abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 6 augustus 2015 @ 09:47:17 #251
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154949322
Tarbot voor 7,50 de kilo? Dat lijkt me sterk. :-)
  donderdag 6 augustus 2015 @ 10:03:23 #252
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_154949574
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 09:47 schreef RobinOok het volgende:
Tarbot voor 7,50 de kilo? Dat lijkt me sterk. :-)
fish farm, maar dan nog... 10-12 Euro is een beetje de standaard hier.
Siesta & Fiesta!
pi_154951147
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 09:06 schreef derLudolf het volgende:
Piet,
Wat zou als een beetje betaalbaar alternatief voor tong gebruikt kunnen worden? Was gister namelijk ¤18 kwijt voor 9 visjes :')

Ik zag ook tarbot liggen voor ¤7,50/kg. Dat is ook een platvis, maar is dat wat te pruimen?
Goeie slibtong is wel heel lekker en fijn van smaak. Tarbot is in mijn beleving toch wat een andere smaak, wat vlakker en aardser. Maar Tarbot wordt ook gekweekt wat in theorie beter is dan gevangen slibtong. Andere alternatieven zouden griet of tongschar zijn maar die worden minder gevangen en zijn dus ook niet heel goedkoop.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 6 augustus 2015 @ 13:58:44 #254
439461 ZonnebankBob
I am the king of the Zonnebank
pi_154954850
Scholletjes zijn ook lekker
pi_154956130
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 10:03 schreef Bramito het volgende:

[..]

fish farm, maar dan nog... 10-12 Euro is een beetje de standaard hier.
Af en toe heeft mijn visboer de Grote Pieterman in zijn kraampje liggen. Goed vers zien ze er mooi uit met fluoriserende vlekken. Ze zijn niet duur en de filetjes zijn als je ze voorzichtig in de boter bakt lekker zacht van structuur en redelijk fijn van smaak.
  donderdag 6 augustus 2015 @ 16:50:06 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154958934
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 14:53 schreef RolandArthur het volgende:

[..]

Af en toe heeft mijn visboer de Grote Pieterman in zijn kraampje liggen. Goed vers zien ze er mooi uit met fluoriserende vlekken. Ze zijn niet duur en de filetjes zijn als je ze voorzichtig in de boter bakt lekker zacht van structuur en redelijk fijn van smaak.
Voorzichtig schoonmaken
De stekels kunnen zeer onaangenaam steken, kan flink pijnlijk zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 augustus 2015 @ 17:13:22 #257
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154959561
Ik vind tarbot echt heerlijk. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154960001
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voorzichtig schoonmaken
De stekels kunnen zeer onaangenaam steken, kan flink pijnlijk zijn
Had ik inderdaad even kunnen vermelden. Mijn visboer haalt meestal de stekels er af voor hij ze meegeeft. Indien niet: Voor je begint te fileren even een stevige schaar hanteren om die stekels op de vinstralen en kieuwdeksel af te knippen.

[ Bericht 0% gewijzigd door RolandArthur op 06-08-2015 17:44:18 ]
  zaterdag 8 augustus 2015 @ 21:48:41 #259
63722 z80
I fink you freaky
pi_155026742
boter, boter en boter. wat is het verschil tussen de vele soorten boter?
ik heb nu een pakje Süßrahmbutter. in hoeverre is dit anders dan "gewoon" boter.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 8 augustus 2015 @ 21:58:33 #260
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155027273
Nou ja, er zitten wel smaakverschillen tussen boters. 'Terroir' zal een rol spelen.

Guernsey-boter is heerlijk. :9~
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 8 augustus 2015 @ 23:22:16 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155031042
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2015 21:48 schreef z80 het volgende:
boter, boter en boter. wat is het verschil tussen de vele soorten boter?
ik heb nu een pakje Süßrahmbutter. in hoeverre is dit anders dan "gewoon" boter.
Süßrahmbutter is van zoete room gemaakt, Sauerrahmbutter van een gezuurde room (melkzuurbacteriën) en wat je daar van over houdt is ouderwets karnemelk. Tegenwoordig maken ze boter anders en is de karnemelk gewoon gezuurde magere melk.
Er zit een subtiel andere smaak aan.
Probeer eens (als je er aan kan komen) rauwemelkse normandische boter, smaakt wat kazig, heel mooi.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 17:25:24 #262
370431 drakin
vurig typje
pi_155120679
Piet, ik kookte gister teveel linzen, rode linzen.

Nu heb ik al 1 keer linzen met groente en lekkere saus gemaakt.

Vanavond linzensoep.

Maar zijn er meer aparte en lekkere linzengerechten die ik morgen zou kunnen maken?
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 17:35:20 #263
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155120957
Linzencurry. :9

Dhokla's: https://en.wikipedia.org/wiki/Dhokla
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 17:50:57 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155121365
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 17:25 schreef drakin het volgende:
Piet, ik kookte gister teveel linzen, rode linzen.

Nu heb ik al 1 keer linzen met groente en lekkere saus gemaakt.

Vanavond linzensoep.

Maar zijn er meer aparte en lekkere linzengerechten die ik morgen zou kunnen maken?
Stoofvlees (van wild zwijn) met linzen ( apart serveren, niet door het stoof) en gegrillde polenta is een klassieker in Italie, maar meer een herfst gerecht

Pel een groene de bladeren voorzichtig af en pocheer deze even zodat ze slap worden
Meng de linzen met wat gehakt met wat knoflook, uien en kruiden. Doe wat dit mengsel in een koolblad en maak er een rolletje van.

Je hebt nu gevulde koolbladeren zoals op de foto, deze gaar je in een bruine saus of in een tomatensaus, wat jij lekker vind.
Is een gerecht wat in heel (oost)europa in heel veel variaties gegeten wordt, vaak met rijst of grutten, ipv linzen, ook in witte kool bladeren of in wijnbladeren (Griekenland)
Je mengt het gehakt met noten, tamme kastanjes, rijst, grutten of linzen om het te strekken, het is met uitstek arme mensen eten en zoals heel vaak is dat erg lekker en verveeld dat niet.
Serveren met gekookte aardappels.
In Polen heet het Gołąbki, in Duitsland Kohlrouladen, maar van Portugal tot Zweden, van Engeland tot Turkije wordt dit thuis gegeten. In Nederland is het vreemd genoeg hooguit bekend van het griekse restaurant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 17:54:02 #265
370431 drakin
vurig typje
pi_155121441
Lekker, ik heb nu alleen geen kool in huis maar wel slablad(best stevig blad) Zou het daar ook mee kunnen of zou ik toch echt kool moeten halen in de winkel?

Voor vanavond heb ik via een sc ook al een lekker recept gevonden, maak ik die van jou morgen Piet.

Dankjewel!
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 17:58:07 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155121539
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 17:54 schreef drakin het volgende:
Lekker, ik heb nu alleen geen kool in huis maar wel slablad(best stevig blad) Zou het daar ook mee kunnen of zou ik toch echt kool moeten halen in de winkel?

Voor vanavond heb ik via een sc ook al een lekker recept gevonden, maak ik die van jou morgen Piet.

Dankjewel!
Als je voorzichtig bent zou het met slabladeren ook kunnen, helemaal in de geest van het arme mensen eten, wat lekkers maken van wat je nog in huis hebt.

Ben zelf een fan van dit soort eten, stevige, voedzame, eenvoudige maar lekkere kost. Romantische idee van een boerengrootmoeder die dat maakt (de mijne kon absoluut niet koken)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:08:02 #267
370431 drakin
vurig typje
pi_155121840
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je voorzichtig bent zou het met slabladeren ook kunnen, helemaal in de geest van het arme mensen eten, wat lekkers maken van wat je nog in huis hebt.

Ben zelf een fan van dit soort eten, stevige, voedzame, eenvoudige maar lekkere kost. Romantische idee van een boerengrootmoeder die dat maakt (de mijne kon absoluut niet koken)
Ik maak graag iets met wat ik in huis nu heb, geen zin om op de fiets te stappen naar de winkel. Die fiets doet het nl. helemaal niet.
Gelukkig is het vrij uitgebreid met producten in huis en meestal ligt er zelf wel een witte kool, maar dit keer dus niet.
En mijn grootmoeder bakte en kookte er ook helemaal niks van hoor :)
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:10:07 #268
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155121885
De mijne ook niet. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:12:09 #269
370431 drakin
vurig typje
pi_155121930
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 18:10 schreef Isegrim het volgende:
De mijne ook niet. :')
Daarom doe ik het wel, maar het liefst wel zo makkelijk mogelijk.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_155122106
Piet, ik hoor en lees de laatste tijd veel over "spaghetti"- en "lasagna" ijs.
En dat dit vooral in Duitsland een trend zou zijn.
Gaat dit overwaaien naar ons kleine landje aan de zee, en wat is het eigenlijk?
Gaat daar werkelijk "pasta" in?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:24:17 #271
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155122308
}:|
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:36:38 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155122767
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 18:18 schreef Bart2002 het volgende:
Piet, ik hoor en lees de laatste tijd veel over "spaghetti"- en "lasagna" ijs.
En dat dit vooral in Duitsland een trend zou zijn.
Gaat dit overwaaien naar ons kleine landje aan de zee, en wat is het eigenlijk?
Gaat daar werkelijk "pasta" in?
2002 slaat op je geboortejaar?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155122867
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 18:24 schreef Isegrim het volgende:
}:|
Beslist niet grappig. Sorry.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155141386
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 18:18 schreef Bart2002 het volgende:
Piet, ik hoor en lees de laatste tijd veel over "spaghetti"- en "lasagna" ijs.
En dat dit vooral in Duitsland een trend zou zijn.
Gaat dit overwaaien naar ons kleine landje aan de zee, en wat is het eigenlijk?
Gaat daar werkelijk "pasta" in?
Ik snap Isegrim en Piet's reacties wel maar zal het toch even voor je uitleggen. Spaghetti ijs is een klassieke duitse bereiding van roomijs met een coulis van rode vruchten (aardbei en framboos voornamelijk) soms gedecoreerd met bramen en geschaafde witte chocolade of amandelen. Het lastige bereidingsproces is wat het speciaal maakt. Na het bereiden van roomijs (heeft piet vast een goed recept voor) wordt het ijs jullienne gesneden. Hiervoor is het belangrijk dat het roomijs na het maken in een lange rechthoekige bak is gedaan (cakevorm bijvoorbeeld). Omdat ijs snel smelt tijdens het bewerken is het zaak dat je met een zeer koude snijplank (3 tot 5 uur in de vriezer en is fases werken) en een zeer heet mes werkt. Snij met het mes dunne plakken van het ijs en snij die plakken vervolgens weer in dunne repen. Zo krijg je spaghetti slierten. Als je een beetje vals wilt spelen maak je dikkere plakken en krijgje tagliatelle of gebruik je een juliennesnijder. Hou er rekening me dat je bij iedere sliert die al netjes op het bord legt voor de presentatie en dat je regelmatig naar de vriezer terug moet om de boel op te stijven. Reken op een totale bereiding van 5 tot 8 uur per portie.
Die tijd die het opstijven duurt geeft je wel de ruimte om de de coulis van rood fruit te maken bijvoorbeeld via dit Heston Blumethal recept. Door bramen te gebruiken simuleer je de gehaktballen in de spaghettisaus. De geschaafde amandelen of witte choco simuleert de parmezaanse kaas.
Lasagne werkt net anders. Dan zijn het flinterdunne lagen ijs en coulis, het is handig om de coulis dan ook in te vriezen in plakken zodat je ze makkelijker kan verwerken.

Verder: http://www.culy.nl/inspiratie/spaghetti-ijs-smakelijk-of-niet/
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_155141495
Het was een poging om grappig te doen naar aanleiding van een ander topic waar we het niet meer over spaghetti-ijs mochten hebben.
Maar veel dank voor je uitgebreide toelichting.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')