abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 15 april 2015 @ 15:43:22 #301
278625 Murvgeslagen
Why are you so fuzzy?!
pi_151711625
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2015 22:06 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

1. De multiversumtheorie is niet geïntroduceerd om te verklaren waarom dit universum de voorwaarden voor leven heeft.
2. Nee, 'waarom' is niet relevant. De fysica doet niet aan finaliteit. Het zijn verdomme geen Platonisten.
3. Dat is binnen de multiversumtheorie.
4. Dit slaat helemaal nergens op. Getallen toewijzen? Wetenschappelijke modellen? Dat zijn menselijke concepten, geen dingen die inherent zijn aan een universum. Die getallen en modellen zijn de manier waarop wij communiceren over de werkelijkheid, geen echte dingen. Opnieuw: fysici zijn verdomme geen Platonisten.
Jij begrijpt blijkbaar helemaal niet waar de discussie over finetuning over gaat. Het is geen christelijk concept, het is een wetenschappelijk concept om bepaalde zaken in het universum uit te kunnen leggen, de vraag is dus wél ‘waarom zijn de constanten zo?’. Van deze is het heel onwaarschijnlijk dat dat toevallig zo is. Heb je het filmpje gezien?

quote:
Dat is absolute bullshit. Het is net zo goed mogelijk om leven te hebben als deze waarden meer afwijken dan 'teveel'. We hebben geen idee hoe dat leven eruit zou moeten zien, maar dat is omdat we maar één soort leven kennen. Wat je nu doet is als zeggen: "Deze machine kan alleen autobanden maken en als 'ie teveel zou afwijken, zou 'ie geen autobanden kunnen maken. Dus kunnen er geen andere producten gemaakt worden dan autobanden."
Leven is het vermogen om voort te planten. Als alle stoffen/omstandigheden die belangrijk zijn voor leven zoals wij dat kennen niet aanwezig zijn, in hoeverre kan je dan nog van leven spreken. Een veel beter voorbeeld is:
Als voor het maken van autobanden geen rubber aanwezig is, maar alleen klei. In hoeverre kan je dan nog autobanden spreken?
"Not just in commerce but in the world of ideas too our age is putting on a veritable clearance sale. Everything can be had so dirt cheap that one begins to wonder whether in the end anyone will want to make a bid." - Soren Kierkegaard
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')