Dat laatste is eerlijk gezegd niet zo heel erg goed gelukt. Het was wel te eten hoor, maar het was te zout, en de structuur was maar bij een paar opvallend lekker. Ook vond ik de schilsmaak nogal sterk, dat hoeft van mij niet zo.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 17:35 schreef minilot het volgende:
[..]
Die rimpels krijg je sowieso bij het opdrogen - geen oven voor nodig.
Eet smakelijk!
Als je het in de koelkast laat ontdooien, kan je het morgen marineren en weer in de koelkast zetten, dan heb je Zaterdag goed gemarineerd vlees. In je marina zal een zuur zitten vermoed ik? Citroen, Azijn of zoiets? Dat heb je behalve het koelen nog een ingredient tegen bederf, een zure omgeving gaat bacteriegroei ook tegen.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 13:25 schreef Myraela het volgende:
Ik heb het vlees voor mijn barbecue ontvangen. Het is bevroren. Kan ik het dan nu al in de koelkast leggen voor zaterdag? Aangezien ik sowieso vrijdag maar misschien morgen al wil gaan marineren voelt het een beetje stom om het eerst nog in de vriezer te leggen. Maar ik ben altijd wat huiverig met ontdooide producten.
Pics?quote:Op donderdag 13 augustus 2015 15:20 schreef habitue het volgende:
Ik heb mijn nieuwe pan een beetje verneukt met inbranden geloof ik. Tis beetje dikke oneffen laag geworden.
Kan je dat ook op 1 of andere manier weer ongedaan maken en opnieuw doen? Tis een plaatstalen pan van debuyer.
Dat is het volgens mij nou juist wel.quote:
Dat doe je zeker niet. Het "patina" begrip dat komt me bekend voor, dat men dat zo noemt.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 16:27 schreef Isegrim het volgende:
Waarom zou dat dan hokuspokus zijn? Gooi je een ei in een nieuwe plaatstalen pan, dan plakt dat als de neten. Gooi je een ei in een oude plaatstalen pan met patina, dan plakt dat niet of nauwelijks. Ik denk niet dat ik me dat inbeeld hoor.
Dat is "anekdotisch" bewijs. Dat wil ik niet.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 16:40 schreef Elleska het volgende:
wat wil je nog meer aan duidelijkheid dat een gloednieuw pan aanbakt en een pan die is ingebakken niet?? je kan het zelf uittesten met 2 pannen als je isegrim niet geloofd.
Maar ik stel voor om af te wachten wat habitue (waarop ik reageerde) vindt bij de fabrikant van zijn pannen. Zij zullen daar een handleiding bij geven en ook een oplossing als het mislukt.quote:
Schoonschrobben met een staalwol zeepsponsje en opnieuw inbranden. Deze methode werkte bij mij perfect:quote:Op donderdag 13 augustus 2015 15:20 schreef habitue het volgende:
Ik heb mijn nieuwe pan een beetje verneukt met inbranden geloof ik. Tis beetje dikke oneffen laag geworden.
Kan je dat ook op 1 of andere manier weer ongedaan maken en opnieuw doen? Tis een plaatstalen pan van debuyer.
Tja. Zie post hierboven. Even afwachten wellicht.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 16:46 schreef Isegrim het volgende:
Dan test je het uit met 1000 pannen.
Als je b.v. iets met tomaat gaat maken dan gaat die vermeende anti-aanbaklaag sowieso naar de vaantjes. En dan ga je hem ook nog eens eten.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 16:48 schreef Martijn1P het volgende:
Oppassen met het gebruik van zuren in je pan.
je verwacht dus een antwoord van degene die de vraag stelt omdat hij zelf het antwoord niet weet...quote:Op donderdag 13 augustus 2015 16:46 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar ik stel voor om af te wachten wat habitue (waarop ik reageerde) vindt bij de fabrikant van zijn pannen. Zij zullen daar een handleiding bij geven en ook een oplossing als het mislukt.
Wij maken ook geen dingen met tomaat in zo'n pan. Want inderdaad, dan is die halve laag meteen foetsie.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 16:50 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Als je b.v. iets met tomaat gaat maken dan gaat die vermeende anti-aanbaklaag sowieso naar de vaantjes. En dan ga je hem ook nog eens eten.
Dat vind ik flauw.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 16:55 schreef Elleska het volgende:
[..]
je verwacht dus een antwoord van degene die de vraag stelt omdat hij zelf het antwoord niet weet...
succes met het vinden van de antwoorden op al je levensvragen.
flauw? dan heb je waarschijnlijk te weinig zout gebruikt bij het inbakken.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 16:59 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat vind ik flauw.
Je vindt dan w.s. niet dat we het fenomeen (als dat bestaat) gewoon zouden moeten kunnen vinden op de website van de fabrikant van plaatstalen pannen. Maar dat we de "voorbehandeling" uitsluitend kunnen vinden op amateuristische bronnen.
Je zal het met me eens zijn dat dat niet logisch is.
Maar er is geen enkel bewijs voor. We bedenken maar wat.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 16:53 schreef MutedFaith het volgende:
DeBuyer zegt ook dat je 'm moet inbranden. Ze geven aan dat pas na 10+ keer rood vlees bakken in je pan de 'seasoning' van de pan optimaal is. Lijkt me dat je met zout en aardappelschillen dat proces gewoon versnelt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |