Nou, dat wordt je niet zomaar, dat is wel echt van bijzonder hoog niveau. Meester patissier dan. bakker weet ik nietquote:Op woensdag 6 mei 2015 18:49 schreef Burner82 het volgende:
Meester pastissier en meester bakker.. nou nou..
Ja, het niveau snap ik wel... maar dat het zo bijzonder is om het tegelijk te zijn... Lijkt mij toch ook een kwestie van opleiding doen/examen doen, achter elkaar...quote:Op woensdag 6 mei 2015 18:51 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Nou, dat wordt je niet zomaar, dat is wel echt van bijzonder hoog niveau. Meester patissier dan. bakker weet ik niet
Patisserie is de grootste val voor (sterren)koks....quote:Op woensdag 6 mei 2015 18:53 schreef mignonne het volgende:
noh! ben heel benieuwd hoe ze zich hier uit redden! Een chefkok is geen patissier natuurlijk, maar zou wel in staat moeten zijn om een taart/dessert te maken.
ja psies, maar daarom dus wel leuk juist dat het wel aan bod komt zo. Het is te makkelijk imho om er omheen te werken omdat het te lastig zou zijn.quote:Op woensdag 6 mei 2015 18:54 schreef Burner82 het volgende:
[..]
Patisserie is de grootste val voor (sterren)koks....
Nou ja, als een meesterbakker hetzelfde excellente niveau is als een meesterpatissier, is dat natuurijk wel bijzonder knap. als je in twee verschillende disciplines zóveel weet en kan dat je dat niveau haalt.quote:Op woensdag 6 mei 2015 18:52 schreef Burner82 het volgende:
[..]
Ja, het niveau snap ik wel... maar dat het zo bijzonder is om het tegelijk te zijn... Lijkt mij toch ook een kwestie van opleiding doen/examen doen, achter elkaar...
nou idd ;p dat weet ik zelfsquote:Op woensdag 6 mei 2015 19:02 schreef timmmmm het volgende:
En keer op keer wordt me duidelijk dat Sandra nog niet in de gaarkeuken terecht zou kunnen ja.
Gisteren had ze nog de tip nodig dat je water wel lekker moet zijn als je wil pocheren, vandaag moet gezegd worden dat je compositie niet meer mag koken na het toevoegen van gelatine... Ik snap gewoon niet wat zij daar doet.
Hoe kan het in vredesnaam dat je zó weinig weet
Het valt wel helemaal samen. Zijn er wel maar 4 die het hebben... Patissier en Boulanger...quote:Op woensdag 6 mei 2015 19:00 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Nou ja, als een meesterbakker hetzelfde excellente niveau is als een meesterpatissier, is dat natuurijk wel bijzonder knap. als je in twee verschillende disciplines zóveel weet en kan dat je dat niveau haalt.
Het is ook niet zo dat je even kan leren en even kan oefenen en dan op examen gaat. Je hele loopbaan, je hele carrière telt mee. Je CV en portfolio wordt beoordeeld voor je uberhaupt mag beginnen en dan nog is het bijzonder streng. En als je dan op examen gaat zijn er geen toetsingsonderdelen ofzo, je laat zien wat je kan, moet vernieuwend zijn en laten zien hoe jij denkt de titel te verdienen.
Daar werken mensen hun hele loopbaan naartoe, en dat dan op niet één maar twee disciplines doen is gewoon erg knap
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |