abonnement Unibet Coolblue
pi_160237277
Veel plezier met de slowcookers bloesem en snoeptomaatje.
Nog steeds geen deksel, aj weer gemaild en het is de 10de verstuurd mailde ze terug, delivery ongeveer 10 dagen, we zijn nu 16 dagen verder ;(
  vrijdag 26 februari 2016 @ 18:16:44 #206
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160237377
-O-
The love you take is equal to the love you make.
pi_160238003
quote:
14s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 17:49 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Wat is het voor één? En wat kostte hij?
Als ik het goed heb onthouden (hij ligt nu in de keuken) een Rival crockpot, een ovalen vorm zeg maar.
Hij was 7,50.
  vrijdag 26 februari 2016 @ 19:30:16 #208
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160239226
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 18:43 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Als ik het goed heb onthouden (hij ligt nu in de keuken) een Rival crockpot, een ovalen vorm zeg maar.
Hij was 7,50.
:o
http://www.rivalproducts.com/safety-recall.html
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 26 februari 2016 @ 19:44:18 #210
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160239644
Ik kom er toevallig op, maar aangezien Snoeptomaatje 'm tweedehands heeft gekocht, misschien toch even controleren?
The love you take is equal to the love you make.
pi_160241044
quote:
Dank je!
Meteen even gecontroleerd, maar ik heb Model: 37401, dus ik zit kennelijk goed *O*
pi_160241159
Valt niet mee om de juiste manual te vinden, de meeste blijken toch van andere types te zijn -O-
  vrijdag 26 februari 2016 @ 20:44:13 #213
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160241375
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 20:37 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Valt niet mee om de juiste manual te vinden, de meeste blijken toch van andere types te zijn -O-
Meestal heb je uit - low - high - warmhoudstand.
The love you take is equal to the love you make.
pi_160241457
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 20:44 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Meestal heb je uit - low - high - warmhoudstand.
Ik heb er 1 gevonden!
Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om hem te gebruiken hoor :D (had ik zelf ook al uitgevogeld)

Ging me meer om de tijdsverschillen tussen 'low' en 'high', qua kookduur.
Morgen dat ding maar even goed soppen.
pi_160271338
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 22:45 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nice, ik hoop dat je ze snel binnen hebt.
Hij is er *O* Vandaag kip teriyaki gemaakt. Was wel okee, maar nog niet top (daarom ook nog geen recept ;)) Hij is wel fors, had twee porties over, maar die komen wel ergens terecht :)
pi_160271395
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2016 22:50 schreef Bloesem. het volgende:

[..]

Hij is er *O* Vandaag kip teriyaki gemaakt. Was wel okee, maar nog niet top (daarom ook nog geen recept ;)) Hij is wel fors, had twee porties over, maar die komen wel ergens terecht :)
wow, das echt snel, was van amazon duitsland toch?
pi_160271499
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2016 22:51 schreef THEFXR het volgende:

[..]

wow, das echt snel, was van amazon duitsland toch?
Ja supersnel! Dinsdag besteld, gisteren binnen :)
  donderdag 3 maart 2016 @ 10:08:01 #218
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160385538
http://www.koksinfrankrij(...)jam-smoor-djawa.html

Deze onlangs gemaakt. Erg lekker. Vocht gebonden met tapioca tot een lekkere saus.

Ik heb hem op low gedaan en drie tot vier uur lijkt ruim voldoende. Het viel zo van de botten en was mals en smakelijk. Ga het misschien ook nog eens doen met botloze dijen)*. Lijkt me ook een heerlijke pulled chicken indostyle opleveren.

)* kippendijfilets

[ Bericht 3% gewijzigd door Lienekien op 03-03-2016 10:18:12 ]
The love you take is equal to the love you make.
pi_160404160
Slow Cooker Lasagna

Ingredients
1. 1/2 pond gehakt
2. 1/2 pond italiaanse worst
3. 1 1/2 tl zout
4. 1/2 tl peper
5. 1 grote ui fijn gehakt
6. 1 tl italiaanse kruiden
7. 2 el peterselie
8. 2 tl knoflook poeder
9. 2 el worchestershire saus
10. 1 blikje tomaten pasta
11 1 pak tomaten saus
12. 2 el suiker
13. 2 1/2 cup water
14. 1 pak lasagna bladeren
15. 2 bolletjes mozarella
16. cottage cheese ?
17. parmezaanse kaas
Instructions
Zet een pan op medium vuur en bak de gehakt, ui en worst tot het vlees licht bruin gekleurd is. Voeg de zout, peper, italiaanse kruiden, peterselie, knoflook poeder, worchestershire saus, tomatenpast, tomaten saus, suiker en water, roer en sudder voor 20 minuten. Roer de cottage cheese, mozarella en parmesaanse kaas door elkaar
Doe 1 vierde van de saus op de bodem van de cooker, leg de lasagna bladeren er boven op en daar boven op het kaasmengsel,herhaal dit tweemaal en eindig met de saus als 4de laag en kaas als je dat nodig vind.
Laat 4 tot 5 uur sudderen op low.

Volgens mij van printerest vandaan
Gemaakt in mijn 3.5 l aj en het was te weinig voor ons drieën ;( nu had ik er voor de rest ook niets bij geen salade ofzo. maar was wel lekker.
Oja en alleen mozarella gebruikt, manlief houdt niet echt van kaas in/over zijn eten.
Oja 2: geen italiaanse worst gebruikt maar 1 pond half om half gehakt.


Deksel is er nog steeds niet, weer mailtje gestuurd en vandaag bericht dat het nu opgestuurd wordt met yodel, zegt aj.

Voor het italiaanse kruiden mengsel heb ik dit gemaakt:
- 3 lepels basilicum
- 2 lepels oregano
- 2 lepels peterselie
- 1 lepel rozemarijn
- 1 lepel marjoraan of marjolein
- 1 lepel salie
- 1 lepel tijm
- 1 lepel gedroogde uienvlokken (kon ik niet vinden dus uienpoeder genomen)
- 0,5 lepel knoflookpoeder
- 0,5 lepel paprikapoeder

Meng de kruiden en specerijen en bewaar ze in een afgesloten pot. De kruidenmix is zeker een jaar houdbaar. Schud de pot even door voor gebruik want de poeder zakt naar beneden.

[ Bericht 2% gewijzigd door Sorella op 03-03-2016 23:46:52 ]
  donderdag 3 maart 2016 @ 22:56:21 #220
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160404803
Waren de lasagnebladen niet te ver doorgegaard? Die timing lijkt me lastig.

Ik heb vorige week lasagne gemaakt. Het recept was dat je niks van tevoren aanbakte, dus gehakt en groenten rauw erin.

Het was maar net te eten. :{ Dus die maken we niet meer! Ik geef jouw recept meer kans op een eetbaar eindresultaat. :9
The love you take is equal to the love you make.
pi_160406138
Ik had hem zelf op 4,5 uur gezet maar ik denk dat 3,5 uur ook voldoende is. op sommige vellen zaten wat zwarte randjes maar ik beschouwde dat maar als de crunch :) Ik kwam niet verder als de 3de laag saus toen was het op en ik kom er net achter dat ik maar 1 cup water heb gebruik inplaats van 2 1/2 dus het was een beetje droog.

p.s. ik heb jouw ajam smoor opgeslagen :)
pi_160421861
Van de week kip in mosterdsaus gemaakt :9 2 kg kipdijfilet, 1 kg champignons, 1 liter kookroom en 2 hele potten grove zaanse mosterd :9 8 uur op low. Die kip was echt mooi zacht O+

Geserveerd met aardappelpuree en sperziebonen :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  vrijdag 4 maart 2016 @ 18:10:44 #223
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160421919
:9

Hoeveel porties haal je daaruit? Is het met kookroom wel goed in te vriezen?
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 4 maart 2016 @ 18:23:45 #224
300082 roos85
JUICHEN!
pi_160422220
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 18:08 schreef PdeHoog het volgende:
Van de week kip in mosterdsaus gemaakt :9 2 kg kipdijfilet, 1 kg champignons, 1 liter kookroom en 2 hele potten grove zaanse mosterd :9 8 uur op low. Die kip was echt mooi zacht O+

Geserveerd met aardappelpuree en sperziebonen :9
Klinkt goed! Wat is de inhoud van je SC?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_160434209
De SC is 5.6 liter en ik haal er 8 porties uit. Qua invriezen: we gaan het meemaken :)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_160445051
Bloemkool/zoete aardappel soep

1 bloemkool
1 kg zoete aardappelen
1 liter groentebouillon
4 bosuitjes
2 uien
5 tenen knoflook
1tl gedroogde tijm
1tl paprikapoeder
0.5-1tl cayennepeper
eventueel zout en peper
250 ml kookroom
5 uur op high
Vervolgens 250 ml kookroom toevoegen en pureren met de staafmixer.

Toppings: gebakken spekjes, hamreepjes, geraspte kaas en gesneden bosuitje.

Gemaakt in de 5 liter cooker.

Invriezen doe ik niet vanwege de kookroom dus de buren boffen en morgen het restant opeten

[ Bericht 2% gewijzigd door Sorella op 06-03-2016 11:57:07 ]
pi_160504735
Wat vinden jullie van deze:
http://www.amazon.de/gp/a(...)pbm6bK2qL&ref=plSrch

En is zonder timer wel veilig als je bijv. een keer vergeet uit te zetten voor een dag?
  maandag 7 maart 2016 @ 22:44:02 #228
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160504805
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 22:42 schreef wiskundenoob het volgende:
Wat vinden jullie van deze:
http://www.amazon.de/gp/a(...)pbm6bK2qL&ref=plSrch

En is zonder timer wel veilig als je bijv. een keer vergeet uit te zetten voor een dag?
Die is prima. Heb ik ook.

Waarom zou je vergeten om 'm uit te zetten?
The love you take is equal to the love you make.
pi_160504887
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 22:42 schreef wiskundenoob het volgende:
Wat vinden jullie van deze:
http://www.amazon.de/gp/a(...)pbm6bK2qL&ref=plSrch

En is zonder timer wel veilig als je bijv. een keer vergeet uit te zetten voor een dag?
die heb ik ook (en volgens mij lienekien ook). Prima ding. Gewoon een losse tijdschakelaar ertussen zetten, net zo handig, kun je 'm ook uitgesteld aanzetten.
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 7 maart 2016 @ 22:51:13 #230
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160505044
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 22:46 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

die heb ik ook (en volgens mij lienekien ook). Prima ding. Gewoon een losse tijdschakelaar ertussen zetten, net zo handig, kun je 'm ook uitgesteld aanzetten.
Ja, dat doe ik dus echt niet. :X
The love you take is equal to the love you make.
pi_160505468
Uitgestelde start heb ik ook nog nooit gedaan, maar wel de timer ertussen als ik 'm 's nachts aan heb. Met een sc is het ook niet zo spannend als het ding een half uurtje langer aanstaat, 't is geen cake 😉
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 7 maart 2016 @ 23:09:36 #232
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160505591
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 23:05 schreef Kaatje1 het volgende:
Uitgestelde start heb ik ook nog nooit gedaan, maar wel de timer ertussen als ik 'm 's nachts aan heb. Met een sc is het ook niet zo spannend als het ding een half uurtje langer aanstaat, 't is geen cake 😉
Bedoel je dat je 'm hooguit een half uurtje uitgeschakeld zou laten staan?

Als ik de sc zou 'vergeten' en ook zou vergeten dat de tijdschakelaar hem heeft uitgezet, weet ik niet of ik nog graag de inhoud zou eten.

Maar goed, ik wil het niet en het gebeurt ook niet. :)
The love you take is equal to the love you make.
pi_160505975
Ik bedoel meer, als je bv bouillon maakt, maakt een half uur of zo niet uit, zelfs 2 uur niet denk ik. Maar ik zet m nog wel eens 's nachts in het weekend aan en dan zet ik geen wekker, dus laat ik m wel op een bepaalde tijd uitgaan, bv om 7 uur en hoef ik m'n bed niet uit :z
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 7 maart 2016 @ 23:26:25 #234
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160506076
Ik wil de discussie die hier al eens was niet herhalen, maar dat zou ik ivm op den duur welig tierende bacteriën niet willen. Ik ben echt strikt met tijdig terugkoelen en in de koelkast/vrieskast doen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_160506138
En als je 2 uur te lang doorkookt brandt het dan aan?
pi_160506261
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 22:44 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Waarom zou je vergeten om 'm uit te zetten?
Nou niet per se vergeten, maar als ik niet thuis bent om het uit te zetten dan ben ik de pineut. Als ik 12 uur zonder problemen weg kan blijven is dan een timer wel handig?
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 23:22 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik bedoel meer, als je bv bouillon maakt, maakt een half uur of zo niet uit, zelfs 2 uur niet denk ik. Maar ik zet m nog wel eens 's nachts in het weekend aan en dan zet ik geen wekker, dus laat ik m wel op een bepaalde tijd uitgaan, bv om 7 uur en hoef ik m'n bed niet uit :z
AH, s avonds koken had ik niet aan gedacht.
pi_160506350
Aanbrandenzal niet snel gebeuren, tenzij je zoals ik een keer, het recept van risotto niet goed leest, te lang en te hoog.

En ja, terugkoelen doe ik met soepen ook snel,mmaar dat mag van mij best langer pruttelen.
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 7 maart 2016 @ 23:39:03 #238
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160506474
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 23:33 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Nou niet per se vergeten, maar als ik niet thuis bent om het uit te zetten dan ben ik de pineut. Als ik 12 uur zonder problemen weg kan blijven is dan een timer wel handig?

[..]

AH, s avonds koken had ik niet aan gedacht.
12 uur? Ik ken niet veel recepten die je zo lang laat slowcooken.

Het is wel goed om je te bedenken of zo'n apparaat wel in je ritme is in te passen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_160506513
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 23:39 schreef Lienekien het volgende:

[..]

12 uur? Ik ken niet veel recepten die je zo lang laat slowcooken.
Riblappen zitten er hier makkelijk 14 tot 16 uur in :Y (op Low). Sucade is meestal na een uurtje of 10 al goed.
  maandag 7 maart 2016 @ 23:41:54 #240
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160506583
quote:
99s.gif Op maandag 7 maart 2016 23:40 schreef CrashO het volgende:

[..]

Riblappen zitten er hier makkelijk 14 tot 16 uur in :Y (op Low). Sucade is meestal na een uurtje of 10 al goed.
Als ik dat zo lang zou doen, valt alles helemaal en totaal in draadjes uit elkaar.
The love you take is equal to the love you make.
pi_160506727
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 23:39 schreef Lienekien het volgende:

[..]

12 uur? Ik ken niet veel recepten die je zo lang laat slowcooken.

Het is wel goed om je te bedenken of zo'n apparaat wel in je ritme is in te passen.
Ik verwoordde me verkeerd. Stel je wilt sochtends een stoofpot met een bereidingstijd van 8 uur bereiden maar je bent pas na 10-12 uur thuis dan heb je een probleem toch?
  maandag 7 maart 2016 @ 23:46:56 #242
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160506773
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 23:45 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Ik verwoordde me verkeerd. Stel je wilt sochtends een stoofpot met een bereidingstijd van 8 uur bereiden maar je bent pas na 10-12 uur thuis dan heb je een probleem toch?
Ja, een probleem met je planning.
The love you take is equal to the love you make.
pi_160506919
Jep idd. En ik heb nog een vraag. Kan je ook gewoon olie in je slowcooker doen en dan langzaam braden of kan dat totaal niet?
  maandag 7 maart 2016 @ 23:52:51 #244
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160506966
quote:
0s.gif Op maandag 7 maart 2016 23:51 schreef wiskundenoob het volgende:
Jep idd. En ik heb nog een vraag. Kan je ook gewoon olie in je slowcooker doen en dan langzaam braden of kan dat totaal niet?
Nee, daar wordt een slowcooker niet heet genoeg voor. Het kan wel in een zgn. Multicooker, maar die zijn meestal wel een stuk duurder.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 7 maart 2016 @ 23:57:08 #245
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160507093
Voor het idee: https://www.kookwinkel.nl(...)bVr8sCFdUW0wodtDIBYQ (willekeurige webwinkel)

Deze kan dat ('sauté') maar heeft als mogelijk nadeel de grotere inhoud.
The love you take is equal to the love you make.
pi_160507138
Garen gaat trouwens wel prima met een beetje olie. Maar krokant oid wordt het inderdaad niet :P
Ik marineer vaak kipreepjes met ongeveer een eetlepel ketjap en olijfolie en dan wat kruiden. En gooi dit gewoon op de bodem van de slowcooker. Laagje groenten eroverheen en klaar. Verder geen kookvocht oid :Y Kip blijft er ook prima mals van. Soort stoomkip maar dan anders :')

Ideaal om daarna door de rijst te gooien als het allemaal gaar is.

Kippenpoten (zonder vel) gaan ook prima in een droge cooker met wat bollen alu-folie op de bodem (zodat ze niet in hun eigen vet zompig worden).

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 08-03-2016 00:00:43 ]
  maandag 7 maart 2016 @ 23:59:47 #247
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160507164
En deze kan echt veel: https://www.bol.com/nl/p/(...)884-9200000051603319

Maar ik vind dat best een apparaat voor gevorderden.
The love you take is equal to the love you make.
pi_160507400
quote:
99s.gif Op maandag 7 maart 2016 23:58 schreef CrashO het volgende:
Garen gaat trouwens wel prima met een beetje olie. Maar krokant oid wordt het inderdaad niet :P
Ik marineer vaak kipreepjes met ongeveer een eetlepel ketjap en olijfolie en dan wat kruiden. En gooi dit gewoon op de bodem van de slowcooker. Laagje groenten eroverheen en klaar. Verder geen kookvocht oid :Y Kip blijft er ook prima mals van. Soort stoomkip maar dan anders :')

Ideaal om daarna door de rijst te gooien als het allemaal gaar is.

Kippenpoten (zonder vel) gaan ook prima in een droge cooker met wat bollen alu-folie op de bodem (zodat ze niet in hun eigen vet zompig worden).
Als je die kippoten op jouw manier kookt, hoe ziet het eindresultaat eruit? Soort van gestoomde kippenpoot?
  dinsdag 8 maart 2016 @ 00:17:29 #249
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_160507475
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2016 23:59 schreef Lienekien het volgende:
En deze kan echt veel: https://www.bol.com/nl/p/(...)884-9200000051603319

Maar ik vind dat best een apparaat voor gevorderden.
ze dachten zoveel apparaten in 1, we tellen dan ook de prijs bij elkaar op?
  dinsdag 8 maart 2016 @ 00:18:54 #250
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_160507497
quote:
15s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 00:12 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Als je die kippoten op jouw manier kookt, hoe ziet het eindresultaat eruit? Soort van gestoomde kippenpoot?
zo ziet het uit
pi_160507550
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 00:18 schreef THEFXR het volgende:

[..]

zo ziet het uit
[ afbeelding ]
Maar die is dus wel gebruint?
  dinsdag 8 maart 2016 @ 00:22:13 #252
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_160507560
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 00:21 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Maar die is dus wel gebruint?
yep
pi_160507651
quote:
15s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 00:12 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Als je die kippoten op jouw manier kookt, hoe ziet het eindresultaat eruit? Soort van gestoomde kippenpoot?
Neuh. Heerlijk malse kip. Hij gaart als het ware in zijn eigen sap/vet. Alleen een krokant velletje krijg je zo niet (tenminste, bij mijn cooker veranderd huid in kauwgom..) dus ik haal het vel er altijd af en wrijf dan dry rub op de kip. :9 Meestal gooi ik de velletjes dan ook altijd los in de koekenpan en bak ze krokant :Y)

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 08-03-2016 00:29:05 ]
pi_160507811
quote:
99s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 00:28 schreef CrashO het volgende:

[..]

Neuh. Heerlijk malse kip. Hij gaart als het ware in zijn eigen sap/vet. Alleen een krokant velletje krijg je zo niet (tenminste, bij mijn cooker veranderd huid in kauwgom..) dus ik haal het vel er altijd af en wrijf dan dry rub op de kip. :9 Meestal gooi ik de velletjes dan ook altijd los in de koekenpan en bak ze krokant :Y)
Ok! In het begin dacht ik dat een slowcooker je kleinste kookpit kon vervangen. Maar ik lees nu dat een slowcooker op zijn hoogst constant 90 graden kookt en dat het niet te vergelijken is met een fornuis maar eerder met een oven.
  dinsdag 8 maart 2016 @ 00:45:41 #255
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_160507853
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 00:42 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Ok! In het begin dacht ik dat een slowcooker je kleinste kookpit kon vervangen. Maar ik lees nu dat een slowcooker op zijn hoogst constant 90 graden kookt en dat het niet te vergelijken is met een fornuis maar eerder met een oven.
Eerder met een pan op een ouderwets petroleumstel. Of een pan op je kleinste pit met een sudderplaat ertussen.

De vergelijking met de oven gaat ook maar tot zekere hoogte (temperatuur) op.
The love you take is equal to the love you make.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')