Slow Cooker Lasagna
Ingredients
1. 1/2 pond gehakt
2. 1/2 pond italiaanse worst
3. 1 1/2 tl zout
4. 1/2 tl peper
5. 1 grote ui fijn gehakt
6. 1 tl italiaanse kruiden
7. 2 el peterselie
8. 2 tl knoflook poeder
9. 2 el worchestershire saus
10. 1 blikje tomaten pasta
11 1 pak tomaten saus
12. 2 el suiker
13. 2 1/2 cup water
14. 1 pak lasagna bladeren
15. 2 bolletjes mozarella
16. cottage cheese ?
17. parmezaanse kaas
Instructions
Zet een pan op medium vuur en bak de gehakt, ui en worst tot het vlees licht bruin gekleurd is. Voeg de zout, peper, italiaanse kruiden, peterselie, knoflook poeder, worchestershire saus, tomatenpast, tomaten saus, suiker en water, roer en sudder voor 20 minuten. Roer de cottage cheese, mozarella en parmesaanse kaas door elkaar
Doe 1 vierde van de saus op de bodem van de cooker, leg de lasagna bladeren er boven op en daar boven op het kaasmengsel,herhaal dit tweemaal en eindig met de saus als 4de laag en kaas als je dat nodig vind.
Laat 4 tot 5 uur sudderen op low.
Volgens mij van printerest vandaan
Gemaakt in mijn 3.5 l aj en het was te weinig voor ons drieën
nu had ik er voor de rest ook niets bij geen salade ofzo. maar was wel lekker.
Oja en alleen mozarella gebruikt, manlief houdt niet echt van kaas in/over zijn eten.
Oja 2: geen italiaanse worst gebruikt maar 1 pond half om half gehakt.
Deksel is er nog steeds niet, weer mailtje gestuurd en vandaag bericht dat het nu opgestuurd wordt met yodel, zegt aj.
Voor het italiaanse kruiden mengsel heb ik dit gemaakt:
- 3 lepels basilicum
- 2 lepels oregano
- 2 lepels peterselie
- 1 lepel rozemarijn
- 1 lepel marjoraan of marjolein
- 1 lepel salie
- 1 lepel tijm
- 1 lepel gedroogde uienvlokken (kon ik niet vinden dus uienpoeder genomen)
- 0,5 lepel knoflookpoeder
- 0,5 lepel paprikapoeder
Meng de kruiden en specerijen en bewaar ze in een afgesloten pot. De kruidenmix is zeker een jaar houdbaar. Schud de pot even door voor gebruik want de poeder zakt naar beneden.
[ Bericht 2% gewijzigd door Sorella op 03-03-2016 23:46:52 ]