abonnement Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 21 mei 2015 @ 09:59:06 #151
382129 crew  Donna
pi_152813871
Dit is trouwens de mugcake die ik nu 2x gehad heb;

http://www.lekkerensimpel.com/5-minuten-nutella-cakeje/

En als ik in PMS modus ben doe ik er nog caramelstroop op denk ik, haha!
  Moderator donderdag 21 mei 2015 @ 10:51:23 #152
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152815167
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 00:19 schreef Molo het volgende:
Foto please, want ik kan me oprecht niet voorstellen dat dat lekker is
100x lekkerder dan een cake die je met bloem en witte suiker maakt, want dat smaakt alleen maar naar 'zoet'.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator donderdag 21 mei 2015 @ 11:18:35 #153
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152815760


Heerlijk luchtig, niet zo'n in elkaar gezakte zware cake die je wel eens ziet als mensen volkorencake bakken. Hij is ècht heel lekker.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 22 mei 2015 @ 07:21:52 #154
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_152845357
quote:
1s.gif Op woensdag 20 mei 2015 20:45 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

aardbei/rabarber taart? http://www.sugarhero.com/strawberry-rhubarb-pie/
Perzik crumble? http://www.completelydelicious.com/2011/08/peach-crumb-bars.html
Lemon merengue pie? http://www.ohsweetbasil.c(...)pie-by-jennifer.html
Citroen cake is heel makkelijk en erg lekker. Met citroen siroop over de cake heen :9 maar misschien is dat dan te simpel? http://www.nigella.com/recipes/view/easy-lemon-cake-3165
Oe lemoncake..

Ik ga mij er in verdiepen, dank je! Hier kan ik wat mee :)
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_152867433
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 11:18 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]

Heerlijk luchtig, niet zo'n in elkaar gezakte zware cake die je wel eens ziet als mensen volkorencake bakken. Hij is ècht heel lekker.
Volgens mij heb je de verkeerde foto gepost want wij zien een brood.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  vrijdag 22 mei 2015 @ 22:09:25 #156
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152868131
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 21:52 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Volgens mij heb je de verkeerde foto gepost want wij zien een brood.
Gaat wmb niet door voor brood. Maar zeker niet voor een lekkere (en luchtige??? Waar???) cake ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator vrijdag 22 mei 2015 @ 22:35:09 #157
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152869085
:')
Maken jullie lekker witte cake met witte bloem, witte suiker en margarine.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_152869100
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 11:18 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]

Heerlijk luchtig, niet zo'n in elkaar gezakte zware cake die je wel eens ziet als mensen volkorencake bakken. Hij is ècht heel lekker.
Ziet er uit als een Indische (kruiden)cake. Mist alleen dat heerlijk smeuïge bovenrandje wat ik altijd als eerste opeet omdat de rest best droog is. :+
mag het weten
  Moderator vrijdag 22 mei 2015 @ 22:37:52 #159
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152869186
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 22:35 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Ziet er uit als een Indische (kruiden)cake. Mist alleen dat heerlijk smeuïge bovenrandje wat ik altijd als eerste opeet omdat de rest best droog is. :+
Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 22 mei 2015 @ 22:49:03 #160
148689 Muis006
Unrustle thy jimmies, wench!
pi_152869606
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 22:37 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
Lurker hier: heb je een recept :9? Ik ben heel benieuwd.
Op zaterdag 4 juni 2016 21:46 schreef KaBuf het volgende:
Ik word graag nog #viezerdik voor jou.
pi_152870563
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 22:37 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
Niet eerder van gehoord. Ja kruiden geven van zichzelf al genoeg kleur mee. En een complexer smaakpalet dan standaard ja. Ziet eruit als, ik kan natuurlijk niet van een enkele foto de structuur beoordelen hè. Daar deed het mij iig in eerste instantie aan denken.
mag het weten
  vrijdag 22 mei 2015 @ 23:20:02 #162
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152870612
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 22:35 schreef djkoelkast het volgende:
:')
Maken jullie lekker witte cake met witte bloem, witte suiker en margarine.

die combi die jij schetst lijkt me niet te vreten, ook na de foto niet.
Dat heeft NIETS met een butt vergelijking met witte bloem, suiker en margarine te maken.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 22 mei 2015 @ 23:24:31 #163
235382 tombolafan
-Miauw-fan
pi_152870733
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 22:37 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
lekker is ook maar een kwestie van smaak toch? :D

En als t 'gewoon een poundcake' zou zijn zou het "maar dan..." gedeelte van je zin overbodig zijn ;)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_152871912
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 22:37 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is gewoon een poundcake, maar dan volkoren, minder suiker en omdat er kruiden in zitten een andere kleur. Veel lekkerder dan een normale cake, want hier proef je echt van alles in, niet alleen maar zoet.
Droog is 'ie zéker niet en lijkt qua smaak totaal niet op zo'n indische kruidencake.
Doet mij sterk herinneren aan dat ik een keer patat gebakken had maar dan niet met aardappel maar met courgette en niet in de frituurpan maar in een hout gestookte oven. Ik had daar mayonaise bij gedaan maar niet normale maar van honingraad en Abessijnse mosterd. Ik had dit niet gewoon geserveerd in een puntzak maar ik had alles in een liter water laten koken en vervolgens met de straafmixer gepureerd.
Veel beter dan die normale gewone patat :r .
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 23 mei 2015 @ 01:15:59 #165
269689 crew  Viv
pi_152873618
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 00:01 schreef voederbietel het volgende:
Doet mij sterk herinneren aan dat ik een keer patat gebakken had maar dan niet met aardappel maar met courgette en niet in de frituurpan maar in een hout gestookte oven. Ik had daar mayonaise bij gedaan maar niet normale maar van honingraad en Abessijnse mosterd. Ik had dit niet gewoon geserveerd in een puntzak maar ik had alles in een liter water laten koken en vervolgens met de straafmixer gepureerd.
Veel beter dan die normale gewone patat :r .
O+

Ik ben wel voor kwalitatief goede producten (altijd roomboter, nooit margarine in huis bijvoorbeeld), maar dan nog klinkt dit niet als een lekkere cake "pistachemeel, wat kruiden er in en een goeie klots goede cognac".
  Moderator zaterdag 23 mei 2015 @ 11:04:17 #166
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152877112
Nevermind.
Ik ben gewoon uitgekeken op al die veel te zoete 'witte' recepten en probeer daarom nieuwe dingen.
Volkorencake, dan krijg je al snel zoiets:


(foto via google)

Een klont bijna rauw deeg wat je niet wegkrijgt.
Ik heb het voor elkaar gekregen een lekkere, luchtige cake te maken met meer smaak dan een gewone cake en bijna 25% minder suiker. Omdat de verhoudingen moeten kloppen moet je die suiker wel vervangen, amandelmeel is heel normaal in cakes, pistachemeel is dan een leuk experiment en dat heeft gewerkt.

Het grappige is dat als ik hier cakes/taarten bak voor verjaardagen iedereen er altijd hélemaal weg van is, maar dan ook echt extreem. Dan zeg je dat het volkoren, biologisch en met minder suiker is dan zijn ze toch verbaasd. Het is een kwestie van proberen.

Ik heb het ook al eens eerder gezegd: als je een mars eet en daarna mijn cake ben je zo aan de zoetheid van die mars gewend dan vind je mijn cake flauw. Als je eerst mijn cake eet en daarna een mars dan is die mars veel te zoet. Kwestie van gewenning. Door een deel suiker weg te laten geef je andere smaken meer kans zich te ontwikkelen.

En ik ben echt niet, wat me wel eens vaker gezegd wordt, een 'culisnob', ik hou van experimenteren met andere structuren in eten (en ik hou nu eenmaal van het mondgevoel van volkorenproducten), andere smaken, méér smaak zonder aroma's te gebruiken (soms nog best lastig, kaneelvla gemaakt en die smaakte toch behoorlijk naar kaneel, maar lang niet zo zoals uit een pak, maar daar heb je het: aroma).
Kan ook gigantisch mislukken hoor, alleen deze cake is ècht wel heel luchtig en 'moist' en daarom vond ik het leuk om het te melden. Dat dat meteen backfired vind ik wel jammer. Kom eens uit je schulp en experimenteert. Echt, het is zo leuk en zo lekker.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 23 mei 2015 @ 11:12:00 #167
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152877237
Ik zou jouw baksels best eens willen proberen hoor. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 23 mei 2015 @ 11:16:03 #168
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152877304
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:12 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou jouw baksels best eens willen proberen hoor. :Y
Krijg je toch nooit recepten van...

Het gaat mij trouwens helemaal niet om volkoren, experimenteren of wat dan ook waar ik tegen ben. Want dat doe ik zelf ook graag (al ben wel ik klassieker ingesteld).

Pistache zie ik er niet in terug, foto ziet er voor mij gewoon niet aantrekkelijk uit en de smaak combi doet in mijn hoofd een -O- ipv *O*

Genoeg dingen die je postte waar ik positief op je gereageerd heb, dus niet zo janken als het een keer niet zo is.
En jij vindt het lekker, dat lijkt me het belangrijkste
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_152877431
Het zal ook vast lekker zijn. Maar noem het dan geen gewone poundcake maar dan....
Poundcake is nu eenmaal bloem, suiker en boter.

Het is niet het product wat je laat zien maar de manier waarop. Anderen afkraken om zelf beter van te worden.
  Moderator zaterdag 23 mei 2015 @ 11:24:25 #170
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152877445
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:16 schreef Molo het volgende:

[..]

Krijg je toch nooit recepten van...

Dat is niet waar, ik weet niet waar je last van hebt, maar breng het dan gewoon wat vriendelijker in plaats van zo aanvallend.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zaterdag 23 mei 2015 @ 11:27:28 #171
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152877497
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:23 schreef Elleska het volgende:
Het zal ook vast lekker zijn. Maar noem het dan geen gewone poundcake maar dan....
Poundcake is nu eenmaal bloem, suiker en boter.

Het is niet het product wat je laat zien maar de manier waarop. Anderen afkraken om zelf beter van te worden.
Dat is een reactie op. Ja ik weet, relativeren, dan pas typen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 23 mei 2015 @ 11:28:04 #172
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152877508
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:24 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is niet waar, ik weet niet waar je last van hebt, maar breng het dan gewoon wat vriendelijker in plaats van zo aanvallend.
Misschien moet je je posts eens terug lezen.
Ik ben niet de enige die wat jeuk krijgt van jouw manier van posten
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator zaterdag 23 mei 2015 @ 11:30:20 #173
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_152877569
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:28 schreef Molo het volgende:

[..]

Misschien moet je je poets eens terug lezen.
Ik ben niet de enige die wat jeuk krijgt van jouw manier van posten
Als ik er iets niet lekker vind uitzien dan reageer ik gewoon niet.
En ik denk dat je me verkeerd begrijpt of dat in elk geval mijn posts verkeerd overkomen, zo rot is het allemaal niet bedoeld, maar ik vind het niet tof als ik zo in de zeik word gedrukt alleen omdat ik eens wat anders probeer.
Maargoed, dat is leuk voor een feedbacktopic, laten we het hier over bakken houden verder.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_152877610
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:04 schreef djkoelkast het volgende:
Nevermind.
Ik ben gewoon uitgekeken op al die veel te zoete 'witte' recepten en probeer daarom nieuwe dingen.
Volkorencake, dan krijg je al snel zoiets:

[ afbeelding ]
(foto via google)

Een klont bijna rauw deeg wat je niet wegkrijgt.
Ik heb het voor elkaar gekregen een lekkere, luchtige cake te maken met meer smaak dan een gewone cake en bijna 25% minder suiker. Omdat de verhoudingen moeten kloppen moet je die suiker wel vervangen, amandelmeel is heel normaal in cakes, pistachemeel is dan een leuk experiment en dat heeft gewerkt.

Het grappige is dat als ik hier cakes/taarten bak voor verjaardagen iedereen er altijd hélemaal weg van is, maar dan ook echt extreem. Dan zeg je dat het volkoren, biologisch en met minder suiker is dan zijn ze toch verbaasd. Het is een kwestie van proberen.

Ik heb het ook al eens eerder gezegd: als je een mars eet en daarna mijn cake ben je zo aan de zoetheid van die mars gewend dan vind je mijn cake flauw. Als je eerst mijn cake eet en daarna een mars dan is die mars veel te zoet. Kwestie van gewenning. Door een deel suiker weg te laten geef je andere smaken meer kans zich te ontwikkelen.

En ik ben echt niet, wat me wel eens vaker gezegd wordt, een 'culisnob', ik hou van experimenteren met andere structuren in eten (en ik hou nu eenmaal van het mondgevoel van volkorenproducten), andere smaken, méér smaak zonder aroma's te gebruiken (soms nog best lastig, kaneelvla gemaakt en die smaakte toch behoorlijk naar kaneel, maar lang niet zo zoals uit een pak, maar daar heb je het: aroma).
Kan ook gigantisch mislukken hoor, alleen deze cake is ècht wel heel luchtig en 'moist' en daarom vond ik het leuk om het te melden. Dat dat meteen backfired vind ik wel jammer. Kom eens uit je schulp en experimenteert. Echt, het is zo leuk en zo lekker.
Ik vind dat je best interessante baksels neer zet. Wel vind ik het vrij bijzonder dat je het principe van volkoren producten voor jezelf weet neer te zetten als vernieuwend en zelfbedacht.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
pi_152877723
Wat een discussie weer. :') Cake ziet er prima uit. Voor mij zou die echt niet luchtiger moeten, het is cake geen biscuit. En met volkoren bakken is inderdaad een stuk lastiger om het niet zo zwaar te maken.

Anyhow, tenzij hartig gebruik ik zelf eigenlijk nooit volkoren.

Ik heb laatst wel een lekkere rijstevlaai gemaakt. O+

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')