abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_155146292
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 17:35 schreef minilot het volgende:

[..]

Die rimpels krijg je sowieso bij het opdrogen - geen oven voor nodig. :)

Eet smakelijk! O+
Dat laatste is eerlijk gezegd niet zo heel erg goed gelukt. Het was wel te eten hoor, maar het was te zout, en de structuur was maar bij een paar opvallend lekker. Ook vond ik de schilsmaak nogal sterk, dat hoeft van mij niet zo.

Het zout was ook niet zo egaal neergeslagen op de schil. Ik had gewoon fijn zout gebruikt, en er waren ook wat rijstkorrels in het water beland, maar dat klonterde een beetje samen tussen de rimpels. Een volgende poging zou ik ze nog even afborstelen of heel hard afschudden, wat knoflook en kruiden door de boter mengen want dat was ook wel wat saai, maar hoe ik ze allemaal van goede structuur krijg? Nog tips?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_155146815
Ik heb het vlees voor mijn barbecue ontvangen. Het is bevroren. Kan ik het dan nu al in de koelkast leggen voor zaterdag? Aangezien ik sowieso vrijdag maar misschien morgen al wil gaan marineren voelt het een beetje stom om het eerst nog in de vriezer te leggen. Maar ik ben altijd wat huiverig met ontdooide producten.
  woensdag 12 augustus 2015 @ 13:31:36 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155146938
quote:
14s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 13:25 schreef Myraela het volgende:
Ik heb het vlees voor mijn barbecue ontvangen. Het is bevroren. Kan ik het dan nu al in de koelkast leggen voor zaterdag? Aangezien ik sowieso vrijdag maar misschien morgen al wil gaan marineren voelt het een beetje stom om het eerst nog in de vriezer te leggen. Maar ik ben altijd wat huiverig met ontdooide producten.
Als je het in de koelkast laat ontdooien, kan je het morgen marineren en weer in de koelkast zetten, dan heb je Zaterdag goed gemarineerd vlees. In je marina zal een zuur zitten vermoed ik? Citroen, Azijn of zoiets? Dat heb je behalve het koelen nog een ingredient tegen bederf, een zure omgeving gaat bacteriegroei ook tegen.
En aangezien het geen gehakt is, zou ik me geen zorgen maken. (bacterien groeien op de oppervlakte, daarom is gehakt gevoeliger voor bederf, het heeft een enorm oppervlak, en bij jouw vlees zit de marinade aan de oppervlakte)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155147224
Buikspek doe ik alleen in een pekelbad denk ik. Spareribs moet ik nog een beetje uitzoeken wat ik met de marinade doe. En de wagyu skirt laat ik puur.

Maar het zit ook vacuum, behalve de ribbetjes. Dus denk dat ik me dan sowieso geen zorgen hoef te maken.
pi_155180048
Ik heb mijn nieuwe pan een beetje verneukt met inbranden geloof ik. Tis beetje dikke oneffen laag geworden. ;(
Kan je dat ook op 1 of andere manier weer ongedaan maken en opnieuw doen? Tis een plaatstalen pan van debuyer.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_155180376
quote:
5s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 15:20 schreef habitue het volgende:
Ik heb mijn nieuwe pan een beetje verneukt met inbranden geloof ik. Tis beetje dikke oneffen laag geworden. ;(
Kan je dat ook op 1 of andere manier weer ongedaan maken en opnieuw doen? Tis een plaatstalen pan van debuyer.
Pics?
Je zou zeggen dat het procedé van inbranden van de pan op hun website te vinden is?
En wellicht ook wat te doen als het mislukt is.

Er zijn in het verleden heel wat (verhitte) discussies over "inbranden" geweest.
Ik ben nog steeds van mening dat het hele fenomeen nergens op slaat in die zin dat er niets professioneel's over te vinden is.

Ik wil deze discussie uiteraard niet opnieuw oprakelen :D dus ik wacht even af wat de fabrikant ervan zegt.

Ik zie dat je de TS van "culinaire fabels" bent. Misschien was dit daar ook al genoemd..

Zie deze:
CUL / Nieuwe pan nodig want die antiaanbakkutdingen gaan telkens kapot
Vanaf post #57 gaat het over inbranden en ook jouw merk.
Zie ook #75 voor een filmpje.
Mijn bezwaar is dat het (volgens mij uitsluitend) amateuristische en niet verifieerbare bronnen zijn.

En deze uit #79:
Dan inbakken met aardappelschillen zout en olie

Waar ik mee wil aangeven: zo lust ik er nog wel een paar. Alchemie...

[ Bericht 4% gewijzigd door Bart2002 op 13-08-2015 15:52:12 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 16:12:38 #282
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155181497
Het gaat er alleen maar om dat er een laagje op ontstaat en dan brandt de pan niet meer aan. Dat is toch geen hokuspokus?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155181606
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:12 schreef Isegrim het volgende:
Dat is toch geen hokuspokus?
Dat is het volgens mij nou juist wel.
Daarom wilde ik even zijn antwoord afwachten wat zo'n fabrikant daarover te zeggen heeft.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 16:27:43 #284
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155182029
Waarom zou dat dan hokuspokus zijn? Gooi je een ei in een nieuwe plaatstalen pan, dan plakt dat als de neten. Gooi je een ei in een oude plaatstalen pan met patina, dan plakt dat niet of nauwelijks. Ik denk niet dat ik me dat inbeeld hoor. :+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155182288
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:27 schreef Isegrim het volgende:
Waarom zou dat dan hokuspokus zijn? Gooi je een ei in een nieuwe plaatstalen pan, dan plakt dat als de neten. Gooi je een ei in een oude plaatstalen pan met patina, dan plakt dat niet of nauwelijks. Ik denk niet dat ik me dat inbeeld hoor. :+
Dat doe je zeker niet. Het "patina" begrip dat komt me bekend voor, dat men dat zo noemt.
Alleen vind ik dat alleen in verband met olieverf en fixeer. Niet met pannen.
Ik zou zo graag bewijs zien dat het bestaat en dat dan vanuit b.v. de fabrikant die dit uitgebreid getest heeft en daarom bepaalde aanbeveling doet, begrijpt u?

En dus niet dat iedereen maar aanrommelt via zelfbedachte alchemistische regels met allerhande etherische oliën, zout, en aardappelschillen en wat we er nog bij kunnen verzinnen.
Duidelijkheid is wat ik wil. Dat is alleen moeilijk te vinden.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155182407
wat wil je nog meer aan duidelijkheid dat een gloednieuw pan aanbakt en een pan die is ingebakken niet?? je kan het zelf uittesten met 2 pannen als je isegrim niet geloofd.
pi_155182488
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:40 schreef Elleska het volgende:
wat wil je nog meer aan duidelijkheid dat een gloednieuw pan aanbakt en een pan die is ingebakken niet?? je kan het zelf uittesten met 2 pannen als je isegrim niet geloofd.
Dat is "anekdotisch" bewijs. Dat wil ik niet.
Ik wil weten hoe het werkt. En blijkbaar weten we dat niet wegens die talloze amateuristische handleidingen die allemaal anders zijn.
Ik maak daaruit op dat we het niet weten en dat wil ik nou juist wel.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 16:46:49 #288
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155182587
Dan test je het uit met 1000 pannen. _O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155182593
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:40 schreef Elleska het volgende:
ingebakken
Maar ik stel voor om af te wachten wat habitue (waarop ik reageerde) vindt bij de fabrikant van zijn pannen. Zij zullen daar een handleiding bij geven en ook een oplossing als het mislukt.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155182629
quote:
5s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 15:20 schreef habitue het volgende:
Ik heb mijn nieuwe pan een beetje verneukt met inbranden geloof ik. Tis beetje dikke oneffen laag geworden. ;(
Kan je dat ook op 1 of andere manier weer ongedaan maken en opnieuw doen? Tis een plaatstalen pan van debuyer.
Schoonschrobben met een staalwol zeepsponsje en opnieuw inbranden. Deze methode werkte bij mij perfect:
Oppassen met het gebruik van zuren in je pan. Deze kunnen de anti aanbaklaag ook aantasten waardoor je een oneffen laag krijgt.
pi_155182631
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:46 schreef Isegrim het volgende:
Dan test je het uit met 1000 pannen. _O-
Tja. Zie post hierboven. Even afwachten wellicht.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155182689
quote:
17s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:48 schreef Martijn1P het volgende:
Oppassen met het gebruik van zuren in je pan.
Als je b.v. iets met tomaat gaat maken dan gaat die vermeende anti-aanbaklaag sowieso naar de vaantjes. En dan ga je hem ook nog eens eten.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 16:53:47 #293
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155182810
http://www.debuyer.com/en/faq

How to season my iron pan? When is it seasoned?

Pour about 1mm of oil into your iron pan and heat it. Once the oil slightly steams, empty it into a recipient and wipe the pan with a paper towel.

The seasoning of your pan will be optimal and efficient after having cooked red meat 10 times. The more your pan is used, the best the cooking results are. The more it blackens, the less it sticks. Once your pan is well seasoned, you will be able to cook more delicate food such as eggs, fishes…

Is it a serious problem if the seasoning of my pan is scratched? What should I do?


A scratched seasoning is not a problem. Indeed, the seasoning regenerates each time you use your iron pan to cook food. When the seasoning is damaged by a kitchen utensil, pan cooking properties are not spoilt.

My iron pan blackens. Is it dirty?


The blackening of an iron pan is a natural phenomenon meaning that it is seasoning.

As for all cookware during the cooking, your iron pan heats up and pasteurises, that way killing all the possible bacteria as they don’t resist to heat (pasteurisation occurs between 62°C/144°F and 88°C/190°F).

DeBuyer zegt ook dat je 'm moet inbranden. Ze geven aan dat pas na 10+ keer rood vlees bakken in je pan de 'seasoning' van de pan optimaal is. Lijkt me dat je met zout en aardappelschillen dat proces gewoon versnelt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_155182846
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:46 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Maar ik stel voor om af te wachten wat habitue (waarop ik reageerde) vindt bij de fabrikant van zijn pannen. Zij zullen daar een handleiding bij geven en ook een oplossing als het mislukt.
je verwacht dus een antwoord van degene die de vraag stelt omdat hij zelf het antwoord niet weet... :')

succes met het vinden van de antwoorden op al je levensvragen.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 16:57:22 #295
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155182913
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:50 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Als je b.v. iets met tomaat gaat maken dan gaat die vermeende anti-aanbaklaag sowieso naar de vaantjes. En dan ga je hem ook nog eens eten.
Wij maken ook geen dingen met tomaat in zo'n pan. Want inderdaad, dan is die halve laag meteen foetsie. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155182982
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:55 schreef Elleska het volgende:

[..]

je verwacht dus een antwoord van degene die de vraag stelt omdat hij zelf het antwoord niet weet... :')

succes met het vinden van de antwoorden op al je levensvragen.
Dat vind ik flauw.
Je vindt dan w.s. niet dat we het fenomeen (als dat bestaat) gewoon zouden moeten kunnen vinden op de website van de fabrikant van plaatstalen pannen. Maar dat we de "voorbehandeling" uitsluitend kunnen vinden op amateuristische bronnen.
Je zal het met me eens zijn dat dat niet logisch is.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 17:04:21 #297
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155183160
http://sherylcanter.com/w(...)seasoning-cast-iron/

Eén van de bronnen van Wikipedia over dit onderwerp.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155183203
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:59 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat vind ik flauw.
Je vindt dan w.s. niet dat we het fenomeen (als dat bestaat) gewoon zouden moeten kunnen vinden op de website van de fabrikant van plaatstalen pannen. Maar dat we de "voorbehandeling" uitsluitend kunnen vinden op amateuristische bronnen.
Je zal het met me eens zijn dat dat niet logisch is.
flauw? dan heb je waarschijnlijk te weinig zout gebruikt bij het inbakken.

maar ik snap je probleem niet. het staat gewoon op de website van de fabrikant... de fabrikant is genoemd dus je kan het antwoord helemaal zelf opzoeken.
ook zijn er genoeg andere bronnen te vinden naast de 'amateuristische bronnen" waar je steeds over spreekt. google is je vriend, als ik het zeg geloof je het toch niet.
pi_155183244
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:53 schreef MutedFaith het volgende:
DeBuyer zegt ook dat je 'm moet inbranden. Ze geven aan dat pas na 10+ keer rood vlees bakken in je pan de 'seasoning' van de pan optimaal is. Lijkt me dat je met zout en aardappelschillen dat proces gewoon versnelt.
Maar er is geen enkel bewijs voor. We bedenken maar wat.
Je schrijft "lijkt me".
Het is allemaal zo totaal natte vingerwerk.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155183317
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 17:05 schreef Elleska het volgende:
geloof je het toch niet
Dat is nou juist de essentie.
Het gaat mij niet om geloven.
Maar ik hou er over op.
Laten we het maar gewoon aannemen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')