Als ik het goed heb onthouden (hij ligt nu in de keuken) een Rival crockpot, een ovalen vorm zeg maar.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 17:49 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat is het voor één? En wat kostte hij?
quote:Op vrijdag 26 februari 2016 18:43 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Als ik het goed heb onthouden (hij ligt nu in de keuken) een Rival crockpot, een ovalen vorm zeg maar.
Hij was 7,50.
oeps....quote:Op vrijdag 26 februari 2016 19:30 schreef Lienekien het volgende:
[..]
http://www.rivalproducts.com/safety-recall.html
Dank je!quote:Op vrijdag 26 februari 2016 19:30 schreef Lienekien het volgende:
[..]
http://www.rivalproducts.com/safety-recall.html
Meestal heb je uit - low - high - warmhoudstand.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 20:37 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Valt niet mee om de juiste manual te vinden, de meeste blijken toch van andere types te zijn
Ik heb er 1 gevonden!quote:Op vrijdag 26 februari 2016 20:44 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Meestal heb je uit - low - high - warmhoudstand.
Hij is er Vandaag kip teriyaki gemaakt. Was wel okee, maar nog niet top (daarom ook nog geen recept ) Hij is wel fors, had twee porties over, maar die komen wel ergens terechtquote:Op maandag 22 februari 2016 22:45 schreef THEFXR het volgende:
[..]
nice, ik hoop dat je ze snel binnen hebt.
wow, das echt snel, was van amazon duitsland toch?quote:Op zaterdag 27 februari 2016 22:50 schreef Bloesem. het volgende:
[..]
Hij is er Vandaag kip teriyaki gemaakt. Was wel okee, maar nog niet top (daarom ook nog geen recept ) Hij is wel fors, had twee porties over, maar die komen wel ergens terecht
Ja supersnel! Dinsdag besteld, gisteren binnenquote:Op zaterdag 27 februari 2016 22:51 schreef THEFXR het volgende:
[..]
wow, das echt snel, was van amazon duitsland toch?
Klinkt goed! Wat is de inhoud van je SC?quote:Op vrijdag 4 maart 2016 18:08 schreef PdeHoog het volgende:
Van de week kip in mosterdsaus gemaakt 2 kg kipdijfilet, 1 kg champignons, 1 liter kookroom en 2 hele potten grove zaanse mosterd 8 uur op low. Die kip was echt mooi zacht
Geserveerd met aardappelpuree en sperziebonen
Die is prima. Heb ik ook.quote:Op maandag 7 maart 2016 22:42 schreef wiskundenoob het volgende:
Wat vinden jullie van deze:
http://www.amazon.de/gp/a(...)pbm6bK2qL&ref=plSrch
En is zonder timer wel veilig als je bijv. een keer vergeet uit te zetten voor een dag?
die heb ik ook (en volgens mij lienekien ook). Prima ding. Gewoon een losse tijdschakelaar ertussen zetten, net zo handig, kun je 'm ook uitgesteld aanzetten.quote:Op maandag 7 maart 2016 22:42 schreef wiskundenoob het volgende:
Wat vinden jullie van deze:
http://www.amazon.de/gp/a(...)pbm6bK2qL&ref=plSrch
En is zonder timer wel veilig als je bijv. een keer vergeet uit te zetten voor een dag?
Ja, dat doe ik dus echt niet.quote:Op maandag 7 maart 2016 22:46 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
die heb ik ook (en volgens mij lienekien ook). Prima ding. Gewoon een losse tijdschakelaar ertussen zetten, net zo handig, kun je 'm ook uitgesteld aanzetten.
Bedoel je dat je 'm hooguit een half uurtje uitgeschakeld zou laten staan?quote:Op maandag 7 maart 2016 23:05 schreef Kaatje1 het volgende:
Uitgestelde start heb ik ook nog nooit gedaan, maar wel de timer ertussen als ik 'm 's nachts aan heb. Met een sc is het ook niet zo spannend als het ding een half uurtje langer aanstaat, 't is geen cake 😉
Nou niet per se vergeten, maar als ik niet thuis bent om het uit te zetten dan ben ik de pineut. Als ik 12 uur zonder problemen weg kan blijven is dan een timer wel handig?quote:Op maandag 7 maart 2016 22:44 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Waarom zou je vergeten om 'm uit te zetten?
AH, s avonds koken had ik niet aan gedacht.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:22 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik bedoel meer, als je bv bouillon maakt, maakt een half uur of zo niet uit, zelfs 2 uur niet denk ik. Maar ik zet m nog wel eens 's nachts in het weekend aan en dan zet ik geen wekker, dus laat ik m wel op een bepaalde tijd uitgaan, bv om 7 uur en hoef ik m'n bed niet uit
12 uur? Ik ken niet veel recepten die je zo lang laat slowcooken.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:33 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Nou niet per se vergeten, maar als ik niet thuis bent om het uit te zetten dan ben ik de pineut. Als ik 12 uur zonder problemen weg kan blijven is dan een timer wel handig?
[..]
AH, s avonds koken had ik niet aan gedacht.
Riblappen zitten er hier makkelijk 14 tot 16 uur in (op Low). Sucade is meestal na een uurtje of 10 al goed.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:39 schreef Lienekien het volgende:
[..]
12 uur? Ik ken niet veel recepten die je zo lang laat slowcooken.
Als ik dat zo lang zou doen, valt alles helemaal en totaal in draadjes uit elkaar.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:40 schreef CrashO het volgende:
[..]
Riblappen zitten er hier makkelijk 14 tot 16 uur in (op Low). Sucade is meestal na een uurtje of 10 al goed.
Ik verwoordde me verkeerd. Stel je wilt sochtends een stoofpot met een bereidingstijd van 8 uur bereiden maar je bent pas na 10-12 uur thuis dan heb je een probleem toch?quote:Op maandag 7 maart 2016 23:39 schreef Lienekien het volgende:
[..]
12 uur? Ik ken niet veel recepten die je zo lang laat slowcooken.
Het is wel goed om je te bedenken of zo'n apparaat wel in je ritme is in te passen.
Ja, een probleem met je planning.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:45 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Ik verwoordde me verkeerd. Stel je wilt sochtends een stoofpot met een bereidingstijd van 8 uur bereiden maar je bent pas na 10-12 uur thuis dan heb je een probleem toch?
Nee, daar wordt een slowcooker niet heet genoeg voor. Het kan wel in een zgn. Multicooker, maar die zijn meestal wel een stuk duurder.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:51 schreef wiskundenoob het volgende:
Jep idd. En ik heb nog een vraag. Kan je ook gewoon olie in je slowcooker doen en dan langzaam braden of kan dat totaal niet?
Als je die kippoten op jouw manier kookt, hoe ziet het eindresultaat eruit? Soort van gestoomde kippenpoot?quote:Op maandag 7 maart 2016 23:58 schreef CrashO het volgende:
Garen gaat trouwens wel prima met een beetje olie. Maar krokant oid wordt het inderdaad niet
Ik marineer vaak kipreepjes met ongeveer een eetlepel ketjap en olijfolie en dan wat kruiden. En gooi dit gewoon op de bodem van de slowcooker. Laagje groenten eroverheen en klaar. Verder geen kookvocht oid Kip blijft er ook prima mals van. Soort stoomkip maar dan anders
Ideaal om daarna door de rijst te gooien als het allemaal gaar is.
Kippenpoten (zonder vel) gaan ook prima in een droge cooker met wat bollen alu-folie op de bodem (zodat ze niet in hun eigen vet zompig worden).
ze dachten zoveel apparaten in 1, we tellen dan ook de prijs bij elkaar op?quote:Op maandag 7 maart 2016 23:59 schreef Lienekien het volgende:
En deze kan echt veel: https://www.bol.com/nl/p/(...)884-9200000051603319
Maar ik vind dat best een apparaat voor gevorderden.
zo ziet het uitquote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:12 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Als je die kippoten op jouw manier kookt, hoe ziet het eindresultaat eruit? Soort van gestoomde kippenpoot?
Neuh. Heerlijk malse kip. Hij gaart als het ware in zijn eigen sap/vet. Alleen een krokant velletje krijg je zo niet (tenminste, bij mijn cooker veranderd huid in kauwgom..) dus ik haal het vel er altijd af en wrijf dan dry rub op de kip. Meestal gooi ik de velletjes dan ook altijd los in de koekenpan en bak ze krokantquote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:12 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Als je die kippoten op jouw manier kookt, hoe ziet het eindresultaat eruit? Soort van gestoomde kippenpoot?
Ok! In het begin dacht ik dat een slowcooker je kleinste kookpit kon vervangen. Maar ik lees nu dat een slowcooker op zijn hoogst constant 90 graden kookt en dat het niet te vergelijken is met een fornuis maar eerder met een oven.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:28 schreef CrashO het volgende:
[..]
Neuh. Heerlijk malse kip. Hij gaart als het ware in zijn eigen sap/vet. Alleen een krokant velletje krijg je zo niet (tenminste, bij mijn cooker veranderd huid in kauwgom..) dus ik haal het vel er altijd af en wrijf dan dry rub op de kip. Meestal gooi ik de velletjes dan ook altijd los in de koekenpan en bak ze krokant
Eerder met een pan op een ouderwets petroleumstel. Of een pan op je kleinste pit met een sudderplaat ertussen.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:42 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Ok! In het begin dacht ik dat een slowcooker je kleinste kookpit kon vervangen. Maar ik lees nu dat een slowcooker op zijn hoogst constant 90 graden kookt en dat het niet te vergelijken is met een fornuis maar eerder met een oven.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |