Zo moet je het niet zien. Ik begin met een basisrecept zoals het in oude kookboeken/bakboeken staat voor de verhoudingen.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:32 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Ik vind dat je best interessante baksels neer zet. Wel vind ik het vrij bijzonder dat je het principe van volkoren producten voor jezelf weet neer te zetten als vernieuwend en zelfbedacht.
jijquote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:37 schreef Myraela het volgende:
Wat een discussie weer. Cake ziet er prima uit. Voor mij zou die echt niet luchtiger moeten, het is cake geen biscuit. En met volkoren bakken is inderdaad een stuk lastiger om het niet zo zwaar te maken.
Anyhow, tenzij hartig gebruik ik zelf eigenlijk nooit volkoren.
Ik heb laatst wel een lekkere rijstevlaai gemaakt.
[ afbeelding ]
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zo moet je het niet zien. Ik begin met een basisrecept zoals het in oude kookboeken/bakboeken staat voor de verhoudingen.
Dan vervang ik de bloem voor een mengsel van andere melen.
Dan laat ik een deel suiker weg, als dat 10% is dan laat ik het zo, als het meer is dan vervang ik het verloren gewicht voor een andere droge stof. Kan van alles zijn, havermout, lijnzaad, amandelen, het is net wat ik aan het maken ben.
Dan voeg ik dingen toe om een bepaalde smaak te krijgen. Bijvoorbeeld specerijen als kaneel, foelie, soms wat kurkuma voor de kleur is ook wel eens leuk.
Dus in zoverre 'zelfbedacht', maar altijd een 'normaal' recept als basis voor de verhoudingen en daar een beetje mee spelen.
Wat voor mezelf dan weer anders is is dat ik niet met volkorentarwe, maar met andere melen als kamut, spelt, einkorn en emmer werk. Ik vind zelf einkorn het prettigste werken ben ik achter. Kamut en emmer zijn iets lastiger te verwerken omdat ze meer op griesmeel lijken, maar het is zeker niet onmogelijk. Vernieuwend? Vast niet, het zijn bestaande producten, maar anders is het wel.
Die ziet er goed uitquote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:37 schreef Myraela het volgende:
Wat een discussie weer. Cake ziet er prima uit. Voor mij zou die echt niet luchtiger moeten, het is cake geen biscuit. En met volkoren bakken is inderdaad een stuk lastiger om het niet zo zwaar te maken.
Anyhow, tenzij hartig gebruik ik zelf eigenlijk nooit volkoren.
Ik heb laatst wel een lekkere rijstevlaai gemaakt.
[ afbeelding ]
Ik bedoel het niet om je af te zeiken, vond dit gewoon geen geslaagd iets. Voor mijn smaak dan he.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Als ik er iets niet lekker vind uitzien dan reageer ik gewoon niet.
En ik denk dat je me verkeerd begrijpt of dat in elk geval mijn posts verkeerd overkomen, zo rot is het allemaal niet bedoeld, maar ik vind het niet tof als ik zo in de zeik word gedrukt alleen omdat ik eens wat anders probeer.
Maargoed, dat is leuk voor een feedbacktopic, laten we het hier over bakken houden verder.
quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:27 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is een reactie op. Ja ik weet, relativeren, dan pas typen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat pretendeert hij ook nietquote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:43 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
Ach, dat is niets met koken. Het is allemaal al eens gedaan. Maar het is wel anders dan de standaard huis/tuin/keuken recepten.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:43 schreef voederbietel het volgende:
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
Ja, deze wil ik nog wel delen. Laatste tijd wat weinig tijd (lees: zin) om te schrijven. Heb wel de foto's klaar staan.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:47 schreef Njosnavelin het volgende:
Die ziet er goed uit
Komt er nog een recept op je blog?
Bijzonder lekker, dat is hetquote:Op zaterdag 23 mei 2015 11:43 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Ik snap echt niet waarom je denkt dat dit zo bijzonder is.
Kwam laatst ook al witte brownies tegen. Moet ik toch eens makenquote:
is met een laagje suiker en kaneel toch? ze zien er uitquote:Op zondag 24 mei 2015 08:25 schreef Bleie het volgende:
Gisteren snickerdoodles gebakken. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Ja klopt, en ze zijn zacht van binnen. Echt onwijs lekker!quote:Op zondag 24 mei 2015 08:28 schreef computergirl het volgende:
[..]
is met een laagje suiker en kaneel toch? ze zien er uit
Maar melassestroop wel. Zou je het dan zelf kunnen mixen?quote:Op zondag 24 mei 2015 08:40 schreef laziness het volgende:
Brown sugar is suiker met melassestroop. Ik heb het nog nooit ergens in een winkel gezien.
Basterdsuiker trekt vocht aan en daarom niet altijd de juiste vervanger.
basterdsuiker is gemengd met invertsiroop en caramel. Waarom zal de ene wel vocht aantrekken en de andere niet?quote:Op zondag 24 mei 2015 08:40 schreef laziness het volgende:
Brown sugar is suiker met melassestroop. Ik heb het nog nooit ergens in een winkel gezien.
Basterdsuiker trekt vocht aan en daarom niet altijd de juiste vervanger.
ik ken jouw schoonvader verder niet, dus ik heb even op interwebs gezocht.quote:Op zondag 24 mei 2015 09:11 schreef laziness het volgende:
Mijn schoonvader is banketbakker geweest en hij heeft me dat vertelt. Ik wil wel geloven dat ie weet waar hij het over heeft.
http://www.thekitchn.com/rock-hard-why-does-brown-sugar-118468quote:Ironically, this molasses is also very hygroscopic, meaning it readily absorbs moisture. That's why when you seal a piece of bread or a dampened sugar saver in with the sugar, it becomes soft again. The molasses literally sucks in the moisture.
Interessant!quote:Op zondag 24 mei 2015 09:18 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik ken jouw schoonvader verder niet, dus ik heb even op interwebs gezocht.
[..]
http://www.thekitchn.com/rock-hard-why-does-brown-sugar-118468
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |