abonnement Unibet Coolblue
pi_153133244
Hoi allemaal,

Sinds masterchef en het ook door ons gekochte boek Patisserie! zijn we hier helemaal van het bakken (ook van het koken trouwens!) en mijn vriendin staat nu een lekkere mokkataart te maken :).

Maar even een vraag... ik heb één RVS beslagkom en verder nog een glazen en plastic schaal. Allemaal niet ideaal en ik heb in de toekomst ook RVS kommen nodig om ijs in te doen (en dan een andere kom erin te leggen zodat je gemaakte product snel afkoelt).

Maar nu zie ik wel wat mogelijkheden... bij Kookpunt zie ik Rosle beslagkommen (set van 20 en 24cm) en bij Wehkamp zie ik setje van Brabantia (17,5, 22, 26cm). Rosle heeft siliconen onderkant, Brabantia kunststof maar beide kunnen -zover ik kan zien- in de vaatwasser en oven. Brabantia heeft nog maattabelletje aan de binnenkant, Rosle is stuk mooier (en misschien ook zwaarder).

Prijs ligt dicht bij elkaar maar van Brabantia krijg je er 3.

Iemand nog doorslaggevende zaken die me de juiste kunnen laten bepalen?
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 31 mei 2015 @ 18:41:07 #227
269689 crew  Viv
pi_153134227
quote:
5s.gif Op zondag 31 mei 2015 18:09 schreef dennisdotcom het volgende:
ik heb één RVS beslagkom en verder nog een glazen en plastic schaal. Allemaal niet ideaal en ik heb in de toekomst ook RVS kommen nodig om ijs in te doen (en dan een andere kom erin te leggen zodat je gemaakte product snel afkoelt).

Iemand nog doorslaggevende zaken die me de juiste kunnen laten bepalen?
Ik heb geen RVS kommen. :D
Waar nodig (zoals ei opkloppen voor meringue) gebruik ik één van de RVS pannen die ik toch al in huis heb voor het koken van avondeten. :Y)
  zondag 31 mei 2015 @ 18:54:00 #228
221912 minilot
Nancy boy
pi_153134642
Ik heb een stuk of twaalf rvs-kommen in verschillende formaten (een paar met siliconen voetje) van euro of twee per stuk bij de Xenos. Die bevallen me fantastisch en ze kosten haast niks *)

Bloes, goed druipsel! Hoe waren de proefcakejes? :)

[ Bericht 9% gewijzigd door minilot op 31-05-2015 18:59:53 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_153134693
Waarom heb je echt RVS nodig dan? De schaal van mijn KitchenAid is RVS, maar verder heb ik alleen een klein schaaltje omdat ik een keer een ijstaart wilde maken en die de juiste vorm had. Voor een paar euro. :D
pi_153134718
Het enige waar ik op let is overigens dat alles goed in elkaar past. Ik wil best een keer nieuwe beslagkommen, maar dan gewoon een set met zoveel mogelijk maten zodat alles zo min mogelijk ruimte inneemt. :D Dus in dat geval zou ik die met 3 schalen nemen.
  zondag 31 mei 2015 @ 19:02:59 #231
221912 minilot
Nancy boy
pi_153134914
quote:
14s.gif Op zondag 31 mei 2015 18:55 schreef Myraela het volgende:
Waarom heb je echt RVS nodig dan? De schaal van mijn KitchenAid is RVS, maar verder heb ik alleen een klein schaaltje omdat ik een keer een ijstaart wilde maken en die de juiste vorm had. Voor een paar euro. :D
Werkt goed qua warmte/kou-overdracht en de kommen zijn lekker licht. Breekt niet, scheurt niet, vlekt niet, kan in de vaatwasser.. Werkt gewoon prettig, waarschijnlijk niet voor niets dat het in de horeca ook de voorkeur heeft.

En er veel hebben vind ik ook wel praktisch. Soms maak ik een dessert of zoiets met allerlei verschillende componenten en dan is het handig om voor alles gewoon een kom te hebben in plaats van overscheppen en tussendoor afwassen enzo. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_153137800
Iedereen dank voor het meedenken en minilot inderdaad, voor die mokkataart moet je 2 keer eiwit kloppen en 2 keer eigeel dus dan is het inderdaad handig meer dan 1 te hebben :D.

Ik vraag me toch af of zo'n kom van 2 euro van de Xenos dan beter of slechter is dan zo'n dure RVS kom van een kookwinkel. Waar kan het verschil in zitten?
pi_153137924
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2015 18:54 schreef minilot het volgende:

Bloes, goed druipsel! Hoe waren de proefcakejes? :)
Ja, lekkah! Niet zo sinaasappelig als ik had verwacht maar een prima cakeje.
De glazuur is wel heul sweet *)
  zondag 31 mei 2015 @ 20:38:46 #234
221912 minilot
Nancy boy
pi_153138310
quote:
2s.gif Op zondag 31 mei 2015 20:25 schreef dennisdotcom het volgende:
Iedereen dank voor het meedenken en minilot inderdaad, voor die mokkataart moet je 2 keer eiwit kloppen en 2 keer eigeel dus dan is het inderdaad handig meer dan 1 te hebben :D.

Ik vraag me toch af of zo'n kom van 2 euro van de Xenos dan beter of slechter is dan zo'n dure RVS kom van een kookwinkel. Waar kan het verschil in zitten?
Nou, bij kookwinkels betaal je altijd wel de hoofdprijs, daar is het het soort winkel naar. Soms is dat wel terecht, voor bepaalde spullen die van een betere kwaliteit zijn dan wat je voor veel minder bij Hema, Xenos of Ikea vandaan sleept. Maar vaak genoeg betaal je ook gewoon meer omdat kookwinkels als 'speciaalzaak' blijkbaar wegkomen met te hoge prijzen. En vaak is het design van dingen ook een tikkie beter, als dat je iets kan schelen. Mij niet. Wat rvs mengkommen betreft, daar kun je weinig aan verpesten, dus die koop ik gewoon zo goedkoop mogelijk. En wat betreft stapelen: kleinere kommen passen altijd wel in grotere kommen, al stapelen ze misschien niet zo perfect als een werkelijk setje. Maar dat boeit mij niet, ze staan toch in een kastje.

Als het trouwens niet per se mooi maar wel praktisch en waar voor je geld moet zijn en je bent of kent iemand met een KvK-nummer, kijk dan eens bij een horecagroothandel als de Sligro. Iedereen met een KvK-nummer kan daar gewoon een pasje voor aanvragen. Goedkoop spul, maar wel van horecakwaliteit. Da's iets waar je goed van op aan kunt. :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 01-06-2015 13:30:05 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_153143415
Ik heb een joseph joseph set, twee beslagkommen, twee vergieten en setje cupmaatlepels, met stroeve onderkant dus gaan niet aan de wandel.
Rvs is mooi maar het maakt zo,n herrie als ik met mijn mixer aan de slag ga.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 1 juni 2015 @ 13:20:02 #236
414785 sirdanilot
pi_153154229
Momenteel boterkoek aan het maken. Ik had er namelijk zo'n zin in, en dan liever één waarvan ik weet wat erin zit. Ik heb echter nog niks van maatbekers of weegschalen in huis dus hopelijk komt het goed, boterkoek lijkt me echter wel vergevingsgezind.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_153158381
Heeft iemand nog een leuk receptje met anijszaad? Ik heb er nog zo veel van liggen...
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  maandag 1 juni 2015 @ 19:20:44 #238
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153164292
In wodka mikken en paar weken/maanden laten staan. Daarmee (met aftreksel) taarten/koekjes/koffie/bonbons op smaak brengen :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_153185274
Ohja dat klinkt wel handig. Alleen net de wodka gebruikt om limoncello te maken ;) Iemand toevallig ook nog een goed succes gegarandeerd donut recept? Nu 3 geprobeerd maar ze worden toch niet zo smeuïg als gekochte...
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_153230078
Nog niks met anijszaad maar wel appel roosjes en donuts!
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_153232874
Die roosjes zijn mooi en schattig, en die donuts... yum! :9~
pi_153547964
Thnx :) Die roosjes zijn ook echt zoo makkelijk te maken!
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_153548225
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 13:56 schreef _Liek het volgende:
Thnx :) Die roosjes zijn ook echt zoo makkelijk te maken!
Wat zit er aan de onderkant?
pi_153548536
Ze zijn in bladerdeeg gerold. Je zou ze zou in een vorm kunnen bakken, maar ik heb ze in mini cupcakepapiertjes gebakken zodat ze er makkelijker uit te halen waren
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  maandag 15 juni 2015 @ 14:54:02 #245
221912 minilot
Nancy boy
pi_153549278
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 14:22 schreef _Liek het volgende:
Ze zijn in bladerdeeg gerold. Je zou ze zou in een vorm kunnen bakken, maar ik heb ze in mini cupcakepapiertjes gebakken zodat ze er makkelijker uit te halen waren
:Y
Ik maakte ze een paar maanden geleden met korstdeeg:


..maar met bladerdeeg is natuurlijk nóg makkelijker! Handig idee! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_153551038
Korstdeeg en bladerdeeg zijn hetzelfde deeg he ;) Maar neem aan dat je bedoelde dat je ook t deeg zelf had gemaakt?
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_153551074
Korstdeeg en bladerdeeg zijn verschillende dingen lijkt mij. Maar kan inderdaad vast allebei goed!
pi_153551108
Wat feestelijk, die roosjes! O+
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  maandag 15 juni 2015 @ 16:58:50 #249
221912 minilot
Nancy boy
pi_153552353
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 16:04 schreef _Liek het volgende:
Korstdeeg en bladerdeeg zijn hetzelfde deeg he ;) Maar neem aan dat je bedoelde dat je ook t deeg zelf had gemaakt?
Eh nee, korstdeeg is iets compleet anders. :) Andere bereidingswijze, heel andere structuur. En zelfgemaakt deeg ja. :Y
Dat vind ik bij bladerdeeg meestal teveel werk :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_153662982
Wat een heerlijke dingen weer!

Ik had dinsdag taart mee naar mijn werk:


(Perzik-yoghurttaart en boterkoek)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')