Pasta in water zo zout als de Middellandse Zee, maar dat gaat dan om verse pasta die er maar even in ligt. Aardappelen zou ik dan ook niet zo zout als de Noordzee doen. Groente kan altijd nog wel wat zout bij op inderdaad. Ik stoom groente meestal en dan strooi ik er grofzout overheen, dan is het ene gedeelte wat zouter dan het ander, dat geeft meer zoutsmaak zonder dat het geheel heel zout is.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 15:33 schreef Martijn1P het volgende:
Professionele koks geven regelmatig de tip aan een amateurkok om meer zout te gebruiken dan zijn gevoel aangeeft. Wat is nou, ongeveer !, een 'juiste' hoeveelheid zout p/liter water wat, in professionele keukens, wordt gebruikt om groenten in te blancheren? en pasta in te koken?
Naja, ongeschilde kleine aardappeltjes in bremzout water maakt dan wel weer iets heel lekkers:quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 15:50 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Aardappelen zou ik dan ook niet zo zout als de Noordzee doen.
Patatas bravas, lekkerquote:Op dinsdag 4 augustus 2015 15:55 schreef minilot het volgende:
[..]
Naja, ongeschilde kleine aardappeltjes in bremzout water maakt dan wel weer iets heel lekkers:
http://foodwishes.blogspo(...)lots-wife-would.html
Zout blijft 'buiten' op de schil en de binnenkant van de aardappel wordt fantastisch romig en bloemig gaar.
Is volgens Wiki toch echt heel wat andersquote:
Ik herken zijn stem van een ander filmpje, die kerel heeft wel verstand van aardappelen, en van margarine. Maar gewoon nieuwe aardappelen dus?quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 15:55 schreef minilot het volgende:
[..]
Naja, ongeschilde kleine aardappeltjes in bremzout water maakt dan wel weer iets heel lekkers:
http://foodwishes.blogspo(...)lots-wife-would.html
Zout blijft 'buiten' op de schil en de binnenkant van de aardappel wordt fantastisch romig en bloemig gaar.
Yep. Echt verschrikkelijk lekker. Je pan en fornuis gaan er wel enorm van onder de zoutaanslag zitten, maar dat is zo weggepoetst.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 16:04 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Maar gewoon nieuwe aardappelen dus?
idd, je hebt gelijk, op de canarische eilanden leerde ik ze kennen en dat ze zo genoemd werden.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 16:01 schreef minilot het volgende:
[..]
Is volgens Wiki toch echt heel wat anders
https://en.wikipedia.org/wiki/Patatas_bravas
https://es.wikipedia.org/wiki/Patatas_bravas
Maar ook lekker ja
Volgens Wiki zijn dát papas arrugadasquote:Op dinsdag 4 augustus 2015 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
idd, je hebt gelijk, op de canarische eilanden leerde ik ze kennen en dat ze zo genoemd werden.
Als ik snel wat google is men niet eenduidig
Dan herinner ik mij vast de naam fout, maar dit is idd wat ik ook bedoel, verschrikkelijk lekker!quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 16:20 schreef minilot het volgende:
[..]
Volgens Wiki zijn dát papas arrugadas
https://en.wikipedia.org/wiki/Canarian_wrinkly_potatoes
Dit is exact wat ik bedoel
Ik ben een hoofdige boerquote:Op dinsdag 4 augustus 2015 16:36 schreef Stompzinnig het volgende:
Deze discussie over de naam is al eens eerder langs geweest in CUL, als ik het me goed herinner ook met Piet.
CUL / Fok-Foodgawkers #18 - post hier foto's van je kookkunsten!quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 16:38 schreef minilot het volgende:
Ik dacht al! Een déjŕ vu wegens slaapgebrek? Niet dus.
"Can I do that with margarine to? No, margerine is not food, so don't eat that" Ik heb net even op de markt wat nieuwe krieltjes gehaald. Maar itt tot die papas arragudos hoeven ze dus niet meer in de oven? Dat voegt behalve de rimpels niks toe?quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 16:06 schreef minilot het volgende:
[..]
Yep. Echt verschrikkelijk lekker. Je pan en fornuis gaan er wel enorm van onder de zoutaanslag zitten, maar dat is zo weggepoetst.
Met gesmolten boter om in te dippen, zoals ook in het recept wordt gesuggereerd, da's echt om je vingers bij op te vreten.
Die rimpels krijg je sowieso bij het opdrogen - geen oven voor nodig.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 17:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
"Can I do that with margarine to? No, margerine is not food, so don't eat that" Ik heb net even op de markt wat nieuwe krieltjes gehaald. Maar itt tot die papas arragudos hoeven ze dus niet meer in de oven? Dat voegt behalve de rimpels niks toe?
Hij heeft ook zo'n filmpje over fondant aardappelen. Als coquilles aan beide kanten bakken, heet, en dan in de oven met boter, thijm en bouillon. Krijgen ze ook een bijzondere structuur van, al moet je uitkijken dat zijkant niet een taai laagje vormt bij te hoge temperatuur.
Chef John <3! Geweldig blog/ youtube kanaal!quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 16:04 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik herken zijn stem van een ander filmpje, die kerel heeft wel verstand van aardappelen, en van margarine. Maar gewoon nieuwe aardappelen dus?
Pasta en zeker aardappelen moeten gewoon wel in goed zout water gekookt worden vind ik, er later zout op strooien is het gewoon niet. Nou gebruik ik graag aardappelwater voor de jus, dus dan is het nog lastig om die niet te zout te krijgen, maar dat moet dan maar.
Grammen zou ik niet weten, ik schud altijd maar wat in de pan en als ik er over na ga denken gaat het mis en bij grote twijfel proef ik het water gewoon. Ik eet het liefst spaghetti en het lijkt me best een keer leuk om die zelf te slingeren, maar ik vind de meerwaarde van verse pasta niet zo heel erg groot. Die witgespikte Italiaanse uit de winkel maakt het water ook wel lekker mistig. Maar het lijkt mij dat als je verse pasta maakt het water vanwege de kooktijd veel zouter mag, maar misschien ook mistiger en heb je minder nodig om de saus te binden?quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 19:09 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Chef John <3! Geweldig blog/ youtube kanaal!
Zo lees ik vaker zo'n 10 gram zout per liter water voor pasta, maar ik gebruik graag het kookwater voor de pastasaus, zoals vrijwel iedereen, dus dan is het inderdaad lastig om het geheel niet te zout te laten smaken.
Klopt je moet met zout koken. Dat versterkt de smaak. Achteraf zout toevoegen proef je ingrediënt en dan zout.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 20:17 schreef RobinOok het volgende:
Ik wil bij jullie niet eten. Yuk, aardappelen, rijst of pasta zonder zout gekookt. Yuk. Dat krijg je niet meer rechtgestrooid hoor. Achteraf zout toevoegen werkt niet. Brrrr.
Ik heb een zoutpot met chinese lepel in de keuken. Hoppa, niet te zuinig doen. Behalve bij de rijst, want die giet je niet af. Maar gaat ook minstens een halve theelepel zout bij.
Excuses als ik voor mijn beurt praat maar ik zie hier mogelijkheden:quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 22:52 schreef _Newman_ het volgende:
Hoe maak ik babi panggang vlees. De saus lukt altijd prima maar ik krijg het vlees nooit zoals bij de indonees.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |