abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 19 juli 2015 @ 14:16:50 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154462781
Ja, ik moet erbij zeggen en heb het al eens eerder gezegd, het zijn eigenlijk geen brownies. In het origineel heet het mudcake. Maar ik snijd ze in blokjes en noem ze dan doodleuk brownies, maar ik geloof dat ik wel spijt heb daarvan, want brownies hebben hun eigen regels enzo, over hoe die horen te zijn en daar voldoen deze dus niet aan. Ahum Ik ben gewoon niet zo bekend in de bakafdeling, ik doe maar wat. :-)

Hoe dan ook vallen ze bij veel mensen in de smaak. Niet in de laatste plaats door de shitload aan whiskey die ik erdoor doe. Collega's vragen vaak wanneer ik weer eens mijn whiskey taart maak. (en die heb ik slechts 2 keer voor ze gebakken, maar heeft dus wel indruk gemaakt :D )
  zondag 19 juli 2015 @ 14:22:37 #227
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_154462914
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 14:16 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik moet erbij zeggen en heb het al eens eerder gezegd, het zijn eigenlijk geen brownies. In het origineel heet het mudcake. Maar ik snijd ze in blokjes en noem ze dan doodleuk brownies, maar ik geloof dat ik wel spijt heb daarvan, want brownies hebben hun eigen regels enzo, over hoe die horen te zijn en daar voldoen deze dus niet aan. Ahum Ik ben gewoon niet zo bekend in de bakafdeling, ik doe maar wat. :-)

Hoe dan ook vallen ze bij veel mensen in de smaak. Niet in de laatste plaats door de shitload aan whiskey die ik erdoor doe. Collega's vragen vaak wanneer ik weer eens mijn whiskey taart maak. (en die heb ik slechts 2 keer voor ze gebakken, maar heeft dus wel indruk gemaakt :D )
Ach! Hoe ze ook genoemd moeten worden! :D :9~ Het recept blijft zooooo heerlijk! :9~
  zondag 19 juli 2015 @ 15:31:11 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154464183
Ook zo lekker en toevallig ook met whiskey: garnalen cocktail. :P
Garnalen moesten op en ik vond ook nog een pakje gerookte zalm van 3 dagen over de datum. Uit frankrijk meegenomen nog, haha, wie wat bewaard die heeft wat. Had slagroom in huis dus zo een lekkere whisky saus in elkaar getikt en hoppa, my ultimate comfort food.

Garnalen & Zalm Cocktail
  zondag 19 juli 2015 @ 15:42:48 #229
221912 minilot
Nancy boy
pi_154464424
Schitterende bijdragen weer, later uitgebreidere reactie maar ben zelf druk in de keuken momenteel. :)

Net voor bij de thee:



Basbousa (genoeg recepten voor online te vinden), cakeje van griesmeel, ei, yoghurt, boter en kokosrasp, na het bakken overgoten met een suikerstroop met kaneel en oranjebloesemwater.
:9
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 19 juli 2015 @ 16:01:57 #230
234189 Griebus
eindbaas
pi_154464793
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 15:31 schreef RobinOok het volgende:
Ook zo lekker en toevallig ook met whiskey: garnalen cocktail. :P
Garnalen moesten op en ik vond ook nog een pakje gerookte zalm van 3 dagen over de datum. Uit frankrijk meegenomen nog, haha, wie wat bewaard die heeft wat. Had slagroom in huis dus zo een lekkere whisky saus in elkaar getikt en hoppa, my ultimate comfort food.

[ link | afbeelding ]Garnalen & Zalm Cocktail
Jij durft :D
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen
  zondag 19 juli 2015 @ 20:32:11 #231
221912 minilot
Nancy boy
pi_154470872
Avondeten van restjes en ditjes en datjes uit de voorraadkast: soort van Bubur Manado, Indonesische hartige rijstepap met groenten, hier met sambaltonijn (ansjovis bleek niet helemaal pluis meer) en gefrituurde uitjes.



Wel erg lekker, milde zoetige rijst met die maïs en zoete aardappel en dan loeischerpe visprut erbij :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_154497196
galettes met nectarines en rozensiroop :-)

pi_154519801
Je zou zo eens een picknick kunnen houden met jullie allemaal waarbij een ieder iets meeneemt en verder zijn gezelligheid. Btw...komende zaterdag in Rotterdam = zomercarnaval.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 21-07-2015 19:01:40 ]
pi_154520405
quote:
6s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 19:01 schreef Iwanius het volgende:
Je zou zo eens een picknick kunnen houden met jullie allemaal waarbij een ieder iets meeneemt en verder zijn gezelligheid.[ afbeelding ]
:D , als het kon zou ik voor die gelegenheid een extra maag aanleggen. :9 al het lekkers dat hier altijd voorbijkomt...
  dinsdag 21 juli 2015 @ 19:35:31 #235
370431 drakin
vurig typje
pi_154520707
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 19:23 schreef NoralyZ het volgende:

[..]

:D , als het kon zou ik voor die gelegenheid een extra maag aanleggen. :9 al het lekkers dat hier altijd voorbijkomt...
Tegen de tijd dat je het hier ziet is het natuurlijk allang weer op.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  dinsdag 21 juli 2015 @ 21:14:07 #237
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154523682
quote:
DA FUK dass seht gut aus :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_154523766
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 21:14 schreef Molo het volgende:

[..]

DA FUK dass seht gut aus :9~
Thanks :D
  woensdag 22 juli 2015 @ 11:36:17 #240
221912 minilot
Nancy boy
pi_154536490
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 21:07 schreef Zo-is-dat het volgende:
Broodje gebakken vandaag

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

O+
Wat een schitterend brood weer van je! O+ Al ben ik toch ook wel benieuwd naar crumbshots. Korsten zijn sowieso gaaf om te zien, maar de binnekant is óók belangrijk! *)

quote:
Yum! Heb je toevallig linkjes naar recepten voor de tahu besengeh en tumis aubergine? :9

quote:
0s.gif Op maandag 20 juli 2015 20:31 schreef NoralyZ het volgende:
galettes met nectarines en rozensiroop :-)


Klinkt ook goed! Kun je wat meer vertellen over de rozensiroop? Zelf gemaakt met suikersiroop en rozenwater ofzo? :)

quote:
Aaaargh. Altijd als ik iets voorbij zie komen dat een variant is op Millionaires Shortbread (al ziet er wel een héél goeie uit! O+) dan heb ik meteen geen trek meer in wat ik ga eten Wil ik alleen nog dat. :') Mjam!
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 22 juli 2015 @ 11:37:23 #241
221912 minilot
Nancy boy
pi_154536510
O ja, ik had ook nog een foto. Aan mijn ontbijt/lunch komt vandaag geen koken te pas. Ben een beetje verkouden geraakt, dus pitaminen aan het bijtanken *)

Let me see you stripped down to the bone
pi_154537137
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 11:36 schreef minilot het volgende:
Yum! Heb je toevallig linkjes naar recepten voor de tahu besengeh en tumis aubergine? :9
http://www.kokkieslomo.nl/ayam-besengeh/

Kip gewoon vervangen door gefrituurde tofu.

En die tumis aubergine is eigen recept.

Boemboe van een ui/2 sjalotten, 2-3 lomboks of rawits, genoeg guladjawa (3/4) en ketjap manis (1/4) om de hitte uit te balanceren, en voor de rest kruiden naar inzicht. Ik doe meestal wat gember, kentjoer (want kentjoer :9~ :9~ ) maar alle indo kruiden zijn natuurlijk prima. Doe meestal wat van 1/2 tot 1 tl van de kruiden die ik er in doe en wat olie om hem te kunnen malen natuurlijk.

Dat fruit je. Daarna een stuk of 4 tomaten, een stuk of 2-3 aubergines, citroengras, limoenblad en eventueel nog wat tomatenpuree.

Dat laten sudderen totdat het gaar is en op smaak brengen met zout. De eerste keer dat je het maakt beetje oppassen dat je het niet te heet maakt want ik heb altijd het idee dat door dat sudderen de hitte nog veel meer naar boven komt, zeker als je de pitjes en zaadlijsten laat zitten.

[ Bericht 0% gewijzigd door voederbietel op 22-07-2015 12:09:08 ]
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
pi_154538391
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 11:36 schreef minilot het volgende:

[..]

Klinkt ook goed! Kun je wat meer vertellen over de rozensiroop? Zelf gemaakt met suikersiroop en rozenwater ofzo? :)

ja, simpel ietwat gezoet deeg gerold (met een beetje rozenwater erin), rondjes maken en dan inkwasten met een beetje losgeklopt eiwit, partjes nectarine er op, dichtvouwen en de randjes met nog wat eiwit inkwasten.
suikersiroop heb ik eigenlijk altijd in de kast staan - want yum, zelf cocktails maken :9 - en voor deze galettes inderdaad gemengd met rozenwater... meteen als ze uit de oven komen kwast je ze in met de siroop, that's all! supersimpel en errrg lekker :Y
  woensdag 22 juli 2015 @ 13:34:05 #244
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_154539345
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 11:36 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat een schitterend brood weer van je! O+ Al ben ik toch ook wel benieuwd naar crumbshots. Korsten zijn sowieso gaaf om te zien, maar de binnekant is óók belangrijk! *)

[..]


Hij zit in de diepvries :o was nogal groot! Hij mag even wachten tot 16 augustus, dan heb ik minimaal 6 eters bij het ontbijt, het perfecte moment om deze aan te snijden :)
pi_154546567
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2015 11:36 schreef minilot het volgende:

[..]

Aaaargh. Altijd als ik iets voorbij zie komen dat een variant is op Millionaires Shortbread (al ziet er wel een héél goeie uit! O+) dan heb ik meteen geen trek meer in wat ik ga eten Wil ik alleen nog dat. :') Mjam!
Thanks, haha. Enneh... niemand houd je tegen :D ;)
pi_154621342
Kip in Colasaus. Verrassend lekker :9

  zaterdag 25 juli 2015 @ 13:44:08 #247
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154622382

Jamie Oliver Salmon


Ziet er een beetje uit alsof het een auto ongeluk heeft gehad, maar is al jaren een favorietje hier in huis: Jamie's zalm met sperziebonen, cherrytomaatjes en ansjovisjes.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 26-07-2015 14:29:03 ]
  zondag 26 juli 2015 @ 14:32:13 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154645221

Lam broodje


"Restje" lamsschouder, uit de diepvries, even opgewarmd en weer af laten koelen. Met lente-ui en basilicum. En Turkse yoghurt met knoflook, komijn, shichimi togarashi, zout, peper, citroensap.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 28-07-2015 15:56:19 ]
pi_154647306
RobinOok, wat ziet het er allemaal weer geweldig lekker uit _O_

Zeg, lieve mensen van de prachtige foto's, is er ook een goede website waar ik kan leren hoe ik mijn eten een beetje lekker op de foto kan krijgen? Foto's van mijn eten zien er nooit mooi uit, zelfs niet als dat eten er geweldig uitziet :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 26 juli 2015 @ 17:02:55 #250
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154650125
Er staat volgens mij heel veel online aan food photography tips.
Deze bijvoorbeeld: http://www.seriouseats.co(...)ood-photography.html

Maar volgens mij is het gewoon een kwestie van doen. Veel doen.
Allerbelangrijkste is goed licht.
Verder veel foto's maken, steeds uit een ander standpunt en dan de mooiste eruit kiezen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')