abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zaterdag 23 mei 2015 @ 11:37:46 #176
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152877731
quote:
7s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:32 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Ik vind dat je best interessante baksels neer zet. Wel vind ik het vrij bijzonder dat je het principe van volkoren producten voor jezelf weet neer te zetten als vernieuwend en zelfbedacht.
Zo moet je het niet zien. Ik begin met een basisrecept zoals het in oude kookboeken/bakboeken staat voor de verhoudingen.
Dan vervang ik de bloem voor een mengsel van andere melen.
Dan laat ik een deel suiker weg, als dat 10% is dan laat ik het zo, als het meer is dan vervang ik het verloren gewicht voor een andere droge stof. Kan van alles zijn, havermout, lijnzaad, amandelen, het is net wat ik aan het maken ben.
Dan voeg ik dingen toe om een bepaalde smaak te krijgen. Bijvoorbeeld specerijen als kaneel, foelie, soms wat kurkuma voor de kleur is ook wel eens leuk.

Dus in zoverre 'zelfbedacht', maar altijd een 'normaal' recept als basis voor de verhoudingen en daar een beetje mee spelen.
Wat voor mezelf dan weer anders is is dat ik niet met volkorentarwe, maar met andere melen als kamut, spelt, einkorn en emmer werk. Ik vind zelf einkorn het prettigste werken ben ik achter. Kamut en emmer zijn iets lastiger te verwerken omdat ze meer op griesmeel lijken, maar het is zeker niet onmogelijk. Vernieuwend? Vast niet, het zijn bestaande producten, maar anders is het wel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zaterdag 23 mei 2015 @ 11:38:24 #177
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152877740
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:37 schreef Myraela het volgende:
Wat een discussie weer. :') Cake ziet er prima uit. Voor mij zou die echt niet luchtiger moeten, het is cake geen biscuit. En met volkoren bakken is inderdaad een stuk lastiger om het niet zo zwaar te maken.

Anyhow, tenzij hartig gebruik ik zelf eigenlijk nooit volkoren.

Ik heb laatst wel een lekkere rijstevlaai gemaakt. O+

[ afbeelding ]
jij O+
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_152877849
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:37 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Zo moet je het niet zien. Ik begin met een basisrecept zoals het in oude kookboeken/bakboeken staat voor de verhoudingen.
Dan vervang ik de bloem voor een mengsel van andere melen.
Dan laat ik een deel suiker weg, als dat 10% is dan laat ik het zo, als het meer is dan vervang ik het verloren gewicht voor een andere droge stof. Kan van alles zijn, havermout, lijnzaad, amandelen, het is net wat ik aan het maken ben.
Dan voeg ik dingen toe om een bepaalde smaak te krijgen. Bijvoorbeeld specerijen als kaneel, foelie, soms wat kurkuma voor de kleur is ook wel eens leuk.

Dus in zoverre 'zelfbedacht', maar altijd een 'normaal' recept als basis voor de verhoudingen en daar een beetje mee spelen.
Wat voor mezelf dan weer anders is is dat ik niet met volkorentarwe, maar met andere melen als kamut, spelt, einkorn en emmer werk. Ik vind zelf einkorn het prettigste werken ben ik achter. Kamut en emmer zijn iets lastiger te verwerken omdat ze meer op griesmeel lijken, maar het is zeker niet onmogelijk. Vernieuwend? Vast niet, het zijn bestaande producten, maar anders is het wel.
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  zaterdag 23 mei 2015 @ 11:47:42 #179
280727 Njosnavelin
tęte folle
pi_152877918
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:37 schreef Myraela het volgende:
Wat een discussie weer. :') Cake ziet er prima uit. Voor mij zou die echt niet luchtiger moeten, het is cake geen biscuit. En met volkoren bakken is inderdaad een stuk lastiger om het niet zo zwaar te maken.

Anyhow, tenzij hartig gebruik ik zelf eigenlijk nooit volkoren.

Ik heb laatst wel een lekkere rijstevlaai gemaakt. O+

[ afbeelding ]
Die ziet er goed uit :9

Komt er nog een recept op je blog?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  zaterdag 23 mei 2015 @ 11:48:25 #180
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152877929
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:30 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Als ik er iets niet lekker vind uitzien dan reageer ik gewoon niet.
En ik denk dat je me verkeerd begrijpt of dat in elk geval mijn posts verkeerd overkomen, zo rot is het allemaal niet bedoeld, maar ik vind het niet tof als ik zo in de zeik word gedrukt alleen omdat ik eens wat anders probeer.
Maargoed, dat is leuk voor een feedbacktopic, laten we het hier over bakken houden verder.
Ik bedoel het niet om je af te zeiken, vond dit gewoon geen geslaagd iets. Voor mijn smaak dan he.
Niet zo defensief doen, nergens voor nodig.

Gewoon baksels blijven posten dus :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_152877932
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:27 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is een reactie op. Ja ik weet, relativeren, dan pas typen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 23 mei 2015 @ 11:48:52 #182
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152877935
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:43 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
Dat pretendeert hij ook niet
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_152878045
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:48 schreef Molo het volgende:

[..]

Dat pretendeert hij ook niet
Totaal niet nee, stom van me.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
pi_152878056
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:43 schreef voederbietel het volgende:
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
Ach, dat is niets met koken. Het is allemaal al eens gedaan. Maar het is wel anders dan de standaard huis/tuin/keuken recepten.

quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:47 schreef Njosnavelin het volgende:
Die ziet er goed uit :9

Komt er nog een recept op je blog?
Ja, deze wil ik nog wel delen. Laatste tijd wat weinig tijd (lees: zin) om te schrijven. Heb wel de foto's klaar staan. :')
  Moderator zaterdag 23 mei 2015 @ 11:58:10 #185
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152878092
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:43 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
Bijzonder lekker, dat is het ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † zaterdag 23 mei 2015 @ 19:20:38 #186
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_152887686
'witte' recepten? Racist.

:P.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_152889547
quote:
6s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 19:20 schreef Skaai het volgende:
'witte' recepten? Racist.

:P.
Kwam laatst ook al witte brownies tegen. Moet ik toch eens maken :9

Myraela, die rijstevlaai kan je zo verkopen in een vlaaienwinkeltje :D Ziet er goed uit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 23 mei 2015 @ 20:59:20 #188
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152890471
Ziet er idd uit als iets wat zo bij de banketbakker vandaan komt. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_152908485
Gisteren snickerdoodles gebakken. Heerlijk!

pi_152908505
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 08:25 schreef Bleie het volgende:
Gisteren snickerdoodles gebakken. Heerlijk!

[ afbeelding ]
is met een laagje suiker en kaneel toch? ze zien er :9 uit
pi_152908519
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 08:28 schreef computergirl het volgende:

[..]

is met een laagje suiker en kaneel toch? ze zien er :9 uit
Ja klopt, en ze zijn zacht van binnen. Echt onwijs lekker!

Riep wel een vraag op (die hier wellicht al vaker voorbij is gekomen). Volgens het (Amerikaanse) recept moest er 'brown sugar' in. Ik heb daar donkere basterdsuiker voor genomen, maar volgens mij is dat niet echt hetzelfde. Wat is wel echt een goede vervanger?
pi_152908553
ik dacht dat lichtbruine basterdsuiker er het meest in de buurt kwam
  zondag 24 mei 2015 @ 08:40:56 #193
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_152908573
Brown sugar is suiker met melassestroop. Ik heb het nog nooit ergens in een winkel gezien.
Basterdsuiker trekt vocht aan en daarom niet altijd de juiste vervanger.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_152908674
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2015 08:40 schreef laziness het volgende:
Brown sugar is suiker met melassestroop. Ik heb het nog nooit ergens in een winkel gezien.
Basterdsuiker trekt vocht aan en daarom niet altijd de juiste vervanger.
Maar melassestroop wel. Zou je het dan zelf kunnen mixen?
  zondag 24 mei 2015 @ 09:04:07 #195
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_152908708
Ja met rietsuiker :Y
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_152908709
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2015 08:40 schreef laziness het volgende:
Brown sugar is suiker met melassestroop. Ik heb het nog nooit ergens in een winkel gezien.
Basterdsuiker trekt vocht aan en daarom niet altijd de juiste vervanger.
basterdsuiker is gemengd met invertsiroop en caramel. Waarom zal de ene wel vocht aantrekken en de andere niet?
  zondag 24 mei 2015 @ 09:11:26 #197
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_152908758
Mijn schoonvader is banketbakker geweest en hij heeft me dat vertelt. Ik wil wel geloven dat ie weet waar hij het over heeft.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_152908816
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2015 09:11 schreef laziness het volgende:
Mijn schoonvader is banketbakker geweest en hij heeft me dat vertelt. Ik wil wel geloven dat ie weet waar hij het over heeft.
ik ken jouw schoonvader verder niet, dus ik heb even op interwebs gezocht.

quote:
Ironically, this molasses is also very hygroscopic, meaning it readily absorbs moisture. That's why when you seal a piece of bread or a dampened sugar saver in with the sugar, it becomes soft again. The molasses literally sucks in the moisture.
http://www.thekitchn.com/rock-hard-why-does-brown-sugar-118468
  zondag 24 mei 2015 @ 09:55:33 #199
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_152909220
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 09:18 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik ken jouw schoonvader verder niet, dus ik heb even op interwebs gezocht.

[..]

http://www.thekitchn.com/rock-hard-why-does-brown-sugar-118468
Interessant!
pi_152909233
Hmmm binnenkort een baby shower waar we een high tea gaan doen. Iedereen maakt iets. Ik hou wel van bakken, maar de rest van het menu is;

* Scones
* sandwiches
* wrapjes met geitenkaas

Allemaal wel erg simpel vind ik. Iemand inspiratie wat er nog goed bij zou passen? (geen rauw vlees e.d. en we hebben een vegetarier)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')