Topic gelezen, toch een paar vraagjes: Donker bewaren of juist volle zon? Hoe langer later trekken, hoe beter? Zou het ook met whisky kunnen?quote:Op dinsdag 30 juni 2015 19:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een heel topic er over met verschillende methodes
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
Donker is beter, lang laten trekken, zou geen whisky nemen, neem een neutraal smakende alcohol.quote:Op dinsdag 30 juni 2015 22:35 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Topic gelezen, toch een paar vraagjes: Donker bewaren of juist volle zon? Hoe langer later trekken, hoe beter? Zou het ook met whisky kunnen?
Thanks! Eerst proberen met wodka en misschien een kleine batch met whisky, gewoon voor het experimentquote:Op dinsdag 30 juni 2015 23:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Donker is beter, lang laten trekken, zou geen whisky nemen, neem een neutraal smakende alcohol.
Zou eerder Rum nemen dan wiskey, maar dat is wellicht omdat ik turf/rokerige wiskey drinkquote:Op woensdag 1 juli 2015 16:35 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Thanks! Eerst proberen met wodka en misschien een kleine batch met whisky, gewoon voor het experiment
Hhhmm rum, dat past idd beter in het smakenpalet dan wiskey.quote:Op woensdag 1 juli 2015 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou eerder Rum nemen dan wiskey, maar dat is wellicht omdat ik turf/rokerige wiskey drink
ik vind het nietquote:
In Belgie weet ik het niet, in D zijn er een aantal, maar ben ik nog niet geweest. Enige in D die ik ken is Handelshof, vergelijkbaar met de Sligro. Ik rij liever naar de Hanos in NL. Er zijn vergelijkbare in D maar dan moet ik een eind de Ruhrpot in en moet ik nog steeds eens doen.quote:Op zaterdag 11 juli 2015 00:25 schreef AkTje het volgende:
Wat zijn de betere horecagroothandels in België en Duitsland? Soort gelijke als Sligro en Makro?
Hoe bedoel je?quote:
En een Makro. Al zou die daar ook Metro kunnen heten oid.quote:Op zaterdag 11 juli 2015 10:07 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hoe bedoel je?
In Antwerpen zit een Hanos.
In zijn geheel in de oven braden?quote:Op vrijdag 24 juli 2015 15:23 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik zag een mooi stuk schouder liggen van een lam. Ook waren er andere stukken te verkrijgen bij de Turk. Ik zou het graag eens willen eten, maar heb het nog nooit bereid.
Wat is voor een beginneling een goede manier om een lekker stuk lam klaar te maken?
Heb je een KvK-nummer? Dan kan ik Vanilla Venture van harte aanraden.quote:Op zondag 26 juli 2015 11:50 schreef DeProf het volgende:
Hoi Piet, waar koop jij je saffraan en je vanille?
Saffraan nam ik altijd mee uit Spanje, recent een partij gekocht bij Penny (Duitse Discounter) toen ze dat hier in de aanbieding hadden. Vanille koop ik onlinequote:Op zondag 26 juli 2015 11:50 schreef DeProf het volgende:
Hoi Piet, waar koop jij je saffraan en je vanille?
Een cheddar en wat parmazaan. Lekker met een korstje erop (panko-paneermeel)quote:Op maandag 27 juli 2015 16:03 schreef dimmak het volgende:
Ik wil mac and cheese maken vanavond. In mijn recept staat dat ik een kg Amerikaanse kaas nodig heb. Welke supermarkt kaas kan ik als vervanger pakken? En wat voor vlees kan ik erbij doen?
quote:Op maandag 27 juli 2015 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een cheddar en wat parmazaan. Lekker met een korstje erop (panko-paneermeel)
Niet nodig er vlees bij te serveren.
Amerikaans, grote porties!quote:Op maandag 27 juli 2015 16:07 schreef 2dope het volgende:
Een kilo kaas?! That's gonna be some cheesy shit. Of wordt het een hele grote pan vol
Als je vlees overweegt, kun je dan niet beter kijken naar een lekker carbonara-recept?
Een kilo ga ik ook niet gebruiken, maar ik zocht meer eigenlijk de soort kaas.quote:Op maandag 27 juli 2015 16:07 schreef 2dope het volgende:
Een kilo kaas?! That's gonna be some cheesy shit. Of wordt het een hele grote pan vol
Als je vlees overweegt, kun je dan niet beter kijken naar een lekker carbonara-recept?
Ik ging uit nieuwsgierigheid even googlen op 'traditional mac & cheese recipes' maar je ziet bij de meeste inderdaad barweinig extra ingrediënten. Op wat boter/melk/room na, en natuurlijk verse zwarte peper. Ohja, en broodkruimels, waarschijnlijk voor het korstje wat Piet al zei.quote:Op maandag 27 juli 2015 16:08 schreef dimmak het volgende:
[..]
Een kilo ga ik ook niet gebruiken, maar ik zocht meer eigenlijk de soort kaas.
verder zat ik er aan te denken om wat bacon er doorheen te doen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |