Ik herken zijn stem van een ander filmpje, die kerel heeft wel verstand van aardappelen, en van margarine. Maar gewoon nieuwe aardappelen dus?

Pasta en zeker aardappelen moeten gewoon wel in goed zout water gekookt worden vind ik, er later zout op strooien is het gewoon niet. Nou gebruik ik graag aardappelwater voor de jus, dus dan is het nog lastig om die niet te zout te krijgen, maar dat moet dan maar.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154897565
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 16:04 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Maar gewoon nieuwe aardappelen dus?
Yep. Echt verschrikkelijk lekker. Je pan en fornuis gaan er wel enorm van onder de zoutaanslag zitten, maar dat is zo weggepoetst.
Met gesmolten boter om in te dippen, zoals ook in het recept wordt gesuggereerd, da's echt om je vingers bij op te vreten. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 16:18:26 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154897880
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 16:01 schreef minilot het volgende:

[..]

Is volgens Wiki toch echt heel wat anders :)
https://en.wikipedia.org/wiki/Patatas_bravas
https://es.wikipedia.org/wiki/Patatas_bravas

Maar ook lekker ja :9
idd, je hebt gelijk, op de canarische eilanden leerde ik ze kennen en dat ze zo genoemd werden.
Als ik snel wat google is men niet eenduidig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154897930
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

idd, je hebt gelijk, op de canarische eilanden leerde ik ze kennen en dat ze zo genoemd werden.
Als ik snel wat google is men niet eenduidig
Volgens Wiki zijn dát papas arrugadas :)
https://en.wikipedia.org/wiki/Canarian_wrinkly_potatoes

Dit is exact wat ik bedoel :Y
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 16:26:37 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154898091
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 16:20 schreef minilot het volgende:

[..]

Volgens Wiki zijn dát papas arrugadas :)
https://en.wikipedia.org/wiki/Canarian_wrinkly_potatoes

Dit is exact wat ik bedoel :Y
Dan herinner ik mij vast de naam fout, maar dit is idd wat ik ook bedoel, verschrikkelijk lekker!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 16:27:31 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154898121
Ga ze vanavond maar weer eens maken, met een varkenshaasje en een koolsla
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154898206
Nou wil ik ook! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_154898439
Deze discussie over de naam is al eens eerder langs geweest in CUL, als ik het me goed herinner ook met Piet. :T
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 16:37:38 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154898464
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 16:36 schreef Stompzinnig het volgende:
Deze discussie over de naam is al eens eerder langs geweest in CUL, als ik het me goed herinner ook met Piet. :T
Ik ben een hoofdige boer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154898483
Ik dacht al! :D Een déjŕ vu wegens slaapgebrek? Niet dus. :')
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 16:44:46 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154898702
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 16:38 schreef minilot het volgende:
Ik dacht al! :D Een déjŕ vu wegens slaapgebrek? Niet dus. :')
CUL / Fok-Foodgawkers #18 - post hier foto's van je kookkunsten!
bijna exact een jaar geleden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154900025
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 16:06 schreef minilot het volgende:

[..]

Yep. Echt verschrikkelijk lekker. Je pan en fornuis gaan er wel enorm van onder de zoutaanslag zitten, maar dat is zo weggepoetst.
Met gesmolten boter om in te dippen, zoals ook in het recept wordt gesuggereerd, da's echt om je vingers bij op te vreten. :Y
"Can I do that with margarine to? No, margerine is not food, so don't eat that" Ik heb net even op de markt wat nieuwe krieltjes gehaald. Maar itt tot die papas arragudos hoeven ze dus niet meer in de oven? Dat voegt behalve de rimpels niks toe?

Hij heeft ook zo'n filmpje over fondant aardappelen. Als coquilles aan beide kanten bakken, heet, en dan in de oven met boter, thijm en bouillon. Krijgen ze ook een bijzondere structuur van, al moet je uitkijken dat zijkant niet een taai laagje vormt bij te hoge temperatuur.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154900103
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 17:32 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

"Can I do that with margarine to? No, margerine is not food, so don't eat that" Ik heb net even op de markt wat nieuwe krieltjes gehaald. Maar itt tot die papas arragudos hoeven ze dus niet meer in de oven? Dat voegt behalve de rimpels niks toe?

Hij heeft ook zo'n filmpje over fondant aardappelen. Als coquilles aan beide kanten bakken, heet, en dan in de oven met boter, thijm en bouillon. Krijgen ze ook een bijzondere structuur van, al moet je uitkijken dat zijkant niet een taai laagje vormt bij te hoge temperatuur.
Die rimpels krijg je sowieso bij het opdrogen - geen oven voor nodig. :)

Eet smakelijk! O+
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 18:48:19 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154901875
Ze waren erg lekker weer, veel te lang niet gegeten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154902404
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 16:04 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik herken zijn stem van een ander filmpje, die kerel heeft wel verstand van aardappelen, en van margarine. Maar gewoon nieuwe aardappelen dus?

Pasta en zeker aardappelen moeten gewoon wel in goed zout water gekookt worden vind ik, er later zout op strooien is het gewoon niet. Nou gebruik ik graag aardappelwater voor de jus, dus dan is het nog lastig om die niet te zout te krijgen, maar dat moet dan maar.
Chef John <3! Geweldig blog/ youtube kanaal!

Zo lees ik vaker zo'n 10 gram zout per liter water voor pasta, maar ik gebruik graag het kookwater voor de pastasaus, zoals vrijwel iedereen, dus dan is het inderdaad lastig om het geheel niet te zout te laten smaken.
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 19:22:44 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154902718
Ik kook pasta nooit met zout, rijst ook niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154902842
quote:
17s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 19:09 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Chef John <3! Geweldig blog/ youtube kanaal!

Zo lees ik vaker zo'n 10 gram zout per liter water voor pasta, maar ik gebruik graag het kookwater voor de pastasaus, zoals vrijwel iedereen, dus dan is het inderdaad lastig om het geheel niet te zout te laten smaken.
Grammen zou ik niet weten, ik schud altijd maar wat in de pan en als ik er over na ga denken gaat het mis en bij grote twijfel proef ik het water gewoon. Ik eet het liefst spaghetti en het lijkt me best een keer leuk om die zelf te slingeren, maar ik vind de meerwaarde van verse pasta niet zo heel erg groot. Die witgespikte Italiaanse uit de winkel maakt het water ook wel lekker mistig. Maar het lijkt mij dat als je verse pasta maakt het water vanwege de kooktijd veel zouter mag, maar misschien ook mistiger en heb je minder nodig om de saus te binden?

Tomatensaus met gehakt doe ik dan ook geen of heel weinig zout bij, want daar gaat ook nog zoute kaas overheen. Een saus met spek helemaal geen zout, alleen dus dat pastawater. Maar daarvan gebruik ik ook niet teveel, want het moet nog even indampen om de saus niet te nat te maken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 20:17:58 #197
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154904236
Ik wil bij jullie niet eten. Yuk, aardappelen, rijst of pasta zonder zout gekookt. Yuk. Dat krijg je niet meer rechtgestrooid hoor. Achteraf zout toevoegen werkt niet. Brrrr.

Ik heb een zoutpot met chinese lepel in de keuken. Hoppa, niet te zuinig doen. Behalve bij de rijst, want die giet je niet af. Maar gaat ook minstens een halve theelepel zout bij.
pi_154911421
Hoe maak ik babi panggang vlees. De saus lukt altijd prima maar ik krijg het vlees nooit zoals bij de indonees.
pi_154911513
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 20:17 schreef RobinOok het volgende:
Ik wil bij jullie niet eten. Yuk, aardappelen, rijst of pasta zonder zout gekookt. Yuk. Dat krijg je niet meer rechtgestrooid hoor. Achteraf zout toevoegen werkt niet. Brrrr.

Ik heb een zoutpot met chinese lepel in de keuken. Hoppa, niet te zuinig doen. Behalve bij de rijst, want die giet je niet af. Maar gaat ook minstens een halve theelepel zout bij.
Klopt je moet met zout koken. Dat versterkt de smaak. Achteraf zout toevoegen proef je ingrediënt en dan zout. :N
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_154912817
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 22:52 schreef _Newman_ het volgende:
Hoe maak ik babi panggang vlees. De saus lukt altijd prima maar ik krijg het vlees nooit zoals bij de indonees.
Excuses als ik voor mijn beurt praat maar ik zie hier mogelijkheden:
+
CUL / We maken een Tandoor [fotodump]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')