abonnement Unibet Coolblue
pi_151906963
quote:
FC Utrecht O17 is vanavond kampioen van Nederland geworden door PSV op een gelijk spel te houden. Ook was het afhankelijk van de uitslagen van de concurrentie Ajax en Feyenoord.

FC Utrecht O17 begon sterk aan de eerste helft en kwam al in de 23e minuut op voorsprong door een onderschepping en doelpunt van Baran Karadag. Tot aan de rust was FC Utrecht duidelijk de baas op de Herdgang.

Direct na rust maakt PSV gelijk en krijgt veel ruimte om te voetballen. In de 51e minuut komt PSV op voorsprong door een doelpunt van Joey Konings. Maar door een kopbal van Giovanni Troupée komt Utrecht weer op gelijke hoogte.

Inmiddels blijkt Feyenoord verloren te hebben en ook Ajax weet het niet te redden.

Hierdoor is FC Utrecht O17 LANDSKAMPIOEN !
pi_151908276
Knappe prestatie wel.

quote:
FC UTRECHT B1 KAMPIOEN VAN NEDERLAND

dinsdag 21 april 2015
FC Utrecht beschikt over de beste B-junioren van Nederland. Het B1-team van de club verzekerde zich dinsdag na de wedstrijd tegen PSV B1 alsnog voor de landstitel in de Eredivisie. FC Utrecht speelde met 2-2 gelijk tegen PSV, maar dankzij verlies van Feyenoord B1 en een gelijkspel van Ajax B1 is het elftal van trainer Ruud Heus met vijf punten voorsprong in de laatste speelronde niet meer in te halen en werd dinsdagavond alsnog gehuldigd als kampioen.

Ruud Heus, trainer van FC Utrecht B1, looft de saamhorigheid van het team. "De spelers hebben alles voor elkaar over, dat is de kracht van het team. De groep bestaat uit jonge, talentvolle spelers met de nodige individuele kwaliteit. Ook dat heb je nodig om kampioen te worden."

De oud-prof van AZ en Feyenoord is sinds eind maart trainer van FC Utrecht B1. Hij nam het stokje destijds over van Robert Wijnands, die promotie maakte naar het Onder 19-elftal. Het team liet de resultaten echter nauwelijks beïnvloeden door de trainerswissel. "De jongens zijn daar heel volwassen mee omgegaan en daar verdient het team een compliment voor. Ook zijn er verschillende spelers tijdens het seizoen doorgeschoven van de Onder 17 naar Onder 19. Hun plek is ingenomen door spelers uit de Onder 16, maar ook dat is goed opgepakt. Dat is ook een compliment richting Robert Wijnands. Hij heeft ervoor gezorgd dat de basis van het team al goed stond."

Het geloof in het kampioenschap nam de afgelopen weken gestaag toe binnen de selectie van FC Utrecht. Ook na de overwinning van zaterdag op Ajax was het binnenhalen van de titel nog niet zeker, daarbij waren de Domstedelingen afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord. Heus heeft van de titelaspiraties echter nooit een geheim gemaakt. "Op het moment dat je bovenaan de ranglijst komt te staan, dan mag je geen verstoppertje meer spelen", zegt Heus. "Dan moet je voor het hoogst haalbare gaan en dat ook uit durven te spreken. Daar draait het immers om als sporter; kampioen worden en het winnen van prijzen."
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  dinsdag 21 april 2015 @ 22:13:30 #53
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_151908409
Zeker knap!
Nu zorgen dat ze nog jaren bij fcu blijven. Kunnen ze het eerste team versterken.
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
pi_151914335
Erik ten Hag wordt vandaag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer/technisch manager.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_151914829
Morgen Utrecht. Zeg hoe is het hier aangekomen dat 1 van jullie rotten (Wouters) nu bij Feyenoord aan de slag gaat als assistent trainer?
pi_151914835
quote:
6s.gif Op woensdag 22 april 2015 08:54 schreef Iwanius het volgende:
Morgen Utrecht. Zeg hoe is het hier aangekomen dat 1 van jullie rotten (Wouters) nu bij Feyenoord aan de slag gaat als assistent trainer?
Ik denk dat de meeste mensen hem het van harte gunnen.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_151915181
quote:
6s.gif Op woensdag 22 april 2015 08:54 schreef Iwanius het volgende:
Morgen Utrecht. Zeg hoe is het hier aangekomen dat 1 van jullie rotten (Wouters) nu bij Feyenoord aan de slag gaat als assistent trainer?
Leuk voor hem toch. Gun het hem van harte
pi_151915610
quote:
6s.gif Op woensdag 22 april 2015 08:54 schreef Iwanius het volgende:
Morgen Utrecht. Zeg hoe is het hier aangekomen dat 1 van jullie rotten (Wouters) nu bij Feyenoord aan de slag gaat als assistent trainer?
Snap de vraag eigenlijk niet zo. Denk dat het pakweg de ene helft totaal koud laat en de andere helft van de achterban gunt het Jan van harte. Utrechters die hier mee zullen zitten, zul je niet snel tegenkomen.
pi_151916152
quote:
FC Utrecht heeft in Erik ten Hag een nieuwe trainer/coach en technisch manager gevonden. Ten Hag komt over van FC Bayern München en tekent voor twee seizoenen in de Domstad, waar hij op 1 juli aan zijn nieuwe job begint.

Ten Hag (45) speelde in het seizoen 1995/1996 voor FC Utrecht dertig competitiewedstrijden. Na zijn loopbaan als speler heeft hij zich gestort op het trainersvak.

‘Een ambitieuze trainer, met bagage’
“Erik heeft in de absolute top gewerkt, bij clubs als PSV, FC Twente en FC Bayern München. Een ambitieuze trainer, met bagage. Een trainer ook met een voetbalfilosofie die aansluit bij de beginselen waarvoor wij bij FC Utrecht staan”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik van de Utrechtse Eredivisionist. “Bovendien hebben wij er vertrouwen in dat Erik het ontwikkelklimaat bij FC Utrecht naar een hoger niveau kan tillen. Daar heeft hij ervaring in. In de rol van technisch manager krijgt Erik ook de eindverantwoordelijkheid over het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding, in samenwerking met het huidige technisch management.”

‘Drive hebben om het maximale uit jezelf te halen’
“Deze functie bij een mooie club als FC Utrecht, komt voor mij op een goed moment. Dit is een nieuwe uitdaging in mijn carrière”, zegt Ten Hag, die na afloop van het seizoen officieel wordt gepresenteerd in Stadion Galgenwaard. “Ik streef naar het creëren van een klimaat waarin iedereen het maximale eist van zichzelf en elkaar. Jezelf elke dag willen verbeteren en op dat vlak telkens de grens opzoeken; dát is de insteek. Je moet de drive hebben om het maximale uit jezelf te halen. Dat moet gemotiveerd, gefaciliteerd en gestructureerd worden. Een topomgeving daagt mensen uit om zelf top te zijn”, aldus de toekomstig trainer/coach en technisch manager van FC Utrecht.

“De intentie moet zijn: Utrechts voetbal”, aldus Ten Hag. “Dus: naar voren gericht, met veel strijd en emotie. Daarnaast is het mijn uitdaging om mijn voetbalfilosofie over te brengen op het eerste elftal en de rest van de technische organisatie. FC Utrecht is in de beleving van velen een subtopper, maar de statistieken uit het verleden laten iets anders zien. De statistieken wat dichter bij het wensdenken brengen, ook dát is een uitdaging die ik graag aanga.”

‘Evalueren en keuzes maken’
De volledige technische staf voor het nieuwe voetbalseizoen krijgt de komende weken gestalte. "Zoals bij elke voetbalclub, dus ook bij FC Utrecht, is het gebruikelijk dat aan het einde van het voetbalseizoen het team en alle leden van de technische staf geëvalueerd worden. Nu is het moment daar dat we naar de toekomst toe, en in overleg met de nieuwe technisch eindverantwoordelijke, de komende weken kunnen gaan doorpakken”, aldus Van Schaik.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_151916483
quote:
Van Seumeren: 'Met deze jongens kan Utrecht boost krijgen'

Grootaandeelhouder Frans van Seumeren is zeer te spreken over de komst van Erik ten Hag en Jean-Paul de Jong naar FC Utrecht. Ten Hag gaat aan de slag als technisch manager en hoofdtrainer, terwijl De Jong fungeert als veldtrainer.

'We zijn uitgekomen op een model met een technisch manager die ook als hoofdtrainer fungeert, met een veldtrainer naast zich', laat Van Seumeren weten aan Voetbal International. 'Iemand die de hele voetbaltak gaat runnen, scouting, jeugdopleiding, noem maar op.'

'Daar hebben we behoefte aan en Robby Alflen gaf zelf al eerlijk aan dat hij die job niet zo zag zitten. Zijn focus moet op het veld liggen, dus besloten we uit elkaar te gaan', aldus de grootaandeelhouder. De keuze valt nu weer op een Engels model. Met Ten Hag als technisch manager en hoofdtrainer, en De Jong als veldtrainer. 'Dat waren al vrij snel onze ideale kandidaten. Ten Hag heeft bij PSV en nu weer Bayern München in de absolute top gewerkt en ervaring opgedaan. Een ambitieuze jongen, die weet wat er wordt gevraagd om als club te groeien.'

'Met Jean-Paul hebben we een clubicoon, iemand die het trainersvak beheerst, de Utrechtse taal spreekt en goed ligt bij de fans', legt Van Seumeren uit. 'Ze hebben in het verleden al goed samengewerkt bij Go Ahead Eagles. We hebben er vertrouwen in, voor de lange termijn. Natuurlijk, uiteindelijk zal de praktijk het uitwijzen, daar ben ik inmiddels ook wel achter, alleen voor mijn gevoel kan de hele club met deze twee jongens een boost krijgen.’
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 22 april 2015 @ 10:22:14 #61
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_151916570
De Utrechtse taal spreken is wel nodig bij deze selectie :@
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_151917079
Het volledige interview met Van Seumeren in de VI :

quote:
Frans van Seumeren: ‘De hele voetballerij zo ziek als de pest’

Frans van Seumeren (64) spreekt zich uit. De clubeigenaar heeft het seizoen van FC Utrecht vol randzaken en teleurstelling van dichtbij meegemaakt. Vaker dan ooit krijgt de succesvolle zakenman de vraag waar hij toch aan begonnen is. Zijn antwoord is resoluut. ‘Ik ben geen wegloper!’ Over bodemloze putten, dode paarden, marathonlopers en licht aan het einde van de tunnel.

Bent u jaloers op Mark van der Kallen?

‘Nee, waarom zou ik?’

Hij verkocht onlangs ADO met een miljoenenwinst, terwijl u al meer dan veertig miljoen investeerde in FC Utrecht.

‘Ik zag Mark vorige week bij onze wedstrijd in Den Haag tegen ADO en hij zag er heel gelukkig uit. Hij heeft het knap gedaan, op zijn manier. Ik kan wel begrijpen dat hij op een gegeven moment heeft gezegd: Voor mij is het nu genoeg.’

Dat moment is bij u ook zeker al een paar keer voorbijgekomen?

‘Absoluut niet. Niets ten nadele van Mark, hij is een prima kerel, maar ik ben, denk ik, iets meer een voetbalmens. Daarom heb ik, en daar ben ik heel eerlijk in, nog geen moment gedacht: En nu ga ik de club verkopen.’

‘Ik ga er geen extra geld meer in gooien’

Waarom niet? U heeft zo veel geïnvesteerd en het heeft allemaal niets opgeleverd. FC Utrecht is toch gewoon een bodemloze put?

‘Ho ho, niets opgeleverd? Onzin! In acht jaar tijd twee keer Europees voetbal, we hebben dit seizoen meer toeschouwers dan vorig jaar, in de afgelopen jaren zijn genoeg mooie wedstrijden voorbijgekomen, de jeugdopleiding draait geweldig en ook financieel zetten we goede stappen. Over het totaalbeeld ben ik dus helemaal niet zo pessimistisch. Wel heb ik op een gegeven moment een nieuw management aangesteld en kenbaar gemaakt dat ik er geen extra geld meer in ga gooien. Volgens mij is het nu al met al iets meer dan veertig miljoen euro, dat is wel voldoende.’

Maar waar staat FC Utrecht nu? Onder in de middenmoot en weer een seizoen vol ellende.

‘Het technische plaatje valt tegen, daar hadden we dit seizoen met zijn allen meer van verwacht. Maar is het echt zo dramatisch? Onze spelersbegroting is volgens mij de negende of tiende van Nederland. Nou, met een beetje geluk word je dan zesde, anders twaalfde. Dat laatste telt momenteel voor ons.’

U kunt na het tweede tegenvallende seizoen op rij ook denken: Na acht jaar is het wel mooi geweest.

‘Ik ben geen wegloper, kom nou! Denken jullie niet dat ik grotere problemen in mijn leven ben tegengekomen? FC Utrecht is een van mijn bedrijven, en in de praktijk is het de moeilijkste leerling van de klas. Maar die laat ik niet vallen, nooit niet!’

Die eigenschap is de redding van FC Utrecht.

‘Ik heb altijd gezegd: Ik verbind me tien jaar aan FC Utrecht, dat is een belofte die ik heb gedaan. Ik zit nu op acht jaar, maar ik denk dat ik mezelf tot aan mijn tachtigste aan de club verbind.’

Clubliefde maakt blind.

‘Denk je dat je je leven kan bouwen, alleen maar door materiële gelddingen? Denk je dat ik een succesvol zakenman ben geworden, omdat ik dacht dat ik rijk wilde worden? Onzin!’

Het vuur spat uit uw ogen.

‘Dat komt doordat iedereen wel van alles kan roepen, maar het met iets heel anders te maken heeft. Ik ben succesvol geworden omdat ik de beste wilde zijn, en toen werd ik vanzelf rijk. Dat is een mindsetting. Daar gaat het om in je hoofd. Daarom is weglopen onmogelijk! En verklaar me dan maar stapelgek, misschien ben ik dat ook wel, maar zo steek ik in elkaar. Ik ging in anderhalf jaar tijd zesduizend kilometer door Europa lopen, dan moet je misschien wel een beetje krankzinnig zijn. Op bepaalde dagen, na een lange dag wandelen door weer en wind, was ik zo vies, ik kwam een hotel niet in. Dan schoof ik meestal mijn vrouw naar voren, om het alsnog voor elkaar te krijgen. Maar het was wel de mooiste tijd van mijn leven. Wat ik ermee wil zeggen: Ik kijk door een hele andere bril naar de problemen van FC Utrecht dan jullie en zoveel anderen dat doen. Nee man, schei uit. Het is toch fantastisch man! Als ik op een zondag die twintigduizend man lekker naar het stadion zie lopen en plezier zie hebben, dan is dat toch hartstikke mooi.’

Dan is FC Utrecht dus vooral een maatschappelijk project, een goed doel.

‘Nee joh! Natuurlijk, als je ergens geld in stopt, dan wil je er ook een succes van maken. Dat is met alles. En natuurlijk, de rommel die we zijn tegengekomen, is veel groter dan we hadden verwacht. Maar het is toch niet zo dat ik nu zielig in een hoekje ga kruipen en ga denken: Het gaat niet lukken met FC Utrecht. We zijn op de goede weg!’

Maar wat is dan wél het perspectief dat zo blijft trekken?

‘We zullen geen kampioen worden, zo gek ben ik ook weer niet. Toch blijf ik ook bij mijn standpunt, en dat vinden jullie misschien gek, dat FC Utrecht gewoon een goede subtopper moet worden en financieel gezond door het leven kan.’

Dat is niet gek, alleen wordt dat al wel heel lang verkondigd…

‘Het is een marathon, waarbij we nu op kilometer 37 zitten. We zijn nu met de zwaarste kilometers bezig, maar we bereiken die finish. En dan hoef ik er zeker helemaal geen geld meer in te steken en kan de club zichzelf bedruipen. Dat moment komt steeds dichterbij en is hopelijk medio 2016 de realiteit, zoals we drie jaar geleden al zeiden.’

Dat is het heilige doel, maar waar moeten de inkomsten vandaan worden gehaald?

‘De kostenkant is wel zo’n beetje klaar. Daar hebben we, vooral met dank aan Wilco van Schaik en de financiële man Michel Baas, gewoon prima zaken gedaan en hebben we onder controle. Alleen er moet ook geld binnenkomen. Daar ligt sinds dit seizoen meer de focus op. Dit jaar gaan we voor het eerst sinds jaren groeien met een klein miljoen, dat gaat dus ook de goede kant op. Maar het is minder dan we vooraf hadden gehoopt, daar ben ik eerlijk in.’

Het valt dus allemaal wel mee met het etiket van de sleeping giant. Zo groot is FC Utrecht gewoon niet.

‘Dat is me tegenvallen, of beter gezegd, de realiteit is anders. FC Utrecht is een volksclub maar Utrecht is geen voetbalstad. Het is de rijkste stad van Nederland, maar de mensen zijn niet in groten getale voetbalminded. GroenLinks en D66, dat is de kleur van de stad, het zijn geen voetbalmensen. Onze fans komen vooral uit de omgeving van de stad. Bunnik, Houten, De Meern, Nieuwegein. Veel midden- en kleinbedrijven zijn onze sponsors, die zijn in de afgelopen jaren door de economische crisis het hardste getroffen, en dat werkt door op de inkomsten van een club. Toch is er het afgelopen jaar weer een stijging zichtbaar aan de inkomstenkant, dus er gloort zeker wel licht aan het einde van de tunnel.’

En dat in een voetbaltechnisch dramatisch jaar. De koers van aanvallend voetbal is hopeloos mislukt.

‘Hopeloos niet, maar het liep inderdaad anders dan verwacht. We hebben het geprobeerd, alleen de aanvallende speelstijl, werd een te aanvallende speelstijl. We verloren thuis veel te veel wedstrijden, vooral van clubs die onder ons stonden. Spektakel was er wel, absoluut, volgens mij zijn we het tweede stadion van Europa met de meeste goals, alleen vielen ze te vaak voor de verkeerde ploeg.’

Eindelijk had u Co Adriaanse binnen. Dat is flink tegengevallen.

‘In de praktijk kon Co niet zijn stempel drukken op het eerste elftal zoals hij dat voor ogen had. Dat is een inschattingsfout geweest van ons beiden. De invloed van een adviseur is nou eenmaal moeilijk te meten, maar toch heeft het ons zeker wel wat opgeleverd. Co was geweldig in al zijn betrokkenheid, gaf goede adviezen waar we in de toekomst zeker profijt van gaan hebben. Alleen: het knaagde ook bij hem, en dat kan ik me goed voorstellen. Uiteindelijk blijft de hoofdtrainer degene die beslist. In de tegenvallende serie wilde Robby Alflen bijvoorbeeld met wat meer zekerheid spelen. Co vond juist dat we moesten blijven aanvallen. Die discussie is alleen maar goed en werd gewoon open gevoerd. Co is een fijne man en ik voorzie dat hij misschien wel als ambassadeur aan de club verbonden blijft.’

Dat geldt niet voor Rob Alflen. Is het eerlijk om hem na één jaar af te rekenen?

‘Dat ligt anders. We missen iets in de organisatie en dan doel ik op het voetbaltechnische verhaal. Daar zijn we specifiek naar gaan kijken. We zijn uitgekomen op een model met een technisch manager die ook als hoofdtrainer fungeert, met een veldtrainer naast zich. Iemand die de hele voetbaltak gaat runnen, scouting, jeugdopleiding, noem maar op. Daar hebben we behoefte aan en Robby gaf zelf al eerlijk aan dat hij die job niet zo zag zitten. Zijn focus moet op het veld liggen, dus besluiten we uit elkaar te gaan.’

De keuze valt nu weer op een Engels model. Met Erik ten Hag als technisch manager en hoofdtrainer, en Jean-Paul de Jong als veldtrainer.

‘Dat waren al vrij snel onze ideale kandidaten. Ten Hag heeft bij PSV en nu weer Bayern München in de absolute top gewerkt en ervaring opgedaan. Een ambitieuze jongen, die weet wat er wordt gevraagd om als club te groeien. Met Jean-Paul de Jong hebben we een clubicoon, iemand die het trainersvak beheerst, de Utrechtse taal spreekt en goed ligt bij de fans. Samen hebben ze in het verleden goed samengewerkt bij Go Ahead Eagles. We hebben er vertrouwen in, voor de lange termijn. Natuurlijk, uiteindelijk zal de praktijk het uitwijzen, daar ben ik inmiddels ook wel achter, alleen voor mijn gevoel kan de hele club met deze twee jongens een boost krijgen.’

Het chagrijn moet opnieuw worden weggespoeld, na een jaar vol randzaken en incidenten.

‘Gooi alles op een hoop en ik kan me voorstellen dat mensen denken: Wat is er met die club aan de hand? Dat gedoe met Kali, die greep uit de clubkas, die leuzen van de supporters. Nou, ik kan je zeggen: er is helemaal niets met de club aan de hand. FC Utrecht staat echt niet in brand. Wel zijn het stuk voor stuk trieste incidenten geweest, waarbij het ons in bepaalde gevallen helaas gewoon overkwam.’

Trainer Rob Alflen vertrekt al na één seizoen bij FC Utrecht. Rechts zijn assistent Harry van den Ham.

Trainer Rob Alflen vertrekt al na één seizoen bij FC Utrecht. Rechts zijn assistent Harry van den Ham.

Hoe is het voorval van bokser Anouar Kali bij u gevallen?

‘Ik hoorde dat er een knokpartijtje op de training was geweest. Ah joh, maak je niet druk, vroeger schopte ik ook weleens van me af, dacht ik nog. Totdat ik een dag later de beelden zag. Daar zag ik zoveel frustratie bij Anouar Kali, het verbaasde me, zo ken ik dat jochie helemaal niet. Op dat moment was het kwaad al geschied. Gebroken kaak bij Peterson, wel een geldboete, geen schorsing, en toen moest de wedstrijd nog komen. Hij werd uitgejouwd door de eigen fans. Dat deed hem pijn, hij wilde niet meer en we zijn gaan kijken naar een oplossing. Heel jammer, want ik vind hem nog altijd een goede voetballer, maar ik begreep dat er geen toekomst meer was.’

De beslissing om hem te schorsen kwam toch veel te laat.

‘Ja, dat had eerder gemoeten, maar dat zag Wilco van Schaik zelf ook in. Hij ging door het stof, wist dat hij daarmee veel over zich heen zou krijgen, ook weer typisch Nederlands, en dat vond ik moedig.’

Een paar weken eerder werd er gewoon even tachtigduizend euro gestolen uit de eigen clubkas.

‘Zo triest, je eigen mensen misbruiken je vertrouwen. De wedstrijd tegen Borussia Dortmund leverde veel geld op, en ja, dat moet je ergens opbergen. De code van de kluis was maar bij een select groepje bekend, mensen die je blind vertrouwde. Niet dus. Natuurlijk zijn er harde woorden over gevallen, vooral dat het geld een paar dagen in de kluis lag, maar dat is achteraf. Als geld in een kluis al niet meer veilig is… Het ergste voor mij is dat mensen die roepen een FC Utrecht-hart te hebben, de club zoveel schade toebrengen. Van de tachtigduizend euro is maar achtduizend euro teruggevonden, via de verzekering krijgen we nog wel iets terug, maar lang niet zoveel. Triest.’

Algemeen directeur Wilco van Schaik kwam onder vuur te liggen. Daar ergerde u zich flink aan.

‘Ik sta honderd procent achter Wilco. Heel simpel: kom je aan hem, dan kom je aan mij en heb je een groot probleem. Hij saneert en bouwt op, is dag in dag uit keihard bezig om FC Utrecht erbovenop te helpen. Zo bezeten, zo integer, zo correct, en met een giga drive. Natuurlijk, hij is enthousiast en kan goed communiceren. Als het tegenzit, wordt hij daar opeens op gepakt, maar bij de successen hoor je die gasten niet.’

De vijfde colonne meldde zich onlangs weer massaal.

‘Dat is niet alleen bij FC Utrecht zo, maar overal in de voetballerij. Iedereen die in het verleden een positie binnen een club heeft gehad, loopt te zagen als het even tegenzit. Of omdat ze zelf weer een plekje willen, of omdat ze rancuneus zijn. Daarbij zijn de Utrechtse mensen niet de meest vrolijke mensen van Nederland, dus het verbaasde me totaal niet. Alleen: ik heb ze geen moment serieus genomen.’

‘Ik heb nog nooit ook maar één eurocent aan de club terugverdiend’

Er waren zelfs geluiden dat u aan de club zou verdienen.

‘Typisch Nederlands: altijd denken dat je ergens iets aan moet verdienen. Luister, ik zal het geld er nooit meer uit krijgen, maar dat is ook niet mijn doel, dat heb ik jullie net uitgelegd. Ik heb nog nooit ook maar één eurocent aan de club terugverdiend. Als dat mijn insteek zou zijn, was ik wel iets anders met het geld gaan doen.’

U reageert geïrriteerd.

‘Dat komt omdat dit soort geluiden niet mij, maar zoveel mensen in de voetballerij treffen. Neem Joop Munsterman. Schandalig hoe hij nu overal wordt afgemaakt. Schan-da-lig! Ik baal daar oprecht van. Hij heeft de club gered, heeft geprobeerd om een nieuwe topclub ervan te maken, maar heeft alleen verder proberen te springen dan zijn polsstok lang is. Ik praat het niet goed, is niet slim, maar wat zie je nu? Al die mensen die hem jarenlang bewierookt hebben, staan vooraan om zijn kop eraf te hakken. Zo makkelijk. Hij heeft zijn hart en ziel in de club gestoken, en daarom trek ik het me aan. Het is onrechtvaardig. Hij is al die tijd door alles en iedereen op een voetstuk gezet, ook door jullie met VI, hoeveel lovende verhalen ik niet heb gelezen, en nu het misgaat komen ze uit alle hoeken en gaten.’

‘Schandalig hoe Joop Munsterman nu overal wordt afgemaakt. Schan-da-lig!’

Maar hij heeft er toch ook gewoon een puinhoop van gemaakt?

‘Zoveel mensen beseffen niet waar de levensvatbaarheid vandaan komt van clubs als FC Twente, FC Utrecht, NAC Breda, NEC, Feyenoord, en zo kan ik nog een half uur doorgaan. Waarom bestaan die clubs nog? En daarmee het Nederlands voetbal?’

Zeg het maar.

‘Doordat er toevallig een paar idioten zijn zoals Frans van Seumeren, die allemaal achter de club zitten en bijspringen. Was dat niet zo? Dan zaten er nu dertig clubs in Categorie 1. Want weet je: de hele voetballerij is zo ziek als de pest! Het is toch te belachelijk voor woorden dat zeventig procent van de Nederlandse clubs zichzelf niet overeind kan houden. Vrijwel elke organisatie is verliesgevend. Het is helemaal niks. En dan komt er op die mensen, die de clubs en het voetbal proberen te redden en dat al zo vaak hebben gedaan, opeens bakken kritiek als het even tegenzit is. Belachelijk.’

De voetballerij is dus niet meer te redden zonder investeerders?

‘Nee, voor veel clubs is dat helaas de realiteit. Daar hoeven we ook niet zielig over te doen. Het ligt namelijk aan het wereldje zelf, met alle eigen achterbakse kenmerken, waardoor clubs stuk voor stuk in de problemen komen. Daarin verschilt de voetballerij van alle andere sectoren. Je kan worden belazerd waar je bij staat.’

Daarmee doelt u onder meer op Swansea City. Zij zijn jullie een miljoen euro verschuldigd voor het percentage van de transfer van Michel Vorm naar Tottenham Hotspur, maar hebben jullie met een dubieuze constructie een oor aangenaaid en willen niets betalen.

‘In het normale zakenleven zou zoiets nooit gebeuren. Een man, een man, een woord, een woord. Dat telt niet in de voetballerij, en zeker niet bij Swansea City. Sjoemelen met cijfertjes, zodat je afspraken kan schenden en de boel kan besodemieteren. Daar walg ik van. Het ligt overigens nog bij de FIFA, in juni verwachten we een uitspraak, maar dat het zover moet komen, is al erg genoeg.’

U was onlangs ook uitgesproken over spelers die FC Utrecht zomaar transfervrij verlaten, zoals Tommy Oar.

‘Aan dit soort zaken irriteer ik me mateloos, ja. We halen hem naar Nederland en maken afspraken met zijn zaakwaarnemer Rob Jansen. Hij mocht twee andere Australische gasten, Adam Sarota en Michael Zullo, meenemen. Zij hier zichzelf in the picture spelen, wij alles aanbieden, samen sportief proberen te groeien en dan financieel beiden beter worden. Het hele verhaal vindt plaats, behalve de laatste hoofdstukken. Want dat komt hen opeens niet meer uit. Eerst roepen dat je niet gratis de deur uit wil lopen, en dan opeens weigeren bij te tekenen. Tommy is, net als Adam en Michael, namelijk in de kern gewoon een goed ventje. Hij heeft het ook goed gedaan bij ons, maar dat het dan zo’n einde krijgt. Dat blijft me verbazen.’

Toch wilt u van ophouden niets weten. Denkt u nou echt nooit: Het is trekken aan een dood paard?

‘Daar komen jullie weer aan, jullie lijken wel een tribunaal. Geloof me: ik zit vol met positieve energie en heb alle vertrouwen in een mooie toekomst van FC Utrecht. Door dit interview weten jullie waar die gedachten vandaan komen. Ik ben er nog lang niet klaar mee.’
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_151917169
quote:
‘Ik ben geen wegloper, kom nou! Denken jullie niet dat ik grotere problemen in mijn leven ben tegengekomen? FC Utrecht is een van mijn bedrijven, en in de praktijk is het de moeilijkste leerling van de klas. Maar die laat ik niet vallen, nooit niet!’
Frans ten voeten uit. Daarom kunnen weinigen ook maar moeilijk boos op hem worden, ondanks het feit dat hij een aantal zeer ongelukkige beslissingen heeft genomen in de 7 jaar die hij er nu zit.
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 22 april 2015 @ 10:48:34 #64
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_151917220
Fransie is te goed voor ons, ik moet even huilen jongens excuseer ;(
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_151917250
quote:
10s.gif Op woensdag 22 april 2015 10:46 schreef Downwards het volgende:

[..]

Frans ten voeten uit. Daarom kunnen weinigen ook maar moeilijk boos op hem worden, ondanks het feit dat hij een aantal zeer ongelukkige beslissingen heeft genomen in de 7 jaar die hij er nu zit.
Iemand die 40 miljoen investeert mag zoveel foute beslissingen maken als ie kan. :P

Echt een topkerel die Van Seumeren.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_151917302
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2015 10:49 schreef PBateman1978 het volgende:

[..]

Iemand die 40 miljoen investeert mag zoveel foute beslissingen maken als ie kan. :P

Echt een topkerel die Van Seumeren.
Is hij zeker, maar zou een arrogant en kil persoon 40 miljoen euro hebben geïnvesteerd en hetzelfde beleid hebben gevoerd, dan zouden er in Utrecht hele andere geluiden klinken. Een waanzinnig bedrag geïnvesteerd of niet...
pi_151917341
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2015 10:52 schreef Downwards het volgende:

[..]

Is hij zeker, maar zou een arrogant en kil persoon 40 miljoen euro hebben geïnvesteerd en hetzelfde beleid hebben gevoerd, dan zouden er in Utrecht hele andere geluiden klinken.
Dat is ook weer zo natuurlijk.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_151922878
quote:
FC Utrecht en Sébastien Haller willen graag met elkaar verder, maar het is nog niet duidelijk of dat ook gaat gebeuren. De club zoekt naar manieren om de vereiste transfersom, 750.000 euro, te kunnen ophoesten. Dat laat manager spelerszaken en scouting Edwin de Kruijff weten bij FOX Sports.

FC Utrecht huurt Haller sinds januari van AJ Auxerre en bedong daarbij een optie tot koop. Deze optie, met vastgestelde transfersom van driekwart miljoen euro, moet voor 1 mei gelicht worden. Doet FC Utrecht dat niet, dan kan Auxerre de transfersom verhogen en mogen ook andere clubs toeslaan.

De intentie van zowel FC Utrecht als Haller is om samen verder te gaan, maar De Kruijff benadrukt dat er nog geen honderd procent duidelijkheid is. "We hebben een vierjarig contract voor hem klaar liggen, maar de transfersom is wel iets waar we goed naar moeten kijken. Bovendien: iedereen lijkt te vergeten dat we ook Ruud Boymans nog hebben. Ook een goede spits. Het is daarom nog geen uitgemaakte zaak."

Mogelijk wil FC Utrecht de komst van Haller mogelijk maken met externe financiers, al is dat niet eenvoudig. De Kruijff: "Ik ga woensdag naar een bijeenkomst van de KNVB over het Third Party Ownership. De bond gaat daar steeds beter op letten, zo makkelijk wordt het allemaal niet meer. Dus laten we ons goed voorlichten."


[ Bericht 1% gewijzigd door Downwards op 22-04-2015 14:04:08 ]
pi_151923861
Ja, leuk dat Boymans een goede spits is maar tegelijk ook enorm blessuregevoelig. De reden dat iedereen hem lijkt te vergeten is omdat hij maar heel weinig op het veld te zien is geweest. Daarnaast kun je Haller ook redelijk zeker als een investering zien... Ik hoop iig dat hij blijft!
pi_151924139
Tegen Edwin zou ik dan ook willen zeggen: vergeet niet waarom je überhaupt een spits uit Frankrijk bent gaan huren in december.

Uiteindelijk zal Haller wel gewoon komen en is dit meer een signaal naar de buitenwacht: we hebben geen geld.
pi_151925331
Ik ben ervan overtuigd dat ie blijft.

Men gaat andere clubs natuurlijk niet laten weten dat er hier altijd wel geld is voor een buitenkansje. ;)

[ Bericht 74% gewijzigd door PBateman1978 op 22-04-2015 15:09:55 ]
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_151941062
Erik ten Hag in de VI:
quote:
We krijgen bloed bij het ontbijt. Tenslotte is het daags nadat Bayern München in de eerste kwartfinale van de Champions League een zware 3-1 nederlaag tegen FC Porto heeft geleden. De Duitse kampioen miste liefst zes basiskrachten, maar desondanks laten de kranten de messen blikkeren. Diep verzonken in een poel van ellende, constateert de Süddeutsche Zeitung. En Blackout-Bayern, brult de Münchener Tageszeitung.

De finale van de Champions League is dit jaar in Berlijn, maar de kans dat Bayern München zich daar laat zien, lijkt bepaald niet toegenomen. ‘Dit komt hard aan’, weet Erik ten Hag, de trainer van de beloften van FC Bayern München - dan nog onwetend van de 6-1 wraakexpeditie in de return. ‘Verliezen is hier altijd een ramp. De titel is het belangrijkste, maar die is eigenlijk al een tijdje binnen. De Champions League moet de kroon op het seizoen worden en ook op het werk van Pep Guardiola. Zijn voorganger Jupp Heynckes nam afscheid met het winnen van de Champions League. In zijn Bayern-tijdperk zal Guardiola dat ook minimaal één keer willen realiseren.’

Lange schaduwen

De kranten gaan met een besliste boog de hoek in. De barometer van Beieren bepaalt ook zijn dagelijkse gemoed. ‘Ik heb gisteravond met gebalde vuisten zitten kijken, ja’, beaamt Ten Hag op het trainingscomplex aan de Säbener Strasse. ‘Ik werk hier nu bijna twee jaar en ben geïnfecteerd met dat Bayern-gen. Dat gen van alles moeten en willen winnen. Bovendien: als je van voetbal houdt en liefhebber bent, hoop je toch dat Bayern München de Champions League wint? De gedachte is altijd offensief, het voetbal is altijd gericht op winnen, maar tegelijkertijd straalt het plezier ervan af en is er de diepe wens om het publiek te vermaken. Dát zijn de elementen waarom voetbal zo populair is.’

‘Ik ben geïnfecteerd met dat Bayern-gen. Dat gen van alles moeten en willen winnen’
De nederlaag in Porto werpt lange schaduwen. ’s Avonds bijvoorbeeld zal de dokter opstappen. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, met de manen van Winnetou, een beroemdheid op zich. Veertig jaren lang was hij clubarts van Bayern München, maar sinds de komst van Guardiola schuurt het. En uiteindelijk knalt het na die nederlaag in Porto, op een wederzijds gebrek aan vertrouwen. ‘In anderhalf jaar tijd hebben we dertien operaties en tal van spierblessures gehad’, constateert Guardiola op een speciaal ingelaste persconferentie. Zijn stem is afgemeten. Moet hij nog meer zeggen? Ook dat zit in het gen van een topclub. Op slechte dagen wordt er afgerekend.


Bij zoveel geweld is het nieuws over Ten Hag klein bier. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge bevestigt in de TZ dat de Nederlander na dit seizoen wordt opgevolgd Heiko Vogel, de trainer van de Onder-19. Het is een bericht in de kantlijn, meer niet. Nadat hij met Go Ahead Eagles naar de Eredivisie was gepromoveerd, trad Ten Hag in de zomer van 2013 aan in München. Zijn opdracht was om de talenten van de topclub te ontwikkelen én te promoveren naar de Derde Liga. Vorig seizoen werd hij weliswaar kampioen van de Regionalliga Bayern, maar ging het mis in de beslissende promotiewedstrijden tegen Fortuna Köln. Dit seizoen wordt Ten Hag met Bayern 2 niet eens kampioen van de Regionalliga, want de achterstand op koploper Würzburger Kickers bedraagt zes punten. Het aanbod om zijn contract met twee jaar te verlengen legde hij recent definitief naast zich neer. De reden? ‘Ik wil weer een eerste elftal trainen.’

Je hebt dus geen zin om nog langer voor knecht te spelen.

‘Zo beschouw ik het zelf niet. Ze noemen me hier cheftrainer van de beloften, daaruit spreekt een eigen verantwoordelijkheid. Maar het is en blijft wel een tweede elftal, dat in een competitie speelt die niet super aantrekkelijk is. Vorig jaar was een uitgelezen moment om te promoveren naar de Derde Liga. We hebben een heel seizoen lang alles goed gedaan. Werden kampioen van de Regionalliga Bayern. Namen in de beslissende wedstrijd tegen Fortuna Köln een veilige 2-0 voorsprong. Totdat in de 93ste minuut onze keeper een fout maakte en we door het Europa Cup-systeem ineens met lege handen stonden. Natuurlijk, dat is voetbal. Maar kampioen worden en toch niet promoveren? Waar maak je dat mee? En zoals het er nu naar uitziet spelen we volgend seizoen wederom niet in de Derde Liga. Dus is dit voor mij een goed moment om wat anders te gaan doen.’

Wanneer is dat besef ontstaan?

‘Ik heb twee jaar geleden uit idealisme gekozen voor Bayern München. Ik was hoofd opleiding en assistent geweest, deed bij Go Ahead Eagles het eerste elftal en was daar ook technisch manager. Een beloftenelftal had ik echter nog nooit getraind. In Nederland zou ik dat nooit meer doen. Maar Bayern gaf me de kans om te werken bij een van de beste clubs van de wereld, met mensen als Matthias Sammer en Pep Guardiola en in een voetbalcultuur die ik bewonder. Die ervaring is onbetaalbaar. Gaandeweg komen echter de plussen en de minnen. Je hebt te maken met interne ontwikkelingen en ook je eigen ontwikkeling als mens, als trainer. Ik ben 45 jaar, ik ben inderdaad lang assistent geweest, maar ik ben nooit op jacht geweest naar meer. Ook al omdat ik onder Fred Rutten altijd met veel plezier heb gewerkt. Maar nu voel ik aan alles: ik wil weer op die bok zitten.’

Wat is leidend in dat gevoel?

‘Bij een beloftenelftal staat de ontwikkeling van talent primair. Bij een eerste elftal gaat het alleen maar om winnen. Uiteindelijk gaat het daar in topsport om. Winnen. Mijn uitdaging is om te kijken of ik mijn voetbalfilosofie zodanig op een eerste elftal kan overbrengen dat het uiteindelijk leidt tot een situatie waarin veel wordt gewonnen.’

Ben je ook teleurgesteld dat je in je werkzaamheden niet meer richting het eerste elftal bent opgeschoven? Daarvan was immers ook sprake toen je hier aantrad.

‘Ook dat speelde een rolletje in mijn afweging om te stoppen. Wat ik zei: het is een proces van plussen en minnen. Begin april speelden we bijvoorbeeld de beladen derby tegen de beloften van München 1860. In het stadion zaten twaalfduizend mensen, er hing een waanzinnige sfeer, er was vijftienhonderd man politie op de been. Ter verduidelijking: bij een normale competitiewedstrijd van het eerste elftal van Bayern München worden slechts zeshonderd agenten ingezet. Ik had kennissen over uit Nederland die daags daarvoor naar FC Utrecht-Ajax waren geweest. Ze vonden de entourage bij ons drie keer zo mooi. Dat was zo’n moment waarop ik besefte: de aandacht, die opgewonden sfeer, dat wil ik weer elke week meemaken.’

‘Pep Guardiola kan zich toch niet gaan inleven in het wel en wee van Erik ten Hag?’
Heb je de voorbije anderhalf jaar veel te maken gehad met Pep Guardiola?

‘Als trainers mogen we altijd kijken bij zijn trainingen, als we wat te vragen hebben kunnen we altijd binnenlopen. Maar in wezen zijn het gescheiden werelden. Guardiola heeft minstens vijftig wedstrijden per seizoen. Als hij niet presteert heeft hij een probleem. Dus waar ligt de focus van die man? Hij kan zich toch niet gaan inleven in het tweede elftal of in het wel en wee van Erik ten Hag? Wij leven in een prestatiecultuur, ik begrijp zijn afweging wel.’

Wat blijft je het meest bij van twee jaar Bayern?

‘Het klimaat van maximaal eisen richting elkaar. De spelers die hier rondlopen zijn elke dag bezig om zichzelf te verbeteren, gaan elke dag naar de grens toe, hebben zo’n onvoorstelbare drive om het maximale uit zichzelf te halen. En dat wordt vanuit de club optimaal gemotiveerd, gestructureerd en gefaciliteerd. Het hele Umfeld is ingericht op top presteren. Neem het wetenschappelijke centrum met alle denkbare meet- en testapparatuur. Kijk hoe perfect de trainingsvelden erbij liggen. Na elke training, ook van de jongste jeugd, staan direct vier mannen klaar om de gaten te stoppen en het veld te prikken. Een topomgeving daagt mensen uit om zelf top te zijn.’

Tegelijkertijd heb je hier ook meegedaan aan het wereldkampioenschap improviseren.

‘Ook dat was destijds een overweging om naar Bayern te gaan. Als je met zo’n elftal bezig bent, heb je een bepaald doel voor ogen en maak je dagelijks een trainingsplan om dat te bereiken. Mooi! Totdat vijf minuten voor het begin van de training de hoofdtrainer belt. Ik heb die twee spelers nodig, kun je die even sturen? Daar sta je dan. Het doel is er nog steeds, maar je hebt ineens twee spelers minder om dat doel te bereiken. Los het maar op. Als trainer leer je daar enorm veel van.’

Wat leer je van afgelopen zomer, waarin je tal van spelers moest afstaan omdat de eerste selectie kampte met de naweeën van het WK in Brazilië?

‘Ons eerste competitieduel met Würzburger Kickers was twee dagen voor de WK-finale. Bizar natuurlijk. Helemaal als je je realiseert dat we begin juni nog de laatste wedstrijd van het vórige seizoen speelden. Dan heb je dus maar vijf weken tijd om spelers vakantie te geven en een voorbereiding te draaien. En vergeleken met het elftal dat tegen Fortuna Köln speelde, stonden er tegen Würzburg negen nieuwe spelers op het veld. Hoe wil je daar in zo’n korte tijd een team van maken en een duidelijke speelwijze inbrengen? Op zo’n situatie kun je niet studeren, die moet je ondergaan en zo goed mogelijk proberen op te lossen. We verloren die eerste wedstrijd tegen Würzburg met 2-1. Daarna deed zich het probleem voor dat de eerste selectie een tournee maakte door de Verenigde Staten. Ik moest vijf spelers afstaan. In de laatste week van augustus stonden we al veertien punten achter op Würzburger Kickers, de huidige koploper. Tegen FC Augsburg had ik de beschikking over dertien spelers.’

En dat is leuk?

‘Ja, want je moet desondanks presteren. Excuses tellen niet in de top. Er wordt sec gekeken naar hoe je er op de ranglijst voor staat. Na de winterstop hebben we nog maar één wedstrijd verloren en draaien we in feite een kampioenschapsseizoen. Ons probleem is dat Würzburger Kickers, met spelers die al over Bundesliga-ervaring beschikken, ook blijft winnen.’

Excuses tellen ook niet voor elftallen van Bayern München. De Süddeutsche Zeitung kwam een jaar geleden met een zeer kritisch verhaal over jouw ploeg. Er werd gesproken over een chaos. Spelers moesten weerstand overwinnen om naar de training te komen. Jij kreeg het verwijt niet in te grijpen en werd neergezet als een klassieke Hollandse trainer. Een systeemdenker, terwijl het elftal juist een pedagoog nodig had.

‘Het was inderdaad een kritisch verhaal en het was onder de gordel. Het vreemde was dat we destijds bovenaan stonden en geweldig voetbal speelden. Het verhaal werd dus gevoed vanuit de club en was bedoeld om mijn positie te ondermijnen. Ik heb wel zo mijn vermoedens, maar het heeft geen zin om die uit te spreken. Dit soort zaken gebeurt bij dergelijke, grote clubs. Kijk maar naar hoe het er momenteel bij Ajax aan toegaat. Om hier bij Bayern overeind te blijven is al een kunst op zich. Elke trainer staat onder druk en heeft te maken met enorme krachtenvelden. Echt: ik vond het mooi om mee te maken. Blijf in zo’n situatie maar stabiel en onafhankelijk in je denken en handelen. Uiteindelijk zijn we ook met vlag en wimpel kampioen geworden. Waarbij het jammer blijft dat we in de beslissende promotiewedstrijden tegen Fortuna Köln niet konden beschikken over onze twee beste spelers. De Deen Pierre-Emil Höjbjerg en de Amerikaan Julian Green waren toen al weg voor interlandverplichtingen. Dat is het achterlijke van het systeem. Het gaat om winnen en om presteren, maar in de twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen doen twee spelers niet mee.’

Trainer Erik ten Hag instrueert zijn spelers tijdens een drinkpauze bij het thuisduel met SV Heimstetten. Trainer Erik ten Hag instrueert zijn spelers tijdens een drinkpauze bij het thuisduel met SV Heimstetten.
FC Utrecht stevent dit seizoen af op een operationeel verlies van drie miljoen euro en gaat wederom snijden in het spelersbudget. Dat is een lekker vertrekpunt voor een nieuwe trainer.

‘In Nederland ontberen heel veel clubs momenteel de financiële stabiliteit en kracht. De uitzonderingen zijn Ajax en PSV en in mindere mate Feyenoord, maar de rest heeft moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Van die clubs komt FC Utrecht vrij en de rol die ik daar kan vervullen in combinatie met de mensen die er zitten, spreekt me aan. De opleiding van FC Utrecht is vrij behoorlijk, de jeugdelftallen staan goed in hun competities en elke leeftijdscategorie levert wel een of meer internationals. En als je het hebt over de eerste selectie, dan zie ik een kader met perspectief.’

FC Utrecht is de club die steevast eindigt ronde de negende, tiende plaats met een enkele uitschieter naar boven. De club werd één keer derde, in 1981. Waarin zit dan de uitdaging?

‘Je geeft het al aan. FC Utrecht heeft een paar keer de beker gewonnen en in de competitie enkele keren Europees voetbal afgedwongen. Maar als je naar de historie kijkt is FC Utrecht nooit een vaste subtopper geweest. In de beleving van de mensen in Utrecht noemen ze de club echter wel in één adem met AZ, FC Twente, FC Groningen en SC Heerenveen. De statistieken zeggen wat anders dan dat wensdenken. De uitdaging zit ’m erin om dat wat dichter bij elkaar te brengen.’

Met een technisch manager en een veldtrainer kiezen jullie bewust voor het Engelse model?

‘Dat past wel bij een Engels aandoende club, vind ik. We hebben de structuur en de taakverdeling goed doorgesproken. Ik word technisch manager en hoofdtrainer en Jean-Paul wordt samen met mij trainer van het eerste elftal. Ik was voorstander van die koppeling. Ik heb met Jean-Paul gespeeld, hij heeft bij Go Ahead Eagles stage bij mij gelopen en levert momenteel als coach klasse-werk bij FC Eindhoven. Daar komt bij, en dat is de bonus, dat Jean-Paul in Utrecht een cultheld is, die heel goed ligt bij het publiek. Dat kwam door zijn manier van voetballen. Hard werken en uitstralen om te willen winnen. Voetbal is ook emotie. Je hebt in je organisatie een aantal mensen nodig die dat uitstralen en met wie de supporters zich kunnen identificeren. Het hele verhaal moet wel gebaseerd zijn op een strategie en een organisatie met goede mensen. Ik moet dat team aansturen en samen met hen een filosofie ontwikkelen. Er moet in Utrecht, met een duur woord, een prestatie-ontwikkelklimaat, gaan ontstaan.’

Dat klinkt als een veelomvattend en langdurig proces. Desondanks beslaat je contractduur maar twee seizoenen.

‘Het op een hoger niveau brengen van de faciliteiten en de infrastructuur zal tijd vergen, maar het beïnvloeden van het denken van mensen kan heel snel gaan. Twee jaar is een mooie periode om in te schatten in hoeverre dit plan kans van slagen heeft. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in.’

‘Ik moet bij FC Utrecht een tandje terugschakelen’
Welk voetbal hoort daarbij?

‘Utrechts voetbal. Met veel strijd en emotie, wij willen ageren. Ook hier moet er balans zijn, want naïviteit wordt in het betaalde voetbal direct afgestraft. We gaan een proces in dat niet van vandaag op morgen succes zal opleveren en als er iemand ongeduldig is, zal ik dat zijn. Ik heb bij FC Twente, PSV en Bayern München gewerkt en heb daar topspelers meegemaakt. Als gevolg daarvan leg ik een bepaalde norm aan, maar het is niet reëel om bij FC Utrecht direct hetzelfde van spelers te eisen. Wat dat aangaat, denk ik, dat ik een tandje terug moet schakelen.’

Met welk gevoel komt er straks een einde aan twee jaar Bayern München?

‘Het belangrijkste doel was om spelers beter te maken en in het jaar 2014 zijn twaalf spelers uit de opleiding van Bayern München doorgestroomd naar het betaalde voetbal. Om het in het perspectief te plaatsen: in de afgelopen twintig jaar waren dat er 68. In die zin waren die twee jaar dus succesvol. Daarnaast zijn we kampioen geworden en nu op weg naar de tweede plaats. Dat is ook behoorlijk succesvol. Alleen: we zijn niet gepromoveerd. Dat was wel het uitgangspunt toen ik twee jaar geleden aantrad. Dus helemaal af is het niet, nee.’

‘Het was bepaald geen topjaar’

Erik ten Hag droeg in het seizoen 1995/96 als speler zelf het shirt van FC Utrecht. Hij maakte er een seizoen mee, zoals de club er vele kende. Het was rumoerig. ‘Ik heb dat jaar bijvoorbeeld drie trainers gehad: Simon Kistemaker, Nol de Ruiter en Ronald Spelbos. Met spelers als Jean-Paul de Jong, Ferdi Vierklau, Jan-Willem van Ede, Marcel van der Net, Eric van Kessel, Ab Plugboer en Peter Hofstede hadden we op het oog helemaal geen slecht elftal. Een of twee posities waren echter onvoldoende bezet en andere posities waren weer dubbel bezet. De spelersgroep was niet in balans. De verwachtingen waren destijds ook veel te hoog. Ieder jaar weer roept de omgeving van Utrecht dat de ploeg voor Europees voetbal moet gaan en dat was toen niet anders. Uiteindelijk eindigden we dat seizoen als vijftiende, heel teleurstellend. Nee, het was bepaald geen topjaar.’
Klinkt als de juiste persoon voor deze selectie imo.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_151972637
Jammer duckie al was ik het vaak niet met je eens, het was wel gezellig :)
pi_151987227
Vergeet niet te stemmen op je speler van het jaar :

http://www.svfcutrecht.nl(...)-speler-van-het-jaar!

Ik heb gekozen voor Timo Letschert.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_151987450
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2015 13:01 schreef PBateman1978 het volgende:
Vergeet niet te stemmen op je speler van het jaar :

http://www.svfcutrecht.nl(...)-speler-van-het-jaar!

Ik heb gekozen voor Timo Letschert.
Ieder seizoen weer lastig. Zeker nu er wel een stuk of 10 toppers in aanmerking komen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')